iancsa: volt egy barátnöm, aki azt csinálta, hogy _nem csinált semmit_. És mikor már a férje nem tudott miböl enni, inni, nem volt tiszta gatyája, akkor észbe kapott, hogy tán neki is kéne csinálni valamit, mert az asszony nem cseléd ám. És akkor a csaj még nem is dolgozott.
Az én férjem pl. nagyon sokat dolgozik (sokszor este 9-10-ig is bent van), de én akkor is elvárom hogy segitsen, ha mást nem, akkor legalább annyit, hogy a koszos zokniját a szennyestartóba dobja.
Magdi: szia
Irjál nyugodtan, itt csupa kedves emberrel fogsz találkozni (mint pl. én
)
Juli ma mászott fel elöször a fotelbe egyedül. Édes volt ahogy gebeszkedett. Mondjuk ö már régóta le tud mászni, mert azt gyakoroltuk. Szerintem te is tanitsd meg, és akkor nem fogod majd annyira félteni.
Amikor strandon voltunk, mindenki hülyének nézett, hogy a lépcsözö gyerekemet tanitottam lemászni. De aztán látszik h. bevált az ötlet, mert már simán lemegy egy csomó helyen, lassan reflex lesz nála.
Értelmes játékok: egyetértek FKatával. Lehet hogy nekünk nem tünik értelmesnek amit ök játszanak (söt sokszor idegesitö- pl. a kopácsolás), de mindegyik fejleszt valamilyenkészséget, képességet. A papirtépkedés, a ki-be pakolás a kézügyességet fejleszti nagyon jól.
Amúgy meg azzal vitatkoznék hogy nem tudnak játszani pl. az épitöjátékokkal, mert Juli baromi jól eljátszik a Duploval. Ált. nem rendeltetésszerüen (legalábbis amit mi annak gondolunk), de autókázik (berreg is hozzá), ráteszi a kockákat egymásra, beülteti a babákat, stb. Szóval ha nem adjuk meg nekik a lehetöséget az "értelmes" játékra, akkor sose fognak "értelmesen" játszani. Én úgy vettem észre, hogy már nagyon korán megvan bennük az érdeklödés, és akkor is foglalkoznak a játékkal, ha még nem tudják mire való. De majd rájönnek, nem kell siettetni.
Nekünk IKEÁs épitönk van, Juli nagyon szereti. Amúgy a bnöm kislánya, aki Julival egyidös, már épit tornyot belöle.
Kangi: (tandem)szopi ügyben egyetértek Besztivel.
Beszti: az ágyat nem bontottam ki amióta hazaértünk, de nagyon remélem hogy semmi baja sem lett
Az én lányom tegnap elöször motorozott
Az apja felültette, és jól leér a lába. Nem is gondoltam volna, hogy ekkorát nött. Aztán tolatott hátrafelé
Ma reggel meg felmászott a fotelbe hintázni (olyan IKEÁs, aminek olyan hajlitott a lába), és tök nagyonkat rötyögött.
Aztán reggelre náthás lett, nem tudom mi lesz belöle...
Na, befejezem, mert tegnap a férjemmel vacsorázni voltunk, utána meg Gyürük urát néztünk, úgyhogy kicsit álmos vagyok.
zsani