Conti!
A legföbb szó ilyenkor: nyugalom!!!!
Nem baj, ha nem mindig ugyanugy alakulnak a dolgok, mint akkor, amikor nem nyaraltok. Én attól sem tartok, hogy kiszokik a rendböl és nehéz lesz visszaszoktatni, mert a babák meglepöen rugalmasak. Az anya (szülö) a legfontosabb. (Ha mi Nátánnal megyünk, akkor ö már rögtön viszi az altatókáját/nyugatókáját is
.)
Az altatást ki kell próbálni, hogy neki mi jó. Én mindig viszek magammal hosszabb útra mindenféle gyerekszeliditöt: babakekszet (Milupa-Biskotti, de persze lehet babapiskóta vagy más keksz is), inni sokat (megtanult szivószállal inni, ezért én nem szoktam csörös üveggel szórakozni (szeret kifolyni), persze idönként viszek), és bébiétel (bontatlanul, nem melegitem fel, mert nem hütöböl veszem ki, ált. ilyenkor elég meleg van, de ha kéne, akkor keresnék olyan helyet, ahol fel tudnák melegiteni), játék.
A strandon is vehetsz persze neki hamit, meg vihetsz gyümölcsöt vagy más olyat, amit szivesen eszik.
És lazits
, hát nem arra való a nyaralás?
Panda!
Én itt ajánlgatom, hogy mit csinálj, erre Nátán egy különösen rossz éjszakát produkál!
De most biztos, hogy melege volt, de nekem is, pedig minden nyitva volt, de valahogy itt az esö elött tisztára befülledt az idö.
Éjfélkor felébredt, sszopizott, vissza aludni, erre 1/4 6-kor újra ébren van (+ én még kétszer az esö miatt (gépet kikapcsolni, mert villámlott, aztán egyszer még eszembejutott, hogy kintmaradt a cipöm, nehogy elázzon)), de ekkor már nem elég a szopi, eléggé ébren is volt.
Visszaraktam az ágyába, orditás, aztán rászóltam, erre abbahagyta, de aztán még hallottam, hogy hüppög, és ugy megesett rajta a szivem, hogy inkább kivettem (persze állt a kiságyban) és visszavittem az ágyunkba, ahol elringattam a pocimon (annyira aranyos ilyenkor, ugy bújik
, ugyhogy kihasználtam (mert sajnos ez sem tart örökké
, ezt látom Benin)). 9 elött ugy kellett felébreszteni
(nem akartam, hogy teljesen boruljon a napunk)!
Kataa!
Biztos el is lehet rontani, de én tudom, hogy nem tettem, és mégis a két gyerekem teljesen ellenkezöen viselkedett alvási szempontból. A nagy 2 hónaposan végigaludta az éjszakát, a pici csak 1 évesen (és egyiket sem eröltettem, mindkettö kapott szopit, ha kért). Szerintem ebben is vannak ilyen meg olyan babák. A sok ébredés mögött persze lehet valami esetleg, de még ez sem biztos.
Kryss!
Én is éreztem igy, hogy ez már azért túlzás szopiból (és már kezdödik az "ugye már bnem szoptatsz?" korszak is, igaz, most nekem még jólesik azt mondani, hogy "de igen").
Most megint ugy vagyok vele, hogy ez igy jó.
Mivel most már egyértelmüen jelzi, hogy mikor kell neki, biztos nem én eröltetem rá (legtöbbször talán ez ingatott meg (nem komolyan, csak picit), hogy én kötöm magamhoz).
Nátán is ilyen ragaszkodós baba, de azért látszik rajta, hogy ahogy nö, fejlödik, egyre jobban el tud szakadni. Aztán vannak idök, amikor csak "lógjunk anyán".
Az ágy nálunk is érdekes, ma pl. a férjem forditva aludt az ágyon, mert Nátán izgett-mozgott (nekem pl. a hajamat húzta
).
Beszti