Új privát üzeneted érkezett!

Hát akkor közkívánatra Ikea Rádió:

A barátok összerakták a szekrényvázakat, de a fikok sehogyse stimmelnek. Ha kihúzom a legfelsőt, jön vele a többi négy :twisted: :twisted: :twisted: Azonkívül, hogy nem szeretném állandóan az összes fiók tartalmát szellőztetni, azért se jó, mert így dörzsölik egymást a fiókelőlapok. Ma kaptunk egy telefonszámot, az ikea egyik főasztalosáét. Nem kis összegért megcsinálná. Még gondolkodunk.

ayse

a fiókok nem stimmelnek ez így elég fika :twisted:

ayse

Róki, nagyon érdekes lehet a tanfolyam, olyan jó, hogy részletesen leirod! Folytasd majd, ha birod szusszal!

Totka, Panni csudaédes, ahogy megszeppen a Mikulástól. Nagyon szép kislány. Hogyan mondja meg, hány éves?

Kuha, ez szörnyű. Él itt egy ismerős pár, hasonlóan laknak apóssal és még sógorral is megspékelve, mindketten isznak és nem túl igényesek...ellentétben a családdal. Amúgy jó fejek, el lehet velük beszélgetni, na de együtt élni igy, hogy kiszolgálja őket! Hát én azt hiszem, a feleség egy szent, hogy ellátja az egész családot. Én ezt nem tudnám megtenni.
Hitelt felvenni lehet gyedre is szerintem, hiszen nagyrészt jelzálog-alapúak már a hitelek.

Davallia, Panda milyen rendes kislány! Nem sok baba viselné el igy a vérvételt. Biztos olyan türelmes lesz, mint te.

Julcsi ma délután rosszkedvű volt :cry: Elmentünk boltba, út közben nem hagyta, hogy hozzáérjek, a bevásárlókocsiról meg apa kezét fejtette le minduntalan, hogy ne tolja.
Remélem, nem lesz ilyen kis barátságtalan, ellenséges. Én sajnos sokszor ilyen voltam a szüleimmel, és ha hasonló viselkedést látok rajta, megijedek. Szeretném, hogy ő jobban igényelje a közelséget, simogatást, babusgatást.

Mérges vagyok, mert nem találjuk a fényképezőgép töltőjét, igy nem lesznek holnap reggel Mikulás képek. Arról nem is beszélve, hogy mivel dögrováson voltunk mindketten, ma indultunk el ajándékot venni, és Monoron még egy épkézláb csokimikulást is nehezen találtunk.
Néha úgy érzem, a Balkánra keveredtem. Voltam vérvételen, hogy ne kelljen bemenni Pestre emiatt. Hát ide sem jövök többet. Én még ekkora és ilyen tömeget egy kórházi váróban nem láttam. majdnem elbőgtem magam, leülni persze nem tudtam, mert a negyvenes bajszos nagyhangú férfiak nagyon fáradtak voltak... aztán bepofátlankodtam a belső szobába egy óvatlan pillanatban és rögtön sorra kerültem.
Pedig én is kisvárosból származom, de ég és föld a különbség.
De sok jó embet ismerünk itt, majd megkérdezem őket, hogy lehet ezeken a dolgokon túllépni. Lehet, hogy csak én lettem túl elkényeztetett Újlipótvárosban, ahol a gyerekrendelő tele van játékkal, itt meg nem is lenne egy gombostűnyi hely sem játékoknak.

KépKép

KépKép
majola

Beszélt még Ági a toxémiáról, annak felismeréséről, stb.

Aztán áttértünk a tudomásulvételi nyilatkozatra, ami tulajdonképpen egy jó hosszú lista, tele olyan tényezőkkel, amik mellett ők nem javasolják az otthonszülést. Van amit nagyon szigorúan vesznek és egyáltalán nem vállalnak el, de van olyan, ami tájékoztató jelleggel szerepelt mint rizikótényező, amit ha a kismama elfogad és aláír, akkor ők végigkísérik az otthonszülést. Ilyen pl az életkor, az ikerterhesség, amik szerintük nem kizáró okok, de rizikótényező (illetve a korra azt mondta Ági, neki az a tapasztalata, nem befolyásolja a szülést). Ezt a listát pontról pontra elolvastuk és ha bárkinek volt valami kérdése, akkor jó alaposan átrágtuk. Több órán át tartott, mert persze mindenki talált valami kérdeznivalót. Ezt a listát majd alá kell írni és a 37. heti beszélgetésnél átadni nekik. A kizáró illetve ellenjavaló tényezők mellett még felsorolják, milyen esetben viszik anyukát vagy a babát kórházba ha a szülés folyamán olyan komplikáció lép fel, amit nem tudnak kezelni.

Apropó kórház. A Napvilág Születésház ott van a János és Kútvölgyi kórház tövében, tehát ha valaki ott szül, percek kérdése átvinni az egyikbe. Ezenkívül nekem úgy tűnt, ők természetesnek veszik, hogy sokan (bár nem mindenki) úgy megy oda, hogy van egy választott szülészorvosa és van egy választott kórháza. Ezt ők teljes mértékben elfogadják, és ha a kismama bármikor meggondolja magát az (otthon)vajúdás közben, akkor bekísérik a kórházba, és ha akarja, vele maradnak, ha nem akarja, akkor nem mennek be vele. Ha valami gáz van, akkor mindig vele maradnak a kórházban.

Egyébként a kórházak kapcsán kiderült, hogy Ági legszívesebben az István kórházba viszi a kismamáit, és hogy a budapesti kórházak közül azt tartja a legjobbnak abból a szempontból, hogy a WHO javaslatai közül mit tartanak be. Ott volt gyakorlaton mint szülésznő (!!!) és sikerült egy jó munkaviszonyt kialakítani az ottani orvosokkal és szülésznőkkel. Ez számomra nagyon szívderítő volt, bár arra rákérdeztem, hogy nem okoz-e neki esetleges kellemetlenséget, ha én az Istvános főorvosomtól átmegyek hozzá. Azt javasolta, mindenképpen szóljak az orvosomnak, hogy az otthonszülésről gondolkozom, semmiképpen ne a háta mögött csináljam, mert a legrosszabb helyzet ha mégiscsak be akarok vagy be kell menni szülés közben a kórházba. Áginak úgy tűnt, jó véleménye van az orvosomról abból a szempontból, hogy szerinte el lehet neki mondani, hogy mi a helyzet.

Hogy a kérdésedre válaszoljak, Ayse, még nem döntöttem el, igencsak vacilálok. Egyik oldalról most már látom, hogy egy háborítatlan szülés tényleg másról szól, mint egyszerűen arról, hogy legyen egy kád és ne vágják rutinszerűen a gátamat... másrészt viszont ha amúgy is az Istvánban kötök ki, akkor miért ne kezdeném ott? De még van időm szerintem vacilálni.

Csatolom a tudomásulvételit, ha érdekel valakit hogy mik szerepelnek rajta...

http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... vteli1.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v684/ ... vteli2.jpg

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Amire most már itt nincs erőm, az a harmadik rész, ami pedig egy WHO által publikált lista a kórházakban alkalmazott intervenciókról, illetve hogy szerintük mi javasolt, mi kifejezetten ellenjavasolt mert bizonyítottan káros, és miről nem derült még ki, hogy jó-e vagy sem. Ezen is végigrágtuk magunkat, és egyenesen megdöbbentő, hogy a javasolt listából mennyi minden tiltott egy átlag magyar kórházban, a kifejezetten ellenjavasolt listáról pedig mennyi minden bevett szokás.

Majd szeretném felrakni az egész listát, de a neten nem találom, a könyvet amiből néztük pedig nem vettem meg...

Ami úgy megmaradt a fejemben az, hogy a WHO által kifejezetten károsnak minősített beavatkozás a rutinszerű beöntés, a rutinszerű borotválás, a rutinszerű oxitocin, a folyadék korlátozása, a rutinszerű gátmetszés, a rutinszerű magzatburok repesztés... de volt még egy csomó...

Ez volt a tegnapi nap, ami reggel 10-től este 8-ig tartott...

Ma volt a belső készülődés a babára, a gáttorna és a találkozás a dúlákkal, de erről majd máskor, most megyek kidőlni...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse, a fiókokat lehet valamivel fel le mozgattatni. Úgy emlékszem, hogy amikor teszitek össze volt egy kis műanyag vacak (kn 3-4 cm) amin talán még rá is volt írva, hogy IKEA és ott lehetett a magasságot módosítani.
De megkérdezem a férjemet ha esetleg nem sikerül hogy mit kellett b..ni-.

KépKép
Kép
csikken

Naaa megnéztem a fiókunkat. ott ahol az előlapot felrakjátok van egy szürkébb takarólap ami alatt lehet állítani a magasságot a fióknak.
:)
K.

KépKép
Kép
csikken

Jó estét! :)
Még én is beesem mára! :) Viszont a Vészhelyzet alatt kivasaltam mindent.
Nekünk is jó napunk volt ma. :) Délelőtt Danival elmentünk megvenni a Mikulásajándékokat. Ezt már jövőre nem fogom tudni megcsinálni vele, mert egyrészt miért anya veszi, másrészt még Beninek is elárulná. :wink: :wink:
Utána átjöttek Juciék. :) Aranyosak voltak a fiúk, bár egymással nem annyira játszottak, inkább egymás mellett. :) Marci szinte ki sem engedte a kezéből a zúgós fúrógépet (Benié), úgyhogy most fel van adva Jucinak a lecke, hogy gyorsan szerezzen egyet. Az ebédet egyik sem kérte, pedig nagyon finom lett, Nyúlné féle spenótos tonhalas tészta, pedig régebben mind a ketten megették. Danit meg simogatásórára kell járatnom, hogy merő kedvességből ne osztogassa a pofonokat.
Én, mint a mikulás, az előbb odatettem az ablakba az ajándékokat. :) Nem kellett a csizmákat pucolni, mert mind a kettőnek teljesen új, mivel hócsizma még idén nem volt a lábukon. :)
Apa ma nagyon korán, Benivel egyidőben lefeküdt, mert fájt a feje és Beni odabújt hozzá az én helyemre és együtt aludtak el. Olyan megható! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Csikken!
Nagyon ari vagy! Azzal sem lehet elérni a kellő magasságot, valami más gebasz van :(

ayse

Halihó!

Na mi is megjöttünk.....
Azaz már csak én...

Hülye liba vagyok már megint, mert a nagy izgalmakban egy fényképet sem csináltunk...igaz nehéz is lett volna...mert Léna úgy tapad rám mint egy orvosi pióca.férj meg kamerázott rendületlenül.... :P :P :P

Hmmmmmmmmmmmm annyira de annyira jól sikerült.. :D :D

Sógor jelmeze hatalalmas volt.. :P és annyira jófej volt, hogy ezt kis sem néztem volna belőle......már eleve be sem akart jönni az ajtón hanem az ablakon :P :P de a végén kiegyeztünk a teraszajtóban. :P :P , hát szegény Léna marhára meg volt szeppenve amikor meglátta hogy ki is dörömböl odakint.....
Majdnem elpityeredett..és markolászott engem meg elforgatta a kicsi fejét Mikitől..
Aztán leültünk a kanapéra..és egyből jobb kedve lett, ahogy sorra kerültek elő a puttonyból a dolgok...csomagocskák..játék....narancs, ananász....aztán addig addig hogy búcsúzáskor már puszit is adott a Mikulásnak Léna....gondolom a sok pöttyös túrórudi hatotta meg ennyire amit egyből kiszúrt az egyik csomagban. :P :P :P :P :P

Szóval ne haragudjatok...de kép nincs...jövőre alaposabbak leszünk...de tuti hogy Léna nagyon oda lesz..ha meglátja ezt a felvételt majd nagykorában :P :P :P :P :P
Annyira drága volt..ahogy csak ámult és bámult..........

Na most megyek, elrakom magam...mert holnap is megyünk Mikulásozni... meg dokinénihez....

M.

Kép

Kép
megann

Kuha,
Nagyon sajnálom, hogy ilyen feszült szar helyzet van az apósoddal. Sok okosat én sem tudok mondani, talán a Csikken által javasolt hitellel tudnátok lépni.
Én is hallottam, hogy lehet halasztani az oltást! Ne hagyd magad! Kicsit túlbuzgó a védőnő! (Főleg az enyémhez képest, aki komplett 0, de nem baj - ugye Juci?)
Gratula a barátnődnek a babához! :)

Nyúlné,
Éljen villámKisnyuszi és az utána rohangáló Nyúlanyu. :)
Nekem is tetszettek az enterek. :)

Totka.
Apukád nagyon aranyos télapó! Megilletődött Pannád meg nagyon csini csíkosban! :)

Davallia,
Panda tényleg egy hős! :)

Manka,
Jó olvasni, hogy Jack kicsit jobban van! Tényleg nagyon sok súlyt vesztett, de a picik tényleg relatív hamar behozzák magukat! :)

Ayse,
Az Ikea-hírek nem túl bíztatóak! De a szemölcs dolog tetszik. :wink:
Erről az jut eszembe, hogy az öcsém nagyon alacsony volt általános iskolában és az Anyu beszerzett valamilyen növekedési vitamint (lehet, hogy a mai szemmel ez sima Actival kategória), de sosem merte beadni. Lehet, hogy még most is ott van a polcon, pedig ennek lassan 20 éve. Szerencsére általános végén el kezdett nyúlni és kb 175 centi lett. :)

benianyu

Jó magasságra tettétek fel a sineket?
Milyen fiókosotok van? Nekünk csak egy van ami felül normál fiók alul meg két nagyobb.

Tudom, hogy Zsolti is űllítgatta a magasságokat. De ha nem jó akkor szerintem eleve valami gebasz van, mert azért ezeket úgy csinálják, hogy ne legyen nehéz összetenni.
Mi is összeraktuk sitysuty :) (bár nekünk is vissza kellett azért menni Ikeába mert egyik szekrényhez teljesen más előlapot adtak :)

KépKép
Kép
csikken

Húúúúúúúú Róki!

Holnap átolvasom tüzetesen amit irtál :P

Benianyu!
:P

Ayse!
Hülye bútor :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Csikken!
Mi is ebben reménykedtünk, hogy könnyű lesz. Van egy ötfiókos, meg egy háromfiókos 3 előlappal s egy háromfiókos egy (nagy) előlappal. A tanítványom szerint meg kellene cserélni a két oldallapot és akkor más lenne a lyukkiosztás. Hát remélem a férjem még ebben az évszázadban rászánja magát (amikor a csavarhúzóval közeledtem a bútor felé, óriási hisztériában tört ki és nagyon gyorsan bebizonyította, hogy teljesen béna vagyok, úgyhogy innen kezdve ez az ő gondja. Bocsánat, de irtó pipa vagyok.)

ayse

Rókica! :D

Nagyon érdekes, amiket írsz, egy csomó dologról hasonló a véleményem. Pl. eldöntöttem, ha mondjuk 35 fölött még szülök, akkor nem csináltatom meg az amniocentézist, mert úgyse vetetem el a gyereket, ha beteg, viszont a vizsgálat vetélési kockázata 2%.

Igen, a beöntés nálam elmaradt Bubusnál, nem volt rá idő, de a szülésznő megnyugtatott, hogy NEM a beöntéstől függ, hogy valaki kakil-e szülés közben. Egyébként otthon egész este a WC-re jártam, és szerencsére szülés közben nem is volt baleset. Bocs, ha gusztustalan. :wink:

Szimpatikus ez az otthonszülés, engem még az érdekelne, ha valami komoly komplikáció van, akkor mennyi esély van, hogy elérek valahova, ahol segítenek.

A másik meg a papírok. Sajnos hallottam nem egy esetet, hogy valaki otthon szült, ezért nem akarták anyakönyvezni a babát, azt is bizonyítani kellett (volna), hogy ő szülte stb. Ettől a bürokráciától félnék.

Ayse! :D

Lehet, hogy baromságot írok, de nem lehet, hogy más sorrendben kell feltenni a fiók előlapokat? Nekünk van olyan éjjeliszekrényünk, ahol csak látszólag egyformák az előlapok, a méretük azonos, csak máshova vannak fúrva a lyukak, így nem mindegy, milyen sorrendben teszi fel őket az ember.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Látom, Csikken is valami hasonlót írt!

Kuha! :D

Nem irigyellek. Eleve becsülöm azokat, akik együtt tudnak élni valamelyik szülővel. Nekem biztos nem menne. Pláne így, hogy nem is egy egyszerű esetről van szó. Remélem sikerül elköltöznötök, nagyon szorítok nektek.:)

Kép
Kép
göndörzsóf

Ja nekünk is van egy három fiókos 1 előlappal, na szerintem azt naaaaagyon gagyistán oldották meg, hogy adtak hozzá ilyen fa hengereket amiket bele kell ütni a lukakba amiket nem használsz :?
Na lépek aludni.

Mindjárt itt a Miki :)

Kép Kép

KépKép
Kép
csikken

Nyúlné! :D

A Széna tér "sarkán", ahogy a Moszkva felől jössz a Mammut felé, egy lepukkantul kinéző szocreál fodrászat, ahol viszont minden fodrász magánzóként működik. Akihez én járok, Csuha Líviának hívják, egy fiatal csaj, és szerintem nagyon jó, de te ehhez jobban értesz. Ő csinálta az esküvői frizurámat is. Majd megpróbálok képet beszkennelni, bár nem tudom, a haj mennyire fog látszani.

Szegény doktornéni! :D :D Engem biztos megviselne egy ilyen lavóros kisfiú.:)

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!!

Na ma megint nem tudtam jönni!! :evil:

Nálunk is megvolt a Mikulás-ünnepség.Vagyis nem nálunk,hanem Meli sétálótársáéknál!!Volt 4 gyerkőc és anyukám volt a Mikulás!!!! :D
Majd holnap teszek fel képeket!!Meli nagyon cuki volt!!Nem félt tőle!!!Vagy felismerte?? :?

BOLDOG MIKULÁST MINDENKINEK!!!!
Kép

ancsi26

Hú, irdatlan fáradt vagyok, tegnap hajnali 3-ig szereltünk, ma meg egész nap megállás nélkül....
Viszont kész a lakás, holnap megvarrom a függönyöket és KÉSZ!!!!!
A hálót teljesen átalakítottuk, vettünk egy csomó kisebb bútort, kiegészítőt, kidobáltunk a lakásból kb. 1 konténernyi cuccot...tele a pince
Holnap jönnek a fiúk, kívácsi leszek, mit szólnak.

Manka!
Jack-nek nagyon-nagyon sok gyógypuszi megy, istenem, de lefogyott szegény
Biztos gyorsan összeszedi magát, meglátod!

Ayse!
Nagyon szépet fényképezett Lili, köszöneom neki (is)

Szilvi!
Tominak is sok-ok gyógypuszi!!!
Kórház

Zsóf!
Fiúk hogy vannak?
Én meg egy Moncsicsit szerettem volna, de nem kicsit, azt kaptam 3-at is, hanem olyan óriásit....Most is érzem, hogy mennyire szerettem volna, minden este úgy aludtam el, hogy holnap már biztos fogok kapni. Persze nem.
Ráadásul anyukám meg is vette volna, csak itthon nem lehetett kapni, egy osztálytársam, akinek volt, ő is kintről kapta...

Davallia!
De ügyes Panda, hogy ilyen jól viselte a vérvételt!

Évi!
Nagyon sajnálom, hogy így összevitáztatok apóssal, a helyedben én is menekülnék innen.
Védőnő tök h...e, akkor viszed, amikor akarod. Leont is kellett volna már vinni, de ugye eddig ő is beteg volt, én is halasztom januárra, de a védőnővel nem is beszéltem még.....
Olyan megható volt ez a fenyőfás ismerkedés és éljen a céges vacsi!
Barátnődnek meg nagy gratula a babóhoz!

Ayse!
Ez a szemölcsös sztori érdekes, biztos pszichés alapn volt.

Mea!
Nagy gratula Lívinek a járáshoz!

Hajni!
De jók a Mikis képek, Panna nagyon cuki, neki is olyan jól áll a csatt.

Róki!
Érdekes ez a tanfolyam, ari vagy,hogy ilyen részletesen leírod!

Megann!
De jó, hogy Nálatok is jól sikerült az ünnepség

Na lépek, mert hulla vagyok, pusztok!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Davallia!
Férjednek boldog névnapot!!!!!

Duda!
Hű, ezek tényleg jó kis programok :):):)

Nálunk is megérkezett a Mikulás, és nagy sikere volt. Lili olyan szinten akadt le a macinál, hogy nekem kellett noszogatni, hogy azért a csokikat is nézze már meg! :) Szerintem egy kicsit gépi hangokat hallatt, de Lili a lelkében élőnek gondolja (igaziból tudja, hogy nem az), úgy mint amikor még kicsi volt. Andris pedig egy fatehereautót kapott, kettőnk közé kellett tenni a szopi alatt és fogta is a kis kezével :). A búgócsigától fél :( :lol:

Egyébként egy kicsit bajban vagyok, mert tegnap a templomban egy tanmesét láthattunk a Télapó-Mikulás problémakörről. Először megérkezet a pirosruhás Télapó és elkezdte pénzért árulni az ajándékokat és olyanokat mondott, hogy itt a szajré, meg ha nincs pénzed álljál hátrébb kisapám, mert persze a gyerekek köré sereglettek. Mindenki le volt döbbenve. AZtán megérkezett az igazi Mikulás, Szent Miklósnak öltözve, aki elmesélte a saját legendáját, meg hogy szeretet kell hogy legyen a szívünkben, stb. Persze ajándékot is hozott meg volt éneklés, versmondás.
Na ma Lili nem tud elmenni rajta, hogy akkor ő nem szeretheti a Télapót? :shock: :shock: :shock: A piros ruhásat??? :shock: (ehhez jön, hogy az úszósuliban is Szent Miklós öltözetű télapókat kaptak. Mondta is, hogy ezt a Mikulás hozta, a piros ruhásakat meg a Télapó). Végül is azt mondtam neki, hogy csak két neve van a Mikulásnak, Télapónak is hívják és ha nagyobb lesz, akkor meg megbeszéljük, addig is szeretheti így is úgy is. Nem kezdtem kiseldőadást tartani arról, hogy az orosz Gyed Maróz mintájára nevezték el Télapónak és vallástalanítás céljával történt a dolog. :(

ayse

szép napot!
képzeljétek Kisnyuszi óriási alvást nyomott!tegnap 3/4 5kor dőlt ki anyuéktól jövet az egyik kanyarban és hajnali f5kor felkelt egy gyors tápira és 7utánig aludt tovább az apjával,én kiszorultam! :lol:
ilyet se csinál túl sűrűn!reggel jött a miki,ripityára törte a csokiját,nem is nagyon érdekelte,inkább játszott az anyuméktól kapott tűzoltókocsival!a másik kis cipijében meg egy hatalms toffifi volt,de igazából azt a miki nemkem szánta csak nem találta a cipimet! :wink:
azt már nem is mondom.... :shock: :?
szünet :roll:

hogya tegnapi kávéscsoki akciomtól nagyon-nagyon sokáig nem bírtam elaludni és persze ma reggel azért be kellett vágnom pár csokikát is,úgyhogy végem van!

Kisnyuszi viszont gyönyörűen iszik tejecskét a kis bögréjéből!egy kézzel fogja a fülét(már a bögréjét)és aprókat kortyolgat a langyos tejecskéből!a végén persze átcsap locspocsba,de ennyi belefér!olyan kis ügyes!

ma megyünk ide a gazdagréti játszóházba mikiünnepségre Csibiékkel,már hetekkel ezelött bejelentkeztünk!f11re kell odaérni és bár én féltem,hogy Kisnyuszim pont akkor fog beájulni,mivel hatalmasat aludt,de nem!mert már be is kéreckedett az ágyába!egyenlőre dalolászik,de ebből alvás lesz! :P
remélem sikerül pár képet csinálnom,de félő,hogy rohangászni fogok utána,sportfotoobjektívem meg még nincsen!de igyekezni fogok!

aztán viszem anyumhoz,mert du.takarítanom kéne és esetleg fodrászhoz mennem,(Zsófi,lehet arra is elnézek :P )

na léptem!
ja és TOTKA!!!!!!!!
fogalmam sincs miről beszélsz,körbeírnád nekem a reklámot és akkor figyelek !meg azt is írd meg,hogy mi lenne a cél!(bocsi,hogy így ,de rohanok,azért írhatsz PÜbe)

na pá!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Vagyunk mi is, csak kicsit túlvállaltam magam! :)

Hétfőn Natit vittem Mikulás ünnepségre. A Brendonban járunk zenebölcsibe és ennek a keretein belül volt. Aranyos volt, volt pocakos Mikulás, éneklés, meg eszem-iszom. Nati kapott labdát, mesekönyvet és egy próba pelust! :lol:
Szerencsére nem kapott frászt a Mikulástól, pedig kicsit tartottam tőle!
Ott voltak B.Brigiék is! :)

Tegnap Nati mentes nap keretein belül (Nagyijával volt) elmentem karácsonyi bevásárlást intézni. Nem jártam teljes sikerrel, de azért haladtam valamit!:)

Ma itthon vagyunk, jönnek a szüleim Natit köszönteni és Mikulásozni, így ma szusszanunk kicsit.
Holnap a munkahelyemre megyünk, évzáró buliba.

Szóval tényleg sűrű lett a hét.

Davallia!
Milyen ügyi Panda! :D Örülök, hogy minden rendben vele! :)
Mondjuk olyan kis eleven, nem is gondolnám, hogy vérszegény lenne.

Ayse!
Szerintem is van valami ebben a lelki gyógyulásban! :)
Lilit nem próbálod rávenni, hogy vessen néha pillantást az ecsetelőre? :)
Konyha :shock: :shock: én már megőrültem volna..

Kuha!
Nagyon sajnállak és sok erőt kívánok! Nézzetek szét a bankoknál, tényleg annyi lehetőség van!
oltás: Te döntesz, nem a védőnő! De egyébként Natinak azóta sincs semmi baja az oltástól! (kopp-kopp)

Totka!
Annyira édes a megilletődött Pannád! :)

Nyúlné!
szünet :lol: :lol: :lol: én nem szóltam be, de jobb így olvasni!
Gazdagréten van játszóház? De örülök! Jövőre remélem lesz alkalmunk kipróbálni! :)

Manka!
Drukkolok, hogy Jack hamar összeszedje magát!!!! :)

Barbi!
Kicsit megkésve ugyan, de mi is boldog névnapot kívánunk neked! :)

Úristen, mit akartam még?????

Ja, igen!

Zsuzsa!
Julcsika olyan nagylány lett! :) Nagyon helyes! :)

Ennyire emlékszem :oops: :oops: így jár, aki lemarad :(

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Lányok, köszi mindenkinek az együttérzést!!!!
Próbálunk vmi megoldást találni, azt hiszem, az ünnepek után meglátogatunk néhány bankot!!!

Annamami, Ppanna!!!!!!

Mindkettőtöknek Boldog Szülinapot kívánunk!!!!!!

Kép

Kép
kuha

Ayse!

Még neked akartam írni, hogy csatlakozom Dudához, szerintem már én is réges régen beleőrültem volna a konyhás mizériába.
Hogy bírod????

Kép
kuha

Sziasztok! :) :)

Dani rámutatott az előbb az ágyára, hogy elég a délelőttből, betetettem, bekapta a takaró csücskét és már alszik is. :) És ez már nem az első ilyen eset! :)
Bár elég szörnyű éjszakánk volt. :( Úgy látszik, elkiabáltam, hogy nem szenved a foga miatt. Háromszor is felsírt éjjel, elég fájdalmasan. Gyorsan bekentem neki és ahogy hatott, már aludt is tovább. (én sajnos nem :()

Beni reggel meglátta az ajándékokat, nagyon meg volt elégedve és közölte, hogy "király a télapó!" :). Tudta, hogy meg van a PomPom 1 dvd és direkt a 2-t hozta. :) A virgácsot tudomásul vette és örömmel látta, hogy kapott Dani is, igaz ő picit. :)

Ppanna, Annamami
MI IS BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKTEK! :)

Duda,
Hozzánk is jönnek ma a Nagyiék télapózni. :)

Ayse,
Csatlakozom a lányokhoz, én is hülyét kaptam volna már a konyhabútor miatt. :) Szerencsére Apukám ezermester, mindent ő szerel nálunk és még én is egész jó vagyok. Apa már kevésbé. :)
Andris teherautós cicizése :) :) Lilit tényleg jó megkavarták a temnplomban. Elég érdekes télapó feldolgozás :? :? :?

Nyúlné,
Kisnyuszi tényleg jó nagyot aludt és még most is alszik! :) Legalább tud jó sokat rohangálni előled a télapó ünnepségen! :)
Kávéscsoki akció :) :)

benianyu

Benianyu!

Tényleg milyen király ez a Ti Télapótok!! Hogy mikre oda nem figyel!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A mienk nem ilyen király (vagy még nem túl gyakorlott, hiszen ez az első igazi Télapónk :oops: :oops: :oops: ), ugyanis ma vettem észre, hogy 3 mesekönyvet ott felejtett a polcon, nem tette bele a csomagba. :roll: :roll: :roll:
Pedig hozzánk már tegnap este jött, Apa miatt, mert ugye ő hajnalban jár dolgozni, ezért szerettem volna, ha egyszerre érkezik Gergőhöz, és Apához is!
Na mindegy, a mesekönyveket majd megkapja karira Gergő.

Dani édes lehet, ahogy mutogat az ágyára!
Takaró csücsök nálunk dettó.
Nálunk Gergő úgy jelzi, hogy álmos, hogy egyszerre hozzá a kispárnikóját, és a kis takaróját.
Na, akkor kell vinni aludni.
Kb. 5 perce tettem le, szerintem már horpaszt.

Kép
kuha

Helló!

Megjöttünk dokinénitől..Léna jól van...egy picit még piros a torka...úgyhogy még szedjük az ambroxolt meg a cebiont és most még egy kis fenistilcseppet is mondta hogy szedjük..

És 14-én megpróbálkozunk a 15 hós oltással, ha addig rendbejönne Léna teljesen...

Ebéd után meg megyünk anyumhoz, meg unokaöcsikhez Télapótni...úgy terveztem hogy Léna majd a kocsiban alszik...de most amig feljöttem...elaludt....2 mp alatt...a járókában...

Na akkor most nem tudom mi lesz..ébresszem fel..vagy nemtom.... :? :? :?

Majd este jövök...

M.

Kép

Kép
megann

Jajj, csajok, nem is mondtam, tegnap Robit elküldték gyomortükrözésre.
Ill. januárra kapott időpontot, addig van ideje felkészülni.

Tudjátok, meséltem, hogy 2-3 hónapja szarul van, folyton fel van puffadva a hasa, stb.
Járt már uh-n, ekg-n, az epéjében iszap van.
De hiába kapott egy csomó gyógyszert, semmi sem segít, ill. ahogy abba hagyja, minden tünet újra előjön.
MÁr kb. másfél hónapja epehajtó teát is iszik, egyenlőre nem sok eredménnyel.
Persze, ő is ideges, hogy mi baja lehet, úgyhogy most a doki elkülte erre a tükrözésre.
Hallottam, hogy nem túl kellemes dolog, és nagyon féltem őt.
Van valakinek tapasztalata, esetleg jó tanácsa ez ügyben???
Bár, inkább menjen, legyen túl rajta, esetleg kiderül végre, hogy mi baja van. Remélem, semmi, és tényleg csak az epéje okozza a tüneteket.
Akkor viszont vissza kell fognia magát, ami a kajákat illeti!

Kép
kuha

Megann!

Jó Télapózást!!
14-én mentek a szurira??? Szegény Léna! Azért másnap jöttök Barbihoz???

Kép
kuha

:oops: :oops: :oops: elkülte = elküldte :oops: :oops: :oops:

Kép
kuha

Kuha!

Ahogy elkezdtem olvasni az előző üzidet..egyből az ugrott be...hogy ugye szoktad irni hogy mennyire szeretitek a hasatokat és mindig "jobbnál jobb falatokat" esztek(hurkica, tökilompi és társai),....szóval lehet hogy egy kiadós diéta is javitana már valamit a helyzeten, nem???? :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll:

Amúgy tényleg menjen el...biztos útálatos lesz az egész vizsgálat, de jobb ha teljesen feltérképezik..hogy mi lehet a gond....

M:

Kép

Kép
megann

Kuha!

Bassza meg....ezt most hirtelen nem is kapcsoltam össze.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Hmmmmmmmmmmm remélem Léna úgy fog reagálni mint a többi oltásra azaz sehogy...

Csak a rossz oltás pótlóoltása akasztotta ki, egy éjszakára magas lázzal...

Egyébként az oltási láz az nem fertőz ugye???? :roll: :roll: :roll:

Na azért én bizom benne, hogy nem lesz gáz....

M.

Kép

Kép
megann

Kuha :) Benianyu :)

Nagyon figyelmesek vagytok, koszi szepen!!!! :) :oops:

Annamami :) NAGYON BOLDOG SZULINAPOT!! :)

Benianyu :) Jofej kissrac Beni :D :D Remeljuk DAni foga minel elobb kibujik!

Megann , Lenanak is mielobbi teljes gyogyulast, es minden beteg babanak uezt!

Kuha, hat sajnalom az apos-ugyet, foleg hogy nyilvan a parodnak sem tesz jot egeszsegileg: Gyomortukrozes:apunak volt, kellemetlen, de nincs utana semmi kulunos utohatas vagy ilyesmi. Es legalabb tul lesz rajta, es tudjatok hogy mi van.

Kép

Kép
ppanna

Megann!

Hát igen, azt hiszem, az a diéta tényleg sokat segítene szerintem is!!!
Csak tudod mi a gáz?????? Hogy nem tudok diétásan főzni... :oops: :oops: :oops:
Meg aztán Apát ismerve, nem éppen a fogára valók a diétás dolgok...
PEdig nincs is elhízva egyáltalán....

Na mindegy, meglátjuk, mi lesz, de valszeg lesz egy kis diétázás.
Rám is rám férne rendesen!!!

Oltás:
Szerintem az oltási láz nem ferztőz.
És most jut eszembe, hogy azt mondják, ez a 15 hós úgyis csak kb. 10 nap múlva produkál tüneteket.
De látod, Duda Natijának sem lett semmi baja...

Kép
kuha

Kuha,
Szegény Robi! Sokat nem hallottam a vizsgálatról, csak hogy elég kellemetlen, de ha túl lesz rajta, talán kiderül, hogy mi a baj.
Ti tényleg milyen feledékeny télapót kaptatok. :) :) :)
Mi megyünk Barbiékhoz, bár Megannt kérdezted. Már nagyon várom, mert akkor összekötöm a kellemest a hasznossal. Az Anyuék gyalog 2 percre laknak Barbiéktól, Benit nem viszem aznap oviba, reggel elmegyünk az Anyuékhoz, lecuccolunk, Beni ott marad, mi meg átsétálunk Danival bulizni egyet. :)

Megann,
Örülök, hogy Léna jobban van! Időre mentek? Mert szerintem ne keltsd fel! Ő szeret autózni, nem lesz gond útközben. :)

benianyu

Csajok!

Ismeritek a Hooligans zenekart???
Én nagyon odavagyok értük, most is épp azt hallgatom, és a legújabb slágerüket, (Félember) már kívülről fújom....

És nagyon tetszik a refrén szöveg:
"... minden férfi asszony nélkül félember csupán..."

Hát talán van benne valami... :lol: :lol: :lol: Pláne, ha ilyen rocker pasik éneklik, mint a Hooligans-ék

Kép
kuha

Ppanna!

Megmondom őszintén, hogy már az is eszembe jutott, hogy nem-e az itthoni állapotok miatt idegeskedés ment rá a férjem gyomrára.
Marhára nem hiányzik egy gyomorfekély vagy valami hasonló csúfság.
Ezért is "örülök" :? :? :? :? :? ennek a tükrözésnek, mert így kiderülhet, hogy remélhetőleg semmi ilyen baja nincs.

Benianyu!
Örülök, hogy jöttök, bár azért számítottam rátok, mert Ti ált. ott vagytok a talikon. :lol: :lol: :lol:

Megannék, meg hát tudjuk... Pörgős a csaj, Lénával együtt, és hát jónéhány taliról lemaradtak kezdetben.
Még jó, hogy most felhívtam a figyelmét az asszonyságnak.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Kuha,
Diétás főzéssel kapcsolatban, olyanokat próbálj, hogy a lisztet, gríz lecseréled teljes kiörlésűre, ha fehér kenyeret esztek, akkor azt rozskenyérre, a tésztát durumtésztára. Ilyenekre sem hajlandó Robi?

Ppanna,
Köszi :) Én is remélem, hogy hamar kibújnak azok a fogacskák, mert Dani olyan jó alvó lett mostanában. És én is kezdek hozzászokni a jó kis ébredés nélküli éjszakákhoz. :)

benianyu

Kuha,
Én is birom a Holligans-t, és tetszik ez az új száma is. :)
Tényleg szeretünk bulizni. :) Dani is élvezi, meg persze én is. :) Remélem, nem fog nagyon vadul viselkedni, mert akkor ott lehetek a sarkában egész végig. :)

benianyu

Benianyu!

Dehogy lesz vad Dani! Majd meglátod!!! :wink: :wink: :wink:

Diéta: hát , hogy őszinte legyek, ezeket, amiket most leírtál, szerintem észre sem venné. Durumtésztát, teljes kiörlésű lisztet pl. tuti, hogy nem venné észre.
A rozs kenyeret mondjuk szereti.

A baj ott van, hogy szereti a jó magyaros kajákat.
És most mondta a doki, hogy a jó fűszeres dolgokról is mondjon le, inkább pároljuk a husit, mint hogy fűszeresen süssük. (Pl. sült csirke, jó ropogósra sütve a bőre).
Na, az ilyeneket nem nagyon díjazza, hiába, pasiból van, és hát imádja a gyomrát.
De hát lehet, hogy muszáj lesz neki...

Kép
kuha

Kuha,
Már kis változás a kajában is valami. Olivaolaj? Vagy durva lenne azzal főzni? Meg attól még lehet fűszeres, magyaros és finom, ha nem zsíros. Pl. sok hagymával, meg fokhagymával. Robi a zsíros husikat szereti?

benianyu

Sziasztok!

Boldog Miklós-napot, boldog Mikulást!!!

PPanna, Annamami :) Boldog szülinapot Nektek!!!

Nagyon nem bírom magam utolérni. Nagyjából elolvastam amit írtatok, de jegyzetelni nem volt időm :(

Rokica :) Millió köszönet a részletes beszámolóért!!! Nagyon-nagyon érdekes, néha megdöbbentő, és kicsit elkeserítő is, amiket írsz. Várom a folytatást :)
És annyi kérdésem lenne: A Születésházban gond nélkül lehet szülni, ha valakinek ez a szimpi, vagy inkább az otthonszülést támogatják, és ez korlátozva van? A tanfolyam árán felül mennyi a szülésért fizetendő, ezt lehet-e tudni? Írtál a terhesgondozásról, de nem rémlik, hogy arról volt-e szó, hogy azt is végzik ők, vagy attól függetlenül, hogy náluk/velük akarok szülni, kell járnom vizsgálatokra orvoshoz/kórházba/rendelőbe?

Betegeknek további gyógyulást!

Kuha :) Nektek kitartást! Remélem, hamarosan megoldódik ez a szörnyű mizéria, és Robi gyomrával sem lesz gond!

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Na, a Mikulásos beszámolót meg elfelejtettem:

Tegnap délután az itteni játszótérre érkezett a Mikulás, de róla lemaradtunk. Nem bántam nagyon, mert amikor Balázs meghallotta, hogy Mikulás-váró dalokat énekelnek a színpadon, elbújt, és elő sem akart jönni. Aztán meghallottuk, hogy hazament az Öreg, akkor előjött :) / egyébként én láttam egy pillanatra, hát jobb is, hogy nem látta a gyerek. Kisebb volt mint én, kis vékonyka, kilátszott a pólója a piros ruha alól, és a szakálla is nevetséges volt. Persze talán a gyerekek ezt nem veszik észre, de nekem kiábrándító volt/. Viszont volt 100 Folk Celsius koncert, és én nagyon jól éreztem magam :D A gyerekek meg játszóztak, levegőztek.
És még azt is megtudtam, hogy a szomszédunk megszülte ikreit :) Egy fiú+egy lány, és van már egy nemegészen kétéves fiuk. Nem lesz piskóta!

Reggel pedig megvolt az ablakba pakolós Mikulás. Először Balázs annyira odavolt attól, hogy apja itthon van még reggel, amikor ő fölkelt, hogy el is felejtette, de aztán ő kérdezte kicsit később, hogy na mivan, elfelejtettetek valamit? A virgácsra morgott egyet, majd lehajította a földre, egyébként végig ragyogott a képe. Kapott egy plüss Micimackót / titkon abban bízom, hogy éjjel hozzábújik, és nem jön át többet hozzánk /, egy idő után azt mondta, hogy a virgácsot a Micimackó kapta...
Gergő is nagyon élvezte a bontogatást, egy pillanatig nem figyeltünk oda, és levetkőztetett egy Kindertojást :)
A digigép elemei lemerültek, és nem volt itthon másik, telcsivel fotóztunk, de még nem sikerült feltelepítenem a szükséges progit, hogy gépre tudjam a képeket tenni :(

Akinek vannak képei, tegye ám föl!!!
Panna+Mikulás nagyon csúcs! :D

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Benianyu!

Igaz, ami igaz, inkább zsírral főzök, mint olívával, de volt időszak (még Gergő előtt, amikor a 90 napost csináltam), hogy olívával főztem.
Gond nem volt belőle.

A zsíros húst (Robi mócsingnak hívja) nem szereti, sőt....

Na, azt hiszem, utána fogok nézni ezeknek a dolgoknak, én nagyon nem vagyok benne otthon.

Jucc!

Köszi!
:) :)

Kép
kuha

Annamami, Panna!

Boldog születésnapot!

Kép

ayse

Itt volt a szomszédcsaj, ő is le volt döbbenve a tegnapi Télapó-Mikulás tanmesén :shock: :? . (együtt voltunk)

Konyha:
szerintem befizetjük a v.lag pénzt a szakértőnek, mert így sohasem lesz konyhám. Egyébként jól viselem, már másfél évtizede gyakorlom, hogy a férjem malmai lassan őrölnek.

Amúgy elég xar passzban vagyok. Ebben a félévben alig jött haza 6 előtt az ilyen-olyan különmunkák miatt. (amiknek ráadásul a presztizs-értékük jóval nagyobb, mint az anyagi vonzatuk). Kértem, hogy keddenként jöjjön időben, mert különben Andrist magammal kell vinnem Lili különtornájára, és az elég húzós. Ezt egyetlen egyszer sem sikerült megvalósítani. Tegnap valami váratlan értekezlet jött közbe. Komolyan, gyermekeit egyedül nevelő anyának érzem magam. Pedig nem egyedül vállaltam sem őket, sem a kertes házat. :cry: :cry: :cry: Ti hogy bírjátok az ilyen szituációt? Különösképpen Jucc :), aki még ilyenebb cipőben jár?

ayse

Kuha,
Én is mócsongnak hívom és nem is eszem meg. Szerencsére Apa sincs oda érte. Így nem kell főznöm sem ilyet. :)

benianyu

Ppanna, Annamami!

Isten éltessen sokáig! Boldog szülinapot!

Ez a Télapó/Mikulás dolog szerintem elég húzós... Nem biztos, hogy ilyen kicsi gyerekeknek kéne ezt magyarázni, lehet, hogy félreértik, megzavarodnak, csalódottak lesznek... Nehéz ügy. Szerintem ezt egy kicsit később kéne, mondjuk felsősöknek. Egyébként milyen a Szent Miklós ruha? Püspöki viselet?

Ezt a gyermekeit egyedül nevelő anya dolgot néha én is érzem, pedig a férjem mostanában, hogy magánzó lett, többet van itthon, de sokszor úgy érzem, nem segít, mikor szükség lenne rá... De biztos csak én vagyok rossz passzban.

Teherautóval szopizó Andris cuki lehetett. :D

Barbi! :D

Moncsicsi. :(

Kuha! :D

Lehet, hogy tényleg jobb lenne, ha nem zsírral főznél, mert az megterheli az epét. Ha az olivát nem szeretitek, már a napraforgó olaj is sokkal jobb.
Szabolcs volt kivizsgáláson a gyomrával, beleivel, volt neki gyomor és béltükrözés is. Nem kellemes, de ki lehet bírni. Igazából neki nem jöttek rá teljesen, mi a baja, azt mondták, kicsit be van gyulladva a vastagbele, de hogy miért? Kap gyulladáscsökkentőt meg bélflórát, de igazából nem szűntek meg teljesen a panaszok.:( Elment még ilyen bélmosásra is, ahol Candidára vizsgálnak, de semmi. :(
Én a rágós, inas húst hívom mócsingnak. :D

Benianyu! :D

Ez a Beni! :D Tényleg, milyen okos ez a Mikulás!

Jucc! :D

Jó szöveg, hogy a Micimackó kapta a virgácsot! :D Pucér Kinder tojás :lol:
Érdekes lehetett a minimikulás. :roll: :roll:

Ma voltunk dokinál, javulnak a fiúk, de még péntekig szedni kell az antibigyót.

Mikulásnak örültek, bár Bubus nem akarta megkóstolni a csokit! Sebaj, majd megkapja csokis tej formájában! :D :D

Kérdés:
Mostanában mindig hányingerem van a koffeines kávétól. Eddig sose volt ilyen. Nem vagyok azért nagy kávézó, de régebben napi kettőtől se volt bajom. :roll: Mielőtt megkérdezitek, nem, nem vagyok terhes :D :D :D :lol: Két hete voltam nőgyógyásznál. Koffeinmentes Douwe Egbertset szoktam inni Gergővel, attól semmi bajom. :roll:
Okosok, And, Rókica stb. ötletek?

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Ayse!

De szép ez a virág!!! Te fényképezted????

Szegény, nem irigyellek, sőt, át is érzem a problémáidat. Azt nem mondom, hogy nálunk ugyanez van, mert ugye nálunk nem két gyerek van.
Akkor inkább úgy mondom, hogy nálunk is ez a helyzet, csak 1 gyerekkel.
Sajnos nálunk az anyagi vonzatok miatt kell Apa második munkája.
Nekünk nagyon kiesik az én fizum, ami valljuk be, elég szép volt.
Nem tudom, nálatok hogy van, de Robi szombaton is dolgozik, igaz, akkor nem este fél 7-kor jön haza, mint hétköznap, csak délután 3-kor.
Marad a vasárnap, a közös családi programokra. Már, ha lennének, mert az esetek többségében nincsenek.
Robi fáradt (meg is értem, tényleg nagyos sokat dolgozik, és főleg a különmunkája a megerőltető :cry: ), úgyhogy nem is nagyon erőltetem, hogy ide-oda menjünk, vagy ilyen-olyan progikat csináljunk.
Pedig nagyon rám férne, meg Gergőre is. Főleg rá! Meg egyébként is.
Gergő egy értelmes szót tud mondani, azt, hogy Apa.
Komolyan mondom, néha tökre elérzékenyülök, mert ha csörög a telefon, rögtön mondja, hogy apa, vagy ha hallja, hogy csukódik a bejárati ajtó, akkor is.
És ami a legújabb:
hajnalban ugye Apa megy be érte, és hozza át hozzám, amikor elmegy itthonról.
Ilyenkor Gergő vagy felkel, vagy félálomban van.
2 napja pedig tök magától puszit ad apjának, amikor ő kiveszi a kiságyból, és a háló felé tart vele.
Teljesen le voltam döbbenve, mert egyébként csak akkor ad puszit, ha kérünk tőle.
De hajnalban nem, ma is lenyomott egyet apjának, és egy félkómás, teliszájas vigyort is kapott Apa útravalónak! :lol: :lol: :lol:

Benianyu!
Mócsing! :lol: :lol: :twisted: :twisted:

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?