Sziasztok!
Nagyon diliház ez a hét, nem nagyon volt idõm még olvasni sem, de látom, ha csak két napot is kihagyok, már alig tudom bepótolni!
OFF
Szila! Még egy korábbi kérdésre a címem:
neth@posta.net , és nagyon köszi! Gyûjtögetem én is a recepteket, egyet-egyet ki is próbálok, csak arra nincs már energiám, hogy begépeljem :-(
Virág! Szintén néhány nappal (héttel) korábbi kérdésre: tréning ügyben szívesen írok mailt, de csak a jövõ héten, ha nagyobb lesz a nyugi nálunk! Meg ha lesz tali, beszélhetünk is! :-)))
Eszter! Most, hogy írtad, tényleg, Vikócára is emlékszem! Írok neked is mailt, amint tudok!
ON
Üdv minden újonnan érkezett anyukának és babának! Jó sokan lettünk :-)))
Családi ágy: nagyjából ugyanúgy vagyok vele, mint Cory, én is nagyon ritkán voltam kialvatlan - viszont most, hogy Ármin pörög-forog, kúszik, félek, hogy leesik (nem alaptalanul, mert tegnap igaz, nappal - leesett, annak ellenére, hogy körbebástyáztam párnákkal). Szerencsére nem lett semmi gond, de azért most már tartok attól, hogy felébred, játszadozik, aztán lehuppan megint.
Hasonfekvés: Árminnál is megállapították egy hónapja az izomtónus feszességét, javasolták a hasonfekvést, amit persze Ármin is utált. Azt csináltam, hogy lehasaltam vele szemben, úgy énekeltem neki, simogattam az elõre nyújtott kezeit, az arcát - szóval, szórakoztattam, így aztán egyre több ideig tudott hason maradni és kb. 2 hét után már egyedül is tudott játszani hason is. Persze, szinte egyidõben ezekkel megtanult forogni is, így most már hiába teszem hasra, ha nem akar, nem marad úgy, de szerintem már "meg is gyógyult", mert nagyon ügyesen fekszik, játszik, kúszik is már! Szóval, ne keseredjetek el, nagyon gyors a javulás! :-)))
Fogamzásgátló: A Continuin egyáltalán nem rossz gyógyszer, teljesen más elven mûködik, mint a többi tabletta, nem szól bele a saját ciklusba. A hatása tényleg "csak" 96%-os, de 100%-os egy sincs. Én ezt szedtem a terhesség elõtt, most Pharmatexet használunk, mert abból valóban a legcsekélyebb adag sem megy át a tejbe. Nekem már - úgy tûnik - véglegesen visszatért a vérzésem, 20!!! naponta jön, nyolc!!! napig tart :-(((((((
Nyûglõdés szopi közben: na, ez megy nálunk is! Ármint a legapróbb zajok is arra ingerlik, hogy azokkal foglalkozzon, aztán persze szopi helyett játszik, egy óra múlva pedig ismét nagggyon-nagggyon éhes, enni kér, de azonnal ám! És továbbra sem hízik :-( Már attól is megijedtem, hogy kevés a tejem, de mindig úgy látom, nagyokat kortyol, ... igazán nem tudopm, hogy lehet megállapítani, hogy elég-e a tej??? Mérni néha szoktam, kb. 100-at eszik egy "rendes" szopáskor, de sokszor két evés közt is eszik :-). Tegnap és ma is megkínáltam 5-5 mokkáskanálnyi almalével, szerintem ízlett neki, mert vigyorgott, de többet nem mertem adni neki. Apukája máris rászokott, hogy este egy reszelt alma várja itthon, mint maradék.
Fogzás: szerintem nálunk már javában folyik (literszám!), ha kézzel simogatom, masszírozom az ínyét, hangosan nevet. Mi az a szer, amivel ti kenegetitek?
Na, abbahagyom, mert már nagyon hosszú lett.
Márti+Ármin (5 hónapos és 3 napos)