Sziasztok!
Határozottan a gyógyulás útjára léptünk!
Legalábbis nagyon remélem! Holnap megyünk vissza a doktornéninkhez, remélem õ is megerõsít majd ebben!
Király Kati. Köszi, Bánk nevében is!
Nektek is mielõbbi gyógyulást. Szerintem a súlya miatt nem kell aggódnod mivel minden gyerek a maga ütemében hízik. Vannak intenzívebb, és kevésbbé intenzívebb idõszakaik hízás meg növés vonatkozásában egyaránt. Egyébként a szoptatással kapcsolatos topicban azt írták, hogy a 100-150 grammos heti gyarapodás elegendõ. Úgyhogy szerintem aggodalomra semmi ok.
bubu. Én sem tudok valamennyi kérdésedre válaszolni.
Nekem is babazsákom van (snugli) és ez már nagyon bevált ez elõzõ gyerekemnél is. A nagylányomnál még kengurunk volt, na az aztán kétemberes találmány, egyedül képtelen voltam felvenni, és egyik kezemmel mindig tartanom kellett, nehogy kipottyanjon véletlenül. A hordozókendõt nem használtam, mert mikor a snuglit vettem, azt is kipróbáltam, és nekem nem tetszett annyira.A babazsák pl. háti hordozóként is használható, szerintem nagyon praktikus dolog.
Szerintem a bimbóvédõ egy teljesen felesleges valami. Nekem egyik mellemen elég lapos volt a mellbimbóm, ezt úgy tudtam "kezelni", hogy a szopás megkezdése elõtt kicsit rásegítettem a kézi fejõgéppel, és az remekül kiemelte mire a szoptatásra került a sor. Nekem volt bimbóvédõm is, de azzal aztán nem ment a szoptatás, úgyhogy hajítottam is ki úgy ahogy volt. (Ezt a baklövést még az elsõ gyereknél követtem el a csecsemõsök rábeszélésére, akik egy vagy kettõ kivételével mind gyerektelenek voltak, így saját tapasztalattal e téren nem is rendelkezhettek.)
Nekem Gabitól eltérõen már a kórházban kellett minden alkalommal. Elõször nem vettem, mert nem is tudtam hogy milyen kell, stb. Aztán mikor bedurrant a mellem még a kórházban, akkor a páromat szalajtottam egy szimpla gyógyszertári pumpásért. Másodszorra már kézinek Chicco-t vettünk és az azóta is nagyon bevált, (a második és a harmadik szülésnél már a kórházban is azt használtam, mert bizony kellett), viszont a Pesztonka elektromos mellszívó nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket hosszútávon.Már a második gyereknél sem úgy mûködött ahogy kellett volna, most meg már egyáltalán nem is mûködött.
Az alvással kapcsolatban egyetértek Gabival, nálunk is az vált be többnyire. (Bár vannak kivételek is.)
Pelenkának nekünk éjjelre a Huggies vált be, napközben meg váltogatjuk a DM pelenkát, a Pamperst(ezt nem szeretem, már alig várom hogy elfogyjon) meg most majd fogunk Liberot is használni. Most nézem, hogy végülis válaszoltam mindenre.
Sziasztok: Norcsi.