Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszi a homeós tanácsokat,közben a neten is találtam egy 5 napos kúrát,és Urticát vettem!
Sajnos a helyzet nem javult,tegnap is 3-szor kelt,és nem értem miért.Ha cumival alszik el,és kiesik azért ébred fel,de he cumi nélkül alszik el akkor mire???? És sír,sír,de csak a szopi nyugtatja meg! :idea: Szerintetek a foga???

Sly!
Mikor kezdted a gyümit??? Mivel? És ízlik Jázminnak? Már én is gondolkodom rajta.. te melyik napszakban adod,szopi után?

Livi!
Gíönyörűek a gyerekek! :wink: És persze Artemisz is!
Ma Márk olyan álmos volt,hogy elaludt az első lépcsőfokon térdelve! :shock: Majd töltök fel képet!

Joli!
Egyet értek én is imádom a képeket!Csak töltögességek szorgalmasan!

Berni!
Fotók?? :D

KépKép
Kép
patricia83

Bacilivi! Bendi nagyon édi és a nagytesó is. Most csak rövid leszek, mert itt ül a kisasszony.

Adri! Elmentetem a képet, nagoyn édi Ártemisz.

Patr! 4 hónapos és másfél hetes volt Jázmin amikor először adtam neki reszelt almának a levét. én a dél körüli szopi előtt adom, főleg ha újat adok, mert akkor esetleg ha bántja a hasát, nem estére jön ki hanem délutánra. De egyébként semmi baja nincs tőle. Kb egy hétig öklendezve ette. Szóval nagoyn minimálisat nyelt le. Aztán egyszer csak nem öklendezett többet. és elkezdett mérhető mennyiséget enni. Aztán az alma megfogta a hasát, így bevezettem a barackot is(bébiételt) Ennek már nem is öklendezett és szereti. Minden nap kap vagy almát, vagy barackot. A száját még nem nagyon tátja a kanálnak, de már szívesaen elcuppogja . Utána szopizik is.

Kép
szly27

Sziasztok!

Édik a babók!

Pat, Toncsi meg szilvával a szájában aludt el :shock: :lol: .

Szly, nem láttam a másik tábliban (bár olyan ritkán jutok oda és hát elég feleslegesnek is tartom, mert követhetetlen amennyit írtok :lol: ).

Szóval 3. hós adatok: 5380g és 58,5 cm.
Kép

4. hós adatok: 5960g és 60 cm
Kép

Mi még csak tejcsizünk, mostanában nem nyűgöske. Valószínű elég a tejcsi is.
Holnap jön a védőnő :? , pakolhatok :lol: .
Délután Bogi elaludt, betakartam, mire bementem a fejére húzta a takarót, úgy megijesztett!

Mi most vasárnap-hétfőn leszünk Bp-en, utána meg 27-én. Így mi nem talizunk veletek, hátha 1x eljutunk mi is.

Én az éjjeli bagoly, tegnap este 8-kor kidőltem 8).

Jó éjt

Csilla

Kép

Kép
csillala

Sziasztok! Küldöm a képet a kereken 3 hónapos Mátéról, a babaúszáson a csobbanás előtt Apával :-D
Kép

Tejügyileg: egy csomó helyen kérdezgettem, de valahogy senki nem bízott a tejgyűjtőt meg nem járt tejecskében. Aztán elkezdtem a vizsgálatokat, hogy leadom, de szabira ment a védőnénink, így jövő héten leszek csak vele készen... amúgy az első kerületben lakunk a Vár tövében. Amúgy mindig fájt a szivem ha ki kellett öntsem, de már nem volt hova tenni, és rengeteget elspájzoltunk. Máté meg nem hajlandó üvegből meginni, valahogy ha nem eredeti csomagolásban kapja, nem ízlik. (kiskanállal bármit bele tudtam eddig diktálni, egyszer már a pohár is sikeres volt, de alapvetően csak a cici jön be):oops:

A hozzátápi nálunk elég felesleges eddig, Vizicsibe nő mint akit húznak de lehet, hamarabb meg kell kezdjem, mint szeretném: a csöpp folyamatosan ráindul a kajáimra :-D, és megpróbálja elkapni a villát/kanalat. (az ölemben ül általában ebédnél) :shock: (múltkor kapott egy nyalatot a baracklekváromból, az ízlett, de többet nem adtam neki, én ronda irigy dög :-D)

A jövő csütörtöki talira eddig a lista: Adri és Ártemisz, Joli és Csanád, Réka és Máté. 2:1 a fiúk javára. Többiek? (de 10, helyszín időjárásfüggően Margit sziget szigeti bejáró buszállomás vagy CD-fű -no, őket még fel kell hívjam, nyitva vannak-e már olyankor. Ha nincsenek, van ötletetek?)

Pat, a fogacskák ilyenkor peches baba esetén elléggé meg tudják keseríteni a manók életét. Rágcsál szopi közben? Máté egy éjszakán keresztül reszelte álmában az ínyét, mire rájöttem, mi baja... ráadásul alul-felül egyszerre élvezi három hónaposan ezeket a gyönyöröket :? Szóval mi meg fogjuk holnap kezdeni a homeobogyós fogzáskönnyítést (Chamomilla, 3*3 bogyó tejben feloldva - nekik tuti nem zavar be a mentolos fogkrém :twisted: )

Ti csináltatok már fotóalbumot? (mármint papíron...) Ha van kedvetek, hozhatnátok a talira, egy kicsit tobzódni a babaképekben!

Na jó, azt hiszem, elértem a kritikus mennyiséget :-P
Jó éjt!
Réka

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Utánanéztem a teázónak. 11-től van csak nyitva, szóval ha rossz az idő, esetleg áttehetnénk 11 órára. A hely hátránya, hogy lépcsőn kell lemenni és nem tudom, hova lehetne letenni a babakocsikat. (Erre csak most gondoltam, én még sose mentem kocsival, csak kendővel... :shock: ) Szóval ha vacak az idő, akkor mi legyen? (néztem, a Vörös Oroszlán is akkor nyit, de ott is elég nehézkes a babakocsi)

Ma (bocsi, tegnap) jól megszivattam magunkat. Az utóbbi pár évben eléggé leszoktam a kávézásról, mert kiakadt a koffeinre az anyagcserém. Ez annyit takar, hogy kb reggel hatkor ihatok utoljára, ha nem akarok virrasztani. Amióta Máté jelentkezett, áttértem a koffeinmentesre, mert ugyanakkor kávéüzemű életformaként működtem. Ma ittam a szüleimnél egy tejeskávét, jó kávés volt és jó erős. Kb mostanra esett le, a kicsi miért nem tudott rendesen elaludni napközben (csak a hordozókendőben séta közben egy kiadós ordítás után kb egy órát), és most mért óránként kér enni.... :shock:

Én meg szépen elbeszélgetek itt magamban :?

Vissza a fogzáshoz. Szerintetek a borostyánlánc ér valamit? Most vadászgattam a neten, mivel lehetne a fogzási periódust megkönnyebbíteni, és egy csomószor ezt köpte ki a kereső. Mondjuk, ha nem használ, nem is árt, de többgyerekesek, ti vajákoltatok ilyesmit? (semmi logika nem támasztja alá.. fene tudja, nehéz elképzelni, hogy használható lenne)

KépKép KépKép
kindertojas

Lányok! Rossz idő esetére nem lenne jobb mondjuk az Árkád, vagy valamelyik Pláza? Az Árkádban a felső szinten van 2 kávézó (legalábbis tavaly még volt, amikor legutóbb ott jártam :) Ott tudnánk parkolni is, és kocsival sokkal könnyebben megközelithető. (meg metroval is, ha valaki azzal jönne)
A Margitszigeten melyik hid felőli bejárat? Ha lehet az Árpád hid felőli, hogy lehessen ott is parkolni.
És mit tekintünk "rossz időnek"? Az eső mondjuk egyértelmű.

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!

Réka, a koffeinmentes kávénak milyen íze van? Érezni, hogy másfajta. Én 3 in 1-ben szoktam inni kb. napi 2-t, lehet át kellene szokni. Bár manóka nem panaszkodik :shock: :oops: .

Toncsit anno egyáltalán nem viselte meg a fogzás, Ő nem is kapott semmit. Most is jön a foga. Néha bekukkantok a szájába és felfedezek egy-egy új fogat :D . Most jön a 19.

Ma itt volt a védőnő, minden rendben. Mondtam neki, hogy még mindig csak hasról hátra fordul. Persze amint elment, átfordult 2x is 8) . Na sebaj, azért megnyugodtam kicsit. (Igaz, Toncsi ekkor még semerre sem fordult :oops: , na jó, de ő korább baba volt).

Nem tudjátok, hogy a Prevenar oltás mennyibe kerül 2 év fölött? Azt hallottam, hogy korababáknak olcsóbb. Így lehet, Toncsi is megkapja.

Írtam, hogy apa végre megcsinálta a bölcsőt :shock: 8) , így 5 hónapos korára :? . Eddig nyaggattam. Ráadásul Bogika nem is nagyon díjazta. Remélem, azért megszokja, mert jót tesz a fejlődésnek.
Egyelőre jól rá lehet akasztani a ruhákat :lol: , majd lefotózom.

Bogika elaludt, sztem én is mellébújok :oops: .

Csilla

Kép

Kép
csillala

sziasztok!

Új vagyok itt, és szeretnék kérdezni valamit, hátha ti tudtok valami jó tanáccsal szolgálni. Mit lehet tenni, ha nap közben nem tud a babóca elaludni? Ez azt jelenti, hogy 1 óra nyűgi után 10-15 percet alszik.Eddig a fogára fogtam, de nem lehet mindent a fogzásra fogni :?

Nagyon aranyosak a babáitok!

Mindenkinek további kellemes napot!
Erika

Kép

Kép
rikka_3

sziasztok!

Új vagyok itt, és szeretnék kérdezni valamit, hátha ti tudtok valami jó tanáccsal szolgálni. Mit lehet tenni, ha nap közben nem tud a babóca elaludni? Ez azt jelenti, hogy 1 óra nyűgi után 10-15 percet alszik.Eddig a fogára fogtam, de nem lehet mindent a fogzásra fogni :?

Nagyon aranyosak a babáitok!

Mindenkinek további kellemes napot!
Erika

Kép

Kép
rikka_3

bocs, úgy látom kétszer ment el.Ismét a helyzet magaslatán áll a gépem

Kép

Kép
rikka_3

Erika, próbálkoztál már hordozókendővel? Az én kicsinyem kb 10 perc alatt elalszik benne bármilyen nyügi volt előtte... csak annyi a trükk, hogy közben sétálni kell. Kicsit strapás, de megéri. Indulok is altatótrappolásra!
Adri, a Margit híd felől gondoltam a villamos miatt. Plázára én a sok ember és a légkondi miatt nem gondoltam, de részemről az is jó lehet... Mamut? Az ilyenkor nem olyan zsúfolt és ugyanaz az útvonal.
Csilla, én már egy 3:1-től is kikészülök, a kék kupakos Jacobs decafé gold meg tejeskávénak nagyon finom. De most egyszer reflexből megittam a régi papám által csinált tejeskávét, ugyanúgy, mint kamaszként oszt tessék... :(
Puszi, hív az utód!

KépKép KépKép
kindertojas

Erika! Ez csak most jött elő, vagy végig igy volt? Az éjszakát átalussza? Nálam az vált be, hogy "rendszer van a napban", vagyis alvás-evés-játék/séta(kb. másfél óra)-és amikor már fáradtnak látszik (ásit, vagy nyűgös), akkor altatom el(és alszik kb 1-1,5 órát). Ölben csak végső esetben, ha valamiért nagyon sir, igyekszem az ágyban altatni, úgy hogy énekelek neki és simogatom a hátát, és igy 5-10 perc után elalszik.
De a hordozókendő amúgy nálunk is "aduász", szóval ha már minden kötél szakad, akkor abban biztos megnyugszik és elalszik. Csak én azt is "végső esetre" tartogatom, amig kisebb volt sokszor használtam, de mostmár általában nem kell bevetni.
nagyon ajánlom neked a kismamablog.hu Vida Ági tanácsait, én az alapján csináltam sokmindent, és nagyon jól bevált.

Réka! Gondolod, hogy délelőtt 10kor olyan sokan lesznek? Ok, jo a Mammut is, ott hol? A Margit hid felől nem nagyon lehet parkolni, igaz?

Ami a kávét illeti, én is meg szoktam inni napi 1 nescafet, rendeset, sőt általában délután, és ennek ellenére este tök jól alszunk mindketten hála Istennek :)
Amugy itthon néha szoktam koffeinmenteset is csinálni, szerintem tejeskávénak nem lehet megkülönböztetni az izét a rendestől.

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!

Köszi szépen a tanácsokat. Az éjszakával szerencsére semmi gond nincs, 8-fél9 között a vacsin beájul és szunya reggel kb fél 6-ig.
nap közben viszont csak nyűglődve tud elaludni, sajna olyankor a kiságyban már nem, max a babakocsiban, de ott is csak negyed óra a max.A hordozókendőt nem próbáltam, csak a kengurut, de abban nagyon szépen elnézelődik, elszórakoztatja magát és persze engem.Pici korától nem aludt sokat, de most ez szinte egyenlő a nullával. Szerintem most nem jön újabb fogacskánk, ugyanis már 2 kibújt, igaz elég sokat rágcsál még most is.

További kellemes estét!

Kép

Kép
rikka_3

Sziasztok!

Délután már elkezdtem írni, csak jött Violka és tarolt mindent! Csak egy gombot nyomott meg, de az vitt mindent! :? :evil:

Szóval megvagyunk mi is, csak sosincs időm gép elé ülni! Múlt héten őszi szünet volt, és hát Viola nem alszik délután, este meg már hulla vagyok, mire mindkettőt elaltatom! :(

Vincével egy hete voltunk a 4 hós oltáson meg is mérték akkor, 4 és fél hósan volt 68 cm és 7880 g. Most szerencsére csak 560-at hízott 6 hét alatt, szóval talán nem lesz kis gömbőc! :)
Továbbra is csak szopizik, én egyelőre nem is adok neki semmi mást, amíg ilyen jól hízik, a 6 hónapot mindenképp megvárom.
Kakigondokkal küzdöttünk, 1x Laevolac-ot is kellett adnom neki, de szerncsére most már megoldódott. Akkor adtam egy kis őszilevet neki, ízlett neki!

A videók és a képek mind nagyon szuperek, jó látni, hogyan fejlődnek a csöppségek!

Talihoz jó időt kívánok, remélem sikerül sokaknak elmenni!

Gabuska!
Őszinte részvétem apukád miatt! :(

Inerke!
A szemműtéthez nagyon drukkolok, édesen nevetgél Sára a videón! :)

Berni!
A képek engem is érdekelnek! :)

Patrícia!
Remélem megoldódnak az éjszakai felkelések, lehet, hogy mégis a fogacska zavarhat be, nem? Mitől csökkenne le hirtelen a tejmennyiség? Szerintem inkább a fogacska lesz. Vincének is beindult, nagyon harap, amikor jóllakott, rángatni kezdi a cicimet, nem túl kellemes, a cumival ugyanezt csinálja! És nyálzik folyamatosan. Violával anno meg sem éreztük, hogy jön a foga!

Kindertojás!
Jó, hogy van sok tejcsi! :wink:

Hát, akartam még írni, de elfelejtettem, nagyon szétdzórt vagyok estére, a kávé nekem sajna nem jön be, mert nagyon sok savat csinál!

Képet majd töltök fel én is, megpróbálok sűrűbben jönni, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Na, egyszer jutok ide, oszt sehol senki? :shock:

Pár fotó rólunk:

Kép
Kép
Kép

És a 3 hónapos Vince+adatok: 7320g, 63 cm
Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Évi, én is úgy jártam, mint te, már az este kezdtem írni, de nem tudtam befejezni:) Vince még mindig olyan mosolygóas, ahogy emlékszem rá és szerintem ő a legnagyobb baba a topikon. Violka élvezi a nővér szerepét :P

Erika, üdv közöttünk!
A napközbeni alváshoz nem tudok hozzászólni, az én gyerekem mindig lutriszerűen csinálja:) Vagy elalszik észrevétlenül, vagy sír egyet és azután, de altatni nem lehet. Még babakocsiban, menet közben is van , hogy sírva alszik el, ha olyan a kedve.
Én is kávépárti vagyok, találtam egy Plus-os 3az1-ben, amiben csak 8% a koffein, azt iszom meg általában délután. Reggel kakaózok.
A tali helyszínéül jó lenne a WestEnd is, ha már a plázákat felsorakoztattuk. Parkolás 200 Ft/óra, a tetőtéren szabadban is lehetünk, épp ott van a kijáratánál a baba-mama szoba...
Csilla, sűrű lesz a programotok, amikor Pesten lesztek? Mert ha nem, akkor talán veled is talizhatnánk egy páran. Sajnos a Prevenar oltásról nincs infóm. Ha már megvan a bölcső, akkor jó lesz a következő kistesónak is :lol:
Réka, a borostyánláncban szerintem hinni kell és akkor használ :) Én nem lennék nyugodt, ha a nyakán lenne Csanádnak egy lánc. Máté igencsak megilettődöttnek látszik a csobbanás előtt :lol:
Adri, már a hazaindulás lázában égsz? Olyan izgalmasak nekem is azok a napok, amikor készülünk haza Erdélybe :D
Pat, Szly, üdvözöllek benneteket is, most csak arra reagáltam, ami ezen az oldalon, inkább elküldöm, nehogy odalegyen megint.

KépKép
Kép
el..né

Csak elámultam, mennyi mindent csinál Csanád, azt sem tudom, mikor tanulta meg :o A játékokat átveszi egyék kezéből a másikba, a kis ásványvizes palackot is. Ülő helyzetben az almát is tudja fogni egy kezében is, pedig akkora, hogy csak félig érik át az ujjai :o Ha nyújtom felé a kezem, hívom, akkor elkezd repdesni, hogy jönne :) Ennivaló :P Gondolom a többi baba is, azért írtam le az apróságokat, hogy ti is írjátok le, olyan érdekes dolgokat tudnak csinálni, mint a külömböző helyzetekben való elalvások, amiről fentebb szó volt...

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!
Évi!
Mira is olyan mint a "kis" Vince-baba,szopi után harapdál!! :shock: Vazzeg majdnem 8 kiló?????????????, :shock: :shock: :shock:

Úgy látszik az éjszakáink megoldódtak...szerdán már "csak" 2-kor meg 6-kor kelt,most éjjel pedig csak 3/4-4-kor,de részben ez az én hibám volt,mert este nem kapcsoltam kia tv-t,és hajnalban arra ébredtem,hogy Fókusz van,utána kikapcsoltam,rá 3 percre ébredt Mira!Szerintem hozzászokott,hogy valami zúg körülötte,és zavarta a csend?! :?:

Joli!
Csanád nagyon ügyes!Almát fog ülve??? Ejjha! Mira is megfogja a csörgőt,pelust,zoknit :lol: ,át is teszi 1-ik kezéből a másikba,úgy hogy közben a száját is megjárja! :lol: De azért egy alma kifogna rajta! Az etetőszékben is nagyon feszít,bár csak tegnap tettem bele 1-2 percre,mert már nem szeret álllandóan fekve lenni!Forogni még mindig nem forog 1-ik irányba sem.

Ja,és hogy a gyakori szzopi vagy a homeós bogyó tette nem tudom,de most fuldokli a tejben,mindig csorog a szája szélén,nem győzi nyelni! :D

KépKép
Kép
patricia83

Csilla!
Szilvával a szájában??Hát az álom nagy úr! :lol: :lol:

Mintha Október elején azt írta volna Deako-Orsi,hogy gyakrabban jön...oszt sehol sincs!És Hannablanka-Noémi ? Már hónapok óta felénk se nézett!!!Mi lehet velük?

Képzeljétek níertem egy 5ezer Ft-os New Yorker vásárlási utalványt! :D Én,aki soha nem szoktam nyerni!!Tök jó!

Viszont netünk még mindig nincs normális.Tegnap bent voltunk a T--pontban 55 percet,ebből 30 perc volt az ügyintézés,amikor is közölték velem,hogy nem tudnak segíteni...és... a TV-networknél amúgy is olcsóbb!!!!!!!!!!!!!! :?: :evil: :evil: Szerintetek???

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Babák nagyon tündériek és ügyesek.

Most inkább csak panaszkodni jöttem. Kb egy hete észrevettem, hogy kevesebb a pisis pelus és tejcsi sincs úgy. Most meg már végképp kevés. Már a második féle tápszernél járunk és nem fogadja el! Akkor sem, ha full éhes. Tegnap este 170ml tejbe beleraktam 30ml tápszert és majd szívbajt kaptam, amikor nem fogadta el. Hosszas küszködés után csak lenyomta, de mostmár nem merem keverni, mert ha ki kellett volna önteni :twisted:

Szóval most minden szopi előtt próbálom adni neki kiskanállal, cumisüveggel és nem eszi meg! :twisted: Pedig ez már finom táp, megkóstoltam, édes!
Szóval tejet szaporítok ezerrel+próbálom a tápot, de nem sok sikerrel jár egyenlőre egyik sem.

Kép
szly27

Joli! A Westend szerintem nagyon nyerő ötlet, mindent "kombinál" (levegő, baba-mama szoba stb, megközelithető kocsival is és villamossal is stb..). Én nagyon pártolom!

Már mi is nagyon készülödünk az utazásra (mármint én :)

Ártemisz is hasonlókat művel, hasról hanyatt már simán, "szó nélkül" átgördül, ha ahhoz van kedve, hátról még persze nem.

Szly! MIért nem inkább hozzátáplálni kezdesz? Én mostmár, hogy elmúlt 4 hónapos semmiképpen nem adnék neki tápszert, inkább elkezdeném a hozzátáplálást ha kevesebbnek találnám a tejecskét (egyelőre szerintem elég).

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Neirda: megelőztelek! Ma pozitívat teszteltem!
Egyenlőre nem tudom, hogy sírjak e vagy nevessek, de ez van. Tamás tök ki lesz akadva!

Én egyenlőre örülök neki, de nagyon félek. Még van 3 hetem vagy csak 2 eldönteni, ghogy marad e, bár nem tudom elképzelni, hogy elvetessem....

Valahogy úgy érzem, ha jött jönni akart és nincs jogom ettől megfosztani, pedig már most időnként (elég sűrű) 2 gyerektől kitépem a hajam.

Na most csak ennyi tellet, majd jövök a fejleményekkel!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi! Drukk apához!

Adri! Hát! Valamit azért kell innia még egy ideig és ha nagoyn elmegy a tejcsi, nem lesz mi tadni neki ha most nem szokja meg a tápit. Egyébként is nagoyn nehezen fogad el új ízeket és most hirtelen nem tudok annyi mindent adni neki, hogy ki tudjam váltani a tápszert. Egyenlőre úgy tűnik (kopkopkop) mintha alakulna a tejcsi. De ha megint válság lesz, megint ez lesz?!! Egyszerűen nem fogadja el. Holnaptól pohárból próbálgatom, mert már a knalat és a cumisüveget sem nagyon fogadja el, mert azt hiszi tápszer van benne. Így ma gyümit sem evett :-( Az esti tejcsiből is küzdelem volt etetni, 60-at meg is hagyott.

Kép
szly27

Sziasztok!

A tali akkor legyen a Westendben, oda mindenki el tud jutni, ha akar! 10-kor akkor jó lesz? Viszont ott hol szeretnétek találkozni? Óra alatt a Nyugatinál? Vagy bent valahol? Mert ha valahol csődöt mond a tájékozódóképességem, akkor az a pláza. :oops:

Tejtúltermelési válság úgy nézem, oldódik-csak ne vigye túlzásba- és túl vagyunk a három hónapos ugráson, mert Máté már két napja töttyedtre tudja szívni a melleimet (és nem tűnik kevesebbnek a kiindulási állapot). A végén, mire meglesznek a vizsgálati eredmények, hiába jönne a tejesember! :?

Joli, Csanád nagyon ügyes! Szupermanókkal van tele a topik!

Szly, tényleg, miért nem adsz neki valami finom gyümölcsöt? Mi azon gondolkodtunk, hogy mivel nagyon érdekli mindig hogy mi mit eszünk, egy kis őszibarackot adok neki. Talán egy kis kakit is hoz a dolog, mert szegénykém még mindig nagyon dugulós. Tudom, hogy anyatejes csöppeknél ez teljesen normális, de a harmadik napon már nagyon szenved. Ha olyankor megkakiltatom, hatalmas vigyorokat dob utána :lol: Hiába, a megkönnybbülés :wink:

Évi, én eddig azt hittem, hogy Máté a 62 cm és 6,4 kilójával nagy baba három hónaposnak. No de Vince :shock: -és mekkora most???? Jó kis karizmokat növeszthet neked :lol: Tüneményes csibészke!

Pat, szuper, hogy újra sok a tejecske! A nete ügyintéző meg... hát... szép meleg tájakra jó utat kívánunk! :twisted: Az utalványodhoz meg gratula! Nem is tudtam, hogy itthon van New Yorker! (Én tavaly ősszel náluk vettem meg minden idők legolcsóbb farmergatyáját, mint utolsó darabot 5 euróért, azóta is a kedvencem! Mondjuk, remélem, nem sokáig, hátha kifogyok belőle! :P )

Holnap megyünk megint babaúszni, kiváncsi vagyok, mit csinál a kicsi, ha odaérünk! Múlt héten a tányérszem effektus volt a jellemző, diszkrét mosolykákkal, a foglalkozás végén egy határozott LÁ-val (Cicit de azonnal! :lol: ) aztán elájult. MOndjuk végig kepesztett ide-oda, nem engedte el magát, mint a többi csibész és úgy köszöntek el tőlünk, mint a legkisebb és legügyesebb babától :D No, lehet, hogy ezt már írtam, de rettenetesen büszke vagyok rá! :wink:

Csilla, most nézem, hétfőn te is itt leszel. A tali tuti nem jön össze? 27-ére is szervezhetünk egyet, hátha akkor sikerül :wink:

Látom, megint rámtört a szófosás... :oops:

Réka

KépKép KépKép
kindertojas

Titi! Most irigykedek! Nálunk tuti nagy lenne az öröm, drukkolok nektek! Talira jöttök?

KépKép KépKép
kindertojas

Titi!!!!! Hat ez nagyon szuper!!! Annyira megleptél amikor olvastam, hogy muszáj irnom, pedig csak gyorsan elolvasni akartam, hogy mi ujság..Te már menstruáltál előtte, vagy miből vetted észre, hogy tesztet "kell" csinálni? És nálatok ő már a harmadik!!!! (azt hiszem én a kettőnél azért majd megállok :) )

Pat! Imádom a New Yorkert!! Tervezem is, hogy végre "kifosztom". Tavaly amikor otthon voltunk terhes voltam...szóval már 2 év lemaradásom van. (itt persze nincs.. :cry: )

Szly! szerintem ne aggódj, hogy mi lesz majd, ha most jön vissza a tejcsi az jó, és amellett próbáld a gyümiket. Ha nem fogy Jázmin, akkor nem kell szerintem "tömni" meg aggódni :D :D :D

Szerintem azért jobb lenne bent találkozni valamelyik kávézóban, hogy ha késik valaki akkor ne kelljen azért kint ácsorogni. Priviben nem adjuk meg a mobilunkat akik jönnek? Szerintem a legfelső emeleten kéne találkozni, ahol a mozi van, ott van valamilyen kávézó, csak most nem tudom mi a neve..

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Grrrrrr!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép
Kép
patricia83

Előbb elszállt az irományom!!!

Titi!
Nem semmi!Szólj,ha lehet gratulálni! :wink: Vagy várjunk apa reakciójára? Halgass a szívedre,biztosan jól fogsz dönteni!!!Amúgy én pont tegnap,hogy olvastam a "sztárvilág" hírei,miszerint Stohl-nak is 3 van,Jakupceknek is meg tilláéknak is jön a 3.,én is kezdem úgy érezni,jó lenne majd egy 3. De én csak pár év múlva,mondjuk 4-5 vállalnám be,jelenleg ez a 2 gyermek (vagyis csak Márk) is kikészít.

Ti nem vettétek észre,már akinek több gyerkőc van,hogy kevesebb a türelem?? Én tegnap sajnos suhintottam egy sallert a fiamnak! :oops: Nem volt nagy,csak inkább meglepődött,de már tényleg nem bírok vele.Múlt héten már egy pohár vízzel öntöttem képen,de akkor is csak hüppögött és folytatta... tudom dackorszak,meg minden,de ez borzasztó! Esténként annyit kiabál,rombol, tisztára elemében van,ilyenkor 1 percre kiteszem az erkélyre :oops: Esetleg egyéb ötlet???

Csajok!
Sly már megkezdte a hozzátáplálást néhány gyümivel,és szerencsére Jázminnak ízlik is!

Sly!
A 7-7-5-5-3-3 perces szaporító fejést próbáltad már? És a malátaital talán segítene megint,dehát neked nem is kell írni,anny félét ismersz!Lehet,hogy ez az ördögi kör van nálatok,hogy amikor átalussza az éjszakát,és nem kelle tejcsi éjjel,akkor kevesebb termelődik! Bár azt nem írtad,hogy szopiozni azért szopizik Jázmin? És ha gyakrabban tennéd mellre?

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Megvagyunk, csak nagyon szanaszét. :oops:

Átfutottam nagyjából a hsz-eket, ha megvan a tali pontos helye és ideje dobnátok egy privit? Azt előbb látom, mint ahogy be tudnék nézni ide.
Köszi!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Patr! Persze, szopizni szopizik! De semmi egyebet nem fogad el. Mármint folyadékot. A gyümiket is csak ímmel-ámmal. _Bár mióta a tápszert próáltam kanállal adni, azóta a kanalas dolgokat is utálja.
Ma kiéheztettem, hátha ha nagyon éhes eszik tápszert. Reggel 8kor evett utoljára, közben folyamatosan kínáltam a tápszert és nem kellett neki. Most délután 5-kor szoptattam már meg, mert már féltem, hogy valami baja lesz. Szóval éhesnek tuti éhes volt, de így sem ette a tápszert. Szopizni meg úgy szopizott, mint aki éhen akar halni.

Kép
szly27

Sziasztok!

Titi, ez a topik vezető híre! Én nem találok szavakat...viszont sokat gondolok rátok.

Szly, sajnálom, hogy ilyen nehéz Jázmint most etetni :( Remélem nagyon hamar helyreáll a szopi, aztán meg igyekszel melette a töbi kajához hozzászoktatni, hogy a következő válságkor ne legyen ekkora gond. Mert ahogy legtöbbünknél látom, a tejtermelés hullámvölgyhöz hasonlít :)

Gabuska, azt hiszem a tali le van egyeztetve. Ugye Adri? Jövő csütörtökön 10 óra, a Westenden a mozi előtt valahol. Pl. a legközelebbi padon? Én nem mennék be a kávézóba...Persze azért privit írunk, inkább többet, mint kevesebbet. De azért még megvárjuk a visszaigazolásokat. És a telefonszámokat is cseréljük ki.
Réka, te is odatalálsz a mozihoz, ugye? Más nem jön? Négyen készülődünk?

Pat, nem lehet gyereknevelésben tanácsot adni, mindenik gyerek más. Nálam a nagynál a víz vált be, a kicsinél az elkülönítés. A legkisebbnél eddig semmi :) Mindig az ő akarata érvényesül :lol:

Jaj, nem tudom még mit akartam írni, de mennem kell!

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!
Adri, te feltetted Titinek azt a kérdést, amit én nem mertem ! :P

Pat, kitartás, csak elmúlik az a fránya dackorszak! Olyan klassz kölyök egyébként, gyorsan el fog az is jönni, hogy a nagykamaszok dilijein bosszankodsz :-) Hogy a sógornőmet idézzem, lassan itt az ideje a fegyvertartási engedély kiváltásának, hogy lelövöldözhesse a hülye libákat a fia mellől. Az illetékes gyermek most négy és fél hónapos :-)

Joli, valahogy csak legyőzöm a plázafóbiámat és szerzek egy gps-t a moziig. :wink:
Amúgy egy kupac kismama babával csak felismerhető lesz :-) Én tuti kendővl fogok menni.

Puszi, éhes a csemete!

KépKép KépKép
kindertojas

Csajok!

Nagyon köszi! Abbszolút nem terveztük és nagyon meglepődtünk amikor kiderült, de szóba sem jött, hogy ne tartsuk meg. Tamás nagyon kibukott, de egy szóval sem említette, hogy vetessük el. Már tervezget, de nincs elragadtatva. Szept. 1-én jött meg Levi után elősször és utoljára. Csak 1x voltunk óvatlanok (és ezenkívűl kb még 2x együtt) és pont rá pár napra kellett volna megjönnie. Sruccpolitikát folytattam, de tegnap hírtelen felindulásból vettem tesztet. nem lepett meg a dolog valahogy sejtettem.
azt mondtam magamnak csak akkor lesz 3. ha véletlen becsúszik (de nem ilyen hamar). :shock: :lol:

Talira nem tudom tudunk e menni, mert még dokit vadászok.
Ha tud valaki egy nagyon szupi dokit és nem túl drágát azt megköszönném, ha megadná az elérhetőségét. Az én dokim a legutobbi terhességemnél és szülésemnél nem jött be, talán meséltem, ha nem akkor majd, ha több időm és energiám lesz leírom. Ja a 13. kerületben lakunk!

Bocsi, de nagyon fáradt vagyok megyek aludni!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi!
Miattad néztem be,hátha írsz!!! Szerintem jól döntöttetek,és apának is meg fog lágyulni a szíve! :) Biztos nehéz lesz 3 gyerkőccel,pláne hogy még 1 év sem lesz a 2 pici között,de azért irigyellek!! :oops: Gyere nagyon gyakran,várjuk a fejleményeket,képeket a gömbölyödő pocakról! Jajjjdejó!!!!!!!!! :D

Sly!
Kitartó tud lenni a kisasszony! :shock: De ha a szopi ennyire jól megy,akkor csináljátok gyakrabban,beállt a tej nálunk is!A hozzátápival meg úgysem vagy elkésve! Fel a fejjel! :wink:

Réka!
Ez jó! :lol: Fegyvertartási engedély... :lol: :lol:
Jelenleg abban bízom,hogy megjavul.Ja,ma nagyon édi volt,táncolni kellett vele,mert a Szombat e. l.-ban is táncoltak,ott volt a Megasztár..a Popdaráló,szóval a hangulat a tetőfokára hágott nálunk,végül az öleben aludt el.. :D

KépKép
Kép
patricia83

Titi, nekem szuper dokinénim volt! Koós-Hutás Piroskának hívják, nagyon felszerelt a rendelője -4D UH is van (az ország egyik legjobb készüléke) korrekt árakon dolgozik, szakmailag és emberileg is nagyon színvonalas. Amúgy egy szakmailag megszállott, vagány, nagyszájú nő, jó humorérzékkel. Neki is van gyereke, tudja mit csinál és hajlandó korrekt, kimerítő válaszokat adni a kérdésekre. Nálam várható volt egy csomó komplikáció, sorra kivédte őket, így minimális gátsérülésel egy nap után otthon tudtunk babázni. Csak ajánlani tudom! A rendelő száma: 213-9780.

Pat, tüneményes lehetett a kis Fred Astaire! Hogy mennyire imádni fogják a csajok!!! :wink:

Máté ma hihetetlen, mit alakított a babaúszáson! Végig vigyorgott, ezerrel kepesztett hol az apja után, hol utánam, de legjobban a fényképezőgép kellett neki :P (kölcsönkértünk egy vízállót, dokumentáltunk minden kis fröccsenést, amit csak tudtunk :lol:

Íme egy fotó a kis békáról: Kép

KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok!

Réka! Nagyon nagyon cuki Máté! Ilyenkor sajnálom, hogy nem egy nagyobb városban lakunk, én is úgy vinném babaúszásra.

Joli! Teljesen igazad van. Úgy lesz, ahogy mondod. Próbálom szoktatni az ízekhez, mert tényleg úgyvan, hogy egyszer van tejcsi, utána tuti eljön egy válság.

Patr! Márk biztos cuki volt. Én már azt bírom nagyon, ahogy Roli magyaráz. Be nem áll a szája. Eljött a Mi ez? korszak eleje. Állandóan kérdezget.

Kép
szly27

Most látom, Titi, gratulálok!!! Ti aztán nem tétlenkedtek! Tök jó! :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Később elolvaslak benneteket és írok, most képeket hoztam és rohank etetni.

Csanád 3 hónaposan 5900gramm és 63 cm volt . Itt jön az akkori kép .
Kép

Itt meg egy négy hónapos, amikor már kezdett kapaszkodni, hogy felüljön :)
Kép

Itt meg egy 5 hónapos, vagyis mai, amint az almát bűvöli :)
Kép

KépKép
Kép
el..né

Na, megint itt vagyok:)
Titi, drukkolunk neked és a harmadik babának. Valahogy úgy van, hogy a szíve mélyén mindenikünk szeretne még kisbabát, még az is, aki nem tervez többet, így egy kicsit személyes egy kedves ismerős babavárása:)
Szly, akkor neked ma már jó a tejmennyiség? Nekem nem :( Pedig éjjel is rendszeresen szopizott Csanád-vagy éppn azért nincs elég.
Réka, a kis béka királyfivá változott, én úgy látom :) Akkor leírhatjuk, hogy csütörtök délelőtt 10, WestEnd, a mozi előtt. Gabuska, te is olvasod? Na jó, küldök privit is :)
Tit, légyszi-légyszi gyere le a talira...ezentúl még halmozódnak a dolgok, nem lesz máskor sem több időd.
Lányok, mit szóltok, ismerek még két kismamát hasonló korú gyerkőccel egy másik topikról, megkérdezzem, nem jönnek-e el? Vagy egyelőre elég ha mi ismerkedünk?
Pat, biztassalak? Elmúlik a dackorszak...aztán jön a másik :lol: De milyen jó, hogy dacos és egészséges!

KépKép
Kép
el..né

Nagyon jók a képek, Réka, milyen édes Máté ahogy uszizik!!!! Joli! Micsoda zsonglőr Csanád ezzel az almával!
ok, a találkozó akkor megbeszélve! Biztos megtaláljuk egymást!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Azta!!!!!!!!!!!!
Titi, gratula a kismanóhoz!

Itt vagyunk Pesten, csak egy bekukkra jöttem.

Pussz
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

sziasztok!

titi!
nagy gratula!azért ne pártolj át másik topicra :lol:

kűldöm a 3hós adatokat és képet hozzá.sajnos a fürdőben nem sok kép készült,de holnap azért feltöltöm,de csak Dorkó van rajta.

adatok:
6130gr,63cm

Kép
berni1

a kép lemaradt:

Kép

Kép
berni1

Berni, Dorián egy kicsit hasonlít Csanádra :) Csak első pillantásra. Na, akkor te nem ugrasz fel a talira? A multkor azt mondtad, talán eljössz...
Csilla, akkor veled nem talizzunk most :(

KépKép
Kép
el..né

hát még nem tudom,h mi lesz csütörtökön,azért nem írtam,h megyünk-e.azért majd igyexem úgy alakítani,h mi is ott legyünk,de 10re biztos nem,mi max.délre tudunk odaérni.

Kép
berni1

Berni, nekem is elég korai a 10 óra, de szerintem úgy egy óráig ott leszünk, úgyhogy még tudunk talizni :)

KépKép
Kép
el..né

Kindertojás: hol rendel a dokinénid? nagyon szimpi amit leírtál! És hol szültél?

Patri: sajna már most akkor a hasam Levi után, mitha 8 hónapos terhes lennék. Nme hiába kérdezgeti mindenki aki meglát, hogy terhes vagyok e. Eddig azt mondtam, hogy nem, most meg azt mondhatom, hogy nem most nőtt meg a hasam ennyire. :oops: :lol:

Berni: nem fogok! Nagyon édes Dorián! Az unokanővérem (2 hónappal idősebb) kisfia (levinél 1 héttel fiatalabb, a kislánya meg Olivérnél 3 hónappal fiatalabb :lol: :P ) is majdnem Dorián lett, de a végén Arián lett a neve. :lol:

El...né: Irtam privit! :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi, a Moszkva térnél a Várfok utca sarkán van a rendelő. Szülni a Kútvölgyiben szültem, s bár sosem gondoltam, hogy valaha ilyet le fogok írni, de nagyon jó volt. Nekem anno egy hatgyerekes barátnőm adta meg az elérhetőségét, neki egy nagyon nehéz ikerszülése volt a végén, ahol dokinéni bravúrosan szerepelt, így a kicsik is, ő is károsodás nélkül megúszták. A sógornőm császárral szült nála , én normál úton, mindkettőnél szuper volt.
Szóval, ha sikerül, szeretnék még szülni nála hármat-négyet :-)
A hasad meg ne aggasszon! Majd a kicsi megtölti, Levi meg biztosítja, hogy ne legyen nagyobb! (fogod emelgetni eleget, majd ledolgozod, amit kell) :lol: És gyere talizni, már amiatt is, hogy élőben mindent el tudok mondani, ami a dokival kapcsolatban kérdésként felmerül :D

Berni, gyertek mindenképp, megvárunk!

Joli, Csanád hihetetlenül ügyes azzal az almával!

Jó éjt,

Réka
Tündériek a manófotók!

Ma a kicsi keresztszüleivel röfögtünk egyet (közös kajálás és társasozás), aztán a keresztapja fürdette meg a kicsit... akkora pancsolást csapott a kicsi, hogy bejelentkeztek a további fürdetésekre :lol: keresztanyu nehogy lemaradjon :lol:

KépKép KépKép
kindertojas

Tudok tördelni :oops: bocsika... kicsit elcsúszott a görgető... :shock:

KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok!

Titi!
Én is nagyon gratulálok, és irigy vagyok ezerrel! :oops: :)
Mi szeretnénk 3.-at, és felőlem már jöhetne! Mondjuk még nem menstruálok! :shock:

Kindertojás!
4 és fél hósan volt 7880g, és 68 cm, de asszem már írtam! :D Ja, kar, meg hátizom, mert kenguruban is cipelem sokszor! :?

Nálunk nagy hír, hogy megfordult Vince, a hátáról a hasára! Hasról még nem, de ehhez se kell már sok! És a legújabb, hogy sikongat, meg egyfolytában dumál, de hogy vajon mit?
Én most olyan boldog vagyok, mert végre elkezdtem fogyni, még van mit leadni, remélem sikerül! :roll:

Sajnálom, h. ilyen messze lakunk, én legközelebb jövő nyáron megyek fel Pestre, akkor is talizhatnánk majd az egy éves babókkal! :D

Rohannom kell az oviba Violáért, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?