Új privát üzeneted érkezett!

Remama,
en ugy oldom meg az orvos-dolgot, mivel nalunk is hasonlo a helyzet, mint nalatok, hogy minden csipp-csupp uggyel jarunk a kozelben levo gyerekorvoshoz, akihez tartozunk - o nagyon kedves, de hasznos tanacsot meg nem tudott adni, amikor komolyabb kerdesem volt - de ha komolyabb betegseg van a lathataron akkor van egy magan gyerekorvos, akihez el tudunk menni. Errol a korzetit egyaltalan nem kell tajekoztatnod, o adja csak be nyugodtan az oltasokat, azt nem nagyon lehet elrontani... andi
andi

Sziasztok!

Én is a friss kismamákból jelentkeznék át hozzátok. December 4-én megszületett második kislányunk Nóra!

Egyenlõre tündér jó kismanó, eszik, alszik, nézelõdik, nagyjából éjjel is hagy aludni (este 11-kor eszik és csak hajnalban 5 körül kel szopizni és vissza is alszik rögtön). Néha fáj a pocakja, leginkább akkor ha melegfront van, de olyankor a melegítõspárna nagyon bejön neki is. Próbáltuk a Sab simplexet, de lényeges javulást nem okozott.

Viszont minden hajnalban borzalmasan szörcsög az orra. De csak akor, nappal semmi baja nincs. Próbáltuk leszívni, de semmi nem jön belõle. Doki néni szerint nincs megfázva. Mitõl lehet?

Ti is ilyen fáradtak vagytok? Én meg még küszködök a 19 hónappal idõsebb nagyobbik lányommal is, aki két hétig nagyon jól tûrte a picurt, sõt õt továbbra is imádja, simogatja, puszilgatja, de valószínû, hogy rájött, hogy ez a baba most már mindig itt lesz, mert rám haragszik, és borzasztó hisztiket tud levágni.

A táblázat jó ötlet!!!

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!
Ismet visszajottem, csak szopizni akart. Meg azt szeretnem megkerdezni, hogy aki fej hol taroljatok a tejet? vagyis melyhutobe teszitek vagy sima hutobe? Sima hutobe meddig all el? Ha egyik etetesnel lefejt tejet a hutobe teszem a kovetkezo alkalommal lefejt tejet onthetem-e hozza vagy jobb kulon edenybe tenni?
Koszonom elore is a valaszotokat!
Danimama
Danimama

SZiasztok kicsi kontarkodas.

Ha regisztralnatok magatokat es kitoltenetek profilotokat es jelszoval irnatok uzeneteket, akkor profilra kattintva mindig lehetne tudni epp mekkora gyerkocotok es nem kene a tablazatot vissza keresni ha valamit szeretnenk megtudni. Nagyon rossz otlet szerintetek? En nem tudlak titeket tul rendszeresen olvasni de azert idonkent szivesen mondom el sajat tapasztalataimat es nekem peldaul profilotok volna legkenyelmesebb informacio forras.

Napocska
napocska

Sziasztok!

Danimama! Masszírozást elvileg a 4. hétteõl ajánlják. Addig csak finoman a kezecskéket és a lábakat, utána viszont lehet, az egész testet. Tökéletes az olivaolaj (nem büdös), de a gyógyszertári olaj is. A Johnson, gabi olajok allergizálhatnak. Mielõtt elkezded kenni a kicsit egy kisebb bõrfelületre rakjál az olajból és, ha kipirosodik, akkor ne kend azzal, ha nem, akkor használd, akármelyikrõl is van szó. Fejés: Hagyd, hogy beálljon a kereslet-kínálat. Mellgyulladás lehet fejés mellett is, megelõzni nem lehet. nekem Lili 2 hetes korában volt, akkor fejtem csak a csomót masszírozva. Egyébként nem. Azóta sem volt mellgyulladásom. Akkor fejjél, ha le akarsz adni anyatejet, egyébként felesleges. A babád tudja, hogy mennyit szeretne adni, ne adjál neki csepegtetõvel, hiszen õ már jóllakott a melleden, mert "leszállt" róla. Ne adjál mellé se csepegtetõvel, se cumisüveggel, mert teljesen felesleges. ha mély álomba zuhan hagyd aludni Danit. Ne keltsd fel azzal, hogy tisztába teszed, úgyis felkel, ha éhes. Rakd mindig mellre, ha úgy érzed éhes és felejtsd el a lefejt tejet. Ott a friss a cicidben. Majd, ha újra éhes, akkor rakd mellre. Ha fejsz, akkor sima hûtõben 24 óráig, mélyhûtõben 3-6 hónapig áll el a tej. Lehet kapni anyatejgyûjtõ zacsit. Ha van idõd olvasd vissza a korábbi írásokat, nekünk ugyanilyen kérdéseink voltak 8-9 hónappal ezelõtt és rengeteg jó válasz érkezett.

Szilvi! A babéd orrában az anyatej szörcsög, ami visszamegy szoptatás közben. Nem zavarja õt, csak a szülõket. nem kell foglalkozni vele elmúlik. tapasztalatból beszélek. Mi is állandóan le akartuk szívni, aztán nem jött semmi. Észre sem veszed és már el is múlik.

Ágci! A babád csak jó mélyen alszik. mellesleg te is nyitott szájjal alszol mély álmodban, nem? De nem tudodKépKépKép

Remama! Már nem szoptatsz?

Úgy örülök, hogy újra benépesedett ez a topic. Remélem nem baj, ha idekontárkodom néha és megpróbálok segíteni. A saját tapasztalataimat írom le, bár ezeket én nagy részben a Babanetnek köszönhetem. nagyon sokat segítettek az "öregek", amikor mi voltunk tele kérdésekkel és ez nekem nagyon sokat jelentett. De nem kötelezõ semmit készpénznek venni csak javaslat. KépKépKép

Pusz:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Mamák!
Nagyon köszönöm a segítségeket, szinte minden ügyben kaptam tõletek választ. Próbálok reagálni ha sikerül, de Picurka is ébredezik. Este folytatom, ha nem sikerülne.
Anikó! Sajnos már nem szoptatok.:o( (Réka 3 hónapos)Egyre kevesebb tejem volt, max napi 60-100g, és az is nagyon híg. Próbáltam többször fejni, ittam liter számra a Laktoherbet, de semmi. A cicim meg egyre érzékenyebb lett. Nem akarom nagyon összetörni. Hátha a köv. babánál szükség lesz ráKép) .
A legfõbb ok, ami miatt elapadt (DANIMAMA!), hogy nagyon izgulós vagyok. Nagyon félek és féltem Mazsolabogyót. Hál' Istennek semmi nagyobb gond nincs vele, mégis összerándul a gyomrom, ha csak nyávog egyet. Nagyon kiegyensúlyozott, nyugis baba. Gyakran képtelennek tartom magam arra, hogy én fel tudom nevelni. Ha nyûgös, ami nagyon ritka (még eddig, de egyre gyakoribb) mindig úgy gondolom, hogy én okoztam neki, mert nem tudom kitalálni mi a gondja.

Andi! Erre az orvos dologra én is gondoltam, csak nem tudtam lehet-e így is megoldani a helyzetet. Megpróbáljuk.

BGabi! Támogatom a táblázat ötletet, már nagyon várom. Esetleg a város neve szerepelhetne még benne, ha belefér.

Danimama! Szerintem max. addig fejd a tejet, amíg egy kis vésztartalékot nem tudsz lefagyasztani, pl utazás esetére, vagy ha belázasodnál. Utána hagy csak Babucit szopizni. Ha sima hûtõbe teszed, keverheted a korábbival, de a legrégebbi se legyen a mixben 24 óránál régebbi. Ha nem kerül felhasználásra, gyorsan fagyaszd le. De irigyellek!!! Én jégkocka zacskót használtam míg volt tejem, sokkal olcsóbb.

Helga! Én a Kenézyben szültem, nem a DOTÉn. Sok véleményt meghallgatva sem tudtam dönteni igazán. Így az orvos szerint döntöttem, aki itt dolgozok. A legjobb, legemberségesebb sokak szerint Debrecenben: Dr Rajnai László. Imádom. :o) Azért elég ciki, hogy egy nagy városban össz. 2 db intézmény közül lehet választani nem?

Bocs ha valakit kihagytam, majd pótolom.
És egy gyors kérdés, valahol már olvastam is hasonlót. Réci annyira szopja az újját, hogy már tûzpiros. Próbáltam rongyot tenni a kezébe, de akkor azt is bekapja
Puszi. Remama.
rema

Szisztok Ujak!

Mindenkinek gratulacio a "friss" kisbabakhoz!

Jo otlet a tablazat, de a profil meg jobb. Szerintem kene egy tablazat, ha Gabi megcsinalja, de egyebkent mindenki kitolthet egy profilt is. En meg egyenlore nem tudom hgogy kell, de majd atbongeszem a dolgokat.

Nekem is van egy kerdesem. Maja (3 1/2) honapos, nagyon lusta ha hason fekvesrol van szo. Az elso 2 honapban egyaltalan nem volt hajlando hason fekudni, igy most is nagyon nehezen nyomja ki magat. Meg eleg dundi baba, (csak anyatej, de abbol jo sok). Szerintetek eroltessem, es rakjam minel tobbet hasra, akkor is ha sir, vagy egy ido utan megszokja? Neha hajlando hason aludni, de ebren max. 10 percet tur hason.

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Zsuzsa, a hasonfektetéssel kapcspéatos tapasztalatainkat írnám le: türelem, es kitartás. A mi kisfiunk most lassan mar 5 hónapos és eleinte nagyon nem szeretett hason lenni. Hogy hajlandó-e egy kisbaba hason feküdni? Egyszerûen hasra kell tenni, az elején persze nagyon nem tetszik neki, de ez az õ érdeke! Mi fokozatosan növeltük a "terhelést". Eleinte csak naponta 2-szer 5 percet, majd egyre többet. Most mar minden szopizas elott (azaz naponta 6-szor) hason fekszik vagy 30 percet és nezelõdik. Esetleg lehet foglalkoztatni: valamilyen színes targyat lassan mozgatva a szemei elõtt,
hogy jobbra és balra is nézzen. A hason fevés nagyon jó a hát- és nyakizmoknak is. Türelmesnek és állhatatosnak kell lenni. Az elején nagyon sajnálja az ember a gyermekét, mikor még nem olan erõs és csak jobbra-balra "vonszolja" a kis buksiját, de nincs más ût és gyors a fejlõdés.

A lefejt tej témájához:
Mi azt tapasztaltuk, hogy Balázs (a kisfiunk) estére már bizony elfárad és nincsen ereje annyit szopizni, amennyit pedig megenne. Mi ezért mar a kezdetektõl az utolsó szopizást kiegeszítjük a reggel lefejt tejjel, kb. 120-180 grammra, attól függõen mennyit evett aznap. Most 7000 gramm és 900-1000 gramm tejet eszik naponta, amibõl kb. 40-70 gramm a lefejt tej. A tej lefagyasztásához mi AVENT es Medela anyatejgyûjtõ-zacskót használtunk. Én ezt jobbnak találom, mint a kockajeges zacskót, mert ezek sterilek.

Bocs, ha kicsit hosszú voltam.
Sziasztok, Ricsi
rbuki

Sziasztok!

Jó ötletnek találom én is a profil kitöltését.

Zsuzsa, és aki még esetleg nem tudja!
Ahhoz, hogy legyen profilod, elõbb regisztrálnod kell. Utána lesz csak mit kitölteni

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Pocok!
Köszi a megnyugtatást kutacs-ügyben. Már egy kicsit aggódtam. :-)

Danimama!
Igazából szerintem csak te tudod eldönteni, hogy fejsz-e vagy sem. Nekem rengeteg tejem van hála Istennek, én minden szopi után fejek. Ez azért jobb, mert fokozhatod vele a tejhozamot és ha leadod a lefejt tejet, akkor más babáknak segithetsz ezzel. Itt Debrecenben nagyon hálásak a tejadó anyukáknak, hiszen van olyan baba, aki nem kaphat tápszert. Ha tárolni akarod a tejet: sima hûtõben 24 óráig áll el, fagyasztva 3 hónapig. Nagyon fontos, hogy a meleg és a hideg tejet sose öntsd össze. De ha a frissen lefejt tej már lehûlt a hûtõben, nyugodtan hozzá lehet önteni az elõzõ adaghoz.
A csepegtetõ szerintem is felesleges. A baba tudja, mennyire van szüksége. Ha nem vagy biztos benne, hogy eleget eszik, mérd meg, mennyit szopik!

Remama!
Valóban érdekes, hogy az ország második legnagyobb városában csak 2 szülészeti intézmény van. Azok is milyenek!....

Pocok!
Miért nem adod le a felesleges tejet? Ugyan fárasztó az állandó fejés szopi után (pláne hajnalban és éjjel) de megéri! Sok babának segithetsz ezzel!

Szerintetek az esti panaszkodásnál fel kell venni a kicsit?
Anyósom szerint csak akkor sir a pici, ha valami baja van, és ekkor fel kell venni. Nem lehet igy elkényeztetni?

Helga
helga (helga)

Sziasztok!
Helga,
amíg pici a baba, nyugodtan felveheted, nem fogod elkényeztetni. Három hónapos kortól azonban már vigyázni kell(akkor már csalafinták:-)
Ágci
Ágci

Na én szófogadó kislány lévén, kitöltöttem a profilomat! Ha a nevemre kattint valaki megnézheti.

Remama.
rema

Sziasztok!

Tehát nem lehet még elkényeztetni. :-) Akkor jó:-)
Köszi!

Mostmár én is kitöltöttem a profilt.

MInden jót, boldog új évet!

Helga
helga

Sziasztok!

Hát nálunk most kezdõdnek a gondok. Balu 3,5 hónapos, és csak kézben hajlandó elaludni, és utána is, ha ágyat fog a feneke, felébred, és sír. Ha valaki ott van, és simogatja a buksiját, akkor hamar abbahagyja, de egyedül nem alszik el. Esetleg az lehet még, hogy fekve szoptatok, abba belealszik, és kiosonok mellõle, de van, hogy erre is felébred. Nem tudom, mit csináljak. A sírni hagyásos módszert próbáltuk. Üvöltött is 30 percet (közben többször bementünk, megsimogattuk, beszéltünk hozzá), de semmi. Ekkog felvettem egy kicsit, és éreztem, hogy egyrészt teljesen át van izzadva a rugija, a fejérõl folyik a víz, és remeg az egész teste. Ezt én nem bírom végigcsinálni vele!!! Valami más ötlet?

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Fejés: két napig fejtem, de két kismanó mellett kivitelezhetetlennek tûnt a dolog, viszont használtam én is mellkagylót, abba szoptatásonként 50-60 ml is lefolyt az épp nem használt cicibõl.

Hasrafektetés: szerintem babája válogatja. Lilinél a védõnõ mondta, hogy naponta legalább 2x5 percre tegyem hasra, de õ utálta, végig üvöltött. Most Nóra egész jól el van hason is, fürdéskor pl sokkal jobban kedveli, ha hason lehet a vízben.

A Ti babátok is érzékeny a szeles idõre? Nálunk még a meleg front ami bezavar.

Képzeljétek! Nem tudom Ti használtok-e légzésfigyelõt, nálunk volt Lilinél is, is elvétve ott is jelzett tévesen (talán 3x fél év alatt), de tegnap este, ahányszor letettem Nórát aludni, 2 percen belül tuti megszólalt,rohantunk be, baba persze teljesen békésen szunyókált. Ma még nem jelzett, remélem nem is fog, de nem tudom mitõl lehetett. Szerintetek?

Anikó: köszi, a szörcsögés javulóban, már csak reggelre jelenkezik. Olyan furcsa, mert az ember lánya azt hinné, hogy így a második babánál már majdnem mindent tud, de ami Lilinél problémás volt, az Nóránál elõ sem fordul, és persze fordítva.

Cory: szerintem 3,5 hónaposan kicsi még Balu ehhez a módszerhez. Persze csak szerintem. A nagyobbik lányom nagyon sokáig cicin aludt el, de legalább nem ébredt fel amikor leraktuk. Aztán kb 8-9 hónapos korában kezdte, hogy ciczett este, de már nem akart elaludni, 11 kor úgy imádkoztuk be az ágyba. Ez tartott egy hónapig, meguntam és mi akkor kezdtük el vele az "Aludj jól..." módszert. Azóta szerencsére nincs vele gond. Szóval szerintem nyugodtan maradj Balu mellett, ha ezt igényli, és így legalább az ágyában alszik el. Na, tõlem sem lettél okosabbKép

Mindenkinek nagyon boldog új évet!!!

Szilvi
Szilvi

Sziasztok!

Szilvi: az ágyában abszolút nem alszik! Bár ez legyen a legkevesebb.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Lilink 9 hónapos és mindig felvettük, ha sírt. Szerintem nem lehet egy 3 hónapos gyereket elkényeztetni. Gondoljatok bele, mi el tudjuk mondani, hogy mi a bajunk, de õk nem. Így sírnak. Mi pedig hisztinek fogjuk fel? Miért? Azért, mert lépten-nyomon azt halljuk, hogy ne ugorj a gyrek minden sírására, mert elkapatod. Ez (szerintem KépKép) bõdületes nagy baromság. Hiszen a kicsinek ránk van szüksége, ne várjuk már el tõle, hogy 3-4-5 hónaposan úgy viselkedjen mint a felnõttek. Igényei vannak és mi azért vagyunk, hogy azokat kielégítsük. Lili 8 hónapos koráig éjjelente kelt 4-5 alkalommal és annyi idõs korában éreztem megfelelõnek az idõt arra, hogy "megtanítsuk" aludni. Addigra már tényleg tudják cífrázni a dolgokat és tudják, hogy mire reagálunk és mire nem. De egy 3 hónapos gyerek? Én mindig felvettem és mellre raktam, mert ott megnyugodott Lili. És most van egy kiegyensúlyozott, jó alvó babám. bezzeg, ha hallgattam volna a hülyeségekre. Lehet, hogy pont akkor lett volna nyûgös és sírós Lili.

Lili utált hason feküdni, a védõnõ pedig állandóan ijesztgetett. Aztán mióta egyedül hasra fordul állandóan úgy alszik. KépKépKép

Most, hogy kontárkodtam megint egy kicsit kívánok mindnekinek Boldog új évet:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok, eddig nem jartam itt, csak a topic elodjebe irogatok, de most, hogy beneztem hozzatok, sok ismeros nevet latok es nehany hasonlo koru babat is, bar lehet, hogya mi fiunk idosebb egy picivel.
Tehat: David 2001 aug 30-an szuletett a SOTE I-en, vagyis pont ma 4 honapos. Szuletesi sulya 3450g volt, hossza pedig 55cm. Ket hete 6kg es 63cm volt. Nagyon ari, ugyes, eros angyalka, nagyon sokat kacag, beszelget, beteg szerencsere meg nem volt, mostanaban probalgat hatrol felulni, karban tartva pedig kinyomja magat allasba. Az ejszakakat 7 hetes kora ota alussza at, akkor jottunk ra, hogy hason milyen jol alszik. Sot, hason nappal is szeret jatszani. Nekunk is van monitorunk (AngelCare a neve). Jonak talalom, bar mar nekunk is volt 2 teves riasztasunk, de ugy latom, olyankor, amikor kilog a keze az agybol.
Olvastam, irtatok a vitaminokrol. Mi a D vitamint napi 1 cseppben szedjuk (Vigantol olaj), viszont a K-t csak a 4-ik hettol szamitva talan 6 hetig kaptuk, heti egy ampullaban. David pedig kizarolagosan anyatejes baba. Nem ertem en ezt.
Fejes: en mindeddig fejtem, nekem is tele a huto. Mindezt azert, mert nagyon sok volt a tej es tul tele volt a mellem, feltem a mellgyuszitol, masreszt attol is feltem, hogy esetleg elapad es gondoltam, jol jon meg ez valamikor.
En kulonben esetenkent (utazas, hosszabb vasarlas) adok neki uvegbol is, es nem zavart be a szopi reflexbe. Mi NUK cumit hasznalunk, egy lyuku, megfelel.
Na, egyelore ennyi, egy kicsit hosszura is nyultam. Orulok, hogy ratok talaltam es mostantol majd jovok en is rendszeresen.
Sziasztok es BUEK!
Cili2
Cili2

Sziasztok!
Koszonom a sok hozzaszolast mint a fejes mint a babamasszazs ugyben!
Ti furdes elott vagy utan masszirozzatok a babat? Ha a kezet beolajozom nem baj, ha utana bekapja a kis oklet?
Igazabol elegge utalok fejni, leginkabb azert tennem, hogy elkeruljem a mellgyuszit. Van olyan koztetek aki az elejtol kezdve fejt es ennek ellenere volt mellgyulladasa?
Tegnap ejszaka muszaj volt peldaul fejnem, mert egyszeruen annyira televolt az egyik mellem, hogy nem tudtam aludni!
Igazabol mar elmult az a mellfeszulesem, de tegnap ejszaka az egyik mellemnel ismet produkalta magat. (valakinek volt hasonlo elmenye, hogy visszatert a mellfeszules par napra ra?)

Rema! Kezet foghatnank! En is sajna nagyon izgulos vagyok. Annyira feltem Danit, hogy szornyu. Szerencsere minden rendben van vele es aldott jo kisbaba (az elfogulatlan anyuka Kép )
Borzalmasan erzekeny vagyok es eleg ha csak ragondolok, vagy nezem a kisagyban egybol sirva fakadok (ez lenne a szules utani depresszio?)

Mi is az Angel Care legzes figyelot hasznaljuk. Eddig volt egy teves riasztasunk (en 1000-rel rohantam be hozza varrott fenekkel (addig csak santikalni tudtam). Kikaptam a kisagybol es a kezembe tartva csak zokogtam). Szoval a ferjem szerint az erzekenysege nem lett jol beallitva (aznap allitottuk uzembe). Most valtoztattuk, remelem, jol mukodik. Ha Danit kivesszuk a kisagybol egybol riaszt, tehat elmeletileg figyeli a legzeset.

Meg egy dolgot szeretnek kerdezni. Nagyon erdekes "jelenseggel" allunk szemben. Nem egy esetben miutan Dani fekudt a kisagyaban a hatanal illetve az egyik oldal a honaljaig csupa nedves a rugdalozo, illetve a lepedoje is. Szerintunk izzad, de teny, hogy nem a tarkojanal lesz nedves es mar neha attol felek, aluloltoztetjuk. (a tarkoja csak meleg de nem izzadt). Anyukam szerint pisi. Viszont nekunk olyan hihetetlen elkepzelni, hogy a pellusbol hatoldalon igy kifolyna a pisi... Valaki (kisfius anyuka) talalkozott mar ilyennel?

Megegyszer koszonom a segitseget! Olyan megnyugtato szamomra, hogy tanacsot kerhetek mar gyakorlottabb anyukaktol! Koszonom Nektek!
Mindenkinek jo babazast! Danimama
danimama

En is beallitottam a profilomat! Kép
danimama

Danimama,
az bizony nagy valószínûséggel tényleg pisi.
Kisfiúknál MINDENFELÉ könnyen kifolyik, attól függ, hogy merrre áll a fütyije. Pelenkázáskor próbáld meg lefelé állítani, talán az segít. Bár ha jó minõségû a pelenka, és rendesen van rajta, ilyen nem nagyon fordulhatna elõ. Nálunk is inkább csak az elsõ hetekben volt ilyen, mostmár egyáltalán nem jellemzõ.
Minden jót Nektek:
Jamina (egy majdnem 8 hónapos kis gazfickó anyukája Kép)
jamina

Nahát Danimama! Olyan édes Daniel, úgy néz ki mint egy angyalka, ahogy alszik. Nagyon szép.
Na Ti aztán jó messze vagytok. Munka miatt? Milyen ott a klíma ilyenkor?
Ja pisi ügyben nyugi, Rékának is sikerül néha a pelus mellé pisilni, pedig 3 óránként van tisztába téve. Megfigyuztam, hogy a "baleset" általában délután történik, mert akkor szokott vizet vagy teát kapni. Biztos ilyenkor egyszerre többet pisil, és nincs ideje a pelusnak felszívni. Ha az egyik oldalon a vállán, hónalján nedves, lehet bukott vissza egy kis tejcit, és attól olyan.

Ha itt már nem találkoznánk, kívánok mindenkinek sikerekben, boldogságban, egészségben, vidámságban gazdag ÚJ ÉVET.
Remama
rema

BUEK!

Rema, hogy Rekanak mennyi haja van!! Nem egett a gyomrod terhesseg alatt?

Maja mama
zsuzsa73

Sziasztok!

Boldog Új Évet mindenkinek!

Gabi
bgabi

Kedves Lányok!
Sikerekben gazdag, nagyon boldog új évet kívánunk mindannyiótoknak:
Ágci és Gabómanó (aki éjfélkor épp 4 hetes lesz)
Ágci

SZiasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!

Tikk és Hanna
tikk

Szia Kriszti!
Nyugi, én hónapokig fejtem mindhárom gyerekemnél. és fejek most is. Kb. az elsõ 3-4 hónapban rendszeresen "bedurrant" valamelyik mellem, harmadszorra is. Langyos vizes zuhany, fejés, gyakoribb szoptatás a fájós mellbõl. ezek segítenek. Aztán beáll a rend. Kb. egy hónap után éppen tegnap reggelre gyulladt be a jobb mellem, minden különösebb ok nélkül.Egész nap abból etettem, a másik amúgy sem telik meg soha. Este egy jó kis zuhany, az éjszakai cicizés után vettem észre, hogy teljesen jó minden.Ilyenkor szoktam hálát adni a természetnek, hogy "ilyen jól ki van találva".
A kisfiam pedig elmúlt nyolc hónapos.
Boldog újévet kívánok!
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)

Sziasztok!

Cory!
Dr. Spock könyvében azt olvastam, hogy ilyenkor nem szabad bemenni a babához és megsimogatni, hanem teljesen egyedül kell hagyni és akkor hamarabb elalszik. Nem tudom, hogy beválik-e. A mi babánk is ezt csinálja minden este. de állitólag 2 hónaposan még nem szabad sirni hagyni.

Szilvi!
A légzésfigyelõvel mi is igy jártunk, állandóan jelzett, de visszavittük a boltba és kicserélték, azóta nincs vele gond. Lehet, hogy a tietek is hibás, nem?

Danimama!
Mi 4-5 alkalommal játrunk már igy, szerintem izzadás lehet, mert nem volt pisiszaga.Amióta lejjebb vettük a fûtést, nem történt ilyen.

Minden jót nektek!

Helga
helga

Sziasztok!
Boldog Uj Evet kivanok mindenkinek!

Remama! Aranyos vagy. Mi is odaig vagyunk erte! Kép
Reka is tunderi! Nagyon tetszik a frizuraja is! Kép
Off: igen, itt elunk mar lassan 3 eve. Az ido itt enyhebb mint otthon; inkabb esik de nincs igazan hideg.

Helga! Valoban nincs pisiszaga a kis ruhajanak... Most lejjebb vettuk a futest es azota most nem produkalt ilyet.

Ti mennyi idos kora utan vittetek a babatokat eloszor levegore? En a het vege fele mar kivinnem par percre ha sut a nap... (most leszunk 2 hetesek).

Na ,mennem kell szopizni. Megegyszer BUEK mindenkinek!
Danimama
danimama

Sziasztok, boldog 2002-t kivanok nektek, egeszseget a szeretteiteknek!

Szilvi, nem lehet, hogy kezd lemerulni az elem a legzesfigyeloben - mar ha elemes? Vagy kilog a baba keze - laba az agybol?

Cory, nalunk David 3 hetes koratol 7 hetes koraig voltak hasonlo elalvas gondjaink. Elotte jol elaludt, aztan mar amint agyba kerult, nem. En is probaltam szopi utan ellopakodni, de aztan felebredt, es megint kezdodott minden elorol. Karban, ringatva is elaludt nagy nehezen, de amint leraktuk, felebredt es bombolt. Aztan veletlenul jottunk ra, hogy a hasan mindez mashogy van. Eleinte kulonben utalt hason lenni, sirt is, megis latszott, hogy kozben kezd elaludni. Azota is van, hogy egybol elalszik hason, maskor viszont csak 5-10 perc siras aran. Ilyenkor viszont hagyom sirni, mert azt tapasztaltam, hogy a karomban mar nem tud elaludni, ugy mint regen, hanem csak felebred, hiaba almos. Ugyhogy ilyenkor neha simogatjuk a kis hatat, ringatjuk az agyat, bar a legfontosabb, ugy latom, az szamara, hogy csend legyen korulotte es aztan lassan elalszik magaban. Lehet, hogy erdemes lenne kiprobalnotok a hason fektetest egy picit, vagy a hatat, ha eddig hason aludt?

Kriszti, en fejtem amiota David megszuletett es nem volt mellgyulladasom, bar az elejen (elso 2 het) igen kozel alltam hozza, igazabol akkor ijedtem be es fejek azota, 4 honapja. Nehany hete ugy alakult, hogy szoptatas is maradt ki nalunk esti program miatt, amig o lefejt tejet kapott, meg a fejesre sem ertem ra es nehany nap mulva az egyik mellem tele lett "kovekkel" alul meg oldalt is, szerintem eldugultak a tejcsatornak. Nehany napig kaposztalevelbe borogattam es probaltam minel tobbet szoptatni es fejni is, hogy ujra meginduljanak a csatornak, aztan vegul sikerrel jartam.
Nekunk is volt ilyen dilemmank, hogy a nedvesseg az ejjel utan pisi-e vagy izzadtsag. Akkor arra jutottam, hogy nem pisi, mert szagat nem ereztem. De azota mar szinte rendszeresse valt a dolog es mar erzem is a szagat - pisi -, lehet, hogy eleinte meg nem volt olyan tomeny, ezert nem ereztem. Ja es mindig Pampersbol jott ki, a hatan vagy a hasan fent, mikor hol, sot neha meg a kaki is a hatan landolt. Kulonben a futyije mindig lefele all a pelusban, de ez sem segit. Mostanaban a Fixiessel probalkozom, de ugy latom, ebbol is kicsorog a pocijara.
A legzesfigyelovel tortent jelzes alkalmaval en is kiakadtam, aznap ejjel mar nem is tudtam aludni es meg napokig rettegtem attol, hogy lefektessem aludni. Meg tudlak erteni. De azota arra jutottam, hogy teves volt a riasztas, mert egyszer a szemem elott jelzett ujra, epp sirt es csak annyi kozos volt a 2 esetben, hogy mindketszer teljesen kilogott a karja, valla a racson.
Az aggodas szerintem mindannyiunknal igy van, en is tobbet aggodom, mint pl a ferjem szerint jogos lenne, hiszen David tenyleg olyan kis vasgyuro es egeszeges es okos es ... - na szoval, az aggodas a mamasag velejaroja szerintem.
Mi eloszor 3 hetesen vittuk setalni, igaz akkor szeptember kozepe volt es pont meleg ido. Fokozatosan rovid idovel kezdve, jol bebugyolalva biztos nem art neki a friss levego.
Nagyon ugyi vagy, hogy egy 2 hetes csoppseggel mar van energiad netezni, en az elso 6 hetben tisztara ki voltam, azutan viszont minden romhamosan konnyebbe valt.

Megneztem a profiljaitokat, igazan edesek a csopp babak.
Helga, hogy Gedeonnak mennyi haja van! Mar igy szuletett?
En meg nem csinaltam profilt, viszont vannak fenn kepeink az Ismerjuk Meg Egymast topicban.

Sziasztok,
Cili2
Cili2

Sziasztok!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!Kép

Örülök, hogy ilyen sok új anyuka van már itt.Kép

Pocok, mellgyulladással kapcsolatban kérdeznélek, mert úgy tûnik Te már gyakorlott vagy.:-(( Szedtél valamilyen antibiotikumot vagy csak meleg borogatás és jegelés? Nekem most van elõször, lázam már nincsen, de még mindig piros. Úgyhogy szívesen fogadom a jótanácsokat.

Akinek a babája már túl van a 3 hónapos oltáson megoszthatná a tapasztalatait, hogy mire lehet számítani. Én már elõre félek, hogy mi lesz, ha lázas lesz a kisfiam, nem tudom elviselni, ha fáj valamilye.

Cory, Zolika nekem is csak kézben alszik el, általában megvárom amíg jó mélyen elalszik és csak utána teszem le, ha szerencsém van akkor nem kel fel. Ha nincs, akkor kezdjük elölrõl.

Sziasztok: Katica
Katica

Sziasztok Anykák!

Cili2!
Igazán szép, szabályos kisfiad van. Császárral született? Olyan szép kerek a feje az 5 napos képen!
A mi babánk sokáig hosszúkás volt a szülés miatt, de mostmár rendbenjött!:-)
A képen a mi picink 3 hetes és amikor megszületett, már 3 cm-es haja volt. Azóta már lassan a szemébe lóg:-)
Egyébként a férjem és én is hosszú hajjal születettünk.
helga

Sziasztok
Zsuzsa73. A Réci nagy haja ellenére sem égett a gyomrom terhesség alatt. És soha nem volt hányingerem se, pedig azt mondják, hogy ez fiús mamákra jellemzõ. Na ennyit a "néphagyományokról".
A 3 hónapos oltás engem is izgat, mi 7-én megyünk. Már elõre rettegek.
A stresszes mamáknak ajánlom a Rémeket látok... topicot. Magam is olvasgatom, és éerdekes dolgokat találok. Sok segítséget jelent.
A hason fekvéssel nekünk is vannak gondjaink. Lassan elkezdjük az "edzét". A tartásával hál' Istennek eddig semmi gond nincs. Tiszta izompacsirta, csak szerintem egyszerûen nem kényelmes neki.
Puszi mindenkinek és BÚÉK
Remama
rema

Sziasztok!

Elõször is mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Tegnap voltunk Hannával mozgásfejlõdésszûrésen, mert tegnap lett 6 hetes. És minden rendben. ennek örültem, mert nekem volt annak idején a csípõmmel baj.
2 hónapos is kapnak szurit?? Nekem nem mondta a doki néni, hogy menjek. ÉN úgy tudtam 3 hónaposan kapják a következõt a BCG után.

Hanna meg egyszerûen nem szeret hanyatt feküdni, mindig hason alszik. Ennek lehet valami következméyne szerintetek?

Tikk
tikk

Sziasztok lányok!

Most egyelõre csak bejelentkezem, igyekszem bekapcsolódni a topicba. Kismama koromban csak néma olvasója voltam a topicnak, de ígérem, próbálok ezentúl aktív lenni. Sajna az elõzmények visszaolvasására nem lesz idõm, de asszem fog a dolog menni anélkül isKép
Friss anyuka vagyok, Bálint 2001. 12. 12-én született a MÁV Kórházban 3950 grammal és 58 centivel.
Puszi,
Beja
Beja

Tikk!

2 hónaposan van oltás, úgyhogy Te csak vigyed Hannát. Mi 24-én fogunk menni a 2 hónaposra, akkor viszem Flóriánt is, mert Õ meg akkor lesz 2 éves.

Beja!

Olyan jó újra olvasni a hozzászólásaidat! Örülök neki, hogy ilyen megpróbátatások után végre felépültél, és újra jól vagy! Most már felhõtlenül élvezheted a babázás örömeit! KépKépKépKép

Puszi:
Gabi
bgabi

Szia Beja!

Légy üdvözölve nálunk.Kép Már nagyon vártunk. Szorítok, hogy sikerüljön a szopiztatás.

Gabi! Köszi, majd rákérdezek, hogy miért nem szóltak, hogy vigyem. Mondjuk én nagyon félek tõle, nem tudom nézni az ilyen dolgokat.Kép

puszi

Tikk
tikk

Sziasztok!

Úgy gondoltam hogy most mindenképpen le kell valahova írni a ma történteket. Szóval Bánk ma kapta meg a kéthónapos korban adandó Pedvax HIB oltást. Hát a háziorvosunkról kiderült hogy még kevésbbé ért a dolgokhoz mint eddig gondoltam !KépKépKép Úgy adta be ugyanis az oltást, hogy kis idõvel utána (már itthon)a gyerek szokásától eltérõen iszonyúan üvölteni kezdett. Elõször azt hittem, hogy a szokásos hasfájás, bár annál jóval kitartóbban sírt, próbálgattam a már ilyenkor bevált taktikákat, pl. a lábainak a tornáztatását, erre aztán szabályszerûen sikítani kezdett. Megnéztem, és az egész combja tiszta égõ vörös volt, némi kékkel vegyítve a tû nyoma körül, és kemény az egész. Nagyon megijedtem (pedig õ már a harmadik gyerekem, de az ember mindig tapasztal újat Kép ) és rohantunk a homeopata doktornéninkhez. Õ elhûlt, hogy hogy lehetett ilyen bénán beadni ezt az oltást, és jegelni kell. Szegény baba nagyon kivolt- meg van is (most pl. alszik mert nagyon kifáradt). Kiderült, hogy az alap baj a hasfájás, ehhez járul, hogy eddig a lábát húzta fel ilyenkor hogy enyhítsen a görcsökön. Most ezt nem tudja, mert nagyon fáj a lába is, ehhez jön az, hogy megnyugodni csak a szopival tudna, de már kezd fogzani, így az ínye is nagyon fáj, így nem is szopizik inkább, ezért éhes is. Nem tudom, hogy világos voltam-e. Mindenesetre azért szerintem felháborító hogy ilyen emberek az egyik legnehezebb orvosi szakterület, a gyerekgyógyászat képviselõi! Kép
Még ezután a sebészhez is mentünk (csak hab a tortán), ahol kiderült szerencsére, hogy a kis köldökével nincs komolyabb gond, csak sokkal mélyebb mint az átlag (de nyitva szerencsére nincs) így csak ecsetelgetni kell. Hát csoda, hogy úgy kinyúlt szegény a mai nap után?

Sziasztok, senkinek sem kívánok ilyen "kalandokat" mint ezek a maiak voltak!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Szerintetek elhizhat egy csecsemõ? Én igény szerint szoptatok. A kisfiam 3160-al született, de majdnem kiszáradt és infúziót is kapott a kórházban. Tegnap volt 9 hetes és már 5700 gramm! Kinézetre is elég dundi,de nem tudom,hogy ez baj-e. Vajon szoptassak ritkábban? Sajnos még éjjel is 3 óránként ébred. Ez természetes?

Tikk!
A mi babánk is csak hason tud mélyen elaludni. Ha hanyatt tesszük le, pár percen belül felébred, ezért mindig hasra forditjuk. Nem hiszem, hogy ez gond lenne.
Bizony sajnos mi is hétfõn megyünk szurira, agyhártyagyulladás és influenza ellen. De a védõnõ szerint nem szokott utóhatása elõfordulni. Ja, gyönyörûszép kislányod van!:-)

Beja!
Te a friss kismamáktól jöttél igaz? Örülök, hogy minden rendben van veled, boldog babázást kivánok!:-)

Norcsi!
Valóban felháboritó, hogy milyen dokik vannak! Én akkor voltam ennyire kiakadva, amikor szülés után pár nappal a gyerekgyógyász közölte, hogy lehet,hogy Down-kóros a fiam. (Persze aztán kiderült,hogy mégsem) Csoda, hogy nem volt tejem?!

Remélem a picid hamarosan rendbejön. Ugye nem tart sokáig,amig enyhül a fájdalma? Majd irj, hogy mi ujság vele!
helga

Sziasztok!

Helga! Velünk hasonló volt a helyzet, a mai vizsgálaton (ahol sajnos a fenti dolog történt) az a doktornõ aki olyan "jól" beadta a szurit közölte velem, hogy azért fáj a pici hasa mert túletetem. És hogy úristen, már 6200 gramm. Persze hogy annyi volt, mert belemértek mindenfélét, pl. bady, rendes pelus, textilpelus stb. De itthon mérve jóval kisebb súlyú volt a baba. Az egyhónapos vizsgálatnál volt elõzõleg kiakadva, hogy a kisfiam 400 grammokat hízott hetente. Ekkor kicsit elbizonytalanodtam, bár tudtam belül valahol hogy nincs igaza, de biztos ami biztos felhívtam a La Leche Ligától egy kismamát, aki azt mondta, hogy egy csak anyatejjel táplált babát NEM LEHET TÚLETETNI! Õ is mondta, hogy szoptassam csak igény szerint, ahányszor csak akarja. A dokinõ (szuris) azt mondta, hogy mst már "diétáztassam" a babát, napjában csak négyszer kapjon enni. Hát normális az ilyen? Úgyhogy nagy valószínûséggel váltani fogunk és a következõ oltást már más adja be! (Remélem jobban!)
Egyébként a nagy alvás és a fürdés után, mintha mi sem történt volna a kicsim szopizott 165-öt és kidõlt újra. Semmi sírás (használtak a homeopátiás bogyók!), bejegeltem a kis combját és most nyugodtan alszik.KépKépKépÚgyhogy nyugodtam szoptasd igény szerint a babát, és ne aggódj a súlya miatt. Hamarosn már nem lesz ilyen intenzív a növekedés üteme, akkor meg meglásd az lesz a bajuk! Nem kell velük törõdni, ahogy jónak látod!Nagyon ronda dolog volt ahogy veled anno a kórházban bántak! (Egyébként hol szültél?)
Szia, és növekedjetek továbbra is szépen: Norcsi.Kép
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Helga! Velünk hasonló volt a helyzet, a mai vizsgálaton (ahol sajnos a fenti dolog történt) az a doktornõ aki olyan "jól" beadta a szurit közölte velem, hogy azért fáj a pici hasa mert túletetem. És hogy úristen, már 6200 gramm. Persze hogy annyi volt, mert belemértek mindenfélét, pl. bady, rendes pelus, textilpelus stb. De itthon mérve jóval kisebb súlyú volt a baba. Az egyhónapos vizsgálatnál volt elõzõleg kiakadva, hogy a kisfiam 400 grammokat hízott hetente. Ekkor kicsit elbizonytalanodtam, bár tudtam belül valahol hogy nincs igaza, de biztos ami biztos felhívtam a La Leche Ligától egy kismamát, aki azt mondta, hogy egy csak anyatejjel táplált babát NEM LEHET TÚLETETNI! Õ is mondta, hogy szoptassam csak igény szerint, ahányszor csak akarja. A dokinõ (szuris) azt mondta, hogy mst már "diétáztassam" a babát, napjában csak négyszer kapjon enni. Hát normális az ilyen? Úgyhogy nagy valószínûséggel váltani fogunk és a következõ oltást már más adja be! (Remélem jobban!)
Egyébként a nagy alvás és a fürdés után, mintha mi sem történt volna a kicsim szopizott 165-öt és kidõlt újra. Semmi sírás (használtak a homeopátiás bogyók!), bejegeltem a kis combját és most nyugodtan alszik.KépKépKépÚgyhogy nyugodtam szoptasd igény szerint a babát, és ne aggódj a súlya miatt. Hamarosn már nem lesz ilyen intenzív a növekedés üteme, akkor meg meglásd az lesz a bajuk! Nem kell velük törõdni, ahogy jónak látod!Nagyon ronda dolog volt ahogy veled anno a kórházban bántak! (Egyébként hol szültél?)
norcsi
Lenti

Sziasztok!

norcsi
Lenti

Bocsi, egy kicsit sokszor ment el! Kép
Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

De jó hogy ennyi új anyuka és baba lett ebben a topicban! Látom sok téma felmerült mióta nem jártam erre.

Norcsi! Nagyon sajnálom ami veletek történt. Remélem Bánk hamarosan jobban lesz, annyira erösek ezek a picik. Tudom hogy itt a topicban néhány napja volt szó a szabad gyermekorvos-választásról és ennek nehézségeiröl. De szerintem azért fontos, hogy milyen orvos foglalkozik évekig a gyerek(ek)kel, ezért ha valaki nagyon nincs megelégedve a körzetivel érdemes utánajárni hogy találjon egy jobbat. Ezt saját tapasztalatból mondom, a mi körzeti orvosunk már elsö látásra unszimpatikus volt, bár szakmailag biztos jó lett volna, de úgy bánt az újszülött babámmal mint egy tárggyal és minden mondatát úgy kezdte, hogy "csókolom...". Összesen kétszer látott minket, 4 illetve 10 naposan, majd szépen elfeledkezett rólunk, talán azért mert csak az elsö alkalommal adtam neki borítékot. 1 hónaposan rendelési idöben bementünk hozzá a rendelöbe de már nem volt bent, mondván hogy nem vár rá senki. Amikor gyermekem 2,5 hónapos korában elmentem újra a rendelöbe hogy megköszönjem a doki eddigi "szolgáltatását" és elbúcsuzzunk egymástól, ö meg sem ismert. Nem mondom hogy könnyü volt másik gyerekorvost találni aki elvállalt volna minket, és igaz hogy kicsit messzebb van a rendelönk. De van egy kompetens és tündéri doktornénink, és ez megérte a fáradozást.

Tikk! A hason alvás szerintem jó dolog ha a babád hason szeret aludni (bár ennek most éppen nincs "divatja"). Moira is a kezdetektöl hason alszik mert észrevettem hogy ez jobban tetszik neki mint a háton fekvés. De azért néha fordítsd a hátára is amikor ébren van, nehogy nagyon elzsibbadjon szegény. Ja, és 2 hónaposan tényleg oltásra kell vinned Hannát.

Cory! Remélem Balunál nem fog sokáig tartani ez a sírós éjszakai állapot. Bár vannak babák akik sajnos így müködnek. Szerintem semmiképp ne hagyd sírni szegényt, egy ilyen pici baba még nem érti a nevelési szándékot. Ha sír biztos van rá oka, csak sajnos nem tudni micsoda. Néhány tipp ami nálunk bevált: újra szoptatás, zenehallgatás, tánc, bármilyen ének vagy mondóka, hordozókendöben cipelés amíg el nem alszik. A múlt éjszaka Moira sem akart visszaaludni (pedig általában azonnal elalszik) és ebböl 3 órás program lett. Semmi nem segített, végül magam mellé vettem az ágyban és kínomban gyengéden ütögettem a hátát 5 percig, ettöl aludt el. Ki érti ezt?

Cappuccino
Cappuccino

Sziasztok!

Capuccino: köszi a tippeket. Igazából az a gond, hogy egyszerûen nem hajlandó nélkülem aludni, és így elég nehéz létezni. De úgy gondolom, mikor elkezd majd mászni, kevésbé igényli majd a testközelséget. Majd meglátjuk! Kép
A gyerekorvoshoz annyit, hogy mi Balu egy hónapos korában költöztünk, de aki a régi helyen volt, azt tuti lecseréltem volna, mert egyszerûen barátságtalan volt a babával. A mostani nagyon tetszik! Egy középkorú fickó, és látszik rajta, hogy imádja a gyerekeket! Oltással még sosem volt gondunk, se pirosodás, se duzzanat! Szerintem akinek nem tetszik a körzeti, keressen újat!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Kicsi Mancámnak hasonlóan nézett ki a combja a három hónapos oltás után. A doktornõ azt javasolta, hogy árnika krémmel kezeljem az izomcsomót. Még nem próbáltam ki, de majd elmesélem.
Emmama
emmama

Kedves Pocok!

Babamasszázst több helyen is tartanak, változó hogy hány alkalomból áll és hogy kell-e érte fizetni. A lényeg hogy mindenhol ugyanazt a masszázst tanítják, és mindenhol lelkes védönök tartják a foglalkozásokat. Én tudok egyet a MOM-ban hétfö délelöttönként, gondolom jövö héten indul újra. Ez 3-szor 1 óra és ingyenes. Nem tudom Ti hol laktok, de a védönö biztos meg tudja mondani, hogy van-e babamasszázs oktatás a közelben. A másik hely amiröl hallottam az Aktív Szülés Központ, itt 5 alkalom és fizetni kell érte. Nekem barátaim meséltek mindkét helyröl, nagyon meg voltak mindkettövel elégedve. Én nem jártam tanfolyamra, mert egyszer láttam egy ilyen bemutatót és ellestem a fogásokat.

Szóval szerintem nem a tanfolyam hossza a lényeg, hanem az hogy ha beválik akkor otthon lehetöleg minden nap jöjjön egy kis masszázs. Azt hogy mikor és mivel masszírozzunk, mindenkinek magának kell kitapasztalnia. Általában hidegen sajtolt napraforgó-, mandula-, olíva- stb. olajat ajánlanak (állítólag jó az étolaj is!), a babaolajat viszont nem mert az parafinból van és nincs benne vitamin. Nekünk az vált be hogy fürdés után olajjal (jobban csúszik) vagy popsikenöccsel (megoldja a száraz bör problémáját) masszírozom Moirát. De fentebb valaki ajánlotta hogy fürdés elött lehet higított fürdetökrémmel is.

Cappuccino
Cappuccino

Kedves Cory!

Eszembe jutott még valami. Nem tudom próbáltad-e már hogy Balunak beteszel az ágyába egy puha babát (ne szörös plüss legyen!) vagy egy rongyot, hogy azzal aludjon el. Én Moirának 2-3 dolgot is beraktam az ágyába és megfigyeltem melyikkel alszik szívesen. Egy elefánt lett a nyerö (jó ízlése van, nekem is az elefánt a kedvencem!), így alvás elött egyik kezét szopja, a másikkal pedig kitapogatja az elefántját és behúzza a feje alá. A pszichológusok szerint ez valami mama-pótló.

Moira ma este sem akart elaludni, ha letettem sírt, ha felvettem kacagott. Erre bevetettem a zene-terápiát. Felraktam neki egy CD-t (általában afrikai zenét szoktam vele hallgattatni, hadd legyen már valami afrikai is körülötte), amitöl elhallgatott mert különben nem hallja a zenét. Viszont valahányszor kikapcsoltam a zenéjét mert azt hittem már alszik, újra felsírt. Hát nem végig hallgatta a 1,5 órás CD-t! Viszont nem sírt és mostmár alszik is. Lehet hogy ezt is ki lehetne próbálni Baluval, elöször együtt hallgatnátok zenét, aztán lehet hogy el lenne magában is a zenével amíg el nem alszik.

Sok sikert és jó éjszakát!

Cappuccino
Cappuccino

Sziasztok!
Hogy telt a Szilveszter? En ataludtam az oevbol az ujevbe valo atmenetet Danival egy kiados szopi utan. Kép
A mult ejsza nagyon faraszto volt. Dani 10 perces szopi utan melyen elaludt, ennek az lett a kovetkezmenye, hogy 1 ora mulva ismet keltett. Rengeteget sirt, valoszinuleg a pocija fajt. Napkozben pedig olyan eber az etetetes kozott! Kepes vegignezelodni, meg rugdosni 2 etetes kozotti idoszakot! Kép

Cili2! Koszi a segitseget! Megneztem David fenykepeit es gyonyoru kisbaba! Olyan kis formas! Kép
Meg azert en is eleg faradt vagok, de nem tudom visszafogni magam az internettol. Annyi sok jo tanacsot olvasok itt! Viszont a tobbi topicra nincs meg energiam, es az internetezesek kozott azert igyekszem fekudni.

Beja! De jo, hogy itt vagy! (Talan emlekszel ram, Picur vagyok a friss kismamakbol). Olvastam a szulesed torturajat, nagyon sajnaltalak! Orulok, hogy mar jobban vagy. Tejcid beindult azota?

Norcsi! Felhaborito a doktor esete! Remelem, Bank mar teljesen kiheverte a megprobaltatasokat!

Nektek meddig fajt a mellbimbotok a szoptatasnal? En szabaly szerint csillagokat latok, annyira fajnak! Az egyik "csak" az elso 2 percben, a masik szinte vegig! Olyan mintha pengevel vagdosnak! Pedig nem sebes, csak rengeteg apro repedes van rajta! Hiaba kenem Garmasztannal, borogatom tealevellel. Meddig tart ez az allapot?

Nektek is szurcsogtek a babaitok az elso hetekben? Dani nem mindig de sokszor szurcsog az orranal es probaltuk kiszivni (pesztonka) de nem jott ki semmi. A doktorneni azt mondta, hogy ez naluk termeszetes meg, mint a tusszentes. Nalatok is volt ilyen?

Mindenkinek tovabbi jo babazast! Danimama
danimama

Sziasztok Mamócák!

Drága Norcsi! Teljes szívvel átérzem a veletek történteket. Én a 2 hónapos oltás után a mentõket hívtam Récihez. Kb 1-kor kapta a szurit, 5-re u.azt produkálta, mint Bánk. Azzal fûszerezve, hogy egy pillanat alatt lila lett, és nem vett levegõt, csak meredten bámult üveges szemekkel. Többek között most ennek is köszönhetõ, hogy nincs tejem. A mi dokinénink is azt mondta, hogy ez egy olyan oltás, ami nem igényel semmi "utógondozást". Ebben a védõnõ is megerõsített majd' egy hónap múlva (u.is õ akkor tudta meg mi történt), és csodálkozva mondta, hogy ez most a 2. eset a körzetében. Mi az Act. HIB féle oltást kaptuk. Szóval valószínû, hogy az oltóanyaggal lehet gond, amit azonnal jeleznek is a gyártó felé, és az is lehet, hogy rosszul szúrták õket. A mi dokinéninket pont e miatt nem nagyon kedvelem, de ha az oltás beadására gondolok, nekem is õ volt az orvosom, ezért nem tudom, hogy miért bénázott, nem egyet adott már be.
Megnyugtatásképpen, aki ezután viszi 2 hónapos oltásra a babát, otthon azonnal tegyen rá egy kis hidegvizes vattacsomót, és nem lesz gond. Ahogy elkezdtük borogatni, egybõl lejjebb ment a piros folt és a fájdalma is csökkent. Segített a fél kúp Germicid C is. Éjjelre már nem volt gond, átaludta az éjszakát.

Danimama! Bár én nem voltam sikeres szoptatás ügyében, de azért leírom. Remélem nem mondok hülyeséget. Lehet a fájós ciciden nem fordul úgy ki a bimbó, vagy lehet hogy az a melled izmosabb, keményebb és nehezebben tudja bekapni. Ha jól van a szájában a picikének, akkor nem kellene fájnia. Esetleg próbáld más pózban is, ha abból eteted.
Réka is szürcsög, de ez nem feltétlenül nátha, hanem a visszabüfizett tejcsi. Valahol fentebb van is szó róla. Nem kell aggódni, ez minden babánál elõfordul. És ezért is hapciznak sokat. Gondolj arra, amikor megiszol egy nagy pohár frissen felbotott szénsavas kólát Kép Neked is az orrodban köt ki Kép

Millió puszi Nektek és Babáitoknak!
Remama
rema

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?