Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, valahol olvastam, hogy a takony színéből meg lehet állapítani, hgy vírusos vagy bakteriális-e a betegség, csak elfelejtettem, hogy melyik-melyik. Nem tudja valaki? Daninak most zöld, attól tartok ez a gázosabb...

Toffi
Dani is szokott szólni, ha kakilt, ő azt mondja, hgy kaaa, peee (pelusKép)
Kíváncsi vagyok, hogy tetszik Szandinak az első sulis nap Kép

Andi
psandi

csak gyorsan:
Andi, a zold a bakterialis. Valoszinuleg sima megfazas. Jobbulast!
Gombóc
gombóc

köszi Kép
psandi

Andi! Szerintem is a zöld bakteriális.

Toffi! Igen, Apu gázon szokta sütni, és én nem éreztem olyan büdösnek a lakást. Utána lehet szellőztetni. Azt hiszem, sok hagyma kell bele, de joghurt nem.
Sokszor kell forgatni, és gondolom, kislángon sütni.

Tüni! Még vérvétel nem volt, csak ÁNTSZ-s kakiminta és hasi UH, de még nem találtak semmit. Most ősszel folytatjuk. De szerintem nincs semmi. Csak ki akar idegelni a gyerek.
Ma csináltam meggyes almás gyümilevest, abból evett. Ennyi. És még a szalonnát is képes megenni kenyér nélkül. Húst Ő se szereti, ill. időszakosan eszi.

Nelli
hnelli

Még egy: tarifa. Az én dokimnak van magánrendelője. Ő azt vallja, hogy ott alkalmanként kifizetem a díjat, így a szülés árát nem mondja meg. Azt mindenkire rábizza, ad-e vagy nem. Ha ad, mennyit. Én 40.000,-t adtam , és kedves maradt.

Nelli
hnelli

Helló Lányok!

Itten vagyok! Voltunk vásárolni, dokinéninél, gyógyszertárban, szóval kivagyok.

Ami a tesztet illeti, már kezdtem beleélni magam a babóba, de ez vanKép
Örültünk volna, hisz ez már nálunk nem kérdés. Ha jöni akar jöjjönKép

Apa piheg reggel óta, de azért ez nem lesz elég úgy látszik, ezért továbbra is ágyban van, parancsolás nélkül isKép
Köszi a jobbulást azt tesszükKép

Andi!
Te szegény! Pedig én úgy tudtam klaviatúrán keresztül nem terjed a baciKép Na jó nem viccelek! Jobbulást Daninak!+++++
Doki: babaméret: nekem a terhesség során úgy változott a hetekben megadott idö mint az idöjárás. Ezek után kész csoda, hogy napra pontosan születettKép Szerintem ne aggódj, de írd fel a peteérés, (akcióKép) dátumát is és adott esetben azért bedobhatod a dokinakKép

Toffi!
Padlizsán: passz. Anyósnak van valami receptje, de abba fokhagyma kell, állítólag amilyen egyszerü annyira egyszerü elrontani. HÁt nem értek hozzá, de nem is eröltetemKép
Zsombi lázaKép Remélem, hogy tényleg csak a láz miatt vanKép
Szandi suli-sírásKép Ez az ovinál is így lesz???

Tüni!
Mint fentebb írtam, nem dölne össze a világ ha jönne a kistesó, az nem kérdés, hogy akarunk-e, csak még várnánk. De ha jönnie kell, akkor jöjjön!Kép

Momokám!
Megy a drukk, hogy még bírd egyben egy darabig és beérjetek ebben az állapotban a kórházba isKép Csomagod ready? Bár úgy emléxem már írtad, hogy a múltkor beijedtél és összeraktadKép
Zsebi-baba lázaKép Kiderült mitöl volt?

Dokinénink hozta a formáját. Ilang szörcsögésére, náthájára mit mondott?? Hát Anyuka nyugalom, ez a fogzás miatt van. Nem piros a torka, nincs láza, meghallgatta az OK, ne izguljak, ez elmúlik napokon belülKép
Hát kössz! Mi jöhet még? Mondtam neki, hogy szép és jó, de nekem nem jön a fogam, mégis elkaptam valami nyavalyát a gyerektölKép Erre azt mondta ez csak véltlen egybeesés. Mondtam Apának, de nem dobtam felKép

Na léptem mert fö a pulykanyakinca leves és még tésztát is kell föznöm!

Puszka
Tündér+betegeskedö kiscsaládom
tündér

Tarifához még annyit:
Nálunk 2 verzió volt:
mentem az SZTK-s rendelésére, ingyen, ott sem kellett sokat várni, vagy a privátba, vizsgálatonként 5 ezerért. Mondanom sem kell, hogy már csak a végén mentünk a privibe az UH miatt mert ott jobb volt a gép, de egyébként végig az SZTK-ba jártam. Mondjuk a vége felé megkérdeztem, hogy mennyi az annyi és megmondta.
Én annyit adtam, se többet, se kevesebbet. Varratszedéskor fizettem.
Ja és azóta is jóban vagyunkKép

Tündér
tündér

Sziasztok!
Hnelli,
En nem eroltetnem a vizsgalatokat. Gyurival vegigcsinaltam, azota sem eszik, ugy nez ki, mint egy auschwitzi, persze nem mutattak ki semmit. Azt mondja, o igy teljesen jol erzi magat, dehogy akar o kover lenni! Kép Tudom, hogy idegesito, de inkabb szokd meg! Es adj neki szalonnat- egyebkent Gyurinak is kedvence!
Miki egyebkent sokkal rosszabbul eszik neha, mint Gyuri. De mar nem tud erdekelni. Szuleimet persze ki tudtak boritani rendesen, en mar csak rohogok rajta. Ehen nem szoknak am halni! Kép

Padlizsan:
Urszila a nagy padlizsanszakerto. En sutopapirra teve szoktam a sutoben megsutni, minden oldalrol. Lehuzom a hejat, es az apritogepben pici vajjal, fokhagymaval, soval, neha hagymaval, joghurttal, tejfollel, barmivel osszeturmixolom. Allitolag nem szabad, hogy fem erje, ezert muanyag kiskanallal szoktam kikapargatni a magokat, de a turmixgep kese azert meg fembol van. Ennek ellenere nem szokott megbarnulni.

Psandi,
Gratulalok a picurhoz!

Zsuzsi
zsuzsi74

Képzeljétek, megyek be a kislányomhoz, mikor felébredt, és állt! Ma először. Olyan furi, hogy már ezt is tudja.

Zsuzsi! Sajnos nem én erőltetem, én érzem, hogy rendben van minden. Az ovi kérte a kivizsgálását. Sajna.

Nelli
hnelli

Hnelli,
Itt az ideje megtanulni nemet mondani, es kiallni a gyerek erdekeiert! Legfeljebb nem leszel nepszeru az oviban, de a gyereked jol fogja magat erezni!
Vagy egyszeruen mondd azt, hogy kivizsgaltak, minden rendben!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi! Igen, én is azért nem forszíroztam a kivizsgálás folytatását, mert a vérvétel nem hiányzik. Csak a magam megnyugtatására is jó lenne megcsináltatni. Hátha vashiányos, amin könnyen lehet segíteni.
Mindenesetre még a Budai Gyermekkórházba felviszem a székletmintát, és a többi eredménnyel együtt kell visszamenni a dokihoz. Majd kiderül, mi a folytatás. Sokat én se szeretném hurcolni a lányomat ide-oda.

Nelli
hnelli

Itt vagyok, de csak röptében.

Most ébredt Zsombi, de arcul csapott a szag megint, pedig a délelőtti ügylet is átöltözős voltKép. Enni nem eszik, csak iszik.

Szandi nagyon fel van dobódva a sulitól, már rajongója is vanKép

Nelli
Köszi, akkor megpróbálom a tűzhelyen, de nem maKép

Tündér
Arra gondoltál, hogy az oltástól van a láz? Remélem
Igen, nekem ovinál is (bölcsinél is), anyák napi műsornál is és évzárón is sírhatnékom vanKép

Megyek, terjeng a szag...

Toffi
toffifee

Toffi,
Zsebi is ilyen volt, láz, kis hasmars, evés napokig nukuKép De a láz csak 3 napig tartott és a többi tünet is elmúlt egy hét alattKép
TervezésKépKép A pincét ne hagyd, az tényleg kell, már ha olyan gyűjtögetősök vagytok, mint miKép
A 30 nm-es nappalival az a bajod, hogy nagy? Jaj, akkor nem merem megmondani, nekünk mekkora...Kép

Tündér,
gyerekdokitok nem egy nagy elmeKép
A terhességi tesztekkel meg én is mindíg úgy voltam, hogy inkább a csalódottság tört rám az egy csík láttán, mint hogy alkalmatlannak éreztem volna a kis jövevény kopogtatásátKép

Nelli,
tényleg neked kell majd döntened, hol húzod meg a határt a gyerek kivizsgálással nyüstölésével. Én mindenesetre elhatároztam, nem piszkálom a lányaimat fölöslegesen ilyesmivel, mert én és a párom is hasonló gyerekek voltunk, akkor ugyan mi cáfolna rá a genetikára?Kép

Ctg megvolt, gyerek elvan, mint halacska a vízben, fájások klasszikus jóslók, szóval jelen állapotom még marad egy darabigKép Pedig ma láttam egy frissen született babócát is és annyira elérzékenyültemKép
Viszont ami rossz, hogy teljesen ellepett az allergia, tegnap a szemeim is bedurrantak, alig látok ki a fejemből (és ez nálam csak a terhességgel együtt jön kiKép) Tök el vagyok kenődve, mert így azért nem olyan nagy öröm az utolsó hónapKép

Momo

Momo
momo

SziasztokKép

Nem nagyon tudok íroggatni, de egy-két napja sikerült folyamatosan olvasnom, így válaszolok.

A takony színe:
zöld - bakteriális eredetű,
átlátszó - vírusos eredetű.

Akkor én le merjem írni a tarifákatKép ?

Megpróbálom, de hangsúlyoznom kell, ez vidék.
Más is ennyit fizetett a dokinak, tehát nem az eü-ségemet nézte.

A 40 hét tanácsadásért kért 1x 11 ezer pénzt, a szülés utánit meg rám bízta.
Szülés után kapott 20000Ft-ot, és egy üveg márkás italt.
Sokan ezt túlzásnak találták. Szerintetek?
Pedig nagy hálával tartozom az orvosomnak, mert bármikor hívhattam, és a felesége volt a védőnőm (elköltöztek Csornára), és őt is nagyon szerettem. Persze a dokimat így 100 km távolságban is megtartottam, mivel nem tervezünk több babót, és van egy rendelője 30 km-re tőlünk.

MomoKép

KitartásKépKép

AndiKép
Gratula a pocaklakóhoz.

Ha valaki ráér, és segítene behozni a lemaradásomat, elárulná, hogy kinek lesz még babója??
Tudom, hogy sokaknak,de mindenkit nem tudnék felsorolni.

Köszi a múltkori segítséget!

Heni
heni1979

Sziasztok,

MOst mar kicsit bovebben. Kép

Tündér,
Remelem, jobban vagytok mar csaladilag! Kép A gyerekorvosotok meg, hat, ize, hagy nemi kivannivalot maga utan. Kép

Nelli,
mi se vittuk vegul kivizsgalasra ZSombit. Egyik heten azt mondta a gyerekorvos, hoyg vigyuk, aztan a nagy semmitol hirtelen megint ugrott a sulya, akkor meg mar nem mondta. Egyetlen, 2 hos vervetelen kivul nem vittem el ot masra. De ha teged megnyugtat, akkor inkabb egy-ket folosleges vizsgalat, mint aggodas honapokig. Kép

Momo,
Juj, de jo, akkor mar csak kihuzod az ahitott 36. hetet. Kép Allergia viszont nem jo hir, csak nem parlagfu-allergias vagy? allitolag 1-2 het alatt lecseng a nagyja, hatha utana mar jol leszel. Kép

Toffi,
jobbulast a kisfiadnak! Kép
A pincebol tenyleg ne engedj, utolag azt ugysem lehet epiteni, ha a ferjed rajonne, hoyg megiscsak kell. Kép
Szandi es a suli. Na es az uj hodolo. Kép

Nelli,
gratula az allashoz! KépKépKép

Zsuzsi,
mi van veletek? Olyan regen irtal Magatokrol. Kép Egy-ket jopofa sztori a 3 srac mindennapjairol?
Kép

Norka,
mi van Apaja probanapjaval? Kép

Padlizsan. Ne is emlitsetek, mert mar most gyomorgorcsom van tole. Kép
Ferjem holnapra ideszervezte az anyosomat, nalunk fog padlizsankremet (Vineta- erdelyi padlizsankrem) gyartani. Delelott 10-re jon. Tenyleg finom a Vinetaja, de most valahogy nem rajongok azert, hogy nalunk fog fozocskezni. Kép Azert majd kifigyelem, ha erdekel valakit, hogyan csinalja. Azt tudom, hogy hagyma, olaj az kell bele. Kép Csak eljem tul a latogatasat...Kép

Apaja sorozni van a haverokkal, en meg itthon unatkozom. Nincs valaki online? Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Heni,
ha jol emlekszem a babasokra (ha kihagytam volna valakit, akkor bocsi, es javitsatok! Kép ):

Orsoly, Momo, aztan en, Sofka, Tüni, Kangi, Reka, PsAndi

Gombóc
gombóc

Heni

Javítom Gombócot, én kimaradtam, a helyes sorrend:

Orsoly, Momo, Gombóc, Sofka, Tüni, Kangi, Nadine, Reka, PsAndi

Az én lányom még mindig nem laszik itt hisztizik bármit is csinálunk vele. Látszólag semmi baja, valami front jön megint????? Megyek küzdök vele egy kicsit.....

Nadine (akinek már 15 hetes a pocaklakója és mocorog a drága)

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine, bocsi, tenyleg. KépKépKépKép
Gombóc
gombóc

Na nem alszik a lány, csak nem akar, egy üres ásványvizesüveggel most elvan csendben, ritka dolog, hogy csend van és nem alszik Kép

Gombóc
Tényleg nem írtad mi lesz a fiúcska neve? Vagy írtad csak nem olvastam?

Ja ez a 600. ik üzenetem Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Mi is előkerültünk, a nyaralás vendégjárás után.
Aktív munkás lettem és Dorottya mindennapos bölcsödés.

Jól vagyunk, minden rendben.
Visszaolvasni sajna nem nagyon érek rá.

Manó: Kedden otthon leszek, nem futunk össze valahol?

Minden jót mára
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2

Sziasztok!

Egy kicsit én is eltüntem de azért olvastalak benneteket. Édesanyám hétfőn fekszik, be a kórházba és kedden műtik. Vele kellett orvoshoz járkálnom.

PsAndi: Grtaula a 6 hetes pocaklakóhoz.

Utólag is a Bencéknek nagyon sok boldog névnapot kívánok.

Egyébként jól vagyunk Márkkal voltunk fogászaton, mert a bölcsi miatt kellett. A dokinéni nagyon rendes volt, de Márk olyan szájzárat csinált, hogy a dokinéninek ugy kellett szétfeszíteni a száját, hogy megtudja nézzni a fogacskáit.

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy hogy lehet vissza szoktatnio a gyereket a fogmosásra. Még multhónapban mondta a dokibácsink, hogy mossunk fogkrémmel Márk fogát at elmex fogkrémmel, de szegénykém olyat öklendezet a fogkrémtől, hogy azóta nem akar fogatmosni, visszont a fogdokinéni, meg mondta, hogy múszály, én is tudom hogy megkell mosni de hogy szoktasam vissza rá, már probáltam játékosan akkor ugy is hogy együt mostunk fogat, de a Márk akkor se akar. Létszi segítsetek.

Sziasztok
Andy
andy78

Andy! Én eléggé firtattam mindig a fogmosását a lányomnál, mert nekem rosszak a fogaim, és nem szeretném, ha neki is az lenne. Meséltem neki olyan tanulságos mesét, amiben a kisfiúnak fájt a foga mert nem mosott fogat, elmentek a doktorbácsihoz, stb. Emellett időnként én mostam meg a fogát, ha kellett egy kis erőszakkal is. És mi lenne, ha valami jobb ízű fogkrémet vennél neki? Lehet, hogy az íze nem izlik neki.
Vagy időlegesen nem fogkefével mosnátok, hanem áttörölnéd neki? Előbb utóbb csak rákap a fogmosásra. Legyen minél érdekesebb a fogkefe.
Vagy pl. mossátok meg először a kedvenc állata fogát, utána az övét. Nem tudom, segítettem-e.

Nelli
hnelli

Nelli: Köszike kiprobáljuk az ötletedet.

De azért várom többek véleményét is.

Andy
andy78

Andy
és ha fogkrém nélkül adnád egy darabig a fogkefét? Aztán mikor újra megbarátkozik vele, akkor rátenni egy pici másfajta fogkrémet? Ez az áttörlés is jó ötlet, ha Márk hagyja. Vagy pl. a keresztfiamnak az elektromos fogkefe jött be. Az övé asszem még zenél is 2 percig, és addig kell fogat mosni, amíg szól a zene, ez is érdekes lehet számára.... Nincs más ötletem sajna

Gombóc
az én férjem ma este megy sörözni Kép
úgyhogy mindenkire számítok az esti órákban Kép (ha el nem alszom, mert tegnap is kidőltem már fél 10-kor)

Andi
psandi

Andy
En miota kijott Jazi elso foga ,este lefekves elott mindenkepp megmossuk. Regebben egy nedves pelussal toroltem at neki (kozben eltereltem a figyelmet, imadja bamulni magat a tukorben Kép ), aztan mikor mar 5-6 foga volt azota gyerekfogkefe+gyerekfogkrem(en irtozom az izetol, de o szereti). Szoval nalunk nem kerdes volt,hogy mosunk-e fogat...mindig en mosom meg neki elobb, utana o. Nalunk is van fogmano, aki bebujik a fogaba ha nem mossuk meg. Nappal mar neccesebb, mert van hogy elfelejtem megmosni neki reggeli, ebed utan. De sztem valahogy probald meg raszoktatni Markot,hogy a fogmosas (u.ugy mint a pelenkazas)nem feltetlenul kellemes de KELL. Es ezt mind jatekosan...hehe Kép
Valami kisallatkas fogkefe? most mar annyi felet lehet kapni..Ja es Nelli tippjei is teljesen jok sztem! Kép
Tunder
Megkaptad a mailem??
Mennem kell....
Norka
norkini

Sziasztok!

manó2!

nekem Ok. Ötlet hogy hol találkozzunk? Tényleg jól eletüntetekKép Már nekünk is csak 1 hónapunk van bölcsiig.Kép

Andy!

Érdekes, Emam meg nagyon szerti az Elmexet, más fogkrém nem is kell neki. Igaz, mindíg lenyaljaróla inkább. nekünk micimackós fogkefénk va (nagy kedven a mici most Emmánál) , ha néha nem akar fogat mosni elég ha bemegyek és mondom neki hoyg aki másnap is akar jégkrémet, fagyit enni annak fogat kell msoni, már tátja is a száját.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Helló Lányok csak bekukkantottam!

Norka!
Ment a mail!Kép

Momo, GOmbóc!
Gyerekdokiról nekem is megvan a véleményem, de most megkíméllek benneteket töle.
Gázos, nagyon. Minden a fogzásra van fogva. Egyébként áttetszö trutyi jött sokáig az orrából, mostmár olyan fehéres izé és szörcsög, bár kétságkívül más baja nincs/nem volt.

Toffi!
Bocsi, oltásra gondoltamKép
Sírás: szerintem én is fogom, ilyen alkat vagyok én isKép

Voltunk a CORA-ban, kaptam egy kosárlabdát, már régi vágyam volt, mostmár csak palánk, kosár és némi beton hiányzikKép
Látjátok itt a nagy kert és nincs hol kosaraznomKép

Ilangnak kettö teljes és 4 kibújó foga van, egyenlöre vizes gézlappal szoktam letörölni, ha el nem felejtem...sajnos elöfordul, és csak esténként. Szerintetek már fogkrémmel kéne neki mosni?
Én is várom ám a tanácsokatKép

Na megyek mert vár a halom mosni-teregetnivalóKép

Pussz
Tündér&alvó családja
tündér

Fogmosás
dokink szerint akkor kell elkezdeni, ha már egybefüggő fogsora van. Hát ezzel mondjuk nem értek egyet, de a fogkrém Daninak még biztos, hogy korai lenne, annak semmi értelme, hogy lenyalja és lenyelje. Egyelőre még csak szopogatja és rágcsálja a fogkefét és én egy kicsit megsikálom azt a rengeteg 8 fogát, de csak vizes kefével.

Tündér
amíg nincs palánk, addig dobáld a hintába, ami a faágra van felszerelve Kép

Rendkívül egészségesen táplálkozom... bevágtam egy egész doboz vaníliás karikát. A bébi biztos ezt kívánta... Kép

Andi
psandi

Lányok,
köszi a gratulákat.Kép
Vezetni egyenlőre majd csak rutin pályán fogok, úgyhogy nem kell izgulni.Kép

Timici
timici

Sziasztok!

Fogmosás. Nálunk az a verzió volt a leghihetőbb, miszerint eleinte csak törlés, mert megsérülhet a fogzománc! Aztán később (na itt nem volt fix időpont, de ez az összefüggő fogsor jól hangzik rá) jött a fogkefe, egy darabig párhuzamosan a kettő. Ancsi kb most itt tart (és 16 fognál, azaz összefüggő fogsornál). De még fogkrém nélkül. Nekünk anno azt mondták, fogkrém akkor kell-lehet-szabad, ha már tud köpni a gyerkőc, mert nem jó, ha túl sok fogkrémet nyel. SZóval most kb az jön, hogy tanulja meg kiköpni a vizet, esetleg magát az öblögetést is, addig csak sima nedves fogkefe (ill most még a peluscsücsök is), és ha az megy, akkor jön majd a fogkrém. Bálint 11 év, nincs rossz foga, szóval a módszer valószinű nem túl rosszKép.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

köszike a tanácsot, egyébként ahogy kijött a fogacskája azóta folyamatossan mostam neki, most nem negedi amióta a fogrém volt. Remélem nem tart sokáig ez az időszak addig én probálom neki egy kis erőszakkal és játékkal a fogmosást. Egyébként nekünk is két fajta fogkeféje van az egyik egy signál amin aranyos kis fogacskák vannak nagyon tetszik neki a másik egy micimackós és azt is szereti de csak rágicsája és egy kicsit mossa is vele de az igen kevés mert csak alul mossa meg és felül nem alul nincs is gond a fogával csak felül.

Mégegyszer köszike
Sziasztok
Andy
andy78

Andi!
HintaKép Vaniliás karikaKép Van huzatod nem mondomKép
Mit csinál egy szalma pocakos kisgyerekes anyuka???? Eszik és netezeikKép
Én is ezt tenném....Kép

Mostam eddig mint valami mosómedve és még mindig tele van a szennyestartóKép

Kész horrorKép

Na lépek mert vacsi van és fürdés!Kép

Lehet, hoyg még benézekKép

Pussz
Tündér
tündér

Tunder
Nem jott mail Kép Lehet,hogy ez a hulye freemail a hibas....ird be ide legyszi,hogy mi legyen holnap ok? (Bocs a tobbiektol az OFF-ert)
N
norkini

Andi! Vaniliás karika fincsiKép

Tündér! MosásKép

Ma egy nagyon mozgalmas napunk volt. Férjem bejelentette, hogy felvette egy cég (mert új munkahelyet keresett), és holnap megmondja főnökének, hogy pá.
Az autónkat (inkább roncsunkat) eladtuk. Valószínű holnap megírják a szerződést.
Domcsi rájött, hogy mászni se rossz dolog. Így talán a kúszást felváltja a mászás.
Dorka lányom eddig hallani se akart az óvodáról. Most összetalálkozott a játszón a társaival, és holnap oviba akar menni.

Nelli
hnelli

Norka,
én is küldtem, remélem, átment...

Pussz
F.
franyo

Sziasztok!

Megint bekrepált a gépem, nincs egerem vmi illesztőprogramhiány miatt (elég macerás csak a billentyűzetet használva netezni, grrr), rossz a képfelbontás, valszeg egy újratelepítés kell a drágának. Viszont azt csak az öcsém tudja megcsinálni a jövő héten mert vmi egyetemi táborban van. Mi lesz velem addig Kép?
Most egyedül vagyok itthon, mert a férjem szülni van Kép. Az egyik barátjával voltak éppen egy egész napos TV felvételen (a TV2-n lesznek majd az Áll az alku-ban, de nem játszottak a nagy pénzért), ahol ki voltak kapcsolva a mobiljaik. A barátja felesége 37 hetes terhes (volt Kép) és amikor kijöttek várta egy SMS a srácot, hogy elfolyt a magzatvíz (du. 6 körül). Így a férjem elvitte a srácot a kórházba, mert Ő vezetésre képtelen állapotba került és ottragadt. Negyed 9-kor telefonált, hogy még kb. 60-70 perc van hátra, aztán 20:20-kor hívott, hogy megvan a baba. Nnna, én is ilyen gyors szülést akarok legközelebb Kép! Szóval most én itthon örülök egyedül a férjem meg nem tudom hol.

Köszönöm mindenkinek a "barnázós" válaszokat!
Jó éjt mindenkinek!
Virág és Levi
virga

Miszike,
Bekinek Boldog névnapot kívánok!
Kép

Timici,
Ügyi vagyKép

Angi,
Roni magától szokott le az éjszakai kelésekről. Csak aztán a nyaralások valószínűleg bekavartak. De tegnap este már nem is kelt, csak 2-szer felsírt.

Tündér,
Jobbulást neketk!
Attól függ milyen orrszívód van, de általában lehet utánrendelni a részeket. Keresd meg a dobozát.

Andi,
Jobbulást Daninak!

Toffi,
Szívszorító lehet, amikor az ember kicsi lánya/fia először megy iskolába.
Zsombinak jobbulást!
Jó, hogy Szandi élvezi a sulit.

Zsuzsi,
Éppen hiányoltalak, jó hogy előkerültélKép

Momo,
AllergiaKép Jobbulást!

Heni, Gombóc, Nadine,
Kimaradt Leszter és Heppi (duplánKép) a pocisok felsorolásából.

Andy,
Drukk az anyukádnak!

Nelli,
Nem csak mozgalmas, hanem határozottan pozitív napKép

Lányok,
Roninak valószínűleg csikart a hasa (3-szor is szenvedett ma a kakival, pedig nem volt kemény). Szerintetek lehet attól, hogy több foga is jön egyszerre?

Maci_2
maci_2

Norka!

Valamiért nem megy a freemail-em, ezért itt, és bocsi a többiektöl.
Szerintem a mai napot kihagyjuk, mivel a gyerek sem okés, meg én sem. Nem szeretnélek a fogzásunk okozta náthával megfertözniKép
Értsd: köhögés, orrfolyás. Remélem nem haragszol.
Elmentek így is?

Ne haragudj, a többiektöl bocsi az OFF-ért...

Na mentem mert a gyerek az etetöszékben én meg itt klimpírozok...

Pussz
Tündér
tündér

Tunder
Ok! Kép Majd legkozelebb.Nemtom megyunk-e, majd alakul.
Gyogyuljatok!!!!!

Franyo
Mail jott! Kepek Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

Pocsék éjszakánk volt, Dani egy csomószor felsírt, mert nem kapott levegőt, orrszívás után meg 1 órán át kellett simiznem a hátát a kiságy mellett kuporogva, mert egyből felébredt, ha abbahagytam. Aztán reggel fél 7-től meg úgy aludtunk fél 9-ig, mint régen, én az ágyon háton, ő meg rajtam :-)
Fél 4-re bejelentkeztem a gyerekorvoshoz, remélem nekünk nem a fogzásra fogja majd, mint Tündéréknél Kép
Ja és ami még remek, hogy nekem is fáj a torkom, már csak ez hiányzott, hogy én is lebetegedjek...

Tegnap este nagy magányomban rendeltem egy pizzát, aminek a felét le is küldtem, hát ne tudjátok meg, alig bírtam elaludni utána! REggel meg, mikor megéreztem a konyhában a szagát, azt hittem, ott taccsolom ki az egészet

Bocsi, hogy csak magunkról, de most megyek, mert büdi a gyerek Kép
Andi
psandi

Sziasztok!

Most csak két gyors kérdésre van időm, megint pakolunk és megyünk új házikónkat csinosítani. Na az első: Tudom, hogy van aki jár ki Ausztriába Bécs mellé valami nagy babaáruházba vásárolni. Szeretném megkérni azokat akik tudják a pontos helyet és áruház nevét az megírná! Mehet a nadine_@freemail.hu -ra vagy ide is, majd visszakeresem.
A másik: Akarnánk venni egy új P3 Pliko-t mert a mostanink kicsit régi már és a két gyereket nem fogja elbírni. VAn egy nagy batár kocsink, de azzal nem tudok buszra szállni, és sajnos majd kell buszoznom a két picúrral. ÍGy elhatároztuk, hogy veszünk egy újat, de az a kérdés, hogy hol érdemes megvenni? MErt itt magyaro-n 62ezer a classico, 74ezer a completto. Már azt láttam hogy németben a complettot meg lehet venni 57-60 ezerért. VAn esetleg egyéb ötlet, hogy hol érdemes megnézni???

A válaszokat előre is köszönöm. Minden este vagyok és leszek, mert ott aludni sajnos még nem tudunk.....

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Engem is érdekelne az az osztrák babaárúház.
Dorka bölcsiben, olyan rossz volt eljönni reggel, mert még a bölcsi ajtóban is hallottam, Anya, Anya...úgy sajnáltam sírt szegényke...

Manó: nekem mindegy merre megyek, de vissza szeretném adni a kompot, hátha a barátnődnek is kellene, így mindenképp arra mennék felétek, esetleg egy játszó bölcsi, vagy egyébb csavargás...

Jók legyetek
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2

Sziasztok!

Maci2!
Padlizsánt lehet rántani, grillezni, én szoktam wok-ozni is pipicicivel, cukkinivel, meg ami még van itthon zöldég azzal. Ja és még azt hallottam, hogy mindent lehet belőle csinálni, amit tökből.

Timici!
Gratula a vizsgához.

Miszike!
Bekinek boldog névnapot. Kép

puszi
Magdi
gallainémagdi

Nadine,
Az ebay.de-n Classicot 150-180-eurotol, Complettot 240-ert lehet kapni. Erre jon meg altalaban 8-10 euro szallitasi koltseg Nemetorszagon belul.

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Zsuzsi
Én is néztem az ebay-t, de ha én MO-ra akarom hogy elhozzák az vajon mennyibe lenne? Mert így kb 45ezer a classico, és 60 a completto+ szállítási ktg. Nekem már az is megfelelne, főleg ha jövő januárig még olcsóbb lenne.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Magdi,
Ez a wokos padlizsános recept jól hangzik. Leírnád részletesen?

Maci_2
maci_2

Sziasztok!

Jól eltűntünk, de most már megvagyunk!Kép Nagyon strapás nyarunk volt, 2x egy hetet voltunk itthon, azalatt mostam, vasaltam, csomagoltam. Legutóbb egybefüggően 1 hónapot Erdélyben, 2 hétig Kolozsváron anyáméknál, 2 hetet anyósomnál falun, Székelyudvarhely mellett. Julka imádta ez utóbbit, szókincse gyarapodott a Kot-kot, Búúú, Bee szavakkal. Esti program a csordavárás volt.
Kép
És olyan művelt lett, hogy a kecskedrazséra rámutat, hogy Kak, és rázza a fejét, mármint, hogy nem ennivalóKép
És szekerezett is
Kép

Nagyok immár 3 napja iskolába járnak, semmi újdonság, Andris negyedikes lett, Zsuzsi másodikos.
Gratula az új és régi kismamáknak!Kép
Padlizsán: mi parázson sütjük, lehántjuk a ropogósra sült héját, fakéssel összevágom, sok olajjal fehérre keverem, reszelt hagyma, só. Van aki tesz bele fokhagymát és ecetet is. Gáztűzhelyen is lehet, és ha alufóliát tesztek a tűzhelyre, akkor nem kell utána fél órát sikálni.

Urszila
urszila

Sziasztok,

PsAndi,
vanilias karika. Kép Akkor egy rugora jar az agyunk (vagy a gyomrunk), en kedden bontottam ki egy dobozzal, es tegnap este faltam fel az utolsot belole. Kép Es szerda este rendeltem pizzat magamnak...KépKépKép

Nelli,
maszashoz es ferjed uj munkahelyehez gratula! Kép

Virga,
gratulalok a baratnodnek a kisbabajahoz es a ferjednek a lelekjelenleteert. KépKépKép

Maci_2,
Zsombinak is volt mar napokig tarto hascsikarasa, amikor egyszerre jott 4 ragofoga. Szegenykemnek a feneke is teljesen kicsipodott. Kép Nalunk ropi-kura segitett. Kép Roninak jobbulast! KépKépKépKépKép

Nadine,
Szerintem a Shopping City Sud-re gondolsz. Van web lapjuk: http://www.scs.at/ Itt vannak a boltok, ha a nevukre klikkelsz, elojon a terkep is: http://www.scs.at/shops/shops_von_az.php ugy emlekszem, a BABY ONE boltban kaphatok babakocsik es egyeb babafelszerelesi dolgok: http://www.babyone.at/

Ha csak ruhakat es cipoket akartok venni, akkor erdemes Hegyeshalomnal atmenni a hataron, onnan kb. 30 km-re van a Pandorfi Outlet Center, nagyon jo aron lehet kifogni dolgokat. (vasarnap zarva Kép)

Miszike,
Bekinek boldog nevnapot! KépKépKépKép

Urszila,
de jo, hoyg elokerultel! Kép A nyaralasaitok jok lehettek! KépKépKép

Es akkor a javitott babas lista (a sorrend enyhen szolva nem biztos Kép):
Orsoly, Momo, Gombóc, Sofka, Tüni, Kangi, Leszter, Nadine, Heppi, Reka, PsAndi

Anyospajtas tegnap 2x, ma 1x jott at, de nem nalunk csinalta meg a padlizsankremet (Vinettat). Ahogy olvasom Urszila leirasat, szerintem pont igy csinalja o is. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Mi is elokerultunk. 1 honapot voltunk a Matraban, rengeteget setaltunk kirandultunk. Bori kozben novesztett 4 ragofogat igy keveset aludtunk Kép. Meg nem sokat beszel, de a mutogatast mesterfokon muveli, en meg gyozzem kitalalni mit is szeretne.
Mindent megert kiveve a nem szabad, ne menj oda, ne csinald, veszelyes kezdetu dolgokat.
Meg elutazasunk elott ugy dontott, hogy nem hajlando a kadba beleulni (bezzeg a pocsolyakba szivesen bele is fekudt volna) a furdes igy kesz katasztrofa.
Fenykepek tucskokrol, bogarakrol, bekakrol, gombakrol, egerekrol Kép keszultek Borirol nem nagyon, mert mindig eszre vette es meg akarta kaparintani a gepet.

Padlizsan: A fiuk nem szeretik ezert csak bujtatva Romai talban sult rakott dolgokba szoktam belecsempeszni.

Nevnaposoknak boldog nevnapot!
Pocakosoknak gratula.

Ari
ari

Sziasztok!

Itten vagyok én is, csak egyre pocsékabbul az allergiától. Éjszaka alig alszom, nappal meg beszámíthatatlanul kóválygokKép Ráadásul mindenki magamra hagyott, anyós csüt. este elhúzta a csíkot, mert apósnak valami nyűgje volt, így maradt a dolgozó férjem. Igaz, ő nagyon akar segíteni, csak azzal bosszant, amikor délutánonként rám szól minden rossz mozdulatért (pl. emelgetés), pedig egész délelőtt ezt csinálom rutinból, ha már senki nincs a közelemben. Na mindegy, vasárnap már betöltöm a 37. hetetKép

Urszila,
nektek is volt ám programotokKép Kiscsaj nagyon falat és már milyen művelt isKép

Ari,
örülök, hogy ti is előkerültetekKép
Nálunk a fotózás szintén ilyen nagy macera újabbanKép

Andi,
Daninak jobbulástKép Neked meg hányingermentes szép napokatKép

Végül két nyári kép a csajokról, hogy felismerjétek még őketKép

Kép

Kép

Na húzok,mert zsepivel a kezemben nehéz gépelniKép

Momo

Momo
momo