Új privát üzeneted érkezett!

Ria:

A szójával én több szempontból nem vagyok kibékülve, hatalmas a phytoösztrogén tartalma, olyan minta több fogamzásgátló tablettát etetne az ember a gyerekkel naponta, és ki tudja milyen hatással van pláne egy fiú szexuális fejlődésére! Szóval én inkább kerülöm.

Zsuzsa 1 éves korában még kapott anyatejet, tápszert, rizstejet, zabtejet és tehéntejet is. Akkoriban még úgy gondoltam, ha mindenből kap és egyik sem dominál, akkor kiegyensúlyozzák egymást. Mivel tehéntejallergiás lett, ezért a tápszer és a tehéntej kiesett, de erre mi csak másfél éves korában jöttünk rá. Akkor pár hónapig csak rizstejet kapott, de mivel húst sem volt hajlandó enni, nagyon aggódtam hogy honnan kap elegendő fehérjét, és támadt az a szuper ötletem, hogy kérek neki anyatejet. Akkor kapott donor női tejet míg én meg nem szültem, utána pedig fejtem neki anyatejet. A rizstejet, zabtejet továbbra is kapta és szívesen itta.

A gasztroenterológián mikor diagnosztizálták hivatalosan az allergiáját kapott sokszorosan hidrolizált tápszert, ez ugyan tehéntej alapú, de feltördelik benne a fehérjéket, és állítólag így nem allergizál (ez NEM ugyanaz mint a HA tápszer). Mondanom se kell, Zsuzsa nem itta meg, nem szerette az ízét, még úgy sem ha kevertem anyatejjel vagy rizstejjel, úgyhogy ezt abba is hagytam, mert nem akartam, hogy azokat se igya végül.

Szóval másfél éves kora óta anyatejet kap (újra), rizstejet, zabtejet, kókusztejet. Mikor már tehéntejmentes diétán volt egy ideje derült ki, hogy a szójára is allergiás, mégpedig úgy hogy kihányta a baromfivirslit, amiben tuti nem volt tej, mert arra már figyeltem. Viszont szója igen. Akkor próbaképpen adtam neki szójaitalt, azt is kihányta. A szójamentes (igazi) virslit viszont nem. Úgyhogy most már a szójára is figyelek, azt sem kap.

Beni fülhúzgálására szerintem nagyon figyelj oda, mert ezek az ételallergiák alapfokon hurutos állapotot okoznak, ez könnyebben alakul fülgyulladássá, arcüreggyulladássá, stb. Nem lehet hogy zavarja a füle és azért húzogatja?

Gasztrón voltatok? Csináltak neki tejterhelést, esetleg spec IgE tesztet, amiből (esetleg) kiderül hogy még milyen más ételre allergiás? Nem feltétlenül derül ki, de egy próbát talán megér. A legjobb próba ha te rájössz azzal, hogy milyen étel megvonásával szűnnek meg a tünetei. Neki milyen tünetei vannak, és mennyi idő után jönnek elő?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ria!
Szerintem tudja Beni, hogy nálad lehet hisztizni, apjánál meg nem! :twisted: Gondolom a férjed a sziogorúbb természet, igaz?

Azt meg nem is írtam, hogy este mikor mellém fektettem Emilit, a nagy forgolódása közben lefejelte az orromat! :cry: Nagyon fájt, hirtelen fel is ordítottam, mire ő is sírni kezdett, nekem meg vérezni az orrom. :( Hát ennyire még senki soha nem vágott orrba!Remélem nem is fog! :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Roki! Az egyetlen tünete az ekzema! Amikor tejmentesek voltunk megszünt és most újra próbáltuk a sima tápszert és a joghurt, sajt stb és ismét ekzemás lett! De nem hányt, nem fájt a hasa a kakija sem volt eltérő. Most nagyon megijedtem a szója miatt! Semilyen vizsgálatot nem csináltak nála! Annyit mondtak igya a szója tápot! :roll:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Rokica,
Olyan jókat írsz! Most már tudsz gyakrabban jönni és akkor légyszi mindig írj nekünk valami okosat!!!

Panka,
Jaaj, miket írsz. Jobbulást Emilinek! Fuldoklás, bevérzés. Félelmetesen hangzik! Sajnálom. :( Gyógypuszikat küldünk!!!!

Ria,
A kis ravasz Beni. :lol: Kitti baba nagyon nagy és szép és ügyi. Jól vannak amúgy????
Puding rizstejjel tuti jó lehet, de a kókusztejjel tényleg finomabb lehet, még nem próbáltam.
Fültépés álmosságkor esetleg, de csak ritkán.

Nanica,
Babakocsi: Szerintem fontos, hogy dönthető legyen, ha nem is vízszintesig. Ne legyen vastag a huzat nyárra, legyen kupolája és könnyű legeyn nyitni-zárni. Én egyelőre ezeket a szempontokat veszem majd célba. (lehet mi nem is veszünk még a nyárra) De én is kiváncsi vagyok a véleményekre, ötletekre!!!

Lin,
Ha nem mondod nem is veszem észre a szemén Grétának. Nem tűnik vészesnek, remélem a szemcsepp segít!

Lora,
Én nem ítélném el Brigit egy évre sem! :lol: Nagyon komoly kis pasinak nézném inkább ha nem baj. :lol:

Timo,
Mentek ma játszóházba????

Pann,
Jó utat!!!! Nagyon vigyázzatok magatokra és Gergőre. Csússzál már helyettem is egyet-kettőt légyszi! :D
Vendég

Ria:

Nem akarok tolakodó kérdést feltenni, de gondoltál arra, hogy kérsz Beninek anyatejet? Orvos már valszeg nem írja fel, de van több közvetítő szervezet is, aki keres neked donor anyukát, akitől megveheted. Még az is lehet hogy olcsóbb mint a tápszer. Van olyan is aki bevizsgáltatja magát ugyanúgy mintha tejgyűjtőből szereznéd.

Azóta ekcémás újra hogy tejterméket kap? Mert akkor elég egyértelmű hogy akkor halasszátok el a bevezetését.

A szója tápszer bevezetésével tapasztaltál nála valami változást?

Érdemes lenne elmenni gasztroenterológiára. A Madarászban van, Dr. Polgár Marianne doktornőhöz kéne kérni magad, ő nagyon profi, az országban az ételallergiák szakértője. Csak 1 hónap előjegyzés van. :( És beutaló kell a háziorvostól. De szerintem ez elég egyértelmű, jó lenne ha kicsit megnéznék, nem? Pláne hogy Beni nemrég olyan beteg is lett.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csongria,
Amikor Szabi orra nagyon csorgott, tépte egy picit a fülét. Teljesen bepánikoltam, hogy fáj neki, de azután abbahagyta.

Panka,
Szegény Emili. :(
Szabi nem volt lázas a tüdőgyulladással, nem köhögött. De nem is egyik napról a másikra alakult ki, szerintem akár hetekig is érlelhette, mert nem volt hirtelen változás az állapotában, sőt, amikor megnézték már javulóban volt.

Linda,
Akkor ez a szemcsepp tulajdonképpen a szemletakarás modernebb változata? Mi a neve?

Ria,
Azt nem kérdezted meg véletlenül, hogy szerinte mennyi ideig kéne forralgatni a tejet? Robit kérdeztem, (élelmiszertechnológus), ők tanulták a tej sterilizálását, de babákra nem. A tartós tej akkor jobb? Mert azt hőkezeléssel tartósítják, de én az íze miatt nem szeretem. De ha már úgyis kell vagy fél óráig főzni, akkor már inkább a bolti. 8) Szerinte annyi kell minimum, ha jobb eredményt akarok elérni, mint a zacsis tej alapban. Itt jött tőle egy olyan előadás, ami a tejben megtalálható bacik latin neveivel kezdődtek és élettartamukkal, úgyhogy kimenekültem..
Ajánlanám a sírással kapcsolatban Ranschburg Jenő: Szülők lettünk c. könyvét.
Eléggé mások a gyereknevelésről a nézeteink, ami bejön nekem, az nem biztos, hogy másnak is. Ez csak az én véleményem, a saját tapasztalataimból :roll: Az, hogy nem sír, lehet, hogy azért teszi, mert reménytelennek tartja a megoldást.(Látok ilyent a játszin, elönt a lila köd olyankor) Ez szerintem rossz. A megoldhatatlan szitukra alvással reagálhatnak, mintegy kikapcsolva a világot, kényszerből, nem igényből (Mint ahogy én is szoktam utazáskor.)
Este mikor fekszik le? Ha Szabi 8-kor, akkor 6-ra már többnyire teljesen éber, kész kínzás lenne neki, ha visszanyomnám. Ugyan így reagál meddő próbálkozásaimra, felnyomja hanyatt a fenekét és nyüszít. Akkor fel szoktunk kelni és azonnal kivirágzik.

Kép KépKép
lorca

Roki! Bevallom még nem gondolkoztam más nő anyatején! :roll:
A madarászba bárki ehet? Nincs lakhelyhez kötve? Ja és bocsi amiért Nainak neveztem Zsuszát az egyik hsz-nél!

Sági!Szerencsére Kitti nagyon jól van! :D

KépKép
csongria

De bunkó vagyok. Peti köszöni szépen a kösözntéseket! sok puszit küld cserébe mindenkinek. :D

Ria,
Nekem be sem ugrott, de tényleg lehet, hogy fáj a füle azért tépi szegény. Mindenféleképpen nézesd meg. Nem lehet, hogy a füle és a sírásos nem alvás összefüggésben van???
Vendég

Lorca! Beni 9-fél tíz körül fekszik! De nem jó neki ha felkelünk az sem! Csukott szemmel örjöng! De vannak szituációk amikor ez az ágyba rakás nem jön be... térdelve rázza a rácsot és ki kell vennem, onnantól ált minden rendben!

KépKép
csongria

Sági! Én is erre gondoltam!(sírás-fül kapcs) :roll:

KépKép
csongria

Sziasztok,
Tegnap Zsófi visszaintegetett a Legyen Ön is Milliomos versenyzőinek. :lol: Jót derültünk! Egyébként kicsit még náthás az egész család. Mi (a szülők) voltunk rosszabb állapotban is, de Zsófi talán nem, így végül nem vittem orvoshoz. :? Nagyon folyik az orra és picit köhög, de láza nincs, jókedvű (be nem áll a szája) és eddig úgy ítéltem meg, hogy nem olyan vészes.
Mi is szereltünk fel hintát és azóta állandóan azt mutogatja („Bö”– hintás hangsúllyal) meg rángatja a lábunkat. Néha úgy sikongat, mint a Beatles koncerteken, annak idején a lányok. :lol:
A „kérem-tessék” játék már nagyon megy és most már nem csak kifelé dobál mindent, hanem pakol vissza a kosárba és fel a polcra. Önálló járásra, megállásra utaló jel még nincsen.

Ivás,
Van még aki nem nagyon iszik továbbra sem? Bevezettük a cumisüveget és a cukros teát, de most sem fogy napi 20-40 ml-től több. :shock:

Kaja,
Zsófi a gyümölcsöket egyre kevésbé eszi. Természetesen a szilárdért pedig teljesen odavan (reggelire általában kenyeret, sajtot, joghurtot (tegnap főtt tojás sárgáját) eszik ő is). Érdekes, hogy mindig változik, hogy éppen mit szeret\nem szeret.

Barátkozás és félelem,
Zsófi általában nem fél senkitől a kezébe is veheti szinte bárki, de egyértelműen megbámulja (őrülten meredten bámulja) az ismeretleneket. Így: :shock:

Timi,
Mi is kipróbáltuk a tápszert (Humana HA) múltkor mikor többször kelt, mert azt gondoltam, hátha még éhes. De 20 ml-nél többet abból sem fogadott el (mondjuk nálunk semmi nem megy se cumisüvegből, sem pohárból, sem csőrösből). Remélem nem lesz gond ha dolgozok (végül is csak március vége felé), mert egyre nagyobb szopi rajongó és követelő (van hogy napközben csak 1X szopizik a reggel-este mellett, de van hogy 3X).

Sági,
Nagyon ügyes Peti. Gratulálunk! Vau-vau és lépések is egyszerre. Nem semmi!
A homokozóban nem veszi a szájába a dolgokat? Zsófit még nem lehet homokozni vinni, mert biztos enné a homokot és végignyalná az összes játékot. :roll:

Ria,
Beni is nagyon ügyes, hogy már mondja, hogy „Ana”.
Torta: A puding összetevőit SNO kérdezte, hogy vajon mennyire gázosak, de senki nem válaszolt. Én sem tudom.
Egy fogorvos ismerősöm tényleg azt mondta (most kérdeztem), hogy ha későn bújik elő, akkor általában erősebb a fogacska. Úgy hogy örülj neki (Zsófinak is még csak kettő van).
Zsófi néha szokta tépni a fülét. Azért ellenőrizd, hogy nem fáj neki, ha megnyomod kétoldalt (legalábbis én ilyenkor szoktam).

Roki,
Jól hangzik ez a szopis tanfolyam. Csak tényleg a tanácsadás során figyelj, hogy ne legyenek sablonosak a válaszok (pl. fejtsd ki az összefüggéseket). Mikor sokat olvasgattam Diószegi tanácsait, akkor általában már előre tudtam, hogy mi lesz a válasz (persze ez csak neten). Mindig szopizzunk! :roll: Szóval, ha valaki szopis tanácsadót hív, akkor általában már sok mindennek utánajárt sztm (először kérdezd, mit próbált már, pl. Timi is vsz már ismeri ezeket a tancsokat, amiket írtál (bocsi)).

Helga,
Azt hiszem te kérdezted száz éve, hogy szopizunk-e még (miért szilárd kaját és nem szopit adtam egyszer éjjel). Persze, hogy szopizunk és először azzal próbálkoztam, csak az nem bizonyult elégségesnek.

Dana,
Nagyon aranyos a két gyerkőc együtt. :D Mindig ilyenkor kedvem támad egy kistestvérhez! :wink:
Örülj neki, hogy ilyen jó természete van Daninak és sztm ne biztasd verekedésre.

Lora,
Joghurtot pár kanállal adtam először, de én rendes natúr joghurtot adok (néha gyümölccsel). Gondoltam nem kell a cukor. A túrós bébiétel meg nem is kellett neki, meg szerintem is büdös (HIPP). Viszont a túrós gyümölcsöt sem eszi, bezzeg a túrógombócot ezerrel nyakalja.
Nagyon nagy lány már Brigi!

Panka,
Mekkora haja van már Emilinek is! Nagyon helyes!

Mazsi,
Várjuk a beszámolót! Gyors visszaállást kívánok Leának (okos tanács híján)!

Ágiboldi,
Zsófi már régóta csak 1X alszik napközben (reggel ő is alszik kb. 8-ig) viszont általában 1,5- 2 órát és ez egész jól működik, ha nem túl későn alszik el (van amikor csak 3 körül alszik el és akkor az esti lefekvés nagyon csúszik, vagy szenvedés).

Nanica,
Zsófi kakija is gyakran sötét (mondjuk nem szürkés, hanem inkább feketés).

KépKép
bozotka

Nem is írom, hogy este születik a tesóm kisfia! :D Reggel volt nst-n és mondta neki a doki, hogy két ujjnyira nyitva van a méhszája ami ügye még semmit nem jelent. Viszont a doki szombaton elutazik ma meg ügyeletes....sejtitek!?

Egy másik barátnőm meg most 7 hetes terhes és bárányhimlős lett a lánya, ő meg még nem volt. Most be van parázva rendesen szegény. Tud valaki valamit ezzel kapcsolatban??
Vendég

Nagyon gyorsan futottam át, jó sokat írtatok fél nap alatt!

6 fogú Petinek boldog hófordulót kíván 5 és két fél fogú Boldizsár!

Nem, nem már rég nem csorog, a kérdés csak elméleti volt viszamenőleg :D

Panka, jó kis lélekjelenlét, én magamban mikor szilárdat adok mindig átgondolom, h ha gond van nem megijedni, hanem fejjel lefelé és megoldódik, de csak remélni tudom, h nem lesz rá szükség, és ha mégis, akkor lesz elég lélekjelenlétem..

Róki, a begyulladt feszes mellet ezek szerint nem lett volna szabad ököllel maszírozniuk (tudod, ahogy az ujjakat behajtjuk azoknak a csontos részével, van erre szó csak nekem nem jut eszembe? :roll: ) Borzalmasan fájt, és magamban azt gondoltam, h ez nem tehet jót.. pedig elvileg szakember csinálta a schöfiben.

Kép
Kép
agiboldi

Sági! Sajnos semmi jót nem tudok mondani a bárányhimlővel kapcsolatban!!! :( :( :( De nem vagyok biztos a terhességi hetekben mert ott van valami csavar, hogy mikor nagyon nagy baj! Azzonnal beszéljen a gyerekorvossal és a nőgyógyászával!!!

KépKép
csongria

Azon már túl van. Csak én lennék kíváncsi saját véleményekre, tapasztalatokra.
Vendég

Sági! Mit mondtak neki? Mert én úgy tudom meg kell szakítani a terhességet! :roll:

KépKép
csongria

Sági!
Játszóház storno, mert esik az eső és gyalog vagyunk, másrészt meg itt van anyósom Lillázni.
Huh, hajráá a tesódéknak! Kár, hogy nem magától indul meg a bébi, bár még estig sokminden adódhat! :)
Újabb fogacska??? De jó! :) :)

Panka!
Lillusnak is volt már egy fulladásos jelenete, de nem jutottunk el odáig, hogy fejre állítsam. Ahogy Lorca írta, megvártam, míg visszanyeri a színét! :oops: :lol:
Az orrvérzést sajnálom. :(
Nekem a térdem tiszta lila, mert állandóan belevágom a mosogató melletti kihúzott fiókba, ahonnan pakol Lilla, míg mosogatok! :roll:

Bozotka!
Lilla sem iszik nagy mennyiségeket, kábé fél deci/nap. De nem erőltetem, majd rájön. Ez is cumisüvegből meg, vagy próbáltuk a Jana babavíz kupakját is. Újdonságnak jó volt, de többet nem iszik belőle.
Lilla délelőtt szopizik a legtöbbet, van, hogy reggel 9-ig már 4-szer jelezte egyértelműen, hogy mit akar. :shock: :shock:

Roki!
Én csináltam a forró zuhanyt, borogatást stb, de valszeg az volt a baj, hogy nem mertem erősebben masszírozni a cicim, mert oltárira fájt! De azért már jóval többet tudnék, ha újra előfordulna. Amúgy nem tudod, hogy van-e összefüggés első és második gyereknél kialakuló mellgyuszi között?? Mármint ha Lillánál volt, lesz-e vajon a tesónál?

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca: Humapent

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Góygpuszikat köszönjük, kdvesek vagytok!
Azóta sem lázas, remélem nem is lesz!

Ria!
Támogatom Róki véleményét, én is a Polgár Főorvosnőt ajánlanám, szerintem kedves is, meg tényleg profi.
DE:nekem is csináltak anno egy vértesztet,ami alapján allergiás vagyok az almára, krumplira, répára, paradicsomra, narancsra,meg mit tudom én mire! :shock: Viszont soha semmilyen tünetem nem volt ezektől a kajáktól!!!!!!!Sem bőr, se gasztrő ügyileg!!De a teszt szerint nem is ehetném ezeket! :roll: Na ekkor jót nevettem a teszten, és ebből kiindulva nem is adok sokat rájuk.Nem tudom pontosan a tszt nevét, hogy milyen típusú volt, csak vért vettek tőlem, és 1 hét múlva jött meg az eredmény.Egyébként az almát, narancsot, répát nem is szretem, répát csak pár éve eszem meg a levesben, előtte kihalásztam, almát is csak sütiben néha, narancsot is csak ha vki pucolt akkor pár falatot, narancslevet is ritkán iszom.Most ezt csak azért írtam le, hogy lásd nálam mint felnőttnél is ilyen eredményt hoztak ki,akkor egy kicsi gyereknél is simán lehet fals az eredmény, ezért szerintem nem szabad ezekre hagyatkozni, hacsak nincs vmilyen tünet!!!!Persze ha van vmi, és a tszt igazolja, akkor oké, de ilyen alapon hány gyereket fosztanak meg finom ételektől!
De majd a főorvosnő biztos tud nektek vmi okosat mondani. :wink:
úgy tudom mehet bárki hozzá, csak akkor a telefonban konkrétan őhozzá kérjél időpontot!!!

Sági!
De jó, akkor nemsokára megint babázhatsz
:wink: Egy csöppséggel. :lol: Beindítja neki a doki a szülést??? :evil: :( Én nem pártolom ezt a módszert, de lehet tesód is nagyon babázna már így elnézi neki. :wink:
Hát a barihimlő veszélyes dolog,2 hét a lappangási ideje.Így lehet már meg is kapta, csak még nincsennek tüntek.Mikor terhes volt a kislányával előtte nem lett beoltva?Szerintem is sűrgősen beszéljen nőgyógyásszal, meg esetleg infektológussal.Remélem nem lesz baj, és megtarthatja a babát!Tervezett terhesség volt?

Ma a dokinál megkérdeztem a meningococcus elleni oltást, tényleg olcsóbb ha most íratom fel, és amjd csak később adja be.Csak nem döntöttem el, hogy beadjuk-e neki? :roll:
Mert ez csak egyféle kórokozó ellen véd, és azt nem is tudm, hogy egész életére-e?Na ennek amjd utánna nézek.Van aki beadatja ezt az oltást?

Emili nem ebédelt sokat, és nehezen is aludt el, pedig álmos maradt , de aztán sikerült neki, még most is húza a pacibőrt, én is nemrég keltem fel. :wink:

Kép
pankaa

Lillus spenótot ebédelt kis fokhagymával és bűzlik az egész gyerek! :shock: :shock: :shock: Olyan kis büde szegény! :lol: :lol: :lol: Nem tudom miért, de 1 órámba került, mire elalut. Már az összebújásnál tartottunk, de nem tudunk együtt aludni! Amikor betettem az ágyába, visított! :roll:

Panka!
Nekem a védőnő a meningo-ra azt mondta, hogy 2800 Ft. A pneumo viszont 18000 :!:

Timi
Kép Kép
timocska

Most jöttünk a dokitól, havi mérésen. Nem tudom miért adnak mindig ilyen hóközi dátumokat (Brigi 17-én született). Na mindegy. Súlya 8640g. Hízott 310g-ot. Igaz, ebéd után mentünk. :lol:
1 éves korára tuti nem 3xorozza meg a súlyát. (9900g-nak kéne lennie) A dokinéni nem aggódik, így én sem. Láthatóan jól el van, így én is. :D

Mi is kaptunk receptet meningo-ra. Megnézték a gépben 3400Ft. Most én is azon meditálok, hogy kapja vagy ne. Most nem az én védőnőm volt ott, és ez a másik, mikor látta, hogy még nem tudom, hogy beadassam-e úgy nézett rám, mint egy gyilkosra, hogy nem teszek meg mindent a gyerekért. :shock: Elmondta, hogy milyen súlyos betegség alakulhat ki. A dokim, aki kérdezésre sem tájékoztatott ezekről, mondta, hogy milyen ritka. És hogy csak 1 fajta agyhártyagyuszira jó. A védőnőtől szarul esett a szövege, de legalább tájékoztatva lettem. :evil:
lora7

Lora!
Ez pont olyan volt, mint mikor az én dokim lecseszett, hogy miért adok divatból láncot Lillára! :evil: :evil: :evil:
A 3-szorozás nem szentírás, sokan nem is hallottak róla.
Mi kedden megyünk tanácsadásra, kivi vagyok mekkora Lilla. Bár, vmelyik este rátettük a fürdőszobai mérlegre, azon 8,4 kg volt. Így lehet, ő sem háromszorozik (8850 gr kellene)

Timi
Kép Kép
timocska

Még mindig a meningo elleni oltásról
Azt hallottam, hogy nem is biztosak benne, hogy 1 éves kor után elég 1 oltás. Lehet, hogy 2 kéne, és 1 éves kor előtt meg 3.

Sági
Nem tudok bárányhimlős tanácsot adni, de én is kíváncsi vagyok, hogy mit mondtak az orvosok!
De irigyellek, hogy picibabó lesz a közeledben! Ma anyu már meg is kérdezte, hogy szeretném-e már a következőt, mert séta közben minden kicsibabát megcsodáltam! :oops:
Neeem is fiús Brigi! :oops: :lol:

Róki
Amikor mellgyuszim volt, a legjobb a forró zuhany volt rá. Abból is ha az erős masszírozósra állítottam a sugarat. Meg persze a sok szopi. Nekem viszont tök hirtelen jött. Egyik pillanatról a másikra, szó szerint. Nem volt sebes mellbimbó, meg semmi sem. Csak magas láz és csomó a jobb cicimben. És Brigi már 7,5 hónapos volt, de nem volt feszülő érzés, mert arra mindig figyeltem. Ha kellett inkább fejtem.

Bozótka
Brigi sem iszik igazán. Ő is max fél decit / nap. Szerintem kár erőltetned, főleg cukros folyadékkal. Ő is szopizik még nem? Ha szomjas lesz, úgyis inni fog.
Édes lehetett ahogy a tvnek integet! :lol:
lora7

Timi
És láthatóan Lillus is jól érzi magát a súlyával együtt. Azért kíváncsi lennék egy fórumos statisztikára, hogy ki duplázta meg fél éves korra és ki triplázta 1 éves korra meg a súlyát. Csak hátha meg lehetne cáfolni ezt a dolgot.
lora7

Ti megkaptátok már a januári Gyedet? Én ma kaptam meg és meglepően soknak tűnik. 5000 ft-tal több mint eddig. Ja és most én is kaptam vmelyik nap ismeretlen eredetű pénzt, de "csak" 8000 Ft-ot kb. :shock: Persze nem baj... :D
lora7

Sziasztok!

Ria
Ilyen kiadványról nem is hallottam.Ha nem gond akkor megköszönném,ha elküldenéd.De most jó ötletet adtál/nem tudom miért nem gondoltam rá/Én is lefénymásolom és elküldöm a recepteket neked.
Beni akkor a vacsin jól szórakozott. :lol:
Egy időbe Laura is tépte a fülét,meg ütögette a fejét.Akkor én is megijjedtem,de végül megfigyeltük főleg akkor csinálta mikor álmos volt,vagy altatta magát.

Panka
Jobbulás Emilinek.Milyen gyóygszert kapott?Vagy csak lázcsillapítót?

Lorca
Sokszor én is ijjedezek mikor előreveti magát.De remélem hamar rájön az igazi taktikára.

Timi
Szép kis mellgyulladásaid voltak. :shock: Van erőd a kitartáshoz.
Esik ott az eső?Itt hét ágra süt a nap.

Blin
Van egy ismerösöm neki is kancsal picit a szeme,de velük nem nagyon foglalkoztak.Ha bambul Laura akkor neki is picit kancsal,de ha rámfigyel tudatosan elhagyja.Nem az izom gyenge neki a szemébe?

Rokica
Annyira jól leírod az anyatejjel kapcsolatosokat,hogy ez nem elég a tanácsadósághoz?
Én is kérdeznék tőled ha lehet.Laura minden kaja elött kapja a szopit.De ha már úgy érzem,hogy nincs elég hogy álljak le róla?Már volt olyan,hogy délelött nem adtam oda,akkor meg 1 óra múlva kérte,mert hiányzik neki.
Dani is a tejallergiából adódóan lett szója és Tojás allergiás.
Zsuzsánál vérvételből vagy allergia tesztből állapították meg az allergiát?

Sági
Akkor hamarosan uncsitesója lesz Petinek.Milyen jó 1 év múlva nem fognak unatkozni,mindig lesz társaságuk.

Bocsi eddig jutottam csak mennem kell a Daniért oviba.

KépKép
KépKép
dana 1

Megjöttünk a fülészetről! Konkrétan középfül gyulladása vagy hallójárat gyulladása hálisten nincs!!! De azt mondta, hogy hurutos mind a két dobhártyája és garata. Meg úgy az egész gyerek! :shock: Na, hogy ez mit jelent??? De semmi egyéb teendő nincs mint sterimar és orrcsepp! Meg ha jól esik a babának melegítsem a fülét! :roll: Örülök, hogy nincs komolyabb gond! Tudom mindig túlaggódok mindent! :oops:

Beni november óta nem hízott semmit! De a drnő nem aggódik. Hát ő se lesz 9,5 kiló 1 évesen! :lol:

KépKép
csongria

Lora! Mi beadatjuk a meningot! :roll: Húú tényleg a héten kiváltom!

KépKép
csongria

Ria
Jó, hogy Beninek nincs nagyobb baja! :) Sztem most Brigi sem hízott ennyit, mert 350-et evett f1-kor ebédre és n1-kor mérték. :)
lora7

Ria,
Örülök, hogy nincs komoly baj és nincs fülgyulladása Beninek. Hurutos az egész gyerek-re nem kell semmi csak orrszívó?

Lora,
Nagyon bírom az ilyen védőnőket, orvosokat, de legalább kaptál egy kis felvilágosítást.
Babócát már nagyon várja mindenki!!! Én is! :D
Gyedet még nem kaptam. :( De a múltkori huszonezerre azt mondta a munkahelyem, hogy az a 13. havi amennyi jár az előző évből részarányosan. :?

Panka,
Igen, beindítja a szülést és már reggel a vizsgálatnál megtette az első lépéseket és kb 2 órával ezelőtt beszéltem a sógornőmmel és már nagyon fájt a dereka. Az előző szülésénél is csak a dereka fájt és eszméletlen gyorsan meg is szült. Hátha most sem kell több rásegítés.

Bárányhimlő: Kicsit megállt nálam az idő. Barátnőm 12 hetes pont és ez a határ himlőnél. Vettek vért ellenanyagra, még nincs eredménye. Ha védett akkor minden ok, ha nem akkor várakozás és ahogy megjelenik az első pötty akkor gyógyszer mai állítólag nem árt a babának. De a lappangás két hét, szerintetek nem késő akkor elkezdeni szedni a gyógyszert? Addig nem lehet semmi baja a babának?
Vendég

Sziasztok!
Bozozka
Laura is alig iszik folyadékot.Ha kínálom többször is akkor se fogadja el.
Danit igazából nem verekedni akarom tanítani :) ,hanem egy kicsit legyen aktívabb az oviba gyerekek között.
Ügyes Zsofi,hogy visszatapsol.Most etetésnél a Balázs shonál csinálta Laura is.

Sági
Nagyon sajnálom a barátnődet.De sajna én se tudok tanácsot adni.Gyógyszer mellékhatásokra azért én elbizonytalanodnák.

Ria
Sajnálom Benit,de talán hamar meggyógyul a füle.

Lora
Én csak emelt családipotlékot kaptam.Sajna a Gyedem nem több mint tavaly.Akkor most mi van?Valaki kap valaki nem?

KépKép
KépKép
dana 1

Én már megkaptam a GYED-et, nekem is több lett. Azért, mert kábé 5000 Ft-ot emeltek.

Tényleg Ria, Beni most hány kg? Örülök, hogy nincs semmi baj vele.

Timi
Kép Kép
timocska

Lora!
Köszi az nft menningo ügyben, sokfélét lehet kapn, a miénk azt hiszem 6800 ft-os, így majd utánna nézek mielőtt kiváltanám! 8)
Emili sem duplázott, sőt, még csak most duplázta meg, 4170-el született, és most 8500 körül van.
8000 ft+??Ha nem tudod elkölteni mondom a számlaszámom. :lol:
Én nem kaptam töbet. :evil:

Dana!
Csak Germicidet kapott,de már kutya baja.Ki élrti ezt?ilyen magas láza még sosem volt(és ne is legyen többet!). :roll:

Sági!
Miylen rásegítést kapott?Kívánok akkor neki könnyű szlést ismét! :wink:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Olyan sokat es jokat irtatok, nehez volt ujra felvenni a tempot pedig csak egy napot hagytam ki.
Jo volt a tegnapi nap is, bar elegge faraszto volt, este szoptatas kozben elaludtam, de ugy, hogy csak par ora mulva ebredtem fel, hogy en meg ruhaban vagyok az ágyon, Áron mellettem. :shock: Ilyen mar jo regen nem volt, igazatok van, hogy a szoptatas almosito hatasa megmarad.

Ugy latszik, mi sem usszuk meg a fogzasi tuneteket. Jon a ket also foga, es eleg sokat sirt az ejszaka, sot taknyos is kicsit :(

Roki,
Koszonom a gyogyszeres infot. Igazabol algopirint hasznaltam eddig fejfajasra, de aztan az elfogyott, es a gyogyszeresztol kertem tanacsot, hogy mit is vegyek. O ajanlotta a Saridont. Mar tobbszor is bevalt, de beszerzem a Panadolt is.
Tok jok a tanacsok amiket adsz! Olyan szepen, nyugtatoan fogalamazol!

Lora,
Meningitecet en mar beadattam, nem tudtam a trukkozest, igy Aron ket oltast is kapott. :cry: 2800ft volt darabja.

1 eves korukra meg kellene 3x az sulyukat???? :shock: Aronnak akkor 12kg-nak kellene lennie?!!! :shock:

Ria,
Szegeny Beni, akkor biztos emiatt kelt ennyiszer ejszakankent :(

KépKépKépKép
thelga

De jó hogy írtáttok az oltást.Én már felírattam és már csak ki kell váltanom.De most amit írtál Lora,azért megkérdőjelezi.Majd megkérdem az orvosom mit ajánl.

Május,Bella merre van?

Nanica
Neked is szívesen fénymásoltam elküldöm a recepteket mint Riának,csak privibe küldjétek el a címeteket.

Nálatok a tükörbe produkálják magukat?
Laurának nagyon tetszik,ha meglátja magát.Integet,grimaszol magának.

KépKép
KépKép
dana 1

Fénymásoltam=fénymásoltan :oops:

KépKép
KépKép
dana 1

Bocsika
Ha nem köszöntöttem volna fel PETI-t akkor Boldog Hófordulót !:lol:

Dana

Aranyos vagy hogy érdeklődsz, tegnap voltan cytopathológián, a vélemény a következő: Bevérzett tumorsejtek negatív kenetek.

Erre a tumorsejtekre kicsit felkaptam a fejem, mire kiderült ,felhívtam a cytológiát ahol vették a mintát,( mivel úgy elengedtek, hogy azt sem mondták bú vagy bá vagy befellegzett) hogy mi is ez az eredmény, most bevérzett tumorsejtek vannak, avagy a minta bevérzett, vessző tumorsejtek negatív kenet ?
A másodikat mondta a dr-nő a telefonba, csak akkor azt nem tudom miért kell az emberre ráhozni a szívbajt egy vessző miatt !! :o NEM MINDEGY !!!!

Az endokrinológusom azt javasolta, hogy a biztonság miatt vetessem le mégegyszer, jó nem ? Levették egyszer, de ők maguk is azt írták a lelet végére , hogy ismétlés javasolt ! Ezek szerint a dr-nő eltalált valami hajszáleret a biopsziánál és így nem értékelhető a lelet ! Ilyen csak eü. dolgozóval fordulhat elő !!!! :cry:

A tükörben Tomi azt hiszi, hogy egy másik baba és állandóan integet neki !

Rókica

Jó olyan továbbképzésről hallani ami tényleg hasznos !!!

Helga

Tomi nálunk már megháromszorozta a súlyát, és még nincs is egy éves. Mivel 3050 g-al született jelenleg olyan 10400 g.

Tomi is két mening. elleni oltást kapott.

Pankaa

Én sem kaptam több GYED-et, mi több én még 13. havit sem kaptam,hát tényleg ki érti ezt ??

Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy a tüdőgyull. elleni védőoltással ráérünk másfél kétéves kora körül, mert én szerettem volna beadatni neki.

Örülök, hogy Emilinek elmúlt a láza !

Sági

Jó, hogy Petinek lesz egy korban hozzá közeli unokatesó, majd jókat tudnak játszani !!! :lol:

Bárányhimlőben tanácsot sajna nem tudok !! :oops:

Lora

Akkor Briginek is nagyon jó étvágya van a 350 g kajával ! :wink:
Már kétségbe voltam esve, hogy csak Tomi ilyen kis falánk !

Csongria

Szerintem az nem baj ha túlaggódsz, mintha egyáltalán nem aggódnál !!! Inkább az előbbi, mint az utóbbi ! :wink:

Az a lényeg, higy nincs olyan nagy baj, a hurut meg majd csak kiürül !

Bozótka

Aranyos lehetett Zsófi a TV-nek integetésekor !!! :lol:

Nálunk az ivással probléma nincs, mi több még vissza is kell fognom benne, mert állandóan eláztatná a pelenkáját csurig !
Pedig olyan bűn rossz az az üres csipkebogyó tea !!! :x

Timi

A lepárolt spenótba csak úgy beleteszed a nyers fokhagymát, avagy azt kevés oliván dinszteled ? :o
Bár annyira nem eröltetem ezt a fokhagyma dolgot, ha ennyire illatos lesz tőle a gyerkőc !!!

Ordítás nálunk is jelentkezik ismét a kiságyba rakáskor, de csak mióta megint fogzik ! :cry:

Férjem állítása szerint nem is akárhogy fogzik fennt a két felső foga jobb oldalán egy a bal oldalán három kis piros dudor jelentkezett egyszerre, én csak egyet-egyet látok fehérleni, de az uram négyet lát !(azon gondolkodom, minek a tünete lehet a kettős látás ?) Lehet, hogy ez már rossz jel apukát is meg kell figyelni !! He-He 8)

Avagy lehet, hogy a háromszori alvásról kezdünk áttérni a kétszerire az is előferdül !!!! :lol:

Tudomány:

A csőrös csészét jól teszi be a szájába nem fordítva, ha én fordítva adom oda neki akkor ő megfordítja !!!

Kép
kditke

Sziasztok!

Megpróbálok előkerülni egy kicsit. :lol:

Oltás: én beadattam a meningo-t és a pneumo-t is, ez utóbbiból még egy hátra van, h teljes legyen a védelem. Jövő hónaptól a kullancs ellenit kapja, csak h ne unatkozzunk. :?

Pont ma kapta a második Prevenar-ját, úh jó nyüszi lett estére. Megcsinálták az "egy éves státusz"-át is, mértek fej és mallkas kerületet + felírták, h feláll, kapaszkodva lépeget. Ennyi.
Súly: mi már rég megháromszoroztuk, de nem volt olyan sok háromszorozni-való.:lol: Most 9700g és 74 cm a mai mérés szerint.

Pénz: nekem is több jött, de jöhet mééééég! :wink:

Csőrös: ha vkit érdekel, talán megtaláltuk a nyertes csőrőst: a dm saját márkás csőrőse (Babylove a csomagoláson, Nuby az üvegen
:o ki érti ezt?). Lényeg, h van kupakja, nem csöpög, van fogantyúja , megfelelő az űrtartalma, és a Gergő is tud inni belőle. Van már itthon olyan itató, ami valóban nem csöpög, de nekem is behorpad a homlokom, ha inni akarok belőle. :shock: :lol:

Vendégség: apósomnál lesz, de még így is sokszor azon merengek éjjelente, h h fogunk elférni....mindegy, reméljük bejön a "sok jó ember kis helyen is...."
Gondolkoztam a több felvonásos szülinapozáson is, sztem az legalább ilyen fárasztó, de majd összevetjük a tapasztalatainkat, ha túl leszünk rajta. :wink: Bár gondolom jövőre már úgysem lesz ilyen nagy felhajtás, de a tesó első szülinapjára még jól jöhet az infó. :D

Róki! Nekem van egy n hülye kérdésem: ha a szoptatás alatt vmilyen testápolót használok (a mellekre is), akkor azok a kemikáliák bejuthatnak a tejbe? :roll: Pontosítva: vajon a tejmirigyek felvesznek bőrön keresztül felszívódó anyagokat a váladék-képzéshez?

Sági! Ment a privi bárányhimlő ügyben!

Bocs, h nem tudok mindenre reagálni, most sajna csak ennyire futotta. :(
Vendég

Statisztika: ha 1 éves korig feltöltjük a súlyos táblát, akkor valamit már láthatunk belőle... Már nagyon le vagyok maradva az adatokkal! Küldjétek!

(Legjobb lenne priviben, nem igen van időm mindent végigolvasni!)

nanica

Dana,
Ha teszel egy pontot a homlokára, amikor nem figyel, és megpróbálja leszedni, azt jelenti, felismeri magát. Ez egy óriási mérföldkő.

Pénz:
A 13. havi jött plusszban januárban, pontosan az alapbér 5/12-ed része, mivel a többit elvben már megkaptuk. Érdemes végigbogarászni a fizetési papírokat, nekem például elrontották. :twisted:

Sági,
A barihimlő lappangási ideje 14-21 nap, azaz még később is kijöhet, a két hét nem elég. Terhes anyára, magzatra veszélyes, igazán hatékony szer ellene nincs. :( Az anya, ha nem esett át, különösen fogékony. :cry:

Bárányhimlő:
Egy éves kor felett már beadható. Veszélyes lehet. Aki még nem volt (10-15%) az magát is oltassa be szerintem. Ha a gyerektől elkapod, aki jó esetben pár nap alatt lerázza, felnőttben brutális, amellett, hogy az övsömör kialakulásának jó esélye van. Iszony fájdalmas, ronda és vakságot is okozhat.

Csongria,
A dobhártyájáról mit mondott? Fényes, matt, behúzódott, foltos? Szerintem nincs túlaggódva a dolog, nekem ez nem hangzik olyan simának.
Az orrszívást hogy csinálod? Fekve, másik orrlyuk befog? A legjobb lenne, ha nyelne, addig érdemes egy picit szívogatni, különben az arcüregben marad a váladék. Mi ezzel küzdünk hónapok óta Natival. :? A szervezetében konstans gyulladás van neki is.

Súly:
Duplázás: Napra pontosan 3 hó, triplázás: 10 hó, lefogyott, majd 3hét múlva végleg átlépte. Csak megfelelően pici súllyal kell születni. :lol: (2800)

Timocska,
A borostyánnak semmi bizonyított hatása nincsen, ezért bosszanthatja a dokid, és tartja egy divatnak, mert végülis az. :wink: De azt nem értem, hogy mi köze hozzá, hogy mit adsz a gyerekedre, ha egyszer nem ártasz vele?!

Lora, Timo, meningo
Nati oltása többe került, de megnéztem, a betegtájékoztató szerint a Neisvac-C 6846 Ft. Jót írt fel? Vagy az adatbázis rossz...

Linda,
Megnéztem a betegtájékoztatót, jó tudni, hogy ilyen is van. A fényérzékenység azért rossz lehet.

Ágiboldi,
Ez a fejési technika elég brutálnak hangzik. :shock: Nekem az jutna az eszembe, hogy másnap csak a csoda mentett meg egy mellgyulladástól. :roll: Ismerős szült pár hete a Schöfibe. Eléggé égnek állt attól a hajam, amit neki tanácsolgattak szopi terén, amellett, hogy beetették a babát. :?

Kép KépKép
lorca

Nanica,
Jó ez a számonkérő pillantás. :lol:
Priviben küldtem adatokat.

Pann,
Ez a váladék-képzés meghatározás elveszi a dolog romantikáját egy kicsit. :lol:

Kép KépKép
lorca

Agyhártya védőoltás,
Legyetek figyelmesek a védőoltás vásárlásnál (megnéztem: Neisvac-C), mert nálunk a patikában teljes árban akarták adni (6000 felett) és csak akkor lett olcsóbb mikor Zsófiapu rákérdezett, hogy 1 éves kor alatt is ennyi (3000 valamennyi).
Mi más extra védőoltást nem adattunk be és erről sem vagyok meggyőződve, hogy fontos, de hallgatunk végül is az orvosra (az orvosok többsége javasolja).

Nanica,
Nagyon cuki Linus.

KépKép
bozotka

Panka
Most jutott eszembe nem válaszoltam a MAM-os cumis kérdésedre.Megnéztem vannak cumik és kislányossak is.Ha jól láttam szilikonos és a másik fajta is.Ha érdekel szólj.

Kditke
De jó eredményt kaptál.ismételni mikor fognak?Sajna én is jártam már így,amikor a strummámat/nem tudom jól írom-e/nézték,hogy csak megcsinálták az Uh-kat és azt se mondtá,hogy negatív.

Timi
Tényleg a foghagymát hogy raktad?Vagy a bolti iglós foghagymás spenótját adtad Lillusnak.

Nanica
Aranyos Lilla ahogy eszi a zsömlét.

Pann
Nem mondta az orvos milyen szépen gyarapítod a súlyát Gergőnek koraszülött lévén? :lol:
Kullancs elleni oltást én is be akarom adatni,mivel sokat járunk kirándulni,erdőbe gombászni.

Lorca
Hallottam a pötty felrakásról,de eszembe se jutott.Holnap fürdéskor kipróbálom.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Aronnak Meningitecet adott be az orvos! Ezek szerint letezik tobb fajta oltas is ugyanarra a virusra???!!

Nanica,
Nagyon aranyos Linus, ahogy olyan komolyan eszegeti azt a zsomlet! :) Ha kuldok adatokat, akkor mi is bekerulhetunk a tablaba???

Egyebkent meg a baranyhimlo elleni oltast terveztem beadatni Aronnak, az örvsömör miatt is, amit Lorca irt.

Magamele kepzeltem Tomit, ahogy maganak integet, meg Zsofit, ahogy a Legyen On is milliomos versenyzoit koszontik! :lol: Hat nem semmi gyerkocok!!!!

Ja, Pann, nekunk is olyan itatopoharunk van, de Aron sajnos, nem tud belole inni, pedig szerintem is nagyon profi.

KépKépKépKép
thelga

Jóreggelt! :)

Tegnap este Lilla olyan keservesen aludt el, hogy féltem, az alattunk lakók ránkküldik a gyivit, úgy sírt a gyerek. :( :( Nem tudom mi lelte, de sehogy nem volt neki jó. Aztán 1 óra nyűglődés után elaludt.
Viszont, csak 1-szer ébredt, úgy 3 körül és 7-ig aludt utána. :) :)

Dana!
A fokhagymát összetörtem fokhagymanyomóval és beletettem. Nem olajon, csak úgy magában. És krumplival sűrítettem az egészet. Hatalmas adagot benyomott Lillus, csak úgy nyelte! Viszont, Bali is, aki 6 6 után jött haza, megjegyezte, hogy büdös Lillus szája! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kditke!
Sajnálom az eüs mizériát. Nem elég, hogy önmagában is stresszel az ember, még jól rá is hozzák a szívbajt! Egy hülye elírás miatt! Olyan bosszantóóóóó.
Bár az elírások nem csak az eü-re jellemzők. Anyukáméknak többször is kikülte a telefonszolgáltató uazt a számlát. Mire anya felhívta és mondta nekik, hogy már hónapokkal ezelőtt befizette, ráadásul duplán! Erre az volt a válasz, hogy most már látják! :evil: :evil: :evil:

Nanica!
Jujj, de aranyos Linus a képen! :) Hát, simán megölt a pillantásával, az biztos! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Tegnap egy csomó mindent akartam még írni de elromlott a billenytyű! :evil: Mostanra meg már elfelejtettem! :oops:

Lorca! Csak annyit mondott hogy hurutos a dobhártyája és a garatja és az egész gyerek! :shock: De hát nem folyik az orra! Akkor is szívjam? Nem is szörcsög? Vagy talán infráznom kéne?

Nekünk a babylove-os itatópohár nem jött be.

Pann! Mikor indultok?

Mi 17.-én tartjuk Beni szülinapi buliját! :D

Képzeljétek valami fehér lepedék volt tapadva Beni jobb felső 1-es innyére. Én meg azt hittem hogy a foga! :oops: Annyira megörültem!!! Aztán letöröltem! :lol:

KépKép
csongria

Én kevesebb pénzt kaptam 15 ezerrel!!! :evil: :roll:

KépKép
csongria

Jó reggelt!
Olyan sokat írtatok az este! :shock: Bár én is későn feküdtem. :D

Timi!
Ha vígasztal:Emili is műsorozott, pedig nagyon álmos volt fürdés után, azt hittem majd beájul.Erreföl elkezdett nyűglődni, végül kihoztam egy kicsit, hogy elterelődjön a figyelme, de nem működött, aztán vissza az ágyába, majd ott is nyűgi, végül csak elaludt. :lol: Aztán f4kor ébredt, majd f8kor kelt. 8) Most is próbál aludni :roll:

Ditke!
Hát igen, ismerős,eü-sökkel mindig van vmi :evil: Én is megijjedtem volna a lelet olvastán.Bár én is így jártam a térd rtg-em után a leleten sclerosis szó is szerepelt, mire felhívtama dokinőt, aki lehordott mindennek, hogy merészelem ilyesmivel zavarni a rendelését! :twisted: :x
Szerintem meg fini a sima csipkebogyó tea, pont tegnap átattam be Emilinek, most kapta meg, cukor nélkül issza. :wink:

Dana!
Emili is szokott tükrözni, puszilgatja meg nyalogatja magát benne. :lol: Közbe rájöttem, hogy a postaköltség annyi lenne kb. mint a cumi ára, így tárgytalan, de köszönöm.:)

Pann!
Na nekünk pont az az itató nem jön be, sem én, sem Emili nem tudunk belőle inni, még behorpasztott homlokkal sem. :lol:

Nanica!
Nagyon édes a fotó!!!!(de az véletlenül nem egy kenyérszelet?vagy zsömi szelet? :roll: )

Ki kaphat 13. havi gyedet???Mert én nem kaptam előző hónapban sem, és most sem!Van tényleg 13. havi?Mert ha igen akkor reklamálok! :lol:

Ja, reklamáció:megint hoztam a formámat(mostanában nincs szerencsém az éttermekkel).Tegnap férjem kitalálta,hogy menjünk Mekibe. :? Mondom jó.Vettünk Mc farm menüt.De hogy az milyen ehetetlen volt!!!!(hányós smile)Tényleg fordult egyet a gyomrom az első falatnál.Na mondom én ezt visszaviszem, 1000 ft-ért nem fogok rosszul lenni.Mondtam nekik, hogy szerintem vmi gond van a hússal.Kicserélték egy ugyanolyanra :evil: Gondoltam hogy ennek sem lesz jobb íze.Ezt már a férjem vitte vissza, és akart venni helyette 2 sajtos szndvicset a párszázas ajánlatból.Szerencsére nem kellett kifizetnie!!! :lol: Ismét jól jártam végül,megérte reklamálni.Azért nem fogok sz@rt enni.Senki NE VEGYEN Mc farm szendvicset!!!Hacsak nem szereti nagyon a kanmalac ízű húst :twisted: Utoljára voltunk Mekiben! :evil:

Lorca!
Nekünk is ezt az oltást írta fel, és kb. ennyibe kerül.

Bozotka!
Aha, akkor ez lehet a teljes ár, majd odafigyelek, köszi!

Ria!
Lepedék: :D

Este megyünk anyáékhoz, most rohanok hajat mosni amig alszik.

Kép
pankaa

Panka! Szerintem a 13.havi azért járt met én február 14.-ig betegállományban voltam. Nem vettem elöbb igénybe a szülési szabit! Szerintem arra a másfél hónapra járt részarányosan! De nem biztos!!! :roll:

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?