Új privát üzeneted érkezett!

Lora! CAM! Nehogy ilyet vegyetek!!! Megtiltom! :lol: :lol: :lol: Én a Peg Perego Ariat nagyon-nagyon ajánlom!!! Szerintem Timi is! :D Szupi könnyű kis kocsi 5,8 kg! Most a babyoutletbe 26990 ft! Ez számomra bosszantó mert használtam vettem 22 ért!!! :twisted: De nem baj imádom! Egyébként 44 a Brendonba!!!

KépKép
csongria

Lora!
Az Aria tényleg nagyon jó. :)

Ria!
Örülök,hogy jó volt a Petőben, remélem legközelebb Beni is frissebb lesz és jobban tudjátok élvezni. Na, de persze nem is ez a lényeg, hanem, hogy tanultok! :D :D :D

Ágiboldi!
Te jutottál eszembe, mert olyan hasgörcsöm van a rohadt mensitől, hogy alig bírok ülni! Usziba se mentünk, ráadásul este tornázni akartam menni, de így nem lesz belőle semmi!
:twisted: :twisted: A szemét mensi bepótolja a kimaradt hónapot is! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Részvét a mensi miatt! 9 napig tartott nekem most!!! :evil:

KépKép
csongria

Sziasztok!

Boldog hófordulót Szilvinek és Szaszának!!! :D
Na és természetesen Tominak is! :D

Nanica,
Szia újra itt. Sok erőt kívánok nektek!!! Tudom, hogy mennyit tud segíteni egy kisbaba ebben, sajna a nyáron nálunk is meghalt az egyik nagyi. :cry:

Lorca,
Üvegdarab!? :shock: A lényeg, hogy semmi baj nem történt!!!

Timo,
Sajnálom a mensis görcsöt. Nekem terhesség előtt szinte semmi nem volt, de bezzeg most? :(
Kaja: 7.30-szopi; 9.30-gyümi, joghurt/túró; 13.30-főzi, nasi a miénkből+gyümi; 16.30- valami nasi a kezébe pl.kalács "lekvárral, gyümi vagy keksz, hogy kibírja vacsiig, 18.30- sinlac vagy főzi+nasi a miénkből; 19.30- szopi. (+- fél óra lehet mindenhol)
Szupi a recept, elmentve!!!

Pann,
Sajnálom a borotvát. Nálunk Peti egy szikét markolt meg, de szerencsére rögtön el is dobta.

Panka
Két naponta mossuk Peti haját samponnal (Gabi) és hajszárítót is használunk.

Ria,
Örülök, hogy jól sikerült a Petős torna. Ha meg nem lesz fáradt Beni még jobb lesz. Na és természetesen az is tök jó, hogy a tudtok együtt járni a Móniékkal és mégsem vagytok "egyedül".

Testápoló: mi minden nap használjuk, patikai. Nagyon szeretm és Peti is amikor maszíroom a hátát, lábát. :D
Vendég

Sziasztok!

Alig tudom tartai a menetet.Elvileg még holnap itthon van Dani és utána óvi.

Ria
Ahogy leírta Rokica a tejallergiát teljes megvonással lehet csak kiküszöbölni.Sajna ekcéma sok mindentől lehet.De ha nagyon félsz most próbáld meg megvonni,mert ha bölcsibe,oviba megy már nehezebb nekik.Igaz nálunk mindenhol nagyon korrektek,de Dani mindig mondja ő diétás és nem ehette meg a sütit,amit annyira akart.Azért most is nehéz,mivel a tápszer is tejalapú és másfajtát kéne venni Beninek.
Mikor adod a sajtot... utánna jobban kijön rajta?Barátnőmnek a kisfiának a banántól jött ki ekcéma.
Milyen volt a torna?

Rokica
Boldog hófordulót Szilvinek!
Igen tejterhelésnél itt te viszel bolti tejet,amit itthon is adnél a gyereknek és elöször csak pici korty és fél óránként növelik az adagokat.4-szer kell inniuk és mindig a váróba kell várakozni addig.
Már soknak hallottam,hogy nem mutatta ki vagy tévesen.
De van biórezonanciás mérés is arról hallottál?Mi voltunk a Danival az meg neki nem mutatta ki,pedig sokan azt mondják a lappangót az elöbb mutatja.

Kditke
Elocom kenőcs 0,1%-os így mond valamit?Nem tüntette el még neki igaz halványabb és kapja hozzá még a fenistil cseppeket.
Ti hogy álltok pöttyökkel?Elvitted orvoshoz?

Lorca
Boldog hófordulót Szabinak!
Most ahogy írod már emlékszem egy csajjal/német?/ volt műsor akinek hasonló testi fogyatékosságai voltak és a fiát egy maga neveli.Azt mutatták .
Dani már hála a végén jár.Ősszel megvolt a tejterhelés és itthon eheti a tejtermékeket és elvileg a tejet,amiről hallani se akar.Eddig a danoninótól hány egyszer,de az orvos azt mondja majd a vérvétel után meglátjuk mi lesz.Úgy néz ki holnap azt is leveszi az orvos,csak az a baj 2 hónap várakozás van az eredményért. :twisted:

Nanica
Én ettem mákos kiflit semmi baja Laurának és a száraz tésztájából ő is kapott.Igaz mikor Daninak adtam elöször mákot nyugodtam és tovább aludt. :lol:

Timi
Engem is megvisel a szél főleg tegnap reggel 6.30-kor nagy hanggal jött.Azóta el se múlt a fejfájásom.
De jó hogy kérded,én is kiváncsi vagyok,mert már alig tudok mit adni Laurának.Mi is 3óránként eszünk.
MI 7-kor szopi,10-kor szopi gyümi,12.30-13 szopi főzi,16-16.30 szopi gyümi de kölessel és este 19-19.30 szopi és alvás.
Jól néz ki a sütid.

Blin
Mennyi tápi eszik Gréti,hogy délig kibírja?És főzit?
Nálunk nem eszik annyit,hogy 4 órán keresztül ne adjak neki valamit.
gratula az elinduláshoz.

Sno
Látom ti is szopiztok még rendesen.De hamar szopizik?Mert ahogy írod 15 percenként is.

Panka
Írd szerintem ide a receptet.Köszi a tanácsot a kenöccsel kapcsolatta.
Minden nap lemossuk a haját vízzel,és hetente egyszer samponnal.Utána mindig hajszárítózok,azzal az elvel,hogy szokja ha hosszú haja lesz. 8)

Pann
Sajnálom Gergőt.Igazi belevaló srác lesz ahogy írod.Történeteket írd annyira jó olvasni.

Lora
Soktól hallottam már az üveges kajára való rászokást.ASzerintem azok ízesebbek mint itthon amit csinálunk.Látom ti is sokszor szopiztok még.

Nekem sincs még receptem,de szívesen nézegetem amiket felraktok és majd választok valamilyet.
Na megyek etetni.

KépKép
KépKép
dana 1

hajmosás
kb hetente egyszer, a gyt fürdetővel, amit egyébként is használunk. hajszárítás nincs

bkocsi
én pont most vettem a neten egyet használtan, 9ezerért. semmi márkája nincs, viszont én is elbírom kelével együtt és esernyőre csukható. dönthető vízszintesre, van lábzsákja, kupolája. egyetlen hibája van, ha az esernyőrecsukás miatt n pici a csomagtartója, de hát vlmit vlmiért :lol:

timo
jó, h kérdezted a kajákat, én is akartam, mert kele meg sztm ritkán eszik. bár ah elnézem, nagyjából uaz van nálunk, mint ságiéknál, úgyh megnyugodtam :lol:

üveges vs házikoszt
én az első pár alkalomtól eltekintve igyekeztem magam megóvni a kudarcélménytől, mert kele nem n favorizálta az általam csak neki kotyvasztott kaját, úgyh ő üvegeset eszi. a gyümiseket simán benyalja, a zöldségesek döcögősen csúsznak, de már az is alakul. bár ma vettem neki céklát (lassan egy éves oszt még nem is tudja miaz :lol: ), úgyh újra főzni fogok.

ria
örülök, h jó volt a pető, egyre jobb lesz, ah többször mentek majd!

pann
látom, ma sem unatkoztok :wink:

majus3

Agiboldi: Ságá-t, pulyka.

Dana: Reggel 230 ml tápi, főzi 220g + puding, gyümi: 200-300g vagy kenyér vajjal, párizsival este tápi: 260 ml.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin,
Milyen puding? Gréta már kap tejet?
Vendég

Sági: Nem, én pudingnak hívom a fruttapura

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin,
Jaaaaaa! Már azt hittem van valami tuti, tejmentes puding. Imádom a pudingot és Peti is sokat fog kapni, majd. :D

Már több mint két órája alszik. Mi lesz ebből este? A vacsi is és az alvás is csúszni fog. Most már szinte mendennapos, hogy sokat alszik és este meg megy a műsor.
Vendég

Megjöttünk a sétából, csinltam nagggyyyon fíínom körözöttet!Be is faltam rögtön 2 zsömit. :P Emili is evett pár falatot belőle, bár az elsőnél fintorgott, de nem tántorított mellőlem.
Most pedig nem akar aludni. :evil:

Köszi a hajmosós válaszokat,szóval akkor nem lesz vizes a baba haja minden nap?Csak hajmosáskor??? :roll:
Hajszárítótól nem fél Emili, néha nézi ahogy én szárítom a hajam. :wink:

Pann!
Jujj ez a borotva dolog tényleg nagyon veszélyes!Még jó hogy nem lett komolyabb b aj!Gondolom teljesen kivoltatok lelkileg. :(

Ágibldi!
Na hát ez az ,hogy vizes lesz, bár tudnék rá vigyázni, mert mi vizezzük össze. :lol:

Lora!
Szerintem is van az üvegesekben vmi rászoktató cucc. :? Bár Emili eddig megette a főztömet, nem válogatós, de a mai paradicsomos krumpli husival nem ízlett neki(de szerintem csak az állaggal volt a baj, megint nyúloós gumi lett a krumpli. :x )De lehet még nem is volt olan éhes, mert utánna az üveges sem kelett neki, csak 1 óra múlva nyammogta be.De holnap még próbálom ezt a paris-krumplit, hátha...(de őszintén szólva nekem sem ízlik annyira, de ami nekem fini azt ő is jobban eszi. 8) )
Emilinek csak megtörlöm a haját, és neki is kicsit vizes marad, ezért is kérdeztem, hogy mizu a hajmosással, mert mi fürcsi után a szobájában folytatjuk a rituálét, és nem akaródzik viszamenni a fürdőbe még hajat szárítani.

Sno!
De jó hogy már Sebi is járkál!:)Kis ügyike.

Na akkor felteszem ide a sütőtöktorta receptjét:
(keresztanyámnak írtam, és nincs átfogalmazva :D )
Sütőtöktorta:

Hozzávalók:
kb. 40 deka kanadai tök, 2 deci sütőtöklé(bébiitalban kapható, kecskeméti gyártja, DM-ben is kapható),3 db. tojás,fél csomag sütőpor,15 deka darált dió(recept szerint, de inkább felesben legyen mandulával keverve),25 deka liszt,10 deka cukor,egy kis üveg baracklevár(ezt majd látod mennyi, kell bele, elég relaitv a kis üveg),esetleg dízsítéshez marcipán sütőtök, de ez elég őszies, így lehet vmi arynos figura ami passzol rá. ;-)

Elkészítése:
Tököt felvágni>magot kikaparni, meghámozni, a torta tetejének díszítéséhez kisujjnyi vékonyságú forgácsokat szeletelni belőle.Ezután a tököt reszelő durvább fogazatán lereszelni.Tojásokat kikeverni a cukorral, hozzáadni a reszelt tököt,töklevet,darált diót(mandulát),lisztet, sütőport>jól összekeverni.
23 centis tortaformát kikenni vajjal, lisztel meghinteni, és beleönteni a masszát.
Tetejére rakosgatni a levágott forgácsokat.Sütő közepén, 200 fokon 30-40 percig sütni.Ha atorta tetején a tök erősen barnulni kezd, akkor letakarni alufóliűval.Ha megsült megvárni mig kihül, utánna formából kivenni,vízszintesen félbevágni,alsó részt lekvárral megkenni, majd rárakni a tetejét.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Mi is voltunk tanacsadason. 8810g es 77 cm Aron, ugyhogy az utobbi masfel honapban szepen fejlodott.
A vedonotol kerdeztem, hogy mikor adhatunk tojast, es azt mondta a 15. honapos oltasig semmikeppen, majd csak utana. :shock:

Kaja:
6:00 korul szopi
8:00 gyumolcs
10:00 szopi
12:00 fozelek ebedre
15:00-16:00 gyumolcs kolespeppel, vagy babakekszes, rizses Kecskemeti gyumolcs
18:30 vacsora: Vagy tejpep vagy az ebedre adott fozelek maradeka
19:30 korul minimalis elalvos szopi

En ugy vettem eszre, hogy nemelyik altalam fozott etel nagyon be tud jonni neki, pl borsofozelek sajttal, vagy repa+krumpli sajttal. Csak ugy falja! Valoszinuleg ekkor nagyon finom repat fogok ki, es ai Iglo borso is nagyon fincsi.

Ugy latszik babaolajat furcsi elott mar csak en hasznalok. De olyan jo kis szertartas, masszas, labtekergetes. Amig el nem fogy, addig csinalom, aztan valoszinuleg elhagyom, es csak testapolot alkalmazok.

Hajmosas: Sose mostunk meg samponnal hajat, viszont a furdovizzel mindig lemosom a hajat.

Mak: olyan fincsi makospitet kuldott anyukam a multkor! En siman megettem, Aron sem tiltakozott.

Pann,
Ismerem Bella Szabolcsot! Par evfolyammal alattam jart, tul sokat nem beszeltem vele eddig. O is az OMSZ-ban dolgozik, ahogy en is.
Nem semmi, hogy ilyen szakparositasod volt! Nem is hallottam, hogy ilyet is lehet az ELTE-n, eddig csak biologia-kemiarol hallottam.
Sajnalom a penges sztoritokat! :( Ahogy irod, eleg sok kisebb baleset eri szegeny Gergot! Ha nem tudsz ra ugy figyelni, akkor jarokaba rakod? Vagy nem marad meg benne?
Ja, es mi a titkotok, hogy fel11-ig is kepes Gergo aludni!!! Mikor fekszetek??? :shock:

Ditke,
Aron elegge pakolos korszakat eli, de szerintem, most minden gyerkoc ilyen. Raszolok azert, hogy azt nem szabad, de tul sok teteje ennek nincs.
Hogy csinalod, hogy Tomi meg akkor is mosolyog, ha eppen kiemelitek a vizbol? :shock: Nalunk ilyenkor nagyon fazik, nem igazan mosolyog.

Boldog hofordulot Szaszapsznak es Szilvinek!

Sno,
Nagyon jok voltak az abrak, jokat nevettem rajtuk! :)

Na ezt elkuldom, aztan folytatom a visszaolvasast!

KépKépKépKép
thelga

Bocs már biztos volt róla szó, de a Ria-féle túrós sütibe főzős pudingpor kell??

Kép
Kép
agiboldi

ágiboldi
én még nem csináltam, de sztm ezerszázalék :wink:
nemfőzőset csak gyerekek használnak, nem komoly háziasszonyok, kérem... :lol: :lol:

majus3

Hmm, erre most felkaptam a fejem Május! :) Épp az előbb tettem a hűtőbe 4 kis tálka főzés nélküli vaníliás pudingot! :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

Timi
Kép Kép
timocska

timo :lol: :lol:
elnézést, senkit nem akartam megsérteni, én gyerekkoromban is rögtön pulóvert akartam kötni, a sál az olyan izééé (nem is készült el soha :lol: )

szvl megkövetem a főzés nélküli pudingot :lol:

majus3

Dana,
A nem elalvásos szopik már lassan percekben sem mérhetők, szerintem olyankor vagy csak iszik, vagy csak lélekmasszázsol, és természetesen állva, vagy max féltérdre ereszkedve.

Helga,
végre valaki díjazta, mi is mulattunk rajta.
Javítsatok ki ha tévedek, de a 15 hós oltás tartalmaz valami tojásfehérje szerűt, ezért akik allergiások rá (de csak ha durván), azoknak nem így adják be. Szerintem nem praktikus, ha az oltásnál derül ki, hogy rosszul reagál rá a gyerek. Van egy olyan sejtésem, hogy ebben a témában nem csak én rendelkezem fél információkkal, hanem a védőnőd is...

Ria-féle sütibe főzős puding kell, de nem főzve, csak úgy beleszórva.

Orsi
Kép Kép
sno

Sno,
Teljesen logikus, amit irsz! Ezek szerint jobb, ha az oltas elott kap tojasfeherjet! Egyebkent is terveztem mar elkezdeni a sargajat adni. Valaki adja mar a babajanak???
A vedonom csomoszor mast mond, mint ahogy logikus lenne..... no comment.

Van egy tojas nelkuli piskota recept a csecsemok szakacskonyveben (Devics Jozsefne fele) a 129. oldalon. Leirom azert a receptet azoknak, akiknek nincs meg a konyv:
Hozzavalok:
15dkg cukor
1cs vanilias cukor
5 evokanal kakao
6 ek olaj
3 ek 5%-os ecet
2,5dl víz
25dkg retesliszt
1cs sutopor
Mokkaskanal szodabikarbona
1 csipet so
A lisztbe elkeverjuk a sutoport, a szodabikarbonat es a sot, a tobbi hozzavalot kulon osszeturmixoljuk. Utana osszekeverjuk a lisztes reszt a turmixolttal. A masszat kiolajozott (csak az aljat, az oldalat ne) tepsibe toltjuk, majd 200 fokos sutoben 30 percig eros langon sutjuk.
Gyumolccsel, lekvarral izesithetjuk.

Szerintem a kakao kihagyhato, ha meg nem akarjuk bevezetni.
Tejszin a tetejere, ha bevezettuk.

KépKépKépKép
thelga

Köszi lányok, hogy hiányoltatok!

Jelentem a nudli nagyon fogy. Linus kétpofára eszi :D
Mákokat még nem láttam viszont, de Linusnak nem is adtam belőle… inkább sütötököt, gyümit ill egy zölsdésges pulkyahusis üvegest kínáltam mellé.

Éjjel viszont aludt végre 4 órát egyhuzamban … a korábbi 23 helyett, pedig a szeles időt nagyon utálja! Lehet, hogy ki kéne próbálnom a citromfű teát?? Pedig, hogy ellene voltam, amikor először feljött a téma (akkor még csak 1-2szer kelt a lányom éjjel, még bírható volt)

SNO: jók az instrukciók a babákhoz… bár nálunk a fogzássegítő tényleg egy kiscipő… a cipőfűzőt húzogatja a szájában…és néha rágja a talpát. A hűtős rágókát pedig eldobja.

Mikor mit: (akár bemásolhatnám ide SNO-Sebi napirendjét)

5-6 körül: Ébredés előtt, visszaalváshoz szopi 7 körül ébredés
8-9 körült: icicpici szopi (ivás) majd reggeli: sütötökös margarinos zsemle, zsemle, gyümi
séta előtt pici szopi
12 körül ebéd: főzi, nudli, kölesgolyó, gyümi…., előtte pár korty tejcsi (mindig otthagy)
14 alvósszopi
du. igény szerint szopi
18 uzsi: ua, mint a reggeli
19:30 alvósszopi
20:00, 20:45, 21:visszaalvósszopi, majd éjjel többször (2-3)

Erről jut eszembe... Linusra multkor már apukája mondta, hogy Feinschmecker - ínyenc... úgy tudja ízlelegetni a falatokat, hogy örörm nézni.
Szopira is talált egy új pózt: mint az újszülöttek: hasamra fekszik és úgy szopizik. A bukdiját persze rögötn oldalra hajta, de sosem a melkasomra, hanem a másik irányba, így mindig tartanom kell, amitől igen kényelmetlen póz, hacsak nem támasztom alá valamivel a karom. Ez csak akkor kivitelezehtő, ha a kislábujjammal elérem a párna csücskét és úgy tudom a közelbe húzni, hogy közben ne zavarjam meg a szopzást, különben otthagy...

Hajmosás: hetente egyszer a bebe koszmoellenivel, sima vizzel szinte naponta, mert mindig kajás lesz.
Pici hajszárítás a fürdőben, majd a szobában folytatjuk... én öltöztetem, pelenkázom, addig Apája frizurát készít neki és az mindig leköti :) A sima törölköző nem elég.

nanica

Megvolt a méreckedésünk, 8880g/71cm. A múlt havi mínusz 100g-hoz képest egész jó. Persze segít a hízásban, hogy hajlandó enni. Mégiscsak hasznos volt a röntgen, azóta eszik rendesen. Hosszban azért belehúzhatna. 8) De legalább belátható távolságba került az autósülés szabályos használata. :wink: Életében először egy egész banánt megevett. :D

MMR: A 15 hós oltás vírusait tojásban szaporítják. Ha először találkozik vele, nem gond, mivel az allergia az első alkalommal nem csinál semmit. (elvben) Volt olyan tej/tojás allergiás ismerős, akit oltottak, nem lett baja, de biztos nem kockáztatnék. Emiatt én nem látnám értelmét, hogy ne kapjon tojást.

üveges-házi:
Lelkesedés híjján üvegessel kezdtük, bioizével megideologizálva. Mostanra teljesen megunta és csak nyammogja. :evil: Bezzeg anyós főztje az kell neki! Az enyémre azért ritkán fanyalodik.

Ditke,
Az a nő, akinek Paris a gyereke, ugye? Nem tudom, hogy a Conterganhoz tartozik-e, túl fiatal, de ilyen következményekkel járt. :( Angol, annak a több évtizedre tervezett BBC sorozat/kutatásnak a része, ami 2000ben kezdődött. Child of our time. Egyik kedvenc műsorom. :D
Terhesen csak a langyos tejtől csökkent valamelyest a hányingerem, amit egyébként rettentően utálok. Megértem, mit érez Dani. :twisted: Mondani szokták, hogy ami nem jó a kisgyereknek, azt automatikusan kerülik. Tudja. :wink:

Hajmosás:
Vasárnap, vagy ha nagyon beizzadt vagy vmi kaja túl ragaszkodó, igény szerint. Sampon, szárítás.

Lora,
A Gracot messzemenően tudom ajánlani. :)

Kép KépKép
lorca

Bocsi, a fenti Ditke Dana akart lenni.

Köszönjük a köszöntéseket!

Szilvinek boldog hófordulót!
Laurának úgyszintén!

Kép KépKép
lorca

Lorca: az a műsor, ami itthona spectrumon ment, "miből lesz a cserebogár címmel??? " Azt én is nagyon szerettem, egy csomó minden beugrik belőle, de most újra megnézném... nem vetítik valahol???

nanica

Lora,
A születésnapi torta ötlettel egyelőre ott tartok, hogy tán nem kéne Szabinak is Auchanost kapnia az előre. :oops:
Szabi az egy alvás után másnap pótol. Azt hiszem, egyenlőre a 1,5 alvás az ideális. 8)

Ditke,
Boldog hófordulót Tominak! :D

Lin,
Remélem sikerült a vizsga. :) Gratulálok a sikeres vizsgaidőszakhoz! :D

Kaja:
Elég ad hoc :oops:
5körül első ébredés, cici
amíg kihúzzuk az ágyban, még pár cici
9 körül reggeli, amit találok
12 ebéd, amit találok
4 fenti
7 fenti,
8 körül 190tápi, amit 11ig fejez be
Az időpont csak kb :oops:

:?: Van olyan babó, aki ha éjjel felébred, felül, hajlandó visszafeküdni magától (sírás nélkül)? Erre a pillanatra vágyom. :roll:

Kép KépKép
lorca

Nanica,
Igen, az az. :D
Azt hiszem, nem megy. :( De a BBC Prime-on vasárnap 8-kor van egy hasonló sorozat, a pasi uaz. (ha jól emlékszem) Tegnap volt benne, hogy a babák minden főemlőst meg tudnak különböztetni kb 10 hónapos korukig, még a lemúrokat is. :D Nekem tök egyforma volt mind, cuki kis fekete-fehér makik. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Most olvastam végig igazán a napot és látom jó sok mindenbe már válaszoltatok rá amit én okosan leírtam. :wink: Látszik többször kéne jönnöm.

Ria
Nagyon jól leírtad a Petőfit.Itt amikor a Danit vittem nem volt olyan,hogy tapsolni,integetni tanítják a gyereket,hanem fogta a gyógytornász csajszi/aki nagyon aranyos/és 1 órán keresztül tornáztatta,ami majdnem végig sírással járt.Sok sikert hozzá.
Ha nem gond érdekelne miket tanultok leírod?

Timi
Nagyon sajnállak a mensi miatt.De most lehet próbálkozni babaprojektbe. :lol:
Nekem már Laura 4 hós korától megvan,de ennyi soha se szokott lenni. :evil: Most hogy jöttek a fogai és éjjel is szopizott nem jött meg időre.Hanem most kezdődik,már 2 napja ez miatt feszült vagyok és Laura tépi a cicim. :twisted:

Lorca
Köszi
Igen erről írtam.Én is nagyon szerettem.Nem tudod tényleg mikor lesz megint műsoruk?
Viasat3-on van szombatonként az emberi történetek és néha nézem,csaj sajna gyerköcök miatt lehetetlen.

Helga
Elmentettem a receptet.Te már csináltál ilyet?OLyan furcsa olvasva,hogy sütőpor is meg szódabikarbóna is kell hozzá.De hétvégén megcsinálom.

Nanica
Azért nem látszik a cipő egérrágtának. :lol:

Laura meg a hétvégén elkezdett Apuzni.Elöször nem akartuk elhinni,hogy azt mondja,de többször ránéz és neki mondja csak.Bezzeg ha mondom neki,hogy mondja,hogy Anyu akkor mutogat rám és összeszorítja a száját. :twisted:
Ahogy látom már mindenki elkezdte a tejtermékeket.Csak mi nem.Sajtot adtátok elöször?Sno azt tudom te kefirt és Sági is .Nem?

KépKép
KépKép
dana 1

Lorca, ha fel is ül, akkor nem fekszik vissza (max sírva sértődve elvetődik). A felülés a vízválasztó :(

Dana, én joghurt. Gyümire egy evőkanállal.

Köszi a pudingtippeket! Május, Timó, én már arra is irtó büszke vagyok, h tudom, h van főzős meg főzetlen :lol:

Na én még fordítok. Marha klassz szöveg, alig értek belőle valamit...(ez a fordítást nem akadályozza :wink: )

Kép
Kép
agiboldi

Köszönjük szépen a köszöntéseket !!!!!! :lol:

Sno

Gratula Sebinek a járáshoz, már mi is próbálkozunk 3-4 lépés nálunk is megy, de utána totty. De annyira tetszik neki is az a pár lépés hangosan kacag.

A sütit nem értem, mondtam a férjemnek azt kérdezte, hogy légkeveréses ill villany sütőben sütötted, mi villany alsó- felsőn és a miénk egyáltalán nem lett száraz. :o :o

Dana

Laurának Boldog hófordulót és gratula a beszédhez, hát ez a mi sorsunk előbb apu, majd anyu. :wink:

Tomi sajtot kapott először és ő nagyon imádja, akár mindenbe tehetnék akkor is megeszi.

Voltunk gyerekorvosnál, azt mondta, kogy kontakt dermatitis, de mitől azt nem tudni, lehet hogy a kakis badyk fertőtlenítője (Vanis, Hypo, Florasept, Bref) a ludas ?? Egyenlőre csak mindent a Persillel mosok, nincs fertőtlenítés. Burow+Hydrocortisont kaptunk Calcimusc-al. Nagyon csúnya a pocija, de nem értem hogy a háta miért nem olyan ha ruhától van ???

Kaja

reggel fél 8 -kor 260 g tápi
Fél 12-kor gyümi
fél 4-kor főzelék
fél 8-kor 260 g tápi

Timi

Nincs is jobb egy kis főzés nélküli pudingnál !!!! :wink:
Át tudom érezni a menszeszes fájdalmat, nekem mindig terhesség előtt és óta is ilyen !!! :cry: :cry:

Boldog Hófordulót Szabinak Szilvinek !!!

Helga

Nálunk ez "szertartás" a vízből való kiemeléskor, egyébként pedig még a tus alatt is képes úszni, tehát a lényeg, hogy víz közelében legyen !! Nagyon HALAK gyerek !!!! :lol: :lol: :wink:

Sági

Látod milyen telhetetlen anyuka vagy, mikor sokat alszik az a drága Peti már az is baj ?????? :wink:

Pann

Úgy látom Gergő beváltja ill. teljesíti minden anya rémálmát, amitől félti a gyerkőcöt, nem semmi !!!!! :o :o

Befejeztem Szép álmokat mindenkinek és nyugis éjszakát a babócáknak!!!!

Kép
kditke

Jóreggelt! :evil:
Megint háromszor kelt a kisasszony! :(
Viszont, tegnap jól bekotortam a szájába és a bal felső 1-es már teljes szélességében kinn van, a másik még át sem tört. :cry:

Dana!
Lilla is sajtot kapott először, majd joghurt és túró.
Aranyos lehet Laura, ahogy apuzik. :) :)

Lorca!
Nálunk is a felülés a vízválasztó. Ha felül, akkor elkezd nyígni, magától még csak egy-két alkalommal feküdt vissza. Pl, mikor ülve elaludt! :lol: :lol: :lol: :lol:
Egész szép súlya van Szabinak, mindjárt 9 kg. Lilla szerintem még ennyi sincs. :roll:

Nanica!
Érdekes, amit a cipőről írsz, mert nálunk is van egy, amit "fogzássegítőnek" használ! És a cipőfűzőt húzogatja a foga között! :roll:
Új szopispóz: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sági!
Hát ez az, hogy terhesség előtt nekem is nagyon lájtos volt a mensi, most meg! :twisted: :twisted:
Esti műsor mostanában nálunk is van, pedig napközben Lillus nem alszik többet, mint szokott. Lehet, hogy a fél 8 már korán van neki a lefekvéshez?? De én nem szeretném később lefektetni! :x

Ma jön anyukám, végre tudok dolgozni rendesen! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Kupicsináló Lillus:
Kép Kép
Félig ülésből elalvós:
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Sokat aludtam mégis olyan vagyok mint a mosott sz..! :? Lehet, hogy mindjárt vissza fekszem aludni Beni is szunyál!

Dana! Úgy kellett a PáPát tanítani, hogy ülnek egy széken és a könyökénél fogva nyújtott helyzetbe tartom a kezét. Majd a másik kezemmel a kézfejt mozgatom fel-le. Majd csak egy újjal mozgatom a kézfejét. Persze közben arra kell össztönözni, hogy mondja PÁPÁ-t. A tapsolásra nem emlékszem akkor már ordított! :oops: Háton fekvésbe le kell tenni a talpát úgy hogy a sarka a popójánál legyen és emelgetni kell a csípőjét! Majd csikizni a talpát, hogy felemelje a másikat nekünk lefogni, majd csere. Meg folyamatos forgásra bírni. Holnap viszek fényképezőgépet és dobok majd fel képeket.

Május, Ágiboldi, Pann! Nem tudok holnap a Szutyuriba menni a Pető miatt. Igaz nem délután van de kimarad az alvása délelőtt és 3-tól alszik. Azért nem látom értelmét oda menni hogy aludjon a babakocsiba! Ráadásul az ágyába jobban tud! De azért ti mentek ugye. Mert le kell mondani ha nem!!! :?:

A konduktorok mondták hogy a Péterfy Sándor utcába van egy nagyon jó készségfejlesztő játékbolt! Sajnos pontosannem tudom hol. Lehet, hogy megkeresem haza fele holnap! :roll:

Timi! Akkor jó munkát ha már szabad vagy egy kicsit! :)

KépKép
csongria

Jó reggelt!

Helga!
Én már adtam tojássárgáját főzve főzibe kevrve.

Nanica!
Emili 2 hónapos kora óta issza a citromfű teát, nyugtató fertőtlenítő hatású, de a kamilla "mellékhatásai" nélkül, bármenyi fogyasztható belőle.Emili ennek ellenére kel éjszakánként, de csak 1-2x.

Ma viszont csak 1x kelt, 11 körül, de akkor még a férjem ment be hozzá, én csak 6kor keltem hozzá!!!Viszont fél 7kor már reggeliért kiáltott. :evil: Pedig nagyon bevacsizott, megette a paris-krumplifőzit(200 ml), egy Frutapurát, meg 1 óra múlva 230 ml tápit! :shock: Ennek ellenére reggel is megitta a 260-at! :shock: Nem tudom mitől lett ilyen zabamári, talán a fogzás miatt?? :roll:

ja, és megintcsak bejött a paradoxon, 9 után fektettem, és 6kor kelt!De ha fél8 körül fexik, akkor alszik 7-f8-ig is!Ki érti ezt? :roll: :lol:

Ma torna megint délben :x , és még nem alszik!Nem tudom mi lesz, lehet ma sem megyünk. :?

Lorca!
Néh van olyn, hogy flsír, de megtalálja a cumiját, és magától visszaalszik, nem kell bemenni hozzá. :wink:

Dana!
Gratula Laurának az apuzáshoz! :D Emili rám nem mond semmit, vagyis azt hogy:te-te-te :lol: Apára meg azt hogy ata :lol:
De meg tudja mutatni a babája pocakját meg szemét! 8)

Ditke!
Tomi nem hason alszik véletlenül?Mert ha igen, akkor megizad a hasa, kioldódik a ruhából a mosószer.Öblítőt gondolom nem használsz.Miylen a mosópor?Sensitiv?És por, vagy folyékny?A folyékony jobb lenne senisitivbe, mert a porban vannak króm, nikkel részecskék, amik a gyárban az örlésnél kerülnek bele, lehet attól van.Mint a felnőtteknél aki fémallergiás pl. a farmer gombjánál lesz pöttyös-piros a bőre!

Timi!
Nem akarlak elkeseríteni, de van egy olyan nem hivatalos verzió, hogyakinek szülés előtt light-os volt a mensije annak utánna brutál lesz, és fordítva.Nekem előtte nagyon durva volt, kb. mint a szülés(de csak 1 alkalommal,gimiben, akor anyukám tolt haza biciklin, én meg nem is tudtam magamról, csak a gyógyszer után jött vissza a tudatom).Viszont mostmár nagyon rendben van, semmit!! nem érzek! 8)
De talán csak az első volt ilyen, a többi már enyhülni fog!
Én ilyen kupis képet még nem is mertm csinálni :lol: Pedig lenne min versenyzni. :lol:
Pucsítós alvás Emilinél is favorit :D

Kép
pankaa

Timocska,
Most már tökéletes kisgyerekes lakás-képet látok. :lol:
Én meg azért küzdök majd egy éve, hogy később feküdjön le Szabi. 8) A f8 nálam a totál vereség. :oops:
Szabi ebben a hónapban kb 700g-t hízott, amit nagyon is jónak tartok.

Kditke,
Nem lehet, hogy a pociját leönti vmivel? Víz, tea akármi? Mert akkor kioldhatja a bent maradt mosószert, azért van csak a pocin. Vagy a pelus kidörzsöli?

Ágiboldi,
Egyszer barátnőmnek fordítottam biológiai szakszöveget. A poén az volt, hogy elolvastam az angolt magyarul, ő értette, én nem. 8)

Dana,
Tv-vel elég hadilábon állok, nem nézem. :wink: Vasárnap is csak Robi szólt, mert tudja, hogy szeretem a gyerekest a Spektrumon is. Ha angulul van, akkor meg pláne. 8) Igy ha van, szóljál. :D
Tejtermékben, ha nem számolom anyukám finomfőzelék partizánkodását, mi sajttal kezdtük.

Panka,
Nálunk is hasonló az alvás. Úgy gondolom, hogy átugrik egy alvásperiódust, így jön ki korábbra az ébredés. Semmi tudományos, persze, csak valahogy értelmeznem kell. :lol:

Kép KépKép
lorca

ria
sajnálom, h nem tudtok jönni a szutyuriba. rem, a többieknek nem megy el a kedve, mi megyünk! holnap? 15 óra?
n jól hangzanak a gyakorlatok, mármint irtó bonyolultnak tűnik nekem, de biztos, h n sokat fog ügyesedni beni!

timo
lehet, h kezd korán lenni a félnyolcas fekvés. még mindig n nyűgös olyankor? mert kelével vért izzadtunk, mire eljutottunk, h 8-ig bírja, de mostmár két napja fél kilenckor teszem le, mert nem fáradt egyáltalán. és ma fél kilencig aludt, ilyen még soha nem volt. igaz, rámijesztett háromnegyed hatkor, mert felsírt de enni sem akart, de visszaraktam az ágyába és mégis visszaaludt, hála a jó istennek. :lol:
úgy látom, lillus már nem csak alvásra használja a szobáját :twisted:

nanica
én ittam a citromfűteát, sajnos semmi hatását nem észleltem kelén, de biztos ez is olyan, mint a borostyánkarkötő a fogzásra, h én megnyugodtam tőle, h legalább tettem vlmit az ügy érdekében

ágiboldi
milyen lett a süti? :wink:

lorca
szasz már teljesen jól van?

mazsiék mikor jönnek haza?

majus3

Május! Igen 15 óra! Ha Beni valami csoda folytán mégis aludna dél és 1 között akkor szeretnék menni. Ha így lesz mindenképpen csörgök megvan a számotok! :) Most is már 2 órája alszik! Ez nagyon hiányzott neki tegnap!

KépKép
csongria

Nanica,
Hajas-apuka munkában!
Hű ez egy igazi dorkó!
Mindig megnyugtatsz, az alvás/szopi aránnyal kapcsolatban. Mostanában a napközbeni alvások, is csak századik nekifutásra szoktak összejönni, úgyhogy újra bevetettem a Tarzant, szopival együtt viszonylag gyorsan kiüti.

Dana,
Sajttal kezdtünk az új évben (szerencsére Lorca még idejében szólt, hogy ne Karavánnal), utána kefír, joghurt, kifli (amit vajjal készítenek), tegnap pedig túró.
Sebi „anyázik” már régóta, legalábbis eddig mindenki esküdött rá, hogy ez az, de azért szerintem ez nem a hivatalos.

Ditke,
Az albérletben a sütő helyére egy mini maszatológépet (hivatalosan mosogató) építettek be a tulajok, így mi vettünk egy kemping minikonyhát, ami akkora, mint egy nagyobb mikró, a tetején van két platni, alul pedig a „sütő”, ami 4 szabadonfutó fűtőszálból áll (már minden konyharuhám lángra kapott legalább egyszer). Légkeveréses…ne kacagtass, szóval valószínűleg nem összehasonlítható más sütőkkel a viselkedése. Így is jó volt a torta, de legközelebb tartom az 50 percet.

Timo,
Jó munkát!
Ne rémisztgess, hogy a nem görcsölősből szülés után lehet görcsölős mensi! Kitartás hozzá!
Lehet, hogy Lillus nem egy óriásbébi, de a hatékonysága nem marad el a nagyokétól.

Lora,
Nekünk Hauck babakocsink van, esernyős, majdnem vízszintesig dönthető, könnyű, de aszem Bella nem volt vele megelégedve nyáron.

Helga,
Közben megtaláltam, hogy hol olvastam róla: http://www.zimonyi.hu/?p=466 (ezt a szemléletet nem tudom teljesen magamévá tenni, de amúgy szeretem őket olvasgatni)

Lorca,
Olyan már előfordult, hogy felsírt, megindult kifelé, de elaludt közben.

Panka,
Ezekre az esti „tömésekre” akartam már kérdezni, hogy nem zavarja őket az alvásban, hogy emészteniük kell, mint a felnőtteknél? A tej gyorsan emésztődik, de mondjuk a főzi?
A Suttogó szerint fordított az arány a nappali és az éjszakai alvás között (egy bizonyos határon túl), tehát ha már nagyon fáradt az is zavarja a nyugodt alvásban, ezért ragaszkodnék én is az időben fektetéshez, mint Timo.

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Aron alukal, igy netezhetek kicsit! :)

Lorca,
Koszi szepen a az MMR-rel kapcsolatos valaszt. Bar en nem igazan ertem ezt az allergias dolgot, marmint, ha eloszor talalkozik vele a szervezet, akkor meg nincs reakcio. :shock: Mi van a sok olyan esettel, mikor valaki bizonyos altatoszerekre, gyogyszerekre allergias es a korhazban nem tudjak, beadjak, es a beteg hirtelen reagal. Vagy amit irtal, az csak az etelallergiakra vonatkozik?
A BBC-s sorozatot nem veletlenul egy bajuszos pasi vezeti?? Azok tenyleg nagyon jok! Ezek szerint megint adnak egyet?? :)
Az uvegszilankos sztorid is elegge sziven utott, ez az egyik nagy param! :shock: A masik meg az, hogy valahogy kimaszik a kisagybol.
Szasza szep fejlodesehez gratula! O es Aron szinte egyforma sulyuak, csak Aron hosszabb. :)
Ha Aron ejszaka felkel, akkor O felall a kisagyaban, onnan mar nincs visszaut, csak az orditas.

Dana,
A receptet meg nem probaltam ki, bar nekem sem szimpi, hogy szodabikarbonat is kell belerakni egy csomag (!) sutoporon kivul. Valoszinuleg azert kell bele sok ilyesmi adalek, mert nincs mi felemelje a tesztat, mert ugye a piskotatesztat a tojasok emelik fel szep nagyra.

Ria,
Sajnalom, hogy pont az elso Petos napotok volt ilyen nemalvos. Valoszinuleg tudat alatt Beni megerezte, hogy izgulsz az elso alkalom miatt, es ezert nem aludt rendesen. De fo, hogy szepen birta, tetszett nektek.

Timo,
Sajnos, nalam is ez van: lightos terhesseg elotti es baromi eros terhesseg utani menszi. Remelem, azert idovel megint szepen beall, es nem lesz ennyire eros. Bizom benne, hogy Pankanak hosszabb tavon nem lesz igaza!
Latom, Lillus is nagyon pakol. :) A habtapit Aron is pillanatok alatt szetkapja, aztan fel ora hosszaig eltart, mire visszarakosgatom. Aztan kezdodik az egesz elorol. :roll:
A fel nyolcas fekvest szerintem csak egy fel oraval told ki, aztan majd meglatjatok, mi lesz igy. Nyolc ora meg nem tul keso!

Sno,
Koszi a honlapot, megneztem! Most jol beparaztam, hogy milyen mellekhatasai vannak az MMR-nek!!! Valoszinuleg ezt a reszt mar nem kellett volna elolvasnom. :(

KépKépKépKép
thelga

Panka,
Csak most olvasom, mennyit evett Emili vacsorara! :shock: Valoszinuleg meg nekem is eleg lenne!
Olyan furi nekem is, hogy igy beetetjuk a babakat vacsorara, mig felnotteknel inkabb azt szoktak javasolni, hogy ne egyenek sokat. Es mikortol igaz ez a bebikre???

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Orsi,
Hú, ez az MMR-s infó egy kicsit rémisztő :shock: , de megpróbálok nem beparázni. :?
Én is gondolkodtam már ezen az esti megtömésen és rájöttem, hogy csak én parázom túl a dolgot, hogy egyen Peti, mert ha nem eszik akkor is ugyan úgy alszik éjjel. Ki érti ezt!? :?

Dana,
Mi is sajttal kezdtünk, majd jött a joghurt, kefír és a túró.

Lorca,
Szasz szépen gyarapszik! :D
Petinél is ritka az éjszaka önállóan visszaalvás, max ha megtalálja a cumiját. De ha felül vagy feláll akkor már kész, de ahogy beteszem a cumit össze is esik. :)

Timo,
Nem semmi pakolást rendez neked Lillus! :D

Kditke,
Petinek voltak kiütése mosószertől és csak a háta volt olyan és egy picit a pocakja, pedig az egész testéhez hozzáért a ruha. Próbáld elhagyni a fertőtlenítést vagy esetleg öblíts többször hátha tényleg a mosószer a ludas.

Május,
Azt hiszem Mazsiék tíz napra vagy két hétre mentek.

Panka,
Tetszika sütőtök torta recept!!! Nekem van egy répatorta receptem, az is nagyon klassz majd felteszem.

Tegnap este Peti minden műsor nélkül elaludt 8-kor. Direkt nem is próbálkoztunk hamarabb, bejött.
Ma mi is voltunk egészs. rendelésen. Peti 9900 gr és hosszat sose mérnek, de este megmérjük. Várnunk kellett egy kicsit, mert mi voltunk az elsők és korán mentünk, de addig Peti nagyon szépen ücsörgött a kicsi asztalnál a kicsi széken és lego duploval játszott. Azt hiszem meg van a szülinapi ajándék. :D
Vendég

Dana
Elnézést kell kérnem a kis Laurától! Természetesen neki is boldog hófordulót! Most már csak utólag. :oops:

Köszi a babakocsis hsz-eket. Az Aria nem jó nekem, mert mindenképp esernyőset szeretnék. Ugye az nem az? :oops: A jelenlegi is jó lenne, csak nagy összecsukva. A kocsiba minden helyet elfoglal.

Lorca
Nem lett véletlen Szasza elmérve a múlt hónapban? Mindenesetre sztem teljesen okés súlyban van. :D

Nanica
Házi nudlit főztél vagy mirelittet? Ha házi, akkor tudsz receptet mondani?
lora7

Lauratol en is bocsanatot kerek! Tegnap kimaradt a hofordulos koszontesembol, pedig emlekeztem, hogy harom babuci is 28-i szuletesu! :oops:
Szoval boldog hofordulot Lauranak!

KépKépKépKép
thelga

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket Laura nevébe! :)

Kditke
Tényleg próbáld a fertőtlenítést elhagyni és lehet ahogy írták az izzadság miatt olyan a pocija csak.
Laurával ma megyünk vissza mi is az orvoshoz és kiváncsi leszek mit szól hozzá mert csak halványult,de nem tünt el rendesen.
Ez miatt nem is merek bevezetni új kaját.
Munkatársnőd hogy van? :wink:

Timi
Jó munkát!
Nagyon szép a lakásotok.Nálunk ugyanilyen kupít tud csinálni a kettő. :lol: Dani erre is azóta jött rá mióta Laura megmutatta neki.

Ria
Nagyon jók a gyakorlatok,de tényleg az utólsó valahogy bonyolultnak tűnik hirtelen.Köszi majd a képeket.

Panka
Voltatok tornázni?Emili etetni nem akarja a babáját?Mert Laura azt kezdte el,hogy rakja a számba a kezét vagy a játékait,hogy kostóljam meg.Igazi babázos lányod lesz akkor.Nálunk az autók jobban érdeklik,meg Dani dinója ami megy és nagyon csúnya és a hangja is. :twisted:

Lorca
700 g?Gratula.Nálunk szerintem még egy hónapba se volt ekkora növekedés.
Ez a műsor mindig szombaton megy és valamilyen furcsaságokat mutat be az emberi életből.Sprectumon mit adnak?

Sno
4 évig én is ilyenen főztem sütöttem :twisted: Nekem az volt a legnagyobb problémám vele,hogy lassan indult a melegedés,el kellett kapnom azt az időt mikor kikapcsolom,mivel odaégett volna minden.
Az oltásos honlap engem is megijjesztett.Ezek szerint az új oltási rendszer se tökéletes. :?

Helga
Tényleg furcsa hogy beetetjük őket,de legalább minket megnyugtat,hogy éjszaka nem ezért kelnek fel. :lol: Viccet félretéve lehet,hogy ez miatt kelnek csak igazán.Panka nálatok azokon az éjjeleken nem kell gyakrabban?
Mondjuk én Laurának csak szopit adok,de nem tudom mennyit eszik.Szerintem nem egetrengető mennyiséget.

Sági
Duplóval nagyon jól fogtok járni ha megveszitek.Dani időről-időre mindig előveszi.Laura meg szereti megrágcsálni.
Én jövő karácsonyra tervezem,hogy ez a Lauráé lesz és Daninak meg vesszük az igazi legot.
Peti is jó súlyba van,pedig nem látszik ekkorának a képeken.

Laura ma megmutatta,hogy kell fejjel lekúszni az ágyról. :( Gyönyörű most a homloka.Apja még nem látta,de szerintem kapok tőle. :lol: Ez azért is volt mivel már 6-kor mind a kettő felkelt,hogy nem álmossak,bezzeg engem nem kérdeztek meg akarok-e aludni. :? Így szopi után lefeküdtem melléjük az ágy körbe barikádozva és mégis lefejelt.Bezzeg aludni nappal se akar,délelött 1 fél órát meg most 15-től alszik kb,1-1,5-et.

KépKép
KépKép
dana 1

Lora
elfelejtettem írni a házi nudlit én a szilvásgombóc tésztájából csinálom.Le van írva a Horváth Ilona Könyvbe.De ha érdekel akkor leírom.
Nanica
Ha másból csinálod akkor engem is érdekel.

KépKép
KépKép
dana 1

Dana
Köszi, a H.I. nekem is megvan. :) Szegény Laura! Mikor Brigi lezúgott az ágyról, akkor tőlem is kapott apája! :lol:

Helga
Küldtem privit!
lora7

Pann, Ria, Májussal már egyeztettünk, megyünk holnap a szutyurira.
Ria, ha esetleg mégis tudnátok jönni elhozod a hámozót? Mert jön az anyukám hétvégére, akkor odaadnám neki, de ha nem jöttök az se baj, majd megkapja legközelebb, úgyis jönnek gyakran unokázni :wink:

Most nem nagyon reagálok másra, szörnyű migrén gyötör, de már hasamban a gyógyszer :D éljen az elválasztódás :wink:

Sno, amúgy eszembe jutott ahogy írtad, h Sebi akár 15 percenként is felbukkan egy kortyra, hogy milyen érdekes, ez megmaradt nálunk szopi nélkül (pedig ennyire igény szerinti nem is volt nálunk soha). Szóval odajön időnként, és ha térdelek vagy ülök a földön ráhasal a lábamra, a fejét meg belefúrja a hasamba, és simogatni kell a hátát, közben dorombolós hangot hallat, majd felpattan és megy tovább :lol: Olyan jó érzés :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Megvolt délben a torna, gyorsan megetttm még 11kor( ategnapi pariskrumpli, most szó nélkül befalta 8) )
Tornán persze bömbizett, de igen hatásos volt, mert máris megtanult felmászni a puffon keresztül a kanapéra :twisted: :lol: Lehet innen is elpakolni. :evil: Pont a felmászást tanították neki ma!Nem is megyünk többet :lol: :lol:
Viszont aludtunk együtt egy órácskát délután!

Vacsora:emili nem szokott főzit enni, hanem 6 felé tejpépet, 8 felé pdig tápt, de abból eddig csak 80-100 ml-t evett, ez a nagy zabálás csak egy pár napja van.Tudom én is hogy nem jó nagyon bazabálni vacsitra, ez ránk igaz is, de ha ő nem eszik rendesen, akkor felkel 5 felé, vagy még előbb, és akkro zabál be. :roll: Vannak ilyen evős periódusai.Én úgy vettem észre, hogy sokkal jobbat alszik tele pocakkal.Ez van. 8)
Alvása:edig jó ha kibírta 7ig, akkro ment fürcsizni, f8kor ágyban volt.De ha késő délután alszik, akkor 6-f7 felé kel fel, nm fog aludni 1 óra múlva. :D

Na most felfedezte magának a kanapét, mostmár nincs megállás(hacsak aréb nem teszem a puffot :twisted: :lol: )

Dana!
Nem eteti a babát, csak húzza a hajánál fogva. :lol: De nekem szokta kínálni az ő kajáját, kiflit, kexet. 8)

Kép
pankaa

Roki Dana! Hol lehet tejmentes termékeket kapni és egyáltalán mit adjak neki enni a szokásos, főzi, gyümin kívül? Hiszen most már kaphatna bármit de így tanácstalan vagyok. A szójajoghurtot nem fogadja el. Köszi ha tudtok segíteni!

Ágiboldi! Persze ha megyünk viszem a hámozót! Jobb a migréned? Részvét miatta! :cry:

Utólagosan nagyon boldog hófordulót kívánok minden babónak! :oops:

Fogytam másfél kilót pedig csak annyit tettem, hogy 5 után nem eszem és reggelizek! :D Bár ehez hozzájárul, hogy napok óta hányingerem van! :?

KépKép
csongria

Nat jól kiszúrt velem, képes volt 15 perc alatt lerendezni a délutáni alvását. Így négy órát "szórakoztunk" az Árkádban. :D Mire apa megjött f5 körül, már teljesen ki volt ütve - én is -, azonnal felkéreckedett a kezébe, 50 métert sem vitte, mire elaludt. :twisted:

Nudli:
Annyira kedvet csináltatok hozzá, hogy eldöntöttem, nálunk is az lesz, méghozzá mákos. Azután kiderült, hogy semmi kedvem még csak krumplit pucolni sem. :oops: Sebaj, mindig szokott ülni egy kis Tescos mirelit a fagyasztóban. :D De hiába túrtam át, tévedtem. :twisted: Sebaj, a túrós derelye is jó, majdnem ugyanaz. 8)

Dana,
Tv műsorokban egyáltalán nem vagyok képben, látszik. :lol:
Szabi se hízott ennyit kb két hónapos kora óta. :wink:

Helga,
Nem három, négy babó született 28-án. :lol: Jó nap volt. :D

Lora,
Nem lett elmérve, hetente mértem, néha 2x is, látszódott a tendencia.

Sági,
Sejtettem, hogy erőszakosabbnak kellett volna lenni a cumival. :lol:
Hossz?

Helga,
A gyógyszer az úgy tudom, más. Ahogy én értem, kell egy első találkozás, amikor megjegyzi a szervezet, hogy azt a valamit nem szereti és a következőnél robban, lassabb a reakció. Valahogy úgy, ahogy az Rh- anyák első pozitív gyereke életben marad, de a többi sérül kezelés nélkül.
De nem véletlen, hogy hivatalosan vagy negyed óráig nem lenne szabad elhagyni az orvosi rendelőt oltás után. :wink: Nincs olyan beavatkozás, aminek ne lehetnének következményei. Oltással kapcsolatban én azzal próbálom nyugtatni magam, hogy ha egy gyengített vírusra is vad reakciók lehetnek, akkor az igazit pláne nem akarom megismerni.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Ágiboldi,
Bevallom nem szoktam mélyrehatóan tanulmányozni eme végtermékemet. :lol: :oops: De hiszek neked. Bennem a 3 napig tartó mákos kaki, amit popsitörlővel nem lehet tisztítani, elég mély nyomot hagyott. Később 2 évesen kapott újra mákot Bálint akkor csak egy nap volt mák a kakiban, de nem volt brutál mennyiség.

Hiszti,
Egész repertoárral rendelkezik Botond, bár nem sok foganatja van nálam. A legáltalánosabb, hogy rugózik a térdével és bólogat, mint egy rocker a fejével, közben mérgeskedő ordításokat hallat. Főleg ha akar valamit és nem sikerül, vagy ha a tesó kiveszi a kezéből a nála lévő dolgot. Bár ez utóbbit néha azzal reagálja le, hogy beleharap Bálint kezébe, vagy ha jókedve van akkor fel sem veszi, hogy elvettek tőle valamit. Evéskor a kezeit ökölbe szorítva ordít egyet, ha nem tetszik valami. Pl. nagyon éhes és éppen darabos bébikaja van, amit rágni is kell, nem pedig könnyen nyelhető pépesített kaja. Vagy ha nem ízlik neki az étel. akkor is ezt csinálja, de azért nyitja a száját mert félti a pocakját. Van, hogy az esti tápszert végig dühöngi, egy kanál be a szájba egy ordítás, megint egy kanál egy ordítás stb. Van éjszakai hiszti, a nem tudok aludni segíts helyettesítője. Forgolódik jobbra-balra és amikor középre érve hanyatt fekszik, akkor felemeli a két lábát a levegőbe és teljes erőből levágja a kiságy matracára. Éjszaka olyan recsegések jönnek a kiságy felől, hogy félelmetes. Ezzel persze jól felkelti magát és végül sírva feláll. De van amikor egy-két lábdobálás után mégis visszaalszik. A kedvenc hisztim, aminek a funkciójára még nem jöttem rá egy Petős gyakorlat amit Ria leírt. Hanyatt fekve felhúzza a térdét, a sarka a fenekénél és a csípőjét megemelve hátrább csúszik. Közben a kezével salapál és ordítozik. Mivel nem tudom miért csinálja, nem csinálok semmit és abba hagyja.

Kaja,

9-kor reggeli: kölesgolyó, míg Bálint kajája készül és a rágás tanulása végett, aztán kis gyümi (bár mostanában kezdi igényelni a tartalmasabbat is)

Délelőtt valamikor: szopi, ami időnként elmarad

12.30 ebéd: főzi vagy üveges kaja

Délután valamikor uzsi előtt szopi

16.30 uzsi: ebéd maradék, vagy gyümi valami tartalmassal (köles, krumpli, rizs, sinlac)

19.30: tápszer bekanalazása

9-kor kevéske szopi, nem nagyon éhes

Éjszaka: eddig 5-6 szopi, de két napja akciót indítottam és max. 2 szopit engedélyezek, az első felkelésnél ekkor jól megszívja magát és hajnal 5-6 körül. Ebből adódóan több idő elmegy üvöltős altatással.

Timi,
A mensi görcsölést sajnálom. Remélem ezek az elméletek (Pankaa féle és a behozza a lemaradást amit te írtál) nem jönnek be, mert akkor fetrengeni fogok. 2004 okt. óta csak egyszer volt mensim, és a terhességek előtt sose volt görcsölésem.

Hajmosás,
Szerintem Boti az egyedüli aki még mindig fekve fürdik, mivel nem hajlandó ülni. Így nem kérdés, hogy minden nap mos hajat a gyógyszertári kenőcsös vízben. Eszembe se jutott még a fiúknak a hajszárítás.

Torta, minimál verzió
Kerestem egy torta formájú fedéllel rendelkező műanyag edényt. Az aljára meggyet sorakoztattam szépen kör alakban majd rá egy réteg túrót tettem, amibe valószínű előzőleg tettem egy kis cukrot, de nem biztos, majd egy sor babakeksz. Aztán újabb sor gyümi, talán banán, túró, keksz. Így amíg be nem telik az edény az alján több keksz. Fedő rá, megfordítva be a hűtőbe. A túró és gyümi leve megpuhította a kekszet. Amikor eljött a pillanat egy kistányérra fedőt levéve ráfordítottam a tortát. Nem esett szét, legalábbis addig a pillanatig, míg a gyertya elfújás megtörtént. Valószínűleg volt annyi eszem, hogy előzőleg a műanyag edénybe folpack-ot tettem, hogy könnyebben ki tudjon jönni a cuccos.

Lora,
Én is kampányolok a PP Aria mellett, a második gyerkőc nyúzza, de semmi funkciós baja nincs. Lapra hajtható elég sokat hurcibáltuk autóval is.

Tesó tervek,
Pont azon gondolkodom mostanság, hogy milyen szívás, hogy Botond tavaszi és nem nyári baba. Mi délelőttönként játszótérre járunk Bálint miatt és nem nagyon tudok mit kezdeni Botonddal. Unatkozik a babakocsiba, max. egy fél órát alszik, aztán cipelni kell a seggét. Hintázunk, mászkáltatom a padon, ültetem a libikókán, írtó macera. Ha kicsit későbbi gyerek lenne, akkor mire ez a mozgásos korszaka lett volna már tavasz lenne és le tudnám tenni a földre, hogy mászkáljon és felfedezzen. Így még legalább két hónapig szenvedek, főleg, hogy elég jó súlyban van.

Sno,
Én is jól mulattam rajtuk. Lehet, hogy ezeket pl. Amerikában tök komolyan kell venni és nem vicc.

Dana,
A közös e-mailre régebben tettem fel tornagyakorlatokat. Ezek jó részét csináljuk a Petőbe tornaórán.

Helga,
A gyerekekben az a jó, hogy ha nem éhesek akkor nem esznek többet. Ellentétben velem, ha már nem vagyok éhes és elém tolnak egy fini sütit, akkor bizony megeszem, ha belehalok is. Minél nagyobb annál kevésbé tudod rávenni, hogy egyen ha nem akar. Most még talán meg lehet tömni, de szerintem igazából most sem, mert ha már nem éhes nem nyitja ki a száját. Így nem kell tartani attól, hogy vacsira túleszik magukat. Meg ők lemozogják a nappali bevitelt így kijárhat nekik a több vacsi. Mi meg csak eszünk és alig mozgunk, nem is jár nekünk a vacsi.

Rókica és aki tud még segíteni,
Tesómék kiköltöztek nyáron Írországba (tervek szerint örökre) és jönnek haza látogatóba. Szeretnék a fiúknak venni valami könyvet ajándékba. A nagyobbik 7, a kisebbik 2 éves. Valami olyasmire gondoltam ami angol is meg magyar is. Vagy hülyeség a kétnyelvű könyv? Vegyek csak magyar nyelvűt, kint úgyis megtanulnak angolul? A nagy jár iskola előkészítőbe ott intenzív angol tanulás megy, a kicsi egyelőre csak magyar környezetbe van, magyar bébiszitterrrel.

Jó éjt!
M.

mmónika

Sziasztok!

Voltunk orvosnál.Dani mehet óviba,de még a fülébe csepegtetnem kell.Laurának a foltjaira azt mondja el fog múllani,de tejterméket és tojást csak 1 év után adhatok.Már csak 1 hónap van talán addig a többi kaját nem unja meg.

Körkérdés:
Durum tésztát ti hogy adtátok neki ha pl.spenóthoz vagy valamilyen zöldséghez kapja?Leturmixoljátok?
Üvegesbe lehet kapni nem darabos tésztás kaját?Timi féle zöldséges sonkás tésztás kajám van,de darabos és még gondolkodom megbontsam-e.

Lora
Látom a szülői félelem a másik felé nálatok is megvan. :D

Ágiboldi
Jobbulást!

Sno
Írtad,hogy mutattad Sebinek hogy szereted meg a plüs macit.Hát mi kipróbáltuk Laurával.Mutatom szeretem a kutyust/nekünk egy nagy van/Átölelem és odakúszik nagy dumával és elkezdi ütögetni a kutyát.Megpróbáltuk Apánál is,de még ráadásként ő is kapott. :shock: Pedig ha felveszem és átölelve mondom neki szeretem akkor nagyon tud bújni.Lehet ez már féltékenység?Remélem,nem egy "xéniás" csajt nevelek. :?

Panka
Legalább a rosszaságra is megtanítják. :lol:

Ria

Te miből fogytál?A képek alapján egy manöken vagy így is.
Tudom milyen ez a tanácstalanság.Én is az elején így voltam.
Én bioboltba szoktam vásárolni,igaz sokkal drágábbak,mint a tejes kaják.Főleg a sütemények.Van listám,mibe nincs tej.De ha boltba mész akkor jól nézd meg,mert még a parizerbe is van.Én szívesen elküldöm neked a paksamétát vagy a honlapcímeket ahonnét levették.PL:babakonyhán nagyon sok recept van és van egy füzetem a nestlétől amibe kaják,süti vannak és pl.sinlacból miket lehet készíteni. Főziket meg Daninak rántással csináltam nem tejföllel.Igaz ő nagyon válogatós így nekem se kellett megerőltetnem magam.Szívesen segítek csak írj és ha tudok válaszolok.Ne ijjedj meg bele fogsz jönni,és szerintem inkább most,mint óviba.

Lorca
Szaszát is vittétek az Árkádba?Ő hogy tolerálja a babakocsit ilyen sokáig?
Ezt én is hallottam,hogy oltás után várni kéne,de még gyakorlatba nem láttam ilyet. :?

Timi
Most néztem a nagy fogyást,azt hiszem neki kéne állnom a diétának./Főleg,hogy Apa látta milyen csajok lettek 4 hónap után. :? /Leírnád nekem melyik oldalon találom meg a 90 napos fogyókúra receptjét?Köszi.

KépKép
KépKép
dana 1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?