Új privát üzeneted érkezett!

Lora, jó szórakozást!

Lorca, akkor megelőzés kategóriában légyszi mondd el, hogy tűntetnéd el a következőket: mobiletelefonok használat közben, laptop adapter, számítógép mint olyan, hosszabbító, porszívó és cserépkályha.

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Azért vannak határaim. :lol:
A kutya se hív mobilon, na jó, Robi igen, de ő elvan azzal, hogy Szabival gügyörészik. Napi jelleggel játszanak vele, Nati arról tanulta meg felismerni a számokat. Nincs laptopom, a számítógép 2 m-rel a feje felett van, csak akkor vagyok itt, ha méter alatti nincs a szobában/alszik. Ide nagy ritkán jön fel, de olyankor mindig van valami gond, mint a múltkor is, amikor átállította a képernyő megjelenítését. :twisted: Mit tud csináni egy adapterrel? Hosszabbító mind besuvasztva vhova, a szekrények mögött kábeltenger. Szigetelt kábelekben nem tud kárt tenni, dugaszok 1,5 m magasban minimum. Porszívózni együtt szoktunk, ő mászkál rajta, én próbálom Natit rávenni, hogy ne csak azt a fél nm-t porszívózzuk, amit ő elér. Cserépkályhát cirkósítottam. :wink:
De mindegy hogy küzdök, mert ha tuti profi az egész (messze nem), akkor fogja magát és megeszik egy üvegszilánkot.

Lora,
:lol: Szabi is szintérzékeny. Nála van még a túl közel megyek valakihez funkció is. Akkor megszorít a lábával és elfordul, nehogy odaadjam.

Kép KépKép
lorca

Sno

Nem írtad milyen lett a dupla túrótorta ?????????
Nálunk apa szerintem nemsoká készítheti a következőt !! Hi-Hi :lol:

Akkor sem ül le fürdés közben ha valami játékot raksz be neki a kádba ??? (csak egy tipp) :wink:

Ez a forró teáscsésze röptetés nem lehetett egyszerű dolog !!!!! :o

Délelőtt meg volt a várva várt tegnapi kaki, lehet, hogy a túró hasfogó ? Túróstésztét evett sajttal előző nap.

Mi az, hogy jó esetben van egy kaki, még egy sem szokott lenni ???

Hiszti:

Bármikor bármiért ha épp olyan hangulata van(ami szerencsére nem sűrűn fordul elő) pl.:épp nem rá figyelünk, vagy nem vele játszunk az utóbbi időben ezekért fordul elő. Erre kíváncsi lennék ez hogy előzhető meg ?

Velőtrázó nálunk a sikítás kb 3 napja, de én nem foglalkozom vele, tudomást sem veszek róla és gyorsan abba is hagyja.

Ordítozás nincs csak rázza az öklét és vicsorog, ez sem semmi tudomány. Ezt nem tudom nem észre venni, mert ez nagyon cuki, és senki nem bírja ki nevetés nélkül, erre persze mégjobban csinálja.

Lorca

Igen én is tápszert adok neki, csak az volt a kérdésem, hogy BEBA Aktív HA 2-ről áttérni BEBA 3 Aktívra ami nem HA szerintetek hogy kell ???

Te mennyi teát vagy vizet adsz Szabinak külön??

Hiszti téren megelőző tanácsot kérek neked jó ötleteid szoktak lenni !!
Márpedig főzni, takarítani teregetni, ebédelni, vacsizni nekünk is kell !! És nem mindig tudom altatni Tomit ilyenkor. :wink:

Adapterből kihúzza a kábelt és nyalogatja !!!! Tapasztalat ! :lol:

Lora

Mezei pirospont az ablakpucolásért, ha van kedved jöhetnél hozzánk is !!A függönyleszedés nem akadály a kisfiam profin letépi egy mozdulattal.

Köszike a köszöntést !!!Egy igazi kispasi puszi megy érte Briginek és Lillusnak !!!!

Pankaa

Levettem az esti teát a tápszer után mivel minden reggel csicsogott a pisiben , de szó szerint minden reggel, így sem vizet, sem teát nem kap tápszer után csak napközben délelőtt 2 dl és délután 2 dl-t.

Timi

Gratula az egyszeri keléshez !!! Nagyon ügyes a kis csajszika !!!
Kímélni akarja anyukáját, látod milyen ari !!!

Fulldoklás nálunk tegnap egy darab krumplitól, én nem tudtam nyugin ülni és "Szépen megvárom, hogy visszatérjen a színe."(Lorca)
Idegbeteg anya módjára elkezdtem ütögetni a hátát, mire visszajött a krumpli amiből egy csomót bekapott egyszerre.
Biztos velem van a baj, de én ezeknél a dolgoknál nem tudok higgadt maradni.Kép Csepegtetés fürdés után

Kép
kditke

Sziasztok!

Hiszti! Dettó mint Snoéknál!

Ditke! Én egyszerűen vettem 3-as tápit a patikába és kész! Persze azért mert nem volt 2-es nekik! Nagyon izlik neki természetesen!

Lora! Jó szórakozást! :D

KépKép
csongria

hiszti
nálunk még nincs igazából, lévén ma először kúszott annyit és olyan tempóban, h apa ps2-jét kezdte veszélyeztetni :)
egyelőre én viccesnek találom az elhozom és visszamászik játékot, de hát tudjátok, h mennyit vártam arra, h kele egyáltalán képes legyen rosszalkodni :?
alapból én is azt gondolom, h minél kevesebb dolgot tiltsunk és ennek két módja van. 1.csak az életét veszélyeztető (=áram, forró, éles) dolgokat tiltom 2. minél kevesebb dolog legyen szem előtt, ami számára tilos (de ez nem jelenti azt, h semmi nincs, ami kísértésbe vihetné, azért nem fogok egy gumiszobában ücsörögni, sztm meg kell, h tanulja, h vlmit nem szabad, akár csak azért, mert én mondom. punktum :lol: )

lora
és mit csináltatok? mi vlmelyik nap voltunk kimenőn és nem n tudtunk hirtelenjében mit kitalálni, h mit is csináljunk?!

snorsi
kele nem kap plusz oltást

timo
gratula az éjszakához! nálunk mostanában nem vlmi fényes a helyzet :?

ria
ha még nem késtem el, szeretnék egy akciós fixmixizét (most jutottam el oda, h megnézzem a katalógusban, mi is az :lol: )

majus3

Május! Az ucsó pillanatba szóltál! :lol: Kb 2 hét múlva jön meg! :wink: Nagy, nagy gratula a kúszáshoz. Olyan nagy dolgok ezek! :) Beni naponta 2 métert mászik és olyan boldog vagyok akkor! :D Kívánom, hogy mihamarabb szaladnod kelljen Kelemac után! :D

KépKép
csongria

sziasztok!

Köszi, hogy hiányoltatok! Jólesett!

Azthiszem olvasással nem próbálkozok... majd egyszer valamikor. Utolsó oldalt olvastam csak el, meg tegnap 3-at. Még maradt 6, nagyon sok.

Hiszti: hű, ha néha hallanátok! Igazi kis kos! (Én meg bika, szóval nem járt velem jól :twisted: ) Igazából legtöbbször akkor hisztizik, ha fáradt, olyankor nincs türelme kivárni a dolgokat. (nem jön a kaja, anya, vagy éppen nem ér el, nem érhet el valamit)

Lorca: szitnérzékeny. :lol:

SNO: ügyetlenkedtünk :lol: aztán pánikoltunk, majd elkezdtünk gondolkodni, mikor is lenne ideális a ketteske és mi is 2009 tavaszra szavaztunk. Linusapu örült, hogy nyártól mehet élesben a dolog...

nanica

Orsi:

Szilvi is iszonyat hisztis lett mostanában! Pedig milyen jó gyerek volt! :lol: Most letenni alig lehet, mert üvölt, jön és kapaszkodik belém, de ha felveszem akkor kepeszkedik máshova... :evil: Szóval fárasztó.

Viiiiszont...

Tök édes, teljesen rákapott a babázásra, ami csak azért meglepő, mert Zsuzsát ilyen idősen teljes mértékben hidegen hagyott mindennemű baba vagy szőrös állat, ő az autókért, vonatokért, építőkockákért bolondult. Vivi meg fogja a vele egyméretű baba kezét, húzogatja maga után ahogy mászik négykézláb, nyújtja nekem hogy öleljem meg, akkor nagyokat kacag, aztán ő is ölelgeti, és ezt kell játszani vele órákig. Meg dugja a szájába a cumisüveget... ilyesfajta szerepjátékokat Zsuzsa csak mostanában kezdett játszani, persze lehet hogy tőle tanulta el Szilvi.

Ágiboldi:

Dettó! Már többször "megbeszéltük" Szilvivel, hogy a computer, a telefon, a távirányító nem játékszer, nem adom oda neki, nem nyúlhat hozzá. Ez abból áll, hogy ő becserkészi a gondatlanul elölhagyott műszaki eszközt, hatalmas lelkesedéssel elkezdi nyomkodni, én jövök, rászólok, elveszem tőle, ő meg hihetetlen sértődötten vörösre üvölti a fejét. De újabban már akkor is ha csak szemet vetett rá. Illetve most már nem csak szemet vet, hanem nyújtja is ám a kezét, követelőzően, hogy mit kér!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lorca:

Hogy mi kárt tud tenni a gyerek a laptopban:

Zsuzsának kb 5 perc kellett egyszer ahhoz, hogy míg a konyhában telefonáltam, leszerelje a laptopom billenytűit.

Szilvi pedig tökéletesítette, hogy egyetlenegy csapással kitörli amit már órák óta írok. Ezt többször is megcsinálta velem, legutóbb Danának írt privimet kellett újrafogalmaznom, mert az egész röpült... Fent említett hisztik miatt ugyanis néha arra vetemedem, hogy beviszem a laptopot a játszószobába, és leülök vagy a földre vagy a kanapéra, abban reménykedve, hogy ha ott vagyok vele, akkor majd szépen eljátszogat és nem rám akar mászni. Idáig be is jön, nem rám akar mászni, hanem a laptopra. :evil:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Sikerült végre gép elé érnem.

Ágiboldi
Én is gondolkodok modt Laura oltásán is.Daninak mindenhogy beadatom,mert ha náthás mindig középfül gyulladása lesz.
Igazad van a gatyánk megy rá.
Jó hogy írtad az agyhártyát.Én is felírattam már.Tegnap írni is akartam róla,de kiment a fejemből.Mikor Daninak adattam be szerencsénk volt,mert az orvosunk kapott /ha jól tudom/pályázaton ingyenes oltóanyagokat és aki felíratkozott a körzetbe azt beoltotta.Sajna most ilyen nincs.

Lorca
Üveg törés :( Az nekem is mindig a parám.
Megkérdezhetem a Contergán óta mit jelent.Én erről nem is hallottam. :oops:

Panka
A krém neve:elocom.Nagyon vékonyan kenem be vele az érintett részt és csak nappal.Fürdés után nem merem.
Férjem is furcsán szokott rámnézni,ha azt mondom fogytam. :evil:

Timi
Ha gondolod a tájákoztatot bemásolom mikor ráérek és elküldöm privibe neked.Az előző doki nénink se mondott semmit se az oltásokról.Igaz a tejérzékenységet se vette észre a Danin 6 hós korába.Pedig az egész teste csallánkiütéses volt. :evil:
Köszi a kérdést.Dani ma már szerencse láztalan.Hangulata az jó,de ha fáj akkor csak fekszik és nézi a tv-t vagy elalszik.Remélem keddig meggyógyul,mert pénteken farsangjuk lesz.
Gratula az éjszakához.

Lora
milyen jó látom rólad is leveszik a háziasszonyi munkákat. :lol:
Igen Dani tejérzékeny és jól írta Ria,hogy mivel jár.Meg még hozzátenném a csallánkiütéseket.Daninél ezzel jelentkezett elöször és pici hasmenéssel,de az elmúlt neki hamar.
Nekünk az allergológusunk mondta,hogy a tejérzékenyeknek általába vörös,udvaros kiütései vannak/lehet a közepe fehér/a tojásérzékenységet meg nehezebb megállapítani,ha csak kiütés jelentkezik,mivel az általába apró búbos,és alig piros kiütés. De általába ha étel érzékeny akkor az egész testén jelentkezik napokon belül.
Glutén érzékenységről nem sokat tudok.Én úgy hallottam,hogy ha bevezetjük a glutén az hasmenést okozhat,mivel még a szervezetük nem bontja fel rendesen.Ezért se nagyon ajánlják.

Május
Ezt megjegyzem.Még nem hallottam róla,de nagyon jó ötlet a ragasztószallag üveg darabok ellen.
Gratula a Kúszáshoz!Nálunk a Dani írányítos dínójáért kúszott elöször.
Nagyon szép Kele a képeken.Nem nagyon láttam még ennyi hajjal szőke fiút ebbe a kórba.

Helga
Fizika :shock: Én is a földrajzra saccoltam volna.Fizikát nagyon nem szerettem.

Kditke
Boldog hófordulót!Elecom a kenöcs neve.Írd meg lementek-e a kis pöttyök.De szerintem az ne annyira véaszes lehet.
Veszélyes az nagyon jó szó rájuk.Ma például megtanulta be-,ki kapcsolni a számítógépet :twisted: Pedig el van bújtatva./Pult mögött van és be van építve egy akvárium előről/az bezzeg csak akkor érdekli ha benézett hátra a pult mögé és ha rászólok.
Szerintem csak veszel egy adagot a tápszerből és megpróbáljátok.HA nélküli az finomabb is szerintem.Próba mintáid nincsenek?Esetleg azt próbáld ki melyik izlik neki.

Sno
Hiszti:Az nálunk napi természetességgel volt,míg csak gurult.Nem akartam akkor írni,mert azt gondolnátok milyen Anyuka az aki hagyja a gyerekét sírni.Laura profin csinálta mivel nem tudott semerre se közlekedni,hason lehajtott fejjel a kezei közt kiabált.Ha az elején nem vettem tudomást róla akkor síkított,de úgy,hogy volt aki a nyított erkélyajtón keresztül az utcáról megállt és hallgatózott. :lol: Most már rájött,hogy sokat nem ér el vele,így halkabbak vagyunk. :lol:És mióta bejárja a lakást nincs miért nagyon neki.Számítógéptől kihúzást nagyon élvezi és csendbe visszamegy.
Aranyos lehet ahogy a fürdőkádba áll és gondolkodik leüljön-e. :lol:

Nanica
Kitartást nektek és főleg Anyukádnak.Kölespép szerintem az amit leírsz.Vízzel és tejjel keverhető.Nálunk Bió boltokba van.

Kaki:mióta hozzátáplálunk napi 2-3 van.

Tejallergiára még egy példát le írnék.Egyik ismerősöm lánya tejterhelés,vérvétel levétele után negatív volt,még a kezén az allergiatesztet is megcsinálták és negatív.Mikor otthon adott neki joghurtot,mivel tejet elöször nem mert, szegény kislány befulladt.Vénásan kapott inekciót.Pedig minden negatív és az orvos se értette,mi van.Most Pestre mentek fel orvoshoz hátha tud valami okossat mondani.

Körkérdés:Ti fürdés után használtok krémet vagy olajat a babók testére?
És ha mentek hidegbe sétálni az arcukat bekenitek?
Azért kéredem,mert nekünk az orvos ajánlotta,ha télen kimegyünk a hideg szél ellen,hogy ne szárítsa ki az arcukat kenjük be.Jó rá a gyógyszertári fürdető krém is.

Bocsi hogy ilyen hosszú lettem.
Jó éjszakát!

KépKép
KépKép
dana 1

Jo reggelt!

Tegnap apa elvitte a laptopot, es mar jo feloras olvasasomba telt, hogy tudjam kovetni a dolgokat! :)

Dana,
En is pont kerdezni szerettem volna, hogy meddig hasznaljuk a babaolajat furdes elott. Egyebkent en Johnsonst hasznalok olajbol, es furdetobol mar sokfelet: Johnsonst, Gabit, Babylove. Gyogyszertarit mar 3 hos kora ota nem hasznalok.
Eddig nem kentem az arcat, mikor lementunk, bar ha nagyon szeles, akkor erdemes lenne.

Hiszti,
Eleg surun van, ha nem kap meg valamit. Az a legfelelmetesebb, ha a foldhoz csapkodja magat es ugy uvolt. Felek, mi lesz majd kesobb :shock:
A legrosszabb, hogy, ha akkor sir egetveroen, amikor ejszaka ki kell mennem wc-re, es akkor berakom a kisagyaba, merthogy nem szeretnem, hogy leessen a nagyrol. Hiaba mondom neki, hogy mindjart jovok, nem erti meg :( Vagy csak nem akarja?

Ditke,
Boldog hofordulot Tominak!
Szerintem nyugodtan adj nem HA tapot! Ha jol latom, tejtermekekkel mar talalkozott, igy szerintem nyugodtan mehet.
A Ria fele sutivel kapcsolatban kerdeznem, hogy mennyi tojassal csinalta a ferjed a duppla adagot? Azt is dupplan? Szerintem, valoszinuleg kevesebb is mehet bele, mert az fujja fol a tesztat, de mivel nincs benne liszt, ezert zuhan vissza. Es emiatt annyira nem volt szep a teteje az en sutimnek.

Oltasok,
A baranyhimlo ellenit en is szeretnem majd meg beadatni.

KépKépKépKép
thelga

Ja, en furcsi elott olajozok.

KépKépKépKép
thelga

Jó reggelt!

Dana! Örülök, hogy nem lázas Dani! A fülfájás nagyon rossz. Nekem tini koromig legalább 10x szúrták fel! :? Beninek beadatom az oltást inkább! Meg elég sűrűn beteg szerintem. :roll: Pár hete tértünk a szójáról a 3-as tápira. (mondanom se kell imádja) kapott azóta kis joghurtot, sajtot, tejfölt. Viszont jött rajta az ekzema. Szabálytalan alaku piros foltocskák aminek a teteje száraz. Pár darab van rajta meg a hajlatoknál piros!(térd hajlat,hónalj) Szerinted ez tejallergia? Nem bukik, nem hány, nincs hasmenése. Semmi egyéb tünet! :roll: Teljesen tanácstalan vagyok!

Körkérdés! Én használok neki Nivea baba testápolót! Van amikor séta előtt is bekenem, de töbnyire elfelejtem! :oops:

Roki! Nagyon édes lehet Szilvi, ahogy babázik! :D

KépKép
csongria

Dana

Köszönjük szépen a köszöntést !! :lol:
agyon rafinált a te kislányod is ezek szerint(számítógép kapcsolgatás) de szerintem is az a jó ha ennyire életre valóak, érdeklődőek, ez a mai világ már csak úgy élhető !!

Pöttyeink még vannak, tegnap este kitaláltam, hogy sima tiszta vízben fürdetjük hátha, de semmi, a pöttyök változatlan megvannak. Eddig J&J fürdettük mi is már legalább a harmadik flakonnak használjuk, nem hiszem hogy ettől lenne, de biztos ami biztos alapon kipróbáltuk, még csak nem is halványodtak.

Elocom crém- avagy kenőcs bocsi, de az egyik vizes alapú a másik zsíros, csak ezért kérdezem ??(nem akarok okoskodni)
Nálatok elmúlt tőle teljesen ????

Bitos fog neki ízleni a sima BEBA 3 mert mikor tápszert kezdtünk akkor a simával kezdtünk (BEBA 2 Aktív) , csak az első doboz után írt fel a dr.-nő neki HA-t,(asthmatikus előzményeimre való tekintettel) és a simának inkább tej íze van (férjem állítása szerint, ő minden babakaját előkóstol, annak idején még a maradék anyatejet is kiitta az üvegből amit Tomi hagyott)

Helga

Köszönjük a köszöntést !
Igen a sütibe dupla mennyiség tojást tett, de azt mondta az ővé is nagyon felkelt, de aztán visszaesett.

Nálunk nappal van olyan ha ki kell mennem wc-re és ott hagyom Tomit a járókában vagy a kiságyban mondhatok neki én is bármit amíg nem megyek vissza addig visít, de ha előtte berakom a járókában valami leköti a figyelmét akkor ki tudok szökni úgy, hogy észre sem veszi. De lehet, hogy ez éjszaka nem válik be ! :roll:

Hogy álltok a pakolással ? Láttam az egyik fényképen, hogy a te csemetéd Áron is nagy pakoló, mikor fogják ezt abbahagyni, ha egyáltalán abba fogják ??

Körkérdés

Mi nem krémezünk séta előtt, én bebugyolálom sállal az arcát, és csak a szeme látszik ki, olajat a koszmó óta nem használunk (kb 3 hónaposan használtunk 3 hetet) testápoló krémet sem használunk még a gyógyszertárit sem amit a dr.-nő írt. Még kb. 1-2 hónapos korában használtunk Níveát, mert nagyon hámlott a kis bőre, a tenyerén és a talpán, de azt mondta a védőnő, hogy könnyen allergizálhat, én ennek ellenére kentem, mert nagyon jó volt a bőrére, mikor elmúlt akkor abbahagytam.

Május

Osztom a véleményed a hisztiről, igenis, hogy meg kell nekik tanulni, hogy nem midig történik az és úgy ahogy ők akarják ! :wink:

Kép
kditke

Sziasztok! :)

Tegnap este fél 8-tól csak 9-re aludt el Lillus. Az első egy órában csendben játszott az ágyában, az utolsó fél órában pedig 5 percenként felsírt! :roll: :roll:

Ria!
Lillusnak a Nivea termékektől nagyon kiszáradt a bőre (amire anno azt mondta a dokinéni, hogy ekcema), így nem használjuk. Nem lehet, hogy attól pöttyös? :roll: :?

Hiszti:
nálunk egyenlőre nem játszik, bár többször észreveszem, hogy ha rászólok Lillusra, hgoy vmit nem szabad, akkor ordít egy jó nagyot.
:x Lehet, hogy ez a kezdet? :)

Séta előtt én semmit nem kenek a bőrére, sőt, se fürdés előtt, se után. Se olaj, se testápoló. Ja, és tiszta vízben fürdetünk, csak mikor hajat mosok neki, akkor használok sampont.

Nanica!
Akkor hajrá kistesó! :D :D

Képzeljétek, ma, az 57.napon úgy néz ki, megjön. :shock: Még nem az igazi, de kezdődik. Tök boldog vagyok! :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Tehéntejfehérje allergia:

Több fajtája van:

1. Azonnali bőr (ekcéma, kiütés) vagy légúti (fulladás) tüneteket produkáló típus, minimális tejmennyiség kiválthatja, pl egy tejes kifli. IgE mediált, vérvizsgálattal kimutatható.

2. Pár óra múlva (ált egy napon belül) általában emésztőrendszeri (hasmenés, hányás) tüneteket produkáló típus, általában közepes mennyiségű tejmennyiség, pl egy fél pohár joghurt vagy egy vajjal megkent kenyér. NEM IgE mediált, vérvizsgálat NEM mutatja ki.

3. Napokkal később, bőr vagy légúti tüneteket produkáló típus. NEM IgE mediált, vérvizsgálat NEM mutatja ki.

Akármelyik típusú az allergia, az egyetlen tuti módszer a kimutatásra a megvonás és vissaadagolás. Ha megvonásra megszűnnek a tünetek és visszaadagolásra megjelennek, akkor tejfehérje allergia, akár pozitív a vérvizsgálat, akár nem. Hogy a tejterhelés miért lett negatív, nem értem. A tejterhelés alatt ugye azt érted, hogy tejet itattak vele, és nézték, produkál-e tüneteket? Milyen tejet? Tápszert, forralt tejet? Milyen mennyiségben? Meddig figyelték meg?

Az allergiának nincs gyógymódja, az egyetlen kezelési lehetőség a diéta tartása.

Ettől teljesen független a laktóz-intolerancia, ami általában emésztőrendszeri tüneteket okoz, pl puffadás, hasfájás, hasmenés, stb. A laktóz-intolerancia nem allergia, hanem emésztőrendszeri probléma, hiányzik a laktáz nevű enzim ami lebontja a laktóz nevű tejcukrot, ez okozza az emésztőrendszeri tüneteket. A laktázt tabletta formájában lehet adagolni tejtermék fogyasztása esetén. Továbbá a savanyítás, feldolgozás csökkenti a laktóztartalmat, tehát általában a joghurt és más tejtermékek fogyasztása kevesebb problémát okoz, és lehet laktózmentes tejet is kapni.

Allergia esetén mindegy hogy milyen tejtermék, és a laktózmentes tejtől is ugyanúgy vannak tünetek.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Orsi
Kép Kép
sno

Hiszti,
Jó hír, hogy életkori sajátosságról van szó, és nem a majdani személyiségjegyek felbukkanásáról.
Egyetértek a megelőzéssel, de még nagyon gyakorlatlanok vagyunk benne. Kezd derengeni, hogy a következetesség a gyereknevelésben, az nem a következetesség megkövetelését jelenti a gyerektől, hanem a kíméletlen következetességet a saját viselkedésünkben. Így már mindjárt keményebb a feladat, a parancsolgatás és számonkérés közelebb állna hozzám…
Minden helységben áttekintettem a tiltott dolgok listáját, végül is nem sok, de azért jönnek hozzá még egyebek is.

Ditke,
A dupla túrótortát még azelőtt elkészítettem, hogy jött volna a válaszod, még szerencse, mert én kb. 70 percig sütöttem 170-en, és így is már egy kicsit szárazabb lett, mint az ideális. De csináltam hozzá málnahabot, az feldobta. Ma csináltam volna a folytatást, de előbb érkeztek a vendégek, és siettek. Itt van minden alapanyag, úgyhogy folyt köv.

Derékból meghajolva, kissé rogyasztva játszik a játékokkal, a lényeg, hogy a popója ne érjen a vízbe.

Pontosan, vannak napok, amikor egyáltalán nincs kaki, mióta hozzátápi van. Ezért van itthon mindig körte, mert az az egyetlen, ami azonnal hat. Most talán a joghurt/kefír is segít.

Tényleg, Sebi is elkezdett összeszorított foggal, vörösödő, remegő fejjel, fehéredő ujjakkal megszorítani dolgokat. Sőt már volt, hogy megharapott mérgében!

Nanica,
Akkor ti is benne vagytok a kezdő team-ben (Timoékkal és Pannékkal), ami a babaprojektet illeti. Mi majd csak 2009-ben kezdjük a próbálkozást.

Róki,
Sebi kapott egy nagy medvét karácsonyra, Edének hívjuk. Hangos „ede-tede” kiáltásokkal szokta követelni, hogy tegyük be Edéhez a kiságyba(!), és ő is elérzékenyülve figyeli, ha megszeretgetem Edét.

Dana,
A Weleda fürdetőt a vízbe kell tenni, és szuperül beolajozódik tőle a baba teljes testfelülete.
Sebi arcát már többször kifújta a szél, most a sudocrem-mel kentem be. De a vizesbázisú krém többet árt a nagy hidegben, mint használ, arra figyelni kell, hogy legyen ideje felszívódni, mert „belefagy” a bőrbe.

Tomi,
Boldog11+1-et!

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! A Welwda fürdetőt hol szoktad venni?

Timi! Biztos nem a testápoló okozza, mert amikor először lett ekzémás akkor nem használtam. Egy gyerekorvos ismerősöm mondta, hogy testáplózzam mert az ekzemások nagyon száraz bőrüek. Most is megint akkor kezdtem használni amióta ekzemás! Alapjáraton száraz a bőre, de ilyenkor nagyon! :?

Hisztihez visszatérve! Főleg pelenkázásnál. Síkítani ,ordítani tud!!! Kakis fenékkel meglóg előlem! :lol: Ha megfogom rug, karmol, csíp. Akkor is hisztzik ha valami"veszélyes" dolgot nem engedek neki. De 2-3 éves kor körül amikor jön a dac korszak szerintem megtudjuk mi a magyarok istene! :roll:

KépKép
csongria

Május,
Bármit a mászásért! :lol: Az éjszaka meg bőven összefügghet vele.
Szerintem az 1. és a 2. szépen kiegészíti egymást. Vannak dolgok, amiket nem lehet eltávolítani. Azon gyakorlojuk a tiltást. A többi mehet. Szabi fel szokott mászni Nati ágyára, majd jókat borul. Egyszer majd megtanulja, hogy nem szabad, addig koppan párat. :roll:
Hamar el lehet felejteni, hogy mit lehet gyerek nélkül csinálni. :lol: Olyankor mi megcsináljuk a heti bevásárlást. :? Adunk a romantikának. :oops:

Kditke,
Ivás változó. Attól is függ, hogy eszembe jut-e. :oops: Tea nincs, vízből max egy deci a napi adag.
Egy picit utólag :wink: , de boldog hófordulót!
Ma volt Nati barátnője. Teljes lelki nyugalommal lepakoltak egy sor könyvet, hogy olvasnak. Ne múlik el. :twisted: Pedig már régóta eszükbe se jutott.

Rókica,
Babázás? Hűűha! Natinak volt egy rövid szakasza, Szabi születésekor, de már az is lecsengett. Most mindketten az autóknál tartanak. 8)

Dana,
Most hogy álltok a tejérzékenységgel?
Nem kenük fürdés után, ha nagyon kiszárítja az arcát a szél, Bepanthent kenek. Olajat még nem használtam.
Contergan: Az 50s években volt nyugtató, a babák, akiknek anyukája szedte terhesség alatt, kéz/láb nélkül születtek vagy még jobb esetben is deformáltan. Ráadásul nem okozott intelligencia problémát, ami (szerintem) még rosszabb, hiszen egy teljesen ép aggyal kell leélniük az életüket, csak épp végtagok nélkül a "contergan bébiknek". :( A gyógyszer hatóanyaga nem károsít, csak a molekulapárja. Királis molekuláknak hívjuk azokat a hasonló molekulákat, amelyek bal-jobb kéz módon fordítottak. Akkor még 1:1 arányban engedélyezték a hatásost a nem hatásossal együtt, mára, pont emiatt, szigorodott a gyógyszerészeti szabályozás. A gyógyszer forgalomban van még sok helyen, de már nincs benne a rossz molekulákból (elvben) és terhes korú nők nem szedhetik.

Csongria,
Ha egy-két hétig ismét tejmentes diétán lesz, és elmúlnak a foltok, akkor minden egyéb zaklatás nélkül kiderülhet, hogy a tej miatt van-e az ekcéma. Most, amíg nem eszik sok egyéb káros dolgot, még egyszerű kitalálni. Viszonylag.

Orsi,
Azt hiszem, tökéletesen belőtted a következetesség árnyoldalait. :lol:
A fürdésnél mi van, ha mondjuk derékmagas a víz? Abban még le tud ülni, de a popó már menthetetlen.
Ha ügyesek vagytok, még lehettek ti is 2009es babások. 8)
A Sudo nagyon szárít. :?

Csongria,
Dietetikus barátnőt megkérdezted a tejforralásról?
A pelenkázás nálunk is tud kritikus lenni. :twisted:

Kép KépKép
lorca

sos kérdés:

Mákot lehet enni szoptatás alatt?

Csináltam Linusnak krumplinudlit - (gyártanom kell az ehető evőeszközöket és akkor fogy a pépes kaja is... :) ) - és megkívántam a mákos nudlit.
Most fő...

nanica

nanica
olyan mennyiséget nem tudsz belőle megenni, h linusnak bármi baja legyen :wink:
ráadásul nekem az istvánban a szülés után a kórházban mákos tésztát adtak egyik nap ebédre, szvl tuti lehet :lol:

majus3

Ria,
DM-ben, de figyelmeztetlek az árára (kétezervalamennyi)!

Lorca,
Sudo: na pont ezért csaptam oda a végére, hogy ha egetverő, akkor valaki biztos visít (pedig már emlékszem volt róla szó, nekem csak a hámosítás volt a fejemben). Köszi, akkor előtúrom a Bepanthent.

Nanica,
én elég sok mákot ettem az utóbbi időben, és hát tapasztalok furcsa dolgokat Sebinél (lásd fent) :lol: :lol: :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! :o :lol:

Nanica! A védőnő azt mondta, hogy Beni is kaphat most már mákot de csak kicsit. De nem adok neki félek, hogy a torkára szalad! :? szerintem bármennyit ehetsz! Én ha van itthon kifli, napi 2-3 tányér mákosgubát szoktam enni! :oops:

Holnap VÉGRE megyünk a Petőbe!!! Hurrá-Hurrá-Hurrá!!! :D Remélem nem lesz ilyen szél, mert szerintem simán elviszi a babakocsit! :roll:

KépKép
csongria

Nanica,
A mák kérdés megoldódott, csak annyit tennék hozzá, hogy a mák talán a legjobb növényi vasforrás, messze a spenót felett van.

Szabi kezd áttérni az egy alvásra. Lélekben még nem készültem fel. 8) Délben elaludt, húzta két órát, és csak most esett össze (9.15) Így megspóroltam az altatást, mivel már a pelenkázón csúszkált a szeme, alig bírta kivárni, hogy lekapcsoljam a villanyt. Este már nálunk sincs szopi, a tápi teljesen kiütötte. :roll:
Ma anyós féle pörkölt volt ebédre, sikerült rájönni, hogy Szöszi milyen arányban szereti a húst. 1:1 hús:stb. :D Ráadásul fel sem kell vágni, mert úgy is eszi. Majd holnap megnézem a végeredményt, hogy mennyire sikerült megemészteni.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Vége a műkorcsolya versenynek a héten szabadidőm java részében néztem, de sajnos a párosokról így is lemaradtam.

Nanica,
Én is azt a kölespelyhet használom. Kaja alapnak szoktam krumplit vagy rizset főzni és amikor megfőtt akkor kikapcsolva a tűzhelyt, de az edényt még rajta hagyva beleszórom a kölespelyhet. Így az megpuhul, de nem roncsolódik a tápértéke. Aztán turmix. Krumplival egyébként krumplistészta íze van.

Ria,
Vigyázzatok magatokra az úton! Egyébként egy csoportba vagyunk ez már biztos, mivel voltunk pénteken és tényleg helyettesítés volt nem volt ott Kati néni. Nagy tömeg volt, ha jöttetek volna nem is lett volna priccs tornázni. De úgy láttam, hogy hétfőre is van vagy 6 baba beírva, bár lehet az idő elrettent pár szülőt. Most nekem is sok új gyerek volt, szerintem most indulhat egy újabb nagyobb turnus, mert eddig 3-4-en voltunk és most sokan jöttek akik januártól kezdték, tehát nem leszel egyedül kezdőként sem. Mi egyébként szerdán és pénteken járunk.

Hiszti,
Folyt köv. bébi felébredt.

m

mmónika

Mák
Én nem ajánlom. Bálintom elmúlt 1 éves amikor apósom tudtom nélkül adott neki mákos guba félét. Nagyon hamar rájöttem, mivel három napon keresztül mákot kakilt. Szerintemmég nem tudják megemészteni, de kíváncsi vagyok mások tapasztalataira, ha van vállalkozó szellemű aki kipróbálja.

M

mmónika

Mónika, khmmm, hogy is mondjam :oops: :lol: ha a sajátodat megnézed, az is tele van mákkal 3 napig :lol: Vagyis az emberen átmegy a mák... gondolom felszívódik belőle aminek fel kell, de a lényeg kiürül. Úgyhogy Bálinttal semmi gond :D

Te írtad anno azt a babáknak való szülinapi torta receptet? Vagy Dana? Mi is volt az? Kezdek edzeni az 1 éves tortára, mivel béna vagyok ideje elkezdeni..

Kép
Kép
agiboldi

:lol: :lol: Nanicát ezúttal hivatalosan felkérjük a fentiek tesztelésére! Fincsi volt? :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt, látom sehol senki! :)

Nem tudom ki hogy van vele, de minket iszonyat megvisel a szél. Nekem két napja folyamatosan fáj a fejem, Lillus meg nyüszög egyfolytában. Mondjuk ehhez képest éjjel csak 3-szor kelt! :evil:

Ágiboldi!
Te vagy apa süti a tortát Boldinak? :lol: :lol: :lol:

Körkérdés: ki, mit, hányszor és hánykor ad a bébinek enni? Mert akárhogy is számolom, Lilla még mindig 3 óránként eszik! :roll: :roll: Ja, és visszatért az esti szopi, mert végül azt találtam ki, hogy először az uzsit (ami eddig csak cici volt) váltom ki vmivel, aztán majd elhagyjuk az esti és reggeli szopit is.

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Túl vagyok az utolsó vizsgán, remélem sikerült, eredmény még nincs.

Kaki: Mi naponta 1-szer max 2-szer.

Nanica: Üdv újra itt.

Körkérdés (Kajázás): Gréta reggel f8 körül benyomja a tápit, majd dél körül főzelék, vagy jó sűrű leves, esetleg még melé egy puding, 4-f5 körül uzsonna gyümi, vagy pélául második napja egy kis kenyeret evett vajjal vagy párizsival (nagyon szerette) és végül f9 körül újra tápi.

Ria: Mindenkinek nagyon ízlett a túrótorta, még Gréta is kapott belőle és se a tojástól (bár azt már kapott), se a túrótól nem lett semmi baja.

Lorca: Üvegszilánk :?

Róki: Nálunk is ugyan így hurcibálja Gréta a babát, amit karácsonra kapott.

Új tudományaink: Pár napja puszit küldünk (mamijék tanították meg) Illetve már egy pár lépést tett apa és én köztem, de már néha egyedül is próbálkozik.

Ágy: Leengedtük teljesen az ágyat, mert ilyen idős és méretű volt a nagybátyámék kislánya tavaly, amikor is anyja betette a kiságyba és majd ő kitakarít.Erre a lány nem tudják hogy, de addig ügyeskedett, amíg ki nem esett az ágyból fejjel. Szerencsére nem lett semmi baja az ilyetségen kívül. Csak az én 161 cm-remmel nagyon nehéz betenni az alvó gyereket, meg például megsimizni a hátát, ha épp felsír.

Timi: Mi is nagyon rosszul aludtunk mind a két éjjel, Gréta is többször felsírt, felébredt.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Szaszának és Szilvinek boldog hófordulót!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Halihó,

Hát a szél a mi éjszakánkat is mozgalmassá tette, de legalább nem volt gond a délelőtti altatással. Most viszont gyönyörű idő van, remélem nálatok is. Ria, ideális Petőbemenős :D

Szasza, Szilvi,
Boldog 11-et!

Öööö étkeztetések hát,
vagy felkelés előtt, vagy után szopizik egyet,
9 körül reggeli (kifli, joghurt/kefír, gyümölcs, sajt, stb.),
a délelőtti alváshoz szopi (10-11-12),
ébredés után ebéd
délután igény szerint szopi (amikor jön és kér, akár 15 percenként, a lelkiállapotától függően)
5 körül vacsi (ebéd maradéka, alma-sajt, stb)
8 körül alváshoz szopi
éjjel igény szerinti szopi

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

jelentem kint a 2. fogacska is, abal felső 1es!Ez volt az a bibi! :lol: Szombaton este halljuk, hogy mintha csikorgatná a fogát, hozom a kanalat, és koccant. 8) Azóta is csikorgatja! :x Azt a 2 picike kis vmit! :twisted: :lol:
Tegnap voltunk étteremben, gész jól viselkedett, elvolt a pirítósával. :D Usziban is jól "teljesített", meg is jegyezték, hogy ő a legnagyon hangú kiabálós baba :lol: Hiába, egy Ő egy igazi halacska baba!
Szombaton viszint kapott Viborcilt, az hatott.
Ja, van egy jó trükköm, hogy kenjem be a Dologéllel az ínyét:rákenem a cumira, és arról szépen lenyalogatja, és bemasszírozza az ínyébe. 8) Ujjammal hiába is próbáltam bekenni, egyből lenyelte az egészet.

Sno!
Akkor már tudom mivel lehet téged sikításra bírni. :twisted: :lol:
Hiszti:van, seggét veri a földhöz, vagy ordít mint akit nyúznak.Szerencsére még hamar elterelhető a figyelme, így ha odébb viszem akkor abbahagyja.

Lorca!
Szabinak boldog hófordulót!
Adapterről tudnék mesélni(nekümnk laptop van).töténetesen tönkretette a folytonos húzogatásával, és nyalogatással.Most körbe van szigszalagoza mind2 vége. 8)
Bár néha leáll a gép, mert nics áram, tehát vmi érintkezés rossz. :evil:

Ditke!
Tominka is boldog 11.-et!
Én ha nagyon sír Emili utánnam akkor játszok vele, vagy leülök mellé, az is elég.De ha éppen nem érek rá, akkor meg jön utánnam, szerencsére neki úgy is jó. :D
Már írtam:ha félsz az új tápitól, akkor keverd össze a 2 féle tápit először, de szerintem nem lesz gond, már elég nagy a HA mentes táphoz.
Csepegtetés nálunk is nagyon megy, de Emili mindig is ezt csinálta alábaival, rázogatta le róla a vizet első perctől kezdve.
:roll: Persze biztos nem azért hogy lerázza a vizet, de vhogy ez benne maradt. :roll:

Nanica!
Irígy, ketteske miatt!Nekünk most ezzel a befuccsolt lakással tolódni fog, ui. feltétel egy nagyobb, saját lakás.De legalább nagyobb, még ha albi is.Pedig mi is tavaszi babát szeretnénk 2.-szorra is.Vagy nyárit. 8)

Róki!
Boldog hófordulót Szilvinek!

Dana!
Elocommal csak óvatosan, hígítsd fel egy kis fürdetőben, vagy babatestápolóban, és úgy kend!!!!És inkább fürdés után, akkor jobban beszívódik, és hatásosabb.Visznt csak pár napig kend, és ne hagyd hirtelen abba, ha mér szemmel láthatóan elmúlt a folt, akkor is kend még 1-2 napig, mert így nem tér vissza olyan hamar az ekzema.(remélhetleg).
Én bekenem Emilit testápolóval, és ha eszembe jut akkor a pofiját is mielőtt kimegyünk.

Helga!
Még nem értik meg hogy mi az a mindjárt! 8)
Én sosem olajoztam semmikor sem, nekem mindig az jár afejemben, hogy én milyen rosszul érezném magam ha az egész testem olajos lenne.
:? Meg az olaj eltömítheti a pórusokat, na meg nem is olyan koszosak, hogy olajjal kéne fellazítani a piszkot. :lol:
Én inkább a fürcsi utáni testápolóra szavazok.De ez csak az én véleményem. :wink:

Ria!
Szerintem a tejtől jöhet neki az ezema.Emilinek is van 1-2 foltja, a térdhajlatában.Most próbálom visszafogni a tejes, vagy tejtermékes ételeket.

Körkérdés:ki milyen gyakran mossa a baba haját?És mivel?
Én minden nap lemosom a haját, de csak azzal a vízzel amiben fürdik, külön sampont nem használok.Visziont már nagy a haja,de én szeretem minden nap tisztára mosni, mert napközben megizzad, összepuszilgatjuk, összekeni kajával is néha. :lol:

Nekem van egy szülinapi sütőtök receptem, ha vkit érdekel elküldöm.

Timi!
Emili 4-5x eszik/nap, 4 óránkéntReggel tápi(mostanság 300 ml :roll: ),ebédre főzi, du, gyümi/jughurt, este 6 felé tejpép(180 ml), majd fürcsi után 8 körül tápi(tegnap 200 ml, de ez újfajta, a régiből 80-100 ml ment be).

Itt nagyon szépen süt a nap, megyünk is sétálni ha megebédeltünk, szél este volt egy kicsi, most 25 km/h.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

sziasztok!

Először is Ria, nehogy magadra vedd amit az I-es nőiről írtam, nem is Te voltál ott! Meg akik voltak, lehet csak rossz napjuk volt, vagy én nem voltam szimpi, fene tudja már, de nem is érdekel, egyre régebben volt:-)

Lorca, kérdezted mi volt az egyéb oltásainkkal, semmi, a 4 hós észre se vette, de a többitől sem lett hőemelkedés sem.

Oltás: én is csak a kötelezőket tervezem

Hiszti: mióta írtátok, mintha nálunk is erősödne :D Monjuk a pelenkázás legalább egy hónapja csak kivételes esetben nem embert próbáló, és képtelenség együttműködésre bírni (még kicsi? :D , így én fizikai erőfölényemmel élek (vissza), már írtam, hogy terpesz ülés (részemről) és így tudom a lábujjaimmal tartani a hóna alatt, néha csiklandozom a lábujjaimmal és akkor nevetgél, néha csak bosszankodik, hogy engedjem el. De nem áll szándékomban a kaka foltokat tisztogatni a szőnyegből minden pelenkázás után (sőt egyik után sem)

Kaja:
Nálunk már viszonylag felnőttesen
felkeléskor szopi (8-9)
utána már készítem is a reggelit neki is meg magunknak is, meg öltözések meg pelenkázások, szóval eltellik 1 óra legalább
reggeli 10 körül (kölespépes v grizes gyümi, 1-2 kenyérhéj amíg mi is eszünk
ebéd f 2 körül (babakaja, v saját főzt - főzelék, husi)
uzsi 4-5 felé (gyümölcs)
vacsi f7- 7 (mint az ebéd, babakaja v saját főzt - főzelék, husi)
altatós szopi 8-f9
éjszaka még 2 szopi
+ napi 2-3 szopi ébredések után, és délután, amikor látom rajta. én a szopit már leginkább ivásnak tekintem, pl mintha inna egy turmixot vagy egy pohár rostos gyümölcslevet. de ahogy nézem, Ábris is 3-4 óránként eszik, de nem mindig egyforma mennyiségeket.

Szilvi
phpBB: Kép
maszi

Sziasztok!

Még de. van, de Gergő már kétszer lezúgott az ágyról, ahol pelenkázom. Tényleg veszélyesek. :? De van ennél rosszabb is: hétvégén Ádám nem csukta be maga után a fürdőszobaajtót, és Gergő kihasználta a lehetőséget. Mi csak a sikításkor kaptunk észbe, de akkor már késő volt. Most az én borotvámat szerezte meg (amit előző este tettem el a kádtól, h fürdés közben ne érhesse el) és megkóstolta.:shock: Megvágta a száját (belül), de h pontosan mennyire azt nem lehet tudni. Szerencsére nem vérzett sokáig és is hamarabb túltette magát rajta, mint mi. :cry: Term-en minden borotva felköltözött a legeslegfelső fürdőszoba polcra. :( :(

Hiszti: tudjátok, van az a fajta sírás, amit akkor hallatnak, ha vmi hirtelen fájdalmat éreznek (pl. ujjbecsípés esetén), na ezt mostanában Gergő akkor is használja, ha semmi baja nincs, csak simán élvezi a ráirányuló figyelmet. :x Próbáltam emlékeztetetni, h hogy járt a kisfiú, aki farkast kiáltott, de nem hatott. :lol: Egyébként próbálkozik, hisztis sírással megkapni dolgokat, és eleinte be is jött neki, de már rájöttem, h ha nemet mondok, akkor is csak n rövid ideig reklamál, aztán belenyugszik (elfelejti?), és elhallgat. :o

Fürdetés: mi is sima vízzel, csak a popsi-fütyi részt mossuk gyógyszertári fürdetővel. A sampon az a Gabi, amit még promóanyagként kaptunk a kórházi csomagban. :oops: :lol: Ez az előnye, ha vki csak 3 szál hajat növeszt. :lol:

Kaki: nálunk ált-ban 1 kaki van.... "A kaki". :lol:

Tápszer: mi váltottunk HIPP 2 bio-akármire, mert azt amit eddig evett, azt term-en sehol nem lehet kapni. :evil: Szerencsére ezt is megeszi, és már a hajnali 6-os szopi is tápi. Lorca, életmentő a termoszos ötlet, örök hála! :D :D
Ditke! Miért nem sima kettes tápira váltasz először? :roll:

Helga! nekem biosz-fizika szakom van (szintén ELTE), és van egy meteorológus ismerősöm is, Bella Szabolcs, az OMSZ-nél dolgozik, esetleg közös ismerős? :roll:

Na még mindig le vagyok maradva, de már ezen az oldalon tartok.
Vendég

Timi, micsoda kérdés :D persze, h apa süti :wink: de én mondom meg, h mit!

Megjött? (nekem 3.x 2 hetente)

Kaja: reggel 7-8 körül 150 táp, visszalavás (ha sikerül)
10: gyümi turmix, esetleg fél pohár joghurttal
13:30 ebéd üveges főzi+ frutapura vagy reggelről maradt turmix
17:30 uzsi kölespép gyümivel v. sinlac
20:00 vacsi: 200 táp

Sno, almát-sajtot csak feldaraboldo és rágja?

Lin, milyen párizsit adsz? Mert a boltit én magam se szívesen eszem gyakran, hulladékhúsból van

Boldog hófordulót Szilvinek, Szaszának! Tominak meg elfelejtettem, neki is! :wink:

Panka, haját csak a fürdővízben mint ti, nem használ sampont. Minden nap, neki mindig is nagy haja volt, megszoktuk. Bár már én is gondolkoztam, h nem kéne, de adja magát, úgyis vizes lesz..

Kép
Kép
agiboldi

Boldog 11. hót Szilvinek és Szaszának! :D

Szülinapi torta
Kérhetném, hogy mindenki, akinek van akármilyen receptje az tegye fel ide, vagy a közös mailre, hogy tudjak válogatni? 8) Köszike! (nekem nincs még értelmes ötletem)

Szél
Hát az borzasztó volt! Brigivel még hagyján, ő aludt. Csak én nem bírtam. Itt a panelok az amúgy is erős szelet még jobban felerősítették és annyira süvített és fütyült, hogy semmit nem aludtam. :evil: Tegnap hulla voltam emiatt.

Evős körkérdés
Reggel szopi 8 körül
10-11 körül szintén szopi
1-2 körül főzi + ált. fruttapura vagy más gyümi
5 szopi
8 köles v. rízs v. zabpehely + gyümi
9 altató szopi
Most próbálom a délelőtti szopikat összevonni és tízóraira bevezetni valami mást, mert kevés neki már a csak szopi. Pl. gyümit vagy joghurtot. Csak még teszteljük a tejtermékeket. Ezeken kívül szokott még kapni valami gyümit rágcsálni, meg kiflit, de ezeket csak étkezések között. Nem eszik belőlük mennyiséget.

Ja és végre iszik. Igaz, cumisüvegből. De legalább iszik. Van hogy 1 dl-t is megiszik egy nap, ami az eddig 0-hoz képest jó eredmény nálunk.

Lorca
Én irigyellek az 1 alvásért. Ill. Brigi is sokszor csak egyszer alszik, de akkor este már annyira fáradt, hogy nem eszik és emiatt éjjel többször is felkel szopizni.

Tegnap este már annyira fáradt és türelmetlen voltam, hogy nagyon mérges lettem Brigire. :oops: Mostanában nem eszi meg amit vacsira csinálok neki (lásd fentebb) :evil: Pedig eddig semmi baja nem volt vele, sőt volt hogy 300 g-ot is megevett belőle. Most meg kinyitottam egy üveges kajcsit, azt egyből befalta az utolsó cseppig! :evil: Vajon miért csinálja ezt? Egyébként is észrevettem, hogy jobban eszi az üvegeseket. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy semmi nincs benne, ami a gyerekeket rászoktatná. Meg egyébként sem olyan ízük van, mintha én csinálnám ugyanazokból az összetevőkből. :?

Szombaton végül elbicikliztünk a Városligetbe. Ott sétáltunk, meg forraltboroztunk. Jó volt nagyon. Szerencsére Brigi is jól viselte magát a kerianyujával, pont mire hazaértünk pityeredett el egy kicsit. :D
És ráadásként elméletileg csütörtökön (az évfordulónk napján :D ) megyünk még vacsizni. Az már valószínüleg csak altatás után lesz és végül csak ide a DonPepébe, hogy közel legyünk ha baj van. Meg hogy minél tovább maradhassunk és ne a közlekedésre menjen el a drága idő! :lol:

Ma nincs kedve valakinek a Városligethez? Pont azon gondolkodunk Brigivel, hogy ki kéne nézni, mert most is olyan szép idő van.
lora7

Sno! Harapás nálunk is van, ált-ban vállon harap, de volt már, h gyanútlanul ültem a fotelban és lábujon harapott. :shock:

Séta előtt én egyszerűen szőlőzsírral kenem be az arcát, ha nagyon hideg van, vagy nagyon fúj szél. Abban semmi sincs, ami belefagyhatna. Vizes bázisúaknál úgy tudom 20 perc a várakozási idő. :roll:

Napi kaja:
6 - tápi
9 - reggeli (almába/körtébe gríz, aztán sajt, zsömi, uborka)
13 - ebéd (amit mi eszünk + egy banán, ha még éhes)
16 - uzsi (gyümi)
19 - vacsi (amit mi eszünk vagy zsömi, sajt, gyümi)
21 - tápi

Váratlan elalvás esete forog fenn, úh rohanok hajatmosni. :D :D

Du. megyünk eg. rend-re, kíváncsi vagyok, mennyi a súlya, a derekam szerint n sok! :?

Ja, Ria, ok a 3 óra! :wink:
Vendég

term-en két "j" a lábujj. :oops:
Vendég

Hajmosás,
egy kopasz kugligolyót elég csak nedves ruhával áttörölni :lol: :lol: :lol: Szóval csak ritkán mossuk, mert apa biztonsági játékos, ha én fürdetem akkor mindig bevizezem az egész fejét, nem samponozunk.

Ágiboldi,
a sajt-alma a mama-eledel, ő eteti mindig vele, és kockázza. De Sebi egy fél kiflit képes egybe betömni a szájába és gúvadó szemekkel elnyammogni, olyan, mint egy anakonda. Sosem volt problémája a darabossal.

Átállt járásra. Olyan volt, mintha az elindulásánál csak tesztelte volna, hogy megy vagy nem, és aztán megnyugodva, hogy megy, folytatta a mászást. Péntek óta viszont mindenhova kétlábon indul, max nem ér oda.

Orsi
Kép Kép
sno

Még a fürcsiről
Mi vagy Gabi, vagy Johnson vagy gyt fürdetőt teszünk a vízbe egy keveset. Inkább a hab miatt. Külön sampon nincs. Minden nap megmossuk a haját, mert ált. kajás lesz. Meg egyébként is vizes lesz. Viszont körkérdés a nagyhajuakhoz: Hajszárítóztok, vagy csak simán törlitek? Mert mióta elkezdett sűrűsödni Brigi haja, azóta vizes marad ha csak törlöm. :roll:

Pann
:shock: Még szerencse, hogy a szájban gyorsabban gyógyulnak a sebek és tényleg ezek a kisfickók olyan hamar elfelejtik a bánatukat.
lora7

Ja, és este 9 és hajnali 6 közöztt még ált-ban van egy szopi, ma pl. 4-kor.
Vendég

Lora! Mi minden hajmosás után hajszárítózunk. :lol: :lol: :lol: Persze leginkább azért, h megszokja, és nem üvöltsön tőle, ha majd egyszer haja is lesz.
Városliget: jó lenne, de ma már nem fér bele az eg. rend előtt, főleg így, h most alszik.
Bébiétel: nálunk az zöltségeseket teljesen elutasítja, de pl már a sütőtökös sem jó (neki), úh max a gyümisek jönnek szóba. Most a hétvégi bevásásrlásnál már ki is hagytuk a bébiételes részleget. :o
Vendég

Lora,
nekem is gyanúsak az üvegesek, Sebi is jobban eszi, és tényleg tök más íze van ugyanazokból a saját gyártásnak (jó, pasztinákot, meg kukoricakeményítőt nem szoktam beletenni).

Orsi
Kép Kép
sno

Sziasztok!

Egy kis tanácsra lenne szükségem azoktól, akik vállalnak közületek tolmácsolást! Nem akarom ezzel terhelni a fórumot, de kérhetnék tőletek egy privit? Köszi!!! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi a kajás válaszokat, akkor megkezdjük az uzsi bevezetését! :)

Pann!
Borotva: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Nálunk minden ilyen benn van a szekrényben, de most már azt is ki tudja Lillus nyitni és kipakol belőle. Vmelyik nap pl. a körömlakklemosót borította ki! :twisted: :twisted: :twisted:

Sampon:
Lillusnak minden nap vizes lesz a haja, de ált. csak heti egyszer samponozunk. És nem szárítom neki, csak megtörlöm.

Lora!
Jó, hogy írod ezt a kaja dolgot, mert Lilla ugyanezt csinálja. Eddig tök favorit volt a Sinlac, most meg már a fele adagot sem eszi meg vacsira. Bezzeg, ha kenyeret adok neki meg sonkát, kétpofára zabálja! :shock:
És sajna Lillus is jobban szereti az üveges kajcsikat! :cry: :cry: :cry:

Boldog hófordulót az érintetteknek! :lol: :lol: :lol:

A tortaötleteket lehetne ide feltenni? Gondolom mindenki szívesen olvasgat.
Én felteszem az elsőt: (az egyik blogról találtam)

szülinapi torta (tej- és tojásmentes)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg margarin (tejmentes; pl. Liga)
1 csomag porélesztő
3-4 evőkanál cukor
kb. 4-5 dl víz
csipet só
búzadara
A töltelék: 4-5 db alma
Az élesztőt kis cukorral és liszttel fél csésze langyos vízben felfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, sót és annyi langyos vizet, hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen fél órát kelesztjük.
Az almákat lereszelünk, lecsöpögtetjük, esetleg kis cukorral ízesítjük.
A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, ráterítjük az almát, megszórjuk búzadarával és feltekerjük.
Kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk és szorosan egymás mellé tesszük a tortaformába.
Hideg sütőbe tesszük és 180-200 fokon megsütjük.
Kép
(ok, ez még a sütőformában van, de gondolom lehet díszíteni)

Timi
Kép Kép
timocska

Ria
Milyen babakocsival jártatok pórul? Mi is hamarosan veszünk tilitolis kis sportkocsit, és nehogy ugyanolyat nézzek ki! Nem vmi Graco volt? Most épp egy Graco tetszett.

Timi
Köszi, pont így gondoltam én is a tortarecepteket. Lementettem! :D

Panka
Jöhet tőled is, meg mindenkitől akinek van ötlete! :wink:
lora7

Sziasztok!

Jó volt a Pető. Csak szegény iszonyú fáradt volt, mert hajnal négytől sírt, mint akit nyúztak. Mire visszaaludt addigra keltenem kellett. Szóval tetszett neki a többi baba. Az már kevésbé, hogy megmondják neki, hogy mikor, és hogyan mozogjon. Volt ám sírás, ellenkezés! Azt mondták gyengusa háta és a váll-kar izomzata. Ebből indulnának ki a nagymozgások. Ott voltak a bohócdoktorok is! Az nagyon tetszett neki. Rögtön oda kúszott és le akarta szedni az orrát! :lol: Tanítottuk szakszerüen tapsolni, pápt inteni. Énekeltünk. Ülni tanultunk, ilyesmi! Viszont jó nyűgös lett mire végeztünk és 20 percet bírt aludni hazafele, a többit végig üvöltötte! :?

Mónika! Szerdán kell mennünk legközelebb, úgyhogy egy csopiba leszünk! :D

Körkérdés1!- 6:30 táp 150 ml
- 9:30 gyümölcs és/vagy vajas kenyér ilyesmi
- 13:00 főzi vagy amit mi eszünk
- 17:00 táp 100 ml ált, jobb esetben 150
- 20:00 főzi vagy amit mi eszünk
- 21:00 táp 0-80 ml

Maszi! Dehogy vettem magamra! Én tudom, hogy egy tündér vagyok! :lol: :lol: :lol:

Panka! Igen, most beszéltem a védőnővel. Azt mondta, hogy stornó minden tejtermék. Vissza a szójatáphoz. Ha rendbe jött a bőre akkor szép lassan adhatok, joghurt, tejföl, kefir. Ha minden ok akkor sajt, túró és ha továbbra is ok akkor visszajöhet a tejalapú táp! :roll: Annyira bosszantó! Én nem akarom elhinni,hogy a tejtől van!!! :evil:

Körkérdés2! Nekünk aszondták, hogy 3 hós kortól, 1 héten egyszer illik megmosni a haját samponnal. Mi Neogranormon sampont használunk egy héten egyszer!

KépKép
csongria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?