Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak bekukk, mert hulla vagyok. Pedig ma Marcus jól viselkedett, még délután is aludt Kép

DBarbi,
Jó az etetőszék Kép Tetszik! Lassan nekünk is be kell majd szerezni egyet. És megnéztem és elolvastam a beírásodat az olasz topikba, de nem hiszem, hogy tudnék rá olaszul válaszolni Kép Elfelejtettem az egészet, amit tanultam, ha fogalmazni kell.. brühühü Kép

Regina,
Irigykedtem a laza napodért a pároddal, na Kép Remélem, hamarosan nálunk is eljön az ilyen Kép
Ja, és Auchan-ban az akció 28-ától van, akkor vannak Baba Hetek. A Cora-ban is Kép Ezek mindig majmolják egymást, én már csak tudom ;-)

Kakin segítség: az alma tényleg székletfogó, ugyanúgy, mint a banán. Ha nincs széklet segíthetnek a következők: 1 kis kávéskanál tejcukor 10-20ml vízben (doki néni szerint), kamillatea cukrozva (mint Dóra írta!), narancslé (bár állítólag a citrusfélékkel vigyázni kell), de ami nálunk bejött és másnál is, az a szőlő volt. 2-3 szemet lepucoltam, kimagoztam és teaszűrőn vagy foghagymaprésen összenyomtam. Délutánra lett kaki és azóta is van Kép Ja, és állítólag a barack is jó!

Marcsi,
Irigykedem rád is ámKép

Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok Lányok!

Most csak egy kis dicsekvés és pár kép erejéig ugrottam be Kép
Tüncike azzal örvendeztetett meg minket 4. hónapos szülinapján, hogy átfordult a hátáról a hasára KépKépKép Tök váratlanul ért a dolog, mert eddig nem nagyon gyakorlatozott... Lehet hogy most megint eltelik majd kis idő mire újra csinálja, de legalább tudjuk hogy már erre is képes Kép
Teszek még néhány képet a lurkókról, aztán nyomás fürdeni és aludni, mert hulla vagyok Kép

Sziasztok, Diti

Kép
Kép
Kép
Kép
diti

Helló!

Hú, ti aztán termékenyek voltatok este!Kép

Marcsi,
a képek nagyon jók, látszik, hogy Ákos élvezi az uszit.Kép 10-től 5-ig suli nem semmi!

Barbi,
örülök, hogy ennyire bejött a sütőtökKép, kíváncsi leszek majd én is rá, mert mi nem csípjük apájával, szóval meglátjuk, hogy a kiscsaj örököl-e ilyesmit is. Remélem nem, mert apája alig eszik meg valami zöldséget, és gyümölcsöt sem nagyon.Kép

DBarbi,
nagyon klassz az etetőszék, állítható a háttámlája? És szét lehet majd szedni asztalnak és széknek?! Még illllyett!!!Kép Olaszos bébikajaKép, az még lehet, hogy miapánknál is bejönne.Kép

Regi,
vigyázz a leégéssel!Kép Ennyire nem kell túlzásba vinni a jólétet!Kép

Diti,
Tüncike ügyibügyi!Kép A képek nagyon jók!Kép A lurkók mindig együtt pancsiznak? És szeretik?

A barátnőméknél nagyon jó volt, elég sokan voltunk. A fia nagyon édi, olyanokat tud vigyorogni és röhögcsélni, hogy csak na!Kép Bezzeg Gabi alig mosolygott.Kép Mi egyébként most már nyelvnyújtogatással kommunikálunk, ha jól érzi magát, kinyújtja rám a nyelvét, én meg visszanyújtom.Kép Ma megint hét órát aludt, ami alatt megint annyira kipihentem magam, hogy a hajnali szopi után egyszerűen nem tudtam visszaaludni, pedig nem ártott volna. Olyan ügyi, már szinte mindent fel tud venni maga mellől, puhát is, keményet is, és össze-vissza gyürmöli és forgatja a játékait. Mondjuk hasra még mindig nem forog, de már nem is érdekel.Kép

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa,
gratula Gabi alvásához Kép De rég is aludtam 7 órát egyfolytában! Nyelvnyújtogatás Kép Nálunk is működik, szeretem nagyon. Gabó ügyike! Fogorvos Kép, de tényleg érdemes elintézni. Bár nekem is mennem kéne...

Marcsi,
nagyon jók a képek rólatok, szuper lehetett az usziban! Tetszett Ákosnak a nagy víz? Én is kedvet kaptam a babauszihoz Kép

DBarbi,
klassz az etetőszék! Mindig megcsodálom Fannit, olyan ügyesen ül Kép

Diti,
nagyon aranyosak a gyermekeid Kép Tüncike hogy nevet! Az együttpancsi is jó, biztos hancúroznak a kádban Kép Tüncike átfordulásához gratula!

Hanzika,
kaki Kép Örülök, hogy bejött a szőlő.

Dóra,
jobbulást a családnak!

Regina,
jobban van a bőröd? Laza nap jó lehetett, egyszer majd a távoli jövőben talán mi is lazulunk egyet Kép Köszi az infót a baba-hetekről, lehet hogy kimegyünk a Corába, hátha van valami vásárolnivaló. Bár az mindig van Kép Én nem is tudom megállni, hogy ne vegyek valamit, ha bababoltban vagyunk.

Ann,
Te ilyen profi vagy varrásban? Sajna én nem tudok, pedig nagyon hasznos lenne. Miket varrtál már?

Szisz,
nagyinál lenni jó Kép Férjed csak 1 napra ment, vagy hosszabb ideig?

Anita,
sikerült a körte-akció? Remélem bejön Robókának. Remélem, sikerül megmenteni a DVD-ről a képeket. Én is nyaggatom a férjem, hogy archiváljon már, talán ma meglesz Kép

Köszönöm szépen mindenkinek a koszmós tanácsokat. Tegnap még nem kezdtem el az olajozást, mert vendégeink voltak és Zsoltika is extra sokat aludt Kép Épp a minap írtam, hogy nappal jóformán nem is alszik, erre tegnap 4-szer is volt félórás alvás Kép Barátainknak nagyon tetszett Zsolti, nekik nincs még gyerekük, és teljesen odáig voltak... Mi meg dagadtunk a büszkeségtől KépKépKép

Ma még egy csomó dolgunk van: vennem kell nagyobb melltartót, mert a mostani valahogy kicsi Kép Lehet, hogy a tejtermelés növekedése miatt nő a cici? Az a szoptatós melltartó, amelyik még pár hete jó volt, most mintha kicsi lenne. A szobánkat is átrendezzük: mi egy szobában alszunk Zsoltikával, és a franciaágyat odatoljuk az ő kiságya mellé, amin a pelenkázó is van Kép Igy a pelenkázó "védve" lesz, ha onnan valahogy véletlenül lefordulna, akkor vagy a kiságyába, vagy a mi ágyunkra pottyanna... Remélem ez sosem történik meg, de mivel irtóra forog pelenkázás közben, muszáj elővigyázatosnak lenni.

Megyek is, mert még az ebéd sincs készen Kép Azért még csatolok képeket Zsoltikáról Kép

Kép

Kép

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Egcsi, köszi a drukkot.Kép
Zsuzsa, hogy neked milyen ötleteid vannak. Kép
Keresetkiegészítésnek nem is rossz ötlet: Kép
Szöszi: igen,ez a nadrág mizéria vezetett engem is varrónőhöz. A barátnőm mutatott be neki, remélem beválik, mert persze bármit megtud varrni, Daninak is potom pénzért gyerekruhát is.
Nézzetek körül, hátha van ismerős aki ismer varrónőt. Persze a legtutibb ha valaki tud varrni.

Szöszi: puszi Sorayának, drukk megy, hogy rendeződjenek a soraik!

És most, hogy mosolyogjatok, teszek fel Daniról egy pancsis képet, tegnap csináltuk:

Kép

Bellana
bellana

Panó: igazad van, nem tudom, honnan szedtem, hogy most kezdtem a 12-ik hetet. Csütörtökön töltöttük, nem?
Na, leépülök.
bellana

sziasztok!

Bellana: nekem amúgy nemigen vannak ilyen ötleteim, de ahogy leírtad, nekem ez jutott az eszembe. Te voltál s szellemi szerző!
Dani nagyon aranyos. Szeret ő is pancsolni?

Soraya: én is nagyon szurkolok nektek, bár a részleteket oszd majd meg velünk!

Panó: tuti, hogy a Corában? Ez akkor valami rendkívüli dolog lehet, mert nem láttam nyomát! De megnézem majd.
Amúgy az Auchanban is lesz ilyen akció a jövő héttől. Ott is lesz majd Dorina cicifix 2000-ért, és nagyon olcsó lesz a melltartóbetét is. (Fixies) Továbbá hírdetnek valami kismama bugyingót is.

Orsi: tuti, hogy a Corában lesz? Nem az Auchanban. Én egy Cora katalógust leltem, de abban semmi ilyen nincs Kép
Az jan 28-febr 3-ig tart.

Én tegnap nézelődtem a TESCOban, de szinte csak harisnyát vettem, meg pár bodyt, ja meg a 3 db-os cseh textilpelust, mert az annyiért (180 Ft) nagyon megéri. A 10 db-os csomag ára 2290 Ft volt!
Bár nekem sok mindenem van, így azokat nem is néztem. Viszont sok akciós termék nagyon mérethiányos volt, vagy az anyaga volt nagyon tré. Bár ez annyira nem is lepett meg.

Na, nem untatlak benneteket. Most vendégeskedem, és lassan kapom az abrakot. További jó 7végét!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok Kép

Marcsi, olyan jó lehetett az uszi, gondolom, mind2en élveztétek Kép

Barbi, el is hiszem, h szerette a sütőtököt, jójisaz!!! Kép

DBarbi, én is kiszúrtam az etetőszéketeket Kép Tegnap épp nézegettem, hogy milyet lenne érdeme venni... hát nemtom. no meg megláttam az áraikat + az újabb autósülését Kép Tényleg, szerintetek meddig férnek bele a gyerkőcök a hordozóba és mikor kell váltani - csak úgy kb.

Regi, örülök a klassz napnak, látom szoliból megpróbáltál betankolni egy időre Kép

Gabi, ne hidd, h profi vagyok varrásban még nem sokmindent varrtam. Pl Haminak sapit, de rögtön kicsi is lett rá, mert ki gondolta volna, h ekkora feje lesz Kép
De muszáj, mert ha a varrónőre várok, jövpő ilyenkorra se lesz kész. Vagy majd lesz amit ő varr, lesz, amit én Kép
Látom Zsoltika már művelődik, a Kismamát olvassa? Kép

Zsizsa, nyelvnyújtás naggggyon jó lehet Kép
Sajnos homeopátiát most ezerrel alkalmazom magamon: megfázás tünetei óhajtanak kijátszani, de nem hagyom magam!!!!

Diti, mindig megcsodálom csemetéidet, azok a szemek!!! KépKép Tünci, nagyon ügyi forgásilag!

Hanzika, köszi az akciós infokat, kivi lennék, mi minden lesz akciós, asszem elkirándulunk arrafelé, legalábbis az Auchanig.

Hami meg olyan ügyi mostanában, hogy egy halom dolgot képes megfogni és megkóstolja! Kép Persze nagyokat fintorog, mert nem igazán fincsi, de azért nagyon édi!!!Kép

Hoppá-hoppá, mennem kell
Pusssz
Ann
annann

szióka!

ma megint rossz napunk van...
Éjszakát átaludta a kis mormota, de reggel, a hami után keserves sírásba kezdett, semmi sem segített, a lázát is mértem, 37.5 volt popsiba, az meg normális...szóval nemtom mi baja lehet és nagyon rossz hogy nem tudok segíteni neki....úgy sikítozik mint akinek nagyon fáj valamije Kép
Most csicsikázik, nagy kínokkal bealudt.
ja és képzeljétek, nem nagyon tűri a gumi dolgokat a szájában...tegnap este óta nem kell a cumi, se a cumisüveg..bezzeg pohárból!!!! (mondjuk én örülnék ha leszokna a cumikáról)...helyette mindkét kezét gyűri be a szájába Kép Valamiért megorrolt a cumira, biztos mert sokat ficánkol és mindig kiesik az a nyavalyás Kép
Itattam vele édeskömény teát, hátha a pocija a baj, de nem ....azóta folyamatosan durrog a kiságy Kép

Zsizsa:
életem első szolija volt, és 10 percet voltam, de tanultam az esetből, nekem legközelebb elég lesz az 5 is....Kép

Gabi:
Olyan huncutul néz Zsoltika, és hogy Kismamát olvas Kép nekem meg kisebb cicifixet kell vennem, biztos a sok fejéstől, de kiment a szufla belőlük...Kép Kép szóval irigyellek

kellemes napot
regi
gregina

Hali!

Gabi,
Zsolti nagyon édes, tényleg büszkék lehettek rá!Kép Nekem, úgy, ahogy Reginek, szintén összement a cicim az első két hét után (mondjuk akkor Pamela Andersonéra hasonlított, 100-as mellbőségem voltKép), azóta sajnos inkább tarisznyára hasonlít, ami hol tele van, hol üres (az a legviccesebb, amikor az egyiket kiszívja Gabi teljesen, a másik meg feszül, ilyenkor elképesztő méretbeli különbségek vannakKép). Nem tudom, hogy a tiéd miért nőhet, de irigykedem én is!Kép

Ann,
a hordozó állítólag 13 kilóig jó, de szerintem ez túlzás, mert Gabinak már a legmagasabbra van állítva az öv. Mondjuk a következő kategória 9 kilótól kezdődik, ha jól tudom. Megfázás hess, hess!!! Ne is hagyd magad!Kép

Regi,
nem lehet, hogy jön a foga? Ilyenkor lázas is lehet, meg annyira fájhat az ínye, hogy azért nem tűri a cumit. Egyébként ez csak egy ötlet, mivel nálunk fognak még halvány árnyéka sem látszik.Kép

Na megyek, mert elfogyott a kenyér, sütni kell. Jó éjt mindenkinek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Sajnos tegnap nem tudtam jonni, mert a parom teljesen lebetegedett, de annyira, hogy 38,9 a laza es felkelni alig tud az agybol! Ugyhogy en is bealltam azok koze, aki korul most rajzanak a bacilusok, remelem megusszuk a picivel!Kép Ugy utalom ezt az idoszakot, mindenki betegKép Es szegeny parom mar ezer eve nem volt ilyen rosszul, raadasul kozben egyfolytaban azon aggodik, hogy mi nehogy megkapjuk! Nyomom a vitaminokat, es szedem az Elevitet, allitolag az eleg jo. Szerencse, hogy mar a mult heten elkezdetm!
Szerintetek mi van akkor, ha az ember lebetegszik es lazas lesz, meg hasonlok? Milyen gyogyszereket irhatnak fel egyaltalan ilyenkor? Es az Anyuka betegsege nem art a babanak?

Zsuzsa!
A Corat nekem is egy baratnom mondta, de majd rakerdezek, lehet, hogy osszekeverte! En is lattam az Auchan katalogusat es ott oriasi akciok lesznek!
Sajnos en meg babonabol nem akarok gyerekholmikat venni, pedig lesznek kisagyak, meg babakocsik, csomo mindenKép

Nadrag ugyben nekem is eleg lehangoloak az elmenyeim, amit a Madrinaban felprobaltam, az mind idetlen volt es raadasul draga!
Egyelore en is 2 nadraggal vegetalok, de most majd szetnezek, hogy jonnek az akciok. Hatha...Kép

Na megyek vissza apolni a paromat.

Sziasztok!

Orsi
11+2

avocado

Szia Lányok!

Jól tudtátok lesz akció a Corában Jan 28-febr 17-ig. 2 katalógus jelent meg, van egy olyan ami babamama címmel fut.
Pusza

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Zsuzsa, remélem finom volt a hami és jót "abrakoltál"? Kép

Orsi: jobbulást a férjednek!! Mit kapott el? Mi már túl vagyunk mindenféle kórságon. Szerintem ne aggódj, annyira azért nem védtelen a picid! A gyógyszerek ilyenkor tényleg kiesnek, úgyhogy ha dokikhoz mész feltétlenül mondd meg, hogy babát vársz! Azért van amit lehet szedni, de ezt csak a dokik tudják.
Babaruci: nekünk Danitól van most elég,szerencsére. Kép
Viszont nem is baj, hogy nem veszel sokmindent előre, mert mi úgy jártunk, hogy kicsik lettek a cuccok Kép és amíg mi kórházban voltunk a férjem akkor szerezte be amibe bele is fért a manó. Kép

Bellana
bellana

Bellana!

Koszi, remelem jobban lesz, allitolag most van a csucspontja a betegsegenek, talan holnap mar nem lesz ennyire halalan szegenykem!Kép
Az ugyeleten volt tegnap es nem mondta neki a doki, hogy mi, de mivel kohog adott neki valami antibiotikumot, meg kohogesre Fluimucilt. De meg az is lehet, hogy influenza!
Probalok sokat szelloztetni, de ha elkapom, elkapom, nem tudok mit csinalni. Szerecsere azert a veszelyeztetett idoszakon a doki szerint tul vagyok, remelem rendben lesz a babuci. De azert remelem, hogy nem kapom el!

Orsi

avocado

Tudja valaki, hogy ki archivalja az uzeneteket es hogyan?
Lassan megint egy fel ora, mire az ember leer a lap aljaraKép

Orsi

avocado

Orsi, igen az első 3 hónap a rizikós, de abból már kifele tartasz. Kép
Én is úgy voltam vele mikor a Dani volt nagyon beteg, hogy hát ez van, nem tudok mit csinálni, ha elkapom akkor elkapom. Úgyse nagyon tudunk mást tenni.
Mindenesetre szorítok, hogy azért ha leht ne kapd el! Kép
Kép

Bellana
bellana

Sziasztok!

Zsizsa: a mi 0-13kg-igos hordozónkat Balu 8kg-san nőtte ki vállban.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Bellana!

KosziKép

Honnan szeidtek ezeket a jopofa figurakat?Kép

Orsi

avocado

Lanyok!(most foleg Bellana meg Orsi,mivel ok vannak itt...Kép)

Van nekem egy nagy dilemmam.Szerintetek,amikor betoltom a 16.-ik hetet,akkor hany honapos terhes leszek??? Mert ugye,elvileg 4honapos,de akkor nem jon a kilenc juliusig...Mindenki kerdi es magyarazza nekem,hogy nem lehetek mindjart 4.OK,ok,de akkor mennyi???Ketszer leszek 9 honapos terhes?Vagy majd juliusban azt mondom,hogy 10 honapos vagyok?Hogy van ez?
En tudom,hogy hetekben szamolunk,de az ismerosok a honapnal ragadtak le...
Pl a terheskonyvemben van egy naptar (tablazat),amibe be lehet irni a vizsgalatokat,stb...na,abban pl van 10.-ik honap is!!!
szoszi(15+0)
Raadasul nem tudok a regisztralt nevemen irni...
szoszi vagyok

Orsi!Kép
Jobbulast a ferjednek,es kitartast neked!!!...en pl semmit nem kaptam el az iden (eddig-kopp,kopp)es szerintem ez a merhetetlen vitaminnak koszonheto,amit magamba tomok...szoritok,hogy te se kapd el!
szoszi
szoszi vagyok

Szöszikém,ezen már én is filóztam. Kép
Szerintem az 3 és fél hónap, de én is kerekítenék négyre.
A 10-ik hónap se lesz rossz. Kép

Orsi: van olyan topik, hogy "gifek és feltöltésük"
a többségét onnan töltöttem le magamnak.

Pusza:
BellanaKép
bellana

sziasztok!

Orsi: jobbulást a párodnak!
Az üziket a rendszer magától arhiválja. Nem mi végezzük!
Amúgy igazad volt, tényleg Cora. Azóta szereztem katalógust is. Csak egy hajszálnyival drágább, mint a többi hipermarketben.
A betegség: ha lázas vagy, akkor fekvés, és vizes borogatás! Ha nagyon nem elég, akkor max. algopirin. ÉS van olyan antibiotikum, amit indokolt esetben szedhet kismama. Asszem az Augmentin. Nyugi, úgy sem leszel beteg, csak tartsd magat távol az uradtól, és szellőztessetek sokat.

Bellana: fini volt Kép Leveske, vadas krumplifánkkal, és fagyitorta. Irigykedtek? Most meg rosszul vagyok a kajától.

Szöszi: aki túlhordja a babát, annak van 10. hónap is!!!Én azt mondom, hogy ha a kiírásodat veszed figyelembe (abba nem lehet belekötni), akkor egyértelmű visszafele, hogy meddig van az egy hónap. Én így gondolom.

Zsuzsa
zerko

Sziasztok Lányok!

Nézegetem a Cora katalógust. Rengeteg minden lesz, csak tudd, hogy mit akarsz.
Most a babakocsikat nézegetjük. De hát tudom én, hogy melyik a jó? 2,3,4 funkció? 30-140000 Ft-ig. Annyiért már trabit is kapok.
Na komolyan.
Gyerekes mamák tanács kellene! Bébihordozó vagy mózeskosár?
Zsuzsa súgjál már!
Kép
Van aki azt mondja, hogy nem jó a hordozó, mert görbe lesz a gyerek. Inkább mózeskosár.Amikor én vettem a hordozót a keresztlánynak akkor adtak bele szivacsbetétet újszülöttnek. Mi a véleményetek a dologról?

Szöszi! Nem csak te kavarodsz el a hónapokban. Kép

Orsi! Jobbulást a párodnak!
Bellana! Neked csak Pusz! Kép Örülök, hogy vagy!

Mucska

Andi
Kép
mucska

Mucska, szia!

Hordozó és mózeskosár ügyben nem tudom mi a jobb, nekünk egyik sem volt. De most már van egy ezer éves tütünk abba azt hiszem jobb a hordozó, nem?
A mózeskosarat lehet rögzíteni a kocsiba?

Babakocsi: nekünk olyan van ami újszülöttnek is jó és állítható késöbb a háttámlája különböző szögekbe, míg végül teljesen ültethető benne a lurkó -persze ha már tud ülni. Kép
A tolókar átfordítható, ami jó, mert míg kicsi a baba, inkább veled szemben legyen, de mikor növöget már látni akarja maga körül a világot és akkor csak átfordítod a kart és kész.
Viszont nekünk az első (vagy hátsó attól függ. Kép )kerekei bolygókerekek és szívtunk vele eleget, mert mondjuk, télen a hóban, vagy rosszabb terepen befordulnak oldalra azok a fránya kerekek és megakad az egész. Úgyhogy szerintem jobb a szimpla nagy kerekű.

Puszi és köszi, hogy értem "jöttél".

BellanaKép
bellana

No látjátok, ezért kérdeztem Kép
annann

Szia Bellana!

Lehet a nmózeskosarat is a kocsiba rögzíteni.
Az biztos csak, hogy nagy kerekű kell, mert rossz terepen is járok majd. Szerencsére buszra nem szorulok, mert külön autónk van.Vagyis lesz, mert az enyémet édesapa eladta. MAjd ha meglesz a baba lesz másik. Számomra ez a babakocsi kérdés a legnehezebb. Ja meg hogy mennyi és milyen ruha kell egy nyári babának?

Hogy jól záródjon a hétvégéd és ne legyél rossz kedvű:Kép

Várom az infókat! Puszi mindenkinek!!!!!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Mucska!Kép
Ez a babakocsi kerdes nalunk is nagy dilemma...en kineztem egy Graco Travel Systemet(ehhez jar a hordozo is), de 100e ftKépBeleszerettem,de nem hiszem,hogy lesz ra keret,raadasul sokan mondjak,hogy felesleges is ilyen dragat venni.
Nem elhanyagolhato szempont a sulya sem!!!Nalunk az unokaoccs/hugoknak hordozo volt,nem gorbekKép.

Bellana!Kép
Hol nezegetitek a Cora katalogust????En felmentem az oldalukra,de nem talaltam ilyesmitKépCsak az eheti akcios ujsagot...
szoszi
szoszi vagyok

szoszi vagyok

Szöszi!

Postán jött a katalógus. Mint feljebb írtam 2 van. Lesz a babakocsitól, gyerekágy, pelenkázóasztal, babaruha, kismamaruha, babaápolás.
Egyszóval sok minden.
Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok, újra itt vagyok

Zsizsa:
lehet hogy valami mocorog fog ügyben, mert nagyon csorog a nyála, és ha megsimogattam az alsó ínyét, kielégültem mosolygott...
Bár azóta a cumi is újra visszakerült a szájába, úgy látszik hogy amikor érzékenyebb az ínye akkor tényleg nem esik jól neki a cumi. De hiszen ő még iszonyú pici a fogas dologhoz....4 hónapos a tényleges kora, de ha azt veszem hogy mikor született volna akkor még csak kettő!!!!!

regi
gregina

Mucska: nekünk hordónk volt, de a Mózes előnye, hogy abban idegen helyen hagyhatod aludni, amíg kicsi. De a kocsiban az ülés a praktikusabb (biztonságosabb) szerintem.
Babakocsi: nagyon ne spóroljatok, mert a nagyon béna semmire sem jó. Nekem nem volt mélykocsim, és nagyon nem is kellett, mert ezek a babák nyáriak lesznek. Én egy Peg Perego Milano XL-lel nagyon jól elvoltam. Ami fontos szerintem, hogy 2 irányból tolható legyen (baba lásson, illetve ha majd ül már, és fúj a szél!), hogy könnyen lehessen összecsukni, hogy a kocsi súlya ne legyen sok, és hogy vízszintesig lehessen dönteni. Jó az is, ha dupla bolygós kereke van, de ez az utcsó nálam (persze olyan, ami nem bolyong, ha nem akarod).
A babakelengye témában ha nem találsz irodalmat, szívesen segítek. Szólj csak, és összeírom legjobb tudásom szerint. Nekem a lányom is nyári Kép

Puszi neked is Bellana! Kép

És neked is szöszi Kép

Zsuzsa
zerko

Mucska, próbáltam megkeresni a listát amit még akkor írtam amikor a Danit vártuk, mert minap nézegettem, de persze nem találom. Kép
Pedig sikerült elég jól eltalálni. (Leszámítva, hogy kicsik lettek. Kép)
Egy nyári babának nem kell sok minden és elég mindenből pár db. mert nagyon gyorsan kinövi.
pólyát sem érdemes venni, mert belesül a bébi.
Szerintem kell:
-3-4 rövidujjú badi
-2-3 ujjatlan badi
-2 cérnasapka
-3-4 zokni
-2-3 rugdalózó
-2 hálózsák, de vékony. (Dani ma is zsákban alszik, mert azt nem tudja lerúgni és a fejére sem tudja húzni)
-valamilyen vastagabb felső a hűvösebb napokra, kis kardigán, vagy ilyesmi
- 10 textilpelus a feje alá a kiságyba és büfiztetéshez
-2 kapucnis törölköző

Most nem jut más az eszembe,Kép ha meglelem a listát szivesen közkinccsé teszem.

Pussz:
Bellana
bellana

Sziasztok!

Megjött a kontár segítség időszámítás ügyben!

Nos a 40 hét, az kereken 10 Holdhónap. (A Hold fázisváltozását figyelembe véve egy Holdciklus 28 napos)
Régen, amíg nem a mai naptárat használták az emberek, addig bizony 10 hónap volt a terhesség. Viszont köztudott, hogy manapság a hónapok nem 4 hetesek, nem 28 naposak, hanem 30-31 naposak. (Innen adódik, hogy a terhesség 280 nap, amit ha osztunk 30,5-el, akkor 9,18-at kapunk, vagyis 9 naptári hónapot Kép )
Javaslatom: ha bárki kérdezi hányadik hónapban vagytok, mondjátok meg a hetek számát, és számolja ki az illető, ha akarja Kép Ugyanis a heteket már bonyolultabb összehozni ilyen formán a hónapokkal.

Remélem egy kicsit azért érthető volt Kép
Mielőtt kérdeznétek, igen van közöm a csillagászathoz, amatőrcsillagász vagyok Kép

Üdv: Bogi 35+4

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Zsuzsa És Bellana!

Köszike, majd nézelődök, de biztos lesz hozzátok kérdésem.

Szöszi!
Köszi, jó az oldal.
Kép

Mucska

Andi
Kép
mucska

Szöszi!
Nem én olvasok Cora újságot, nem is láttam még a mostanit. Kép

Zsuzsa, nekem is nyári Dani. Kép
Na, most már tuti, hogy összehozzuk a kelengye listát. Kép

Bogi, köszi a tippet, neked van igazad! Akit pontosan érdekel számolja ki magának. Kép
Nem izgulsz, már?

Mindenkinek szép álmokat, bajuszos angyalkákat! Kép

Sok puszi: Kép BellanaKép
bellana

Szöszi!

Bogi, köszi a tippet, neked van igazad! Akit pontosan érdekel számolja ki magának. Kép
Nem izgulsz, már?

Sok puszi: Bellana
bellana

Szöszi!

Nem izgulsz, már?

Sok puszi: Bellana Kép
bellana

Hú, a betyárját, megzakkant ez a ketyere, hogy háromszor elküldi ugyanazt?
Bocsi lányok!
bellana

most csak annyit, mert szaladnom kell, hogy én egy pár dologban módosítanék Bellana listáján. Részleteket holnap!

Álmodjatok angyalkákkal, és aludjatok angyalkák mellett! Kép

Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Most csak röviden, még "dógom van" Kép

Hordozó: Fanni már szinte sehogy nem fér bele beöltözve. Iszonyat szűk. Most kb. 9 kg. körül lehet a csaj Kép A lába is lelóg rendesen Kép
Azt hiszem megvárjuk a Cora-Auchan akciókat. Az előző hordozónk 30e volt...kár volt Kép A Tescoban jópofa van 9e-ért, csak Fanni nem volt velünk, nem mertük megvenni, bele kell próbálni a gyereket Kép

Zsizsa: az etetőszék háttámlája nem állítható-dönthető, hanem stabil. Nekem is ilyen volt kiskoromban, úgyhogy tudtam, hogy mit keresek. Ok, persze ez már annál szuperebb Kép Úgy van, hogy az asztal van alul és a szék részt bele kell állítani, nagyon stabil amúgy. Késöbb jó lesz az asztal, ha rajzol, gyurmázik..ilyenek Kép

Most csak ennyi, sorry, akinek nem írtam!

Minden baba gyönyörű és ügyes nagyon!

Pusszok:

dbarbi
DBarbi

Köszi mindenkinek a kakis tippeket. Tegnap volt kaki, ma még nem.Igaz már almát nem is adtam neki. Érdekesség: Robó nem nagyon ette a barackot eddig, de amióta botturmix-al keverem, kissé krémesebbre , majdnemhogy falja. Így vagyunk a körtével is. Érdekes, a darabosabb ételek eddig nem jöttek be annyira.

Dóri: jobbulást nektek, mit kapott el a családod? Vigyázzatok magatokra ebben a fránya időben.

Szisz: párod hazaért már? Hol sieltek? Körtét frisset adok neki és botturmixolom, így nagyon szépen pépessé lehet keverni. Úgy látszik ezek a fiúk nem igazán eszik az almát. Amúgy keverheted az almár barackkal is, vagy mással.

AnnAnn: mail majd megy, de apával kell összeülnöm, ő a profibb benne, mert ha én írom nem biztos, hogy párod is megértiKép, most éppen filmezik a drágám. Köszi előre is. Remélem ami késik az nem múlik.....
Melyik a kedvenc méterárutók, és merre vásároltatok még?

Zsizsa: ciciméretekKép, homeoskönyv milyen? Majd ha találsz benne jót, megírod?Nyelvnyújtásos kommunikációKép. Te még kenyeret is sütsz? Milyen ügyi vagy!

Marcsi: nagyon édi a pancsis kép, látszik mennyire élvezitek. Jó nektek, mi sajna nem tudunk járni, ugyanis nincs a közelben.Suliban minden rendben? Írj majd magatokról isKép.

Docka: anaytejet eszik még Robó és déleltőtt délután két szopi között gyümit. Az jó kérdés, hogy mennyi tejcsit, ugyani nem szoktam mérni. Nincs pontos mérlegünk, meg örökmozgó, szóval sajna nem tudom mennyiket ehet egy egy alkalommal.

Barbi: örülök, hogy ízlet Ádinak a s.tökpüréKép.

DBarbi: nagyon klassz etetőszék, valami ilyesmit szeretnénk mi is venni, az ára kb mennyi? Fanni nagyon édesen ül benne, kész nő márKép.

Regina: szénné égésért sajnállak, óvatosan ám legközelebb.Pohárból iváshoz ügyik vagytokKép, azaz manókád ügyi.Lehet, hogy tényleg a foga, ez annyira gyermekfüggő dolog, van akinek korán van akinek később bújik ki a foga, nálunk nincs még igaz, bár már kb két hósan is nyáladzott már.

Hanzi: jó, hogy Marcus jól viselkedett, legalább ilyenkor pihiznél te is kicsit.

Diti: átforduláshoz gratulálok. Imádom nézegetni a képeket, főleg azokat, ahol ketten vannak. olyan jó lehet. Sugárzik belőlük a testvéri szeretet. Nagyon szép gyerkőceid vannak. Pancsis kép a legjobbKép.Tüncike mosolya se semmi!!

Gabi: Párod archívált már? Rágd a fülét ha még nem. Büszkék is lehettek Zsoltikára! Átrendezés jól hangzikKép.Látom Zsolti is szereti az újságokatKép

Vera tényleg lehet, hogy Szolnokon van.

Hordozó: nálunk Robó eddig még elfér benne, pedig lassan 8 kg lesz. Mi hordozónk is 0-13 kg-ig van.Etetőszéket mi is szeretnénk venni hamarosan, köszi a tippeket , meg az akciós híreket. Majd annó megírnátok érdemes e felutazni érte vagy sem? Lehet, hogy felszaladnánk mi is szétnézni, feltéve ha nem kapkodják addigra el, igaz még nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni.
Amennyire tartottam tőle, hogy Robó nem mosolyog, most annyira beindult mosoly terén, hogy le sem lehet lőni. persze csak ha jó kedva van és nem álmos éppen. Imádom a mosolyát, meg az egész lényét.

Aranyosak vagytok, hogy kakitéren drukkoltok, remélem nem fogunk annyit szenvedni vele, mint annó a hasfájással.

Jó éjt mindenkinek, nálunk éppen esik a hóKép.

Anita
anita77

Edit: remélem Boti jobban van már!

Anita
anita77

Sziasztok!

Itthon vagyunk újra! Anita köszi hogy hiányoltál, de ahogy Ann is írtaKép Szolnokon voltunk a hétvégén.
Csütörtökön vettük át az autónkat és így "otthon" is maradtunk a szülőknél hétvégére. Az autó nagyon klassz, Bence kukkolt felfelé és teljesen lenyűgözték az elsuhanó fák meg a villanyoszlopokKép Minden nagyon szép benne/rajta de az üvegtető a csúcs! Kár hogy én ilyen béna vagyok és nem merek vezetni, pedig ezt élmény lenne.

Egyébként a hétvégénk jó volt, szeretek a családdal lenni, de azért jó volt már hazaérni a mi kis lakásunkba. Bencét persze mindenki agyonszeretgette a hétvégén, és újabban azt találta ki hogy ha valami nem úgy van ahogy azt ő szeretné akkor nyávog. Nem sír, hanem tényleg olyan mint egy kiscica. Egy ideig aranyosnak találtam, de most már nem annyira klassz, mert ha kimegyek a szobából akkor is nyávog. Meg ha nincs ott az a játék amit épp szeretne, meg csak úgy... Ez csak holnaptól lesz érdekes mikor kettesben leszünk napközben és hát nem tudok mellette ülni egész nap.

Anita!
A múltkor kérdezted hogy sikerült a Bencével kettesben töltött éjszakám. Hát úgy hogy nem maradtunk végül kettesbenKép Szerencsére eljött a nővérem a kislányával. Én még mindig nem merek bevállalni egy éjjelt egyedül, félős vagyok sajnaKép

Gyorsan végigfutottam mit írtatok csütörtök óta.
Hát mindenkit nagyon nagyra tartok és becsülök aki gyerek mellett tanul! Néha nekem is hiányzik egy kis agytorna, de már van egy diplomám (én is közgazdász vagyok mint GabiKép) és hát köszönöm szépen de ez egyelőre nekem elég is. Főleg azért mert még egy percet nem dolgoztam ebben a szakmában. Bankban dolgoztam Bencike előtt és totál mással foglalkoztam. Ja, és még 2 éve elkezdtem egy mérlegképes könyvelő tanfolyamot is, csak aztán jöttek volna a vizsgák sorban, nekem meg nagyon összecsaptak a hullámok a fejem felett és így halasztottam. Azóta is halasztok...Kép

Alma-ügyben: szerintem minden babára máshogy hat, ezért is kell kipróbálni. A Friss babás topicban állítják hogy az alma fog, itt is sok babára ilyen hatással volt. Bencénél viszont hashajtó hatású. Adtam neki a héten sütőtököt, meg őszibarackot, 4 napig nem volt kaki, aztán ma reggel kapott 5 kanál almát, és 2 óra múlva meglett a hatásaKép Úgyhogy nálunk működik. Bár lehet hogy leginkább a rosttartalma miatt, csak más mint a bébiételek.

Hordozó: a mienk is 13kilóig jó, de már nyáron tuti meg kell venni a normál autósülést, mert Bence is kezdi kinőni. Bár nyáron kevés ruha lesz rajta, még talán azt kihúzzuk valahogy.
Anyagi csőd lesz, mert etetőszéket is tervezünk venni, ami szintén nem két fillér. Meg a szokásos ruhavásárlás, meg szeretnék egy hintát, meg nyárra pancsolót, meg még ki tudja miket... mindig van valami amit lehet a babóknak venni, csak győzzük anyagilagKép

A képek ismételten nagyon jók, a babák gyönyörűek, beöltöztetett ÁdámKép, elmélyülten játszó HamiKép (én is akartam kérdezni hogy miben van, mert tök jó, de látom már írtad hogy pihenőszék), úszó ÁkosKép, pancsoló és etetőszékes FanniKép, gyönyörűszemű Pindur és TünciKép (a pancsis kép a legédibb) Kép és a Kismamát olvasó Zsoltika mind-mind tündériekKép

Asszem mára ennyit, lassan én is megyek aludni. Bence épp most ébredt fel a cumijáért. Mostanában az alvásaink rémesekKép Este nehezen alszik el, egyfolytában repked meg vigyorog a kiságyban, pedig tök fáradt, aztán éjszaka teljesen rendszertelenül ébred hol 2kor hol csak 5kor, még nem jöttem rá a titok nyitjáraKép De hát ez van, szerencsére már egyáltalán nem visel meg hogy fel kell kelnem éjszaka, 10 perc és alszunk továbbKép

Jó éjt mindenkinek:
Vera

KépKép Kép
76vera

Másfél órája délutánit alszik Ádám, remélem nem most kiabáltam el...
Vera, üdv újra "itthon",jó lehetett ez a hosszú-hétvége a szülöknél. Mitnemondjak, ma nekem is sokszor megfordult az agyamba,hogy jó lenne egy kicsit kikapcsolódni ebböl a napi 24 órás állandó ügyeletböl,még úgyis,ha csak ideiglenesen, de sajna nálunk semmi lehetöség, illetve senki, akihez igy elmehetnénk. Na,nem panaszkodom,néha rámjön ez a gondolat, pláne,ha Ádi is kismacska nyávogós hangulatban van...
Ma egyébként "kikapcsolódásként", kimentünk a férjemmel havatlapátolniKép Félórát voltunk a minusz 30 fokban, ö lapátolt elöl, én követtem a söprüvel, jó kis testmozgás volt, mire végeztünk a benti járdákkal, kinti járdával, plusz 2 autó...Jól esett a mozgás, csak ne lenne ilyen kutya hideg. Addig Ádám igazakálmát aludta, mig az ösök hógolyóztakKép
Tökpüré ma is izlett, nem tudom emiat-e vagy se, de a tegnapi elsö kóstolás után 3-szor kakilt délután. Párom már igen kérdön nézett rám, hogy most mi az ég van, mer már megint nyomatol a gyerek..Nem is akármilyen szagút.
Ma meg pont valaki azt mondta ( jó ismerös), hogy ilyen nyers zöldséget-gyümölcsöt majd csak 1 éves kor után adjunk. Na, ennyit is ért hozzá a kedves, csak miért mondja el, amikor éppen arról számoltunk be neki,hogy elkezdte enni Ádám a tököt,mivel már 6 hónapos...

Na, nálunk is tele van a hordozó, de még muszáj lesz beleférnie, nincs szándékunkban most autósülést venni,most etetöszéket és járókát vadászunk egyszerre. Én nemtom miért van ez, de amikor nem kell bizonyos dolog, akkor úgy tünik borzasztó sokféle van belöle, nagy választékkal, De amint konkrétan keresek valamit, hát biztosan nem tetszik,nem felel meg, amit találok...

Az éjszakáink nekünk is nagyon neccesek, nem ébred fel csak dumál éjjel Ádám, ami könnyen sirássá alakul át,ha nem igyekszem és adom oda a cumiját idöben. Ma példul fél 2-kor volt ilyen, de elözö este meg 3/4 3-kor, változóan. Átlag kétszer van dumapartija egy este, aztán reggel 6-7 kor meg felvillanyozódva ébredne... Na, ilyenkor viszem át magamhoz, és még próbálom altatni egy kicsit...Önzözök,mert én biza még aludnék ilyenkor...

Na,jól el-monologizáltam itt magamban, éppen hallom idáig tartott a délutáni alvás,már ez is több,mint a semmi, igaz??
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Mucska!

A babakocsiról: attól függ, hogy mire használod. Mi például Érden lakunk, ahol nem nagyon van betonos utca, úgyhogy nekem például terepjáró babakocsi kell, nagy, vastag kerékkel és semmiképp sem bolygó kerekes. De ha pl. Pesten közlekedsz mondjuk villamossal, akkor nyilván az a jó, ha könnyű a babakocsi és könnyen összecsukható. A mózeskosár szerintem autóba nem túl jó, mert nem tudom hogy kötöd bele a gyereket. Szerintem autóba a hordozó jobb, de igazad van abban, hogy amíg a gyerek nem tudja tartani magát, addig nem túl jó, ha sokat ül ilyen hordozóban. Amúgy mikortól ülni tudtak a gyerekeim, mi főleg ezt az összecsukható, ún. esernyő babakocsit használtuk, amit 5000 Ft-ért vettünk még Petinek és ő is használta 2 évig, meg Rita is és még mindig nincs semmi baja. Bezzeg a 6 évvel ezelőtt 30000 Ft-ba kerülő mózeskosaras babakocsinak, amit mindkét gyereknél csak 7-8 hónapig használtam állandóan kiesnek a kerekei (pedig nagy kerekei vannak), úgyhogy most vettem is egy terepjáró babakocsit szombaton a bababörzén.

Panó
panó

Sziasztok!

Kép

Hát éjszaka gondolkodtam hogy is legyen. Szerencsémre az is bonyolítja a dolgom, hogy télen bentlakunk a panelban, nyáron meg a Tiszaparton. A nyaralóban minden meg van csak sokat kell lépcsőzni, mert fent van két szoba, lent a konyha, wc, fürdő. A baj, hogy a lépcső kívül van. A műtétem miatt valószínű, hogy császáros leszek. Mivel már sokan ijesztgetek hogy nem fogok kint tudni lenni, így úgy néz ki, hogy a panelba jövünk haza. De ahogy lehet és bírok ki akarok menni a jó levegőre a babával. Lényeg! Mózeskosárba alhat az elején a gyerek? Mert itthon lesz kiságy, de most kintre is vegyek egyet?
Babakocsi: az biztos, hogy 130000 Ft-ért nem lesz babakocsim. Most már lassan nézelődünk, de nem merek venni semmit még!

Köszike Panó!

Mindenki véleményét szívesen várom a kérdéseimmel kapcsolatban.
puszi mucska ( ha jól tudja 19+5)

Andi
Kép
mucska

Sziasztok Lányok!

Sajnos három napja nem tudtam jönni és nincs időm visszaolvasni mert elvileg ez az utolsó dolgozós hetem. Át kell adnom a munkám és auditorok is megszállnak bennünket. Azért remélem be tudok nézni napközben hozzátok mert nagyon hiányoztatok.

Remélem mindneki jól van és nőnek azok a pocakok! Kép

Chello
16+1
chello

Sziasztok!

Ma csak gyors leszek, mert dél körül megyek a suliba, Gödöllőre. Hát kiváncsi leszek Nórira, hogy hogy fogja bírni, tejcit sikerült lefejni, de természetesen most romlott el a fejőkém, szóval megszenvedtem. remélem minden ok lesz vele.

alvás: mi is szenvedünk, mondjuk most napközben alszik 2-3 x 1,5 órát, de az éjszakáink borzalmasak. nagyon nehezen alszik el, és éjjel is egyfolytában mozgolódik, mint egy kis sajtkukac, de úgy látszik, hogy a levegőben van valami, hogy senkinél nincs rendes alvás.

a képek édesek, miden babóca gyönyörű, holnap megpróbálunk mi is feltenni. ja és végre fog Nóri, mármint a játékait.Kép és már többször megfordult a kiskádben, úgy látszik, hogy ez nem véletlen végre Kép, habár csak a kádban csinálja Kép, de majd belejön!!!

Most megyünk reggelizni, mindenkinek pussz

Meme
meme

Szia Chello!

Ne hajtsd túl magad!
Ha már nem dolgozol, akkor is tudsz neteznei ugye?

Igen a pocak nődögél szerencsére!
Mucska

Andi
Kép
mucska

sziasztok!

Panó: kár, hogy nekem nem válaszoltál Cora ügyben Kép Így max. potyára autózom ki ebben a szép időben...
Mucska: szerintem sem kapkodjátok el a dolgot babakocsi ügyben! Amúgy amíg kicsi a baba, a ti ágyatokban is ellesz!

Chello: csak óvatosan a melóval, és várjuk azt a bejelentjkezést!

Kép

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?