Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Végre tul vagyok a vizsgakon. Ma volt a szobeli, megyegetett, eredmény csak 3 hét mulva.
Köszönöm, hogy szoritottatok!

Kinga!
Pedig a környezetemben eddig mindenki lanyt josolt nekem, nem értem miért. Nekem semmi megérzésfélém nincsen.
En is tanultam szamvitelt és Magyarorszagon ilyen területen dogloztam. Most is hasonlot csinalok, csak joval unalmasabb.

Chello!
Még nem érzem naponta többször a mozgast, és nem mindig tudom biztosan megkülönböztetni a bélmozgasoktol. De akkor vasarnap reggel biztos voltam benne, hogy ö az.

Megszépült Mucska!
En is eszem reggel müzlit joghurttal és segit a wc-re menésben. En olyat eszem, amiben vannak aszaltgyümölcsök is. Azokon a reggeleken, mikor kihagyom, sokkal rosszabb a dolog (marmint a nagydologKép )

Timi!
Anyossal finoman és udvariasan közöld a véleményed, csak hogy "szokja", de még ne izgasd magad, föleg amig a baba meg nem érkezik.
Egyébként vigyazz magadra!

Bori!
Multkor elfelejtettem irni, hogy örülök, hogy mar jobban vagy! Mostmar tessék hizni (nehogymar csak én)! Kép

Egcsi!
Gratula és tovabbi jo lebegést!

Evici!
A sogornömnek is 12 hetesen mondtak meg, hogy fia lesz, és bejött. De azért szerintem ez ritka.

Tegnap beiratkoztam kismama tornara, hetente kétszer fogok menni. Mar elöre örülök neki, mert szépen beindultak a kilok és olyan puhanynak érzem magam. Mar otthon is elkezdtem oriaslabdaval tornazni. Ti mozogtok valamit? Es mit?

Sok puszi, szép estét,
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Én is tanulok. Valamikor a jövő héten megyek vizsgázni. És ez lesz az utolsó vizsgám Kép
De valamit szeretnék még tanulni, de még passz, hogy mit.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Köszi Anita hogy hiányoltál! Megvagyunk, olvasgatlak Benneteket, csak írni nehezebb...
Én ugyan nem tanulgatok a baba mellett, hanem ha van munka akkor dolgozgatok. Ez is persze elég sok időt vesz igénybe, de eddig működik...

DBarbi!
Drukk! És miért éppen cseh szak, ha szabad kérdeznem? (Én angol-törin végeztem 1996-ban...)

Cory!
Mit tanulsz?

Más:
Én úgy szeretnék síelni menni az idén! Tavaly voltunk, három hónapos terhesen síelgettem, olyan jó volt... persze csak módjával. Most a picivel jó lenne menni, csak hát ugye akkor nem tudunk együtt síelni...

Docka
Docka

Cory:
te mit tanulsz?
gregina

Sziasztok!

Docka: mert Págában jártam gimibe (1-3)...így Kép Apukám munkájából kifolyólag kiküldetésben voltunk Kép

Cory: elismerésem, így 2 gyerkőc mellett! Hogy van rá időd? És nyugalom? Kép

Képzeljétek, Fanninak mostmár uzsira abszolút nem elég egy üveg bébidesszert. 1 órára rá már éhes is. Ebédre is neccesen elég egy üveg bébiétel. Énis főzigélek neki, hol ezt, hol azt, de az nem tűnik olyan jónak...
Fektetni szinte abszolút nem tudom. Eddig tökjól levolt fekve is, mostmeg csak ülni hajlandó. Így sokkal jobb játszani, azt elismerem, de így állandóan figyelnem kell, nehogy eldőljön. Tanulásnak annyi Kép Ha fektetem, ordít.

Tegnap du. Gábor hazajött, bejött a gyerexobába, köszönt Fanninak, Fanni ránézett és közölte, hogy "papapa"...na Gábor elolvadt ott helyben Kép

Egy tegnap esti kép:

Kép

dbarbi
DBarbi

Sziasztok!

Én az ELTE TTK-ra járok, és matek tanár leszek, ha végre végzek Kép Ez az első diplomám, úgyhogy muszáj Kép Én nappalira járok. Ti? Nálam ez úgy volt, hogy érettségi után vegyész szakra jártam egy fél évet, de az tévedés volt Kép (matek-kémiára felvételiztem eredetileg), aztán matek-infot kezdtem 97-ben, infot elhagytam, és Balu születésekor (negyedév után) kihagytam 1 évet. Úgyhogy most itt tartok. Utolsó félévem. Már nagyon várom a végét. Igazából védőnő szakra szeretnék utána menni, de sajnos abból csak nappali van, és azt 2 gyerek mellett nem merem bevállalni.

cory

cory
Budapest

Ühüm, az enyém is nappali Kép Közben kezdtem dolgozni...ami nyári munkának indult, így érdekesen jártam...azaz inkább nem jártam be Kép

dbarbi
DBarbi

Dbarbi: nagyon szorítottunk, holnapi napra pedig szintén megy a drukk, csak ügyesen. Nagyon büszke lehetsz magadra , hogy gyerkőc mellett is tanulsz, nem semmi!!!Fanni valami fantasztikusan jól néz ki a képen. Mekkorát nőt már. Robó is csak ülni akar. Ő felül már magától? Robó is el el dől néha , főleg akkor ha másra koncentrál a távolba....De ő sem akar már hason , háton lenni. nem tudom, így a mászás hogy indul majd be nála.

Cory: minden elismerésem a tiéd, két gyermek és még tanulsz is, nagyon nagy energiával bírsz ám, adhatnál belőleKép.

Docka: síelésKép, érdekes lenne AndrissalKép , bár lehet, hogy élvezné. Szakmádban dolgoztál , szülés előtt?Jó, hogy írtál márKép.

AnnAnn: örülök, hogy írtál. Már én is átéltem az újranagylányvagyok állapotot. Nekem a terhesség előtt iszonyatos görcseim voltak olyankor, most pedig semmi. Neked ezek szerint ismért fáj a pocid? SajnálomKép. Nem tudom, hogy nekem is hogy áll majd be, mert nem mondhatnám még igazinak(kevés idejig is tart), de arra külön kíváncsi leszek, hogy marad e így hasfájás nélkül.Nagyon jó lenne.

Zsizsa: én is hallottam olyanról, hogy vashiány miatt nem híznak a babák, érdemes megnézetni. Pedig te is szeded a vasat, ugye? Mondjuk szerintem egy héthez még nem lehet igazodni, ami a gyarapodást illeti. De ha úgy látod, hogy sápadtabb is, nézessétek meg, ártani nem árt.

Regi: tessék azokat a hímneműeket megtanítani hűtőt nyitogatniKépNálunk egész ügyesen megy már. csatlakozom hozzád, a lustább típushoz, igaz nálam csak a tanulásra igaz. Más térem izzig-vérig szorgalmas vagyokKép.

Dandy: örülök,hogy írtál, annak is, hogy Martinnak vosszatért az alvásperiódusaKépÉn is innen szedem össze a legtöbb és leghasznosabb infókat. Még jó, hogy van honnanKép.

Robó ma meggyet evett és nagyon ízlett neki, külön a levét ie megitta , még keveslette is, de sokat nem mertem még neki adni. Nálunk is megy a gagyarászás nagyon: appa, ama, "aggyá", eh, ebbe, meg ehhez hasonlókKép. Imádnivaló ahogy formázza a betűket. Legkedvesebb szava az appa, dagad is tőle apucuja melleKép. Jah és telefonálni is szeretKép. Mamit felhívjuk, elég ha anyu beleszól, már mondja is Robó a magáét.

Még mindig nem jelentkezett mindenki, azért bízom benne, hogy csak időhiány áll a háttérben!

Jóéjt mindenkinek: Anita
anita77

Sziasztok!

Én a PTE-EFK-ra jártam, vagyis a Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai karára, és diplomás ápoló lettem. Ja, és levelezőre jártam. Szeretnék még tanulni Gyes mellett, de max. 2 évet. Munka és gyerek mellett már tényleg nem menne. Ami most érdekelne az 3 éves, ill. van egy 1 éves is, de az meg nem indul.

Úgy tűnik a régi nevemen már nem akar engedni. Azt hittem ez csak 1x-i dolog lesz.Kép

Dandy
andy30x

Sziasztok kányok!

Egy órán át irtam az üzimet (gondolhatjátok milyen hosszú voltKép), és amikor elküldtem, Karbantartás miatt üzemszünet hibaüzit kaptam...AHAHAH, 3-szorosára dagadt a fejem, olyan mérges lettem.
Sajna nincs se idöm, se energiám most újrairni, de azért irok egy kicsinység.
Jól vagyunk, mostanában sokat jártunk sétálgatni,mert igen enyhe idök voltak, viszont holnap megint jön a tél, hó, hideg, szobafogság.
Ádámka ismerkedik az almával, nem aratott elször osztatlan sikert, hidegrázástól kezdve fintorokán át volt minden, de második próbálkozásra már egy negyed is lecsusszant.
Ücsörgést is a napokban kezdtem kipróbálni, támasztva már nagyszerüen megy, most megpróbáltam anélkül, néhány másodpercig úgy is megy, csak az a baj, hogy a mamuszkáján lévö figurákat mindig el akarja érni, ezért majdnem orrabukik.
ANita, Vera, képek csudaédesek. Robóka frizurája nagyfiús nagyon, nálunk még hajvágásra nincs szükség, még mindig csak pihe van haj helyett, de egyre több abból. Vera, a kantáros naci is nagyon " komolyit", igazi fiús benne Bencike.
DBarbi, drukk a vizsgákhoz, elötted és Cory elött megemelem a kalapom, én nem lennék erre képes, még tanulni is baba mellett, de ez egyéni adottság. Fanni csuda kisasszonyos a fürdöben, nagyon édesKép
Docka, neked a sielésröl irtam egy egész eposzt, most csak annyit, hogy láttam a múltkor egy kispapin a hasán lógott 3-4 hónapos csimota, és igy sielt, igaz sifutás,nem lesiklás, de abban is vannak nagy hepe-hupák ám!!!
AnnAnn, a te neved meg utólagos engedelmeddel imába foglaltam, mert amit irtál program müködött! (kinomban lemásoltam a cd-t, igy most van egy ronott példányom belöle, az eredetit elküldtem, de még erröl a rontott CD-röl is leszedtem az elsö adag képeket, a megszületéskoriakat, és az elsö itthoni hét képeit, azt hiszem az egyik legfonotsabb adag ez, és megint meg van!!! ÖRök hálám!!!)

Sajna a többieknek szánt válaszom most elmarad,hiába, kétoldali idöhiányban szenvedekKép
De azért jövök hamarosan, amint lehet !

Sziasztok
Barbi, Ádámka
Igy sétálunk,ha jó az idö:

Kép

Kép
Kép
barbi

Halihó!

Megpróbálok kicsit hosszabban írni, bár Gabi már most csuklik (ez nála az idegesség első jeleKép), majd meglátjuk, sikerül-e, legfeljebb egész nap írok. Előre is bocsi, hogy nem túl részletesen, és nem mindenkinek.

Vera,
Benci nagyon nagyfiú az új farmergatyóban!Kép

Anita,
Robó cuki az új frizurájában, a függöny meg tényleg jól sikerült.Kép Telcsiző Robó nagyon édes lehet!Kép

Látom, ti itt találkozgattok, de jó nektek! Még ha lakna is a közelünkben valaki, akkor sem tudnánk együtt sétálni, mert Gabi újabban már 20 percet is alig bír ki, és ezalatt rohannom kell szinte, hogy elég gyors legyen neki a ringatás. Nem baj, majd tavasszal!Kép

Edit,
Botinak jobbulást, remélem hamar rendbejön, és nem kell antibiotikum!

Regina,
irigyellek, hogy neked tanulásra is van energiádKép, én örülök, hogy élek, nemhogy még tanuljak is Gabi mellett. Nálunk apája nemcsak kinyitja a hűtőt, de néha főz is, persze általában egyszerűbb dolgokat.Kép

Hanzika,
hozzátápi terén a doktornők is mást mondanak, az enyém pl. az 5 hót, szóval tényleg úgy érdemes, hogy az ember tájékozódik többfelé is, aztán eldönti, hogy ő mit gondol.

DBarbi,
remélem jól sikerültek a vizsgáid! Elképesztő, hogy milyen sok energiád van!Kép A tanár elfogadta az indokaidat?Kép Hogy jutott eszedbe a rajzfilmrajzoló tanfolyam? A húgom jövő hét kedden vizsgázik belőle!KépKépKép Fanni édes husimókus, a kép alapján már majdnem kinőtte a kiskádat!Kép

Tanulásról még: én nyelveket szeretnék, felfrissíteni az elfeledettet, és újat is tanulni. Ezzel mondjuk csak az a probléma, hogy kéne egy beszélgetőpartner is, lehet, hogy felkérem Gabit.Kép

Cory
Neked is megy a drukk a vizsgához!Kép Én imádom a matekot, kiskoromban matek tanár akartam lenni (matek-kémia). Védőnőnek hol lehet tanulni, és mennyi idő? Eleged van a sok hozzá nem értőből?Kép

Docka,
te mit dolgozol? (Lehet, hogy írtad, de nem emlékszem.)

Dandy,
te mit akarsz tanulni?

Barbi,
látom a jó idő is azt jelenti azért, hogy jól be kell öltöztetni Ádibádit.Kép

Most én is befejezem, mert Gabi nem bírja már az egyedüllétet.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsuzsa!

Szorítok, hogy rendben legyen minden az uh-n. Irj majd, hogy mi volt!
Puszi Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Zsizsa: én is a tavaszt várom messiásként Kép
Védőnőnek főiskolán lehet tanulni (3 vagy 4 év). Igazából úgy érzem, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, és leginkább pici gyerekekkel. Bölcsibe viszont nem szívesen mennék gondozónőnek. Aztán majd meglátjuk.

Zsoma oldalra fordult! Kép És megfogja a játékait, felemeli Kép Még jó, hogy nemrég még itt paráztam Kép

cory

cory
Budapest

Lányok!

Lemaradtam valamiről?
Átléptem a 2004. őszi topicba és ott olvastam, hogy bizonyos okok miatt Bellana már nem akar nagyon ide írni. Mi történt vele? Megbántotta valaki véletlen?
Mucska

Andi
Kép
mucska

Süncsi, én is szeretnék kismama tornára járni de még nem jött össze. Talán februártól amikor szabin leszek el tudok menni hetente 2x. Úgy érzem muszáj mozognom valamit mert el vagyok lustulva és csak úgy ragadnak rám a kilók.

Zsuzsa, délelőtt v. délután mész uh-ra? Én is szorítok és várjuk, hogy írjál.

puszi
Chello
chello

Szia Mucska!

Sajnálom, hogy Bellana elpártolt tőlünk, remélem nem bántottuk meg akaratunkon kívül.

pusz
Chello
chello

Szia Chello!
Jó reggelt! Remélem minden rendben nálad is!

Én ismét megszépültem, mert most meg fodrásznál voltam. Nálam minden rendben. A fodrász és a kozmetikus is közölte, hogy a combocskámról vándorolt a pocakomra a kiló, mert olyan,mintha fogytam volna. Babóca sokat mozog. Főleg este a lilahagyma után. Hát nem sokat aludtam, mert úgy égett tőle a gyomrom.
Remélem szerdán már megmondja a doki bácsi, hogy lánykánk lesz e.

Mindenkinek szép napot kívánok!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

ma mi is vagyunk végre!

Tanulás: én is tanulok Gödöllőn, gazdasági agrármérnök leszek, remélhetőleg. sajna nekünk is most kezdődik a második félév, úgyhogy jövő héten lesz a konzultáció, hát nem tudom, hogy hogy oldjuk meg. De mindegy valahogy lesz, eddig is sikerült, legalábbis ezzel bíztatom magam KépKépKép!

Hozzátápi: mi a Hipp alma+szőlőjét ittuk, és nagyon ízlett neki, és még kaki is voltKép!

Nóri megfordult a kádban azt hittük, hogy rosszul látunk, édes volt, és közben nagyokat vigyorgott. Meg csináltunk babamasszást is, és nagyon élvezte KépKépKép!

Most megyünk, de később benézünk!

Pussz

Meme
meme

Sziasztok!

Ma mennénk tanácsadásra, de mivel -9 fok van odakint, inkább maradunk itthon. Már tegnap sem sétáltunk, bár akkor csak -5 volt Kép Pedig olyan szépen süt a nap!

Anita,
köszi a hiányolást! Jólesett Kép Megvagyunk mi is, csak épp Zsoltika megint nem óhajt napközben aludni Kép Szerencsére éjszaka alszunk, de két szopi mindig van. Robóka nagyon édes, és milyen szépen ül! Szuper az új frizura Kép A függöny is szép lett nagyon.

Nálunk sem lesz még hajvágás egy darabig, Zsoltika fejcskéje pihés, és még egy kicsit hullik a haja, bár nagyon lassan, nem látványos Kép Én úgy szeretem, amikor pancsi után megfésülöm, égnekáll a hajacskája, és olyan gézengúzos KépKépKép

Zsizsa,
szerintem se aggódj Gabó súlya miatt! Te is írtad korábban, hogy vékonyka baba voltál Kép, biztos Gabi örökölte ezt. Meg aztán az a lényeg, hogy nehogy csökkenjen a súlya, nekem legalábbis ezt mondták a tanácsadáson. Még régebben én is aggódtam, nálunk ez a negatív rekord 80 gramm volt 2 hét alatt. Tényleg, mennyit mozog Gabi? Nálunk Zsoltika meg nem áll, lemozogja a kaját Kép

Edit,
jobbulást Botinak! Remélem már lement a láza. Most ebben a jó kis hidegben talán elpusztulnak a fránya vírusok!

DBarbi,
megy a drukk! KépKép Remélem jól sikerültek a vizsgák.

Tanulás: én is tanulok Kép Az ELTE JTI (Jogi Továbbképző Intézet) levelező szakára járok: mégpedig jogi szakokleveles közgazdász képzésre Kép Ez már másoddiploma, amúgy közgazdász vagyok. Nekem már csak az államvizsga van hátra, decemberben már le kellett volna tenni, de elhalasztottam. Semmi időm nem volt tanulni.

Ajjajj, most mennem kell, Zsoltika kiabál utánam. Bocsi, hogy nem írtam mindenkinek, majd legközelebb Kép

Sziasztok!
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Kedves Mucska!

Meghattottan jövök, hogy válaszoljak neked a másik topikban feltett kérdésedre.
Most biztosan megfognak rám haragudni sokan, de mindegy mert egy másik topikban most úgyis bántanak.
Azért nem jöttem hozzátok, mert miután a fiam beteg volt és felgyógyult még megpróbáltam követni az írásotokat és akkor láttam, hogy sokmindenkit hiányoltatok, de engem nem, sőt az egyik hozzászólásban az volt, hogy már csak Reditke hiányzik és akkor mind megvagyunk..Nem szó szerint idéztem. Ez olyan rosszul esett, hogy úgy éreztem akkor nem rontom itt tovább a levegőt.
Ne haragúdjatok, ha valami felett elsiklottam, nyilván ha csak én gondolom így akkor az én készülékemben van a hiba. Az őszi topikban meg ismerősöket véltem felfedezni és örömmel fogadtak.
Ne haragúdjatok rám, hogy úgy érzem kiszorultam közületek, nagyon rossz érzés és most zavarban is vagyok emiatt a levél miatt, mert igazán nem akarok drámázni, de így sikerül.
Amúgyis mostanában eléggé lehangolt vagyok,nem tudom van e helyem köztetek.
Persze mondhatjátok, hogy írjak többet, de annyi a hozzászólás, hogy sokszor nem tudom követni, a Danimtól meg alig van időm, így hősiesen bevallom oda megyek ahol észrevesznek.
Mucska, köszönöm, hogy észrevettél.
És most jöhet a kiosztásom. Kép

Remélem jól vagytok, puszillak benneteket:
Bellana
bellana

Mucska, köszi mi is jól vagyunk. Mi ez a nagy szépítkezés Nálad? Kép
Nekem a combomra és a hasamra is rakódtak kilók sajnos.

Én is imádom a lilahagymát de nem merek enni pont a gyomorégés miatt.

Szerdán már e genetikai uh-ra mész, jól emlékszem? Szerintem ott már látni lehet majd a nemét.

Neked is szép napot kívánok!

Chello
chello

Kedves Bellana!

Igenis most kiosztalak!!!!!!! Kép
Természetesen van helyed itt. Volt mikor én is éreztem, hogy épp eltűnök egy pár napra és nem ír senki, nem keres. Ez ennek a fajta levelezésnek a hátránya. Egyszerűen be kell kapcsolódni, amikor van időd és akkor "észrevesznek"!
Az, hogy valaki, csak egy emberkét hiányol, az lehet személyes dolog miatt is. Én pl. olvasom minden nap a topicot, de egyszerűen nem tudom kiszűrni, hogy ki hiányzik. CSak mikor bejelentkezik jövök rá, hogy rég hallottam róla.
Szerencsére elég forgalmas a topic és kell némi figyelem, hogy kivel mi történik. Sokszor követni sem lehet. Érzékenységed pedig lehet a hormonok miatt is. Fent van az email címem, ha akarsz szívesen veszem a leveled privátba is, DE BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY MINDENKI SZERETETTEL OLVASSA SORAID! Az meg nem baj, ha az ember másik topicba is írogat. Én is elszoktam olvasni a megint megjött, a 2004. őszi, szegedi topicot is.

Puszil: Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Süncsi!

Én maximum annyit mozgok mostanában, hogy ha jön egy szimpatikus busz, vagy éppen késésben vagyok, akkor futok a buszhoz.Kép De majd én is akarok terhestornára járni, bár nem tudom, hogy hány hetes kortól szoktak menni.

Ember most otthon van, és takarít szorgalmasan. Vagyis mondja ezt ő.Kép De azt is láttam, hogy a PSx-et rákötötte a tv-re, szóval azért jól elszórakozik otthon.Kép

Én úgy érzem, hogy fiam lesz. Nem tudom, hogy miért, de így tudom elképzelni annak ellenére, hogy inkább "kislány beállítottságú" vagyok. Néztem asszem a babaponton egy kínai akármit (ezt jól megaszontam Kép ), és aszerint is fiam lesz.Kép Mondjuk teljesen lényegtelen, hogy milyen nemű, mindenképpen az enyém lesz, és az apukája ugyanolyan büszke lesz rá, ha lány, és akkor is, ha fiú.Kép

Én is olvastam, hogy Bellana elpártolt tőlünk, de én nem tudom, hogy miért, nem ismertem annyira...

Timi
hmmm

Szia Chello!

Muszáj szépítkezni néha. Havonta egyszer szoktam járni nagy kezelésre és hajat vágatni. De jó is, mert kimozdulok otthonról. Mostanában egy kicsit elhanyagoltam magam nem volt kedvem hozzá, de most szerencsére annyira jól vagyok, hogy maradhatnék ebben az állapotomban is. A babócát érzem, mozog, de még nem ordít.... Milyen idilli!

Szerdán megyek uh-ra jól emlékszel!Bizti rendben lesz minden.Kép
Ja és szólok a dokinak, hogy Annát lásson.
Műzlit még mindig szereti a kutyám!
Puszi mindenkinek!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Szia Timi!

Te hiszel abban a kínai micsodában? Nekem lányt írt, ha lehetne választani azt is szeretnénk,(persze mindegy). Jövő héten beszámolok, mert akkor lesz a genetikai uh., hogy a doki mit mond a nemére.
Mucska

Andi
Kép
mucska

Mire leírtam a mondandómat Bellana jelentkezett!

Bellana!

Én sokáig nem voltam, szerintem azt sem tudták, hgoy ki vagyok Kép, de mindig beledumálok mindenbe, és eddig még senki sem mondta, hogy ne tegyem.Kép Jó olvasni mindenkit, hogy kivel mi van, ki milyen vizsgálatra megy, és ki mennyire gömbölyödik...szóval én vevő vagyok mindenre!Kép

Timi
hmmm

Mucska!

Én nem feltétlenül hiszek benne, de általában minden ilyet megnézek. És mivel én is úgy érzem, hogy fiam lesz, meg az is azt írta, így egy újabb "jelnek" tudtam be.Kép

Én nagyon lánypárti voltam mindig, el sem bírtam képzelni, hogy mit csinálok egy fiúval. De ahogy halad előre az idő, úgy érzem, hogy fiam lesz (talán azért mert annyira szerettem volna lányt, és az ilyen sosem jön be nekem), és jobban belegondoltam, és rájöttem, hogy egy kisfiút lehet ugyan úgy szeretgetni, babusgatni, puszilgatni...Kép Eddig úgy éreztem, hogy a fiúnak nem örülnék annyira, de most már érzem, hogy bármi lesz is, az enyém lesz, és már most imádom!Kép

Timi
hmmm

Timi!

Lehet, hogy én is azért ódzkodok a fiútól, hogy mit kezdek vele? De amit leírtál, abban teljesen igazad van!!!!! Kép
6 év kezelés és egyéb megpróbáltatás után spontán babával még válogatni is akarok! E nagyon nem szép tőlem! Majd a jövő héten kiderül az igazság!
Pusz: Mucska

Andi
Kép
mucska

Bellana!

Nekem is mostanában rossz kedvem van, sajnos ez a hangulatváltozás a terhesség velejárója, de te úgyis tudod. Kép

Mikor én is elkezdtem a topikozást, volt, hogy rosszul esett, hogy nem reagálnak a hozzászólásaimra, vagy nem úgy reagálnak, ahogy én szerettem volna, aztán voltak félreértések is, és én sértettem meg másokat, mert rosszul vagy túl sarkítva fogalmaztam. Mivel sajnos nem látjuk egymást, így nagyon nehéz obkjektíven látni az embereket, a véleményeket. Azt meg kell szokni, hogy ha valaki sokat szól hozzá a topikban jobban észreveszik, de persze még így is megtalálják egymást azok, akik egymással jobban szimpatizálnak. Ha másik topikban több ilyen embert találtál, akkor örülj neki, de ne érezd magad innen kirekesztve, mert nem erről van szó.
Van egy másik topik, ahol már több mint 2 éve vagyunk, ott már minden volt, veszekedtünk, megsértődtünk, ennek ellenére sokat taliztunk és mindig a vége az lett, hogy mindenki visszajött beszélgetni, együtt örülni és panaszkodni. Elvégre egy barátság is így működik. A személyes találkozás is sokat változtatott a dolgokon, aki írásban nagyon nyitott volt, az személyesen visszahúzódó lett, és aki pedig csak pár mondatot írt, ő meg nagyon nyílt egyéniségnek ismertük meg. Érdekes ez a virtuális világ!Kép A lényeg, hogy emiatt ne érezd rosszul magad és továbbra is élvezd a terhességedet és a társalgást ezzel kapcsolatban. Mivel kiváncsiak vagyunk a te véleményedre is, hiszen abból mi is tanulhatunk, számítunk a hozzászólásaidra!Kép Persze, ha neked nem terhes 2 topikba írniKép

Különben arra gondoltam, hogy szerencsésebb lenne az egész 2004-es babás topikot egybe tenni, mert egy korosztály és így többen lennénk, hasonló gondokkal, örömmel. Ha megszületnek a babák, talán jobb lenne egy nagy topikot kezdeni, ahol a 2004-es babák lennének Kép Biztos, hogy jó lenne és nem lesz kaotikus, hiszen az első hónapokban sokkal kevesebbet tudunk netezni, hiszen állandóan a babákkal leszünk, sokkal kevesebbet fogunk írni, így jobb is, ha többen vagyunk...

Pl. Szerintem Timinek nem tetszhetett, amit én írtam, de úgy látom, nem sértődött megKép vagyis remélem.

jó napot! azaz jobb napot mindenkinek!

üdv: zsuzsi
zsu26

Én annyira tisztelem az "ilyen embereket", mint Ti, hogy sok-sok évig próbálkoznak, mindent megtesznek egy babáért. És annyira tudok örülni, hogyha valaki mondja, hogy összejött nekik.Kép

Nekem még sokára derül ki, hogy ki lakik odabenn, Buda Richárd e, vagy Lilla Bianka, de úgy döntöttem, hogy nem leszek türelmetlen.Kép

Timi
hmmm

Zsuzsi!

Én most őrült ütemben elkezdtem visszakeresni, hogy mi az, ami nem tetszhetett nekem, de nem találom.Kép
És ha nem reagálnék valamire, az nem az érdektelenségem miatt van, hanem azért mert közben kapkodom fel a telefont, ügyfelekkel foglalkozom, és éppen be vagyok rezelve, mert olyan két fickó van itt, mintha valami apeh ellenőrök lennének.KépKép Szóval igyexem odafigyelni mindenkire, és minenre.Kép

Timi
hmmm

Timi!

Aranyos vagy, hogy örülsz, de nem hiszem, hogy ezért járna tisztelet! Az élet sajna, ha ezt hozza, akkor ha akarsz harcolni kell érte. De ez így van az élet minden területén. Mi sikeresek voltunk a párommal együtt a vállalkozásban és anyagi dolgokban.Volt mikor úgy fogtam fel, hogy mindent nem kaphatok meg! Egy biztos! Csak egyetlen kívánságom van, hogy ez a baba egészséges legyen és maradjon! Akkor én nagyon boldog embernek mondhatom magunkat! Hanyadik hétben vagy? Én a 19+1.

Zsuzsi!

Miért vagy rossz kedvű? Tessék kiírni magadból és utána élvezni, hogy kismama vagy!
Puszi Nektek: Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Nem sikerül semmiKép elromlott a háztartási szuper mindentudógépem és így tegnap nem tudtam ledarálni a húst. Így teljesen megakadtam a főzéssel, mert mindenképpen darált húsból akartam rakott kelkáposztát csinálniKép A lányom mindent kiborított, a pizzát a levest, így nekem nem maradt semmi kaja, na jó krumplifőzelék, de azt már 3 napja eszemKép Szóval nem megy ez a konyhatündéreskedésKép Mióta az albérletben lakunk, nem tudok jól főzni...Kép És kedvem sincsKép

Szóval elégedetlen vagyok magammal, mert se rend, se kaja, Dorkával sem színvonalas az együtt töltött időnk, mert most beteg volt, így nem mehettünk Tücsökzenére, játszótérre, itthon meg gyorsan megunjuk a játékokat, marad a mese, azaz a videó, ami elég ciki, mert ugye közben nagy ellenzője vagyok...

A férjem éjjel ér haza a munkából, így alig beszélek felnőtt emberrelKép

Na majd hétvégén bepótolom, mert megyünk színházba és nagyizik Dóri.

A pocaklakó hatalmas pocakot csinál, mindenki észreveszi!!! Remélem minden rendben van vele, mert annyi vírus kering körülöttem, emiatt is aggódok.

Na most sok voltam már megint.

Ma apa tiltása ellenére kiosonunk a játszótérre egy félórára, remélem nem betegszünk meg!Kép

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Bellana!

Most én is kiosztalak egy kicsit, mert én kétszer is rákérdeztem, hogy hova tűnt Bellana, mert rád különösen figyeletem, hiszen pont egyidősek a babáink. Tegnap már annyira aggódtam, hogy én is rád kerestem és akkor láttam, hogy megvagy még, csak máshová írsz. Nekem sincs időm sokat netezni, van hogy csak 2-3 naponta szólok hozzá, de azért mindig elolvasom, hogy kivel mi van. Szóval én is várlak vissza ebbe a topicba is!

Panó
panó

Kedves Zsuzsi!

Miért volnál sok?
Épp most mondtam a páromnak, hogy ez a topic és az internet a kapaszkodó a külvilághoz. Veszélyeztetett terhes vagyok és feküdnöm kéne. Ebből annyi maradt, hogy itthon vagyok.
A főzés meg....
Amikor elvett a párom azt mondta, hogy nem hajlandó menzát enni. Minden nap munka mellett, leves, második és hétvégén természetesen egy pár tepsi süti. Ment is ez addig ( 6 év), amíg terhes nem lettem. Most csak kínlódok. Most tettem fel a csontlevest, de kínlódva.
Én is török, zúzok, kiöntök, szerencsétlenkedek...... Elején idegeskedtem miatta, most már le van ejtve! Nem akarom megváltani a világot, sőt tegnap még azt is mondtam, hogy nincs kedvem főzni, mindenki eszik amit akar. Érdekes módon nem haltunk éhen....
Vigyázzatok magatokra, nehogy betegek legyetek, de a levegő kell Neked is és a lányodnak is!
Puszi Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Bellana!KépReditket en kerestem es Sorayat is.Azert csak oket,mert oket nagyon jol ismerem mar a "megint megjottbol" es ok nagyon aggodtak az elejen,feltettem oket.Soraya azota sem jelentkezett.KépAzt nem mondtam,hogy "csak o hianyzik",legalabbis nem emlekszem.En is ritkabban jelentkezem,mint a tobbiek es eddig meg Alice-on kivul soha nem hianyolt senki.Neha a hozzaszolasomra sem jott valasz,de valoszinuleg eppen nem volt semmi erdekes velem,mert pl mikor uh-n voltam mindenki gratulalt es az nagyon jol esett!Biztos en sem irok mindig mindenkinek valaszt arra amit mond...
Pl. Valit is hianyolom,bar nem irtam, de meg emlekszem,az elejen itt volt es ikreket var...
Egyszoval:Ha en bantottalak volna meg,akkor elnezest kerek!

Zsuzsi!Kép
Igen,a topikosszevonas helyett regebben csak a "friss kismamik" topik volt,de miota megnyiltak evszakonkent,onnan szinte teljesen el fognak fogyni az emberek...Ha most szulnek a febr-marciusiak,akkor szinte nem lesz tablazat.Pedig regebben akkora volt!Mar en is gondoltam ra,hogy at kellene seregleni.
szoszi
14+5

U.i:Beszeltem Aliceal,jol vannak,pihenget otthon es mar valoszinuleg nem is fog tobbet dolgozni.
szoszi

Sziasztok,
Írtam egy oldalnyit Bellanának, és közben bementem a profilomba képet felrakni, és mire visszakeveredtem az eredeti hozzászóláshoz, sikerült egy gombnyomással kilépnem a netről, így minden elúszott...
Bellana,
én is kerestelek, kétszer is, ha jól emlékszem! Tudod, én is danis anyuka vagyok! Amikor elmentünk hosszabb időre a Balatonra, engem sem hiányolt a csapat, egyedül Pocaktársam, Süncsi keresett, de ebben a virtuális "barátságban" ez így van rendjén, vagyis ehhez kell hozzászokni. Engem az zavar, ha olvasok itt, nem tudok a nevekhez egy arcot, egy szempárt, egy mosolyt csatolni! Csak néhányan tettek fel magukról képet, pedig én gyakran rákattintok a proiljaitokra, hogy arcot és egyéb "adatokat" tudjak kötni a neveitekhez. Most rohanok is, és felteszek egy vigyorgó képet magamról - nektek!
Szóval gyere közénk vissza, rossz érzések nélkül!

Szia mindenkinek
Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szöszi!

Kedves tőled, hogy ezeket leírtad Bellánának, de azért annyit irhattál volna, hogy veled mi van! Össze vagy szidva!(De csak pindurkát!!!!Kép)
Pusz:Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok Kép

Barbi, annyira örülök, h megvannak a képek, még a hideg is végigfutott a hátamon! Kép

Nekem még nem lenne energiám tanulni - bár ilyenolyan továbbképzés nem ártana. Úgy gondoltam, h majd max. ősztől, ha lesz vmi jó, mert Bpre feljárni nem 5 perc...
Drukk a vizsgásoknak!

Cory, nagyon örülök, h Zsoma ilyen ügyi és végre nem parázol! Kép Ha azt veszed, h korrigáltan még csak 3 hónapos, csodagyerek! Kép

Közös-séta ügyben én is irigylek mindenkit... Én egyedül rohangálojk a városban, nagy ritkán látok 1-1 babakocsit. Hamival kb egyidős babyk páran a kertvárosi részben laknak, az meg messze van, meg nem is biztos, h sétálnak, lehet, h csak kiteszi az udvarra...
Gabi, tényleg -9 volt tegnap? Nem is néztem, csak éreztem, h odafagyok a kocsihoz... tlnyleg kéne már egy kinti hőmérő...

Eddig nálunk mindennap volt kaka (1-3), tegnap viszint nem, sőt ma sem... ha ez rendszeres lesz, Hamcsi is fog kapni vmit.

Ma du megyek fogászatra. Sajna nagyon rosszak a fogaim, így a terhesség alatt is jártam. Most is bizti hetekig ez lesz a program Kép De nincs mese, ha nem akarom, h lassan a lányomnak több foga legyen, mint nekem KépKépKép

Egy tegnapi kép: a kedvenceivel játszik, a kpső emberkének jó nagyokat bemos, a többit meg fogdossa.
pussz
Ann
Kép
annann

Közben én meg felhívtam a dokimat, mert több napja fájdogál a hasam egy kicsit, egy ponton jobban. Éjszaka is arra keltem, hogy fáj, és nem tudtam hogy feküdni, hogy ne fájjon. Eddig úgy voltam vele, hogy fájt már máskor is, és nem hívom a dokit, de most is fáj, meg ugyan ott a derekam is. Na mindegy, mondom a dokinak, hogy mi van, kérdezem, hogy gond e, erre ő: "magának ez gond"Kép Lökött az az ember.Kép Keveset beszél, nem egy fecsegő típus, és néha a kismamikat ki tudja akasztani a beszólásaival, de én épp ezt bírom benne. Még a terhesség előtt hozzámentem nőgyógy. vizsgálatra, mert nagyon görcsöltem, erre ő azt mondta a görcsölésre, hogy örüljön neki, könnyen teherbe fog esni...KépNa szóval megegyeztünk, hogy hétfőn bemegyek, és megvizsgál. Biztosan nincs baj, de mégis nyugodtabb leszek akkor.

Azt még nem is meséltem, hogy tegnap mit mondott a férjem...tudni kell, hogy néha elfelejtek enni, este jut eszembe, hogy hoppá, még ma nem adtam a babának enni.Kép Viszont aludni annál jobban bírok, este 7 nél tovább nem tudok fent lenni, alszom 19-től reggel hétig.Kép Erre a férjem tegnap megszólal, hogy nem baj, ha már enni nem adsz a babának, legalább hagyod pihenni.KépKép

Timi
hmmm

Szia Mucska,
Annyira átérzem a főzéssel kapcsolatos gondjaidat, érzéseidet!
Az első időszak (november és december)nekem is nagyon nehezen ment - vagyis mit beszélek, nem is ment egyáltalán! Rettentően rosszul voltam, a konyhának még a közelébe sem bírtam menni, ráadásul nekem még itt van ez a kis gyerkőc, akinek "teljes ellátásra" van szüksége. Szerencsére jött anyu, a munkahelyéről hozott rengeteg főzeléket (kórházi menza, de naggggyon finom, pedig nem érjük ám be akármivel!), anyósom is átjött, megfőzött 2-3 napra valót, és túléltük ezt a szörnyű időszakot.Mert szörnyű volt, lelkileg is kikészített. A tudat, hogy én nem dolgozom, főállású anya és feleség vagyok, de még a szemetet sem bírtam levinni, nemhogy takarítás, főzés. Milyen feleség vagyok én?!
Szerencsére a párom ismét bebizonyította, hogy jól döntöttem, amikor elvetettem magam vele.(ide most szívem szerint beraknék egy vigyorgó fejet, de nem szoktam használni ezeket a jeleket).
Szerintem te is át fogsz esni ezen az időszakon, most annyira a baba és az állapotod van a középpontban, hogy nincs kedved olyan szinten helytállni, mint néhány hónappal ezelőtt. A férjed megérti ezt, ha végigcsináltátok együtt ezt a hat évet, akkor ezt is végigcsinálja veled!

Az összevonást én annyira nem támogatom, mert nekem így is sok ennyi nevet megjegyeznem, odafigyelni, ki hol tart, hogy van, van-e gyerkőc, hány gyerkőc, stb...Persze, ez lehet, hgy csak nekem gond, pont arra gondoltam, jegyzetelnem kell olvasás közben, kinek mit szeretnék írni, ki mit írt nekem...
De ha mentek, természetesen megyek utánatok, ez nem jelent kiszállást a részemről!
Megyek, most megmelegítem a főzelékeket: tök és lencse, ki mit kíván, hozzá virsli lesz. Az jutott eszembe, hogy még nem is írtam, hogy a férjem szinte mindig itthon van, a munkája nem szokványos: egyrészt végzettsége szerint evezős szakedző, ez délutánonkénti elfoglaltság, heti 3X 3 óra, itthon pedig fest. Képeket, nem falat. Szóval én eléggé elkényeztetett helyzetben vagyok így, soha nem vagyok egyedül.

Lelövöm magam, hogy ti is ideférjetek

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Timi!

Jó pofa lehet a férjed. Kép
Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Szöszi, nem haragszom, csak úgy látszik átmentem mimózába. Kép
Bori: örülök, hogy kerestélKép Akkor mégsem vagyok reménytelen eset.

Bellana
bellana

Sziasztok Lanyok!

Tegnap este probaltam irni, de valami virus bekavart az otthoni gepunkon, ugyhogy pont amikor megirtam az uzenetet az egesz lefagyott es elszallt! Aztan mar nem tudtam belepni, szoval most probalom potolni. Mar 2 napja nem voltamKép

Bellana!
Engem soha meg senki nem hianyolt, de ha irok neha kapok valaszt es annak is orulok. Talan majd agy kicsit kesobb, ha mar jobban megszoknak a tobbiek, de az is lehet, hogy igazan nem erdeklek senkitKép, na jo ez csak vicc voltKép
Mindenesetre kitartoan irogatok, hatha valaki elolvassaKép

Kepzeljetek, tegnap este voltunk a dokinal a korhazban. Nem tudom mennyire emlekeztek a multkori panaszaimra, hogy a hetfoi maganrendelesen nem sikerult az UH videofelvetele, mert nem volt osszekotve az egyik kabelKép Aztan beszeltem a dokival es behivott a korhazba, hogy ott csinal egy masik UH-t, hogy meglegyen ennyi idosen a baba, es amugy eddig meg csak egy petezsakos videonk van, most lattuk eloszor a dragat tetotol talpigKép
A mostani video SZUPERUL sikerult! 10 percet vett fel a doki es megint mocorgott a picike, annyira edes volt! Lattuk a gerincet, meg a szivet is tok jol, nagyon jo volt! Es kepzeljetek a doki olyan rendes volt, hogy a vizsgalat utan megkerdezte nincs-e kedvunk megnezni az osztalyt, a szuloszobakat, meg mindent!!! Vegigvezetett az egesz szuleszeten, meg a kis ujszulotteket is megnezhettuk, oriasi elmeny volt, kepzelhetitek! Es azt mondta, hogy augusztusig meg szebb lesz minden, meg most is alakitjak, hogy egyre jobb legyen. Megkerdeztunk mindenfelet, a gatmetszesrol, meg a szulesznorol, le sem irom, mindent ami csak eszunkbe jutott, o meg tok turelmesen valaszolt mindenre! Eddig is biztos voltam ebben a dokiban, de most mar teljesen meggyozott, hogy jo valasztas volt. Meg a Korhaz is!
Este szinte ropkodtem, teljesen euforikus allapotba kerultem, gondolom ez is a hormonaimnak koszonhetoKép
Ja es meg annyit, hogy megkerdeztuk tole, hogy mennyivel tartozunk, mert ugye en a maganrendelesere jarok, es azt mondta, hogy semmivel es nagyon sajnalja, hogy a hetfoi UH nem sikerult. Azert vittunk egy uveg bort, erre az esetre, de meg azt sem akarta elfogadni, ugy kellett raeroltetni!

Szoval vegul is csak van felvetelem a picikenkrol es hetfo ota 35mm-rol 39 lett! Es a nyaki redo 1,7, a doki szerint minden normalis!
Es ha ilyen kis izgo-mozgo lesz, mint az UH-kon, akkor varhatom a jo kis rugasokatKép
De azert az meg messzebb van!

Ma vagyunk 11 hetesek!
Es ez a babavaras a vilag legfantasztikusabb es legsodalatosabb dolga!!!Kép

Puszilok mindenkit es irjatok nekem is egy kicsit, meg ha nem is tudok olyan surun jonniKép

Sziasztok!

Orsi
11

avocado

Tök jó, hogy mindenkinél megfigyelhető ez a "nem megy a főzés, és egyébként is nem érek semmit, mert a lakást sem tudom rendben tartani, és ezért utálom magamat, és török-zúzok, minden kiesik a kezemből..."Kép Nálam is így ment egy darabig. De miután látta a férjem, hogy életveszélyes engem beengedni a konyhába, mert olyan lencsefőzeléket főztem, hogy embert lehetett volna vele ölni, meg mindent elejtettem, és hisztiztem, hogy elegem van...ekkor átvette az irányítást, főzött, beindította a mosogató gépetKép, engem meg "elzavart" pihenni. De én úgy érzem, hogy ezen már túl vagyok, már nincs annyi hiszti, már egyhuzamban ki tudok takarítani egy helyiséget (eddig ez nem ment, max. 10 percig sikerült, aztán hullaként zuhantam az ágyra...).Kép

Mucska!

Tényleg tündéri!KépKép Enyém!KépKépKép

TimiKép (asszem szómenésem lett)
hmmm

Mucska, köszi a kiosztást Kép

Panó: köszönöm Kép

Timi, jó, hogy "beledumáls" mindenbe. Kép

Zsuzsi: biztos igazad van a hangulatvá
ltozással, de nekem most nem változik, csak stagnál. A Dani nagyon lefáraszt és még mindig rosszul vagyok és elegem van a rumliból, de erőm az nem sok van, a férjem mindig dolgozik...

Ezennel megkövetek mindenkit, hogy tévedtem:

Bellana a búsképű
bellana

Na, csajok próbálok egymás után írni leveleket, de mire elküldöm már nem egymás alatt vannak. Sebaj.
Orsi, nagyon édes a lelkesedésed! mondom és, hogy mamlasz vagyok. Majd összeszedem magam. Most már tényleg megyek lurkót etetni, sziasztok:
Bellana
bellana

Orsi!

Én mindenki hozzászólását elolvasom, és mint már írtam igyexem reagálni is. Mivel most szómenésem van, ez gyorsan meg is történik.Kép Tök jó, hogy van felvételetek a piciről. És az is szuper, hogy már láttátok, hogy "hová fogtok kerlüni"Kép.
Asszem hülye vagyok. Én félek odaadni a videókazit a dokinak, hogy vegye fel a babámat. Pedig mondta, hogy amikor viszem a kazit, ő akkor veszi fel...de mégis félek!
Szerintetek hétfőn vigyek kazit, és merjem odaadni, vagy ne?!?! És előtte adjam oda, vagy közben? Gondolom utána ne!KépKép
És ti mit gondoltok a szülésznő választásról. Van egyáltalán itt ilyen? VAgy mindenki azt kapja, aki éppen ügyel? Hülyeségeket kérdezek?

Timi 13+2
hmmm

Szia Bori!

Elég egyforma a helyzetünk, ugyanis az én párom is itthon boldogít. Nekünk fuvarozási vállalkozásunk van és az alkalmazottak dolgoznak.( Kenyeret és pékárút szállítunk reggel 02- délután 17-ig.) Mivel több járatunk van így a férjem a beugró, ha valakinek valami problémája van.
Üdv a férjednek is , én 11 évig versenyszerűen kajakoztam.
Összevonás: csatlakozom Borhoz!
Attól, hogy megszülünk a topic élhet tovább. Így va ez a 2003 topicokkal is.
Mucska

Andi
Kép
mucska

Szia Orsi!

Tisztára sárga vagyok az irígységtől!!!!!!!!!Kép
AZért kérdeztem a múltkor, hogy milyen uh volt, mert én panaszkodtam régebben, hogy a férjem nem engedik be, hogy lássa a picit. Saját orvosom van, de a klinikára járok, nem a magánra. Ez a helyzet.
A géppel én is így jártam! Kép

Tmi!

Szegedi topicban olvastam, hogy igenis van szülésznő választás. Meglepődtem. Itt valami olyat írtak, hogy egy szülésznő (szegedi klinikán) 3 szülést programozhat 1 hónapra. Csak azt nem értem, hogy mi van ha nem akkor szülünk.

Szia Bellana!
Jó, hogy meglettél! Kép
esetleg írhatnál is, hogy mi van veled!
Pusz: Mucska

Andi
Kép
mucska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?