[quote="timurr15"]
Reggel meg felkel Majci aztán letámad hogy hol a karácsonyfa???????????aztán hiszti ,na mondom jó reggelt,ne húzzam fel a redőnyt,nem öltözünk nem vesszük be a gyógyszert,ez a reggeli rituálénk.
quote]
Timi, itt röhögök hangosan ezen a karácsonyfa sztorin
Kérdezted a
homeopátiát (akinek nem inge...ugorjon)
Nálunk a gyerekdoki homeopátiás doki is, így általában ő mondja meg, hogy mikor mit adjak, ha betegek a manók. De pl láznál már tudom, hogy mit kell adni, azért már nem hívom. Meg vannak elég jó kiadványok, amiben jól le vannak írva, hogy mikor mit, onnan szoktam még okosodni (pl."Homeopátia napjainkban" Van neked ilyesmi? ).
Novemberben volt egy kis orrfolyós náthánk családilag, ott észbe kaptam és elkezdtük az immunerősítést. Ábel még nem kap direktbe,mert én is szedem, így a tejcsivel végül is kap (De pl amikor hazajöttünk a kh-ból, a sárgaságára kapott, meg az oltások után is adott a dokinéni-szerencsére nem is volt semmi baja).
Dokinéni ezt javasolta
immunerősítésnek ősztől tavaszig:
Egyik héten: Echinacea D4 naponta 2x3 bogyó B-nek, nekem 2x5
Másik héten: Vincetoxicum D12 napi 1x3 bogyó B-nek,nekem 1x5
Plusz hetente egyszer egy fél tubus Oscillococcinum B-nek, nekem heti 1 tubus. (Kisebb babáknak az Oscilloból dokinéni kb. 30 db-ot javasolt, amit megnéztem,úgy kb. harmad-negyed tubus. És azt már írtam, hogy babóknak pici vízben kell feloldani és úgy adni, de ha a nagyobbnak úgy adod, az is jó.B viszont imádja ropogtatni)
Emellett még a méregdrága Flavonkids lekvárt is esszük (de hát ugyebár az egészségért mindent és inkább erre költök,mint az antibiotikumra) Nem tudom, hogy a homeobogyók, vagy a Flavon, vagy mindkettő, vagy a vakszerencse, de kop-kop, november közepe óta senki nem volt beteg nálunk.
A
Viburcol kúp is homeopátiás, szóval nem kell parázni,nem nyugatózzátok le a gyereket vele. Nem olyan ám mint pl. a Germicid C, mert abban tényleg van nyugtató (a C nélküli Germicdben nincs, de mintha meg is szüntették volna már valamelyiket, mindegy 2004-ben még ez volt a módi, ezt adtam B-nek)
Tapasztalatból nem tudom, hogy lázra jó-e a Viburcol, de nekünk anno a fogzásos nyugtalan éjszakáinkat nagyon jól helyrehozta. És nem adtam világba,csak akkor, ha tényleg nem tudott aludni a fájdalomtól. Ja, és a Dentinoxban nem tudom, hogy van-e mentol, mert akkor a kettőt együtt nem lehet adni. Homeos szerek hatását üti a mentol.
Tájékoztatójában ez áll: "A szervezet öngyógyító törekvéseinek serkentése lázas vagy láz kialakulása nélküli, nyugtalansági állapotokra.Banális fertőzések tüneti kezelése."
Adagolás: 1 napostól 6 hós korig: max 2x1/ nap, 6 hótól: 2-3x1/nap; Akut esetekben:óránként 1
Fogzásra még a Chamomilla C15-öt is szokták javasolni, de ez van a Viburcol kúpban is.
Látom már megoldódott a cumisüveg kérdés, de ha a jövőben a Bredndonból kell valami, szólj, mert 5 percre ven egy tőlünk, szívesen beszerzek bármit.
Macsek, szóval Vilkó rendesen meglepett Titeket! Emlékszem a kh-ban a mellettünk lévő ágyon is feküdt egy kisfiú rózsaszín plédben
Gabci, holnap ki is próbálom a párolt almát, hátha bejön...Köszi az Ábel dícséretet, én is nagyon bírom a kis manófejű fintorait
Bea, a nagy nálunk is megeszi az almát, sőt ő is 6 hósan kapta először és már a második nap magától nyitotta a száját, azóta is eszik egy csomót. Ezért gondoltam, hogy Ábel is biztosan szeretni fogja. (lehet, hogy még egy hetet várnom kellett volna
)
Marek, szorítok!!!!
Most meg kiteszem a 18-as karikát és elmesélem a 3,5 évesem pár nappal ezelőtti beszólását:
Benedek is (Timi, látom Majci is jár veled
) néha jár velem a Wc-re. (Aki megbotránkozik, annak bocsi, korábban én sem tudtam volna elképzelni) Megdöbbenve mondja: "Anya Te miért nem úgy pisilsz,mint a nagyfiúk?" (= állva) Én: "Mert én lány vagyok" B: "És hol a fütyid?" Én: "Nekem nincs" Gondolkodik, recsegnek a kerekek,majd megszólal: " Anya, kéne neked egy nagy fütyi!"
Este Apának meséltem, ő csak ennyit tett hozzá: "Beszélhetünk róla..."