Sziasztok!
Rólunk:
Fejlemény a tejérzékenység ügyben... (nem tudom írtam e már, ha igen, akkor bocsi.)
A legutóbbi véres pelus a labor szerint nem volt véres
, lehet, hogy csak tényleg a vas kavart be a kaki színében.
Van javulás is amióta tejmentesen étkezek: a kakiban nincsenek alvadt tejdarabok, csak egyenletes mustár
( ilyen kakija csak párszor volt az 5 hónap alatt)
Nálatok menyire volt darabos a kaki?
Mazsi: a számlát én is megkönnyeztem
Nagyon szupik a képek
Az alvással most az a gondom, hogy vagy csak a babkocsiban alszik le, és akkor a tologatáson kívül nem nagyon tudok mást csinálni... ha meg itthon elalszik, örülök ha enni van időm.
Linus ritkán van el magában. Ma pl kb 10 percig teregetés közben azzal volt elfoglalva, hogy a járóka alját püfölte kézzel és lábbal és tetszett neki, hogy hangot ad ki... (még azt is elfelejetette, hogy éhes!
)
Ria: félemetesen hasonlít a vérvétel a miénkhez (sok szúrás, kesztyű nélkül, nagy - a mi esetünkben ráadásul mű- köröm)
felháborító! És még ne parrázzon a kismama!
Nagyon kiváncsi vagyok a véleményedre. Megírhatod akár emailben, a közös e-mailünkre és akkor mindenki eldönti, el akarja e olvasni... (mivel a talira jutás nálunk közelít a nullához
)
Köszi a 7 hós adatokat, most néztem a táblit, és a 6 hós adataid nincsenek meg (vagy csak elsiklottam felette)
Otthonszülés: kiráz a hideg
. Nem tudom, hogyan dolgoznám fel.
Ilyenkor erősödik meg bennem az érzés, hogy nem bántam meg a császárt. Én is vajúdtam 18 órát és ne jöttek a tolófájások...
Lorca: Linusnál is kattog itt - ott egy egy izület (gyakran a válla, ha tornáztatom akkor a bokája, csuklója... ) Rákérdezek majd a dokinéninél, ha megyek...
Csuklás: nálunk ált, szopi utáni kacagás, vagy a nem rendes büfi után (pl hanyatt fekve, tornázás után, vagy hason) jön elő és szopival elmúlik (Linus mindig vevő rá, mert szerintem őt is zavarja)
Citrusfélét kisgyereknél már próbáluk, de ott sem mindig jött be.
A lényeg, hogy akkor múlik el könnyen, ha a légzést "újraindítod az agyban", azaz ösztönös helyett tudatos légzés legyen. Mivel inni, és lélegezni egyszerre, csak tudatosan lehet, ezért az ivás segíthet.
Felnőttnél ki lehet próbálni, hogy a pohár távolabbi feléből iszol, előrehajolva. Így a nyomás a rekeszizomra, az ivás és a légzésre koncentrálás álítólag segít!
Kostólgatás:
Én is kostóltattam almát a Linussal úgy, hogy amit én ettem almát, a szájához tartottam és elkezdte szopizni, nyalogatni. Pedig előtte ettünk. Fel volt háborodva amikor elvettem tőle...
:D
Pépesítés: még nen próbáltam, de a kismamában a foghagymanyomót javasolja a turmixgép helyett, mert a kis mennyiség a gépet csak összekenné. Nem tudom azzal mennyire lesz pépes.
SNO: igen ügyes Sebi, hogy már így teper. Nálunk is igen fürgeürge volt
ELküldöd az 5 és 6 hós adataidat?
Bozotka: Habtapit eszembe sem jutott a gépbe tenni, de jó ötlet. Jobb mint a kádban áztatás... Milyen programot futtatsz?
Végére hagytam a legjobbat:
Hétvégén majd meg szakadtunk a nevetéstől. Az esti rituálé közben rászóltam Linusapura, hogy szedje ki a szekrényből a ruháit, mert reggel midig felébred a szekrényajtó nyikrogásra. Erre ő elővett egy kis zseblámpát, hogy tudjon válogatni, de ne kelljen nagyvillanyt kapcsolni, mert akkor tuti felpörgetné Linust...
Persze észrevette a fényforrást és nagyon rákattant! Amikor apjukom az orra előtt megvilágította a lepedőt, úgy kapkodott utánna, mint egy kiscica,