Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a blog bókokat, de a dizájn dicséret nem engem illet, egy kedves ismerősöm csinálta nekem! :)
Amúgy remélem, valahogy lehet menteni vagy archiválni, hogy Lillusnak is meg tudjam mutatni.

Orsi!
3 hónappal ezelőtt csináltam, de most is szeretnék majd! A félév azért mégiscsak félév! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Orsi,
Nagyon jók az összehasonlítós képek! :D :D :D

Május,
Akkor visszük a fényképezőgépet a legközelebbi uszira és valahogy majd honoráljuk ha kattingatsz nekünk is! :D

Nanica,
Nekünk Angelcare bébiőr van. Mi nagyon szeretjük. Na meg reggel amikor már Peti aktívabb akkor egyszerűen kikapcsolom a vevő részét és csak azt hallom meg amit már meg kell hallanom. :lol:

Ma szelektáltam Peti ruháit és rájöttem, hogy őszre nagyon karcsú a kollekciója. Tehát mi is megyünk turiba, csütörtökön. Már beszerveztem a barátnőmet, mert Ő igazán nagy turis! :lol:
Kezd egész változatos lenni a Peti étrendje. Ma borsót főztem neki, kivi leszek mit szól hozzá. Tegnap brokkolit evett, az ízlett neki, de evett már céklát is és cukkinit is. Természetesen a krumpli, a répa, a sütőtök mellett. Mit lehet még adni nekik???
Vendég

Orsi, dejó, az én gyerekem is ennyit nőt?? :shock:

Május, jó vicc, hrrrrkrrr! :wink:

Ezután megnézem a Lillus blogját :D

Boldi ruháival is ez a helyzet, alig van valami őszi ruhája, még azokat is kinőtte, amikből előrelátólag egy mérettel nagyobbat vettem :?

Azon gondolkoztam, h a járóka csúszós felületére mégiscsak rakni kéne valamit mert mostmár nem puci a lába, és zokniban nem fog tudni megtanulni kúszni mászni mert csúszik... de a lepedőt amit odaraktam nem lehet rögzíteni, nem szorul be a rácsokhoz a szélén, és egy gombóccá alakította 10 perc alatt. Mit csináltatok?

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!!

Nanica: Nagyon jók a képek, látom Linus mellett sem lehet unatkozni.
Mai adataink: súly: 6620 g, hossz: 68 cm.

Orsi: Tényleg mennyit nőnek, változnak ezek a csöppségek.

Sági: Én is úgy jártam, hogy múlt héten szelektáltam és szinte semmi nem volt már jó rá. Így szombaton muszáj volt elmenni vásárolni.

Lorca: Akkor amikor éjszka 2-3 körül kell akkor nincs is gond, akkor elcummog rajta valamennyi még van benne, meg menyugtatja. De ha mint pár napja 5 körül kell (aminek közben örülök, mert javul az éjszakánk, csak akkor keltünk ma is) akkor már nem elég neki, akkor menni kell tápit csinálni. De tényleg nem panaszkodom, igaz kb 3,5 hónapos kora óta csökken a tejem, de 5 hónapos koráig legalább valamennyit tudott enni ( ha csak éjszaka is).

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Timi: Köszi a gratulációt, tényleg gyorsan fejlődik ez a kis kópé!

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lillus egész nap vernyákol! Nem sír, semmi baja, csak miközben hason kinlódik, ordibál hozzá! Ez normális??? :shock:

Ágiboldi!
Én nem tettem semmit végül a járókába, pont ezért, amit írsz. De így zoknis lábbal is tud ám küzdeni! :)

És csak úgy egy kép. Ébredés után:
Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Timi, Boldi kb 3 hónapja vernyákol folyamatosan, akár hason, akár háton, ordibál hozzá. És hogy ez normális-e? Hát ezt kérdezem én is! :twisted:
Most, h fáj a fejem, és esik az eső, egész nap altatom, szegény, mindig visszaaltatom ha sikerül, mert különben megbolondulnék...

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Az uszi miatt irigy-irigy! :) Nagyon jók a képek! És milyen jól tűrik a babók! (meg a mamók! :lol: ) Csak ti vagytok a csoportban? VAn még hely? Lehet jelentkezni? Csütörtökön megyek varratszedésre, akkor megkérdezem a dokit mikor mehetnék! Gondolom még a jövőhétre nem fogja javasolni, de utána már biztos mehetek!

Nagyon jók lettek a képek is! Nem is mernék közétek bikinibe menni! :oops: Jut eszembe, örömmel látom, hogy többeken is kétrészes van. Nekem is csak az van, de akkor nem keresek egyrészes fürdőrucit!

Lin, Nanica, SnOrsi
Tök jók a képek, és tényleg mennyit nőttek!

Lin, ezt az orrfelhúzást Brigóca is csinálja! De nem ha mérges, inkább ha jókedve van. (Gyakorlatilag vigyorgás helyett csinálja!) És tényleg mint egy ló közben fújtat is! Olyan vicces!

Timi
Nagyon helyes Lillus! Olyan édesek ébredés után! (Vagyis inkább közben!) :lol:

Na és akkor a nyaralós képek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
lora7

Ja és a legújabb tudomány, hogy majdnem fel tudunk ülni! (Meg a földig lóg a nyálunk!) :lol:
Kép
lora7

Ma ismét Natidélelőtt volt. Elindultunk Manótornázni ma is, de mire a metróhoz értünk, már jó 15 perce úton voltunk. (3perc) Így kihasználva a jóidőt, elugrottun a munkahelyemre. Az utazáshoz csinálunk biztosítást igazoló kártyát, ahhoz meg kell egy igazolás, hogy ellátott vagyok.

Én is néztem Szabi ruháit. 3 hó van Nati és közötte, de majdnem 3 hónappal kisebb, úgyhogy egész jól állunk. Jöhetnek az őszi-téli cuccok. A 68as rugikat úgy kinőtte, hogy szinte egyet sem viselt. Furcsa, hogy ismét kell ráadni. Most hirtelen olyan nagynak látom. :D

Anyós volt itthon Szabival. :) Amíg Szabi aludt, unatkozott egy kicsit és kivasalt :D Lehet irigykedni. Még Nati bugyijait is kivasalta, meg az én vasalót csak hírből ismerő pólóimat is. Ebben a hónapban már nemigen nyúlok vasalóhoz, van Robinak egy csomó vasalt pólója. :lol:

Timocska,
Frissen ébredt ártatlanság :D

Linda,
Amikor 5 körül kel, akkor még visszaalszik? Vagy kezdődi a nap?

Ágiboldi,
Lehet kapni zoknit szilikon talppal. Nem tudom, melyik a legkisebb méret, de jók. kb ezres. Nem azokra gondolok, amiknek szép kis nemjósemmire bogyók vannak a talpán, hanem az egész átlátszó.
Ha varrsz pár öltéssel madzagot a lepedő szélére és odakötözöd a járóka sarkaihoz? (Ez persze olyan ötlet, amitől Robi röhögőgörcsöt kapna, mert hát én és a varrás... Inkább veszek egy új zoknit, minthogy megvarrjam. :oops: )

Sági,
Borsót átpasszírozod? A héja az nem jó nekik. (ezt anno nem tudtam, de Natinak úgy is ízlett)
Mehet gesztenye, igaz, az csak fagyasztva van. Körtét szereti? Banán? Azt jó barnára kell érlelni. Nagy kedvenc szokott még lenni. Köles, hajdina, rizs? Persze valami főzivel vagy gyümivel. Meg nem kell olyan nagy változatosság. Húst mikor akarod bevezetni? Megeszik már egy adagot? Azaz egy bébiételnyit? Még mixelsz vagy már kap villásat is?

Orsi,
Nagyon ügyes! Olyan a féltérdes képen, mint amikor a tornászok vagy állatidomárok várják a tapsot :D
Az összehasonlítás nagyon látványos. Meg az is, hogy négy naposan még szinte semmi sincs a polcon, most meg tömve van. :lol: Változnak az idők. :wink:

Május,
Nati az az igazi sokemberes bébi volt. Hármunkra egyenletesen elosztva pont elég volt (Robi-anyós-én) Igy egy kicsit más volt a felállás, mint általában. Emiatt sokkal könnyebb is a kistesó érkezése, mert teljesen oda tudtam fordulni Szabihoz. Amikor nem voltam vele, akkor folyamatosan azon kattogott az agyam, hogy mi lehet vele, nem sír-e. A fogászaton voltam egyedül nélküle, de nagyon rosszul viseltem a távolságot, emiatt feszült voltam. Így nem lett volna jó, ha Natival vagyok, mert az viszont érzi, hogy valami nem jó. Négyesben viszont sokat vagyunk, így kap bőven anyát is :D Most már, hogy Szabit más is etetheti, anyós is tudja altatni, már tudok Natira is 100%ban figyelni.
OK, apamelót befogta az agyam. :twisted: Csak kispolgári agysejtjeim a 8-16 körül mozognak. :D
Turiba szerintem az első nap ne menj. Még a végén összenyomnak. :)

Kép KépKép
lorca

Lorca: Ha tápszert kap még visszaalszik 2-3-4 órára, ha cicit, akkor legfejebb 1 órára alszik vissza.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lora,
Lehet, hogy nem látszik, de én nagyon takarom magamat Szabival a száraz képeken! A vízben meg a fejemet kéne eldugni, de remélem, ennyi baba között fel sem tűnik a mama, úgyhogy túlságosan nem izgulok. :)
Nem tudom, hogy van-e hely, de meg tudjuk kérdezni, ha mégis jöhetsz. Azért vigyázz, mert könnyen megrúghat a nagy kalimpálásban és van jópár emelgetős rész is. Meg végig tartani kell, ami ugyan nem hasizomból meg, de végülis csak kilyuggattak egy kicsit... :roll:

Linda,
Akár 4 órára is visszaalszik? Húúúúú, de irigy vagyok! :lol:

Ti mit csináltatok az úszópelussal? Én csak kézzel mostam ki sima vízben. Vagy dobjam inkább be a mosógépbe?

Timocska,
A tali jó ötlet, meg a kaja is. Szerintem addig kéne megejteni egy beülőst, amíg még nem kell 50 réteg ruhát lehúzni a gyerkőkről.

Nanica,
Bébiőrünk nincs.
Azt nem is néztem, mennyire ázott ki Szabi. :oops: De tény, hogy elfáradt a fél óra uszi végére.

Ágiboldi,
Nem gondoltatok arra, hogy vegyetek Boldinak egy saját rácsos franciaágyat? :wink:

Kép KépKép
lorca

Én nem túlzok, de ha nem alszik, egy percre sincs el hangos nyavalygás nélkül. Most is fekszik a járókában, játszik valamivel, és közben ezt a fél-sírásos hüppögéses nyavalygást csinálja hangosan. Én tökre el vagyok keseredve.. nem tudok egész nap énekelni és ölben hurcolni és nem is akarom. Egyszerűen tébolyda az egész.. beleolvastam egy másik fórumba, ott volt egy ilyen kiscsaj, és az anyja épp ki akart lépni merthogy az ő gyereke más mint a többi.
Eszem ágában sincs kilépni, nem azért írom, ki másnak nyomhatnám a dumát egész nap ha nem nektek, de egyre biztosabb vagyok benne, h ez tényleg rendhagyó. Most is bőg, mostmár nemcsak nyavalyog :(
Persze társaságban vagy idegen helyen jobb, de ez se megoldás. Most pl. egész nap esik az eső, hasogat a fejem és totál kész vagyok.

Kép
Kép
agiboldi

Lorca a rácsos franciaágy nem rossz ötlet :lol: a varrásos viszont irreális, hehe, apának is eszébe jutott, aztán rájött, h én biztos nem fogom megvarrni :lol:
úgyhogy keresünk szilikonos zoknit!

elaludt megint. Még az a szerencse, h sokat alszik nappal is, nemcsoda, annyit ordít, h kikészíti magát is. most is csupa víz volt a feje...

Kép
Kép
agiboldi

Sági, a céklával mit kell csinálni? Semmi különöset? Meghámozom, megmosom, feldarabolom és puhára főzöm mondjuk krumplival, és aztán turmix?

Nehari ha valakire nem reagálok, de annyira szét vagyok csúszva. Pedig a Brigi képei is irtó jók akartam írni :)

Kép
Kép
agiboldi

Lora!
Brigi is ügyeskedik, látom próbálkozik a felüléssel. Persze, mert függőlegesen sokkal érdekesebbek a dolgok! :lol: :lol:

Ágiboldi!
Nyugodtan mószeroljad csak Boldit, majd ha talizunk, beszélünk vele! :) Amúgy, ahogy írtam, Lilla is vernyákol. Hangosan óbégat! Persze, ez nem általános nálunk, gondolom a sz.r idő kikészíti. Viszont, ő nem alszik sokat! :evil:

Lorca!
Én bedobtam a mosógépbe az úszónacit. Semmi baja nincs! :)

Rácsos fr-ágy! Hihihi, jó megoldás! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

fel a fejjel, ágiboldi!! tudom, h baromi nehéz egész nap hallgatni, de én tényleg hiszem, h óriási változás lesz, ha majd vlmilyen formában jobban ki tudja magát fejezni. kitartás, már nincs messze!!
egyébként pár napja kele is elkezdte. nyilván kisinas boldihoz képest, de nyüszög akkor is, ha semmi különösebb baja (eddig egyértelműen az álmosság jele volt)

járókára nem jó egy nagylepedő úgy, h alátűröd? nem a legexkluzívabb kivetelezés, de sztm nem csúszna el. v áldozd fel, és lyukaszd ki pár helyen, és madzaggal kösd oda. no varrás. mit mondjak, kelének egy takaró van lerakva, de nem gyűri gombócba :(

lora
brigi nemsemmi!! nehéz elhinnem, h a hátonfekvésből (max oldalrafordulás) lesz még nálunk is ilyen :? pedig biztos, csak ki kell várni

majus3

Lorca
Szerencsére a sebek nem fájnak már. Izmot nem vágtak. Meg amúgy is egyedül vagyok itthon vele, muszáj emelgetni. Csak a szétázástól félek, de gondolom, ha már nincsenek varratok, nagy gáz nem lehet. De majd csütörtökön a doki megmondja.

Ágiboldi
Ne szórakozz már! Azért vagyunk hogy örömünket bánatunkat megosszuk egymással. Nyugodtan panaszkodj!
Gondolom nem nyugtat meg, de most Brigi is folyton nyavajog. Nem tudom miért. Ráadásul ma is éjjel vagy 4x kelt, amiből 2 csak anyahiány volt! (Az apa nem volt jó!) :x :twisted: Meg most már tényleg az van, hogy nappal csak épp annyit eszik, hogy éhen ne haljon, éjjel meg úgy csinál mint aki menten éhen hal! :evil: Erről hogy lehet vajon leszoktatni?

Mi is megkezdtük a hozzátápit! :) Brigi tegnap kapott először almát. Ma már majd egy egészet megevett. Viszont most du. kikakilta és olyan fura, zöld hurka volt az egész. Biztos hülye kérdés, de ez normális? Szerintem alig emésztett meg belőle valamit. :?
lora7

Lora,
Tök jó, hogy már ilyen jól vagy. Szerintem ha 10- én nem is, de a következő hétfőn már tuti jöhettek uszira. Addigra mi is rákérdezünk, hogy lehet e még jönni. Bikini, na ha láttál volna engem akkor nem szólnál semmit. Hófehérke rötyögős testtel, bikiniben, úszósapkában. :lol:
Jók a nyaralós képek. Gondolom volt kényeztetés rendesen?!
Nagyon ügyes Brigi, nem sokára egyedül, szépen fel fog ülni!!! :D
Petinek nem volt zöldes a kakija az almától. Nem tudok okosat mondani.

Lorca,
Ilyen unatkozó anyós jöhetne hozzánk is. Az enyém észre sem veszi, hogy van egy halom vasalnivaló.
Természetesen átpaszíroztam a borsót. A gyümiket nagyon szereti Peti azok amiket lehet már mindent kapott: alma, körte, szilva, banán, őszi-, sárgabarack, már gesztenye is volt. Tudom ajánlani mindenkinek, egy hozzánk közeli boltban lehet sült gesztenyét kapni csomagolva. Isteni finom! A kölest meg a rizst azt rendszeresen kapja valamibe vagy valamivel. Húst mikortól lehet? Én akár már azt is adnék neki egy picit. Van amiből már megeszik egy egész adag kaját, de nem mérem nem tudom pontosan mennyi, mindenesetre néha jó sokat eszik, pl ma. Sajna még turmixolok, mert öklendezik és meg akar fulladni ha egy kicsit darabosabb a kaja, na és természetesen nem is hajlandó tovább enni.

Ági,
Valami volt ebben a napban. Peti is nyűgösebb volt egy kicsit, de szerencsére délutánra teljesen elmúlt neki. Jobban vagy már? Boldi most is alszik?
A céklát megmosom, megpucolom, felkockázom és jó sokáig főzöm, úgyhogy ne a krumplival együtt főzd.
Vendég

SNO: cicinalvás :(
nálunk is pont akkor szokott rá a cicin elalvásra, amikor felszereltük a kiságyra a rácsot :( Most néha hiába alszik el cicin, mire átemelem a kiságyba tuti felébred :(
Nagyon jók az összehasonlítós képek!
Gondoltam én is keresek egy apás képet, de a párom tavasztól őszig itthon egygatyában van, és a elgjobb képeken nincs rajta póló. Kielentette, hogy ő nem mutogatja a cicijeit, ugyhogy ne rakjak fel olyat ide :P

Ágiboldi: Nem tudom mennyire nyűgös Boldi, de egy fejfájással a legkisebb nyöszörgés is kellemetlen!

Május: Mi az ebédet mátol magunk hozzuk el. Már 11-től lehet menni érte, így legalább van egy fix progi, amihez igazodhatunk minden nap.

Brigóca nagyon ügyes, földignyál :D:D

Lora: ha rájössz, hogy lehet a nappali evést megnövelni, és az éjszakait csökkenteni szólj!
Néha én is azon gondolkodom, ha nem kelne éjjel is szopizni, biztos nem lenne már elég neki a nappali tejcsi - így örülök az éjszakai keléseknek.

nanica

Sziasztok!

Jó sok minden eszembe jutott míg olvastam, néhány talán még előjön:

Sági, a felsorolásból kimaradt a tök, mi azt nyomatjuk ezerrel, kb semmi íze, mindenhez jó. :D

Ágiboldi, ha ez vígasztal, én ismerek még ilyen babát, nem vagytok egyedül! Persze nagyon nehéz, de 14 évesen már biztos nem fogja ezt csinálni! :wink: Jó, lehet, hogy ez most hülyén hangzott, de én mostanában ezzel a mondattal vígasztalom magam. :oops:

Lora, elsőre én is nézegettem a kakit, hogy gyakorlatilag egy az egyben benne van a gyümi, de azóta már nem olyan. Hogy Lorcát idézzem, talán kell egy kis idő a "döbbent bélbolyhoknak", mielőtt dolgozni kezdenek! :lol: Ja, és én az almát kicsit megpárolom (kevésbé savas, könnyebben emészthető)

Járóka: nálunk sincs most benne semmi, de nem hiszem, hogy zavarná. Elvégre csak az arca csupasz. :roll: Ha meg zavarja, hát üljön fel! :lol: Motiválás kipipálva! :lol: :lol:

Őszi ruhatár: majd ha megjön az őszi pénzem!!!:evil: :evil: Egyébként nagyjából mindenünk megvan....érdekes módon. Inkább majd télre kell vásárolnunk, hacsak nem jön addig egy növekedési ugrás. :wink:

Uszis bőrkiázás: nem vettem észre, hogy kiázott volna. :roll:

usziról jut eszembe, Timo tök jót mazsoláztam még reggel a képtáratokból, még egyszer köszi a képeket! :D :D :D Ha minden igaz, következő alkalomra tud jönni a barátnőm, úh ő is fog majd fényképezni. :D :D

Ágiboldi még egyszer (ez egybe van v külön? : :oops: ): szóval most, hogy jobban elmélyedtem az oldalban, rájöttem, hogy ilyen a Gergőnél is volt/van, hogy fekszik a járókában, játszik(!) és közben sír, változó intenzitással. Mintha néha eszébe jutna, hogy ő most tulképp n-n boldogtalan, mert otthagytam, eldobja a játékot és rázendít, majd újra felvesz vmit és alapállapoton nyíg. Ezt egészen addig csinálja, míg vki (na ki? :evil: ) ki nem veszi. Most Anyukám instrukciói alapján dolgozunk egy-másfél hete, és elég jól haladunk, most már van, hogy csendben(!) eljátszogat egyedül. A lényege, hogy nem hagyom ott, miután beletettem a járókába, hanem ott játszunk együtt, vagy ha már egyedül játszik vmivel, akkor csak ülök a járóka mellett, ő pedig egy csomószor ellenőrzi, hogy ott vagyok-e. (Ha nem, akkor levágja a játékát és ordít. :( ) Most tartunk ott, hogy rövidebb időkre (mondjuk pisilni) már ki tudok menni a szobából anélkül, hogy sírna. Kopp-kopp. Na most aztán osztottam az észt. :roll: csak azt tudnám, hogy melyik okos találta ki, hogy a szeparációs szorongás 8 hónaposan indul. Sztem Gergő folyamatosan szeparációs szorong. :shock: Kivi vagyok, hogy végül hova fog kifutni ez progi amit csinálunk, de roszabb nem nagyon lehet. :roll: Hát nem tudom, hogy segített-e vmit az ismertetett esettanulmány :lol: főleg így, hogy konklúzió sincs, és nem épp egy kimondott siker-sztori, de hátha jó vmire... :roll:
Vendég

Nekem a sok éjjszakai és a sok rövid nappali szopira mondta a védőnénim, hogy ez is a kötődés - most kezd rájönni, hogy anya és baba az nem egy!

Nálam elalvás után szokta ellenőrizni, hogy ott vagyok e! Ha igen, akkor szemvisszacsuk és elalszik..., ha nem, akkor bömbi...

nanica

Pann, perszehogy jó, megnyugtat, h vannak rá elméletek, ez azt jelzi, h vannak még ilyen babák.
És amúgy is köszi a megnyugtató sorokat mindenkinek!! :)
Az a baj, h ha lát akkor is vonyít amíg ki nem veszem. persze így még kipróbálom, h eleve ottmaradok, és még azt a balga hibát sem követem el, h a mosógépig kimegyek, h kiszedjem a vizes ruhát amit aztán a járóka mellett teregetek..mert akkor már késő, mire visszaérek már lilul a feje :shock:

Na jó, akkor a cékla megvan, köszi! És a tök? vegyek egy egész tököt? Vagy vehetek eleve gyalult tököt? vagy az már nem elég higiénikus nekik??

Ti ebben az időben mentek sétálni? Egész nap esett.. Mondjuk a múltkor kiemntem kenguruban esernyővel, de elég hülyén éreztem magam :roll:

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

Tök jók az uszis képek.
De sajnálom, hogy nálunk ez sincs :cry: :cry: :cry:

Járóka: nekem szivacs (2cm-es ) van benne. Varrtam rá huzatot, de rájöttem pont jó rá a párnahuzat is :D :D :D
Én szeretem, mert nekem az a vacak az alján elég hidegnek tűnik :shock: :shock: :shock:

Cékla: egyszer olvastam, hogy alufóliába betekerve sütőben sütve finomabb., hústűvel lehet a puhaságát figyelni :wink: :wink:

Sági
ti már jó sok mindent esztek :shock: :shock: ehhez képest mi még alig.
Most meg beteg szegénykém, és csak cicizni akar. A reszelt almát is én ettem ma :wink: :wink:

Orsi
de édesek ezek a képek :D :D így meg főleg, hogy ugyanabban a "környezetben" készültek :D :D

Lorca
hú én anyósom nem vasal, én hibám leszoktattam róla. Máshogy hajtogatott, most meg folyamatosan púpos a ruháskosár :cry: :cry: így jártam :twisted: :twisted:
Ovival nem tudom mi lesz. Most egy szintén 3 gyerekes ismerősöm azt írta, hogy ő úgy hallotta, hogy az időkorlátozás csak az anyaságin otthonlévő anyukákra vonatkozik :roll: majd csütörtökön megyünk újra, akkor rákérdezek :wink: :wink:

Timocska
de édes Lillus ébredés után.
Nézegettem a képeket a naplódban, hát tényleg tiszta apja ez a lány :wink: :wink: :wink:
Pottyanás: kellemetlen rossz, amire sajnos fel kell(ene) készülni, de nehéz :shock: :shock:

Pann
nekem már zsiványság van ha leteszem,és nincs kedve játszani :wink: picsog, hívom, hogy jöjjön, nyújtja a kezét és mosolyog, vagy kinyújtja a nyelvét.
Ja, könny az általában nincs :roll: :roll: :roll: Honnan ilyen kis rafkósak ennyi idősen :?: :twisted: :twisted:

Lora
Brigi nagyon ügyes :D :D szépen kiemeli magát.
nyálaskodás nálunk szinte teljesen elmúlt, fogunk még nincs :roll: a tesóknak ennyi idősen már volt, és ömlött a nyáluk is :shock:

Ruhák: nekem a kicsinek tesók, unokatesók jóvoltából nem probléma.
Bezzeg Krisztike most rengeteget nyúlt :roll: holnap én is tervezem, hogy turiba megyek, hátha találok valami oviba-való rucit :wink: :wink:

talán végre elalszik a pici is :D :D

Jó éjszakát!!!
Ja és a múltkor igértem frissebb képeket :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép így nézett ki kedd reggel, betegen :cry: azóta már jobb a helyzet

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Ágiboldi
szerintem a rendes tök jobb.
Én eleve kockára vágva főzöm meg :wink: :wink: jobban megtalálni :oops: :oops: főleg ha ráfelejtek kicsit :oops:

Séta: nekünk muszály a suli miatt. Ma ahogy hazaértünk lennt is hagytam az esőn, mert baromi nehéz kocsistól (Bergon kocsink van)meg kb. 10 lépcsőfok.
Rajta volt a kocsin az esővédő, szuper tiszta idő volt felénk, csak épp esett.
Két és fél órát aludt kinnt :wink: :wink:

Nyafi: ha majd ül egyszerűbb. Amúgy mikor kisebb volt, és még plusszban ugye Krisztikétől is óvni kellett, babahordozóval vittem magammal még wc.-re is :oops:
Amúgy mióta ül, a rácsos-hálós ketrecek kevés ideig jönnek be. Szőnyeg, arra paplan és úgy elvan elég sokáig, főleg ha a szőnyeg rojtja is a közelben van :lol: :lol: azzal szeret bíbelődni.

Na ma mivel játszott :evil: :evil: A tesója berakott neki a járókába egy nyalókának a pálcáját. Sikerült még abban a stádiumban észrevenni, hogy még csak forgatta a kezében, hogy mi is lehet az. A szájába még akkor nem tette bele :wink: :wink:

Na tényleg megyek aludni :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Megjártuk a Westendet és az Árkádot is. Nati 8kor kitalálta, hogy neki kifli kell, nem jó a banán. Persze már nem volt a Spárban semmi, amit megvettem volna neki, csak száraz szörnyűségek. Így vehettem egy kalácsot a bioboltban. Hát nem kifliárban volt. :D De valahogy szórakoztatni kell Szabit, hogy 9ig kibírja. :lol: Mindent a gyerekekért!

Sági,
A hús mehet, ha már egy jó adag gyümit vagy zöldséget meg tud enni. Én azért még várok vele olyan 1-2 hónapot. Nem mérem én sem, csak úgy szemre összehasonlítom, mennyi lenne egy üveges (190g) kaja.
Ha ennyifélét eszik, az már nagyon jó. Ez már több, mint amennyit egy normál 2 éves hajlandó lenyomni :D
Ha öklendezik, az lehet simán a reflextől. Rákerül valami a nyelv hátsó részére, meg akar szabadulni tőle. Kell egy kis idő, mire rájön, hogy attól nem lesz semmi baja és le tudja nyelni.
Ha nem félsz tőle, kaphat lassan egy kis állott, puha kenyérhéjat. A nyálától feloldódik, nem fullad meg, csak nagyobb darabokat ne tépjen ki belőle. Kicsit szoktatja a darabos kajához. Utána próbálhatod mondjuk az agyonfőzött répát tejjel locsira higítva, villával összetörve. Milyen darabossal próbálkoztál eddig? Ha abbahagyja az evést egy kis öklendezés után, az tényleg azt jelenti, hogy még nem érett hozzá. A turmixolt kaját amúgy is jobban tudja hasznosítani, tehát annyira azért nem vészes.
Vagy adhatsz a kezébe egy hámozott almát úgy, hogy a középen egy kicsit megrágcsáltad. Azt is csak az ínyével tudja amortizálni, nem tud kiharapni méretes darabokat.
Persze ezeket akkor, ha már teljesen felültetve eszik.

Lora,
Az elején nem sokat emésztenek meg a kajákból. Almadarabokat Nati bilijében is szoktam látni. :wink: Főleg az elején majdnem minden normális. Már az is jó eredmény, hogy ennyi idő alatt kijött. :wink:
Ha bárki tudja a receptet, hogy lehet rávenni, hogy nappal hajlandó legyen hosszabb ideig szopizni és nem pedig éjjel, nekem is szóljon! A gyerekverésen kívül már tényleg mindenre hajlandó vagyok. :D

Ágiboldi,
Ha mindent külön főzöl, az is jó. Igaz, hogy kicsit hosszabb, de pl cékla az akár órák, ha nagyobb mennyiség, a krumpli meg a lekapcsolás után is tovább fő. És amíg az egyiket pucolod, már halad a másik. :wink: Én valahogy soha nem találom el, hogy mekkora darabokra vágjam a dolgokat, hogy egyforma idő kelljen a főzéshez/pároláshoz. :oops:
Hidd el, azért bőven vannak sorstársak. Akinek van annyi ideje, hogy egyáltalán írjon, az a szerencsés kisebbség. Most elég nagy a szám, de Natival az elején volt szívás bőven, pedig ő a nagyon jó babák közé tartozott. Csak épp nem aludtam hóóónapokig egyben 2 órát sem. És őt is álandóan szórakoztatni kellett. Robi 2 műszakban dolgozott még akkor. Ha reggelre (6) ment, 3ra itthon is volt. Nati 9-10ig is aludt néha, vagy legalább volt délelőtti alvás. De még így is remegve vártam a pillanatot, hogy végre csipogjon a kaputelefon, jelezve, jön a felmentősereg.
Mostanában Szabi sem tűri a vízszintes létet. Ami ebben a legjobb, hogy a pihenőszéket utálja, az autósülésben is elég limitált az idő, amíg elvan és ülni meg nem tud. Az igaz, hogy ő legalább csendes.
A telefonom csörgőhangjaival legalább 15 percre le tudom foglalni. Iszony zenei ízlése van utódjaimnak.. :oops: :lol:

Timocska,
A pizsi fogalom nálad mit takar?

Kép KépKép
lorca

Gabi,
Jobbulást Eszterbabának! :( Remélem, hamar kilábal.

Nekünk a szőnyeg mintája is legalább 5 perc. Vannak rajta pöttyök és azt próbálja leszedni. :D Áldom a tervező eszét. Már én is nagyon várom, hogy tudjon ülni. :wink:

Kötődés: Vannak még fokozatok. :twisted: Mondjuk amikor az öledben van, mert már elengedni sem mered és elsírja magát, mert valakivel szóba állsz. :D

Sütés alufóliában:
Az tényleg jó, répának és uborkának is fini íze lesz.

Nanica,
tényleg nagyon hasonlít, főleg a szája. :D Fülbevalót mikor kapta?

Kép KépKép
lorca

Nanica, nahát, tényleg ugyanolyan!

Köszi a főzési tippeket, bármikor jöhetnek!

Gabi, megerősíted a reményt, ha majd ül , egyszerűbb lesz. Szegény Eszter, tényleg betegnek néz kia képen.

Lorca, én ma egész nap az órát néztem és számolgattam, h még hány órát kell kibírnom míg apa hazaér. És mikor hazaért hozott nekem füldugót! :lol: :lol: hallotta a telefonban, h talán szükség lehet rá...
Írni meg persze azért van időm mert vagy alszik (viszonylag sokat), vagy ordít de már a repertoárom végére értem, és tök mindegy mit csinálok, úgyhogy megpróbálok nem venni róla tudomást...

Na megyek aludni, akár 2 órát is fogok az első ébredésig! :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Jóreggelt! :)

Ágiboldi!
Remélem már jobban vagy!!! Apa nagyon vicces a füldugóval! :lol: :lol: Éjszaka amúgy ő felébred, ha Boldi sír? Mert akkor te legalább aludhatnál, ő meg odaszállítmányozza az ágyba és csak ciciztetni kellene. Aztán szunya tovább! :D (korszakalkotó ötlet) :roll:

Mi tegnap elindultunk sétálni, mert úgy láttam, elállt az eső. De mire összeszedtem magunkat, újra eleredt. Na, feltettem az esővédőt, de hamar visszajöttünk, mert annyira büdi volt az e.védő (original bontottam ki), hogy féltem, rosszul lesz Lilla. Mindenképp kellene menni az OEP-be, leadni a GYED-es papírjaimat, mert a munkáltatóm csak kitöltötte, de be már nem adta! :twisted: :twisted:

Téli ruhatár: (ha már erről is esett szó). Ti milyen overállt vesztek? Lábasat, lábatlant? Vízhatlan susogóst vagy inkább bundásat? És a praclira mi kerül? Cipő? De milyen?
Ja, és most is, ha viszem kenguruban a gyermeket, mit adjak a lábára? Mert azért egy szál zokniban igen hideg van! :shock:

Nanica!
Hasonlít nagyon. Kivéve a fülbevalóját! :lol: :lol: :lol: (nagyon vicces kedvem van) :D

Gabi!
Eszti nagyon ügyesen üldögél! :) Jobbulást neki! :D

Pann!
Örülök, hogy találtál még egy-két használható fotót. Egyszer talán Bali is eljön és akkor jobbakat is lehet csinálni. Meg persze ha más vki hozzátartozója jön, akkor meg pláne! :D

Hát anyósom nálunk is csak annyit volt/van a bébivel, amennyit eljött velünk az usziba! :roll:

Ma csak 3-szor ébredt, először 11-kor, amit csak Bali mesélt reggel, mert én nem ébredtem fel. Ő volt az ügyeletes! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap újra elolvastam a Suttogó alvásra vonatkozó részeit, és rájöttem, hogy hiába olvastam már, egy csomó mindent nem is jól csináltam. És utólag belátva, tényleg így van. Pl. mikor már túlpörögte magát, és semmi nem volt jó, akkor elkezdtem ringatni, hátha jobb lesz. De csak még jobban üvöltött. A suttogó szerint ilyenkor a legjobb a szívdobogást utánzó kézmozdulatokkal paskolni a hátát. Tegnap kipróbáltam, és bejött. Hasratettem Lillát, hiába üvöltött és kábé 1 percen belül csend lett. És utána magától elaludt. Apró örömök az életben! :D

Ja, és a fél 2-es szopi után cumi nélkül tettem vissza aludni, a cumit a kiságy sarkába raktam. És 5-kor a következő ébredéskor cumival a szájában találtam! :lol: :lol: Kis cuki, önkiszolgáló! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Lorca: a fülit még 6 naposan a kórházban a főorvonő lőtte be neki :D.
Szerintem félelmetes a hasonlóság :D

Timo: A Suttogót én már elő sem merem venni. Igaz csak a 3. van meg, de abban is minden elvét leírja.
A susog ütöget módszer nálam talán 1szer ha bejött, sajnos. Pedig nagyon sokszor próbálkozom... (és nem is beszélek 'az aludjuk át az éjszakát úgy, hogy növeljük a nappali evés mennyiségét' c. módzserről :evil: )

Nálunk is kelt a Linus 11kor, evett, majd visszaaludt, majd 1kor újra evett úgy, mintha nem etetném napközben... magam mellé vettem, elaludt. 3kor megint kelt én akkor már a kiságy rácsa és a gyerek közti 20 centis részen aludtam, akkor nem etttem meg, 4 kor kelt, de nem volt lelkierőm szopiztatni így újra elaludt. Majd 6kor úgy kelt, mint akinek semmi baja nem volt az éjjel, én meg alig látok ki a fejemből...
Az előbb aludt 15 percet!
Megyünk sétálni.
Tegnap is voltunk és 3 órát aludt kint.

Lábravaló:
Én ajándékba kaptam a sogornőmtől németo.-ból egy tépőzáras textil cipőcskét. Azt adtam a lábára, de kezdi teljesen kinőni... lehet hogy sorozatgyártanom kéne? :D :roll:

nanica

Nanica!
Nálatok nem esik az eső?
Lillus is fél órát aludt az előbb!
Részvétem a sz.r éjszaka miatt! :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt,

Megint bazi hosszú leszek, igyekszem többször jönni, és nem litániázni a jövőben.

Lorca,
A térdelős kép címe eredetileg „táráááá”, lett volna, és én is megnézegettem a szoba változásait.

Ágiboldi,
A habtapit nem lehet beletenni a járókába, mint csúszásgátló?
A céklát én hámozatlanul megfőzöm, aztán állítólag ki lehet csúsztatni a bőréből, utána botmixerrel turmixolom, és ennyi, a maradékot jégkockatartóban fagyasztom.
Tudom, hogy csak magamat ismétlem, de amikor ilyeneket írsz, mindig elkap a türelmetlenség, hogy lássam mi lesz Boldiból, előbb-utóbb ki fog derülni a nyugtalanság oka, lehet, hogy iszonyú érzékeny, és zenész vagy képzőművész lesz, vagy nagyon türelmetlen, és sportoló, stb. lesz. Senki nem volt ilyen a családotokban? Az öcsém totál problémás volt az elejétől, sajnos azt kell mondanom, hogy később sem lett könnyebb vele, csak most már látják, hogy miért.

Tegnap a 14 éves öcsém figyelt Sebire, amíg nem értem rá, és csak azt láttam, hogy hurcibálja fel-le, aztán eltűnnek a szobában, sírás (ekkor próbálta többedszerre letenni), majd újra hurcibálás, és közben magyaráz neki kitartóan, „Sebi, de hát megrokkanok, miért nem játszunk egy kicsit a szőnyegen?”

Az én hozzátápis heppem, hogy még csak ellenőrzött (megkérdezem, hogy permeteztek-e), „ökogazdaságból” (valamelyik családtagunk kertje) származó terméket etetek a Sebivel. Ezért már nyár eleje óta fagyasztgatok, két szem szilvákat kunyerálok, a céklát is Bajáról hoztuk, szegény Anyáék próbálják őrizgetni a földben, utána a pincében, hogy legyen még következő adag is. De a hétköznapokban elég jól beválik a rendszer, mert most még nem eszik adagokat, így elég pl. két bari kockát kiolvasztani és hozzákeverni a kölespéphez, később meg a vegyes kajákat lehet egyszerűen összeállítani (egy ilyen, egy olyan, stb kocka), nem kell minden nap pacsmagolni.

Sebinek a legújabb, hogy ordít játék közben/helyett, ugyanazon a hangon, mint a sírás, de nincs semmi baja, csak tátott szájjal üvölt egy nagyot. Szerintem méri, hogy hogy gyorsulok százra, aztán rám nevet (én meg megpróbálok visszanevetni).

Nanica,
Hát igen, Sebiapu sem ájult el a gyönyörtől, amikor meglátta magát atlétában-gatyában, de hát ő is ritkán veszi fel a szmokingját itthonra, úgy voltam vele, hogy Gedeiapu után már elég edzett a banda. Na majd Linus apuról teszek fel minitalis képet (amint a Drágám méltóztatik hazahozni a laptopjáról őket).
Kiságyba átemelés, alvó gyerek mellől kiosonás, na ezek a témák megérnének egy kandikamerát. Szerintem, csak aki altatott már gyereket az tudja bokaizomból, szálfaegyenesen kiemelni a testét, egy képzeletbeli vonal mentén, hangtalanul. Méghogy a kismamák punnyadtak…
De jó az uh vs. valóság kép!

Plútó,
Szegény Eszti. Még mindig megbámulom, ahogy ül. Nyalókapálca :shock: .

ÉS a tegnapi nap eseménye: sikerült neki másznia egy-két „lépést”!!! Úgy izgultam, miközben figyeltem, mint egy olimpiai tudósításon. Teljesen szabályosan csinálja. Ajtórácsot kell szereznünk sürgősen (a Brendonban járóka-árban vannak).

Ma pedig 8-kor felsírt, mire összekaptam magam visszaaludt, azóta felébredt, de még mindig nem kellett bemenni hozzá, az előbb megtalálta a cumiját, most meg racsítozik.

Orsi
Kép Kép
sno

Jó reggelt!

Timi
Én tegnap 2 szál zokniban vittem le kenguruban! :lol: (csak hogy én is vicces legyek!)
Viszont overált én sem tudom milyen legyen. Majd valszeg amit meglátok. És persze ebből is legalább kettő kell? Meg még lehet, hogy több méret is a télre? Arra is rájöttem, hogy nincs meleg sapkánk. Pedig kint 9 fok van! :shock:
Utálom a hideget! Brigire sok ruhát ráadni kész tortúra! Nyáron elég volt csak pelenkázni, meg max egy body. Most meg zokni, gatya, body, esetleg pulcsi. De a kezeslábas sem jobb!

Gyed
nekem beküldték, de kaptam hiánypótlást! A magánnyugdíjas papiromat nem küldték be! :evil: Ráadásul mennék én személyesen, de miskolci székhelyű a cégem. :evil:

Nanica
Én is kiegyeznék egy felkelünkszopizniésalszunk-kal. De amikor felébred és csak simi kell, ráadásul apa nem is mindig jó... Ma mondjuk nagyon rossz volt, mert visítva ébredt! És legalább 10 percig abba se hagyta, még ölben sem! Cicire sem! Aztán megnyugodott. Pedig már levetkőztettem, hátha bogár, átnéztem de semmi. Pedig olyan fájdalmasan sírt! És most nem is a pocija és nem is a foga volt. :(
Ja és tényleg nagyon hasonlít! :wink: Lehet van némi közük egymáshoz! :lol:

Pann, Sági, Lorca
Köszi a kakis hozzászólásokat. Akkor nem rohanok az orvoshoz! :) Viszont ha ez azért van, mert nem tudják megemészteni, akkor az azt jelenti, hogy nem elég érett rá, nem? Akkor meg nem kéne adni, nem? :?:

Megyek szunyálni, mert Brigóca is elaludt! :) Remélem én is tudok még...
lora7

Na jóreggelt!
Nanica, gratulálok, sikerült egyforma ütemben végigkínlódnunk az éjszakát! Ez nem semmi, az általad ismertetett időpntokban pont ugyanazt csináltam mint te, annyi különbséggel, h míg te a rács és a gyerek közé voltál szorulva addig én az ágy szélén a gyerek mellé voltam, a súlypontom az ágy szélén billegett...

Orsi, hááát, a családban senkinek ilyen irányú tehetsége nincs, egyelőre. Mindenki csendes bölcsész... Meglátjuk! :wink:

Hehe, jót röhögtem a gyerekaltatásos részen, ehhez azt vedd hozzá, h sz@rul van lerakva nálunk a parketta, és kb 5 dombon és völgyön kell átkelni míg kijutok, de pontosan tudom, h oldalazva hogy tegyem a lábam, h a legkisebbet reccsenjen... :shock:

Timi, nekünk is egy vászoncipőnk van, amit még nem próbáltam, mert eddig a duplazokni ment, de mától asszem felavatom.. ha kimerészkedünk. Bár ha bennmaradunk ma is, biztos megkattanok!

Kép
Kép
agiboldi

Jó reggelt!

Ma 2-től reggelig durván 3/4 órákat aludtunk, közben rongyosra szopizott (lelkileg), de megvan az eredmény, most már teljes hosszában áttört a foga, úh remélem túl vagyunk a nehezén. Mármint ami ezt az első fogat illeti. :lol:

Ágyból/ba emelgetés: a mai éjszaka után nekem szabályos izomláz van a karjaimban, mert vagyok annyira optimista minden alkalommal, hogy visszateszem a kiságyba szopi után, "hátha már alszunk" alapon. :x

Sno! Jó ötlet, nekem vhogy elment az eszem, hogy eddig nem jutott eszembe zöldségeket is nagytételben pürésíteni. :o
Vendég

Timi
Én is kenguruban viszem pénteken. Lehet rugit adok rá, és arra még van bundás zokni. Az a baj a nacikkal, hogy felcsúsznak. Viszont harisnyát is adhatsz rá, nadrág, és vastag bélelt zokni.

Én tegnap vettem zsákot, nem lábas, viszont sportbabakocsiba, és hordozóba is be tudom kötni vele, mert van egy lyuk rajta (gyárilag). :wink:

Ágiboldi
Csak megnyugtatásként, Regi sem az a kifejezetten nyugodt baba. Éjjel például kinyitja a szemét, és már üvölt is: "cici kell".

Napközben el van néha egy-két órát is a kiságyban, de néha meg egy fél percre se lehet letenni, mert már sír is, vagy üvölt.

Ráadásul ő napközben csak egy-egy órát alszik, úgyhogy elképzelheted, mennyit hurcolászom, két hete csinálja ezt.

Pann
Én is sokszor ott vagyok mellette a kiságyban. És játszok vele. Mert igaz nem tudom csinálni a dolgaim, de legalább nem kell cipelnem.

Rita

Kép
ritta

Na, megint csak 3/4 órát aludt! :( Épp most akartam társulni. :x Mindegy, elviszem a Pólusba, mert van néhány elintéznivalónk (OTP, stb). A kezeslábason én is gondolkoztam, hogy milyen legyen, mert fogalmam sincs, hogy akar-e majd kint JÁRNI télen. Egyébként a C&A-ban láttam múltkor belül szőrös, műa talp nélküli kiscsizmákat, ha jól emlékszem 2500 Ft körül, de nem vettem, mert úgy gondoltam, hogy "még ráér", meg "ki tudja, mekkora lesz a lába, mire majd kell", de azt hiszem, ma újra szemügyre veszem.
Vendég

sziasztok!

Téli-őszi lábbeli: overallban is vannak olyanok amihez kis orkán csizma is tartozik. De külön is beszerezhető, én turiban vettem ilyeneket :wink: :wink: :wink:
Na meg örököltünk egy kis bundás csizmácskát is :wink: :wink: csak azt könnyebb lerúgni :twisted: :twisted: :twisted:
Most kis vászon babacipőt adok én a zoknira.
Viszont kintre nekünk hamarosan harisnya kell, mert általában minden nagrágban kivan a lába ha ül. 2 mérettel nagyobb nadrágot meg mégsem adok rá :shock: :shock: Hosszú a lába ezek a méretek meg.......főleg ami török és kínai az nagyon gázos :roll: :roll:

Még overall: én jobban szeretem a két részest, jobban ki lehet használni. Ha olyan fazonú azzal két telet is ki lehet húzni, míg az egyberészessel nem :wink: :wink: :wink:

Nanica
tényleg nagy a hasonlóság. Hiába na tényleg szupi dolgo ez a 4D :wink: :wink:

Ágiboldi
ötletes a párod :wink: :wink: :wink:

Nekem ma volt 1 szabad órám reggel :D :D Lekisértem Adrikát, utána elmentem turizni. Jó volt egy kicsit kikapcsolódni egyedül :wink: :wink:

Na emygek főznöm kéne, meg vasalni :roll: :roll: egyikhez sincs ám kedvem :oops: :oops:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Sziasztok!

Együttérzés a sz@r éjszakákért!
Pocsék idő van, annyira fúj a szél, pedig ma is rajtam van a menőke! :?

Orsi,
Én is csak bio cuccokat adok Petinek. Vagy otthoni vagy biopiacos dolgok, kivétel a banán!

Ági,
Gyertek át ha van kedvetek, kocsibaülünk és elhúzunk valamerre, szórakoztatjuk Boldit. :lol:

Timo,
Suttogó ütöget- susog nekünk sokáig bejött. Már nagyon rég próbáltam, de lehet néha szükség lenne rá.
Ha a Teve utcába jöttök akkor gyertek be hozzánk.

Természetesen bárki jöhet aki unatkozik, erre jár!!! :D

Lorca,
Köszi a tanácsokat. Akkor lassan kipróbálom a darabos kaját. Kenyeret nem akarok, pontosabban glutént egy éves koráig. De az almát szokta szopogatni. :D

Nekünk egész jó éjszakánk volt. Fél 8- fél 4- fél 8- 9. :oops:
Azt tapasztaltam ha este fürcsi előtt nem kap kölest akkor jól alszik éjszaka. :?
Vendég

Hát akkor ma nem kap kölest Boldizsár barátom se! Mindent kipróbálok :wink:

Sági, ma muszáj takarítanom, de rendi vagy, egyszer majd rajtatok ütünk :wink:

Én csak krumpliból vettem biot, ill. ha adok céklát vagy brokkolit az is az lesz. De az alma és barack, banán nem bio.

Elaludt, ma még eddig egész tűrhetően viselkedik :D

Kép
Kép
agiboldi

Na, megvolt a tízórai: szopi és fél alma! :) Tök ügyin eszik Lillus a kanálból! :D

Sági!
Irigylem a jó éjszakátokat!
Ilyen időben nem vállalkozom ekkora túrára, max. a helyi boltba szaladunk le (már kiszellőzött az esővédő) :lol: :lol:

Orsi!
Jó ötlet a fagyasztgatás. Na, de nyersen vagy készen teszed el a kajcsit: pl. cékla? Bocs, a dilettáns kérdésért, de amatőr vagyok! :lol:
Szobából kiosonás nálunk is hasonló..

Timi
Kép Kép
timocska

Én eddig semmiből sem vettem biot: alma, barack és tegnap banán. De otthon anyukámék már termeltek a nyáron répát, krumplit, sóskát, spenótot stb. Ez tuti bio! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sági,
Tbányán nincs biopiac, ezért vagyok ennyire körülményes, mert nincs utánpótlás.

Gondolkodtatok már rajta, hogy a következő gyerkőc mikor jöjjön, mármint az év melyik szakában? (aki nem tervez/tervezhet többet, az lécci ne vegye a lelkére az ilyen jellegű kérdéseket)
Szerintem az öszi babák jobbak a hozzátápi szempontjából. A tavasziak pont akkor kezdenek belejönni, amikor az utolsó bari is lekerül a fáról/a bolt polcáról, pedig kezdésnek jobb lenne a friss, utána már nem olyan érzékeny.

Én megpróbálok lábnélküli meleg gatyát szerezni, nagyobb méretben, hátha még a hidegben elindul. Addig meg feltűröm. De majd a kínálat dönt. A külön kabát-nadrág tényleg praktikusabbnak tűnik.

Orsi
Kép Kép
sno

éjszakák :( együttérzésem minden érintettnek

ágiboldi
n röhögtem a füldugón, uis ma éjszaka felavattam az enyémet. mert megint szopi után forgolódott egy csomót és én nem bííírok tőle aludni. úgyh úgy voltam vele, h a nyüszit, sírást meghallom, de legalább a motoszkálást tompítja...

snorsi
én asszem nem élnék túl egy őszi babát.lehet, h a hozzátápi egyszerűbb, de én elég időjárásfüggő vagyok, más se hiányzott volna az első két hónapban mint folytoneső, nyirkos idő és a közeledő tél. szvl ha lesz második, én uígy a tavaszt lőném be (akkor a ruhák is okésak méretileg :wink: ). de sztm n kevesen tudnak ilyen pontosan tervezni, ki tudja mennyit kell rá várni?

bio
kele asszem nélkülözni fogja, mindenképp a spar mélyhűtött árukínálata fogja a hozzátápi alapját képezni (n kicsi a mélyhűtőnk, nem tudtam volna fagyasztani, és nincs is tuti beszerzőhelyünk)

timo
én is meglepődtem, amikor pár hete újra elolvastam a suttogót, de nyilván más problémák voltak 4hetesen, mint most

majus3

Timo,
mindent úgy fagyasztok, hogy már ne kelljen utómunkálatokat végeznem rajta, csak felhasználni. Tehát a gyümit nyersen (többnyire héjjastól) turmixolva, a zöldségeket pedig főzve és turmixolva. Kivéve a meggy, az csak simán magozva van, mert még nem volt szilikon jégkockatartóm akkor. Ezért nem is kapott még Sebi :D , sz@rakodni kell vele még. Kis mennyiségben főzögetni, pürésíteni az tényleg macerás. Husira is javasolták, hogy főzzünk nagyobb adagot, turmix, és kis kockákat fagyasztani abból is.
Ha már sokfajta egyen kockánk van, akkor úgy variálsz, ahogy akarsz, és csak kiengeded és összekevered. Ha marad a szopi, akkor szerintem ezekkel a mennyiségekkel kihúzzuk tavaszig (egy kis banán utánpótlással), és aztán már úgyis a mi kajánkból lesz neki elkülönítve ez-az.

Na ezek az optimista elméletek :D

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi,
viszont ha ősszel születik, akkor rögtön jön az eső, hideg, nem tudtok olyan klasszul sétálni, és még azon is parázhatsz, h túlöltözteted vagy megfázik, ill. túlfűtöd a szobát ill. megfázik...
Szerintem ez a születési időpont pont jó.. mondjuk 5 év múlva...

Kép
Kép
agiboldi

Május,
terhesség és szülés+első hetek szempontjából én is nagyon hálás voltam, hogy így alakult.
De olyan aranyos volt, ahogy ette az egybe barackot...Na majd meglátjuk, hátha jövőre is még aranyos lesz :lol: .

Orsi
Kép Kép
sno

Na Május közben jól leírtad ugyanazt :D

Mi az a szilikon jégkockatartó?

Na a hústurmixolás az olyan messze áll tőlem, el se tudom képzelni. tekintettel arra, h eleve nem főztem/sütöttem még húst soha. Asszem az anyukám egy hévégén majd ezt bemutatja előtte, nem merek Boldin kísérletezni :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?