Kat és a többiek,kösz az üdvözlést!
Macseknak egy gyors vígasztalás!
Nálunk mindkét gyermek Dévényes gyógytornás. Benedeknél még kezdő anyatigris voltam, így a dokinéninek (akit azóta LECSERÉLETEM!!!) hiába duruzsoltam a fülébe, hogy itt valami nem ok, csak legyintett, hogy lustácska szegény, forgassam (persze meg sem vizsgálta, már mér is
). Szegénykém hason egy percet sem bírt lenni, sikítva üvöltött, fejét is csak úgy ímmel-ámmal emelte, forgásról szó sem volt. Aztán 7 hónapos lehetett, amikor a dokinéni más okból hasra tette és szembesült a tényekkel. GYorsan adott is beutalót a Tűzoltó utcai neurológiárta. A védőnő meg javasolta, hogy keressem meg a Dévény alapítványt. Ott csak vagy 2 hóra előre tudtak időpontot adni, de szívesen megadták a kerületben lakó gyógytornászok neveit. Így keztük 7,5 hónaposan. Hihetetlen jó ez a módszer, nagyon gyorsan megfordult Benedek és kb. 3 hónapi kezelés után már nem is kellett tovább nyüstölni (minden mozgásformát, kúszás, mászás szépen hozott). közben jártunk vissza a Tűzoltó u-ba, de az ottani tornával (Katona módszer) nem fejlődött volna ilyen gyorsan (és hát ugyebár már 7,5 hónapos volt mikor elkezdtük, nem 3, nem volt mindegy a dolog). Szerencsére ő hypoton volt, mert állítólag a feszes izomzatnál nagyon fontos, hogy minél korábban elkezdjék a kezeléseket.
Ábelnél meg már nem cicóztam, mikor észrevettem, hogy öltöztetésnél nehezen tudom a karjára ráerőltetni a pólót, annyira befeszít, ráadásul az egyikkel jobban, azonnal hívtam a gyógytornászt, hogy állapotfelmérjen, meg kértem beutalót a fejlődésneurológiára is. így 3 hónapos kora óta nyomjuk a Dévényt, nem mondom, hogy röhög közben, de koránsem olyan vészes, mint Benedeknél volt. És jól fejlődik. Egy hete már hasra fordult (édes volt, úgy nyögött közben, az akarástól
) a hétvégén meg már hasról hátra is. És ő ugyebár már elmúlt 5 hónapos, illik csinálni.
Szóval Macsek, no para, minden rendben lesz. De Te is írtad, hogy Dévényeztek, vagy tévedek? Meglátod hamar lesz eredménye.
Timi, éjszakai hiszti?
És van még hajad, ami nem ősz?
Reggel volt az RTL klub-on szó pont a hisztiről. A lényeg az volt, hogy nem kiakadni, mert az csak olaj a tűzre (köszi, 62 perc hisztinél max a jégszekrényben ülve őrzöm meg a hűvös nyugalmat), hanem bele kell képzelni magunkat az ő helyébe, és figyelemleterelés a megoldás. Nehéz dió, de Timi, mi ezt is megoldjuk tutira! Lájtosabb napokon én is reménykedem (a remény hal meg utoljára) aztán néha estére már tökre kiakadok, mert nincs hatékony eszköz a kezemben, és elgondolkodom, hogy biztosan jó gyereket hoztam én haza anno a kórházból???
Ja, és minden gyerek gyönyörű!
Tápis anyukákat is csodálom, mert nem lehet egyszerű megküzdeni azzal az érzéssel, hogy már nem tudsz szoptatni, vagy nem akarja elfogadni a cicit a gyerek.
Nem különben csodálom a 3 gyerekeseket, na meg az ikres Andit, aki szimultán nyomja két gyerekkel (neked könyvet kéne írni, hogy sikerült eddig csak szoptatni a picurokat - néztem a képeket is, Nagy Huba pasa és Pertocelli is édi manók)
jaj, Andi, a cicifájás javult már? (Nekem 5 hónapja nem jött rendbe, na de ezt a témát majd leközelebb...)
Na, Benedek beleunt a "Pingvinek vándorlásába" és úgy hallom Ábel is éhes már.