Sziasztok!
Újra itt. Tegnap egész nap mostam, ma pedig 24 órázik a párom, ígyhát mára hagytalak benneteket, mint desszertet.
Jólesett, hogy hiányoltatok. NYARALTUNK.
Dia! Nem tudom, hogy kérdezted-e az általam ajánlott helyet, hogy van-e szabad hely, de szuper volt.
Sajnos csak egyszobás appartman a házhoz építve, de nagyon szép, a kiságy nem emelhető, így mélyre kell hajolni, de Zsombi hatalmasakat aludt benne, a kiskádat a zuhanytálcába biztonságos tenni, de egyébként nagyon bababarát a hely, még a lefejt tejcsit is lefagyasztották nekem. Vannak kacsák, tikok, a Pisti nevű kakas és az Okos, aki egy szamár. Voltunk tó mellett, korongoztunk ,friss tehéntejet és kecskesajtot ettünk és ami a legfontosabb este, reggel és éjszaka kellemesen hűvös van.
Zsombi nyűgösebb volt, mint a sokévi átlag, időnként rájött, hogy utálja az autózást, és a tópartot, máskor meg angyalkát játszott. Vigyorgott, elkezdte önállóan szopni az öklét, úgy tűnik kezdi meglelni a kapcsolatot a keze, a szája és a szándékai között.
Egy nagyon jó becenevet hallottunk a tóparton egy héthetes babára: Zsebzsarnok.
Verus!
Hajrá! Ami a jogsit illeti. Nyolchónapos terhesen velem valószínüleg elnézőbbek voltak a vizsgáztatók, nehogy ott kezdjek el szülni
, de ha várod, akkor biztosan nagyon fogod élvezni. A nyaralás alatt egyébként gyakoroltam, így már nem reszketek , ha autóban a bal-1re kell ülnöm.
Mi a helyzet az újszülöttváró barátaitokkal?
Hajni!
Nem csodálom, hogy nincs energiád fejni, de azért megnyugtató dolog, ha van 1-2 étkezésnyi plusz kaja a fagyasztóban. Ha akkor fejsz az egyik ciciből, amikor a baba eszik a másikból, akkor sokkal gyorsabb, könnyebb és még időtöbbletet sem jelent. Két módszer használható, a kézi fejés, vagy az Avent mellszívó. Ha jól tudom ez az egyetlen, amit egy kézzel is tudsz használni (hiszen a másikban a baba van), sajnos ez piszok drága, de én nagyon szeretem.
Evey!
Sajnálom, hogy hamarabb haza kellett jönnötök. Vigasztalásul egy emlék a múltból. Tesóm nem szerette a nyaralásokat. Kapott is tüszős mandulagyulladást, mivel anyám is orvos, kapott popsiba lázcsillapító szurit vékonytűvel, hogy ne fájjon. Tesóm megfeszítette popóját, a tű el is tört és a fecsi beleállt a szőnyegbe. Mi persze maradtunk, tesóm kénytelen volt meggyógyulni
, Ha munkaidőben hívod a 349-8574-t, amin az anyatejgyűjtő állomás rögtön jelentkezik, akkor állítólag szívesen adnak felvilágosítást bármilyen gyógyszerről szoptatási szempontból.
Katica!
Szerintem sem veszélyes a tej. A szervezeted tudja, hogy mire van szükséged, ha tejet kivánsz, igyál azt, persze a terhesség idején ne pasztőrözetlent. Ez szerintem vonatkozik a szoptatási időre is. Ami neked jólesik, azt eheted. Persze a hüvelyeseket, meg a káposztát annyian mondják, hogy nem jó,hogy azt még én sem próbáltam. De amikor a kórházi dietetikus arról értekezett egy második gyermekes kismamával, hogy a cseresznyét( azt a két szemet, amit merhetünk enni), azt meg kell-e hámozni, vagy sem akkor én nem tudtam, hogy nevessek, vagy a hajamat tépjem inkább.
Szile!
Gratulálok! Még nem tettem, de itt a lehetőség, most megteszem.
Köldökcsonk tíznaposan esett le, pedig az apja a gyereknek mindig belemártotta a vízbe is. Egyszer próbálta elkerülni, akkor sem sikerült. Ápolni egészen addig kell, amíg bármilyen nedvesség szivárog. már leesett csonk után is. Meglepően mélyre be lehet nyúlni, hogy becsületesen ki tudd takarítani.
Zsombi is teljesen összevissza evett, de tekintettel az igény szerinti szoptatásra rábíztam. Általában elkezdett enni, berotyizott, evés után tisztába tétel, majd ettől a nagy testmozgástól újra megéhezett.
Üres pelus. Zsombi kezdetben mint fent, egy hónapja naponta csak egyszer kakil, de akkor rengeteget. Száraz pelust pedig 3 óra múltán csak tegnap tapasztaltam. Ugye pisi van bennük? Zsombi csak ébren végez bármit is. Inkább az éjszaka közepén is felébred, pisil, v kakil, majd alszik tovább.
A kórházban pamperst használtak és ritkán cserélték, még ha mondtam is, hogy bekakilt, de be kellett vinni lemérni és nem kaptam vissza rögtön, így piszok ronda popsival jött haza. Itthon mosható nadrágpelus, éjszaka libero, gyógyszertári fehér popsikenőcs vastagon(S vagy 5-ös kenőcsként ismerik)és kiegyensúlyozottan nem piros a popsi.
Büfi: ha nem megy függőlegesen, akkor a hasra fektetés, enyhén megemelt felsőtesttel beválhat. Ez lehet a combodon, a pocakodon, vagy a mózeskosárban, vagy kiságyban. Ha szeret hason aludni és tudsz figyelni rá (nem éjszaka) akkor el is aludhat így.
Jázminmama és a Jázmin piros foltja. Nem lehet hemangióma? Doki látta már? Az hálisten általában elmúlik.
Pele!
Hajrá! szurkolunk az új bébiért.
Lara!
kb 2 3 hetente mérjük véletlenszerűen.
Kipállás ellen ha nincs még fertőzésnek jele, akkor inkább gyógyszertári sima hintőport használjatok (ha kell leírom a receptjét), ne Hexachlorophenest, mert az amellett, hogy fertőtlenít, egy része felszívódik és nem feltétlenül kell a babának odabenn ez a hatóanyag, a sebes bőrön pedig még könnyebben.
Ha én is kaptam vírust angol szöveggel (a MAFILMtől, ahonnan senkit nem ismerek) és a levelet kinyitottam, d a csatolt filet nem akkor most vírusos a gép, vagy nem? Azóta persze kitöröltem a leveleket is.
Tombol az allergia. hálistennek idén másodvirágzik is a parlagfű.
Vakarom a szemem, folyik az orrom. A beszedendő antiallergikumokról pedig az én általam elérhető irodalom szerint nincs elég tapasztalat szoptatáskor. Iboly!
Tudsz valamit ajánlani Calciumon kívül, mert az meg a szemcsepp kevés. Holnap telefonálok, de hátha Te gyorsabban válaszolsz.Kérlek...
Fogzáshoz és világfelfedezéshez sok szerencsét mindenkinek!
Snoopy