Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Félre ne értsetek, ha mindenki eljön a talira én csak örülök, de nem mertem reménykedni benne! :lol: Csak semmi lakóhely szerinti klikkesedés! :!:

Jutta, mi elég jól bírjuk az orrszívózást. Ha minden igaz, Marci egész nyugodt gyerek. Azt hiszem Barnu után ez rám is fér. Lehet, hogy ő is így kezdte, csak az emlékek halványulnak!?

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Orrszívás: én is minden este kiszívóm fürcsi előtt mert mindig látok benne egy picit és inkább kiszívóm mert múltkor hagytam és zavarta és fel is ébredt!

A kaki gond megoldva troggyantott egy fajinat! :lol: :lol: :lol:

Marek: fő a ++++++.
remélem teljesülni fog minden kivánságod az ünnepek alatt!

Kép
mogyoland

Ja a babatali hát sajna nincs autónk meg hát jogsi sincs így én kimaradok!
De ha tavasszal elkezdem vagy apa akkor már úgy is beszerzünk egy autót akkor én is bejelntkezem egy talira addig gondolok rátok!
Egyébként majd áthúzzák a babák a számításotokat a párkapcsolatokra amit elterveztetek!

Kép
mogyoland

Nem tudom mi van ma, Nadin álomkóros. Már 3. éjjel hogy szépen alszik (ma is 20-tól 8-ig egy röpke félórás kajával 4 körül, amit mellesleg végigröhögött, már azt hittem holdkóros a csaj). Erre délelőtt alig volt ébren, ha igen akkor síkítva üvöltött, mint ahogy anno Andi Petráját elképzeltem, vagy zabált. Beszippantott 180-at! (Jutta, ez nálunk már zaba :lol: ) Aztán most újra húzza a lóbőrt. Mindenesetre nagyon nyűgös szegény, és már tegnap este is az volt, de nincs láza, remélem nem lesz beteg. Meg remélem az éjszakáink azért maradnak, mert nekem nincs is nagyobb igényem, mint az egyszeri kelés, és gyors visszaalvás.

Ti milyen zöldséget-gyümölcsöt esztek?? Anyukám szerint a retek is nagyon fúj - de akkor mi a f@nét egyek?

KépKép
kertikiri

hehe, még hogy Petra sikított??? anno? :shock: :shock: most is épp nyűglődik, de szieszta van, és egyedül kell elaludnia. Hubát ez cseppet sem zavarja: ő már húzza a lóbőrt
és örülj a klassz éjjeleknek! nincs semmi baja! értve vagyok? :twisted:

Jutta, most jutott eszembe: Te mindkét mellből etetsz? és így nem lakik jól Dorka? :roll:

zöldség: néha egy pár import paradicsom...
gyümölcs: alma, banán

Mogyó, mi van a párkapcsolatokkal?? nem értem :roll:

Ciripke, nálatok lesz a tali?

Timi, ;) eszedbe jutott, mit akartál írni?
átmérőtől függően én is meg tudok enni egy egész pizzát... :oops: nem kellene, de meg tudok...

Móni, képet Jankáról!!! (szombaton lépünk, addig mindenképp!) jobban vagy már?

Kép
an°°di

:oops: bocs, Jutta, visszaolvastam, h 2 cici sem elég. hát ezt nehezen hiszem el 8) én is megérzek 2 decit tejet, pedig nekem aztán van mostanában huzatom :wink:

Timi, nem csoda, ha ennyire ki vagy purcanva... Bibike 3 óránként kel éjjel is??? :shock: akkor mitől lennél pihent és cukipofa? :roll: :roll:

Marek! Hajrá babaprojekt!!! Az ikreknek anno még ennyi százalékuk sem volt, h ikrek maradjanak (a hat hetes ikerterhességek kb 80%a az egyik magzat felszívódásával végződik), aztán tessék! 2,5% az valóban nem kevés, de a 97,5 az nagyon jó! kockázat minden terhességben van. sztem ennél több is!
én személy szerint nem várnék semmire. ugorjatok egymásnak azonnal. vigasztalásnak sem utolsó, itt vannak az ünnepek is, Laci is jobban ráér, hideg van a pingpongozáshoz... mire várnátok? gogogo!!!!
és nagyon gyógyulós, reménykedős és szeretetteljes karácsonyt! gyere bármikor!

Kép
an°°di

Hát, én bazi boldog lennénk ha eljönnétek! Sütnék pizzát is (fejenként egyet vagy egy felet, amennyit dr Jutta diatetikus enged!)

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

én most már úgy vezetek, mint az isten :lol: :lol: :lol: (kezdek magabiztosabb lenni, no), így aztán a Gyula-hiány sem akadály! és mikor?

Kép
an°°di

Ciripke
én postán kérem a részemet :-) a pizzából

Andi
nagyon tetszik amit Mareknek írtál :-)

ügyes vagy a vezetéssel,nálatok nincs hó????

Bibus eddig laudt egy hoszabbat 5-6-7 órát aztán 3at aztán 2őt.Most elaludt 9kor fél egykor kaja,egy óra múlva szintén aztán kibírta 6ig akkor kaja ,fél 8kor kaja aludt fél 10ig.átlag 3 óra :-)

Kriszti
nyugi,alvós napja van Nadinnak,Bibi is sír amikor én azt hiszem fent akar lenni ő meg úgy érzi aludnia kell

én alig ezsek gyümit,zöldséget

ubit kis paprikát,paradicsomot eszekde mindenből keveset,gyümit szinte semmit :? fő az egészség
mindig Majának tartogatom aztán a végén a kukába köt ki
bírom maikor napi öt evésről beszéltek,Bib csak éjjel elszik annyiszor,majdnem
Vendég

Hajhullás: csomókban hullik a hajam még jó hogy elég sűrű amugy nem maradna semmi.Na megyek mert ma kimenős vagyok céges bulink lesz és apa marad a lánnyal már leba..tt mert idegeskedek és minden elmondtam már vagy 1000 rel azt mondta ,hogy inkább maradjak itthon!
Na húzok !

Sziasztok!

Kép
mogyoland

az utolsó mondatot csak úgy beleszántam a levegőbe nem Krisztinek akartam írni,Nadin nem tudom hányszor eszik

egyébként ilyenkor tudnák robbani fél óra múlva kell menni a dokihoz Majával,se apa,se papa,persze nekem lassan öltöztetnem kell mindhármunkat plsuz keletni Bibit ,szopiztatni,na majd meglátjuk :?
Vendég

fél óra múlvaaa? mit keresel még itt??? 8) :lol: menj szoptatni, te csaj! (mi mindig elkésünk mindenhonnan... csak szóljon valaki. majd elhívom készülődni :wink: 8) )
na, lépek sziesztázni
csá
:arrow:
Macsek???

Kép
an°°di

sziasztok!

köszönöm a kedves fogadtatást!
próbálok majd sűrűbben jönni csak nem mindig van időm mert Bence most egy kicsikét beteg és ilyenkor nagyon anyás!!!!

bocsika hogy Balázsról kicsi lett a kép mindjárt rakok fel róla nagyobbat!!!!
szép estét!!!
Kép
Kép
tündi23

sziasztok!

Na majd olvasok vissza is, de:

MEGFORDULT!!!
Utálta, hiszen hason volt előtte, de látszott hogy szándékos mozgás (nem átbillenés), mert többször vett lendületet.

Jutta

KépKép
jutta

Marek!

Örülök, hogy jöttél, el nem tudod képzelni mennyit gondolok Rátok, és szerintem a többiek is!
Igazad van a 2,5% rémísztő, ha már szembesültél egyszer a tragédiával, de a többiek is jól látják, hogy ez inkább biztató, ha reálisan mérlegeltek! (persze nagyon nehéz ilyenkor az embernek reálisnak maradnia)
Szerintem, ha a dokid zöldutat adott ne késlekedjetek, ha Ti elérkezetnek látjátok az időt!

Mi volt múltkor a vérzéssel? Az már a mensi volt? Minden OK? Figyelj oda magadra!

Gyere bármikor, persze csak annyit amennyi Neked jó!!

Puszi Nektek, és ne törődj a Karácsonnyal! Az is csak egy nap, túl lesztek rajta, és a jövő év már a Tiétek lesz!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Tündi, üdv itt.

És igen, megint egy baba, aki többet nyom Vilinél, és ráadásul fiatalabb is! :roll: Jutta, nem akarok versenyezni Veled, de Vili a legkisebb:(

Mitisakartam: mindenkinek, aki le akar lépni: ne tegye!!! Panaszkodjatok nyugodtan, legalább itt kiadjátok(uk), csak ne lépjetek le, aztán remélhetőleg elmúlik a f*s időszak.

Hajni: jobbulást a családnak! Gyógyuljatok meg mihamarabb!

A kis Vili átaludta az éjszakát :shock: az anyja persze nem :oops:
tegnap, meg azelőtt fejtem, szoptattam, altattam, aludtam egész nap. Olyan volt, mint mikor Vili még csak pár hetes volt.

Andi: te ugye úgy szoptatsz, hogy egyik mell Petra, másik Huba? Neked 3 óra alatt telik meg mind a kettő ilyen gyorsan? Turbótejtermelő vagy!!!

Ma voltunk koponya meg hasi uh-n. Van a fejében egy kis ciszta, semmiség, a dokinő szerint :shock: holnap meg oltás és heti mérés. Ettől jobban fosok mint az uh-tól.

babatali: juhéjj, hát persze, tökre benne vagyok.

KépKép
1macsek

Ja, császár kontra "természetes" szülés. Hát az enyém aztán baromira természtes volt!!! Burokrepesztés, oxiizé, nospa, a hasamba könyökölő nőgyógyász, dupla gátmetszés stb. Plusz még amiket Noldi mesélt, ugye amit csak ő látott áááááááá :shock: :shock:
És szerintem a legtöbb kórházi szülésnél bevetnek vmit. Ükükanyáink szültek a pusztában természetesen, aztán szántottak/vetettek tovább.

KépKép
1macsek

Macsek, konkrétan fejőstehénnek érzem magam... :? mondjuk nem ették ki még sosem az egészet, így aztán nem kell nulláról indulni.

Kép
an°°di

Sziasztok!

Dietetikus, én? Aki - na mostmár elárulhatom, ha eddig nem tettem meg - 23 :!: :!: :!: kilót hízott a terhessége alatt??? Már csak 3-4 kg van fent, me az a 2-3 ami alapból fent volt (hiszen kari után csúcssúlynál lettem terhes...), tehát mondjuk 6 kg lemegy és boldog ember leszek... na jó, már most is az vagyok... nem hittem volna, hogy 2-3 hónap alatt ennyi lepotyog, sőőőőt azt hittem én leszek az aki szopi mellett (is) hízik.

Andi 2 cici az nem akkora dolog... nálad persze igen, de nálam a 2 cici együtt volt 200 tegnap... Ma nem mértem, de "csak" 60 mili pótlást kapott a csaj este... egy kicsit panaszkodott is, hogy mi ez a fukarkodás... de csak 4x evett ma... ezt már 3.-jára csinálja... lehet hogy kevésx sokat enne a gyerek? Csak a pocija nem tuti hogy bírja... (ma kb 10x kakilt :shock: :shock: :shock: )
(nappal 2 kajcsit mértem,1x evett 150-et és 50-et pótlásból,egyszer 200-at ciciből, tehát nappal 200, lefekvéskor 250-300 a huzatja, ami összesen 900 körül van, tehát nem a napi összes a sok, hanem az egyx-i adagok)

Macsek, he-he... az én "természetes" szülésem is ennyire volt kb. természetes... túlhordás miatt indítás (2x előtte már lighosabb indítgatás semmi eredménnyel). Tehát oxitocin, vmi szuri, gátmetszés meg amit akartok... pl. hasbakönyöklés is (na az tényleg kellett), de nálad mér volt dupla gátmetszés?
Milyen ciszta???

Hajni!! Nászasszony ne tűnj el! Hát mi lesz így az én Dorkámmal? Vőlegény nélkülmarad az ünnepekre??
Szerintem egyezzünk meg abban, ha vki harapósabb mert gondjai vannak, szól előre (ha akarja elmondja miért, ha nem akkor csak szól hogy helyzet van) és mindenki osztja kettővel amit ír! :wink:

Timi, az az igazság, hogy később lett feladva... :oops: :oops:
Odaadtam a páromnak, ő meg nem mondta, hogy nem jutott el odáig... de már úton van. (amúgy még én se kaptam meg, tehát a posta sincs a helyzet magaslatán)

Mogyo, hajhullásról ne is beszéljünk, dettó...

Tündi, szépek a fiaid... hamar elkelnek majd! (itten boronáljuk a gyerekeket ezerrel, de majd az első babatalin átrendezik ők a terepet szerintem)

No most iszok-eszek és várom a 11 órát! Fejek egyet, mert hát nincs jobb dolgom... (pl. alvás, szex - az vajon mi? ...)

Jutta

KépKép
jutta

Na gyors életjel!

jól elvoltak Apával bár betrogyantott neki eléggé a lány de megoldotta!

Hát kaptuk egy nyaralást jövő nyárra Görögországba a fönőktől enyimét viszeti a páromét magunk de sajna nem fogadjuk el mert a lány még csak 9 hónapos lesz és autóbusszal lenne a nyaralás legalább repülővel volna azt lehet megkockáztatnám!
Tehát ennyit a 13 -ik fizúról!
amugy rendes nagyon 30 x-embert vinne nyaralni!
Meg a család aki viszi és van rá lovéja!

Én is "természetesen" szültem.De a doki is nyomott rendesen mármint a pocimat meg bejátszott egy kis oxitocin is !

Kép
mogyoland

Jutta: Vilko keze a feje mellett volt, így préselődött ki, és hallottam, ahogy duplán csattan az olló...
:shock: :shock:

Mogyó: popsipirosság: pár napja én sem pelusozok éjjel (de jó lenne, ha ma is végig aludna...) de nincs gáz. Bepantennel kenem meg infantumal felváltva, de sztem ez is baba meg bőrfüggő. Ágika már milyen nagy lány!!!:) Édes a képeken!

Na jóéjt!!!

KépKép
1macsek

Sziasztok!
Engem mindig osszatok kettővel! :lol:
Megvolt az uh! Egy hónap múlva újra, de legalább tudom miért kell járnunk: faros, nagy baba! Hát akkor járunk! (Mondjuk sztem a s*ggem is bejött a dokibácsinak! Magyaráz nekem, háttal pelusozom Jankát hátranézek és önfeledten bámulja a kissé szűk naciba bújtatott hátsóm! :lol: Remélem nem azért, h mekkora s*gge van ennek a nőnek! :? :lol: )
Macsek! A ciszták felszívódnak!
Mogyoland! Hát, ügyes a főnök! Jó kis adócsökkentő (költség!) ajándék az alkalmazottaknak! Ezután nem kell járulékot nyomni! De kár, h nem tudtok elmenni! Busszal tényleg messze van!
Jolka! Nálad "úszik" a lakás? Nem hiszem!
Andi! Mi bajod az arénával? Olyan, mint a többi! De lőttem néhány cuccot Jankának és magamnak a H&M-ben! :wink:
Hajni! Férjed? Legalább a balkeze? Hát elég sz*r félkezűnek lenni! És sztem Te ma már meg is vetted a fát! Amilyen pörgős vagy! És vigyázat, ünnepek előtt mindenki egy kicsit kivan! Én is, de én direkt hallgatok (jól kiizélek mindenkivel, mi? :lol: ), mert vannak nagyobb gondok is! Hol van már a jó kis kismama depim! :roll: :lol: :lol: Fel a fejjel, vagy gyere mesélni! Akár priviben is!
Marek! Örülök, h belevágtok! Egy tanácsot ha megfogadsz! Ne légy türelmetlen! Összejön! Pihenj, és koncentrálj! És tudod! Most már a jó következik! Fogjuk mi még a morgolódos megjegyzéseid hallgatni a kialvatlan, ringatással és szoptatással eltöltött éjszakákról! Hajrá! :wink:
Ciripke! Mit vigyek a pizzához? Gyümölcs-sali?
Szia Tündi! Üdv itt a fiaiddal! (Én tanítónéni is vagyok! Hajrá! :wink: )
Kriszti! Én eszem retket! :oops: Gázok a bélben keletkeznek, nem a tejben! Nem ?! :roll:
Timi! Eljutottál a dokihoz? Hogy vagytok?
Jutta! Amióta nem nyúznak a nagyik valahogy többet jössz és jobban állod a sarat! Gratula!
Mi van Zsuval? Rég járt itt!
Na, én takarom az ágyba, csak Janka még nyűglődik!
Holnaptól karácsonyi takarítás, ajándék csomagolás, szaloncukor kötözés, stb. Hurrá! Mindjárt itt a Kari! :wink:
Jóccaka!

Kép
ermoni

na vagyok én is!

szóval én azt nmondom a szüléssel kapcsolatban hogy inkább mégegy császár minthogy természetesen szüljek!!! sajna az első fiamnál eléggé megszenvedtünk kaptam egy praesokkot ráadásul teljesen szédszakadtam hiába vágtak és emelett majdnem ottmaradtunk mind a ketten!!!! szóval nem volt valami jó élmény de a lényeg hogy jól vagyunk!Balázs eleve úgy indult hogy császáros lesz az előző miatti bonyodalmakra utalva! egyáltalán nem bánom de azért a vajúdásból itt is kivettem a részem de így szívesen megszülnék még egyet!!! itt nem volt gond nem volt kockázat!!! úgyhogy én megtapasztaltam mind a kettőt és szerintem a felépülés majdhogynem egyforma volt számomra!!!

szopi ügyben mi is úgy állunk hogy pótolni kell igaz nem mindig de sajna mostanában már egyre többet! de ez nem meglepő mert a nagyfiammal is így voltam és ő is tápszeres baba volt de senki meg nem mondta róla!!!!
szóval szerintem ne aggódjatok ha pótolni kell én úgy vagyok vele hogy minden napnak örülök amikor még szopizik és ha elfogy akkor tudomásul veszem!! mondjuk most ez a vizsgaidőszak kissé kikészít!!!!

sajna még nem nagyon ismerlek titeket de igyekezni fogok és majd írok is mindenkinek!!!

sziasztok!
tündi23

Ja még egy szó!
Gabcii! Akkor most már nem is szoptatsz? Jaj, ez az Ádi! Pedig olyan jó a cicin lógni! Na majd, ha nagyfiú lesz! Akkor bezzeg majd lóg a csajok mellén! De sebaj! Ettől még jól csinálod és jó anya vagy! (Elég, ha én sanyargatom magam ezzel, nem fertőző, nem kell elkapni! :lol: )
Ancsi! Én ugyan nem vagyok nagy szoptatási bajnok, de adok szoptatási tanácsot! :lol: Legfeljebb nem fogadod meg! Azt csinálsz, amit jónak látsz! (Janka akkor rángatja a cicimet így, amikor már luftot szív, vagy túl sok van benne -már a mi viszonyunkban!-, vagy büfizni kell! Szal a jóég tudja! Kísérletezni kell! Ki tudja Mollinak mi nem tetszik! Amúgy jól vagytok? Te? És a "nagylány"? Várja a Jézuskát?)
Na tényleg el! :arrow:

Kép
ermoni

Hú Andi, jól meghivattad magunkat Ciripkéhez :lol: De ha összejönne, az nagyon jó lenne, mindenki vinne valami kaját-piát. Ha meg nem jön össze, akkor tavasszal már biztosan lehet valami semleges helyen találkozni, amikor már jobb idő van, és nagyobbak a bébik.
Hát lehet, hogy megpróbálom a retket akkor, végülis eddig nem voltunk pocifájósak, és nagyon hiányzik már valami zöldség.

Most elnézést mindenkitől, akit zavar a kaki téma ne olvassa az alábbi sorokat, de muszáj megkérdeznem Juttától, hogy:
napi 10x kaki :shock: És igaziak voltak?? Úgy értem, rendes adagok? Vagy csak olyan kis pukival kijövők (elnézést mindenkitől). Elvileg anyatejes babánál normális a minden pelusban kaki, nade ha 4x eszik, akkor is max 8 pelus, nem? Vagy két evés között többször is??!! Én is hihetném azt egyébként minden kakinál, hogy hasmenés, de a babák kakija ilyen folyós, dokinéni úgy fogalmazott, hogy mustárszerű, a mustár meg ugye hol átlátszó lötyi, hol meg krémes. Szóval nem lehet, hogy normálisat kakil Dorka, csak benézed? Az persze lehet, hogy minden alkalommal fáj neki. CSak tipp, barátnőm pici lánya is így volt, elvitte gasztroenterológushoz, aki megállapított valami olyasmit, hogy rosszul használja a végbél záróizmát, és kakiláskor nem elernyeszti, hanem pont ellenkezőleg, ezért jön nagyon nehezen, és nagy sírások közepette. Azt már nem tudom mit kapott rá, de esetleg próbáld még meg a gyerek gasztroenterológust.

Na itt folytatom azoknak, akik a fenti bekezdést direkt nem olvasták.

Szóval Nadin most újra 3x kelt éjjel, de mindig szépen visszaaludt, így nem aggódom, szerintem a tegnapi nyügi nap folytatása lehet csak. Timi, 3 nappal ezelőttig mi is úgy csináltuk, mint Bibi, de nekünk egy véletlen segített: véletlenül rácsuktuk az ajtót. Tehát őt én, és a kinti neszezés zavarta. Te még együtt alszol Bibivel, nem? Nem lehetne külön rakni, és úgy megpróbálni? De az esti szopikat én nem bánom amúgy, még a mai 3-at sem, mert nappal alig tudtam belediktálni valamit, így legalább tudom, hogy evett. Este mindig több a tej, és hallom ahogy kortyolgat, ez megnyugtat. Nappal simán sztrájkol, ha nem úgy folyik ahogy akarja, tegnap olyat megcsinált, hogy kényelmesen elhelyezkedett az ölemben, átkarolta a cicimet, kinyitotta a kis száját, és várta, hogy menjen bele a cici. Ha nem ment, akkor üvöltött mint a sakál!

Kérdés: hagytok valami világítást a szobában? Mert mi azóta nem, hogy nem alszom bent (addig is nekem kellett, hogy lássam a gyereket), mert azt hallottam, hogy ha csak picit is világos van, akkor továbbra is termel vmi hormont az agy, amitől nem tud pihenni, és ez nem jó. Ti hallottatok ilyet?

Macsek, mekkora Vili? Szerintem ne parázz a súlyán, mi csak azért vagyunk nagyok, mert nagynak születtünk. Megnéztem a hízási görbéjét a babaszobán amit Ciripke ajánlott, és hát a nem normális tartományból indulunk, majd haladunk tovább a nem normális tartományban, és mostanra kezdtük megközelíteni az átlagon felüli de elfogadható tartomány felső szélét. Szóval a számok szerint ez nem normális, de sztem meg az nem normális, hogy ezzel ennyit foglalkozunk.

Mogyó, jó fej a főnök. Azért ez nagyon jó buli lehet(ne).

Móni, tetszik az írásod :)

Tündi, féltékeny a nagyfiú a kicsire?

KépKép
kertikiri

Nem akarok itt senkit sürgetni, meg zsizsegni, de akkor lesz babatali? És 29-én? Ciripke nálad?

29-én pont újpesten leszünk, jó közel leszek!
Andi: a flottillánál leszünk, ha ez mond vmit.

Majd megírom, mennyit nyom Vilko. Ma éjjel kelt, de csak egyszer, és ilyenkor elég a tej is, szerencsére.

Kari aji (jaaaj, de szép rövidítés): ma megyek megvenni, meg veszek végre nadrágot, mert nem jó rám egy sem. Hogy legyen tej, zabálok, hát a kilók jönnek, némi tej is :D

Zsu: már megint nincs net? Válts szolgáltatót :D Vagy itt van anyós?

Ja, és Noldi munkahelye tök gáz :( Lecserélik a céges autónkat egy régebbire (aztán majd gondolom annak is füst...), új főnök, amitől az ő vezető beosztása "lejjebb" került, fogyott is, gondterhelt is, úgy sajnálom :( Csillagok Háborúját se nézte már velem, ez már aztán a depi!!! Közben én meg ugye kicsit sárkánykodok...

KépKép
1macsek

Kertikiri: nálunk minimális fény van. Ezt is a Raffai guru mondta? :roll:
szerintem ezen ne parázz. Én nem hallottam róla, persze attól még igaz lehet.

KépKép
1macsek

Sziasztok!

Tényleg ám! Zsu, merre lehet?
Móni: nem szoptatok! A gyereknek anyatej undora lett. :shock:
Beszéltem a védőnővel és aztmondta, hogy előfordul, hogy a babák menzesz idején megundorodnak az anyatejtől, mert megváltozik az összetétele. Nálunk ez így maradt.
Van, mikor tök jól elvagyok így, de van, hogy lelki ismeret furdancsom van tőle. És hát Ádi, sosem favorizálta igazán a cicit, ha emlékeztek rá. Sebaj, majd kamasz korában bepótolja!
Jolka: ez a karácsony elötti frusztráció, nálam is előjött. Az ajándékok naggyából megvannak, fa, szaloncukos is van, kajához ma vásárolunk be, csak kérdés, mennyi időm lesz elkészíteni. Majd aznap leszek sík ideg, mikor főznöm kell és közben ugrálni a gyerekhez. Hiába, új ez még nekem, bele kell tanulnom.
Tündi: Így már sokkal több látszik. Drága Balázs nagyon.
Nem semmi volt az első szülés hallod.
Macsek: eszegessél, úgyis rád fér! :D Vilkó súlymérésén mi volt?
Jutta: 23 kiló? :shock: Megint megkérdezem, hogy ezt mért nem lehetett a nyáron megosztani velem?? He? Én reklámoztam a 20 kilómat, te/ti meg lapítottatok csak és hagytátok, hogy azt gondoljam, én állítottam fel a hízási csúcsot! :P :D
Mondjuk ez nem javít a helyzetemen, hogy még mindig dagi vagyok, de jót tett a lelkemnek a vallomásod! (bocsi, tom, hogy szemét vagyok) :D

Baba tali: szerretnék elmenni nagyon, de nekem csak akkor jó, ha Apa tud vinni, mert ugye nem tudok vezetni. ha lesz fix időpont, beadagolom neki, hogy utaztasson már el minket. (én nem vagyok és soha nem is leszek istenkirály vezetésből, ugye mint Andi) :wink:
Kertikiri: javulgat Nadin éjszakai alvása látom! Szuper!
Nálunk nincs éjszakai fény, nem is volt!

Most megyek etetni, szólt a főnököm, hogy éhes!
majd még folyt.köv.

Kép
Kép
gabcii

Mogyó! Apuka ügyi! Te meg máskor nyugodtabban mehetsz dolgodra! :lol:

Macsek, uuuuhhhh ez a kezecskével spékelt szülés rosszul hangzik...

Tündi, a Te első szülésed se lehetett semmi... én nem tartoztam az extra gáz esetek közé... de a császárosok feltűnően vígabban rohangáltak a 2. napon mint én! Tehát lehet hogy az sem vészesebb, sőőőt... nekem a gátam még a 4. héten is sajgott rendesen... és 3 hétig kb állófogadást tartottam (pl. úgy ettem...) így ha lesz 2. nagyon gondolkodóba esek (bár a 2. sokkal gyorsabb/egyszerűbb szokott lenni... egyik barátném most szülte ketteskét és ezt mondta, az elsővel ő iszonyat nagyot szenvedett, másfél napig vajúdott és a kitolásnál konkrétan elájult... a második meg pár óra alatt kint volt)

Móni, nálatok miért gond, hogy faros volt? Nem császárral szültél?

Kertikiri... na jó összeszámoltam "csak" 8x vagy 9x volt tegnap... Ismerősödtől megkérdezed, hogy kinél volt? Tudott vmit ajánlani?
Mert ha a bűvös 3. hónapra se javul a helyzet, akkor elvinném vhova, és inkább magánba (a majd kinövi dumát hosszas kórházi sorbanállás nélkül is tudom).

Jajjj Macsek, nem irigyellek! próbálj meg kevésbé sárkány lenni, bár néha nagyon nehéz eset... nálunk is hasonló a szitu bár nem cserélgetik az autóját, mert nincs is céges, de évvége meg rendszerátállás, meg minden és bár szabin van de folyton hívják, közben pörög a magánbiznisz is...
(ja és lassan a helyébe beszólnék... ő adós, de lassan a szvitelesek tőle kérdeznek olyanokat, hogy mit hova könyveljenek spéci esetekben :shock: :shock: , jó mi?, ha noncs a szviteli főnök, akkor őt nyaggatják...)

Móni, szerintem meg Te nem vagy semmi... gyerek, kari és céges melóba besegítés... Janka vagy egy angyal, vagy Te tudsz vmit nagyon! És igen, bár nem egyszerűbb a helyzet és bizonytalan vagyok még mindig sok dologban, de annyira már nem vagyok frusztrált mint a nagyikkal.... Majd kinövünk minden szir-szart!
Mondjuk az összes emésztőrendszeri baromságunkat a pokolba kívánom... most is bealudt a gyerek cicin (Jolka tanácsára kipróbáltam), majd böfi, nyafi, kaki :twisted: :twisted: :twisted: !!
Anyátokat!!! Azóta persze kipattant a szeme, majd fél óra múlva tuti újra fáradt lesz... és próbálkozhatom újra!
(Jó az éjszakát nagyjából végigaludja, tehát örülhetek... csakhát menne ez nekünk jobban is...)

Na most kezdődik a nyafi... rakom a babkocsiba... hátha! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Gabciii, én nyávogtam, 20-ig szeriten sokkoltam is a népet... utána már lehet, hogy a mikor szülök már volt a téma! :lol:
És MOST tanulj meg vezetni!!! Később sokkal nehezebb lesz! Ha van jogsid, igen is próbálkozz! Ha nincs, akkor tavasszal-nyáron hajrá!

(Jóanyám nem tanult meg vezetni, mert minek.... sajna apa meghalt, akkor már öregnek érezte magát hozzá... most veri a fejét a falba... egy nagybevásárlást se tud eszközölni egyedül...
Jó ez egy nagyon szar példa... de ha a párod mondjuk csak eltöri a kezét, vagy lábát? és mondjuk 4 hét fekvőgipsz, vagy el kell mennie több hétre vidékre/külföldre? vagy mittudomén??? Igen is kell a jogsi, meg a rutin is... és igen is vedd néha át a volánt... ha mindig csak ülsz a párod mellett soha se fogsz jól vezetni!
Ja én 2 évvel a jogsi után kezdtem el igazából vezetni (addig semmi), hááát a 3. alkalommal egyedül kellett Bp belvárosból reggeli csúcsban Szfehérvárral lejutnom... azt hittem a parkolóházból nem megyek ki soha! De ma már megyek ám rendesen, bár ha fáradt vagyok bénázok és röhögök rajta... de húzós dolgokat már nagyon régen nem csinálok - max gyorshajtok egy picit)

Jutta

KépKép
jutta

Ja jelölgettem az Iwiwen!

Hát mindenkinek nyugalmat kívánok és mindenki szupi anyuka csak ne parázzatok!

Hát épp most jutott az eszembe eddig apa kétszer rakta tisztába a lányt és mindkétszer kaksis volt! :lol:
De nem kellet neki semmi féle felszerelés(gázmaszk,vagy valami hasonló) :lol:

Mi is voltunk most reggel még vásárolni és nem voltak sokan sem hála!
Anyósnak is megvettem az ajándékot így megvan mindenkinek Apával úgy beszéltük meg ,hogy most egymásnak semmmit majd nézünk ki valamit januárban!

Délután sütöm a mézeskalávcsot! :D Kíváncsi leszek mit hoztam össze !

Kép
mogyoland

Jajjj, apának még csak a könyv van meg! Zsu és Ciripke! Tudtok Veresen vagy Gödöllőn vmi boltot, ahol bőr pénztárcát lehet venni??? SOS!!

Jutta

KépKép
jutta

Jajj és jövőhét csüti vagy péntek megyünk a gyereksebészhez, a nyakincáján lévő cucc miatt kontrollra, ne ettől - meg a 4-5 hósan ránk váró műtéttől - én is para vagyok!!! :cry: :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Még egy dolog, aztán el.... mert velem lesz tele az oldal!

No mégse mertem babakocsiban altatni, mert náthás egy picit... és most zenére, 15 perc alatt úgy bealudt, hogy le tudtam tenni... már kemény 10 perce alszik - vagy jól szimulálja - nekem már ez is vmi... legalább látom, hogy van fény az alagút végén! Ha csak fél órát aludna így.....én már olyan boldog lennék!!! És mindezt totál sírás nélkül! Olyan jó lenne, ha efelé haladnánk lassan!! Vmi vudut Andi lszi erre is!! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Hát hajnalban bezavartam a férjem a Vásárcsarnokba! Megvan a hal (a bajaiak szerint legalább 3 féle hal kell a jó halászlébe, meg belsőség!) a halléhez. Ment lelkesen, mert ugyi imádja a halat, na meg pecás is! :wink: És reggelit is hozott és csinált! Jó dolgom van, mi?
Jutta! Az nem kérdés, h Janka egy angyal! (Kérdeztél volna 2 órával ezelőtt! Sakál napot indítottunk! Úgy visított, hogy... és hadonászott a kezébe akadt pelussal. Kis Pavarotti! :lol: ) És én is "isten-királynő" vagyok, nem vitás! Amúgy meg nincs más választásom! Csinálni kell, mert nincs más aki csinálja. :wink:
És azért b*ctatnak minket a farossággal, mert kb. 12 hétig farosan gubbasztott a pocakban! És inkább nézegessék (akár az én s*ggemet is közben! :lol: ), mint hogy ne vegyenek észre valamit.
Mindenkinek forgolódik a gyerek? Nekem Janka bizony nem! Már kéne? A fejét tartja, viszont! De sztem jobb, ha nem hasonlítgatunk! Ahány gyerek, annyiféle!
Közben megjöttek a rendelt dvd-k! Király!
Macsek! Ciripke már nyár óta invitál minket! Így most lecsapunk! Bár eszembe jutott, h ilyen taknyosan nem lenne jó társaságba mennem! :roll: :oops:
Andi! Te meg közben "fittipaldi" lettél? Gratula! :wink:
És én most felszólítok mindenkit! Csináljatok képeket Karácsonykor magatokról és a babákról és mindenki rakja fel szépen! Hogy lássuk a lurkókat, meg egymást is!
Na el, romelhárítás van! Ezt a kuplerájt, aminek a tetején csücsülök! :roll: :oops:
Na sebaj! Szorgos népünk győzni fog!
Kriszti! Köszi! :wink:
Mogyoland! Nálatok hozott eredményt a canesten? Légy'szí írd meg!
Mi van Hajni? Írj!( Ha van egy kis időd!)
Timi? :roll:

Kép
ermoni

Mogyo: nagyon aranyos a kis vigyori Ágika!
Timi: -15? Hol? :shock:
Jutta: lesz ez az alvás jobb is hidd el! Tudod, a bűvös 3hó.
Na ugye, hogy egyszerűbb az élet,hogy nincsenek a mindennapos jótanácsok nagyiktól. Most biztos azt hiszitek, nagyi ellenes vagyok, de nem így van. Csak olyan színezete van a dolognak, mintha a nagyszülőknek szültem/szültünk volna. Javítsatok ki,ha tévedek, és tisztelet a kivételnek.
Macsek: a te szülésed sem hangzik vmi jól. :shock:
Én még így 4 hónap távlatából is azt mondom, hogy nagyon meg kell szenvedni ezekért a gyönyörűségekért.
Azt nem tudom, hogy milyen a császárból felépülni és egyáltalán az egész, de hüvelyi szülésnél is megvan az ember lányának a baja. Aranyér, gátseb, miegymás.
Apával beszélgettünk róla, hogy én ugye naggyából komplikáció mentesen szültem, de ha ezt bevállaltam volna otthonszülésnek (amit az életben soha), akkor meg lett volna a bajom. Hál isten Ádival minden rendben volt, gyorsan is jött (magzatvíz elfolyástól 7,5 óra). Talán ezért is repedtem rendesen és véreztem nagyon.
Na, mind1, túl vagyunk rajta. Ezzel azt akartam mondani,hogy a szememben senki nem kevesebb, vagy több attől, hogy császárral, vagy hüvelyi úton szült. Mint ahogy nem attól jó anya vki, hogy szoptat, vagy tápszeres a gyerek!

Tegnap nagyon szétcsúsztunk. Apa szólt 11 óra fele, hogy gyorsan azonnal öltözzünk, mert megbeszélte az egyik dokival,hogy mehetünk csípő szűrésre. Ádi kaja után épp aludt volna, én vizes fejjel itt álltam. Gyorsan összekaptam magunkat. Igen ám, de a beutaló sehol. Elhagytam! :shock:
Megcsinálták anélkül is, de mehetek le a dokihoz kérni egyet és utólag leadni.
De, minden rendben a csípőjével!
Jó fej volt a gyerek, mert megpróbálta lepisilni a dokit :lol: . És, hasra fektetve olyan szépen tartotta a fejét, hogy nagyon!
Szal, most már semmi gondunk a forgással és fej tartással :D
Jutta: Dorka meg nagyon ügyi, hogy már elkezdett forogni!
Jaaa, és bővült a para mamák csapata! A hozzátápitól parázok kicsit. De csakis addig, míg nem látom át teljesen, mikor és miből mennyit. Menni fog ez (is), csak meg kell szoknunk.

Kép
Kép
gabcii

sziasztok
csak gyorsan,mert nálunk is rohan a lakás, ami még kb másfél hónapig a miénk!!!! :lol: :lol: :lol: ma reggel alá is írtuk a szerződést, a foglaló már a bankban csücsül, a gyerekek meg itt szunyálnak a hordozókban(Jutta, vuduzok Veres felé ezerrel++++++)

Gabcii, a hozzátáplálás engem is nagyon érdekel... kérek minden irányú taapsztalatot megosztani lécci!

és nem hívattam meg magunkat Ciripkéhez! 8) :? remélem... ööö. na, mindegy. mondhatta volna, h ne menjünk, nem? :oops: de nem mondta :wink: szóval mikor?

én és fittipaldi: a gyerekekkel még nemvagyok akkora májer azért. féltem őket. de eljön az az idő is!

most másra nem reagálok, bocs. össze is kell készítenem a cuccokat, ajándékokat, stb, mert holnap már lépünk is le vidékre és csak karácsony után leszünk...
de még jövök ma sztem. hátha lesz 1-2 kakis tanulság :wink: :lol:

Kép
an°°di

Móni!

Nem vagytok elkésve. Igaza van Jolkának, hogy nem kell siettetni és erőszakolni a gyereket. Ha akar, megfordul. Nálunk is egyik pillanatban még csak háton feküdt és rugdalózott, rá 2 napra, mindkét irányban oldalra fordulás, másnap hasra fordulás, és mostanra stabilan tartja a fejét hason.
A farfekvés miatti ellenőrző vizsgálat is fontos, de tuti a te érdemed is,hogy a doki szeretettel vár titeket kontrollra. :D
2,5 hós gyerek után ritka ám a feszes fenekű anyuka :D

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Móni, kb 4 hósan szokás forogni... Dorkának se sikerült azóta, de szerintem ő nem is a szabvány megfordulást, hanem az átbillenést próbálgatja...hiába, nagy az akarat és utál hason lenni, szerintem ez a titok! Rendesen és stabilan gondolom mi is egy hónap múlva!
Fenékhez gratula! :wink:

Andi, nektek jó utat és nagy zabákat, ezt mint dietetikusod mondom! :lol:
Köszi a vudut és gratula a lakáseladáshoz!

Ja kiscsaj pont fél órát aludt, kezdetnek nem rossz!

Jutta

KépKép
jutta

Mindig elfelejtem írni, sajna a gyereknek nincs hallása, ez már tuti... imádja, ha énekelek neki! :lol:

(Zséda, Ünnep Cd-je Száncsengő Feldolgozás a kedvenc, úgy vigyorog hozzá!)

Jutta

KépKép
jutta

hehe, Jutta, minden gyerek szereti az anyja hangját.. ez genetikailag van kódolva. majd ovis korában megkapod... (anyós is így járt ;) )
és kösssz!

Kép
an°°di

szupergyors kajaötlet: tészta, olívaolaj, oregano, bazsalikom, mindjártlejárószavatosságú parenyica sajt, kis só és bors.... nyammmm. tolom az arcomba és olyan finom!!!!!

Jutta, és iylenkor mit csinál a kiscsaj?

forgás: Petra tegnap produkálta hasróla másik irányba is. ha kellene neki, ha nem. és most komoly tanulmányozós fázisban van. eddig rihegett-röhögött válogatás nélkül mindig, de most értékeli előbb a helyzetet, és nem nevet ám vissza mindig. viszont ő is kezdeményez, és gügyög... édespofa. Huba még mindig (vagy így is marad ugye, nem tudni) mosolygós nagyon. és egyre többet igénylei a társaságot. van külön unatkozós nyüszi-sírása 8)

Kép
an°°di

hi

dokihoz odaértünk ,csak éppen 4en voltak elöttünk,miért is engedek volna előre 2,5 hónapos gyerekkel nem????na mindegy, maja még egy hétig kapja azt amit edddig mert alig javult,viszont grátiszba vírusos atorka,csodálatos.rém beszélt aloe multivitamint hogy az majd jó esz nekünk,gélt is akart 5-6000 ért köszi mondom most nem...
van fánk,ajándékok 98% mag van,becsomizva,beigli kész,na nem mintha én sütöttem vna,de én írtam a rceptet le :-)a párom elvileg tegnaptól szbain van,nos dolgozik tegnap is ma is....
ma vasalnom kell,holnap egy uccsó kis pucova aztán vasárnap-hétfő konyhapálya lesz.de jó szagom van fújam maamgra férfi parfümöt,már tiszta férfi hiányom van,ne anem azért fújtam,hanem mert kiíváncsi voltam milyen :-)

sír Bibuli bocs hogy csak magunkról,majd jövök ha alszik
Vendég

JUtta
köszi a vitamint megjött,hova utaljak és mennyit írd meg.lemezek odaértek?elindultak?

Móni
nem nincsenek elksve gyremekeink hogy nem forognak még 3 inkább 4 hósan vagy később szoknak,persz evan aki elöbb,de úgy ahogy írtad is minden gyrek más.

Újabb para kérdés?gyermekeitek nem néznek jobban egyirányba?teszem azt jobbra?Bibi mindig,hiába rakom a kedvenc játékait balra akkor nézi az üres jobb oldalt.Maja balos volt.

Kertkiri
Bibi mindig a szobályába alszik nappal,rácsukott ajtónál.Éjjel nos azt is ott kezdi,volt már hogy estéről hajnal 4-5 ig nyomta,de inkább 3ig,most ez leredukálódott 1-2 órára,ami tegap fél 12re sikeredett.és onnantól mellettem alszik,mert nincs erőm vissza hurcolni

na tényleg megyek sírás van
Vendég

Gabcii: ne legyen a szoptatás miatt semmi lelkifurdalásod! Ha Ádi nem az a cicizős fajta, de egyébként sem. Vili sem az. A 100 grammokkal 2 perc alatt végez (ez még mindig csak két mellből), aztán nyüszít, meg ordít, én meg irány a tápszermelegítés!

Ma kapott muttertejet cumisüvegből, és onnan mosolygott rám, annyira cuki volt! Ez a fogatlan mosoly, éééédi!!!

Vilkó 4820 gramm!!! :lol: :lol: éjjenéjjen, 200 gr egy hét alatt!!

Móni: hehe, perverz gyerekdoki! Hát fenék... az nekem eltűnt. Most növesztem, jó sok szénhidráttal, meg csokival! Így lesz szép körteformájú... A kerekségről majd a szoptatás után gondoskodom.

Napá, megyek eszem egy kis spagettit meg mákosgubát.

KépKép
1macsek

Sziasztok!
Csak gyorsan! Aki lelép és már nem jön addig:
Nagyon szép, beigli illatú, békés Karácsonyt kívánok!
(Andi, szülőkhöz? Nkáta? Vagy ilyesmi, ugye? Na majd nézlek, mert mi meg átsuhanunk rajta! :wink: )
Spagetti mákos gubával? Hajrá kereks*gg! :lol: :lol: :lol:
Talán este!

Kép
ermoni

Andi bocs, nem gyanusítani akartalak, nem tudtam, hogy Ciripke már invitált. De csak ne 29-e legyen!! Illetve mindegy, mert tudom úgysem találunk olyan időpontot, ami mindenkinek jó :cry:
Voltunk Ikeában, és vettünk kézbábot Nadinnak, ZebraTónit. Hihetetlenül tetszik neki :lol: Meg már kezd fogni, nagyon édin koncentrál. De ma is tiszta ideg, még szerencse, hogy Csabi már itthon van. Most kidobtam a teraszra, egy kicsit fagyasztom, aztán behozom, remélem alszik így ötig.

Akkor mindenkinek boldog karácsonyt aki már nem jön. Aki elutazik annak jó utat.

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Moni: canesten hát.. nem látok tőle olyan nagy javulást komolyan mondom ,hogy jobb a sudocrem.De ha nem javul félek bőrgyógyász lesz a dologból!

Mindenkinek kellemes meghit karácsonyt kívánunk:Ágika,Ági,Menyus(férjem)

Macsek: gratula na látod szedi össze magát nem parázz rajta!

Kép
mogyoland

Kép

Kép

Kép
mogyoland

Kép

Ilyen voltam a szülés előtt pár nappal!

Kép
mogyoland

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: