Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most gyorsan írok, azután vagy lesz időm olvasni, vagy nem. KépKép

Tartottunk egy jó kis hosszú hétvégét a szüleimnél, mert végre hazaengedték Apukámat, Laci meg úgyis betegácsiban van. Hát, csupa rossz hír, mert Apa nagyon belázasodott, most vizsgálják, hogy mitől. Kép Talán vesemedence gyulladás, de még nem biztos. Laci se gyógyult meg Kép, tegnap kellett visszamennie a körzeti dokihoz, aki további vizsgálatokra küldte. Kép Most azt járja szegénykém. Ha végez úgy, hogy még ma délig le tudja adni a leleteket, akkor lehet, hogy már délután vissza is megyünk a szüleimhez. Azt mondta Laci, hogy ő sehol máshol nem tud úgy pihenni, mint Tiszasason. Kép

TGYS és GYED ügyben sikerült végre beszélnem a TB-s kolléganőmmel. Jó hír nekem, és mindazoknak, akik az első baba alőtt a minimálbér kétszeresénél többet kerestek. Ha terhes leszek, és betegácsiba megyek, akkor az eredeti fizum alapján fogom kapni a táppénzt, és a munkáltatómnak mindegy, mert a TB fizeti. A TGYS és a GYED pedig az akkori minimálbér kétszerese lesz, amikor megkezdem. Kép Ha a fizum kevesebb lett volna, akkor is az lenne a TGYS és a GYED alapja, amit az első baba előtt kerestem, és annak kapnám a 70%-át. Azért ez még mindig jobb, mintha a mostani GYED 70%-át kapná az ember. Kép Ja, és aki visszamegy arra a 180 napra dolgozni, annak a 180 nap alatti keresete lesz az alap, amiből számolnak, nem csökkenti az, hogy az elmúlt évben GYED-en is volt. Ez most nagyon tuti, mindent apróra megkérdeztem attól a csajtól, aki nekem fogja elszámolni a pénzecskémet. Ha valaki, ő csak tudja. Kép

A TESCO-ban a szülinapi 4 hetes akcióban a baba cuccok akciósak (vagy legalábbis pénteken még azok voltak), de ha valaki TESCO-ban vásárol, figyeljen nagyon oda, mert úgy becsapják, mint engem. Kép Elvileg -20% (volt?) a kedvezmény minden baba holmira. Ki volt írva a baba-osztályon, hogy a kedvezmény a kiírt árból jön le, és a kasszánál érvényesítik. Na, a kasszánál Lacika már nagyon unta, Laci meg nem érezte jól magát, kisebb gondom is nagyobb volt, mint azt ellenőrizni, hogy hogyan érvénesítik a kedvezményemet. Pedig direkt az akció miatt egy csomó mindent vettem Lacikának. Otthon vettem észre, hogy egy nagy túrót kaptam engedményt, a blokkon minden annyi, mint az árcimkén, és sehol semmi jóváírás. Kép Viszont a Huggies pelenka ettől függetlenül volt akciós, nagyon jó áron. Az L-es méret nem egészen 54 Ft volt, az M-es meg, ha jól emlékszem 48 körül.

Lacikáról egy-két jó hír még gyorsan. Kép Nem lett semmi baja a mosószertől, most már tuti. Kép Nagyon élvezte a nagyszülőknél töltött hétvégét, volt ott kert, homokozó, autók, unokatesók, szóval minden, ami szem-szájnak ingere (21 hónaposan Kép). és aminek legjobban örülök, kezd végre egyértelműen beszélni próbálgatni! Eddig leginkább csak a brüm-brüm meg a vau-vau ment, meg mindenféle nagy csatakiáltások babanyelven (gliglaglá, galigaligaliga, tudúúúúú, meg ilyenek). Most kezdem látni, hogy figyeli nagyon a számat, és az első szótagot megpróbálja utánam mondani. Kép Pl. a kávéra mondja, hogy KÁ! és ha azt akarja, hogy sünit rajzoljak, akkor mutat a papírra, és mondja, hogy KO! (Kopasz dombon nő a fű... Kép) Eddig mondta, hogy papa és hogy mama, és azt hittük, hogy ez az, aminek hallatszik. Most meg szalad Apukámhoz, és mondja neki, hogy PA!. Kép Tudom ám, hogy más hasonló korú gyerekek már mondatokban beszélnek, de nekem akkor is nagy dolog, hogy végre az enyém is mond egy-egy szótagot! Kép

Na megyek, talán lesz még egy kis időm visszaolvasni, hogy kivel mi újság. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Balga módon elfelejtettem, hogy Solyának is Mátéja van, úgyhogy ezúton kívánok nagy mea culpák közepette Nagyon Boldog Névnapot!!!

Hú, én is nagyon kíváncsi lennék a kézimunkáitokra, és a gyerkőcös képeitekre is, de sajnos itthon esélytelen megnéznem őket. Csütörtökön megyek suliba, ha géphez jutok, mindent végignézek ám!!!

Zafi! Tényleg nagyon jó, hogy ki tudod írni/beszélni magadból az érzéseidet, mi pedig örülünk, ha neked ez segítség vagy legalább megkönnyebbülés.
Képzeld el, Barni is rosszcsont lett! Eddig az volt a bajunk, hogy mindig őt püfölték, ő pedig maximum sírva fakadt, mostanában meg felvette azt az új szokást, hogy mindenkit, idegeneket is ütöget, és egyszerűen semmilyen módszer nem tartja vissza ettől. Itthon irtó lökött ötletei vannak, és ha csinált valami rosszaságot, elszalad onnan, és ártatlanul nézve megkérdezi: Anya, mi volt ez? (Állítólag kiskoromban én is megkérdeztem rosszalkodás után: Most mit csináltam? Hiába, a gének...) Meglátod, még Réka és Barni is rendbe szedi Lucát, Csengét és Balut... Kép
Szegény Réka! Barni is zúgott egyet vasárnap este: ugrált a kanapén, hiába szóltam rá persze, és mire odaértem volna, háttal ledőlt, rá a kőpadlóra. Az volt a mázlija, hogy a feje pont a nagy párnára esett, amin játszani szoktunk. Inkább attól ijedt meg, hogy felkiáltottam.

Dzsili! Sajnos egyelőre nem tudok pocis képet feltenni sem, nincsen digitális gépünk, a szkenert pedig még nem üzemeltük be. Igazság szerint nem is nagyon engedem fényképezni magam, betölteném a képernyőt! Kép
Napocs is nagyon klassz mondatokat gyárt már! Kép Innen nincs megállás! Kép

Zsuzsi! 32.! Babóca jól van, igaz, szegénnyel annyit rohangálok, hogy csak akkor ficánkol igazán, ha lefekszem. Nálatok nem indul a tesó-project? Te Dorka mellé ülsz a kocsiban? Nálunk az vált be jobban, ha én előre ülök.

Volt tegnap tali? Mi annyit rohangáltunk az elmúlt napokban, hogy örültem, hogy végre itthon pihenhetünk. Kár, hogy sokan dolgoztok, pedig nagyon szívesen találkoznék már veletek!!!

Rebi, neked mi a leadási határidőd? Nekem okt. 30.! Segítség!!! Mi van akkor, ha nem vagyok készen?

Megyek is, apa Barni-mentesített engem, hogy tudjak szakdolgozni... (brühühű, úgy hiányzik)

Puszi mindenkinek,
Heni+Barni+Kép
gesztenye

Sziasztok!
Akkor szépen visszafelé:

BMárti!
Jobbulást apukádnak és Lacinak is! Gratula Lacikának a beszéd tanuláshoz, látod ő sem marad ám néma!

Menta!
Drukk a rutinvizsgához Kép Kép Kép Ne izgulj, majd drukkolok, hogy jó idő legyen hozzá (én szakadó esőben azon egyszer megbuktam)
Ezek szerint jobban vagy már?

Gorsi!
Köszi amit írtál. Tegnap kicsit kiakadtam, de azt hiszem alakulnak a dolgok, ma nagyon ügyes volt Vili Kép Az ő foga nyomai is látszanak folytonKép
Este ő is csak egyszer szopizik és utána szépen elalszik egyedül. Hajnalban pedig tegnap az arcomat simogatva (talán kijött rajta, hogy múlt héten sokat nem voltam vele), ma meg pár perc alatt az ölemben visszaaludt, igaz előtte kapott még cicit, de mikor újra kérte már nem adtam, úgy túnik megértette. Ma azért kelt mert beszorult a lába a rácsok közé szegénykémnek Kép

Szila!
Te is nagyon ügyes vagy Kép

Nyuszimanó!
Drukkok, és antiviszketők Kép Kép Kép

Heni!
Barnika is csúcs a mondataival Kép

Zafi!
Én tudom ám, hogy Réka is tud vezéregyéniség lenni, csak másként. Nem pedagógusok véletlen a szülei? Láttam ahogy Vilinek magyarázta, hogy hogyan is kell játszani Kép

Viliről:
Helyből felállás még mindig nem megy neki Kép, de már szalad, gyakran gyalog jön el a játszótérig, visszafele kell még a babakocsi.
Továbbra is dumál, az egész játszótér keresztnevét tudja, becézgeti a gyerekeket, Ágika, Bogika, stb. Mondja, hogy ebéd és ő is elkezdett mondatokat mondani.
Néni elment busszal. Igaz minden ami nincs itt, vagy elfogyott az elment. Ami meg elment az busszal. Így a túrórudi, ami nálunk "kuku" és a vau-vau is elment busszal. Már nem csak az állatok hangját tudja utánozni, hanem az állatok nevét is szépen mondja, cica, nyuszi, stb.

Ma végre sikerült alvás előtt ebédelni Kép és gyönyörűen ette a főzeléket egyedül. Utána szopizott, igaz félálomba szenderült, de nem teljesen a cicin aludt el, szóval ez fél siker. Csak reggel szopizott, meg egyet ebéd után. Tegnap kicsit ki voltam , mert próbáltam szopi nélkül elaltatni napközben és teljes volt a kudarc, a lehető legrosszabbat tettem, mert végül a hisztire adtam cicit Kép persze 40 perc múlva ordítva ébredt szegénykém Kép

Kérdés: ti milyen fajta (gyártmányú, és hány százalékos, stb) tejet adtok a gyerkőcnek? Először higítva adjam neki?

Norci
norci

Sziasztok!

Végül úgy alakult a napunk tegnap, hogy ma van az első hármasban napunk. Eddig jól bírom, és most épp az összes fiam alszik Kép én meg ebédelek Kép
Zsoma nő, mintha tömnénk. Ha nem mérném, mennyiket eszik, legalább a dupláját hinném az esti mérlegelések alapján. Tegnap este már 2405g volt Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Dzsili! KösziKép Ha úgy érzem, ki kell mondanom (írnom) valamit, megteszem, csak nem szeretném tényleg a bánatommal fárasztani a társaságot, nem tudom, hogy másokat hogy érint és pont elég, hogy mi szomorkodunk, nem kell másnak is!
Anyukám is azt mondta, hogy biztos, hogy semmi nem történik véletlenül, nem véletlen, hogy pont aznap mozdult meg a kicsi! Az, hogy a Réka mindenkit felvidított, az ok, látta, hogy mindenki szomorú, de a baba belülről is igyekszik a nagy bánatba egy kis örömet csempészni, az nagyon jó érzés!KépKépKép Ezek azok az apró dolgok, amik arra bíztatnak, hogy előre nézzek, ne hátra!

Gorsi! Azt hiszem én is csak azért bírom viszonylag jól, mert képtelen vagyok ép ésszel felfogni!
Nálunk az a szokás, hogy a család még a nyitott koporsóhoz megy a ravatalozóba, persze nem kötelező megnézni, de én akartam, hátha úgy könyebb elfogadni. De kb. 3 nap múlva már teljesen elhalványodott az a kép és most is úgy gondolom, ha nem gondolkodom különösebben, hogy apu otthon van.Kép

Szila, Zsuzsa! Nagyon szépeket csináltok, én teljesen le vagyok maradva, még nyár elején csináltam Rékának egy libát, és annyira mérges lettem a fejénél, hogy azóta sem fejeztem be, pedig jó lenne, megint hímezgetni, mert karácsonyra szeretnék a családnak egy-két kedves meglepit gyártani!
Azt a diavetítős falfestést még megfontolom, ha tényleg sikerül még idén elköltöznünk, lehet, hogy ráveszem apát, hogy csináljuk meg így a gyerekszobát!Kép Bár valszeg rá marad a munka nagy része, mert nem hiszem, hogy 7-8 hónapos terhesen falat fogok festegetniKépKépKép

Henke!Kép Réka is megkérdezi, hogy "mit csinálok?" - erre én: rosszalkodsz!Kép Kíváncsian várom, hogy rendbetegyék a kis triumvirátust!Kép

Norci! Az tényleg nagyon jó volt, amikor Vilinek magyarázott Réka!Kép És hát nem hogy a szülei, de egyéb felmenői közt is vannak pedagógusok!Kép Bár ez igaz nővérem kislányára isKép

Cory! Hajrá-hajrá!Kép Azért nagyon szerencsés vagy, hogy máris egyidőben alszanak, bár te ezzel az alvás dologgal eddig is el voltál kényeztetve!Kép Zsomának gratula a gyarapodáshoz!Kép

Zafi(17+6)
zafi

Cory! Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!
Zafi!
Nagyon sajnállak, apukád elvesztése miatt.KépKépKép Bocsi, de mást nem szoktam mondani ilyenkor.

Na, ahogy elkezdtem írni felébredt a Bea 2 órás alvásából,Kép, de azért gyorsan írok egy pár szót bölcsis élményéről.

Tegnap nem volt semmi baj, mert én is benn voltam vele 1 órácskát.
Ma 10-re kellett mennünk, és úgy beszéltük meg, hogy 1 órát ott lesz egyedül a gyerekekkel és gondozónénikkel. Nem is lett volna semmi gond, de pechünkre volt egy másik kisfiú is beszoktatáson, ő meg úgy sírt (neki már azt hiszem a 4. nap volt), hogy a Bea azt hitte, ezt így kell csinálni.Kép Persze adtam Beámnak egy puszit, és amikor rádöbbent, hogy Anya elmegy, persze elkezdett sírni keservesen. Én meg rohantam kifelé, mint akit kergetnek, nehogy bárki is lássa, hogy bizony én is elérzékenyültem. Nem győztem az utcán törölgetni a szemem... ez tartott kb 10 percig nálam, a Beánál állítólag addig se.KépKépKép Amikro mentem érte éppen játszott, és nagyon örült amikor meglátott. Hintázozz is, csak hát senkinek nem akarta átadni a helyét. \clipart˙proud} Holnap is 10-re megyünk, és 1 órát marad ott nélkülem. Szerencsére van időnk beszoktatni, nem kell sietnünk.KépKépKép

Bocsi, de mennem kell, mert kisasszony nagyon ki akarna jönni az ágyából.

Ja, köszi mindenkinek a kézimunkák dicséretét.KépKép Jól esett. Tegnap bevitte a nagyfiam magyar órára a műveimet (épp népművészetről tanulnak), köztük kalocsai hímzést is, és mindenki agyon dicsért, úgyhogy megint híztam egy pár kilót. Kép Azt kérdezták a Pityustól, hogy hol vettük ezeket a műveket.

Na most már tényleg megyek!
Sziasztok Zsuzsa

beababa

Sziasztok!
Meglátogattuk Coryékat, Zsoma nagyon helyes Kép és Balu is Kép annyit okosodott már megint.

Cory!
Vili azóta is emlegeti Balut Kép

Vili nem aludt el az ágyában, viszont a szopiban sem, hanem a kanapén ülve az ölemben a cicihez bújva miközben a karomat puszilgatta. Lehet, hogy baromság ennyi idősen ölben altatásra szoktatni, de én úgy, de úgy meg vagyok hatva.

Norci
norci

Sziasztok!

Zafi: őszinte részvétem apukád halála miatt. Nekem már 7 éve halt meg, de nagyon nehéz volt elfogadnom, hogy elment. Az utolsó 4 hónapot kórházban töltötte, végig teljesen magánál volt, csak az utolsó 4 napban kómában. Én mindennap reggel és délután bejártam hozzá a nyáron és nagyon közel kerültünk egymáshoz. Az utolsó estén nem tudtam bemenni, mert a gyerekeket hoztam haza valami táborból. Éjjel halt meg. Másnap sikerült elérnem, hogy megnézhessem. Csak így tudtam elbúcsúzni tőle. De csak jóval később "engedtem el".

Most mást nem írok, bocs. bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Solya
persze hogy harsogtam ha már olyan dinnye voltam hogy elfelejtettem időben felköszönteni a kis fiadat!
Próbálkozni kell aztán meglátod hogy mit sikerül megrajzolni, kifesteni vagy elkészítení!

Menta
Azt tudakoltam hogy a Fülöp dr.-nál érdeklődtél, ő volt nagyon drága vagy álltalánosságban mondtad, olyan csalódottnak tűntél.
Drukkolok a rutin vizsgádhoz!
Kaptatok valamilyen más fluor pótlót is, vagy csak ez ecsetelőt? Nagy darab pottyant le?
Te hogy érzed magad?

Szila
Azt hiszem ilyen nagy képeket nehéz lenne diavetítőzni inkább csak kézzel lehet, meg én át is szoktam rajzolni időnként ha valamilye nem tetszik, a lényeg hogy a gyerekek ráismerjenek a kedvenc mese hősükre. Az arányokat a legnehezebb megtartani.

Gorsi
Peti is köztetek alszik el este ha jól értettem, délben is melletted, mert szerintem az a legjobb megoldás a cicizés nélkülözéséhez.
Az én mellemen is vannak fognyomok rendesen de szerencsére már csak két fog hiányzik alulról, azok is hamarossan kint lesznek.

BMárti
Jobbulást a párodnak és apukádnak is remélem hamarossan kiderül mi lehet a gond és rendbe jönnek!!!
Köszi a beszámolót Lacikáról jó volt olvasni rólatok!KépKépKép
Gratula a dumcsizáshoz!KépKépKépKép

Norci
Nálunk a figyelem elterelés mellett nappal illetve ha nem álmos, az együtt szundi jött be, cicimentesítésra, bocsi hogy múltkor külön nem írtam,de Zsuzsi is kérdezte és nem akartam ismételgetni ugyan azt.
Lehet hogy "baromság" így elaltatni néha de olyan jó, és ennyi nekünk is jár!

Zsuzsa
Naná hogy jól esik ha az embert dícsérgetik, képzeld milyen büszkék voltak a fiaid, már ezért érdemes volt,nem?
A fiúk is jártak bölcsibe?
Bea azért sír mert ennyire szeret és ragaszkodik hozzád, nemsokára majd ott is biztonságba érzi magát tudom könnyen beszélek, de néha jó ha mondogatják nekünk amit amúgy is tudunk, ha fáj a szívünk a kicsi miatt.

Cory
elkényeztetnek a fiaid látod, minden jól alakul hármasban is, ügyesek vagytok!! KépKépKép

Zafi
Én szülés előtt is festettem sőt amikor a Mátét vártam őt is túlhordtam és haza engedtek akkor fejeztem be egy süni családot, amiről sajna nincs kép.
Én is úgy tartom, hogy mindennek meg van az oka, csak nem mindig látjuk át akkor miért pont akkor történt ami történt.

Zsuzsi
Ez egy nagyobb fal, egy törpe és az alja hiányzik mert nem tudtam hátrább menné annak idején, ma már nincsenek meg, ez egy 2,6 m magas a 4 m széles felület:

Kép

És egy kisebb itt az arányok látszanak, nem tudom mekkora volt, mert nem a fal volt a lényeg inkább a fiam de azért ....

Kép

Pussz: Dzsili
dzsili

Dzsili,
Húúúúúúúúú, de ügyes vagy!
És köszi, de nem bízom benne, hogy ilyen ügyesen meg tudnám csinálni!
Köszönjük szépen a névnapi köszöntést! Hene, nektek is! Kép

Nyuszimanó, hogy bírod?

Szila, Zsuzsa, benneteket is irigyellek a kézügyességetekért! Kép Nekem sajnos csak szépérzékem van, az sem túl fejlett. Kép
Solya
solya

Solya!
Sz@rul bírom, de ez vanKép Ma is éjfélkor felébredtem, hogy iszonyatosan viszketek, vakarom magam, lementem a nappaliba, azt hittem, hogy ennyi volt az éjszaka a számomra, bekrémeztem magam, így vissza tudtam aludni fél3-ig. Akkor újabb krémezés után bebújtam ismét az ágyba és tudtam aludni, de közben félálomban mindig éreztem, hogy iszonyatosan viszket mindenem.

Ráadásul eddig nem írtam, de bőrlebeny-mintát is vettek, 2 öltéssel varrtak össze, így 2 napig nem is zuhanyozhatokKép

NAGYON SZENVEDEK!!! Ma megyek terhesrendelésre, megpróbálom itt is rávenni a védődőt, hogy nem lehetne-e megindítani a szülést. Bár tegnap a doki azt mondta, semmi indok rá, ez az egész viszketés dolog csak engem érint, amíg a babó jól érzi magát bent, nem csinálnak semmit.
Ja itt Finno.-ban a 41+3 hétig nincs indítás komoly indok nélkül, azért nem szeretném okt. 6-ig húzni, ma éjjel is kértem a babót meg a jó Istent is, hogy történjen már valami. De csak boldog rugizás volt a válaszKép

Na megyek letörölgetem magam zuhany helyett. Micsoda élvezetek, mi?

Puszi, Nyuszimanóék 39+5
nyuszimano

Sziasztok!

Nyuszimanó
Ez nagyon sz*rul hangzik, sok kitartást küldök, majdcsak kibújik a kis manó.Kép

Dzsili
Nappal nem együtt alszunk, ui. Petit többnyire le kell vinnem babakocsival, hogy időben elaludjon, különben magától csak 4 körül dől ki, de akkor csúszik az egész este és nagyon későn fekszünk le. Fogalmam sincs, mit csináljak vele, hiába fekszünk le 3-asban ebéd után, őt nem hatja meg, pedig már álmos. Babakocsiban meg hamar elalszik.

Megyek, mert Peti vár.
Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Ezer éve nem írtam, ráadásul a hétvégén Apacska szétkapta a gépet, és csak hétfő este rakta össze. Tegnap már megpróbáltam egyszer írni, az meg úgy elszállt, mint a huss...Kép

Szóval, ami az elmaradásból eszembe jut:

Minden kedves Zsófia, Edit, Máté nevű olvasónak kívánok megkésve, de annál nagyobb szeretettel boldog névnapot!KépKépKépKépKépKépKép

Barni! Nagyon boldog második szülinapot!KépKépKépKépKép
És extra puszik a tündér dumádért!KépKépKépKép

Dzsili! Ez gyönyörűűűűű! KépKépKépKép Hiper-szuper ügyi vagy!

Norci! Mostmár igazi gratula!KépKépKépKépKépKép (<- a fejem is ilyen sárga az irigységtől)

Cory! KépKépKépKépKépKépKépKép Újból meg kellett állapítanom, hogy csúcsfickóid vannakKép. Lassan a h@&#lye mérleget is hagyhatod a búsba.

Zafi! ÉdesapádKépKép
A mocorgó pocak-PetiKépKépKép

Rólunk:
Múlt héten vmi vírus dübörgött át a háztartáson, mert azon túl, hogy apa 3 napon át birkózott az Egyszeművel, hogy megint netezhessek, betojt a mikrónk és a mosógép is. A mikró tegnap felgyógyult, a MosóMasa doktort mára várom.

Luca piszok lassan mászik ki a náthából, viszont kezd belejönni az orrfújásba. Bár néha még szájjal csináljaKépKépKép.

Most viszont ébredezik (eddig aludt!)

Úgyhogy futok!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Újra meg újra kitör rajtam, hogy még egyben kéne lennünk Kép Igazából ki sem tudtam élvezni ezt a terhességet Kép Még 2,5 hetem lenne hátra.

Sikerült elintéznem a másik specit is, amit fel kellett vennem Kép A vicc az, hogy egy csomó ismerősöm tanít már, de mégis sokkal nehezebb volt ezt a specit elintézni, mint a másikat, amit Bogancsi anyósánál vettem fel. Pedig őt nem is ismerem. Örök hálám neki KépKép

Megint éjszakáztunk. Kómás vagyok Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Mátéknak utólag BOLDOG NÉVNAPOT!... szégyenl-szégyenl, de nagyon nem vagyok képben, mikor milyen (név)nap van Kép

Cory
Ne keseregj... kicsit zürös volt ugyan Zsomával a terhességed, de van egy kicsi tündéred! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép ... aki teljesen jól van (a hajnali müsoroktól eltekintveKép)

A "pici baba", amit Csengu Töletek szervált, még mindig nagy becsben van... tegnap 3/4 órán át kerestük Anyáéknál, mert elszórta... viszont nem volt hajlandó nélküle haza indulni Kép A naív tesóm folyamatosan gyözködött minket, hogy adjunk neki mást... de még a saját otthoni "picibaba" sem volt megfelelö cserealap... Nélküle meg nem indultunk el, mert elég volt egyszer egy egész éjjeles "alvós maci" utáni nyafogás - amit meg vasárnap hagytunk Anyóséknál Kép Éjjel Ati már ott tartott, hogy elmegy érte KépKép

Nyuszimanó
Kitartás! Te most ismered meg, milyen igazán terhesnek lenni Kép

Zafi
nem tudom, hogy számolnak... Te elvileg pont egy héttel vagy "idösebb" pocakos, mint én... aztán mégis egyidösnek mondanak Kép Csak nem beleszámolták Nálatok, hogy nem épp 28 napos volt a ciklus? Mert ugye az nálam sem 28 napos volt... csak épp az elsö UH kivételével mindegyik majdnem akkorának, vagy épp akkorának mutatta, mint amennyinek hivatalosan lennie kell... Hiába tudjuk, hogy 10-14 nappal tuti fiatalabb... De talán a doki hajlandó lesz ezt figyelembe venni a legvégén, és nem sietteti kifele Pocokpockot... Viszont az összes vizsgálatot a "hivatalos" kor alapján csinálnak, úgyhogy kiváncsi leszek az AFP eredményre...

Dzsili
Elképesztöen ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most már határozottan érzem, hogy mocorog... és cseppet sem tünik nyugisabbnak, mint amilyen Csenge volt Kép

egy-két Csenge szösszenet:
van egy ceruzavégre rakható pici sárga müanyag kacsája... úgy járkál vele, mint egy jogarral Kép egyszer eltünt, sehol nem találtuk... aztán végre diadalmasan megjelent, kezében a kacsa:
"nem elveszett pici kacsa"

a másik:
kedvenc mese még mindig a Süsü... egy barátunknál nézett egy másik mesekönyvet, amiben szintén volt egy sárkány.. utána éjjel egyszercsak felébredt, kómásan rám nézett, felemelte a mutatóujját, és közölte:
"pici sárkány"... azt, hogy pici, azt nagyon hangsúlyosan mondta Kép

kedvence (sajnos) egy mézes süti, amit Anya szokott sütni. Csengus elnevezte maci-sütinek... múltkor elfogyott, Anya sütött pogácsát... Csenge beleharapott, és fanyalogva közölte, hogy "nem maci süti" Kép

Külföldön élök:
Lenne egy spéci kérdésem (pontosabban a férjecskémnek, és fogalmam sincs, mért érdekli)
Szóval Nálatok mennyibe kerül 1kW/h áram? és van lehetöség választani szolgáltatók közül, vagy ott is kapod, amit adnak, annyiért, amennyiért??

... a könyvtárba sorra göthösödik mindenki... 2 rossz várhat rám:
1. mindenki beteg lesz, dolgozhatok egyedül
2. engem is megfertöznek

... na megyek, mert az épület másik felére kell eljutnom pisilni KépKép

üdv
Rebiék (18+0 .. hivatalosan)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Bogancsi! Köszönöm, hogy leírtad, hogy te hogy élted meg. Nem tudom, hogy nekem mikorra sikerül elengednem, a legérdekesebb, hogy nem úgy gondolok rá, ahogy a kórházban fekszik, ahogy az utolsó napjaiban félig kómában, félig magánál szenved, hanem jelenetek villanak be, ahogy mond valamit, ahogy néz.... Sajnos amikor megtudta, mennyire beteg, már nem beszélt jóformán senkivel, így töltötte az utolsó 10 hetet. Ezt nagyon sajnálom, hogy nem beszélgethettünk, én is nagyon sokat voltam nála, de csak ültem mellette, vagy együtt néztük a tv-t. Rékának mindig nagyon örült, de volt valami szomorúság is a szemében...Kép

Dzsili! Nagyon jók a festések, nagyon ügyes vagy! Nálunk nem akarod elvállalni jó pénzért?Kép

Rebi! Én is pont az AFP-re vagyok kíváncsi, mert szerintem én egy héttel előrébb járok legalább, mint ahogy számolnak. Ráadásul Bonyhádon kellett AFP-re mennem, és ők nem tudják a dokimnak küldeni ill. a védőnőnek, hanem nekem küldik postán. Már meg kellett volna érkeznie, nem tudom mi van. Viszont azt ígérték, ha eltérés van, felhívnak és eddig még nem hívtak. Azért izgulok kicsit, remélem nem keverték el. Aztán majd a következő uh-n meglátjuk, hogy mekkorának látszik a Peti-pocok!Kép
Neked is másképp mozog, mint Csenge? Mármint hogy rögtön elsőre egész más érzés, mint ahogy nekem Réka volt az első mocorgásnál.

Nekem is van egy két félálomban beszélős sztorim Rékától:
1.) Réka-baba eszik palacsintát! Túrós palacsintát eszek!
2.) Réka-baba motorozik
3.) Réka-baba fogja ruháját

Felmerül a kérdés, hogy miket álmodik össze ilyenkor...

Tegnap délután adtam neki túró-rudit, meg is ette, aztán kért még:
- kérsz még túló-dulit
- most nem eszünk többet, majd később
- eszünk túló-dulit azonnalKép

Zafi (18)
zafi

Sziasztok!

Gyorsan beugrottam hozzátok. Sok időm most sincs, mindjárt itt a magánkölykömKép Suli megy, gyerekek megháborodtak kicsit, de elvagyok. rengeteget kell készülnöm az órákra, mert már régen tanítottam és minden anyagot most szedek össze. Holnap kirándulni megyek a kicsikkel. Nem mintha bármelyik porcikám kivánná.Kép Nagyon fáradt és kimerült vagyok. Éjszaka nem alszunk jól. Hanna csak engem akar, az apjától rohamot kap éjjel, így rám marad az éjszakázás.Kép Nem tudom minek köszönhető ez, de bízom benne, hogy hamarosan végetér és aludni fog éjjel. Viszont képzeljétek ma szólt a bölcsis gondozónő, hogy észrevettem-e már, hogy Hannának összenőttek a kisajkai. Lányok, én olyan ideges vagyok, holnap nézi meg a doki. Ti hallottatok már ilyenről? Itt a babaneten egy anyukánál olvastam ilyet, meghogy szondával szétválasztják.....ha valaki hallott erről írna nekem?
Amúgy dumája neki is van. elkezdett parancsolgatni. " Itt ülsz, itt játszol.." Nagyon szépen ragoz, mindenre mondja, hogy én egyedül, aminek nem mindig örülök.Kép Mondatokat még nem gyárt, de alakulnak. A tárgyesetet kiválóan használja már és a mondókákra nagyon fogékony. Elszámol 5ig, folyton számolja a pizsamáján a macikat.Kép Az 5 után 9 jön.KépKép

Na azóta már elment a tanítvány, hanna is itthon van, de befejezem azért.

Rebi! Nagyon vigyázz magadra tényleg el ne kapjál valamit.

Cory! Örülök, hogy szépen haladtok, ne törödj most már azzal, hogy mikor kellene szülni.Kép

Zafi! Remélem mihamarabb túlleszel ezen az időszakon.

Most viszont mennem kell a szőnyegre játszani elbújniKép

Majd este folytatom.

pussz

Tikk
tikk

tikk

Sziasztok!

Norci! Köszi! Kép Én nem adok még tejet Lacikának. Igaz, tejes dolgokat eszik, de tejet még csak akkor ivott, mikor elcsórta a legkisebb unokatesójától a kakaóval teli cumisüveget. Kép De nem lett tőle semmi baja. Kép Szóval kaphatna már nyugodtan, de a tápszer egyszertűbb. Nem romlik meg, nem kell felforralni, meg örökké odafigyelni, hogy legyen itthon friss. Szóval merő lustaságból tápszert kap, egy nap egyszer, reggelente, ébredés után, mikor mi kávézunk.

Dzsili! Köszi a mostani kedves szavaidat, és a multkoriakat is. Kép Lacika szerintem is keményen hajt a "Nem akarok kistestvért!" projektben. Kép Mostanában rendszerint köztünk köt ki az éjszaka közepén, még szerencse, hogy elaludni hajlandó a saját ágyában. Kép
Nagyon szuperek a képek, csak ámulok, és bámulok, milyen ügyes vagy! Kép Én meg hetek óta készülök pár nyamvadt tapétacsíkot felragasztani, és nem és nem merek hozzáfogni! KépKép

Nyuszimanó! Kitartás! Egy-kettőre négyesben lesztek már ti is! Kép

Nálunk semmi jó újság sincsen. Lacinak arcüreg gyulladása van, most van a leletekkel a körzeti dokinál, vadul szorítok neki, hogy ne kelljen kimosni. Kép Ettől, hogy itthon van, végképp nincs időm semmire, vagy ha éppen akadna egy kicsi, akkor foglalt a számítógép. KépKép Azért igyekszem kihasználni a helyzetet, hogy van babysitterem, ma is elmentem a délutáni alvás idején bevásárolni a CORA-ba, holnap meg azt tervezem, hogy elmegyek a KIKÁ-ba. Nagyon nem akarom terhelni Lacit vele, hogy a nyakába sózom a gyereket, de amíg alszik, nincs vele sok baj. Kép Érdekes, hogy délután olyan nyugodtan, és kitartóan alszik... Kép éjjel aludna így...Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Tikk: Hajnii Vikijével volt ilyen!

cory
Budapest

Sziasztok!

Solya
Néha meglepődünk magunkon, rólam is azt tartották sokáig hogy nem igen értek efféle / és más féle/ kézügyességet igénylő dologhoz, de az idő múltával bebizonyosodott, hogy esetleg mégis&#8230;..vannak rejtett tartalékaid!

Nyuszimanó
Jajj, szegénykém, nem lehet könnyű, mindenképp vacak, tényleg terhes az utolsó pár nap/hét , de nálad még ez a viszketés is&#8230;..
Miért kellett a bőrlebeny vizsgálat? Mit mondanak mit lehet várni az eredménytől?
Majd szugeráljuk mi is, jó sokan vagyunk itt, a pindúrodat hogy nézzen szét a kinti világ is elég érdekes!!!!
Azzal többnyire teljesen egyetértek hogy megszületnek ők amikor elérkezett az idő, de ez a 41+3 hét túl soknak tűnik, jól írtad?
Az én dokim 40 + 2 hetet mondott de ebből már az utolsót kórházi ellenörzés alatt, tehát napi NST és UH is legalább +egy.
Szerintem ezt is épp elég kivárni.De a spontán szülés fájdalom szempontjából sokkal elviselhetőbb, mint ha oxitocint adnak.
Drukk hegyek hogy ne keljen kipróbálni meddig várnak!!!!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Gorsi
Érdekes látod Napocs meg babakocsiban nem alszik el, csak ha már teljesen ki van, pedig kényelmes.
Nálunk az jön be, hogy lehúzom a redőnyöket, nem szól semmi, /TV, rádió stb./ lejebb veszem a nagyobbakat is /ez nehezebb/ és lefekvés, oda fekszem mellé és nincs párdon alvás van. Rászólok határozotan ha el akar menni, nincs játékstb. Így egy ideig magyaráz nekem, felül, rám mászik, aztán elalszik. Ja és én közben szépen úgy csinálok mint aki alszik, szem becsukva pihi, tehát látja hogy anya fáradt és alszik /ez a példa/ .

Borcsa
Köszi a névnapit és a dícséretet is bár némiképp tulzó, jól esett!
Ha egyszer valami elromlik&#8230;nekem is ez az egyik rémálmom.
Lucának gyógyikák mennek a náthához gratula az orr fújáshoz, már Napocs is próbálgat! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Cory
Kitartás használd ki ha alszank mind a ketten, még pár hónap és remélhetőleg csak rosz álom lesz ez a kómás állapot, tudod nőnek!!!

Rebi
Köszi neked is a dícsérgetést és Mátém is a névnapi!
Fantasztikussak Csengu szösszenetei!KépKépKépKépKépKépKépKép Jókat derültünk!
Ne agódj még mindig variálhatnak a baba korával, szerencsére egy hétről van szó,Napocsnál vagy háromszor írták át, sőt még a szülés előtti héten is átírta a dokim a papíromat, egy héttel fiatalítva leényzót, nem mintha pindurka lett volna.
Ó és kérem vigyázni, kedvenc babákra, szőrmikre stb. a barátokat ugyebár nem szoktuk ott hagyni Nagyinál, főleg az alvósokat!!!!! KépKépKépKép

Zafi
Réka meg félálomban is beszélget, csúcs ez nő, a motorozással és a túló-dulival.
KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Gondolom a kérdésed csak elméleti jellegű volt, de az az igazság hogy én úgy gondolom, hogy pont attól egyedi a szoba, hogy másnak nincsen ilyen, mert senki más nem tudja pont ugyan így lefesten még ugyan azt a képet sem.
Egyébként ebből nálunk még sértődés is volt mert jöttek az unokatsesók hogy akkor nekik ez meg ez a mesehős kellene, én meg nemet mondtam. Ennyit tudok adni a gyerekimnek ez legyen csak az övék, nem?
Másrészt elég sokáig tart mert azért nagy a felület amire felrajzolom, utána legalább kétszer átfesteni, mint amikor az alapot fested, ez mind mind idő amíg nekem ott kell lennem valahol. Sokszor éjjel rajzoltam, ők már aludtak nem zavartam meg az álmukat, de festeni csak akkor lehet ha szellőztetni is.
És azért az sem elhanyagolandó hogy mi van ha nem tetszik a művem? Vagy elrontom, a sajátodnál ilyen gond nincs.
De köszi nagyon jól esett hogy érdemesnek találnál a család otthonának legfontosabb részének a díszítésére, ez megtisztelő!!!!!

AFP mindig ráérős ahogy látom, de nekem is azt mondták hogy bármi gond van azonnal szólnk, csak akivel minden rendben azt papírozzák lassan, tutira minden rendben.

Rebi és Zafi is lassan félidősek már, hogy megy az idő, majd figyelünk ezerrel melyik baba lesz a befutó !KépKépKép

Tikk
Hanna meg számol, én meg csak figyuszolok mit nem tudnak a manókák itt az osztályban, igazán ügyeske!!!!KépKépKépKépKépKépKép
Szerintem még a közösséget dolgozza fel álmában azért nyugtalanabb és ezért kell anya inkább neki, valószínüleg nemsokára letisztázódik benne és jobban alszik majd!.
Köszi a linket bekukkantottam jó ötlet volt attól aki indítota.

Képzeljétek ma elindultunk BP.-re bútort nézni, már bent voltunk a városban amikor Napocska hányt egy embereset úgy hogy fordulhattunk vissza. Képzelhetitek!!!!

Napocs száj:
-Babi---BANDZSI

Pussz: Dzsili
dzsili

Tikk
Neked nem tűnt fel Hangánál hogy gond lehet a kisajkakkal? Nem piszkálás miatt mondom, hanem hogy mennyire észrevehető, hogy mire kell figyelni, érted, mennyire feltűnő ha nem ezt vizsgálja az ember kimondottan.
Nálunk egy éves koráig két hetente látta az orvos de szerintem direkt ezt nem nézte meg, bízom benne észre vette volna azért, nem?
Remélem hamarosan, minden komolyabb beavatkozás nélkül megoldódik ez a dolog a picurkáddal, én megmondom őszintén erről még nem is hallottam csak most tőled, ezért is kérdeztem ennyi mindent.

BMárti
Én nem szoktam minden reggel felforalni Napocska tejét, csak megkóstolom és melegítem hogy fincsi legyen. Nekik még kellene ??
Mi dobozos tejet iszunk, olyan tartósat tudod, én azt hittem azt nem kell forralni.
Látod milyen vagy, akár csak magamat látnám, még akkor is csak úgy hagyod apájára nagy fiadat ha alszik hogy ne fáraszd /jó most beteg/ pedig elvégre megbírja az ő gyerkőce is, nem?
Nagy Lacinak jobbulást!!!!!!
Te meg ha nincs ingyenes babysittered /ilyenkor naná, hogy kimozdulsz/ akkor szunyálj egy jót Lacikával délután, akkor kevésbé fárasztó a rosszabb éjszaka talán!

Dzsili
dzsili

Dzsili!

Mivel én sem hallottam még ilyen problémáról ezért aztán sosem vizsgálgattam közelről. Gyerekorvos meg még sosem nézte meg nekiKép
A fiúknál már hallottam, hogy figyelni kell, de hogy a lányoknál is lehet gond...
Persze lehet, hogy én voltam gondatlan, emésztem is magam miatta.

Tikk
tikk

Tikk

Ááááá, nehogy már annyi minden van amiről még sosem hallottunk, ez nem a te hibád, most már tudjuk és mindenki biztosan megfigyeli a sajátján lát e eltérést, de sokszor azzal sem vagyunk tisztában mire figyeljünk máskor meg kiderül hogy amiről azt hittük gond, teljesen normális.
Napocsnál mégmindig sokszor nem fedik a nagyajkak a kisajkakat ez míg picur volt még feltünőbb volt, erre is azt hittem amikor megszületett hogy baj, de a szobatársnőm /neki volt már lánykája/ felvilágosított hogy van ilyen ne aggódjak.
Úgy hogy ne hibáztasd magad a mai napig tudok meg a fiaimról is olyan egézségügyi infókat amik nem tűntek fel, pedig nem másfél évesek már és azt hittem mindent tudok róluk.
A lényeg hogy kiderült és rendbe lehet hozni, tudom neked most nagyon rossz érzés, hogy be kell avatkozni nála, de legalább ne magadat marcangold miatt!

Dzsili
dzsili

Dzsili!

Tündér vagy! JóéjtKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Tikk!Szegény Hanna!KépRemélem hamar rendbe jon!Kuldok neki gyogyikat!KépKépKépKép

Dzsili!Napocs jobban van?Csak az auto miatt hanyt?Felrazodott a gyomra?Nagyon szépek a képek,ugyi vagy!Kép

BMarti!Jobbulast a féjrednek!
Nalunk a délutani alvas se nyugodt!KépAbba is beleébred Riki.Ma példaul nagyon sirt,nem is birtam letenni,mert hiaba aludt el a karomban,akkor egybol felkelt és sirt tovabb.KépCsak haromnegyed orat aludt.
Ja és allandoan szopizni akar!Mar kezdek kiborulni.Az elozo éjjel addig nem aludt vissza,amig oda nem adtam a masik cicimet is.Pedig mindig egy cicin alszik vissza.

Rebi!Nem nagyon figyelem ezeket a dolgokat,mert a parom szamlajarol vonnak,de megkérdezem,o mit tud.Kép

Lauranak és Zafinak akartam irni,hogy Rikinek is van olyan kismotorja és imadja!Valamelyik nap azzal jott sétalni!KépLattatok volna hogy nézte mindenki!Minden gyerek megfordult utana,volt aki ki is probalta!KépAki elment mellettunk mind mosolygott.Na,persze nem egyszeruen nézett ki rajta Riki.Azt hiszem tudok képet rakni rola a profilomba!KépA képen olyan huncutul néz,amit meséltem valamelyik nap,hogy ezt talalta ki maganak!Kép

Nyuszimano!Kitartas,drukkok mennek,hogy kibujjon a baba!KépKépKépKépKép

Marti!Mikor lesz meg Armin vérvételének eredménye?Vagy mar meg van?Jo lett?

Tobbet most nem tudok reagalni,mert kicsit lemaradtam!

Képzeljétek,Riki megint cirkuszol furdéskor.Olyan szinten ordit,mint akit kinoznak.Mar attol félek,hogy kihivnak valami illetékes szervet,hogy bantjuk a gyereket.KépNem tudok rajonni,hogy mitol fél.Apjat kérdeztem,hogy nem tortént e valami,amikor valamelyik nap egyutt furodtek,de azt mondja,hogy nem.Mar én is félek,ha eljon a furdetési ido,mert borzaszto hallani és latni foleg,mert remeg szegény és kéreckedik ki.Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Edit: Rikinél akkor most ne erőltessétek a fürdetést, inkább csak kis cicimosdással oldjátok meg a tisztálkodást. Vagy fürödj vele Te is. Dorka volt mikor nagyon félt a habtól, vagy csípte a szemét a sampon, akkor sírt nagyon. A fürdőkádjába mindig más-más játékot teszek, így izgalmasabb a fürdés. Vagy próbáljátok ki a gyors zuhanyzást, hátha az jobban beválik neki. De ha fél, akkor azonnal fejezzétek be, pár nap után próbáljátok fokozatosan vissza szoktatni a fürdéshez. Lehet, hogy csak melegebb a víz?

Nyuszimanó: mikor lesz holdtölte, akkor sokan szülnek, lehet hogy ti is azt várjátok! Drukolok a gyors szüléshez! Olvass valami jó könyvet, ha nem tudsz aludni vagy gyere ide netezni! KépKépKép

Rebi: nagyon szalad az idő, emlékszem, mikor bejelentetted, hogy jön a kistesó, pedig nem rég volt az is!Kép

Dzsili: szuper vagy! Ilyen jó rajzok! Ez hatalmas munka lehet! Napocsnak is lesz? Milyen figurát kapna?

BMárti: apukádnak és férjednek is mielőbbi gyógyulást kívánok! Egyetek egy kis Béres cseppet vagy aloe veras italt, hátha erősíti az immunrendszert! Én nem tudom hogy néz ki a tápszer, milyen formában adod Lacikának, reggelire? Mennyi kalória van benne? (Tudom csak én számolom, hogy mennyit eszik Dóri, csak félek, hogy túl kevés kalóriát).

Nappali alvás: hát nálunke z az összebujásos módszer nem jön be, mert akkor rögtön a cicit keresi, sőt lerángatja rólam a ruhát. Éjjel csak ezt mondja: szeretem a cicikét!
Félek, hogy a végénm igaza lesz annak a hülye könyvnek (Végre elaldut a gyerek - különben nem rossz könyv, csak néhány oldal Kép), hogy így szenvedélybeteg gyereket nevelek. Dorka tényleg szereti a cicit és csak szeretetből szopizik...Ezt most hagyjam?

Tikk: és ez jelent valami problémát majd a lányodnak? Meg kell műteni?

Nagyon fáradt vagyok, megyek el, majd holnap folytatom, sokaknak nem válaszoltam. sorrry.

Üdv:Zsuzsiék
zsu26

SZiasztok!

Edit! Nagyon édes Riki a motorral! Kép És jó nagy a forgalom mögötte! Arra megy, amerre mondod? Mi egyszer mentünk le Árminnal csak kismotorral (üllői út), ahol is ő a fejébe vette, hogy az úttesten a helye a többi jármű közt Kép Nagy vonyítás lett a vége és ezentúl csak a parkban kapta meg a motort.

Tikk! Jaj, ti szegények! Kép REmélem, egyszerű és fájdalommentes beavatkozás kell csak - én hallottam már, hogy létezik ilyesmi, de hogy mitől alakulhat ki, hogy lehet megelőzni, stb, erről gőzöm sincs! Kép Ha megtudtad, megírnád? És nehogy magadat hibáztasd! Kép

Dzsili! Mi van Napoccsal? A képek szuperek - van, aki pénzért fest ilyesmit. Nem akarod majd később te is kipróbálni? Biztosan volna rá kereslet! Kép

BMárti! Apukádnak, Lacinak gyógyulást Kép

Rebi! Ahogy itt látom a heteidet, jövök rá, hogy kb. akkor foganhatott a babátok, mikor Vilka született Kép Csak nem a kórházi látogatás ihlette? Kép

Zafi! Jókat mond Réka is! KépKép Ármin mindig emlegeti őt - igaz,a fő hangsúly azon van, hogy Jékának jan jonanin épitőkokkája = Rékának van rózsaszín építőkockája Kép

Menta! Nagy drukk a rutinhoz! Kép Biztosan menni fog! Kép

Nyiszimanó! DRukk-drukk, ezt már féllábon állva is kibírod! Kép Igaz, én sosem jutottam el eddig, mert mindketten 5 nappal korábban érkeztek és én mindig úgy éreztem, hogy van még legalább egy hetem szülésig Kép

Cory! Nagyon szép súlya van már Zsomának! Kép Elhiszem, hogy fájlalod, hogy nem maradt benn, amíg kellett volna - de azért ne szomorkodj nagyon, a szeretetetek is biztosan növeli és óvja őt idekint! Kép

Borcsa! Már épp hiányolni akartalak - de nem voltam elég gyors Kép GYógyok továbbra is mennek az utójához is! Luca nagyon ügyi az orrfújással: Ármin egyáltalán nem tud orrot fújni, max. a zsebkendőbe köp Kép Kép Hogyan tanítottátok meg?

Zsuzsi! Köszi a Sástó-tippet! Voltam már ott sokszor, de most valahogy nem jutott eszembe, pedig tényleg jó kis hely! A kép nagyon jó rólatok! Kép

Heni! Barni csúcsszuper, ahogy beszél! Kép Írj nyugodtan sok ilyet, én nagyon élvezem! Kép Ha Barni így "megvadult", akkor talán Ármin sem marad mindig ilyen béketűrő ... kicsit sajnálnám is, de örülnék is neki.

Gorsi! Nagyon megértelek, én is sokszor álmos vagyok! De ötletem nincs, hogy mit lehetne másképp: Ármin már szinte sehogyan sem alszik Kép Délben kb. 1 órát, most is 23.20-kor aludt el a fél hétkor már kukorékol Kép Nyáron kisebb az én alvásigényem is, akkor jobban bírom. De hogy mi lesz ősszel-télen??? Remélem, Ármin is mormotáskodik egy kicsit!

Laura! Hogy vagytok? Romi beszél már? Hogy vannak Toncsival?

Na, elküldöm, mert megint elértem azt a hosszúságot, hogy ha most kitörlődne, biztos, hogy egy hétig nem írnék bánatomban!

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Dzsili,
ez gyönyörű!!!!!!!KépKép

Nyuszimanó,
viszketésKépKép. Csinálj egy nagytakarítást, hátha segít...Kép, azért csak módjávalKép.

GOrsi,
esetleg az Aludj jóllal (természetesen olyan körülményekkel, ahogy nektek jó) nem próbálkoztok meg? Én Hangát megpróbáltam úgy szoktatni, hogy olyan kettő körül leteszem a kiságyba és úgy alszik. Van hogy csúszunk azért +/- 1 órát. Viszont ha kiságy, akkor tudja, hogy alvás. Tegnap nagyon sz@rul voltam, és már 1/2 11 kor beraktam a kiságyba, hogy egy kicsit aludjon, hadd pihenjek én is, és egy órát eljátszogatott csendben, aztán elaludt, és másfél óra múlva ébredt.

Rebi,
ez a "pici" dolog érdekes. Hanga is egyfolytában mondja, leginkább a barátnőm babájára: "Zsuzsa pici babája Mik(l)óska"Kép.

Tikk,
én hallottam már ilyenről, de nem tudom, hogy ilyenkor mit csinálnak... Ja, és ez a parncsolgatás ismerős....tegnap Hanga is kiosztotta, hogy ki hova üljön a reggelinél (ui. apa a helyemre ült, és Hanga rászólt, hogy ne oda üljön...Kép)

BMárti,
én sem forralom a tejet Hangának, csak meglangyosítom. De a Mars tejet pl. hidegen issza, szívószállal. Férjnek gyógyokKépKép.

Edit,
édes lehetett Riki a motoronKép. Hangának is van, de érdekes, hogy idebent sokkal gyorsabban közlekedik... Megnéztem a profil-képet is, jó nagy forgalomban nyomja kisfickóKép, és nagyon sokat nőtt!Kép

Márti, Heni,
Hanga is inkább olyan kis béketűrő típus....

Hanga szösszök:

Tegnapelőtt turkáltam a leértékelt, selejtes cuccok között a Corában, és találtam egy teljesen hibátlat Teletabit, csupán kicsit koszos volt. Ja, és 400 forintba került (amúgy olyan 3500 körül van). Hangának nagyon bejön ez a Tabi, mert mindenhová hordozza magával, sőőőőőt még meg is szokta ciciztetni. Tegnap este nekem is odaadta, hogy ciciztessem megKép.

Tegnapelőtt bundáskenyeret vacsoráztunk, erre ő a falatkát kirakta az asztalra a tányér mellé és a következőket mondta: "Bundás álmos."Kép

Tegnapelőtt du. elsétáztunk a corába, Hanga a saját bevásárlókocsijávalKép, hát olyan akkurátusan pakolgatott be a kocsijába....alig győztük a kasszánál kipakolni, hogy mi nem kell.Kép

MOst reggel ciciztünk (negyed hét felé), és miután visszatettem az ágyba: "Anya, kakajót."Kép Én meg mondtam, még egy kicsit aludjon.

Azt hiszem, veszek ma neki egy esőkabátot, mert az esővédőt utálja, mindig kibújik alóla. Egy jó nagy méretű esőkabátot fogok venni, hogy mindenét betakarja....meg valamelyik Praktikában van olyan sapka, aminek az egyik fel vízlepergetős....lehet, hogy meg kéne varratni azt is.

Szila
szila

Sziasztok!

Dzsili!
Hát amúgy szerencsésenk mondhatom magam, mert a viszketésen kívül abszolút nem érzem magam "terhesnek"Kép Semmim nem fáj, mozogni is tök jól mozgok... Már a viszketés is kezdett mérséklődni a gyógyszereknek köszönhetően, mondjuk az a gond, hogy napközben teljesen ok, éjjel meg iszonyúKép Na de ez van.
Nem 41+3 hét, hanem 41hét és 3 nap után van túlhordás, tehát 10 nappal a kiírás utánKép

Tikk!
Szegénykém, nagyon nehéz lehet tanítani, háztartást ellátni no meg gyermeket nevelni is... Hány napos kirándulásra mész, remélem, csak 1-re.
Hanna kisajkaival kapcsolatban meg nem akarom elhinni, hogy ha eddig is volt ez a problémája, akkor ne vette volna észre védőnő, doki. Szóval nyugiKép

Zsuzsi!
Komolyan jöjjek ide éjjel netezni? Miért te is van, hogy nem alszol??
Mikor indultok Izlandra?

Márti!
Biztos Ármin is többet fog aludni, ha beköszönt az ősz meg a tél. Donci is, ha kicsit borúsabb az idő, órákkal többet alszikKép, no de az alvásra amúgy sem panaszkodhatunk.

Donci is elkezdett mondókázni meg énekelni, már totál azt hittem, hogy ez nálunk kimarad. Most a Gólya, gólya gilice, Csip-csip csóka a nagy szám, ja és ő is számol. 5-ig magától, 10-ig viszont néha eszébe jutnak a számok: a 8 és a 10 mindig megyKép

Na most mennem kell.
Puszi: Nyuszimanóék 39+6 (1 nappal a kiírás előttKép)
nyuszimano

Sziasztok!

Tikk
Nehogy magad hibáztasd! Remélem nagyobb beavatkozás nélkül megússza Hanna a dolgot!

Szila
Amíg Peti kiságyban aludt, addig le lehetett tenni, de már szétszedtük, tehát úgy jön-megy, ahogy akar. Ahhoz képest viszont sokkal jobban mennek a dolgok, mint eleinte vártam. Tegnap mondjuk kidőlt az apjával ebéd után (Levi egész éjjel dolgozott) és majdnem 4! órát aludt.Kép Ez mondjuk az időjárásnak volt köszönhető szerintem.
Peti is nagyon tud ám bevásárolni. A múltkor az OBI-ban a festékeket pakolta be a kis piros kosárba. Először a nagyokkal próbálkozott, de nem tudta felemelni Kép, aztán megelégedett a kicsikkel.

Dzsili
Én is így próbálom sokszor, de nem jön be. Este azért érezhető a levegőben is, hogy kevesebb a zaj, apa nem dolgozik, stb.

Márti
Én nagyon bízom a mormota időszakban.Kép

Volt egy jó poén egyik éjjel. Peti szépen időben elaludt, de az apja éjjel 1-ig dolgozott, majd lefekvés előtt elment fogat mosni. Peti felébredt, bekopogott a fürdőbe, benyitott és tök természetesen kérte a fogkeféjét, együtt fogat mostak és jöttek hozzám aludni. Kép Napjában úgy 3x kéri a fogkefét Peti, de magától max elöl mossa meg nagyjából.
A minap meg az íróasztal tetején találtuk meg reggel és éppen telefonálgatott. Amikor apa rátalált, anyukámat hívta éppen, ui. gyorsgomb van.Kép

Dzsili
A képek szuperek szerintem is. Nagyon ügyes vagy.Kép

Edit
Riki nagyon aranyos.Kép

Norci
Én simán adom a tejet Petinek, igaz magában nagyon ritkán issza, inkább tőlem kér. Reggel gabonapehely mellé hidegen adom általában mindenféle forralás nélkül. Kezdetben forraltam, de azt elég hamar elhagytuk. Mondjuk összességében minimális tejet iszik, inkább sajt és joghurt megy. Én a tartósnak nagyon ellene vagyok, úgyhogy sima friss tejet veszünk, hol 1.5, hol 2.8-asat. Nálam a nr.1 a Mátra tej, Sole-t csak végső esetben veszek, de gondolom mindenkinek más ízlik.

Üdv: Gorsi
gorsi

BEA!

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK! Kép

Kép
solya

Bea: boldog szülinapot!

cory
Budapest

Sziasztok!
Akinek van Auchan a közelben: 1999 Ft ma még az Auchan pelus. Finom puha, liberó-fazonú, a 9-15 kg (Grande) méret 56 db-os.

Márti!
Mi csak fújtattunk a zsepibe, illetve egyszer előadtam a kadjába behajolva, hogy az orromon fújom a levegőt és bugyborog. KirötyögöttKépKép, és cibálta a hajam, hogy még-még. Eleinte ő is csak köpködött (nagyon élethű zajok kiséretében), azóta egyre többször sikerül neki szabályosan. A porszívót azért nem lehet hanyagolni, mert még nem fúj elég erősen.

Gyógyokat köszönjük!

Zsuzsi!
Ez a szenvedélybetegség dolog a hapcihológus-társadalom többsége (és a statisztikák) szerint pont fordítva van. A todományosKép magyarázat az, hogy a pici így azt tanulja meg, hogy az önerőből megoldhatatlan problémáit másoktól/a szeretett személytől segítséget kérve tudja megoldani.
Dorka úgy érzi, hogy még nagy szüksége van rád, és a cici nyújtotta biztonságra-megnyugvásra.

Edit! Nem csoda, hogy mindenki megnézi Rikit! Nagyon helyes!KépKépKép

Nyuszimanó! Hess-hess viszketés!KépKépKépKépKép Ez a pár nap extra nyűgök nélkül is elég lassan múlik.

BMárti! Lacinak gyógyKépKépKépKépKépok!

Tejivás: Luca általában megvámolja a tesó kakaóját vagy az én malátás tejemet. Sima 2,8-as tejet iszik, forralaltlanul. (De nem rendszeresen, csak ha úri kedve így diktálja.)

Lucának megtetszett a szerelőinvázió. Ha megkaparint egy csavarhúzót, ő is nekiáll szerelniKépKép.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Bea!
Boldog második szülinapot!!KépKépKépKépKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Bea! Nagyon boldog szülinapot! KépKépKép Zsuzsa! Hogy ünneplitek?

Márti++
márti

Sziasztok!

Zsuzsa! Beának boldog második szülinapot!KépKépKép

Dzsili! Persze hogy elméleti síkon gondoltam... asszem én egy ilyen festésre alkalmatlan vagyok!

Tikk! Ne emészd már magad, honnan kellett volna tudnod, hogy ilyen is lehetséges? Ha a dokik sem figyelnek oda rá különösebben, nekünk honnan kéne gondolni! Sose hallottam még ilyet! Remélem hamar és minél egyszerűbben megoldódik!

Edit! Nagyon jó srác Riki!Kép Elhiszem, hogy megbámulták! Ott nincsenek ilyen motorok, hogy megfordultak utána?
Réka is imádja, míg anyunál voltunk egész nap csak motorozott, nővérem kislányának ugyanilyen van pirosban és együtt száguldoztak az utcán, aztán időnként mindig cseréltek. Alig lehetett őket beráncigálni a házba!Kép

Márti! Épp tegnap pakoltuk elő az összes építőt és a Réka vadul elkezdte emlegetni a talit, megint mondta, hogy jöttek a vendégek, jó volt a haverokkal!Kép Érdekes, hogy nem felejt el semmit!Kép

Zsuzsi! Szerintem az nem baj, ha szereti Dorka a cicit, nem hiszem, hogy ettől szenvedélybeteggé válna, biztos vagyok benne, hogy le fog róla szokni, csak ő talán később, mint a többség!
Réka szokta simizni a hasamat (most már egész nagy) és közben mondja: pocak-pocak, imádlak téged!Kép
Szerintem most alakul ki nálunk a szeret fogalom jelentése!

Gorsi! Fogmosás, telefonálásKép Laza a gyerek!Kép

Nyuszimanó pocaklakója: KIBÚJNI!!!KépKépKépKépKépKépKép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Márti: köszönöm kérdésed, részben jól vagyunk. Kép Kép
Voltunk ma Manó Muzsikán, nagyon-nagyon jó volt. Ez olyan lehet, mint máshol a Tücsökzene. Fogunk is járni rendszeresen. Kép
És fogunk járni bölcsibe is, bár nem állandóan, csak alkalomszerűen. Nálunk a bölcsibe ugyanis be lehet adni felügyeletre is a gyerekeket, ha az anyukának van valami elintéznivalója. Egy óra 250,- Ft + az étkezések (ha az is beleesik). El is határoztam, hogy legalább hetente 1x2 órára elviszem Romit, délelőttönként. Beszoktatni ilyenkor is kell, ill. érdemes.

A rossz hír viszont az új szomszédunk. Mi egy ikerházban lakunk, a másik felében augusztusig a nagynénémék laktak (30 évig), most egy vadidegen hölgy. Anyukámékkal megállapodtunk, hogy jövőre átalakítjuk a házunkat úgy, hogy a teraszt beépítjük, itt lesz az ő szobájuk, és a miénk lesz az egész emelet. A hölgy pedig nem egyezik bele, és mondott millió kifogást. A ház sajnos osztatlan közös tulajdon, így minden nagyobb átalakításhoz az ő beleegyezése is szükséges. Megosztani pedig (társasházzá nyilvánítani) sajnos nem lehet, mert ahhoz túl kicsi a telek.
Hát, megpróbálunk a lelkére beszélni, de ha nem megy, kénytelenek leszünk pert indítani. Jó indítás az új szomszéddal. Kép Csak azt nem értem, hogy miért ennyire szűk látókörű: hiszsen ő is az egyik fiával (és annak a családjával) szeretne majd itt lakni, és akkor majd rá fog döbbeni, hogy ez a ház ebben az állapotában túl kicsi 3 generációnak, tehát neki is át kell majd alakítani, és akkor majd mit vár tőlünk? Kép

Bocsánat, hogy ilyen "tyúkperekkel" untatlak benneteket.

Romi is egyre többet beszél már, de mondatokat még nem formál. Én írom az általa használt szavakat havi bontásban (júniustól), a szeptemberben tanult szavai: apáé, babáé, papucs, cica, csücsija (csücsülj le), poá (pohár), kutya, bácsi, essze (ezzel), pá (párna), kész (kéz), kesze (keze). Toncsit már "megszokta", beletörődött, hogy nem visszük vissza a kórházba... Kép Kép Kép Kép KépRomi egy bújós-puszilgatós kislány, és így Toncsi babát is szokta puszilgatni (én meg elolvadok olyankor).

Ezt most elküldöm, és jövök még.

Laura
p_laura

Sziasztok!

Beababa!
Boldog szülinapot Kép !

Cory!
Ne szomorkodj már Kép , a többiek leírták már, hogy miért ne! Balut és téged szórakoztatni, felvidítani meg Zsomában gyönyörködni szívesen átmegyünk máskor is Kép (azóta már meg van a fényképezőnk is)

Tikk!
Te se okold magad és tényleg nyugi. Én sem értem, hogy eddig doki hogy hogy nem vette észre, szóval nyugi. Ha meg mégis a gondozónéninek van igaza, akkor nagyon jó hogy most kiedrült és remélem Hanna megússza minimális beavatkozással. Kép

Borcsa!
Köszi a gratulát, ma megyek dokihoz, de sajna még nem uh-ra!

Zsuzsi!
Felejtsd már el ezt a szenvedélybeteg dolgot, Borcsának van igaza! Ja és a szoptatás topicban próbáld megkeresni (majd én is próbálom) amit Pele írt nekem nemrég a nappali altatásokkal kapcsolatban. Mi pár napja megváltoztattuk a napirendet és Vili ebéd után alszik, tízóraira csak olyan gyümit kap ami kotor, így szépen ebédel már délben, utána játszik egy kicsit, majd ha mondja, hogy "didi", tudom elfáradt aludni akar, így együtt elpakolunk, besötétitek szopizik és alszik. Így megvan délután is a rituálé amihez az alvást köti (nem kizárólag a cicihez), így remélem később majd ki lehet hagyni a szopit, ill. első lépésben elalszik majd szopi után magától, ahogy este is.

Tej ügybne mindenkienk köszi a hozzászólást. Vili tegnap az Auchanban beleivott a kakómba, nem lett tőle baja, de ha az Auchant emlegetem azóta is mondja, hogy "kakaó üm-üm", vagyis finom.

Tegnap az eső elől az IKEÁba menekültünk a szomszéd lánnyal, a kislánya 6 héttel fiatlabb, mint Vili, olyat hancúrozott a két gyerek. Rossz idő esetére, ha már megőrültök a lakásbna a gyerkőccel, ajánlom mindenkienk Kép

Vilire megint rájött, hogy ő majd megmondja mit eszik, így tegnap tízóraira nem volt hajlandó gyümölcsöt enni, hanem savanyú uborkát kért (úgy látszik ő a kívánós), kínomban adtam neki, már 1/4 12-kor leszedte a fejem az éhségtől.

Edit!
Riki Kép

Bogancsi!
Majd ha ennyi teendő mellett lesz időd, azért írj magatokról.

Felébredt Vili, mennem kell.

Norci
norci

Sziasztok újra!

Gondoltunk arra is, hogy eladjuk a házat, de apukám nem megy bele: ezt ő építette, itt szeretné leélni az életét. Csak az a gond, hogy ha most elkezdjük a pert, az másfél év (minimum), a párom viszont most adja el a lakását, mennyit inflálódik a pénze ennyi idő alatt??? Mi meg itt szorongunk egymás hegyén-hátán egy ilyen korlátolt szomszéd miatt? Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Próbáltunk vele beszélni, hogy természetesen figyelembe veszünk olyan óhajait, hogy ne lehessen átlátni hozzá, stb., de eddig hajthatatlan.
Jaj, abba is hagyom a panaszkodást, csak egyszerűen nem fér a fejembe ez az egész, és folyton ez foglalkoztat!

Zsuzsa: Beababának nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

Dzsili: micsoda festés!!! Nagyon ügyi vagy!!! Azt hiszem, az én gyerekeimnek soha nem lesz ilyen a szobájuk fala... Kép

Tikk: amikor Romi született, mind a négy szeméremajka egyforma volt, tehát a nagyok nem takarták el a kicsiket. Megkérdeztem a csecsemőst, most mi lesz velünk, a "megnyugtató" válasz az volt: lehet, hogy így marad. Kép
De nem maradt úgy. Kép
Gondolj arra, hogy ha műteni kell, inkább mostanság, mint később, és hogy csak egy pici korrekciós beavatkozás lesz. Drukkok mennek nektek!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edit: hogy mekkorát nőtt Riki!!! Kép (Mindig úgy el tudunk csodálkozni, hogy megnőnek a gyerekeink, mintha nem ez volna a természetes... Kép)

GOrsi: fogmosás: Kép.
Nálunk a fogmosással sajnos gondok vannak. Kép Romola nem szereti, ha mosom a fogát, és magának sem szereti mosni. Az a furcsa, hogy gyerekkoromban én sem szerettem fogat mosni, és ezért, hogy meg legyenek mosva a fogaim, apukám rendszeresen lefogott (különben rúgkapáltam), anyukám meg megmosta a fogaimat. Azóta utálok fogat mosni.
Természetesen nem szeretném ugyanezt Romolával végigcsinálni, de sajnos ötletem sincs, hogy hogyan tudnám Romival megszerettetni a fogmosást.
Az, hogy a jelenlétében mosok fogat, eddig sajnos nem jött be.
Orsi, most jut eszembe, hogy Rominak ugyanez volt a lábkörmeivel, mint Petinek. Nekünk már majdnem teljesen rendbejött (4 hónap alatt), de azt ajánlotta a bőrgyógyász, hogy nagyon gyakran és nagyon rövidre vágjuk a körmét, abból a felgyűrt részből is annyit vágjunk mindig le, amennyit csak tudunk.

Borcsa: jó volt rólatok is olvasni! Kép

Nyuszimanó: szülésindító drukkok mennek! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edit: próbáljatok meg együttfürdeni Rikivel, nekünk az bejött.

Nem tudom, kinek is szerettem volna még írni...

Megyek, hátha tudok még valamit vasalni is, sziasztok:

Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Sziasztok!

Koszonom Riki nevében is,hogy megnéztétek a képet és,hogy tetszett!Kép
A kép ezek szerint csaloka,mert a mogotte levo autok kozul csak a bordo kozlekedik,az is éppen piros lampanal acsorog.A tobbi parkol.KépEz az utca csak 1-1 savbol all és sajnos végig kell rajta mennunk,ha a jatszotérre akarunk menni.Arra van Riki kedvenc szokokutja is,ami a varoshaza elott talalhato és nagyon nagy!KépMondtam,hogy vizimado!Kép

Zafi!Itt nem lehet ilyen motort kapni.Aranyos lehetett Réka és unokatesoja,ahogy motoroznak egyutt.KépHogy van Réka szeme?Megmuttetitek neki majd?Ha igen,mikor lehet?A FocusMed-nél van most ingyenes szemvizsgalat.

Zsuzsi!Hogy vagy kedvileg?Fogysz még?

Marti!Probaltunk Apjaval ugy menni,hogy kozre fogtuk,mert néha tényleg le akart karikazni a jardarol.KépDe nagyjabol értette,hogy nem szabad.

Laura!Szomszéd!KépRemélem észhez tér,mielott pereltek!
Beszélgeto Romi nagyon ugyes!Kép

Zsuzsa!Beanak nagyon boldog masodik szulinapot kivanok!Kép

Megyek,mert felébredt a gyerkocke!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Romola közben felébredt, most cumizik az ölemben, talán meg tudom írni, mit rosszalkodott ma.

Teregettem kint az udvaron, Romola egyszer csak eltűnt. Kerestem égen-földön, sehol a gyerek. Már azt hittem, valaki bejött a kertbe és magával vitte, mikor megtaláltam a kutyaházban, éppen Toncsi vadonatúj sapkáját próbálgatta Titusz kutyánkra... Kép

Ma már, ígérem, nem jövök Kép, sziasztok:

Laura
p_laura

Laura,Gorsi,
mi ez a lábköröm-dolog? Hangának is elég hülyén néz ki a nagylábujján a köröm...lehet, hogy ugyanarról van szó?

Laura,
KépKépKép Romi a kutyaházban öltözteti a sapkátKépKép. Hát, ez nagyon jó. Múltkor Hanga is bement anyuéknál a kutya házábaKép.
SzomszédKép.

Zsuzsa,
Beának itt is boldog szülinapot kívánok!Kép

Nyuszimanó,
na?Kép Csak nem?Kép

Szila
szila

Sziasztok!

Kb. 1 heti lemaradásom van, így utólag is minden jót kívánok minden szülinaposnak és névnaposnak!Kép

Zafi!
Kép Apukád miatt részvétem.
Álmában beszél a leányzó???Kép És még akkor is mondatokat formál, ez igen!!! Nálunk még ébren sem igazán van értelmes mondat(bár néha akad), inkább a "hablagyolva be nem áll a szám" megy nálunk igazán.

Tikk!
Én még nem is hallottam ilyenről, de remélem csak egy apró beavatkozás lesz Hannának.
Milyen ügyesen beszél már Hanna is! Édes lehet, ahogy parancsolgat.Kép

Márti!
Mostanában nálunk is nehezen megy az alvás, vagyis csak az ebéd utáni szundikálás. Már kipróbáltam, hogy ha nem akar Zsani aludni, akkor hagyom, de sajna ilyenkor estére annyira kóvályog, hogy szinte mindennek nekimegy és persze sokkal nyügisebb is. Amióta Apja kivette az egyik oldalról az ágyrácsot napközben is kizárólag a saját ágyában hajlandó elaludni, miközben nekem fognom kell az egyik kezét.Kép

Borcsa!
Képkádba bugyborékolásKép Már én is gondolkoztam rajta, hogyan lehetne megértetni Zsanival, hogy ne a száján, hanem az orrán keresztül erősen fújja ki a levegőt. Addig már eljutottunk, hogy sejti az orrán keresztül kell csinálni, de eddig csak jó erősen beszívta a levegőt, ami ugye nem könnyítette meg a dolgomat.Kép Eddig még nem igazán volt használható ötletem, de ez tetszik!Kép Ha más nem a móka kedvéért kipróbálom.Kép

Edit!
Igazi nagyfiús "vad" motoros lett Riki! Nem is csodálom, ha utánanéznek az utcán!Kép
A fürdéssel kapcsolatban: nálunk is volt hasonló, de amióta Ő választhatja ki milyen játékkal is megy bele a kádba, azóta minden OK!Kép A kád legtöbbször rengeteg játékkal van tele, de azért még Zsani is elfér benne.Kép Persze a végén csak is Ő szedheti ki a játékokat a vízből. Még egy dolog, régóta van már ez? 1x-1x még nálunk is előfordul, de ilyenkor mindig hosszú fárasztó nap áll mögötte.

Dzsili!
Hát csudajók azok a falra festett figurák!!! Nagyon ügyí vagy, én el sem tudom képzelni, hogy ekkora méretben méretarányosan sikerüljön nekem ilyet csinálnom.Kép De sebaj! Apuci nagyon ügyesen rajzol és már kiszemeltem néhány rajzot Zsani szobájának falára és ajtajára.Kép

Laura!
Romola milyen figyelmes, nehogy megfázzon ilyen szeles időben a kutyus inkább sapit húz a fejére.Kép
SzomszédotokKép hihetetlen mennyire kőfejű emberek vannak...

Zsuzsa!
Beának boldog 2. szülinapot!
Erről még nem késtem le...Kép

Nyuszimanó!
25-e van!!! Csak nem ma lesz a szülinapja a Kismanótoknak?Kép Remélem megbeszéltétek Vele is...Kép Sok-sok drukk, hogy tényleg kibújjon most már!

Nálunk még nincsenek tüneményes dumák, de Zsani tegnap végre elejtette az első "komoly" mondatot: "Ajszik megy a baba!", azaz aludni megy a babája, persze ő is ment vele.Kép Kérdésünkre, hogy mit is mondott többször el is ismételte nekünk.Kép Viszont a legújabb hír az, hogy szombaton előre megkapja a Nagypapitól a szülinapi ajándékát: egy 12-es 2oldalt támasztó kerekes biciklit! Már egy jó ideje szinte bálványként mustrálgat minden kicsi és nagy bringát, persze időnként meg is próbál felszállni rájuk. A 3kerekű tricikli már nem igazán tetszik neki, így inkább a normál kerékpárt rendeltük meg neki. Ahogy ismerem szombaton egész nap a járdán fog biciklizni(én persze árkus szemekkel mellette), bár azért kicsit másképp kell tekerni mint a triciklit.Kép
A pocakomról csak annyit, hogy ismét jól megindult, így már lesz mit mutogatnom Rebinek és LadányiKatának a holnapi pocaktalin.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Először is: Életem Párja köszöni a gyógyikat és jókívánságokat, máris sokkal jobban érzi magát! Kép

Dzsili! Nálunk is pont így megy az elalvás, mint ahogy írtad. Kép Annyi különbséggel, hogy Lacika néha annyira túlpörög, hogy ölbe kell vennem, és le kell fognom, akkor 2 percen belül alszik. Addig meg üvölt... KépKép Az éjszakáink mostanában (kopp-kopp-kopp) egész tűrhetőek voltak, 2-3 ébredéssel megúsztuk. Amikor felsír, akkor meg szoktam próbálni visszaaltatni a saját ágyában. Hajnal felé azután legtöbbször felébred teljesen, és akkor szépen átkocog hozzánk. Kép De tegnap éjjel jól átvert! Kép Megpróbáltam visszaaltatni, bár nyújtotta a kezét, hogy vegyem fel, és vigyem át. Ő meg úgy tett, mint aki elalszik, bár fura volt, hogy milyen gyorsan elcsendesedett. Felketem mellőle óvatosan, meg se rezdült. Elindultam át a mi szobánkba, hát hallom ám a hátam mögött, hogy clapp-clapp, meztelen babatalpak csattognak mögöttem a kövön. Kép Amikor hátranéztem, hangosan felröhögött, és nyújtotta a kezét, hogy na de most már vegyem fel! Kép Szerencsére köztünk még ráhúz, amióta Laci itthon van, 8 óra körülig is alszunk. Kép
Az Apjára bízni jó lenne a kölköt, de ugye ha nem beteg, akkor dolgozni van... Kép Egyébként nem lett semmi a kimozdulásomról, a körzeti doki újabb szakorvosi vizsgálatra küldte Lacit, amire ma délutánra kapott időpontot. Szóval a KIKÁnak mára lőttek, de sebaj, holnap is nap lesz! Kép
A tej témában passz, lehet, hogy nem kell forralni. Én tartós tejet nem nagyon veszek, de lehet, hogy ez is butaság, és manapság már nem csupa tartósítószer az se. Persze ha 3 gyereknek csinálnám reggel a kakaót, biztosan én se vacakolnék a tápszerrel. Kép

Edit! Szegény Riki, és szegény Te! Kép Foga jön, vagy valami más miatt nyűgös? Mióta tart ez a nagyon nem alvás? Gondolom, milyen kimerült lehetsz! Kép
Nagyon édes Riki a motoron! Kép

Zsuzsi! Apukám szed béres cseppet, és szójaleticint felváltva. Sajnos Lacira nem tudom ráerőszakolni, még az antibiotikum miatt is rendszeresen figyelmeztetnem kell, amit a doki felírt. Kép Azért köszi az 5letet! Kép
A tápszer valami tejfélének néz ki elkészítve. Egy por, ami langyos vízben is gyorsan oldódik, 2 perc alatt készen van. Mi Nutrilon 3-at használunk, de nagyon sok féle van. Reggelente szoktam adni Lacikának egy cumisüvegnyit, bő 2 dl.-t, rögtön ébredés után, még az ágyban. Régen rögtön szopizott, mikor felébredt, ehelyett vezettük be ezt a cumisüveges tejecskézést, amikor végleg abbamaradt a szopizás. Ebből a tápszerből 210 ml vízhez kell 7 adagolókanálkányi, az 38,5 g, és ebből 235 ml. "tejecske" lesz, ami 180 kcal (758 KJ). A dobozon minden összetevő is részletesen rajta van, ha érdekel. Én nem szoktam számolgatni a kalóriát, szerencsém van Lacikával, olyan jó kis kerek pocija van, hogy nem hiszem, hogy okom lenne aggódni. Kép

Márti! Lacika is csakis a saját orra után megy, akár gyalog, akár babataxival vagyunk. KépKép

Szila! Jól elkapkodtuk az akciós bodykat a CORA-ból! Kép Akartam tegnap még venni párat, mert igazán beválltak, de csak egy bocsi tábla volt a helyén. Kép
Az álmos bundás nagyon tetszett! Kép

BEA! BOLDOG SZÜLINAPOT!!! Kép

Laura! Ez szuper, hogy van "gyermekmegőrzés" nálatok a bölcsiben. De jó lenne, ha felénk is lenne ilyen. Kép
Az új szomszéd Kép. Gondolom nem akar zajt, meg felfordulást, de tényleg kerülhet még ő is ilyen helyzetbe, igazán lehetne megértőbb. Kép

Norci! A csemege uborkát Lacika is imádja, 4-5 kisebb darabot simán megeszik magában is. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

cory: ne szomorkodj, hogy már nem vagytok egyben! Zsoma gyönyörűen fejlődik és Te szuperül ellátod mindkét fiadat! Anyósom &#61514;

Nyuszimanó: kitartás!!! A szülés után hamar el fogod felejteni az utolsó napok kínlódását &#61514;

BMárti: jobbulást Lacidnak!!!

Dzsili: le a kalappal előtted! Fantasztikusan ügyes vagy, irigyellek, én leragadtam a pálcikaemberkéknél Kép

Borcsa: Lucának gyógyok &#61514; &#61514; &#61514; &#61514; &#61514;

Rebi: Csenge &#61514;

Tikk: csak zárójelben és főleg négyszemközt mondom Neked Kép nekem a nagyok kicsik és a kicsik nagyok &#8211; de ez anno nem volt téma. Egyébként semmi gondom nincs vele &#61514; Ja, és Tomi is vezényel rendesen &#8211; ma a sétánál mondta mindig, merre menjünk &#61514;

Edit: ez érdekes, mostanában Tomi se szeret annyira fürdeni. Most 2 napja kizárólag a mosdóban hajlandó fürdeni &#61514; Képzelhetitek, mennyire belefér Kép Különben le is fotóztam, csak apa még nem küldte át a gépemre &#61516; Majd rágom a fülét! &#61514;

Gorsi: Tomi is imád fogat mosni &#61514;

Beusnak nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!! (Próbáljuk utolérni a 2éveseket, de nem megy Kép)

Laura: szomszéd &#61516;

Norci: kedves vagy, hogy érdeklődsz!

Lányok: ahogy Tikk is írta, nincs egy percem sem &#61516; Épphogy olvasni tudlak Titeket, de csak alig tudok válaszolni &#61516; De legalább olvasni MUSZÁJJJJJJJ! A cégnél abszolút nincs Internet hozzáférésem, igaz időm se lenne hozzá.
Tomi nagyon élvezi a bölcsit, kinyílt a csipája Kép Ma meglestem, ahogy játszik, hát tündéri volt. Már többször láttam azt is, hogy egy másik babával közösen ide-oda tologattak egy autót. Jól eszik, jól alszik a bölcsiben. Nem kértem tejmentes diétát neki, így aztán sokszor vakargatja a hasát &#8211; ui. ott jönnek ki először neki a tejallergia pöttyök &#61516; Kenegetem, valamikor csak hozzá kell szoknia. A nagyok őrületesen tanulnak. Hajnalban mennek el, késő délután jönnek haza, kivéve Danit aki hetente 3szor a fociedzés miatt 8-ra ér haza apjával &#61516; Alig látjuk egymást, Tomi van, hogy 2 napig nem látja apját vagy Danit. Nem embernek való dolog ez a gályázás &#61516; Az egészben a legrosszabb, hogy nem mondhatom azt a gyerekeknek, hogy most kell tanulni, aztán majd az Életben lehet lazítani, mert nem így van. Az egész élet egy nagy gályázás &#61516;
Na, azért ne gondoljátok, hogy rossz a kedvem, csak ez most kijött belőlem. A melómat szeretem különben, csak borzasztó nehéz megszervezni mindent, hogy legyen mindig tiszta zokni, edzésre cuccok, minden este főtt kaja, minden nap tízóraik (napi 10 darab!), na meg a kamra és a hűtő is mindig tele legyen. Ja, és persze vacsi után mindig legyen egy kis nass &#61514;
Megyek is, mert kész a vacsi. Már csak a fiúknak kell hazaérni!
Jó éjt!
pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Bocs, Wordben írtam és ez lett belőle Kép Őrület Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

BMárti,
nem csuklottál délután? Emlegettelek, mert Hanga újsütetű kedvencét, a Teletabit kimostam, ő meg nagyon kereste, kérte, és én hiába magyaráztam neki, hogy Tabi pancsizott és vizes még, csak üvöltött, hogy ő azt akarjaKép. Na, ekkor szembejutott a kutyacsaládKép...

Akciós badik tényleg jók, nekünk is már csak kettőt sikerült venni belőlük...

MOst éppen a konyhából húzza befelé a fonott kosarat, amiben a krumplit tartjuk, szerencsére csak pár darab van most éppen benne....

Szila

ui.: Zsuzsi, Dorka szereti még a Teletabikat? Mert van egy nagyon szép és egyszerű keresztszemes mintám. Hanga teljesen extázisba jött a képtől, amikor a gépben most megmutattam neki...Kép

ui2: az én drága jánykám megtalálta azt a hímzőtűmet, amiről azt hittem eltűnt....de nem, csak a kanapé hátuljába tűztem biztonsági okok miatt (HangaKép), erre nem ő találja meg? És odahozta nekem, hogy "Mi ez?"Kép

ui3: Bogancsi, hogy milyen igazad van...
szila

Sziasztok!

Zsuzsa
Beának boldog 2. szülinapot kívánunk!KépKépKép

Laura
Új szomszéd.Kép Drukkolok, hogy sikerüljön megegyeznetek!
Amikor kentétek Romola lábát, nem ellenkezett? Mert ha csak előveszem ezt a kencét, Peti már húzza is el a lábát, talán csípi? Mondjuk hamar elintézem, de rossz, hogy neki nem tetszik.
A fogmosást sokáig Peti sem szerette, ill. max. rágcsálta a fogkefét. Azért összességében ha mosom a fogát, az nagyon rövid ideig tart és nem olyan alapos, de én annak is örülök, hogy engedi. Nagyon minimális fogkrémet is használunk, de még mindig nem tudja kiköpni.

Orrfújás: Peti legutóbbi nem túl komoly megfázásakor mi nem is porszívóztunk.Kép Egyébként fürdéskor sikerült először kifújni, akkor ugye sokkal könnyebb.

Jó éjt!

Gorsi++
gorsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?