Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Fiús anyukák segítsetek! Kuki téma. Védőnőm szerint most már minden pelenkázásnál húzzam szét a kukinál a bőrt, fürdésnél a vízben meg le-fel. Na ezt csináltam pár napig, és kisebesedett a kis kukija Bencének. Még jó, hogy nem fáj neki (remélem!). Dokinőnk azt mondja, egy évesig ne nyúljak hozzá, legfeljebb fel kell tépni (!), aztán megnézte Bencéét, azt mondta, ha meggyógyul, esténként a vízben húzogassam. Utána olvastam a neten is, volt, aki azt írta, hogy 2 éves korig ne nyúljunk hozzá, volt aki azt mondta, hogy születéstől (!). Ezeket szakemberek írták. Tök tanácstalan vagyok! Barátnőm kisfiáét feltépték 9 hósan, aztán napokig úgy fájt a kukija, hogy csak vízben volt hajlandó pisilni. Másik ismerősöm a kisfiáét alig húzogatta, de húzogatta, valamiért elvékonyodott a bőr ott, nem lehet feltépni, műteni kell. Tök kész vagyok ettől! Most mit csináljak?? Most semmiképp nem piszkálom, amíg sebes. De utána??

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi!

Én nem nagyon piszkáltam a bőrt Bendi kukiján. Vissza is csak nagyon picit húztam párszor, inkább előre, hogy lazuljon a bőr.
Én Elocom kenőccsel kenem a fütyi végén a bőrt, napi egyszer.
Ezt nekünk dokinő írta fel anno, mikor 1/2 éves volt. Én viszont úgy gondoltam, hogy ne birizgáljuk feleslegesen. Amíg szép sugárban tud pisilni, és nem gyullad be (azaz rendesen tisztul), addig hagyom. Viszont Bendi most tölti majd a 3-at, és nem akartam, hogy a doki hátrarántsa. Ezért kb. 2 hónapja újra kenem a fütyijén a bőrt. És láss csodát 2 hete sikerült teljesen, fájdalommentesen hátrahúzni. :) Kellett ennyi idő, hogy a fütyin a bőr magától is táguljon.
Vmelyik kismamában foglalkoztak ezzel. Én is egyetértek azzal, hogy régen sem rángatták a kissrácoknak, mégis működött minden :wink:. Szerintem, csak a nagyon súlyos fitymaszűköletes esetekben kellene műteni, hátrarántani (ha a pisi sem jól jön).

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok,

Szilvi,

a kajáról...de vízben főzöd meg a zöldséget-húst, vagy gőzben? (bocsi, de soha nem főztem még babának :oops: ) Mert a neten is csak azt írják, hogy főzd meg a blablabla... aztán turmixold össze...
Fütyi kérdés...én még nem nyúltam hozzá Áronéhoz. Apa szokta megvizsgálni, és néha óvatosan huzogatni picit, de én úgy látom, hogy a kis fitymája már hamarosan elő tudna bújni, ha akarnánk... Én is azt olvastam-hallottam, ogy felesleges bántani 1-1,5 éves koráig.
Dórikának boldog 19. hónapot :D

Berna,

úgy néz ki megyünk a zenebölibe szombaton :D Milyen teát vigyek? Fánkot nem ígérek, mert én azt nem vállalom be (nem szeretem hogy az egész lakásban olaj-meg fánk illat terjeng...) de esetleg valami mást? Babapiskótát? Apa kicsit aggódik, hogy hülyének fogják nézni, mert jön. Dehát mondtam neki, hogy ő az apukája, természetes, hogy vele akar lenni az első "buliján" :D

HA az én fiamat nevezte volna így a nővér vagy akárki, valószínűleg a szájába tapostam volna a csizmámmal. Fúúúúú... :evil: :evil: Gondolom Te is kiakadtál...na és a öbbi amit leírtál. Atyaég, ez a rohadt magyar egészségügy!!!

Erika,

szegény Tamara :roll: gondolom Te jobban megijedtél mint Ő....tavaly előtt nyáron a párom unokahugát toltam babakocsival a tatai tó körül...egy éves volt akkor kb. Nem volt bekötve...egyet pislogtam, és már csak a lábait láttam a levegőben... :shock: Aztán már a földön is volt, arccal lefelé a betonon....Sírt, folyt a vér a szájából...ÁÁÁÁÁÁÁ én is sírtam...Szerencsére nem lett semmi baja az ijedtségen kívül, és hát a horzsolásokon kívül . Soha nem fogom elfelejteni...
Írtad hogy votlatok Gesztesen. Van ott pelenkázó, nem láttad esetleg?

Gabi,

nagyon aranyosak a fiaid, igazi ördögfiókák lehetnek:) Hát mégha Gergő is nagyobb lesz :lol:

Edina,

Ádi nagyon szép baba:) Akkorát nevettem amikor megláttam a babakocsit :lol: Szegény Párod...ha tudná, hogy a tatabányai kismamák fele ezen nevetett :lol: de legalább megpróbálta, nem?

Képzeljétek, a hugom Kanadába költözik :D Tegnap végre kiderült, hogy amit megpályázott munka, az övé. Áprilisban indul....olyan jó lenne, ha majd mi is ki tudnánk menni ebből a szemét országból...egyre jobban utálok itt lakni...Most már a szocpollal is szemétkedni akarnak. Atyaég...mi lesz itt??

Sziasztok
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Jajja még valamit szeretnék kérdezni...
nem tudjátok véletlenül, hogy hol tudok venni ilyenkor baba úszógumit? Olyat, amibe bele lehet ültetni, ilyen + alak van az alján....

köszi

KépKép
szilvia1981

Anikó!
Múltkor nem is reagáltam, hogy tényleg jó sokat hízott Matyid!

Gabi!
Ne ijesztgess ilyen székes képekkel, Rám is ez vár??? Nem is emlékszem már ilyesmikre Sománál.... mindenesetre ha jobb idő lesz (végül is a lakásban most is az van) tegyél a mosogatóba Danidnak játékcuccokat, azokkal "mosogathat"...

Szilvianyu!
Tejpépet megnézem, én tuti veszek, egyik nap 1 Milupás mintát kóstolt Noé, benyomta mindet...
Én is fáradok, elhiszem h. Te is. NÁlam múlt héten volt a csúcs, mindenna fájt a fejem, tuti hogy azért mert egész nap pörgök... azóta próbáltam pihizni több-kevesebb sikerrel.
Ti már lejjebb raktátok Bence kiságyát?

Betti!
Boldog névnapot utólag is.

Csajok!
Ti hányszor mostok 1 héten? Nekem már a hócipőm tele van, hogy mindennap megy a gép, talán 1 nap nem... áááá mi lesz a vízszámlán. Eddig kábé úgy alakult, hogy 2 nap mosás, 1 nap szünet, azt hittem ez így beáll, de már nem elég, főleg hogy ágyneműk-törölközők garmada is van mindig.

Szilvia1981!
Talán Schenkben, Móciban? Vagy vaterán,tesz-veszen használtan?
Igen, mi elbuktuk a félszocpolt (1200.000 lett volna 2 gyerekre) mert a férjem tavaly volt 35 éves és csak addig jár. PEdig most néztünk ki egy jó olcsó 80 nm-es lakást. Basszák meg, így csak új lakásra tudjuk a teljes szocpolt igénybe venni esetleg, az meg nincs 15 milla alatt normális!

Kuki:
Sománál nem tudom hány hósan dokinőnk hirtelen felhúzta, köpni-nyelni nem tudtam, de mégcsak nem is sírt Soma. Azóta sincs semmi gond. De most Noénál gondban vagyok, én eddig is minden fürcsinél "átmozgattam", de szinte meg sem mozdul a bőr. Mutattam férjemnek, az meg elszörnyedt, mit művelek a gyerekkel, így azóta nemigen bántom... De még tán 1 mm lukat sem látok, szóval sz.tem gáz lesz (bár a pisi ugye kijön v.hol)... ÉN is tanácstalan v.ok, egyszerűen nem emlékszem Sománál ekkora korában mi volt...
Anikó!Elocom krém? Nekünk most az van száraz-ekcémás bőrre Noénak, ez jó lenne kukira is? tuti?

Na elküldöm, el ne szálljon.

Ági!!!! Mizújs??

lola77

Szilvi1981!

Sajnos nem mertem szólni,csak nyeltem egyet,mert előtte teljesen kikészültem ahogy agyonszúrkálták a kicsikémet.
Állitólag még nem volt dolguk ilyen pici babával,ezért nemtudtak csak sokadjára vért venni tőle.Tiszta lila volt a kis karja.
Soha nem bocsájtom meg magamnak hogy akkor ügyeletet hivtam(szülői befolyás miatt)de annyira visitva sirt hasfájás miatt.Mire kiért a dokinő már csak nyögött szegény.A doktornő pedig érzett valamit a veséjénél(neki tágulata volt )igy beutalt a korházba.
A korházba viszont már semmit nem éreztek a veséjénél.
Kapott görcsoldót.Vizelet,vérvétel rendben volt.
Zárojelentésben annyit irtak szülés utáni nyugtalanság,kólika.

Amikor virusfertőzése volt akkor muszáj volt az infi.Akkor jól döntöttünk.

Amugy én sem viszek fánkot,mert ma csináltam egy probaadagot,és nem lett jó.
Igy én sütök valami mást.
Bármit hozhatsz,nincs megszabva.(nem kell sokat sem hozni)
Megprobálom én is apánkat elcsalni.

Betti
berna23

Kukitéma:Nálunk igen erőteljes a fitymaszükület,egy pici luk sincs neki,de a pisi szépen ivel.
De miota bilizünk ésszrevettem hogy szegénynek elöször felfujódik a bőr a pisitől és csak utána kezd jönni neki. :shock:
Ezt a krémet én is feliratom,mert nemakarom hogy műtét legyen.
Én sajna elkövettem azt a hibát hogy huzogattam neki és sokszor berepedt,vérzett neki.
berna23

Sziasztok!

Fiús "gondok":
Látom itt is eltérőek a tapasztalatok vélemények ebben a témában és ez engem elszomorít, mert épp lehet egy kisfiúnak az egész azon múlik, hogy jól választ-e az anyukája az elején neki orvos. Lásd. nálunk Dani ugye az újszülött osztályon volt, 3 óránként hozták enni. Ezzel kapcsolatba semmi tanács. Itthon doki azt mondta, hogy ne piszkáljam 1 éves korában majd visszatérünk a kérdésre, aztán 1,5 év jött, aztán pedig azt mondta, hogy szűkület, amit csak műtéttel lehet korrigálni, veleszületett. Sírva toltam haza a gyereket az orvosiból, mert nem akartam, hogy műtsék. Magamat hibáztattam, hogy miért hallgattam a dokira, tornáztatnom kellett volna. Eszembe jutott mikor 3 hósan kórházba volt. Eszembe jutott, hogy szegénykémnek ez milyen "nyomot" hagy majd a kis lelkében, a fájdalom és plusz hogy akkor már Gergőnk is meglesz és szakadhatok két fele, a két gyerekhez. Igaz szobatisztasághoz kötötte a doki a műtétet, tehát még van egy kis időnk. Aztán én itthon önszorgalomból és anyósom hatására, aki kicsit szakmabeli elkezdtük tornáztatni a bőrt rajta. Nem láttunk semmi változást. Majd azt vettem észre, hogy reggelente van neki ez merevedés és ezzel szépen "magának" tágította a bőrt és tágult az a pici luk is ami eddig volt. Mostmár látok egy hangyányit a makkból. Úgyhogy reménykedem.
Ezzel szemben Gergő ugye a rooming-inben volt velem. És ott a kórházi védőnő mondta, hogy lehet picit "tornáztatni", de csak amennyit magától enged, mármint a bőr. Semmiféle képen nem szabad erőltetni. És pont Gergő volt a "mintadarab", rajta meg is mutatta és annyira örültem, mert majdnem félig hátrament neki. Örültem! Hiszen Daninál az ellenkezője van. Viszont összeszűkült neki, de legalább láttam hogy neki nem veleszületett, így szerintem csak tornáztatás kérdése, amit mindennap meg is csinálunk.
Szóval a mi dokink a nyugalom híve. Viszont a város másik felén egyik ismerősnek azt mondta a doki, hogy 1 hós korától tornáztassa. És nekik nincs is kuki gond.
Ezért nem értem miért nem követnek egy elvet a dokik?!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvia1981!

TeszVeszen találtam. Bár nem tudom tetszik-e? Nekünk sima sárga van, lehet Te is olyanra gondoltál inkább!
Azért belinkelem:
http://www.teszvesz.hu/item557410926_ka ... ogumi.html
http://www.teszvesz.hu/item557410927_cu ... ogumi.html
Talán fiúsak!

Találtam egy horror árút is:
http://209.85.129.132/search?q=cache:S1 ... =firefox-a

Na nekünk ilyen márkájú van, csak kerek:
http://209.85.129.132/search?q=cache:4F ... =firefox-a

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

TEgnap Gergő megkapta a két oltást. Hát az volt a mákom, hogy anyósék átjöttek egy kicsit délután, mert szerintem én egyedül pár óra alatt a hajamat téptem volna. Gergő még 4 körül evett egy jót, aztán már szenvedett a hasával, jöttek a rottyok, minden pelusozásnál fájlalta a lábát (kisgatyó volt rata). Duzzadt és piros volt, de csak a Prevenar helye.
Akkor gondoltam előrébb hozom a fürcsit, akkor már szinte megállás nélkül ordított, a vízben elhallgatott. Látszólag megnyugtatta. Aztán öltözéskor megint. Akkor már itt voltak a mamáék, Papa karjában megnyugodott. Elmentek. Volt egy kis nyűgi, de már nem olyan nagy mint előtte. Danit közben tudtam rendezni. Ezalatt GErgő nem is evett 6 órát elvolt kaja nélkül, egyszerűen hiába próbáltam nem kellett neki, csak este 9 körül. Lázas nem volt. 6 óránként adtam azért a fájdalmára a kúpot, délbe és este 6-kor.
Danitól pedig a meglepetés, hogy egyrészt beleült magától az ölembe és átölelt és nem engedett. Nála ez nagy szó, mert nem egy érzelgős típus ezen a téren.
És a másik, hogy megevett háromnegyed szelet párizsit, minike kenyérrel. És nem rejtette el sehova, ment bele a pociba. Haladunk!! REgelire már nem kellett :( :(

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lola!

Igen, Elocom kenőcs. Még a Sallai írta fel a Bendinek. Viszont nekünk is van ekcémánk :?. Ezért arra is kell.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Köszi a "kuki" infókat. Most sem lettem okosabb :) Barátnőm hívott közben, neki tépték fel a fiának 9 hósan, mondta, hogy a fiának semennyit nem lehetett felhúzni. Bencénél úgy volt eddig, hogy volt egy picike lyuk, most meg a "kezelés" hatására annyira fel tudom húzni, hogy kb. 2-3 milimétert kint van a teteje. Hogy ez jó-e, nem tudom. Hogy most csináljam tovább, vagy nem?
Ő sebre baktobran kenőcsöt ajánlott. ?? Nekünk is van itthon elocom tartalmú kenőcs, arc kiszáradásra kaptuk. Anikó, az is jó? Azzal kenjem most a sebet vagy állandóan? Valahol azt olvastam a neten, hogy az elocom tartalmú kenőcs elvékonyítja ott a bőrt. És az a jó, hogy elvékonyodik ??? Sík hülye vagyok a témához, bocsi :)

Lola: egyszer már lejjebb tettük az ágyát, most középen van, de pont az oltásnál mondta ott dokinő, hogy tegyük le teljesen, mert Bence nagyon mozgékony már. Ott is amit leművelt! Teljesen nagy kinyitott ágyon sem lehet ott hagyni egyedül, mert hátrafelé ezerrel kúszik. Ilyen pl. a lányok egyáltalán nem csináltak nekem.

Mosás: hát... részletezzem, hogy mennyi mosni valóm van 5 emberre? Mikor Dórika most tanul enni egyedül, naponta van, hogy kifolyik valamelyiknek pisi, vagy kaki, most már Bence is eszik olyanokat, akkor Emesének edzős cucc heti kettő, tornacucc egy héten egyszer, akkor a sulis, itthoni. Ő is sokszor leeszi magát. Apának a sittes, meg hát amiben járunk. Plusz a kiegészítők... szóval... nem is a mosással van a bajom, a vasalás. Azzal se lenne, ha lenne rá időm. Most van egy másfél méteres hegyem. Szó szerint :(
Úgyhogy én kb. egy héten 5-ször mosok, ha vissza fogom magam :)

Úszógumi: nekünk is van ilyen sárga, kör alakú, alján x. Nagyon jó. Még Emesénél kaptuk anyóséktól. Szerintem annó tescoban vették. 7 éve megvan és tökéletes. Kb. másfél évig tök jól lehet használni.

Gabi: szegények... oltás... de az utolsó soron jót nevettem (bocsi)..
"Haladunk!! REgelire már nem kellett"... Most akkor haladunk vagy nem? :) Édes...

Sziasztok, megyek, nyekizik Bence, elaltatom őt, meg Dórit is, aztán jövök. Emese edzésen apájával.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Áronanyu!
Nekünk is van iylen babauszógumink.
Nekem utálta Istike.utálja a"korlátokat".
ha nem sértelek meg én szivesen odaadnám nektek.
Elvinném szombaton.
Teljesen uj,csak egyzser volt felfujva.

Mosás:Nálunk is sokat megy a gép.Plusz pénteken én még tárcsással is mosok(apa melosait,ami olajos,kénes,szoval förtelem).
De a abba az ágyneműket is elintézem.
Pedig mindig öszegyüjtöm,mégis sokszor kell inditani.
Vasalás nem az erősségem.De azért szoktam egy hónapban egyszer. :D
berna23

Ja Emeseanyu!
Ha ilyen délután alszik még Dóri,akkor este későn fekszik?
Ő még kétszer alszik neked?
berna23

Betti: általában kétszer alszik Dóri. Ha esetleg reggel később kel (8 körül), akkor van, hogy alszik délben két órát, de akkor is nehezen bírja estig. De mivel reggel Emesével készülődés van suliba, általában felkel ő is olyan 1/2 7-7 felé. Így aludt ma is 10-től 12-ig, most elaludt, szerintem ez rövidebb lesz, egy óra max. Igen, este alszik ugyanúgy, jó, nem mindig 8-kor, van amikor 9-kor, de elalszik általában hamar.

Vasalásod: irigy-irigy...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Inkább én vagyok irigy :D

Nálam az a gond hogynemtudok vasalni.Anyukám nem vasalt igy nem tanultam meg.
Egyébként a gyerekre fogom hogy nem hagy.
Különben én szégyenlem hogy nem vasalok. :)
berna23

Szilvi!

Nekünk a doktornő írta fel, kifejezetten a fütyire. Én fürdés után szoktam a fütyi végén a bőrt vékonyan bekenni. De szerintem huzamosan 3 hétnél tovább ne használd, mert szteroid tartalmú (persze enyhén, és ilyen icipici mennyiségben nincs gond. Különben nem írnák fel bőrbajokra is). És persze nagyon-nagyon finoman időnként átmozgatni a bőrt, de nem húzogatni.

Bemásolok egy fórumból (hoxa) egy tapasztalatot:
"Az én fiam 16 hónapos. Nem volt nagy gond a kukijával, csak picit volt letapadva. A mi doktornőnk(nekem is ő volt gyerekkoromban)azt mondta, hogy el lehet kezdeni már korán mozgatni a bőrt, de akkor minden nap kell, hogy nehogy vissza tapadjon! Fürdés közben kell. Azt mondta anno (kb 6 hónapos volt a fiam) hogy én döntöm el, csinálom e. Ha nem akarom még, nem muszály. Én féltem, nehogy gond legyen korábban, így elkezdtük.
Akkor írta fel az Elocom kenőcsöt, hogy kicsit rásegítsen a dologra. Ez pici letapadásnál segít. A bőrt kicsit elvéknyítja, így könnyebben tágul. Az ott lévő váladéktól tud a bőr elválni, amikor az kijön. Mi 2x 5 napig használtuk. Utána nem kellet. Most 2 hete kicsit meg volt duzzadva a kukija, piros is volt. Nem engedte fürdésnél, hogy hozzá nyúljak. Hagytam, nem erőltettem.
Utána pár nappal mégis megnéztem-nem akart feljönni annyira se a bőr, mint korábban. Elővettem a krémet. 2 napig estére bekentem. Köv. napra elvált még egy részen a bőr. Picit még piros volt, de azt bekentem popsi krémmel-ezt is a doki mondta. Még csak félig jön le a bőr, ha mozgatom, de a doki azt mondta ez ilyen korban nagyon jó. Akkor van gond, ha 4-5 éves korban nem jön le a bőr a makk alá. Addig nem is bántják.

Én úgy tudom, hogy csak orvos húzhatja hátra teljesen a bőrt, nehogy még rosszabb legyen!!!
Otthon csak addig szabad mozgatni, amíg engedi. (után a mindig be kell kenni popsikrémmel-nekünk boraxos)
Nálunk bevált, egyre jobban tágul. Remélem nem is lesz vele gond."

Ha google-ban beírjátok: fütyi elocom, kidob egy csomó fórumot.
Az én személyes tapasztalatom jó. És megkíméltem Bendit is

Anikó

Teszek fel Matyiról egy jókedvű képet :D Már 7 (!) kilónak mértem.

Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Lányok!
Itt a babaneten is van egy fórum (Gyerekbetegségek-gondok-Fitymaszűkület), olvassatok bele, de vannak benne durva dolgok is...
http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html
Írnak krémeket ott is, pl. a körömvirágot is, meg más szteroidos krémet is...
Egy valamit nem értek a neogranormon és a sudocrem pont hegesít, szóval az gondolom csak akkor jó, ha berepedne ugye? Mert lányoknál meg óvatosságra intik az anyukákat, hogy nehogy összenőjjönnek tőle a szeméremajkak kissé...

Szilvianyu!
Ha sebes most Bencédé, sz.tem most ne húzogasd!

Jajjjak ezek a fiúsgondok, mi?

Vasalásról ne is beszéljünk, ami a mosás hátulütője ugyebár. ÉN anyukám se igen vasalt, csak apum ingjeit, meg ünneplős ruhákat inkább, vasalódeszkája se volt/van. Asztalon vasal, képzeljétek! Viszont én pont ezért akartam mindenáron vasalódeszkát, ami sz.tem meg is könnyíti, mert nem nehéz dolog a vasalás, csak időigényes. Engem néha kifejezetten kikapcsol, persze nem akkor, amikor közbe 5-ször abba kell hagynom.
Amúgy én mostmár szelektálok vasalásügyben: este használatos babaruhákat/bodikat kihagyom pl.!

V.erika!
Tényleg bocs, sz.tem is a suli miatt (Kodály) hittem azt, hogy itt laktok valamerre a térnél... Na evett Tamarád a mákos gubából?

lola77

ANikó!
Nem semmi méretekkel bír Matyid! Biztos jó étvágya van... éjjel is eszik még? A mosolya nagyon édes, egyedi!

lola77

Sziasztok,

Kuki ügyi:
Nekem anno Rolinál, 5-6 hós korától szépen húzogattuk neki (fürdés után mindig), mondta a doktor néni hogy teljesen hátra nem kell erőltetni, de aztán egyszer csak teljesen hátrajött. Meg is lepődtem! Onnantól már kötelező volt mind nap teljesen hátrahúzni. Amikor ez nem csináltam meg, (kb 5-6 napig) letapadt egy kicsit és berepedve jött megint hátra. Ekkor fájt neki neki, chlorocid kenőcsöt kellett rátenni. 1-2 hét alatt begyógyult és onnan már figyeltünk rá nagyon!
Ekkor vettük viszont észre, hogy a pisilőlyuk nem középen van, hanem alul. De nem zavarja semmiben. Ez lesz a szexepilje. (nem mindenki számára látható :lol:) Mutattuk anno sebésznek de nem kell műteni.
Annyi a "gond" hogy most a nagyfiús pisinél is pár csepp bentragad a bőr alatt ami később a bugyiban csepeg ki és nem akkor mikor lerázza. (mivel neki a makk hátsóbb alsó részén van a pisilyuk, de csak picit)

Mosás: szerintem én is sokat mosok, de talán nem annyit mint egyesek heti 4. Csak ingeket vasalok meg ha nagyon kell vmit akkor felvétel előtt, mert gázul néz ki felvéve...
Gyűlölök vasalni, ideges leszek közben. Ezért ezt kihagyom... :lol: Szerintem megszívelendő ! Viszont 1 adag mosást min. 20 peric teregetek. Húzogatok, csipeszelek, vállfázok.

Na megy a hiszti megyek.
Rolit elvittük tegnap Móvárra anyuékhoz, kivitték a hétvégére síelni Ausztriába.
Rékával gyógyúszásra megyek.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Szilvi: kihagytam, bocsi. Szóval tényleg főzni kell a hozzávalókat, de nem bő vízben. Én annyit szoktam rátenni, hogy épphogy ellepje a zöldségeket. Valamit kipróbáltál már? Én hétfőtől husizom neki.

Anikó: köszi Neked is kuki dolgot. Én is keresgélek a neten, de nagyon különböző dolgokat írnak. Igen, most hogy sebes, nem piszkálom, csak kenem. Most szerintetek sudocreammel, vagy elocomossal kenjem, amíg sebes? Dokinő látta, de nem írt-mondott rá semmit.
Matyi tiszta apukája!!

Cirmike: én elvagyok a vasalással, ha közben nem kell máshova is rohangálni. Nekem nincs 20 percem teregetni :)
De jó a Rolinak!!!

Lola: majd megnézem én is azt a fórumot, de ma rohanos napom van. Ma rövidített órák vannak a suliban, előbb kell menni a csajért. Aztán főznöm kell még, este meg megyek fodrászhoz. VÉGRE!!!!! Addig tesómmal lesznek a kicsik, apjuk meg leváltja, ha végzett focin.
Képzeld, Zsuzsi dicsérte nagyon Emesét edzésen. Hogy sokat fejlődött. Vagányabb lett, jobb a mozgása stb. Úgy örültem. Apának mesélte. Jövő héten elmegyek már én is. Hál istennek, továbbra sem jött ki a piciknek semmi az oltástól.

Raktam iwiwen ilyen kreált, vicces fotókat, ha valakinek ideje van, vagy érdekli, nézze meg! :)

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, külön albumba: viccesebbek.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Lola,
a tescoban néztük, de nincs most...a schenkenben még nem, eszembe se jtott hogy ott lehet ilyesmi... Köszi azért:) Bár ha Betti nekünk adja tényleg, akkor megoldódott :D

Betti,
köszönöm szépen, elfogadjuk az úszógumit, de természetesen nem ingyen :!: Majd holnap megbeszéljük :D Milyen teát vigyek? Főzzek itthon, vagy vegyek? Áron max vizet fog inni kanállal...a poharából, merthát cumit nem fogad el, a csőrös pohárból meg nem iszik...nem szereti azt sem... :?
Egyébként mivel farsang, gondolom jelmez kell, ugye? Nekünk van egy tigrises jelmezünk Áronra most jó, abba megyünk :D Nagyon vagyány benne 8) Hol van pontosan ez a közösségi ház? Nem tudom...köszi:)

Szilvi,
nem, még nem főztem Áronnak...csak üveges kaját kapott eddig, de hétvégén azt hiszem megyünk vásárolni hozzávalókat és nekiállok... bio cuccokat vegyek? Meg mirelit borsót, spenótot?
Husit is már kap Áron, kb két hete. Azt is üvegeset... csirkemellett pároljak meg? ÁÁÁÁÁÁÁÁ nekem ez túl bonyolult. Jobban szeretek magunknak főzni :roll: Attól félek, hogy amit én csinálok az nem lesz egészséges...
Mindjárt megnézem a képeket iwiwen.

Cirmike,
ohhh irígy vagyok :D De jó Rolinak..síelés 8) :lol: Biztos élvezni fogja nagyon.

Mosás... :o :shock: :roll: :evil: :!:

sziasztok :D

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Szilvi!
A beöltözés nem kötelező.
Én és a kisfiam sem öltözik be,mert nincs is mibe.:)
Én vettem egy dobozos gyümilét,meg sütök valamit.
Szóval mindneki azt hoz amit szeret,svédasztal lesz,igy mindenki csipegethet.
Elviszem akkor az uszógumit.
Amúgy olyan mint Gabiéknak.

Hu,nem is tudom hogy magyarázzam el hogy hol van. :oops:
Ott a március 15-e uton van egy fodrászüzlet és ha onnan előre nézel pont ott van zöld betűvel hogy közösségi ház.
na ezt jol megmondtam. :)

betti
berna23

Amugy még azt akartam hogy én soha nem vásároltam bio cuccokat.Általában a sparban vásárolok és ott szép zöldárukat tudtam venni.Anyosom husboltban könyvelő,igy megbizható húst hozott mindig,és frisset.
Javarészt én főztem neki és bevallom nem féltem hogy bármi baja eshetett volna a kajámtól.
berna23

eagleszem!
Nagyon szép Matyi!
Olyan a képen mintha azt mondaná:Gyere adj egy nagy puszit!
berna23

Szilvia1981!
Igen épp hogy lepje el a zöldséget, husit a víz, az úgy jó. A mirelit spenóthoz sz.tem már nem kell víz pl. Brokkolit is épphogy lepje el, főzöd 6-8percig, utána lekapcsolod és fedő alatt még 10 percit hagyd a fazékban, tök puha lesz. Borsót még nem adtam Noénak a héja miatt, azt át kell passzírozni, az már túl macerás Nekem. Azt majd üvegesben kap...
Husit: megpárolod pl. répa kockákkal, krumplikockákkal vagy brokkolival, fehérrépa kockákkal. Botmixerrel összeturmixolod, vagy turmixgépbe töltöd, főzővízzel együtt aztán adj Neki, szét fog menni.
Mélyhűtöttek sz.tem megbízhatóak, zöldségfélét én sima zöldségesben veszem, multiban inkább nem... (ezzel legalább a kisvállalkozókat támogatom), piacon is lehet, de az Nekem mesze van. Túl nagy, túl szép répát ne vegyél..

Köz. ház: Ha a Kodály suli felől közelítitek meg, akkor pedig a suli és az ovi közt lementek azon a széles járdán, parkoló után balra, fás-sötét járda, ott a négyemeletes felé, balra logopédia, utána nevelési tanácsadó, utána a közösségi ház.
De igen a márc. 15. útról a régi uttóőrő bolt (most biciklis bolt) felől is lehet a két négyemeletes közt (egymásra merőleges) kell bemenni. Tul. képp a kodály ovi hátulja ez.

Na most csakennyi.

lola77

szóval:
10 percig
husinál csirke mell kockákra gondoltam
úttőrő bolt

lola77

Sziasztok!

Szilvi: igen, a mirelit jobb, mert a primőrnél többször előfordulhat vegyszer. A mirelitnél mosás után megy a zacsiba és fagyasztják. Dokinénim tanácsolta. Csak azt veszek simát, ami nincs fagyasztva (pl. krumpli), de nyáron már szoktam venni az új zöldségekből.
Nem olyan gáz ám...

Én sem bio cuccokat vettem.

Szerintem a saját, főzött főzi jobb, mint a bébiétel. Ennek ellenére, mindhárom gyerekem kapott/kap bébikaját, főleg gyümit, de nekem olyan jó érzés volt főzni. Akkor tudtam, hogy tényleg mi van a főziben, meg jó volt látni, amikor ízlik neki.Dórinak tavaly nagyon sokat főztem. Emesének még keveset, mert sok bébiételt kaptunk. Miért ne lenne az egészséges? Friss húst veszel, azt le tudod fagyasztani, a zöldségek mirelit, akkor? Ne aggódj!! :)

Nemsoká jön tesóm, aztán megyek fodrászhoz. Lehet, dobok addig pár képet.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

A legtöbb most Bencés, mert napközben csináltam a héten, amikor Emese suliban volt, illetve Dóri aludt, vagy este a pancsinál. Jövő héten a lányok lesznek porondon :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Apa és a picik

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ezt Emese fotózta, ő azért nincs rajta. Én nem voltam itthon...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Morci

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Pancsoló kisfiú

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Kajálás

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Mosolygós Dórika

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Drága pici fiam

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Kiságyikómban

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvia1981!
hát igen bio-nem bio, nehéz a lelkiismeretünknek az elején.De több gyereknél már 1 fizetés rámenne csak a kajára... Meg ha mindig ezen agyalunk, az többet árt mint használ (stressz)-én ezt vallom
ha van megbízható hentes ahol vásárolsz, az jobb. Meg tényleg nyáron a piac, öreg néniktől a foltos, itt-ott kukacrágta zöldség-gyümi. Vagy ha a családban van v.kine kertje, ahol nem permeteznek, az a legjobb.

itt egy link, hátha használ:
http://www.andrea78.eoldal.hu/cikkek/ba ... zataplalas

Szilvianyu!
Nagyon jók a nlc-s mókás képek, tök tetszenek. Ezek az arcképeslapok, nem?

Én is rakok képeket,nem ússzátok meg:
melyik is az A betű, hadlám..
Kép

Ma reggel az ágyában ezt láttam:
Kép

..aztán ezt:
Kép

ma du-án a játszóhelyén, vagyisnem ott (amíg kimentem v.miért)
Kép

lola77

Jók a képek! Megint! :lol:

Találtam szerkeszt gombot a saját hozzászólás felett, és így lehet javítani az elírási hibákat...
Most vettem ezt észre. Eddig nem volt? Vagy csak vakegerek vagyunk?

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Szilvianyu!
Bence fürcsis képén tiszta Emese, legalábbis a szája.... és ügyesen fényképezett a nagylány!

Cirmike!
Hol van? ja látom, ezt én sem tudtam.... :oops: jó hogy mondod.

lola77

tényleg bele lehet javítani, én most kiegészítettem egy félmondattal és sikerült.

lola77

Sziasztok!

beugrok pihi előtt még, jó sokat írtatok.

Kukiügyben:
nálunk a Zoli húzogatta a Matyeknak már egész kicsi korától kezdve, nagyon óvatosan. Azóta sincs semmi gond vele, egyszer talán 8 hósan volt, hogy ilyen fehér lerakódások voltak, akkor lementünk dokihoz, aki egy kicsit felhúzta neki aztán annyi. Aznap pityergett pisiléskor, de azóta sincs semmi gond, már magának húzogatja :))))

Cirmike,
jó az alsó pisilős sexepilje a Rolinak!! :) :) jót nevettem rajta!
A síelésért pedig irigy-irigy neki :).

A képek megint nagyon jók :)
Évi, a Noén nagyot nevettem, ahogy elbújt és kukucskál! Az iwiw-en is láttam nagyon szuper képek vannak!

Szilvi,
szerintem Bencus még mindig tiszta apja :) :) de látom egyedül vagyok a véleményemmel? :)

Rita,
egyben vagytok még? :) :) Már lassan itt az idő, lehet hogy már kibújt a kis Mira?

Kajaügyhöz még hozzászólok:
én mindig pároltam a kaját az is jó. Emlékszem az első krumpliját majdnem 45 percig pároltam szerintem sok minden nem marad meg belőle!!! :) :) :) A kajafőzéstől nem kell félni, baja nem lesz tőle, talán még ízletesebb mint a bébiétel! :)

Egy pár szó rólunk: Ma vittem vissza a Mátét a dokihoz, szerdától mehet bölibe, még egy kicsit hurutos. Az antibio elfogyott, de a hatása még tart ugyis egy pár napig. Amúgy jól van a gyerkőc egész nap csibészkedik, meg nagyon szeretgetjük egymást :) :) rossz lesz ha visszamegy bölibe. Ma találkoztam az egyik anyukával, aki mondta, hogy a csoportba állítólag csak 2en járnak!!! az azért komoly, jól körbefertőzték egymást.

na lépek
sziasztok, jó hétvégét (meg farsangozást! :) mi is megyünk holnap bulizni, mit vegyek fel elefántruhát??? végül is ugyis be kell öltözni :) :) :) )
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Végre ideértem......
Mi most jól vagyunk lekopogom........
Január végén én feküdtem itthon 6 napot influenzás tünetekkel,aztán Viki követett,másfél hétig volt itthon,de a héten csüt-ön már ment.
Ma farsang volt az oviban,Viki kis hableány volt,képeket teszek fel :lol:
Mióta ilyen sok a hó próbáljuk kihasználni,sokat megyünk szánkózni.....holnap is ez van tervbe.

Ági
nagyon sajnálom,hogy megint a sok aggódás jut a kismamaságod nagy részévé :evil:
Én is csak azt tudom javasolni,hogy nézessed meg inkább több orvossal a kisfiadat.....akár menjetek fel Pestre is.
Remélem és szívből kívánom,hogy szülésig nőlje ki a betegséget a picúr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lívia
nagyon csini volt Timike a farsangon,te gondolom dolgoztál,nem láttalak.....

Emesedora
szuperek a képek az iwiw-en is,itt a pancsoló kisfiad egy tündéri!!!!!!!!!olyan szép!!!!!!!

Hirtelen nem jut eszembe más....... :roll:
Jönnek a képek :lol:

cseriviola

LOla
nagyon jópofa Noé ahogy elbújt a kiságyban :lol:

oviban csipeszbáb versenyre készült alkotás/különdíjat is kaptunk érte,nagyon büszke voltam.....Viki ragasztott és a "családot" díszítette egyedül :lol:
Kép

Csákányoson szánkóztunk
Kép Kép

barátnővel szánkózunk az oviba :lol:
Kép

Kis hableányom :lol:
Kép Kép
A csoport
Kép Kép
ügyességi játék
Kép
Kisze baba-ezt elégették a farsang végén,elűzve ezzel a telet...
Kép

Mindenkinek jó hétvégét!!!!!!!!
Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Szuperek a képek!!!

Lola: Bence is szokta ezt csinálni, hogy elbújik a fejvédő alá! Volt, hogy már el is aludt ott :) Köszi a hozzászólásokat iwiwen!
Igen, arcképeslap, igazából az augusztusi topikból vettem az ötletet. De van benne imagechef-es is. Meg férj mutatott még egyet a fun photo-t, majd megnézem azt is ha lesz időm.
Tök jó, hogy a kodály tériben nincs már tejpép! :( Ha van időd, nézd meg délelőtt a centrumiban, ott mindig több minden van. És máig még van akció.

Cirmike: én is tök jót mosolyogtam az alsó lyukon. Nekem egyik nap látható volt, hogy felül van :)

Zsanka: örülök,hogy rendben van Máté. Múltkor akartam kérdezni, hogy miért jár még bölibe? Ha úgy is vele szeretnél lenni, otthon vagy.... Vagy hülye ötlet? Én biztos nem vinném, de én mindig ilyen dinka voltam. Jó persze, a kicsi miatt könnyebb Neked, ha legalább délelőtt csak vele lesz... majd meglátjátok.

Erika: jó, hogy Ti is meggyógyultatok. Nagyon jó az Ariel jelmez! A Te műved?? :) Aranyos a bohóc és a katica is.

Bence pancsi: igen, tényleg gyönyörű, köszi :) Hát... lehet Zsanka. Bár anyu szerint is apjára hasonlít Bence meg Dávidra, apa fiára. Szerintem vegyes gyerek, pl. a lábkörmeit apja le sem tagadhatná :) De többnyire inkább magamat és Emesét látom benne. A szeme viszont tök érdekes. Senkinek nincs ilyen vágott szeme. Lehet, hogy egy ősünk sárga volt ?:)

Na megyek, reggeliztetek.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Megfőztem életem első babakajáját :D Répa, krumpli és alma került bele, négy aventos pohár lett... Meddig lehet eltenni hűtőben? Nagyon fini, tényleg. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, bíztatást :D

Szilvi,
a lábköröm ügy nálunk dettó :) Áronnak ugyanolyan formájú a kis körmöcskéje, mint az apukájának, és a füle :lol:
Nagyon jók a képek megint!

Lola,
köszönöm Neked is az infót :D Olyan édes Noé, ahogy elbújt. Áron magához szokta ölelni, néha hallom, ahogy szopizza... :shock:
Áron is imád olvasni...de nem ám a saját könyveit...hanem a tescos meg a többi akciós újságot. Agyrém :D

KépKép
szilvia1981

jajj...véletlenül elküldtem...

Erika,
nagyon jó a hableányos jelmez :D És a katica nekem is tetszik, tök aranyos. Mekkora hóembert építettetek Csákányoson :lol: Bár nagyon szép a havas táj, meg a szánkó, de én azért már szeretném, ha vége lenne a télnek :roll:

Betti,
délután találkozunk a farsangon, muffint sütöttem, meg viszünk egy kis sósat, meg narancslét. Meg egy kis tigrist :) vagy ha csak pelusban megyünk akkor akár michelin baba is lehet Áron, nem is kell jelmez :lol:

Lola,
én tegnap délután voltam a centrumi rossmannba, néhány tejpép volt még, el is hoztam az utolsó darabokat, (mindegyikből egy-egy volt csak) de az egyik fajtáól (azt hiszem vegyes gyümölcsös) volt még jópár. De az is lehet, hogy feltöltötték utána....

Jó hétvégét mindenkinek,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Szilvia: tök jót mosolyogtam a főzéseden :) Ahhoz képest, hogy nehezen indult, "4 aventos pohár " lett belőle. Nem tudom meddig tartható el hűtőben, én úgy szoktam, hogy másnapra szoktam még eltenni. Biztos lehet fagyasztani is, de hogy milyen íze lesz utána? Nézz esetleg utána neten... Szívesen a segítséget, azért vagyunk itt egymásnak :)

Jó szórakozást a farsanghoz. Én vasalni fogok..... :( Meg jönnek át anyósék...

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Fantasztikusak a képek!!

Szilvia!
Vasaláshoz sok energiát.

Most csak ennyi készülödünk a farsangra.
Gyerekem kivételesen két órát aludt ebéd után.Igazi enerdiabomba lesz nekem. :D

Mindenkinek szép hétvégét kivánok!
berna23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?