Új privát üzeneted érkezett!

Én is csak gyors bekukk, hajat sütök éppen!

Betti: aranyos volt, ahogy írtad az ovis-almás sztorit! Nálunk, a Kodály oviban legalábbis így volt a rendszer. Max. októberi, novemberi gyerek mehetett, amikor betölti a hármat, utána nem. Mondjuk szerintem nem veszítesz semmit a bölivel, könnyebben beszokik az oviba és átesik egy csomó bacin. Nálunk legalábbis így volt .Emese 8 hónapot járt bölibe.

Zsanka: köszi, aranyos vagy. Dórika örült neki :)

Ancsa: örülünk, hogy jöttél. De annak kevésbbé, hogy megint gond van. Most Veled. :( Reméljük rendeződnek a dolgok.

Sziasztok, rohanok, majd holnap jövök vagy késő este.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Jelentem megvagyunk,voltam már jobban is,de ezt a kis időt még valahogy kibirom :shock:

Dórikának és Dorkának nagyon boldog névnapot kívánunk!

Emeseanyu!

Sikerült megoldani a lekicsinyitett betűt?ha nem akkor ctrl-alt és görgesd az egeret .
Nálunk holnap lesz a farsang,suliban oviban majd 20-án.

Zsani!tök jó az Uh-s kép,gratulálok csajszihoz,jól érezted azért,ugye-ugye az anyai (belső)megérzés? :lol:
Mondjuk valahogy én is annyira lányra készültem még tavaly hogy egy csomó rózsaszin meg himzett rucit vettem mikor terhes lettem meg valahogy fiut éreztem,de lehet csak azért mert annyira lányt akartam.,Na ezt most jól leirtam.

Csajok valaki szedett ilyen homeos tágulást segitő bogyókat?Vagy málnalevél teát?
Hétfőnn megyek dokihoz remélem nem mondja azt hogy be kell feküdnöm.

Amugy megy a kinlódás ezerrel éjfél-1 óra mire eltudok aludni,4kor fennt vagyok.napközben talán 1-2 órát ha tudok aludni.

Na megyek megjött a férjem,legalább ő tök sokat segit,kérés nélkül is,már ha itthon van.

Jó éjt mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ági,Szilvianyu!
Kislányaitoknak sok puszi névnapjuk alkalmából, legyen még nagyon sok Nekik! Ja, mit kapnak?

Rita!
Ahány napos vagy most, Noé ekkor született (35+2) :oops:
Rendes a férjed!
Van egy bontatlan málnalevél teám, ha gondolod Neked adom, ja meg ha jössz be v.mi kórházi vizsgálatra, oda el is tudom vinni persze! Hmmm? Itt áll a szekrényben. Én akartam inni, de csak betöltött 36. hét után, sajna nem került rá sor...

Ancsa!
Hát ez nem hiányzott pont most, jobbulást Neked is akkor, Lizának pedig kitartás!

Betti!
Hát tényleg botrány ez a bölcsi ügy... Oviban meg gondolom azért van jó esélye márciusra, mert ugye elég időben szóltál!
Almaevés: látod a csordaszellem! Többször menjetek be, a végén még "megjavul" az evése!!! :P

Zsanka!
Szobáról megint nem hoztál képeket! Nem törődsz az itteni kíváncsi asszonyokkal???? Nahát!

Szilvianyu!
Picúroknak jobbulást, mi még eddig megúsztuk a fogzást... (kopp-kopp)
Somának viszont a felül 2 akkora csontfoga jön, hogy ihaj, totál be van duzzadva az ínye, mire kibújnak, szerintem hatalmasak lesznek!!!! :o

lola77

Sziasztok!

Berna
elhiszem,hogy nem könnyű egy anya élete....de próbáld meg,hogy tök nyugodtan eteted a kisfiadat,mivel a gyerekek mindent megéreznek.
Látod-látod,hogy tud rágni Istike :wink:
Járjatok el babaklubba ott úgyis sokszor van,hogy látná a többi gyereket,ahogy esznek,rágnak.....
Sokszor sok múlik a tálaláson is....minél színesebb a gyümitál annál ínycsiklandóbb....pl.
Egyél vele hátha akkor megkívánja,vagy adjál kezébe kanalat és ő hadd egyen egyedül...vagy pl. kicsit ízesítse ő az ételét meg/pl.kicsit sózza meg sószóróval vagy cukrozzon/így finomabb mintha te tennéd meg :lol:
Bölcsibe mi is majdnem 14 hónapot vártunk a helyre,de nekünk úgy sikerült elintézni,hogy az önkor-hoz bementem.
Mi 14 hónapot jártunk,Viki nagyon sokat változott ez idő alatt.
Önállóbb lett,alvási pelusról leszokott,megevett sokkal több mindent mint otthon/főleg a főzelékek voltak gondok/,mivel rájött ha nem eszik,akkor du-ig éhes lesz nagyon.
sok betegségen átestünk mi is,dehát ezzel edződött az immunrendszere.....
és az oviba is könnyebben átszoktunk :D
Ha jól emlékszem neked szokott vesemed.gyull-od lenni,ugye?
A zsúrlóteát amit ülőfürdőnek ajánlottam,inni is kell,így belsőleg is gyógyít.
Van egy term.gyógyászom,ha kéred megadom a számát.
Bocs,kicsit hosszú lettem :roll:

Moncsi,Emesedora,Ági
Dóriknak és Dorkáknak boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!

Moncsi
hogy sikerült a farsang?Képet raksz fel a családi jelmezetekről?
Csajok jól vannak?

Zsanka
elhiszem,hogy ideges vagy az emeletes ágy miatt,nahát nekünk biztos nem lesz,mivel Viki rettentő forgolódos.....
Mikor elkészült az ágya/persze a nagy nyílás miatt is/2-szer leesett róla....akkor gondoltunk bele,hogy de jó,hogy nem emeletes.....
Persze nem elrémíteni akarlak,de Viki az ilyen csajszi :D Máté biztos ügyesebb!!!!!!!!!
Képet várjuk a szobájukról!!!!!!!!!!

Emesedora
fogzáskor nekünk a széklet csípte ki nagyon Viki popóját :evil: ,arra nekünk a dm babílove pelenkakiütés elleni popókrém vált be,kentem mindenhova :lol:
Farsang hogy sikerült?Nagylányról kép?

Ancsa
jobbulást nektek!!!!!!!!!
Sópipát hallottam asztmára,hogy jó.....és ha felkeresnél egy term.gyógyászt?Hátha a sok gyógyszert ki lehetne váltani gyógynövényekkel.....
Tudom,nekem ez a mániám,de sok mindent köszönhetek Neki!!!!
Liza biztos sokat nőtt mióta legutóbb láttuk...többi gyermeked hogy van?
Végül itt tb-án jártok gyógytornára Lizával?

Angika
sajnálom,hogy nem vették fel Julcsit :cry: ,majd szeptembertől....
Gondolom,hogy elmentél volna dolgozni,mivel a gyes lejár nektek hamarosan.....
Nekünk azt mondta az óvőnőnk anno tavaly,hogy így tavasz felé nem jó oviba kezdeni,mivel ott már egy megszokott csapat van,sok mindent tanulnak,készülnek húsvétra,anyák napja,ballagás,évzáró.......és egy új nehezebben illeszkedik be ilyenkor,mintha szeptembertől több kisgyerekkel.
A másik ami miatt ilyenkor nehéz bekerülni,mivel ha jön a nyári szünet,akkor kizökkenhet a már úgy ahogy megszokott kerékvágásból....
Nekünk ezért volt jó a bölcsi,szinte szept-ben akadály nélkül váltottunk.....
De amikor lesz a beíratkozás menjetek el mindenképpen!
Dorka ovijába járna Julcsi is?

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKI ELŐRE IS!!!!!!!!!!!
Képeket kérhetünk a szülinaposról? :P

Lassan befejezem ......bőven sokat írtam :wink:
Szép hétvégét,kellemes időt,sok csavargást mindenkinek!
Sziasztok:ERika

cseriviola

siproziékkal mi lehet??????????
Gangiékkal???????????

cseriviola

Sziasztok!

Cseriviola!
Köszönöm az ötleteidet.Vettem zsúrlóteát.Akkor inni is fogom ezentúl.
Kanállal már szépen eszeget.
Nem vagyok én sem a bölcsi ellen egyáltalán.Nálunk az a gond hogy a párom állandó reggeles(6-14-ig),én meg három szakban járok dolgozni.A bölcsi meg hatkor nyit.Igy nincs aki elvigye.(Nagyszülők aktiv dolgozok).
Igy nekünk az ovi lenne jó jövő márciustól mert oda lehet már korán vinni a kicsiket.
Munkahelyváltáson gondolkozom,de a mai helyzetben,mikor mindenkit elbocsájtanak..
Megköszönném a temészetgyógyászod elérhetőségét ha megadnád.

Utólag boldog névnapot Dorkának és Dórának!!

Lola!
És fáj is Somának ahogy jön a foga?

Emeseanyu!
Milyen volt a farsang?

Ancsa!
Ez nemigaz!Most meg a te egészséged nincs rendben.kitartást kivánok.

Irita!
Az jó hogy segit a férjed.
Pihenj sokat.

sziasztok főzök tovább.
Sóska lesz krumplival,apának meg rántott csirke rizzsel.
berna23

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy szült valaki Roykó doktornőnél? Anyukám ajánlotta hogy fogadjam fel őt, de nem nagyon ismerem.
Valaki tud róla esetleg mondani valamit? Mennyiért vállal szülést stb?
köszi előre is

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Szia Moncsi!

Úgy emlékszem itt valakinek volt az orvosa! Biztos majd ír róla, ha olvassa az üzid. Nekem kellemes tapasztalatom van róla, de nem nála szültem.
Rég jelentkeztél. Kérdeztem anno, hogy merre laksz Kertvárosban???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

A lakótelepen a vitális úton.

köszi remélem akkor majd kicsit több infóm lesz róla :)

Hát igen régen jelentkeztem :oops:
Hétfőtől sajnos be kell feküdnöm a kórházba :? :(
Kisebbnek találják a babát két héttel, és kivizsgálnak hogy nincs e valami nagyobb baj.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Ez nem jó hír! Remélem minden rendben lesz a babával. Volt ilyen ismerősöm, akinek szintén ilyen gond volt. Kapott valami infúziót, meg gyógyszereket, aztán a végén meg már jókora babája született.
Mikor legutoljára írtál ide,azthiszem akkor kezdted a terhességed. Szóval az elején jártál. Most meg már a finishben vagy. Nagyon repül az idő.
Én a Verebélyen lakom. Akár majd sétálhatunk is együtt a bébikkel.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jó hallani hogy mással sem lett baj ilyen helyzetben. Csak azért kicsit megijedtem meg egy kicsit félek de közben tudom hogy minden rendben lesz :oops:
Hát tényleg nem lakunk messze egymástól ugyhogy persze majd sétálhatunk együtt :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Moncsi89: én szültem a harmadik gyerkőcömet a doktornőnél. NAGYON meg voltam vele elégedve. Figyelmes volt, mindennap bejött megnézni, éjjel is hívható volt. 6000 forint nála egy tanácsadás (azért szülés előtt legalább másfél-két hónappal el kéne menni hozzá - vagyis mostanában, hogy lásson, megismerjen). Bár szerintem a kórházban is megkeresheted. A szülés nála (augusztusban még, de szerintem most is), hatvanezer forint (császár és sima is). Szóval én csak ajánlani tudom őt. Sárberekben van a magánrendelője, kedd és csütörtök délután, nem kell bejelentkezni hozzá.

Reméljük nem lesz gond a babád méretével. Egyél elevitet mindenképp. Az nagyon jót tesz a babának. Mikor a másodikat szültem, akkor is volt egy 18 éves lány, azt mondták, kicsi a babája, 34. héten kivették császárral, mert valami más gondot is találtak, végül majdnem két kiló lett a baba és akkor legalábbis egészséges volt. Szerintem is infúzióra kötnek.

Én Lollok dokit (Sárberekben van magánrendelője) nagyon ajánlanám egy ultrahangra. Nagyon jó ultrahangos szakember. Szerintem Tbányán a legjobb. 8000 nála egy vizsgálat.

Rita: köszi a kisbetű tippet, bejött. :) Tök jó így már olvasni... Pihenj, amennyit tudsz!

Köszi mindenkinek Dórikám nevében a köszöntést, én is boldog névnapot kívánok Moncsi Dórijának és Ági Dorkájának is.

Betti: jó volt a farsang. Apával itthon maradtak a kicsik, mert hát köhögnek, meg a tömegben gondoltam, nem tudok úgysem közlekedni a tesó kocsival. Igazam lett. Sötét is volt a disco miatt. Jópofa jelmezek voltak, főleg a saját készítésűek. Egy ilyen nyert, strucc. Volt jópofa kiránduló asztal (gyereken az abrosz, rajta lógott kilós kenyér, kolbász ilyesmi), volt társasjáték, volt mobiltelefon. A csoportos is jó volt (volt tenger világa, minden gyerek más állatnak öltözött), volt noé bárkája, tehenész lányok.
Képet nem nagyon tudtam csinálni főként a sötét, tömeg miatt, meg Emese elég gyorsan végigfutott a zsűri előtt, úgyhogy nem tudott kattani a gép :)

V. Erika: kisfiad beöltözött a Noé bárkáján? Jópofa volt a jelmez. Hányadikak lettek?
Próbáltam kiszemelni, melyik lehet Tomi. Esetleg az egyik kismajom? :)

Most megyek, nemsokára jönnek anyósomék köszönteni Dórikát. Csináltam nekik kókuszgolyót.

Holnap meg mi megyünk anyuékhoz ebédre és köszönteni bogyókát.

Sziasztok, szép napot

Szilvia

UI: Zsanka, legközelebb mikor mész be munkába? Vettem valamit a porontyaidnak, tényleg csak apróságot és beküldeném Mártival.

Kép
Kép
Kép
emesedora

emesedora: köszi szépen. Nálunk az egész család a doktornőnél szült, állítólag én is nála születtem :D A szülésznő akit fogadtam, egyik ismerősünk már beszélt vele hogy valószinűleg őt szeretnénk fogadni, és voltam nála tanácsadáson is , de nem volt még nagyon alkalmam megismerni. Köszi az infót . Ja és a Lollok dokinál voltam már 4D-s uh-n. Azért köszi a tippet.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi!

Megkérdezhetem, hogy kit fogadtál szülésznőnek?

Szilvianyu!

Dórának utólag is boldog névnapot! Örülök, hogy jól sikerült a farsang!

Ancsa!

Hurrá, hogy Lizával alakulnak a dolgok. Szorítok nagyon hogy minél hamarabb utolérje magát. Azt viszont sajnálom, hogy neked kijött ez az allergia és asztma. Nekem is van asztmám és allergiás is vagyok, de csak egy pár dologra. Nagyon kellemetlen és zavaró.

Berna!

Amit írtál, hát mintha magamat láttam volna. Nálunk is volt olyan és akkor még csak anyatejes volt Dani, hogy a Gripe Water-t nyelte félre és majdnem megfulladt tőle. Én akkor nagyon megijedtem és talán lehet ennek is köszönhető, hogy én is nagyon féltettem Danit már a hozzátáplálásnál. Sajna tudom, hogy ha ezt nem is látta külsőleg rajtam, de érezte és ennek is köszönhető, hogy ilyen étvágyú. Persze nem okolom magam teljes mértékben, de tehetek róla.
Gyomorideggel ülök le én is, de most már nem azért mert félek a félrenyeléstől, hanem mert nem tudom, hogy most vajon eszik, vagy megint hiába készülődtem a kajával. Sokszor nagyon fel is idegelem ezen magam és olyankor néha Dani is kap belőle. Itt nem tetlegességre kell gondolni.
De talán nektek is és később nekünk is meghozza a változást a bölcsi vagy ovi.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

gabrielldaniell: A szülésznőm Hardiné Fazekas Erzsébet lesz. Remélem róla is tudtok majd véleményt mondani esetleg :) Hallottam már jót is rosszat is, anyukám még ismeri is, de valakinek nagyon nem szimpi. Vele is jövőhéten találkozok majd.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Moncsi: és Lollok mit mondott annak idején az uh-n? Régebben voltál?
Neki szerintem megbízható véleménye van.
Hardiné az nem rövid, őszes hajú, szemüveges? Ha ő, akkor szülésznőként (mivel császáros voltam mindháromszor), annyi közöm volt, amikor ő volt műszakban és jött hozzánk, elég szigorú, de velem (törzsszülő nő :)) kedves volt.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Emeseanyu!
Örülök hogy jó volt a farsang.Emesének nagy élmény lehetett.
Képzeld én olyan szégyenlős voltam hogy nem mertem beöltözni.Anyukám kiakadt rendesen.Szegény mire megvarrta..

Moncsi89!
Üdvözöllek.Roykó doktornőröl én is csak jókat tudok mondani.Bár nem ismerem,én a Rokay-nál szültem.
A családunkból sokan hozzá járnak,de inkább az idősebb nőrokonaink.Mert ugye már benne van a korban a doktornő,igy aki hoszabb távra keres nődokit,az fiatalabbat keresett.

Gabi!
Sajnos velem is megtörtént hogy türelmetlenebb voltam szegényemmel.Főleg mikor rázta a fejét hogy nem kell,vagy kiverte a kezemből a kanalat és a falra ment az étel.De olyan is volt hogy lelökte a tányért is.Egyébként nagyon mozgékony,alig bir megülni a seggén,a kaja nem köti le egyáltalán.Igy beleestem abba a hibába hogy játékot tettem neki oda mig etettem.Na ez odáig fajult hogy egy szatyor játék sem volt elég mire végeztünk,két telefonom ment tönkre,húsz hütőmágnest dobált le,amit nekem mindig fel kellett vegyek,mert különben nem nyitotta a száját!
Nagyon rossz időszak volt.Most nem kell neki játék,most azzal szórakozik hogy egyik kezében kanál a másikkal meg áztatja a kezét az ételben.
berna23

emesedora: igen ő a hardiné...

Lolloknál már régebben voltam még a 27. héten. és már akkor le volt maradva a kicsit két héttel, de ő erre nem mondott sokmindent. Csak hogy lehet hogy el lett számolva, de ha kisebb az sem baj, max nem lesz négy kilós gyerekem.
Remélem hogy így is van és nem lesz semmi baj

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Rossz volt a netem álandóan kidobált úgy néz ki mostmár jó.

Minden szülinaposnak és névnaposnak Dóránaksok boldogságot kívánok!!!

Ancsa

Ó szegény most meg te vagy beteg. Kitartást!

Bölcsi ügy:
Vendégeim mondták hogy nehéz bejutni ezért
Én itt gálon megkérdeztem hogy ha 2010 szetemberében menne akkor mikor írasam be azt mondták hogy ráér mert most májustól írják a 2009 szeptemberieket.
Hátha ezzel tudtam valakinek segíteni.

Rota virust
megkérdeztem a drnőtől és azt mondta,hogy már mi lekéstük és hogy az is elkaphatja akit beoltotak csak nem azt a változatot úgyan úgy mint az infút. csak figyelni kell ilyenkor hogy ne mennyünk velle olyan tömeg helyre ha róta járvány van. meg más vírus is okoz ilyen betegséget ja meg még azt mondta hogy frissen beoltott babával ne találkozzunk mert megfertőzheti. És hogy ne bányam.
Ezért tényleg nem ér annyit én meg mennyit agyaltam de hát frászt hozzák az embere aztán a fele igazságra hívják fel a figyelmet.
biztos nagy üzlet van benne.

Emesedórabence Anyu
Darás lisztből tudsz sütibe krénet csinálni úgy kell megfőzni mint a tejbegrízt csak lassan szórd és folyamatosan hogy nehogy csómós legyen.

Na megyek met Liza ébredezik,eszünk aztán vasalok mosok...........meg még takarítani is kéne ma biztos nem érek a végére.

sziasztok
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Timi

Kép
xytimi

Sziasztok!
Üdv Moncsi újra köztünk! Hardiné:gááááááz! De nagyon. Van egy stílusa, én arrogánsnak mondanám, engem megbőgetett szülés után 2. nappal rendesen, olyannyira hogy alig bírtam abbahagyni. (szobatársam vígasztalt....)
De jó hír: akik felfogadják, azokkal rendesen bánik, bár akkor is a stílusáról azt szokták mondani: mint a katonatiszt! Szóval szülés közben nem "hagyhatod" el magad ám. Hááát v.kinek bejön az ilyen bánásmód!
Kis súly: van rá esély NÁlad is, hogy nincs semmi baj, csak picuribb.az én egyik szobatársamnak is 1 héttel mondták kisebbnek a méreteit a babájának, így ide küldték Pest mellől, mert elfolyt a magzatvize 36. héten (Pesten 1 kórház se fogadta, ahol volt koraosztály...), itt igen. VÉgülis tényleg 2,5 kg körül volt a kislány, de mindene okés volt, így nem került le a PIC-re!Bízom benne, hogy Nálad is csak erről van szó, de ha infúzióban kapsz tüdőérlelőt is, az sokat segít!Meg ha 27. héten is két héttel kisebb volt, meg most is, akkor Ő gyarapszik rendesen! Az lenne jó, ha minél tovább bennt maradna a pociban, 38-39. hétig. Szorítunk Neked! Kórházhoz kitartást! Kérdezz Tőlük mindent meg, mert nem túl bőbeszédűek ám!

"RégiMoncsi": bocs, hogy kihagytam Dóridat, persze Neki is sok boldog névnapot!

Szilvianyu!
Suliban ilyen sötétségben van már a farsang, aztaaa... Emese biztos szégyenlősebb gondolom, új volt Neki a helyzet, azért sietett a zsűri elől.
Tök ötletes jelmezeket soroltál amúgy, főleg a kiránduló asztal!

Betti!
Nem fáj a foga egyáltalán Somának, Nekem is tök fura, kérdezgetem is Tőle sokszor, de nem fájlalja. Szerencsére, megszenvedtünk 5 éve vele úgyis rendesen.... :P

lola77

Sziasztok!

Betti!
Szerintem tudom akkor hogy ki vagy,nem hosszú fekete a hajad,és vékony vagy.a képekről utólag meg öszetettem a képet Istikérről :lol: Amikor olvastam és írtad hog yügyesen gyöngyözött Dorka még nem tudtam mi van,de mentem érte oviba,és büszkén mutatta meg a remekművét :lol: Én nagyon meg vagyok elégedve az ovival,és az Ancinéni is nagyon jó ovónéni!!Szigorú,következetes,de szeretik és szót fogadnak a gyerekek neki,ugyanakkor ha Dorka kicsit sír hogy nem akar bemenni mindig felemeli és psuzilgatja,vigasztalja :)

Zsani!
Köszönjük a képeslapot Dorka nevében,megmutiztam neki és tetszett,ott vigyorgott.Képeket kérünk a szobáról,hátha ellesek vaalmi jó ötletet :lol: ,amúgy nem csodálom hogy izgultál Máté emeletes ágyon levő alvásán!!!De nem volt semmi gond ugye?

Többieknek is nagyon köszönjük a köszöntést,és utólag de a többi Dórinak is Boldog Névnapot kívánunk!!!!

Lola!
Ti tanultatok annó olyan számítást,hogy pl: Pt(jövedelmezőségi index)=szumma az n.-en,és ez még t=1-el,Ctosztva(1+r)n-.enés ez osztva Co-val...Na a pénzügy tanárunk ilyesmivel zsibbasztott le minket szombaton,utánna közli hog yez neki tök egyértelmű,tök tiszta,még jó hogy neki az....

Erika!
Hog yoldjátok meg Viki viselkedését?Miket iktattok be?

Emesedoraanyu!
Gyerkőcök hogy vannak,meggyógyultak már?Nem lehet a picikkel,ha betegek...

Pénteken szóltak az oviban hog ykéne Dorkát logopédushoz vinni a nembeszéde miatt.nem tudtok valaki jót?De most nem maszek alapon gondoltam...
A másik kérdés:
Szept-től szeretném ha Dork aottaludna az oviba,a pici maitt is meg amúg yis.Ti mit tanácsolnátok,hogy már most kezdjük ottaltatni,vagy csak szept-től?A szepti-től azért tartok mert akkor azt hinné hog ya kistesó miatt hagyom ott olyan sokáig.Ha meg mostanásg kezdem akkor meg jön a anyári szünet és akkor megint kiesik a ritmusból...Ti mit tanácsolnátok?Amúgy ahogy kérdezgetem nagyon tiltakozik az ellen hog yŐ ott aludjon...

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Ági!
Mulóban vannak már a rosszulléteid?
Bevált nálatok a vegyes csoport?
Fenn vagyok iwiwen,ha gondolod/gondoljátok ott szerény személyem megtekinthető.(Bágyi Bernadett)

Elszaladt hamar megint a hétvége,rokonok voltak nálunk,plusz anyóséknál.
Autót rendeztük,mert megy műszakira.
Istike nem akar napközben aludni,igy estére már a hajamat tépem a nyügösködésétől.
Ami viszont nagy hír hogy belepisilt a bilibe!Nagyon büszke volt.

Jó éjt.
Betti
berna23

Kép igy jár aki nem alszik ebéd után...
berna23

Sziasztok!

Végre úgy néz ki kilábaltunk a betegeskedésből. Mindkét gyerek meg én is elkaptam, nem volt egy fáklyásmenet, de már rendben vagyunk.

Zsanka: Gratulálok a kiscsajhoz! Te is vegyes-anyuka leszel! :D

Rita: Kitartás! Én szedtem homeós bogyókat szülés előtt-alatt. Nagyon bejöttek a felépülés töredéke volt az elsőnek, amikor még nem ismertem ezeket a szereket! a doki, megy a szülésznő csak pislogott, hogy miket kapkodok be a szülőágyon, de nem szóltak bele :D

Cserieri: Annyira kreatív Viki, ahogy összehozta azt a hóember családot! Látszik, hogy ilyen kreatív anyukája van, volt mit örökölnie. Nagyon ügyik vagytok!!

Cirmike! Húú, Roli jól összeszedte ezt a sok mindent! Remélem már jobban van már és Réka nem kapta el!!!

Berna, Gabrielldaniel: hát ez az evés dolog nem akármi!!! Még nem is hallottam, hogy ilyen nehézségek is léteznek! Hiába 2 jó evő gyerek mellet fel sem merül, hogy ilyen problémák is vannak. Pedig Tamarának még mindíg csak 7 foga van, de megeszik mindent. Sok türelmet kívánok nektek!

Berna:Nagyon jó a kép!!! :D

Moncsi89: Hardinét úgy hívták bent az anyukák, hogy "őrmester", :lol: nem volt jó híre. Velem aranyos volt, mert régóta ismerem, (de nem ő volt a szülésznőm) viszont aki megfogadja, azokkal nagyon kedves, és odafigyel rájuk, meg ugyebár régi motoros a szakmában, biztos nagyon ért a szakmájához. Ismerkedj meg vele, és még mindíg dönthetsz másképp, ha nem jönne be.

Emesedórabenceanyu: Jó volt a farsang, lestem Emesét, de olyan rossz helyen álltam, hogy az egyéni felvonulókból szinte semmit nem láttam. Tomiék voltak a Noé bárkája utasai, Ő kígyó volt, nem a majom (a kis barátja volt a majom, akivel mindíg testvéreknek nézik őket :) ) Másodikok lettek. A tehenesek lettek az elsők, szerintem nagyon klasszak voltak Ők is! Ott voltál végig?

Lola: Írtam privit!

Jó éjt mindenkinek!

V. erika
v.erika

Kép Pókemberem

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Remélem felnőtt korában nem lesz rácsok között :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Hármas pancsi - Emesén smink van, nem így néz ki életben :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Vagány Dóra

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Vagány Emese

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Első főzelékem (sütőtök) kb. két hete

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Első tejpépem (kb. 1 hete), azóta már nem szereti :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Sziasztok babanetes nénik!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Hú de finom!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese és öcskös

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Emese - az egyik szeme körül be van kenve, azért fénylik

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Bocs, ha sok lett a kép, de nem igazán tudtam választani :oops:
Akit annyira nem érdekel, nyugodtan ugorja át :)

V. Erika: kb. háromnegyed hétkor jöttünk el Emesével, egyrészt, mert apa már nehezen bírta a kicsikkel, másrészt mert Emese utálja a lufi kilyukasztós hangokat és besokallt. Nekem is nagyon tetszett a tehenes csoportos jelmez. Ötletes volt, főleg, hogy igazi tejet vittek a zsűrinek :)
Dórinak most jött ki a 13-14-15. foga. Két nap alatt :) Gondolhatod!!!!!! És a 16.-ik is nagyon duzzadt. Ja és mellette Bence is már szenved, bár ki nem jött még neki.

Mi megvagyunk. Emese már szinte nem köhög. Edzésen is volt tegnap. Januárban kapott 6 ötöst magyarból, most lett beírva. Édes okosom!
Picik még köhögnek, de már legalább hurutosan. Orrot is kell porszívózni. Nem nyűgösebbek hál istennek. Bár tegnap Bencém vagy háromszor kihányta a kaját, tele volt váladékkal, tak..... nnyal. De legalább kijött belőle. A köptető megtette hatását, amit dokinő adott neki.

Holnap mentünk volna elvileg a maradék prevenarra mindkettővel, de valószínű elnapolódik. Jó lenne, ha pénteken esetleg megkaphatnák. Nem akarom, hogy megint várjunk, aztán esetleg megint lebetegednek. Jó lenne, ha megúsznánk az influlenzát!

Lola: tegnap karalábé-krumpli főzit főztem Bencének. Nem igazán ette. Ki is jött belőle, huruttal együtt. Úgyhogy úgy döntöttem, amíg beteg, inkább nem erőltetem a dolgot, addig inkább gyümi levet adok neki. Babásat. Az őszibarack is nagyon ízlett neki, meg a sütőtök-alma-banán is. Ti hogy álltok? Szereti Noé a főziket? Bence egyenlőre még gyümisebb.
Tegnap Léda anyuddal volt edzésen? Nekem apa vitte Emesét.

Na megyek, később lehet, hogy jövök. Dórikám éhes, nemrég kelt fel.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Zsanka: vettem kis apróságot a gyerkőcöknek (tényleg apróság!). Odaadom holnap tesómnak, hogy vigye be. Mikor jársz arra felé?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Szép kisfiam!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Bocsi, egy kimaradt .... :lol:

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,

Szilvi,
Jó, hogy Emese helyrejött!
Szegény Bencus jó sok trutyi jött fel belőle...
Képek nagyon jók!
Beöltözős képed nincs? Mások sem csináltak Mesiről? Megnézném!

V.Era,
De jó, hogy ti is rendbe jöttetek!!!

Mi még sajna nem vagyunk a toppon...
Bár holnap Réka megy már oviba, ő nem is igazán volt beteg, csak köhögött (még mindig egy kicsit) de nem jön semmi ha porszívózom az orrát.
Rolinak ma elfogy az antibio... 1 hétig csak itthon voltunk, senki nem is jött (mama azért igen), szépen lámpázott, már jön a váladék az arcüregből, szedte a köptetőt, hörgőtágítót.
Tegnap kikönyörögte magát hóembert építeni. Annyira jól érezte magát az udvaron. Rendesen felöltöztettem, usankás sapkát adtam rá. Most lázas lett! Pedig eddig nem is volt és nem is szokott az lenni.
Holnap este jön a doktornéni. Nem tudom mi lesz így a farsanggal.
Holnap a dédihez viszem, mert suli!

Egyébként voltam Bach virágterapeutánál Roli miatt. 2 órát kikérdezett Roliról. Körömrágás, most előjött testvérféltékenység, rossz evés (nem evés), lelki dolgok, ingerlékenység, amik szép lassan jöttek elő nála. Készített neki cseppeket. 2 hete eszi. Javult minden téren egy picit...
Aztán ha majd elkezdjük a vaspótlást akkor is lesz vmi étvágy javulás. Remélem!

Most megyek... remélem jövök mihamarbb...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Tök jól elfórumozok itt magammal :)
Hol vagytok csajok???

Csak el akartam újságolni, hogy Bencének nagy dicséret jár. Nagyon jól evett a tegnapi karalábé főziből. Megevett 150 ml-t. És kérte is ügyesen. Tegnap szerintem nyomta a pocakját a hurut, azért nem volt annyira oda érte.

Dórikámnak meg kijött mára a 15-16. foga. Egy hét alatt 4! Szegény gyerkőcöm!

Na sziasztok, ti elfoglalt anyukák!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Emesedórabenceanyu: Megint szuperek a képek, amiket raktál!
15-16. fog??? Jesszus, de le vagyunk maradva a 7 fogacskával... :D

Cirmike: Biztos nem azért lázasodott be Roli, mert kiment kicsit a jó levegőre. Olyan utálatos betegség ez az arcüreggyuszi, Tominak sokszor volt, és amikor azt hinnéd már minden oké, akkor bumm újra ott van! Azt mondják a tejtermékeket ilyenkor érdemes hanyagolni, és anno nekünk mindíg azt mondta a doki, hogy adjak neki grépfrutot.
Jut eszembe: képzeld az Intersparban lehet kapni olyan forralt bort, amilyet kint ittunk! Tomikám vette észre, és egyből az anyja jutott eszébe! Szép, mondhatom!!! :D :D :D

Csáó: V. erika
v.erika

Sziasztok!

Emeseanyu!
Szuperek a képek.Én is pont ilyen sapit vettem a fiamnak.
A hat ötöshöz nagy gratula a kis nebulónak!Nagyon szép a hosszú haja.
Nekünk is ilyen sok fog jött egyzserre mindig.
Egyzserre 8 utána megint 8.

Cirmike!
Rolinak jobbulást.
Ez a virágterapeuta érdekes lehet.Hol lehet elérni?Gógynövényekkel "gyógyit"?

Voltunk ma babaklubban.Sajnos kisfiam ott is mindig kilóg a többiek közül.Állandóan felmegy az asztalra,radiátorozik amiből ma kifolyt egy csomó viz amibe szépen belefeküdt,kibe pakol más babakocsijába,belebujik az anyukák cipőjébe.
Nemtudom miért ilyen,de leizzadok mire vége a foglalkozásnak.Odafele is áll a babkocsiban,kiül a babkocsi szélére,én meg csak kapom a rossz pillantásokat.Játszóterezni sem lehet vele mert ot is csak futok utána,nem tud eljátszani.
Félek hogy nem fogják kedvelni a böliben,mert ilyen aktiv kisfiu,akivel több gond van.
Szerintetek?

Jövöhét szombaton(febr.21)kisebb farsang lesz a kicsiknek a babaklubban(kodályi közösségi házban).Délután négytől-hatig.
Nem kell beöltözni.Lehet hozni fánkot,üditőt.
Bárkit szivesen lát a zeneböli.

Betti
berna23

Sziasztok!

Cirmike: továbbra is jobbulást. És hol van ez a virágterepauta? És mennyibe kerül? Akartam már kérdezni, hogy P barátnőd megszült? Mostanságra van kiírva, nem? Nem igazán volt tényleg jó lehetőség fotózni a farsangon, de majd valamikor teszek fel egy tavalyit, mert ugyanaz volt az oviban, nagycsopiban, mint most :) Csak egy évvel öregebb lett a nagycsajom.

V. Erika: dehogy vagytok lemaradva. Egyik jó ismerősöm kisfia is 6 foggal rendelkezik és ő is másfél éves (júli 26.), attól függetlenül eszik. Egy másik ismerősöm kisfia is júli 26.-i, neki 12 van. Azért ehhez hozzátartozik, hogy Dórinak képzeld 11 hónaposan jött ki az első, már szétaggódtam magam, hogy talán nem is lesz?? :) Biztos ezt akarja behozni. Négyesével jön neki mindig.

Betti: szerintem Dóri is hasonló típus lesz. Mástól hallom, hogy egy másfél órás mesét végig ül a gyerek, nekem Dóri max. tíz percet. Hát nem egyformák....

Köszi a farsang tippet, én most szerintem kihagyom. Örülök, ha meggyógyulnak és most nem akarok elkapni nekik újabb bajokat.

Na megyek, Bence nyűglődik.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést Julcsi nevében! :) Jól sikerültek bulik. Kettőbe tartottuk neki, mert egyszerre sajnos nem fér be az egész család. Julcsi nagyon édes volt! Nagyon örült minden ajándéknak gyorsan felpróbált+kipróbált mindent :)

Ági!
Köszi a köszöntést, elfelejtettem visszaírni a nagy sürgés-forgásba. Dorkát Isten éltesse névnapja alkalmából.
Zolti is mondta még a multkor, hogy találkozott Balázzsal. Durva ez a gyorshajtás! Nem csodálom, hogy kiakadtál!
Az oviba nincs logopédus? vagy nem ajánlottak?
Szegény! ez a vérvétel kikészítő. Mikor Julóval voltam az utolsó vérvételen anno (talán 34-36héten) akkor változott ez a vérvételes rendszer és akkor én is végigvártam egy csomó embert mire bent mondták, hogy nem is kell várni... rzt miért nem tudja előtte a doki vagy a védőnő megmondsani nem tudom. Főleg éhesen... na de legalább most már tudod.

Szilvi!
Nagyon jók a képek :) Dórinak boldog névnapot így utólag . Gratula Emesének az ötösökhöz.

Erika!
Köszi a köszöntést. Majd teszek képeket, remélem lesz most időm. Hát engem azért nem nyugtat az hogy jobb neki majd szeptemberben stb... mert azért a 25ezer gyes nem volt sok, de így hogy már az se lesz még sz**abb lesz a helyzet.
Jujj, durva lehet a beszólása Vikinek. Sikerült megoldást találni rá?

Zsanka!
Hogy tetszik Máténak az emeletes ágy? Szerintem a gyerkőcök valahogy tudják, hogy az emeleten alszanak és nem szabad nagyon ugrálni. Nálunk amíg Julcsi a szétszedett kiságyban aludt szinte minden éjjel leesett s a földön aludt tovább. de amikor átköltözött az emeletes ágyába szerencsére semmi gond nem volt.

Cirmike!
Jobbulást kívánunk Rolinak!!!!

Még gyorsan teszek egy-két képet.
Szombat este madagaszkáros Alex fej torta
Kép
Ajándékbontás az ajándékpizsiben, az ajándék napocskabúra mellett
Kép
Az áhított farkatorta! puszi után maszatosan
Kép
Alkotunk :)
Kép
angika

Sziasztok!

Hú, de üresjárat van itt..... :shock:

Angika: boldog születésnapot Julcsinak. Szépek a torták. Hol készültek? Nem semmi, hogy farkasos tortát kért Julcsi. Nem ijedt meg tőle?? :)

Igen, nagyon durva ez a helyzet. Hogy menj dolgozni, de ha nem veszik be, akkor annyi... ezért szokták a bölit javasolni addig. De ha valaki nem akarja bölibe vinni?

Most hallottam, de lehet, hogy csak terv, vagy nem igaz (jó lenne), hogy a gyedet át akarják variálni úgy, hogy csak egy éves korig járna, utána már csak gyes. HOL ÉLNEK EZEK??????!!!!

Velünk minden ok, a picik még köhögnek. De sokkal kevesebbet. Hurutosan, jócskán jön is ki nekik. Oltásra nem mentünk, majd jövő héten.

Na megyek, tanulunk Emesével. Addig is csajok: tessék írni néha.....

:?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, és ma 6 hónapos a kiskukacom! Puszi kisfiam.... :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Szilvianyu!

Boldog felediket Bencének! Nagyon szépek a gyerekeid. És újfent azt tudom mondani büszke lehetsz rájuk.
Dórika túl van már a fogzás nyűgjein. Annyira megviseli őket mikor egyszerre több jön.

Daninak is a 4 szemfoga egyszerre jött ki. Most jöttünk a Prevenar 2 oltásáról. Kivi vagyok most mennyire viseli meg.
Gergőt nem vittem a 2 hós oltásra, mert még mindig nátis. Talán jöv héten. Nagyon nyűgös emiatt. Rengeteget sír. Mindenre tejet adok, ha szomjas akkor csak 5 percig, ha éhes tovább cummog.
Este jól alszik, de nappal nagyon fel tudja őrölni az idegeimet.
Előjött ez a szédülés is. Már hetek óta van. Azt hittem a fáradtság, de múltkor már reggel felkeléskor is volt.
Gergő cuki falat. Magyaráz Gi, Gu! Mosolyog. Általában az én hangomra, Apáéra még nem nagyon.

Angika!

Julcsinak utólag is boldog szülinapot! Jók a képek! Milyen tuti tortát kapott!

Berna!

Szerintem ne aggódj emiatt! Fogják kedvelni és szerintem változni is fog a böli hatására. Hiszen ott már lesznek szabályok is, amiket be is tartatnak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy otthon nincsenek, de pl Dani néha másra jobban hallgat mint ránk. Néha már azt érzem tőle, hogy hülyének néz. Mintha azt gondolná "miért?? Mit csinálsz??" ha valamire azt mondom nem.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!
Emesedórabenceszilvi anyu

Nagyon jók a képek az együtt pancsizós tök édi!
Gratulálok már fél éves hogy megy az idő .................(én akkoriban kapcsolodtam be)

Angika
Boldog Szülinapot kívánok Julcsinak!
Nagyon jó ez a torta hol csináltatad?

Csemete egész éjjel alszik csak el ne kiabáljam este 9-től reggel6-ig. most már dél óta alszik pedig már rég ennie kellett volna. Nagyokat síkit vigyorog gőgicsél és imád csavarogni a világ végére ellehetne vele menni.
na megyek mosogatni sziasztok

Kép
xytimi

Én is rakok képeket!
Kép Pufi Gergő! Kép Daninak már a cica is kell az alváshoz! Kép Fárasztó ez a söprögetés! Kicsit megpihenek! Ja és nálunk nincs gyerekmunka!

Kép Kenyér eszegetés! Kép Szintén!
Kép A kedvenc zenéjét hallgatja!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?