Sziasztok!
Ancsa:nézd, ezt találtam:
http://www.tankonyvtar.hu/main.php?objectID=5338039
Hátha kiszűrsz valamit belőle. Azt tudom, hogy mi a milupa aptamil HA T-t kaptuk Dórival, táplálékfehérje allergiásoknak ajánlják. Akkor kapta ezt pár hónapig, amíg diétáztatnom kellett és kivizsgálták. Ezt írták a betegtájékoztatón:
"Javallat: Táplálékfehérje-, tejfehérje és szójafehérje allergia. Az első életnapokban kiegészítésként, amikor az anyatej még nem elegendő. Táplálás kiegészítéseként olyan esetekben, amikor egészségi okból a szoptatást néhány napra fel kell függeszteni. Folyamatos táplálásra, ha a szoptatás nem lehetséges. Allergia eliminációs diéta felállításakor
Ellenjavallat: Tejcukor intolerancia, galactosaemia, glukóz-galaktóz malabszorpció."
Utána kaptuk a sinlacot, de az csak 4 hós kortól adható. Betegtájékoztató
"Fehérjetartalomban gazdag, aminosavakban megfelelő arányú, magas energiabevitelt biztosító, tápanyag összetételében kiegyensúlyozott, speciális tápszer. Rizs- és szentjánoskenyérmag-alapú, tehéntej-, szójafehérje- és laktózmentes pép, mely táplálékfehérje-allergiában, illetve laktózintoleranciában, malabsorptióban szenvedő 4 hónapos kor feletti csecsemők, gyermekek és felnőttek kiegészítő táplálkozására alkalmas.
Javallat: Táplálékfehérje iránti túlérzékenység kezelése és megelőzése, laktózintolerancia, vegetáriánus táplálkozás kiegészítése.
Ellenjavallat: A rizs és/vagy a szentjánoskenyérmag fehérjéivel szembeni túlérzékenység, glukóz fruktóz és szacharózintolerancia. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas sem gyermekek, sem felnőttek számára." Gondolom csak azért lehet 4 hós kortól, mert önmagában nem adható, kiegészítés kell mellé (főzi, gyümi). De ez nagyon jó. Ez kéne szerintem nektek. Sűrűbb is. Mi tudtuk cumisüvegből enni.
Nagyon sajnálom a kis Lizát. Azért ez elég durva. Nekem van egy nagyon jó allergológus, tüdőgyógyász orvos, akit ajánlani tudok. Minket is ő vizsgált. Dózsakertben van a közösségi házban maszek rendelése. Meg a tüdőszanatóriumban dolgozik. Hátha....Én őt nagyon szeretem. Lelkiismeretes. Dr. Sipos Éva.
Lola:
Ma elindulok a tescoba a két kicsivel, Emesének ma mikulás buli van, csak délután kell menni érte. Aztán jutok, amire jutok, majd meglátjuk. Aztán a müllerbe is el kéne valamikor jutni...
Persze, hogy megyünk, szerintem még nagyik is. A közműben lesz vasárnap délelőtt a díj átadás. Igazából én is tök szeretek rajzolni, színezni, a féltesó Dávid is, meg tesómnak is tehetsége van hozzá. Ő és én is jártunk sulis korunkban rajzszakkörre. Egyszer én is nyertem díjat, pont a közműben adták át, egy rendőrt kellett rajzolni
Képzeljétek, tegnap Dóri kicsempészte a folyékony mosóport a fürdőből, mikor fürdéshez vetkőztettem a Bencét, elesett vele és fél üveg kidőlt a világos színű kisszoba szőnyegre
Gondolhatjátok.... De hát én voltam a hibás, nem jó helyen volt.
Egész este sikáltam, mert habzott.
Na megyek, mert Dórim nyűglődik, Bence alszik, elaltatom Dórit és nekiállok főzni.
Szilvia