Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Nagyon szépen köszönöm a névnapi gratulákat!!!!!

MEGSZÜLETETT BÚZASZEM HANNÁJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Timi üzenete: "Örömmel értesítelek Benneteket, hogy 2005. február 19.-én 21.40-kor 22 órás vajúdás után 3 tolófájásra előbújt Faragó Hanna, aki 4 kg-s 57 cm-res nagylány"

Gratulálunk és jó egészséget kívánunk Mindkettőtöknek!

Kép

Jövő héten találkozunk végre!!!

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Búzaszem!
Gratulálunk! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánunk.
Kép

Talihelyszín,
Az ingyen terem nem jött össze, amit találtunk az az Elte tánciskola, ez a Szinvapark mögött van, pontos címét majd megnézem. 1.500.- egy órára az egész hely és percre bontva számolják ki a fizetendőt (pl. 1óra 10 percért nem kell 2 órát kifizetni). Jó lesz? Lefoglalhatom?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Búzaszem!
Isten hozta kislányotokat! Jó egészséget és sok szerencsét kívánunk Hannának az életben!
Kép

Panka!
Szerintem lefoglalhatod a helyet!

Emese

Üdv: Emese
mse173

Sziasztok!

Új babákhoz gratulálok, sok boldogságot és tejecskétKép
Kép

Zsuzsáknak!
Boldog NévnapotKép
Kép

Mi is megvagyunk. Dorka egyre ügyesebben próbálja összerakni a mondatokatKép Bár most a szégyenlős korszakát éliKép

Gyöngyöske!
Lányok nagyon édesekKép

Bea!
Tényleg nagyon szép és erős babaKép

Ditta!
Itt vagyok, majd próbálom összekaparni magam. Pénteken 9-19-ig voltam suliba, szombaton 8-18-ig. Még a morzsáimat szedegetemKép Bár nagyon jó volt kicsit kimozdulni.

Panka!
Még nem tudom mit viszek a talira, de jövő héten is hasonló időbeosztásom van, így sokat ne várjatok tőlem. Vmi boltban megvehetőt kaptokKép Terem szerintem korrekt.

Lányok tudtok vmit a nagyis GYES-ről. Mondjuk ha én kiveszem a 2 év alatt összegyűlt szabimat, akkor nagyi attól lehet gyesen, vagy ha mondjuk táppénzen vagyok? Illete ha oviba/bölcsibe megy a bébi, akkor a gyest attól kapja 3 éves koráig?

Puszika, Marika

marika

Sziasztok!
Búzaszem hatalmas gratula Hannához Kép
Sok boldogságot és sok sok tejcsit kivánok!
Isten éltesse a Zsuzsákat Kép
Panka és aki volt a babauszáson!Milyen volt?Várom az élménybeszámolót Kép
pusz bea

bea
beatron

Marika!
A fizetett szabadság már munkaviszony (tehát ez alatt biztos jár a GYES a nagymamának).
http://www.complex.hu/jogszabalyok.php ezen a címen megtalálhatók a hatályos jogszabályok, de nagyon nehéz benne keresni (esetleg próbáld meg).

mse173

Sziasztok!

Búzaszemnek, Hannának, no és persze a friss Apukának sok boldogságot kívánok!
Kép

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok

Marika
Én a családinetet próbáltam a gyes-sel kapcsoltabna esetleg próbáld ki ezt is.
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=index

Panka
Én is benne vagyok a helyfoglalásban.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Marika!
Látom Emese közben írta, hogy a szabadságodat kiveheted.
Abból, hogy a táppénzt is említetted arra következtetek, hogy talán olyan sokáig dolgozni nem fogsz. Vagy nem tervezed. Nem tudom most hogy van, két éve azt mondták, nem érdemes GYED után táppénzre menni addig, amíg nincs meg a hat hónap munkaviszony, mert akkor nem a bérből számolják. A GYED-nél, TGYS-nél ugyanígy. A GYED-nél nem is okozhat olyan nagy eltérést, de a másik kettőnél igen. Én három hete dolgoztam, mikor pozitív lett a teszt. (Emiatt még lehet, hogy el is mentem volna táppénzre, de még a szerződésem is lejárt közben és újat kellett kötni.) Így aztán dolgozhattam a 32. hétig.

Panka!
Én is kíváncsi lennék a benyomásaidra. Sajnos nem sikerült mennünk. (Biztos észrevetted! Vagy nagyon nagy tömeg volt?) Bár holnap úgyis találkozunk. Ugye jöttök?
Szerintem foglald le a termet.

Bea!
Tényleg szép nagy lánykád van! Mintha idősebb lenneKép!

Pamacs!
Jó hogy végre látunk képetKép! Várjuk a folytatást!

Ditta!
Én megoldottam a kuka-gondot. Lezártam gyerekzárral! Az utolsó csepp az volt, amikor a szájából kihúztam egy ceruzaelemet. (Még csak félig volt bent). Most idegesítően sokáig tart a kukához férni. Nemsokára kiteszek kívülre egy szemetestKép!

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok

Marika
Én a családinetet próbáltam a gyes-sel kapcsoltabna esetleg próbáld ki ezt is.
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=index

Panka
Én is benne vagyok a helyfoglalásban.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!
Hanna baba Isten hozott itt a nagy VILÁGBAN!
Kínjuk, hogy legyen nagyon szép életed!
Anyának és Apának sok-sok mosolygós napot!

Panka!
Voltatok uszin? Holnap mesélsz, ugye!
A foglalásban benne vagyok!Kép)))

Betti!
Ugye környezetvédő lelkem rosszul értette, hogy a szemetesbe dobjétok az elemet!Kép
Vanna annak helye a nagybev. központokban, általában az információnál!!!!
Irgum, burgum!
Egy idézet, valahogy így van:
"A Föld nem a miénk, mi csak bérbekaptuk az unokáiktól!"

Van jó ortopédorvos ismerősöd? Holnap megbeszéljük, hogy miért!

Képzeljétek: feb. 13-tól munkanélküli lettem!
Sajna, mivel egyéni vállalkozó voltam, nem tudok semmi "kedvezményt" igénybe venni!Kép

Mse!
Nagyon köszönöm! Bazi jól esett!!!!

Holnap!
Vagy vasárnap!
k

U.i.: MAjdnem elfelejtettem!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT A ZSUZSÁKNAK!!!!
kriszta13

Sziasztok!

Ok, akkor a termet lefoglalom. (Igaz még nem reagált rá mindenki, de szerintem jó hely.)

MarikaKép
De jó, hogy Dorka már ilyen ügyesen beszél. Beni még mindig az első szótagoknál tart, már úgy várom, hogy ő is rákezdjen rendesen.Kép De mindenki azt mondja, hogy a fiúk később kezdenek el beszélni.
GYES: én is csak linket tudok neked ajánlani: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766 vagy mailben: szak.barbar@freemail.hu Szakbarbár nagyon otthon van a témában.

BeaKép
Mi a bemutató órát nem láttuk, csak utána a tájékoztatón voltunk ott. De vasárnap megyünk, majd akkor jön az élménybeszámoló, jó?Kép

BettiKép
Nekem azt mondták, hogy most, hogy a GYED után táppénzre megyek ugyanaz lesz az alap, mint a GYED-nél volt.
Igen észrevettem, hogy nem voltatok.Kép Mi is csak 1/2 10-re értünk oda. Holnap megyünk, majd személyesen beszámolok róla, jó?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Pankám, TE is itt?

Most egy kicsit visszaolvastam!
Egy picit rosszul esett, hogy senki nem köszöntötte a Bencét szülinpaja alkalmából!Kép(((

Voltunk tegnap színházban!
NAgyon jó volt! BEnce élete első színháza! Hókirálynő. NAgyon élvezte! Nem volt vele semmi gond!

A Kcsonyafesztiválon voltatok? Mi kisétáltunk pénteken és szombaton is!
Teljesült egy kimondatlan vágyunk! Készült egy közös fotó a Vágó Pista báscival! Bence nagy kedvence!

k
kriszta13

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a gratulációkat és a képecskéket! Nagyon megható volt olvasni és látni ezeket! A táblázatot is jó volt megnézni és látni, hogy már Zalán is ott van rajta!
Ma egy hete, hogy itthon vagyunk. Sokszor gondoltam, hogy leülök a gép elé, de csak most volt rá erőm! Eddig sajnáltam az időt Tőletek Kép! Bocs! Inkább aludtam levélpötyögés helyett!! Kép
Szóval a szülés nagyon gyors volt, már reggel úgy ébredtem, hogy kétujjnyi volt a méhszáj, így gyorsan fel kellett mennem a szülőszobára. Ott mire előkészítettek már 2 perces fájásaim voltak, de várni kellett, mert tele volt a szülőszoba. Ebben csak az volt a rossz, hogy hallottam azokat, akik éppen szültek, és ez nagyon rossz élmény volt! Negyed 10kor befekhettem, fél 10kor burkot repesztettek, 10től 12:10ig tartott a horror, gázzal enyhítve, aztán hipp-hopp megszületett a kisfickó (így becézem) Sokkal hosszabbra és rosszabbra számítozzam. A párom végülis bent volt, tényleg jó volt, hogy ott volt mellettem. A köldökzsinórt nem volt hajlandó elvágni, de egyébként nagyon jól viselte. Azt mondta, hogy őt a tehetetlensége zavarta, (pedig szerintem elég sokat tett) meg ennyi vérre nem számított! Valami új módszerrel varrtak össze, nem is szedtek varratokat, és két nap után már úgy tudtam ülni és járni, mintha mi sem történt volna! Na erre aztán tényleg nem számítottam!! Ádám után vagy 2 hónapig tartott, amíg úgy-ahogy rendbe jöttem! Erősnek és tettre késznek érzem magam azóta is!!
Eddig a siker-sztory! Most a sikertelenségekről! Zalán sem szopik, ugyanúgy, mint annak idején Ádám! A hiba tehát bennem van!!! Tejem lenne, így le kell fejnem, és úgy adom oda neki! Azért próbálkozunk, és néha sikerül is 20-30g szopni, de nagy harcok és sírások árán!Ám ez az állandó fejés nagyon fárasztó, ráadásul úgy érzem, hogy a tejem is kezd apadni! Na de fel a fejjel, mondom magamnak, most már tudom, hogy Ádám is felnőtt, majd Zalán is felcseperedik valahogy! Kép
Tejserkentő ötleteket elfogadok szívesen! Már iszom Fitolak teát és eszem a homeopátiás labdacsokat! Iszom sok folyadékot és megpróbálok pihenni is! Zalán amúgy jó kisfiú, szinte csak eszik alszik! Este 11-12 körül eszik utoljára, aztán 4kor kel fel, eszik és alszik 7ig! Ez még egész jó lenne, ha nem kellene közte is fejnem!!
Amúgy Zalán nagyon aranyos! Nem is hiszem, hogy ilyen nagy szerencsém van, hogy egy ilyen édes kicsi csöppséggel foglalkozhatom egész nap! Nagyon élvezem!!!

Búzaszem Hannájának üdvözlet ezen a földön! Gratulálok az Egész Családnak!!!!
ania62

Andrea!
Ez a szülés tényleg kellemes emlék lehet így. Még egyszer gratulálokKép!
A szoptatással kapcsolatban jó lenne tudni, miért nem szopizik Zalán. A tejtermelés legerősebb ingere maga a szopás, fejéssel nagyon nehéz annyi ingert biztosítani, mint szoptatással. Persze a sok folyadék jó és a homeopátiás bogyók sem ártanak.
Esetleg nézzél át a szopis topicba. Vagy még jobb lenne, ha felhívnál egy szoptatási tanácsadót. (Kismama végén, LLL honlapján vannak számok.) Millió kérdés merülhet fel és azt így elég nehéz végigvenni is, nemhogy megoldani.
Az viszont nem valószínű, hogy benned van a hiba, ha így lenne akkor Zalán nagyon is szopizna, csak éppen eredménytelenül.

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Kriszta!
Tudom, nincs mentség, de azért a megkésQk közt legyek én az elsQ. Egyébként rá se ránts, mással is megesett már.

Boldog szülinapot Bencének!

Kép

Andi!
Üdv újra körünkben, gyere gyakran és mutogass fényképeket, légyszí!

Melinda
adnilem

Búzaszem!

Sok boldogságot kívánok Hannához!

Kép

Melinda
adnilem

Sziasztok!

TalisokKép
Mail ment. Légyszi válaszoljatokKép

PamacsKép
A te mailcímed nincs meg nekem, így neked nem tudtam elküldeni a mailt.

KrisztaKép
Mi köszöntöttük személyesenKép
Holnap mesélek.

AndiKép
De jó olvasni rólatokKép Örülök, hogy jól vagytok. Jó, hogy ilyen könnyű szülésed volt.
Szopi miatt ne okold magad, te mindent megtettél, van tejed. Ne magadban keresd a hibát. Sajnos vannak olyan gyerekek akiknek nincs szopóreflexük, lehet, hogy Zalán is ilyen. Sajna nem tudom, hogy hogy lehetne rávenni a szopizásra.
Mikor láthatunk fotót a kisfickóról?

Puszi, Panka

panka

A technika ördöge nem akarja, hogy ma netezzek, de nem adom felKép Először a babanet szórakozott velem, utána áramszünet volt, a szünetmentes itt sípolt nekem, de kitartó vagyok.Kép

És akkor a táblázat az új bébivel:
Kép
Kép

KataKép
Régen írtál, jól vagytok? Ugye csak az időhiány?

SylkeKép
Nálatok is minden ok, ugye?

Panka

panka

Panka!
Nem tudom. Nekem a TGYS és GYED alapja, ha nem dolgoztam volna fél évet, a minimálbér kétszerese lett volna. Persze ez a GYED-nél csak 10eFt különbség, most már annyi se, mert a minimálbér emelkedett, a max. GYED meg nem. A táppénznek ilyen esetben mi az alapja? Én úgy gondoltam, azt is hasonlóan számítják, vagy akkor mégse? Igazán nem tudom.

Kriszta!
Tudom, hogy hamarabb találkozunk, mint hogy olvasnád DE szégyelld Magad, hogy ilyeneket gondolsz rólamKép!!!
Az elemeket külön gyűjtöm egy kis zacskóban. Egy másik kis zacskóban a lejárt gyógyszereket. Mellette van 2 db szemetes, az egyikbe a "maszatolós" hulladékot teszem (nejlonnal bélelve), a másikba a "darabosat" (pl. tejesdoboz). A szemetesek mögé, kupacba gyűjtöm a papírhulladékot és a PET palackokat. (Utóbbiból nincs túl sok, így a végén kidobom a "közös" kukába. Sajnos sokszor a papírt is, mert elég messze van a szelektív gyűjtő. Üveget szinte soha nem dobok ki.)
Na, és ez az egész a mosogató alatt van. Ide jár Gerda mostanában kotorászni. Persze mondanom sem kell, nem állt meg a narancshéjnál (pedig az se egészséges), kihúzta hátulról az elemes zacskót, és ezután zártam le az egészet a gyerekzárral. Nem akartam megvárni a gyógyszeres zacskó felfedezését, gondolom ez érthető.
Ja, és még utoljára: a szüleim szelektíven gyűjtik a hulladékot kb.... nagyon régen (mióta az eszemet tudom biztosan). Ezért kezdetben nekem komoly szorongást okozott egybe dobálni a tojáshéjat, a konzervdobozt, meg a tejesdobozt. Alig várom, hogy újra külön dobálhassamKép! Tudod Monapelt is részben ilyen okokból használtam.
Ja, és van egy biológus férjem, erős környezetvédő attitűddel.
Meg egy apósom, aki a Környezetvédelmi Felügyelőségen dolgozott.

Ilyen körülmények közöztt ugye nem gondoltad komolyan, hogy az elemet csak úgy kidobom a kukába???

(Bencénak mindjárt keresek valamit, csak most elrohanok az oviba!)

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

A kis közvéleménykutatásom eddigi eredménye:
2 családnak jó a 3 óra, a többieknek inkább a 4 óra lenne jobb. Így, hogy fizetős a terem szerintem akkor tegyük át a kezdést 4 órára. Jó? Holnap hozom a pontos címet.

BettiKép
Igen, TGYS, GYED alapja min. bér 2×-e (vagy a szerződés szerinti bér, ha ez kevesebb) ha nincs meg a 180 nap, most már csak 3eFt a különbség bruttóban (nettóban is e körül). De a táppénznek még az előző GYED az alapja, legalábbis én ezt a felvilágosítást kaptam. Na de majd meglátjuk kb. 2 hónap múlva.Kép
Mi is szelektív gyűjtjük a szemetet.Kép Bent Ikeás szelektív gyűjtőnk van, kint van 3 kukánk, komposztálónk. Mi elég sok ásványvizet iszunk, így ha a kuka megtelik a flakonokkal (az egyikbe csak az megy) bedobjuk a zsákot a kocsiba és visszük a gyűjtőbe. Az égethető szemetet meg ilyenkor télen a kazánba tesszük (szénnel, fával fűtünk), igaz ez nem túl környezetkímélő, de a szemétteleptől egy kicsivel talán jobb.
A lejárt gyógyszert hol veszik vissza? Már egy jó nagy szatyorral összegyűlt, de csak rakosgatom, nem tudom hova kéne vinni. Gondolom a gyógyszertárba, de mindegyikben elveszik?

Jó éjt, Panka

panka

Kriszta, Panka, Betti!
Sajnos ma nem tudunk MM-re menni, mert Ádámnak reggelre hőemelkedése lett, és köhögni is kezdett.
Nektek jó szórakozást kívánunk!

Emese

mse173

SZiasztok!

Név és zsülinaposokat így megkésve is isten éltesse.
Hanna babához gratulálunk. Én a saját tapasztalatomat írhatom le. Alka sem cicizett. 2 hónapig játszottuk, hogy szopizott30-40 ml-t, aztán a többit cumiből kapta. Aztán szép lassan leszokott a cumiról és cicifüggő lett. 8 hónapos múlt és még csak szopik. Mellette pedig eladtam 60 l tejet. És semmi tejserkentőt nem ittam, szedtem, stb. Remélem, hogy Zalán babánál is így alakulnak majd a dolgok.

Andi: Neked is még1x gratulálunk.

Panka: babik.krisztina@chello.hu
pamacs

Sziasztok!

Panka, Kriszta!
Valamit szerintem félreértettem a péntekkel kapcsolatban. Most gondoltam utána. Szóval azt hittem, hogy általában szól a kérdés. De lehet, hogy konkrétan erre a péntekre vonatkozott? Mert most nem érünk rá, akkor tartjuk a Matyi névnapját. De különben jó a péntek hat.

Panka!
Igen, most, hogy írod nekem is rémlik ilyesmi, hogy a GYED az alap. De ezt nem tudom, mert nem érintett.
Valahogy én is így szeretném gyűjteni a szemetet. Csak hát sem komposztálni, sem égetni nem tudunk, és a tárolókapacitásunk is elég véges.
Engem a mostani intézményesített szelektív gyűjtésben az zavar, hogy a szemetünk nagy részét nem tudnám/tudom kezelni. Lehet, hogy a törvénynek így megfelel, de hogy mennyi a hatása... Ha a saját hulladékunkat megnézem, a nagyrésze olyan, hogy nem lehet egyik szelektív kukába se dobni. Persze lehet, hogy csak a mi szemetünk ilyen, másoknál működik a dolog. Nem baj, majd egyszer...Kép
A gyógyszert a gyógyszertárban átveszik. A gyógyszertári üvegeket csak ott, ahol kiadták, a többit szerintem mindenhol. Nekünk csak pár hónapja gyűlik ilyen sok gyógyszerünk, mióta a gyerekek versenyezve betegszenek.

Emese!
Jobbulást kívánok ÁdámnakKép!

Kriszta!
Most látom a tegnapi küldeményem nem jutott el. (Furán működött a babanet este.) Akkor még egyszer: Bencének boldog szülinapot írásban is.
Kép

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Andi!
Ádámom a születése utáni első két hétben nem tudott szopizni, mint utólag kiderült, túl kemény volt a mellem, ahhoz, hogy rá tudjon harapni. Nekem szopi előtt sokáig meg kellett egy kicsit fejni, és akkor már ment a dolog.

Betti!
Köszi, és drukkolj, hogy vasárnapra túl legyünk rajta!

Pamacs!
Ha tudunk menni, akkor egy franciasaláta jellegű kaját viszek.

Emese

mse173

Sziasztok!

EmeseKép
Gyorsan kúráld ki Ádámot, vasárnapig még van egy pár nap.Kép

PamacsKép
Köszi a mailcímet.

BettiKép
Szerintem ált.-ban szólt a kérdés. Most péntekre még nem hiszem, hogy sikerül helyet találni.
Én már olyat is hallottam, hogy a szelektív gyűjtőkből ugyanúgy a szeméttelepre viszik a cuccot, azért remélem ez nem igaz.
Képzeld, ma délben jött át a mailed.

TaliKép
Kép
Terem lerendezve, de pontos címet nem sikerült megtudnom. De bejelöltem egy térképen, hogy hova esik. A Szinvapark mögötti utcában van, a sarkon van egy kisbolt és közvetlenül amellett. Ki van írva, hogy Elte tánciskola. Rácsos ajtaja van. Miután beléptetek az ajtón fel kell menni a lépcsőn az emeletre és már helyben is vagytok.Kép Remélem sikerül mindenkinek odatalálni.
Kép
Műanyag székek vannak, de asztal nincs. Tudna valaki hozni valamilyen asztalt.? Krisztának ha sikerül autót szerezni ő hoz, de ha mégsem akkor valaki más?
Van hifi, amit lehet is használni, ha van valakinek gyerekzene cd vagy kazettán az is jöhet.
Meg a gyerkőcöknek lehetne hozni játékokat, hogy ne unatkozzanak.
Hirtelen ennyi jutott az eszembeKép
Esetleg valakinek valami ötlet vagy javaslat?

Olyan fáradt vagyok, biztos ez az idő. Lehet, hogy ledőlök én is Benihez.Kép Ma estére meg bevagyok jelentkezve dokibácsihoz, de úgy nincs kedvem kimozdulni.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Sehol senki? Vagy nektek is vacakol a babanet?
Mit szóltok hozzá milyen szépen süt a nap? Én nagyon élvezem.Kép
Tegnap voltam dokibácsinál, volt vizsgálat is és C2000-et kaptam. Azt mondta, hogy nem rossz, de nem a legjobb. Így most kicsit beparáztam.Kép Még 7 és fél hétig kikéne húzni. Kérdezte, hogy pihenek-e eleget, mondom igyekszem amennyire Beni mellett lehet. De most már azért próbálok minél többet pihenni, nehogy valami gond lehet. Az azért megnyugtató, hogy a méhszáj zárt. És engedélyt kaptam az uszizásra is.Kép Hazajöttünk, gyorsan fel is próbáltam a fürdőrucimat és képzeljétek jó rám.Kép

Talival kapcsolatban ami még eszembe jutott, az a váltócipő. Nem csak a gyerkőcöknek kell, hanem nekünk is, mert a nagyterembe nem lehet utcai cipővel bemenni. Zokniban meg egy kicsit hideg a parketta.

Gyertek, írjatokKép

Puszi, Janka

panka

Panka!
Sajnos Ádám egyre betegebb, és mereven ellenáll minden gyógyítási kísérletenk. Nem lehet a lázát megmérni, beadni a gyógyszert, vagy az orrát megtörölni. Nem tudom, hogy tudunk e menni a talira. Kép(((
Kaptunk antibét a torkára, de azon gondolkodtam, hogy nem adom be neki (már 4x kapott 20 hónap alatt, és ez sok!!!!).
Szerinted baj, ha nem adom be?

Emese

mse173

Sziasztok!

PankaKép
Mostanában itt is vacakol a babanet, sokszor kiírja, hogy nem található a szerver, vagy valami ilyesmi, angolul.
Hát akkor próbálj meg pihenni, amennyit csak tudsz! Fogd be a nagyikat, meg említetted, hogy öcséd is van... Vigyázz magatokra!
Épp a teremmel kapcsolatban akartam kérdezni, hogy milyen a padlózata, mert a kisebbek még csúsznak-másznak, leülnek, ne vigyünk -e plédet vagy valamit. Remélem nem lesz túl hideg sem.
Ja, köszi a térképet, és minden infót!Kép

EmeseKép
Már én is nagyon várom a talit, és mi is köhögünk, (mármint a 2 gyerek) de már inkább kifelé jönnek belőle. Szerencsére a gyógyszert beveszik. Veronika már egész jól van, a kicsi még taknyol, de vasárnap még messze van!
Az antibé antibiotikum? Ezzel én is mindig dilemmában vagyok, hiszen a kisfiam is még csak 15 hónapos, de most kap harmadjára! Az orvosnak is említettem, de azt mondta, ne aggódjak! Mert ha nem adom be, még rosszabb is lehet, és azt nem akarom, hogy kórházba kerüljön, hiszen most állítólag tele vannak a gyerekkórházak mindenféle felső légúti nyavalyával. Egyébként ha nincs láza, nem adok neki, de a hétvégén az volt,(szerencsére csk 1x) így muszály.
Azért jó lenne, ha tudnátok jönni!

MarikaKép
Azért ne tanuld halálra magad!Kép
Minden o.k.? Tudod...

Új bébiket üdvözlöm!
Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok

Vagy tizedszerrre próbálok most belépni.
nzsuzsa

Na úgy látom sikerül.

Szóval, hétfőn voltam Timinél, Hanna gyünyörű, már próbáltam feltenni képet Róla, de a szerver nem működött.

Kép

Remélem, most jó lesz.

Panka
Hétfőn még dokinál is voltunk, Beni köhög, állandóan folyik az orra, hőemelkedése volt, babauszit is le kellet mondanunk, a doki néni hallani sem akart róla. Nem tudom még a vasárnapi tali menni fog-e. Egyszerűen nem akar nekem a tali összejönni. Még egyre sem tudtunk elmenni. Azt akartam Neked mondani, hogy nagyon bátran emelgeted Benit. Nagyon vigyázz Magatokra és tényleg próbáld a nagyikat befogni, ahogy Ditta is javasolta.

Na megyek, mert Beni megint sír.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!
Panna!
Nagyon vigyázz magadra.Én az utolsó idQkig emelgettem Tamarát aki akkor sem volt vékonyka.Szerintem ha hozzá vagy szokva , hogy emelgeted nem lehet baj.Hogy is magyaráznád meg neki, hogy nem lehet?

Emese!
Én még nem voltam olyan bátor, hogy a felírt ab-t nem adtam volna be a gyerekemnek.Egyszer a szedés közben hányós-fosósa volt, így mind kijött belQlle a gyógyszer így a fülére ment a gyulladás Kép .Szóval sztem ezzel nem szabad könnyelmqsködni.Ez a kisebbok rossz.

Melinda
adnilem

Búzaszem!
Hanna gyönyörű! Sok egészséget és boldogságot kívánok nektek!

Ditta, Zsuzsa!
Nektek is gyors gyógyulást kívánok! Mi már biztos nem fogunk addig kilábalni a betegségből, úgyhogy vasárnap nem megyünk a talira.

Melinda!
Az a baj, hogy Ádi annyira ellenáll a gyógyszerek bevételének (meg egyébként minden nemű beavatkozásnak), hogy mire beleerőszakolom a gyógyszert, már ki is hányja. Kép
Ppróbálom mindig beadni neki, de rendszerint nem jön össze. És ha egy ab-ből kevesebbet adsz be mint az előírt mennyiség, azzal csak ártassz. Szerintem.

Lányok!
Azért is szerettem volna nagyon elmenni a vasárnapi talira, mert sajnos hétfőtől anyagi okok miatt meg kell szüntetnem a net hozzáférésemet.
Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadott ebben a topikban egy éve, és sok boldogságot, egészséget és sikert kívánok nektek, gyermekeiteknek és egész családotoknak!
Remélem, hogy azért nem szakad meg teljesen a kapcsolatunk - bár a napi történésekbe net hiányában már nem fogok belelátni - de MM-en, és esetleg a városban még találkozunk!
Próbálok majd időnként bekukkantani ide, ha nyílik rá módom, de ez már nem lesz ugyanaz.
Új email címem: mse173@citromail.hu

Emese

mse173

Betti!
Ti is hamar gyógyuljatok meg! Kép

mse173

Emese!

Kép

Remélem, még összefutunk.

Melinda
adnilem

Sziasztok!

Matyinak 40 fokos láza vanKép. Illetve most már lement 39-re lázcsillapítóval. Nem hiszem, hogy vasárnapig helyre jön. Úgy látszik, nekünk se sikerül sose eljutni taliraKép Most alszik. Szegény nagyon rosszul lehet, mert úgy kell beleimádkozni a gyógyszert mindig, most meg Ő kérte, hogy adjak.

Panka!
Az én méhszájam 33 hetesen 2000-es volt. Aztán 40+3 hetesen is 2000-es volt...Kép

Emese!
Köszönjük! Ádi is gyógyuljon meg hamar! Mi biztosan fogunk találkozni MM-en. Ide pedig várunk visszaKép!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Az előző írás még délután készült. Csak elküldeni nem tudtam. Szinte egész nap vacakolt a babanet.
Azóta Matyinak megint visszament a láza 40,5-re, megint lerángattuk 39-ig. Kapott borogatást, kétféle lázcsillapítót. Hihetetlenül gyorsan jött az egész betegség. Szerintem láza vasárnapra már nem lesz, de nagy valószínűséggel még fertőzni fog. Ráadásul Gerda 1-2 napos késéssel szokta követni. Így sajnos megint nem tudunk menni! Pedig Matyi is annyira készült.
B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

EmeseKép

Nagyon sajnálom! Mármint hogy nem jön össze a tali, és innen is nagyon fogsz hiányozni!!
Néha azért adj életjelet, jó??

BettiKép
Akkor ez már influenza? Az jár ilyen magas lázzal! Ti is gyógyuljatok meg!

BúzaszemKép
Nagyon szép a babád!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien

Sziasztok

Nem tudom ez a vírus milyen vírus, de Beni is rettentő rosszul van. Igaz még láza nem volt, csak hőemelkedése, de negyed óránként szívjuk az orrát, nagyon kohog és már kétszer hányt is slejmet. Borzasztó látni egy ilyen pici gyereket betegnek lenni. Nem tudom vasárnap mi lesz, de nem hiszem hogy addig javulás várható......

Emese
Rettenetesen sajnálom, én nagyon sokat ksznhetek Neked és szeretném továbbra is tartani Veled a kapcsolatot. Nagyon vigyázzatok Magatokra és nagyon fogtok hiányozni.Kép

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok

Nem tudom ez a vírus milyen vírus, de Beni is rettentő rosszul van. Igaz még láza nem volt, csak hőemelkedése, de negyed óránként szívjuk az orrát, nagyon kohog és már kétszer hányt is slejmet. Borzasztó látni egy ilyen pici gyereket betegnek lenni. Nem tudom vasárnap mi lesz, de nem hiszem hogy addig javulás várható......

Emese
Rettenetesen sajnálom, én nagyon sokat ksznhetek Neked és szeretném továbbra is tartani Veled a kapcsolatot. Nagyon vigyázzatok Magatokra és nagyon fogtok hiányozni.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Bocsi kéátszer kattintottam.
nzsuzsa

Sziasztok!
HAZAJÖTTÜNK TEGNAP AKÓRHÁZBÓL. CSAK ÁLLNI TUDOK MÉG, IGY RÖVID LESZEK.
KÖSZÖNJÜK A GRATULÁCIÓKAT, NAGYON ARIK VAGYTOK. EL IS BŐTEM MAGAMAT.
MAJD HA JÖN AHUGOM DIKTÁLOK NEKI RÉSZLETEKET.
PUSZI
TIMI

Kép

KépKép
búzaszem

Zsuzsa!
Drága vagy! Marad a telefon, meg a személyes talik. Azért ha tavasszal lesz sétáltatós tali, légyszí engem is hívj!
Ádival is küszködünk, orszívás, lázcsillapítás stb.
Ádi is csak 4 hónapos volt, mikor az első nagy vírusfertőzését elkapta, úgyhogy most együttérzek.
Gyógyuljatok meg (és vigyázz mert már én is elkaptam Áditól)!

Búzaszem!
Szegényke, csak állni tudsz! Még egy jó darabig sokmindenen fogsz úgy meghatódni, hogy elbőgöd magad!Kép Én is így voltam.
Jaj, de jó lenne még elolvasni a beszámolódat!

Emese

mse173

Betegeknek gyógyulást kívánok! Kép

Tegnaptól Laura orra is folyik...remélem nem lesz beteg.
Én ma kényeztetö napot tartottam, mert MEGÉRDEMLEM Kép
Szauna, utána becsomagoltak fóliába Kép A múltkor írta itt valaki (elfelejtettem), hogy egyik ismeröse hetente fodrász, kozmetika stb.stb.
Azt gondolom, hogy nekem is böven van mit pótolnom.Kép
neva

Ezt az üzit még tegnap írtam, de nem sikerült elküldenem a karbantartás miatt. Na de most hátha.Kép

Sziasztok!

Tegnap egy kicsit elbeszélgettem Lacival, hogy érzem, hogy többet kéne pihennem és társai, hát elég negatívan állt a dolgokhoz. Erre ma de. hazaugrott egy órácskára, hogy Benivel legyen.Kép

EmeseKép
Beni még csak 1× kapott volna ab-t, de ő sem nagyon vette be, meg ment is a hasa tőle, így nem erőltettem. Igaz én eléggé gyógyszer ellenes vagyok. Viszon a szövődményektől félek. Nem egyszerű a döntés. Ugye az ember a gyerekének a legjobbat szeretné.Kép Milyen gyógyszert kaptatok? Én azért drukkolok nagyon, hogy meggyógyuljon vasárnapig Ádi.

DittaKép
Igyekszem pihenni, ma is 1/2 10-kor másztunk ki Benivel az ágyból.Kép Segítségem sajna nem sok van, anyukámék még dolgoznak, anyósomra nem számíthatok, öcsémék meg csak szünidőben tudnak Benizni, szegényeknek olyan sokat kell tanulni. Pedig mostmár érzem, hogy néha jó lenne egy kis segítség. Nagypapám szokott jönni Benihez heti 2×, de ő már 78 éves, néha vele is csak a gond van.Kép De azért olyan jó, hogy még eltud menni Benivel sétálni, játszik vele, nyugodt szívvel rá lehet bízni. Na de majd csak lesz valahogy.Kép Az a 7 hét már nem olyan sok.Kép
A teremben parketta van, de van 4db műbőrrel bevont szivacs (olyan, mint anno tesiórákon volt, csak ez jó állapotban van.Kép) Nem szokott hideg lenni (oda járunk MM-re).

ZsuzsaKép
Nagyon édes Hanna, nem is úgy néz ki, mint egy újszülött.
Babauszi: csak most a betegség miatt nem engedi a dokinéni vagy egyáltalán? Gyógyuljatok meg gyorsan.Kép
Emelgetést nagyon nehéz megállni, de igyekszem.Kép Ma is már az ölembe volt, mikor eszembe jutott, hogy hoppá, nem kéne ölbe venni.Kép

MelindaKép
Hát igen, vannak helyzetek, amikor muszáj felemelni.

BettiKép
Matyinak nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánunk!
Kép

Puszi, Janka

panka

Sziasztok!

EmeseKép
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni vasárnap.KépKép
MM-re hétfőn v. kedden fogtok járni? Azért néha majd írjál magatokról egy-két szót.

BettiKép
Méhszáj ügyileg egy kicsit megnyugtattál.Kép Pont az jutott az eszembe, hogy most itt izgulok, számolom a heteket, hogy még mennyit kéne kihúzni a 37. hétig, aztán a végén meg majd nem akar időben kibújni.Kép

TimiKép
Remélem hamar jön a hugod, mert nagyon várjuk a szüléssztorit.Kép

NevaKép
Kényeztető napKép Én is elbírnám viselni.Kép

Minden kis betegünknek gyors gyógyulást kívánok, küldök nekik egy kis pozitív energiát: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Kép

Képzeljétek tegnap du. az utolsó polc is a helyére került a konyhában, ezt is megértük.Kép Így már csak egy pár doboz van, amit ki kell pakolni.

Puszi, Panka

panka

Neva!
Hát ez már valami!!!! És te is minden héten???
Én egy héten egyszer járok edzőterembe, de alig tudom ilyenkor Ádit elpasszolni 2 órára.

Panka!
Jó urad van neked! Kép
Már biztos, hogy nem megyünk vasárnap, mert ha jobban is van Ádi, akkor sem szeretnénk senkit megfertőzni, ráadásul már magamon is érzem, hogy elkaptam.
Ma megint voltam a dokinál, és azt mondta, hogy ha Ádi kihányja a ab-t, akkor inkább ne adjam, csak valamilyen hurutoldót írt fel a fuldokló köhögésére (mert a Stodal sajnos nem vált be).
MM-re veletek szeretnék kedden járni (bár a jövő héten még nem biztos, hogy tudunk menni).
Remélem, azért nem te pakolod a dobozokat a konyhában!!!!

Emese

mse173

Sziasztok!
Nálunk is vacakolt a net.

Andinak Képés Búzaszemnek Kép hatalmas gratula a kis jövevényekhez. Megnéztem ám Hanna babát, csodálatos! :-) Szívből gratulálok mindkét kismamának és családjának, gyors felépülést, és elegendő tejcsit kívánok!

Én most itthon tornázok, Cindy Crawford terhesség utánni torna videókazettájára (Új dimenzió a címe), nyárra látható eredményt szeretnék produkálni. Szerintem az asztmám is, ha meg nem is szünne, de tünetmentes lenne. Ja, vacsira is joghurtot, vagy kefírt eszem müzlivel.

Ma pedig Gyönggyel voltunk moziban, a Micimackó és a Zelefánt c. rajzfilmet tekintettük meg. Kb. 1 órás volt, és szépen végigülte. Közben hangosan kacagott, vagy kommentálta a látottakat.

Betegeknek jobbulást!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?