Új privát üzeneted érkezett!

Panka!
Hiányoztál, és a tali is. Ha jó idő van, én szívesen mennék holnap is.
A cikk csúcs! Csak az a baj, hogy álltalában akik ezt a kérdést felteszik, azok nem fogják olvasni.

Ági!
A GYEK-ben mindig rengeteget kell várni, ha hajnalban mentek sem biztos, hogy gyorsan végeztek, mert nem érkezés szerint hívnak be. Kép

Üdv: Emese

mse173

Ági!

Örülök hogy aférjed meggondolta magát.
Miért kell a GYEK-be menni?

Magdi
lilien_csenge

Sziasztok!

Írtam egy jó hosszú szöveget, erre eltűnt, sorry így jártam.
Na gyorsan: mindenkit üdvözlök!!!!
A szülinapososknak, névnaposoknak sok minden jót kívánok!!!!!

Beszúrok Beniről egy képet, remélem sikrül.

Ági
Miért kell ilyen hamar csípőszűrésre mennetek? Nem négy hónapos kora után kell menni?

Kép

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

SziasztokKép

ZsuzsaKép
Megzabálom ezt a fiút!!Kép GyönyörűűűűűKép

PankaKép
A babuci miatt alakítjátok át a lakást?
Nálam most nem lehet bemenni a konyhába..most száradnak a szekrények..csak ugrálni lehet a cuccok köztKép

DeliceKép
Már én is akartam kérdezni, hogy miért kell "kiszöknöd"?? Főleg ha alszik a picilány?

GyöngyöskeKép
Hogy vagytok? Néztem előbb az ablakaitokat a kocsiból. Mindenhol fényár voltKép

DittaKép
Tényleg a kicsi is eszi már a virslit??Kép Akkor attól ilyen szép nagyKép

Csajok! A férjem követeli az újabb találkozót! Nagyon jól érezte magát veletekKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

PankaKép
Nekem is hiányoztál!Kép Húú, most nem lennék a helyedben! Mármint a felfordulás miatt! Nekem elég volt augusztusban! De legalább szépek lesztek karácsonyra! Ma láttam a házatokat, ott voltunk a szomszédban, a férjemet kisértem el a Népkerti Vigadóba. Azt a cikket én is olvastam! Milyen igaz!

KodaKép
A kicsi meg a Szent István u. 8-ba volt leadva, nagymamám testvére vigyázott rá, mert anyukám nem ért rá. Mit csináltál a konyhaszekrényeddel??Kép

DeliceKép
Örülök a kedvező változásnak! Talán egy-két hónap, és rendeződik a helyzet! Vannak olyan férfiak, akik az átlagnál nehezebben alkalmazkodnak a baba érkezéséhez. Az mindenesetre jó, ha a szülésnél bent volt!

MarikaKép
Ide nem írsz, titokban meg Delicével találkozgatsz...Kép
Mailt megkaptad?

ZsuzsaKép
Nagyon édes a kisfiad! Éjszakák hogyan alakulnak?
A kisfiam mostanában egy kis angyal, általában csak hajnal 4-kor jelez, hogy cicizni akar! Ez nagy haladás a korábbiakhoz képest.

Na, megyek belövöm a videót, mert mindjárt kezdődik a Szülőszoba, és nincs erőm végignézni, inkább felveszem.

Mindenkinek jó éjt!!

Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Emese, mi ott leszünk 10 után egy kicsivel. Várunk a szökőkútnál, jó?
Többiek, Ti is csatlakozhattok.Kép

Puszi, Panka

panka

Panka!

OK!!!

MSE

mse173

Sziasztok!

Zsuzsa!
Nagyon aranyos BeniKép!

Koda!
Elképzeltem, hogy indiántáncot jártok a konyhábanKép

Emese, Panka!
Mi ma nem megyünk. Én voltam olyan hülye, hogy megnéztem a szülőszobát, iszonyú fáradt vagyok. Utána is alig aludtam, Gerda nagyon sokat szopizik mostanában éjszaka. Mióta beindult a fűtés, szárazabb a levegő. Gondolom Ő is szomjas. (Mi is.) Tavaly kinéztünk egy párásítót, csak mire meg akartuk venni nem volt. Mire volt, tavasz lett. Jövő héten legkésőbb megvesszük. Bár lehet, hogy nem várok Gáborra, megyek és megveszem.
Csak nem tudom elég lesz-e egy ekkora az egész lakáshoz. Valaki használ párásítót? Milyen tapasztalataitok vannak?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Ezt hallottátok?

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok!

Lesz tali?
neva

Sziasztok!

Panka
Frankó a cikk, amit beszúrtál! Már ki is nyomtattam!
Ha lesz egy kis időd, írd már le lszi, hogy csinálod, hogy csak annyit ír ki a gép, hogy "ezt" más szinnel? Én csak úgy tudom beszúrni, hogy az egész címet kiírja.
Köszi

Betti
csernatony@hotmail.com
Igen, csípőszűrés. A drnő, akinek megmutattuk a GYEK röntgenre adott beutalót. De az biztos, hogy fél napot nem tudunk ott tölteni, az rengeteg, Rebeka 3 óránként eszik, én meg fejek. Szóval gáz.
Az ultrahang is olyan pontosan kimutatja, hogy mi a helyzet?
És ahhoz a Riskó drnőhöz nem másfajta beutaló kell? Vagy egyáltalán hogy működik? (már nem a drnőre gondolok Kép )
Szigorú felügyelő - a férjem, ill. néha anyukám vannak bent Rebekával, amikor kijövök. Anyukám elnézőbb, de Robi általában számonkéri, hogy mi tartot ennyi ideig a mosogatás, tejpakoláson kívül...
Kiállítást nem én szerveztem, de itt volt a szomszédunkban, Marikáék idelátogattak megnézni a kiállítást, és felhívott, hogy tudnánk-e találkozni. Hát tudtunk Kép

Emese
Ha nem érkezés szerint hívnak be, akkor miszerint? Nem lehet időpontot kérni?

Magdi
Csipőröntgenre kell mennünk Kép - de már biztos olvastad fent Kép (Még soha nem voltam a GYEKBEN)

Zsuzsa
Én úgy tudom, legkésőbb 3 hónapos korig kell menni csípőszűrésre.
Beni cukorfalat!!! Kép

Koda
A kiosonásról már írtam fent.
Képzeld, ilyenkor utánamtelefonál. Kép Most is ez történt. Nagy a lakás, "süket", és amikor alszik Rebeka, akkor is valaki ott van a környéken. Ahol a gép van, az meg különösen messze van - itt soha nem hallanám meg, ha felébred.
Szóval mennem kell.

Ditta
Megint megy a Szülőszoba?
Egy ideje (12 hete) nem ültem TV előtt. Igaz nem is álltam.. Kép Nem vagyok valami tájékozott.

Nézi valamilyikőtök a Barátok köztet? Kép

Sziasztok!

delice

Szia Ági!

A csípőszűrést 4 hónaposan szokták csinálni, röntgennel. Annak idején én azt tanultam, hogy a korszerű módszer UH-val hathetesen. Ezek után eléggé ledöbbentem, mikor Matyival egyszercsak a röntgenben találtam magam. A doktornőd elfogadja a Riskó drnő magánrendelésen kiadott leletét is (lehet, a GyEK-ben is Tőle kapnád, csak nem lenne mellette UH kép). Beutalót oda is viheted (rajta vannak az adatok), de nem szükséges. Bejelentkezni nem kell, rendelés kedden és csütörtökön 4-6 és 5-7 óra. (Sajnos nem emlékszem, melyik nap melyik idő. Pamacs most volt, talán Ő tudja.) Cím: Nyár u. 1. A kisvasút végállomásával szemben egy sárga színű ház. Szerintem ide menjetek, ne a GyEK-be. Gyorsabb, megbízhatóbb az eredmény, nem teszed ki Rebekát rtgsugárzásnak.

Nem baj, ha Panka helyett válaszolok? /newurl{URL,szövegamiszínes} Az elején a perjel fordított (alt+q) Remélem érthető volt.

Vegyetek BabyPhonet (remélem jól írtam). Az egyiket bedugod Rebekánál, a másikat meg ahol vagy. Próbáld meg megbeszélni a férjeddel, hogy Neked is jár kikapcsolódás. Az az érzésem jobban járnál, ha nem lenne "segítséged"

Mi nézzük a Barátok közt-et, néha a Vészhelyzetet meg én a szülőszobát is, bár attól Gábor rendszeresen eltilt. Meg hétvégén szoktam a Sliderst is, ha nem felejtem el. És valóságshow-t ugyan nem szoktunk, de most láttuk A kísértés első részét, úgyhogy azóta azt is. Nagyjából ennyi a tévézés, mert ezeknél aztán nem számít, ha kimarad a közepe. Filmeknél úgy nem megy, esetleg videóval 10-15 részletben.

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Ja, Ági!

Megkérdezhetem mivel foglalkozik a férjed, hogy ilyen sokat otthon tud lenni?

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

etti!
Én vettem párásítót, de egy kicsit zajos, és kb egy 20 néyzetméterre elég egy gép, hogy hasson is (egy közepes szobára).
Csak akkor használom, ha Ádinak léguti panasza van. Állítólag vannak csendesen működők is, de azok több 10 eFT-ba kerülnek.

Ági!
A kérdés jó, nagyjából érkezési sorrend volna, de bejönnek előre a protekciósok, és gyakran valahogy valakinek a kartonja hátra kerül, és ülhet ott egész nap.
Viszont vannak jó szoptató helységek pelenkázóval, meg székekkel, úgyhogy ez megoldható.
A férjed igazán érdekesen áll hozzá a szabadidődhöz! Ha alszik a gyerek, vagy el van magának, akkor miért kérik számon, hogy mit csinálsz? Téged is gyerekként kezelnek?
Arról nem is beszélve, hogy ha mindig a gyerek melett vagy, ezt úgy megszokja, hogy soha nem lesz nyugtod.

Üdv:Emese

mse173

Sziasztok!

Lányok!
Milyen volt a tali?

Emese!
Amit én kinéztem tavaly kb. 13 eFt volt, ultrahangos. Sajnos nem tudom mennyire zajos, mert a zajos Mediamarktban nem hallatszott. Úgy nem volt hangja működés közben. Nem mintha nálunk olyan nagy csend lenne, ma is egész délelőtt légkalapáccsal dolgoznak pont előttünk. Meg ugye a autók, buszok, kamionok... Alig várom, hogy kész legyen az elkerülő, bár azt mondják, az se fogja megoldani.
Na mindegy, szóval azt akartam kérdezni, hogy a tiétek mennyi vizet tud elpárologtatni egy óra alatt? Nem lesz tőle vizes minden? Az Apósom 3 éve kölcsönadta az övékét, annak irtózatos hangja volt + mindenhol volt víz utána, csak a levegőben nem.

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Hahhó

Betti
Köszi a helyesbítést - ezek szerint rosszul tudtam, és köszi az ötletet! Oda fogunk menni.
Kipróbálom a beillesztést:

újabb képek Rebekáról

Az egyik képen én vagyok(félévesen) - szerintetek hasonlít rám a lányom?

A férjem, ahogy ő mondja - szabadúszó.. Kép
Autókat tuningol, és motorokkal kereskedik(valami ilyesmi), tavasztól már nem itthon fogja mindezt művelni, vesz egy üzlethelyiséget, vagy valamit, és ott fog "vállalkozni". Egyelőre a garázsban csinálja, ahonnan bármikor bejön. (esetenként duzzogva).

Emese
Azért kéri számon, mert Ő ül bent addig. Merthogy nagy a lakás.. És messze a géptől a gyerek szobája.
Egyelőre így (nem) oldottuk meg.
Lehet megpróbálkozunk azzal a Babyphone-nal, amit Betti javasolt.

Most épp levegőzik Rebeka, az ablakból pont rálátok. Kép
Sziasztok

delice

Pamacs

Riskó drnő rendelésének meg tudnád írni a pontos időpontját? És milyen volt?

Ági

delice

Ági!

Megtaláltam a Pankától kapott számot. Tel: 378-065
Idemásolom, amit jun. 18-án 10-20-kor írtam:
Ha valakit érdekel a közeljövőben a csípővizsgálat, nem kell bejelentkezni, vizsgálat érkezési sorrendben. Rendelés: kedd 5-7 óra, csütörtök 4-6 óra

Szerintem hasonlít Rád Rebeka. Az a kisbaba a nagynéni???

Így már értem, hogy a férjed hogy lehet ennyit otthon. A másik véglet se jó, az enyém meg sose nincs itthonKép.

A babyphonet bébiőrzőnek hívják, a Kismamák hátoldalán rendszerint van az akciósokról kép. Szerintem Ti nagy hasznát vennétek, pont az ilyen szituációkra találták ki. Sajnos nálunk ez szóba sem jött, én a szomszéd babákat is meghallom mindenféle segédeszköz nélkülKép

B.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Betti!
Nem tudom, hogy mennyi vizet párologtat el a masina, de úgy egy éjszaka alatt talán 1/2 liter körül lehet, és én nem érzem, hogy túl sok lenne ez a mennyiség.
A miénk nem ultrahangos, vagy infrás, és ha a gyerek beteg, akkor főleg éjszaka szoktam bekapcsolni, de elég jó hanggal működik (olyan monoton motorzaj+ a víz buggyanása időnként).

Ági!
Rebeka cukiiii... A legédesebb a 13-as képen, ahol alszik. Ja, és hasonlít Kép
Egyébként most még egy mózeskosár, vagy egy tágas babakocsi is megoldhatná a problémádat úgy, hogy a tágas lakásban vinnéd magaddal Beky-t. Ő is jól elszórakozna, ha több helységet látna, és te is nyugodtan ellehetnél bárhol.
Mi anyukáméknál (egy több szintes kertesházban) a mózeskosarat rendszeresítettük, ha kimentünk a kertbe oda is vittem, ha a konyhába, akkor oda stb.

Neva!
Mégegyszer elnézést kérek a harapás miatt, légyszíves tolmácsold Laurának!
Meddig maradtatok?
Ádi kint eljátszotta, hogy azonnal felfordul az álmosságtól, de itthon még 3 órán keresztül nem tudtam elaltatni, jól átvert Kép.

Koda!
Ma a séta alatt Ádinak is elkezdett folyni az orra, és az éjszaka is nagyon nyugtalan volt. Ha túl lesz rajta, jövő héten feljöhetnétek valamelyik délután.

mse173

Emese!

Semmi gond ilyen sajna elöfordul. Már csak egy kicsit látszik. Laura pedig töle megszokott módon hösiesen türte.
Bár el kell mondjam, hogy ma rászóltam, hogy buta vagy. Erre az volt a válasza, hogy a kisfiú a buta, mert megharapta Laura száját. Kép
Nem sokáig maradtunk mi sem mert jöttünk haza aludni. Ami most jól ment. kopp-kopp
Köszi a cd-ket.
neva
neva

Jó reggelt!

Kár volt dicsekednem a minap, hogy már milyen jól alszik a kisfiam...
Az elmúlt 2 éjszaka nagyon kimerített.O(
De szerintem őt is. Már vagy 2 hete, hogy meg van dagadva alul az ínye, de még mindig nem jött ki a foga. Kb. fél óránként felsírt, és nehezen tudtam visszaaltatni. Nem tudom, meddig kínozza még.

ÁgiKép
Én is azt kérdezem, amit Betti: hogy is van ez a nagynéni dolog??Kép Egyébként nagggyyyon szép a kislányod!!
Fura ez a számonkérősdi a férjedtől!

MseKép
Ádi megint alakított?Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Betti!
Itt megnézheted a szülőszobát, ha éppen nem tudod megnézni adásidőben.
http://www.tv2video.hu/e_musor.php?ktv_db=50&rovat_db=347

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!
Megvagyok én is csak a kedvesem elvitte a monitort.Alig győztelek visszaolvasni benneteket, ezt szeretem! Kép

Pamacs és akit érdekel!
www.kepesbt.hu Műanyag nyílászárók.Ez a mi cégünk.

Magdi!
Ti az ablakokat gondolom nem ősszel cseréltettétek, most a Profi is hosszabb határidőre vállalja, most van szezon.

Köszönöm jól vagyunk.Bunngee-zgatunk-azaz vezetgetek, gyakorolgatok.Jövő héten itthon lesz Tamara is őszi szüneten.

Melinda
adnilem

Sziasztok!

Betti, Ditta
Az a nagynéni dolog úgy történt... szóval nem kezdem a legelejéről, a lényeg, hogy ez év márciusában kishugom született - szüleim elváltak rég, apukám élettársától - és így Bora nagynénje lett a lányomnak. Kép Jó, mi?

Emese
A babakocsival már próbálkoztam - igaz nem elég tágas - és lehet, hoyg ezért, de nem szeret benne ellenni. Kép

Megyek, mert hajnal van.. Jéé, most látom, hogy óraátállítás volt, így még csak 4 óra múlt. Én meg azt hittem öt.
Na sebaj, a mosógép kicentrifúgázott, kiteregetek, és visszabújok még.

Páá Kép

Ági

delice

ÁgiKép
Hát Te miért nem alszol?? Éjszaka mosol??Kép Tényleg jó nagy lehet a ház, ha nem keltesz fel senkit veleKép Kicsi lányod nem hagy aludni?

DittaKép
És ez az éjszaka? Ez sem volt túl jó?? Kétszer volt nekünk is, hogy mikor jött a foga, 10-20 percenként sírt fel. Csak hajnali 4-kor tudodtt elaludni..Húúú..azok nagyon kegyetlen éjszakák voltak.

MelindaKép
Mentek valahová kocsival a szünetben?? Kicsit hosszabb útra, az egész család?

BettiKép
Hogy vagytok? Mi még mindíg szívjuk Marci orrát. Igaz csak 1-szer naponta, de azt még muszáj sajnos. De alszik jól, nincs semmi baja. Kivéve egy nagy horzsolást az állán, amit tegnap szerzett. Beesett a kanapé és az asztal közé..Pedig rászoltunk, hogy le fogsz esni..Kép

EmeseKép
És ti hogy bírjátok a megfázást?? Ádám alszik valamit????

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Ági!
Járóka a számítógép mellett???? Kép
Már csak azért, hogy gyakrabban, vagy hosszabb időre jöhess közénk.

Koda!
Jól vagyunk, éjszaka egy kicsit szörcsög, és kínlódunk az orszívással, de túléljük.Kép

mse173

Magdi: én pont a profisokkal vseztem össze. Nekünk már volt redőnyünk és direkt rákérdeztem, hogy azt vissza lehet-e tenni. Persze igen, hogyne... Aztán mégsem, de tudnak egy jó redőnyöst, persze saját költségemre. Közöltem velük, hogy ha ezt előre tudom, nem velük csináltatom, mert ez így már nagyon sokban lenne. Aztán 1 hónap telefonálgatás után végül elvitték a redőnyt és megcsináltatták. Ingyen. De még1x nem akarok hozzájuk menni.

Anita: köszi, majd tárgyalok vele, ha aktuáls lesz. Kép

Ági: örülök, hogy már visszaköltözött a párod. Azért nekik sem könnyű, és szerintem féltékenyek is, hogy egy 3 kg-s 50 cm-es kis büdös bőgőmasina elrabolja a feleségüket. Kép
A bébiphone nagyon jó. Nekünk 2 is van. Kép
Riskó drnő: Macival is nála voltunk. Megnéz normálisan, nem kapkod és 2500 ft. Mi fél órát vártunk, szóval ki lehet bírni. A GYEK meg borzasztó, ráadásul komoly betegek is rohangálnak ott. Pl. sebészet mellett asszem bőrgyógy van. Kép
A gyerkőcök meg mindent a szájukba viszenk. Legalábbis az enyémek.

Neva: Alka többet nem is bírt volna ki. Du. 2 óránként ciccant. Ott meg mindent lehet, csak szoptatni nem.

Panka: táblázathoz az adataim:
Pamacs / Kriszta, 26 év, Avas II., Semmelweis, dr. Szabó Zsolt
és a legfontosabb:
Valter: 2001.09.11.
Aletta: 2004.06.17.

Melinda: meg fogom nézni az ablakokat, de Cicifüggő már itt ül az ülemben, Maci ás Apa útban hazafelé a bábszínházból, aztán irány dédi, du meg rokonok jönnek.

Nálunk is jön a fog. Érzi is a cicim. Kép
Tali mikor lesz legközelebb. Jövő héten őszi szünet, Apa is itthon lesz és akkor be tudnánk társulni a kölkökkel, ha nem gond.
pamacs

Sziasztok!

Gyöngyöske!
Köszönöm! Közben itt is megtaláltam: http://www.szuloszoba.hu Itt megvannak a tavalyi részek is.
Hogy vagytok? Nem írtál semmit Magatokról. Beszoktatás hogy alakul? Másodikától dolgozol?

Ditta!
FogKép Majd csak kint lesz. Neki fáj, Te meg csak fáradt vagy. Tényleg a Te fogad már nem fáj? Könnyen beszélek, Gerdát eddig nem nagyon viselte meg az a kettő. Milyen éjszakátok volt?

Ági!
Mail ment. Legalább a nagynéni nem fiatalabb az unokahugátólKép.

Koda!
Mi most nem vagyunk betegek. Kop-kop. Marci biztos okult is az esetből. Én arra szoktam gondolni, mondom neki, nem hallgat rám, bekövetkezik, amit mondtam. Hátha később majd pont ezért hallgat rám. Ha rájött, hogy olyan nagy hülyeségeket nem mondok. Ez így érthető, vagy nagyon zavaros volt?
Különben lehet, hogy naív vagyok.

Emese!
Akkor gyógyuljatok meg keddreKép.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

SziasztokKép

Tudnátok segíteni? Biztosan többen is kaptatok a napokban a Liberótól olyan lapot, amin rajta van, hogy ha beküldesz a pelenkáról kivágott kis emblémákat, akkor ezt meg azt kapsz. Na én elgórtam valahová ez a papírt, pedig nemrég jött. Ha van ilyen valakinek megnézné nekem, hogy meddig és hova lehet beküldeni a kis emblámát?

nagyon köszönöm!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Pamacs!

Nekem nagyon beváltak és ha most lenne rájuk szükségem akkor is igy döntenék.
Akire viszont itt a házunkba sokan fujjnak azok az ablakosok az Állomás utcán találhatóak. A szomszédomnak aug. óta nincs kész az erkélye.
lilien_csenge

Koda: nov. 30-ig lehet beküldeni. a címet majd megkeresem, a babaszobán volt róla vhol egy fórum, ha megtaláltam megy a link.
pamacs

Cím: "Bármikor eshet" Libero 1660 Budapest Pf. 307.
pamacs

Épp egy jó hosszút írtam, amikor a kislányom egy kattintással mindent eltüntetett...
Egy cseppet sem vagyok ideges!!!
Kép

KodaKép
Látom Pamacs már beelőzött, épp írni akartam, hogy sajna én kidobtam azt a papírt. Éjszakánk szerencsére csak 1-2 rémes volt, azóta jól alszik, de nappal is elég nyűgi, mindig a "szoknyám alatt van". Kéredzkedik az ölembe.

DodusKép
Már neked is hamarosan itt az idő!!Kép Pedig még most jelentetted be, hogy pocaklakód van! Most hogy közeledik a kisfiam szülinapja, egyre inkább nosztalgiával gondolok az egy évvel ezelőtti napokra...Kép Kicsit irigyellek! De csak egy kicsit!Kép

ÁgiKép
Hajnali mosás!Kép

PankaKép
Szépültök-szépültöK?

Na, megyek, készítem a családot, mert megyünk a dédihez a temetőbe!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok, megjöttem!
Azt sem tudom megmondani mikor voltam itt, de az a helyzet, hogy nincs időm még elolvasni sem amit írtok. A munka mellett nincs időm leülni a géphez, kivéve ha az oviba kell valamit írnom. Éves ütemtervet kellett írni, ezalatt megtanultam viszonylag gyorsan gépelni így most ez is gyosabban megy. Egyébként jól vagyunk, a lányok jelenleg nem betegek őszi szüneten vannak. Holnap én még megyek dolgozni, szerdától pedig szabin leszek. Pihenni nem nagyon fogok, mivel vendégeink lesznek a hét végéig. Jövőhéttől pedig újra belendülök a munkába. Hogy legközelebb mikor jövök nem tudom de megpróbálom.
Üdvözlök Mindenkit! Jó egészséget.
Sziasztok! Erika
riki

Sziasztok!

Megpróbálok most mindent bepótólni, mert Beni éppen elaludt.

Pamacs
A múltkor kérdezted, milyen idős Beni , ő 2004. július 31.-én született, szintén a Semmelweis kórházban. Kb. egyidősek a gyerekeink. A Cicifüggő ezek szerint még (az nagyon szuper, nagyon szerettem volna én is sokáig szoptatni) anyatejet kap. Sajnos nálunk már nincs tejecske, csak tápszerecske és jövő hónaptól egy kis sütőtök, alma, banán stb. Az oltásokat hogy bírtátok? Holnap vagy holnapután fogja Beni a háromhónapos oltást kapni és előre figyelmeztetett a doktornéni, hogy ezután nyűgi lesz.

Panka
Hogy haladtok? Nagyon vigyázz Magadra és a kicsi picúrkádra a pocakodban (na és persze a nagyfiúra is), meg ne erőltesd magad. Sajnos most a talikra nem tudok menni, mert szombaton lesz az első vizsgám és hát tanulnom kellene....

Koda
Hogy áll a konyhátok? Részletet lehet már belőle látni? Szegény Marci, de ugye nem lett nagyon bibis?

Ditta
Az alvásunk iszonyú. Nem hiszed el, de kint altatom el a bérházban, mert a szobában nem akar. Amikor kilépünk a lakásból, Beni rögtön elalszik és egy 10 percet várok még, úgy megyek vissza és teszem le az ágyába. Az éjszakák nem változnak. Iszonyúan megviseli ez az óraátálítgatás. Így most hét órakkor már elalszik és 23-24 óra körül jelentkezik enni.

Ági
A férjedel alvással kapcsolatban: nem tudom jól vettem-e ki az írásodból, de a mamáddal együtt laktok. Miért nem bízod rá anyukádra hetente legalább egyszer Hannát? Akkor Te is tudnál pihenni és a férjeddel együtt aludnál. Én amikor hetente egyszer Gabi Bp-re megy, Anyukám nálunk alszik és így én is tudok aludni egy jó nagyot. Bár bocsi elfelejtettem,(de buta vagyok, de magamból indulok ki), hogy Te még szoptatsz. Mi együtt alszunk (bár kezdetben mi is külön aludtunk,de a férjemnek hiányoztunk és visszajött hozzánk) és Gabi is felkel etetni éjszaka néha.

Emese
Már nagyon szeretnék veletek találkozni és dumcsizni, de egyszerűen bonyolultabb az életem, mint amikor még dolgoztam, semmire sincs időm, talán a kismamaság mellett túl sokat vállalok.

Dodus
A legfrissebb hírek a Picúrról? Hogy vagytok?

Most egyenlőre ennyi, megyek még mosni, de igyekszem jelentkezni.

Sziasztok

Ja így alszik Benike, amikor egész nap járom a város különböző pontjait vele.

Kép
nzsuzsa

Zsuzsa!
Gyönyörű a kisfiad. Kép
Aletta semmit nem fogad el, pedig nehezen indult a dolog. Eleinte fejni kellett és cumiztatni, mert csak addig szopott, amíg ömlött a tejcsi (kb. óránként 30 ml-ket). Aztán egyik nap azt vettem észre, hogy már egy hete nem cumizott. Most pedig ott tartunk, hogy csak ciciből hajlnadó enni. Kép

Oltás:hát ezen a téren sajnos nagyon tapasztalt vagyok.
Valti a 2 hónapossal kórházba került, annyira begyulladt neki, a többit "megúsztuk" 2 óra üvöltéssel. Aletta a 2-3. hónaposat jól viselte, a 4 hónaposat elég nehezen.
A mi módszerünk: dokitól irány haza, kúp és hőmérés óránként. Jég a fagyasztóban. Vizes vattát 15 percenként cserélni, ha picit is pirosodik körülötte 10 percenként pár másodpercre jegelni (azt egy törlőbe bele kell csavarni, hogy ne legyen túl hideg). Így elvileg minden OK. boltba stb. ne menj vele, és ha alszik akkor is figyelgesd 15 percenként, mert fél óra alatt nagyon be tud vörösödni és akkor már üvöltés lesz a vége, amíg a jég + víz nem hat. Kb. oltás után 6 óra ami vészes. Ha addig nem vörösödik be, akkor már nem fog. Láz még 2 napig jöhet.
Azért ne ijedj meg, ez a legdurvább eset, csak azért írtam, hátha szükség lesz rá. Anno engem senki nem oktatott ki és szegény Maci zokogott pár órát és végig szenvedte a 2 és 3 hónapos oltást, mire rájöttünk, mit is kell ilyenkor csinálni. Bár bízom benne, ti jobban viselitek majd. Számolj be, ha túl vagytok rajta.
Egyébknt van akinek semmi baja. Nem törvényszerű, hogy nyűgi lesz tőle a Picur.
pamacs

Sziasztok!

Koda
A mosást még este beraktam, csakhogy elfelejtettem kiszedni. Aztán a hajnali evéskor eszembe jutott. A mosógép a tetőtéri mosókonyhában van. S ha már úgyis kijöttem, megnéztem írt-e valaki, és írtam pár sort.
Most az időátállítás jól betett nekünk, mert így fél öt-öt helyett fél négy-négykor jelentkezik a kisasszonyka..

Pamacs
Köszi az infot. Oda fogunk menni, már csak azt nem tudom, hogy kedden, vagy csütörtökön. Majd amikorra összeegyezteti a család a programjait. Kép

Kiderült, hogy keresztszüleim ott laknak Riskó doktornő szomszédségéban. Így legalább meg is látogathatjuk Őket.

Betti
Köszi!

Most scannelem a keresztelős képeket. Ez egy kis meló, mert elég sok van. Bár nem mindet.
Úgyhogy hamarosan majd felrakom a helyére!

A kicsi lányomat nem raktuk eleget a hasára - szinte egyáltalán nem, és nem igazán emelgeti a buksiját Kép :

Kép

Liberós dologról jut eszembe: Ti hogy vagytok kibékülve a pelenkákkal? Mert én sehogy. Többször is át kell naponta öltöni TUTTO COMPLETTO. Pedig már szinte mindegyik fajtét kipróbáltuk.

NA sziasztok.

Ági
(ui. nem most írtam, csak most tudom küldeni Kép )

delice

Zsuzsa!
Beni nagyon édes. Várom már, hogy átjöjjetek, remélem, azért lesz egy kis időd rá valamikor.
Egyébként még élénken emlékszem erre az időszakra, hogy nekem sem volt semmire időm, de kitartás, lesz ez még így sem. Kép

Betti!
Mi ma nem megyünk, mert más dolgunk van, de ezért jó szórakozást kívánok nektek!

mse173

Sziasztok!

Látom mindenki növöget. Remélem betegségek elmentek messzire és mindenkinek szelel az orra, nem köhög és a láza a kinti meleggel elszállt.
Nekünk az elmúlt hétvége szinte a kocsiban és a temetőkön telt. Mind a 3 nap. Sajna ezekre a helyekre tényleg csak ilyenkor jut el az ember. A lányunk kapott egy piros labdát és végig azzal volt. A kocsiban azt ölelte, még a temetőre is vittük magunkkal (írtó muris volt, kis gyerek nagy piros labdávalKép), felöltöztetni alig lehetett, mert annyira szorította magához.

Ági!
Jó volt látni téged. Már itt örültem, hogy én ismerlek, erre feldobod magadról a képeketKép De így már megismertelek rajtaKép Lányod tündérien néz ki. Ne izgulj mjad fogja emelgetni a buksitKép Esetleg kérdezd meg a dokinőt nem kell-e tornáztatni. Pelusba nem tudok segíteni, nekünk eleinte a Pampers nagyon jól bevált, aztán kezdett kiszivárogni belőle a dolog, mindenhol, hiába cseréltük nagyobbra. Most Libero van, de ettől mintha pirosabb lenne neki, de lehet, hogy csak a foga miatt hígabbat kakil és azért. A DM-est sokan dicsérik.

Koda!
Konyháról képeket hol lehet megtekinteni?

Na ideért a lányom, inkább befejezem mielőtt könnyes vége lesz.

Puszika, Marika

marika

Hali!

Az előző kép jó béna lett Kép Kép Kép
Addig kicsinyítgettem a méretet, meg alakítgattam, hogy ilyen jó béna lett! Kép De már tiszta ideg voltam tőle.

Zsuzsa
Érdekes, Rebeka Hanna meg a babkocsiban nem alszik el.. Kép Csak akkor van el benne, ha már alvás közben teszem bele. Igaz én nem megyek vele távolságokat, csak itt az udvaron. Végülis a levegő a lényeg, és mivel a városba amúgy nem mennék.. Szóval ezért.
Ha bejutok egyszer Miskolcra, készülök venni neki babakocsira rögzíthető állatkákat, hátha nézelődés közepette esetleg majd elalszik. reménykedem... Kép
Sajnos ez az anyukámra bízás tényleg nem működne, azért még változó, hogy mikor kéri a kisasszony a táplálékot. Ma pl. fél ötkor. De közben volt egy napos "visszaesés", amikor fél 3kor szólt. Anyukám inkább napközben szokott bejönni, de egyébként egyre ritkábban.
Amúgyis szoktatom magamat az önállósághoz.
Nagy szükségen lesz rá, ha elköltözünk...
Megkérdezhetem, hogy Te fejtél-e? Én is rettegek, hogy meddig lesz tejem. Egyszer már majdnem vége lett, csak aztán nekiláttam turbóban fejni.
Milyen tápszert adsz Beninek? Látom Rebekával is egyidősek, 5 nappal idősebb a fiad. Kép
A cumis étkezést jól fogadta?

Ajaj, nekünk is következik a 3 hónapos oltás..

Pamacs
Jól megijesztettél! De sebaj, remélem átvészeljük.
Nekünk a két hónapos oltás viszonylag zökkenőmentes volt.

A rendelőben vizsgálat után - szuri előtt elaludt az ölemben. Aztán persze felsírt a szúrásra, de kb egy perc múlva megint aludt. Este nyűgös volt azért.
Pláne, hogy "drága" anyósomék pont aznapra tették a látogatást, így aztán szegénykém még fáradtabb lett. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem rossz érzésem van tőle, amikor szinte kiszedik a kezemből a gyereket. Vannak ilyen kedves látogatók. Mennyivel jobb, amikor én adhatom/nám oda... (vagy ez csak az én "bogaram"??)

Marika
Jók lettek a képek? Ha tudsz majd küldj már légysz egy párat.
Eleinte a Pempers nekünk is jó volt. Mármint az egyes méret. Mert az van kiképezve az anyatejes babócák ügyeihez. Viszont azt hamar kinőttük.

SZiasztok, pusszantás!

Ági

delice

SziasztokKép

PamacsKép
Nagyon köszönöm az információt, kedves vagy! Eddig még mindíg megkaptam, ha beküldtem az emblémákat. Most az ágyneműre gyúrok!Kép
Az oltás miatt pedig nem irigyellek! Nálunk épp az ellenkezője történt. Soha nem kellet borogatni, nem sírt miatta, aludt rendesen. Csak a láz volt meg, de az sem zavarta....

ÁgiKép
A kislányodról így is tündéri a képKép
Pelenkával kapcsolatban: mi is kipróbáltunk mindenfélét, de maradtunk a LIberónál. Ebből szinte sose szivárog ki semmi. Nekünk más pelustól pirosodott a feneke..De minden babánál más válik beKép

ZsuzsaKép
Annyira édes a kép Beniről! Én is annyira találkoznék már veletekKép
És jól olvasom? Nincs tejecske? Én is csak 5 hónapos koráig szoptattam marcit. De ő magától hagyta abba, pedig lett volna még egy kicsi tej. De kiköpte a cicit és a tej is elapadt, hiába fejtem. Neki csak a tápszer kellet. Mai napig azt eszi, imádja! Beba 2-t iszik.
És a kérdésedre válaszolva: de, nagyon bibis lett MarciKép Nincs bőr az állán, a szemöldökén és a szeme alatt..ha látnád! De majd te is megtapasztalod, csak induljon el Beni felfedező útraKép

Marika, ZsuzsaKép
Majd csinálok képet a konyháról, ha érdekel benneteket.Kép És szólok, hogy hol látható. Már a finisben vagyok!

EmeseKép
Merre mentek, hogy nem értek ma rá? Mi jót csináltok?

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

És ezeket persze elfelejtettem meszúrni. Pár kép, amit most csináltam.

Itt nem kapott reggelit, így kiszolgálta magátKép
http://babanet.hu/album/albumimages/3451/84103.jpg

Itt meg egy kis orángután.:
http://babanet.hu/album/albumimages/3451/86050.jpg

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!
Sajna már megint nem maradt időm elolvasni a leveleket, de felraktam néhány képet az "alkotásaimról"!
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1872&page=1

k
kriszta13

Sziasztok!

Megtörtént a három hónapos oltásunk. Azt sem vette Beni észre, amikor már kihúzta a doktor néni a tűt. A kúp beadásánál viszont irtóan elkezdett sírni, aztán elaludt ahogy hatni kezdett a kúp. Most lennt sétál nagymamival.

Ági
Nekem két hónapos kora után egyszerűen elment a tejem. A bimbóm úgy nézett kia sok fejéstől, mint egy sebes karfiol, fejtem, fejtem, de már 20 ml körül vagy kevesebb jött belőle. Azt is odaadtam Beninek, hátha még visszajön, megindul (mert már hallottam ilyenről), de nem sikerült. Bánkódtam is eleget miatta, de most már megbarátkoztam a gondolattal, mert Beni olyan szép, egészséges, vidám kisbaba, hogy egyszerűen elfelejtem mellete minden bánatom (de ha éjszakázunk, akkor morgok egy kicsit játékosan, ő meg nevet rajtam). A cumisüveget első pillanatól elfogadja, kezdetektől a mIlupa: Aptamil HA Prev. tápszert kapja, hypoallergén és nincs is vele semmi baj (hál' Istennek).

Koda
ha készen lesz a konyha, azért mehetnénk már sétálni együtt, találkozni, dumcsizni.

na megyünkbevásárolni Apával, majd jövök még, ha tudok.

Búzaszem, Cat, Forgi hol vagytok?

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Én is olvasok majd később, de most egy gyors kérdés, mert tudom, hogy sokan sütögettek itt muffint:

Másolok, ha nem bajKép:
Kezdő muffinosként lenne kérdésem.
Még soha nem sütöttem, sütőm sincs, de Dóri, aki csak az olyan sütit értékeli amiben több a krém mint a tésztaKép, tegnap muffint evett (két pofára).
A feladat adott, nekem is sütnöm kell.
Milyen formát érdemes venni?
Van valami tapasztalatotok a mostani Corás újságban lévővel kapcsolatban?
Ez 12 db-os, teflon, 2000 körül van az ára + most ajándék 100 db papír jár hozzá.
Árban tudtok valami közelebbit, hogy mennyi a szilikonos? Én ugyanis néztem ma és nem volt itt a Corában csak az akciós, teflonos.
Ja és mennyi hozzá a papír csak úgy magában? Azt sem találtam sehol. A Corában hol kell keresni a papírt hozzá?

K.

KépKép

KépKép
kata007

KataKép
Én csak papírt láttam hozzám méghozzá papír-írószerben, ami villanyrendőr körül van a főutcán. Az árára nem emlékszem, de nem volt valami sok.....Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok! Elnézést, hogy eltűntem, de sajnos kórházba vittek és nagyon megijedtem, hogy a babával van baj! A terhespathológiára kerültem és nyomták belém az infúziót pár napig, de hála az égnek, nem nőgyógyászati hanem belgyógyászati gondom voltKép)) Most megpróbálom visszaolvasni mindenki üziét, hogy bekapcsolódhassak a beszélgetésbe, és tudjam követni az eseményeket. Puszi! Sylke
sylke

Sziasztok!

Gyorsan kihasználom, hogy itt az egyik öcsém.Kép
Beni legújabb szava az, hogy pákó.Kép Látszik, hogy őszi szünet van, így szoktak köszönni a fiúk.
Szülőszoba nálam is nagy kedvenc, de nem túl emberi időpontban van, így én is mindig itt a neten nézem meg.Kép

BettiKép
Köszi a kendőről a leírást. Az a fogyis mail engem is érdekelne.Kép

ZsuzsaKép
Milyen nagyfiú már Beni.Kép
Milyen suliba jársz? Bátor vagy, hogy bemered vállalni Beni mellett.

KodaKép
A baba miatt alakítjuk át most a lakást, de nem őmiatta.Kép Már tavasszal akartuk, de akkor jött a jég, a tetőt kellett csinálni. Akkor úgy döntöttünk, hogy majd jövő tavasszal. De mikor megtudtuk, hogy májusban jön a kistesó úgy döntöttünk, hogy most gyorsan belevágunk.
Vasárnapra készíted már a pénztárcád?Kép

DittaKép
Itt jártatok és nem jöttetek be? Ejnye - bejnye. Máskor tessék bejönni egy kicsit.Kép

ÁgiKép
Rebeka is már milyen nagylány.Kép Hogy becézitek?
Pelenka: nekünk első perctől kezdve a Huggies vált be, most is azt használjuk. Bugyipelusban pedig a DM-es Babylove-ot veszem.

MarikaKép
Nincs fotó Dorkáról a labdával? Biztos édes lehet vele.
Új nicknevet kreáltál?Kép

PamacsKép
Következő táblázatban benne lesztek.

KrisztaKép
Alkotások jók, töklámpást nekem a fiúk szokták készíteni, hogy nehogy elvágjam a kezem.Kép

KataKép
Árakat sajna nem tudok. Nekem két formám van, mindkettő teflonos 12 lyukú, az egyik Zenker a másik Ikeás. A Zenkert nagyon szeretem (lehet, hogy azért mert ez volt az első?Kép), az Ikeást nem annyira. Ezekhez mindig kell papír. Papírból nagyon sokféle van, vigyázz mert nem egy méret. Nekem az Oetker vált be a legjobban, igaz ez a legdrágább. Van a Duninak is virágos, de ez pl. az én sütőmbe kicsi. Szilikon forma állítólag nagyon jó és ahhoz papír sem kell, de ez elég drága. Talán a Sparban láttam. Corában papír azon a soron van, ahol a tepsik, sütiformák, de nem mindig lehet kapni. Most mintha a mellette levő sor belső végén láttam volna kirakva sok színes Duni papírt.

MagdiKép
Nincs valami jó Kardinális recepted?

Megyek, mert még valami ebédet össze kéne dobni.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Kata!
Nekem szilikonos formám van. Hat luk van benne, kb. 2000 Ft volt. Én vettem egy másodikat is, mert kivenni akkor lehet belőle, amikor már kihűlt, és így nem kell várni az elsővel, gyorsabb. (Nem szeretem, ha sokáig be van kapcsolva a sűtő, Gerda ide-oda mászkál.) Ebbe nem kell semmi, csak bele a tészta és kész, nagyon szépen kifordul a végén belőle. Úgy tudom a teflonosba sem kell feltétlenül papír, lehet kikenegetni is.
Különben a szilikonos ára nagyon szór, láttam már sokkal drágábban is, az enyém Fackelman (biztos rosszul írom), kék színű.

Koda!
Nekem miért nem küldött a Libero levelet? Pedig most mi is azt használjuk. Tegnapelőtt dobtam ki egy zacskót.
Marcit meg látom éheztetitekKép
Hogy áll a konyha?

Emese!
Köszönjük szépen, jól lekéstükKép Valahogy tegnap reggel minden összejött.

Ági!
Csípőszűrés megvolt tegnap? A kép szerintem aranyos így isKép Hová költöztök?
Ugye Te kérdezted a pelenkát?
Matyinak annak idején semmi nem volt jó. Kipróbáltam többfélét, jöttek elő a piros pöttyök, egyre csúnyább volt. Még legjobban a Pamperst bírta. Ki nem folyt semmi, de a popsija... Aztán kipróbáltam a Monapelt, az bevált, használtuk is majdnem végig.
Gerdánál nem az igazi, kifolyik, meg kicsit pöttyös is tőle. Neki viszont jó a Libero. A Pamperstől pirosodik. Vele mást nem próbáltam. A Monapelnél valszeg a mosópor a ludas, Matyinál Lovellát használtam, de azt már nem lehet kapni.
A kifolyásról annyit, én úgy vettem észre valamiért a lányoknál gyakrabban megtörténik. Bár nekem csak egy-egy "kisérleti alanyom" vanKép, nem biztos, hogy ez számít.

Zsuzsa!
Na, akkor megnyugodhatsz a további oltások miatt isKép. Általában ugyanúgy viselik. Nálunk sem volt semmi baj, ráadásul a kúptól olyan jól aludtak utána...

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?