Új privát üzeneted érkezett!

Hehe Neubi!

Én is pont ezt a vonalzót csináltam meg magamnak, csak próbaként. Berakni nem tudtam ide, de jobb is. :lol: Nagyon szép!

Ponger!

A Szabó Ágnest a nővérem ajánlotta, miután kiszenvedtem a Siposnál. A Sipos férje egy másik díszpéldány az Andréka Bertalan..talán valakinek mond valamit ez a név.
Miután kiderült, hogy mégsincs pszichés problémám, szívem szerint visszamentem volna a Siposhoz jól beolvasni neki. Nem tettem, mert a férjem és családja is a Siposnál vannak. Csak nehogy valami komoly betegségük legyen. Szerencsére csak gyógyszert járnak hozzá íratni. Közben tolja a füstöt az orruk alá :?
Sok szerencsét az új háziorvosnál!

Ja és a terhesség alatti tilalmak..hát én minden este egy nagy kád melegvízben fürdök, rendszeresen biciklizek, itthon szobabiciklizek, már szaunáztam-gőzöltem is pár percekre, cipekedni, vezetni, vizsgázni, idegeskedni és minden egyéb tiltottat szoktam..de ha egy gyerek meg akar maradni, azt mondják akár mit csinálhat a kismama. :)

Kép
babancs

Sziasztok! Jó reggelt!

Mi ma reggel finom csokis muffinnal kezdtünk őszibarack kompóttal... jó kis vasárnapi reggeli. :lol:

Na Szilvi mi aztán jól kifogtuk ez a nőszemélyt, nem semmi, hogy neked is nyugtatót írt, nem normális az a nő! a vicces az, és egyben szomorú is, hogy én az egyik hülyétől mentem a másikhoz. :(

Sziasztok szép vasárnapot nektek
ponger

Sziasztok!

Ponger!Az én dokim a belvárosban, a Pálffy utcában rendel.Meidl Katalin.Nagyon rendes--nem dohányzik---az egyetlen probléma az,hogy sokat kell várni,mire bejutsz hozzá,mert mindenkivel elbeszélget...persze ha már bent vagy,akkor ez nagyon jól esik :D

Lányok,szégyen,de az én sportom eddig még mindig csak a séta :oops: Van itthon egy Rzbint Réka terhestornám,de eddig csak 1szer csináltam meg :oops: .......azt hiszem lusta vagyok...

További szép napot mindenkinek!

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Lányok, hogy Ti mennyit tudtok írogatni!!! :D
Nekem is a Szabó Á. a háziorvosom, de ő nem a Kamilla gyógyszertárnál rendelt??? Mondjuk már nemtom hány éve nem voltam nála... gyors fejszámolás, 6 éve nem láttuk egymást. :)

Én is csinálom a tiltott dolgokat, nagybevásárlás gyerekkel, vezetés, takarítás, szex (vagy az nem tiltott? :oops: :D), idegeskedés, néha kevés pihenés.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Szia Mindenkinek!

Jányok!Eldőlt,hogy végül hol lesz a decemberi tali?A Bécsi kávézó szerintem sem a legideálisabb hely.Bevallom,nincs ötletem,hova kéne menni.Talán újra a Mandalába...?(Arról lemaradtunk múltkor.) :D

A várandósság alatti tiltott dolgokra csak annyit írnék,hogy a legtöbb esetben igazatok van.Eltúlzott a kismamák védelme.Persze,ha megelőzhető a baj egy kis kényszeres pihivel,miért ne élvezhetnétek... :wink: :lol:
Viszont a szaunával vigyázzatok,tényleg.Mert a szauna a testet felhevíti,mesterségesen lázssá teszi egy időre,és a lázas állapot,akármiyen jól van a kismami,károsíthatja a magzatot.Az idegrendszeri fejlődést visszaveti.Épp tegnap olvastam.Az első trimeszterben kiváltképp,hiszen az első három hóban fejlődik ki minden szerve a picinek.Később tulképp "csak" mennyiséági fejlődés zajlik.
Szóval nem kell búra alá bújni,de amit nem fontos megcsinálni,vagy nem ajánlott,kerüljétek.
Előző szavaim egyfajta aggodalom szülte,nem kioktatásnak szántam.Annyi aggódni való marad így is...Igaz?! :)

Még jövök ma.Addig is:cupp!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Úgy tűnik,hogy a bécsi kávézót leszavaztuk.Ok,akkor hová menjünk?Felőlem lehet újra a Mandala-ahogy Maminti írta,,azt hiszem ott is vannak sütik. :wink: Ott tutira elférünk mindannyian abban a hátsó teremben.
Szavazzunk! :D ....időnk persze mint tenger!
Pussssssssssz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Az izotóplaboros kérdésre Szilvi kimerítő választ adott.
Szilvi! Ha mész, szerintem még nem baj, ha nem viszel beutalót, csak szólni fognak, hogy legközelebb már vigyél. Az Andréka Bertalant én is ismerem, de szerencsére csak hírből. Én is a Szabó Péternél kezdtem pályafutásomat. Fél évig külföldön volt és addig az ő betegeit is a főorvos kezelte. Na engem addig orvos nem látott, mindig csak a vért vetettem le és nem vártam meg a dokit.

Engem is meg akar anyukám kímélni mindentől. Pénteken amikor a Bálint iskolatáskáját haza kell hozni, mindig el akar jönni velem a suliba, hogy ő majd cipeli. Na de most pénteken nem szóltam neki és hol a Bálint hol én vittem + ilyenkor tonacucc is van. Nagyon mérges volt rám, de én leállítottam hogy köszönöm, de ha segítségre lesz szükségem úgyis szólok.

Az osztálytalálkozó nagyon jól sikerült, az Erzsébet liget vendéglőjében volt. Kicsit féltem tőle, nem-e valami késdobálós hely, de szerencsére nem. 10 éve voltam ott utoljára egy lakodalomban, hát akkor elég lepukkant volt. Koszos székek, asztalterítők, a kaja szar volt. Állítólag egy darabig zárva is volt, de most hangulatos lett. 2 kifogásom volt, de mindegyiket a terhességnek tudom be. Sajnos lehet bent dohányozni és egy idő után vágni lehetett a füstöt a teremben, alig szuszogtam. A másik, hogy kb. 10 órától volt zene, de olyan hangosan játszottak, hogy a mellettem ülő hangját alig hallottam. Babócám meg mint az őrült úgy táncolt bennem. :D 1/2 1-ig bírtam a banzájt. Itthon meg nem bírtam elaludni, órákig nézegettem, úgyhogy ma nagyon korán lefekszem aludni.

Jaj, majdnem elfelejtettem egy nagyon fontos dolgot. Amikor bent voltam a kórházban magzatvíz-vizsgálaton egy nagyon szimpi csajjal kerültem egy szobába. Mindketten március 26-ra voltunk kiírva. Neki 2 kisfia van, szerettek volna egy helyes copfos kislányt. Az ő teszteje sem lett jó a Down-kórra vonatkozóan 1:66 lett az eredménye. (Nekem 1:119.) Nagyon talpraesett csaj volt, mondta hogy ő egyáltalán nem fél, mert biztosan rossz időpontban vették le tőle a vért. Most derült ki, hogy ez a lány az egyik volt osztálytársnőmnek a kolléganője. Sajnos a múlt héten telefonáltak neki a kórházból, hogy döntse el meg akarja-e tartani a babát, de beteg lenne. Természetesen nem tartotta meg a terhességet és a múlt héten meg kellett szülnie (kisfiú lett volna). Mikor ezt megtudtam nem tudtam megszólalni, most éreztem igazán át az egész "tortúrának" a súlyát.

Elteszem magam holnapra, sziasztok!

Puszi Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Sztem is inkább a Mandala, ott olyan jól elfértünk, és nem zavart minket senki, a pincércsaj se sokat. :wink:
Az Árkádban nagy a forgalom, figyelemelterelő, a Bécsiben ezer éve nem voltam, nem is emlékszem, milyen belülről.

Maminti, holnap megyünk csörgőzni! :)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Nóri!

A Meidl Katalin a Sipos mellett rendel. Hozzá cikinek éreztem az átjelentkezést, na meg ott nagyon sokat kell várni. Többet, mint a Szabó Ágnesnél.
A Meidl Katalin nagyon jó orvos, a Sipos épp szabin volt, és a férjemet mindenhova elküldte kivizsgálni.

Zitaanyu!

Én a Liezen-Mayer utcába járok a Szabó Á-hez. Lehet, hogy korábban a Kamilla gyógyszertát mellett rendelt (vagy ott is rendel). Ezt nem tudom.

Találkozó: én már teljesen rázizzentem a Bécsi Kávézóra. A Mandalában én sajna baromira fáztam ott hátul..bár valószínű, hogy igen vékonyan öltöztem (mivel ott délután dögmeleg szokott lenni), nyitásra mentünk - gondolom akkor kezdtek el fűteni.
Szerintem nemdohányzó hely kéne. Nekem az Árkád 1. emeletén a süteményes-fagyis nagyon szimpatikus. Jó nagy helyek, tiszta levegő. Szerintem most többen is leszünk, mint a múltkor.
De részemről a Mandala is jó (majd jól felöltözök :lol: )

Kép
babancs

Babancs, hát milyen várandós vagy Te, hogy fáztál???
Nekem mindig melegem van. :(/:)

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Nemtom..már arra gyanaxom, hogy elkezdett átcsapni alulműködésbe a pajzsmirigyem. :lol: Míg túlműködött, nekem mindig melegem volt. Most meg mindenhol meg akarok fagyni..
De hát egy vastagabb pulóver megold mindent. :D

Kép
babancs

Sziasztok! :)

Megjöttünk! :) Szuper volt az út, Sebi nagyon jól viselkedett! Nem is fáradtam el... Csak anyukámnak ne lenne olyan iszonyatosan kemény ágya! A két éjjel nagyon kín volt így, de majd ma bepótolom...
Szegény családom.. nagyon nem érti meg, hogy a kalória és a szénhidrát két különböző fogalom! Drága anyukám is vett sok finomságot és főzött, sütött és hát én meg csak néztem.. Rossz volt látni, hogy szomorú, hogy elszúrta és nem figyelt oda, hogy mit ehetek! :( De a párom legalább helyettem is hamizhatott! :)
Megvan végre a kiságy és a babakocsi is.. Igaz, nem vagyunk nagyon boldogok, de hát ez van. A kiságyat a párom már meg is tervezte, hogy teszi szebbé.. A babakocsin meg nem tudunk mit tenni. Funkcióban csodás, de a színeeee... :shock: Ha láttok egy lila babakocsit tologatni vkit a bokrok alatt, akkor az én vagyok! :D Húúú ez annyira lila!!!! De ezzel nem sokat lehet mit kezdeni.. Újra nincs pénzünk, meg használtat venni sem másikat.. Marad a napszemüveg! :D

Andi!! Mondtam már, hogy nagyon bírlak!? ;)

Nah tente picit!

Puszi Nektek! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

SZiasztok

Megjött az éjjeli bagoly... vagyis én.

SZia Szila!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, a kis Sebi is jól viselkedett. (mondtam, hogy egy ismerősünknek a harmadik kisfiát szintén Sebestyénnek hívják vagyis Sebinek? mindig az ő édes kis pofikája ugrik be erre a névre, és így rögtön mosolygok. Cuki kissrác)

Olyan aranyos ahogy nem bírjuk eldönteni hova menjünk... :lol:
Az a gond, hogy sokan vagyunk, nem iszunk alkoholt, nem szeretnénk dohányozni, a hideget nem bírjuk... :D :D ez a mai vendéglátási viszonyoknak már túl sok feltétel!!!
:roll:

Nóri!
Az tényleg elég ciki ha mellé jelentkezek át, vagy nem? ne foglalkozzak ilyenekkel? :?
Jaj nekem a Légy bombajó kismama nagyon nem jött be, folyton önreklámoz alatta meg a férje cuccait nyomja, tök idegesítő, hogy mindezt a gyakorlat közben. :x

Lívi!
Huh ez a történet nagyon szomorú. Szegény, borzalmas lehetett neki, annyira jó, hogy nálad minden rendben van.

babinti!
Egyetértek veled, én se hallottam jókat a terhesség alatti szaunázásról.

Lassan kicsit depis leszek, a régi nadrágjaim már szorítanak, de a kismama nadrágok meg nagyok rám. jelnleg inkább érzem magam egy dagadt tyúknak mint kismamának. :cry:
Pedig eszméletlen mennyit mozog és rugdal ez a kismanó!! Imádom.
Tudja valaki mitől változik a nevünk alatti "jelző"?
kezdő felhasználó, felhasználó...stb. idő+hozzászólás függvénye lehet?
Na megyek mert nem a "saját" gépemhez ültem le és a párom már morog mikor óhajtok felállni... :evil:

Jó éjszakát nektek
Bea
ponger

Szila!

Üdv! Örülök, hogy jól sikerült az út.

Ponger!

Én akkor vettem észre, mikor 1000-nél több üzenetem lett, hogy "régi felhasználó" lettem. Talán 500 fölött voltam haladó..szóval hozzászólások függvénye. :)

Kép
babancs

Bea!

Még nem mondtad! De jó, hogy mondod, mert mi lázas keresésbe fogtunk az interneten már, hogy van-e ilyen nevű ember egyáltalán.. Szinte csak vezetéknévként használják a Sebestyént. De így már jobb, ha van, akit még így hívnak! S ráadásul pozitív a gondolatod, ami hozzá kapcsolódik! :))

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

SZila!!
Szerintem nagyon szép név!!! és valahol szuper, hogy nincs belőle sok, nem?
Jaj és egyszer látnod kéne azt a kisfiút, rég láttam ilyen édes kis mosolygós tündért!

Én azt nem tudom eldönteni, hogy nálunk a kistesó B betűvel kezdődjön-e vagy sem, mert kis családunk minden tagja B betűvel kezdődik: Bea, Balázs, Benedek.
A kérdés az kilógjon-e a sorból vagy sem? :roll: ezen rágódok már egy ideje.
ponger

Szia Mindenkinek!

Húúúúú,Tünde!Bocsi,hogy nem mentünk ma csörgőzni,de el se hiszed?negyed 11-ig aludtunk Babintimmel.Mi lehet velünk?!Hajnalban megébredtünk,magam mellé vettem 8összebújtunk,mint a kismalacok :) ),s eldurmoltuk a foglalkozást.Direkt nem állítottam ébresztést,mert utóbb már Marcus is korán kelő lett.Há,tessék!Időre mentük volna-pont elaludtunk... :lol:

Jányok!Nem lehetne mégis a Mandalában mikulásoznunk? :) Babancs,majd jól körbeveszünk,hogy ne fázz,vagy van egy jobb ötletem:Marcus ha felbátorodik-szaladgálni kezd,következésképp futni kell utána;ha fáznál,fogócskázhatsz vele... :wink: :lol:

Szila!Szia újra közöttünk!Elismerésem,hogy ellen tudtál állni anyukád finomságainak.Nekem nem mindig sikerül.Van is a finom falatok után bűntudatom rendesen...

Nóri!Megértelek a terhestornát illetően.Otthon bennem sem volt elég kitartás,ezért a szülésre felkészítő tanfolyam tornáján vettem részt.Bár ott többször nevető roham tört rám,csak úgy zengett tőlem a terem.Valójában a párom a hibás,mert az egyik lábemelős gyakorlatnál azt találta a fülembe súgni,hogy olyan édes vagyok,mint egy vergődő halacska... :? :lol: Meg aztán a mozgás rám mindig is nevettető hatással van.nem vagyok képes normálisan fallabdázni,mert az ugra-bugrálásoktól szintén hahotáznom kell.De a legtöbb Marcus-séta alatt is már vigyorgok,mint a tejbetök...Most én is vadászom a jó kismama,baba-mama tornás könyveket,dvd-ket.Sosincs késő elkezdeni.A terhestorna.lap.hu-n olvastam valahol,hogy milyen jótékony hatásai vannak.Csajszi!Hajrá...!!! :D

Ja,így utólag köszönöm a pindúrkám újszülött fotóira vonatkozó dícséreteket.Valaki kérdezte,hogy nagy baba volt-e,mert annak látszik.Mondhatnám,hogy igen,de 4000g-al,52cm-esen már átlagosnak számít.Sajnos nem tudtam megszülni természetes úton,mert nem nyílt ki a méhszájam eléggé,csupán három ujjnyira,pedig,nagyon szuggeráltam.Gyorsan megcsászároztak,mert elfolyt a magzatvíz,és már a 42 hétben jártunk.Kicsit féltem a műtéttől,de amikor már vajúdtam,és tudatosult bennem,hogy nemsokára megölelhetem gyönyörűségem,már egyátalán nem számított.Pedig micsoda terveim voltak a szülést illetően...A lényeg a baba volt,nem én.Persze én csak hallgassak,mert a terészet olyan szerencsés alkattal áldott meg,hogy a folyamatos fájást se éreztem erősebbnek egy kiadós menstruációs görcsnél.még viccelődni is volt kedvünk párommal,a dokinkkal.Remélem,Ti is könnyen élitek majd meg a szülést!Aztán,ki tudja,hogy második babumnál mi lesz a helyzet...

Most mennem kell.
Mindnyájatokat puszilunk!
Kép

KépKép
KépKép
babinti

Tegnap este egy fórum kismamáinak a szüléstörténeteit olvasgattam, ha esetleg titeket is érdekel: http://szules.8m.com/
Szerintem mi is mindenképpen írjuk majd le a szüléseink történetét, sokat lehet belőlük tanulni.
Szmoni lesz az első! :wink:
Sziasztok
Bea
ponger

Sziasztok!

Ponger!
Nem biztos,hogy kellemes az első találkozásnál,hogy nem az ő rendelője előtt ülsz,de itt te vagy a lényeg,nem ő.A Midl nagyon lelkiismeretes doki..ja,ezt már írtam....nagyon ajánlom!!!
Rubint Réka számomra egyik fájó pontja még az is,hogy egy tökéletes testű nő arra akar ösztönözni,hogy ne aggódjak,sosem késő és simán lehetnek olyan feszes combjaim,kőkemény popóm,mint neki.Namost ez már csak genetikailag is lehetetlen :roll: ...úgyhogy én is szívesebben tornázgatnék valami emberközelibb kazira :!:

Lívi!
Nagyon szörnyű,amit leírtál!Most még jobban örülök,hogy a te vizsgálati eredményed jó lett!

Szila!
Le a kalappal a tartásod miatt!Én biztosan bűnöztem volna egy kicsit..valamivel megmagyaráztam volna magamnak,hogy most kivételesen miért szabad! :wink:
örülök,hogy jó volt a kiruccanás!
Sebestyén nevű ismerősöm nekem is van és meg kell mondjam,nem csak a neve különleges,de nagyon jóképű az illető :wink:

Maminti!
Jól kezdtétek a napot!!!Lustálkodás,összebújás....ez olyan jó....főleg,hogy én időre keltem,nagyon tudok ácsingózni most az ágyikóm után!!!!!!!!......lehet,hogy be is pótolom a hiányt így ebéd után... :D

További szép napot....napot????Undorítóan szürke idő van.A végén még a kedvem is elromlik tőle

KépKép
f.nóra
Győr

Ja, a Mikibuli helyszíne nekem teljesen mindegy ám!Találjatok ki valamit és én ott leszek!

KépKép
f.nóra
Győr

Szila!
Köszi, a szimpátia kölcsönös, de majd még dolgozunk rá személyesen is a találkán. :wink: :)

Találka: Csatlakozom Nórihoz, nekem is mindegy teljesen a helyszín, a tea nagyon fincsi volt a múltkor (az ára már nem annyira... :D ), én per pillanat a sütire vagyok ráizgulva, de holnap kiderül a védőnőnél a mérlegen állva, hogy ez teljesen helytelen, úgyhogy nekem is tényleg mindegy a helyszín, csak menjünk és dumcsizzunk. :D

Andi

Kép
andykamama

sziasztok,

én is rosszalkodok most egy kicsit, munkaidőben írok :D
ha már nem mehetek szabira..
én is a Meidl Katihoz járok és szeretem, csak nagyon sokat kell nála várni.

voltam EKG-n, meg cukron és 8 lett a cukrom :o
most vissza kell fognom magam édességügyben, pedig egy kis nasi minden nap kell a pociba, hogy jol érezze magát.

ma megyünk 4Dre, remélem jol fog sikerülni.

hétvégén is akartam irni, de inkább olvasgattam a régebbi hozzászolásokat.

remélem a talira én is el tudok majd menni, én is nemdohányzó helyre szavazok. (bár a párom dohányzik :( .. még!)

szabit nem sikerült még kiiratni.. sok a melo. ja és nincs kinek átadni a lezáratlan ügyeket.. persze emiatt nem nekem kéne aggódnom, dehát én olyan lelkiismeretes munkatárs vagyok.

hétvégén olvasgattam a dúlákról, és nekem is tetszik. azt hiszem én is szeretném ha ott lenne velem a szülésnél. ráhellel fel kell vegyem a kapcsolatot.

örülök, hogy mindenki jól van.

melo folyt. köv.

angela.

Kép
Kép
angel77

Szila!

Örülök, hogy sikeresen hazaértetek, itthon majd kipihened a kemény heverő fáradalmait. :)

Most éjszaka van vagy nappal? Úúúúúútálom az ilyen időt! :evil:

Andi hol vagy? Küldj valami jó kis üzenetet. Nevetni akarunk! :D

Nekem is mindegy hol találkozunk. Azért vetettem fel a Bécsit, mert szerintem a somlóijuk Győrben a legjobb. Azt nem tudom, hogy az egész cukrászda füstös-e, vagy van nemdohányzó rész is?
Mehetünk a Mandalába is csak tényleg be kell fűttetnünk. Én is fáztam. Lehet, hogy csak a pajzsmirigy-betegek ilyen fázósak? :D

Kinek van még valami jó ötlete helyszín szempontjából???

Pussz mindenkinek! Lívi

Kép
Kép
v.lívi

nemdohányzó hely nem sok van győrben :(

én is csak a mandalát tudom.

Kép
Kép
angel77

Lívi!

Kettővel feletted vagyok, ugyan nem éppen vicces üzivel, de majd igyekszem. :D :D

Andi

Kép
andykamama

Lívi!
Te is fáztál? Uramisten, akkor úgy látszik, hogy csak mi vagyunk ilyen melegvérűek Tündével. Engem még a halál vize is ver mostanában, pedig alapban én is fázós vagyok. Tegnap elmentem templomba és komolyan mondom, ledobáltam a kabátot, mert majd meggyulladtam. Pedig ott aztán nem veri ki a gázszámla a biztosítékot...
Úgy látom, szépen lassan eltünteti a babanet a vonalzóinkat. A Te sajtosszendvicsed is elpárolgott. :)

Andi

Kép
andykamama

Lányok!

A héten sokat kell járnom-kelnem a városban,körülszaglászok még beülős füstmentes helyek után!.......ha belegondolok,hogy régen mennyire kiakadtam,hogy nem lehet valahol rágyújtani,most meg engem is zavar a füst :roll: ......nagyot fordult velem a világ!
Igen,a Mandalában hideg volt! :shock:
A bécsi füstös, az Árkádban nem biztos hogy lesz hely mindannyiunknak egy kupacon....nehéz ügy!
Talán hely és füst terén a Mandala a legjobb választás...a fűtést pedig valahogy meg kéne oldani...akkoriban még tök jó idők voltak,lehet,hogy nem is akartak annyira befűteni.Azért most már hűvösebbek vannak,lehet,hogy ezzel a fűtés is egyenesen arányos lesz.Hmmmmm??????

Angel!
Szerintem is jó doki.....a sok várakozás után meg ha bejutsz,akkor aztán mindent megnéz rajtad azon kívül is amiért mentél...persze csak ha szükségét látja... :wink:

Nasi :D :wink:
A terhességben az az egyik legklasszabb dolog,hogy az ember mindent ehet szemrebbenés nélkül!!!!....persze nem árt mértéket tartani,de most nincs lelkifurdalásom egy nagy adag süti után vagy egy későn elfogyasztott vacsi után.Tök jó!!!...persze a védőnős méricskélés után mindig megfogadom,hogy namostmáraztán hűha,de ez nem tart sokáig :oops:

Pusssssz
No

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Maminti, hiányoltunk délelőt, Orsiék sem voltak! :(

Nóri! Remélem nem veszed magadra, de ezt a labdát muszáj lecsapnom. Szóval: a cicid is lehet olyan gömbölyű és feszes terhesség és szoptatás után, mint Rubint Rékának, csak egy jó plasztikai sebészt kell találnod. :D:D:D:D:D
No és Máriónak egy naggyon jól fizető állást. :wink:
Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Most hirtelen megfordult a fejemben, hogy elmegyek a Mandalába, és lemeózom, hogy melegebb van-e...
Aztán leesett, hogy én a múltkor sem fáztam. :D

Nóri, Maminti! Győrben hol lehet venni kottás gyerekdalos könyvet/füzetet?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde!

Igaz, nem engem kérdeztél, de tudok segíteni. Nekünk megvan Füzesi Zsuzsának a Zsipp-Zsupp, az Eszterlánc és az Ünnepekre című könyve. Nektek elsőként a Zsipp-Zsupp-ot ajánlanám, ebben rövidebb, könnyen megtanulható énekek vannak. Mindhárom könyvben kottázva vannak a dalok. Bálint nagyon szerette őket. :P

Pussz: Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Sziasztok!

Sajnos rég jártam erre,mert nagyon elfoglalt voltam.
A három gyerek mellett építkezni nem egyszerű mutatvány,de szerencsére túl vagyunk rajta.A hétvégén fel is költöztünk,így remélhetőleg lesz már időm másra is.
Szeretném köszönteni azokat is akiket még nem ismerek,és gratulálni azoknak,akik azóta megszültek.

Tünde!
Olvastam,hogy Ákost várjátok,gratulálok nektek.Sajnálom,hogy gyomorfájással küszködsz :( Kitartást kivánok neked.

Babinti!
Marci már kész nagyfiú lehet,gondolom büszke vagy rá.

Üdv mindenkinek
Csilla
Vendég

Lányok!
Már az is megfordult a fejemben, hogy bevonulunk egy cukiba, elhozzuk a sütit, és naggyon pofátlan módon megesszük a Mandalában a tea mellé, ha nincs más füstmentes hely. Mindenki hoz magával egy sütis villát otthonról, oszt kész. :D :D Majd amikor már magunkra hagytak bennünket, nekilátunk, hogy ne legyen ciki... A múltkor úgyis ránk se bagózott a csaj, miután kihozta a teákat.
Na jó, nem tudom, mennyire jó ötlet... csak úgy átfutott az agyamon. :roll:

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Olyan jó, hogy ilyeneket írtok a Sebestyén tulajokról! :lol: Teljesen meggyőztetek, hogy jó név lesz ez a Kisbékánknak! :)

A melegség.. nem úgy.. hanem úgy... : a terhesség vége felé szerintem ez természetes. Rólam is szinte mindig folyik a víz...

A tali helyre nincs ötletem. Nekem is jó lesz bárhol! :)

Angela! Sajnálom, hogy nem lett jó a cukorértéked. Kitartás! Vannak azért finomságok így is, amit lehet enni. Pl. édesítőszerrel készített túrókrém...

Én ma voltam a védőnőnél. Elértem a 10 kilós növekedést! :oops: De a védőnőm szerint ez még mindig nagyon jó eredmény, ő dícsér engem. A vérnyomásom a szokásos magas érték: 105/70.

Jön valaki közületek csütörtökön délelőtt a terhesgondozóba?
Mennem kell vércsoport-ellenanyagszűrésre és a dokimhoz.
Délután pedig megyünk a párommal szülőszoba látogatásra! Nagyon kiváncsi vagyok! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Lányok, én kitaláltam a tutit!!! :) :D
Most szerdán menjünk el a Mandalába, és nézzük meg, mennyire fűtöttek be. :)
Aztán ha nem elég meleg, akkor a Mikibulit máshova szervezzük.
De az olyan messze van, még több, mint 2 hét... :(

Lívi, köszi!!!! Memorizálok, és megveszem vmelyik könyvet.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Ijnye, de sokat írtatok!! :)
Este altatás után megpróbálok én is géphez ülni.
SZiasztok
ponger

Szia Mindenkinek!

Tünde!Lívi megelőzött.Többek között én is Füzesi suzsa könyveit ajánlanám.Bármelyik könyvesboltban kaphatók.Ajánlhatom még a Líra & Lant könyvesboltot az Arrabonával szemben,a Virágpiac sarkán.Ott tanácsot is adnak,ha segítséget kérsz.Forrai Katalinnak vannak remek gyermekdalgyűjteményei:Ének a bölcsődében,Ének az óvodában,Jár a baba,jár,Európai gyermekdalok 1-2..Vagy próbálkozz a McDonalds könyvesboltjában.Ott is kérj segítséget,készségesen megmutatják,mit érdemes megvenni.Az a mondókayűjtemény is kapható,amit a csörgő-börgőn használnak a lányok (Szól a duda,duda,susa...).
Talán holnap eljutunk mi is a foglalkozásraMa Marcus furán érzékeny volt.Borzasztó rossz napja van,annak ellenére,hogy sokáig aludtunk és sokat bújunk.Mindenen sír.És nemigen akar enni.Remélem,holnap vidámabb napunk lesz.Kikészít ez a köd.Pedig olyan rejtélyes...

Szia Csilla!Nagyszerű,hogy újra írsz! :D köszönöm,Marci csodaszép,és egy tünemény.Kivétel egy ilyen nyűgös napon,de ilyenkor a lehet,még többször megnevettet 8és meg is bántódik azon,hogy ami neki szomorúság azon önkéntelenül is elnevetem magam),csak fárasztó.De Neked mondom?!Igen,nagyon büszke vagyok rá.Ma több képeskönyvet elém tett,hogy nézegessük.Az egyikben hétköznapi használati tárgyak,ruhadarabok láthatók.Szépen kivárta,hogy elmondjam egyenként mindegyik nevét.Amikor a zoknihoz értem,rámutatott a lábára.Mutatta,hogy rajta is zokni van,és megpróbálta kimondani.Édesen csücsörített.Egyszer már sikerült neki,de azóta csak próbálkozik.Ugyanez volt az almánál is.Komolyan nézte,miként formálom a szavakat,majd megkísérelte utánozni.
De rólunk enyit.Mesélj,hogy vagytok?A picúrok is sokat nőhettek.Gratulálok a ház befejezéséhez!Véger egy kis pihi következhet?

Andi!Hogy micsoda remek ötleteid vannak!Csak le ne bukjon a falatozó társaság... 8) :lol:

Angéla!Tedd ám fel a 4D-s képeket!Húú,most olyan jó Nektek!

KépKép
KépKép
babinti

sziasztok,

én voltam szombaton a mandalában (meg előtte is) és egyáltalán nem volt hideg, sőt meleg volt.
bár én du, estefelé szoktam menni.
lehet hogy azért volt hideg mert de mentetek és lehet csak akkor inditják be a fűtést, gondolom éjszakára leveszik.
vagy a sok ember beleheli addigra, mikor én megyek. :D

voltam 4D-n, és.... hát.. még mindig nem derült ki a baba neme. oldalt feküdt. az arca nagyon aranyos :D :D

jo éjt. angel.

Kép
Kép
angel77

Sziasztok,

Azt szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki, hogy hogyan vizsgálják meg a magzatvizet igy a terhesség vége felé.
Nekem már jövö héten az NST után magzatviz vizsgálatra is kell mennem, és fogalmam sincs, hogy ez mivel jár.
Én hülye, meg elfelejtettem megkérdezni a dokimat, mert ez már csak úgy mellesleg megemlitette, mikor terelt kifelé a rendelőből.
Ugye nem fáj?

Móni

Kép
szmoni

Móniiiiiii!!!!!!
Egy hét és szembenéz veled a babád!!!!!!!!!!!!!!!Jajj,annyira szurkolok neked,hogy minden könnyedén menjen és hipp-hopp gyorsan meglegyen!!!! :D Arról az NST vizsgálatról persze nem tudok semmi közelebbit :oops:

Angel!
Lényszi tegyél fel fotókat a 4Dről!Nemsokára mi is megyünk és nagyon érdekel!!!

Tünde!
Azt hiszem megmondom Máriónak,hogy húzzon bele a munkába,mert én csúcsciciket szeretnék és best of popsit! :wink:
Kottás-dalos mondókás könyvet nézhetsz a Baross úti Alexandrában,vagy az Arrabonával szemben a sarki kottaboltban....de ezt a csajpk már leírták neked.Amiket Maminti írt,mindegyik nagyon jó.Ha valamelyiket nem tudod kotta alapján elénekelni,hozd el a talira és megnézzük. :wink:
Ahogy így elnézlek tünde,nagyon várod már a talit! :D ..........bizony,még 2 hét. :cry: :wink:
Jól értem,hogy próbatalit szeretnél? :D :lol: :D

Micsoda rafkós megoldások vannak már a a talira vonatkozólag!Tiszta expedíció az egész! 8)

Na pussz,megyek és elteszem magam holnapra...korán kelek,megyek Szombathelyre órára....már nagyon várom a végét!De már csak 1 hét!!! :D
Jó éjt!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Szia!

Amnioszkópia a neve. Én nem szerettem.
Dokitól függ, hogy érzed-e... ha szépen finoman csinálja semmit se fogsz és nem veszélyes (nekem a Benedekkel 3x volt a dokimnál), de ha nem, akkor viszont kicsit fájdalmas és elfolyhat a magzatvíz is (a császár előtt nekem ilyen volt, amit valami másik doki csinált és elment a magzatvíz, de azt mondták már mindegy úgy is megyek a műtőbe... :( )

De szerintem erről Ráhel tudna többet írni.

De jó már csak 8 nap van hátra! Hogy vagytok? minden ok?
Gondolom már minden be van pakolva.
Tényleg nem szeretnél egy egy pocakos fotót feltenni?
Nagyon fogunk izgulni ám értetek!
ponger

Na jó én is csavarok egyet a dolgon, mi lenne ha délután lenne a tali? olyan 4 óra felé? 8) :lol:
Akkor a Benit is eltudnám vinni, hiszen neki délelőtt óvoda van és a Mandala is talán már meleg lenne. Hm??

Komolyan ha sok pénzem lenne, ami nincs... csinálnék egy tök helyes cukrászdát családosoknak, ahol egy sarokban gyerekjátékok lennének, hogy míg az anyukák beszélgetnek és megesznek egy finom sütit, a gyerekek lekössék magukat. A süteményeknél lenne cukormentes, bio, teljeskiőrlésű és gyerekeknek való finomságok is. Tilos lenne a dohányzás.
Tisztára magam elé képzeltem, milyen lenne, sőt a bejárat mellett lenne egy babakocsi rész is, ahová addig le tudnák rakni.
Fúúú veszek lottót!!!! :D :D Nem jó elképzelés???
ponger

Nóri, igen, talit próbáltam, de nem nagyon harapott rá senki. :(

Ponger,
nekem a du-al az a bajom, hogy a munkahelyemre jön a Mikulás, és oda megyünk. Meg sztem du sokan vannak mindenhol, nem lehet nyugiban dumcsizni.
De ahogy a többség kívánja!

Móni
, az amnioscopiáról ua a véleményem, mint Pongernek. Ha a Te dokid csinálja, észre sem veszed, de ha más...
De ha jól tudom, ezt csak akkor csinálják, ha egy picit már ki vagy nyílva.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Bea! Ezt a lelkesedést! :) Lécci tényleg lottózz, mert ez jól hangzik! :)

Angela! Jó hogy láthattad az arcát! Tényleg kérünk fotót! :)

Móni! Hogy bírod? Nagyon izgulunk értetek! Ilyen vizsgálat mindenkinek lesz? Jó hogy eddig nem tudtam, mert előre tudok izgulni... Szorítok, hogy ne fájjon és ne ez indítsa el a szülést!

Szép éjjelt mindenkinek! :)

Szila

KépKép
KépKép
hangolka

Tünde!
Bocsánat közben én meg a jövő szerdára írtam a délutánt... :D
Persze teljesen igazad van a Mikuláskor nekem se jó a délután!!
ponger

Sziasztok!

Móni!

Az amnioszkópia, vagyis magzatvíz vizsgálat a már nyitott méhszájon keresztül történik az utolsó napokban. Arra kíváncsiak ilyenkor az orvosok, hogy a babát nem érte-e az utolsó napokban valami olyan sokk, amitől esetleg a magzatszurkot üríti a magzatvízbe, vagyis mekóniumos a magzatvíz. Ez oxigénhiányra utal, a lepény nem megfelelő működésére engedhet következtetni, és azonnali szülésre, vagy műtétre is sor kerülhet.
Ilyenkor valóban szükség van erre, hiszen a baba csak akkor üríti a magzatszurkot a vízbe, ha a kevés oxigént a létfontosságú szervekhez kell juttatnia (agy, szív, vesék), és a nem létfontosságú szervektől elvonja az oxigént, ezért azok működése lelassul vagy leáll. Minden felesleget ürít a baba.
Ez mindössze annyi, hogy egy csövet feldugnak a magzatburokhoz, majd egy erős fénnyel megvilágítják, és átlátszó lesz a magzatburok.
Egyáltalán nem vészes, és szülés előtt általában egyszer szokott megtörténni a biztonság kedvéért, ha esetleg az NST nem olyan jó, akkor megcsinálják többször is, vagy áramlásvizsgálatot (flowmetria) kérnek, ami UH-val történik, és a lepény állapotát nézik vele.

Úgyhogy ne izgulj, semmi különös nem történik veled. Én pl. Lilivel át sem estem ilyenen, mert ő a 37. héten bújt ki, Katicával csináltak egyszer, de nem is éreztem. Ja, és nem is az én dokim csinálta, úgyhogy cáfolom az előttem szólókat :) Bár én azt hiszem, hogy ha NST után lesz, akkor mindenképp a Te dokid csinálja mert úgyis neki kell véleményezni az NST-t, lemegy hozzád, beterel az NST szoba melletti vizsgálóba, hív egy szülésznőt segítségül, és pár pillanat múlva túl is vagy rajta.
Nekem azért nem az én dokim csinálta, mert akkor már szabin volt.

Nóra!
Az NST-n a magzati szívhangot nézik a 37. héttől. :)

Remélem sikerült megnyugtatnom kicsit :)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szia Bogi!

Teljesen egyetértek veled, sajnos nálam az a bizonyos utolsó amnioszkópia 41 hetesen volt amikor már egy csomóan benéztek alám :oops: és konzultáltak, hogy mi legyen, az a doki aki csinálta lehet feszültebb volt a döntés miatt mi legyen velünk, valószínű azért nem finomkodott és akkor sajnos éreztem magát a vizsgálatot is meg mint írtam elfolyt a magaztvíz is, de mivel mindez a 41. hétben volt már nem volt érdekes... és akkor már tudták, hogy császár lesz.

De Móni én előtte sose éreztem semmit, pedig 3x csinálta nekem az orvosom, még poénkodtunk is alatta, és az egész pár perc, szóval nem akartam én senkit megijeszteni!!!! :D
Bocsánat ha félreérthető voltam, valamint nem szabad elfelejteni, hogy ez a vizsgálat milyen fontos a baba érdekében :!:
ponger

Sziasztok!

Jól értem, hogy holnapra terveztek egy helyzetfelmérést a mandalában? Csak mert éppen holnap kell doki bácsihoz mennem, így holnap délután úgy 4 körül én is tudok csatlakozni, szívesen meginnék valami finom meleg italt az ultrahang izgalmaira. :D
Holnap megnézem örökmozgót, hogy mit művel odabenn. :D
A mikis buli meg nekem teljesen mindegy, h. de, vagy du., alkalmazkodom a többséghez.

Móni!
De izgi, istenem, Ti már teljesen finishben vagytok. Olyan jó nektek! Már én is úgy szemügyre venném a kis rosszcsontomat. :D

Lányok!
Ti is érzitek, ha csuklik a babátok? Lili vasárnap este és ma hajnalban is veszettül csuklott. Szegénykém, úgy sajnálom ilyenkor, mert bizony jó 10 percig elvan így, mire abba bírja hagyni. Azért ez egy cirka 1,5 kilós csöpinek elég fárasztó lehet, nem?
Amúgy meg nagyon mohó, bekapkod a magzatvízből és ezért csuklik. A 4D-n pont láttuk, mit művel. :D

Nos, "gyorsan" vitassuk meg, hogy ki akar holnap terepszemlét a mandalában, mert akkor úgy igazítom a programot, ha már úgyis Győrben leszek. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Móni!

Akkor veled már nem tudunk megismerkedni a találkozón, de mindenképpen tegyél majd fel képeket magadról + picúrkádról! Persze, ha lesz majd egy lélegzetvételnyi időd! :)
Drukkolok neked, hogy minden rendben, gyorsan, zökkenőmentesen zajlódjon. Lehet, hogy már csak pár nap ... ? :D

Lányok!
Nézzétek meg a Kisalföld 8. oldal alján lévő képeket. Kicsi fiam is ott táncol a körben, hátul, a fekete-fehér kapufa mellett balra. Sajna nagyon messze van, alig kivehető. De ő az! :D

Csilla!

Szia! Mi még nem találkoztunk. Panna lányod nagyon édes, az ikreket nem látni olyan jól, de biztosan ők is aranyosak. Egypetéjűek? El sem tudom képzelni 3 picurkával hogy bírsz. Van segítséged? :?:

Sziasztok, megyek a városba és veszek finom teákat!!! :)

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Andi!

Látom, épp most írtál amikor én. Holnap én is el tudok menni a Mandalába, sőt vinném Bálintot is! Olyan 1/2 5 körül érnénk oda.

Tünde! Ponger!

Ha nektek is jó a holnap elhozzátok a gyerekeket? Tök jó lenne!

Lívi

Kép
Kép
v.lívi

Most van a tévében a csak csajok és arról nyugtattak meg, hogy a csokoládénak micsoda jótékony hatása van. De ezt mi eddig is tudtuk. :D :D 1/2 táblával nyugodtan meg lehet enni naponta. Főként a 100 %-os kakaótartalmúakat ajánlják!

Kép
Kép
v.lívi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?