Új privát üzeneted érkezett!

Dalma!

Ne az üzibe illeszd be a BBC kódot, hanem menj fel a lap tetejére, ott van egy olyan legördíthető menü, hogy segédletek, abból klikkeld ki a profilt és az a te felhasználói jellemzőidet tartalmazza, ezen belül az aláírás részhez másold be, akkor fogja kitenni ide minden üzeneted aljára és magától fogja számolni az időt.

Andi

Kép
andykamama

Jaj, bocs, elkerültük egymást, már jó. Bocsi. :)

Andi

Kép
andykamama

A cukros dolog éhgyomorra megy, vagy kell enni valamit előtte?

Andi

Kép
andykamama

Andy, köszi az infót.
Nem lehet enni előtte, meg az első vérvétel után 2 óráig. AZtán megint vérvétel. Na, amikor kihányhattam volna (bocs) akkor meg már nem volt hányinger... :)

Kép
Kép
dalminha

Nekem a védőnő azt mondta, hogy előző este 10-től nem ehetek, nem ihatok semmi és reggel 7-re legyek ott a vérvételen.
Jön a cukros lötty, és tényleg benntartani nehéz, bár a megivás is csak haromszori nekifutásra sikerült. Majd ezek után 9-re kellett visszamenni, de szintén nem lehet, sem inni, sem enni addig.
Már iszonyú szomjas voltam, és a szám is összeragadt a cukros löttytől. A közbenső 2 óra alatt pedig otthon ültem a mosdó fölött, olyan hányingerem volt.
szmoni

Lássuk, látszik-e a vonalzó?

Kép
szmoni

Moni,
ne a html-t, hanem a második rublikában szereplő hivatkozást másold, ami úgy kezdődik, hogy "url..."

Kép
dalminha

Szupi, látszik!
dalminha

Igaz, hogy már nem adnak UH-ról képet hazavinni, merthogy az állam nem támogatja, még térítés ellenében sem? Na ennek nem örülnék..

Nagy Miklóshoz még: a PCO-m miatt rögtön lapart akart májusban és meg sem említette, hogy létezik más alternatíva is. Pl. a hátterében sokaknak inzulin-rezisztencia áll, akkor metformin kell..ha pl. pajzsmirigy-betegség mint nálam, akkor arra gyógyszer..vagy Closty a progeszteronhiányra. Azonnal műteni akart. Nemtom mit gondoljak, de ha ennyire parában tart továbbra is, akkor átmegyek a Likár Zsoltihoz.

Nektek nem kellett elmenni háziorvoshoz a terhesség elején?
Engem sehová nem küldött. Vérvétel meg hasonlók?? Azt se mondta, szedjek vitamint. A vizeletem sincs rendben. Szóval elég nagyot csalódtam 7ezer Ft-ért...

Kép
babancs

Sziasztok!

Nagyon felpezsdült itt az élet! :D

Andy!
Nekem úgy mondta a védőnőm terhestanfolyam ügyben,hogy amikor már azt hiszem,hogy nem is hívnak be,akkor jön az értesítő,tehát nem feledkeznek meg senkiről sem! :)

Babancs!
Én Nagy Miklósról rosszat még soha sehonnan nem hallottam,pedig kutatok ám rendesen!Esetleg kérdezz tőle,mert az nekem is feltűnt,hogy nem az a "szószátyár " típus! :wink: ...ám ha úgy érzed,hogy neked ő mégsem megfelelő,akkor ne habozz,válts,hiszen nem vagyunk egyformák,mindenkinek más jön be!

...ja és a cukroslöttyösöknek kitartást!!!!! :shock:

Pusz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Á, szóval van remény, nem fogok lemaradni a felkészítőről. Bár szerdán felhívtam a szülésznőt is, felfogadtam és ő már rögtön azzal kezdte, hogy megbeszélünk egy időpontot a talihoz, hogy megbeszéljük, mi hogyan legyen, és megyünk szülőszobát nézni is. :) Úgyhogy tulajdonképpen ha le is maradnék, majd vele mindent megdumcsizok, úgyis ez lesz a lényeg, hogy mi együtt tudjunk működni.

Andi

Kép
andykamama

F. Nóra!

Köszi!

Akinél a Nagy Miklós előtt voltam, katasztrofális volt! Ha rajta múlott volna, sosem lettem volna terhes. Az illető vért is vetetett, de nemtom minek, ha azt sem tudta, mit kell nézni az eredményeken. Már akkor PCO-s voltam. A tesztoszteron is jó magas volt. Ez a biz. dr. másnap behívott a kórházba, hogy majd megnéz UH-n. Másnap reggel bementem, nem emlékezett semmire..majdnem elaludt a fáradtságtól. Széthajtotta magát gondolom a pénzért..aztán akkor adta a beutalót a vérvételre, de az UH-t nem csinálta meg, mert szte értelmetlen..
És mikor visszamentem hozzá azt mondta minden ok., holott már féléve 2 hetente barnáztam..rendes menstruációm nem is volt.
És még a tanácsadásért is pénzt kért, mikor visszamentem. A Nagy Miki ilyet nem csinált...ő korrekt.

Aztán nem bírtam tovább és elmentem rá 3-4 hónapra a Nagy Miklóshoz, mert tudtam, hogy neki van UH-ja. Ott került sor életem első hüvelyi UH-jára. Addig csak mindenki rákszűrt, meg agyonnyomkodta a hasamat.
A Nagy Miklós nagyon finom volt, precíz és el is mutogatta anno az UH-n mit látni. Nála derült fény a PCO-ra, amit aztán a vérvétel is alátámasztott. Mondjuk hormonológiai szempontból teljesen hülyeségeket mondott - amit az endokrinológustól tudok (pl. teljesen normálértéke volt a prolaktinszintem). A Nagy Miki azt mondta, hogy úristen..erre Bromocriptin kell..meg azonnal lapar. Szóval csak engem fosat ennyire? Na mind1 nem akarom már ennyire agyonvesézni a témát.

Kép
babancs

Babancs:

Szerintem a doki biztos nem szívatni akar, meg beparáztatni, hanem gondolom a tapasztalatai, meg az ő módszerei/gyakorlata/tudása/stb. alapján az a véleménye, hogy esetedben ez lenne a legjobb megoldás. Persze van lehetőséged több orvos véleményét is kikérni. Lehet, hogy megérné elmenni még egy-két dokihoz, ha ennyire nyugtalan vagy. Aztán majd kiderül, hogy ki milyen véleményen van. Csak nehogy az a helyzet álljon elő, hogy mindenki mást javasol, mert akkor ebből döntsd el, hogy kinek van igaza... És akkor hogy döntöd el, hogy ki a jobb orvos? Aki kevésbé "paráztat"? :)

Ettől függetlenül egyébként fogalmam sincs, hogy mit mondasz (szóval, hogy mit is jelentenek ezek a laparok, meg miegymás), de a véleményemet szerintem bármiféle problémára rá lehet húzni. Járj utána több helyen, vagy például próbálj utánaolvasni a neten. Szerintem fogsz találni a témával kapcsolatos írásokat. Sőt, még itt a babaneten is vannak szakértők, akiktől lehet kérdezni. A lényeg az, hogy valahogy meg tudj nyugodni, hiszen neked és a babának is ez lenne a legfontosabb.
Sok szerencsét! És fel a fejjel. Biztosan nincs akkora gond, csak az ember hajlamos túlságosan megijedni, ami persze természetes is ebben a helyzetben.
Szorítok. :)

Andi

Kép
andykamama

Babancs:

Még az előbbi kérdéseidhez, mint háziorvos, meg vérvétel, ilyesmi...
Voltál már a védőnőnél? Szerintem még nem állítottak ki kiskönyvet sem, vagy igen? Látom, még csak az 5. héten jársz. Az én védőnőm azt mondta anno, amikor kb. ennyi idősen jelentkeztem nála, hogy csak a 9. héttől állítanak ki kiskönyvet, mert akkor már mondhatjuk biztosnak a terhességet. Szóval, jöjjek vissza akkortájt. A laborba pedig ő küld, nem a doki, ahogy a háziorvoshoz/belgyógyászatra/fogorvoshoz, stb. is. Legalábbis nálam így történt. Egyébként a legtöbb dokinál így megy. Nem adnak se beutalót, semmit, majd a védőnő rendezi a dolgokat. Nekem is furcsa volt, mert első babás vagyok, semmit nem tudtam a rendszerről, de aztán a védőnő felhomályosított.A kiskönyvben fognak szerepelni azok a helyek, ahova menned kell, és a védő úgy sem hagyja elfelejteni. Szóval még előtte állsz. A vitaminokat meg nem szedetik ész nélkül, mert az esetleges túltengés is káros, vagyis amíg a doki nem látta a vérvétel eredményeidet, addig nem fog beszedetni veled semmit, mert nem indokolt.
Hát, kb. ennyit tudok saját tapasztalatból elmondani, meg amiknek már utánajártam. :)

Andi

Kép
andykamama

Andykamama!

Lapar= PCO szindrómásoknál 3napos, bentfekvést igénylő műtét. Ennek során elvékonyítják, kilyuggatják a petefészkek burkát, mivel az a nem menstruálás és rossz hormonműködés következtében meg van vastagodva. Ennek segítségével kiszabadítják a bent szorult sok kis apró éretlen petesejtet (amik már ciszták) és állítólag így biztosított a teherbeesés.
Mivel én nem sok jót hallottam róla (a hormonális hátteret nem rendezi a sebészi beav.), meg időközben kiderült a pm. problémám így nem kellett a műtét. Csak a pajzsmirigy-gyógyszernek köszönhetően szépen kitisztult mind2 petefészkem..szóval ez volt a háttérben.

A paráztatást illetően némi gúnyt érzek szavaidból, de lehet ez csak hülyeség..mert most túlérzékeny vagyok. De nekem ez az 1. terhességem, gyak. azután, hogy közölték velem, meddő vagyok és menjek a Kááliba--mert természetes úton sosem lesz gyerekem (ezt a háziorvos mondta).
Majd rá pár hónapra, természetes úton összejött..elmentem egy nőgyógyászhoz, hogy megnézzen. Ilyenkor mit várjon egy nő? Nem kéne egy icipici bátorítás? Pl. hogy várjak csak türelemmel, még igen pici, alig látható. Ehelyett: majd meglátjuk 10 nap múlva..addig még bármi lehet. De ez valószínű, csak az én hülyeségem és túl sokat várok az orvosoktól.
Erre cáfol rá az endokrinológusom, dr. Szabó Péter..a legkedvesebb, a legfigyelmesebb orvos. És szakmailag is le a kalappal előtte. Ő kezelt a pajzsmirigyemmel, meg előtte a PCO-val is.

Kép
babancs

Hú, Babancs, Isten ments, hogy gúnynak érezd. Semmi ilyen szándékom!!
És nekem is van egy ismerős párosom, gyakorlatilag nagyon jó barátaink, akiknek természetes úton szintén nem jön össze, most készülnek elindulni valamerre, hogy megoldást találjanak, hidd el, nagyon meg tudlak érteni, őket látva, a küzdelmüket, a baba utáni vágyukat, szóval szívszaggató.
Tényleg, hidd el, egyáltalán nem akartam negatív lenni, sajnálom nagyon, ha így érezted, de valahogy nem tudtam finomabban leírni. Lehet, hogy nekem van hülye stílusom... bocsánat. :oops:

Andi

Kép
andykamama

Andykamama!

Semmi gond! Én kérek bocsánatot, most ilyen zakkant vagyok.
Te nagyon aranyos vagy.
Egy másik topicban is jól beijesztettek, hogy miért kellett ablakot pucolnom, majd elvetélek tőle. De mikor csináljam meg máskor, 9 hónaposan?
Most vizsgáztunk mind2ten a férjemmel és olyan kosz volt itthon.
Egy köpésre tőlünk épül az Árkád, meg a Duna-parton is a társaházak..a malom bontása stb. miatt olyan por gyülemlett össze ezekre a francia-erkélyes ablakainkra, hogy gyak. már sáros volt kívül. Felét megpucoltam én, felét a férjem. Most fájdogál a hasam, de sztem csak nő a méhem. Ettől csak nem vetélek el. Akkor semmit sem csinálhatok?

Kép
babancs

Szia Mindenkinek!

Babancs!köszönöm a tájékoztatást.Valójában csak a béranyasággal kapcsolatos kérdésem vonatkozott a magyarországi viszonyokra.Bevallom,e téren kifejezetten tájékozatlan vagyok.A jogi ismeretek a fősulin se tartozott a kedvenceim közé.Sajnálom... :oops: :) Csak arra utaltam a jogszabályi háttérre hivatkozva (rosszul fogalmaztam),hogy talán túl sok akadályt hárít a meddőséggel küzdő párok elé.Persze épp elég árva gyermek van,akik meghitt,törődő otthonra várnak.Mi is szeretnénk majd örökbefogadni.
A többi:abortusz,örökbefogadás,megtermékenyített petesejt örökbefogadása (úgy tudom,külföldön már működik a "megmaradt" zigóták,embriók örökbefogadása,abban az esetben,ha ki tudja hordani az anya) általánosságban foglalkoztat.
Az e témakörrel kapcsolatos morális kérdések zavartak össze.
Nem szoktam ennyire bizonytalan lenni egy-egy komoly kérdésben,de annyi mindent kell most végiggondolni,annyi szemszögből kell megközelíteni,hogy ezúttal inkább nem foglalok állást.
Arra jutottam,hogy hagyjuk is a kérdést,hisz' egyikünket sem érint,és amúgy is lecseng,ha találnak más szenzációt.
Ha nem vagy elégedett az orvosoddal,feltétlenül válts,mert a szüléssel kapcsolatos élményeidet nagyban meghatározza az orvosoddal való találkozások hangulata.
Fel a fejjel! :)

Cukorterhelés előtt állók!Kitartás!Nem olyan szörnyű ám.És van,akinél elfogadják a zsömit tejjel,csak előttük kell megenni.Túl lesztek rajta.Nem rosszabb,mint a gyakori vérvétel. :)

Szép estét!

KépKép
KépKép
babinti

Babancs: Engem is a védőnő küldött mindenhová! Nagy Miklós nekem csak az AFP-t, és a vércukorterhelést emlitette, hogy majd mennem kell, de beutalót a védőnő adott. Miki utólag csak megkérdezte, hogy rendben vannak-e az eredmények.

Nekem Pesten a lapart ajánlották inkább, mint a gyógyszeres hormonkezelést. A műtéttől nagyon féltem és inkább a gyógyszert akartam előbb, de aztán végül belementem a laparba, csak tegyenek már rendbe. Azt mondták, hogy ezzel gyorsabb és hatékonyabb eredményt lehet elérni. Meg aztán nem lehet tudni, hogy mit vált ki nálam egy hormonkezelés. Rábólintottam, nem bántam meg, csak azt a 3 nap kórházat kellett kibirni.

Móni

Kép
szmoni

Babancs!

Tudom,nehéz nyugodtnak lenni,ha ennyi probléma gyötör,de most mégis az lenne a legfontosabb a babád érdekében,hiszen:
1.azt mondták nem látnak rá esélyt,mégis nődögél a pocakodban a kis élet :wink:
2.sikerült a vizsgád!!!!...a férjedé is!!!!! :)
3.Tiszta a franciaerkélyes ablak!...nálunk is olyan van,tudom milyen meló és többet nem csinálnám a helyedben....most kényeztetős hónapok következnek :wink: ...a párom nálunk is mindenben besegít...pedig nem az a tüchtig típus! :wink:
TEHÁT:
Nyugi és ne törődj semmivel,senkivel,csak magatokkal.Most ez a legfontosabb!!!!!!! :D :D :D

KépKép
f.nóra
Győr

Oké köszi csajok!

Már csak egy vizsga vár rám jövő februárban, szintén 1 hónap rákészülési idővel! remek lesz 6 hónaposan..de gyerek mellett meg nincs kedvem megcsinálni..

Kép
babancs

Sziasztok!

Ezentúl szeretnék én is egy kis időt eltölteni itt veletek már amikor az időm engedi majd.Írok pár sort magamról Bea a rendes nevem:) és 10.hétbe járunk én és a kis pocaklakóm.24éves vagyok eladóként dolgozok egy divatáru és cipő üzletben.A párommal 10éve vagyunk eggyütt.Röviden ennyi és most megyek nézni a Lost c.sorozatot.

Üdv
neubi

Sziasztok!

Mielőtt bárki megsértődne,elmondom Nektek,hogy nyitottam egy topikot győri anyukák címen. Ezt azért gondoltam,mert én már nem tudom itt követni az eseményeket,nagyon sok új kismama érkezett ide,ami természetesen nem baj,csak szerintem azért maradtak el a régi anyukák,mert már itt gyerekekről nincs is szó,csak terhességről,orvosokról. Persze fontos ez,de többünk nem tud ,vagy már nem akar hozzászólni ezekhez a témákhoz,mert nagyon sokszor beszéltünk ezekről. Senkit nem akarok megbántani, aki szeretne babákról, gyerekekről, a hétköznapjainkról csevegni szeretettel várom a másik topikban.
Remélem nem haragszotok meg rám.
Ha van időm benézek ide is,olvasgatni foglak Benneteket.

A kismamáknak boldog várandósságot, könnyű szülést kívánok.

Puszi Mindenkinek!

Bea
beátab

Sziasztok!

Babancs:
Örülök, hogy nincs gond, tényleg nem akartam semmi bántót írni. Mindegy, túlestünk ezen is.
:)
Azért a megterhelő munkákkal óvatos légy, de tényleg én is agybajt tudok kapni anyukámtól, aki még egy kiló lisztet se akar engedni megemelni. Mondtam már neki elégszer, hogy nem beteg vagyok, "csak" várandós. én hál'istennek semmiféle terhes tünetet nem produkáltam az első pillanattól kezdve, de azért így a 6. hónap küszöbén már kezdem érezni, hogy estére bizony elég a mókából.
Szóval azt hiszem, az üvegkalitkába se szabad beülni, mert az sem jó, de azért nagyon is oda kell figyelni. Főleg Te vigyázz magadra, hogy ilyen nagy szerencsétek volt, hogy a "jóslatok" ellenére mégiscsak sikerült a bébi. Nagyon kell vigyázni rá. Inkább legyen mocskos az ablak hetekig, majd apuka, vagy valami rokon, barátnő, valaki apránként besegít. Ne hajtsd magad.
Tényleg, a szüleitek messze laknak? Nem tudnak besegíteni a nagyobb dolgokban? Vagy barátnők, ismerősök?
A februári vizsga miatt meg szerintem ne aggódj, reméljük, hogy könnyen viseled a várandósságot, és akkor szerintem nem lesz gond a felkészülés. Én legalábbis szuper jól érzem magam. Talán én is le tudnék vizsgázni valamiből, persze ha lenne kedvem hozzá... :) :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!Csatlakoznék Beátabhoz de én sem akarok senkit megsérteni!A másik topikban engem is megtaláltok ha valami kérdésetek van!Meg azért ide is benézek rendszeressen!
Puszi mindenkinek!Vea
vea

Andykamama!

Nem tudja még senki a családból, hogy terhes vagyok!
Anyunak levették a mellét..nála is én pucoltam meg az ablakokat. 2 nővérem mindegyiknek ott van a hatalmas ház..ha segítséget kértem volna rögtön rájöttek volna..
Az anyósom kifizetné az ablakpucolókat, de azok sem fogják helyettem a függönyöket elrendezni...
Még nem vetéltem el..szerencsére. :lol:

Kép
babancs

Szia Mindenkienk!

Én is elköszönök tőletek.Átmegyünk beátab topicjába.Azért Nóra,nem feledem a tervünket.Még visszatérek Veled beszélgetni,ha akarod,de msn-en is megtalálsz.
Tünde!Csatlakozol hozzánk?
Kismamák kitartást!Legyen várandósságotok és szülésetek flejthetetlenül boldog és problémamentes pillanat! :D

Puszilunk Benneteket!

KépKép
KépKép
babinti

Szia Mindenkinek!

No,újra ide ülhettem kicsit a géphez, és csak most látom,mennyire modortalanul mentem át a másik topicba.
Tudnotok kell,hogy mind egytől-egyig nagyon szimpatikusak vagytok. :) Jó volt olvasni felpezsdült párpeszédeiteket.
Csak tudjátok,nagyon hiányoztak az elmaradozó "régiek".
Ígérem,ide is be fogok pillantani,s ha olyan kérdés hangzik el,amihez érdemben hozzá tudok szólni,megteszem.
A Tündének címzett kérdést úgy értettem,hogy csatlakozna-e hozzánk az új topicba annak ellenére,hogy ő is babát vár,hiszen Zitája legtöbbünk gyermekével nagyjából egyidős.
Persze,hogy eszemben vagytok Tündén kívül Bogi,Hajni,Piros,Orsi,Erzsi,Eszti,Márti,Niki...
És ügye,mi is nemsokára ismét pocaklakósok szeretnénk lenni párommal,tehát hasonló kérdéseim,gondolataim lehetnek,mint amilyenekkel most Ti szembesültök.Erről jut eszembe:közületek valaki gondolt már arra,hogy magzati kapcsolatanalízisre el fog járni,hogy könnyebben felkészüljön az anyasággal együttjáró terhekkel,és hogy babaájával már most felvegye a kapcsolatot,annak érdekében,hogy jobban,problémamentesen fejlődjön?Épp itt,a babaneten olvashattok róla.Dr. Raffai Jenő írásában.
Szép napokat,jó egészséget Mindannyiótoknak!

KépKép
KépKép
babinti

Tünde!

Zitának nagyon boldog első születésnapot kívánok!!!

Kép

Kép

Kép

Sok puszi neki!

Bea
beátab

Sziasztok!

Bea, köszönjük a szülinapi jókívánságot!!! :)

Bevallom, értetlenül állok a helyzet előtt...
Én meg úgy gondoltam, végre arról is szól a topic, amiről szólnia kell, babák, orvosok, várandósság...
Most a másik nem ugyanerről fog szólni???
Ha lesz időm, jelen leszek ott, és értem (remélem), hogy nem bántó szándékkal, vagy a múltkori "vita" miatt válunk ketté.
Vendég

Sziasztok!

Bevallom,másodszori nekifutásra írok véleményt erről a "szétválós" faramuci helyzetről.
Elég furán érzem magam,kicsit úgy érzem,kitúrtuk "mi kismamák" a topik eredeti tulajdonosait a helyükről. :?
Na,az indokokat értem,hiszen amin mi most átesünk,azon ti már rég túlvagytok és más dolgok jobban érdekelnek benneteket,mégis fura ez a helyzet...lehet,hogy csak én érzem így és nem bántó szándékkal írtam soraim,csak őszinte voltam.

Tünde!
Zitusodnak én is boldog szülinapot kívánok!
Ha tortás-fényképezős murit csaptok,akkor tegyél ám fel képeket!!!! :) :) :)

Babinti!
Szeretném ,ha továbbgondolnánk kis tervünket!"A zene mindenkié" és ha ezt mások is így gondolják,mert úgy látom,így, akkor van miről beszélnünk!!! :lol:
Párommal felrakatom az Msn-t,mert nekünk skype beszélgetőrendszerünk van...állítólag a másiktól kaptunk egy-két vírust..

Sziasztok!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Mindenkinek!

Teljesen igazad van,de azt is meg kell értened,hogy olykor-olykor mellőzöttnek éreztem magam.Nyomasztó egy ekkora társaságban,bár lehet,hogy túltengő hormonjaim miatt Babancshoz hasonlóan túlérzékeny lettem.És egy kicsit önzőbb a kelleténél.
Nagyon szeretem a kiadós,oda-vissza beszélgetéseket,az egyes kérdésekkel kapcsolatos véleménykifejtést.Legutóbb már túl szószátyárnak éreztem magam.Annyira nem ide illőnek,holott,amint azt már írtam,mind nagyon szimpatikusak vagytok.Ezt a fura frusztráltág érzést szeretném legyűrni a másik topicban.
Valóban,végre arról szólnak itt a beszélgetések,amiért létrejött a topic,de azzal,hogy a gyerekes anyukák időlegesen elnémultak,háttérbe szorultak a gyermekgondozással,neveléssel kapcsolatos témák.
Kérlek,ne neheztelj rám!
Igyekszem ide is írni,de talán odaát jobban fogom érezni magam,ezért ott többször hangot adok majd véleményemnek,élményeinknek.
Mi,bízom benne,úgyis találkozunk majd a zenekuckóban. :)

Szép estét Nektek!

Boldog szülinapot Zitának! @---;--

KépKép
KépKép
babinti

Nóri, én is a skype-ot használom többnyire, nem hinném, hogy vírust kaptunk volna tőle valaha is...
Totál megértem, amit írsz. És akárhogyan is gondolkozom, nem értem ezt az új topicot...
Én se szólok mindenkihez, mert nem lehet mindenkihez mondanivalóm, és nem hiszem, hogy az új topiclakók miatt maradt volna ki bárki is. Na mindegy, ha lesz időm, jelen leszek ott is.
Vendég

Nóri!Most,hogy már Te is faramucinak találod ezt a helyzetet,egyre rosszabbul kezdem érezni magam.Félreértés lehet a háttérben.Nem,nem túrtátok ki az anyukákat,hogyan is tehettétek volna,hiszen mindenkinek megvan adva a lehetőség a hozzászóláshoz.És mi,akik átmentünk beátabhoz sem vagyunk olyan öreg rókák. :wink: Én,például csak 2005. végén csatlakoztam (asszonyfajzat néven).
Milyen bonyolult az emberi lélek,és gondolkodásmenet....Mások nevében nem nyilatkozhatok,de amint azt Tündének írtam,néha feleslegesnek éreztem magam.Megmagyarázom.nem is olyan rég írtam,amikor békítőleg is hozzászóltam az eseményekhez,hogy nekem szükségem van arra,hogy minden hozzászólásomat lereagálja az,akinek szólt.Így tudom,hogy elolvasta,hogy nem beszélek a levegőbe.Gyerekesnek tarthatjátok,de erre szükségem van a párbeszédek gördülékenységének fenntartásához.És nagyon szeretem a bőbeszédű,kifejtős hozzászólásokat.Kinek-kinek egyéni belső mértékrendszere szerint mást és mást jelent ez a bőbeszédűség.Ennek ellenére,néha jólesett volna,ha többen is "kisregényt" :lol: írtatok volna.Ennyi.Talán a másik topicban.,ahol már kevesebben leszünk, több figyelmet tudunk egymásnak szentelni,és bizony az is számít,hogy hasonló cipőben járunk.
Zenekuckó helyszínére vonatkozó érdeklődésemet 27-én megejtem.Lépjünk tovább... :wink: :D

Téged is ölelünk,puszilunk!

KépKép
KépKép
babinti

Maminti, biztos összefutunk még itt-ott!
De basszus (már bocs), de ha nem írtok ide gyerekes anyukák, akkor nincs mire reagálni, nem????
Na de mondom, mindegy...
Bár amikor meg gyerekes dologról volt szó (pl tej vs tápi) akkor meg sértődés lett a vége.
Vendég

Tünde!Ja-ja.Értem én.De mi alapján döntsünk?Illetve döntsek arról,hogy hol volna jobb,ha már megtörtént a szétszakadás?Írhatok mindkét helyre,nem kötelez senki a kizárólagosságra,majd az idő dönt helyettem,ám ez nem változtat azon,ahogy most itt gubbasztok leforrázva (mint egy lefülelt kettős ügynök).
Első érzésem egyébként az volt,hogy de jó,visszajöttek az előző csapat tagjai...
Most már kijelenthetem,hogy sértődés nélkül sz@rul (bocsi a közönségességért) érzem magam.Nem is szokásom megsértődni.
Az a tej vs. tápi ügy pedig fel lett fújva,na...
borzasztó,hogy mindig felzaklat valami...

Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti

Maminti, jaj, nemár, sztem nem gáz a szétszakadás, nem haragból történt, én totál értem Beát is.
Kicsit én is hibásnak érzem maagm, mert Zita ügyes-bajos dolgairól ide nem szoktam írni, azt megteszem a korosztályos topicban.
Szóval nem vagy kettős-ügynök, és 2 topicot is lehet követni.
Ha lesz tali, szóljatok!!!
Vendég

Sziasztok!

Gondoltam,hogy sértődés lesz ebből az új topikból. :(
Nagyon sajnálom,nem akartam senkit megbántani,nem ez volt a szándékom.

Tünde!
Nem volt mihez hozzászólnunk. Az orvos témát nem olyan régen kiveséztük, a terhességhez én úgy éreztem nem kell hozzászólnom,vagytok itt elegen akik ezt megteszitek. Ha a gyerekeimről írtam volna nem érdekelne senkit,akkor minek :?:
Vea is mondta,hogy írt a kisfiáról és senki nem reagált rá.
Babinti gondolatai sem találtak célba. Pár régi fórumozóval beszéltünk arról,hogy nekünk itt már nincs helyünk. Ezért jött az ötlet. Kinek szíve joga hova ír,ha Te is írsz nekünk örülni fogunk neki,hiszen Zitát jól ismerjük,ha nem, megértem döntésed. Ha jól emlékszem pont Te voltál az aki nyitott egy új topikot,mert gond volt a másik helyen. Akkor miért van bajod velem,aki szintén megtette ezt :?:

Nóri!
Nem kifurtatok innen bennünket,csak feleslegesnek éreztük magunkat. És mivel egyre többen vagytok kismamák,sok hasonló gonddal,természetes,hogy van miről beszélnetek egymással és a babás dolgok még nem foglalkoztatnak. De hamarosan Ti is másról fogtok beszélgetni :wink:
A Zenekuckót én is nagyon jó ötletnek tartom. Szívesen vinném a kicsiket,ha csináltok ilyet.

Bea
beátab

Sziasztok!

Aludtam a topicváltásra egy nagyot és most derűsebben látom a világot.Részemről le van zárva a dolog. :wink:
Azért nézzetek be ide is néha!!!

Kismamák!,Anyukák!!
Hogy vagytok???
Én,mióta letudtam azt a bizonyos első 3 hónapot,nagyon jól érzem magam. :D Túlteng bennem az energia!!!...persze estére ki vagyok purcanva,de élvezem a hányingermentes napokat! :D

Babancs!
Én a helyedben nem titkolnám a családod elől,hogy babát vársz!
Persze ez én vagyok,de szerintem sok segítséget nyújthatnának neked nem csak tettekben, lelkiekben is!!!

Neubi!!!
Üdv itt a közöttünk!...a Lost egyébként elég jóra sikeredett most pénteken :wink:

Na,most megyek,mert várnak a csirkecombok :( ..nem a kedvenc elfoglaltságom panírozni,de a párom bármire képes egy kis rántott husiért :wink:
Sziasztok!

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Mindenkinek!

Nóra Kedves!Mégha ma reggel derűsebben is látod az új topic megnyitását,kiérzem szavaid mögül a rosszallást.Már odaát is leírtam,hogy számomra fontos a Te és Tünde véleménye,gondolatai,ellenérzései.Mégiscsak napi rendszerességgel váltottunk szót,mégiscsak beengedjük egymást az életünkbe,ráadásul úgy érzem,rokonlelkek vagyunk.Egy a hullámhossz,akárcsak odaát Beával vagy Zsuval.
igaz,hogy a zavaros körülmények között tettem,a helyzet élének tompítása kedvéért,és mert őszintén kíváncsi voltam a véleményetekre,felvetettem egy várandósokat érintő témát:a kapcsolatanalízist-Lelki köldökzsinór,beszélgetés magzatunkkal.
Egyedül Bea reagált rá.Pedig ide illő téma,szerintem.És szóba hoztam a lefagyasztott embriók kérdését is.Babancs gyakorlatiasan válaszolt,aztán ez a téma is kukába került.Ha nem érdekel benneteket ami engem foglalkoztat,amit felvetek,azt is meg lehet mondani,de szó nélkül hagyni,elkedvetlenít és erősíti feleslegesség érzésemet.A kisfiam kukijával kapcsolatos problémáimra is "csak" egy másik topicból reagáltak.Ezért írtam,hogy talán jobban érezném magam ott,ahol az én mindennapjaimhoz közelebb álló témák vetődnek fel.Odaát is írtam,hogy ezt a helyzetet nehezen dolgozom fel,bár már én is jobban vagyok.S ez nem így volna,ha nem jelentene sokat mindaz,amit közöttetek átélek,megélhetnék.
Gondolhatjátok,milyen szegényes kapcsolatai lehetnek ennek a csajszinak,de nem így van.Vannak barátnőim,de az itteni kapcsolatok is fontosak.Lelki üzemeanyag minden építő kapcsolat,és jobb,ha otthon maradt kismamaként vannak fórumok,ahol elsősorban én vagyok fontos.De ha itt nem számítok annyira,mint szeretném,felesleges erőltetni,bizonyos értelemben tovább kell lépnem.
Egy szó,mint száz:nem akarom magyarázni a bizonyítványom,de úgy érzem kicsit igazságtalanok voltatok velünk.
Ígérem,többet nem hozom fel ezt a témát,becs'szó... :wink: :)

Babancs!Babonaságból én sem mondtam el Babintim 12 hetes koráig a családnak,hogy pocaklakóm van.Nagyobb lett volna a csalódás,ha elmegy,mintha azt hiszik,hogy még nem sikerült.Ellenben talán éppen segítene anyukádnak,ha tudná,egy új életet hordozol magadban.Általában az ilyen élmények gyorsabb gyógyulást eredményeznek.És én is kérlek,ne terheld túl magad,mert a magzati fejlődés számára épp az első trimeszter a legérzékenyebb időszak.Ne kockáztass!
És már bánom,hgy nem államvizsgáztam le még a baba megszületése előtt.Jól teszed,hogy még most veted bele magad a tanulásba.amúgy gartulálok sikeres vizsgáidhoz.

Mölli!A Győri anyukák topicban írtam marcimról.ha érdekel,ott megtalálod kérdéseidre a választ.Köszönöm a dícsérő szavakat. :)

KépKép
KépKép
babinti

Babinti!

Tényleg nem akarom túlbeszélni ezt a dolgot,de hidd el, részemről rendben van minden! :D
Hiányozni fognak a megszólalásaid,tetszik a stílusod és a gondolkodásmódod is.
Szerintem nem szabad túlragozni ezt a dolgot,mert abból lehet,hogy vita kerekedne...nem feltétlenül közöttünk,de lehet,hogy mások már nem fogalmaznának olyan diplomatikusan,mint te.
tehát!Mindenki azt teszi,amit jónak tart,oda ír,ahol az érdeklődésének megfelelő témák jelennek meg. :wink:
További szép napot!!!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok,

tegnap este sokat irtam végre, aztán ez a fránya babanet lefagyott vagy mi a fene volt vele.

Arra emlékszem, hogy Babancsnak hosszan irtam, hogy vigyázzon magára, ne pucoljon ablakot ha nem muszáj! :wink:

Tünde,
Boldog szülinapot Zitának! Ha lesznek képek, légyszives tegyél fel.

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy nem kell e vkinek Aloe First Spray, mert az egyik megrendelőm kettőt kért, aztán csak egyet tudott fizetni, igy rajtam maradt. 6.000 Ft-ért tudom adni, ez a beszerzési ára. Csatolok egy mellékletet, hogy mire is jó ez.
(Nem tudom feltölteni, ha vkit érdekel szivesen elküldöm priviben)

Kismamáknak főleg ajánlom, mert szülés után ezzel ápoltam odalent magamat és a dokim se akarta elhinni, hogy milyen szépen gyógyul a seb. Aztán meg a kisbabának se árt.

Cukorterhelés előtt állóknak: nekem annak idején védőnőm azt javasolta, hogy a vizsg.előtt 2 nappal már ne egyek semmi cukrosat, és igy elkerülhető, hogy akárcsak a határt is suroljam.

Mindenkinek további szép hétvégét! Az idő megvan hozzá! :)

Zsu
spanci

Spanci!
Ilyen spray-m nekem is van,tényleg nagyon szuper!!!
Nyáron elég csúnyán leforráztam magam olajjal, :shock: de hála az aloe-nak,ma már alig-alig látszik a helye. :D

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Én is átmentem a másikba is, de időmhöz mérten ide is fogok irogatni, főleg, hogy reményem szerint hamarosan mindkét helyen érdekelt leszek. :wink: Meg emlékszem anno nekem is milyen fontos volt, hogy tapasztalt anyukáktól kérdezgettem a terhességem idején. Ha csak kismamik maradnátok itt, főleg első babások akkor lehet maradna pár megválaszolatlan kérdés. :oops:
Bár az is igaz, hogy én paramama voltam már terhesen is, ha visszaolvasnék, hogy akkor miket beparáztam, vszinű most feküdnék a röhögéstől. :lol:

Tünde:
Boldog Szülinapot Zitának. :lol:

Babancs:
én sem akartam elmondani a 12. hétig, aztán 5 hétig bírtam. :)

Na most ennyi, benyeltem egy jókis vírust. Hányás, hasmenés, hőhullám, láz meg minden kellemetlenség. :evil:

Pussz
Vendég

Sziasztok!

Bea, én pont azt írtam, vagyis szerettem volna, hogy semmi bajom az új topiccal, csak nem értem, és nem sértődtem meg, mert nem gondolom, hogy sértődés miatt csináltál újat!
Szóval nincs bajom vele, meg hát mindenki azt csinál, ami neki jó, nem??? Sajnálom, hogy félreértettél!
Most az, hogy Veának nem reagáltam/tunk, hát bocs, betoppant, nekem kell egy kis idő, amíg megismerem, és lehet, hogy nem írt olyat, amire reagálhattam volna. Nem azért nem írtam, mert nem akarok gyerekes dolgokról írni!!!
Veled is sokszor beszéltünk msn-en, meg másokkal is, utána még ide is le kellett volna írnom, hogy mi van Zitával?
Ti is inkább ott beszéltek, mert jobban halad a társalgás, és én úgy érzem, inkább ezért maradtak el a hsz-ek innen.
De részemről tényleg lezárva, semmi harag nincs bennem.
Ha lesz tali, légyszi szóljatok! :)

Maminti! Hát látod, éppen ez az! Írod a kukitémát, hát nekem lányom van, sokat nem tudok hozzáfűzni. De ezek szerint a fiús Anyukák sem válaszoltak...
A lelki köldökzsinórhoz és az embriós témához nem szóltam hozzá, de hát had ne kelljen már mindenhez hozzászólni, ok?

Köszönöm a szülinapi jókívánságokat!!!

Hajni, gyógyulj meg hamar, remélem nem utazási ajándék!!!! :(

Spanci, teszek majd képet, de most iszonyat lassú a babanet!
Vendég

Akkor a képek:

Kép Kép

Ma pedig Visegrádon voltunk kirándulni, bográcsozni a tesómékkal:

Kép

Kép Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Látom sok minden történt,de igazából még nem ismerek senkit és nem is tudok hozzászólni a témához.
Nóra köszönöm az üdvözlést nagyon jól esett,mert sajnos nekem nehezen megy néha az ismerkedés és az első lépés,valamibe belekezdeni:))
Kedden leszek 11hetes és eddig nagyon jól ment minden de ezen a héten sajnos elkezdtem hányni,tudom ez ezzel jár meg,hogy szerencsém van még így is,mert v.ki az első 3 hónapot végighá.....,de ez a mai nap elég rossz volt,de szerencse hogy ma tudtam pihenni.
Zitának én is szeretnék Boldog Születénapot kivánni nagyon szép kislány!!!

Üdv mindenkinek:Bea
neubi

A titkolózás egyrészt azért van, mert a sógornőm anyósom tavalyi szülinapján jelentette be a terhességét..20 nap múlva lesz a szülinapja ismét. Szóval olyan "hagyományteremtő" módon, stílusosan, férjem egész családja jelenlétében fogjuk bejelenteni.
Az én családomnál is szülinap lesz..csak a nővéremé, de li. együtt lesz a család ott is.
A másik ok az, hogy még igen korán mentem UH-ra, vagyis a petezsákon kívül semmi nem látszott. Úgy tudom a szívhangig elég bizonytalan a dolog. Okt. 2-án megyek UH-ra..akkor majd nagyon szorítsatok. Asszem életem legizgalmasabb hüvelyi UH-zásai ezel. :lol:

Kép
babancs

Sziasztok!
Havtunde!Én nem azért mentem át a másik topicba mert te és más nem válaszolt nekem ugy hogy ne engem vegyél elő légyszives!Nem én kértem Beát hogy irja meg ezt ő saját maga irta az én megkérdezésem nélkül!Én iram nektek ha valami kérdésetek van és tudok segíteni szívessen válaszolok!Na mindegy nem akarok sem veszekedni sem mentegetőzni!Senkit nem bántottam ,és ahogy Havtunde beszélt rólam kellemetlenül érzem magam,mintha én lennék az oka mindennek!Na mindegy!Remélem nem mindenki van igy!
Mindenkinek jó éjszakát,szép álmokat!
Sziasztok!
vea

Sziasztok,

Nóri,
örülök, hogy te is ismered, és használod. :)

Tünde,
tetszett, hogy nektek hagyományos tortátok volt. :)
Nekünk focilabda volt + tüzijáték mint nektek (férjemnek), Kevinnek pedig szülinapot zenélő igazi gyertya, mert férjem is ugyanakkor született és nem akartam kettő tortát. :P

Babancs,
nagyon hamar itt lesz az okt.2-a hidd el. Most már az idő
gyorsabban telik, hiszen az ember mindig vár vmit. Értem ezalatt,
hogy következő UH, vizsgálatok, stb.

További jó estét,
Zsu
spanci

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?