Új privát üzeneted érkezett!

Köszi csajok.Ha van még vkinek ötlete írja meg légyszi!
Nixi!Felhívom hétfőn az atyát,hallottam én is,hogy Ő kedves és rendes,remélem megkerszteli Málnust!

Enikő!
Édesek a kicsik,Vius különösen bájos,mint mindig! :D

Kinga!
Klassz az ágy,mi is a Faktumból vásároltuk Málnus kiságyát,bútorát én elégedett vagyok vele!
20140113113746

Eniko: Nagyon szepek a gyerkocok :lol: . Matteo mar mindenevo, azt hiszem nem sok kulonbseg lehet az itteni es az otthoni babakajak kozott. Mi a gyumivel kezdtuk, majd a tejkasa, tejkasa gyumivel, majd a zolsdesleves rizsporral, majd hozzakevertuk a parolt daralt zoldseget (repa, krumpli, porehagyma, finocchio, articsoka, spenot-zoldbab, egyeb huvelyesek csak bebikajaba)+ olivaolaj, parmezan, par het utan husi (eloszor babakajas), kesobb hal. Ma mar tesztas zoldsegpepes husos vagy halas, vagy sajtos pep+olivaolaj es parmezan. Szerencsere jo evo, miota nem szedi az antibiotikumot meg jobb az etvagya, a tejcit csak keksszel issza. Reggeli tej+keksz 8-kor, ebed zoldseges tesztas gutyu 13.00-kor, uzsi, tejes keksz, vagy gyumi joghurt 17.00, tejpep gyumivel 21.00. Eleg pontos a ki edes. Nalatok ki a menu...gondolom hasonlo lehet az olasz etrenddel. Ennekem a Teo szuletese elott fogalmam sem volt mit esznek a picik...de a doki segitett....anyu is csak telefonon tudott tanacsot adni (csak a keresztelore jott el okt.-ben).
Nalunk apaval fudunk...szeretik egytt csinalni, jot szorakoznak, ma meg kint voltunk a parban egyutt csuzdaztak, meg hintaztak, annyira edesek voltak, a ket krapek.Mar alig varom, hogy jojjon a nyar es kiprobaljuk a tengert, a mult heten lennt voltunk a parton, a picit hasra dobtuk a homokban, o eleinte nem akarta megfogni a homokot (furcsa szonyeg), aztan belejott, otthon meg a pelusba is homokot talaltunk.. A pelenkazasra, ha kettesben hagyom oket nekem is telefonon kell figyelmeztetnem...mert mar megtortent, hogy el lett felejtve.... :evil:

Gombasne: 6 hetesen mar van szivhang. Ne aggodj, minden ok.-lesz. Remelem jol vagy!!!! Nem kell felni, a ketsegek a 4. honap utan elmulnak, es furcsa boldgsag ont majd el...nalam ez tortent....azt mondjak a hormonok. :wink:

Karmen: a kepek nem mennek at sem a yahoo.it-rol, sem a freemail.hu rol sem, no de sebaj. Hogy vagytok, milyen volt a viragkiallitas? 8)
Kép

sziasztok
matteo0808

Anett! A Ferencesek mindig is nagyon szigorúak voltak. Rókusiba menj, tényleg!

Matteo! Most már tényleg bosszant, majd irok privit. Norbi már láztalan és jól van, de még szedjük a gyógyszert. Orsi is mára taknyosodik, megint. De ritkán szokott beteg is lenni belőle

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen. Ne bosszankodj, a hibauzi MAILER-DAEMON. Tenyleg furcs, mert anyunak is e-mailen kuldom a kepeket egy fotos boltba, a baratnoim is mindig megkapjak. sajnalom. Orulok, hogy jobban vagytok.

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!

Anett, a keresztelőről épp ma beszélgettünk mi is. Nálunk az a baj, hogy sem én, sem a párom nincs megkeresztelve, a keresztszülők közül pedig csak a keresztapa. Vajon így bevállalja valamelyik atya? :shock: A Dunántúlon el tudnák intézni a keresztszülők, de mi szeretnénk mindenképpen itthon anélkül, hogy nekünk át kellene esni mindenféle cécón. :roll:

Karmen, amíg nem krónikus, addig nem is kell kivetetni, de ha sokszor beteg miatta, általában akkor már szokták javasolni.

Fürdetés: megvolt, jó volt! :lol: Ügyes voltam, már a nagykádban fürdetünk, csak apa be szokott vele menni, én meg kiveszem, törölgetem, öltöztetem, na egyedül ez lehetetlen, így meg a derekam bánta. :roll:
Pelenkázás: nálunk apa nem volt hajlandó pelenkázni sokáig, mondván: az ő apja sem csinálta. :roll: Aztán egyszer éjszaka ő kelt hozzá, nem akart felébreszteni, de tisztába kellett tenni, megcsinálta - hajnalban átöltözés, ágyneműcsere. Azóta nem pelenkáz megint, múltkor vásárolni voltam, addig Lali bekakkantott, hazaértem, terjengett a bűz a szobában, apa ült a szgép előtt, gyerek ordított - na nem tette ki a vitrinbe, amit kapott ezért, azóta pelenkáz, ha csak pisi van. :lol:

Éjszakánk horror volt, éjfélkor feküdtem le, Lali kelt fél 2-kor, 4-kor, hatkor, nem is aludt vissza utána. Zombi vagyok.

Kép
szilcsi

Szilcsi: Kitartas, szerintem nemsokara at fogja aludni az ejszakat. Szopizik, vagy uvegeztek? Mi uvegeztunk, csaszarom volt nehezen mozogtam, Teo lusta volt, igy elment a tejem 1 honapon belul, de 3 honaposan mar ataludta az ejszakat, a tapos babak (azt mondjak), hamarabb leszoknak a gyakori kajcsirol. Nekunk is volt hasonlo esetunk, apukaval, meg a kakis pelenkaval...az egesz szoba kakiszggal volt tele, de a parom nem erezte...

Kép

sziasztok
matteo0808

Úgy látszik bele van kódolva a pasikba ,hogy nem érzik ha kakaszag van a lakásban.ami nálunk elég fura ugyan mert ketten is termelik az illatos csomagokat. :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Van egy jó kis kakisztorim:
Amikor Kittit hazahoztuk a klinikáról születés után,apuci nagy lelkesen vállalta a pelenkázást. Pár nap után amikor kicsomagolta Kittit abban a pillanatban sugárban lefosta apucit :lol:
Takarítottam még a falat is...

Eltelik 1-2 hét. Fürdetés után párom felvette Kittit amíg raktam a pelenkázóra száraz tetrapelust. Kitti drágám úgy gondolta hogy nem tartogatja a pisit,szépen lecsurizta apát :lol:

Úgy látszik apának tartogatta ezeket a szaftos dolgokat,mert én megúsztam...

Matteo!
Igazad van, a tápis babák hamar átalusszák az éjszakát. Nyilván a cumisüveghez nem annyira izgi hozzábújni :wink:
Kitti 7 hónapos kora óta alussza át,de előtte is sokáig már csak este 11-1/2 12 körül evett éjszaka.

Szilcsi!
Remélem a mostani éjszakátok sokkal jobb volt!!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Kép Egy nyugis kép...

Sziasztok!

Köszi a javaslatokat gyógyszerbeadás terén... Sajnos nálunk nem vált be egyik sem... :(

Leleményes a kiscsaj, mert a gyógyszer után adnám a cumit, vagy cicit, összeszorítja a száját, hogy ne férjen be... de a gyógyszer meg csak kifért...
A gyógyszeradagolóval nem próbálkoztam, de ma úgyis mennünk kell vissza a dokihoz, majd rákérdezek, ő mit javasol...

A sok nyálkás kaki miatt azon töröm a fejem, hogy nem lehet, hogy tejérzékeny??????? Tudom, akkor az elejétől ilyen lenne a széklete... de eleinte is volt néhányszor ilyen a kaki...

Valakinek van ilyen téren tapasztalata?
Még mindig nincs jól Nóri, sőt tegnap kihányta a normaflore-t (az egész rajtam landolt), utána egész nap a többi kajcsi után is jött minden rendesen... Kicsit aggódom miatta, sose csinált még ilyet... De majd délután okosabb leszek, a dokináni majd megnyugtat, vagy nem...

Szilcsi: Nórinak ez még az "eredeti" haja, de van már közte ÚJ is. Szerintem nem nagyon fogjuk észrevenni mikor vált, mert van utánpótlás rendesen. (a párnája mindig csupa haj mégis dús a "sörénye"...) :)

Szerencsére (néha nappal azért nyűgis Nóri) az éjjeleket már 2 hónapja átalussza. Először az éjfél körüli kajcsit hagyta el, majd a hajnal4-5 órásit. Az esti utolsó pedig előrekerült 7-8 órára. SZóval este fél8-fél9 körül bealszik és reggel fél 7 körül megyek hozzá, akkor már egy ideje gügyörészik magának, de nem sír. Ha meglát hatalmas mosoly és ha pár percen belül nem veszem ki és nincs cici, akkor jön a hangzavar. :)

Gombásné: Üdv itt.
Mi is 6 hetesen voltunk először UH-n. Nálunk csak a petezsák látszott, egy hétre rá újra kellett menni, hogy megállapítsák élő-e a magzat, vagyi dobog -e a szív. Nyugodj meg, biztos minden rendben lesz.
Tényleg, csinálhatnál te is vonalzót!

Csajok, tudod nemrég téma volt, de szita az agyam. Szóval itt Szegeden hol lehet kilövetni a fület? Nórinak gondoltuk, csak nem tudom hol kéne. Meg ez a hemangióma is aggaszt. Ugye pont a füle mögött van és egy kis része fel is nőtt a fülére ott, ahol a lyuknak kéne majd legyen... :( Vagy szerintetek várjuk meg míg elmúlik a hemangiómája és akkor lyukasztassuk ki? De az jó sok idő és akkor már fájni fog jobban neki, nem??????? Várom az ötleteket!

Bocs, a litániáért.

Kép

Kép
sznanna

Még egy valami...

Nóri csak anyatejet kap (szerencsére van bőven, még az anyatejgyűjtősöknek is jut) és mégis átalussza az éjszakákat. Ha innen nézzük nem hiszem, hogy tápszer - anyatej függő lenne ki mikor alussza át az ájszakát. Inkább alkatfüggő, nem???

Kép

Kép
sznanna

Gombásné! Nekem mindkét gyerköccel csak közel 8 hetesen láttak szivhangot, pedig hetente hivtak UH-ra (hogy kizárják a méhen kivülit). Ja és nem volt elszámolva, tuti nem hamarabb volt

Anna! Tényleg nagyon szép a lánykád és a haja is milyen csodás! Fülbevalót a Mikszáth K. u-i v. a Bartok téri az ékszerésznél, mindkét üzlet az övék

Nálunk apa probált pelenkázni, de Norbi eléggé mocorog, nem boldogul vele, ráadja csak nem jól. :)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! :)

Anno Botit fél éves koráig csak Apa fürdette, de akkor még az étterem felett laktunk ,így könnyen fel tudott szaladni, amikor fürcsi idő volt.
Noémit csak 1x fürdette, amikor hazajöttünk a Klinikáról.
Ha néha napján itthon van, akkor is csak Botival fürdik, a Nőci nekem marad, mert addigra már ált. ő is bealszik(mármint apa). Hát ez van, én már megszoktam!
Pelenkázás: nálunk szinte sose pelenkázott apa, de amikor bekerültem a Klinikára visszatartásra, akkor muszáj volt. de egész jól boldogult vele! Na azóta se sűrűn pelenkázott!

Szerintem sem azon múlik, hogy átalussza-e a gyerkőc az éjszakát, hogy tápszert vagy anyatejcsit kap!
Boti is sokáig csak szopizott, mégis hamar átaludta az éjszakát!
Noémi nem tudom, mikor fogja, most még 1x kelünk 3 és 5 óra között.
Nem is lenne gond, mert rögtön visszaaludna, de mivel kaja közben rottyant egy nagyot, muszáj tisztába tenni, arra meg felébred, és villog egy félórát mire újra elalszik.

Nem is mondtam még, lehet, hogy újra kell oltani a bcg-t, mert szinte semmi nem látszik a helyén csak egy nagyon halvány pötty. Fél éves koráig kell várni, de nem hinném, hogy bármi változás lenne, mert már elég régóta egy állapotban van.:(

Sznanna :)
Mi itt Újszegeden, a Korondi utcában a védőnővel lyukasztattuk ki Noémi fülét végül, mert a városba nekünk körülményesebb lett volna bemenni.
Azt nem tudom, hogy a hemangióma ellenére kilyukasztják-e.

Kép
Kép
zituska28

Szasztok.

Nekem egyeni tapasztalatom volt, hogy amig szoptattam nem nagyon volt alvas nap kozben sem, ahogy ratertunk az uvegre (mikoris azt vettem eszre, hogy nincs estere egy csepp tejem sem), megoldodtak a gondok. De egyebkent biztos babafuggo, az en kis dragam a betegsege utan egeszen mostanaig felebredt ejszaka (eleinte azt hittem ehes, probaltam tejcsizni, de nem), volt mikor fel orankent, cumi, kezem...anyas volt. Most mar nyugi van, lehet a foga volt a gond vagy csak a korhaz stresszelte le. Tenyleg nem lehet olyan kellemes az uveghez hozzabujni...nekem sem volt tul jo erzes amikor rajottem, nem ,,vagyok eleg" a fiamnak...mikor nem volt tobb tejem. Szilcsi, kitartas, tudom mit erzel!

Gombasne: Voltal mar a dokinal? Nekem a 6. heten neztek szivhangot, mi 4,5 hetesen fedeztuk fel a Matteot...visszahivtak a 6. heten, hogy tuti legyen...es az is volt. Hogy vagytok???

Szanna: Nagyon tunci a noci....sajnalom, hogy nem jott be a gyogyszeradagolas, nem lehet egyszeru. A doki mit mondott??? Esetleg probald meg, akkor betolteni a szajszogletenel amikor cicizik, vagy cumizik.

Karmen: Irtam e-mailt, de kep nelkul...megkaptad?
Kép

sziasztok
matteo0808

Matteo! igen. Akkor a kép mérete lehetett a gond. Irtam privit a babaneten, nézd meg, ott megadtam egy másik email cimet.

Nekem Orsi és Norbi is 3-8 hóig átaludták az éjszakát. Aztán jött az éjjeli ébredés, sajna. Na jo, nagy ritkán Norbi nem ébred éjjel, a tegnap ilyen volt, de ált. 1-2 szopi még éjjel is van

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szeretném eladni a cumisüveg melegítőnket. Van hozzá autós adapter is.
Képeket tudok még küldeni róla .
Köszi! És bocsi hogy ide is felrakom.
Ja és még mindig vannak eladó fenyő bútoraink is :wink:
Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

sznanna: mi fecskendővel adtuk be a gyógyikat Rékának, mivel ő is mindent kiköpött v kihányt. Tudom nem egy kíméletes, de apa fogta én meg egész belőttem neki a szert a szájába, majd összefogtuk a száját, h ne köpje ki. Mára már beveszi hiszti nélkül a vitaminokat, gyógyikat, de ugyan ilyen "befecskendezéses" módszerrel!!

Nyákos kaki: Rékának is volt olyan sokat, sosem tudtunk rájönni az okára, sőt véres is volt és így ÁNTSZ-ben is vizsgálták, de negatív volt mindig!
Én tejérzékenységre gondoltam ( bár tejallergiára is vizsgálták és negatív volt, de állítólag 2 éves koráig nem lehet kimutatni nagyon ha az is lenne), így nem nagyon adtam tejterméket neki, de néha így is előfordult a nyákos kaki. Most már adok neki tejtermékeket is és nincs tőle nyák.
Amúgy Réka kapott a bélbolyhaira valami szert és sztem az is segített!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Kisfiam kompenzálta a tegnapi nyűgösséget, este 9-től reggel fél 8-ig aludt, hétkor már átmentem hozzá, hogy mi van vele. :shock: :lol: Hajnalban valamikor fentvolt, hallottam, hogy magyaráz, de nem sírt, nem mentem át hozzá, ő meg visszaaludt. Reggel is félálomban cumizgatta csukott szemmel az ujját, ha nem takarom be, fel sem ébred akkor sem. Mondjuk a cicim bánta a nagy alvást, két szopi és 40 percnyi mellszívás után tudtam belőle kiszedni a csomókat, nagyon fájt. :roll: De így én is aludtam egy nagyot, tízkor már ágyban voltam én is. :lol:

Matteo, Lali csak anyatejet kap! Az elején volt tápszeres pótlás, akkor még többször kelt, mint mostanság. Általában végigalussza az éjszakát, este 9-től reggel 5-6-ig szokott aludni, és szopi után még visszaalszik kb 2 órára. Viszont csak cicivel alszik el, állítólag ez a későbbiekben baj lehet, ha nem tanul meg egyedül elaludni.

Anna, szerintem a hemangiómát nem fogják átlyukasztani! Lehet, érdemes lenne kivárnotok, míg visszahúzódik, de a legjobb, ha megkérdezed a dokit! Kíváncsi vagyok, mit javasol és hogy mitől nyálkás a széklete. :shock:

Zituska, nekünk szerencsére nincs gondunk a bukással, Lali még sosem bukott, max büfivel pár csepp tejcsi jött vissza. Tök jó, hogy Noémi ilyen "szabályosan" működik, mindig kaja közben rottyant. :lol: Lalinak nagyon ritka, most pl 5 napig nem volt kaka, de amíg nem fáj a pocakja, ráhagyom, amúgy szélcső. :roll: BCG: bakker szegény kiscsaj. A kicsi reakció az nem számít?

Karmen, te jó ég, jó fáradt lehetsz. Nem próbáltad még, hogy csak vizet adsz neki éjjel? Hátha csak szomjas, azért ébred Norbi.

Kinga, kakasztorik nagyon jók. :lol: Nekünk a 2 hós oltáskor volt hasonló: beraktam Lalinak a lázkúpot este fürcsi után, mikor elengedtem a popóját, állon lőtt a kúppal meg egy kis kakival. :lol: Utána 3 pelenkát rakott tele... :lol:

Kép
szilcsi

Jaj, majdnem elfelejtettem!

Anett, nekünk most a Szent György téri templomot javasolták a keresztelőhöz, csak elérhetőséget nem tudok sajna. Ott úgy is kereszteltek már, hogy a szülők nem voltak összeházasodva, szóval eléggé rugalmasnak tűnnek.

Mi is megbeszéltük ma ebédkor a keresztelőt, megtartjuk május-június folyamán valamikor. Utána meg éttermi ebéd lesz 15 fővel, ti tartotok valami ebédfélét utána?

Kép
szilcsi

Toncsi!
Gratulálok és jó egészséget Hédi babának! :D

Szerintem is inkább alkat vagy aodttság kérdése, hogy átalussza-e az éjszakát a gyerek. Flóra 4 hónapos koráig kapott csak anyatejet, de ő már 1 hónaposan átaludta az éjszakákat.
Nálunk apa mindent meg csinál, kivéve a fürdetést. Azt nem vállalja be csak, ha én is ott vagyok. A kakis peluscseréért nincs oda, de azt is megcsinálja, ha nekem épp más dolgom van.

Múlt héten voltunk a dokinál, megvan a vérvétel eredmény is. Kicsit vérszegény :cry: , így most szedünk vasat meg folsavat. Még csak pár napja szedi, de már most jobb étvágya van,, mint eddig. Doki szerint kb. 2 hónapig kell szednie, aztán csinálnak egy újabb vérvételt.

Betty
Kép
rbetty

Karmen: koszike, nemsokara megnezem. Mi most kezdtuk ujra ataludni az ejszakat, remelem meg sokaig igy is lesz... Norbival minden rendi? :lol:

Betty: hogyan vettetek eszre a vashianyt...nem volt etvagya a Floranak?

sziasztok
matteo0808

Szilcsi!

Nekünk a felsővárosiba lesz,ma beszéltem a pappal,vagy az a Szent György téri? :oops: nem vagyok járatos ott.Megkereszteli Málnust attól,hogy keresztanya nem volt bérmálkozó,holnap megyünk papírokat kitölteni.Minden 3. vasárnap van keresztelő,több baba van egyszerre és misével egybekötött.
20140113113746

Ja,ebéd lesz utána,kb 20an leszünk,csak még nem tudom melyik étterembe legyen,de talán a Szegedbe,ezen is hezitálok.
20140113113746

Anett, én is gondoltam a Szegedre, meg a Gőry és az Égő Arany, ami eddig szóbajött. Mert ezeknek mindnek van kerthelyisége, így ha jó idő lesz, ki tudunk ülni.
Amúgy dunsztom sincs, hogy melyik a Felsővárosi. A Szent György téri: József A. sgt., Z Nagy cukrászda előtt kicsivel kell lefordulni.

Betty ez már jó, hogy javul Flóra étvágya. :D

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Igen az!!Akkor egyről beszéltünk!Tényleg rendi a pap,de nekem ma azt mondta,legalább megkeresztelve meg kell legyen a keresztszülő,és mivel én voltam elsőáldozó,bérmálkozó is,annak nagyon örült.De meg kell kérdezni,megírom a számát priviben ha kell és ha megtalálom végre a telefonomat!De holnap mindenképp ha kell,ha gondolod meg is érdeklődöm neked ha megyünk holnap,hogy mi a helyzet,hogy állnak hozzá,ha nincs megkeresztelve a szülő meg a keresztszülő!
20140113113746

Sziasztok!

A változatosság kedvéért gondok vannak Nóri székletével, de most nem nyálkás annyira, inkább vízes (nem marad semmi felül a pelusban, minden beszívódik,csak a színe látszik) Piros a torka és hőemelkedése van, nyűgös. DE az éjszakát eddig végigaludta. Szerdán megyünk újra dokihoz, megmérik mennyit gyarapodott 1 hét alatt. Szoptassam amennyiszer tudom, hogy a híg széklet miatti vízveszteséget pótoljuk. Ha lázas lesz, vagy rosszabbodik már holnap vissza kell mennünk.

Szerintem fáj Nóri torka, sokat lenyúl az öklével... Most este még a vizet is elfogadta (biztos jól esett a torkának a hűvösebb víz)
Viszont nem sokat evett, sokáig a cicit sem akarta elfogadni... Nemrég aludt be, remélem nem megy fel a láza... Szegénykém, olyan nyűgös volt délután.

Jó éjt mindenkinek.

Kép

Kép
sznanna

Na sziasztok.Végre voltam dokinál.7 hetes vagyok meg egy napos a gép szerint.Nagyon szépen fejlődik már 24mm a peteszák és láttam az embriót is.
Csak a szivhangot nem hallotam mivel az ultrahang az az amit bedug és nem amit a hasamra tesz és mondta hogy azzal nem halhatom.De fejlődik ugyhogy csak minden rendben van.Csütörtökön megyek terhesgondozóba.
Vonalzót meg még nem sikerült csinálnom mert nem tudom mikor hova mit kerll irni legalábbis nem mindenhova.De majd még próbálkozom.
Mindenkinek köszönöm a támogatást.
gombásné

Sziasztok!!

Gombásné: Nagy nagy gratula :) Akkor megnyugodtál? :D

Anna: Nem csináltok egy széklet tenyésztészt? Én kérnék egyet a dokitól, olyan régóta vannak problémáitok vele... Gyógyulást!+++++++ Gyógyszert nem kaptatok a piros torok kapcsán?

Nekünk ma orrváladék mintát vettek, mivel már kb 4. hete taknyos Zalánom és már 2 Brulamicynen (orrba) túl vagyunk és semmi hatás... :( :roll:

Ma megvolt az utcsó előtti vizsgám is, sikerült :) Viszont valami rohadék éjjel a parkolóban, telibetrefelte az autónk bal hátsó részét. :( nem azért rohadék amit tett, mert ez bárkivel előferdül, de legalább egy rohadt cetlit hagyott volna a k¤¤¤a nénikéjét.... :evil: Legalább egy százas lesz a javítás, ha nem több, újra kell festeni is, nem elég kivasalni a kasznit, mert sérült a festékréteg is :cry: és pont most akartuk eladni, és nagyobbra cserélni.... :(
Hja és mindig megerősít az ilyesmi, hogy nesze neked drága autó ha szétverik... Úgyhogy jó lesz az occsó is. Cél hogy eljussunk vele A pontból B pontba! Ennyi, semmi flanc. Egy 1 millásért is fáj az ember szíve, de ha a 3-4 millás verdámat teszi valaki tönkre akkor az hínnnye... :evil: :shock:

Bocs ennyire futotta...jóéjt :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
A héten csütörtökön megyek CTG-re.Mostmár fokozatosan el kell hagyni a bogyókat is.Doki szerint mostmár akár nyugodtan meg is születhet,bár én még 1-2 hétig nem szeretném.Hadd nőjjön,erősödjön kicsit.Meg semmi kedvem sokat dekkolni a Klinikán utánna...
Bőrönd bepakolva,babacuccok előkészítve...

Apropos!
Szerintetek fontos a szoptatós melltartó,v. meg lehet lenni nélküle?
Nekem volt két Dorina tipusu(már nincs meg).Nekem nagyon hamar beszürkültek,és nem is tartottak jól.
Ti milyet és hol,mennyiért vettetek?Vagy hagyjam? :shock:

Zita!
Merre vagy?Mi van veled/veletek?

Bea!
Hogy boldogultok?Van segítségd?Apa besegít?
Nekem tegnap esett le,hogy nem biztos,hogy túl egyszerű lesz a dolog...? :roll:
Főleg,hogy apa nyakig van a munkában,az ovi lehet szívesen elhajtana minket,anyukámnak meg nincs vmi sok szabija...
:shock:
Szóval help!!Túl lehet élni azért???

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Enikő!
Gratulálok a vizsgához!!!Zalánra ki vigyázott végülis?
Kocsi miatt részvétem.Zalánnak jobbulást!!!

Gombásné!
Szívből gratulálok!!!:)

Zsuzsu!
Hogy vagytok???

Gyerekkeresztség:
Mi nem vagyunk a híve.A tapaztalatok szerint nincs különösebb hatással egy ember életére.Ellenben ha vki saját döntésből pl. felnőttként dönt a kerszténység mellett,annak van hatása ,értelme.
Ünnepelni ünnepeltünk,volt közös ebéd,ajándékok ilyesmi..
Úgyhogy semmi jóból nem maradtunk ki mi sem...
:wink:
Hanna mostmár kezd is érdeklődni a hit iránt,kezdi is érteni a dolgokat.Lehet vele beszélgetni sokmindenről.
Mi azt szeretnénk,hogy a vízkeresztség is az ő döntése legyen majd. :wink:

Nálunk Hanna az anyatejci mellé már korán kapott kis tápi pótlást(kb. két hótól) mindig többet sajna,mégis csak 4.hónaptól aludta át az éjszakát.. :shock:

Apa amúgy sokmindenben segített.Én fürdettem,apa a türcsit hozta, kiöntötte a vizet.
Pelenkázott is szükség esetén.
Azért volt jópárszor,hogy megvárt a kakis pelus.Úgy látszik ez férfiszokás..
Nah,velünk is megesett a lefosizás.. :lol: :lol: :lol:
Minden takarítani kellett körbe..Utána mindig nagyon óvatosan bontottuk ki a pelust,és villámgyorsan cseréltük ki.A kettő közötti időben meg a pelenkázó felhajthaó részét tartottuk oda pajzsként... :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

szilde
Szeged

Matteo!
Flórának nem az étvágya volt vészes inkább az, hogy nem hízott eleget (legalábbis a doki szerint), így elküldött minket vérvételre és így derült ki.

Anna!
Nekünk is volt gondunk a kakival, csináltattunk tenyésztést, negatív lett. Elég sokáig nem akart javulni, aztán a doki azt mondta, hogy attól is lehet hígabb és nyálkás a széklete, ha nem elég neki a kajcsi. Elkezdtünk tápit is enni és rövid időn belül megszünt a nyálkás kaki. Persze, ha most van hőemelkedése és a torkával van gond, akkor az okozhatja ezt. Viszont, ha már korábban is volt gond a kakival, akkor szerintem is vidd laborba.

Gombásné! :D
Gratula a picúrkához! :D Hogy viseled az elejét, vannak rosszullétek?

Betty
Kép
rbetty

Sziasztok! :)
Na tegnap megint írtam egy hosszút, és megint nem küldtem el! :twisted:

Szilcsi :)
Anno Boti, míg csak szopizott, mindig cicin aludt el. Később, mikor már tápit kapott, akkor meg a cumisüvegen, az ölemben. Én is féltem, hogy ez majd gáz lesz - mert tul.képpen még 1,5 évesen is akezemben aludt el - de végül nem lett gond. Egy idő után nem aludt el a tejcsin, én próbáltam altatni, mert féltem, hogy üvöltés lesz, ha ébren rakom le. De egy idő után már hiába altatgattam, nem aludt el, így letettem ébren, és semmi ordítás nem volt, elaludt símán! :D Azóta is megy magától az ágyba este, és egy nyikk nélkül alszik el! :D

Mi szeptemberben fogjuk keresztelni Noémit, 8 hónapos lesz akkor. Botit is akkor kereszteltük, ő 9 hónapos volt, és akkor már meg volt arendszer a kajálásába, ezért símán zajlott az egész, nem voltordítás. Előtte szopizott, utána kapott 10 órait, majd aludt ebédig! :D
Remélem a Nőcinél is hasonlóan lesz, most még félnék, hogy a csak szopi miatt nem bírná ki a ceremóniát és végig üvöltené...

Gombásné :)
Gratulálok a babához! :D :D

Szilde :)
Hűazanyja, Te télleg nem soká babázol! :shock: :D
Ne izgulj, bele fogsz rázódni a kétgyerekes létbe! :wink:
Az én párom is rengeteget dolgozik, szinte semmit nem tudott itthon lenni velünk az elején sem. Igaz, anyósom meg anyukám azért segítettek Botit ellátni, de ő még azért sokkal kisebb, mint a Te nagylányod! Vele már sokkal könnyebb lesz! :wink:

Bea :)
Már én is kérdezni akartam, hogy hogy boldogultok, milyen a kétgyerekes lét, és milyenek a tesók? :D

Enikő :)
Basszus, nagyon sajnálom a kocsit, asszem én agyvérzést kapnék... :(
Hát igen, anno mi is úgy vettük meg a kocsinkat, hogy előbb építettünk egy garázst. Drága autót nem jó utcán tartani, tuti hogy történik vele vmi!
Zalán ilyen rég taknyos?? Szegénykém... akkor én nem is panaszkodok. Nőci ugyan "röfög" még, de már nem taknyos igazából, szerintem az orrmandulája van megduzzadva. Attól tartok, erre a sok takonyra rá fog menni az orrmandulája. :(

Most reggel megint visszajött az összes tejci a Nőciből. :(
Basszus, úgy sajnálom, ez neki is tök szar lehet. Nem is nagyon akart utána enni, csak pár kortyot. Majd szerintem most hamarabb fog megéhezni..
Botit ma levittem a bölcsibe, mert reggel óta azt hajtogatta, hogy "megyünk a kuckóba játszani a gyrekekkel". Remélem nem lesz beteg. Mostmár csak lezajlott a betegségek zöme! :roll:

Kép
Kép
zituska28

Enikö! Grat. a vizsgához!! Kocsit sajnálom, egy paraszt volt hogy elhuzta csak ugy a csíkot! Anyu is igy járt egyszer, nem derült ki sosem ki lehetett. :(

Gombásné! Gratulálok!!

Orsi nagyon köhög, meg taknyos, ma nem ment oviba. De holnap lesz a csoport fotózás, kértem arra mehessen, rendesek voltak, megengedték. Ja meg indulni fog a mesemondó versenyen május végén.

Szilde! Nekem kellett, mert nagyon fojt a tejcsim, és ahhoz kellett melltartó hogy a betétet megtartsa. Amugy nem hortam elötte és azota sem. Túl lhhet élni, igen, segitség nélkül is :lol: :o Nekem Orsival volt segitség, Norbival apa maradt itthon 1 egész napot (azt sem teljesen)

Zituska! Orsival amig nem kezdtem el hozzátáplálni naponta 3-4x teljes ruhacsere volt, annyira bukos volt ö is. Kitartás, tudom nehéz, na most képzeld el hogy Orsi még csak nem is nagyon evett és még az is kijött belöle.

Keresztelés. Én valahogy nem igazán értem, ha a szülök nincsenek megkeresztelve minek akarják a gyereket? Söt, ha megvannak, de nem fognak a gyerekek vallásos nevelést kapni, akkor is, minek?
Ha akarja felnött korában is választhat ugy, saját döntése alapján.

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok

levi az ölemben, szopizik

szilde: hát mit ne mondjak, nem egyszerű
bár ha hanna ovizik, lehet neked könnyebb lesz
enyém férj dolgozik már, csak az első 3 nap volt itthon, meg előtte grétivel
nem tudok elindulni a 2 gyerekkel, csak hatalmas hisztik és üvöltések árán esetleg 3 óra huzavona után
sose fogok belejönni
levit megszoptatom, aztán mire leimádkozom és ráimádkozom grétire a ruhákat addig levi újra megéhezik
közben grétinek is van 100 nyűgje
rémálom
grétivel akkor is macera volt az elindulás amikor csak ő volt...most meg totál csőd
levi taknyos, minden nap doki, hogy kiszívja az orrát
4 napja nincs zuhanytálcánk, mert kicseréltük, mert beáztattuk az alsó szomszédot
apósomékhoz járok tusolni, a gyerekek a kiskádba fürdenek
a lakás romokban
a fürdőszobában 6 cm por
és mindenütt máshol is a zohanycsere miatt
a gyerekszobában van a mosógép és minden a fürdőből, már nincs mit ráadni a kölkökre, mosni kéne
szóval kosz és kupi van
férj dolgozik, mikor itthon van a zuhanyt csinálja
szerencsére ő fürdet, pelenkáz, már grétinél is, soha nem volt ezzel probléma
én 1 kezemen meg tudom számolni hányszor fürdettem grétit, levit még egyszer sem
tegnap levi sugárban lef..ta apját...én fél óráig röhögtem, könnyezve...kakis volt a pelenkázó, a föld, a férjem tetőtől talpig

segítségem a férjemen kívül annyi hogy rendeljük az ebédet

apukámat vasárnap műtötték...nekik is megvan a maguk gondja

röviden ennyi rólunk....

emelem kalapom minden 2 és többgyerekes előtt

most talán ki birunk menni még fél órára...van rá 40% esély

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

amúgy gréti imádja levit, azzal nincs gond (még) koppkoppkopp

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen, mi azért szeretnénk megkeresztelni Lalit, mert majd vallásos suliba akarjuk íratni, annak is megvan az oka, hogy miért éppen oda. Írok privit! :wink: Szegény Orsi. Jobbulást!

Zitus, dokinéni mit mond erre a sok bukásra? Igazán nem lehet vele mit tenni, ugye? :( Még jó, hogy két cicije van az ember lányának... :roll: :wink: Boti élvezi a bölcsit? :D Legalább neked is van egy kis nyugalmad.

Exi olyan rég volt már!!!

Bea, ne keseredj el, lesz ez sokkal jobb is!!! Amikor egyedül maradtam Lalival, teljes káosz volt az életünk, mostanra már azért kialakult egy kis rendszer. Ő is utált sétálni, illetve öltözni, mire felöltöztettem, annyira behergelte magát, hogy sikítva ordított. :roll: Kitartás, nemsoká rendbejöttök ti is!!! Zuhanyt sajnálom, basszus mindig minden akkor romlik el, amikor amúgy is káosz az ember élete... :(

Edit, nekem nagyon bevált a szopis melltartó, nekem három van, a kínaiban vettem őket, darabja 800 forint volt, ha jól emlékszem. Nekem is a betét miatt kell, különben eláztatnék mindent, és praktikus akkor is, ha nem vagyunk otthon és úgy kell szoptatni, nem kell az egész cicit kirámolni. :wink:

Enikő, micsoda rohadékok vannak!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Zalán jobban van már?

KÉPZELJÉTEK!!! Lali ma hasrafordult teljesen egyedül!!! :lol: Olyan édes volt, csak nézett döbbenten, utána meg elkezdett ordítani, mert nem tudott visszafordulni. :lol:

Kép
szilcsi

Huh Bea!Nem egyszerű akkor tényleg.
Áll a bál nálatok...Őszinte részvétem.
Remélem minél hamarabb rendeződik a helyzet meg a lakás...

A kaját jó lene rendelni,én is szeretném,de esélyt nem látok rá.
Az is segítség,nem is kicsi.
Honnan rendeltek amúgy?Jó a kaja?Mennyi kp?

Főzni meg két gyerek melett...hát..Ráadásul apa is itthon eszik naponta többször,mivel itthon dolgozik..
Meg a mosogatnivaló..
Meg Hanna igényei..Elég eleven,és folyton foglalkozni kell vele.Igaz mostanában azért sokat változott.Hátha...
Na remélem majd kiforrja magát a helyzet..csak innen nehéz elképzelni hogy hogy...

Ovi.Az egy külön kör lesz.Nem tudjuk mi lesz?Hanna ugyan ovis,de bevett szokás náluk,hogy az ovis gyerek maradjon otthon a picivel,meg anyukával....:(
Noha erre törvény nincs,mégis...Remélem a vezetővel meg tudjuk beszélni a dolgot..Férjem hogy dolgozzon különben???
Szóval kb. ők úgy képzelik ahogy én látom,hogy először a lány maradjon itthon hogy szokja egymást a család,aztán azért hogy ne hozza haza a betegségeket,aztán takarítási szünet jön akkor azért,utánna meg nyáron különben se járjon mert hisz anyuka otthon van....:( :evil:
A lényeg,hogy ne legyen ott.Ennyit az oviról.Úgyhogy egyenlőre van is meg nincs is.:(
És akkor még mindig nem tudom,hogy hogy és mikor bonyolítsan Hanna köldökműtétjét..
Lehet,hogy inkább majd nyáron.

Sajnálom apukádat!Gyors felépülést neki!!!!

Bocs mindenkitől.
Nem is azért írtam hogy panaszkodjak,inkább csak várom hátha írtok vmi jó ötletet,v. tapasztalatot,tanácsot ami reménységgel tölt majd el...
Üdv.:E.

szilde
Szeged

Zituska!
Tényleg.A bölcsi nem kekeckedik,hogy otthon vagy a picivel?Kész csoda!
Akkor az oviknál mért más a helyzet?? :roll:

Szilcsi!
Melyik kínaiban vetted?Tegnap néztem egyben ott nem volt egyáltalán.
Nekem mondjuk viszonylag nagy méret kell,amiben a kínaiak amúgy sem mindig jeleskednek...
Betétet gyógyszertárban vetted?Mennyibe kerül?
Nem tudom nekem fog-e kelleni.Hannával sajnos nem dőlt belőlem a tej,de hátha majd most.. :lol: :lol:

Lali nagyon kis ügyike!!!Gratulálok!!!

:D :D

Edit

szilde
Szeged

Edit!

Melltartó: a Nagyáruház emeletén vettem kettőt, egyet meg anya vett Szentesen. A Nagyában elég sok méret volt akkor, nekem inkább az volt a bajom, hogy kicsi méret nem volt. :oops: Így is kértem, hogy szoptatós melltartó, rögtön vezettek oda a polchoz. Sima pamut, semmi csicsa rajta, a célnak tökéletesen megfelel. Nekem nem is szürkült be, igaz, fehérekkel mosom 90 fokon.
(Kismamaboltban anno egy csaj bejött szopis melltartót venni, én épp nadrágot próbáltam, hallottam mindent. 8000 forint volt egy melltartó, csupa csipke, na a csajnak nem volt jó, mert kevesellte a csipkét meg fodrot rajta. :roll: Asszem, meg is őrülnék, ha a tök érzékeny cicimet még a csicsa is böködné.)
Melltartóbetét: sokfajtát kipróbáltam, nem mindegyik vált be. Pl a Corában kaphatót utálom, ilyen gusztustalan zselés cucc jön ki belőle, ha belefolyik a tej, állandóan mosnom kellett le a cicimről. :roll: Nekem a Fixies vált be, marha drága, a Brendonban 700 forint egy 30 darabos, de van a Tescoban egy másfajta, nevét nemtom, egyesével van csomagolva benne a betét, az jóval olcsóbb, az is jó. Zöld-sárga dobozban van. Az Avent szintén nem vált be nekem. Tapsztalatom, hogy az a jó, amelyik vastag és puha. Amúgy belőlem sem dől a tej, de ami kicsi kifolyik, épp elég, hogy büdi legyek tőle. Ja és vigyél a klinikára is melltartóbetétet, biztos ami tuti. Alattam ágyneműt kellett cserélni 3. reggelre. :roll:

Bea, Edit! A témában szerintem Enikőt kérdezzétek! :wink: :lol: Nagyon ügyes, 3 gyerek mellett suliba jár, minden nap főz, a lakásuk meg folyton ragyog. :D Hogy csinálja???

Kép
szilcsi

Bea,annyira sajnálom hogy így vagytok.................
Remélem minél hamarabb rendeződnek a dolgok!!!!!
Egy darabig én nem szeretnék tutira kistesót!!!!!!!

Barni ma elaludt ,ebéd uán,de csütörtőktől eddig nem......... :evil: :evil:
Tegnap már úgy hisztizett,(nem bírtam elaltatni)hogy beletettem a fűrdőkádba,és letusoltam............................
Elkezdett,ideg néniknek/nőknek direkt nekimenni,és hiába,kérem ,veszekszek,kiabálok semmit nem ér!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyszerűen nem tudom mit csináljak velel!!!!!
Volt már valaki így?????
Vagy ez lehet hogy a kórház miatt van???

Megvan a Barni 2 db negatív széklet mintája,és most vaccilálok mi legyen tovább!!!
Nagyon anyás,ha nem vagyok a 2m kőzelébe órdít,vígyem-e így bölcsibe???
Végűl is már 2,5 éves!
szóval tanácstalan vagyok!!!
Ti mit csinálnátok?????

Edit,miért maradjon otthon a pici babával meg anyukával a tesó????
Ilyen a mi ovinkban nincs,még nem is hallottam ilyenről!!!

Anett,jól mondja szilcsi a templomot,a Barnié petőfi-telepen volt.
A Fa-villa is nagyon jó hely!!!

Enikő,sajnálom a kocsit!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!!

Úgy tűnik végre megjavult a netünk. Remélem nem kiabálom el. Kb. 10 napig levelezni sem tudtunk, szóval klassz volt. :evil: :evil:

Köszönöm a hiányolást, aranyosak vagytok!!!

Jól vagyunk, Ábel hisztis, de elviselhető. Tegnap kimondta az első szót : sájga=sárga. Épp építettek apával és akkor történt a nagy esemény. Nagyon örültünk, remélem innen már nincs megállás. (kicsit untuk már a sok halandzsa szöveget na meg apa, anya, baba...szavakat) Azt hiszem tud Ő beszélni, de nem strapálja magát, nem jött még rá a beszéd ízére. Ha éhes nem kér enni, hanem kinyitja a hűtőt kiveszi az ételt, be a mikróba... :lol: :lol: :lol:
Már több reggel azt tapasztaltuk, h száraz a pelusa. A védőnő szerint lehet, h ez már a szobatisztaság előszobája... érdekes, más gyermek előbb nappal nem pisil be.... :o :o

Pocaklakó is jól van remélem. A hasam nő, rosszul nem vagyok. Ma este doki, jövő héten AFP...., aztán a vérteszt 2. vérvétele....

Esélyem nincs visszaolvasni, de igyekszem!!!!!

MINDENKINEK SOK ERŐT, EGÉSZSÉGET, ÖRÖMET kívánunk!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok! Eddig is olvasgattalak benneteket, csak energiám nem volt már hozzá, hogy írjak!
Rólam annyit, hogy közel 10 éve lakom Szegeden, egyébként makói vagyok. Nagyon régóta szerettünk volna babát, de egymás után volt 3 vetélésem, ami nagyon megviselt. Semmi problémám nem volt, valószínű a stressz, meg a rohanó élet... Aztán ott hagytam a munkahelyem, mert napi 12 órákat dolgozam, és kimerültem teljesen, és pár hónap múlva kiderült, hogy babát várok. A 12. heti uh-n pedig, hogy ikrek. Január 23-án pedig megszületett Szilárd és Előd. Motanában az egyetlen kapcsolatom a külvilággal a net, úgyhogy ahogy tudok írok. Kép

Kép
anix

Szilcsi! A Corással én is igy jártam, ki is maradt fél dobozzal, most akartam megszabadulni töle, de tesomnak kell. Én vettem Avent moshatót, nekem az vált be. Lali nagyon ügyes!!

Szilde! Bölcsiben csak 20 hétig járhat a nagyobb ha a kicsi megszületett, ez a törvény. Oviban meg, már volt róla itt szó, ha nevelési idöszak van, vagyis nem ügyeletet tartanak, nem lehet megkülönböztetést tenni, hogy azért mert valaki otthon van akkor vigye haza délben a gyerekét. Csak a főállású anya nem altathatja ott, azt tényleg törvény irja elő!!
Én nem csak melltartó betétet vittem szüléshez, hanem tejgyüjtö kagylót is, mert amelyikböl nem szopizott abbol is dölt a tej szopi közben.

Bibi! hidd el, sok ovi hazaküldi ebéd után a nagytesót, én több ilyet is tudok. De törvényellenes, lásd amit irtam, hogy mikor lehet és mikor nem. Hát megvallom, ha most kellene választani mikor jó a 2. gyerköc, nekem irtó nagy segitség hogy Orsi már 3 éves volt, de érzem ha most születne még könnyebb lett volna

Bea! Hü de összejött nektek most minden!! Apukádnak gyors felépülést!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilcsi!Karmen!
Köszi az infókat!

Zsuzsu!
Örülök,hogy jól vagytok!Gratula Ábel tudományához!
Apa megyógyult már?

Bibi!
Melyik a ti ovitok?
hiszti ügyben most nem jut eszembe semmi okosság...

Anix!
Légy üdvözölve!:)
Nagyon szépek a fiúk!Kárpótlás a nehézségek után..

Edit

szilde
Szeged

Szilcsi!
A 90 fok nem teszi tönkre a mtartó gumis részét?

E.

szilde
Szeged

Karmen!
A tejgyűjtő kagylót meg hogy kell használni?Kaptam én is,de fogalmam sincs..Eddig nem kellett..
E.

szilde
Szeged

Szilde!
Én is többféle melltartó betétet kipróbáltam. Én Mimi-t használok, a Sas Patikában szoktam venni, rózsaszín doboza van, 50 db-os és 800 forint körül van. Én szeretem, mert viszonylag vastag és puha.

Zsuzsu! :D
Örülök, hogy jól vagytok! Tök jó, hogy Ábel beszél. Ráérez az ízére és nincs megállás. :D

Anix! :D
Üdv itt! Mesélj magatokról, hogy boldogulsz a két tündéri kispasival? :lol:

Bea!
Húú, akkor most összejöttek a dolgok. Kitartás! Apukádnak jobbulást!

Betty
Kép
rbetty

jajj csajok, nem panaszkodni akartam ám....legjobban a rumli meg fürdőszoba hiánya borít ki, de talán annak holnap vége
csak nem egy leányálom hogy a 2 hetes műtött hasammal fürdőszobát sikáljak meg egész nap takarítsak...a csemeték ellátása mellett, miközben ugye elvileg 6 hétig pihengetnem kéne és ágyba kapni a kajákat :) ha-ha-ha

Enikő előtt már réges rég emeltem kalapom, ezt ő is tudja :D

védőnő szerint 1 hónap és én is belejövök :) jó hogy legalább ő bízik ebben :D
no, de más is megoldotta, biztos én is megoldom....csak legyen végre rend itthon (tisztaságmániámról férjem tudna mesélni...szóval ezt különösen rosszul viselem)

ja, kimentünk ám (nem először leventével)....elmentünk a legközelebbi játszótérre
ott voltunk vagy 5 percig, levi elkezdett üvölteni, irány haza...levit kivettem a babakocsiból, amit gréti akart tolni, csigatempóban, miközben levente üvöltött
hiába mondtam grétinek hogy most én szeretném tolni a babakocsit, nem hatotta meg, ráadásul ráállt oda az elejére amire ha ül a baba a lábát teszi, az meg letörik gréti alatt, mondtam neki, nem szabad...na erre ő is elkezdett üvölteni
cibáltam haza a 2 üvöltö gyereket, az ötödikig üvöltöttek duóban
mondjuk grétit alig hallottam, mert levente túlvisított mindent...
szomszédok biztos odáig voltak a gyönyörűségtől....
ha nem lett volna ilyen baromi hideg tuti megszoptattam volna leventét a játszótéren, ez nem akadály nekem már
ja, tegnap ügyintéztem 2 gyerekkel, az oep-ben is szoptattam mindenki örömére....megkérdeztem, mondtam engem nem zavar ha őket nem zavarja....de éhes a kölök akkor éhes

most alszanak békésen, én is lepihenek

Kép

Kép

ja, levente vasárnap (15 naposan) 3930 gramm volt pucéran (születési súlyához képest +550 gramm)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Edit!
Igen, apa már jobban van, de kerüli a kutyákat! Ábel jó fej, ha ugat egy kutya, a szemeit becsukva elrohan onnan :lol: :lol: :lol:

Betti!
Én is remélem, h végre beszélni fog....amúgy nagyon ügyi, okos, szaladgál, jó mozgású, de a beszéd hiányzik.

Kármen!
Nálunk épp most van ovis beiratás. Tegnap a baba-mama klubban beszélgettem anyukákkal. Itt nálunk az a protokoll, ha kistesó van, akkor délig lehet oviban a tesó. Ha kevesen vannak, akkor maradhat estig.

Egyre biztosabb vagyok, h kistesó "buborékolását" érzem!! Nagyon örülök, Ábit 21 hetesen éreztem csak...

MINDEN BABA , ÉS MAMA CSODASZÉP!!!!!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Itt vagyok, csak Szilárd felébredt, meg kellett kicsit nyugtatni, mondjuk most meg Előd ébredezik... :lol:
...hát így telnek átlagban a napok. Általában beosztják, és egymás után foglalnak le, de így napi 24 órás anyaszolgálat van.
Mostanában elég sokat vannak már fent, foglalkozni kell velük, mert ha nem látnak, megy a sírás.

Kép
anix

Szilde :)
Boti nem állami bölcsibe jár, hanem itt házon belül van a sógornőm magánbölije, oda szoktam levinni! Az államiba nem vennék be, de nem is adnám be.
Nem értem az ovik hozzáállását, mert ugyebár ha kistesó van, épphogy kevesebb az anyuka ideje! :evil: :evil:
Amikor mi beíratkozni voltam Botival, vittem Noémit is magammal. Beszélgettünk is a vezető óvónővel, hogy mikortól aludjon majd ott Boti, és mondta, hogy minnél hamarabb, annál könnyebben megszokja a gyerek. Tehát egyáltalán nem utalt arra, hogy a kistesó miatt haza kellene vinnem ebéd után!!!

Melltartóbetét: A dm-es babylove nagyon jó!!! És olcsó!! Ha gondolod, nekem maradt pár doboz, mert már nem csöpög a tejem, szívesen odaadom, persze ingyé! :wink:
Szoptatós melltartóm nekem csak egy van, az Triumf, akciósan vettem még anno Botinál.
Amúgy én síma sportmelltartókat hordok, ami ugye nem merevítős, nem nyomja a cicimet, és tiszta pamut.
Mondjuk nekem kicsi a mellem, sokat nem kell rajta tartani, meg én nem tudok akárhol szoptatni - mert csak hónaljtartásban megy - ezért nem lényeges, hogy mennyire csomagolom ki a cicit.
Én is 90 fokon mosom őket, nincs leszürkülve, és a gumija se ment tönkre!

Szilcsi :)
Dokinéni meg a védőnő szerint sincs gáz a bukásokkal, mert nem rendszeresen minden kaja után van, és gyarapodik Noémi, tehát nem Reflux betegség, csak egyszerűen bukós baba.
Majd kinövi. Meg ahogy írták a többiek, talán a hozzátápi megoldás lesz. De ezért nem fogom elkapkodni, az biztos! :wink:
Amúgy van vmi tápszer refluxra, de azt nem akarom, azért annyira talán nem gáz a helyzet, hogy kelljen. Vmikor napokig alig jön vissza vmi, vmikor meg naponta többször. Tehát semmi rendszer nincs benne. :?

Anix :)
Gratulálok a gyönyörű babáidhoz! :D
Az én kislányom egy nappal később született! :D
Itt szültél Szegeden? Lehet, hogy össze is futottunk a Klinikán! :D

Zsuzsu :)
Örülök, hogy jól vagytok! :)
Ne aggódj, Ábel nincs elkésve a beszéddel, Boti egyik pillanatról a másikra váltott halandzsából mondatokban való beszédre! :wink:

Bea :)
Jaj, szegénykém ez rémesen hangzik!! :(
Remélem, hamar sikerül rendbehozni a fürdőt!
A sétálni elindulás az nálunk is katasztrófa, és legalább egy órahossza, mire mindkét gyereket összerámolom. A kicsi persze megúnja, üvölt, én meg izzadok mint k..va a templomban... :roll: De Boti legalább türelmesen viseli.
Én egy csomószor neki sem indultam a sétának, ez a macera miatt(lehet megkövezni :oops: )
Én a jóidőt várom, amikor már nem kell szinte semmi gönc a kölkökre, talán akkor könnyebb lesz elindulni.
A másik, hogy Noémi utál a babakocsiba lenni. Már mindent kipróbáltam, hason, hanyatt, sehogy nem jó, félóra múlva üvölt.
:( Mondanom se kell, milyen élmény így a séta... :?
Na megyek, kivételesen egyszerre aludt a két lurkó, Boti most ébredt fel. Csajszi is mindjárt ébred, mert éhes lesz.

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?