Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ildianyu!

Nekem még vennem kell textilpelenkát, (20db-ot, cseh gyártmányút)
Nadrágpelenkát, Pampers-t, fürdõlepedõt, Tetrát, meg frotírt, cumisüveget, meg pelenkázólapot.
Más minden megvan.
Illetve a mi szobánkba kell megvenni a szekrénysort, mert a mienk megy a gyerekszobába, de az ráér amíg nem költözünk.

Zsófi(34+6)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok,

Zsofi,

hova koltoztok?
Szerintem cumisuveget ne vegyel elore. Remeljuk nem lesz ra szukseg.

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Karmen: Elmentünk megnézni a házat. Hát azért volt kivetni valónk. Pl: Egy másik kivitelezõnél több réteg volt a fal, volt vízzáró réteg is, a csempézés elég béna, a villanyszerelés nagyon gázos a fürdõszobában (férjem villamos mérnök)enyhén balesetveszélyes megoldásokat láttunk. Kicsit igénytelennek néztem, csak apró dolgok, a rézcsõ rossz helyen volt a konyhában, máshol is ellehet vezetni. A kazán pont a bejárattal szemben volt. Ja, egy kérdésünk volt: a viszonylag puha hungarocellre ráteszik a mûgyanta alapú viszonylag merev vakolatot az nem lesz sérülékeny? Erre majdnem kiröhögtek, pedig nem volt olyan hülye kérdés. Nekünk ez a véleményünk errõl a házról illetve kivitelezõrõl. A fûtésszámla biztos nem lesz magas, ezt máshonnan is hallottam. Olyan kivitelezõt érdemes megkeresni, aki elõre gyártott elemekbõl rakja össze, talán tartósabb.
Köszi az infót az oltásról, akkor mi ellen véd az oltás, ha a Lyme kór ellen nem?

Kismamócák: Már nincs olyan sok hátra, tusoljatok langyos vízzel, az biztos jót tesz, a vérkeringésnek is.

Petra: Biztos nem akarsz szülsznõt választani? Nekem nagyon jó volt,mert a dokim nem nagyon igyekezett bejönni, pedig nagy szükség lett volna rá. Egyedül a szülésznõ volt ott aki igazán vigyázott ránk. Nem bántam meg, pedig én sem nagyon akartam választani.

Textilpelus: Mi 20 db-ot vettünk. Egy csomag magyart, nem túl jó, és egy csomagot a Micimackóban,olyat vettünk, aminek csak a 3 széle volt eldolgozva. Nekünk az bejött. Ja és varrattam kifogót a fürdetéshez, Pelenka anyagból, méterre lehet kapni. Jó nedvszívó. Lehet szegettet is venni, de az drágább és kisebb. Használtam fej alá, nyáltörléshez, fejésnél, borogatáshoz, evéskor.

Vizsgázóknak is kitartás, egyszer úgy is vége lesz!

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3

Ezt tegnap este írtam, csak ez a hülye központ nem akarta elküldeni az irományomat!
inecsg

Egy cumisüveg nem nagy befektetés, és elõbb-utóbb úgy is kelleni fog.
Ebben a melegben meg az is lehet, hogy plussz folyadékot kell majd adnom a kicsinek.

Amúgy Szeptemberben költözünk a párom lakásába, addig itthon fogunk lakni. Ez nem nagy változás, mert 1,5 km van a két lakás közöttKépKépKépKépKépKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gabi, a kullancscsípés elleni oltás a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás ellen véd.

Zsófi(34+6)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsofi,

ebben a nagy melegben a szoptatott babaknal a szopi a folyadekpotlas. Nincs szuksege semmi masra. Sim is van, hogy csak parat kortyol es kesz.
gabomamo
gabomamo

Gabomamo:
ha majd Vanda kap más kajcsit is, akkor szomjoltásnak viz, vagy még mindig szopi?
Nina
nina74

Szijasztok!

Gabomano! Az még haggyán, hogy mennyi kisbaba van, de mennyi kismama! Én mindenhol csak kismamákat látok, a bölcsis nyitott napon, a Corában, a hidi vásáron, a játszótéren...stb. Vagy már csak erre áll rá a szemem az is lehetKép
Neked Simivel már semmilyen gondod nem volt a szoptatás körül? Minden ment mint a nagykönyvben?

Melinda! Mikor megindult a szülés, szóltak neki, de nem tudott jönni (este 9 volt), mert pont a felesége szülinapját ünnepelték és már megivott egy pohár bort. Ezt mondta, ezért nem jött be.
Szerintem is rossz az összevont rendelés, néha én 5 órákat vártam, bár akkor végülis ráértem és élveztem a várakozást isKép mert a klinikán lehettemKép

Gabi3! Ha erdõbe mentek túrázni, akkor igen, amúgy nem.

Ildianyu! Mi a 7végén fedeztük fel a Retek utcai játszóteret, Ágciékkal is összefutottunk és beszéltük, hogy milyen jó lesz nektek, majd járhattok oda, hiszen olyan közel van hozzátok.

Erika! Asszem kérdeztem már, de inkább mégeccer: A Sikonak csak magánrendelése van, ugye? A Klinikán nem rendel, csak UH-zik. Még mindig 3000Ft egy vizsgálat?

Karmen! Hány ezer Ft/nm-re jön ki a szerkezetkész és kulcsrakész ár? Ja és a házat melyik cég épitette?

Petra! Én nem választottam szülésznöt, mégis végig velem/velünk volt, el sem mozdult mellölem. Vagy nem volt más dolga éppen, nemtudom...néha már zavart is, hogy mindig ott vanKép

Hangának felfedeztem a 16.fogát, mostmár csak a 4 hátsó van hátra.
Hanga takarékoskodik a szavaival, úgy, hogy pl. ha 2 autó áll egymás mellett, és rámutat az egyikre, hogy "autó", akkor a másikra már azt mondja, hogy "ez is". Vagy csak nem akar szóismétlésbe bonyolodni???

Szijasztok, Lara
lara

Szijasztok!

Gabomano! Az még haggyán, hogy mennyi kisbaba van, de mennyi kismama! Én mindenhol csak kismamákat látok, a bölcsis nyitott napon, a Corában, a hidi vásáron, a játszótéren...stb. Vagy már csak erre áll rá a szemem az is lehetKép
Neked Simivel már semmilyen gondod nem volt a szoptatás körül? Minden ment mint a nagykönyvben?

Melinda! Mikor megindult a szülés, szóltak neki, de nem tudott jönni (este 9 volt), mert pont a felesége szülinapját ünnepelték és már megivott egy pohár bort. Ezt mondta, ezért nem jött be.
Szerintem is rossz az összevont rendelés, néha én 5 órákat vártam, bár akkor végülis ráértem és élveztem a várakozást isKép mert a klinikán lehettemKép

Gabi3! Ha erdõbe mentek túrázni, akkor igen, amúgy nem.

Ildianyu! Mi a 7végén fedeztük fel a Retek utcai játszóteret, Ágciékkal is összefutottunk és beszéltük, hogy milyen jó lesz nektek, majd járhattok oda, hiszen olyan közel van hozzátok.

Erika! Asszem kérdeztem már, de inkább mégeccer: A Sikonak csak magánrendelése van, ugye? A Klinikán nem rendel, csak UH-zik. Még mindig 3000Ft egy vizsgálat?

Karmen! Hány ezer Ft/nm-re jön ki a szerkezetkész és kulcsrakész ár? Ja és a házat melyik cég épitette?

Petra! Én nem választottam szülésznöt, mégis végig velem/velünk volt, el sem mozdult mellölem. Vagy nem volt más dolga éppen, nemtudom...néha már zavart is, hogy mindig ott vanKép

Hangának felfedeztem a 16.fogát, mostmár csak a 4 hátsó van hátra.
Hanga takarékoskodik a szavaival, úgy, hogy pl. ha 2 autó áll egymás mellett, és rámutat az egyikre, hogy "autó", akkor a másikra már azt mondja, hogy "ez is". Vagy csak nem akar szóismétlésbe bonyolodni???

Szijasztok, Lara
lara

Jaaaj, kéccer ment el, bocsKép
lara

Sziasztok,
tegnap írtam, de azért elküldöm még 1x, akkor nem tudtam.:
Sziasztok,

A pocakosoknak ajánlom ezt az oldalt:
[url=http://www.otlettar.try.hu/" TARGET="_top]http://www.otlettar.try.hu/[/url]
A kórházi listát én állítottam össze, annyi hozzáfûzni valóm van,
hogy miután megszültem, a szülésznõ hozott ebédbõl maradt fõzeléket, apukának elkel azért a szendvics, fõleg, ha olyan hosszú a szülés mint nálunk (déltõl voltam a szülõszobán, éjfélkor született meg Gabó),
a szoptatós teát megfõzték benn is, de legalább kicsi férj is magának érezhette már azt az egy hetet is. Nem ettõl lesz teje vkinek, de folyadék pótlás miatt nagyon jó.
Alsónemû: én a piacon vettem 100,-ért, és ha baleset volt, kidobtam. De még van most is belõle.
Hálóing: adnak a klinikán, ezt célszerû kihasználni. Mikor én szültem, akkor abszolút nem nézték, mennyit használtál el egy nap, odamentél a szekrényhez, aztán ha kellett, kivetted. Nemrég szültek, most is így van? A legegyszerûbb volt: ha beleizzadtál, ha véres lett, stb. csak bedobtad a szennyesben, zuhany, másik.
Tena betét: gyógyszertárban lehet kapni, nekem még a kórház után itthon is elkelt, talán azok számítsanak rá, akik a mensi alatt is erõsen szoktak vérezni. Hálós bugyit lehet hozzá kapni, ez nagyon jól megfogja a betétet.
Ha Szegeden volt az esküvõ, nem kell egy hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ha nem itt volt, érdemes telefonon a hivataltól rákérdezni.
Ha bármi kérdésetek van, akkor szerintem bármelyikõnk szívesen válaszol.

Zsófi,
meg van a mobilszáma is Sikónak?

Petra,
én is a szobatársaimmla beszéltem még a hálapénzrõl, aztán uccsó pillanatban döntöttem. Egyébként higgyétek el, nem is emlékszik szerintem a doki, ki mennyit ad... Úgyhogy vhol tök mindegy. Meg ez úgyis úgy van, (bocsi, ha már írta vki): utolsó nap szedik a varratokat, és akkor míg írja a zárójelentést, te készíted a kis borítékot, mikor megkapod a papírt, akkor odaadod. Utána öltözöl, fogod a babát, aztán már mész is. Bár a múltkor épp Anitáéknál azon nevettünk, hogy akiknek felszívódó volt a varratuk, alig tudták a dokinak odatuszkolni a pénzt, szinte "menekült"...Kép

Képzeljétek, hétvégén nagyszülõknél voltunk, és megkérdeztem anyukámat, hogy õ hol született, és mondta, hogy (õk 7-en voltak testvérek) csak az öccse született kórházban. Hozzá kell tennem, hogy egy kis faluban laktak, Botpaládon, így aztán õ otthon született, és annyira nem is olyan idõs, 52 éves lesz õsszel. No, ez utóbbi hihetetlen.Kép

Még vmi: ha bárkinek vmi segítségre lesz szüksége a szoptatásnál, szóljatok, szívesen segítek.

Nina,
írok mélt. Meg a folyadékról is, amit most kérdeztél, most szólít a ded.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Zsófi:Ha mégis vennélcumis üveget az Avent-et ajánlom, az nagyon jó. Úgy van kialakítva a cumija, hogy az a legjobban hasonlítson az anyamellre és a szopási technikára. Én egyszer vettem egy komplett üveget és még mindig azt használjuk. Nem kell cserélgetni és új cumit venni rá.

Lara: A mi környékünkön van rengeteg kullancs. Az egyik ismerõsünk kutyája majdnem belehalt a csípésbe. És nem járt erdõben, csak a környéken.

Karmen: Ma voltunk a Szekeresház Kft.-nél. Õk elõre gyártott panelekbõl készítik a házaikat. Nagyon szimpik. Azt mondták, hogy Algyõn nagyon sok könnyûszerkezetes ház épült, igen olcsn. Azért lett olyan olcsó, mert az anyag is olcsó volt. És az nem biztos, hogy megéri. Fõleg ha nem akartok 5-10 év múlva új házat építeni. Azt hiszem én nem bíznék olyan építõben, aki túl olcsón dolgozik. Az mindig gyanus. Az elõre gyárott panelekbe nem tud belekontárkodni senki. A Szekeresháznál valami új céggel akarnak szerzõdést kötni, mert az elõzõvel nem voltak megelégedve, minõségileg.

Megyek mert dörög az ég!

Gabi3
inecsg

Gabi, nem tudom kinek mennyire vált be az Avent cumisüveg, de nekünk Pankával egyáltalán nem. Sose fogadta el, akkor sem, ha nem volt itthon anyu, és cumisüvegbõl kellett volna megetetni.
Nekünk a Chiccho cumisüveg jött be a Nuk latex cumijával.
Annak tényleg olyan alakja van, mint a mellnek, és jó puha anyaga van, nem olyan merev mint az Avent cumija.

Nekem nem is volt szimpatikus.

Zsófi(34+6)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Gabi3: melyik méteráru boltban kaptál pelenkaanyagot? Gondolom, ez is olyan, amit nem tartanak mindenhol. Nekem az utóbbi idõben nem volt szerencsém: tavaly ilyentájban esküvõi ruhához kerestem anyagot, nem sok sikerrel. Végül aztán nem is varrattunk, hanem kölcsönöztünk. Nemrég pedig frottírért jártam be a fél várost. Egyébként milyen széles és mennyibe kerül métere? Miért jó, ha a pelenkának csak 3 széle van eldolgozva? Mi van a negyedik széllel? És mit kellett varrni a kifogón? Csak beszegték, vagy a sarkánál kis kapucnit tettek rá? Vagy még valami extrát?

Cumisüveg-kérdés: én is azt gondoltam, hogy nem veszek semmilyen babaedényt, mert szopni fog a babánk. Aztán anyukám mondta, hogy már csak babonából is vegyek legalább egy-két etetöeszközt, mert ö is úgy indult neki, hogy szoptatni fog, és nem vett semmit. Aztán szegénynek nehezen ment a szoptatás, és amikor a gyerekorvos megnézte a mellét és azt mondta, hogy ebböl aztán nem fog jönni a tej, akkor irtó ciki volt apukámat szalajtani valami edényért, amiben tudta nekem csinálni a kaját. Azok persze más idök voltak, nem tartották olyan fontosnak a szoptatást. Anyu is sokáig próbálkozott, de nem volt segítség meg biztatás, így sajnos nem sokáig szoptatott minket.

Ágci, én már úgy magamban eldöntöttem, hogy hozzád fogok fordulni, ha valami nem úgy megy, ahogy szerintem kellene. Örülök hogy most ilyen nyíltan felajánlottad a segítségedet! Nem gondolkozol azon, hogy lll-es tanácsadóvá képezd magad? Tényleg nálatok még mennyit szopik a kisfiad?

Lara: mi olyan szimpatikus a Klinikában, hogy még a légkörét is élvezted? Csak nem orvosnak készültél?

Már akartam kérdezni, hogy szülésznöt hogy lehet választani? Hol van mód megismerni öket és felvenni a kiszemelttel a kapcsolatot? Vagy szájról szájra járnak a telefonszámok és az információk? És ha megindul a szülés, akkor megy a telefon a szülésznönek is és ö is indul a Kórházba vagy a Klinikára?

Képzeljétek, pont hazafelé jöttem az esöben. Imádom az ilyen meleg nyári záport, úgyhogy csak gyalogoltam szépen, tudván, hogy tíz percen belül otthon leszek és szárazba tudok öltözni. Nagyon jól esett! (Minden értelemben Kép ). Szerintem hihetelen finom illat van olyankor! Biztos sokan hülyének néztek, de annyi baj legyen! Már máskor is csináltam olyat, hogy mikor eleredt az esö, fürdöruhába bújtam és kiszaladtam a ház elötti udvarra.

A kullancsos oltásról én azt hallottam, hogy az elsö és a második adag beadása közötti három hónapban az ember esendöbb, védtelenebb a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás kórokozójával szemben, mint egyébként. Úgyhogy ilyenkor nem tudom, érdemes-e elkezdeni. Mondjuk lehet, hogy azóta van más másfajta oltóanyag is, én kb. tíz éve oltattam be magam, mert a mi környékünkön rengeteg fertözött kullancs volt, és Ausztriában is sokat jártam. Azóta kicsit változott a véleményem, lehet, hogy most már nem adatnám be magamnak. A Lyme-kór miatt úgyis nagyon oda kell figyelni, hogy idöben eltávolítsa az ember, ha már belémászott. Gyerekkoromban nálunk minden esti program volt a "kullancsvizit", és gyakran volt is bennünk. Nem csináltak a szüleim nagy problémát belöle, kikapták aztán kész.

Üdv mindenkinek:
Katicabogár

Kati
katicabogár

Sziasztok,

Lara,

en is azt hittem, majd a szoptatas megy, mint a karikacsapas. Azert ujra kellett tanulnm a dolgokat,de sokkal tapasztaltabb vagyok mar e teren. Alig birtam megszoptatni Simit, olyan ugyetlen voltam. A Klinikan allandoan szoptattam Simit, pedig gondolom csak par cseppet kapott, de mar a 3. napon 60 g-okat szippantyuzott. Szert is ragta a cicimet. Eroltettem a fekve szopit, ami nagyon nem ment, vegulis megint ulve szoptatok. 1-2 hetig vlta ugyetlen, mostmar jol megy. De mindig 2 cicibol szoptatok 1 alkalommal, ezt mindig eroltetem, de nincs is Simon ellenere. Sot estenkent van, hogy 4x 6x is valtom. Ejszak a altalaban 1bol szoptatok, mert lusta vagyok, de mostanaban a fiatalur szol, hogy anyu a masik cicivel mi lesz? Kép

Katicabogar,

ena Terez utcai Contexben lattam pelenka anyagot. A 3 oldalon varrt pelenkat szerintem azert nem szegik be a 4. oldalon, mert az azep szel, es igy egyszerubb.

Lara,

kulonben gyanus vagy!! Kép En akkor lattam a sok kismamit,amikor babot vartam.

Tenyleg tudja azt vki, hogy a kismama elnevezes az acsak a babot varokra ervenyes?

Szerintem sem volt rossz a klinikan. Foleg masodszorra. Egyaltalan nem zavart a sok hulye csecsemos nover. Tudtam, hogy par nap mulva hazamegyek es ugyis azt csinalok a babammal, amit akarok.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabi! Igen, én pont akkor akartam hazamenni amikor szakadt az esö. Mire a férjem értemjött, már elállt. KépÉn még sose láttam ilyen házat, én azt kifogásoltam, hogy nem lehet egyszer megnézni miközben épiti. Mert szerintem az is fontos lenne, hogy miként állitják össze a falakat, stb. A lakásban egyetértek, én is találtam igénytelen dolgokat, pl. a flexi csö hosszan végigvezetve, stb. a villanyszereléshez mi nem értünk arra nem tudok mit mondani. Amugy nekem tapasztalatom lett a családi épetkezések alatt, hogy sajnos bárkit is fogadsz meg, a kivitelezö mellett, ott kell állni. Nem elég ha megbeszéled mit hogyan szeretnél, nekünk alig volt amit úgy csináltak volna. Válasz. Elfelejtettem, szerintem jobb igy!! stb.
A készházban nekem is több a bizalmam. De mi addig nem döntünk ezek mellett, amig többet is meg nem nézünk.
Én tavaly sok cég katalógusát megnéztem, azok mind készházat épitettek, drágák is voltak, ezért gyanus nekem is sok hirdetés, hogyan tudják olcsón kihozni. Én se mernék olyantól venni. Amugy hogy lehet a Szekeresháznál megnézni egy ilyen házat? Engem nem az iroasztali beszélgetés érdekel.

Lara! Nagy-Kerszolg bt épiti, 100-105/m2 a kulcsrakész.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,
nyílt egy új topik, érdekes.Kép Ajánlom mindnekinek, fõleg a várandósoknak, címe:
Szoptatás-Tények és Tévhitek

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Láttátok a mai híreket? Szóval, a mai Tényekben az anyatej leadás körüli változásokról volt szó. Ha jól értettem, egy anyuka egészségkárosodás nélkül napi 6 deci tejet adhat le. Ezért fizet csak az OEP. Kérdezem én, a többivel mit csináljon akinek sokkal több van? És a rászoruló mit tegyen? Mi az, hogy egészségkárosodás nélkül nem lehet valakinek több teje??? Ez õrület!!!!

Mi jól vagyunk. Lottinak megjelent az 5. foga, és nõ a 6. Így valószínûleg ebben a hónapban 4 foggal lesz gazdagabb a leányzó.

Lara! Sajnálom, hogy így jártál Daruval. Végül kinél szültél? Azóta kihez jársz?

A pelenkaanyagból készült kifogó tényleg nagyon jó. Nekünk az anyósom varrta. Ennek nincs kapucnija, van egy másik vastagabb (nem pelus), annak van. Fürci után így duplában szárítom a csajszit.

Ja, tegnap írtam este, de nem ment el.

A vizsgázóknak kéz és lábtörést!

A pocisoknak türelmet!

Jó éjt!

Melinda
melinda29

Sziasztok!

Ágci!
Ma délelõtt 10-re mentem vizsgázni, és a buszból láttalak titeket. Mi van a bölcsivel? Még mindig nem tudom melyik mellett döntöttél, és mikor kezditek a beszoktatást?

Gabómamó!
Akkor én is gyanus vagyok? Mert én is azt néztem a hétvégén, hogy mennyi kisbaba, és mennyi kismama van mindenfelé a városban.

Erika!
Akartam küldeni e-mailt, de nem találtam meg a profilodban a címedet.
Ha lehet egy jó tanácsom: ha esetleg "túlhordod" a babát, és nem indul meg a szülés a kiírt idõpontig ne engedd hogy beindítsák! Sokkal jobb ha természetesen, magától indul be a szülés.

Lara!
Ti is voltatok bölcsis nyílt napon? Hanga is bölcsibe fog járni?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Zsófi: Nálunk bevált az Avent. Igaz kicsit megszenvedtünk a kórházban, de korán megszokta és nem volt semmi baj vele. Most már a varázsitatót használjuk, pedig azt hittem, sose fogja tudja használni.

Katicabogár: Kifogó anyagot anyukám vette a Feketesas u.-i Context-ben. Ha jól emlékszem 900 volt métere, 3-mat vett abból lett 3 kifogó, 100x150cm-es. Frotír anyagot a Teréz u.-i boltjukban vettem, abból fürdõlepedõt varrtam, annak van kapucnija. Mi is úgy szárítkozunk, mint a Melindáék. A pelenka anyagot nagyon nehéz megvarrni, mert nyúlik. Nekem anyósom varrta, mert akkor már nem volt türelmem hozzá, pedig végig sokat varrtam a Flócinak. Szülésznõt én úgy választottam, hogy egy csajszi áradozott róla, megkérdeztem a dokimat, hogy õ kivel szeret dolgozni, neki mindegy volt, így kerestem meg a Csillát. Felhívtam a szülõszobát és beszéltem vele. Sajnos legközelebb már csak a szülõszobán találkoztam vele,mert akkor már Flóci igyekezett kifelé. Olyan rendes volt a szülésznõ, hogy igazán nem is beszéltünk, nem is ismertük egymást. Éppen szabad éjszakás volt és bejött miattunk, tudta, hogy baj van. A következõt is nála fogom szülni, az biztos. Akkor még sem otthon szülés lesz a vége?

Ágci: Nagyon érdekes,hogy anyukád még otthon született. Azt tudom,hogy anyukám testvére majdnem 5 kilós és faros baba volt, az én nagyim meg "simán" megszülte.

Gabó: Nekem nem volt olyan nagy bajom a szopotatással. Jó néhányszor kisebesedett a cickóm, meg néhányszor be is gyulladt, de a következõnél már tudom mire kell figyelni.

Melinda: Ezen én is kiakadtam, már mint a tejes ügyön.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok,

Banita,

igen gyanus vagy!!Kép
Mi is voltunk a bolcsis nyilt napon. Simont kenguruban vittem, Jazmin t kocsiban. a 2,5 ora alatt majd leszakadt a derekam. Foleg amikor Jazmin is a kezemben volt. Simci szinte vegig aludta az egeszet. Jazmin jol erezte magat, velem nem nagyon foglalkozott, intezte a sajat dolgait. En meg rohangaltam utana, mert meg nem eleg stabil.

Gabi,

vegulis bajom nekem sem volt a szopival, csak ugyetlen voltam kicsit az elejen. Meg olyan kis pici Kép volt SImon.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Flóra megkezdte a napi német leckéket. folyton egy régi német nyelvkönyvet lapozgat. nem csodálkoznék, ha megtanulna magától. Kép

Gabó: Én is folyton a babakocsis anyukákat néztem és a pocakos kismamákat. Bár nálunk már tervbe van a kis tesó. Van még két levél Continuinom azt beszedem utána indulhat a program.Kép Folyton azon jár az agyam, milyen lesz két gyerekkel.

Banita:És hogy sikerült a vizsga?

Gabi3
inecsg

Milyen érdekes. Anyukám is otthon született(48 évvel ezelõtt egy kis nyirségi faluban), de nekem ez eszemben se jutott mikor az otthonszülésrõl beszélgettünk. Olyan természetesnek tünik az egész. Pedig egy jópárszor hallottam a történetet elhihetitekKépKépKépnagymami hangulatfüggõ elõadásaban.

Babakocsira hol lehet napernyõt kapni? Nem talaálo sehol. A Micimackóban van, de betyár ronda a szine.

Nina
nina74

Nina a Corában is láttam, a Micimackóban is, a Brendonban is, meg a Faktumban is.
Sõt ha jól emlékszem, a Tescoban is volt.

Zsófi(35)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nina,

en tavaly probaltam a napernyot, de nagyon hulyen nez ki a kocsin. en 1 pelenkat teritettem a kocsira es racsipeszeltem.
g.
gabomamo

Sziasztok,

azt tegnap elfelejtettem irni, hogy Jazmin megutotte a 8 kilot. Kép Kép Most biztos 1 evig a 8-as korul fog vanszorogni. Kép

gabomamo
gabomamo

És Simi?Kép
nina74

Sziasztok

Ildianyu, gratula az áv-hoz, csak így tovább. Kép
Anita, a tied hogy sikerült?

Tegnap voltam dokinál, mert még mindig barnázok.
Megnézett hasi uh-val, mindent rendben talált, nõtt a pici is és látott szívhangot. Tovább kell szednem a gyógyszert és azt mondta kíméljem magam.
Megnyugodtam, hogy bent a törpi rendben van.

Gigi
gigi1

Sziasztok!

Nekem kórházi cuccom még semmi összepakolva, de még venni sem vettem semmit. Pelus sem ártana a kicsinek, meg a ruhákat kimosni. Költözés utánra terveztem, de hogy kibírom-e addig? A dokim közölte, hogy az államvizsgáig 99%, hogy nem bírom ki. A költözésig talán. A Seduxennel le kell(ene) állni, de vasárnapig engedélyezett este 1-et, (nem gondoltam, hogy egyszer örülni fogok ennek), és vasárnap meg is vizsgál, mert hétfõn nem lesz. Egyébként még 1 hetet jósolt. Azt hiszem, nem járok úgy a második gyerkõccel, mint itt a többiek, hogy a végéig húzták. Kép

Ma szörnyû napom volt. Kezdõdött azzal, hogy elindultunk, és megint kificamodott a bokám. Kép Alig bírtam tovább menni, de kb. 20 perc után sikerült. Aztán az otpben álltam háromnegyed órát, miközben Lili ki-be mászott a babakocsiba, persze életveszélyes módon. Na, akkor már alig álltam a lábamon. Mára kaptunk idõpontot gasztroenterológiára, így elmentünk. Tök fura volt, hogy tele van 15-16 évesekkel és a szüleikkel. Egy kisgyerek sem volt. Gondoltam, várok. Szék már nem volt, de senkinek eszébe nem jutott volna, hogy átadja. Ez az elõzmények után kicsit rosszul esett, de tûrtem. Aztán valahogy kiderült, hogy itt cukorbeteges rendelés van, így bementem megkérdezni, hogy most mi van. Erre közölték, hogy gasztroenterológia csütörtökön van már. Ez azért jó, mert amikor az idõpontot kaptuk, mondták, hogy ha szülök közben, telefonáljak, ha nem tudunk menni, õk is felírták az én telefonomat, hogy ha addig van valami, szólnak. Jól van, mondom, hazamegyünk. Nagyon rendes volt az asszisztens, mert telefonált a doktornõnek, és mondta, hogy jó, akkor megnézi. Erre jött egy másik asszisztens, aki jól lecseszett, hogy miért most jöttem, biztos nem õ adta az idõpontot. Mondtam neki, hogy az lehet, de ott van az õ naptárukba is felírva Lili neve, és engem nem értesített senki, hogy ne jöjjünk. Akkor kezdtem mérges lenni, nem is amiatt, amit mondott, hanem amilyen hangnemben beszélt velem. Erre mondja nekem, hogy menjek áta asebészetre, mert ott van a doktornõ. Én kis naiv, megkérdeztem, hogy az hol van, erre szinte rámüvöltött, hogy miért, nem volt még a gyerekkel a sebészeten. Mondom, miért, kellett volna? Aztán megmondtam neki a magamét. Mondtam, hogy normálisan is lehet beszélni az emberrel, nem vagyok alsóbb rendû faj azért, mert nem itt dolgozom. Aztán jól bõgtem egyet. Azt hiszem, hamarosan szülök, mert nagyon érzékeny vagyok mostanában. De akkor is igazam volt.

Én eddig még nem választottam szülésznõt, de azt hiszem, már nem is fogok. Vagy kellene?

Lara!
Te gyanús vagy már megint! Vagy még mindig! Mindig csak a kismamákon jár az eszed. Kép
De ari lehet Hanga! Látod, már õ is beszél. Lili ha lát valamit, mondja, aztán a többi ugyanolyanra csak rámutat. Õ még többet spórol.

Nekem felszívódó varratom volt, de azt is megnézte a doki, hogy minden ok-e vele. Így aztán oda tudtam adni a borítékot. Kép

Ildianyu
ildianyu

Ildi! Ne hergeld magad - én úgyis sokszáz kismamányi hergelõdésen vagyok túl! Engem iszonyúan fel tud húzni, ha nem adják át a helyet, ha mellettem rágyújtanak, ha úgy beszélnek velem, mint egy megejtett hülyével... márpedig lassan hozzá kéne szokni, hogy ilyen a világ. Mindenki ideges - észrevetted már? Nem látni egy mosolyt, egy segítõkészséget...stb. Minden ember hajt, stresszeli magát - és hótideg és mindeközben le se sz*rja a másik embert. Én ezt tapasztalom úton útfélen. Az az asszisztens is nyílván ez a kategóriaKép

Nekem úúúgy fáj a fejem ettõl a hülye melegtõl!
Ma betöltöttük a 37 hetet!
petra28

Én is nagyon érzékeny vagyok, elvárom hogy mindenki babusgasson, de én ugyanerre nem vok képes.
Ez nem éppen nyerõ drága páromnálKépKépKép

Ettõl a melegtõl meg olyan bágyadt vagyok, hogy egész nap csak ülnék, és néznék magam elé.
Mostanában még egy mosogatás is órákg tart...KépKépKép

Amúgy az szokott engem is halálra idegesíteni, hogy nem elég, hogy a sorban nem engednek elõre, de még be is furakodnak elém!!!!
A buszokon át szokták adni a helyet, erre nincs panaszom.

Viszont múltkor a CTG-n jártam úgy, hogy velem volt Panka is, és nagyon rosszul voltam, kispapik meg ültek szépen sorban, hagyva, hogy hadd álljak kezemben a gyerekkel, úgy, hogy épp készülök elájulni.
A végén egy kismama(!!!) adta át nekem a helyet.

Az volt a legnagyobb poén, hogy CTG elõtt benn voltam a nõgyógyásznál, aki megkérdezte, hogy mennyi idõs terhes vok.
Mondtam neki, hogy 34 hetes. Azután megkérdezte, hogy Panka mennyi idõs, válaszoltam, hogy 5 hónapos.

Ezek után azt kérdezte, hogy tudtam ilyen gyorsan újra teherbe esniKépKépKép
(Biztos nehezére esett kiszámolni, hogy nem lehetek egy 5 hónapos gyerek anyja, ha 8 hónapos terhes vagyok)

Zsófi(35) Már csak egy hét, és akkor már jöhet bármikor a Bencus!!!!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsofi,

ki volt ez a nagyon okos nogyogyi?

Szerintem az apukak azt hiszik, nekik van az a szek odarakva.
Azert meg 1 het mulva ne szuljel. Minimum legyen meg a 37 betoltott het. Meg akkor is erhet meglepetes. Mi Gabik ezt mar csak tudjuk, ugye?

g.
gabomamo

Dr. Kalmár

Õ helyettesíti Sikót, amíg szabin van.

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gabomamo:
Kössz a pelcsis tippet!
Ma ugy közlekedtünk. Élveztem, hogy nem tudtak belebámulni a kocsibaKép Tényleg jobb mint a napernyõKép

Vanda már egy órája alszik. Hogy éjszaka mi lesz?

Ildianyu:
Ne is törõdj a bunkó emberekkel! Sajnos van belõlük.
Retek utcába abba a szalag tizemeletesbe költöztök?

Zsófi:
Nekem nincsenek rossz tapasztalataim a Kalmárdokival kapcsolatban.

Nina
nina74

Sziasztok,

Gabi3,
hagy okoskodjam egy kicsit:
ebben a korban már nem igazán ad 100%os védelmet a Continuin, márhogy már nem szoptatod annyit Flócit. Így teherbe is eshetsz, de ha ilyen gyorsan szeretnétek kistesót, szerintem válasszatok másik módszert a védekezésre. Bár ma már sok mindent idõben ki tudnak szûrni, de nem véletlenül kell várni a tabletták szedése után kb. 3 hónapot, hogy a szerveztet kitisztuljon.Kép

Ildianyu,
megértelek, bár nekem szinte soha nem volt rossz tapsztalatom a jármûveken sem máshol. A villamoson is átadták a helyet mindig, sõõõt, volt, hogy kamaszok. Az asszisztensem nem csodálkozom, bár ne is meséltem: péntekn voltam kilégzéses vizsgálaton, ami most 3 órán keresztül tartott, és dokinéni szabin volt, csak egy asszisztens volt ott. De annyira kedves volt. Nagyon készséges, tök szépen az emberrel. Volt eg ynéni is, akit a menõsök hoztak be, mert nagoyn öreg volt, amjd a fiúk elmentek, és nem értek vissza amegbeszélt idõre. A kishölgy olyan aranyos volt, mert a néni nem hozzott semmi olvasnivalót, és csak ült szegénykém, õ pedig el kelzdett beszélgetni vele. Én komolyan mondom -sajnos- ilyet még nem is láttam. Annyira aranyos volt. Késõbb felajánlotta neki, hogy ne kelljen elküldenie a 3. rokonát, hazafelé bedobja a postaládájába, bár mint kiderült a beszélgetésünkbbõl nem is arra lakott. Aztán végül nem kellett, mert annyit késtek a mentõsök, hogy meg tudta neki csináélni a kiértékelést. Szóval, ha nem túl sûrûn, de azért még akadnak iylen emberek.KépKépKép

Katicabogár,
a szoptató tanácsadó dolog folyamatban van, csak hát nem megy olyan gyorsan. Mostanában nem is volt idõm foglalkozni vele (el kell olvasni egy elég hosszú könyvet, és levelezni a témában) és most ez háttérbe szorult. De, ha van olyasmi, amiben ennyi tudással, információval tudok segíteni, nagyon szívesen teszem.

Nina,
e-mailt megkaptad?

Anita,
úgy néz ki a Petres utcai bölcsibe visszük Cumikáét, ez a Rókusi meki hzáta mögött van. Nagoyn szimptaikus volt a helyettes, eddig még csak vele tudtam beszélni, a házból két gyerkõc is odajár és nagyon jókat mondtak az anyukák a bölcsirõl, ráadásul az egyik kis protekcióval is kecsegtetett, h. a legjobb gondozónénit fogja nekünk ajánlani, és fordítva. A bölcsiben jó játékok vannak, nagy az udvara, mûködik már sószoba, van nyitott bölcsi, szepttõl lehet majd menni babával játszóház szerû foglalkozásokra, vannak különbözõ témájú szülõi ankétok, ahol a szülõk kiválaszthatnka egy témát, és arról beszél a gondozónõ (elõzetesen felkészül), illetve közösen megosztják a tapasztalataikat... Szóval úgy gondoltam, h. én is szeretem mindig a haladó gondolkodást, hát akkor miért ne.Kép

Most mennem kell fektetnia bébit.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Gabó. Gratula Jázinak a 8 kilóhoz. Fló még nem érte el. Sõt múltkor még fogyott is. Azért szerintem Zsófinak nem lesz 2 kilós babája, inkább több.

Ildi: Nekünk is volt hasonló esetünk a kórházban, az ambulanián, de ott a doki is bunkó volt.

Zsófi: Bírd még ki egy-két hétig.

Ágci: Igen, tudom. Használjuk mellette a Pharmatexet is. Azért jó hogy szólsz. A doki bácsival konzultáltam ez ügyben. Õ mondta, hogy napi 4 szopiig 100%-os.

Jó éjt mindenkinek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

A hétfõi vizsgám jól sikerült, még nem tudom hanyas lett, mert írásbeli volt.

Ildianyu!
Nem tudod hol van a sebészet? Hát ez elég ciki!KépKépKép
Legalább kicsit elszégyellte magát ez a bunkó asszisztensnõ? Remélem jól beolvastál neki?Kép
A bokád hogy van?
Tudom hogy már kérdeztem, de mikorra vagy pontosan kiírva? Pihenj annyit amennyit csak tudsz! Bár ez nem tudom mennyire megoldható így költözés elõtt?
Beszéld meg a babócával, hogy ne siessen még a születéssel! Én is megbeszéltem Bálinttal, hogy mikor "jöhet". Hallgatott rám, már akkor is jó gyerek volt!Kép

Ágci!
Gabó mikor kezdi a bölcsit? Szeptembertõl?

Gabómamó!
Ti mikor költöztök? Jázmin is megy bölcsibe?

Gabi3!
Én a helyedben biztos várnék 3 hónapot, hogy kiürüljön a gyógyszer a szervezetembõl! Sári mit mondott ezzel kapcsolatban?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Gabi,

en amikor terhes lettem, napi 6-7x szoptattam es ejjel is, tehat meg nagyobb kimaradas sem volt. Csak ennyit a 100%-rol. A sogornom is uigy jart, csak oneki 3 honapos volt a baboja, amikor teherbe esett. Jazmin is epphogy betoltotte a 6 honapot.
Csakhogy Jazmin mar lassan 19 honapos, Floci meg csak 12.

Nina,

Sim 7340 g. Kép Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Anita,
igen szept-tõl.

Gabi3,
csatlakozom Gabómamóhoz, még annyit, hogy (ezt Inci mondta), hogy a napi 4 ok, ha nem marad ki 8 óra. Tehát inkább az a fontosabb. Mert ugye, ha végigalussza az éjszakát, de amúgy 4x szopizik.Kép

Épp a gasztrón beszéltük a dokival az asszisztenssel, h. milyen érdekes régen is ez a tabletta volt, és mostanában mégis sokkla több terhesség van korán, pedig szoptatnka az anyukák.

Ágci

Kép
Ágci

Gabi, még igyekszem kibírni, igazából többet is szeretnék, szívem szerint júni 13.án szülnék, amikoris 37+3 leszek.
Akkor jó lenne, ha kijönne a babó.
De amúgy van még pár dátum a tarsolyomban: Apu szülinapja: júni 14, anyu szülinapja: júni 24, anyu államvizsgája: júni 17, stb. Most lesz a nagyszüleimnek is a szülinapja, akkor is jöhetKépKépKép

Nina!

Nekem semmi bajom sincs a Kalmár dokival, egyszerûen jót nevettem rajtaKépKépKép

Zsófi(35+1)

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Hétfõn voltam ctg.-n,s persze,hogy a "legjobb" gépet fogtam ki.Teljesen elzsibbadtak az ujjaim mire kész lett,ráadásul Dani a váróban végig rugdosott,mire behívtak,2x dudáltak neki.
Úgy sajnáltam,akkorát ugrott szegénykém.
Nem szeretnék még egyszer arra a roncs gépre kerülni!

Tegnap voltam Sikonál,2222 a méhszáj!Különben rendben volt minden!Megbeszéltük,hogy nem bizti,hogy Dani megvárja jún.22.-ét.Azt mondta,akár egy hét múlva már meg is lesz!
De jó lenne!Nagyon rendi volt mint mindig!

Anita:a címem ha írnál:jimko@tvnetwork.hu köszi!

Ildianyu:Mi már mindent megvettünk,csak még nincs az ágy meg a pelenkázó összerakva.A klinikai cuccaim már összekészítettem,de én nem vettem inkontinencia betétet.
Csak símát.Meg hálós bugyim sincs.Ezek feltétlenül kellenek?
Jól vagy?hogy van a bokád?

Ágci:Sikerült szülésznõnek Enikõt felfogadni.nagyon szimpi volt!

Sok puszi Mindenkinek!

Erika
36+3
Erika

Sziasztok!

Anita: Még nem voltam nála ez ügyben. De mikor a Flóci elõtt voltam nála azt mondta nekell várni. Hát majd megint rákérdezek, hátha megváltozott a véleménye.

Gabó:Úgy látcsik mindenkinek máshogy hat a bogyó. végülis Flóra is egy év után jött össze. Ezt nem értem, miért baj, hogy a Fló még csak 12 hónapos?! Egyébként már 13 is elmúlt. Kép

Erika: Akkor már mindennapos vagy?!

Ágci: Én is beszéltem errõl a Verával. Ugyanezt mondta.

Képzeljétek kidöglött a sügér állományunk, mind a 3 halacska kimúlt. De a harcsák még bírják a kiképzést. Pegid már olyan szép nagyok voltak. Szerintem nem bírták a meleget.

Kismamáknak kitartás.

Gabi3
inecsg

Zsuzsófi! Az államvizsgám nem hagynád ki a sorból?
Naaaaaaaaaaa! Léciii-léciiiiiiiiiiii!
Meso

Hello!

Lara: Elfelejtettem reggel válaszolni neked.
Igen 3000 egy vizsgálat.Szerintem ez korrekt,sokan 5000.-et kérnek.Mondjuk ugye az alényeg,hogy mindenki személy szerint elégedett legyen.ha 6000.-et kérne akkor is hozzá mennék,mert benne nagyon megbízom.
Azt nem tudom,hogy a klinikán rendel-e de szerintem nem.

Gabi3:Reménykedem,hogy minél hamarabb láthatom most már!
Akkor csak a harcsák maradtak?Több halacska nincs is?
Vagy a harcsák mellé nem lehet tenni?(én nem értek hozzá egy kicsit sem, sajna.)Sosem voltak halaim.

puszi!
(iszonyat meleg van nálunk itt az ötödiken!)

Erika
Erika

Szijasztok!

Karmen, Gabi3! Mi is könnyüszerkezetes házat akartunk, már meg is volt a terv, erre a házfajtára, és már irtuk volna alá a szerzödést, mikor kiderült, hogy 130 helyett 160ezer Ft/nm-ért épitették volna fel a házunkat(a faszi "véletlenül" elfelejtett szólni hogy nem a hasznos nm-rel számol, hanem a beépitettel, igy a 102nm egyböl 116nm lett). Persze nem kötöttünk szerzödést, hanem utánanéztünk a téglának, és az OLCSÓBB, az "csak" 150ezer Ft/nm.

Gabi3! Ti akkor miböl épitetek végülis?
Akkor két hónap múlva indul a baba-program? juuujde jó, akkor lesz mégegy kismamink!

Katicabogár! Elözö életemben orvos voltam, az tuti. Nemtom mi vonz a kórházakban, szerintem nem vagyok normálisKép Amúgy ha újra kezdhetném, akkor az orvosira járnék, de már sajnos késöKép
Igy marad a szimpla vonzalom a kórházak irántKépDe tényleg megmagyarázhatatlan...
Az esöt én is imádom, föleg nyáron, mikor meleg van. Mintegy jó kis zuhanyzásKép És tényleg tök jó illat van olyankor.

Én életemben elöször tavaly láttam kullancsot. Pedig aztán mi nagyon sokat jártunk kirándulni! Gyorsan elmentünk az ügyeletre és ott kiszedték.
Jól tudom azt, hogy 24 órán belül ha kiszedik, akkor semmi baj nincs? Még ha fertõzött akkor sem, igaz?

Gabomano! És Simit nem kellett kékfényezni? Sosem etették meg a Klinikán? Amikor szültél tápszerrel pótoltak vagy lefejt tejjel?
Jázmin még most is szokott "zaklatni", ha szoptatsz?
A gyanú csak azért állhat fenn, mert sokat agyalok a témánKép

Ágci! Mi az a sószoba?

Melinda! Borthaisernél szültem, de a 6 hetes kontrollra a Daruhoz mentem. És megvallom öszintén, hogy azóta nögyógyi közelébe sem voltamKép

Anita! Igen voltunk a nyilt bölcsis napon, de mi csak kiváncsiskodók voltunk és megnéztem, hogy vadidegen gyerekek között hogy mer Hanga játszani. De nem volt gond vele. Meg még sosem láttam bölcsit. De nem akarom beadni Hangát.

Gigi! Jajdejó! Mostmár minden rendben lesz!

Ildianyu! Szerintem vedd meg a newborn pelust, mert már a múlthéten akkora volt a pocakod, hogy csuda! Én sem jósolnék már olyan sok hetet!
Az az asszisztens tényleg bunkó volt, Petrának igaza van.
Nem lehetek gyanús, a jelek nem erre mutatnak!

Zsófi!Gondolom, hogy megnézhettek Pankával, biztos mindenki azt találgatta, hogy hogy csináltadKép

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok,

Meso,

mibol allamvizsgazol????

Gabi,

ne baj, hogy Floci 13 honapos, csak azt akartam irni, hogy o meg biztos sokkal tobb lesz, mint 8 kilo 19 honaposan. Most ? kilo?
En nem szedtem bogyot. Tervezett babo volt, csak nem gondoltam az elozmenyek miatt, hogy ilyen gyorsan megy a dolog.

Lara,

Simit kekfenyeztek, nem hasznaljak fel az anyatejet, tapszereznek. Simi is kapott sajna, lattam. De nem szoltam, mert ugy voltam vele, ha nem latom ugyis adnak neki, hogy csondben legyen.Kép Tuti, hogy igy van. Lattam ahogy poharbol szippantyuzta befele, mintha mindig is tudott volna pohrbol inni.

Jazmin mar egyaltalan nem zaklat szopi kozben, csak ha nyugos. Szerintem mexokta teljesen. Neha van az, amikor szoptatok, akkor a labamra hasal es hintaztatni kell. Ilyenkor mindig mondom, hgy meg 1 harmadik kelene a fejemre. Kép Ne agyaljal, hanem tegyel is valamit. Kép

Ildianyu,

a newborn pelussal vigyazz. Nehogy ugy jarj, mint en. Raadasul en meg Liberost is vettem, ami meg kisebb, mint a Pampers. A Liberost egyaltalan nem tudtamhasznalni, a Pampers eroltettem 1 darabig, de mindig kifolyt a pisi es allandoan at kellett oltoztetni Simit. Meg jo, hogy a sogornom 2 nappal utanam szult, mindet passzoltam tovabb.
Jazminnal honapokis newbornt hasznaltunk.

Nemtom emlekeztek-e, hogy mielott szultem, Jazminnak ment a hasa, 1 nap 13x is. Utana eleg nehezen jott rendbe, legalabb 2 honap. A tejtermekekt teljesen alhgytuk a dokino javaslatara.
a mult heten parx adtam turo rudit, tegnap meg joghurtot. Na mara olyan fosi volt, hogy csak na, es utana meg1x.
Asszem hanyagoljuk a tejtermekeket, remelem kinovi. Csak ez annyira leszukiti a mar szuk kajakort, hogy csak na.

Lara,

hol van atelketek, v. mar irtad? Akkor lecseszhecc!! Kép

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabó!

Matematikából államvizsgázom június 17.-én.

Meso
Meso

Sziasztok!

Nina!
Nem abba a hosszúba költözünk, hanem a másik oldalon van, és kb. a közepe felé.

Banita!
Hát igen, jól kiosztottam. Pedig egyáltalán nem jellemzõ rám, de amióta Lili megvan, kicsit bátrabb vagyon. De most én is meglepõdtem magamon. Kicsit elszégyellte magát. Kép
Elvileg júni 24-re vagyok kiírva. De már nagyon döngeti a kijáratot a kiscsaj. Sokszor érzem. Az a jó, hogy vasárnap költözünk, és akkor reggel kell bemennem a Klinikára, hogy mi van. Érdekes lesz. Beszélgetek nagyon a babóval, remélem, hallgat rám, és olyan jó kislány lesz, mint Lili. Kép
A bokám egész jól van. Jól be van dagadva, de annyira nem fáj, már nincs idõm vele foglalkozni.

Erika!
Lehet, hogy összefutunk a Klinikán? Bár én még nem szeretnék szülni, de a méhszájunk már nagyon hasonló. Kép
A hálós bugyi nagyon jó. Iszonyatosan ronda és gusztustalanul néz ki szerintem, de szuper.

Lara!
Igen, tök furi, hogy eddig az volt a bajom, hogy egyszer nagy hasat akarok én is, hát most megkaptam. De szerintem kb. most akkora, mint Zsófinak a börzén. Vagy csak én látom úgy? Én már arra gondoltam, hogy lehet, hogy nem is veszek newbornt, csak minit. Igaz, Lili nagyon sokáig newborn-t hordott, de hát ez a kiscsaj már most nagyobb. Kép
Akkor is gyanús vagy! Kép Fõleg hogy agyalsz a témán. Kép
Na látom, akkor GAbómamóval egyetértünk pelus ügyben. Kép

Ildianyu
ildianyu

Gabomamo:
Mikor nem jön be a társalgó, és máshonnan keresed elõ, akkor honnan? Hogyan? Mert nemk ma egyáltalán nem jött be. Tudod Én vagyok az ügyeletes béna.
Nina
nina74

Sziasztok,

Nina,

a multkor az egyetemi gepen keresztul ertem el, de akkor mas volt a baj. Nem vagy bena. Nekem sem jott be most, de rajottem, hogy csak nagyon lassan tolti be az oldalakat. Varni kell 1-2 percet. Mint a regi szep idokben....

Ildianyu,

jaj de jo, hogy meg 1ben vagy.!!!
Kulonben a klinikan is Libero minit adnak a babokra. Torlokendo van, napi 3 pelus, es Bepanthen kenocs. A kaja meg mindig szupi. 1 honapig ha ennem, fogynek 10 kilot tuti.

Lara,

talad ki, mit csinaltam tegnap Jazminon????
Na mit???
Levagtama hajat!!! Es most nem sirt, csak rohangalnom kellett utana. Eleg jo lett, de nagyon csis most megint. Tiszta haj volt a szoba.

Meso,

hol vegeztel? a jate-n?

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?