Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :!:

EDUUUU, a fiad gyonyoruseges, zabalnivalo :!: :!: Jaj, olyan edi abban a kis betekert csikosban, meg a hordozoban. Gondolom, az az elso utja volt, pont hazafele a korhazbol... Jaj, nagggyon ediiiiii :!: :!: :!: Gratula :!:

Rima, nincs is kalacs fejed :roll: A hasikod viszont jo nagy :!: Szerintem barmikor szulhetsz, viszont Kolyoknel en is latok meg par hetet abban a hasban.

En is konyhazom ma meg holnap. Nagy vendegseg lesz, immar az uccso. Tegnap is volt par fiu, de szerencsere csak a felet foztem. A tobbit hoztak. Holnap viszont jon Geza bacsi a nejevel (meg mindig pedzegetem, hogy talan nala szulok, csak azt nem tudom, hogyan utazunk 2 orat vajudva :lol: ), meg meg nehany barat is jon. Nalunk is alszanak, sot masnap kozos reggeli.... ma kinezek egy ket jo receptet a netrol. Tepsis, amolyan spanyol csirkere gondoltam, tejszines, szintes tepsis krumplival. Aztan vasarnap toltott kapicsku. Nyami-nyami. Hetfore 67 kg leszek :shock: .

Kalacs fejrol jut eszembe: en mar az elso trimeszteres fenykepeimen lattam, hogy kerekebb az arcom. Bezzeg azota 15 kg felkuszott mar, es az nem is tunik fel annyira... :shock:

A zuram szerint sportot uzok a hizasbol :lol: . Hat meg milyen sportosan fogok fogyni szules utan... :wink:
katavirag

Edu, naggyon tündéri a kis Áron! :) köszönjük a képeket!
Annyira édes, énisénisénis szeretnék már egy prüntyőkét a kezembe :lol:
nagyon szomorúan olvasom a nehézségeiteket, remélem gyorsan rendbejön majd minden és jól elelejtitek majd a nehézségeket!

jut eszembe, az epidurálissal kapcsolatos véleményed igen érdekel, mert tudod, én attól tartok a legjobban.... viszont ráér, amikor lesz időd :) nem tervezem szülni maholnap :lol:
még a doki szerint is van 2-3 hetem :D

Katavirág, hmmmm összefutott a nyál a számban :) fincsi lesz ez a tepsis csirke tepsis krumplival. A magyardoi nem vállalja, hogy odautazik hozzátok a szülésre? ;) De még mindig jól hangzik az a húsvéti sielés és szülés ;) akkor, ha jól rémlik Gézabácsi is veletek lesz ;)
amúgy az arcom nekem is elkezdett az elején gömbölyödni. most meg nem is veszem észre. olyan furi, ahogy változunk... Tök vicces, tegnap találkoztunk a baráti házaspárral, és hát másfél hete nem látott a srác, merthogy ugye beteg voltam, nem mászkáltam feléjük. És megjegyezte, hogy mennyit nőtt azóta a hasam :lol: mondtam neki, a végén nekik is igy fog :) (júliusra várják :) )
na megyek, tegnap a kék babaruhákat mostam ki, ma jönnek a barnák és lehet hogy a pirosak :). majd meglátjuk :)
meg takaritás :) mosolygós napot. ;)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Edu! Gyonyoru Aron baba! Olyan mintha nem is ujszulott lenne, szep kisimult bor es az a haj, hat en odvagyok :) ! en is kivancsi vagyok az edara es a tobbire, bar meg raer, mert meg en sem tervezek szulni, vagyis en tervezek, de ez a gyerek nem :roll: ! orulok, h a tej is megjott, igy most mar biztos vagyok benne, h minden rendben lesz :wink: !

Katavirag! nyami nyami, ez nm eri, en mostansag olyan ehes vagyok, erre kajarol beszelni....ma megyek szulesznohoz, nincs sok ertelme...

Kolyok! en ugy erzem, h te is beelozol, na de akkor nagyon merges leszek :lol: :lol: :lol: ! meg mennyi adag babaruha van hatra?

Kép Kép
rima

Hja, en is sajnalom Edueknal ezt a nem eszik a kicsi es fogy dolgot, de szerintem minden pici babanal van valami problema: besargul, hasfajos, sebesre szopja a mellet, uvolt hetekig, nem lehet tole aludni stb. Aztan azt mondjak pontosan a 6 het utan minden rendezodik. Olyan ez, mint a hanyinger, ami a terhesseg 12. hete utan elmulik... :lol:

Igen, en is ugy veszem eszre, hogy a 8 honaptol a has szemlatomast no. Nekem most 97 cm. Nektek mekkora :?:

Kolyok, kerdezni is akartam, hogy a te lengyel szarmazasu dokid hogyan hivhato csak ugy be barmikor, amikor szulsz. Ez nem csak ott van, ahol van dugipenz a zsebbe, mint pl. Magyarorszagon :?:

En elvileg itt szulok a klinikan. Mellette lakunk. De annal a dokinal, aki epp ugyi fogyi.
Geza ba innen delre 2 orara dolgozik egy masik, kicsi kis korhazban (Stord). Nos, onala csak ott szulhetek, ha szulok. Innen eszakkeletre megyunk veluk husvetozni (Voss). Ha ott jonne ram a szules es o veletlenul ott van, akkor biztosan beengednek segiteni, hiszen kis korhaz az is. De erre minimalis az esely, hogy epp abban a 2 napban jojjon ram a szulhetnek.

Valoszinuleg marad az alapallas, megpedig, hogy itt fogunk szepen a klinikan szulni. Vajudva, esetleg elfolyt magzatvizzel nem ulhetek kocsiba, raadasul van egy 3/4 oras hajout kozben. Geza bacsit meg nem fogjuk pattogtatni ejnek evadjan, hogy nosza uljon mar kocsiba, meg hajora es jojjon ide, es itt meg beallitunk egy vadidegen orvossal, hogy nala szulok. Szoval szerintem, nem kell tulbonyolotani... :roll:

Kovetem az egyszeru norveg rendszert. Ha koll, lemegyunk ide 5 percre es kesz. Aki bujt bujt, aki nem, nem :lol:
katavirag

ne aggódj Rima, nem tervezlek beelőzni :) van még dolgom elég :)

Katavirág, nem tudom hogy van általában, de abban a kórházban, ahol mi szülünk nincs ügyeletes orvos. (ez azért kicsit ad okot a félelemre is, de nem félünk ;) ) az van, hogy a szülésznők ott vannak és amikor látják,hogy mindjárt okés, vagy előtte megfelelő idővel, szval akkor ők hivják a dokimat. Csak tudniuk kell kit hivjanak. Ha kiderül, hogy épp a tó másik partján pecázik és nem ér ide időben akkor riasztanak egy közeli orvost. Meg általános orvos mindig van, ne aggódjak... :? najó, nem aggódom, szval itt igy megy.
Persze őket sem kell félteni, a biztosító fizet mindent, az orvost is jól megfizeti. hogy mennyire, azt nem tudom ;) de lehet hogy majd ha megkapom a számlát okosabb leszek.
az a vicces, hogy ugye januártól kezdve járok dokihoz, és még nem küldték a számlát :) hát igen, itt ilyen a rendszer, nem aggódnak, hogy nem fizetek. :)

Kép

Kép
kolyok28

ja igen, Rima, nagyon sok babaruhát kaptam a tesómtól és a barátnőmtől, szerintem félévesre való ruhák is vannak.
még csak a 3dik adagot mosom, és még van min 2. :)
de most kimosom mindet, majd ha unatkozom kivasalom :)
lassan le is jár a mai első. még egyet kell.

kicsit fura nekem itt a mosás, van egy kártyám, amit ha bedugok, árammal látja el a mosógépet a mosókonyhába. és leveszi róla a pénzt. nem sikerült még rájönnöm, hogy mi alapján mennyit szed le. de komolyan, de 1 hónap alatt elmostam több mint 3000forintot... :shock: és nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehet azt beállítani, hogy ne 150 percre aktiválja a mosógépet. most igy mindig fél óra kárba megy még akkor is ha 2 adagot mosok...
az a baj, hogy a szomszédot nehezen értem meg, mert svájci németet beszél. na megyek. mert lejárt a mosás :)

Kép

Kép
kolyok28

Hu Kolyok, svajci nemet :shock: sviccer duccs... :lol: Az nem piskota. En eltem 4 evet nemet nyelvteruleten, tudom milyen... :roll:

Te aztan jol be vagy babaruhazodva :lol: En mostam egy feheret meg egy kekeseket, es kesz is volt a babaruahamosas. Itt is kozos moso- es szaritogepek vannak az alagsorban, de ingyenesek. Csak arra kell figyelni, hogy ne foglaljak el elotted 5 perccel, amikor lemesz :roll:

Rima, talan te kerdeztel a baba anyakonyvi kivonatraol, papirjairol. Ne is mondjatok, ez egy rem bonyolult dolog, meg szerencse, hogy okos ferjecske intezi. Szoval ha egy gyerkoc kulfoldon szuletik, kulfoldi anyakonyvi kivonata lesz. Ebbol kell nekunk gyartanunk hivatalos forditoval, kozjegyzovel egy magyar anyakonyvi kivonatatot. Az ugy kapcsan el kell szemelyesen utaznunk mindharmunknak a fovarosba a magyar nagykovetsegre. A gyerek ideiglenes utlevellel (utengedellyel) utazhat majd haza Magyarorszagra, s csak ez utan indulhat a magyar utlevel es ausztral vizum kiallitasa. Es abba a honapba meg be is kell suvasztanunk egy keresztelot, amire kb. 60 vendeg jon.... :roll:

Szoval ezt csak azert irtam, hogy nezzetek ti is utana, de valszeg mindenhol bonyolult a kulfoldon szuletett gyerek ugyeit intezni.
katavirag

Sziasztok lanyok,

Ugy latom nagyon aktivak vagytok. :D Koszonom Aron neveben a bokokat.
Ma nagyon jo napom van mert ejszaka vegre betonra kemenyedtek a melleim es azota a hajunkrol is tej folyik. :D :D :D
Egyaltalan nem olyan gaz a bekemenyedett mell mint ahogy mondjak es ez annak a jele, hogy van tej boven es irany szoptatni. Nehany napon belul ugyis elmulik nem kell vele semmit sem csinalni. Ma reggel mentunk az orvoshoz es a szoptatasi tanacsado addig nem engedett el amig nem raktam elotte mellre a babat es mondta, hogy minden rendben lesz csak igy tovabb. Azota mar 3x szoptattam es a vegen a tapszerbol mar alig eszik valamit. :D Erdekes, hogy amig az egyik mellbol szoptatsz a masikbol is folyik a tej. Ja es ha meg nem szereztetek be egy egyszeru kezi mellszivot akkor tegyetek meg mert oriasi segitseg akkor amikor a mellek nagyon kemenyek. A baba nehezen tud ilyenkor rafogni (mintha a homlokra kene rafogni kb. olyan lehet nekik) es ha elotte 1 percig mellszivoval megpuhitjuk, elinditjuk a tejet akkor maris dolni fog a baba szajaba.
Katavirag, egyel csak nyugodtan mert a postpartumban eszrevetlen hullanak le a kilok es ahogy elneztem kb. mind a 4-en hasonlo alkatuak, magassaguak vagyunk nem hiszem, hogy szules utan 1 honappal barki is megmondana rolunk, hogy nemreg szultunk. Nalunk nagyon konnyu a szuletesi anyakonyvi kivonat mert mindenki aki itt szuletett az amerikai allampolgar. A magyart a kovetsegen barmikor kervenyezheted. A vendegsegre en is benevezek hozzad. :D Szuleskor majd meglatod, hogy tok mindegy ki van a korhazban mert mindeki nagyon segitokesz lesz bizonyara. En a 22h alatt elfogyasztottam 2 orvost, 2 szulesznot es 3 novert. :D Ja es egyiket sem ismertem elotte es nem is banom mert nem csalodtam senkiben.
Rima, nalad mar nagyon izgi a dolog. A 38. heten mar en is remenykedtem, hogy itt az ido de csak nem jott el. Az elso gyerekek tobbsege ugyis a 40. het korul jon. Hasznald ki azt a kis idot Marioval. Azt nem mondom, hogy pihenj sokat mert en sem tettem (dog unalmas) es akarki akarmit mond a szules utani idokre ugysem lehet rapihenni.
Kolyok, nem irigyellek azert a mosokoyhaert. Ha meglesz a baba a ferjed naponta lejarkalhat mosni. :D Baromi gyorsan osszekoszoljak azokat a szepen kimosott es vasalt (elso es utolso alkalommal) kisruhakat. En nagyon sok ruhat vettem de nem bantam meg mert az elmult 3 napban ehasznalt 7 bodyt is. Nalunk az 56-os nagy meg de 50-bol nem nagyon mertem vasarolni pedig most elkellene. Nagyon szep helyen laktok, irigy vagyok a hegyek miatt. Az orvosra a szulesnel altalaban nincs szukseg, en is csak az inditas elott talalkoztam vele meg amikor gratulalt. Ez inkabb olyan magyar beidegzodes, hogy orvos nelkul nincs elet a szulesnel. Higyjetek el, hogy a szulesznonel nincs is jobb az en szulesemnel is 3 no segedkezett es sokkal vidamabb volt mintha egy orvos is ott lett volna arrol nem is beszelve, hogy a kitolasnal ok sokkal nagyobb hangsulyt fektetnek a gatvedelemre.

Kép
Kép
eduarda07

sziasztok :)

Edu, szuper hír hogy van tejcsi bőven! Most már akkor semmi akadálya, hogy Áron elkezdjen hízni! szuper :)

képzeljétek tegnap a második mosás után ugye teregetés meg utána pakoltam és porszivtam is és
estére elefántlábaim nőttek :shock: :shock: nagyon csúnyán néz ki, és csak kicsit ment le ma reggelre, szval ma pihipihi van
szerencsére nem vészesen vizesedem, de azért jobban örültem volna ha nem. na mindegy.

az anyakönyveztetés nálunk is elég bonyis, minimum 3 hónap azt mondják. ezértis örülnék, ha március közepén születne inkább Maszat mint áprilisban. mert a nővéremék júliusban mennek vissza amcsiba, és szeretném a keresztelőt otthon nagy családi körben megejteni... na de mindjárt telcsizem is a követségre, hogy a leggyorsabb :)

ja igen, Edu, nem írtál arról, mit szóltak a szüleid, hogy unokájuk született!!!!

Kép

Kép
kolyok28

Szval itt úgy van, hogy intézheted a magyar anyakönyveztetést és a magyar útlevelet a konzulátuson keresztül, az beletellik 4-5 hónapba :shock:
vagy kérsz egy ideiglenes útlevelet a gyerköcnek és az egész procedurát, anyakönyveztetés és útlevélcsinálás, otthon végzed.
az ideiglenes útlevélhez itt nem kell lefordittatni a szül anyakönyvi kivonatot és 1-2 hét alatt megvan. :lol:
és otthon az ügyintézés amúgy egész gyors.
Lehet hogy ez lesz akkor? csak meg kéne dumálni a férjemmel hogy ne várjunk sokáig, hogy minél hamarabb anyakönyvezzék otthon a kissrácot :) dejó, lehet hogy már hamarabb utazunk haza :lol:
ennek most nagyon örülök :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Hogy ti mennyit tudtok irni :) , persze ennek csak orulok!

Edu! Nagy gratula a tejcsihez, vegre szoptathatsz ezerrel :D ! olyen jo lehet, h ott szuszog a bolcsoben melletted :) ! es igen, elso babak nagy szazaleka kivarja a 40.hetet, sot meg jol rahuznak :twisted: ! ezert is mondtam otthon, h repulojegyeket tessek aprilis elejere megvenni, elobb ugy sem jon a baba :( !

Katavirag! Hat itt sem egyszeru az anyakonyveztetes ill az utlevel kialitasa, utalom az ilyen hosszu ugyintezeseket es itt nem is tudok semmit intezni mig a baba meg nem szuletik, kovetseget mar tobbszor felhivtam, radasul nalunk a baba kettos allampolgar lesz, igy tenyleg nem fogunk unatkozni :roll: !
97cm? jujujjj, lassan beelozol, latszik, h novoget Oliver, nagyon helyes :D , nekem tegnap kereken 100cm volt

Kolyok! Jajjjj, az a vizesedes nem hangzik nagyon jol, hat csak pihenj, remelhetoleg megszabadulsz az elefant labaktol! megvettetek a konyvespolcot?

en ma olyan, de olyan merges vagyok, most hivtak a korhazbol, h osszecsereltek a veremet(marmint amit levettek) es meg nekik allt feljebb, h mar nincs sok idom hatra....

Kép Kép
rima

Szisztok :!: Akarom mondani szaiasztok :twisted: :twisted: :twisted: Szoval sziasztok :!: :!: :!:

EDU, nagyon orulok a vidam lelkivilagodnak es a beindult tejtermelodesnek :!: Igy tovabb :!: Masok is pont igy meseltek: eloszor ketsegbeeses, aztan ozonviz. Akarom mondani ozontej :lol: Varjuk a vajjjuuudos beszamolot :!:

Kolyok, igy mar ertem, hogy is hivhatod be a sajat dokidat. Ez jo rendszernek tunik.
Anyakonyv: az ugyintezes sorrendjet talan en sem tudom jol, de hasonlo azokhoz, amiket elmondasz. Mi is surgetni fogjuk a keresztelo es a nagy utazas miatt.
Itt nem adjak am csak ugy az allapolgarsagot. Mondjuk nekunk nem is fontos. Magyar legyen a draga :!:
A te pocid hany cm :?:

Rima, persze, neked 100 cm a hasad, de az enyem csucsos, de nagyon. Fiukkal csucsosabb allitolag.
Elcsereltek a veredet :?: Es miert hivtak fol :?: Meg egyszer le kell venni :?:

Lanyok, ti hany kg-ot hiztatok :?:

Ma jon apus 4-re es visz a botba. Sok sok alapanyag koll a hetvegi banzajhoz. Persze, hogy nem lesz az utolso. Tegnap meg lebeszeltunk ket vendegseget. Meg sebtiben meghivjuk az embereket, hogy aztan kopjanak :wink: Na jo, orommel teszem, vegul is utana mar ki tudja, mi lesz. Lehet, hogy minden idomet csak a bebe foglalja majd le.

Itt a mai kepem, csajok :!: Puszko nektek hetfoig :!:

Kép
katavirag

Katavirág, bocsi elfelejtettem lemérni
most így ülve a 100cmes szalag nem ér körbe, kb 109 lehet, de ülve kicsit jobban kidomborodik. de nincs kedvem felállni :? bocsi ;)
12kg hizás, de szerintem ebben benne van a múlt heti betegség. de most örülök, hogy csak ennyi.

a lábam kisebb lett a pihinek köszönhetően, de kiváncsi vagyok estére milyen lesz. délután megyünk a kórházba szülésznőkkel beszélgetni

Katavirág, jó fözöcskézést :lol:

Rima, a könyvespolcot végül még nem vettük meg, a jővő héten szeretném, mert kaptunk ikeabónt ami márciustól érvényes. azt a pár napot meg kibirjuk. most ugyis pihi van.

na megyek, nézek valami ebédet :lol:

és igen, péntek van. jó hétvégét :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Katavirag! Igen elcsereltek es azert hivtak, h latogasam meg oket :? ! Te mar ilyen szepen elkonyveltel minket, h nekem csak lanyom lehet :lol: , amugy a pocak formaja alapjan mindenki fiura tippel, apuci szerint meg kislanya lesz es kesz, en meg turelmesen varok :)... eddig, hangsulyozom, h eddig +9kgnal jarok, de hol van meg a veg :twisted: ! nagyon kellemes hetveget es varjuk, h mi finomakat foztel :wink:

Kolyok! Ikea a kedvencem, meg nem vettunk ott semmit, de sokszor ez az esti setam :D ! ez a terhesseg hulyit komolyan mondom :) ! en is megyek fozni

Kép Kép
rima

Azt hittem, tobbet irtok hetvegen.... :cry: Edu babazik....
Edukam, irj azert nekunk is. Kerunk kepeket megint :!: Remelem, jol vagy testileg/lelkileg.

Kolyok, szoval neked 36 hetesen ca. 109 cm a hasad es 12 kg+. Akkor megnyugodtam, mert en tegnap egeszen meglepodtem, amikor 100cm-t mertem. Azt hittem, ez tul sok a 34. het vegen. En +15kg-nal jarok. Hatareset.... :roll:
Orulok, hogy nem vizesedsz mar. Szerencsere csak atmeneti volt. Nehogy itt nekem toxemias legyel :!:

Rima, jellemzo, 20 evesen biztos en is csak 9 kg-ot hiznek. Vagy te vigyazol is a sulyodra :?: Esetleg Mario miatt :wink: Mert en aztan nem vigyazom.... Szerintem, te 10 kg-nal megallsz, aztan szules utan annyi leszel, mint terhesseg elott.
Ja, nem konyveltem el a babad nemet (latom, te azert titkon remenykedsz a fiuban), csak mindig kislanyrol beszelsz... egybekent valoban neked is inkabb csucsos a hasad, mig Kolyoknek kerekebbnek latom. Na majd kiderul, mi igaz a sok babonabol.

En elkezdtem a 35 hetet es abbahagytam a Magne B6-ot. Kivancsi vagyok, mikor kezd el kemenyedni a hasam, ami mondjuk termeszetes is ilyenkor mar, de a labikragorcstol mentsen az eg.... :roll:

Hetvegen olyan jol sikerult a vendegseg, hogy mindenki csak nyaldosta a 10 ujjat. Ki gondolta volna, hogy szennyes magyar pletykalapokbol ilyen jo receptek hasznalhatok.... :wink:

Meg 3 hetet dolgozom. 6 hetem van hatra. Orokkevalosag..... :shock:
katavirag

Szia Katavirág,
hát igen, a hétvégén gondolom mindenki jól el volt foglalva :)
mi beszereztünk egy óriás tvt :) babzsákot és kiskádat. és összehajtogattam a temérdek babaruhát, amit a múlt héten mostam ki... ;)
ma voltam németórán, bár sok értelme nincs, mert már csak pár hétig járok, és a csoport is olyan közepes. De mivel a férjem munkahelyén van, igy utána együtt ebédeltünk és ezért megérte :lol:
megjöttek a bababútorok a boltba, csak éppen nem tudunk ma elmenni értük, mert a férjem ma sokáig dolgozik, de majd holnap délelőtt elráncigálom :)
Te már most abbahagytad a magneB6ot? mondjuk, ha nincs rá szükség :) én csak 2 napja hagytam abba a 36dik héten. De én is az esti lábgörcsöktől félek a legjobban. A hasam nem keményedik többet. Vagyis kemény, de csak azért, mert Maszat a kemény popsiját kidugja... Egyre kevesebb helye van és egyre inkább megtalálja az érzékeny pontokat... :lol: :? :lol:
Viszont a szeméremcsontom eddig is fájt, de most elkezdett egyszer-egyszer naggyon fájni, úgy hirtelen, akkor nem tudok megmozdulni sem. De biztos tágulok :)
Azt meghiszem, hogy megnyalták a vendégek mind a 10 ujjukat!! Én is szívesen lakmároztam volna, biztos nagyon fincsit főztél hmmm... :)

ma voltam C&Aba, csak úgy benéztünk, barátnőm nézett magának terhesfelsőket, én azt ugye már nem... minek ;) viszont, hiába van már nagyon sok ruhája Maszatnak 2 rugdalódzót nem bírtam otthagyni... de most már ugye tudom, melyik méretből van kevesebb :lol: olyat vettem. olyan édes...
tegnap, mikor hajtogattam a ruhákat és rendeztem szépen, majdnem sírtam, hogy pár hét és ezekben baba lesz... ;)

vidám hetet mindenkinek :)

Kép

Kép
kolyok28

Edu szulestortenete

Februar 21-en a terhesgondozason az orvos hirtelen kozolte. hogy holnap(penteken) vagy hetfon be kell mennem szulesmeginditasra a korhazba. Nagyon meglepodtunk, hogy miert kell ilyen hirtelen bemennunk mert mi jovo het kozepe-vege fele terveztuk a szulest remenykedve abban, hogy addigra megindul magatol. Erre az orvos kozolte, hogy nem tanacsolja es mindjart felhivta a korhazat, hogy mikor tudnak fogadni. Sajna csak penteken volt hely mert hetfore mar tul sok indukcio es csaszar volt betervezve. Kenytelen-kelletlen beleegyeztunk mert mar nem volt eronk vitatkozni. Amikor kijottunk a rendelobol a siras kerulgetett es nagyon megijedtunk mindketten. Aznap meg gyorsan bevasaroltunk es itthon elokeszitettuk a terepet, osszecsomagoltunk. Utana eletem leghosszabb es legremesebb ejszakaja kovetkezett. A baba egesz ejjel mocorgot es en sem aludtam semmit. Reggel hatkor csorgott az ora, kint vak sotet volt es onoseso esett. Gyorsan feloltoztunk es kimentunk jegetvakarni az autorol es irany a korhaz. A szuleszeten nagyon kedvesen fogadtak minket egy masik parral egyutt akik szinten szulesmeginditasra jottek. Eloszor ki kellett egy csomo papirt toltenunk, megkaptuk a karszallagokat es irany a szuloszoba. Addigra mar ugy rezegtem mint egy kocsonya. A muto melletti legnagyobb szobat kaptuk. Kinezetre olyan volt mint egy 90-es evekbeli szallodai szoba. 2 nagyon kedves nover fogadott akik kozoltek, hogy vetkozzek le es vegyem fel a korhazi haloinget. Ratettek a ctg-re es 20 percig kerdezgettek. Kiderult hogy mar vannak osszehuzodasaim amik persze sokmindenre nem voltak jok es a baba kivaloan erzi magat odabenn. Hivtak a szulesznot aki megvizsgalt es mondta, hogy eleg zart a mehszaj (alig 1cm) es a fej meg nem illeszkedett be ezert az oxitocin es a burokrepesztes egyenlore kizart, marad a prosztaglandin zsele az inditasra. Azt is megtudtuk, hogy elkepzelheto az inditas nem lesz sikeres es akkor masnap ujra probalkoznak. Feltette a zselet a mehszajra es fekudnom kellett 1 oran keresztul. Elkezdtem erezni az osszehuzodasokat amik eleg enyhek voltak. A fajasmero kb. 60-ig ment fel 3-4 percenkent. Fekudni igy is nagyon kellemetlen volt nagy hassal. 1 ora utan verge megengedtek, hogy 40 percre felkelhessek, elmehessek setalni. Renduletlenul rottuk a folyoson a koroket, kozben ittam malnalevel teat. Utana ujra 20 perc ctg es 40 perc seta. Ez igy ment delutan 1-ig. Kozben jottek erosebben a fajasok ultem a labdan, setaltam, lepcsoztem, szedtem a homeopatias golyot, ittam, sokat jartam pisilni, ultem a hintaszekben, lelegeztem, ferjem masszirozta a hatamat es mindenben segitett. Delutan 1-kor jottt a szuleszno megvizsgalni es kozolte a rossz hirt, hogy nem tortent erdemi valtozas a mehszajjal es feltette a 2. adag zselet. Azt hittem bepisilek a fajdalomtol amikor megvizsgalt. Egy nover szoritotta a kezemet es nyugtatgatott. Nagyon el voltunk keseredve, hogy az elmult 5 ora haszontalan volt minden fajdalom ellenere amik azert mar eleg kellemetlenek voltak (eros menstruacios gorcs jellegu) de persze kibirhatoak. A kerdesunkre, hogy mikor lehet ebbol baba azt a valaszt kaptuk, hogy legkorabban masnap hajnalban. Ezert hoztak enni, hogy ne doljunk ki addigra. A kovetkezo 5 ora hasonloan telt mint a delelotti leszamitva azt, hogy erosebben es gyakrabban jottek az osszehuzodasok. Valamikor pisilesre menet elhagytam a nyakdugot. A mehnyak persze folyamatosan verzett mar az elso vizsgalattol fogva. Delutan f6 korul ujra jottek megvizsgalni, a helyzet nem sokat valtozott a mehszaj nem akar nyiladozni. Ekkor mar nagyon faradtak voltunk es elhataroztuk, hogy hazamegyunk es ott folytatjuk tovabb a vajudast. A szuleszno beleegyezett mondvan az otthoni kornyezetben sokkal konnyebb lesz de elotte beszel meg az orvossal. Gondoltam en is azok koze tartozok akik 3 napig vajudnak mielott szulnenek. A szuleszno csak masfel ora mulva jott vissza azzal a valasszal, hogy jo hazamehetunk de elobb menjek le az ultrahangra, hogy biztos minden rendben van e a babaval. Az uh-ra ujabb 1 orat kellett varni. Na e kozben elkezdtem erezni a prosztaglandin hiperstimulalo hatasat. Hirtelen nagyon eros fajdalmak kezdodtek, a mehizom sose ernyedt el teljesen 2 fajas kozott. Szegeny nover nem gyozott sajnalkozni es mondta ez a zsele esetleges mellekhatasa. Az uh alatt maga volt a pokol. Teljesen sikon kellett fekudnom 15 percig es igy elviselni a fajasokat. Itt mar nem birtam magammal es elkezdtem bogni ami persze csak rontott a legzestechnikamon. A legjobb az volt, hogy a hasi uh utan egy transzvaginalisat is csinaltak, hogy lassak a mehszajat. Ez volt a hab a tortan. Persze a babaval minden rendben volt es meretei alapjan 39+5-re szamitottak. Tehat nem tulhordott, igazam volt. Visszamentunk a szuloszobara es a ferjem nekiesett szegeny szulesznonek meg az orvosnak. Sikerult kiharcolni, hogy ujra megvizsgaljanak. Ekkor 3-4cm volt a tagulas es 60%-ban megrovidult mehnyak. Ennyit sikerult elernem ezzel a hosszu vajudassal este 9-ig. Innentol mar ott kellett maradnom a szuloszoban. Elmentem a zuhany ala, terdeltem a foldon, a leghulyebb pozokban diszelegtem es nem tudtam kezelni a fajdalmat. A ctg maximalis osszehuzodasokat mutatott amik 1,5 percenkent kovettek egymast teljes elernyedes nelkul. Egy osszefuggo fajdalom volt az egesz. A nover meg a ferjem kezde pedzegetni az epidural gondolatat. Vegul belementem minden mindegy alapon es fel11 korul jott is az aneszteziologus. Mindent elmagyarazott mielott nekikezdett volna. A felere sem tudtam koncentralni a fajasok miatt. A lenyeg az, hogy nagyon profin es fajdalommentesen bekototte a legrosszabb resze az volt, hogy mozdulatlanul kellett osszegombolyodve fekudni. Maga a szuras meg a kanul bevezetese furcsa erzes de nem tobb. Egy pici szamitogep adagolta a fajdalomcsillapitot es ha akartam en is emelhettem az adagot. (ez szuksegtelen volt) Kb. 5 oranyira eleg gyogyszer volt benne es utana ujra feltoltheto volt. Mikor bekotottek elkezdtem remegni mint egy kocsonya de 5 perc mulva melegseg aradt szet es megszunt minden fajdalom. A bordak alatt es talpak folott erzeketlen lett minden. Fura erzes volt a labaimat tapogatni. Az epidural persze egyutt jar az allando holyagkateterrel (ezt utana teszik fel), majdnem sikon levo oldaltfekvessel, 10 percenkenti vernyomasmeressel, allando ctg-vel, egy branullel a kezfejbe amin allandoan megy a rehidralo oldat es esetleg az oxitocin, vernyomasemelo. Szoval az ember fel van diszitve mint egy karacsonyfa. Akkor ezt mar nem bantam de nagyon csalodott voltam hiszen nem erre keszultunk. A nover meg is jegyezte es elarulta, hogy itt a 90% igy szul a tobbiek pedig csak a tolofajasokra jonnek be szulni. Fel ora mulva egy pukkanast hallottam es pont jott a szuleszno, hogy kilyukassza a magzatburkot. Hat mar nem volt ra szukseg es a tagulas 5cm-nel tartott. A kovetkezo 4 ora esemenytelenul telt, probaltam aludni mert fel orankent azzal terrorizaltak, hogy szedjem ossze magam a kitolashoz. Kozben a fajasok nagyon szepen latszodtak a ctg-n a baba pompasan volt es haladt a tagulas. 4 ora utan nem sokkal furcsa erzesem lett es a monitor 4 perces fajasokat mutatott. Csodalkoztam is miert lassult le minden. Jottek is, ramrontottak, felkapcsoltak a villanyt, atrendeztek kisse a szobat es mondtak hogy akkor nyomjak. Nagyon ijeszto volt mert nem ereztem sokat a tolofajasokbol csak azt tudtam hogy minden erovel lefele kell nyomni. Egy fajas kb. 1 percig tartott es ezalatt 3x kellett nyomni. A baba nagyon szepen jott kifele mikozben a szuleszno olajozta a gatat meg a baba fejet. 20 perc utan meg is szuletett gatmetszes nelkul gyonyoru borszinnel. Amikor a mellkasomra tettek kicsit nyoszorgott majd szemrevetelezte a kornyezetet. El sem hittem, hogy ez az en gyerekem es meg most is sokszor racsodalkozom, hogy kerult o ide. Neha nosztalgiam tamad a pocakom irant es a benne feszkelodo bebire. A koldokzsinort eleg gyorsan elvagta Apuka es vittek is ellatni a bebit a melegedo ala. Megtorolgettek, kapott K-vitamin injekciot, szemcseppet, levettek emlekbe a talplenyomatat es ratettek egy riasztot a koldokcsatra (ne lehessen ellopni a bebit a korhazbol). Ekozben nalam 2 perc alatt megszuletett a placenta, egyutt atneztuk a szulesznovel, kinyomkodta a vert a hasambol (ezt meg par alkalommal a 2 nap alatt megismeteltek) es osszevarta a kicsit megrepedt gatat. Ezt a baba a vallaval szakitotta be de azt mondtak csak 1.foku repedes es 10 perc alatt kesz is lett. Mehszaj, huvely szerencsere nem serult ugyhogy elmondhatom olcson megusztam. Amikor ezzel is kesz lettunk lemosdattak alulrol, kaptam tiszta haloinget, vizet, kekszet, kiszedtek a csovet a hatambol csak a branult hagytak bent mert meg par oran at kaptam az oxitocint benne. Vegul odaadtak a babat aki nagyon eber volt es megprobaltam szoptatni nem sok sikerrel. Kb. fel orat egyutt lehettunk majd a bebit felvittek a gyerekorvoshoz engem meg tovabbi fel oraig meg a szuloszoban megfigyeltek.
Osszessegeben elmondhatom, hogy akkor ott az epidural helyes valasztas volt hiszen 5 ora alatt 6cm-t tagult es 100%-ban megrovidult a mehszaj majd tovabbi 20 perc alatt konnyeden megszuletett a baba. Nekem 3 cm-es tagulast 16 ora alatt sikerult csak elernem. Az erzestelenito hatasa utan semmi extra fajdalmat nem ereztem az ekkor szokasos egesz testet erinto izomlazon kivul, a szurasnak nyoma sem latszik. Legkozelebb azert szeretnem azt atelni, ahogy fokozatosan kibontakozik a fajdalom mert ugy gondolom nem igy alakultak volna a dolgok ha rabiztak volna a termeszetre es nem zart kapukat dongetnek eroszakkal. Utolag persze mindez nem szamit mert van egy makk egeszseges, gyonyoru kisfiam es en is villam tempoban gyogyulok es regeneralodok.

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok,

Ne haragudjatok amiert eltuntem de a kis torpe rombolom nagyon kezelhetetlen volt a hetvegen es ma is. Pokoli falanksag tort ra es minden percben csak enne amit utana rovid idovel ki is hany. Evesek kozott meg szirenazik. A szoptatas nehezen megy mert nagyon turelmetlen a baba es en is az leszek hamar ugyhogy pumpalok mint egy orult ejjel is 2,5 orankent hogy meglegyen a napi kb. 700ml anyatej amihez kell nemi tapszerkiegeszites is. Pentekre kell visszaszereznie a szuletesi sulyat amit most ugy nez ki el is fogunk erni utana pedig remelem lelassit kicsit es elkezdhetunk szopizni tanulni vegre. Azert igy is 80%-ban anyatejet kap a gyerek. Hetvegen kimentunk az elso setara amit nagyon jol viselt a baba es en is. Lassan olyan leszek mint a szules elott csak a hasamon latszanak ruhatlanul az arulkodo nyomok, gatseb szepen gyogyul. Ezert ne aggodjatok annyit a sulyotokon mert a szules es az utana kovetkezo hetek ugyis annyira kimeritoek fizikailag hogy csak ugy folynak le a kilok. A babak nem hagynak majd ugysem egy nyugodt percet es a szoptatas miatt egy fel disznot is felfalnatok reggelire. Legalabbis nalam ez a helyzet. Csak eszem es eszem.
Vegyetek sok 56-os bodyt mert hihetetlen mennyiseg fogy belole naponta es allandoan megy a mosogep!
En sosem mertem a hasam keruletet terhesseg alatt. :shock: A hizas asszem 12kg volt osszesen. Merlegre csak a 6. heten fogok raallni.
A szuleimet a ferjem hivta fel a szules utan mert en nem ereztem eleg erot magamban hozza. Nagyon boldogok voltak es azota nem birom Anyukamat levakarni magamrol.Mar a fel vilagnak elmondta, hogy nagymama lett es mindenkit az unokaja fotojaval faraszt. Apukam meg jovo heten kisagyat es pelenkazot akar venni arra az esetre ha hazalatogatnank az unokaval. Szerencsere nem kerdezgettek miert nem mondtam el de Apukam rogton tudta az okat es azt mondta megerti. Anyukamat meg teljesen lefoglalja a nagymamasag gondolata.
Alig varom mar, hogy ti is sorra keruljetek!
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Rima, csak nem azert hallgatsz, mert van valami :roll: :?:

Edu :!: Elolvastam, lehidaltam. Eros csaj vagy, nem semmi, amin keresztulmentel :!: Viszont nagyon erzem rajtad a lelkiismeretfurdalast, amiert megiscsak kellett az epidural. De ne legyen lelkiismeretfurdalasod :!: Soha senkit nem fog erdekelni, hogy kertel-e fajdalomcsillapitast, sot az sem, hany orat vajudtal es hogyan. A lenyeg, hogy most jol vagytok es van egy egeszseges fiad. Es semmi az eg vilagon nem szamit :!: Noverem mindharom gyereket csaszarral szulte, az elso persze beindult szules utani akut volt, a tobbi mar ennek kovetkezmenye, es erzem rajta, hogy nem erzi magat e miatt teljes ertekeunek. De ezt nem szabad :!:

Az anyukaddal valo viszonyt egeszen egyedinek tartom, plane, hogy most te is anya lettel es tudod mit jelent az anyai szeretet. De biztosan megvan ra az okod. Talan egyszer el is meseled.

Mindenesetre gratulalok az egeszhez es a gyonyoru kisfiadhoz :!: A szopizasba meg belejottok hamarosan. Gond nelkul ugy sincs elso 6 het :wink:

Kolyok, hetvegen en is alltam a H+M-ben, kezemben egy nagyobb meretu kismamafarmerral (a korabbiak nyomjak a bebe fejet) de aztan rajottem, hogy max. 6 hetig hordanam. Inkabb beosztom a maradek, meg hordhato ruhakat. Vegul is a folsoket lehet varialni.
A babacuccokkal is probalom visszafogni mar magam, bar sokszor nem konnyu. Ha latok is valamit, inkabb 62-est es 68-ast fogok venni, mert kicsibol mar van eleg es hamar kinovi.

Nekem a dokik a 35. hettol mondtak, hogy hagyjam abba a magneziumot. En sem tapasztalok tobb mehosszehuzodast, mint eddig. De egy nagyobb nyujtozassal vigyazni kell, mert erzem, hogy a labam "gorcsre kesz".

Ejjel pedig teljesen beparaztam: kepzeljetek, arra ebredtem, hogy folyik valami a combomon, ahogy fekszem az oldalamon. Na mondom, magzatviz, es kiszaladtam a budira. Pisiltem es utana figyeltem, jon-e valami, de nem jott. Aztan vagy fel orat nem birtam aludni, mert megijedtem, hogy a bebe meg tul kicsi ahhoz, hogy megszulessen. Majd ujra kimentem sokat pisilni es utana sem volt semmi, se viz, se gorcsok. A mai napom olyan, mint a tegnapi, igy bizom abban, hogy csak elengedett a holyagom egy pillanatra. Ilyesmirol olvastam is valahol.

Na jo sokat irtam, remelem, nem farasztottalak titeket. Szep napot :!: Itt kivetelesen havas a taj es sut a nap... :lol:

Kép
katavirag

Edu, szegény Te.... köszi, hogy leírtad! és ne legyen semmiféle lelkiismeretfurdalásod az EDA miatt, mások azonnal kérik, szerintem a helyedben én sem bírtam volna nélküle. Pont ezt mondtam a férjemnek, hogy nem akarok epidurált, félek tőle, de ha ő azt mondja, mert a szülésznő meggyőzi, hogy kell, hogy jó lenne, akkor mehet. Szval hülyeség minden erődet tágulásra "pazarolni", azt mondták nekünk itt, hogy van soxor hogy azért jó, mert akkor a kitolásra marad erőd.
Na és a lényeg, hogy Áron végül egészségesen ott van Veletek. És elhiszem, hogy nem könnyűű, azt hiszem ez nekünk sem lesz másképp...
Tök jó, hogy a szüleid igy fogadták! :) mikor látjátok majd egymást? ;)

Katavirág, ez nagyon furcsán hangzik, amit irtál az esti folyadékról. Mondjuk ha magzatviz lett volna, akkor több lett volna, de azért vigyázz magadra! Nem arról van szó, nyugodtan beelőzhetsz ;) csak még egy kicsit várj szerintem ;) jobb a babának odabent :lol:
jaja, a kismamarucikkal asszem mind igy vagyunk már ;)
a babarucik meg olyan édesek, és mint most Edu irta, sosem elég belőlük :lol:

Rima tegnap írt egy másik topikba, szval gondolom még egyben vannak :) csak biztos sok dolga van. De azért remélem hamar előkerül :)

én tegnap nagy butaságot csináltam... már írtam a mosogép működéséről, hogy nemteljesen értem hogy megy. mindenesetre tegnap hamarabb lekapcsolta az áramról a gépet és nem centrifugálta ki. én meg bolond módon nem akartam újabb pénzt fizetni 3 percért, és csurom vizesen hoztam fel a ruhákat a pincéből, ami persze ezáltal min 10kg lett :shock: :shock: és utána egyenként csavartam ki... a böte vizesedett kezeimmel.... :shock: :shock:
ezek után mégjobban fáj a szeméremcsontom. De szerencsére Maszat jól van bent, csak én fáradtam le. és nagyon haragszom magamra, hogy miértis nem voltam hajlandó újrainditani... brrr.

de ma örülök is, elhoztuk a bababútorokat, este remélem összerakja az uram :) és akkor a héten megveszem még a hiányzó dolgokat, és igérem a hétvégére összeállítom a mamapakkot is. elvégre most már bármikor...
de még szerintem 2 hétig biztos nem ;)
várom már, jövő héten kijönnek 3 napra a szüleim :) PErsze apukám titokban reménykedik, hogy közben megszülök :P múltkor, amikor mondta a doki, hogy ne lepődjünk meg ha március közepe lesz belőle, és ezt mondtam Apukámnak olyan hihetetlen őszinte "jajdejólenne" felkiáltása volt, tök jó, hogy ezt hallottam :lol: aranyos volt.
na megyek :) vidám délutánt :)
és Katavirág, csodaszép havas a táj!

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok!

Katavirag! Sajnos meg nem szulok es nem ugy nez ki, h valaha szulni is fogok, tegnap 5orat setaltam,voltam korhazban, aztan takaritottam, aztan elmentem a baratnom 2eves kislanyaval jatszani, majd otthon segitettem marionak osszeszerelni vmi butort, ma meg ismet takaritottam... es meg ram is felfog jonni par kg, ha jol emlekszem Edu is az utolso honapban gazdagodott par kgmal, de engem ez nem zavar es mariot sem :) , szerintem csak azert nem hiztam eddig annyit, mert az elso par honapban ugye sokat hanytam, aztan vhogy annyira tele volt a pocak, h alig birtam vmit enni, de most bepotolom :lol: ! nagyon szep a taj :) ! es az a 6het is elmegy gyorsan :wink: ! es mi volt a menu hetvegen?

Edu! Nem semmi ez a szulestortenet :shock: , szegenykem, bele sem merek gondolni, h mennyit szenvedtel, es az EDA miatt tenyleg ne legyen lelkiismeretfurdalasod, foleg annyi ora szenvedes utan, lehet, h mindannyian igenybe vesszuk majd, es nekem a szuleszno azt mondta, h a meginditas sokkal fajdalmasabb, igy en csak felnezni tudok rad, h ennyit kibirtal :wink: es az eredmeny tokeletes lett :) ! amugy en is ugy tervezem, h a masodik babat nem arulom el anyumnak, bar nem azert, mert idegesitene, de a noverem azt mondta, h teljesen ki van, halalra izgulja magat, h minden rendben legyen velunk, mondjuk nekem ezt nem mutatja :lol:

Kolyok! hat te!!!!!!!!!!!!!!!! szabad 10kg dolgokat cipelni!!!!!ejnye bejnye!!!!! kar, h apuci nem tud magyarul, megmutatnam neki, mert mar megy az agyamra, h az 1literes asvanyvizet sem emelhetem meg a segitsege nelkul :roll: ....azert vigyazz magadra te csaj, mert meg a vegen tenyleg a jovo heten megszulsz...
nekem anyukam 29.en jon es aprilis 13.an megy haza, a te szuleid jonnek kesobb is?
Ami a magneziumot illeti, en nem szedtem, labikragorcsom kb a 20.heten volt, azota semmi...
na puszi

Kép Kép
rima

Sziasztok,

Akartam meg irni nektek arrol, hogy a szules utan fogadjatok el minden segitseget attol akit el tudtok viselni magatok korul. A ferjem hetfo ota fel napokat dolgozik es azota eleg nehezen birom a kikepzest. Na nem mintha az elso het olyan konnyu lett volna harmasban de ez most eleg durva es a jovo hettol napi 8 orara maradok egyedul a little monster-rel. Meg van mit osszekoordinalni. A korhazba meg erdemes ott maradni amennyit csak fizet a biztosito mert miutan elmulik az euforia pokoli faradtsag es egesz testes izomlaz lep a helyebe par napig. Nalam a masodik nap utott be amikor az eppenhogy vernyomasom miatt nem tudtam felkelni az agybol es a ferjem gondozta a gyereket mert nem szerettuk volna lepasszolni a nursery-be. Gyakorlatilag csak szoptatni hozta oda. Ja es koncentraljatok a szoptatasra nehogy ugy jarjatok ahogy en! Az elso napokban kell nagyon ugyesnek lenni es minden mas raer.
Ami a szulest illeti csak azt sajnalom, hogy nem jott el vele a 'megvilagosodas' es a katarzis. Kislanykorom ota csodaltam azokat a noket akik mar szultek es ugy gondoltam, hogy tudnak valami titkot amit masok nem. En erre most nem jottem ra habar lehet ha megemesztem kesobb az esemenyeket en is rajovok. Olyan erzesem van mintha nem is szultem volna es neha nem ertem honnan kerult ide ez a torpe. Hogyan fert el bennem es hogyan jott ki onnan????
Na jo befejezem az eszmefuttatast nem akarok senkit sem elkeseriteni.
Magyarorszagra varhatoan majus 10-e korul megyunk 1 hetre es utana 1 het Ausztriaban mert kronikus Alpok hianyban szenvedek.
Legyetek jok es irjatok hogyan telnek az utolso hetek.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Katavirag, remelem nem tortent semmi baj veletek a tegnapi eset kapcsan! Ha tudsz irj mert csak most vettem eszre mit irtal tegnap es aggodom.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Azt elfelejtettem irni, hogy vegyetek sok lepedot (4db) a kisagyba mert a babak folyton bepisilnek es lehanyjak. Nekem ketto van csak es most epp nem tudok mit tenni a bolcsobe es a gyerek a pelenkazo asztalon varja, hogy a szaritogep befejezze.

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Edu, kint nincs segítséged? Párod szülei? Barátok?
Mi úgy tervezzük, hogy szülés után 1-2 hétig a férjem itthon lesz, ha nem bírjuk, Anyukámék bármikor jönnek, de alapból azt mondják, szerintük hármasban izgibb. Aztán mikor a férjem visszamegy dolgozni, jönnek a szüleim, majd az anyósomék.
Köszi a lepedő tippet, pont tegnap vettem meg az ágyneműt, kettőt vettem, de épp gondolkodtam, hogy ne vegyek-e még kettőt. Akkor veszek majd ;)
Tegnap végre összeállítottuk a bababútorokat, most már csak a helyére kell őket rakni, a matrac még hiányzik az ágyból, de az is meglesz a héten. Aztán már csak pár apróság hiányzik. és kész :)
a saját cuccainkkal nem állunk ilyen jól.... de szépen lassan remélem az is meglesz.

Edu, rakj majd fel minél több képet ;)

Katavirág, télleg, jelentkezz, lett folytatása az esti szivárgásnak? remélem télleg nem komoly.... :?

vidám napot ;)

Kép

Kép
kolyok28

Szia kolyok,

Segitsegem nincs idekinn mert ugyebar senki sem tudott a babarol. Anyukam eleg felos egyedul es nem tenne meg a repuloutat csak ha nagyon ragaszkodnek hozza. O meg az orszagot sem szereti elhagyni ellentetben a majdnem 70 eves Apukammal aki minden kalandban benne van. Az Anyosomat meg inkabb nem emlitenem, meg az eskuvonkre sem jottek el........... Harmasban lenni nagyon meghitt es hasznos az elso idokben de miutan a papa visszamegy dolgozni jol jon nemi segitseg, foleg a haztartasban.
Majd meglatod, hogy a fiugyerekek pelenkajabol gyakran kifolyik a pisi. Ezert azik el folyton a lepedo meg a ruhacskai. A pelenkak meg olyanok amilyenek. Itt a 'markakbol' csak a pampers meg a huggies van. Erdemes tobbfelet kiprobalni mert nalunk amikor megszuletett a pampers newborn jobb volt de most hogy visszaszerezte a szuletesi sulyat a huggies newborn kenyelmesebbnek tunik. Persze mindketto szivarog idonkent.
Ha kesz vagy a babaszobaval feltetlenul fenykepezz!
Kezdem azt hinni, hogy Kataval tenyleg valami baj van. Ma elvileg 34+4-nel tart. Remelem eleg nagy mar az a baba.
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Hat most mar en is kezdek aggodni kataviragert es Oliverert, remelem jol vannak es csak elmentek pl. Osloba, vagy vendegseget rendez es nagyon busy... Hmmm... Katavirag!!!!!!

Kolyok! en is nagyon kivancsi vagyok a babaszobara :) ! ugye nalatok kulon szobaban lesz a pici a kezdetektol? en ma keszitettem el a kisagyat(marmint lepedo, fejvedo stb felrakasa), aztan fel orat hallgatam azt a zenelo micsodat a kisagy folott es bogtem :oops: !

Edu! Koszi a tippeket, nagyon hasznos tanacsokkal latsz el minket :) , en is keszultem venni meg par bodyt, de a parom ramszolt, h azt majd o mikor megszuletik a pici, mert h o ugy tervezi, h a szules utan kivasarolja a bababoltot :lol: , meg szerencse, h az utcankban is van bababolt... es hat bizony a kisfiuknal verprofin kell neha meg a pelenkazast is mgoldani, mert mar nem egyszer lattam lepisilt anyukat :) .. en is eddig pamperset es huggiest vettem, itt sincs nagyon tobb, csak a supermarketek sajat markaju pelusai :roll: ! Hogy megy Aronnal a szopizas ill az ejszakak?

Kép Kép
rima

sziasztok :)

elsőnek is, irtam Katavirágnak egy smst, mert érdekelt, mizujs vele.
minden okés, csak 2 napja nem tud jönni a babanetre...
Szval ne aggódjunk :)

nem, Rima, egyszobába lesz velünk egy darabig Maszat, majd kicsit később lesz külön szobába :)
Edu, az itteni kismamák már elláttak ötletekkel, hogy mely pelenkákat érdemes kipróbálni, de azt is mondják, hogy nekünk kell majd kipróbálni. Majd meglátjuk ;) Sajnálom, hogy nincs segítséged... nehéz lehet... Drukkdrukk :)

na megyek, vidám estét :)

Amint készen lesz a babarész, majd fotózom :)

Kép

Kép
kolyok28

Edu,

most látom, hogy megszültél. Gratulálok, nagyon ügyi voltál. Ne érezd, hogy lemaradtál valamiről is, jól csináltál mindent. A katarzis még csak most fog jönni :lol: Azt az érzést, hogy a baba hogy került oda, meg még mintha meg sem született volna én még a 3. hónapban is éreztem, pedig én nem kértem epit... össze kell szokni. Én tuti úgy fogom kezdeni a második gyermek szülését, hogy akkor hol van az anesztes :lol:
Tudom min mész keresztül nekem sem volt segítségem, kitartás pár hét és rutinná válik minden. Nálunk apa hozta a kaját, ő gondoskodott az etetésemről, én meg a kicsi B-jéről, az összes házi munkát hagyd a francba, ha teheted pihenj, nagyon sokat számít a felépülésben. Nekem nagyon nagy segítség volt a bouncer, ha éppen mégis kellett valamit csinálni, abba el volt Bálint, mindent kommentáltam, és általába szépen belealudt az élő közvetítésbe. Ha van elég tejed, akkor én nem adnék a helyedben semmiképpen pótlást, maximum hamarabb fog kérni a pöttöm kaját, nálunk is másfél - két óránként evett először, az elején egy egybefüggő szoptatás volt egy napom, gyakorlatilag nem tettem le, de nagyon szépen fejlődött, és aztán egyre ritkultak a szopik. Ma már 7 hós B de még mindig kap 3 óránkét szopik, igaz már kóstolgatja a szilárd kaját is. Renélem valamennyire érthető volt, amit írtam, már nagyon fáradt vagyok :oops: hosszú volt a nap.
na nem osztom itt az észt tovább, ha kérdésed van esetleg, szívesen válaszolok, azt nem mondom, hogy segíteni fog, de hátha mégis.

Kitartást kismamák, mindjárt itt a finish :oops:

Purc

Kép

Kép
purc

szia Purc!!!!

Hogy rohan az idő, már 7hónapos... :)
raksz fel nekünk képet rólatok?
tök jó, hallani, hogy megvagytok :) tudom,rengeteg dolgod van, de néha írj egy kicsit, mizu Veletek!!!

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok :!: :!:

Eloszor is kosz az aggodalmakat, bevallom, meglepodtem es jol esett.... :wink: de valoban csak egy kis elcsorgas lehetett... neha mar ugy erzem magam, mint valami oreg tata es a rohogogorcs kerulget. Pl. nalam a pukik is konnyebben mennek most, ahogy a nagy hasamt cipelem... :lol: Szoval volt egy kismamiregeny (Szecsi Noemi: A kismama naploja) es o pont egy ilyen sztoryrol irt a 30 het korul.
Eddig azt hittem, en is majd megszulok hamarabb, de most ugy erzem, Tucsokkoma siman bevarja a terminus napjat. De vegul is nem baj :lol:

Purc, orulok, hogy bekukkantasz hozzank :!: Balint baba mar 7 honapos :!: Milyen nagy baba mar :!: Kepeket kernenk :wink:

Edu, akkor mar ertem: a katarzist hianyolod. De hat latod, Purc is mit ir. Az ember orul, ha megszuli azt a gyerkocot, nemhogy meg katarzis. Egyebkent a masik topikban egy lany, akinek mar ket fia van azt meselte, hogy az elso szules egy remtortenet volt, mert nem kert epiduralt. Teljesen magan kivul volt, nem tudott beszelni, a gyerek szuletese csak azt az erzest keltette benne, hogy vegre vege. A masodiknal kert es szepen egyutt tudott mukodni, vajudas alatt tudott beszelgetni es a gyereke szuletese igazi katarzis volt. Szoval mindenki maskepp eli meg.

A lepedotanacsodat megfogadom, en bevallom, csak egyet vettem. De most hetvegen veszek meg kettot.

Ja, en is am majus 10-en megyek haza... :wink:

Anyosodek nem voltak az eskuvotokon :?: :?: Hallod, nem semmi egy family-d van :!:

Nalunk apavirag kap 2 het apaszabit a munkahelytol, amint megszulok. Igy barmikor is szulok, o otthon lesz velem. Anyosom csatlakozik aprlis 17-en. Pedig retteg a repulotol, de az unoka miatt vallalja. Es besz...as, nem tud semmilyen nyelven, igy az atszallashoz kapott a ferjemtol egy angol nyelvu levelet (hova utazik, melyik geppel stb), ha elveszne utkozben :lol:

Kolyok, szepen haladtok a bababutorokkal. Nalunk nem lesz, csak egy kolcson agyiko, mert ugyebar nomad modjan koltozkodni fogunk, de majd Ausztraliaban :!:
A cipekedessel meg vigyazz :!: Bar en bevallom, sokszor cipekszem, nemreg egy asztalt hoztam fol a pincebol, amikor az uram sielt en meg 7 vendeget hivtam. Ja, tegnap meg 2x eltakartam a hoban. De csak olyan lightosan.... Eleg felelotlen vagyok :roll:

Rima, te mar nagyon finisben.... :shock: Izgulsz :?: Jaj, megmosolyogtam, ahogy sirva hallgattad a gyerekagy folotti zenelo bigyot. Otthon (Bp.) nekunk is van, kaptuk, az ottani sajat kisagyra mar ki is tettuk, de olyan gagyi muanyag, hogy en nem erzekenyulok el tole. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de en eleg sok olyan cuccot, babaruhat kaptam, ami egyaltalan nem teteszik. En azokat fogom hasznalni, ami nekem tetszik es a magunkenak erzem.

Ja, a heten sokat foztem. Kicsit elegem is lett. Szerdan olyan fincsi gulyast csinaltam (petrezselyem-paradocsom-paprika beleturmixolva), hogy csak na. Es olyan unalmas - persze nem magyar - vendegeink voltak, hogy csak na. A magyarok bezzeg tudnak enni :!:
Ugyhogy most hetvegen csak majd csak bevagunk egy jo kis norveg pizzat a sutobe es nezzuk a dvd-ket :!:

A gyerek meg csak csuklik es csuklik.... ti is erzitek neha :?:

Na puszka, jo hetveget :!: Hiszen mar megint.....
Kép
katavirag

Szia Katavirág!

na, mégegyszer bocsi, igérem nem foglak gyakran zaklatni,de gondoltam jobb elejét venni az aggodalmunknak.... :)
A szellentéssel én is igy vagyok az elmúlt 8 hónapban. szerencsére a böffizés már nem játszik, az is zavart... ;) Dehát ez velejár....

A 2hét szabi jól hangzik :) és anyósod is bátor, hogy leküzdi minden félelmét. Jóban vagytok? Nem lesz rossz, hogy ő jön és nem anyukád?

a gulyás miatt meg nagyon irigy vagyok... én még csak bográcsban csináltam csapatostul, itthon sosem próbáltam. Lehet hogy nekikéne kezdeni. Nem is tudom mi lesz a hétvégén az ebéd. ki kéne találni... :roll:
Ma végre valahára télleg eljutunk az ikeába beszerezni a hiányzó bútorokat, mert már kezd elegem lenni a dobozokból, és abból is kezd elegem lenni, hogy mindig erre panaszkodom.... ;)
megyek is fölösleges dobozokat összeszedni, amik már üresek, csak arra várnak, hogy elrakjuk őket...
vidám hétvégét :)

Kép

Kép
kolyok28

ja, a csuklást én is érzem, naponta legalább, de néha van hogy naponta többször is.
az a nehéz, hogy már nagyon a húgyhólyagnál van és ilyenkor ugye rendszeres kis nyomás :) néha ez kellemetlen, de amúgy meg olyan édes :) és van, hogy őt jobban zavarja és elkezd olyankor mocorogni...

Kép

Kép
kolyok28

Köszi, aranyosak vagytok, akkor teszek egy -két képet

Kép

Kép

Kép

Lepedőből nekünk is sok kellett, bár én túlzásba estem anno 6-t vettem, de nem bántam meg. Soha nem volt, hogy ne lett volna elég :lol: Én a Bálint feje alá tettem textilpelust, vagy ilyen vékony takarót duplán hajtva(itt lehet kapni, nagyon jók 4-es kiszerelésben), és ha bukott, csak azt cseréltem. Bodyból soha sem elég, de hamar kinövik a legkisebb méretet. Nálunk kb 2-3 hét volt topon.

Purc

Kép

Kép
purc

Meg bekukk...
Balint baba edes bogar :!: :!: Milyen szep szemei vannak :!:
A mi Olikanke csak barna lehet... ha kek lesz :shock: szoval arra pici az esely :wink:
Kolyok, hat akkor irany az IKEA!
Hogy zavarnal mar sms-sel? Ne viccelj! Gondolunk egymasra, izgulunk egymasert.
Mindenesetre olyan ejjeli vizeletcsorgas nem volt tobbet es erzem, hogy minden ok, ugyhogy miattam telleg ne izguljatok.
Puki viszont van, sok apro, lepesenkent... :oops: Mindez az aranyerekkel, hatalmas, venasan attetszo hassal, narancsligettel a seggemen kozrohely targya. Apaval fetrengunk neha. De higgyetek el, ruhaban nagyon tartom magam. Ma 16 kg plusznal tartok :lol:
Ha a bebe csuklik (nalam 1x 2x napjaban), a mienk is elkezd feszkelodni. Mintha utalna... :roll:
Na, most mar tenyleg bucsu hetvegere. Rima, hajra :!: :wink:
Ma megyek moziba es indiai etterembe nehany baratnommel es felveszem a kockas miniszoknyam csizmivel. Juhejj :!: Pusza :!:
katavirag

Sziasztok!

Purc! De edes pofa Balint baba, hat hihetetlen, h hogy megnott :) ! Voltatok otthon? milyen volt? irj nekunk sokat, h hogy telnek a napok, mi finomakat eszik mar Balint, stb stb :) !

Katavirag! Nekem tegnap extra siros napom volt, mindenen bogtem, meg azon is, mikor a Mario meglatta a kisagyat, meg ahogy jatszott a zenelo bigyoval, meg mikor mondta a babynek, h mennyire szereti, h milyen szep kisagya van es h mar igazan kijohetne, mert h a nagymamija(az en anyukam) milyen szep babakocsit vett neki, meg h az o anyukaja pluss oroszlant, mert sajna az o anyukaja szegeny, de nagyon szereti ot es, h mindenki mennyire varja :) ! Sot szerinted az apukaknal is van feszekrako oszton, csak mert mario egy ideje takarit, vett uj ulogarniturat, kepeket, szonyeget, sot meg fodraszhoz is elment, csak h a baba szepnek lassa :lol: :lol: :lol: ! nalam a puki itt ot fordul elo, de a vizelettartas, hat.... na jo meg szerencsere nem sikerult bepisilnem, de epp, h eltudom erni a wct :oops: :oops: :oops: ...
ami meg a babaruhakat illeti, mi mindent ujat kaptunk, igy mindenel megvagyok elegedve, na jo az anyukam, nenikem kotott is dolgokat a babynek, ami mar nem olyan nagy divat, de hat ugy orulnek es lelkesednek :) :) :)

Kolyok!Neked meg nagyon kellemes vasarolgatast es mar nagyon vasrjuk a kepeket :) !

Kellemes hetveget

Kép Kép
rima

Rima,

Voltunk otthon, nagyon jó volt. Most is megyünk haza 2 hónapra, mert el kell intézni a zöldkártyát. Olyan izgalmas, hogy már ennyire a végén vagytok mindannyian :D
Minden napunk hasonlóan zajlik, evés alvás játék, séta :lol: De nem unalmas egyáltalán. Nagyon élvezem, még akkor is ha egy-egy nap hisztisebb Bálint. Huuh már sok mindent eszik, de most még csak egyszer kap egy nap szilárd kaját. A gyümik csúsznak, sajna a zöldségek nem annyira, de próbálkozom mindenféle trükökkel, hogy azokat is egye :lol:

Nálam a vége felé olyan pózban volt B, hogy szinte csillagokat láttam annyira szúrt. Azóta sem tudom mit nyomott, de azt hittem a szeméremcsontomon keresztül fog kijönni. Olyankor mindig meg kellett állnom, mert egy tapodtat sem tudtam menni. Na ez akkor volt jó, mikor a bevásárlóközpontban egyedül voltam, és a kosárra támaszkodtam. Az emberek 3 méter távolságot hagytak körülöttem :lol: Senki nem mert akkor rámnézni, azt hitték mindjárt szülök. :roll:

Purc

Kép

Kép
purc

Purc!!!!

Ugy orulok, h irsz :D ! Biztos nagyon jo lehetett otthon es a csalad mar alig varja, h ismet otthon legyetek, tok jo, h 2honapra mentek :) ! Hat az ido az repul, emlekszem, mikor megszuletett Balint, en meg kb a 7.hetben lehettem es ugy irigyeltelek(persze csak pozitiv ertelemben), h te mar tul vagy rajta :) !
ami a szurast illeti, nekem pont ma kezdte el, de iszonyat mertekben, alig birok felallni :lol: !
puszi

Kép Kép
rima

Hello lanyok,

Az elmult 3 napban probaltam Aront raszoktatni a szoptatasra nagyon keves sikerrel. Az ugyan igaz, hogy 1 hete csak anyatejet kap de azt sajna nem o szerzi meg hanem en prezentalom neki naponta 10x uvegbe. Altalaban csak 1x hajlando tisztessegesen mellbol taplalkozni a tobbi alkalom kudarcba fullad. A gyereknek halvany goze sincs arrol, hogy melyik testreszemet kellene keresnie es hogy nagyra kell nyitnia a szajat. Az apja mellbimbojat valamiert rogton megtalalja. :shock: Azt hiszem hosszu menet lesz mire megtanulja a dolgot. Mindegy a lenyeg, hogy kizarolag anyatejet kap es momenten nem szamit hogy nem a szoptatassal jut hozza. Az ejszakak eleg nehezek, altalaban van egy etetes ejfel korul, hajnali 3-kor es reggel 7 korul. Szegeny apanak is kelnie kell mert ugye o etet uvegbol es pelenkaz en meg ugyanakkor racsatlakozom a mellszivora. A gyerek 2 emberes mutatvany.
Mar voltunk vele 2x is etteremben meg bevasarolni. Ilyenkor bekesen vegigalussza az egeszet. Jovo hetvegen megyunk vele a tengerpartra 2 napra. Lehet ezt meg meg fogjuk banni :D

Katavirag, akor megnyugodtam, hogy minden rendben veletek. :D Ami az intim dolgokat illeti akkor en meg elmondanam, hogy fogadalmam ellenere megneztem tukorbol az alvazamat es azt hittem elsirom magamt. Egyszeruen nem tudtam ertelmezni az elem tarulo latvanyt. Nem a gatseb miatt. Az mar szepen gyogyul es allitolag a 4.hetre mar csak egy heg fog latszodni vagy meg az se. Azota mar rajottem mit lattam a tukorben. A medencealapi izmaim baromira meggyengultek a szulestol de azt olvastam a Kegel gyakorlatoktol ujra meg lehet erosteni oket. Nalam nem fordult elo vizeletcsepeges a terhesseg alatt de most pisiles kozben nem tudom megallitani a folyamatot. Remelem tenyleg csak ido kerdese es kozel olyan lesz minden majd mind regen, nem hiaba 6 het a postpartum idoszak.
Nalam is nagyon surun csuklott a baba a pocakban az utolso percig (elofordult hogy akar 30 percen at) es most idekint is etetesek utan.
Az anyukamnak is kommunikacios gondjai vannak, ezert fel kulfoldre jonni.

Rima, mostmar nektek sincs sok hatra. :D Minden nap nezem a telefonomat, hogy hatha jott toled sms. A babad neme miatt kulonosen izgalmas. Ennyi fiu mellett igazan elkellene 1 kislany! Olyan jo neked, hogy a csaladod es Mario csaladja is ennyire varja a picit. Marcsak azert is mert mindenki vasarol neki. :D Nem teszel fel kepeket a babasarokrol? Az utolso heten mar nekem is mindenhol szurt meg fajdogalt es akkor nagyon a veget kivantam mar. Ma meg olyan merhetetlen nosztalgiam tamadt a pocakom irant hogy meg el is bogtem magam. Akkor ezt nem tudtam ennyire ertekelni. Pihenj sokat!

Kolyok, a masik topikban lattam, hogy milyen szomoru voltal, hogy a ferjed olyan sokat dolgozik. Amikor az en ferjem idekerult Amerikaba az elso par honapban en sem lattam sokat itthon. Egyfajta bizonyitasi kenyszer volt benne teljesen ertheto modon. Szeretett volna jo benyomast tenni a kollegakra es a fonokere es bebizonyitani, hogy kivaloan kepes ellatni a ra bizott feladatot. Ekozben persze kevesebb ideje jutott ram es ezt en is nehezen tudtam megerteni. Ilyen szempontbol nem irigyellek mert egy 37. hetben levo kismamanak sok torodesre van szuksege a ferjetol. De hidd el, hogy a ferjednek is nagyon nehez most es nem figyelmetlensegbol "hanyagol" el idonkent. En mar ehhez hozzaszoktam es nem haragszom ra mert ertunk el es tesz mindent.

Purc, orulok, hogy ujra hallunk feloletek! Gyonyoru a kisfiad es azok az orias kek szemek! En is ilyet szeretnek. Sajnos nalunk is nagy valoszinuseggel be fog barnulni a szeme. Koszonom a gratulaciot es a jo tanacsokat. Maris lenne 1 kerdesem. Hogyan lehet tulelni egy repuloutat Magyarorszagra a babaval? Az enyem 10 hetes lesz amikor hazalatgatunk es mar most megremultem az utazastol.

Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Purc, mar en is nagyon varom az eves-alvas-jatek-seta napokat... :lol:
Hja, a hetvegen erdekes modon, a baratnoimmel valo seta kozben nekem is meg kellett allnom nehany masdopercre. A mehszajamnal ereztem eros fajdalmat, ami hipp-hopp elmult.
Aztan meg erzem, hogy kezd oldodni a medencem, a szemeremcsontom. A reggeli agybol valo felkeleseknel erezheto a has sulyanak novekedese, a szules kozeledte. Mintha tenyleg, az egesz szervezet keszulne a nagy napra.

Edu, a tukorbenezestol minden frissen szult kiakad, de a kep eleg jol rendezodik, azt mondjak... :wink:
Mi is 10 honapossal utazunk Ausztraliaba, radasaul az tobb mint 24 ora repules. Lesz a bebenek falrol lenyithato kisagya. Hosszu lesz, de azt mondjak, ilyen kicsivel sokkal konnyebb utazni, mint nagyobbal.

Rima, mizujs?? Most jut eszembe, hogy a te mobilszamod nincs is meg. Elkuldom az enyemet priviben, elkuldened a tidet, hogy tudjam, mikor szultel? Mariod nagyon rendes, apa modjara keszuldik :lol: En akkor bogok, ha szep zenet hallok, szep idezetet olvasok. Akkor ugy erzem, annyira szeretem a fiamat, hogy meg csak megkozelitoleg sem szeretek ennyire senkit. Meg csak nem is ismerem. Hat normalis ez
:roll: :?: :?: :roll:

Kolyok, milyen hetveged volt :?: IKEA megvolt :?:

Na, kepzeljetek, nekunk meg mar csak a kolcson babaagy volt hatra. Mivelhogy ugye csak 1 honapra kell, nem akratunk ujat venni. Egy itteni magyar baratnomtol kaptunk... Eddig is tudtam, hogy koszosak, de ennyire?? Sotetben hoztuk el, sok ranktukmalt hanyasszagu kiegeszitovel, de hogy valakinek legyen pofaja ilyen tapszermaradekos, peneszes dolgot egyaltalan elrakni, nemhogy odaadni valakinek. Es meg kertek volna penzt is, de aztan megis odaajanekoztak. Szoval, szegyellem magam, mert akkor is ha 1 honaprol van szo, a kis pici ujszulott fiamon akartam sporolni, holott magamnak meg megengedek mindent. :cry:
Szerdan veszunk kisagyikot :lol:
katavirag

Sziasztok!

Edu! De jo teged olvasni :) es annak meg jobban orulok, h mar ilyen szepen jartok etterembe stb, szoval, h nem allt meg az elet feletek, meg sokszor annyi mindennel ijezgetnek, h ha itt lesz a pici 6hetig nem mehetsz ki, stb stb.. es nekem ez ijeszto, meg szerencse, h az anyukam egy hihetetlen laza noszemely es o tuti kifog rancigalni, meg eletet lehel majd belem, mindig felvidit, ot meg soha nem lattam idegeskedni, izgulni, ugy jarja be a vilagot egyedul(!!!!!!), h egy szavat sem tud angolul vagy mas nyelven :lol: :lol: :lol: ! Szerintem se izgulj a szoptatason, a lenyeg, h van tejed es a pici anyatejet kap :wink: !

Katavirag! Kosz a telcsi szamot :) ! Hat ez azert csucs ciki amit a baratnod csinalt es en megertem, h nem akartal kisagyat venni egy honapra.... de azert hogy lehet koszos dolgokat ajandekozni, na jo tudom tudom... ajandek lonak nenezd a fogat, de ez akkor is :shock: :roll: :roll: !
ami meg a baba iranti szeretetet illeti, teljesen egyetertek veled, en is oda vagyok erte, na ez most enyhe kifejezes volt, egyszeruen annyira az eletem resze, annyira imadom es meg nem is ismerem, mi lesz itt kesobb :shock: :shock: ?

Kép Kép
rima

Rima, megjott a szamod, elmentettem. En mindenkinek a magyart adtam meg, mert az a fix szamom az elkovetkezo hetekben.
Te leszel a kovetkezo.... :shock: :lol:
katavirag

Hat sajnos en nem erzem ugy, h en lennek a kovetkezo, ez a gyerek nagyon jol erzi magat ott, ahol van :lol: !

Kép Kép
rima

Edu, ne aggódj az út miatt. Bálint nehezen viselte, de így is túl lehetett élni, főleg ha ketten mentek. Nem tudom milyen légitársasággal mentek, de általában lehet kérni egy babakosarat (baby bassinet, első sorban ülök kaphatják csak meg, ott ahol a tv van általában), ha még nincs lefoglalva, az nagy segítség lehet. Bálint természetesen nem maradt el benne :lol: De tudtunk bele pakolni, így mégis több helyünk volt. Elméletileg az odafele utat végigalussza, merthogy éjjel repültök, B nem igy tett, de igy sem volt vészes, csak fárasztó. Babakocsit vigyetek (gondolom visztek), abba ellesz a reptéren átszálláskor. Arra figyelni kell, hogy mindig meg kell emliteni, hogy ti fel akarjátok venni a babakocsit átszálláskor, ne küldjék tovább semmiképpen, és mikor leszálltok egyből szólni kell a légikisérőnek, hogy na akkor a babakocsi kellene, és most de azonnal, mert ezeket tök nem izgatja a dolog :? , ha véletlenül elkeveredik...

A látvány ne rémisszen meg (persze engem is megrémített), de minden visszaáll az eredetibe. :wink:

Katavirag, hát hallod ez tényleg durva, nekem nem lett volna pofám így adni bármit is :oops:

Rima, mi már 2 naposan vittük Bálintot dokihoz, és ő is azt mondta simán ki lehet vinni, csak ne a tikkasztó hőségbe vigyük (ugye augusztusi), na ezt nehéz volt megoldani, mert még 6 után is iszonyat meleg van itt. De elvittük plázázni :roll: stírölte a csajokat a szentem, nagyon jól érezte magát. Mi mindig valami közeli helyre mentünk először. De bele is bolondultam volna, ha 6 hétig nem mentünk volna sehova :oops:

Purc

Kép

Kép
purc

sziasztok... bocsi az eltűnésért, de a rosszkedvünket eltüntettük és egész hétvégén együtt voltunk. igen,voltunk ikeába, vettünk konyhaasztalt (azon gépelek :lol: -mosogatás után vagyok :P ) könyvespolcot :) és most végre pakolhatok kedvemre :)

Purc, tündéri a kis Bálint!!! Énisénisénis szeretnék márrrr..

na mennem kell a mosásért. drukkoljatok hogy ki centrifugálja...
itt vagyok, szval kicentrifugálta :)

Purc, ez a szeméremcsontomon kijövés nekem is játszik. volt úgy, hogy 1 percig úgy kellett állnom, azt hittem úgymaradok... de aztán odébbrakt a kis buksiját :)

jaj, Edu, tök jó, hogy csak anyatejet kap Áron. viszont ez a szopás... hogy nem tanulja meg... remélem megváltozik. Én nem tudok semmi okosat mondani, mert még sosem próbáltam, a márciusi topikban biztos tudnának rá mondani valamit, mit csinálj...
De az sem baj, ha a cumisüvegből kapja, a lényeg, hogy anyatejet kap :)
Ami a tükröskukkolásodat illeti.... az intimtornatanfolyamon elmondták, hogy a szülés alatt a hüvely a 10szeresére tágul... hogy kiférjen rajta a baba, megmutatták, hogy az ott elhelyezkedő szervek merre mennek el.... és hogy ez idő míg visszarendeződik, mármint nem a szervek, hanem hogy visszamegy az eredeti méretére.... szval no para, bár ezt Te is biztos tudod... én asszem inkább nem nézem majd meg.... nemhiába van az a 6hét....
A repüléssel én is azt hallottam, hogy sokkal könnyebb a picikkel repülni, mert "csak" eszik alszik.... akkor nemsokára mentek haza? dejó!! :)
Amúgy én is ezen gondolkodtam, hogy a szülés után hogy fog hiányozni a pocim.... a férjem meg azt mondogatja mindig, hogy nem is emlékszik már, hogy nekem télleg lapos volt a hasam... ;) merthogy olyan furi igy nagyon... Pedig sokat beszél Maszathoz, de mégis mindig megjegyzi hogy mekkora a hasam :lol:

Katavirág, ez a babaágy dolog tök szomorúúú, hogy lehet vlki ilyen? :roll: és utazóbabaágyat vesztek? amit majd magatokkal tudtok vinni? vagy rendeset?

Rima, ++++ írj, hogy mizujs!
És nem semmi az anyukád :)
nekem is mondták hogy az első hetekben nem szabad kivinni, deha szép idő van, miért ne, én kifogom tenni minimum az erkélyre, ha szép idő van :)

Lányok, annyit nőtt a hasam, már zavar evés közben. nem tudok rendesen az étel felé hajolni :lol:
na megyek, könyveket pakolni. tudom, nem emelgetem, egyesével ;)

Kép

Kép
kolyok28

Hello lanyok,

Ma Aron 2x is evett mellbol. Vegre sikerult elsajatitani az oldaltfekvos szoptatast. Igy nem kell eroszakoskodnom a gyerekkel es mindkettonknek nagyon kenyelmes a pozicio, akar aludhatok is kozben. Ajanlom majd kiprobalasra! Egebkent ma 12 orat voltam vele egyedul es teljesen leamortizalodtam kozben. Delutan annyira nem akart aludni, hogy egyszer csak azt vettem eszre meg nem is ebedeltem es mar 5 ora van.
Koszi, hogy megnyugtattatok az alvazam latvanyaval kapcsolatban. Akarhogyis egy 3,8kg-os gyerek kozlekedett rajtam keresztul. :D
Szerintem ha szep ido van nyugodtan ki lehet vinni a babakat mar az elso heten is. Itt amugy is jelenesed van a gyerekorvosnal a hazamenes masnapjan, a mi esetunkben az azt koveto 2 napban is. Persze nem azt mondom, hogy zart, emberekkel zsufolt helyre menjunk veluk de egy rovid seta a parkban, folyoparton siman belefer. Nekem nagyon jol esett kicsit kimozdulnom itthonrol. A hetvegi turne lehet durva lesz de meg szeretnenk probalni. Kb. 3,5h autout a tengerig es ott a parton a kedvenc Hilton szallodankban eltoltenenk 1 ejszakat. A kovetkezo hetre meg repulos kirandulast tervezunk a gyerekkel amire a gyerekorvos aldasat adta. Tudjatok meseltem korabban, hogy a ferjem pilotakent funkcional a szabadidejeben.
Katavirag, jo ez a kisagyas tortenet. Szerencsere itt senki sem akart hasznalt babafelszerelest ramsozni.Bajban lennek a likvidalasukkal. Nekem es a gyereknek is nagyon bevalt a bolcso. 4-5 honapos koraig lehet hasznalni ,kis helyen elfer es nem utolso sorban nagyon szep. Az utazoagy egy szinten jo otlet de nem tul romantikus.
Rima, a hasadat mar te is a terdeden hordod? :D En mar az asztalhoz sem fertem be miatta az utolso napokban. Tenyleg hanyszor mesz a szulesznokhoz mostanaban? Megbeszelted mar veluk a szulesi tervedet vagy te is ugy mesz mint en? (marmint meglatjuk alapon)
Kolyok, ovatosan a sok pakolassal mert ha most kellene szulni menned ami ilyenkor mar nalad is temeszetes nagyon faradt lennel. Csak szep komotosan sok pihenessel! A has novekedese meg az utolso percig nagyon latvanyos a 9. honapban. Lefogadom, hogy az enyem akkor szedte magara azt a 800g-ot es ha hagytak volna meg sem all 4kg-ig. Kulonben is a legutolso fotodon amit felraktal meg pici volt a hasad.
Purc, mi altalaban Lufthansa-val vagy United-el utazunk. Mar sokszor lattam, hogy ha sok gyerek van akkor siman beultetik az anyukat egy 5-os sor kellos kozepebe. Az elso sorokhoz internetes foglalassal sajnos nem lehet hozzaferni. A ferjem valosznuleg velunk fog utazni es a munkahelye mindig business-re veszi neki a jegyet es azt atadja majd nekunk. Azert remelem, hogy egy 2,5 honapos gyerek atalussza majd a repuloutat es nem az utasokat fogja szorakoztatni. :D Mikor mentek haza a zoldkartyat intezni?
Puszi

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Purc! es jartok nyaralgatni is? mert emlekszem, h ezen voltal megijedve, h teljesen felborul az eletetek :) ! Vannak vmi baba klubok? es most ilyen tavlatbol milyen emleked van a szulesre?

Kolyok! Koszi a drukkot, de csak vaklarma volt :( , ezt a gyereket ugy tulhordom, h csak na.... hogy alltok a lakassal? mikor jonnek a szuleid?

Edu! Gratula a szoptatashoz :) ! mennyi orat vagy naponta egyedul a picivel? en a 35.hettol 2hetente jarok terhesgondozasra, szoval e het csutortoken kell mennem es aztan szerintem jovo heten is.... szulesi tervet en sem irtam, vhogy ezen nem is gondolkodtam, lehet, h hiba, de en ugy vagyok vele, h ha vmit nagyon eltervezek es nem ugy lesz, azt oriasi kudarckent elem meg... megyek palacsintat sutni, mert gondolom szules utan nem lesz kedvem, energiam es idom a palacsintasuto felett allni :)

Kép Kép
rima

Sziasztok kismamik :!:

Edu :!: Az oldalon szopas nekem nagyon tetszik. Nem kell siettetni a babat, mert kenyelmes mindenkinek.
Mi Air-France-szal fogunk Brisbane-be utazni es a repulojegy rendelesekor (olyan edi, a babank neve mar vagy ket honapja szerepel a jegyen) mi megrendeltuk a baby-basketes helyet is. Ugyhogy erre van lehetoseg.
En lattam egy par szulest es megdobbentem a kotozott sonka latvanytol, de tenyleg mindenki azt mondja, olyan lesz mint regen :lol:

Rima :!: Ugy erzed tul fogod hordani. Lehet, hogy elszamoltak a terminust :?: Emlekszem, panaszkodtal a rendszertelen mensidre, es az idopontodat is nagyon valtoztatgattak. Nem erzed ugy, hogy a baba feje beekelodott volna mar :?: A vegen meg tenyleg Kolyok jon hamarabb :wink:

Kolyok :!: :lol: Ez jo, nem fersz mar sehova. Lehet, hogy a legutobbi kepen nem tunt olyan nagynak a hasad, de azt irtad, kb. 110 cm korbe. Azert az nagy. Az enyem 101 cm. En meg allandoan leeszem a hasam. Sot, mivel nem tudok rendesen elorehajolni, nehany napja egy Berlini fank teljes eperlekvar tartalmat csoppentettem a vadi uj BMW-nk ulesere, mikozben az uram mellettem ult es a kocsit heteken belul eladjuk. Hu, gondolhatjatok, mi tortent ez utan.... :oops: :oops:

Ma mi is voltunk vedononel, pisi+vernyomas+hasmeres, minden ok. Itt a munkahelyen kiralysag dolgom van, szomszedasszony 33 eves szingli pi..., elutazott egy baratnojevel a Thaifoldre pasit fogni. Szabad a terep, kedvemre internetezem es telefonalok. Jo lesz ez a hatralevo par nap..... :wink:
Ja, es babaagy. Irtam e-mailt a babaagyas baratnomnek, persze kedvesen, hogy biztosan ok sem vettek eszre, hogy peneszes, meg hogy ezek a vizes norveg pincek, es viszza fogjuk vinni... sajna, de nem valaszolt. Megsertodott volna :shock: :?:
Mindenesetre megvan a megoldas. Masik barinom juliusban szul. O kinezett egy babaagyat (+teljes babaszobat) az IKEA-ban (LEKSVIK), mi megvesszuk, es elkoltozesunkkor, tehat egy honap hasznalat utan atadjuk. Az anyagaikban majd megegyezunk, de igy a legjobb. Nem faj a szivem, hogy kukaba kerulne. Edi, nem :?:

Kép
katavirag

jaj, most jól szégyenlem magam...
egész nap pakoltam, de amúgy itt ültem a babanet előtt, mert a másik topikban az egyik lány reggel ment be a kórházba azzal hogy elment a magzatvize... és vártam hogy mi lesz ;) azóta megszületett a lánya :)
szval ide be sem kuksiztam... bocsi...
de most gyorsan pótolok :)

Edu, örülök, hogy sikerült az oldalpozició :) ügyi vagy! fúúú ez a 12 óra egyedüllét,ez elég nehéznek hangzik... sok erőt hozzá....
azt mondják az autózást is jól birják a gyerkőcök, mi lehet hogy hazaautózunk vele 2 hónaposan... de még nem biztos... ;)
de ez a repülés... ezen teljesen letaglóztam... :lol: majd írd meg, hogy mit szólt hozzá Áron!!! :lol:
Jó hogy a férjed business-re kap jegyet... de nem rossz, hogy nem egymás mellett vagytok? :?

Rima, azért vigyázz magadra, pihenj sokat :)

Katavirág, a leksvik ikeás babaszoba tök jóóóó :) szval tök jól jártatok :) örülök neki :) és annak is hogy minden rendben :)
bizony, a hasam egyre nagyobb, a múltkor 116ot mértem, de most már egyre inkább érzem hogy zavar az asztalnál :D és rá lehet rakni egy tányért, ha hátradőlök :lol: de holnap megyünk orvoshoz, ő meg szokta mérni ;)

a lakás kezd otthonossá válni. de ne aggódjatok, csak óvatosan pakolok :)
de most lépek, mert magyar palacsintaparti lesz :) és nem kell nekem sütni :P vidám estét :)

Kép

Kép
kolyok28

Katavirag! Az Ikeas kisagy nagyon jo es az is nagyon jo, h igy megtudjatok oldani. Szerintem nagyon szepen irtad a baratnodnek, nincs ezen mit megsertodni, bar lehet, h o megsertodott! Ami a szulesemet illeti...hat a mensim alapjan februar 5volt a datum, de ez az en hol megjott, hol nem verzesemnel nem lehet nezni, es az UH-k alapjan 1-2napos elteresek voltak es a legkesobbi datum marcius 20, csak az a baj, h nem erzem, h keszulodne...tegnap delutan 2 ota gorcsolok, eloszor 10-15percenkent, de most mar teljesen rendszertelenul, h ez mi a fene :shock: ? es ott lent nagyon gyakran faj :roll: ...azert remelem, h nem marad bennem orokre...

Kolyok! en is palacsintasutest terveztem mara, de aztan hivott a baratnom, h vigyazzak a kislanyara, igy nem sutottem, de te kis mazlista, h csak enni fogod :) ! mennyi magyart ismersz kint?

Kép Kép
rima

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?