Új privát üzeneted érkezett!

Kolyok, de jo, te is itt vagy :!:

Milyen jo neked, benne vagy meg a marciusban. En, mivel aprilisi vagyok, az aprilis-majusi babavarokhoz szoktam neha benezni. Ezt egy no nyitotta, aki csak akart volna pont akkorra gyereket, de nem ugy alakult. Most meg mar annyian vannak ott (2 honapot miert nyit valaki, aki meg csak nem is terhes??), hogy kovethetetlen. Nem is mindenki ir, mert igy nem elvezetes. Egy nap - 5 oldal. Egy ora vegigolvasni. Nem beszelve arrol, hogy van akit kedvelek, van aki az agyamra megy. Igy hat nalunk topiktalalkozo szoba sem jon es inkabb benneteket preferallak.

Kolyok es mindenki, nektek is mosolygos napot :!:
katavirag

Sziasztok,

Mindjart indulok az elso magan angol oramra. Kivancsi leszek a tanar mennyit fut 100-on. Utana meg valami hulye fogadas lesz a ferjem munkahelyen amire nincs mit felvennem de erdekli a fenet, felveszem amim van. Mostanaban a nadragokkal van bajom. Nem talalok olyat amelyik a naprol-napra nagyobb pocimnak kenyelmes lenne. Lehet kenytelen leszek valamelyik draga boltban venni mert ott biztosan van megfelelo de csillagaszati aron.
Katavirag, a kemenyedes normalis ilyenkor de azert nem szabad, hogy tul sokaig tartson. Ha legkozelebb elofordul szerintem inkabb nezesd meg magad biztos ami biztos. Amugy meg lehet picit faradt voltal akkor vagy torna kozben meghuztad vmelyik izmodat. Pihenesre a gorcsnek oldodnia kell. En vegul ugy dontottem nem szedek MagneB6-ot mert engem a kemenyedesek inkabb a 16-22. het kozott ertek es mostanaban mar csak Braxton-Hicks kontrakciok vannak ami par percig tart es tok normalis a harmadik trimeszterben. Nameg mar egy picit nyugodtabb vagyok miota elhagytam a 27. hetet es onnantol mar nagy az eselye, hogy ha ne adj isten a baba meg akarna szuletni akkor eletben maradna.
Kolyok, irigyellek a topiktalalkozo miatt. Neha en is beleolvasok a topikotokba es szerintem is nagyon jo tarsasag jott ott ossze. Az intimtorna szerintem nagyon hasznos lesz habar nekem csak a konyv van meg es baromi lusta vagyok a gyakorlast illetoen.
Sietek orara!

ui: ma ehgyomorra egy kozepes meretu csokimikulassal inditottam a napot :oops:

Kép
Kép
eduarda07

Haho csajszik :!:
ES MAR MEGINT ...
Kép

Azt hiszem, rajottem ama kontrakcio okara. Az utobbi 2 napban nekialltam az otthon kapott csokik elpusztitasanak+ujak is jottek igy december 6. korul. A csoki pedig ugyebar dugit. Minden pedig nem ferhet el egy helyen. De miutan ma sikerult kiadni magambol azt, ami nem kell, gyerek maradt :wink: , egesz maskepp erzem magam. Lattam, hogy valaki szilvalevet iszik terhesseg alatt. Bar egyszeruen csak a sok csokirol kene lemondanom.... mindenesetre szedem a Magne B6-ot. Ugye lehet vegig? Tudtok errol valamit?

Januartol jon egy fiatal kollegano, akit be kell tanitanom. Ebbol kifolyolag lusta diszno szobartarsamat kipaterolom a szobambol. Ma is csak a sajat ugyeit intezgette. Na, en sem szakadok meg, de azert acsi. Nem ezert fizetnek minket.

EDU, KOLYOK, RIMA, ERCSI (te jossz meg?) jo hetveget :!: Bocs a sok intim szovegert, de igy inkognitoban lehet.... :wink:
katavirag

Sziasztok,

Katavirag, lehet valami abban amit mondasz a csokirol. En mindenesetre teljesen fuggo lettem. Ma is csokis croissant-al inditottam. Minden nap eszem par szem aszaltszilvat meg sok nyers gyumolcsot nameg inni is kellene kb.2l-t es igy elvileg nem lehet gond. A mozgas hasonloan sokat segit a dolgon. Nade most, hogy a vastabletta is bekerult az etrendembe kicsit nehezebb a dolog. Nem eleg, hogy egy 1,2kg-os bebe fekszik a belso szerveimen de meg a vastabletta is megteszi hatasat. Ezert nem orultem amikor a szedesere iteltek mert szedtem mar evekkel ezelott es tudom milyen hatassal van a belsomre. A magneB6-ot ha jol tudom a terhesseg 35. heteig szedetik es utana csokkentik az adagot es a 37. hetre teljesen leallnak vele mert akkor mar nincs szukseg a mehizom relaxaciojara. Szerintem a babaneten megtalalod az erre vonatkozo infokat. Itt egyebkent senki sem szedi csak ha a gondozo utasit ra.
A tegnapi maganoram meglehetosen jo volt mivel egy otven-sokeves igazi nyelvtanart kaptam. Most epp azt talalta ki, hogy leredukalja az akcentusomat ami szerinte konnyu dolog lesz nalam. Hat nem tudom en olyan ideges leszek ha pl. telefonalnom kell angolul, hogy menten elkezdek hadarni es akkor a kutya nem erti meg mit is akarok valojaban. Ja es a fogadason az edesseges pult elott tanyaztam egesz este ahol finomabbnal finomabb gyumolcssalik meg mini tortacskak voltak. Megyek is mindjart a konditerembe. :D
Szep hetveget!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Kolyok! Lattam a talirol a kepeket:)))! Latszik rajtuk, h nagyon boldog kismami vagy :) ! Mit sikerult ismet beszerezned? Mar csak par het es egy uj, izgalmas elet var :wink: ! Repulni fogtok?

Edu! Erdekes modon en imadtam a csokit, de most annyira nem kivanom, persze azert lecsuszik napi egy tabla, de mi ez a regi napi othoz :oops: :lol: ? Viszont annal inkabb kivanom a pudingokat, kremes, tejszines sutiket, tortakat....na jo befejezem!!!!! Ez a maganora izgalmasan hangzik, nekem erdekes modon nincs magyar akcentusom, inkabb nem is tudom milyen, fene tudja vmi olyan taji, ami nem is letezik :lol:, de az enyem se eros! Telefonalni en sem szeretek es sajna a munkambol adodoan telefonon logok :twisted: !

na megyek, nem untatlak!

jo ejt!

Katavirag! en a kilokat nem is figyelem, es eddig a vedonom sem, ugy vagyok vele, h ezt az allapotot kikell hasznalni :wink: ! Ismeroseim szerint fogytam es csak a pocak novoget, szerintem azert combosodom is :roll: , de nyugi leszek meg en is 75kg :lol: , de aztan ismet 50 :wink: ! en olvasom az aprilisi es marciusi topikot is es ugy vagyok veluk, h mind2ben vannak szimpi es kevesbe szimpatikus emberek, de ez mindig igy van nagy topikokban, ezert is jarok ide, mert itt mindenkit szeretek :wink: !
Remelem babocad szotfogad es mar a hasad sem faj!

Kepzeljetek, ma az anyukammal beszelgettem es elmeselte, h a 4 eves unokahugom kert a sogornomtol penzt, senki nem tudta, h mire akarja, erre eloallt egy par kiscipovel a babamnak, persze keket vett es mikor a noverem mondta neki, h lehet kislany lesz, ravagta, h o erzi, h kisfiu es ha nem is a kislany is hordhat keket es o akkor is nagyon fogja szeretni:)! Annyira edes egy kiscsaj :)

Kép Kép
rima

Jaj, hat most kapcsolok, hogy ti, Rima es Edu, mindketten az angolt tapossatok! Na, ezzel en is igy leszek egy fel ev mulva :lol: Yes yes.....

4 evesen babacipot venni! Nem semmi. El tudom nezni amugy a kislanyokat, ahogy babaznak. Az anyai oszton mar akkor megjelenik...

En tegnap vettem epret es malnat. Tejszinnel ez volt a standard kajam az elso trimeszterben. Visszaterek a gyumolcsokre, mar amennyire lehet igy Karacsony korul. Szerencsere ama rossz delutanom meg kisebb kiadasban sem ismetlodott, es szedem a Magne B6-ot, amit persze itt nem szoktak, de meg szerencse, hogy otthon legutobb vettem.

Szep hetet!
katavirag

Hello lanyok,

Hetvegen elhataroztuk, hogy bolcso keresesre indulunk. Mar biztosan mondtam, hogy 3-4 honapos korig en nem szeretnem racsos agyban altatni a gyereket meg babaszobat sem rendezunk be addig. A bolcso azert tunik jo megoldasnak mert az agyam melle teszem es ha etetes van vagy dajkalas akkor csak kikapom onnan es nem kell kivonszolnom magam a folyosora es at a masik szobaba. Ezen kivul csak egy kenyelmes fotelt szeretnek a szoptatashoz meg egy pelenkazoasztalt. Ezt a kettot az IKEA-bol vennek meg es a haloszobankban kenyelmesen elfernek. Na szoval vissza a bolcso kereseshez. Rovid idon belul kiderult, hogy az egesz orszagban 2 fele fa , feherre festett bolcsot lehet kapni. Persze a szebbiket potom 14(!) het alatt le is szallitjak. Interneten utananeztem es senkinek sem volt raktaron belole ugyhogy maradtunk a nem olyan szep valtozatnal amibol meg pont volt 1db raktaron. Nagy lelkesen hazavittuk, hogy akkor most jol osszerakjuk. Nana, hogy hianyoztak belole elemek. Most varunk, hogy a vevoszolgalat valaszoljon a levelunkre es kuldjek meg a hianyzo elemeket. Meg jo, hogy a 29. heten elkezdtunk szervezkedni mert ha igy megy orulhetek ha a 40.-re osszejonnek a felszerelesek. Azert vettem hozza szep zold kockas agynemut. :D

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Katavirag! Hat nagyon edes kiscsaj, erdekes modon a jatek babakat nem szereti, de az igazi babakkal csak ugy babazik, felti oket, mint egy igazi anyuka :lol: ! Hiaba mi nok erre lettunk teremtve :wink: !
En is probalok edesseg helyett gyumit enni, mondjuk ez nem is olyan nehez mert imadom, csak a parom ne jonne mindig a broccolival :lol: !

Edu! Azt a kutya fajat :x ! Te hol elsz :lol: ?!!!! Akkor valasztek van boven, meg latom nalatok is ugy elsietik a dolgokat, mint itt, de azert gratulalok a zold agynemuhoz :wink: ! Mar akartam is kerdezni, h ki h fogja megoldani a babaszoba kerdest, de te mar valaszoltal is :) ! Mi is ugy gondoltuk, h az elso honapokban velunk lesz!

Ma ismet kikeszitett a dokim, megyek hozza a papirert, amit a munkahelyemre kell bevinni, h februar 8.an elkezdjem a gyest, erre rairja a papirra, h szules varhato idopontja: februar 5 :shock: :shock: :shock: !!!! Mondom neki, hahooooo, marcius 20, erre o hahooo matematikailag, orvosilag, stb az elso idopont februar 5 es kesz! aztan meg a vedonom is bekopte, h szerinte sem marad bennem ez a baba marciusig, szerintem meg lesz belole aprilis is :lol: !!!!

jajjaj, megyek fozni, mar regen csinaltam ilyet :lol:

puszi

Kép Kép
rima

Te Rima, azert a ket fenti idopont kozott igencsak 6 het kulonbseg van :!: :shock: Nalunk az UH szerint 7-10 nappal idosebb a koranal, de az meg beleferhet. De 6 het :?: :roll: Na most aztan jol osszekavartak teged :!: Az utolso mensid idopontja szerint mikor szulnel :?:

Edu, en azt hittem Amerika a csucsok csucsa, minden tomegevel es azonnal kaphato. A bolcso aranyos otlet. De mivel nalunk nomad nepvandorlas lesz a szules utan, ilyen reszletkerdesekre csak a gyerkoc 2 honapos kora utan terhetek ki. Kapok egy hasznalt gyerekagyikot, azt berakjuk a haloba, ami egyben a gyerekszoba lesz+szoptato, en fogok ott aludni, a nappaliban meg apa es anyos. Ok aludjanak csak ejjel, hogy nappal fittek legyenek. En meg ha nagyon faradt leszek nappal az ejszaki szopizasok miatt, napkozn\ben, amig alszom, csak mellre rakjak almomban... :wink: Valahogy igy lesz.

A gyumolcskuramrol annyit, hogy tegnap este 10-kor nekialltam egy Merci karacsonyi bonbonnak. De hat most ne nyissam ki :?: :roll:
katavirag

Sziasztok,

Rima, birom azokat a nagyokos orvosokat meg szulesznoket akik radneznek 26 hetesen es kozlik, hogy ez a gyerek ugysem marad a hasadban marciusig. En is szeretnek ilyen lato kepessegekkel rendelkezni. Mindegy majd ahogy telik az ido dulore juttok a szulesznovel az idopontban, ha mast nem uh segitsegevel.
A csoki miatt ne aggodjatok mert en sem birok magammal. Televagyunk finomabbnal finomabb Lindt csokikkal meg van egy doboz Szamos Marcipanos szaloncukrom amit Anyukam kuldott. Egyebkent meg a konditerem merlege szerint 1,5kg-mal kevesebb vagyok mint amit a rendeloben mertem. Tegnap is voltam es olyan jol esett. Gondoljatok arra, hogy a harmadik trimesztertol a gyomrotok annyira fel lesz nyomva a torkotokba, hogy nem lesz kedvetek halalra enni magatokat. En mar kezdem erezni a tuneteket de addigis ki szeretnem hasznalni azt a kis idot.
Ami az itteni valasztekot illeti azt kell mondjam kisebb mint Europaban de cserebe majdnem minden olcsobb (marmint a gyerek felszerelesek). A bolcso meg azert jo alternativa mert egy racsosagy baromi nagy es nehezkesen ferne be a halonkba, a dolgozoszobat meg meg nem szeretnem feldulni egyenlore. Persze nem usszuk meg de van ra 3-4 honapunk a szules utan.
Katavirag, az anyosod segiteni jon hozzatok?
Ma megyek angolorara meg childcare class-ra. Majd holnap beszamolok nektek milyen egy muanyag babat pelenkazni meg oltoztetni. :)
Szep napot!

Kép
Kép
eduarda07

Ja-ja, meg szerencse, hogy most vagyunk terhesek. Karacsonykor mindenki zabal :wink:
Ma fozok egy csokikremet a valtozatossag kedveert, mert holnap vendegek jonnek, es epp eleg lesz hust, padlizsant rantani... nyami-nyami... ja meg az egy vegetarianus vendegnek vega fasirtot es majonezes krumplisalit kesziteni.

Ti nem ugy veszitek eszre, hogy a has novekedese a 20 het utan valamivel lassubb?

Ja, anyos pajtas segiteni jon. Tudom, ki fogok akadni rajta, de sajna tobbgyerekes novereimet nem hivhatom, anyukam meg bar 4-et szult, jelen pillanatban jobb ha senki nem bizza ra a gyereket :lol: Persze o pluszba kijohet, ha unatkozik. De nem unatkozik. :lol:
katavirag

Haliho!

Evek ota nem irtam ide, de most beneztem :)

USA-ban elunk, New Hampshire-ben, harom gyermekkel. Latom most inkabb kismamik vannak itt, de jo is az amikor meg az ember buntudat nelkul nyeli a bejglit :lol:

Udv mindenkinek
Mon
mon

Sziasztok,

Katavirag, latom nagyon lelkes vagy az anyos kapcsan. :D Allitolag tenyleg nagy segitseg lehet az elso par hetben. Nalunk szerencsere a ferjem itthon tud maradni kb. 1,5 hetig aztan meg majd meglatjuk de szerintem az elso hetek a legkritikusabbak. Megprobalok szules elott sok mindent lerendezni ugymint ingvasalas, huto/kamra feltoltese, nagytakaritas. Ez biztosan kitart egy darabig. Tok jo, hogy ennyit fozol meg elenk tarsadalmi eletet folytatsz. Bar az utobbi idoben en is elkezdtem fozni hetvegenkent mert nagyon finnyas lettem az ettermi kajakra. A hasnovekedest mar nem tudom kovetni, neha hetekig nem latok novekedest aztan meg 1 ejszaka alatt ugy tunik hatalmasat nott. Az biztos, hogy a legnagyobb novekedes a 27-40. het kozott van.
A tegnapi baby care class baromi hasznos volt es szuper eloadot kaptunk. Volt muanyag baba es kellekei amit a ferjem rogton kivett a kezembol ugyhogy hozza sem jutottam. Mindent o akart csinalni. Az volt a jo, hogy az eloado olyan laza dolognak allitotta be az egesz gyerekgondozast, hogy menten mindenki kedvet kapott hozza. Szerinte a jelszo no para es mindenre ra fogunk erezni napok alatt.
Ma megyek kondizni aztan meg ejszakai IKEA jarat etkezo asztalert meg fotelert.
Szep napot!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

gyors bekukk, mert megnt eltelt az időm.
mindennap olvaslak Titeket, csak nincs időm irni :(
tudjátok, félévzárás, karácsony és költözés, egyszerre sokk...
fáradt vagyok... :?

De jó Felőletek olvasni!
Velünk minden szuper amúgy, a kisMaszat nagyon aktív és nagyon aranyos :) jővő héten hétfőn megyünk cukorterhelésre, na ahhoz nincs kedvem :?

Katavirág, sok türelmet majd anyóspajtáshoz :)
Rimánál szerintem azért van 6 hét különbség, amiért nálam 2, azaz rendzsertelen menstruációnál megbizhatatlan a menstruációs számolás.

Edu, én is azt hittem usában minden kapható mindenféle méretben és szinben. De a lényeg, hogy találtatok, remélem megkapjátok a többi alkatrészt is nemsoká....
jaj lányok, én úgy enném a csokit mindig.... :? Lindt.... hmmmm a marcipános szaloncukor nekünk is itt figyel már, de azmajd afára megy ;)
szval a csokival én úgy vagyok, hogy max délután 3ig, és soksok gyümit eszem mellé igy még azért lassabb az emésztésem, de nem vészes ;)

Rima, "csak" egy bababodyval tértem haza a találkáról. tudod, mi minimalizáljuk az itthoni vásárlást, no meg kapunk majd kölcsönbe egy csomó rucit -remélem. jaja, 3 hét és megyünk. kocsival megyünk ki. Szerencsére sikerült beszervezni az unokatesómat és férjét, igy nem egyedül kell levezetnem 1000kmt. Ja, mert az uram még nem vezet túl tapasztaltan. De igy négyesben vidám utunk lesz :)
nagyon dúrva, hogy rohan az időőőőőőő.... mindjárt télleg ide fogok tartozni ;)

nekem a hasam folyamatosan nő. mondjuk nem rohamos tempóban, de növöget. és annyira élvezem. tegnapelőtt egész meghatódtam, elsőnek adták át a helyet a metrón! jó mondjuk busszal szoktam közlekedni ahol majdnem mindig van hely. De kedden nagyon fáradt voltam és metróztunk és egy fiatal hölgy átadta :lol:

Szia Mon, üdv itt. azaz Te már ezek szerint régebbi vagy ;) milyen 3 gyerköccel USAban?

na megyek, mert ma "szabad"napom van, azaz nem kell tanitanom, és ma szelektálom a cuccaim. ami nem kevés... :?
vidám napot minden kis és "rendes"maminak! :)

Kép

Kép
kolyok28

Na hello csajszikak :!:

Edu, akkor turelmesen varom a 27-ik hetet :wink: Azert no az en hasam is, csak mostanaban nem olyan nagy utemben.

Ez a baby care nagyon jopofa dolog lehet. En egyaltalan nem felek az ujszulott gondozasatol, sot ugy erzem, egyedul is siman megbirkoznek, de hat igy szokas, hogy valaki segit. Aztan meg anyosom nem gyengen foz. Nem utolso szempont :wink:

Kolyok, igen, a gyumolcs.... igazad van. Napok ota rejtegettem a hutoben egy tal epret es malnat, mondvan, milyen jo lesz egyik este megenni, de a sok csoki utan mar nem kivantam. Aztan meg azt is mondjak, gyumolcsot nem szabad massal enni, sem ebed utan pl., mert ugy csak megrohad a belekben.

Tegnap mikozben fetasajtot es lilahagymat csipegettem es kavartam a csokikremet, hirtelen nagyon kovernek ereztem magam. Aztan mara szerencsere elmult... :wink:
katavirag

Sziasztok,

Kolyok orulok, hogy jelentkeztel! Gondolom mennyi dolgod lehet. Meg szerencse, hogy igy a 30. hetig atkoltoztetitek magatokat. Remelem jol fogod birni. A babaholmik miatt ne aggodj mert ha van elkepzelesed akkor tenyleg napok alatt beszerezhetsz mindent. A cukorterheles meg nem olyan gaz, gyorsan megiszod es kesz. Nem erdemes tul sokaig szopogatni mert annal rosszabb. :D
Katavirag, tegnap en is kovernek ereztem magam a konditeremben a sok 'sovany' ember kozott akik futhattak olyan gyorsan ahogy csak akartak en meg ott totyogtam a gepen allandoan azt figyelve, hogy ne menjen a pulzusom 140 fole. Persze baromi gyorsan eleri a 140-et ugyhogy nincs nagy activity ennek megfeleloen de azert jol esik. Valaki odajott hozzam a teremben es gratulalt a babahoz meg hogy milyen elszant vagyok. :) Ja es a sulyom meg rendithetetlenul megy felfele a sok torna es mersekelt etkezes ellenere. Rajottem, hogy nincs mit tenni de talan nem is kell mert ez igy jo.
Tegnap sikerult mindent megvenni az IKEA-ban, sot meg azt a nem tul szep pelenkazoasztalt is. Hetvegen majd osszeszereljuk es megnezzuk hogyan fer el a halonkban. Ma angolora aztan meg vacsora a ferjemmel kettesben. Csak tartanank mar ott. Momentan 5 fok van es szakad az eso. :(
Szia Moni, udvozlet ujra a topikban. Tegnap visszaneztem, hogy evekkel ezelott milyen pezsgo beszelgetest folytattatok itt egymassal. A harmadik gyereked mennyi idos es milyen nemu?
Szep napot!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Kolyok! Eltudom kepzelni, h most mi megy nalatok, en csak par utcaval koltozok odebb, de mar most nem tetszik :lol: , de aztan jo lesz az ujban, szepben, stb... berelni fogtok egy hazat? meg en sem vasaroltam nagyon, foleg ezert, h ha koltozni fogunk eleg a mi holminkat cipelni :wink: ! Nekem nem volt es nem is lesz cukorterhelesem :shock: !

Katavirag! Azt hiszem kolyok meg is magyarazta a 6 het kulonbseget, bar igaz, h a baba nagyobb volt vmivel, meg h allitolag idosebb terhes jelek figyelhetok meg rajtam :lol: ! De tuti nem 6het :lol: ! Az en "anyoskam" is itt lesz velunk, de nekem sem kell h segitsenek a babanevelesben, magam akarom kiprobalni, vegulis magamnak szulom a gyereket, max ha nagyon akar fozhet, meg takarithat :lol: , jajjj most gonosz voltam...... anyukam meg fog repdesni a ket orszag kozott :)

Edu!!! Hmmm, Lindt, nyami... fozessel ugy vagyok mint te, en is betevedek a konyhaba parszor a heten, de a parom ha dolgozom nem engedi h fozzek, mert h art a babanak :shock: :lol: (vagy neki a foztom?!!!), hat nem vagyok egy konyhatunder, de sokat fejlodtem az utobbi idoben,de lesz meg belolem is Stahl Judit v ki! Az a babycare nagyon jol hangzik, csak vigyi mert meg vegul az uracskad kisajatitja az igazi babat is es akkor mehetsz te dolgozni :wink:

Kép Kép
rima

Sziasztok :!:
Rohan az ido :!:
Megint egy hettel idosebb terhesek lettunk :!:
Es mar megint
Kép
Orulok, hogy mindnyajan jol vagytok es jelentkeztek minden heten.
A vendegseg jol sikerult, a maradekokat majszolom itt a kepernyo elott. Jo hetveget :!: Vidam babavarast :!: :lol:
katavirag

Sziasztok,

Lanyok, most akkor ki mikor megy haza/koltozik/nyaral? En dec. 21-en megyek telelni Vermontba es 26-an mar vissza is jovok. Hetvegen be kell szereznem par meleg ruhat ami a hasamra is ramegy mert jelenleg epp -10 fok van ott es szakad a ho. Elhataroztuk, hogy kiprobaljuk a cross-country sielest mert azt terhesen is lehet csinalni. Kivancsi leszek. Ma meg angolora es hetvegen meg butorszereles, karacsonyfadiszites, fozes. :D
Nagyon szep hetveget mindenkinek!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok,

Edu, en 24.en megyek haza es 27.en jovok vissza :cry: es aztan januar 1.en koltozunk :D ! Te (vagyis ti) tudod elvezni az eletet :) , en nem vagyok egy nagy sielo, sot....nagyon nem szeretem a hideget, telet, havat, inkabb a vizisieles johet, olyan nyari csibe vagyok :lol: ! de azert jol hangzik, utoljara 3eve volt sitalp a labamon :roll:

Kellemes 7veget mkinek!

Kép Kép
rima

Hello anyapajtik :!:

En most penteken 21-en utazom haza es 2 hetig leszek otthon. Ebbol kifolyolag valszoszinuleg nem fogok jelentkezni akkor. De a heten meg igen... :lol:
Itt szep szaraz ido van 2 hete, nem is ertem, hogy lehet, hogy nem esik. Idealis idojaras karacsonyi ajandek vasarlasra, amivel en mar kesz is vagyok.
Es csoda tortent, sikerult feltennem kepeket :!:

22. hetesen, ruha nelkul es ruhaban ..... :wink:

Kép Kép
katavirag

Sziasztok,

Egesz hetvegen butort szereltunk meg hazat rendeztunk. Siman felvittuk ketten a butorokat a lepcson amiket idelenn szereltunk ossze. Szoval most mar van IKEA-s pelenkazoasztalom. Lassan elkezdhetem berendezni az alatta levo szekrenyt. Igerem en is megeroltetem magam fenykepfelrakas ugyben mert mar rengeteg kepet tudnek nektek mutogatni a keszulodesrol meg az oriasi hasamrol. Irigykedem is Kataviragra amiert ilyen szep hasa van. A borom szerencsere nekem is hibatlan egyenlore de a hasmeretem kezd kenyelmetlenne valni. Nem is tudom mi lesz a kovetkezo 9 hetben ha kihuzzuk addig. A bebe mozgolodasai is kezdenek fajdalmassa valni. Tegnap akkorat kiabaltam amikor valamilyet belefurta a bal oldali bordaim koze. Neztek is ram az emberek az uzletben mi bajom lehet. Kivancsi vagyok vajon milyen pozban kuckozhat odabenn. Dec. 27-en megyunk az utolso 4D UH-ra ugyhogy ott majd kiderul. Rima, isten hozott a harmadik trimeszterben! Az lesz csak a fun, melatod. :D Tenyleg mekkora hazba koltoztok?
Ma a valtozatossag kedveert angolora eeeees utana fogadas a ferjem munkahelyen. Asszem megint celbaveszem a desszertes pultot.
Szep napot!

Kép
Kép
eduarda07

Haho :!:

Igeeen :!: Fotokat kerunk :!: Rolad Edu, 4D UH-rol, babaszobarol :!:

En meg nem tartok ott, hogy nehez lenne a hasam. Tulajdonkeppen eszre sem veszem, csak latom, mert belog a latoterembe :lol: Persze tudom, lesz ez meg igy se.... :lol:

Kolyok, Rima, merre vagytok :?:

Kép
katavirag

Sziasztok!

Katavirag! Nagyon csini kismama vagy, gyonyoru a pocak :wink: ! sajna nekem nincs is kepem terheskoromrol, lusta apa :cry: , na majd a csalad otthon bepotolja :wink: !

Edu! Ez most hulyen hangzik, de barcsak nekem fajna ha rug, alig erzem, ritka lusta egy gyerkoc, napi kettot rug es kesz, na jo neha tobbet meg erosebbet, de nem ez a rendszeres, doki mar megis jegyezte, h o meg ilyen nyugodt babaval nem talalkozott, na ez egy kicsit aggaszt :roll: .... en is nagyon kivancsi vagyok a pocakodra es a szobara is :wink:

szep estet

Kép Kép
rima

Lanyok,

Elkuldtem mindharmotoknak privat uzenetben a tegnap keszult fotot rolam. Remlem meg tudjatok nyitni. Asszem tullottem a celon es nagyon lekicsinyitettem a kepet de igy legalabb fel tudtam tolteni. Legkozelebb probalok nagyobb meret kuldeni. Azert kuldtem privat az uzenetet mert a fejem is rajta van es azt nem szeretnem ha mas is latna rajtatok kivul. Lefejezett es babaszobas fotokat persze felteszem majd a topikunkba is.
Rima, igazabol ezek mar nem rugasok hanem durva helyezkedesek. Minel kisebb lesz a hely annal kevesebbet fognak mozogni. Ezenkivul a csuklasait erzem. A lenyeg az, hogy ne ijedj meg ha kevesebbet mozog mert ez normalis es nagyon valtozik a napi gyakorisaguk is. Vannak kifejezetten esemenytelen napok nalam is. Ha meg barmikor ketsegeid lennenek beszelj a szulesznoddel.
Holnap megyek terhesgondozasra delutan ami gondolom ugyanolyan esemenytelen lesz mint eddig.
Legyetek jok!

Kép
Kép
eduarda07

Edu, koszi a kepet :!: Csini kismami vagy :!: Es kedves az arcod. Szinte mar ismeros, annyit levelezunk :wink: Ez a pocakmeret, ami most nekunk van, szerintem a legszebb. A vegen mar annyira eldurvul, hogy tisztara hulyen nez ki a rettenetes kisallo has, hulye tartas. De az csak a vegen lesz. Szerencsere.

Rima, szerintem se parazz, hogy keveset mozog most a babad. Egyebkent neheny hete meg pont azt irtad, hogy megallas nelkul azt teszi.... :lol: Ez szerintem tok relativ. Nyilvan megallas nelkul egy baba sem mozog. En most beszeltem egy lannyal, 1 eves egeszseges kislanya van. O szinte alig erzett magzatmozgast egesz terhessege alatt.

Nalam is teljesen valtozo a helyezet. Altalaban 4-5 naponta beturbozik a gyerek, ilyenkor deleott, delutan is erzem, sot estere szabad szemmel lathatokat rug, hangra reagal, apa is jatszik, beszel vele. De atlag napon csak szoszmotol, motoszkal, 2 oras szunetekkel. De egyertelmuen ebresztheto :lol:
katavirag

Sziasztok!

Koszi szepen a nyugtato szavakat, tegnap este pottom is nyugtatgatott, annyit rugdosot, de ez a babamozgas tenyleg valtozo....azert anyoskam megnyugtatott, h a parom alig erezheto rugasokat produkalt az egesz terhesseg alatt, lehet apja fia v lanya :lol: !

Edu! Nagyon szepen koszi a kepet, nagyon szep formas a pocakod es tenyleg nagyon baratsagos, kedves pofid van :wink: , na meg a haz sem kutya :lol: :lol: :lol: ! en is majd szerintem privat kuldok kepeket, de csak januar elejen, mikor egy kicsit nyugi lesz, ma is egesz nap takaritottam, ajandekokat csomagoltam es megvettem maszat ruhajat, amit ha minden jol megy a korhazbol valo kivonulaskor fog viselni :) !

Katavirag! ez a legerdekesebb az egeszben, h ugy erzem, h a 20.heten tobbet rugott mint most, de lehet hogy mar hozzaszoktam es nagyobb rugasokat varok el tole :) :) :) , persze ha akarom kitudom provokalni a hullamzo rugasokat, de csak akkor ha hatra v oldalra fekszem :roll: :roll: :roll: !!!!! Te mar lassan utazol is, kivancsi vagyok mit mond a csalad, mekkorat nott a pocakod :wink: !

Kép Kép
rima

Sziasztok!

nagyon gyors leszek, mert mostanában nagyon fáradt vagyok.

Szval Edu! Naggyon csinos vagy!!! Köszi a képet :)
Katavirág, jó utat, ha jól emléxem, holnap indulsz haza :) Áldott karácsonyt!
És persze mindenkinek :)
Rima, az a lényeg hogy mocorog :) hogy kinek mennyit az babafüggő :lol:

mi jól vagyunk a cukorterhelés jó lett, a dokinéni megdicsért, hogy maradjakilyen mosolygós kismama, meg hogy minden rendben.
Majd irok hosszabbat is, megpróbálok. De most megyek aludni...

pusszantás :)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok,

A mai nap kerdese a terhesgondozason: Are you guys having sex? Lanyos zavaromban a ferjemre neztem, hogy erre o valaszoljon az orvosnak. Ilyet meg senki sem kerdezett tolem igy direktbe. Miutan kimentunk a rendelobol pusztultunk a rohogestol. :D Amugy persze minden rendben van es meg a sulyom se valtozott az elmult 3 hethez kepest.Legkozelebb mar 2 hetente kell mennem.
Mostanaban alvasnal az a szorakozasunk, hogy a ferjem nekem hattal-oldalt fekszik es en nekitamasztom a hasamat, igy a gyerek egesz ejjel apu hatat, derekat rugdossa. Persze o teljesen oda van attol, hogy milyen jo fej ez a gyerek. Hat nem tudom en mar 2 hete cudarul alszom a terhesseg miatt. Gondolom ez mar nem lesz konnyebb de az orvos azzal vigasztalt, hogy a hasam mar csak tovabbi 7cm-t fog noni a mar meglevo 11cm-hez. :shock: Sounds good.
Ha valakivel nem talalkoznek Karacsony elott akkor jo utat es kellemes unnepeket!

Kép
Kép
eduarda07

Edu, azt hiszem, en is kezdem erezni, hogy a testforma behatarolja az alvast. Raadasul a tegnapreggeli haziorvosi vizsgalat (minden ok volt) utan bekeveredtunk egy tuti kis kavehazba es valami bomba eros kavet ittunk. Ez egesz nap hatott, pedig szoktam kavezni. Mivel estere nagyon faradt lettem az egesz estes utolso karacsonyi vasarlos domping utan, gondoltam jot is fogok aludni, de a kave utohatasat ereztem es nem jott alom a szememre. Csak forgolodtam orakig. Lassan a jobb es bal oldalfekvesen kivul semmi nem jon szoba. Most meg elmegy a haton alvas, de erzem, hogy sulyosabb lett a hasam es neha bizony nyomja az alatta levo szerveket, ereket, mar az sem kenyelmes.
De szerencsere azert jo alvo vagyok es talan ki fogom birni a hatralevo 4 honapot csupan jobb es bal oldalon alvva.

Having sex...... he-he-he :lol: :D :lol:
katavirag

Sziasztok,

En holnap lelepek telelni 6 napra ugyhogy mindenkinek boldog karacsonyt meg jo utat. Vigyazzatok magatokra meg a bebikre! 27-en jovok majd bebe legujabb 4D fotoival.

Katavirag, az a baj az alvassal, hogy nekem nem hasznal a bal oldaltfekves, parna a ket terd kozott es a has alatt kombinacio. A testsuly a bal oldali csipore nehezedik ami iszonyuan faj emiatt. Neha azon kapom magam, hogy haton fekszem de ez nem tart soka mert ilyenkor elkezdek szedulni. Szoval azt hiszem nincs jo megoldas habar a jo parna es matrac sokat segithet a dolgon. Egyebkent en vilag eletemben hason aludtam.

Kép
Kép
eduarda07

Kedves kulfoldi baratnoim :lol: :!:

Kivanok nektek kellemes unnepeket es boldog uj esztendot :!:

Edu, a lehetosegekhez kepest jo alvast :lol: :!:

Kolyok, jo koltozest :!: Vigyazzatok nagyon az uton :!:

Rima, neked pedig, ha rovidke is lesz, de kellemes hazalatogatast :!:

En januar 7-en dolgozom ujra, addig otthon lebzselek es sutemenyeket majszolok.... :wink: Puszi :!:

Kép
katavirag

Sziasztok!

Alvas tema: Edu! mi is ugy alszunk el, h a paromat olelem hatulrol, majd egy-ket ora utan en atfordulok a masik oldalra es akkor o olel at, vagyis azt mondja, h a gyereket oleli :) ! es aztan irany a forgolodas, se igy se ugy nem jo, vegul feladom es nagyon jot alszom haton, sot neha reggel arra ebredek, h hason alszom :shock: :shock: :shock: , ezt ne kerdezzetek h lehet, en sem ertem.....

Szoval:

Edu! Nagyon kellemes vakaciot, karacsonyozast es aztan mozizast(varom a kepeket Amerika leghelyesebb, legsarmosabb fiugyermekerol :wink: )!!!!

Katavirag! Neked is nagyon kellemes karacsonyt, boldog uj evet, sok sok sutit(nyami) es nagyon vigyazz a kis kincsedre :) !!!!

Kolyok! Kellemes unnepeket, sok sok ajandekot (pottomnek is :wink: ), bekesseget, egy szoval gyonyoru karacsonyt kivanok! es meg szebb, boldogabb uj evet az uj orszagban :) !

Puszi

Kép Kép
rima

köszönöm a jókivánságokat! :)
és mindannyiótoknak nagyon boldog, békés, áldott karácsonyt kivánok!!!

most kicsit már fáradt vagyok, de majd ígérem írok többet is.
2 hét múlva már Zürichben leszünk ;) :shock: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Kép

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok,

A mai 4D uh nem sikerult tul fenyesen mivel bebe egyszerre tartotta az arca ele a kezet meg a labat. Talan ez az egy hasznalhato kep keszult rola abban az 1 percben amikor nagy kegyesen arrebbpakolta a vegtagjait. Tulajdonkeppen igaza van bebenek mert miert is vagyunk ennyire turelmetlenek amikor ugyis mindjart itt fog vonyitani az agyam melletti bolcsoben. :D
Sajnos nem jutottunk el telelni mert toroltek a jaratunkat es a tobbi mar teljesen foglalt volt Karacsony vegeig. :( Na jo azert nem volt olyan szornyu a kis hazunkban kettesben a ferjemmel, dehat nem erre keszultunk az elmult 2 honapban.
Holnap megyunk harom napra New York-ba kicsit kulturalodni meg vasarolgatni a bebenek.
Remlem mindenki jol van es jol sikerult a Karacsonyotok!

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Úgy látom ez az egyetlen működő külföldi topic.
Remélem tudtok hasznos infokkal,tanácsokkal szolgálni.
Én egy 24 éves anyuka vagyok.Másfél éves a kisfiam.A férjemmel erősen gondolkozunk azon hogy kimenjünk külföldre,konkrétan angliába dolgozni.Gyerekestül.Nos ez a pici bökkenő,hogy nem tudom mit tudnánk kezdeni családostul.Nem tudom ki van közületek kint angliában.Az érdekel,hogy van e esélyem gyerekfelügyeletet vállalni úgy hogy a sajátomat is viszem.Vagy milyen más lehetőségek vannak a fiam elhelyezésére?
Nagyon örülnék ha tudnátok segíteni,vagy ha ismertek valakit,aki beszélgetne velem a témáról,az is jó lenne.
Köszike szépen!

szép napot!
Mónika
moncsivagyok

Szia Edu!

Nem csak, h jokepu egy fiad van, de meg okos is :) , mit vagytok annyira kivancsiak, ejnye....o mikor latott benneteket :lol: :lol: :lol: ?
Nagyon sajnalom, h nem sikerult a teli karacsony, nekem gyonyoru karim volt, csak sajna rovid, tegnap meg vegig bogtem a repuloutat, annyira hianyzik anyukam... Jezuska nagyon gazdag volt es mano egy csomo mindent kapott, anyukamtol meg babakocsit is, a brevinek a b.maxat, piros valtozatban, ne kerdezd, h mi lesz, ha fiu lesz...de mar most imadom, es ez a gyerek bennem, hat 23.tol oly aktiv, h anyukam videokameraval rogzitette minden mozdulatat, ugy latszik, csak panaszkodnom kellett...
nagyon kellemes new yorkozast :wink:
puszi

Kép Kép
rima

Hello lanyok,

Eloszor is Boldog Uj Evet! 2008 a gyerekeink eve lesz!!!!!! Nalam ugyan meg 6 ora van ejfelig.
New York borzaszto zajos es tomott volt ugyhogy haza is jottunk 1 nappal hamarabb. Annyi ember volt az utcakon, hogy allandoan a hasam elott kellett tartanom a kezemet nehogy megussek. Sajnos most kezdodott a winter sale es mindenki mint a mergezett eger vasarol. Azert a bebenek sikerult venni par dolgot nagyon olcson.
Januarban is folytatom a maganorakat (ma is volt oram) aztan valamikor a ho vegen nyugdijba vonulok es keszulok a bebere. Sikerult osszeszerelni vegre a bolcsot es kesz a pelenkazo is. Par nap mulva majd kuldok fotokat. Azert meg sokmindent kell osszeszedni a szulesig csak a ferjem hulyet kap ha 1 percnel tovabb nezek valamit.
Rima, orulok, hogy ennyire jol sikerult a Karacsonyod es ilyen sokmindent kaptatok a csaladodtol. A piros szin igenis dogos mind a fiuknak mind a lanyoknak ugyhogy ne aggodj. Majd ha tulvagytok a koltozkodesen tegyel fel fotot a hasadrol meg a babad szerzemenyeirol.
Kolyok, kitartast az utazashoz es a koltozkodeshez! Izgalmas es farszto honap allhat elotted. De szerintem minden rendben lesz es mire igazan elkezdenel faradni a terhesseg miatt ugyis mindent elrendeztek.
Moncsivagyok, szerintem nezz be az Angliaban elo anyukak topikjaba mert az mukodik jelenleg is es biztosan tudnak valaszolni a kerdeseidre.

Kép
Kép
eduarda07

Na hello csajok, itt vagyok, itt vagyok ujra :!: :lol: :lol:

Edu, hat a kis bebenek nagyon szep kis arcocskaja van :!: Vigyazz magadra, meg jo, hogy nem tapostak el NY-ban.... hu, te mar nagyon elore jarsz.... mindjart szulsz... hu-hu, de izgi :lol:

Kolyok, koltozesrol beszamolot kerunk :!:
Rima, azert otthon voltal, lattad anyukadat, ez a lenyeg. Es latod, a rugdalozas is beindult ujra. :wink:

Na, en meg tegnap visszajottem otthonrol. 2 het volt, hihetetlen, de a vegen mar untam. Hidegebb volt, mint itt :lol: Persze ide sem vagytam vissza. Nem is tudom, mire vagynek most. Olyan hosszunak erzem meg ezt a 3 honapot, aztan neha meg olyan rovidnek.
Ma az en bebem sem lazitott, nagyon orult, hogy megint vegre egesz nap ulok es ove a terep. Ebednel nem gyoztem takargatni, nehogy valaki kiszurja, hogy jar a hasam.
Tenyleg, a 3 trimeszterbe az ember a betoltott 27 het lep, ugye :?: :!:

Otthon kozben megszult egy nagyon kozeli baratnom, peldaszeruen, kozel 4 kg-os gyerkocot, erzestelenites nelkul, szepen fegyelmezetten. Pedig a vegen Oxitocint is kapott, szegeny, de aztan 8 ora alatt kibujt a kis lurko. Direkt megbeszeltuk, hogy negyesben (hatosban :wink: ) elmegyunk valahova vacsorazni, mert a baratnom tudta, hogy akkor tutira beindul. Es igy is lett.
Lassan en is kezdek foglalkozni a szules gondolataval. Hmmm. :shock:
Lehet, nem kene. :lol:
katavirag

Hello lanyok,

Katavirag, udv ujra itt!!! Rima, Kolyok nektek meg kitartas a koltozkodeshez es jelentkezzetek minel hamarabb!!!

Nalam a multheten felporogtek az esemenyek amikor mentem a szokasos ellenorzesre. Eloszor is megszunt a dokim praxisa amirol engem valamiert elfelejtettek ertesiteni es alltam ott teljesen hulyen es feldultan a rendeloben. Mielott barki hajlando lett volna megmagyarazni nekunk a dolgokat arra "kenyszeritettek", hogy irjak ala egy csomo papirt es utana 1 orat varattak (ilyen sohasem fordult elo az elmult 7 honapban ott). Persze Edi szokatlan modon elkezdett bogni dehat nem tehetek rola mar nagyon terhesnek erzem magamat. Szoval nagynehezen bejutottunk es elmagyaraztak, hogy az orvosom becsatlakozott a kornyek legnagyobb praxisaba ahol legalabb 10 szuleszno es 10 orvos dolgozik es most ez lett a kornyeken a 4. rendelojuk. Ez azt jelenti, hogy a jovoben sokkal tobbet kell majd varnom a rendeloben, nem tudom ki lesz majd ott a szulesemnel (orvos?, szuleszno?) es sokkal szemelytelenebb ellatasban lesz reszem. Na ez utobbit mar meg is tapasztaltam. Ha nem a 33. hetben lettem volna bizisten otthagytam volna az egeszet 1 percen belul. Azert ne feljetek kiabaltam veluk egy kicsit es a ferjem is kitett magaert (meg jo, hogy eljott velem). Legkozelebb jovoheten megyek es utana mar minden heten a szulesig bezarolag es kezdodnek a mehszaj ellenorzesek. :(
A vonalzomat atirtam mert a rendeloben ragaszkodnak az uh becslesehez es mondtak, hogy a febr. 17-hez tartsam magam. Ja meg kedvesen figyelmeztettek, hogy nincs mar sok hatra es remelik felkeszultem. Gondoltam magamban elmentek a fenebe, nem eleg, hogy egy kupleraj kellos kozepebe csoppentem de meg ijesztgetnek is. Ennek megfeleloen a ferjem teljesen panikba esett es masnap az oraim utan mindenaron be akart vasarolni a bebenek. Egy jotanacs lanyok: ne varjatok olyan sokaig a vasarlassal mert en mar baromi faradekony lettem igy a 8. honapra es semmi energiam meg kedvem nem maradt ra. Tulajdonkeppen igy mar nem elvezetes az egesz vasarlas csak egyfajta nyug amin tul kell esni. Csak egy peldat emlitenek: allok a mellszivok elott amibol mindjart 26 fele van es dontenem kene. Persze 8 honapja csak ezekrol olvastam a netem de most megsem magy a valasztas. Nagy nehezen levettem a polcrol az AVENT ISIS manual breastpump-jat. Aztan rajottem, hogy kell valami amivel sterilizalni lehet a reszeit, anyatejtarolo uvegek is kellenenek, ja meg melltartobetet, bimbovedo, lanolin, potalkatreszek a pumpahoz.......
Huu most mennem kell mert elkesem az oramrol de holnap folytatom.

Kép
Kép
eduarda07

Sziasztok!

Látogassatok el a köv. oldalra!
Gyermek mondókákat fogtok találni
:lol:

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Vagy

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Kép

Üdv.
maci1981

Tel.: 06 1 392 7050
Mobil: 06 30 228 4444
Sziasztok!

köszönöm hiányolást ;)
megérkeztünk Zürichbe. minden szuper. Én vezettem az út nagyját, de szinte csak azért, mert én akartam vezetni. Jól ment minden.
Maszat is jól érzi magát. Most egy ideiglenes apartmantban lakunk, de már a héten elkezdünk keresni albérletet. minden szuper, télleg :)
most kicsit kevesebb időm volt/van netezni, de asszem nemsoká lesz soksok időm. akkor majd igérem jelentkezem!! :)
de most már télleg külföldön élő kismama lettem :D

Rima, Katavirág! nagyon örülök, hogy jól telt itthon a karácsony
Edu, naggyon sajnálom, hogy nem jött össze a havaskirándulás... és a NYi bevásárlóroham, teljesen ledöbbentet... és ez a praxis-megszűnés... hihetetlen... nagyon sajnálom. Remélem azért minden rendben lesz!!!

vigyázzatok magatokra, most télleg megyek, de igyekszem majd részletesebb beszámolóval jelentkezni. Ja igen, akartam itteni pocakfotót felrakni, de most valami miatt nekem sem engedi. és nincs időm játszani vele :( bocsi.

Kép

Kép
kolyok28

na az a telefonszám nemtom hogy került oda, bocsi :? nem láttam :(
de ha érdekel valakit, a 4Dgenesisnek a telefonszáma :D

Kép

Kép
kolyok28

Na hello csajszik :!:

Edu, Kolyok, orulok, hogy jelentkeztek, nem hagytok itt egyedul.... :wink: Rima, te is gyere neha :!:
Mast most nem szolitok meg, mert ugy is csak mi 4en vagyunk itt a fixek, a tobbi reklam, Ercsi meg nem jon.... :cry:

Kolyok, jo, hogy szerencsesen megerkeztetek. Tudod, telen, Svajc, autoval, terhesen, szoval sosem lehet tudni.
Edukam, a dokid jol kib...ott veled, valoban, de a vegkifejlet a lenyeg :lol:

Most, hogy te mar igy kikerekedtel es erzed a terhet, hallgatok rad es elkezdem a beszerzest. Van valami lista arrol, mi kell egy kismamanak? Es mi kell a korhazba?
En pl. most kaptam a sogornomtol kolcson egy ugyanolyan mellpumpat, de fertotlenitesre nem is gondoltam. Remelem, nem kell hozza nagy felszereles, nekunk ugyanis szules utan 4 hettel haza kell cuccolni. En igazabol ezt a pumpat is feleslegesnek gondoltam, mondvan, nekem pont annyi tejem lesz, amennyi kell. Cumisuveget is csak egyet vettem, az amszterdami AJAX focicsapat boltjaban :wink: mert aranyos volt.
Aztan meg kaptam egy ket katasztrofalisan csunya dolgot, kolcsonbe, pl. vallra akaszthato bebihordozo taskaszeruseg, borzalmas szinben, legzesfigyelo bebifon nelkul, meg ilyenek. De en mindent orommel elfogadok, legfeljebb nem hasznalom. Meg az a szerencse, hogy a pesti laksank nagy kamraja van.... :wink:
katavirag

Hello lanyok,

Kolyok, nagyon orulok, hogy megerkeztetek es minden rendben veletek!

Most mar annyi mindenrol szeretnek irni nektek, hogy egy egesz nap se lenne eleg a gepeleshez. Kezdem a korhazi meg kismama dolgokkal ahogy Katavirag kerdezte.

Eloszor is erdemes elmenni a korhazba ahol szulni fogtok egy ilyen hospital tour felesegre. Nalunk ott elmondtak, hogy a korhaz mit fog biztositani a baba meg a mama szamara ugyhogy azokat a dolgokat felesleges megvenni es elvinni a szuleshez/gyerekagyra.
Babanak: pelenka, furdeto, torlokendo, ruha, tapszer, cumisuveg.... (gyakorlatilag nekem csak az idojarashoz illeszkedo hazameno ruhat es a gyerekulest kell csak vinnem)
Mamanak: eldobhato bugyi, orias betet, kellekek az ulofurdohoz, krem a gatseb apolasara, fajdalomcsillapito, hashajto, korhazi haloing a szuleshez es a gyerekagyhoz
En ezeket meg ki fogom egesziteni: mellszivo, szoptatos melltarto, melltarto betet, fertotlenito kendo a mellszivo sterilizalasahoz, kozmetikumok, esetleg viszek sajat haloinget/pizsamat ha nem szeretnem hasznalni a korhazit, hazameno ruha magamnak. Igazabol nem erdemes tul sok mindent vinni mert normal szules utan ugyis csak max. 48h-t toltesz a korhazban.

A szuleshez en a kovetkezokre gondoltam:
-meleg zokni
-papucs
-esetleg sajat polo ha nem szeretnem a korhazit hasznalni
-fogkrem, fogkefe/szajviz (allitolag egyesek jobban erzik magukat ha szules kozben mosnak fogat, foleg ha hanynak)
-hajkefe (erre is azt mondtak, hogy nagyon jol tud esni ha valaki fesuli a hajadat :D )
-ajakapolo
-Weleda masszazsolaj, tusfurdo (vettem egy mini kit-et )
-Weleda gatmasszazsolaj (ezt a 34. hettol el kell kezdeni)
-homeopatias golyok (ezeket a 36. hettol el lehet kezdeni)
-teniszlabda, masszazsgolyo (hatmasszazshoz)
-mikroba melegitheto meggymaggal/rizssel toltott parna (fajdalomcsillapitashoz)
-iPod a kedvenc zeneimmel
-papanak energiaszelet, laza ruhazat
-stopperora a fajasok meresehez
-fenykep amit fokuszpontnak hasznalhatsz a fajasok alatt
-parna (a korhaziak baromi laposak)
-fenykepezo, extra elemek
-szulesi terv
-felfujhato labda (tudjatok amit tornazashoz hasznalnak, nekem mostanaban az a kedvenc es egyben legkenyelmesebb uloalkalmatossagom)
+POZITIV HOZZAALLAS MINDENEKELOTT :D

Ez most igy leirva soknak tunik meg nemelyik kellek viccesnek is de inkabb bedobom oket a taskaba minthogy aztan a hianya miatt bosszankodjak a szules alatt es a kozmetikumokbol, olajokbol mind a mini mereteket vettem. Egyebkent a fo szabaly az, hogy vajudj otthon ameddig csak teheted, persze bizonyos esetekben be kell menned a korhazba de ezeket ugyis elmondjak nektek elotte.

Ha mar otthon vagy:
-7db bugyi amit nem sajnalsz osszeverezni es nyugodtan kidobhatsz (en vettem nagyon olcson egyszinu kenyelmes, pamut alsokat)
-intim betetek kulonbozo meretben (sztem erdemes elore beszerezni mert apa ugysem azt hozza majd a drogeriabol ami neked kellene :D )
-szoptatos melltartok nappalra es ejszakara (a Medelanak egesz jo melltartoi vannak es az ejszakai merevito nelkuli es nagyon kenyelmes - epp most rendeltem egyet) www. medela.com
-melltarto betetbol 1 doboz kezdetnek (nekem van Aventes, Medelas, noname - a Medelas tunik a legjobbnak)
-mellszivo sterilizalasahoz (Medela fertotlenito torlokendo - nagyon draga de praktikus es gyors, vagy Avent mikroba helyezheto sterilizalo - nekem ilyen van, vagy kifozod -idoigenyes de ez is egy megoldas)
-bimbovedo az Aventtol/Medelatol biztos ami biztos alapon
-lanolin a kirepedt bimbora (en Medelasat vettem)
-lefagyaszthato zsele a mell borogatasara
-elol nyithato szoptatos pizsama/haloing
-szoptatos parna
-szoptatos tea, homeopatias golyok
-fajdalomcsillapito, enyhe hashajto amit szoptatas mellet lehet hasznalni

Most hirtelen ennyi jutott eszembe de meg en sem gondoltam at teljesen a dolgokat.

Kép
Kép
eduarda07

Edu, hat nem semmi, milyen jol felkeszult vagy :!:
Koszi a listat, kinyomtatom.
A meggyes/rizses parnat elkepzeltem, mint valami retest, amit meg lehet enni.... :wink:
Aztan most mondd meg, mi a kulonbseg a "bimbovedo" es a "melltarto betet" kozott?
En oszinten szolva, elcseszem a napokat. Reggel koran keles, munka, delutan meg jo hazaerni ebben a tragya idoben es otthon fozocskezni, olvasni, filmet nezni. Ossze kell kapnom magam, mert aztan a vegen mar nem lesz kedvem a beszerzesekhez.... :wink:

Ja, apa tegnap lefotozott. Sokat nott a hasam a karacsonyi koszt alatt. Ime:
22+6 (12 kg plusz)
Kép
katavirag

Bocsi, nem 22+6 hanem 26+2... :wink: nem mindegy.... :wink:
katavirag

Szia Katavirag,

Nagyon csinosan nezel ki! Nem is ertem hova ment az a 12kg plussz. En olyan 8kg korul jarhatok es ugy erzem magam mint egy mamut. :D Szegeny ferjem nem gyozi mondogatni, hogy ez nem is igaz. Biztosan a faradtsag es a nehezkes mozgas miatt van igy. Gyakorlatilag ahogy kilepek az utcara maris elkezd feszulni a hasam ami egy picit fajdalmas is es idonkent meg megallok. Kapok is megjegyzest az emberektol (make way, you're very close, he?, don't worry just a few steps....).

Ne mondj ilyet, hogy elcseszed a napjaidat. Tokeletesen ertheto ha munka utan inkabb hazamesz es pihengetsz. A vasarlasra kivaloan alkalmas a hetvege is. Remelem nekem ez mar egyike lesz az utolso vasarolgatos hetvegenek. Gyakorlatilag A es B bababolt kozul valaszthatok, meg persze interneten rendelhetek.

Ami a szoptatasi paramat illeti az azert van mert valahogy jobban felek a gyulladt, fajo, kisebesedett mellektol es a szoptatas sikertelensegetol mint magatol a szulestol. Ezert van az, hogy esetleg megveszek olyasmit is amire nem lesz feltetlenul szuksegem. Egyebken szombaton megyunk breastfeeding class-ra.
A melltarto betet azert kell, mert ha beindul a tejtermeles akkor a tej idonkent kicsordul es ataztatja a ruhadat. Azt olvastam, hogy az eldobhato betet a legjobb de ez ugyis hamarosan kiderul. A bimbovedo meg egy latexbol keszult eszkoz amit akkor hasznalnak ha kisebesedett a mellbimbo es ezaltal a szoptatas nagyon fajdalmassa valik. Ezekbol kulonbozo meretuek vannak es mivel nem kerul sokba ezert veszek egy parat. A mellszivot sajna muszaj fertotleniteni minden hasznalat utan akarcsak a cumisuvegeket. Regen anyaink kifoztek (persze ezt most is lehet) de egyszerubb pl. mikroban sterilizalni oket. En nagyon olcson vettem az Aventes mikroba teheto sterilizalo edenyt ami nem mas mint egy hoallo muanyag edeny. Eleg kenyelmesnek tunik. Ja es erdemes potalkatreszt venni az ISIS-hez mert allitolag hamar megadja magat a membran meg a szelep. Ha akarsz muvelodni nezd meg a www.avent.com es a www.medela.com honlapjat. van rajta mindenfele jotanacs meg megismerkedhetsz a termekekkel.

A meggymaggal toltott melegitheto parnat a DM-ben vettem Berlinben de itt a tanfolyamon azt mondtak, hogy egy orias zokniba beletoltesz igeny szerint par kg rizst es az is tokeletes lesz. Ahol szulni fogok ott van egy kis konyha ahol van mikro meg lehet jeget is szerezni a papaknak ha a mama azt igenyli. A Weleda olajokat szinten a DM-ben vettem es en nagyon szeretem oket. A hasamra is ilyet kenek a csikok ellen meg van gatmasszazsolajom es a babanak is vettem pocak masszirozo olajat. Szerintem nalatok is hozza lehet jutni ha szeretned. www.weleda.com

Ami a szules gondolatat illeti szerintem pont jo idoben vagy, hogy kenyelmesen atgondold es megemeszd a rad varo kuldetest. :D En is ilyenkor kezdtem el a felkeszito tanfolyamot meg neztem meg a korhazat. Azota kicsit magabiztosabb lettem es mar nagyon mennek szulni. Persze ez lehet azert van mert ahogy kozeledik a terminus az ember mar egyre nehezebben viseli magat es a szules egyfajta megvaltaskent tunik fel.

Kép
Kép
eduarda07

Szia Edu, ugy latom, csak mi vagyunk itt most minden nap. :lol:

Koszi a tippeket. Akkor mar ertem a mi a kulonbseg a ket melles dolog kozott. En amugy valoszinuleg csak kifozni tudom a cuccokat. A sogornomtol kapott mellszivot tegnap elovettem. Ra volt szaradva a tej. Majd elhanytam magam. De azert nem veszek ujat, mert a nomad koltozkodesunk minimalizalja majd a holmikat. De ami mastol van es nem tetszik, tutira Pesten hagyom es nem fogom vinni Ausztraliaba.

Ja, hogy hol az a 12 kg rajtam, en sem tudom. Balnanak meg nem erzem magam, de azt igen, hogy sok mozgas mar korlatozott. Igazabol csak az utolso trimeszterben kezd el noni a has. En pedig jovoheten lepek a 28 hetbe.

Ja, szulestanfolyam ugyben szinten jovoheten kezdek majd intezkedni. Itt egy napos kurzus van ebeddel, kispapaval egyutt. Biztos jo lesz.

Nem teszel fel kepeket a babaszobarol?
katavirag

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?