Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

:( Voltunk dokinéninél, megint a múltkori megfázásos vírust kaptuk el. Szegénykém most estére már úgy berekedt, hogy alig hallani a hangját, és nagyon teli az orra! :cry: Tali sajnos most elmarad részemről! :cry:
De azért remélem hamar túl leszünk rajta, és akkor mehetünk már végre, mert nagyon kivi vagyok ám rátok! :wink:

Kinga: de tök jó lesz neked! :D

Éva:
az jó sok alvás egyhuzamba. Remélem Kiara is tud majd ekkorát szunyizni!

Detty: Köszi, voltunk a gyógyszertárba, de ez sem pont az, mert ez büdi csukamájolajas, de jobb, mint a fehér. Dokinéninek mondtam, azt mondta, ír egy receptet, ami annyiban lesz más, hogy szól, hogy ne rakjanak bele ilyet. :D :D Holnap megyünk azért! :D

Kép
kernico

Kiarának mielőbbi jobbulást kívánok!
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Én is gyors jobbulást kívánok Kiarának! Szegény csajszi. És örülök, hogy megoldódni látszik a popsikenőcs rejtélye :)

No, ha lesz tali valamikor a közeljövőben, akkor én is igyekszem csatlakozni.

Kinga, biztos ügyes leszel a vezetéssel. És legalább nem fogsz félni a téli utakon.

Nálunk nincs semmi érdekes. Illetve egy: Samu ma reggel nem akart bemenni a bölcsis csoportba. No, ilyen sem volt eddig. Mindig tök vidáman trappolt be, hátra sem nézett. De ma valami zavarta. Állítólag napközben már nem volt semmi gond, lehet, h a hisztikorszak egy újabb jele?

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Szisztok!

Kiara továbbra is takonypóc! Szegénykém, úgy be van rekedve is hozzá!

Éva: úgy hallottam, hogy aki eleinte nagyon könnyen veszi, hogy bölcsibe/oviba kerül, annak később lesz vele problémája, mert eleinte tök jó szórakozásnak veszi, aztán jön a felismerés, hogy ide minden nap kell jönni. Aki meg eleinte hisztizik, az meg megszokja, de állítólag nem kerülhető el a balhé. Szóval lehet nállatok is ez! :?: :?: :?:

Kinga: vezetés? Mikor?

Detty: mi újság van veletek?

Kép
kernico

És néhány kép is:

Ne izgulj apa, megszerelem:
Kép

Mikulástanonc az oktatáson nagyon nagyon figyel:
Kép

Kicsit homályos, de azért állni is álldogálunk néha:
Kép

Kép
kernico

Sziasztok!
Niki: hogy van Kiara? Annyira édes! Hát hiába, azt hiszem igyekeznünk kell Mátéval, mert még valaki lecsapja a kezünkről! :D
Detty: ti hogy vagytok?
Éva: Samu szeret még hasrafeküdni? Amikor az ember azt hiszi, hogy talán egy kicsit könnyebb lesz, mindig kitalálnak valami jó kis újdonságot.
Velünk semmi újság, Apa itthon van most két hétig, mert tanul. Én meg dec. 3-án megyek először vezetni. JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJJJJJJJ.
Kinga

Kép
németh

Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.

Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.

Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft

Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo.....mp;start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.

KépKép
KépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok csajok!
Mi ez a nagy csend?

Kiara? Jobban van már?

Kinga, Mátéval mi újság? Mik a legújabb szavak?

Detty, Dorci miket csinál mostanában? Izgi ez a féléves kor, ilyenkor nagyon nekiindulnak :)

Samunál a bölcsihiszti szerencsére - kopp-kopp - csak időleges volt, ezen a héten megint tök szívesen trappolt be reggel a csoportba. Remélem, így marad. A múlt héten bújtak ki a felső szemfogai és nagyon duzzadnak az alsók is, most erre fogom a gyakori hisztiket, de persze valójában fogalmam sincs az okokról :)
Hasrafekvés most néhány napja nem volt :)
És igazi kis papagáj lett, nagyon aktívan elkezdte utánozni, amiket mondunk. Pl. ilyeneket is mond, h "balhé", "dongó" - de ezeket nem használja rendszeresen, csak elismétli, amikor hallja őket :) Nagyon édes...

Kinga, ti miket vesztek karácsonyra Máténak? A kérdés persze a többieknek is szól... És Máté még rácsos ágyban alszik? Mi azt tervezzük, hogy most decemberben kap Samu "rendes" ágyat, a rácsos már nagyon kicsi (60x120-as, és már alig-alig fér el benne...)Írjatok!
Évi

erpé

Ja, és nagyon jók a Kiarafotók! A "megszerelős" kép pedig kifejezetten tuti! :D

Többiek, akik még néha bekukkantotok ide, hol jártok?

erpé

Sziasztok!

Itt vagyunk ám mi is, csak időm nem sok!

Kiara még mindig nagyon taknyos, de most már az a sűrűbb, amit még kiszívni is képtelenség! :roll: Köhögni is köhög szegénykém, de estére most kapja a köhögéscsillapítót, így legalább már alszik. Ma megyünk vissza dokinénihez, mert még a popsija is kipirosodott (valszeg a gyógyszertől jól megválltozott a bélflórája) mert bármit csinálunk vele, nem akar elmúlni. Most is kenem: Bepanten, Sudocrem, Aloe vera, levendulás víz, sokat levegőztetjük, kaki után inkább lezuhanyozzuk nem töröljük csak a nagyját! :?: :?: És mégsincs semmi válltozás! :cry:

Kinga:
apa mit tanul? Te jó ég, nekem is tanulni kéne most is, de nem visz rá a lélek, pedig 19.-én vizsgázok: komlex szigorlat II, azaz 3 tantárgy a kezdetektől! :|

Éva: tényleg, keresztlányom is nagyon sírós-hisztis a fogai miatt, bár neki már az őrlők jönnek, és nagyon szenved tőle!
De jó lehet, hogy már így utánnozza a szavakat! :D

Kariaji: mivel mindenkitől kap játékot, ruhákat meg megvettük a börzén, nem fogjuk elárasztani ajikkal mi legalább is. Asszem Tomy első vonatot kap sínnel, ez hátrahúzhatós, és később összekapcsolható a Thomas vonatsínnel! Meg neki most lesz a szülije is, arra meg zenélős játékot meg mikulásra egy búgócsigát. Már így is annyi játéka van ... :roll:
Ennyi idősen, mint Máté és Samu már tudnak hintalovazni? Mert majd szeretnék neki egyszer, de nemtom mikortól jó ajándék??

Detty: mi újság veletek? Dorina? Mi lesz a Ringatóval? Én benne vagyok, ha meggyógyúltunk! Akár ott is talizhatunk! :wink:

Kép
kernico

SZIASZTOK

Sajna én is beti lettem meg Apa is, Dorci egyenlőre még nem beti remélem nem is lesz,nyomom neki a c vitamint meg sok-sok gyümit nehogy elkapja töllünk. Szerencsére ő még nem is volt beteg KOP KOP KOP

ÉVI
tök jó hogy Samu már rendes szavakat mond már én is nagyon várom ezt az időt. Ilyenkor annyira édesek tudnak lenni.

KINGA
Szoritunk a vezetés miatt , bizti ügyi leszel :D

NIKI
Persze mehetünk a ringatóra nekem van kedvem csak egyedül nincs ,tudod a szép hangom miatt.. :lol: TÉNYLEG VALAKI MÉG NEM AKAR CSATLAKOZNI ÉVI,KINGA..????
Kiaranak mihamarabbi gyógyulást, most látom mindjárt lesz a szülinapja akkor ő is nyilas mint én, akkor biztosan jó makacs kislány az van amit ő akar ?????!!!!!! :lol:

Dobok ide is 1 képet így csücsülünk persze nem magától ült fel én segítettem neki Kép
Vendég

Detty: édes nagyon! És hogy örül, hogy csücsülhet! :lol:
Mehetünk akkor, ha meggyógyúl mindenki! Pont ezért nincs kedvem nekem se egyedül menni! :oops:
Naná, apa kicsit asztrológiázott régen, megnézte vízöntő aszcendense van a lánynak, meg szinte mindene vízöntő! És nem csak a nyilas miatt lesz makacs. Állítólag ő fogja itt "uralni" a családot, annyira az lesz. Már látszanak a jelek! :roll: :lol:

Jobbulást akkor nektek is!

Kép
kernico

Sziasztok!

Niki, a hintalovazás nagyon megy Samunak! Épp a minap csodálkoztam rá: voltunk egy játszótéren, ahol - biztos ismeritek ezt a fajta játékot - vastag rugón vannak hintalószerű színes "lovak" (vagy motorok, vagy tevék - mikor mi). No, ezt nagyon profin használja. Olyan tempóval hajtotta, h csak lestem. és közben nagyokat kacagott.
Meg a bölcsiben is van hintaló - ez kétszemélyes, olyan mint a libikóka, csak épp benti használatra. Azt is nagyon profin tolja a gyerek. van egy kislány, akivel tök ügyesen elhintázgatnak vele.
Mi az a Tomy első vonat?

Mivel nálunk is nagyon sok játék van, ezért arra gondoltam, h csak módjával vásárolunk. Szeretnék néhány jó kis mesefilm DVD-t neki. A TV-t nem nagyon hagyom, h nézze, meg nekünk nincs is sok csatornára előfizetésünk - nem vagyok valami nagy TV hívő. De jó kis rajzfimeket szívesen mutatok neki. A Kisvakond a kedvenc, és szerencsére lehet tök jókat kapni.
Meg egy ilyen hintalószerűség is jó ötlet lehet.

És Kiara meggyógyult? Popsija? Nekünk a sudocrem használt anno a makacsabb bőrpírok esetén. Meg tényleg, az Aloe vera készítmények is hatásosak. Remélem, azóta javult a helyzet.

Detty, nektek jobbulást! Kiscsaj hogy van?

Kinga, merre jársz?
Üdv mindenkinek!
Évi

erpé

Sziasztok!
Niki: hogy vagytok? Te mit tanulsz? Apa informatikus mérnök lesz, már csak négy vizsgája van és most számítástechnika szigorlatra készül. Nagyon okos! :D Elég nehéz, hogy itthon van, ő bevonul Máté szobájába mi meg próbálunk csendben lenni. Nekem is kéne tanulnom, hétfőn lesz az első vizsgám, ráadásul gazdaságtörténelem, amitől egyébként is rosszul vagyok. Nem nagyon tudok készülni, nem tudom mi lesz belőle.
Detty: nagyon szép a kislányod! Hogy vagytok?
Évi: Máté is pont most kapott kölcsön a szomszédból egy hintaló-szerűséget, nagyon tetszik neki is, én is gondolkodom, hogy karácsonyra ilyet hozzon a Jézuska. Vagy valami formafelismerős cuccot. Máté mostanában teljesen Micimackó függő lett, egyszerűen nem tudja megunni, ha hagynám, egész nap elnézné. Még jó, hogy már annyi féle Micimackó van. Tudja a szereplőket is, meg már előre "mondja"", hogy mi fog történni. Pl. bumm - a maci belerepül a fába, vagy elkezdi már előre énekelni, hogy dam-dam dam. Félelmetes. A TV-t én sem nagyon engedem, nekünk van Minimax, de azon is vannak furcsa mesék.
Kinga

Kép
németh

Képzeljétek, annyira béna vagyok, kapott ma névnapjára tőlem apa egy mini távirányításos helikoptert, és persze én is kipróbáltam ... egyenesen bele a mosogatóba, ahol víz is volt, de az nem is lett volna halálos, de olyan szerencsétlenűl zuhant, hogy eltörött a motorjánál valami. :oops: :oops: :oops: Olyan bűntudatom van, de apa szerencsére ezermester, és úgy néz ki meg tudta csinálni. Ma eddig 1szer játszott vele! :oops: :oops: Asszem én meg utóljára!

Kinga: non-profit menedzser szakirány, meg felvettem még a protokoll szakirányt, de azt csak mert érdekel, elhelyezkedni ... :roll:
Apával te is csináltál már ilyet, odaadja a modelljeit? :wink:
Húúú, akkor szurkolok hétfőn!

Éva: Kiara még mindig köhög nagyon. Popsija javulgat, de a sudocrem most nem használt sajna. Aloe verát most naturba kentem rá, a növényből ami kijön cucc. Múltkor segített, most az sem! :roll:
Mi sem tervezünk sok ajit. A Gulliverben meg is vettük már, ilyen nyomkodós, zenélős szőnyeg. Tomy marad későbbre. Egyébként ez egy olyan kisvonat, amihez van pár sín és azon ha hátrahúzod, akkor megy előre. Asszem 1 pici alagút is van hozzá, és később össze lehet kapcsolni a Thomas vonattal. Mármint a sínt. Most az Auchanba 2500.- píz volt, ami nagyon jó, mert eddig 3900-ért néztem, és nekem nagyon tetszik. :D Hintalóra hátha meg akkor jelentkezik valaki, aki megveszi, mert mi nagyon le vagyunk égve! :roll: Ha nem, akkor majd névnapra! :wink:

Kép
kernico

Sziasztok!

Kinga, és te mit is tanulsz, ahol gazdtöriből kell vizsgáznod?

Niki, és te hol tanulod a nonprofit menedzserséget? talán ÁVF? és miért pont azt? van valami előzmény, vagy "egyszerűen" érdekelt?
Távirányításos heli... sajnálom. Ilyen balestek nálunk is szoktak történni. Bár én nem nagyon szoktam a távirányítani a modelleket, elég béna vagyok hozzájuk. A "törhetetlen" repcsit is sikerült összetörnöm :D

Jó késő van, megyek aludni.

erpé

Éva: Tényleg, kicsit félrecímeztem, bocsi! Ez is elméletileg az a törhetetlen volt! :oops: De utánna már nem voltam olyan béna!

Non-profit menedzser szakirányt a Berzsenyin tanulok (a leggázabb suli, rendezvényszervezést is tanítanak, de egy jegybeiratást nem tudnak ők megszervezni :evil: ). Előzmény nincs, idegenforgalmi középsuliba jártam! Valamikor még a fejembe vettem, hogy egy normálisabb suliban fogok szervezkedni, aztán majd meglátjuk! :wink:

Kép
kernico

Sziasztok!
Itt vagyok, csak kevés az időm. Hogy vagytok?
Mi megvagyunk, nincs semmi különös. Voltam már 1X vezetni, holnap is megyek. Most jobban izgulok, mint először.
Majd igyekszem a hét vége felé többet írni.
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Minden gyerköcnek és szülőnek nagyon szép Mikulásnapot kívánok! Kinél hogy telt a mikinap?

Samuval voltunk vasárnap is Mikulásünnepségen a munkahelyemen és ma járt náluk a bölcsiben is. Nem félt tőle szerencsére, de szerintem nem is nagyon értette, mi ez a felhajtás egy piros ruhás szakállas alak körül.
Szóval még kicsit korai, de jövőre biztosan jobban fog örülni.

Kinga, és milyen élmény volt elsőre a vezetés?

Írjatok!
Évi

erpé

SZIASZTOK!
KIARÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!! Annyira igyekeztem, de csak lemaradtam az aznapi köszöntésről. De azért a 8 napban még benne vagyok.
Este megpróbálok még írni.
Puszi

Kép
németh

Sziasztok!
Na most talán van egy kicsit több időm írni.
Szóval: a vezetés nagyon furcsa, nem ilyennek képzeltem. Eddig kétszer voltam, nem igazán jeleskedtem az istenadta tehetségemmel :lol:
Múlt héten megírtam a gazd. történelmet, szerintem egyes lesz, most pénteken meg nem tudtam elmenni a köv. vizsgámra. Szóval az iskolámmal is szépen haladok. Ja, egyébként a GDF-re "járok" gazdálkodási és menedzsment szakra.
A Mikulásból Máté csak annyit jegyzett meg, hogy bácsinak hívja a csokimikulásokat, amiket szerintem majd én fogok megenni, így növelve tovább a hasam ezidáig sem kis méreteit.
Most meg nagyon fáradt vagyok, kivasaltam kb. 15 kg ruhát, aztán elmentünk vásárolni, felcipeltem egy rakás kaját az emeletre, mert Apa nem emelhet most. Jó lenne lefeküdni aludni, de Máté mostanában csak 3/4 10-kor alszik el. Jaj, de sokára lesz még az.
Jó hétvégét mindenkinek,
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Köszönjük szépen! :D

Most csak röviden jövök, mert én is hulla vagyok, egész héten nagytakarítottam, aztán szülinapi készülődés, ma családi szülinap, holnap pakolom a romokat, ... és apa a porckorongsérvével (szintén nem emelhet) nem sok mindenben tud(ott) segíteni.
Kinga: apa miért nem emelhet?
Majd belejössz a vezetésbe. Én itt a sóderbányáknál vezettem már párszor, és azt mondták jól megy. :wink: Persze hol van ez a forgalomtól ... :roll:
Vizsgák: Egy rakással! Nekem is most lesz majd a szigorlat, javítok a múltkor rosszúl írtam 4 tantárgy: pszichológia, andragógia, kultúrális antropológia, közösségfejlesztés. Na és ezek a kezdetektől. Belenéztem már, de ennyi egyenlőre, ami az időmbe belefért! :oops: :oops:

Samu és Máté legalább már látta a Mikit, Kiara belázasodott most, úgyhogy erről lecsúszott. :cry:

Detty: ???? Hová tűntél? Remélem minden okés?

Na majd folyt. köv. Jövök majd bővebben mesélni is!

Kép
kernico

Sziasztok!
Kiarának jobbulást! A kis szülinapos szegényke beteg már megint :(
Niki: hol vannak azok a sóderbányák?! Én is úgy gyakorolnék valahol a civilizáción kívül, de egyáltalán nem vagyok ismerős Csepelen.
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!
Kiarának jobbulást! A kis szülinapos szegényke beteg már megint :(
Niki: hol vannak azok a sóderbányák?! Én is úgy gyakorolnék valahol a civilizáción kívül, de egyáltalán nem vagyok ismerős Csepelen.
Kinga

Kép
németh

Kinga: Sóderbánya az M0-ás mellett van, végig mindkét oldalán megy út, betonos is, meg földes is, és nem járnak arra autók, mert az a része lakatlan. Nem mindegy, hogy honnan mész persze: Hollandi út legvége, ahol már kimész Csepelről Szigetszentmiklós felé, bal kéz felé Duna meg pár ház, jobb kéz felé puszta. Addig kell menni, amíg elérsz az M0 felüljáróig, ott balra már ott is vagy. Ahogy lefordulsz, ott már lehet is gyakorolni, nem jár arra a madár se.

Rakok fel képeket a szüliről (sok leszek):

Első kisszülinap 6.-án (ja, kézzel oltotta el a gyertyát :shock: )
Kép

Tűzijáték ámulat 8.-án rokonokkal:
Kép

Torta kanállal:
Kép

Torta kézzel:
Kép

És a boldog végeredmény:
Kép

Micimackós repülő bébitaxi kütyü (imádja)
Kép

Ismerkedés:
Kép

Tortát én csináltam (mindkettőt), mert átépítik, ahonnan rendelni akartam tojás és tejmenteset! :roll:
Ajándék: kapott a csaj zenélős szőnyeget, Tomy kisvasutat, Micimackós bébitaxit, babákat, könyveket, rucikat, húzhatós fa kacsát, zörgős barit.
És még lesz egy mini szülinap is barátokkal! :D Azt nagyon várom, jön két kis barátnője is, csak betegség miatt az csúszik. De már szinte teljesen meggyógyúlt a csajszi, és az a kis szipogás is lehet a foga miatt van. Na és itt jön a másik lényeg: LESZ FOGUNK NEKÜNK IS MOST MÁR!!!!!!! Szerintem reggelre áttörti, mert már most is úgy néz kis, mintha kicsit kibújt volna, de azért tutira nem mondanám, nem engedi megnézni. És nyuszik leszünk, mert a felső kettő jön, pedig az alsók már 6 hónapos kora óta látszanak, és jönnének! :roll: De hipp-hipp hurrá! Úgy örülök neki! :D :D

Na jó sok voltam, írjatok most már ti is!
És ha meggyógyúltunk, jövőhéten talizhatnánk is! :D

Kép
kernico

Kedves Anyukák!

Végzős hallgató vagyok az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolán. Szakdolgozatomat a „Testtartás kialakulásának folyamata és az azt befolyásoló tényezőkből” írom. Segítségét szeretném kérni az alábbi felmérés otthoni elvégzésével, melyet óvódás korú gyermekével/gyermekeivel kell megcsináltatnia. A felmérés kiértékelésével fényt szeretnék deríteni arra, hogy a hasizom és a hátizom erejének, valamint a lúdtalpnak, van-e szerepe a hanyag testtartásban. Mert amennyiben igen, akkor ezek már óvodás korban elkezdett megfelelő erősítésével megelőzhető a tartáshiba kialakulása, amely idősebb korban további panaszokat okozna.
A kitöltött felméréseket légyszi küldjétek el a kisindigo@freemail.hu címre.

1. Gyermek kora, neme:
2. Magassága, súlya:
3. Súlya:
4. Van-e lúdtalpa? /Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, ha hátulról megnézi, hogy a gyermek Achilles-ina egyenes-e. Ha megtörik akkor lúdtalpas./
5. Hanyag tartása van-e? /Hanyag tartás jellemzője: a vállak előreesnek, a háti domborulat kifejezettebb, a lapockák pedig elállnak, s a gyermek „Húzd ki magad!” felszólításra korrigálni tudja tartását./
6. Hasizom erejének vizsgálata: Kérje meg a gyermekét, hogy feküdjön hanyatt. Lábát térdben hajlítsa be és Ön rögzítse a lábát. A gyermek fogja meg a fülét. Ebből a helyzetből üljön fel úgy, hogy a könyökével megérinti a térdét, majd vissza, miközben a fülét nem engedi el, 20 mp-ig annyiszor amennyiszer csak tud. Hányszor tudott felülni?
7. Hátizom erejének vizsgálata: Feküdjön hasra a gyermek. Fülét ismét fogja meg, s Ön rögzítse a lábát. Majd 20 mp alatt annyiszor amennyiszer csak tudja emelje meg a törzsét úgy, hogy a könyökét összeérinti maga előtt. Hányszor tudta összeérinteni a könyökét?

Segítségüket előre is köszönöm!

Lilypie First Birthday tickers
indigo

sziasztok én is csepelen lakom nekem 5 honapos lesz a fiam szerdán nagyon aranyos 6 án fordult hasra előszőr
gurulka

Sziasztok!

Üdv. gurulka! Hogy hívják a kicsi fiadat? Merre felé laksz?

Mindenki hogy eltűnt!

Azért elújságolom, hogy VAN FOGUNK 3 napja! Végre! Most már nem kell aggódnom, hogy mi van. A fenti jött ki, és még fent lassan jön még 3 is szerintem, mert csak vékony csík van már dudorodóban! :lol:

Kinga: vezetsz?

Éva: tanítás?

Detty: ??????? mi van veletek?

Kép
kernico

szia a fiamat zoltán máténak hivják az erdősor végén lakunk
gurulka

Hali Csajok

Na itt vagyok, bocsi hogy eltüntem DE
lett 1 baromi nagy cisztám hörcsög arcú lettem és az egész fejem fájt a fogam miatt majd nem minden nap fogdokihoz jártem járok még mindig pucolja a gyökereit hátha meg lehet menteni :? fáj már nem fáj szerencsére .

Gurulka
Üdv itt ! Írj 1 kicsit magatokról stb.......

Niki
Utólag is boldog szülcsinapot Kiaranak :D és hatalmas gratula a fogacskához! HIPP HIPP HURRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :D Ja és a csajszi a télapós sapiba egyszerűen nagggggyyyyyon édi!!!! Nah és a tortás képe sem semmi :lol:

Kinga
Hogy megy a vezetés?? vizsga mikor????

Kébzeljétek ma Dorina este 8-tól reggel 8:30-ig aludt jelzem én is mikor felébredtem megnéztem mennyi az idő , úgy pattantam ki az agyból........ gondoltam úristen mi van a gyerekkel hol van stb....? De aztán megyek hozzá látom tóligálja a cumiját és vigyorog nekem! Na szóval így jártam. Remélem azért sűrűbben lesz így már mert ez a reggel 6 órai kelés nem épp a kedvencem volt :oops:

Tali
hát jó lenne 1 már beiktatni de gondolom már csak január környékén lenne értelme!!
De én benne vagyok

Na megyek mert aztán most sok voltam!
Vendég

Sziasztok!
Detty: a fogad miatt nagyon-nagyon sajnállak, borzasztó! És nem fáj amikor csinálja? Itt Csepelen jársz fogorvoshoz? Nekem is el kellene menni... Az alvás nem semmi, Máté is elaludna 8-ig is reggel,, de nem hagyom, mert tegnap is még este 10-kor ugrált meg magyarázott.
Niki: gartula a foghoz!!! Most biztos beindul neki, aztán egyszerre kijön 2-3 is.
Én járok vezetni, nem tudom mikor lesz vizsga, de még elég messze vagyok tőle. :oops:
Talit szerintem is rakjuk át januárra, amikor visszatérnek a nyugis hétköznapok. Legalábbis én most mint az őrült mászkálok, húzom-vonom szegény Mátét. Még hiányzik 2 ajándék, plusz még Apának is kigondoltam valamit, azt meg nem tudom eldönteni. De nemsokára muszáj lesz.
Puszi mindenkinek
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Én is vagyok ám, csak eddig tanultam a vizsgára! Na ezt a sztorit figyeljétek: elmentem ma vizsgázni, mint kiderült Szombathelyre kellett volna mennem (ezt év elején felírták az üzifalra, azok az üzik meg már nem látszódnak, csak ha rájuk keresel :evil: ) de azt mondta a csaj az tan.osztályon, hogy nem baj, a sztrájkok miatt úgyis átrakták jan. 4.-re. Erre hazajövök, hogy akkor minden oké, majd akkor, megnéztem a honlapját a sulinak, erre 2 napja kitették, hogy mégis ma lesz/volt. :evil: :evil: :evil: Én meg ezt az oldalát nem olvastam 2 napja, hanem csak a másik 2 oldalát a sulinak. Annyira ideges lettem, mert már panaszkodtam eddig is, hogy minden infó így jut el az emberekhez, ha szerencséd van, akkor kapod csak meg őket! Most majd mehetek utóvizsgázni, így, hogy most tanultam rendesen. Sőt annyit, hogy a gyerekem apás lett közben! :roll: :lol:

De képzeljétek, arra jöttem haza, hogy Kiara egyedül sétálgat. Na jó, úgy, hogy azt hiszi apa fogja a ruháját a hátánál, de apa meg elengedi sutyiba. :lol: :lol: :lol: És simán billegés nélkül sétált így rendesen hosszú távokat ma már többször is. Szóval menne neki, csak a bizti kedvéért kell fognia még a kezünket/nadrágunkat, .... :D :D :D :D

Csajnak még mindig csak 1 foga van, de nagyon nyomulnak a felsők már, olyan, mintha csak egy vékony hártya tartaná őket! :?: Tényleg akartam kérdezni, hogy ha már kitört az ínyen a fog, mennyi idő alatt jön ki általában teljesen?

Gurulka: még több infót is kérünk, mit csináltok napközben, miket csinál már a nagyfiú! Képet tudsz felrakni? És gyere gyakrabban! :wink:

Detty: Húúúú, az jó gáz lehetett. Jobban van már a fogad? Nekem egyszer nyomott egy ideget, és akkor feldagadt az egész arcom, szörnyű volt!

Kinga: vezetés? Gyakorolsz?
Ez az ajándéktéma engem is kiborít. Ma vizsgázás helyett így elmentem, és asszem megvan minden! Már csak a fa kell majd. Ja, meg egy új aksi a kocsiba, hogy teljesen anyagi csődöt jelenthessünk! :( :evil:

Tali akkor januárban? Én benne vagyok! Már nadon kivi vagyok rátok! :wink:

Kép
kernico

Sziasztok!
Nagyon nagy gratula Kiarának!!! Nagyon nagy lány lett az elmúlt hetekben! :wink: Nem tudom, hogy utána mennyi idő a fog, szerintem változó. De nekem gyorsnak tűnik mindig. Akkor már!
Most csak gyorsan írok, mert mindjárt leragad a szemem. Máté tegnap lázas lett, ma egyszer volt csak hőemelkedése, de éjjel 5X fent voltam vele. Remélem csak a foga miatt. Most meg nem tudom eldönteni, hogy elvigyem-e holnap dokihoz vagy ne. Na majd kitalálom.
Vezetni kedden voltam majd jan.-ban megyek legközelebb.
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!
Mindenkinek kívánok:
Kép
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Kinga: Köszönjük szépen!
Remélem Máténak már semmi baja, és csak a fog volt! De ha nem, akkor is inkább hívd fel előtte a dokinénit tényleg, mert influenza járvány van most már hivatalosan is, nehogy betegebben jöjjetek haza! :roll:

Még tuti be fogok nézni, de azért már előre is kívánok mindenkinek:

Kép

Kép
kernico

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantottam, nagyon boldog karácsonyt szeretnék mindannyiotoknak kívánni!!!

Az ünnepek után igyekszem kissé gyakrabban is erre járni, meg az a tali is jól hangzik...
Detty, fogadat sajnálom, remélem, most már vége lesz a hercehurcának. Engem is érdekelne, ha tudsz jó fogorvost itt Csepelen.
Kiarának gratulálok a szülinapjához (jól megkésve), az első foghoz és az első lépésekhez!!!
Mennem kell!

erpé

Sziasztok!

Most van időm kicsit, csöppet zsúfolt ez a kari.
24.-én itthon voltunk hármasban, kaptunk halászlevet, zserbót, beiglit, meg csináltam narancsos pulykát meg madártejet.
Kiscsajnak nagyon tetszett a fa, tiszta extázisba került ahogy meglátta.
Azóta is rohangálunk állandóan, majd csak 1.-én leszünk itthon megint. De szerencsére Kiara élvezi a tömeget, meg hogy körülugrálják!

Mandarin mániás lett, meg evett mindenfélét amit nem kellett volna: mangalica kolbi savi káposztával, szaloncukor - bár ezt csak a miénkből egy picurit (nem szoktunk csokit adni neki egyenlőre).

Ja, és már 2 fogunk van, és egyedül felmászik a csajszim a kanapéra. És ha mondjuk, hogy tente, akkor bárhol van, lefekszik hassal a földre, és mondja, hogy tente, de ezt néha magától is csinálja, és akkor be kell vele menni a szobánkba a nagyágyra, és ott tentézünk 1-2 percet, aztán mehetünk játszani! :lol: :lol: :lol:

Kinga:
Máté jól van?

Éva: Kiara is kezdi a nem kérek gyümit, illetve megeszik mindent, de ha lát közben egy mandarint, akkor csak az kell, semmi más! :roll:

Detty: mi újság veletek?

Hogy tetszett a kari a gyerkőcöknek? Tali?

Kép

Kép
kernico

Sziasztok!
Niki: nagyon édi a tentézés :D !
Mi jól vagyunk, mi is turnéztunk karácsonykor, de most már hála az égnek itthon vagyunk. Mindhárman betegek voltunk, de már minden ok. Máténak is nagyon tetszett a fa, meg az ajándékok.
Éva, Detty: ti hogy vagytok?
Na megyek, mert most elvileg tanulok :oops:
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!
Kinga

Kép
németh

B.Ú.É.K!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jövöre igérem jövök és mesélek kari meg minden!!!
Reagálni is akkor fogok tudni, most megyek is
Puszi mindenkinek
Vendég

Sziasztok lányok!

Újévi bejelentkezés: mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!

Hogy teltek az ünnepek nálatok?
Nálunk a karácsony és a szilveszter is mászkálós volt. A rokonaink vidéken élnek, így a karácsonyt csak 24-én délelőtt-kora du töltöttük itthon, aztán elindultunk. Jó volt, mert ahol a szüleim laknak, ott gyönyörűszép havas volt minden, így fehér karácsonyunk lehetett. Bár Samu nem volt oda a szánkózásért...

A szilvesztert pedig a barátainkkal töltöttük a Bükkben: 28-án elutaztunk, 1-én jöttünk vissza - 4 nap kirándulással, evéssel-ivással telt.

És ime egy karácsonyi fotó: Samu feszít a fa előtt itthon
Kép

Kiara és a mandarin: aranyos lehet! :) Samu a citrusféléket nem hajlandó megkóstolni sem, de szerencsére az alma mostanában nagy kedvenc. És elhiszem, hogy tetszett a karácsonyfa a csajszinak. Samu a idén ugye már másodszor lát fenyőfát, de tavaly nem nagyon izgatta még a dolog (9 hós volt akkor). Most 24-én reggel teljesen ledöbbent, hogy mit keres egy fenyőfa a szobánkban: nézett ránk, aztán a fára, megint ránk, megint a fára :) nem mert odamenni, de ez hamar megváltozott, utána lelkesen szedegette (volna) a díszeket...

Kinga, Detty, meséljetek a gyerkökről! Miket csinálnak, újítanak mostanában? Hogy tetszett nekik a fa, az ajándékozás, jövés-menés?
Üdv:
Évi

erpé

Évi: milyen nagyfiú lett Samu! Sokat változott mióta nem láttam!

Nálunk az ünnepek rohangálással teltek. Mi már 23-án este megkértük a Jézuskát, hogy jöjjön már el hamarabb, mert 24-én mentünk Pisti anyukájáékhoz, 25-én az enyémhez. Szóval hármasban 26-án voltunk igazán együtt. Máté rengeteg ajándékot kapott, de a fa és az ablakdísz volt a legjobb az egész karácsonyban! :D De annyira jó, hogy most már azért legalább valamicskét felfogott az egészből. Már várom, hogy jövőre már mégjobb lesz! Meg most a havat is nagyon élvezte. Egyébként most nagyon beindult a "beszélés"-ben, és el tudok olvadni, hogy fogja a kezemet és mondja, hogy anya, anya és húz a szobába játszani. Ezzel együtt ma reggel úgy szájbarúgott, hogy felhasadt a szám és be is dagadt. Na de azért szeretem. Maradhat. :lol:

Niki, Betti: hol vagytok?

Kép
németh

sziasztok már forgolodik a zolika alig varom hogy mászon már lassan 6 honapos
gurulka

Sziasztok!

Éva: hát teljesen elolvadok ettől a Samu mosolytól! Éééééééééédes!
Jó lehetett a Szilveszteretek! Egyszer én is szeretnék majd ilyet, de passz, hogy mi miért maradunk mindig a városban? :roll:

Mi szilveszterkor unokatesóméknál voltunk babás bulin. 3 család, 3 gyerek, két 15 hónapos, és a Kiara. Jól viselte, már 10kor elaludt és nyomta reggelig! :D

Kinga: az is a szeretet jele volt, csak férfi, és így fejezi ki! :lol: :lol: :lol: Már úgy várom, hogy Kiara is így mondja! :D

Kiara nagyon élvezi a havat. Illetve inkább a szánkózást. Hisztizik ezerrel, ha leveszem róla, és kis csibész, mert ha sétálva húzom, arra csak mosolyog, szaladnom kell vele, hogy élvezze. Úgy olyanokat kacag meg visongat .... :lol: :lol: Annyira édes!

Gurulka: kicsit bővebben? :wink: Hogy teltek az ünnepek? Gratulálok Zolinak! Fényképet tudsz felrakni róla?

Detty: jelentkezz .... vétel .... brékó brékó .... jelentkezz ....

Na dobok fel egy képet én is megint, csak hogy el ne felejtsétek :wink: :

Kép

Kép
kernico

Sziasztok!

Niki, nagyon jól sikerült ez a fotó a csajsziról, nagyon bájos a mosolya! :) Igazi kis huncut!
Samu sem bírta túl sokáig a szilveszteri ébrenlétet, fél 11 körül ment aludni, pedig délután nagyon nagyot aludt előtte, azt hittem, együtt koccintunk éjfélkor :) Mostanában, ha látja, h koccintunk (pl karácsonykor szoktunk a családdal), akkor ő is hoz egy poharat, vagy ha az épp nincs, akkor a cumisüvegét, és vele is kell koccintani... Na nehogy már kimaradjon ilyen jó dolgokból :)

Kinga - és miket mond Máté? Samu még mindig nem kezdett el mondatokat mondani, csak szavakat mondogat, azt egyre többet, de nem igazán indult még be a dolog. Azt viszont látom, hogy megérteni tényleg egyre többet tud, és amiben most nagy előrelépés van az az önálló játék. Elképesztő, miket épít pl legóból tök egyedül. Szájbarugást sajnálom, jót nevettem a "maradhat"-on. :)

Gurulka, tényleg nem írtál valami sokat magatokról. Miket csinál még Zolika?

Detty? Merre jársz?

Samu újra elkezdte a bölcsit így az ünnepek után, izgultam, h milyen lesz ennyi kihagyás után, de szerencsére szereti. Sőt első nap (csütörtökön) teljesen be volt zsongva, h megyünk. Folyamatosan ismételgette, h bölcsi-bölcsi. Nagyon aranyos volt...
Jó éjt!
É

erpé

Sziasztok!

Csak jó homályos lett a kép, de sebaj, csináltam vagy 400 képet, 2-3 talán éles is lett! :roll: :lol:

Éva: mi is koccintottunk kicsit Kiarával, de ő utánna egyből megpróbált rábukni a mi boros/pezsgős poharunkra! :roll: :lol:
Édes lehetett Samu, hogy így várta már a bölcsit!

Kép
kernico

Sziasztok!

Látogassatok el a köv. oldalra!
Gyermek mondókákat fogtok találni
:lol:

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Vagy

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Kép

Üdv.
maci1981

Sziasztok!
Niki: nagyon aranyos Kiara!!! Hogy bírjátok a téli napokat? Nekünk nagyon nehezen telnek. Főleg a délutánok.
Éva: szerintem még nem is nagyon kell mondatokat mondani, nem? Mátéról nem mondhatom el, hogy önállóan játszana... :? Bár mostanában el tud merülni a könyveiben. Ez kb. 5 perc.
Egyébként semmi újság nálunk, én nagyon várom a tavaszt, hogy ne kelljen ennyit öltözködni és sokáig világos legyen.
Kinga

Kép
németh

Sziasztok!

Kinga: köszi! Háát, nehezen. Illetve, szereti a telet, meg a havat, még az öltözködés sem olyan macerás, de kivinni nem lehet sokat, mert ugye nagyon hideg van néha, ami nem is lenne olyan gond, de csúsznak az utak. Babakocsival nem vágok neki, egyedül meg még csak úgy jár, ha fog valamit (akár egy zsinórt csak) de kint a jégen akkorákat csúszkál egyből, hogy nem próbálkozunk. Hóban meg ... nincs is hó, csak jég! :shock:
Kiara is könyvmániás. Az az egyetlen, amivel kicsit több időre le lehet kötni. :D Reggel is az az első, hogy fellapozza őket, aztán mehet a többi játék is! :D

Éva: mi újság veletek? Bölcsit szereti még?

Detty:
nekem valami olyasmi rémlik, hogy most már többet jössz! :wink:

Gurulka: és te? Veletek mizujs?

Kiara is lehet bölcsis lesz szeptembertől, majd a jövő héten vége a vizsgáknak utánna bemegyünk érdeklődni, hogy mi van, hogy kell ezt intézni. Nem örülök neki, én nem szerettem volna, de el kell válalnom valami munkát, mert anyagilag nagyon gázul állunk már, és erre most lehet, hogy a Millenáris Parkot más cég fogja csinálni, és akkor apának oda a fix fizuja, vagy mást keres, vagy úgy kap pízt, ha van valami rendezvény, de az meg lutri. :roll: De csak valami 4 órásat gondoltam, és csak addig menne Kiara is bölcsibe. De szomorú vagyok, hogy erre kell most kényszerülnünk. :(

Viszont az újdonság, hogy Kiara bólogat most már rendszeresen. Ha kérdezem, hogy van kaka? Arra is, hogy igen vagy nem, hogy mit együnk és akkor sorolom, és ő meg bólogat rá, és mutatja is, szóval érti, mire bólogat, meg másra is! Annyira édes! Valamelyik nap meg énekeltem neki a repedtfazék hangommal, de azért kérdeztem a közepén, hogy énekeljek még? Erre ő elkezdett folyamatosan bólogatni, hogy nem! És amikor folytattam, ő meg folytatta a bólogatás, csak akkor hagyta abba, amikor én is az éneklést! :lol: :lol: :lol: :lol: Van ízlése a gyereknek legalább! :lol: :lol: :oops:

Kép
kernico

Sziasztok!

Niki, ne legyél szomorú a bölcsi miatt. Vagy szeretnél 3 éves koráig otthon maradni vele? Mert akkor persze elhiszem, h csalódott vagy kicsit...
És hidd el, szeptemberig rengeteget fog alakulni-fejlődni Kiara, és közel 2 évesen már más gyerekekkel is szívesen fog játszani. Sőt! Most ezt még nehéz elképzelni, de Samu olyan nagy egyetértésben tologatja a kisautókat a bölcsis pajtival, hogy csak lesek.
És sok dolgot meg fog ott (is) tanulni: kezet mosni és egyedül törülközni, egyedül enni-inni, mondókákat, játszani másokkal, elpakolni a játékot, stb. Persze nagyon nehéz elszakadni a gyerektől, és járj utána, hogy hova vennék fel, nézd meg a bölcsit, beszélj a gondozónőkkel, stb. Nekem eddig nincsenek rossz tapasztalataim. Persze néha nehéz otthagyni, és délutánonként alig várom már, hogy érte menjek :)
És szorítok, hogy találj valami jó 4 órás munkát!

Kinga, persze tudom, hogy nem kell most még mondatokban beszélnie Samunak, de van egy-két hasonló korú ismerős gyerek, aki már ennél jóval ügyesebben beszél, meg mondókákat mond. és hát ugye óhatatlanul hasonlítgatok. persze azért nincsenek emiatt rossz éjszakáim :)
Jó éjt, írjatok!
É

erpé

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?