Új privát üzeneted érkezett!

Petra, Anyooka, Winona, Lanta! Hatalmas gratulációm, rengeteg boldogságot kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!

(akármennyire erőlködöm, nem tudok képet felrakni, nem engedi a gép, pedig olyan büszke vagyok!!!!)

Kismamik! Tudom, hogy már nagyon elegetek van, de tényleg a finisben vagytok!!!!!! Honey, Bejci, és minden pocakos! Nagyon szorítok értetek!

Nálam most kezdenek jönni az igazi anyai érzések!!!!! Végre minden nyűgöm javult (gátseb, aranyér, szorulás). Amíg ezekkel szenvedtem, egyszerűen alig bírtam másra figyelni. De most Nem tudok betelni ezzel a kislegénnyel!!!!

Lányok, Ti hogy bírjátok az éjszakázást? Én néha annyira kimerülök, hogy sírni lenne kedvem, és csak arra vágyom, hogy a bébi hunyja be a szemét, hogy alhassak. Pláne olyan éjszakákon, amikor egy percet sem sikerül aludni. A férjem ilyenkor azt mondja, hogy nem szabad türelmetlennek lenni, gondoljak bele annak a helyzetébe, aki mindent megadna azért, hogy babája lehessen. ilyenkor mindig elszégyenlem magam...

Kép
blúmi

Szia Blúmi!
Na, de jó, hogy jelentkeztél.
Hát én nagyon nem panaszkodhatom.. de engem az is ki tud csinálni, ha nem úgy és akkor alszik, amikor én akarom... :oops: :oops: :oops: és én is szégyenlem magam... nekem magamtól szokott ilyen az eszembe jutni.., amit a párod mondott. Szóval az ad erőt.. de komolyan.. fel a fejjel, nem vagy egyedül.. (gondolj arra, hogy én is, és a többi kismami is ezt az utat tapossuk éjszakánként :wink: )
tegyél fel képet ..

szeder74

Blumi
nem kell elszégyelned magad mert biztos vagyok benne,hogy végtelen hálás vagy a sorsnak,hogy a pici fiad ott szuszog melletted....csakhát van a fáradtságnak olyan foka amit az ember már nem tud mosolyogva megélni...
Próbálj meg aludni nappal amint a kisfiad elaludt.
Én minden délután alszom a lányokkal 2 órát ....különben hulla lennék...
képet kicsinyítve próbáltad feltenni?

Ági
drukk,hogy a sok keményedésnek meg legyen az eredménye és nyíljon a méhszáj.

Bejci
szegény,te tényleg folytatod a családi hagyományt :roll:
holka

Nálunk ma Emma nem aludt reggel 9 óta csak kb 2x fél órát....ilyense volt még!! :roll: Általában 3 órát alszik délelőtt,délután pedig min 4-5 órát....Pedig este étterembe megyünk,10 éves évfordulót ünneplünk.... szeretnék készülődni de nem tudok....nagyon örülök neki :( ....dehát ezvan!!! :roll:
Ettől még rajongva imádom a kisdrágám,csak olyan jó lenne egy egészen ici-picit magammal foglalkozni... :(
holka

Honey
flowmetriát nem értem miért nem lehetett csinálni?? :shock: :roll:

Ormolya
örülök,hogy ilyen szép,könnyű szülésed volt!!
holka

bagzerka,
köszi a bíztatást.. bevallom, ma egy kicsit megrettentem a szüléstől.

bejci,
így már méginkább megértem az aggodalmadat és a türelmetlenséged!! ( én meg befogom a számat )
Nem teszel fel pocis képet?

szegény ági.... :? már vasárnap üzent, hogy benttartották... ma meg már kedd. ++++++++++

holka,
10 éves évforduló?! :D GRATULA!!! az még gombócból is sok!!!

A flowmetriát fogalmam sincs miért veszik az Imrében ilyen szigorúan (a legutóbb sem csináltak a 37. héten ). Annyi idő alatt, amíg a csaj velem vitatkozott, simán meg is csinálhatta volna....
hisz csak egy gombnyomás az egész... :evil:

Babás anyukák,
úgy látom 4-5 hetes babák most kezdenek "tudatukra" ébredni. :) és szépen lassan keresztülhúzni az anyukák programját. :) :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
Majd mindenféleképpen teszek fel képeket, csak még le kell töltenem a gépről!
Bár az a baj, hogy a fényképezőgépen rossz a dátum és még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet azt lekapcsolni! De próbálkozom!

Ormolya

Kép
ormolya

Bejci: a türelmesen enyhe túlzás. Esténként mikor lefekszem és megállapítom, hogy ma se szültem simán bőgni tudnék néha. Főleg ha belegondolok, hogy holnap megint 1/2 6kor kelhetek a CTG miatt, és utána egész nap agyoncsapott leszek. Jah, és én is csinálok magamnak programot mindennapra! Igy azért könnyebb.

Ági: mennek a drukkok továbbra is. Hozzád képest asszem mi még csöndben maradhatunk, mi legalább még szabad lábon vagyunk.

Kép
kistiggrincs

bejci, tigrincs
...felbuzdultam rajtatok és úgy döntöttem én is programozok. :D megyek is most moziba, holnap meg APEH-hoz, meg Gázművekhez. Jó kis programok, mi?! :lol: Hátha valahol eléggé felidegesítenek ahhoz, hogy Flóra elinduljon.... :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ági: Mennek neked is a drukkok +++!

Ormolya: Ilyen szülést mindenkinek! :) Örülök hogy ilyen szép élményeid vannak :)

Blúmi: Átérzem amit írtál. Nálunk is volt pár éjszaka mikor szopi után letettem Donátot és amint én is elhelyzkedtem újra felébredt és sírt.
Azóta is attól félek mikor ismétli ezt meg újra.
Nagyon ki voltam én is, közben meg sajnáltam Bogyeszt, meg lelki furim is volt mert vhol mérges voltam rá.

De pl most éjjel éjfélkor letettem és reggel apa telefonja csörgött, mondtam magamnak remek a szokásos negyed 4-es ébresztő /sajnos Doncek is felébredt mert apa kómás volt és jó sokáig nem tudta leállítani azt az átkozott ébresztőt/, ránézek a telefonomra 5:45 volt... közel 6 órát aludt egyvégtében.
Szóval van remény :)

Kép

Kép
starlark

Blúmi!
Ne aggódjál, teljesen normális dolog, hogy néhanapján az ember lánya is türelmetlenebb, a tehetetlenségről nem is beszélve. Én éppen ma jártam így. Annácska 1/2 7-től mostanáig szinte egyfolytában sírt, közben 3x szopizott, pancsizott (addig egy pillanatra elhallgatott) és most végre talán tényleg elaludt. És dajkálgattam, simogattam, még a fa torkommal énekeltem is neki (lehet, hogy ez volt a baj??? :mrgreen: ), tormáztunk is, hátha a poci fáj, de semmi nem tántorította el attól, hogy mindig újra kezdjen sírni, úgy hogy a szívem sajdult bele. Olyan jó lett volna rájönni, hogy mi a baja szegénykémnek. Borzasztó tehetetlennek éreztem magam és a végén igazából már ettől voltam mérges. Persze aztán én is elszégyeltem magam. :oops: Szóval ne keseregj, valószínűleg lesz még 1-2 ilyen alkalom és úgyis mindent megteszünk a babánk kedvére és előbb utóbb meg is nyugszik (ja, és néha aludni is kell nekik! :wink: ).

Kép
Kép
konan

Azt elfelejtettem, hogy Nostawen írt délután: a dokik hétvégére ígértek neki babát! Hallkan jegyzem meg: Jó neki !! :wink:
Vendég

sziasztok!
nagy gratu akik már megszültek!!!
egy kérdés:honnét tudjátok, h. eleget evett-e a béjbi?mondjuk sejtem.....de jól jönne megerősítés.....
utána berakom az ágyba és tök nyugis, akkor nyilván teli a poci...
mérlegünk is van....de néha olyan kreténségeket mutat.....és mindenki azt monda h. dobjam a fenébe.....ne méregessem.....dehát öt napos anyuka vagyok, hé... :D
egyébként nagyon élvezem.....tejem is van....átázik a pólóm itthon.... :lol: gondolom akkor az is azt jelenti h. elég nem???na mostmár lenyugszom....a sírás az mondjuk megtalált, de a boldogságtól szoktam......isteni dolog, minden percét élvezem...
most puszi

Kép
winona

nostawen császáros lesz? vagy beindítják neki hétvégén a szülést?

A mozi megtettea hatását, mert 2 órája görcsölök és leszakad a derekam. Ja és egy kis halovány rózsaszín pecsét is megjelent a bugyimon... hátha....
Viszont Flóra gyanúsan virgonc továbbra is odabent.

A babák mindig belassulnak szülés elött?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey: nekem pl. nagyon mocorgott előtte, olyanokat feszített h. csak na!

Kép
winona

honey!!!
Dani sem maradt nyugton elotte!!! talan csak a legvege fele!
hajraaaaaaaaaaaaa :) mindenkepp irj, ha indultok, vagy ha fejlemeny van!!!!

jooocak:D

KépKép

KépKép
bagzerka

Honey: Szerintem Nostawen nem császáros, hiszen ő hamar kinyílt, meg beindult magától a szülés, úgy kellett leállítani (ha jól emlékszem... de nem biztos). Szerintem egyszerűen akkora saccolják, hogy elindul a babája kifelé.
AMúgy örülök, hogy jó volt a mozi... pláne az a piros kis pecsét...nagyon bíztató! :wink: Drukkolok neked!

Az én IKEÁ-s kiruccanásomnak annyi eredménye volt, hogy a bokám bedagadt...meg jól bezabáltam Mekis kaját.. :twisted:

A tesóm meg azt mondta, hogy bár a hasam lennt van, a fejem még nem torzul.
Amúgy az én kiscsajom is nagyon sokat mocorgott ma...

Lányok! Akkor mit is kap az utolsó pocakos? Tűzzünk már ki valami jutalmat... :P
Vendég

Hahaha, az utolso pocakos dijat uuuuugyis en nyerem meg :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Szerintem nektek nem is erdemes kuzdeni erte :twisted:

Nalam semmi, de egyaltalan semmi. Nehany kemenyedes napjaban, de tok mindegy, mit csinalok, ha megyek, ha pihizek, semmi valtozas. Mar elfogyott az elso adag homeopatias bogyom is, eppen azon nevettunk a parommal, hogy lehet, hogy a 2 doboz, amit hozattam otthonrol, nem lesz eleg?! Mano tovabbra is aktiv, pocak valtozatlanul fent, szoval ne is remenykedjetek, az utolso dijat EN nyerem el. :wink: Valahogy egyebkent en minden nap ugy kelek fel, es ugy fekszek le, hogy azt hiszem, ez a nap sem AZ a nap lesz. Szerencse, hogy en nem vagyok turelmetlen (ez biztos a kor). Pedig penteken megvolt a fodrasz, ma delelott megyek a kozmetikushoz egy kis "lenti" gyantazasra, hogy ott is rendben legyek, minden mas mar kesz, de ugysem jelent ez semmit sem :lol:

Ormolya: nagyon irigy vagyok, tenyleg alomszulesed volt, azt hiszem mindenki ilyet szeretne. A cukroddal meg orulok, hogy nincs gond, az edesseget meg egyed nyugodtan, most mar lehet :wink:

Nostawennek mennek a drukkok, hogy induljon el a bebi magatol, hihetetlen, hogy idaig jutottal, miutan annyit voltal korhazban, hogy nem jojjon ki a bebi, most meg meg a vegen inditani fogjak :shock:

Agi: ++++++++++++++++ kitartast !!!

Bejci: koszi a tanacsokat, de jo vagyok, csak azzal a kremmel kenem a pocakom, amivel eddig is a csikosodas ellen, meg bevetettem egy kis baba furdeto olajat is, attol mar csak nem kapok allergiat. Te hogy vagy egyebkent, viszketsz meg?

Gyorsan osszevetettem a 2 tablat, hogy ki az, aki meg hatravan, mar nem vagyunk sokan :wink:
"Hivatalos"sorrendben:
Agi, Kistiggrincs, Bejci, Nostawen, Dorka, Druska, Honey, Humanka
... szoval kitartas lanyok !!!

KépKép
Kép
humanka

jó reggelt!

humanka, irigyelleka türelmedért!! :)

Görcsk elmúltak, viszon vééééééégre távozott a nyákdugóm egy darabja!!! :D legalábbis szerintem csak egy drabja, mert nem volt túl sok.

Amúgy olyan hihetetlen számomra, amikor belegondolok, hogy Nostawent is nagyon keményen fenyegette a koraszülés, én is folyamatosan görcsöltem és mindenféle szart szedtem, hogy ki ne nyíljak..... most meg.... a legvégére maradtunk és úgy rimánkodunk a gyerkőcöknek, hogy induljanak már meg kifelé.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jóreg!

Honey: mennek a drukkok, most már tényleg nem sok van hátra! A nyákdugó nekem is rettentő kis mennyiség volt, szinte csak nagyítóval láttam! :D

Lanta: gratulálok Ramónához!
Winona: gratulálok Pannához!

Szeder: Adél imádnivaló a képen, nekem még mindig ő a legszebb kisbaba a fórumban!

A.m: nekem nincs szopipárnám, sokat gondolkoztam, hogy vegyek-e, de végül nem vettem. Én csak fekve tudok szoptatni, mert közben a másik mellemet szivattyúzni kell, mert ömlik a tej. És csak fekve tudom szabaddá tenni az összes kezemet!

Ormolya: üdv újra ítt. Örülök, hogy ilyen szép élménnyel gazdagodtál.
Én is nagyon kívánom az édeset mióta megszültem. (de nem is vetem meg) Annyi nélkülözés után minden lelkiismeret furdalás nélkül falom az édességet.
Szerencsére a súlyom visszaállt már régen eredetire (kb. 1 héttel a szülés után), úgyhogy nyugodt szívvel nasizok.

Ági: mennek a drukkok, gondolok rád!

Blúmi: hát ez az éjszakázás engem is kikészít. Legnagyobb problémám, hogy hiába akarok: nappal nem tudok egyszerűen elaludni. Meg ezer más dolgom van, így kihasználom a "szabadidőt" nappal másra. Épp ma gondolkodtam: átlagosan 4-5 órákat alszom összesen naponta, és azt is kisebb szakaszokban. Néha eléggé megvisel! Nehéz hozzászokni, rettentően be tudok depizni mikor éjjel felkelek szoptatni, és utána picurkám nem akar elaludni, és csak pislogunk mind a ketten.

Tegnap rettentően nyügi napunk volt. Noncsikám egész nap nem akart aludni, és csak sírt-sírt. Semmit, de semmit nem tudtam csinálni. Talán valami front volt? És teljesen visszaállt a 3 óránkénti evésre. Előző napokban már sikerült elérni, hogy éjjel kicsit tovább húzta, így nem kellett 3 óránként kelnem, de most éjjel percre pontosan "ébresztett". Most sem alszik... nézelődik, nyügizik. Én meg még nem is reggeliztem, mosnom is kéne. Szóval nem könnyű.

Winona: nyugi, ha szopi után alszik a baba, mint egy kis mackó, akkor biztosan jól lakott. Nem szabad stresszelni ez miatt. Mérlegünk nekünk is van, naponta 1-szer mérjük Noncsi mennyit evett, de teljesen változó. És megbeszéltük, hogy nem stresszelünk rajta. Amég láthatóan hízik, addig annyit egyen amennyit akar. (néha 50-et, néha 110-et betermel)
Nekem is állandóan folyik a tejem. A melltartóbetét jobban fogy, mint a pelenka. (pedig az sem pite!!!)

Na megyek tömök a fejembe valamit...

Honey, Bejci: sokat gondolok rátok. Amikor bekapcsolom a gépet rögtön figyelem mi a helyzet veletek, nagyon együttérzek! Én is szenvedtem rendesen.
Vendég

Madárfüttyös Szép Jó Reggelt!!! :lol:

Honey: Gratulálok a nyákdugó távozásához!! A mi helyzetünkben ez is valami!! De azért kicsit csalódott vagyok ám... azt hittem, hogy reggelre legalább 5 perces görcseid lesznek és arra jövök, hogy útban vagy a szülőszoba felé... :wink: Na de ami késik nem múlik! A programozás pedig tényleg nagyon jó ötlet, nekem is jól esett kimozdulni... Jó ügyintézést!

Tigrincs: Neked milyen éjszakád volt? Ctg mit mutatott? Szülsz? :lol:

Humanka: Azért az utoljára született topic-baba címért sokan vagyunk még versenyben... de lásd kivel van dolgod: én nagyon szívesen átengedem Nektek ezt a lehetőséget.. :mrgreen: És hát valóban: Te vagy itt a "Türelem szobra"!Kicsit irígykedem is érte...

Ági: +++++++++++++++++++++++++++++

És akik még hátravannak: Dorka gyanúsan hallgat!! :wink:
Druskának küldtem üzenetet iwiwen, de ahogy néztem, utoljára szeptember 11-én lépett be. Lehet, hogy ő már babázik? :wink:

Eszike: Biztos volt valami front tegnap, én rég voltam már annyira magam alatt mint tegnap. Biztos, hogy Noncsinak is ez volt a baj. Remélem ma már nem lesz gond! És gratulálok, hogy már most visszanyerted a súlyodat.

Holka: Hogy sikerült a tegnap este? :wink:

Súlyról jut eszembe: azért van előnye is a 9. hónapnak. Képzeljétek, elkezdtem fogyni! Úgyhogy most kiinduló súlyomhoz képest +11 kg van rajtam. Ebből állítólag kb. 4 kg a "kis"babám, úgyhogy remélem legalább az lemegy rólam a szüléssel, amit a terhesség alatt szedtem fel.
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat....

Hétfőn jöhettünk haza a kórházból, most próbálom utólérni magamat itthon, mint két gyerekes anyuka. :)

Később jövök bővebb beszámolóval, most csak gyorsan dobok fel pár képet.

Kép Aliz

Kép Tesók első találkozása

Kép
Kép
netti77

bejci
hidd el, én örülnék a legjobban, ha már a szülőszobáról küldhetném az sms-t. :lol:
A kilók miatt irigyellek... rám azóta is roham tempóban heti +1 kg felszalad. :shock: Ráadásul olyan étvágyam van... tegnap is reggelire egy fél lovat megettem...

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

átmegyek ma anyumhoz, mert az itteni falakat már unom... megnézem ott milyenek. Meg szerintem elmegyek az erdőbe sétálni ( a Normafánál laknak ) De jó lenne most egy kutyi... :) szóval ma nem leszek net közelben.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bejci: vagyok, vagyok, csak olvasó üzemmódban :) és persze még 2 in 1. Én is pályázom az utolsónak szülök címre. Szülésnek semmi jele. Holnap megyek NST-re + doki megvizsgál és megnézi a magzatvizet is, hát kíváncsi leszek, mit mond.

Holnap estére foglaltam mozijegyet. Itt Győrben a mozi (a Plazaban) és a kórház között csak egy 4 sávos út van...hátha át is ballaghatok... :wink:

Kép
dorka78

Honey: Hát nekem sem okozott gondot egy BigMc Menü Plusz elpusztítása...este 9-kor :oops:
AZ erdőben azért óvatosan.

Dorka: Pedig már azt hittem... Na mindegy. Moziból is jó lehet elmenni szülni.. :wink:

Netti: Nagyon édes gyerekek. Alíz jó nagy baba lett! Milyen szülésed volt? Könnyen ment? Ha tudsz, gyere!
Vendég

Honey!
Én is azt hittem,hogy ma reggelre már indulsz szülni,sajnálom,hogy nem így lett.Szorítok érted,hogy mielőbb kibujjon Flóra.
Komolyan mondom olyan vicces vagy. (pl. megettél egy fél lovat,megnézed a falakat anyukádnál..stb.)sokszor jót szoktam derülni az írásaidon.

Bagzerka!
Tudom én is,hogy repül az idő.Amit néha sajnálok,néha meg nem. De ha csak a 9 hónapot nézem az is úgy elröpült (már így utólag nézve),hogy szinte hihetetlen és már 6.hetes a kicsi fiam :shock:

Netti!
Nagyon édesek a gyerkőcök.Alíz meg tiszta nagy baba :)

Csatlakozom az előttem szólókhoz (Blúmi,Konan,Eszike...bocsi még biztos volt valaki :oops: )
az éjszakázással kapcsolatban.Pedig mini Gyuszi csak 1-szer ébred fel: fél 2 és fél 4 között. Ez attól függ,hogy előtte mikor evett,de engem is kezd kikészíteni,hogy egyhuzamban nem tudok 6-8 órát aludni. Pár napig volt olyan,hogy 9-től fél 4-ig durmolt,de sajnos ez elmúlt...egyenlőre.
Ma meg hajnal 6-kor már fent volt :roll: ,pedig 7-ig szokta bírni. Majd próbálok napközben humni egy kicsit.

Biztos akartam még egy csomó mindent,de kiment a szita fejemből.

Rakok még fel egy vicces képet. Komolyan mondom,hogy zabálni való ahogyan a fiam tud aludni néha. Jókat szoktunk derülni rajta a párommal.
:D

Íme a "baby hands up" című képek :lol: :lol: :lol: [img]
Kép

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.3229.jpg[/img]

Kép
Kép
a.m.

bocsi a másik lemaradt Kép

Kép
Kép
a.m.

Jó napot minden babás, és pocakos mamikának :)

am: Minigyuszika olyan nagyon édes; csendre int mindenkit.. "nyugi, anya, nyugi apa.. én most ki alszom magamat... de felkelek.. és nem hagylak benneteket aludni.. - nekem ezt jutott az eszembe, amikor néztem a képet :)

szeder74

honey, bejci.. babáinak üzenem: itt az idő.. gyerünk, gyerünk kifele.. várunk benneteket szeretettel :D :wink:
Kitartás anyukák!!!

am: nálunk is egy picit átalakult az este.. és az éjszaka.. de remélem én is, hogy ez csak átmeneti.. 8) Azt mondják ám, hogy a 6. hét az egyfajta vízválasztó.. mert a 6. hét körül egy picit változnak a babák.. (vagy jó, vagy kevésbé jó irányba.. )

netti!
nagyon aranyosak a gyermekeid :) milyen hatalmas haja van a kis Aliz babának :) Gratulálok még egyszer a Aliz születéséhez!!!

szeder74

Hahó!

Mostanában én is leginkább csak olvasok :oops:

Gyors helyzetjelentés: cici teljesen rendbejött :D

Ma voltunk 1 hós státuszvizsgálaton. hivatalos mérlegelés szerint 4350 gr és 57 cm Csongi bébi.

pocisoknak megy a ++++++++++++++++ energia :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok Lányok!
Végre tegnap hazaengedtek minket :D

Köszönjük a gratulációkat és szerenék én is mindenkinek sok boldogságot kívánni, aki időközben megszült! Olyan sokan vagytok, hogy most nem is állnék neki felsorolni - de mindenki nevét piros nagybetűvel írnám

Röviden csak rólunk. Mint ahogy Minyu is írta, 37. héten doki befektetett, mert úgy látta, hogy Jázmin is kisebb, mint kéne (bár nem annyival, mint Merci volt). De arról volt szó, hogy ha az okos dokik benn a kórházban úgy látják, akkor nem sokáig leszek benn. Viszont minden előjel nélkül - a hatalmasra dagadt kezem, lábam kivételével - a kórházba mikor felvételiztettek, nagyon magas vérnyomást mértek. A per is magas volt. Ezért aztán bár az ügyeletes vacilált a vizsgálat után, hogy érdemes-e engem befektetni, mert szerinte nem kicsi a baba, amikor ezek az értékek elé kerültek, úgy döntöttek, hogy mégis megfigyelnek. Első pár nap azzal telt, hogy mérték a vérnyomásom reggel este. Reggel még hagyján, bár szerintem 135/95 reggel 6 órakor ágyban mérve sok. És estére mindig felkúszott 150 / 100 környékére. Ami azért volt vicces mert akkor már jó pár napja benn feküdtem, és semmit nem csináltam, csak rejtvényt fejtettem meg olvastam. És nem vagyok egy ideges típus, úgyhogy beletörődtem, hogy ez van. És akkor elkezdték adagolni a vérnyomáscsökkentőt. 2x1 - semmi, 3x1 + még 1x1 másik gyógyszer - semmi, 3x2 +1x1 mellett mértek "normál" értéket, legalábbis a terhességi időszakban normál. És akkor már biztos volt, hogy nem engednek haza, és be is paráztam, hogy az OK, hogy kórházban semmit tevés mellett ennyi, de mi van majd a vajúdás alatt. Nem szerettem volna gondot se magamnak se a gyereknek. Ezért megbeszéltem a dokimmal, hogy mivel a vérnyomás probléma előtt is "csak" 50% esélyem volt a természetes szülésre, akkor legyen császár viszont azzal nem szeretném már megvárni a 40. hetet, mert azért annyira nem kicsi az a baba. Úgyhogy főorvosi engedéllyel lett kitűzve a szeptember 19. délelőtt. A szülés történet császárnál sosem olyan szép, mint a természetesnél, de az eredmény fantasztikus.

Pici Jázmin tökéletes :D És szopizik sokat. 3. napra beindult a tejem (előtte nap elkezdtem inni a laktoherbet, meg egy kicsit ráfejtem, míg a baba leginkább csak aludt - és javasolták az Urnica Urtens CH 5 homeo bogyót 2x5 alkalommal. Most igazából ezeket nem szedem, mert így is be volt durranva a mellem, Jázmin nem is bírta kiszívni, úgyhogy a kórházban párszor még tápszert is kellett kérnem, mert már nagyon éhes volt a picur, és a mellemet meg már szétcsócsálta. De most már minden rendben, maximum annyi, hogy egyelőre bimbóvédővel tudom csak etetni, míg rendbe jön a mellem. De ez most már őt nem zavarja. Eszik kb 3 óránként és alszik. Egyébként én is azt hittem benn a kórházban a 2. átalvatlan éjszaka után, hogy hasfájós a baba. Aztán a csecsemősök és a gyerekgyógyász mondták, hogy az első pár hétben nem fáj a babák hasa úgy hogy attól órákat ne aludjanak - legalábbis ha anyatejet esznek. Így valószínűleg éhes. És valóban, mikor lecsúszott még 30 ml tápszer, úgy elaludt, mint a bunda. És akkor jött a mellborogatás, mellmasszázs, fejés (hogy ne legyen annyira kemény, mert esély nincs rá, hogy kiszívja). Tegnap még rázott kicsit a hidet, mert annyira tele volt néha a mellem, de ma úgy néz ki, hogy rendben van. Én azért fejek is le, hogy ha netán nem vagyok otthon, vagy apja nélkülem viszi valahová, akkor legyen neki mit enni. És hát mivel van is, ezért ez így most OK.

Csaszi seb szépen gyúgyul, de hát azért nem rohangálok, mert fáj. És míg a szülés előtt azért fájt a szemérem csont, mert tágult, most azért mert megy vissza. Úgyhogy még mindig kacsázva járok kicsit. De remélem, ezek a tünetek hamar elmúlnak, és akkor már csak a seb marad, ami viszont jó esetben is 1 hónap

És akkor a kis hölgy :D Kép Jázmin 2 naposan
Kép Jázmin 3 naposan

Kép
Kép
csibe21

Hátha így nagyobb a 2. kép

Kép
Kép
csibe21

Na most meg lemaradt a kép Kép

Kép
Kép
csibe21

És még egy kép - 4 naposan és az utolsó pocis kép (35. hét - később már nem csináltam :( )
Kép

Kép
Kép
csibe21

és a 4 napos kép

Kép
Kép
csibe21

na hová lett ? Kép

Kép
Kép
csibe21

csibe netti:nagyon cukik a babók, nagy nagy gratu
majd eccer ha oda jutok én is teszek fel képeket!!
most még nincs időm netezni....
szoptató anyukák: please help!!!!!nektek is van olyan h éhes de a kezével csapkod ezerrel és mégsem bukik úgy rá a mellre, pedig dög éhes...jó kis játszma mindig.....és játszadozik a bimbóval......és nagy nehezen rátuszmákolom az egész bimbóudvarra......na és akkor leissza magát.....de ez ilyen harc egy kicsit......nektek is??????????és olyan erős, h. a fejét hátrarántja szóval nem eccerűűűűű, tudom össze kell szokni meg neki is megtanulni....és nem adom fel!!!!

Kép
winona

Sziasztok!

Sikerült az elmúlt 5 hét leglaposabb CTG-jét produkálnom, ma se szülünk. MA már volt flowmetria is, minden rendben, lepény 2-es fokozatú.

Nostawennek drukk a hétvégére!

Honey: hajrá :):):):) Egyébként ezt hívják úgy, hogy Murphy törvény ;)

Éjszaka: pocsék, hetek óta először megint gyomorsav, ülve tudtam (nem) aludni. Plsuz tegnap hülye macskánk, majdnem megfojtotta magát a billentyűzet kábellel, hogy hogy csinálta ne kérdezzétek, de ott volt mellette alábam, és pánikba esvén iszonyatosan megmart. Mára már nem fáj annyira de tegnap bizony bőgtem rendesen.

Netti: gyönyörűa kislányod!

Dorka: jó mozizást holnapra, ha eljutsz! :)

A.m: nagyon jó ez a baby hands up :D

Csibe: Jázmin is tündéri. :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok! :)

Netti, A.M., Csibe: Gyönyörű képek :)

Csibe: Üdv itthon! Remélem a szopival nem lesz több gond. Nekem ennyire nem durrantak be a melleim a herbalaktól és az utrica urens-től.

Winona: nem lehet hogy nem éhes hanem álmos? Olyankor is kepesztenek ezerrel, ásít, karmolássza az arcát stb.
Ha nem rég evett próbáld meg lenyugtatni és elaltatni.

Ha viszont tényleg éhes, nekünk az első napokban mikor próbáltuk a szopit az vált be hogy a tenyeremben van a feje nem az alkaromon, és mikor adom neki a cicit határozottan a fejét is rányomtam úgy könnyebben kapta el rendesen.

Kép

Kép
starlark

Minyu! Nagyon örülök, hogy végre elmúlt! ez elég szenvedés lehetett!!!!

Bejci! Egy kis bíztatás súly ügyben. Rajtam a 38. hétig 15 kg volt, aztán az utolsó héten a kisfiam még felhozott hármat. Na, ebből a 18-ból lement 10 mire hazajöttünk a kórházból, aztán rá pár napra még 3. (pedig semmit sem csináltam, igaz, kicsit kevesebb volt az étvágyam a szülés után) Szóval az a 11 igazán szép, szinte semmi sem marad majd rajtad. De gondolom, most ez izgat a legkevésbé.

Tényleg nagyon sokat gondolok Rátok kismamikra, és nagyon szorítok végig értetek!!!!!!!!!!!!!!!!

(ez a kép feltöltés még mindig nem megy. Állandóan azt írja ki, hogy hiba történt. Nem értem. Talán mire érettségizik kis Bálintom, sikerül egy születés utáni fotót felraknom.)

Kép
blúmi

starlark, nem hiszem hogy azoktól durrant be, csak lehet, hogy anélkül is jött volna és így a kettő együtt okozta a hirtelen belövellést

Kép
Kép
csibe21

star: köszi, igen én is a tenyerembe fogom és jól rárakom a mellre...hát próbálkozunk.....most meg evett és nem alszik már egy órája......????elvan a kiságyban de néha felsír.....

Kép
winona

Winona: ha egy órája evett és van elég tejed ő is szopizott szépen akkor nem lehet éhes...
Evés után ha szépen elvan a kiságyban rakj be vmit amit esetleg nézegethet.

Én ha látom Donáton hogy fáradt azért nyügizik sír, ásít, kepeszt akkor kiveszem leülök vele nyugodtan, halkan beszélek hozzá aztán mikor már le le csukja a szemét és megnyugodott visszateszem az ágyába.
Van amikor ebből újra sírás lesz, de az esetek többségében bevált.

Esetleg próbáld más pózban altatni. Nálunk a hason alvás vált be, háton felébreszti magát, oldalt meg utál lenni.

Kép

Kép
starlark

Blúmi!

Lekicsinyítetted előtte a képet? Át kellene méretezned, mert itt a babanet csak olyan mellékletet enged feltölteni, aminél a Max. képméret: 600x600px.
Vendég

csibe :)
de jó, hogy irtál :) Tüneményes kislányod van!

winona :)
Csongor ha éhes, akkor eszik. Nálunk még nem volt ilyen , hogy csak rángatja stb, talán a többiek majd mondanak valami okosat. (ja olyat viszont szokott csinálni, hogy csak álmos és tátog és bújik ezerrel, de ha nemrég evett, akkor nem kinálom meg, kb 2-5 perc szenvedés után bealszik mellkason cici nélkül)

blúmi :)
sztem nagy a fájl mérete, azért nem teszi fel. Küldd esetleg priviben ( enyika kukac gmail pont com) lekicsinyitemés felrakom, vagy visszaküldöm.

am :)
baby, hand up :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

eszike :)
A múlt héten a szoptatási tanácsadós hölgyke azt tanácsolta, hogy ha érzed, hogy "belövell" a tejcsi, akkor nyomd le picit a bimbót (én pl szopi közben a másik cicikót kicsit lenyomom a karommal), és akkor nem fog csorogni a tej. Nagy átlagban beválik :) Viszont éjszaka, mikor többet alszik a ded én is ébredek nyakig anyatejben.

mozizós-pocakosoknak: irigy-irigy :P (csak hogy rátok is irigykedjen valaki)

Kép
Kép
Kép
minyu

Csibe: Jázmin valami tündéri!! De milyen is lehetne egy olyan kislány, akinek ilyen szép neve van!! ( Kicsit elfogult vagyok, tesóm kislánya is Jázmin és gyönyörű! )
Mercikének pedig nagyon Boldog Névnapot kívánok!!! :lol:

A.M: Minigyuszi hihetetlen!! :lol: :lol: Hát így még én sem láttam babát aludni, de naggggyyyon cuki!!

Minyu: Örülök, hogy cickók rendbe jöttek! :wink: És úgy látom Csongor baba szépen gyarapszik!!

Szeder, drága: Üzenetedet átadtam a "kis"lányomnak, remélem lesz valami foganatja.. :wink:

Tigrincs: Sajnálom ezt a marás dolgot, remélem hamar begyógyul. A többi nyűgöd pedig átérzem! De nekünk ezt dobta a gép! Eszike, és Csehi babája is jó sokat váratott magára, de a végeredmény mindenért kárpótolta az anyucijukat!

Ja... én most keltem.. azért a napközbeni szunya azért megy.. :oops:
Vendég

huhh lányok a MÁK-nak elég lesz a másolat is a tehesgondozáson való részvételről?
Mert az én hebrencs főnököm az eredeti helyett a másolatot adta vissza...

Kép

Kép
starlark

köszi minyu, starlark a hozzászólást, tök jó megnyugtatóóóó, most ez kell nekem......én is így szoktam, csak kell a megerősítés!!!!!!

Kép
winona

Sziasztok!

Mi is itthon vagyunk már! Nagyon köszi a drukkokat és a gratulációkat! Nem tudjátok elképzelni, mennyit jelentett nekem! Lesz majd szüléstörténet és kép is, nem merem megígérni, de talán holnap eljutok odáig! Előljáróban csak annyit, hogy még negyedszerre sem lehet mindenre felkészülni és nagyon megijesztett minket a kisasszony! De minden rendben, igyekszem minél hamarabb jönni a részletekkel!

Minden újdonsült anyukának hatalmas gratula!

Honey, Bejci, Humanka-és mindenki, aki még egyben van:

Kitartást! Tudom, a könyökötökön jön már ez ki, de én is nagyon megértelek Benneteket! A Ti picikéitek is hipp-hopp, mindjárt kint lesznek! Emlékszem, 1 hete még én is úgy vártam, hogy fájjon már! És bújjon végre ki! Abszolút érthető, ha nyűgösek vagyunk a végére, szerintem!

Szeder!

Neked külön köszönöm, hogy ennyire drukkoltál! Nagyon-nagyon sokat jelentettek az sms-eid, borzasztó sok erőt adott, még most is könnyes lesz a szemem, ha eszembe jut! Főleg, hogy hasonló dolgokat éltünk át a szülőszobán!

Holka!

Ügyes voltál, kitaláltad a kicsi lány nevét! :lol: Lesz valami pici jutalom, csak kell még egy kis idő, hogy összekapjam magam és felfogjam, hogy immár 4 gyerekes anyuka lettem! Imádom a helyzetet, csak még ki kell alakulnia az új napirendünknek! Segítség rengeteg van, férjem is itthon, inkább csak azon agyalok, mi lesz, ha már egyedül kell majd csinálnom mindent!
Szerencsére Kamillám egyenlőre nyugodt kislánynak tűnik, jól szopik, sokat alszik, meglátjuk, hogy alakul tovább az életünk!
Ja, és a fiúk nagyon boldogok, hogy kislánnyal bővűlt a család! Apáról nem is beszélve!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?