Új privát üzeneted érkezett!

Amikor krumpli napot tart az ember, mit es mennyit szabad inni- mert en napi legalabb 2-3 l teat- minden nelkul, max egy kis citrommal- megiszom, de ilyenkor lehet? Vagy csak vizet- mert abbol meg csak az asvanyvizet iszom meg, az meg tele van soval.
Pocakkemenyedeseket mindenki vegye komolyan, olyankor pihi es meg egy kis pihi- meg ha nehezen is megvalosithato.
Katica- orulok, hogy jobban vagy, biztos voltam benne, hogy hamar kimaszol ebbol a godorbol- es egy csajos este amugy is csodakat tud tenni egy megfaradt lelekkel...
geri79

Ma egy kicsit elgondolkoztam a szülésen. (Tudom, hogy még korai.) Aki nem akarja az elrettentést, az a következő bekezdést ugorja át.

Szedegetem össze a kérdéseket majd a szülésfelkészítőre. Lehet hogy ti is tudtok segíteni. Szóval azokhoz fordulnék, aki kapott első gyereknél edát. Szóval ezt egy kanülön keresztül kapja az ember, ha jól tudom. De ezt egyszerre adják, vagy folyamatosan adagolják? Ha folyamatosan, akkor a kanül bent marad az ember hátában. De így hogy tud lefeküdni? Vagy nagyon mellényúltam? Hogy lehetnek ezek a dolgok? Cukros kérdéseim is már vannak, de azokra szerintem nem tudtok válaszolni, legalábbis nem emlékszem, hogy mondta volna bárki is, hogy inzulinos lett volna az előző gyerek/eknél.

ÁEK-sok: A kislányom fülét ki lehet lövetni már a kórházban, vagy ezt csak később lehet?

A ti babátokat is nagyon aktív ma? Az enyém teljesen be van ma pörögve és a hólyagomon táncol. Majd be pislantottam ma egy párszor.

nóri: Tali nekem is jó lenne, ha nem ítél addig a dokim szigorúbb fekvésre.

bellerreni: Remélem én is hogy nem megy feljebb a hőd.

geri: Már akartam írni, hogy nagyon sok e-book-om van. Milyen típusú könyveket szeretsz? Egyébként tőlem valamelyik éven gyertyát kaptak, most meg szappant szeretnék önteni. Majd kiderül mi lesz belőle.
vicky79
Budapest III. kerület

Érdekes egy sztori ez a kismama kórházban. Én is betojtam kicsit tőle. Aztán a híradóban mutatták, hogy 100 kismama került kórházba és 28 halt meg. A világon. Persze a pont benne vagy a 28-ban nem olyan jó, de a 100 a világhoz képest olyan kicsi szám. Még M.o.-on sem sok. Pláne egy bolygón!!!! :lol:

Tali: hát nem tudom, akkor legyen inkább előtte való hét? November 27.????? A bajom az, hogy leginkább a délelőtt a jó, mert nincs apjuk és ha anyuéknál is leszek, nehezen tudom kivitelezni Luca lepattintását... :lol:

Pomposka:
Hozzávaló a tésztához:

* 1 közepes főtt, lehűtött burgonya összetörve
* 2 dl a burgonya főzővizéből
* 2 tk. só
* 3 ek. olaj
* 50 dkg kenyérliszt (BL80, de sima is jó)
* 1 tk. cukor
* 2 dkg élesztő (most szárított V.ker-rel csináltam)

A hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vizet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Elég kemény a cucc, inkább gyúrni kell, mint dagasztani. Hagyom duplájára kelni. (45perc 30fokon) Egy nagyobb sütőtepsit olajjal kikenek, a megkelt tésztát kinyújtom, belenyomkodom.

Tetejére:

* 1 nagy doboz tejföl (kell ennyi, először csak a felét tettem, mert soknak tűnt)
* 1 gerezd fokhagyma
* csipet só
* őrölt bors
* 15 dkg reszelt sajt
* 2 fej lilahagyma
* kb. 20 dkg apróra vágott bacon szalonna

A tejfölbe belereszelem a fokhagymát, a sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A kinyújtott tésztára kenem. Elrendezem rajta a karikára vágott lila hagymát, végül megszórom a jó húsos bacon szalonnával.
20-30 percig hagyom pihenni, majd 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

Először vékonykának tűnhet a tészta, de tényleg nagy tepsiben kell és szépen megkel. Sztem nagyon finom!!!! Még a nagymamám is megdicsérte! :lol:
Vendég

Viki!

ÁEK-ben nem mindenki szúr fülüst, de vigyétek be. Az utolsó nap szokták betenni. Addig egy napot legalább ázzon alkoholban. Én nagyon örülök, hogy betettük Lucinak. Semmi gond nem volt vele és a köldökápolással egyszerre leápoltam a fülét is. 1hetes korára meg már nem is kellett foglalkozni vele! :D

EDA: én kaptam. És fogok kérni most is. Nem azért, mert nem vagyok nő, meg anya, meg ilyenek. Igazából a tágulási szakaszt segíti. Sok orvos kifejezetten ajánlja. Persze előtte lesznek fájásaid bőven, de nekem segített abban, hogy a kitoláskor teljes erővel és tiszta elmével tudjak a "feladatomra" koncentrálni. Nagyon hamar kint is volt Luci.
A lényege annyi, hogy oldalra fekszel, kapsz egy érzéstelenítőt. Utána egy nagyobb tűvel beteszik a gumicsövet, ami rettentő vékony és hajlik is. Észre sem lehet venni. Folyamatosan adagolják, így ha bármi gond lenne, vagy akár csaszi a vége, csak megemelik az adagot.
Illetve a tolófájások miatt vissza is vesznek belőle, hogy csak a fájdalmat tompítsa, a fájást ne.
Viszont nincs mászkálás, szóval ha bekötötték, folyamatos CTG és fekvés. Ami nem gáz, mert max 1óra telik így el szülésig.
Nem bénítja le a lábadat, tudsz mozogni, csak NEM FÁJ!!! A gátmetszés sem. A varrás sem. És a katéter sem a végén...

Ez ugye nem spinál. Nem jut be a spinális térbe. Nincs utána fejfájás, szigorú fekvés...stb. Én a saját lábamon mentem a csecsemőosztályra!
Vendég

nóri: Köszönöm, akkor már értem ezt az edát. Azért kérdeztem, mert én is szeretnék majd kérni pont azért, amiket te is mondtál. És itt mindig van, aki beadja? Majd meg akarom beszélni a dokival, de nem tudom hogy a most 20-a nincs-e még túl korán az ilyen jellegű beszélgetésekhez. Valami vizsgálatot is meg kell csináltatni, ha szeretne az ember edát, ugye? Valami vérvételest. A fülbevalót akkor itt szúrják? Csak mert a húgomnak nem a kórházban rakattuk be és ott egy szerkezettel lőtték be a fülbevalót a fülébe és ez kevésbé tűnt brutálisnak. Ez nekem sem fájt, bár a szúrósat nekem is még csecsemő koromban csinálták, de anyu szerint nagyon nem tetszett. Majd még kigondolom hogy legyen.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki- mostanaban a tizenkilencedik szazadi angol ironokre vagyok rakattanva- angolul, foleg Jane Austen-re. De neki mar csak egy konyve van, amit nem olvastam, es azt rendeltem meg most. De mondjuk mas tizenkilencedik szazadi angol irokat es ironoket is olvasok, csak a XX. szazadiakkal nem vagyok kibekulve.
Nori- most keszulok fel lelkileg a holnapi krumplinapra, Te meg ilyenekkel bosszantod a fantaziamat! Nem baj, gyujtsd be oket abba a word dokumentumba, es majd eljon az en idom is!!!!!!!!
geri79

Viki!

Lőni csak bizonyos fülüst lehet. Jéggel érzéstelenítik és szúrják. Sokkal humánusabb. Sztem a hangtól jobban megijedne...
ÁEK-ben mindig van anesztes. Kivéve, ha műt. De ha időben szólsz, akkor úgy intézik, hogy feljöjjön. Elvileg ingyen van, gyakorlatilag 10eFt-ot legombolnak az emberről. Legalábbis akkor még. Mivel én még az ebből eredő balhé előtt szültem. Mert azóta országos botrány lett belőle, hogy elvileg ingyen jár és jogunk van hozzá. De ha ezen múlik a gerincem, ám legyen... :?
Vendég

nóri: Én is azt hittem, hogy rosszul fogja Bogit érinteni a fülbelövés, de fel sem ébredt csak megriadt. Még meggondolom, nem ez lesz úgysem a legfontosabb. Meg szegénykémet úgyis fogják szurkálni a cukrom miatt. Lehet hogy várunk vele egy pár hónapig. Azt jó tudni, hogy anesztes mindig van, ez megnyugtató.

geri: Sajnos ezeket a költőket nem nagyon ismerem és angol nyelvű könyveim sincsenek. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2009.11.08 19:41-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Kepzeljetek- most valahogy olyan kozel dugta a mellkasat a hasfalhoz, hogy Joco csak ratette a fulet, es tisztan hallatszott a szivverese. Aztan en is odatettem a sztetoszkopot, es tenyleg az volt! Es koketal Jocoval: ahova teszi a kezet, bebujik ala- velem ezt nem csinalja, az en kezemet csak focilabdanak hasznalja, de a Joco keze ala szabalyosan befeszkeli magat! Maris osszefognak a pasik ellenem... :wink:
geri79

Ohh, Banyek!
Ez a pompos tök jó! Csak asszem, azt elfelejtettem írni, hogy a dokim sószegény-fehérjedús diétát rendelt el... :? Ez meg nemtom, milyen lehet só nélkül... :(

Nem tudom, az EDA az ÁEK-ben hogy megy. Nekem anno a dokim azt mondta, hogy a Jánosban bármikor lehet kérni, mindig van ott valaki. Nem kell előre megbeszélni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sztem pont rossz pár hónapot várni. Az újszülött nem mozog, nem piszkálja. Alszik, nyugton van. A pár hónapos már piszkálhatja, forog, mozog. És fájhat is neki.
Vendég

Köszönöm szépen a babakocsis véleményeket! Mindenképpen hasznos nekem!

Judy, nekem azt mondták, hogy a 3.szülésnél gátvédelmet alkalmaznak, nem vágnak. Nálad is ez a vélemény? Kérdezted már a dokit?

Kakti, még én sem voltam cukros lötyi iváson. Másfél 7 múlva megyek.

Tali: nekem oké és a délelőttöt támogatnám.

Vicky, mi 10 hónaposan lövettük át a fülét és alig bírtuk lefogni, annyira mozgatta a fejét, igy talán mégis jobb minél hamarabb túl lenni ezen.
lara

Csipike: hajrá előre, ha már nagyon besokallok, akkor tartok egy nap pihit, egyrészt, hogy az agyam emésszem, másrészt hogy kellőképpen lelkiismeretfurdalásom legyen. Az a legjobb hajtóerő.

Geri: én innen sok könyvet töltöttem már le
http://mek.oszk.hu/
sok klasszikus könyv is van, bár az én kedvencem sci-fi gyűjtemény volt, de most nem találom annak a címét, keresgélek még. Ezt most találtam, még nem böngésztem át:
http://tttweb.hu/index.php?rovat=ekonyvek

Nóri: ez a recept még nekem is tetszett, ki is próbálom majd

zarja

Eszter!

Valóban jó a recept. Igazi magyar alapkaja. Állítólag a kenyértésztából csíptek le régen a gyerekeknek.
Nagyanyám szerint a pizza elmehet a sunyiba... :D

Kati: most mondanám, hogy süss valami édességet akkor, abban nincs só. Amúgy mindenből ki lehet hagyni a sót. Talán a bacon a kritikus pont. De egyszer-egyszer lehet bűnözni nem? Utána meg élhetsz két hétig pudingon. (fehérje-tej. és zéró só!)
Vendég

Vettem a gyereknek Baby Annabell babát. Találtam egy helyen nagyon olcsón. Viszont a ruhák!!! :roll: 1nyomorult gönc 5eFt erre a kis ribire. 46cm a baba, asszem a kenguru goldban 44-es a legkisebb ruci. Sztetek gáz ha korababás ruhát veszek a játékbabára???? :oops:
Vendég

Nóri, hát tök jót nevettem, hogy "1 nyomorult gönc 5eFt erre a kis RIBIRE" :D
Az ilyen babákhoz mindig a kiegészítők a drágák. Hangának is van ehhez hasonló, tud beszélni, de hozzá a kiegészítő árak...hát mint egy rendes újszülöttnek! Kábé 3 hétig volt érdekes a baba, azóta is ott pihen a dobozban.. :?
lara

Jó reggelt!

Hát itt ciánoztak, vagy mi? :shock: Gyerek bölcsiben, fotózáson. Apa disznót vág, nekem meg készül a császármorzsa. Reggelire! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok,
én is itt :wink:

Vicky, igen én Lillut is Szabó Györgynél szültem. Fogadott szülésznővel. Fazekas Zsuzsával, maximális elégedettséggel. A dokink is őt ajánlotta, de én önfejűen saját megérzésből a kiscsoportos szülésfelkészítőn választottam magamnak.
Ha lehetne, most is választanék, ugyan őt. DE tavaly óta az Áek-ben nincs fogadott szülésznő választás, így tudom, de legközelebb megkérdezem a dokit, de februárban még bizti így volt.
Szóval ha igazam van, sajnos nem lesz ilyen problémánk kint válasszunk. :cry:
Ami viszont igaz, februári kényszertartózkodásom alatt ez biztosra csekkolt dolog, hogy nagyon sok kedves-aranyos-profi hozzállású szülésznő van.
Még Lillu is Mávban születetett, Nóri Lucájánál kicsit később ugyan, de már akkor is éjszaka is két-két doki és két-két szülésznő ügyelt. A két doki most is biztos, szülésznő nem tudom hány van ügyeletben egy múszakban, de én kettőt tudok.

Anesztes, Eda 24 órában elérhető, ez biztos.
Én nem próbáltam, én az Eda nélkül is kibírható tábort erősítem, most se tervezek kérni.
Régen 5-10 ezret legomboltak rólad, de ahogy Nóri is írta a tavalyi botrány óta garantáltan ingyenes is. Gyakorlatban hogy szúrnak ne tőlem kérdezd :lol:

Szülésfelkészítő a második kedd, Csilla ezt írta fel nekem. Este 6 óra. Én erre nem tervezek, ezt Lilluval kipipáltam, nem túl sok dologban lettem ettől az előadásoktól okosabb. :lol:
1,3,4 szerdán ebédidőben van szülőszoba látogatás, ide be kell jelentkezni. Erre Apa megígérte, hogy elmegyünk. Ezt fontosnak és hasznosnak tartom, ezek után is van valami előadás pl. Eda :lol: Én nem ígérem, hogy mikor megyünk, mert két tényezős - egy Apa rá kell érjen, kettő Lillura egy szintén szabad családtagot kell kerítenem :lol: ugyanerre az időre.

Nóri nincs valami varrni tudó családtag? Egy ruha árából egy ügyes nagy vagy dédmami egy egész ruhatárat összevarr erre a babára :roll: Lillu egyenlőre nem kap ilyet. AZért írom, hogy egyelőre, mert eddig Pónit se kért, de amióta az egyik kislánynál játszott vele, azóta egyfolytában neki is Póni kell. Karácsonyi raktárban felhalmozva így a póni, Dédi lesz a szerencsés, akinek a nevében megvettem neki a cuccot.

KépKép

KépKép
beneildi

Ja és a fülbevaló... Igen szúrják. Hazamenetelkor kell ott legyen. Nekem Lillunál minden csecsemős mást mondott, így lemaradtunk róla. Neki a dokinénink lőtte 5 hósan, nagyon bevált, no gond, plusz van kihez fordulni sem uccsó szempont, így Léninél mi most nem szúratunk. :wink: Marad a biztos mód, meg a 5-6 hós fülcsivaló.
Lillunak először orvosi fém volt, aztán lett nagyobbra cserélve, ami most is van.

KépKép

KépKép
beneildi

Hello Lányok!

Most jöttem a védőnőtől. Minden rendben van, a súlyomra annyit mondott, hogy még belefér. Most vagyok 66,5 kg ami annyit jelent, hogy összesen 6 kg-ot híztam. :oops: Lehet vissza kell fognom magam kicsit. A védőoltásnál megint elbizonytalanodtam... Na majd okosabb leszek holnap a doktorbácsi után.

Vettem homeos oscillococcinum-ot és fogom szedni megelőzésképpen. Adtam az embernek is. Ártani nem fog.

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Sziasztok!

No, én os megvagyok ám, de a tegnapi nap a családról szólt: itt voltak szüleim, nagymamáim és férjem szülei is. Olyan rég nem voltam ilyen "nagy" társaságban, hogy néha meg-meglepődtem, hogy milyen zajosak vagyunk. :) Mindenki mondta a magáét (jó értelemben), nem győztünk mesélni, megcsodállták Botondot az UH képen, sőt, mikor leültem ruhán keresztül látták, mekkorákat rúg. :) Nagy volt az öröm! Délelőtt szépen lassan elkezdtünk készülődni, én egy meggyes pite sütésével kezdtem a napot, aztán (hogy én is írjak valami finomat :)) jött a főétel: baconbe göngyölt töltött csirkemell, karpos-túrós sült gomba, rizs. (Ha valakit érdekel a recept, felrakom a közösbe). Előző este még megsütöttünk két sütőtököt is (mert ugye akkor ugyse bírja ki az ember, hogy ne egyen belőle), annak is örültek, főleg a mamáim. No, ők is aztán hoztak annyi finomságot! (hogy fokozzuk az élvezeteket: többféle rétest, befőttet, gyümölcsöt, töltött káposztát...nem is folytatom; ne haragudjatok, de totál kajás vagyok már megint, és a puszta élményt is öröm megosztani másokkal :)) Szóval rég volt ilyen jó a hangulat.

Ma megyek a védőnénihez, csak nem tudom hányra, így még előtte fel kell hívnom, mert elfelejtette beírni a kiskönyvembe...

Na, halljátok, ez a szegedi-kismamás-influenzás-történet engem is felzaklatott egy kicsit. Csak akkor megyek valahova, ha nagyon muszáj.

Katica, örülök, hogy kezd helyreállni a rend, további kitartást kívánok! Anyukád ugye jobban van?

A pompos az jóóó!! Az egyik nagymamámnál is nagy sláger. Sokszor jobban is esik, mint egy pizza.
A sószegény diétát szerencsére egész jól bírtam az elmúlt két hétben. Nem tettem se a rakott krumpliba, se a rakott babba, és így is minden finom volt, bár gyanítom, hogy nálam nem a só okozta a többletet. De az édességet visszafogtam, így az itthoni mérlegünk nem mutat súlygyarapodást. Kíváncsi vagyok, mit mond ma a védőnő.

Kép
erusverus

Nóri, Lara: a 'ribiről': kezdem látni a fiúgyermek előnyeit :)
amúgy az is biztos akat valami drága cuccot, aminek csak a dobozával játszik, ezt nem úszom meg :)

olyat észrevett vki, hogy gyorsabban zsírosodik a haja? Nekem elég száraz volt előtte, 5-6 naponta elég volt hajat mosni - ha most eddig várok, úgy nézek ki, mint egy csoffadt mosogatórongy (ma is ez a helyzet :oops: )

boruska

Erusverus: rendesen megéheztem a kaja-felsorolásodtól! A sütőtök kivételével mindből bírnék most is enni :) A gomba recept érdekelne.
zuzmooo

Oké, megy a recept a postafiókra! ;)

Kép
erusverus

Szép jó reggelt mindenkinek. :)

Én is vagyogatok, bár olyan érzésem van, mintha bujkálna bennem valami betegség. :?

A hétvége nekem is zsúfolt volt. Pénteken ugye okmányiroda, szombaton jött az egyik volt kolléganőm, barátnőm Kecskemétről és vele találkoztunk. Ember, ment éjszakára dolgozni, így egyedül voltam este. Vasárnap délelőtt kozmetikus utána meg elkísértem férjecskémet egy edzésére, mert ugye szombaton lesz a verseny. :shock: Örüljön mindenki, akinek nem küzdő sportol a párja.

Haza felé jövet pedig bementünk a III. kerületben egy pékségbe. Olyan finom mandulás-csokis kis kalácsuk van, hogy csuda. Olyat ettem most reggelire, finom meleg kakaóval. Nyam-nyam.

Ez a Nóri féle étel nagyon jól hangzik, nem is hallottam még róla, de szerintem a héten meg fogom sütni. :wink: :wink:

Katica: örülök, hogy jobb a kedved!!! :D
Vendég

Erusverus, hát igen, hallottam a szegedi kismamáról, aki az intenziven van. Ezzel a hírrel most rendesen paráztatják a népeket. Arra lennék kiváncsi, hogy a h1n1 előtt senkinek nem volt az influenza miatt szövődménye? Szerintem volt, csak nem volt benne a tv-ben.
Azért az igazat megvallva én is gondolkodóba estem, hogy legalább a gyerekeket oltassuk-e. Az oviban rákérdeztem, hogy a csoportban hány gyerek oltását kérték. Kiderült, hogy az egész óvodában 1 gyereket oltottak be.
lara

Kismaki: a férjem most tervezi, hogy újra elkezd kickboxozni. :D Mondjuk ő csak hobbi szinten.

Kép
erusverus

Erusverus: én férjem is csak hobbi szinten csinálja, mármint állítása szerint. :)

Ő a K1 egyik fajtáját az MMA-t csinálja, amit most ketrecben űznek, vagyis ketrecharc a szép magyar neve. Hát a kick-box sem jobb az én véleményem szerint. :?
Vendég

Lara, igen, ez nekem is megfordult a fejemben, hogy a "régi" influenza miatt soha nem volt ekkora pánik... Jó, lehet, hogy az új típus az komolyabb, de a réginek is lehettek komoly szövődményei. És akkor nem féltették annyira az egyébként gyengébb immunrendszerű kismamákat?
Nem a még nagyobb összezavarás miatt írom: Férjem édesapja (orvos) rákérdezett az egyik szegedi infektológus ismerősénél, hogy ő mit gondol a kismamák oltásáról. Ő ebben az esetben a családtagok oltását javasolta, a kismamáét nem. A gyerekekkel kapcsolatban is azon a véleményen vagyok még mindig, hogy én beoltatnám, ha már pl. óvodás.

Kép
erusverus

Az én exem Kempozott. Elég keményen versenyzett is... :roll:
Nem jó kempós barátnőnek lenni.... Még élvezte is, hogy szanaszét ver/ik. Legalább ő ritkán veszített. De a vérző orr és egyebek... :(
Nagyon nem volt jó!
Vendég

No, az a ketrecharc számomra nagyon ijesztően hangzik, nézni meg nem is bírom, egyébként a tv-t is elkapcsolom, ha bokszolnak vagy valami hasonló megy éppen. Férjem miatt csak azért aggódom, mert a bal kézfejében van egy platina csavar az egyik nagyon picike csontban (sajka). De futni nem akar, mert az szétviszi az izületeit, az uszodában összeszedhet valamit (pedig imád úszni), a mindennapi kerékpározás meg nem elég neki. :) Csak csinálja, amihez kedve van, én is úgy mennék pilítesre...

Kép
erusverus

Már most ki vagyok művelve a küzdősportokból. Kemporól is hallottam már, az sem semmi.

Szerintem senki nem szereti nézni, hogy megpróbálják megverni a párját. :shock:

Mindegy, izgulok egyet szombaton aztán remélem egy ideig nem lesz verseny. :wink:
Vendég

Pilítes, ja... Pilates. :)
Erről jut eszembe, képzeljétek, én még csak kb. 5 éve élek Szegeden, de már az első évben észerevettem, hogy kezdem átvenni az ö-zést, pl.gyerök Pedig alig hallottam valahol ehhez hasonlókat,max. csak akkor, ha a boltban egy idős néni mellett álltam.
Vicces, de nekem tetszik. :)

Kép
erusverus

Kicsi OFF.

Reni: Most garázdálkodtam az iwiw-en és megkukkantottalak. Láttam, hogy ismered a Budai Juditot, Pál Évát, meg Michnyóczki Andit. Mind a hárman osztálytársaim voltak Mezőkövesden a Szent Laciban. :D
Vendég

Jo reggelt mindenkinek!
Na, latom, a hetvegi nagy csend kezd megelevenedni!
Mig olvasgattam a reggeli termest, pucultam a kis fott kruplimat. Hat, szivesebben ettem volna a felsoroltakat, de ahhoz kepest nem is olyan rossz igy so es minden nelkul. Mondjuk nekem kezem- labam nem annyira vizesedik, hanem a pocakom, es feltem, hogyha meglatja a doki, amikor jovo heten uh-t csinal, so mentes dietara fog, amit mar vegkepp nem ertekelnek a szobafogsag melle. Raadasul szuleim hajnal ota sutnek- foznek a konyhaban valami nagyon finom illatut, de meg se kerdeztem, mit. Majd holnap erdeklodom....
geri79

Megyek, eltakarítom a tegnapról maradt romokat, aztán 13h-ra mehetek a védőnőhöz.

Szép napot mindenkinek!

Kép
erusverus

Erusverus, az én férjecském hokizik. Volt már néhányszor sérülése, amikor eltalálta a korong, de amúgy nem vészes. Jó sport, csak elég jól kell tudni korcsolyázni hozzá... Pilates: kedvencem, a várandósság előtt gyakorta űztem itthon, azóta nem mertem, mert a csaj, akihez ragaszkodok, csak mostanában írt a várandósság alatti gyakorlatokról. Tényleg, azoknak akár már neki is ugorhatnék!

Nóri, szerintem nem ciki koraruhát adni a játékbabára, bár azok sem épp olcsók. A varrás lenne a legtutibb, de pl. sajna én sem tudok varrni, így gyerekkoromban is a játékbabáim mindig valami göncben voltak, általában egy anyagdarab volt rájuk tekerve. :lol:

Boruska,
nem akarlak elkeseríteni, sok fiús felesleges vacak is kapható, a fiúknak is vannak mindig aktuális heppjei, amit legkésőbb ovis korban jól át bírnak venni egymástól. És sajna a legtöbb valami harcos dolog (én azokat nagyon nem pártolom, nem szeretem, maradnék max. a fakardnál...)

Vicky, Bori már elég nagy volt, két éves már elmúlt, amikor fülbevalót kapott, orr-fül-gégésszel szúrattuk a fülét. Szegénykém hozzá volt már szokva a lefogáshoz, de leginkább az nem tetszett neki, a szúrás nem volt különösebben vészes. És az nekünk is jó volt, hogy ha gondunk adódott volna utána, lett volna hová visszamenni. De jó, hogy felvetetted, ezt meg kell előre beszéljük férjecskémmel, hogy akarjuk-e hazajövetel előtt ott berakatni. Köszi!

reggeli: sült kolozsvári szalonna kenyérkével, teával. :roll:
Ja, megint mérlegeltem, bár az itthoni mérleg nem híres a pontosságáról, s képzeljétek, eszerint már 4,5 kilónál tartok! Életemben nem voltam még ilyen "súlyos"!!!!!

És még egy jó hír: 1 órára megyek a pszichológushoz! Az oviban megbeszéltem, hogy maradhat ma ott Borka, pénteken nagyon ráijesztettem az óvónőkre, így nagyon támogatnak... :roll:

Megyek főzni, paprikás krumplit terveztem mára. Késő délután megyek nődokihoz, talán este még vissza tudok nézni, s mesélek.
ktc

Küzdősportok: Az én exem is Kempo-zott, csak mikor beindult a testépítős "karrierje" nem igazán volt szép látvány a színpadon amikor tiszta kék zöld folt volt úgyhogy utána alább hagyott ez a szenvedélye.

Kismaki! Akkor biztos tuti, hogy téged is ismerlek. Én is oda jártam a Szent Lászlóba. Ha megtennéd, hogy bejelölsz iwiw-en akkor én is megtekintenélek :lol: Egyébként Pál Évi 1 utcával mellettünk lakik, Dica (Andi) ő mamám szomszédja volt Szentistvánon úgyhogy kiskoromban sokat játszottunk együtt mikor ott nyaraltam, Judittal meg együtt bandáztunk a játszótéren ifjú koromban :lol:

Hát a kajával nekem is kellene valamit kezdenem, mert ugye ez a 6 kg még éppenhogy belefér... Vissza kellene fognom magam.

Nóri! Ha jól emlékszem a táblázatban van egy oszlop ami a 24. heti hízást rögzíti. Ha nem jelent nagy gondot, megteszed, hogy beírod nekem ezt a 6 kg-ot, mert valamiért nem tudok belépni a gmail-re. Előre is köszike. :lol:

bellerreni
Eger

reggelt csajok,

vagyok, csak uszok a meloban :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

reni: akkor neked jó fejek, mert engem leb*sztak mult héten a 6 kiloért, hogy az sok, és max a 10 kg a megengedett :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Hahó!

Lara
nem tudom, ezt még nem hallottam, hogy 3.-nál gátvédelem. Majd megkérdezem.

Csipike
hát, nem irigyellek a tanulás miatt :roll: :roll: eljárásjogot én polgárjogból tanultam, brrrrrr. büntetőjogból nem, viszont magát a büntetőjogot szerettem.
munkaszervezés, nos nem hangzik túl izgin.

Boruska
nekem inkább kevésbé zsírosodik a hajam :lol: :lol: szebb lett a hajam és a bőröm is. hogy legyen valami előny is...
és igen fiúkra is lehet költeni rendesen :lol: pl a már itt is emlegetett bakugán golyó nálunk most a sláger. egy kis bizbasz golyó 2 eFt....és ezt gyűjtik :lol: :lol:
és igen, a harcos cuccok...én is megfogadtam anno, hogy ilyenjük nem lesz....hát van...fakard is, lézerkard is, még játékuzzit is kaptak vmi elvetemült rokontól :oops: :oops:
én sokkal jobban szeretem a társasokat, legot, amitől tényleg fejlődnek is. de azért akkor is tombolnak néha, ugrálnak a bútorról, vagy nekifutásból térden csúsznak a lakás parkettázott folyosóján...harci eszközök nélkül is :lol:

Reni
én is 6 kilónál tartok :roll:

ma megyek a dokibácsihoz, de csak este 3/4 9-re volt időpont....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Edit! Nekem kezd nagyon elegem lenni ebből a b.szogatásból, hogy ki mennyit hízott. Az ok, hogy ha hízol vagy 30 kg-ot az már a babának sem jó, de azért hogy max 10 kg-ot azért az túlzás. Kíváncsi leszek rá, majd hogy a védőnéni mikor terhes lesz megbírja-e állni, hogy ha valamit megkíván és ne egye meg... Ezt tanulták a könyvből ezt kell mondania, de amúgy nem hiszem, hogy túl komolyan veszik. Legalábbis nálunk nem úgy vettem észre, hogy nagyon komolyan venné. Mosolyogva mondta, hogy ez még belefér, de ennyi.

bellerreni
Eger

Babaruha: egy body 490Ft, egy rugi 2000Ft körül. Szóval kap egyet oszt kész. Nem komplett ruhatárat akarok neki. Varrni nem tudok, varrógépem sincs. A varrónő, ahova járok 800Ft-ért hajt fel egy farmert, szóval tuti drágább ha még anyagot is kell venni. De a koraruhát nem veszem meg még egy darabig. Már csak babonából sem! PONT :lol: :lol:

Melózni kell, de hányok tőle... HÁNYÓS SZMÁJLI!!!! :oops:
Vendég

Reni: a dokim hangsulyozza a 10 kg-t, és b*sztat, nem a védőnő...az 12kg-t engedélyezett... én sem értem, de már kezd elegem lenni :x :x :x

Edit

Kép
ézsóné

Ja nagypofájú dokik: amikor a nagymamám szült, feküdt mellette egy orvos nő. Aki lefitymálóan közölte, hogy az, hogy ki ordít szülés közben, csak intelligencia kérdése. A kedves doktornőtől zengett aznap a szülészet!!! :lol: :lol:

Lucával a régi öreg dokim 9kg-t engedélyezett. 3-at az első 6hónapra, 6-ot a maradék 3hóra.
Ebben még benne vagyok, mert most 4,5kg a hízás. Én Lucával 8-9kgt híztam, most olyan 12-re saccolok. Normál súllyal kezdtem. Tuti van rajtam hájacska is. Majd igyekszem intenzívebben sportolni szülés után. Nem leszek már 48kg, de az 52-55kg tartható lenne. Anyu 65kg-val ment szülni velem. 52-ről indult. Januárban születtem. Szeptemberben a szülés előtti szoknyáit hordta. Még nem is tudta, hogy 16hetes terhes a húgommal. Szóval szépen lement róla is. Pedig 30 fölött volt korban.
Vendég

én nemtom csajok, nem zabálok, nem falok, nem eszem tábla számra a csokikat, ennyi van ragad rajtam...mit vár a doki? körtét rágjak egész nap? vagy mi?

Edit

Kép
ézsóné

Sziaztok,
hát a zabálást én abbahagytam, már amennyit zabáltam...
Délelőtt kizárólag gyümölcsöt eszek, ebédre ebédelek rendesen, vacsira viszont csak nyers zöldséget próbálok magamba tömni... nem túl fincsi, de úgy tűnik hatásos lesz...
Mondjuk szombat este bűnöztem... 11 körül a párom és a haverja elkezdtek borozni, hogy elmennek kicsit szórakozni... így én is csatlakoztam (a buli otthoni részéhez), így ittam egy pohár vörösbort (Sangria 5%-os), és ettem hozzá finomságokat... Csináltam egy sajttálat (füstölt karaván, trapista, kék sajt, és camambert volt rajta) gyümivel (szőlő, alma, mazsola), magvakkal (dió, mogyoró)... nagy sikere volt a fiúknál is... és persze én is megettem a részem... Most nem tudom, hogy az 5%-os borocska vagy a sajttál volt a nagyobb bűnözés, de nagyon jól esett... :)
Remélem mire megyek a dokihoz (3 hét múlva) nem hízok semmit, mert megint jön a leb@szás...

Tud valaki valami jó helyet babamozira, ami nem túl drága, és jó a kép?

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi, valahol olvastam, hogy most ősszel ezekben a hónapokban az Oktogonnál lévő !d-s babamoziba 9000.- körül van komplett a babamozi

http://www.ujpestultrahang.hu/uj/main.p ... lo=oktogon

Edit

Kép
ézsóné

Átrendeztem a gyerekszobát, megrendeltem a maradék bútort... Már csak némi szekrényrendezés van és kész a hely Mimi baba ágyikójának. Azt csak karácsony után rakom össze, csak apára ilyesmiben nem számíthatok, szóval még kisebb pocakkal egyszerűbb volt. :lol:
Vendég

Úgy néz ki, hogy a hétvégén sikerült megállapodnunk a kislányunk első nevében. Frankó Barbara lesz. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Majd lesz második neve is, de ne akarjunk mindent egyszerre. :D

Ma voltam megint vérvételen, teljes vérkép és cukormérő ellenőrzés. Délután meg megyek a fogorvoshoz. Megnéztem a szülésfelkészítőt és le is fényképeztem a menetét, majd megpróbálom feltenni. Tényleg a második hét szerdáján van az első előadás és aztán hetente van még. És szülőszoba látogatások is vannak és megkérdeztem, nem kell rá feliratkozni. Szerintem én a jövő héten elmegyek a Vermes Gábor féle előadásra.

geri: A szívverés hallgatás tök jó lehetett. Nálunk apa kezére mindig abbahagyja a mocorgást. :)

kakti: Lehet kapni valami másféle sót, ami nem viszi fel a vérnyomást. A párom nézte a neten, mikor terhes lettem, mert nekem előtte elég magas vérnyomásokat mértek. Hátha szükség lesz rá. Hát mióta terhes vagyok még 120/80 fölé sem ment.

nóri: Ha jól emlékszem Boginak 1/2 évesen csináltattuk a fülbevalót, de nem piszkálta. Majd még meglátjuk. Nekem néger babám volt annak idején és még most is 50-es tipegőben van. Szerintem nem gáz.

beneildi: Igen, most már emlékszem, hogy őt ajánlották. Majd a felkészítőn megpróbálom megkeresni, hátha sikerülne vele szülni. Ma alig találtam meg a szülőszobákat. Még jó, hogy nem szülni mentem, nem is tudom, hogy idegességemben odatalálnék-e még egyszer. A szülőszoba látogatást két helyen is megkérdeztem ma, mind a két helyen azt mondták, hogy bejelentkezés nélkül is meg tudják oldani. Bár a papíron meg ez van, szóval nem tudom.

Védőnéninél én is elég régen voltam, majd felhívom és lemegyek hozzá szerdán.

erusverus: Én a nevek előtti névelőkhöz szoktam hozzá pesten, pedig otthon nagyon parasztosnak véltem. Most meg én is az vagyok. :D

boruska: Nekem is szebb lett a hajam és a bőröm is. Szerencsések vagyunk.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?