Új privát üzeneted érkezett!

Szegeny Mini-Gyuszi, mar most leroviditettem :oops:

A tablaban javitottam, de nem teszek fel ujat.

Pedig meg gondolkoztam is rajta, hogy milyen kis "dagi" baba, nem lett volna konnyu megszulni huvelyi uton.

KépKép
Kép
humanka

Nem vagyok itt egy napig és milyen csoda történik!

Sugi!
Nagyon sok boldogságot, örömöt és tejcsit kívánok!

Na csajok, nem gondoltuk volna, hogy itt beindul a babázás nálunk most, pláne hogy Sugi kezdi a sort. Ez azt jelenti kedves tábla elején levők, hogy nagyon közel vagytok ti is a pillanathoz, mikor szülőkké váltok!
Még el se hiszem, hogy megvan a topikunk első babája. Olyan hihetetlen! És milyen gyorsan meglett.
Humanka!
Köszönjük a táblát az első lakóval e kinti élethez.

Honey!
Tényleg jó lett a kép, de csak a hozott anyag miatt. :lol:

Most olvasok tovább, olyan izgatott vagyok… Ez szinte hihetetlen!!

a.m. is?

a.m. !
Nektek is nagyon-nagyon gratulálok és sok-sok boldogságot kívánok a nagyon régóta várt Gyuszikára!!

Humanka!
Sűrűn lesz dolgod így front környékén ezentúl úgy látszik. :D
Tehát mostmár mindenki rakja össze a kórházi pakkját, mert mi is elkezdtük. :lol: Olyan izgi, erre vártunk már mindannyian.

Tisztára felpörögtem. Mondtam a páromnak mi történt, egyből mondta, nézzem meg a lottószámokat (most kivételesen vettem) :lol:

Én is elpityeregtem magam a történet olvasásakor és a kép láttán. Köszönjük mindkettőt.

Bejci!
Neked is csini pocid van, és te is az vagy! De ki tudja meddig? :wink:

Nostawen!
Jó hogy tudtál jönni, pláne ilyen hírekre! Jó, hogy minden rendben veletek.

Márti!
Megint nagyon szépen írtál a babavárásról, mint mindig. Én is hasonlóan érzem, hogy ezt az érzést nem lehet elmondani amit mi átélünk babánkkal a hasunkban. Ezt érezni kell, mert olyan csodás.
Bár az igazat megvallva mostanában engem is megviselnek az éjszakák, mert nagyon fáj a csípőm, meg kényelmetlen már mindenhogy, de tudom, ez max. már csak 5 hétig tart, és akkor a csodát már a kinti világban élhetem meg.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

a.m. : GRATULÁLOK mini-Gyuszihoz :) nagyon szép baba:) Sok boldogságot és sok tejcsit kívánok!

olyan izgi :) vajon ki lesz a következő?????? szerintetek?

Kép
csehi77

Sziasztok!
eredetileg panaszkodni indultam, erre meg meghatodottan latom hogy micsoda csodas dolgok tortentek.

Sugi, Am nagyo-nagy gratulacio a kis csopsegekhez, sok-sok boldog pillanatot kivanok nektek!
Ugy nez ki a fiuk beindultak...
Fantasztikus, hogy mar itt tartunk!

HAt hozzank is elerkezett a hidegfont... Iszonyu volt az ejszaka, ugz gorcsoltem, hogz az nem igaz. Tarsult melle, hanzinger, fejfajas, ugyhogy egy szemet nem aludtunk. Mondjuk tarsult ehhez meg egy kisbaba szuletese is. A baratnom ugyanis a front hatasara a tegnap szult, sajna neki nem ment olyan konnyen. Termeszetes uton indult be a szules, burkot fakasztottak, mikor ot ujnyira megnyilt. Erre a kicsi csaj annyira elkezdett sietni kifele, hogy a kis kezecskeje a feje melle kerult es beszorult, vagyis elakadt. A doki azt mondta, hogy se be se ki. Es hogy nagyon gyors csaszira van szukseg. Termeszetesen mi nem is laknank gyergyoszentmikloson, ha minden normalisan mukodne a szuleszetunkon, nem volt altato orvos ugyanis szabadsagon van, ugyanugy mint a csajszika orvosa. Erre kitalaltak hogy a bennrekedt babocat, a kinokat atelo anyukaval egyutt atszallitjak a Csikszeredai korhazba, ami ide 60 km-re van. Vegul is nagy torturak aran atjutottak a masik szuleszetre, ahol megcsaszaroztak es hala istennek jol vannak mind a ketten. Igy megszuletett Szekely Sarolt 2890 gr -al, szinten 37 hetesen.

Szoval babaeso volt a het vegen.
Tenzleg kerhetnek en is egy mobilszamot, hogy ertesiteni tudjalak, ha Reka ki akar bujni?

szisziKép
sziszi7

Honey, gyonyoru a keped.

szisziKép
sziszi7

a.m
Gratulálunk miniGyuszi érkezéséhez!!!! Nagyon sok boldogságot Nektek!!
Tüneményes a kisfiatok!!! Olyan jó végre ilyen picibaba fotót látni!!!

anyooka
Mivel mostanában kicsit hanyagolja a legot viszont egyfolytában a mesekönyveit lapozgatja így Anna és Peti- Játszunk együtt részét és még egy másik nagyon szép mesekönyvet vettem Heninek.
+egy készletet kap,12 háziállat van benne…
És mostanában a babáival játszik rengeteget (van neki 4 így abból nem kap többet)…viszont gondolkozom még valami kis babáskiegészítő dolgon….
Ennyi már bőven elég lesz…..de úúúúgy imádok gyerekjátékot venni!!

Bejci,Bagzerka
Igenis csini a pocakotok!!!

Nostawen
Nagyon ügyesen kihúzod a heteket!!

Sarkantyuka
Én az elmúlt hetekben,napokban nagyon vártam,hogy a babám megszülessen…most olyan furi érzésem van,hogy még szeretném kicsit ezt a szoros együttlétet kiélvezni!!
Elérzékenyülés a múlt héten többször volt,hogy előre meghatódtam az érzéstől milyen lesz ha Emmát először megpillantom. Annyira várom!!!
Nekem szerencsém van, páromat van, hogy elkapja a nagyon csinálhatnék és akkor szuper hatékonyan és sokat segít!!

Humanka
Jól hangzik a romantikus este!! Gratula Nektek az évfordulóhoz.
Igen,már nálunk is van ilyen moziterem…

Sziszi
szerencse, hogy barátnőd és babája is rendben.
holka

300 napnál nem régebbi házasságit kell kérnem...
Aki már intézte légyszi segítsen! Mit kell magammal vinni????
holka

sziszi7: gratulálok a barátnődnek, szegény jól megszenvedett. Nem semmi ez az egészségügy. De a lényeg,hogy jól vannak.És te ,hogy vagy? Ilyen éjszaka után gondolom nem túl jól:( Lehet,hogy ma már te is babázol? :)
Az én számom: 0620/497-9793. Engem is hívhatsz nyugodtan bármikor,állandóan be vagyok kapcsolva.

honey: csodaszép kismama vagy. Gratula.

humanka: gratulálok az évfordulóhoz. Szép estétek lehetett :)

Kép
csehi77

jaj, de kis formás ez a miniGyuszi :)

anyoooka :)
Nándinak kissátrat hoz a kistesó és egy csomó Thomasos matricát.

holka :)
Nekem anyós intézi, igy irnunk kellett meghatalmazást neki, ha te intézed, asszem csak személyi igazolvány kell.

Humanka :)
grat az évfordulóhoz, hü, micsoda romantika. Nálunk sztem még nincs ilyen luxusmozi. :roll:

sziszi :)
ooo, szegeny baratnod, ez azert eleg durva :shock:

na, pusz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Csehi, bizom benne, hogy nem fogunk ma babazni, meg minim egy hetet jo lenne egyben maradni, akkor toltjuk a 36 hetet. Hogy hogy vagyok hulla faradtan, forog a gyomrom, es folyton boghetnekem van, hol oromomben, hol mergemben, hol nem tudom miert. De itt vannak az iker lurkoim ugyhogy muszaly fittnek lennem.

VAn egy idiota kerdesem. HA megrepesztik a burkot, es elmegy a magzatviz, utana a baba mennyi ideig van biztonsagban, tud szuszogni?Ezen agyalok mar orak ota

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Holka!

Nekem nem kellett kérnem, mert Pécsett születik a baba és itt is kötöttünk házasságot. A két anyakönyvi iroda meg pont egymás szomszédságában van. Remélem az anyakönyves nőci nem tévedett, izgulok azért kicsit miatta. :D

Humanka!

Aztamindenit! Ez aztán a szuper évfordulós ünneplés! :D Irígy-irígy. :lol:

Sziszi!

Szegény barátnőd. :( De az szuper, hogy a babának nem lett baja!

Bennem is megvan ez a kettősség, hogy nagyon szeretném már látni Ákos babát, a kezemben tartani, hallgatni a kis szuszizását, de annyira jó pocakosnak lenni, hogy maradnék még így sokat. :) Tegnap a gólyahírek hatására elbeszélgetést tartottam a kicsimmel, de hiába koptattam a számat, úgy tűnik, neki jó bent, maradni akar. :D

Reggeli és irány az NST. Délután jövök még!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

sziszi:remélem jobban leszel, és nem szülsz még a héten. Drukkolok neked. A kérdésed nem idióta, engem is érdekelne, de most próbáltam rákeresni a neten, de még nem találtam semmit.
Azért még próbálkozom. Te pedig pihenj amennyit csak tudsz.

Kép
csehi77

Sziszi!

Nyugi, a magzatvíz folyamatosan újratermelődik, míg bennt van a baba, de burokrepedéstől (akár spontán, akár a doki csinálja) számított 24, max. 48 órán belül meg kell születnie a picinek, a fertőzésveszély miatt, legalábbis úgy tudom, nálunk ez a protokoll! De Holka biztos tud pontos infót!

Márti
borossné becz márta

Sziszi!

Szerintem nem a burok repedéssel kezdődik a baba igazi lélegzős életszakasza, hanem azzal, ha már kibújt. Amég el nem vágták a köldökzsinórt, a bébi kap még oxigént azon keresztül, tehát nem hiszem, hogy bármilyen gond lenne a burokrepedés miatt. Meg aztán szerintem, olyankor még bőven marad, nyák, folyadék a kis légzőrendszerében, ami a szülőcsatornán áthaladva kipréselődik belőle, utat nyitva ezzel az igazi légvételeknek. Nem véletlen, hogy a születés után várják az első felsírást a babáktól.
A burokrepedés inkább a fertőzések miatt számít, onnantól asszem 12 órán (?) belül illik megszületni a babáknak, hogy tuti ne szedjenek össze az anyukák semmilyen fertőzést.
De ez csak az én véleményem, lehet hogy tévedek. :D

Monee

monee85

Azt olvastam valahol, hogy a burokban szuletes nemcsak kivaltsagot jelent a babanak (reg csodagyereknek tartottak, azt aki burokban szukletik), de allitolag az anyukanak is nem annyira fajdalmas a szules, ugyanis a baba csontjai nem nyomjak itt ott. HA ez igy van akkor miert fakasztanak burkot?

szisziKép
sziszi7

Istenem, micsoda csodálatos hírek!!!

Am. és Sugi hatalmas gratula!!! Nagyon sok örömet és boldogságot nektek és jó egészséget a babáknak!!!

Netti: örülök, hogy előkerültél!! Nekem is a 37. héten kell visszamennem a dokimhoz, és azt mondta, csak a 38. héttől lesz NST. (ha egyben leszünk addig :P )
Ja és "szuper" a dokim közölte, hogy szept. 17-21 között külföldön lesz :x :twisted: :evil:

Itt Győrben sem kell annak anyakönyvi kivonatot vinnie, akinek itt születik a babája és itt kötött házasságot.

Nagyon csinik a pocakfotók!!!! Nagyon helyes kismamik vagytok! (hogy honey +15 kg-ja hol van??? nos az egy 100.000,- Ft-os kérdés, én nem találom a fotón)

Kép
dorka78

Kép
Kép
sarkantyúka

Monee

monee85

Sziasztok!

Hú, micsoda hírek! :lol:
Gratulálok A. M-nek és Suginak, sok boldogságot, jó egészséget kívánok!
Vendég

Jó reggelt! :wink:

Na mi van! Újabb baba? :lol: :lol: Csak vicc volt! Bár azt álmodtam, hogy éjjel születettt még egy baba... de nem árulom el, hogy kié :twisted:

Holka: Nekünk vidéken volt az esküvőnk, múlt héten hívtam fel az anyakönyvvezető nénit, aki emlékezett ránk és az esküvőnkre, így csak a címünket kérte el telefonon. Szóval személyesen be sem kellett mennünk, hanem postán elküldi!

Sziszi: Húúú, nem semmi a barátnőd sztorija! Azért ez -is- elég durva. Csak 1 aneszteziológus van 1 kórházban???

Humanka: SZép estétek lehetett!! Gratulálok az évfordulóhoz! Hú 10 év megismerkedéstől.... az még gombócból is sok!! Még nagyon sokszor tizet kívánok!!! A tábla pedig tuti!!

És akkor jelentem: az utazóágyon kívül mindent megvettünk :lol: :lol: asszem...
BAbakocsi miatt külön boldog vagyok, mert 89.000,-Ft-ért vettük meg az eredetileg sokkal drágább álomkocsinkat! A miénk narancssárga-szürke, de a neten csak a piros volt lefényképezve minden kiegészítővel. Szóval ezért van a több szín...
Tudom, hogy most mindenki inkább babafotókat nézegetne, de mi még csak most jutottunk el a babakocsi megvételéig, és annyira örülök neki, hogy teszek fel képeket... ha nem baj...

Kép Kép Kép Kép Kép
Bocs, ha sok voltam... :oops:
Vendég

Bejci: Igen csak egy aneszteziologus van. Igy ha o szabadsagon van akkor nagy gaz van mert nincs helyetese. Nem leanyalom itt betegnek lenni :(

szisziKép
sziszi7

Holka!

Nagyon jó, hogy kérdezted, sokszor eszembe jut, de még nem intéztük el a házasságit.

Attól tartok, minden anyakönyvi hivatal másképp intézi: most hívtam a III. kerületit, itt hétfőn és csütörtökön van csak ügyfélfogadás, érkezési sorrendben :evil: (nem időpontra), személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges hozzá. Megkérdeztem, sokan szoktak lenni és sokat kell várni :twisted:

Kép
Kép
sarkantyúka

Ma fáziskésésben vagyok.

Bejci!
Szuper a kocsi! Milyen márka?
Én is úgy keltem reggel, hogy vajon van-e újabb baba :)
Be is vagyok ijedve, hogy mi még sehogy sem állunk. Majd ma összerakjuk a kórházi csomagom, a héten meg a Babáét.

(Képzeljétek, még mindig nincs kompromisszum név-ügyben. Az én Picilányom egyelőre csak Baba. :( )
sarkantyúka

Szép jó reggelt!

Az egész elszállt amit írtam... :evil:

Bejci, nagyon szép a babakocsi, a kiegészítők! Örülök, hogy megvagy vele elégedve, kedvedre valót találtál.

Humanka, gratulálok a 10. házassági évfordulótokhoz!

sziszi, nem gyenge, ami a barátnőddel történt! Hála az égnek jól vannak.

Holka, nem értem miért kérnek 300 napnál nem régebbit? MIkor mi is megkérdeztük, néztek ránk hülyén, hogy honnan vettük, ez badarság. De úgy látszik ez is kórháza válogatja?Mindenesetre sajnálom, ha újat kell kérnetek, ez is csak plusz hajcihő.

sarkantyúka, hangulat, depi és agresszió ügyileg dettó!Egy kicsit azért megnyugodtam, azt hittem ennyire "elromlottam". egyik nap tök happy vagyok, másik nap meg mindenkibe belekötök, olyan hülyeségek miatt.

Nem is meséltem nektek: az unokatesómnak is meglett a babája, egy kicsit túlhordtam, majd két héttel, 4 kiló 62 dkg és 62 cm-es lett! :shock: :shock: És természetes úton szült. Le a kalappal.

Másik hírem, hogy párommal úgy döntöttünk, összeházasodunk. Ezen a héten, pénteken. Csak polgári esküvő lesz, majd ha lesz pénzünk, lagzi.

Monee, nem is mondtam, hogy te is milyen csini kismami vagy! Tök jó, ahogy összeraktad az egyes terhességi héten készült fotóidat! :wink:

Alíz

KépKép
roni0422

Roni: nagy gratula az elhatarozasotokhoz :wink: Legyetek nagyon boldogok, es varjuk majd az eskuvoi kepeket !!! :lol:

KépKép
Kép
humanka

Bejci: nagyon klassz a babaverda, szerintem is jobban nez ki a narancssarga :wink:

KépKép
Kép
humanka

ROni garatula, es nagyon sok boldogsagot!

szisziKép
sziszi7

Roni!

Sok boldogságot!

Sziszi!

Az én dokim azt mondta, a csoda az volt, ha egyáltalán életben maradtak a burokban született babaák! Sok meghalt közülük!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Nagyon formás baba Mini Gyuszi! :D Köszönjük apukának a részletes beszámolót!!!

Eszike. Én kifejezetten homeopátiás doktornőhöz járok, ő így mondta nekem a golyócskák adagolását:
35 . héttől Caullophyllum C12 napi 2-szer 5 golyócska + napi 1 pohár málnalevél tea
Fájások megindulásától félóránként 1x5 golyócska Arnica D200 vagy C 30-ból a tolófájásokig + a szülés után 6 órával is 1x5 golyócska.
Cimicifuga C30 10 percenként 5 golyócska = Oxitocin

Anyooka, nálunk biztos, hogy valami autót hoz a kistesó :D . Meg Bartos ERika: Zsákbamacska c. verseskönyvét (ő írta az Anna és Peti sorozatot is, de abból már 4 rész megvan, a többi meg még csak előjegyezhető)

Sziszi7, én épp ezért maradok a dokimnál, mert ő aneszteziológus is, és bármikor ad be EDÁ-t ill. tud altatni, ha szükség van rá..... de tudom, hogy ez nálatok nem így van, sajnos.

Házassági anyakönyvit nekem elfogadják az eredetit, bár nem Győrben volt az esküvőnk, sőt, inkább fénymásolatot kért a szülésznőm, nehogy elvesszen az eredeti... de szerintem ez csak azért van, mert fogadott szülésznőm van...
Amúgy minden városban és kórházban máshogy állnak ehhez a dologhoz is... mint minden máshoz.
Ja, és Győrben csak baba-mama szoba van... Szülés után 2 órával betolnak a kórteremben, megkapod a gyerkőcöt is és azt csinálsz vele, amit akarsz... ha normális csecsemőst fogsz ki, segít, a bunkóbbja nem... :?

Roni, sok boldogságot kívánok! :D

Na, megyek gyerkőcözni + készülünk az ovira + a kistesó érkezésére...

Kép
Kép
netti77

Sarkantyúka: Te már választottál nevet? Mert nálunk ugyanez volt, hogy nem tudtunk megálllapodni, aztán a végére csak az lett, amit én szeretnék már régóta. Ne hagyd magad!!!!! :twisted: :twisted:
(AMúgy a babakocsi CAM, Comby Family) )

Humanka: Köszi a kocsi dicséretet! :)

Roni: Nagy nagy gratula az esküvőhöz! AZért vannak még nagy dolgok a baba születése előtt is!! :) Nagyon sok Boldogságot kívánok Nektek. Az unokatesódnak pedig grat a kisbabájához! Nem kis teljesítmény!
Amúgy a hangulatingadozások miatt ne aggódj, én dettó ugyanilyen vagyok, csak az enyém annyival rosszabb, hogy bár régen sem volt sok türelmem, de most meg semmi!! Ha a férjem nem ugrik az első szavamra, akkor már kiabálok! Pedig nem szeretném, ha Bianka arról ismerne meg, hogy "ez az a nő, aki állandóan kiabált".... :?
Vendég

jóreg csajok!
holka:I.kerben kötöttünk házasságot, és telefonon elég volt felhívni őket, és kipostázták.az tény h. vagy 3X kellett felhívni őket,míg végre télleng...de megtörtént.
human:gratu az évfordulóhoz
roni:tök supi a döntés! :D
bejci:klassz a kocsi.
én egyenlőre tök jól vagyok, nem tudom h. még van-e olyan itt közülünk, akinek még nem volt semmi görcse meg semmi....néha a hüvelyemen érzek apró nyilalást, ez a max..

Kép
winona

Humanka!
Én is gratulálok az évfordulótokhoz!

Holka!
Nem tudom, Pesten hogy működik, de nálunk a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy aki itt Kméten kötött házasságot, akkor az eredetit kell vinni, és csak azoknak kell hiteles másolat, akik máshol kötöttek házasságot mint ahol szülnek. Pl. Félegyházán szülök, de itt Kméten mentem férjhez. Azt nem tudom, mit kell vinni, de azt mondani kell ha kéred, hogy a baba születéséhez kéred a másolatot, mert csak így ingyenes, amúgy minden esetben fizetni kell érte.

Bejci!
Ne csináld ezt!!! Ki az? ???? De már a baba is megvan? És közülünk valaki és nem árulod el? :evil: Ne légy ilyen! Irgum-burgum.
Klassz a járgány.

Sarkantyúka!
Lassan nem ártana, ha meglenne a pici neve, azt mégse írhatják majd az anyakönyvi kivonatára, hogy „baba”. :D

Roni!
Esküvő? Most pénteken? Hogyhogy ilyen hirtelen? Gratulálok hozzá, és legyetek nagyon boldogok! Bár ha meglesz a manó, akkor dupla öröm lesz.

Csajok!
Nem tudom, mit csináljak. Olyan rossz érzés fogott el a dokim iránt. Már korábban is volt, hogy egyszer-kétszer flegma volt, de most komolyan elgondolkodtam mit csináljak. Múlt hét kedden voltam nála a magánrendelőjében, akkor se volt túl beszédes kedvében. Már korábban mondta, hogy 21-től szabin lesz 29-ig, legutóbb mondta, hogy igazából már mától szabin lesz 2 hétig, a kórházba se megy már be. Erre ma az NST után (mert ma voltam először) összefutottam vele, és neki is megmutattam az eredményt. Mielőtt még összefutottunk, az általa kinevezett helyettesnek megmutattam, azt mondta, hogy hú ha, találkozzunk a 3. emeleten, mert azért vannak komoly keményedések is. Sokára felért, megnézte még egyszer, és mondta, hogy megnézi a méhszájat, mert korai lenne még a szülés, bár azért nincs ilyen veszély. Szerencsére teljesen zárt vagyok (szokásos 2000), de azért szedjek magnéziumot a 37. hétig a biztonság kedvéért.
Ja, a saját dokim meg megnézte az eredményt, és azt mondta, hogy ez teljesen jó. És látja, megtaláltam a kollegát. Ezek után mit gondoljak róla? Az egyik doki azt mondja, hogy elég durva keményedések is voltak, a másik, minden rendben. Kinek higgyek? Pedig azért választottam ezt a dokit, még rögtön a legelején mikor kiderült, hogy az a doki, akihez nagyon régóta jártam, hogy már nem vezet le szülést valószínű (ami mostanra biztossá vált), mert azt halottam róla, hogy itt helyileg nagyon jó szakmailag. Viszont az utóbbi időben nem bízom meg benne. Mi lesz szüléskor? Akkor is ilyen lesz, hogy „jó itt minden”, és lehet hogy közben meg nem is tágulok rendesen vagy valami. Tudom, nem így kellene felfognom, de megfordul a fejemben, hogy ott akkor, helytáll-e és kellő biztonságban leszünk-e a babával ha szülünk?
Másoktól hallottam, hogy ez a helyettes doki nagyon rendes és körültekintő. De most váltsak pár héttel a szülés előtt? Mit csináljak szerintetek?
Amúgy érdekes volt az NST, mert nem akart mocorogni a drágám, már mindent csináltam. Simiztem, hasonlók, amire egyszer csak lerúgta az egyik tappancsot. Tök vicces volt. Amúgy 1 hét múlva kell mennem újra.

Bocsi ha hosszú voltam, de most nagyon foglalkoztat a doki kérdés.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jaj, még eszembe jutott valami. Gondoltam, a 36. héttől elkezdem én is inni a málnalevél teát, de én homeos szerek nélkül. Viszont ha most magnéziumot fogok szedni (mert most is keményedek rendesen, érzem), akkor a kettő „nem üti ki egymást”? Nem befolyásolja az egyik a másikat? Mert ugye a Mg a keményedések ellen van, a tea meg pont hogy a tágulást segíti elő. Akkor ne igyak teát a 37. hétig? De mi van, ha erősödik a keményedés, ne adj isten elindul a folyamat, én meg tök zárt vagyok és leszek? Valaki segítsen!! Légyszi.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Luca örülök, hogy jól vagy és, hogy újra benézel Hozzánk!!

Humanka gratulálok az évfordulóhoz!! Ja és tök jó a tábli! :)

Roni ez szuper!! Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!!! Unokatesódnak is gratulálok! Szép nagy babája lett!!

Bejci szuper jól néz ki a babakocsi!! Örülök, hogy már ilyen jól állsz!! :)

Anyooka annyira jó volt amit írtál felolvastam a férjemnek! Ugyanis Nálunk is tegnap készültek el a polcok és Nálunk is az okozott veszekedéseket!! De már nyugi van és Én is nekiálltam a mosásnak!! :)

Sziszi nem semmi a barátnőd története! Még jó, hogy végül jól sült el!! Sajnálom, hogy ilyen rosszak az ottani ellátások!

Pocifotók nagyon jók (Bejci, Honey, Bagzerka)!! :)

Szeder, Eszike?????????? Tessék bejelentkezni!!!

Lola?????????? Remélem minden ok!!

Na megyek főzni!!!

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!
Még egyben vagyok!

Hú de felbuzdult mindenki. Annyi hozzászólás van, hogy győzöm visszaolvasni, pedig tegnap este még ittvoltam.

Monee, Netti: köszi a homeos infókat. Holnap beszerzőkörútra megyek. (már megint csavargok)

Roni: gratulálok az esküvőhöz.

Nostawen: olyan jó, hogy jelentkeztél. Már nagyon aggódtunk. Szuper, hogy babóka még a pocakban van!

Engem annyira meghatott miniGyuszi története, hogy egész éjjel velük álmodtam!
Egy csomószor felébredtem éjjel, paráztam, hogy én is szülök (merthogy egy napra voltunk kiírva a.m-el), és a párom pont most éjjel nem volt velem.
Hajnalban 4 felé felébredtem, hogy görcsölök. De nem tudtam, hogy tényleg görcsölök, vagy csak beképzelem. Vártam-vártam. Leizzadt a tenyerem, néztem az órámat, számoltam a perceket. De semmi rendszer nem volt a fájásokban. És igazából nem is tudom, hogy a hasam fájt, vagy a beleim tekeregtek. Mert tisztára olyan érzés volt, mint amikor babot eszem, és tekereg a belem. (bocs) Még a vesémre is kisugárzott.
De kb. egy óra alatt elmúlt minden.
Aztán délelőtt voltam a védőnőnél elmeséltem neki, de azt mondta, hogy a fájások nem ilyenek, hanem kimondottan menstruációs görcsöket kell érezni.

De ekkor megint csak a.m-re gondoltam, aki utolsó bejelentkezéskor azt írta, hogy 20 perces görcse volt...
Paramami lettem, vagy mi a szösz???
Vendég

Agi en valtanek orvost. Mert ha bizalmatlan vagy akkor nem vagy nyugodt, az pedig negativ energiakat szul. Ahhoz, hogy a szulesnel meg addig is minden rendben menjen nyugodtnak, kiegyensulyozottnak kell lenned. Na de ha 21-ig megszulsz, akkor automatikusan a helyettes doki keze alatt leszel ami ok-s nem?

szisziKép
sziszi7

Ági! Együttérzek veled. Én is múlt héten helyettes orvoshoz kerültem, mert a dokim szabin volt. És az mondta a helyettes, hogy zárt a méhszáj (tehát C0). Közben már jópár hete az én orvosom szerint C3100 az érték.
Ilyen érdekességek vannak. Említettem a védőnőnek is, hogy milyen furi: nekem záródik a méhszájam! Azt mondta van ilyen, hogy egyik orvos úgy véli ez zárt, másik orvos úgy véli kicsit nyitott!
Érdekes dolgok vannak!
Nem tudom mit tennék a helyedben!

Ne aggódjatok kérlek, ha holnap nem jelentkeznék be. Be kell mennem a városba ügyeket intézni, vásárolni. Ha hazaértem nem tudom mennyire leszek hulla! De ígérem ha esetleg közbejönne a szülés, akkor valakinek fogok sms-t küldeni a táblázatból. Jó?

Amúgy én úgy ézem 20-án fogok szülni. Nem tudom miért, csak megérzés.
Azt is megéreztem, hogy lányom lesz!
Vendég

Sziasztok!

A.m.: Nagy gratula nektek is, látom kezdünk beindulni :D Mini Gyuszi nagyon helyes baba :D

Humanka: Jó a tábla!

Honey: szépen alakul a pocakod!

Netti: kitartást ehhez az utolsó néhány héthez! És tényleg gyere gyakrabban ;)

Bejci: Neked is jól néz ki a babalakod. :) Meg a babakocsitok is :)

Nostawen: drukk, hogy otthonmaradhass és már csak szülni menj vissza :)

Anyooka: én 3 napja szeretném összerakni a kiságyat, abszolút megértem, hogy "aggresszív" fészekrakhatnékod van, én közeledek már a kiakadási ponthot. De remélhetőleg holnap összerakásra kerül a kisszekrény, és az jó hatással lesz rám.

Sziszi7: barátnődnek jobbulást, nagyon durva, amit nálatok lévő viszonyokról írsz :?

Roni: gratula :):):)

Ági: nem tudok sajnos tanácsot adni, de egyébként azt vettem észre, hogy teljesen orvos függő, hogy mit hogyan ítélnek meg.

Kép
kistiggrincs

Rakok fel képet. Ez ma készült. 38. hét

Kép
Vendég

Netti!

Anna és Peti sorozatból már 6 db. megjelent, nekünk meg is van mind, imádják a srácok! A 7-8. előjegyezhető, én elő is jegyeztem, nálunk a 2 nagynak azt hozza a kistesó, merthogy elvileg szept. 1-jén meglelennek! A pici Thomas-os könyvet kap a legkisebbtől, az én fiaim ilyen kis könyvmolyok! :lol:

Anyooka!

Fészekrakás nálam is elindult, most is 1000 dolgom lenne, de reggel óta fájdogál (hol jobban, hol kevésbé )a pocakom alsó része, úgyhogy, bármennyire is nem akartam, kénytelen voltam 2db. Magnerottal pihire ítélnem magam, vasalás helyett. Most épp nem fáj, de du. rengeteg dolgom lesz, a többi mellett előre kell főznöm holnapra, mert flowmetriás uh.-ra kell mennem a kórházba 12.15-re és reggel már nem lesz ilyesmire időm, úgyhogy hosszú lesz a mai nap, de legalább most éjjel jól aludtam!
És ma nekem is türelmetlen napom van! Szegény gyerekeim!

Márti
borossné becz márta

Netti!
A Zsákbamacska című könyv az nekünk is megvan. Nagyon aranyos! :lol:

Ági!
Amíg magnéziumot szedsz, addig ne igyál teát, mert pont az ellenkezőjét csinálja. Én a 37. hét végéig fogom szedni a magnéziumot, aztán ha kihúzzuk addig, akkor elkezdem a teát. Ha elindul a folyamat, akkor úgyis fogsz tágukni. A tea szerintem nem sokat segít.

gwini

Sziasztok!

A.m.
Sok Boldogságot kívánok nektek! Gyuszi Baba gyönyörű!
Én is elpityeredtem a történeten!

Humanka: Gratulálok az évfordulóhoz!

Bejci: Nagyon szép kocsit vettetek!

Sziszi7: Szegény barátnőd, de minden jó, ha a vége jó!

Roni: Hát ez nagyszerű hír! Legyetek nagyon boldogok!

Ági: Egyszer én is éreztem ilyet az orvosommal kapcsolatban, egy magánrendelésen elég furi volt, alig szólt egy szót is, 5 perc alatt lerendezett, de valószínű rossz napja volt, mert következő alkalommal minden rendebn volt. szerintem, ha úgy érzed, nem bízol meg benne, keress mást, te és a baba vagytok a legfontosabbak, és hogy biztonságban érezzétek magatokat.

Mi ma voltunk az első Nst-n. Hát a kórházban elég ósdi gép volt, a nővér egy csomót kínlódott, mire a gép érzékelt mindent, kicsit kétségbe is estem, hogy minden rendben van-e, de majd a doki délután megnézi.
Uh eredményeim:
BPD: 88mm
HC: 327 mm
TAD: 96 mm
AC: 324 mm
FL: 72mm
Súly: 2943 g!
Egy héttel nagyobbnak vélte az uh, 36+1-nek. Hát kixócsit megijedtem, főleg, hogy már két baba is született, és nálunk nincs még minden teljesen kész!!!!

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

Most jöttem vissza a kórházból.. NST.. vizelet.. vérnyomás.. és végre visszajött a dokikám szabadságról..
Mondtam neki a fehérjét.. ami most is van a vizeletemben.. éééss képzeljétek, a vérnyomásom is magasabb már 140/89 , ami 150 felé nem mehet.. mert az már toxémia!
Úgyhogy megvizsgált és: bő másfél újjnyi méhszáj... és nézett magzatvizet is..
tudjátok
be kukucskált..
ami borzasztó érzés.. :( ... de tiszta még a magzatvíz..
viszont!!!
ha
csütörtökig nem születik meg Adél.. -amire állítólag van esélyünk!- szóval, ha mégsem, akkor csütörtökön reggel be kell feküdnöm a kórházba.. és pénteken reggel burokrepesztéssel indítva lesz a szülésem.. -aminek örülök nagyon-
hát én azóta nem térek magamhoz!!!
azért kell indítani, hogy a toxémiát elkerüljük..
Úgyhogy legkésőbb pénteken megszületik az én pici lányom Adél.. :)
Huh hihetetlen..
Mivel a két fiamat is indították, ezért tudom, hogy mire számíthatok.. nem volt könnyű menet.. de igen gyors szülés volt a fiúkkal... remélem Adélkám is hasonlóan fog születni..
Kérem, gondoljtatok majd rám !!!
Köszönöm.

szeder74

Huha Szeder! Te leszel a kovetkezo??? Sok Sok +++++++++

szisziKép
sziszi7

Márti, tudom, hogy összesen 6 része jelent meg, de az Iskolába megyek, az még korai nekünk, a lila (nem tudom mi a címe) megvan a haverjának és egyenlőre majd kölcsönkérjük.....
Ezért a verses kötetet kapja majd.
Gwiwi, már megvettem, beleolvastam és nekem is nagyon tetszik!! :D

Húúú Szeder, ez tényleg nagyon a finish!!! Max. eszike előz be!? Vagy ki tudja még...

Eddig nekem sem volt semmi problémám (a hátfájáson kívül), de ma fájdogál a hasam alja néha.... meg bekeményedett a hasam is.
De én még NEM AKAROK szülni!!!!! csak sajna ezt nem én döntöm el :D

Ja, én is rakok fel egy tegnapi pocakfotót:
Kép

Kép
Kép
netti77

Csini vagy a pocakoddal.

Petra!
Nyugi, meglesz minden. Ami az értékeket illeti, ilyenkor már annyira másképp nőnek a babák, lehet, ha holnap mennél UH-ra, megint mást mérne a gép.
Egyébként, így hogy most elkezdtem egy kicsit görcsölgetni, meg beton kemény a hasam, eldöntöttem, minél előbb összerakom én is a kórházi pakkom, de én még nem akarok szülni. Most pihire is ítéltem magam, pedig be akartam menni a központba venni egy-két dolgot, de most fontosabbnak tartom a pihenést.

Szeder!
Sajnálom, hogy még mindig van fehérjéd, meg a vérnyomás se ok, sok sok drukkot küldök, hogy péntekig minden rendben legyen! Nem semmi, hogy már nálunk is ennyire elkezdődött a babaeső. Péntekig azért ha tudsz, jelentkezz minden nap, hogy vagy.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Eszike lemaradt a legelejéről. Szóval csini a babalak és te is.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Sugi, A.m!
Szivből gratulálok nektek, nagyon jó egészséget és sok boldogságot kivánok a picikkel, picikhez. :)

Nagyon köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, és hogy gondoltatok rám, tuti az is segitett. ;)

Nagyvonalakban annyi történt, hogy csütörtökön elkezdtem sűrűn keményedni, és ez félelmetesen hasonlitott arra, amikor Lolát szültem, igy inkább bementem. Kiderült, hogy jól tettem, mert az nst fájásokat mutatott, amiknek hatására addigra már külső, belső méhszáj is kinyilt. Szerencsére az infúzió (24 órás bleeeeeeeeee), meg a nospa-pipolphen injekció megállitotta a folyamatot, és mivel azóta nem kezdődött újra, és nem nyiltam tovább, igy ma hazajöhettem. Szóval 2in1 maradtam, reményeim szerint még legalább 1 hétig (utána azt mondták, ha újra mgindul, már nem kell visszafogni, megszülhetem, mert elég érett lesz).
Amúgy becsült súlyunk 2770g, és a méhlepény is III érettségű... szóval a végéig tuti nem húzom már.

Most bocsi, hogy csak ennyit irok, de kicsit próbálok visszaszokni, a lányommal minél többet lenni, mert sajnos kicsit olyan, mintha elfelejtett volna... Mondjuk ennek előnye, hogy nem viselte meg lelkileg a hiányom (ez inkább engem visel meg). :?

Nostawen,
hát meg kell mondjam, eddig sem irigyeltelek, de most... Már tudom, min mész keresztül, és nagyon sok lelkierőt kivánok hozzá! Most már a végén járunk, egy hónap múlva múló nem éppen a legkellemesebb kategóriájú emlék marad... de a végeredményért megéri. :)

Puszi mindenkinek és kitartás Sugi és A.m első követőjének (meg persze a többieknek is)!!!

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!

Szeder, ejha!!!! :lol: nálad is begyorsultak ám az események!!!!! nagyon drukkolok Neked! Te leszel a következő?! :wink: Azért is drukkolok, hogy ne kelljen indítani, induljon magától!

Humanka, jó lehetett a tegnapi napotok! Gratula a 10 évhez! :wink: A mozi pedig, ahogy leírtad, nem semmi! Én nem tudok róla, hogy nálunk lenne itthon ilyen... :(

Sziszi, barátnőd sztorija nem semmi! :evil: Szegény!!! De az a lényeg, hogy végül nem lett semmi baj és minden rendben van velük!
A burokrepedést/repesztést én is úgy tudom, mint Márti...
Telefonszám. Csináltunk egy szigtitkos táblit, ha elküldöd az adataidat (név, mobilszám, emil cím) priviben nekekm akkor beteszlek Téged is és elküldöm Neked, így tudsz majd kit értesíteni ha esemény van!

Szeder, Neked is elküldöm a táblit szívesen és bele is teszlek, ha szeretnéd! (ha jól emlékszem Te sem vagy benn)

Holka, Minyu, Netti, köszönöm a segítséget tesó-ajándék ügyben! Az biztos, hogy Anna és Peti nálunk is lesz a csomagban... :P :)

Bejci, szuper a babajárgány! :) Áruld el, mit álmodtál, ki lesz a következő?! :wink:

Eszike, 20-a már csak 2 nap!!! Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a megérzésed! :wink: :lol:

Roni, gratula, sok boldogságot Nektek!!! :)

Ági, hű, ez nehéz dolog, amit írsz! Az nagyon nem jó, ha nem bízol a dokidban, így szülés előtt ennyivel! Viszont enyi idősen váltani... Tudom hogy ilyenkor már iszonyú nehéz, Dorkával én is eljátszottam a dokiváltást, csak én már 38 hetes voltam. Nagyon nagy mázlim volt, hogy sikerült, hogy elvállalt - egy hét múlva meg is szültem. Viszont azt a napot, amikor kiderült, hogy semmiképpen nem maradok a régi dokinál és nem tudtam, hogy hol/hogy fogok szülni - csak császárral szülhetek - nem kívánom senkinek...
Nem mondom, hogy válts, azt se, hogy maradj nála, ezt Neked kell érezned. Nekem bejött a dolog 4 éve, de akár rosszul is elsülhetett volna.

Márti, ugyanígy ébredtem, mint Te! Eddig nem görcsöltem, néha picit keményedtem, de reggel 2 magnét be kellett vennem, mert elég rendszeresen volt mensiszerű érzésem. Szerencsére elmúlt. legalább 2 hétig még szeretném én is ha Ádám bent maradna!

Petra, szép nagy már a Te babád is!!!!

Lanta, tényleg volt valami tegnap a levegőben! mondtam ma délelőtt a páromnak, hogy hányan írtuk, hogy tegnap veszekedés volt a polcok, szerelés miatt... Most már nálunk is szent a béke, reggel bocsit kért, hogy kicsit hülén viselkedett tegnap.

Én is mosok ma reggel óta, eleje már meg is száradt, mindjárt nekiállok vasalni, míg Dorka alszik. Bár jól esne ledőlni is kicsit, lábaim megint mint egy elefánté - pedig tegnap egy liter víz lement rólam is - és a kezemen is érzem már hogy vizesedik. Le is teszem a gyűrűimet, míg lejönnek.

Egy kép a száradó babaruhákról :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép
anyoooka

És ami lemaradt :oops: (terhességi amnézia... :P )

Eszike, szép a pocid!!!!

Netti, te pocid is nagyon csinos!

Lola, jó itthon látni téged is! Pihizz sokat!!!

Kép

Kép
anyoooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?