Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Kép
Kép
Vendég

Bim-bam,
hidd el, nagyon tuti az Ablonczy Alexa Csilla. Aztán annyira fogunk győzködni, hogy a férjed kitilt téged innen :lol:

Tündi,
már hívtak is a cukoreredményem miatt. Tökéletes, nem is kell már mennem, csak szülés után 6 hónappal. Nem is hat héttel.
Én is 1,5 kilót híztam, csak most már 9,5-nél járok. Lilivel összesen volt 9.

Judy,
te aztán felkészültél... Reméljük a teára nem lesz szükség. Amúgy Lili kb. 3 éves koráig semmilyen teát nem ivott meg, csak a víz. Ha meg szopizik, akkor másra nem nagyon van szükség.

Ágota,
ez a tökéletes hozzáállás. Ha tápszer, hát tápszer. Azért kap anyatejet is Villő, és ez a lényeg. Amúgy tényleg nem semmi, lombik, koraszülés, tejgondok. Még egy császár belefért volna a sorba :lol: Na de nem gonoszkodom.... nagyon gyönyörű a lányod, úgyhogy tutira megérte, bármi is volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ágota, szerintem hasonlít rád...
Vendég

Irdab,
neked akartam még írni, hogy a férjem ma volt kontrollon ugyanott, ahova én is járok. Na most ugye az én doktornőm március óta nincs, és csak úgy "kezelnek", hogy egy orvos ránéz a leleteimre, és telefonálnak, hogy mi a következő lépés. A férjem doktornője meg nagyon kedves, kiderült, hogy a sógornője abban a suliban tanít, ahova én jártam..., mindig kérdezget rólam is, meg mondta, hogy küldjünk neki képet ha megszületik Levi...
Na a lényeg, hogy azt mondta, hogy ha reggel kicsit magasabb cukorértékeket mérek, akkor csináljam azt, hogy mielőtt megyek aludni, akár 10-11-kor, egyek egy szelet sajtot, hogy ne éhezzen éjszaka a szervezet, és így a reggeli érték csökkenthető. Majd kipróbálom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Csak nagyon rövid bekukk, mert még igazából nem is ébredtem fel.
Tegnap ezer bocsánat, hogy így eltüntem, de le kellett feküdnöm, Zora iszonyatosan feszítette ki magát, eléggé fájt. Aztán a bokám, és a lábfejem is olyan szintenn bedurrant, mint még soha, úgyhogy azt meg felpócoltam, és be is vízesruháztam. Most azért annyira nem gáz mint tegnap reggel, de elég buci már most is.
Itt éjfélkor nagyon nagy zuhé volt, és egy kicsit le is hült a levegő szerencsére.

Ma jön a fodrászom is fél 11-re már nagyon várom, hogy megnyírja a fejemet.

Linácska köszi a tanácsot, ki fogom próbálni, és ha belegondolok tökre logikus is. Apával azért tegnap csak elmentem, vettem diabetikus lekvárt ma majd kipróbálom, de kakaós csigát nem mert csaffadtak voltak, majd holnap a pékségben frissen.

Ágota: gyönyörű ez a Villő baba. Olyan kis hosszú újacskái vannak, nagyon édes. És én is tápszeren nőttem fel, mert anyumnak elment a teje, de még is felnőttem.
Képeket bármennyit elbírnék nézegetni Villőről :wink:
És milyen otthon ? Mesélj ha van időd kicsit.

Bim-Bam Alexa Csilla nekem is tetszik. Te majd az első nevét használod a másodikat meg apa. A szomszédomban is így vann, a kislány neve Anna Mira, de Mirának szólítja az anyja, és a gyerek is ezt fogadta el.

Tündi én 8 kg nál járok és a haskörfogatom 117 cm.

Cscsi a k@csö@g szomszéd. :twisted:

Judi, jól bevásároltál. És Te hogy szeded a homeos bogyókat, és mikortól? Köszöntelek az itt fáj-ott fáj, mindenhol fáj táborában. Én ma reggel is úgy megyek mint aki becart, a csípőm megint nagyon fáj, és alig tart meg a lábam. :cry:

Nah most megyek mert a fodrász ideérkezéséig nem ártana megfőznöm.

Adri

Kép

Kép
irdab

Ágota
Örülök, hogy jól vagytok......a tápszer meg tényleg nem a világ vége ! :wink:
Annyira édesek a képek Bömbikéről !!!! :D

Sissi
Szépen fejlődtök !! Mikor jöhettek haza ?

Beusmimi
Hogy fogod bírni a nagytakarítást a nagy házban, lesz segítséged ? Mikor tudtok költözni ?
Vigyázz magadra nagyon !!

Dbea
Egy kis szépítkezés mindig jót tesz az ember lelkének ! :wink:

Ltigram
Okos babód van !! :D

Cscsi
Én Nokit fogom értesíteni !

Bener
Pihizz sokat !!!

Irdab
Nagyon szép a szobátok !

Anettoo
Mi volt a megbeszélésen, sikerült ??

Nikó
Nem tudod megoldani, hogy mostanában ne találkozz a nővéred gyerkőceivel ?

Linácska
Örülök, hogy marad az albérlő !

Bim-bam
Én nem vagyok 2 név párti, nekem is 2 nevem van és csak mindig bonyodalmat jelentett az életemben (majdnem ezért nem államvizsgázhattam pl.), szóval én csak a Csillát adnám (Alexa nélkül), ha a Férjem ennyire ragaszkodik hozzá. A második baba nevét majd Te döntöd el ! :wink:

Tündi
Február még elég messze van, addig élvezhetitek a kiscsaládi életet négyesben ! :D

Kép
Kép
rilla_

Jelentem mosódik az utolsó adag babaruha :lol:
Aztán már csak az ágynemű van hátra, de szerintem azt nem fogjuk használni, mert vastag, vettem egy kisplédet, meg még Liliről is van egy nyári kis takaró, szerintem azt fogjuk váltogatni, párna meg úgysem kell. Aztán már csak a járókába való betétet kell kimosni, meg a játszószőnyeget, meg ha a padlásról lekerül a hinta, akkor annak a huzatát, és kész vagyok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hello csajok, csak nagyjából olvastam vissza---ez van, ha az ember két napig nem jön....
egyszerűen nem bírtam ülni ezen a széken sokáig.

Bim-bam :lol: :lol: tényleg ez a vez.nevem, szóval a férjurad rokonom....Hű, de kicsi a világ!!! Egy család sarja ui. minden A.! :lol: :lol: Szerintem mindkét verzió nagyon szép. De nekem ---rokon mellé állva--- a Csilla jobban tetszik!
üdv az uradnak!

NÁlunk is megy még a név-keverés. Mert a fiacskám már az 5. generáció lesz... Szóval, nálunk az első név tuti, csak éppen a másodikon megy a vacilálás. De hát azt a táblából is tudjátok...

Voltunk hétfőn uh-n, bb-vel minden rendben, 33.héten 34+5nek felelt meg, úgyhogy jó nagy baba!! MÁr 2335g a becsült súlya :shock: :shock: :shock: a dokinéni szerint, ha egy hét múlva születne, a méretei alapján már nem lennénk koraszülöttek!!ez azért nagyon megnyugtató...

Mondjuk érzem is a rohamos növekedést, nagyon megugrott a pocim, úgy nézek ki, mint egy mindenórás :wink:

Ja, és még egy dolog, bátorított a dokinéni, hogy mnenjünk vízpartra (mondjuk balcsi), és ússzak, amennyit tudok....Hű, ezen felbuzdulva lehet, hgoy jövő héten leruccanunk valahová az északi partra pihizni, ---üdülési csekk amíg bírja... Nem tudjátok,, hogy hol tiszta nagoyn a víz az északi parton???

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok Lányok!

Csak egy nagyon gyors bekukk,mert utána megyünk doki bácsizni, meg 1-2 dolgot beszerezni a kórházi pakkunkba!!
Csajok!!Ti miben hozzátok haza a kis Mazsolákat?!?Tudom, hogy erről már volt szó, de én még járatom az agyamat ilyenen ténylegesen!!!!

És lenne még egy kérdésem!!A hálózsák tulajdonképpen olyan, mint egy takaró, mert nekem is van egy, örököltem az egyik rokon anyukától, és még nem igazán használtam ilyet (hogy is használhattam volna, amikor még Dorina az első babókám :lol: )és nemis nagyon tudom, hogy hogyan is használják!!

Kép
bener

Ágota :lol: :lol: Villő csodaszép!! NE aggódj azon, ha nincs tejci, tényleg: elég sokan felnőttek már tápszeren!! :wink: Jó nektek, hogy már otthon vagytok!!! Milyenek az éjszakák, a nappalok, kicsit mesélhetnél, milyen a babaszag, a pelenkázás, a fürdetés!!!! ????

Adri :lol: én Neked fogok üzenni, ha bármi van, oks?? de asszem már mondtam...
lábad jobb????

Linácska :lol: én mindig kapok egy-egy darabot, most megint várom, hogy összegyűljön egy mosásnyi....MÁr megtelt a szekrény.... De még mindig nem vettem a bátorságot, hogy összekészítsem, miben hozzuk haza...

ja, és mit is visztek be a babának már a legelején a Ti pakkotokkal együtt??? Pelus, popsitörlő, kiskesztyű??? Kell még valami????

madaran

Sziasztok!
Bocsánat a közbeszólásért, de gondoltam ide is felteszem az eladó légzésfigyelőnket és mellszívónkat.
Légzésfigyelő:Angelcare,ac300 kitűnő állapotban,csak május7én született babánk velünk alszik mindig, így felesleges. 2 érzékelőpanel, érzékenységállítás
Sajnos az Avent kézi mellszívót is csak 2szer próbáltuk bevetni,de nincsen tejem,így szintén csak itt áll a dobozba. Csatlakoztatható cumisüveggel, újszülöttes cumival, 2 anyatejtároló dobozkával..
Mindkettő így csak kipróbált állapotú, Brendonban vásárolt,jótállással.
Ott a légzésfigyelő 23.990ft, 20.000ftért elvihetitek tőlem,
mellszívó 15.990ft, tőlem 10.000ftért.
Kérdésetek van, írjatok, fotót is küldök!

Még egyszer bocsánat a zavarásért és további boldogságos babavárást!
lonamisa

Sziasztok!

Most, hogy nem dolgozom, próbálok gyakrabban jönni :)

Köszi mindenkinek a gratulációkat az esküvőhöz és a képekhez! A ruhát úgy varrattuk, abszolút jutányos áron, és a varrónő át is tudja alakítani majd későbbre, szóval még csak nem is volt akkora pénzkidobás. Az esküvő maga itt volt Pomázon a kastélyban, a buli pedig nálunk a kertben, kölcsönöztünk sátrat meg sörpadokat, így oldottuk meg a dolgot.

Linacska,
én azért kissé meg vagyok rettenve a gyerek méreteitől, nem tudom, te hogy vagy vele :) Engem mondjuk azzal bíztatott az orvos, hogy ha kihúzzuk augusztus 3ig, szerinte akkor sem lesz extrém nagy (ő 3800-3900-et saccolt), de lehet, hogy csak nem merte kiejteni a száján a 4 kilót :D

Bim-bam,
Nekem két nevem van, és én mindig szerettem. A bébinek is kettő lesz, nálunk most az Ábel Zsombor a nyerő. Mondjuk ebben az esetben a praktikum is számított, mert van egy barátnőm, akinek Zsombi a kisfia, most viszont kiköltöztek Brüsszelbe, ahol angolul little Zombie-nak hívja mindenki a lurkót, mert nem tudnak megbírkózni a zs-hanggal. Nos, mi hasonló cipőben járunk (mármint bármikor előfordulhat, hogy külföldre költözünk), a Zsombor viszont nagyon tetszett, így elékerült az Ábel is. Az legalább ószövetségi név, szóval minden nyelven létezik Európában :)

Tündi,
a 6 kg tök jó, nem? Én már 11nél tartok, pedig próbáltam odafigyelni :oops:

Csilla,
ez a szomszéd tényleg eléggé gáz! Viszont egyre kíváncsibb vagyok, hogy hol laktok. Teljesen abszurd, hogy még nem találkoztunk, szóval jövő hétre beszéljünk meg már valamit!! :D

Madaran,
irigyellek, hogy téged bíztatnak a fürdésre, engem teljesen leállított a doki néni a fürdőzésről. Azt mondta, hogy most már kinyílhatott jobban a méhszáj (ő legutóbb nem akart matatni), és inkább hanyagoljam a fürdőzést még otthon is, maradjak a zuhanynál. Ez mondjuk nem annyira nagy baj itthon, de azért egy balatoni fürdőzést szívesen beiktatnék, különösen, mert kaptam egy VIP-kártyát a siófoki strandra 10 rugóért. Ennek most persze az öcsém örül igazán :D

Adri

Kép
Kép
flake76

Madaran,
kórháza válogatja, hogy mi kell a babának. Nálunk elvileg adnak mindent, de szokták javasolni, hogy csak egy csomag popsitörlőt azért vigyünk, mert az néha elfogy. De még popsikrémet is adnak. Egy gyógyszertárit, meg egy Bepanthent. Pelust, ruhát is adnak.
Néhány babán láttam kiskesztyűt, mi nem használtuk soha. Olyan 1,5 hetes korában levágtam Lili körmeit, de addig sem karmolászta magát. Most kaptunk kiskesztyűt, beviszem, hátha kell. De valahogy úgy vagyok vele, hogy egyrészt baromi meleg lesz, másrészt pont a keze a legfőbb támpontja ilyenkor még a babának, alig lát..., ha már méhen belül szopizta az ujját, lehet, hogy most is akarja, pont ezt vegyem el tőle... bár ez lehet, hogy hülyeség, csak gondolkodom.

Bener,
még én sem tudom, mibe hozom haza Levit. Decemberben Lilinél ez olyan egyértelmű volt, mert vagy hideg van, vagy nagyon hideg, más választás nincs, de augusztusban bármi lehet. Én eldöntöttem, apára bízom. Aznap reggel meglátjuk milyen idő van, és majd összeszed valamit. Amúgy a kórházban azt mondták, hogy ha meleg van, akkor elég egy ujjatlan body, napozó, kiszokni, kissapka, és egy pléd letakarni. Meg még a fejét is le kell takarni nálunk egy pelussal, amíg kivisszük a kórházból.

Ma olyan jó kedvem van, nem tudom miért, pedig különösebb okom nincs rá, de akkor is.

Beszéltem a kutyás nővel is, szombat reggel már megyünk is érte. Hát kíváncsi leszek, mit alkotunk mi így együtt vele. Délután meg majd jön egy csomó vendég Lili névnapjára.
Szóval unatkozni nem fogok, holnap már sütöm az oviba a tortát péntekre.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

bener :lol:
nálunk még nem eldöntött. már valamikor írtam, hogy kétfélét készítek össze: melegebb és hidegebb időre: body, rugi, sapka, pléd.... ha meleg van, vékonyabbat, rövidujjú bodyval, ha hűvös, akkor hosszú ujjúval. Ráadásul nekünk 1-1.5 óra, mire hazaérünk kocsival. Gondolom, se légkondi, se huzat nem jó... Ha meleg lesz, nem is tudom, hogy bírjuk ki... Talán letakarom a hordozót egy textil pelenkával...

most várom a védőnőt (jön látogatásra), gondolom lemeózni a bbszobát :roll: , apóskámékat -beoltatják a kutyinkat kullancs elllen, a redőnyösöket (hogy végre valahára befejezzük a babaszobát)...Remélem, nem egyszerre jönnek :roll: :roll: :? :?

madaran

flake :lol: :lol: :lol: :lol: én még nem is gratuláltam!!! Nagyon Sok boldogságot Nektek!!!!!
és a képekért is csak most fogok visszalapozni :lol: :lol: :lol:

Tegnap lecsót csináltam, hiába reméltem, elfogyott az egész, úgyhogy ma valamit ki kell találnom. Talán rakott kel lesz... Persze, ha lesz némi időm a zsúfolt látogatások közepette. Ha nem, akkor marad a jéghideg gyümileves hmmm :P :P :P

madaran

Helló Kismamik!

Ágota, nagyon édes ez a kicsi lány, egy tünemény!!! Szép nagyra meg fog nőni! Ne szomorkodj, ha nem megy a szopi, így van, tényleg mennyien felnőttünk tápszeren! Például én is csak két hétig szopiztam, mégis itt vagyok! :wink: Úgyhogy ne aggódj!

Irdab, tegnaptól szedem a homeós bogyókat, a málnalevél teát napi két csészével, a C betűs bogyókból napi 5-5 darabot. Ártani nem árt többek szerint, hogy használni fog-e, azt majd meglátjuk... Jó fodrászkodást mára!

Madaran: pakoltam a babának pelust, popsitörlőt, popsikenőcsöt még veszek Dm-eset, mert a gyógyszertárit nem tudom beszerezni.... nálunk ugyanis a gyermekorvos akkor írja fel a gyógyszertárból kiváltható fürdetőt, popsikenőcsöt, és egyéb kenceficét, ha megszületett a babó. Így hát ezt nem tudom a pakkba tenni. Szóval valami Dm-eset még beszerzek. Pakoltam rendes pelust is, teszek cumisüveget - sosem lehet tudni.

Bener: mi a háromfunkciós babakocsi kemény oldalú mózes részében hozzuk haza a babót, beköthető a kocsiba, talán jobb a gerincének, mert kicsit többet utazunk haza mint 5-10 kilométer. Egy hosszúujjú bodyt, egy ujjatlan rugit és egy vékony kiskabátot csomagoltam kissapkával. Persze ha 40 fok lesz, ebből valamit el fogunk hagyni.

Üdv!

Kép
judi79

Teszek fotókat a szobáról és a 9. hónapos pocakról!

Kép Szoba 1 Kép Szoba2 Kép Pocak 07.03.

Kép
judi79

Sziasztok!

Adri,tegyél majd képet az új frizkódról!:) Reggel tök szép volt a bokám,most meg hirtelen buci lett :roll:

Flake,a 11kg sem vészes,Lucával nekem 14volt a végére.És diétáznom is kellett :oops: Most meg csak sószegény diéta van a vizesedés miatt,és most ennyinél tartok.Végülis különösebben nem zavarna ha több lenne se,csak a babuci legyen jól!

Madaran,nem fogsz ma akkor unatkozni!:) Nálunk is hideg gyümi leves lesz,de lehet mindjárt eszek is belőlle vagy vmi friss gyümit,mert éhen halok :roll: Szép kis méretei vannak a kisfickótoknak! :)

Bener,mi kaptunk egy kis rugit badyval,sapkával kiskesztyűvel,és sztem abban hozzuk haza Zsombit.Majd teszek fel róla képet,mert egy kicsitu csajosnak találom,úgyhogy lehet másik kollekciót állítok neki össze :wink:

Linácska,gratulálok a cuki eredméynedhez!!!!! :) :) Mennyibe kerültek a golyók a szopiupárnába?Mert én nem találom a kimaradtakat,és mostmár nagyon fel kellene töltenem!

Rilla,igen még odébb van február lesz idő megszokni a 4esben létet!:)

Ágota,nagyon kis édes Bömbikétek!:) A nyújtozkódos kép tetszik nekem a legjobban :)

Kép
Kép
tundi24

Judi,nagyon klassz a babaszoba!!!!Otthonosan fogja érezni magát benne az édes kiscsomagotok!:)
Csini vagy!

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok

Ágota
nagyon aranyos Villő baba :wink: és majd mesélj milyen otthon a baboval milyenek az éjszakák :?:

Bim- bam
nekem is jobban tetszik az Alexa Csilla :D

Anettoo
mi volt a megbeszélésen :?: renélem szikerült

Sissi
mikor jöhettek haza ha eléri a 2 kg :?:

Én a hazahozásra többféle variáciot pakoltam össze majd meglátjuk h melyik kell de a korházban a csecsemősők ugy is segitenek majd.
Én még nem gondolkoztam azon h ki kéne majd értesiteni de mos arra gondoltam lányok h mivan akkor ha kiválasztasz valakit és az éppen bekerül mert a baboja ugy dönt, de nekem nincs is telszámos táblim.
Kata tábliját nézve olyan egymás utánra va kiirva mindenki h itt bármi is lehet.
Nekem ugye még mostanig ugy van h augsztus 10-15 között lesz a császár de szerintem ezt majd 2 hét mulva eldöntik pontosan.

Margit
Vendég

Csak egy gyors ötlet első babás anyukáknak hazahozós cucc ügyileg, most jutott eszembe, hogy Levi cuccait teregettem.
Szóval bodyból szerintem olyat válasszatok, aminek jó nagy lyuk van a fejénél, ahol át kell férnie. Erre legjobb vagy az elöl gombolódós átlapolós, vagy az aminél a válla hajlik a hátuljáról az elejére (Az Auchanos, Tesco-s body-k ilyenek általában, szóval nem kapcsos). Nálunk a kórházban rékliben és angolpólyában vannak a gyerekek, vagyis 4 napig nem kell semmit áthúzni a fején. Na mikor Lilit hazavitelre kellett volna öltöztetni, szép kis fél oldalt kapcsos bodyt készítettem neki erre a célra, meg még fejen át belebújós rugit is. Amibe úgy kellett belerakni, hogy a lába között lévő kicsatolható részen, meg még a fejrészen is át kellett húzni, totál belebújós volt. Na én meg ott voltam meglőve, hogy szerintem ezek a lyukak baromira kisebbek, mint az én 4 kilós lányom feje, és hogy most ezek hogy fognak rámenni. Aztán kiálltam az ajtóba sos jelzéseket leadni. Persze a nővér 2 másodperc alatt áthúzott mindent Lili fején, és nem is volt kicsi a lyuk (pedig tutira annak tűnt). :lol:

Gondolom másodjára majd merem öltöztetni, de elsőre nagyon neccesnek tűnt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hahó!

Ágota:
Villő nagyon szép kislány! Jó, hogy nem szomorkodsz a tápszer miatt - tesómék első két lánya is úgy nőtt fel, mégis nagyon életrevalóak és elevenek...:) Ami meg érdekes, hogy a sógornőmnek a harmadiknál meg már volt teje... Ez is mutatja, hogy a mennyire nem (csak) biológiai kérdés a dolog. Van egy ismerősöm, akinek az az elmélete, hogy minden azon múlik, hogy a legelső 1-2 napban mennyire sikerül a szoptatás... A sógornőméknél ez pl. elég érdekes: az első baba kapott valami fertőzést az újszülött osztályon :evil: , fájt a torka, nem akart szopizni, el kellett vigyék az intenzívre, antibiotikumot kapott, stb, szóval nem volt az igazi a szoptatás-dolog (de aztán teljesen jól lett, kb. 10 naposan jöttek haza). A második baba koraszülött volt, 33+6-on született 1800 g-mal, ő hetekig inkubátorban volt, a szopit elég későn kezdhették kipróbálni.
A harmadik babával minden de minden rendben volt, 40. héten született, azonnal szoptatni próbált, 4 naposan mentek haza, és volt tej....

Judy
nagyon szép a babaszoba!
Nekünk sajnos nem lesz ennyire babásítva, mert egyrészt közös a hálónkkal, másrészt (és ez a fő ok) itt Heidelbergben albérletben lakunk, és kábé csak 2-3 évet - szóval nem festünk falat, nem teszünk bordűrt, és bútorokból is csak a legszükségesebbeket vesszük.... Na de valami dekorációt én is szeretnék azért még a falra tenni - képek, fluoreszkáló csillagok, babás függöny, ilyesmi... Csak még kellene találnom egy boltot, ahol árulnak ilyesmit....
Mondtam a férjemnek, hogy szeretnék kis csillagokat a plafonra a babaágy fölé (kicsit ez is bonyolult, mert az elején máshogy fog állni az ágy, mint később), mire azt mondta, hogy ok, de akkor létező csillagképeket rakjunk ki belőlük... :lol:

hazahozás: persze nem akarok beleszólni, de azok a fórumok, amik a hordozók töréstesztjeit csinálják (pl. ADAC) a mózest nagyon nem ajánlják bekötni az autóba, mert olyankor a baba a menetirányhoz képest oldalt fekszik, és egy esetleges ütközés esetén a nyaka nem bírja ki az oldalirányú erőt. Szóval inkább a rendes babahordozó, még ha gerince arra az időre nem is egyenes... (De persze nyilván ti döntötök, nem akartam kotnyeleskedni.)

Tündi,
nehéz lehet ez, hogy fél évekre nélkülöznöd kell a férjedet... :( De legalább van anyagi haszna...

linácska,
tök izgi a kiskutya-dolog. Na és a névengedélyezés akkor még mindig nincs véglegesen elintéződve? :(

súly: én 14 kilónál tartok.... :( :cry:
De nem tudok mit csinálni, egyszerűen jönnek és jönnek a kilók. Azzal vigasztalom magam, hogy majd leadom utána...
Tök hihetetlen számomra ez az egész súly-mizéria... Sosem voltam egy hízásra hajlamos, az egyetem alatt nem adhattam vért, mert nem voltam 50 kiló (na jó, 49 voltam végig). Aztán az egyetem végén összeházasodtunk, elkezdtünk magunkra főzni, esténként a tévé előtt mákos gubázgattunk, stb, és felcsúszott egy pár: a meddőségi kivizsgálást már 54-el kezdtem 3 év múlva. De ez még pont jó volt a 170 cm-hez... Aztán jöttek az inszeminációk, lombikok, azaz a hormonkezelések, és mire terhes lettem, 59,5 voltam... Most 73,5 vagyok. A régi egyetemi társaim nem ismernének rám.... :(
Na mindegy, még pár hónap, és ha törik, ha szakad, leadom....

bim-bam
Ma megcsinálom a te verziódat a mustáros husiból. Főleg ez a tojásos köret keltette fel az érdeklődésemet, nagyon imádom a tojást. Remélem kapok gombát a zöldségesnél hozzá, mindjárt leszaladok...
Krétai muszaka: padlizsánt és cukkinit kell lapjában felszeletelni, besózni, állni hagyni, aztán letörölgetni és olajban kisütni (én tepsiben csináltam...). Aztán a maradék olajban felkarikázott megpucolt krumplit kell szintén megsütni. Közben hagymát és fokhagymát üvegesíteni egy serpenyőben, majd darált húst tenni rá. Amikor már kicsit megpirult, lehéjazott, felkarikázot paradicsomot tenni hozzá. Só, bors, fahéj, szegfűszeg.
Ezenkívül vajból, lisztből és tejből csinálni egy besamel mártást, abba tenni tojássárgáját, szerecsendiót és fahéjt.
Amikor mindezek megvannak, egy kiolajozott tepsibe lerakni a krumplit, padlizsánt, cukkinit, minden réteg közé reszelt sajt, aztán a darált húst és végül leönteni a besamellel. Megszórni sajttal és be a sütőbe.
Elég macerás, főleg mert a zöldségeket fajtánként kell kisütni. Mi a konkrét mennyiségekkel elég nagyvonalúan bánunk, attól függően, miből mennyi van itthon. De azért leírom, recept szerint hogyan kéne: 50 dkg padlizsán, 25 dkg darált (marha)hús, 25 dkg krumpli, 25 dkg cukkini, 2 paradicsom, 2 tojássárga, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 12 dkg liszt, 2,5 dl tej (megjegyzem, ez utóbbi 3 dologból nekem sosem lesz rendes besamel: ennyi liszthez sokkal-sokkal több tejet kell adnom, úgy 3/4 liternyit, és még úgyis elég sűrű lesz...)
JA, és még fontos tudni, hogy a fahéj elvileg méhkontrakciókat okoz (szülőszobán az illóolaja gyorsíthatja a szülést, ellenben amíg nem akarunk szülni, kerülendő). Szóval én most kevesebb fahéjjal csinálom, mint általában..

Na, jó hosszú lettem.... :)

Még a hazahozós ruháról: én egy hosszú ujjú bodyra és egy ujjatlan plüss rugira gondoltam. Ha nagyon meleg lesz, akkor a rugit nem adjuk rá. Emellett zokni, sapi.

Középen gombos (="szoptatós") hálóingem 4 db van összesen, de ebből 2 elég meleg, azok most nyáron nem az igaziak. Szóval azt hiszem, vennem kell még legalább egy vékonyat a kórházba.

Kép
bikmakk

sziasztok!

Megjöttem az u.h-ról.Na amikor elkezdte még tök jól éreztem magam azután jöttek a méretek a BPd-vel kezdte amikor hírtelen odanéztem (még akkor nem szólalt meg)a víz kivert :!: 91 mm :!:
Úr Isten! na aztán a többi....Nolival összehasonlítpttam 36-37 hetes voltam ezzen az értékeken.
Linának a mondata ugrott be,hogy lehet,hogy nem jól idézem...nem a súly számit hanem a fej :!: ,hogy ki tudjuk nyomni.....

Lina ti is nemrég voltatok úgye?Leeirnád a méreteket?

Aug elejére hozztuk ezért a szülést 8-12 közzé :!:
Holnap meginnt megyek be mert a szülésznőt már nem volt kedvem megvárni....

Madaran: igen nagyon kicsi a világ a Gábor apukája mielőtt meghalt 2 éve akkor megcsinálta a családfakutatást :wink:
Majd elhozzom a tesójától és belenézek ti hol vagytok :wink:

Ági Villő bébi gyönyőrűűűűű :P

Judi jó a szoba nagyon teccc :P

Ja a másik poén!,hogy 5 hete egy grammot sem híztam.

Jövök késöbb...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam,
felteszem Levi 34+2 méreteit:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Hazahozós ruha: Én is rövdiujjú body-t,ujjatlan rugit gondoltam, de ha meleg lesz, a rugit nem kapja meg. Viszek takarót, majd ezzel betakarom inkább, mi is autózunk 40 percet, ne főjön meg a kocsiban szegény.

Judi, nagyon szép a szoba!!!!

Bikmakk, szobadíszek... Mindjárt lefotózom gyerekszobát, én most vettem a falra figurákat, szerintem nagyon megdobja! Mi is albiban lakunk, ugyanezen elgondolásból maradtam én is ennél a díszítési formánál. Vettem csillagokat is (egy rugóra jár az agyunk :)), azt is lefényképezem, még nem ragasztgattam fel őket.
A falvédő is új szerzemény, az is sokat lendít a hangulatán.

Flake, most nézem, épp akkor írtad a hsz-t, amikor a házatok előtt sétáltunk :lol: :lol: :lol: Klárinak köszöntem is :D
Én is örülnék már egy találkozónak, bármikor meg tudjuk ejteni!

Csilla, a 35. héten nekünk 8,7 volt a BDP, de ez azért nagyban függ attól, hogy a doki hova teszi az x-ecskéket... szóval nem biztos, hogy pontosan mérte.
Vendég

Bim-bam,
Nálunk a méretek a következőek voltak (34+4-nél nézték terhességi kor szerint):

BPD: 96 mm
HC:332mm
AC:312 mm
FL:68 mm

A becsült súly:3116 gr.

Ez méret szerint 36+4-nek felelt meg. Ebből gondolta a doki nénim, hogy inkább júli 20 legyen az időpont, bár az UH-t végző orvos (akit konzíliumra hívtak az ügyben) azt mondta, hogy szerinte csak simán nagy lesz, de attól még jöhet időre. Szerinte az első UH idején megállapított terhességi kort kell figyelembe venni.

Nem tudom, ez segített-e...

Adri

Kép
Kép
flake76

Bikk-makk,

a falmatrica jó megoldás lehet albiban is, simán le tudod húzni ha nem kell, és nem sérti meg a falat. Nem tudom, arrafelé hol lehet kapni, de a www.wallies.hu alatt itthoni házhozszállítással egész jókat is lehet kapni (persze van azért néhány nagyon giccses is).

Adri

Kép
Kép
flake76

Lányok, köszi a tanácsokat a dekorációval kapcsolatban!
Anyukám jön a baba kéthetes korában, úgyhogy akár az otthoni házhozszállítás is megoldható.

Csilla, tök jó lenne, ha tényleg lefotóznád a szobát, nagyon kíváncsi vagyok!
Flake: nagyon jó ez a honlap, csak az a gondom, hogy azt írják, fűrészporos tapétára nem ajánlják, nálunk meg olyan van. :( Esetleg van tapasztalatod ezzel kapcsolatban?

Kép
bikmakk

Képözön :)
Most mindent leszedek a fényképezőgépről :)))))

Ezek kb. 30 cm magas vékony polifoam anyagú ragasztós hátú figurák (nekünk is fűrészporos, egy-két csepp pillanatragasztóval meg lehet erősíteni), szerintem nagyon jó áron: 220Ft/db. Nagyon sok minta van, de ezek vannak így egykupacban, könnyebb volt lefotózni :)
Kép

A vonatos lámpa ikeás, a lógit kaptuk:
Kép

Ilyen sok csillag van egy csomiban, ezek papírmatricák (100 helyen néztem, csak a műanyag csillagokat lehet kapni
Kép :twisted: ) Ez kicsit drágább, asszem 4 v. 5ezer Ft volt a Baumaxban v. Brico-ban

A falvédőt a múltkor mutattam
Kép

Még nincs kész teljesen a szoba, ha meglesz a kiságy is, körbefotózom :)

MÁS:
Kisfiam anya papucsában Kép
és jó szokásához híven meg is nézte magát a tükörben Kép

Végül én, csak csináltam egy csinosabb képet az örökkévalóságnak :) Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.08 11:56-kor.
Vendég

Bikmakk,
Nekem sima, festett falos tapasztalataim vannak csak sajnos :(

Adri

Kép
Kép
flake76

Villő baba gyönyörű. :D

Nekem is még vasalni kéne, de nem tudom rászánni magam.
Délelőtt pedikűrösnél voltam, most tök csini a lábujjam :lol:

Adri: Neked aztán tök jó mindenki házhoz megy. Fodrász, kozmetikus... Irigy, irigy

Most én hogy kerülhetek be a telefonos tábliba????

Ágota neked küldjek üzit???? Vagy kinek????

Kép

Kép
ádibaba

Nah ez idáig igazából ma semmit nem csináltam :oops:
Reggel visszafeküdtem aludni, és sikerült is elaludnom. Nagyon jó volt fél 11 kor a fodrász keltett, hogy kopogott.... :roll:
Szóval a főzéssel sehol nem tartok, majd talán most erőt veszek magamon.
Ebédre összedobtam egy gyors lecsót, de azért elég jól sikerült, most meg főznöm kell tényleg.

Mandaran a lábam ismét buci, de nagyon. Ok várom az sms-t :wink:

Cscsi a tiedet is várom majd, és nem adom meg senkinek igérem :wink:

Tündi majd este rakok fel pocakos képet amin rajta lesz a fejem is, de igazából most újat nem csinált, csak mondtam, hogy jól nyírjon meg.

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri, szivecském, már megadtam :wink: :wink: Olvassd csak el újra a méledet! Korán van még????????
Vendég

Drága Csilla, az sms-t várom majd ha aktuális lesz :wink: És a számodat azért nem adom meg másnak mert írtad, hogy ebből már volt problémád. Szóval örzöm mint a kincset :lol:
De ma egész nap tudnék aludni....................... :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Irdab, tudod mire utal, ha az utolsó idős kismama hirtelen fáradt, bágyadt lesz, nincs kedve semmihez és folyton csak pihenne? ;) ;) ;)

Lányok, én innen No-ból nem fogok sms-ezni, de már kitanítottam a férjemet, hogy hogyan jelentkezzen be ide a babanetre, ha híreket kellene közölni... De azért remélem még minimum 2-3 hétig erre nem kerül sor...

Nem is mondtam, tegnap voltam orvosnál, bár olyan sok minden most nem történt. Itt az orvos asszisztensnője csinálja mindig azt, amit kb. otthon a védőnő. Szóval volt vizeletvizsgálat meg vérnyomás meg súly - másfél kilót híztam már megint 2 hét alatt.. :( Bár ennek egy része víz, mert mostanában kezd nekem is jobban dagadni a lábam. A CTG folyamatosan fájásokat mutatott :shock: , de nagyon kis erősségűeket. Én ebből nem éreztem semmit.
Kérdeztem az orvost, hogy most akkor mi van. Azt mondta, hogy végülis nem tragédia, de jó lenne a betöltött 37. hétig bent tartani. Jó vicc, és mit tegyek ehhez? Úgyhogy most igyekszem többet pihenni...

Csilla, nagyon jók a kis figurák. És azt is elárulod, hogy hol vetted őket ilyen jó áron? Az miért volt fontos, hogy a fluoreszkáló csillagok ne legyenek műanyagból?? És a falvédő honnan van?
Nagyon csini a pocak. Milu meg nagyon kis édi. Mit szól a tesóhoz?

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Madaran: ha csendes helyre vágytok a Balaton partján, akkor érdemes Pálkövére menni. Ez az északi parton van Révfülöp és Badacsony között, a 71-es útról kell lekanyarodni a Balcsi felé, kicsi ősfás falucska az egész. A strand sem nagy, ellenben kevesen vannak, van kb. három büfé, ahol lehet lángost, meg kolbászt kapni. Itt aztán tuti nem zavar senki, mi is ide megyünk a hétvégén fürcsizni, ha jó idő lesz...

Tündi: összesen eddig 6 kg-ot híztál???? Hogy csináltad? Neked nem kellett diétáznod, ugye? Én most tartok 10-nél, a pocim meg 111 cm :oops: Pedig én is figyeltem, nem nasiztam, kivéve a rengeteg gyümölcsöt, bár az is telis tele van ugye cukorral. Mindegy, majd szoptatás alatt lemegy :lol:

Bim-bam: nekem mindkét névváltozat tetszik, talán azért mégis az Alexát venném előre :lol:
A mi Marci-babánknak a 30. héten volt a BPD-je 86 mm :shock: Erre mondta az UH-t végző nőci, hogy 32+5-nek felel meg. Az orvos azt mondta, hogy ne aggódjak, inkább nagyobb legyen a baba mint kisebb és hogy a késői UH-kon pontosan már nem lehet jól megállapítani pontosan a babák korát, mert egyik gyerek sem olyan mint a másik, a korszámításnál a korai UH sokkal pontosabb, úgyhogy ő nem módosította a szülésre kiírt dátumot...

Cscsi: milyen k..g szomszédotok van... A miénk is hasonló :lol:

Ágota: nagyon szép a babátok, a tápszer miatt meg ne aggódj :lol:

Anetto: mi újság a lakással??

Flake: én mióta tudom, hogy terhes vagyok, nem fürödtem kádban :( Még az elején az orvosom mondta, hogy ha nem nagy gond, akkor kerüljem a meleg vizes, áztatós fürdőket a vérbőség miatt, nehogy gond legyen, úgyhogy közel kilenc hónapja csak tusolok :lol:

Bener: én bevallom a hazahozásra vettem Marcinak egy ünnepi szettet :oops: Kis rövidujjú body + kantáros nadrág. Ha meleg van, akkor csak body zoknival, ha hűvösebb, akkor kap egy kantáros nacit is, ami leér a bokájáig. Ha extrém hideg van, akkor még takarót is teszünk rá :wink:

Judi: nem is nagy a pocakod!!! A babaszobátok pedig nagyon szép :lol: (Ha belegondolok, hogy a miénk hogy áll :x )

Bikmakk: aranyos Aputól, hogy létező csillagképet akar tenni az ágy fölé :lol: :lol:

Voltam tegnap én is fodrásznál. Alapból szeretek szépítkezni járni, de a tegnapi nem volt fenékig tejföl... Napközben megcsúszott a fodrász, hiába volt ötre időpontom, fél hétre lettem kész egy egyszerű vágással :evil: Arról nem is beszélve, hogy dögmeleg volt, lógott a lábam... Mire hazaértem a két lábam/lábfejem úgy nézett ki, mint két bukta... Este volt nagy felpócolás, még éjjel is úgy aludtam, annyira megijedtem tőlük. Ennek köszönhetően kétszer is mennem kellett pisilni...

Kértem időpontot pedikűrre is, létezik, hogy egy ilyen "kezelés" másfél óra????

Voltam reggel szemészeten is, ez is egy jó kis két és fél órás program volt. De szerencsére minden ok, a szemem jó állapotban van, emiatt nem kell császár. A szemésznő annyira lassú volt, hogy bár csak négyen voltak előttem, mégis másfél órát kellett várnom. Aztán nagy nehezen bejutottam, össze-vissza csepegtettek a szemembe (többek között érzéstelenítőt is, ki tudja azt minek???), aztán nézegették kicsit, várni kellett fél órát (ami végül egy óra lett), megint nézelődtek, aztán azt mondták, hogy minden ok. És a nő csodálkozott, hogy miért olyan ingerültek a betegek a váróban? Hát vajon miért?? Én most példásan jól viselkedtem, vittem könyvet is, meg innivalót, úgyhogy semmi gondom nem volt.

Kicsit hosszú lettem, bocsi, nem tudom mi van velem :lol:

Bea[/b]

Kép

Kép
dbea

Ezek a falmatricák nagyon jók!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
dbea

Szerintetek mi van Anettooval :?:
Azt irta tegnap h még este jön és azota semmi.

Margit
Vendég

na, elment a védőnő, kutya beoltva...

védőnő: szerinte lejjebb ment a pocakom :shock: :shock: én nem vettem észre... Megbeszéltük a továbbiakat, a gyerekdokit (körzetihez fogunk járni, azaz: nem a dicsért, hanem a közeli, mert állítólag jó dokinéni)
ja, és megnézte a bb szobát.: tetszett neki, és két jó tanácsot mondott, kiwi vagyok a véleményetekre:
- baldachint, ill. ágyvédőt ne tegyünk fel, vagy ha igen, ne teljesen körbe, mert nem fog jól cserélődni a levegő
- a babát minden héten a kiságy másik végében altassuk, hogy nehogy eldeformálódjon a kis feje. Merthogy mindig arra szeret fordulni, amerre a fény van, ill. amerről a mamát várja....
na, vélemények????????? :?: :?: :?:

madaran

dbea 8) 8) köszi a tippet Pálkövéről, jól hangzik!!!!! 8) 8)

madaran

mi forgaattuk és tök szép nem deformált a feje :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Nah megfőztem, de ki is purcantam tölle :oops: Ilyen hosszú ideig nem főztem ilyen kaját, majdnem 3 órámba tellett. Lehet hozzá sem kellett volna kezdenem :roll:
És nem is azt csináltam amit elterveztem :shock:
És mindent 2x is kiejtettem a kezemből :twisted: :twisted: :twisted:
Már nem csak a lábfejem és a bokám bici, hanem a sípcsontom is, és ez már fájjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :twisted: :roll: :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

bici=buci :oops: :oops: :oops:
Cscsi :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

azt akkartam még irni,hogy mi nem csak forgattuk a fekhelyét vagyis ,hogy a feje itt-ott legyen hanem ahol a feje volt ott megemeltük egy kicsit a dölésszöget mert ha bukik akkor nem magára jön vissza a tej.Nekünk ezt a gasztosok ajánlották amikor úgye bekerültünk a kórházba.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Irdab és mi fincsit főztél?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla:
Karfiol levest csináltam, töltött tököt, meg petrezselymes burgonyát.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok Lányok!!

Ágota:Nagyon kis Tündérke a kis Villő!!Nagyon szép baba!!És én is csak azt tudom neked mondani, amit Linácska is mondott, hogy megérte!!! :lol:

Irdab:Remélem jobban vagy már a tegnaphoz képest?Nálunk is amúgy este szépen lehűlt a levegő, úgyhogy reggel olyan jó volt szellőztetni.......!!!És a megszorult tetőtéri levegőt is olyan szépen kiűztük, hogy csak na!

Madaran:Örülök, hogy a kis Babócával minden rendben volt a vizsgálaton!No!!!És mit szólt a védőnéni a szobához?Á!!Most látom, hogy volt már a védőnő!!Én a baldachinos dologra azt mondom, hogy a leheletnyi függöny nem oszt és nem szoroz!!Ha meg annyira nincs levegő alatta, akkor meg elhúzod és kész!!!De szerintem nem kell ettől tartani!!
A kiságyas dolgot már én is hallottam tapasztaltabb anyukáktól!!Nem hülyeség!!!

Hazahozatal:Lányok!Köszönöm szépen a válaszokat!Nagyon aranyosak vagytok!!És már össze is készítettem a kis pakját a Tündéremnek! :D

Flake76:Mégegyszer gratula!!!Nagyon csinosak voltatok!És szép volt a környezet is!!Nászút?!?!Vagy majd a kis Babóca születése után? :D

Linácska:A baba fejét miért kell letakarni?!?A meleg miatt?!?Vagy a fertőzések elkerülése végett?!?

KAja:Én azon gondolkodom, hogy holnap lehet, hogy csinálok egy kis cukkinis fasírtot krumplipürével!!Apa, úgyis odavan mindenért, ami tök vagy cukkini!!És meg hát mindenevő vagyok!!!És nem is nagy macera!Szóval nálunk azt hiszem ez lesz a menü!!És nem is nehéz!Ebben a nyári melegben az ember úgy sem kívánja a nehéz ételeket!!

Judy79:Gyönyörű a babaszobátok!!És természetesen a pocakod is! :lol:

Tündi24:Várom a képet a Manó kis szereléséről!! :lol:

Cscsi:Nagyon szép a babaszoba!!!Ki ne szeretne ilyen babaszobába beköltözni?!?! :lol: Mehetek én is?!?!? :lol:

Kép
bener

Na, itt vagyok, most már tényleg visszaolvasok, de annyi millió dolog van, hogy JAJJJJ.
Képzeljétek: eladtuk !!!!!!!!! YUPPPPPPPPPPIIIIII !!!!!

Olyan jó volt nálatok látni, ahogy mutogattátok a gyerekszobákat, stb. Nálunk meg nemhogy gyerekszoba, de még levegő se nagyon jut szegényeknek...és végre sikerül lépnünk. Amikor megvették, gondoltam rátok, hogy na, nekünk is lesz már gyerekszobánk :), csak végül nem tudtam már este jönni, mert férjemmel kicsit elbeszélgettük nagy izgalmunkban az estét.

Annyira boldog vagyok, csak hát tök izgatott, alig bírok aludni, azt sem tudom, hogy hol áll a fejem, hogy mit kellene intézni. SZeptember elejéig ki kell költözni. Mondtam én, hogy akár szüléskor is költözhetünk, de azt álmomban sem gndoltam, hogy tényleg így lesz.

Ma voltam nőgyógyásznál is, minden ok. Korához megfelelő méretek, stb, most 3080 grammra van saccolva.

Lehet, hogy ma sem tudok visszaolvasni, mert olyan álmos vagyok, hogy most el tudnék aludni. Pedig már nagyon érdekel mi van veletek. Persze nagy általánosságban látom, hogy senki nem került be a szülőszobára harmadikként, de az apró-cseprő dolgokra ugyanúgy kíváncsi vagyok. :)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Bener, hogy kell a cukkinis fasirot csinálni? Bocs, de a babszobánk már foglalt :lol:

Bikmakk, a figurákat a Vaterán vettem (vagy a Teszveszen?) Most épp elfogytak (már sokadszor rendelek, és mindig szól a leányzó hogy mikor kap újakat), szerinte jövő héten lesznek újdonságok. Élőben sokkal jobban néznek ám ki, mint a fotón (mivel nincs viszonyítási alap ezért elég kicsinek tűnnek).
Ha szeretnél, de nem vagy regisztrálva, szívesen rendelek neked is, és majd kiküldöm postán a címetekre. Úgy is úgy szoktuk, hogy összeállunk többen, és egyszerre rendelünk egy nagyobb tételt.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?