Sziasztok!
Bocs, h így eltűntem, de egyelőre még mindig nem fért bele az írogatás az energiakereteim közé. Olvasgattalak benneteket, de írás helyett utána inkább lepihentem, vagy olvastam, na meg ettem, ha eszembe jutott, mert ezt képes vagyok elfelejteni. Most megpróbálok visszakapcsolódni ettől az oldaltól, bocsi, tovább nem merek visszamenni, mert fene tudja hányszáz oldalt kéne bepótolnom.
A képekhez azért visszamenőleg muszáj megemlítenem, h minden baby nagyon tündér!!!
Éva!
Remélem mostmár hamar kiheveritek a szájpenészt!
Ildi!
Köszi, h emlegettél!
Gratulálok az ágyban alváshoz! Jó érzés, ugye?
Hozzánk is ma jön a midwife, és én is szeretném tudni, h mit mond a sárgaságra. Nekünk már szerintem elmúlt, vagy talán nagyon halványan van még. Tegnap amikor a másik védőnő volt itt, aki ezután veszi át Lillust, azt mondta, h ha nem mondom, akkor észre sem veszi, mert nem látszik. Remélem tényleg megússzuk az újabb szurkálást, mert szerencsétlen annyira sírt, nem akarom azt mégegyszer!
Marek!
Sajnálom, h ennyire összecsaptak most a dolgok, remélem nem tart ez sokáig! Mennyi idő alatt szippantja ki Bori ezt a hatalmas mennyiséget? Lillus kb 15-20percet szopizik mostanában, és ha a mérleg tényleg nem csal, akkor kb 50-et eszik, ma reggel pedig 60-at mértem már 20perc kajcsi után. Fogalmam sincs, h ez így elég-e, de bírja vele 3,5óráig kb.
Szerintem nem lehetett olyan sok az a cucc, azt mondják az okosok, h tök soknak látszik, de valójában elhanyagolható mennyiség.
Kriszta!
Remélem Bálint megjavul hamarosan!! Sajna a bukásra nem tudok mit mondani, én egy kezemen meg tudom számolni, hányszor fordult elő. De sztem mindenképp kérdezd meg a dokit, mert komoly is lehet. Olyat is hallottam már, h a baby allergiás volt az anyatejre is, és mindig kibukta...remélem nálatok nem ez a helyzet!
Én úgy tudom, h anyatejes babánál max 10nap okés kaki nélkül.
Nagyon édes Bálint!
Ma reggel leesett Lillus köldökcsonkja. Hát mit mondjak, nem vm guszta. Kicsit parázok, mert mintha gennyes lenne a felső harmada, de igazából nem tudom, nagyon remélem, h nem lesz vele gond! Én eddig nem csináltam vele semmit, mert itt azt mondják, h ne, csak vizes vatta minden másnap, és kész. Állítólag a porozás, alkoholozás elavult...szerintetek csináljam mégis? Van minden cucc, mert anyukám küldött, és félek, h nehogy elfertőződjön, inkább mégis kezelgetném, ha az segít.
Egyébként Lilla jó kislány, nappal és éjszaka csak eszik, alszik, nappal néha nézelődik is kicsit, de éjjel mindig azonnal visszaalszik kajcsi után. Amikor ébred, akkor sem sír egyből, csak nyekereg kicsit, és ha nem csipkedem magam, akkor zendít csak rá, mondjuk 10 perc után. Este viszont van egy horror perdiódusunk, amikor fogalmam sincs, h mit csináljak, nem tudom kitalálni mi lehet a baja. Kb az 5-6órás kaja után kezdi, utána nem tud megnyugodni, ha leteszem, akkor csak felsír 3-4percenként, és nem tud aludni, pedig általában fáradtnak tűnik. Van, hogy a végére vigasztalhatatlanul sír, pedig már rég kivettük, gondolom ekkor a hasa fáj, mert semmit nem lehet vele kezdeni. Ez megy általában 10ig, de van, h néha éjfélig is. Ez után ha sikerül elaludnia, akkor megint jókislány, ébred 3 körül, 6-7körül, majd 10körül...ilyenkor én is alszom vele eddig. Van valami tippetek erre az esti időszakra, h mit csináljunk? Hagyjuk sírni, mert csak túlfáradt vagy babusgassuk, mert tényleg a hasa fáj? Vagy mit csináljak?
Most, h elmúlóban a sárgaság, jöttek helyette csúnya piros patik sárga középpel, hurrá! Csak hogy ne legyen sose szép a kis arca.
Állítólag a tej miatt van, és 1-2héten belűl elmúlnak majd. Szegénynek csűnyább az arca, mint egy durván pattanásos kamasznak.
A bőre is elég száraz, oliva olajjal kenegetem tegnap óta, mert a babaolajak állítólag csak felületi megoldást okoznak, az oliva pedig jól beledolgozza magát a bőrébe.Egyébként tényleg jó.
Mégegy kérdés. Szerintetek mikorra időzítsük a fürcsit? Kajcsi után fél-1 órával vagy előtte? Tegnap nagyon beletrafáltunk a legrosszabba, mert sztem fájt a hasa, és úgy ordított a vízben, h nem tudott levegőt venni pár másodpercig, már kékült is a feje.
Utána meg totál telefosta a törölközőt.
És kicsit megnyugodott... Ja, mert hasmenésünk is van, én hétvégén voltam nagyon kész, azóta rendben vagyok, de szegény még mindig fosizik.
Lillus kb 15-20percet szopizik mostanában, és ha nem csal a mérleg kb 50ml-t eszik, ma reggel mondjuk 60-at mértem 20perc után. Szerintetek ez elég? Utána általában csönd van 3-3,5 óráig. Úgy látom, h vékonyodott az arca, nagyon remélem, h nem fogyott túl sokat, nagyon örülnék, ha már mondjuk hízni is elkezdett volna. Ma kiderül, állítólag jön a midwife, bár hétfőre igérte magát, és tagnap telefonált a másik védőnő utána.
Dobok pár képet is, ezek kb egy hete készültek, és még sárgák voltunk, nem pöttyösek...újak pénteken lesznek, mert próbálok mindig a hétfordulókon fotózni.