Na végre, kisajátítottam a gépet, így végre tudok "kicsit" írni!
Druska: De jó, hogy jöttél! Örülök, hogy minden O.K Veletek! Nekem is angelcare-em lesz, tesóméktól kapjuk. Azt mondják, hogy nem árt, ha a szülő tisztában van az újraélesztéssel is, erre Pesten vannak tanfolyamok. Én is el szeretnék menni a Madarász utcai kórházba, ahol asszem minden kedden van ilyen.
Szeder: Hogy vagy? Görcsölések szűntek kicsit?
Röné: Édes a kutyid!
Bár én félek a kutyáktól, de ilyen pici korban még nagyon helyesek!
Csehi: Szép a pocid és ahogy látom, nem nagyon híztál máshova!
Konan: Jók a pocis képek!!
Egyetértek Veled babamozgás ügyben, az én Biám sem alszik annyit, vagy ha igen, akkor elég aktívan, mert én csak az állandó mocorgást érzem!
Winona: Drukkolok, hogy babukád még meggondolja magát és beforduljon!
Starlark. Remélem hamarosan rendbejössz! Átérzem a parát, én be is mentem a kórházba, amikor először hánytam és szarul voltam! Vigyázz magatokra, és ha úgy érzed, inkább tényleg menj be kórházba, ha másért nem, legalább a babóra ránéznek!
Minyu: Sajnálom a hányást, a 3. trimeszterben már engem is utolért egypárszor. A hasam nekem nem reggelre "áll egybe", hanem napközben, ha sokat ülök egy helyben. A madarászba be kell jelentkezni a tanfolyamra, vagy csak odamegyünk? Mennyi ideig tart?
Humanka: Szerintem nem korbácsoltad fel a kedélyeket. Én is úgy gondolom, hogy jobb azért a 38. hetet megvárni, de semmi baj nincs akkor sem, ha 36- 37. héten jön a babó. Ezt nem én mondom, hanem az ORVOSOK!Amúgy itt szerintem minden kismama a baba érdekeit nézi, attól függetlenül, hogy esetleg nem bánná, ha ici-picit előbb jönne.
Amúgy azt nem írtad, hogy szerinted a 40 hetet- vagy ahogy Te írtad 40+2-3 napot- honnan számolják?
Én úgy tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától. De mikortól beszélünk terhességről? Hát nem az utolsó menstruációtól... A peteérés időszakában ugyanis még nem vagyunk terhesek, de számszakilag mégis!
A 40 hetet azért
találták ki, mert a nők ÁTLAGÁNAk 28 napos ciklusa van, és ÁLTALÁBAN a közepén van a peteérés. De nem mindenkinél. Van akinek pl. a 28 napos ciklus 25. napján van peteérése, de a könnyebb számolás érdekében a terhesség számítása az UTOLSÓ MENSTRUÁCIÓ ELSŐ NAPJÁTÓL SZÁMÍT, holott a kismamák nem akkortól terhesek! (Ha a szülés mindenkinél az utolsó mensitől számított 40. héten lenne, akkor én augusztus végén szülnék
Nekem a teherbeesés előtti fél évben volt 54 napos, sőt 76 napos ciklusom is) SZóval a 40 hetes terhesség az valójában nem 40 hét, csak technikailag így oldották meg! De ha nekem nem hiszel, kérdezd meg erről az orvosodat, ő lehet hogy jobban el tudja magyarázni Neked, én csak ilyen bénácskán.
A keményedésekre ha szeded a magnéziumot, akkor semmi baj nem lesz, ne ijedj meg! Viszont ahogy közeledünk a vége felé, valószínűleg egyre többször fogod érezni.
Hazahozós ruciból szerintem is rakjál össze többet, aztán majd a párodnak megmondod, hogy melyiket vigye be Nektek. Én is ezt fogom tenni, mert Mo-on a szeptember is elég szeszélyes, lehet 25 C°is, meg 10 C°is.
Roni: Nagyon jó kiságyat vettetek! SZép a babszoba! A lábad viszont túltesz az enyémen is! Neked a bal bokád dagad? Nekem a jobb! AMúgy elnézve a lábad, a Te 16 kg-d nagy része víz, úgyhogy valószínűleg hamar visszatérsz a régi formádhoz!
Petra: Sajnálom az aranyeret! Biztos tök kellemetlen lehet, de gyógyírt nem tudok ajánlani.
Bagzerka: Grat a költözéshez! Hogy viselted? Dobhatnál majd képet az új lakásról!
Márti: Remélem a srácok jól érzik magukat a nagyszülőknél! Nem vagy semmi ezzel a bujkálós mosós-vasalásos dologgal! Drukkolok, hogy a kis "titkod" a születésig meg tudd őrizni!
A nevet is csak akkor árulod el nekünk?
Holka: Kezet rázhatunk! Nekem is annyira eltérőek az éjszakáim! Egyszer alig pisivel majdnem végigalszom, máskor meg csak nézem a csillagtalan plafont!
Játszótér: Én is ilyen anyuka szeretnék lenni mint Te, majd amikor a második babát várom! Olyan jó, hogy mindig viszed Henit mindenhová, meg programoztok ezerrel! Nagyon jól teszed! Pláne ilyen melegben! Én olyan dög vagyok ilyen időben, ki sem mozdulok otthonról...
Mi még mindig Balcsin! Bár amióta itt vagyunk a szüleimnél, egyszer sem mentem le a vízpartra, pedig a lábdagadásra biztos jó lenne.. de hát nem kívánkozok strandra..sem...
Lányok! A jóslófájást miről ismeritek fel?