Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Gyors bejelentkezés az utolsó hajadonként töltött estémen :) Tegnap még úgy tűnt, kb. egy napos lemaradásban vagyok az intéznivalókkal a tervezetthez képest, de mára - őrült rohanás árán, hogy a pocim is begörcsölt tőle - behoztam magam. Már csak aludni kéne tudni, két napja nem igazán megy, az igazolomtól. Lesz a fotósnak munkája, majd retusálhat bőszen. Bár a csíkszem, az csíkszem marad :D

Reggel mentem a ruhámért, hát leesett rólam. Valamit elnézhettek a hétfői próbán. Pánt nélküli a drága, elképzeltem, amint állok a násznép előtt, és egyszer csak ott maradok egyszál bugyiban. Egy óra múlva visszamentem, bevették, akkor meg szűknek éreztem. Már görbült lefelé a szám, de végül megoldották, szabták, varrták, igazították, újragőzölték és vihettem. Az egyetlen gond, hogy a 38-as méret helyett egy 42-es ruhát kellett rám szabni (mert a pocakom alapján alul ekkora vagyok), emiatt viszont csomót kellett bevenni derékban, és a visszahajtott anyag bizony vastagít. Kicsit zsákocska így, de a Drágám közölte, nem a ruháért vesz el, úgyhogy ne foglalkozzak vele. Imádom :P

Fodrász, kozmetikus rendbetett (teljeskörűen :D ), holnapra már csak a besütés meg a smink maradt. Izgulok 8)

Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
juci-77

En megkerdeztem a kozmetikusomtol, hogy illik nodokihoz menni. O azt mondta, hogy elol-hatul "tisztan", en meg mondtam, hogy jo. Azota igy kerem, kenyelmes.
Juci- nagyon sok boldogsagot es szep idot holnapra!
Viki- akkor a kovetkezo nehany honapban elszorakoztatjuk egymast! :lol:
Reni- gratula a jo eredmenyekhez!
geri79

Juci!

Mikor mentek nászútra? És hova? Olyan hamar megöregszem majd! :lol:
Sok boldogságot Nektek!
Vendég

Igen igen Juci sok boldogságot!!! Várjuk a képeket! 8)

Edit

Kép
ézsóné

Juci, SOK-SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!!

Kép
csipike09

Juci: SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK NEKTEK!

Kívánom, hogy legyetek boldogok egymás mellett, és az egymás iránti szeretet, tisztelet és felelősség gyűrjön le minden akadályt, amivel összefuttok közös életetek során.

zarja

Juci, (bár már biztos nem a babanetet olvasgatod :)): Sok boldogságot kívánok!

Kép
erusverus

Nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

JUCI!

SOK BOLDOSÁGOT NEKTEK!

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt Lányok!

Tud valaki egy jó sütőtök krémleves receptet?

Kép
csipike09

Juci! Nagyon sok boldogságot kívánunk nektek!!!!!!!!!!!!!! Képeket és a beszámolót várjuk!

Tegnap este nagyon megijedtem: írtam nektek, hogy nem vagyok túl jól, hát sikerült visszaemlékeznem, hogy éreztem magam közel 2 éve karácsonykor, s nagyon sok párhuzamot találtam: fáradtság, ingerültség, furcsa, tompa érzékelés, bőrérzékelés is nagyon tompa (ha belém csípnétek, nem igazán érezném). Megijedtem. de azon kívül, hogy szedem a vastablettát, tegnap marhahúst és spenótot ettem, ma céklasalátát csináltam (most is azt csipegetem), nem tudom, mit tehetnék még. Vérvétel nélkül még a doki sem mer adni sem B12 injekciót, sem plusz vasat. Így a hétfői vérvételt és a keddi konzultációt mindenképpen meg kell várnom. Csakhogy ha tényleg megint ilyen vérszegény vagyok, az már nem csak nálam, hanem Emőnél is komoly oxigénhiányt okozhat. Ötleteket kérek még, hogy mit csináljak addig???????? :(

Kozmetikus: alapból gyantáztatok általában térd alatt, hónalj, bikinivonal, ritkábban comb és kar is. Elég szőrös vagyok, de csoda módra a mostani várandósságom alatt a szőrnövekedésem nagyon minimális (a hajam azért nő). A kozmetikusom a BAH csomópontnál van, ő annyira bevált még fősulis koromban (10 éve...), hogy azóta hozzá járok. Bár nem egyszerű megszervezni, így ha sürgősen kell szőrteleníteni, marad a borotva...
ktc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.09 20:27-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kedves Kismamik!
Bocsánat a bepofátlankodásért.
Van egy eladó kék szinű hagyományos babakád állvánnyal
3000 Ft.
És egy Philips SCD361 Babaőr 7000 Ft. (2007.novemberben vásárolt, nem használt)
Ha esetleg valakit érdekel a csgyongy@freemail.hu-ra írjon.
Mégegyszer bocsika.
Boldog babavárást Kivánok Nektek!

Kép
Kép
bgyöngyi

Mégiscsak hazamentünk anyuékhoz. A fő ok, hogy a Zsolti bácsi anyai kényeztetésre vágyik, no meg a cserépkályha melegére. Elcsábultam a Rossmannban és vettem két babacd-t. Ez már korábban is tervbe volt véve, még a Bulcsi sehol se volt. A barátnőm panaszkodott, hogy a forgó az vagy elemes, és piszok gyorsan lemerül az elem, vagy felhúzós és 10 percenként mehetett húzkodni. Kiküszöbölve a problémát a Rossmannos Cd-t betesszük, aztán húzkod aki amit akar. Legalábbis leányálmaimban. Ha érdekel, átgrabbelem és felrakom közösbe mp3 formátumba. Délelőtt beraktuk anyunál, hát most már mindjárt elalszom tőle, úgyhogy szerény személyem szerint a problémára megoldást fog nyújtani. Legalábbis nálam :D

Kicsit félek, állandóan kemény a pocim, mint egy nagy méretű fejeskáposzta. Eszem a magnéziumot, igyekszem is eleget inni (no ez nem mindig jön össze) de szinte folyamatosan kemény, múltkor felébredtem éjjel, és most már éjjel is kemény. Tehát nem attól lehet, mert nem pihenek eleget. Mit tegyek még? Nem tom. Viszont ha a Zsolti megsimigálja, akkor 10 perc múlva alábbhagy a keményedés. Na de nem rángathatom óránként haza hogy simigálja a pocim. Melóhelyről. Mi lehet az oka? Amit meg Katica írt, na attól még jobban megrémültem. Rossz az ha mindig kemény a pocim?

zarja

Sziasztok!

JUCI, SOK BOLDOGSÁGOT, KÉPEKET AKARUNK HAMAR!!! :)

Jól elcsusszantunk a mai felkeLéssel, most kezdem összeszedni magam.
Mivel nem gyógyultam meg még mindig, igyekszem szordínóval venni a hétvégét. Egy dolog, el kell mennünk a praktikerbe megnézni, van-e az a konvektor, amit szeretnék.
H
a itthon lehetek, semmi bajom a hideg idővel - jól befűtök, teát főzök - sok mézzel -, illatgyertyát gyújtok, nézek valami nyálasat DVD-ről, vagy zenét hallgatok, hímzek :)
Apját sem zavarja, ha ő számítógépezhet közben :)

Szőrtelenítés téma: én nem vagyok nagyon szőrös, de a lábamat, és néha a karomat epilátorozom, viszont a hónaljat és a full fazont borotválom - nem bírnám ott a fájdalmat. Meg elmenni kozmetikushoz, egy halom hercehurca, kényelmetlenség és pénz...
Viszont az arcom elbírna egy kis kozmetikai kezelést, majd megpróbálok eljutni a közeljövőben.
Most fölösleges, mert a takony miatt az egész orrom és szám olyan, mint a papír, ezen a krém sem segít :(

boruska

Lányok, nagyon vigyázzunk magunkra!!!
Most nem azt mondom, hogy minden kis apróságon kezdjünk el aggódni, de ha bármi kétségünk van, kérdezzünk rá a dokinál.

Katica, sajnos az általad leírtakhoz nem tudok okosat hozzáfűzni, de nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, és, ha meglesz a vérvétel, biztosan lesz megoldás is.

Zarja, nekem is sokat feszül, keményedik a pocakom. Nekem azt mondta a dokim, hogy önmagában a rövidebb keményedések nem ártalmasak, és valahol a neten is azt olvastam, hogy akár több százszor is előfordulhat egy nap alatt, hogy bekeményedik a has. Mondjuk én úgy vettem észre, hogy általában, szinte folyamatosan kemény (bár még mindig nem tudtam meg pontosan, hogy az a keményedés e ez, amiről mindenki beszél...). Szedem a Magne B6-ot, és mivel mellette is voltak kiseb görcseim, kaptam seduxent. Csütörtökön direkt rákérdeztem a dokinál, mivel sokan írták a neten a magnézium citriciit és citrátot, ha jól emlékszem a nevükre, hogy ezek talán kíméletesebb megoldást jelentenének, mint a nyugtató, de a doki azt válaszolta, hogy a citriciit nem ajánlja, mert a kismamáknak eleve savasabb a gyomruk, és az csak újabb problémát jelentene, illetve, hogy (bár sokan azt írták, hogy több bennük a Mg) szinte ugyanaz a hatásuk, és, ha a Magne B6 nem oldotta rendesen a görcseimet, ne most kezdjünk el kísérletezni, mert a koraszülés megelőzése jelenleg fontosabb, és azt a seduxen segíti. No, remélem, érthető, amit leírtam, bár lehet, hogy sokban nem tudtam segíteni ezzel a problémádon, viszont, ha félsz a keményedéstől, mindenképpen mondd el a dokidnak, mert az is a fokozott méhtevékenységet jelzi, ha jól tudom. De, bár én hajlamos vagyok mindenfélét összeolvasni itt a neten, azért a dokiban bízom a leginkább, és hallgatok rá. Ja, és sok pihenés, és még annál is több, amikor csak teheted! ;)

Kép
erusverus

Juci, nagyon sok boldogságot Nektek!

Katica, remélem gyorsan orvosolni tudják a hiányaidat és Emőbabával minden okés.

Zarja, gondolom hogy nem túl jó hogy mindig kemény a pocid, azt tudom hogy érezni baromi szar. Nekem a fiamnál keményedett sokat, de inkább a 7. hónaptól. Legalábbis most úgy rémlik. Dokit nem kérdeztél erről?

Viki, le lehet szedni mindent az epilátorral, csak edzésben kell lenni. :) Elsőre szar csak. Én az egészet még eddig csak magamnak szedtem le, kozmetikus nem nyúlt hozzá, csak a bikinivonalhoz. Onnan viszont rendszerint lila véraláfutásokkal tértem haza, baromi érzékeny a bőröm és mindig elfelejtette jól kifeszíteni a bőrt az első rántás előtt. :(

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Lányok, ismeritek a tejfölös aprógombócot?? Nem biztos, hogy így hívják mindenütt, de annyira egyszerű kaja, hogy szerintem nagyon máshogy nem lehet nevezni. :) Én imádom, most ettem meg két tányérral. :oops: Ha valakinek kell recept, írjon!
Ugyebár egyedül vagyok itthon, így, még kiteregetek, aztán egy kis szundibundi, este meg jön a volt évfolyamtársam, lehet, hogy itt is alszik. Vele is bekajálunk, asszem, de utálok egyedül lenni, így már nagyon várom, végre valami kis szórakozás.
Szóval ma már nem hiszem, hogy leszek, további szép hétvégét mindenkinek!

Kép
erusverus

Erusverus, engem érdekel a recept. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hello Csajok!

Elromlott a gép és az embőc most csinálta meg.

Juci! Jó mulatást mára és nagyon nagyon sok boldogságot.

Erusverus. Engem is érdekelne az a recept. :wink:

A pocakkeményedéshez én nem tudok mit hozzászólni. Én azt sem tudom milyen amikor keményedik. :oops: Nem tudom mit kell érezni olyankor.

Ktc. Nagyon vigyázz magadra!

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Juci! Sok boldogságot kívánok!
Aztán várunk a beszámolóval!

Mi az a tejfölös aprógombóc? Olyanról még nem is hallottam... Mi most kukoricás-gombás csirkemellet ettünk. Nagyon fini, mi szeretjük.

A pocakkeményedés szerintem most játszik nálam. De ha valakinek volt ilyen, örülnék, ha leírná mik a tünetei.. :roll:

Kép
Kép
molmar

Erus!

Sztem dödöllére gondolsz. Tejföllel. Tipikusan az Alföldön eszik... :lol:

Én is egyre jobban érzem a feszülést a pocakban. Meg néha egy hirtelen mozdulattól fájnak a szalagok odalent. :oops:
Néha hordócska a hasam is! :lol:

Apa elvitt bajor étterembe "zabálni". Vadas libamell, serpenyős kacsa, libacomb, nürnbergi grillkolbász, túrósmarni, marcipános galuska! :D :D Nem mind egyedül, de végigkóstoltam mindenki kajáját!

Hétfőn megyek kukkolni a kicsi lányom! Már 5hete nem láttam.
Csajok, én annyira szeretem őt! :roll: Tudom, ez hülyén hangzik, de Lucát is szerettem, meg vártam. De valahogy az más volt. Erre a szeretetre nem lehet felkészülni. Amikor csak nézel valakit és sírsz! :D
Lujzinál alig vártam, hogy leteljen a 40hét. Most meg élvezem, hogy lassan adom át magam az érzelmeknek. És napról napra erősödik minden érzés!
Bár az utóbbi napokban az erősödő érzés inkább a derékfájás... :roll:
Vendég

Hát olyan nekem ez a keményedés, mintha egy egész fej káposzta egyben lenne a pocidban. Megnyomod a pocid, és tök kemény, mint a káposzta. Nem tudom mihez hasonlítani. Nem tudod benyomni, mintha iszonyú jó hasizmaim lennének pl és befeszítesz megütni se lehet, mert annyira kemény. Na de életemben sose dolgoztam a hasizmomrajavascript:emoticon(':oops:') a legkomolyabb sportág a futás, úszás, és az aikidó volt, egyik sem kifejezetten a kockás has megalkotója. És a furi, hogy nem fáj, csak érzem, hogy egyben ott van.

Egyenlőre - lekopogom - semmim se fáj, se derék, se pocak se semmi. Csak ez a hülye keményedés. Hétfőn felhívom a dokit.

zarja

No, megjöttem a délutáni alvásból. Nálam ez egyébként nem csak amiatt van, mert tényleg elálmosodom, hanem valamennyire tudatosan is csinálom, hogy legalább feküdjek egy picit napközben, mert különben itt enne a fene egész nap... :oops: :D

Nóri, ez a tejfölös aprógombóc szerintem nem a dödölle. Egyébként dunántúli kislány vagyok! :) Ez onnan jutott eszembe, hogy az esküvőnkön vacsora előtt a vőfély poénkodott össze-vissza, meg nótáztatta az embereket, és belevitt egy-egy csak ránk jellemző dolgot is. És van egy ilyesmi nóta, hogy ez a sor szerepel benne: dunántúli kislány tanított a csókra. :) :) A nótákkal/dalokkal kapcsolatban meg az ugrott be, hogy pont néhány napja, hogy újra megnéztem a videónkat, akkor is egyedül voltam itthon este, és Boti szinte csárdást járt a zenékre. Vagy tetszett neki a zene, vagy az én hangulatom dobta fel, nem tudom, de ennyit egyfolytában azóta se mozgott. Gondoltam, töltök le neki ilyen zenéket, ha már ennyire élvezte, én is szeretem -na jó, nem minden nap-, de pl. az eddigi zeneválogatásom nem hozta ennyire lázba őt. Bocs, egy kicsit hosszú lettem...

A tejfölös aprógombóc receptje:
Hozzávalók: 1 kg krumpli, só, liszt, 1 tojás, étolaj, 2 vöröshagyma, őrölt pirospaprika, 1 nagy tejföl.

Elkészítés:
1.
A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük. Mikor megfőtt jól összetörjük, majd a tojással és a liszttel összegyúrjuk. Ízlés szerint sózzuk. Lisztből annyit tegyünk bele, hogy a tészta ne legyen túl ragadós, de túl száraz se legyen, mert nem lehet golyókat formázni belőle, ill. a gombócok túl keményre főnek.
2.
Ha jól összegyúrtuk a tésztát, apró gombócokat formázunk, és forró vízben kifőzzük mindet. (Akkor jó, ha feljönnek a víz felszínére.)

3.
Tejfölös mártás: kevés (~1 dl) olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, sózzuk, kb. 1-2 dl vizet öntünk rá és pirospaprikát szórunk rá.

4.
Miután jól megdinszteltük, levesszük a tűzről és átszűrjük. (Én nem szűröm át, mert imádom a hagymát.) A kapott léhez alaposan hozzákeverjük a tejfölt és a gombócokra öntjük. És kész!

Nekem az egyik kedvencem, csak a gombócformázás szöszmötölős, meg ott tényleg nehéz eltalálni a liszt mennyiségét, nekem legalábbis folyton bele-bele kell szórnom egy kicsit, hogy ne ragadjon.

Kép
erusverus

Pocakkeményedés: nekem a csütörtöki vizsgálat után nagyon nem volt jó... Fájt a hasam is, a derekam is, kemény is volt.
És Zarja, nekem is az egész hasam kemény, és nem lehet benyomni (de szerintem ne is próbálgassuk...) már majdnem a bordáimnál is, pedig a méhemre azt írták, hogy a köldök fölött egy harántujjal van a teteje. De gondolom, nyomja felfelé a belső szerveket.

Kép
erusverus

Nekem is szokott néha keményedni a hasam, de nem mindenhol, csak mondjuk az egyik oldalon. Szerintem ilyenkor csak odafeszíti magát a drágám, mert ha megsimogatom, akkor elmúlik. Biztos arrébb megy.

Ma látnotok kellett volna mit művelt a Rammsteinre! Igazi kis rocker a csaj. :) Csak úgy ugrált. Persze nem tudom hogy azért-e, mert annyira tetszett neki, vagy mert annyira nem. :oops:

Mi ma kínaiztunk, már rá voltam kattanva. És tök jó értéket mértem utána. Imádom a kacsamellet. Nyami. És utána még uzsira benyomtam egy diétás sütit.
vicky79
Budapest III. kerület

Na, ez az! Amit Viki ír, olyanom is van néha, az szerintem is a babó, mármint, hogy akkor tényleg nekifeszül a hasfalnak, és az általában egy-két perc alatt változik is.
De akkor több mint valószínű, hogy valóban igazi keményedésem van...

Kép
erusverus

Erus!

Nem akarlak kiábrándítani, de EZ a dödölle! :lol:
Vendég

Csajok érkeztem a pocakfotóval... Indulunk a barátnőmékhez úgyhogy mindenkinek további szép hétvégét.

Kép

Kép

bellerreni
Eger

Végre tudom, hogy mi az a dödölle :)
De jól hangzik, nekem bejönne, főleg, ha valaki megcsinálná nekem :)
Lehet, hogy nekiállok annak a jó kis egyszerű almás sütinek, aminek már egy hete akarok - apja szereti, meglepem estére.

Ma volt egy jó kis körünk - ahhoz képest, hogy pihenni akartam - elmentünk Praktkerbe, és megrendeltük az új konvektort Berci szobájába, nagyon szép lesz, olyan, mint egy kis kandalló.

Kissé elcsúsztunk a mai nappal, most ebédeltem, de innentől tényleg pihi - kicsit pakolok, aztán elheveredek.

Apja elment szüleihez, meg edzeni, úgyhogy ma is csak este látom, de tulajdonképpen elég jól el tudom magam foglalni itthon egyedül is.

Lányok, feldobnék egy talán eretnek gondolatot: filózom rajta, hogy nálunk ne legyen pelenkázószekrény, mert egy ormótlan és fölösleges bútordarabnak tartom, ami amúgy sem nagyon fér el ebben a kicsi szobában. Az unokatesóm, két kislány anyukája is beszélt róla lefelé, hogy sokkal kényelmesebb az ágyon pelenkázni, főleg, ha nagyobb a baba, és mindenhova hentereg. Mondjuk neki az első leesett a pelenkázóról, és azóta fél is tőle.
Áthidaló megoldásként gondolkodom a kiságyra helyezhető pelenkázólapon. Így lehetne az ágy nagyobb, a 70*140-es a 60-120-as helyett.
Mit gondoltok?

Bori

boruska

Reni, szép pocak! :)

boruska

Bori, nekünk sem lesz pelenkázó. A fiam pelenkázós kiságya megvan ugyan, de baromira nincs kedvem megint kiforgatni a sarkaiból a szobát (oda nem férne be ahová terveztem), így inkább veszünk egy egyszerű kiságyat és arra fogok venni pelenkázólapot. Vagy egész egyszerűen a fürdőben fogom tartani a mosógépen. Ha összecsinálta magát úgy hogy mosdatni kelljen, úgyis az a legpraktikusabb. :)
Egyébként én is sokkal jobban szerettem az ágyon pelenkázni, szóval egy idő után tök fölösleges volt hogy nekünk az ott van.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csajok, kérhetnék én is véleményt erről?

http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xa ... =757&fot=2

Az az egy gond van csak vele, hogy narancssárgában (amik ők genny-nek hívnak, micsoda hülye név) nem kapható. :(

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

boruska: Nekem biztosan lesz pelenkázóm, mert már most hiányoznak a fiókok és a derekam sem bírná az ágyon pelenkázást. Egyébként nekünk a gyerekszobában csak kanapé lesz, ágy nem. Szóval nekem lesz, de mindenki maga tudja hogy fér el.

csuppancs: Nem rossz, bár narancssárgában tényleg szebb lenne.
vicky79
Budapest III. kerület

Ezt ismeritek?
Én hülyére röhögtem magam rajta :)

Süteményrecept gyesen lévő anyukáknak:
Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 fokra. Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!"
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát.
Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra. Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet.
Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.
Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).
Engedjük ki a macskát a sütőből. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük.
Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon.
Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.
Bevonó máz: Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a rohadt plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk ki az ablakon, jó messzire.
Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy őt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről. Tegyük Öcsit a járókába.
Adjunk a mázhoz 5 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán.
Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz.
Távolítsuk el a szénné égett sütinket a sütőből. Dobjuk ki.
Ne kapjunk idegösszeomlást...

boruska

Bori!

Ez jó!!!
Pelenkázó: én Lucát kb 3hónapig tudtam a pelenkázón pelenkázni. Nem volt túl széles, mindig a szájába vett valamit oldalról. Le akart gurulni. És hosszában is kicsi volt.
Utána csak ágyon pelenkáztam...
Az ikea-ban van falra szerelhető pelenkázó, ami lehajtható. Akár a fürdőszoba ajtajára és a kiságy fölé is lehet tenni. Úgyis hosszú a kiságy. Mire feláll, tutira soha nem pelenkázod a pelenkázón!

Csilla!

Sztem nem dönthető vízszintesig a sportkocsi támlája...
Vendég

boruska: Ezen most sírva vinnyogtam. :D :lol: Nagyon ott van!!!
vicky79
Budapest III. kerület

Poci!

Nekem ennél definiáltabb, mint Reninek! Nem nagyobb, de kerekebb.
Mint egy alma. És jelentem a csíkom elindult. A szemérem csontnál tart. Az intimgyanta felfedte! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Most értünk haza a babymarkt-ról. Vettem egy szopipárnát és egy pelenkázófeltétet. Ennyi. Nem volt nagy durranás szerintem, bár sokan zsákokkal mentek haza...

Pelenkázó: relativ én sokáig használtam. Nem kellett kitekerednem és hajolgatnom a gyerekhez. Lefoglalásképpen pedig mindig kapott vmit a kezébe, vagy tornáztunk egy kicsit.

Poci: nekem is keményedik. Ajánlom a hastartó pántot, nálam nagyon bevált, a doki pedig a magnosolv-ra váltatott át a magne B6-ról. Szerinte ez jobban felszívódik. Valóban most jobb a helyzet.

Sajna viszont ma láttam, hogy kezd kijönni a viszér a lábamon (eddig soha nem volt :cry: )

Katica, remélem a vérvétel után megtalálják a dokik a megoldást. Drukkolok, hogy addig is minden ok legyen.

Boruska, nem osztanád meg velünk azt a sütis receptet? Rengeteg almám van és nem tudok vele mit kezdeni. Ami receptem van, az nem jött be a családnak.

Kép
csipike09

Csipi, én az almás palacsintát szeretem csak. Az annyi, hogy sűrű palacsintatésztába teszel nagy lukú reszelőn reszelt almát. És megsütöd. Fahéjas cukorral fini. Én rétesalmából szeretem, de más is jó. Főleg, ha jó savanyú!
Vendég

Hát, nem létfontosságú a pelenkázóasztal, mint ahogy a többi cucc sem, csak a kényelmedet szolgálja. Tehát a kényelmed az ár és a hely vetekszik. Mondjuk anyu mesélte, hogy mikor születtem akkoriban jöttek divatba a pelenkázóasztalok, addig nem is nagyon voltak. Ő is bele volt szerelmesedve, de anyagilag nem engedhették meg maguknak, így maradt a nagy ágy. Szal egyáltalán nem eretnek gondolat. :D Én is azon gondolkodtam, hogy a kádra csináltatok egy fa áthidalót, amire a kiskádat rakjuk. És amilyen pinduri a fürdőnk, a pelenkázólapot kiviszem fürdés utánra a fürdőbe, a mosógép tetejére, és ott teszem rendbe a még meleg fürdőben. Ágyon pelenkázni: hát kérdés mennyire vagy derékfájós, mert sokat kell majd hajolgatnod! Én arra is gondoltam, hogy a Bulcsinak felnőtt szekrénysora van (albérlő miatt ugyebár) és a tv helyén van egy nagy hely, akár azt is el tudom képzelni, hogy ilyen helyre kialakítani a pelenkázót. Talán kényelmesebb, mint az ágy. Nem tudom, egyenlőre csak ötletelgetek. De szerintem a legfontosabb a babónak, hogy TE vele légy, a többi tényleg csak kényelmi dolog. Szerintem nem fog gondolkodni, hogy a 200 e-s babakocsit vagy a 20 e-s babakocsit hányja le. Neki mindegy. Ezek a dolgok, csak a felnőtteknek fontosak.

Bori! Ezt a sütit remélem nem kell megcsinálnom az életben.
:oops:

zarja

Miért gondoljátok, hogy az ágyon pelenkázás macerás? Le is lehet ülni arra az ágyra... Nektek mindenhol lesz pelenkázó? (nagymama, szomszéd, bnő... :oops: )
Nekem sokkal kényelmesebb volt, mint a pelenkázó!
Vendég

Basszus, nekem fürdőruhát kell húznom jövő héten. 1000 ember előtt! :? :shock: :cry:
Vendég

Erus! Szóval az a dödölle. Azt hittem mindenhol így hívják. Én még nem próbáltam ki, mert nem tudtam mivel eszik a dödöllét, de egyszer erre is sor kerül. :wink:

Csilla! Szerintem sem dönthető vízszintesre a kocsi támlája és a lábtartója sem. :(

Boruska! Ezzel már találkoztam, de még régebben! :D Almás süti recept jöhet nekem is.

Reni, szép a pocid!

Katica! Remélem remélem vérvétel után kiderül, hogy mi lehet a baj és hamarosan orvosolják. Vashiányra egyébként ilyen módot hallottam, csak kicsit durván hangzik. Almát teleszurkálsz szegekkel, egy ideig benne hagyod. Nem tudom meddig, lehet fél-egy nap. Passz. :oops: Aztán a szegeket kihúzkodva megeszed az almát. Anyukám szomszédasszonya csinálta így. Hogy milyen eredménnyel, ne kérdezd. :shock: :oops:

Pelenkázót én szeretnék, mert azért nem találtam annyira kényelmesnek az ágyon pelenkázni a gyereket. (Anno az öcsémet meg az unokatesóimat is pelenkáztam.) Túlságosan görnyedni kell és aki hátfájós annak biztosan nem jó. (Oké, még azért nem tartozom a hátfájósak közé. Kopp-kopp.) Meg el is fér a szobában, pláne ha komóddá alakítható utána, akkor nekem nagyon bejön. :D

Kép
Kép
molmar

Nóri! Ez az! Almás palacsinta! Na, akkor lehet, hogy módosítom a hétvégi menütervet. :wink:

Kép
Kép
molmar

lucababám: Természetesen nem lesz mindenhol pelenkázó, de otthon lesz a fiókok miatt. A nagyszülőknél lesz egy pelenkázó alátét, hogy ne az ágyat pisilje össze és annyi. Nekem nagyon jó fürdőruhát sikerült vennem még a nyáron. Olaszországban abban voltam. Olyan tankinis. Még jó is lesz a baba után is, mert nem hiszem hogy rögtön lemenne a hasam és a csíkjaimat sem szeretném majd kitenni.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, vanak nagyon csini kismama fürdőrucik. :wink:

Kifogom próbálni az almás palit...

A most vett pelenkázólapot én is a sima komódomra teszem...
tehát nem fontos kifejezetten pelenkázó szekrényt venni.

Kép
csipike09

Nekem is úgy van, hogy külön lehet venni egy kiegészítő elemet a komódhoz, hogy pelenkázó legyen. De én majd 2évig csak ágyon pelenkáztam és nem volt soha gondom vele. :oops:
Vendég

Volt ma valaki a bababörzén?

Kép
Kép
molmar

Csipi volt!

Titeket nem kezd egyre jobban zavarni a pocak? Mármint se hajolni, se cipőt venni nem tudok. Mi lesz később?????? :shock:
És megint a méhszájamat rugdossa a lányka! :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?