Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Mecsi, nekem jó a csütörtök, szerintem Sziszkának is, úgyhogy akkor így állunk:

JÚNI 12 csütörtök: Mecsi, Niki, Szuszu, Panna, Ritus, JázminAndi, Pöttöm, Lei?, Csenge, Andaka, Aproo?, Dia, Sophie???, Yuyu, Sziszka

JÚNI 13 Péntek: Niki, Szuszu, Ritus, JázminAndi, Lei, Csenge ,Aproo, Dia

A hálapénz témába nem akarok nagyon belemenni, sok igazságot írtatok... de nekem is az a véleményem, hogy amíg mindenki kifizeti a hálapénzt, addig ez nem is fog változni. Én ezért döntöttem úgy, hogy az ügyeleteshez megyek, és legfeljebb akkor kap valamit, ha nagyon meg leszek elégedve. De azt nem szeretném, hogy a fogadott orvos esetleg kutyába se vesz - mert sok ilyet hallottam- de kénytelen legyek fizetni, mert elvárja... Rossz az egész rendszer, az biztos, csak az a baj, hogy kilátásban sincs, hogy változhatna a közeljövőben...Nicike ,szerintem igazad van, ha elvárja az ember, hogy ott legyen az adott doki, akkor fizetni kell. Csak az a gond, hogy az ügyeleten nem tudhatja az ember, hogy rendesen ellátják-e, és nem fognak-e vele kiabálni. Ez az, ami nagyon nem jól van így...

Engem reggelente sajnos 7 óra felé már kidob az ágy, mert addigra már mindig megfájdul a derekam vagy a csípőm, vagy rohannom kell a WC-re...

Binyek, csak így tovább, remélem összejön a július vége.... ketteske meg úgy tűnik, akkor meglepetés lesz? ;-)

Mecsi, remélem felszívódik a tágulat, és minden rendben lesz, és a talira is el tudsz jönni...

Csimby, nálunk is így van az uh, és én is a 24. héten voltam 4D-n. A mostani, 30. heti meg csak 5 perc volt, má doki volt, mint akihez menni szoktam, és ő nagyon sietett...

Én is sok gyümit eszek, kicsit aggódtam is, hogy tovább hízok a cukor miatt, de úgy néz ki, most stagnál a súlyom ;-)

Na, eléggé hosszú és zavaros voltam, de próbáltam mindenre reagálni...

yuyu79

Sziasztok!

Én nagyon "bálnulok". Olyan hamar elfogy az erőm, tegnap a bevásárlás végére is teljesen kipurcantam. Amúgy én is sok gyümit eszem. Tegnap együtt ebédeltem a hugommal. Ő egy óriási adagot legyűrt és hatkor már meg akart halni éhen, én meg mondtam, hogy én ma már nem hiszem, hogy fogok tudni enni. Valahogy nem is érzek éhséget.

A pénz adás témával kapcsolatban: szerintem még azt is befolyásolja ha adsz, hogy hogy állnak hozzád. Egy ismerősömnek volt műtéte kb. 10-12 évvel ezelőtt és már akkor csodálkozott, hogy neki miért nincs varratszedés és miért szenved mindenki más, kiderült, hogy felszívódót kapott. Szerinte azért mert adott a dokinak. Nem feltételezem a dokimról, hogy rosszabb feltételeket teremtene nekem, de ő pontosan tudja, hogy mire számíthat tőlem.

Nici! Mi sem látjuk sokat a páromat, főleg, hogy csak kéthetente hétvégén jön, de akkor is mehetnéke van. Szerencsére a motorja most Németben van, így azokon a hétvégéken amikor kint van mehet vele. Ő még igazán most kezdi a kislányunkat értékelni, főleg mióta beszél. Már jobban örül a közös programoknak. Az eleje nálunk elég nehéz volt emiatt. Úgyhogy én sem korlátozom, mert szerintem ha tiltanám annál rosszabb lenne.

Szép napot! Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok!

Na, tegnap már nem tudtam visszajönni sajna, mert így utolsó napokra totálisan be vagyok fogva. :cry:

MOst is csak pár mondat, de nem hagyhatom ki, olyan jó volt visszaolvasni mindenkit.

csimby, az én párom is totál magáévá tette a szopipárnát, ahogy hazavittem. Azóta is harcolunk. Mivel most van, hogy otthon marad tanulni és tovább alszik, ahogy felkelek, azonnal rádobbant a párnácskára.

csenge, van egy fafaragó barátunk, aki volt kinn a világkiállításon is. Csodás dolgokat csinál, pl. az összes ősi magyar vármegyecímert ő faragta meg a Széchenyi Könyvtárnak anno.
Csinál kis tányérokat, de fél méteres címereket és motívumokat is.
Általában ősmagyar, vagy egyházi témákkal foglalkozik, de pl vannak csodálatos pávái, baglyai is. NAgyon nívós ajándék, csak kicsit boros az ára. Én arra gondoltam, hogy veszek IKEÁS utalványt és viszek egy ilyen faragványt hozzá.
A szülésznőn még gondolkodom....

Csak még a hálapénzhez:
Teljesen Nicikével és Barbival értek egyet. Nálunk is a család 80%-a doki, és pl a bátyám négy gyereket nevel és főleg az házasságuk legelején bizony nagyon örültek egy-egy szál kolbásznak a gyerekek az esti vacsorához, ha vittünk.......de ma is számolgatják a pénzt.....
Persze kell a kétkezi munkás is, és igen, Barbi, itthon is kezd gyakorlattá válni, hogy nincs egy-egy iparos szakterületen ember és ezért horribilis összegekt kérnek el. Pl. a vaskapunkat 2 éve alig tudom kinyitni, annyira el van deformálódva, de egyszerűen nem találok normális lakatost. :?
Csak az a helyzet, hogy ők nem tanulnak 9! évet ahhoz, hogy végre tényleg pénzt keressenek és nincs meg minden nap az a feszültség az életükben, hogy egy rossz mozdulat és akár meg is ölhetek valakit.......azért ez nem mindegy.

Mindenkinek csodás a pocakja, annyira szuperul növögetünk.

na, sajna mennem kell bevetni magam a munka rejtelmeibe, de megpróbálok még begugrani!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és szépek a pocifotók!

Én meg most nézegettem a naptárt és 12.-ére kozmetikushoz is bejelentkeztem. Igaz délelőttre, de elég gáz lesz az ábrázatom egy kezelés után, nem biztos, hogy úgy kéne mutatkoznom. :cry:

KépKép
jazmin2005

Andi, ez nem kifogás ;-) Egy kis alapozó, vagy valami, aztán jöhetsz... amúgy ismerős a dolog, én is "szépen" tudok kinézni a kozmetikus után...

yuyu79

Julcsi! Nekem most amúgy is gáz a bőröm, pedig Citniával tök szép volt, egy pötty nem volt rajta, teljesen kivirultam. Ezért is gondoltam az elején, hogy most lehet, hogy fiam lesz, de nem jött be. :)

KépKép
jazmin2005

Sziazstok!

Mecsi a Hajdú Kriszta az Istvánhegyiben is rendel meg az ÁEK-ban is. Mi mindkét helyen voltunk nála. Nagyon kedves doktornő és nagyon segítőkész!

Nici szerintem sem vagy buta! Hagyd egy kicsit pihenni is, hamár ennyit melózik, aztán meg ha meglesz a babó, úgyis Veletek lesz majd és nem pecázik meg motorozik.

Amióta diétázom olyan vagyok,mint egy rossz gyerek: folyton éhes vagyok... :cry: és persze gyümit sem lehet csak úgy és annyit enni amennyi jól esne.... most irigykedem egy kicsit ....

Van pár butus kérdésem:
Azt hallottam,h csak 5 hóig vezethetünk. ez igaz? mert megbüntet a rendőr érte.

Akinek nem kötelező a beöntés, van olyan aki kérni fogja?
Párom mondta,h miért nem akarok beöntés: ott fogsz mindent összekakázni mindenki előtt?! :oops: :roll: :shock:
így most elbizonytalanított....
Vélemények?
makadu

Kitti!

Én erről a vezetés dologról még nem hallottam.

Beöntés nekem volt császár előtt, életemben először. Szerintem nem volt vészes. Normál szülésnél biztosan kellemetlen lehet, ha onnan is jön valami. Múltkor a Kismamában olvastam, hogy ehhez a kórházi személyzet már hozzászokott, de mégis ... :oops:

KépKép
jazmin2005

Kitti, szerintem a 9, hónapban is vezethetsz, már ha beférsz a kormány mögé :-D

yuyu79

Jó reggelt!

A vezetés korlátozásról nem hallottam még, de fura is, én most is vezetek, bár rendőrrel nem találkoztam....
Mosódió: http://www.mosodio.hu/inhaltwaschnuss.htm?/ Elvileg nekem ma jön meg, így holnapra már tapasztalatot is tudok írni!
Binyek: nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek, kicsit sajnálom, hogy nem derül ki a rejtőzködő neme, és már ott is elveszítettem a fonalat, hogy akkor egy vagy két petéjűek? Ez azóta sem derült ki? Szerintem ha folyton arra koncentrálsz, hogy kihúzd júli végéig, akkor így is lesz, ez pszichológia. Fő a pozitív hozzáállás!

A júni 12 részemről oké!
A helyszínnel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy az első tali után arról beszélgettetek, hogy egy kirándulós vagy kerti party-s buli is milyen jó lenne, persze tudom, hogy ez időjárás függő, de talán megvalósítható lenne!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

A beöntés szerintem mindenképpen jó,mégha kellemetlen is egy kicsit!De nem annyi vizet nyomnak be,mint egy átlag beöntésnél,hanem kevesebbet.Az a lényege,hogy amikor kijön a baba,akkor annyi mindenre kell a szülésznőnek meg a dokinak figyelni,hogyha véletlen a baba belekap a nem oda illő anyagba,akkor esetleg rögtön belekenheti szemébe,szájába.... :( :( Ikreseknek nem adnak beöntést,de én kérni fogom,biztos,ami fix! :wink:
Meg különben is egy beöntés semmi a szüléshez képest!

binyek

Kitti - én kérdeztem Hajdu doktornőt :)

Sajnálom, hogy Te nem ehetsz annyi gyümit, amennyit szeretnél a diét miatt :(
Nem hiszem, hogy a kresz kitérne arra, hogy meddig vezetheszt. És a terheskönyvet nem vagy köteles felmutatni a rendőrnek, anélkül meg nem tudja mennyi idős vagy :) Szerintem inkább nem ajánlott, de még az is hülyeség szerintem. Egyénfüggő nem terhességi idő. Én is vezetek még.

Én is gondolkodom a beöntésen, szerintem kérni fogom. Legalábbis előtte megkérdezem, hogy ha nem kérem, akkor mire számítsak :)

dytke

Andi nem kifogás a kozmetikus! :lol: :lol:

Kitti ezekben a rendelőkben mennyit kell fizetni a Hajdu Krisztánál tudsz mondani valamit eről? hol van az az ÁEK?

Vezetés: barátnőm aki 2hónapja szült végig a 9 hónapig vezetett, ki se akart szállni a kocsiból neki mondjuk munkaeszköz is , szóval ha beférsz a kormány mögé és van merszed vezetni lehet. Csak gondolj magatokra hogy mennyire veszélyes is lehet.

találkozó ügyben a kerti party vagy kirándulósat nehéz ugy ha nincs kinél, talán jobb is igy. Jobb ha a seggünkön ülünk valahol és kiszolgálnak ennyi jár nekünk is :D De ha valaki szivesen felajánlja az otthonát akkor semmi akadálya.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Dytke bocsánat, nagyonkomás vagyok. Miért kérdezted? :lol: :oops:

Mecsi az Istenhegyiben az uh-ért (nem volt vizsgálat csak uh) 14 ezret fizettünk viszont az ÁEKban volt a lepénybiopszia (ott +2x uh) viszont ingyenes volt.
Segédje és tanítványa Bátorfi doktor úr, Ő is nagyon kedves és segítőkész. (úgy néz ki mint egy jóllakott napközis :) )
makadu

a fele lemaradt az ÁEK (nőgyógyászosgenetikás részére) a Podmaniczky utcában,de a Rippl-Rónai utca felől kell bemenned , a Nyugati mellett (ha szemben állok vele) jobb kéz felőli utca végénél van és jobb kéz fele a Rippl-Rónai ahol be kell menni, első emelet.
A volt MÁV kórház.
remélem segít valamennyit zagyva leírásom... :oops:
makadu

Szilvi!
Sajnos igazad van abban, hogy sok a kényszer vállalkozó, de nem is rájuk gondoltam. :) Barbi tökéletesen összefoglalta a helyzetet.

Nici!
Szerintem sincs értelme korlátozni a pasikat. Az én férjem is nagyon sokáig dolgozik, és egyáltalán nem gond, ha időnként elmegy sörözni a kollégáival egy esetleg időben befejezett nap után. Ilyenkor általában ő bontja a társaságot, mert siet haza a két "babájához". :D Meg tegyük hozzá, én sem ülök otthon minden este, igyekszem még most találkozni a barátnőkkel, előfordul, hogy én érek 9-re, 10-re haza. Ő pedig nem morog, hogy akkor kicsit elcsúszok a mosással, vasalással.

Ági!
Nagyon csini vagy. :)

Makadu!
Az osztályvezetőm is vezetett végig a 9 hónapban, nem hallottam ilyen szabályról.

A beöntésről megkérdeztem a dokit, hogy kötelező-e. Mondta, hogy nem, de ajánlani szokta, a nyilvánvaló előnyei mellett állítólag még a vajúdást is könnyíti valamennyire, én biztos fogom kérni.

Beus

Kép
félhold

Kitti - semmi baj :) Csak azért kérdeztem, mert én az AEK-ban fogok szülni, és oda járok uh-kra. és a 18 hetes genetikain ő volt nem Bátorfi doki. Amúgy Bátorfi doki nagyon jó, régen ő volt az orvosom, de már nem vállal szüléseket, nagyon ráált a genetikára és nagyon jó szakember (ő is). Nagyon szimpi, kedves, odafigyelő orvos.

AEK=Állami Egészségügyi Központ (Régi MÁV kórház összevonva az OGYIK-al - más néven Szabolcs u-i kórház- és a Honvéddal)

dytke

köszi a válaszokat, akkor ja ha nem érzem magam bolondnak,csak annyian mondták h gondoltam akkor megkérdezem itt is :D

Beöntés: Hát...mi lesz az a szüléshez képest?
Egyébként mikor kórházban voltam és aterhes osztályról vitték le a programozott császárosokat,napi 3-4 kismaminak csináltak beöntést és a 90%-a röhögve rohant vissza a szobába wc-zni.A maradék 10% meg szerintem azért nem röhögött nehogy elengedje magát :)
De mindenki azt mondta semmiség.

Kitti,Én is igy voltam az elején,és ez mostanra kezd egyre rosszabb lenni.Épp ma sírtam h ugy ennék egy kis sültkrumplit rántott sajttal és tartárral.De szószerint hullottak a könnyeim.
Én már bele fáradtam teljesen ebbe rohadt diétába.És a legrosszabb h tényleg a gyümit meg a zöldséget(!) is számolni kell :shock:

nicike

Aproonak igaza van a kétkezi munkával kapcsolatos emberekkel kapcsolatban.
Teljesen elszálltak maguktól. Hozzá teszem a férjem is két kezi munkás. Mert ács, és neki azért is van télen munkája és nincs kihagyása mint a többi ácsnak h télen koplalás van,mert 5 éve ugyan azon az áron dolgozik.De 5 éve a segédmunkás nem kért 7 ezret,hanem örült az 5 ezernek is.Most meg.... ?Pfff....

És ezek nem olyan segéd munkások akik rossz anyagiak miatt dolgoznak és nem tanulnak.
Hanem 18 évesen már kelett a segge alá az új autó,most meg nyögi a hitelt...stb...stb...

nicike

Nicike, én is jókat mulatok azon, hogy egyes kölkök milyen kocsikkal képesek járni. Akik vagy kétkezi, de megszedem magam emberek, vagy pedig apuci pici porontya az audi 6/8 sal.
Egyszer mi szedtünk ki két 16 és fél éves srácot a roncsok közül, mert elvitték apuci kocsiját és 80-nal tekertek le a Hűvösvölgyi úton. Úgy borultak, hogy majdnem meghalt mindkettő......persze sajnáltam őket, totál sokkot kaptak, de miért kell ezt csinálni gyerekekkel????

UH: Kicsit drága az a 14 ezer, nem?
Ritus, a babamizok többsége alá is irat egy papírt, hogy az nem számít genetikai vizsgálatnak, szóval nyugodtan mondhatod a dokidnak, hogy idő van egy kötelező Uh-ra. legalábbis a mi babamozink előtt alá kellett írnom egy ilyen nyilatkozatot.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

beöntés: nekem már volt, de sztem sem vészes annyira.
persze a normális kórházi személyzetet nem zavarja a baleset sem, amikor rákérdeztem sógoromnál, rálegyintett.

viszont sztem nekünk kényelmesebb, mert miután ugye megszültünk, még ott fekszünk egy csomó ideig, lepényleválás, varrás, stb. És addig nem biztos hogy mindent lecserélnek alattunk, szóval ha nem volt beöntés, az ilyenkor kellemetlen lehet, nem?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Nekem is a csutortok lenne jo a talalkozora - Mecsi, beirnal?

Koszi,

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sajnos ilyenek Aprooka :(
Hihetetlennek tartom, h az ember 20 éves korára tönkre teszi az életét azzal h eladósodik.Más egy lakás hitel.Meg más egy 5-6 milliós hitel egy autóra.És akkor az emberke még nem evett csak kifizette a telefon számlát,a kocsi törlesztőjét,tankolt és sehol már a fizetése.Huszon akárhány évesen anyuci öltözteti meg eteti mert arra már nem marad :)
Vicces nem?

nicike

JÚNI 12 csütörtök: Mecsi, Niki, Szuszu, Panna, Ritus, JázminAndi, Pöttöm, Lei?, Csenge, Andaka, Aproo?, Dia, Sophie???, Yuyu, Sziszka, Mazska

JÚNI 13 Péntek: Niki, Szuszu, Ritus, JázminAndi, Lei, Csenge ,Aproo, Dia

én úgy látom hogy ebből csütörtöki randi lesz????! szerintem hétfőig gyüjtöm a neveket aztán döntünk a helyről hogy tudjunk asztalt foglalni. Valaki azt elintézné??????????? :wink:
Elvoltam leadni a betegállományos papirom azt hittem meghalok a melegtől, plussz a gyerek is nyomta le a fejét , biztos húzza a gravitáció de olyan viccesen sétikáltam, hogy már én éreztem hogy ugy megyek mint aki betojt :D

Beöntés: szerintem inkább jobb kérni ha még van rá idő mint a tolási időszak alatt még arra is figyelni és akkor azért elég nehéz lesz kikapcsolni az agyunkat hogy ne is gondoljunk arra. ugyhogy ha lehet én kérni fogom. :oops: max utánna futás lesz , csak ne legyen hosszú sor a budinál
:lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hú, ez a mai nap totál kikészít:
Iszonyú helyen lehet a vérnyomásom, és hiába megy ezerrel a légkondi, teljesen kész vagyok.
Gondolkoztam rajta hogy elkérem magam délutánra, de végülis tök mindegy hol dolgozom, mert holnapra még van egy határidős melóm. Itt benn legalább van légkondi.....
De ma este el kellene mennem nagybevásárlásra..... :?

Na, a lényeg, hogy én eddig a melegfronttal voltam inkább hadilábon, de ez a mostani idő totálisan kikészít.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

na én léptem lányok további szép napot!
Ma megyünk lefoglalózni az jövendőbeli autónkat :D hogy valami jó is történjen a héten.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Nagyon szuper. Hajrá!
Milyen kocsi lesz?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

2003-as ford focus és törésmentes ami manapság ritka. Fiat bravonk volt 3ajtós de azt el kellet adni mert már kicsi lenne, de imádtam azt vezetni.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Még 2 gyors kérdés

Szemészetre is kötelező menni mint fogorvoshoz mert én még egyiknél se voltam :oops: :oops: ????

Gyerekorvos választásról már beszéltetek a védőnővel vagy valakivel?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi sedan lesz a focus?Nekünk is az van! Imádom :D

nicike

Sziasztok!

Ma voltunk ultrahangon. Minden eredményünk tökéletes, a baba makkegészséges, minden értéke olyan, amekkorának lennie kell, sőt egy picit még fejlettebb is. És ami hihetetlen, ugyanis észre sem vettem, hogy befordult fejjel lefele a drága! Remélem nem fogja visszatornászni magát...

Az eredmények: (leírom a korábbi 4D-s eredményeket is):

2008. 05.23.

BPD: 68mm, OFD: 93mm, HC: 256mm, AD1: 72mm, AD2: 63mm, AC: 213mm, FL: 54mm
magzati súly: 1.030 g

2008. 06.05.

BPD: 79mm, OFD: 99mm, HC: 281mm, AD1: 78mm, AD2: 77mm, AC: 244mm, FL: 52mm
magzati súly: 1.280 g

Az ultrahangos hölgy rendkívül kedves volt, megkérdezte hány cm vagyok én (170) és a férjem (182). Azt mondta, a gyerek combcsontjából már most látszik, hogy hosszú baba lesz, vagyis magas emberke lesz. Hát még szép, mivel fiú, legyen is szép magas.

A doki azt mondta, a Balcsiban fürödhetek, csak ne maradjak sokáig benne. A hideg víz miatt lehet esélye a húgyuti fertőzéseknek.

Biztos hogy nem büntet meg a rendőr egy terhes nőt azért, mert vezet... :lol: :lol:
Nem tudok ilyen tilalomról, a szakirodalom azt mondja, hogy az utolsó 2 hónapban már talán nem ajánlott, de az is csak azért, nehogy vezetés közben egy intenzívebb lábgörcs vagy fájdalmasabb méhösszehúzódás miatt baleset legyen. Illetve az sem mindegy, hogy kényelmesen elférsz-e a volán mögött, amúgy a Te felelősséged.

Én úgy tudtam, hogy a fogadott orvos az a magánorvos, az a fizetős. Az SZTK ingyenes (és ez nem az ügyeletre vonatkozik), ezt egy ott dolgozó DOKI mondta. Úgy gondoltam logikus - hiszen az orvosnak és a várandósnak is sokkal könnyebb -, ha ugyanahhoz a dokihoz járunk, és nem kell minden alkalommal kikérdezni, és elmesélni az előzményeket. Én mint mondtam, egyáltalán nem várom el a dokimtól, hogy bejöjjön. Én nem kedvtelésből választottam orvost, hanem mert rá voltam kényszerítve a kórház és így az orvosváltásra is az egészen speciális esetem miatt. Sikerült olyan esetet prezentálnom, amire nem csak Magyarországon, hanem világszerte is alig akad példa (legalábbis a dokim ezt mondta, ő csak tudja). Én úgy tudom, hogy a "hálapénz" nem kötelező, választható. De ha valahol le van írva törvénybe vagy rendeletbe, vagy mit tudom én, hogy fizetni kell a szülésért, akkor elfogadom. Tudtommal nincs. Az hogy adok-e pénzt és hogy mennyit, attól függ, amit fentebb már kifejtettem. Talán idővel rákérdezek a dokinál, mégis mit vár el, de úgysem fogok konkrét választ kapni, a szokásos ahogy gondolom, pedig szintén nem azt jelenti az én szótáramban, hogy kötelező lenne.

Kép
felicia

Pár kép az én hasamról is, remélem látszik. Ma 28 hetes és 6 napos.

Kép

Kép

Kép
felicia

Sziasztok Csajok!

Ha lehet egy javaslatom, akkor a találkozót tarthatnánk megint ott, ahol a múltkor voltunk, mert a pincérnőt leszámítva nagyon kellemes volt a hely, nem is volt drága és a szendvicsek is finomak voltak :wink:

És egy idevágó téma :P : én is fogok beöntést kérni, mert akkor egy dologgal kevesebbel kell foglalkozni szülés közben.

szuszu

Felícia: A combcsont kisebb lett mint az 05.23.-ai uh-n volt?

nicike

Felícia Te most mit is írsz?
Sztk-ban ingyen megvizsgálnak,de szülni is oda akarsz menni????

nicike

Sziasztok!
08.08.08-ra várom a KicsiFiam!Ma voltam UH-on.Nagyon el vagyok keseredve...Egy fura fazon nézett,ridegen közölte,hogy nem fejlődik normálisan a Baba,rövidebbek a végtagjai,és 2 kéttel visszaminősitett!!!Ami lehetetlen.(Mindig pontos volt,és tudom,amit tudok..:!)
Nagyon fel vagyok zaklatva.Most elküldött újra genetikára,csak hogy stresszeljem magam...
Ja!És hogy lehet feltölteni a vonalzót,és a fotót????
Nyugtassatok meg!!!!Pussz:Eszti :(
ivaneszter

Az az egy érték lett egy picit kisebb, ebből is látszik, hogy semmi sem 100%-ig pontos, eltérések vannak. Valószínű az első lett nagyobbra mérve, bár a fene tudja. 2 mm szerintem nem számít semmit.

Nem egészen értem a kérdést, de a SOTE I-re járok, és ott is fogok szülni. Mivel nem magánrendelés, SZTK-nak minősül, vagy valamit akkor nagyon keverek.

Amúgy most nagyon aranyos volt a doki. Igazából kicsit habókos, de ezt betudom annyival, hogy rengeteg betege van, és néha nem tudja hol áll a feje. Azt szeretem benne nagyon, hogy szívből tud együtt örülni az emberrel, ha jó hírt kapok, el sem tudná leplezni hogy a mosolya olyankor nem önkéntelen jön és őszintén. Sokat jelent nekem, ha a dokim nem faarccal, vagy csak simán bólogatva van jelen, hanem együtt örül velem, magyarán emberségesen viselkedik.

Kép
felicia

Eszti!

Először is próbálj megnyugodni. Az ilyen bunkó, rideg pasiknak én nem is szoktam elhinni, amit mondanak. Ilyenkor mindig arra gondolok, biztos nem jött neki valami össze, vagy csak szar napja volt, és rajtam vezeti le ezzel a modorral. A genetikán majd mindent tisztáznak. Addig is, ha megnyugodsz tőle, szerintem hívd fel a dokidat, meséld el mi történt, és az adatok ismeretében mondja el a véleményét. Tudnia kell a számokból hogy mi a helyzet.
Amúgy 2 hét szerintem nem a világ, főleg ha azt nézzük, hogy a baba születési időpontja minden esetben csak várható, pontosan nem lehet megállapítani, csak elfogadott módszerek vannak rá.

Vonalzó: Kattints rá a bal egér gombbal egyszer az én vonalzómra, akkor bejön az oldal ahol én csináltam, és onnantól lépésenként leírják, mit kell tenned. Sikerülni fog, és sem vagyok egy technikai zseni, mégis megcsináltam.

Fotó: Én először a fényképezőmről letöltöm a gépemre. A gépről a www.gallery.site.hu-ra. Ott rákattintok a már feltöltött kinagyított fotóra, ráklikkelek a kép címének másolására, aztán itt az új hozzászólás esetén a kép négyzetre, bemásolom a címet, majd végül ismét a kép négyzet. Remélem érthető voltam. :wink:

És fel a fejjel, az aggódás és a hiszti csak a babának árt!

Kép
felicia

sziasztok!

ma voltam bent anyuéknál, ott van még a fodrászom, kozmetikusom, szóval ma teljes generál volt! :) ja, és még a pedikűröst is kipróbáltam! ;) jól elfáradtam, ráadásul ez a nagyon meleg engem kikészít teljesen!

a találkozóval kapcsolatban, az tuti, hogy nekem végül mind a két nap jó, főleg, ha lesz segítségem, és valaki el tud dobni hazafelé, mert végülis csak a 20-i hétvégén megyünk a Balcsira!!! :))

Eszti, szerintem is nyugi, biztos minden rendben lesz!

a többi hozzászólásra most nem tudok reagálni, mert picit elpunnyadtam, holnap meg anyumat kísérem a szemműtétjére, úgyhogy kicsit korábban fekszem!

jó éjt!

sophie27

felicia! A te eseted azért speciális mert volt az a műtéted?

eszter! fel a fejjel, beszélj a dokiddal!

KépKép
jazmin2005

Zsófi! Én is tudlak fuvarozni, ha úgy alakul, majd egyeztetünk aproval. Mondanám, hogy mehetnénk egy autóval, de nekem időben itthon kell lennem, ti meg lehet, hogy maradnátok tovább.

KépKép
jazmin2005

Mecsi,
Én Győrffy Mátyásnál voltam a Praxisban, a dokinőt nem ismerem sajnos.

Eszti,
csak nyugodj meg, és irány egy másik doki!!!!

Beöntés: Tudom, hogy furin hangzik, de vajúdás alatt és szülés közben eszedbe sem jut, hogy jön-e apisi vagy kaki... Akkor annyira más lalkiállapotban vagy, és a dokik is szerintem, legalábbi az enyém úgy mondta, hogy látja a baba fejét, mintha az első szülése lett volna :D Az már más kérdés, hogy utána elfilóztam én is rajta, hogy mi volt, de asszem semmi...

Mindenki nagyon csini kismami!!!!

Jázmin,
Neked 2 hetente jár haza a párod? Nálunk is most ideiglenesen ez a helyzet, és hát kedden utazott el, és nagyon rossz, hogy mincs velünk. Hogy bírod?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Andi!

Nem a műtét, hanem a "betegség" miatt, ez a fajta nagyon kis százalékban sanszos, hogy kialakul, de ha mégis, azok között nem nagyon volt még kismama. A terhesség első pár hónapjában (amikor kiderült a baj) eléggé megzuhantam, rengeteget sírtam, igyekeztem érzelmileg távoltartani magam a babától, hogy ha el kell vetetni, valahogy túléljem. Sokáig képtelen voltam babás dolgokkal foglalkozni, ebbe a fórumba is csak nemrég kapcsolódtam be, amikor már túl voltam a nehezén, és már úgy éreztem, hogy tudok beszélni róla.

A lényeg, hogy rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak a nyelvemben. A tumort a műtét során eltávolították, vagyis kivágtak egy darabot a nyelvemből, így a beszédem kicsit megváltozott, többé már nem fogok tudni úgy artikulálni, ahogy eddig, de ez a legkevesebb. Felnyitották a nyakamat is, kivettek pár cuccost, az egyik nyirokmirigyben már volt 2 db mikroáttét, hálistennek zárt burokban. Sugárkezelést, kemoterápiát a baba miatt nem kaphattam. Én úgy döntöttem (szinte mindenki azt javasolta, hogy én vagyok a fontosabb, és ő elvetetné a babát), hogy megtartom. Így kockáztatok, hiszen CT vizsgálatot sem lehet végezni a baba miatt, csak az MR-re hagyatkozhatunk, de mivel kontrasztanyagot sem adnak be a baba miatt, az sem teljesen pontos. Szóval reménykedem, hogy megúsztam ennyivel, és nem újul ki a kezelések hiányában, illetve nem maradt bennem semmi, ami tovább terjedhetne. Ha a baba megszületik, csinálnak egy csomó vizsgálatot, remélem nem találnak semmit, és akkor nem kell sugarazni. Mert ha igen, akkor elfelejthetem a szoptatást.

Így talán érthető, hogy miért nem maradt más választásom, mint a SOTE, hiszen a korábbi kórházban ahova jártam nem volt koraszülött osztály, ez jelenleg Magyarországon a SOTE-n a legfejlettebb. Június végén derül ki, hogy kihordhatom-e végig a babát, vagy a 33. héten császárral kiveszik, ha találnak valamit nálam, hogy engem kezelni tudjanak. Az orvosomat meg az alapján választottam, hogy onkológus, plusszba szülész és nőgyógyász is.

Röviden ennyi, bocsánat ha lehangoló voltam, nem akartam senkit ezzel terhelni...

Kép
felicia

Felicia, minden tiszteletem az erődért, hogy lemondtál a kezelésekről a baba miatt. Olyan sok jótékony hatása van a terhességnek, hogy el tudom képzelni, hogy a szervezetednek ez még segítség is a rák legyőzésében. Mindenesetre nagyon bátor vagy és drukkolok neked, hogy minden rendben legyen.

Eszti, ha annyi pénzem lenne, ahány kismamát feleslegesen megijesztenek az orvosok, akkor nagyon gazdag lennék. Ne hallgass idegen orvosokra, csak a sajátodban bízz meg. Ez a lényeg!
Ha kis képet akarsz feltölteni a neved mellé, akkor azt le kell kicsinyítened. Ha gondolod, akkor szivesen segítek, csak küldd el a képet a szuszununu@gmail.com címemre és megcsinálom neked. Onnan meg csak egy lépés feltölteni a profilodba.

szuszu

Jó estét mindenkinek!
Mi most értünk haza, egy nagyon jó barátnál töltöttük a délutánt szalonnasütéssel, pihenéssel, és mindennel ami ezzel jár :) Jól elfáradtam, de nagyon jól éreztük magunkat.
Felicia: csinos vagy te is nagyon, de amit a betegségről írtál az nagyon durva! Azt hiszem mindannyian izgulunk majd értetek, ha elmész szülni, és a legjobbakat kívánom. Én is így döntöttem volna!

Eszter: a genetikai ultrahang tuti, nagyon jó, és hidd el nincs annál megnyugtatóbb, mint amikor ott mondják majd, hogy feleslegesen mentél el, és minden rendben. Ezt tapasztalatból mondom.Mikor mentek? A dokiddal beszéltél? Addig kár ezen idegeskedned, főleg, mert a baba is megérez mindent! Tudom, hogy mondani egyszerűbb, mint véghez vinni, de meg kell próbálnod!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

:evil: Így felkelni...fáj a tarkóm,szédülök..... Valakinek volt már hasonló?

Zsófi Én hétfőn megyek pedikűröshöz. Mire számítsak? Vagyis neked mit csinált?

Eszter, nyugi, minden rendben lesz :wink:

nicike

Niki!
Nem magas a vérnyomásod??

Sziszka!
Húú,egy jó kis szalonnasütés.... :wink:

Felicia!
Ez kemény dolog!Bizzunk benne,hogy jól alakulnak a dolgok... :)

Itt van rólunk egy kép betöltött 30 héttel:
Elég nehezen húzom-vonom már őket,pedig még mennyi van hátra... :roll: Kép

binyek

Jó reggelt mindenkinek!

Felicia, nagyon sok kitartást kívánok, és szorítunk értetek minden tekintetben! ;)

Nici, nekem a súlytöbblet és a keményebb talpú cipők miatt eléggé csúnya volt a sarkam, mert ki volt száradva, illetve be volt repedezve, és ez már fájdalommal járt, így szépen leszedegette az elhalt hámsejteket, illetve a körmeimet levágta, majd megmasszírozta a talpam! Nagyon klassz volt, pedig még sosem jártam, így volt bennem egy kis félsz, de nagyon pozitív csalódás volt, szóval egy kis kényeztetést mindenki megérdemel! :)

Mecsi, a fogorvos szerintem "kötelező", persze kötelező dolog nincs, de nagyon ajánlott, meg a kiskönyvben van egy hely, ahova a fogorvosnak be kell írnia!

A szemészet pedig, nálam biztos, hogy kötelező, mivel az egyik szemem már -5-ös dioptriás, de ezt nem magamtól találtam ki, hogy elmegyek szemészhez, hanem a nőgyógyász kérdezett rá, hogy milyen erős a szemüvegem, és egyből adott beutalót, hogy a 30. héten nézessem meg magam. Azóta persze már legalább 2x rákérdezet, hogy na, voltam már a szemészeten, de persze eddig nem voltam még a 30. hétben

A gyerekorvos választást pedig a múltkor hozta fel a védőnő, de mivel legközelebb csak JÚLIUS 11-én kell mennek (picit meg is lepődtem...), akkor fogunk majd róla beszélni!

A beöntéssel kapcsolatban pedig azt hallottam, ha adnak, ha nem, akkor is előfordulhatnak kisebb balesetek, de ezt az orvosok, szülésznők már teljes rutinnal kezelik, max. neked lehet a szülés után picit kellemetlen, hogy na most vajon kibírtad, vagy sem? Szerintem ez a szülés velejárója, főleg, hogy a kitolási szakaszban a baba feje nagyon erőteljesen nyomja a végbél egy részét. Hát biztos nem lesz kellemes, de szerintem a szülés és végül a kisbaba, akit a karjainkban tarthatunk, mindenért kárpótol bennünket! ;)

Amúgy hol vannak a többiek? Lei, Ági, Rizsimami (Szilvi) és még sorolhatnám!?

sophie27

Jó reggelt!

Zsófi, remélem nincs nagy baj mamád szemével?!
A csütörtöki találkozóval annyi baj lehet csak, hogy mivel az utolsó előtti napom és még mindig nincs utódom, ezért lehet, hogy túlóráznom kell. :cry: Viszont ezt előre nem látom, aznap derül ki.
De mivel próbálok optimista lenni, azt mondom, hogy hajrá és mehetünk együtt.
Andi, Te is nyugodtan jöhetsz velünk, ha szeretnél. Mikorra kell hazaérned fürdetni és fektetni? Mert ezen tényleg sok múlik, főleg, ha a túlóra miatt én csak később tudok csatlakozni. Legfejebb, ha nem jön össze az egy autó, akkor Ti mentek ZSófival időre, én meg majd hozom hazafelé.

Tegnap este nagyon megijedtem és mivel még soha nem volt ilyen, igazából teljesen tanácstalan voltam, mert nem tudom mi az a pont, amikor ügyeletre kell szaladgálni, illetve hiába van magándokim, azt nem tudom hogy illik őt felhívni. Gondolom késő este már nem.... :?:
Szóval nekem régebben mindig iszonyúan fájt amikor megjött, állandóan gyógyszereznem kellett. Tegnap lefekvéskor teljesen bekeményedtem, de csak alul és pont ugyanúgy fájt, mint mielőtt meg akar jönni. Az a nem görcs-szerű, hanem folyamatos, nagyon erős alhasi fájdalom.
Meg azt sem tudtam , hogy ilyenkor szabad Nospát szednünk.
Na mindegy, most elmúlt, de nagyon szar érzés volt......

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, oké, akkor majd még egyeztetünk! ;)

A Nospat azt hiszem, hogy írta valaki korábban, hogy lehet, de persze az ember ilyenkor semmit nem mer bevenni... Tök természetes! :(

Remélem, hogy nem lesz többször részed ebben a szar érzésben!

Azon nem gondolkodtál, hogy esetleg a gyerkőc forgolódott és azért fájt ott alul? Mikor mész amúgy dokihoz legközelebb?

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?