Sziasztok!
Én is jelentkezem, még mindig egyben...
Azért tűntem el, mert igazából semmit sem tudok hozzászólni a felmerülő baba témákhoz, de szorgalmasan olvasok mindent, és zsebelem be a tippeket...remélem pár nap múlva már aktív hozzászólója is lehetek a témáknak, konkrét tapasztalatokkal.
HAndi!
Nagyon tetszett a szüléstörid, és gyönyörűek a gyerekeid!
Nyugtonmalac!
A tiéd már tényleg nem volt egy csöpögős történet, sajnálom, h így alakult, de tudom, h a végére minden kárpótolt, boldog vagy, és ez a lényeg!
Büszke is lehetsz a csajokra, nagyon édesek!
Lejjebb lesznek majd kérdéseim pelussal kapcsolatban.
Ja, és nem akarok okoskodni, de állítólag most találták ki a tudósok, h mégsem jó a gyereknek valamiért az oldal irányba történő hintáztatás. Csak azért írom, mert tudom, h a tiétek ezt is tudja, ugye? Én is ilyet akartam venni, és ezért ütött szöget a fejembe....végül egy simát vettünk fele annyiért, de így most örülök is neki. Sajna többet nem tudok, hátha találsz infót a neten erről...persze csak ha érdekel. Egyébként nem szóltam.
Timi!
Nagy-nagy gratula a kisifadhoz! Remélem jól vagytok, megy a szopi, és hamar hazamehettek! De nem úgy volt, h Alexander lesz a baby? Most meg hirtelen Sanyi lett? Ehhez majd kérek egy kis magyarázatot...meg persze képeket, és szüléstörit majd!
Szöszke!
Hajrá, hajrá, drukkolok!!!!
Ildi!
Boldog hófordulót!
Többieknek most nem tudok írni név szerint a fent említettek miatt, de azt el kell mondanom
MINDENKINEK, hogy az
ÖSSZES BABA GYÖNYÖRŰ, csak úgy olvadozok a képektől. Remélem én is csatlakozok hamarosan egy szépséggel!
Szerencsére elmúlt a depim, tegnap már jó kedvem lett délutánra, daddy is jókedvű volt, miután hazajött, úh ez is sokat segített. Hétvégén ő is rossz passzban volt, ilyenkor kiszaladnak a száján dolgok, és csak morog, ami engem ilyenkor már nagyon érzékenyen érint, és igazából ez nyomott bele nagyon a depibe, na meg, hogy csak várok, és várok, meg nem tudok már rendesen mozogni, meg fájok, mert széthullok alul, stb....na de mostmár tényleg csak egyre kevesebb van hátra, és ez már nem fog visszafordulni...
Az éjszakám borzalmas volt viszont, kb csak éjfélkor mentem el aludni, még olvastam egy fél órát, meg ki-be mászkáltam, pisi járat, fogmosás, vitaminok, homesos cuccok stb...aztán meg csak forgolódtam álmatlanul, fél3-kor még megnéztem az órát, és kb 3kor aludhattam el. 11-kor ébresztő volt, mert mennem kellett a midwifehoz. Minden rendben, a kiscsaj szépen, jó pozícióban fekszik, szívhangja jó (bár ezt csak kézi doplerrel mérik, amin még számos kijelző sincs, csak úgy hallomásra megy...szal ez kicsit para ahhoz képest, h ti meg hetente nst-re jártok meg minden). Mostmár tényleg illeszkedik be szépen, 3/5-öt kaptunk rá..Vérnyomim, pisim rendben. A strepto eredményemet elfelejtette elhozni a csaj, így nem tudta hozzácsatolni a papírjaimhoz...de elmondta, h be kell menni, ha elmegy a magzatvíz, vagy rendszeresen fájok, mert megkapom az antibigyót, és utána valszín haza sem engednek, pedig innentől még akár egy teljes nap is lehet a dolog, vagy mégtöbb. Jajj, ebbe bele sem akarok gondolni.
Ezért bízom a sok málnalevélben és homeos cuccokban, h ha bármi kezdődik, onnantól majd szépen gyorsan kitágulok, és kint is lesz a kiscsaj mondjuk max fél napon belül.
Dejó is lenne.
Egyre többet gondolkodom, h mi is mosható pelussal nyomulunk majd, igaz korábban kicsit ódzkodtam tőle, de kezd egyre jobban tetszeni. Meg daddynek is felvetettem a témát, neki is tetszik, mert amellett,h olcsóbb, környezetkímélő is, ő meg néha elég zöld(ség). Szal tegnap órákat töltöttem azzal, h keresgéltem a neten, h mi a kínálat, árakat gyűjtöttem ki, összevetettem őket az eldobhatóval, kalkuláltam...és hát még mindig szimpatikusnak tűnik a dolog. Csak hát kicsit azért para, h nem lesz-e nyűg a mosás, meg hogy válik be, meg ilyenek. Én most egy itteni márkát választottam próbára, smart nappy a neve, de rendeltem egy bambino mio próba csomagot is, ami otthon is van. Így most egyenlőre van próbának a smart newborn-ból (2-5kg) 2 külső bugyink, meg 3 belső pelusunk, meg small-ból (3-6kg) 1 külső bugyi és 2 belső pelus. Mivel eléggé fedik egymást a méretek, így ha tényleg úgy döntünk, h moshatózunk, akkor a newborn-t át is ugorhatjuk, mert sztem már azonnal, vagy 1-2 héten belül jó lesz a small is...aztán meg sztem a medium-mal kihúzzuk a pelusos kort. Ez a két méret (small és medium) ugyanazt a belső pelust használja, így mondjuk a 2 small szett mellé nem is kéne a medium szett, csak mondjuk 5-6 külső bugyi csak, mert eleve meglesz már a 16 belső pelus. Egy szettben van 8 belső pelus, meg 3 bugyi, szal ebből gondolom kéne kezdésnek 2szett, meg ugye ott vannak a már meglévő próbák is hozzá....és majd később a medium külsők. Ez így 100fontra jönne ki kb össz-vissz, ami most 33e ft lehet. (35font egy szett, és 6font a külső bugyik). Nagyon rágódom most ezen, mert a smart most épp akcióban van, a szettek 40 helyett 35, így a kettőn rögtön 10 font a spórolás, és az egyenkénti kiegészítők is 2-t 1,5 áráért akcióban vannak most. Szal gyorsan kéne lépni...de hát még meg sem született a gyerek.
Úh most egyfolytában ezen agyalok, h mi legyen.
Bocsi, h ennyire kifejtettem az egészet, de szeretnék véleményeket, h mit gondoltok! Van aki még esetleg gondolkodik ezen, esetleg ki is próbálta már vagy hallott véleményt?
Nyugtonmalac!
Most megint hozzád szólok, mert tudom, h te Borival ebben nyomod. Te melyiket választottad? A Bambino Mio rémlik, de nem vagyok benne biztos. Hogy válik be? Neked miből mennyi van most otthon, és ez mennyire elég, milyen gyakran mosod őket? Kizárólag azt használjátok vagy váltva eldobhatóval? Mennyi pelust használ el Bori egy nap, és mennyire ússzák meg a külső bugyik? Vagy azt is cseréled minden alkalommal? Éjszakára hogy barják a pelusok? Bár asszem most még nálatok ez ugyanolyan, mintha nappal lenne, mert ugyanolyan gyakran kel, nem? Használod hozzá te is azt a papír borítót, amit azért folyamatosan venni kell hozzá? Ha igen, akkor minden alkalommal, vagy csak ha kaki várható? (úgy értem, h ha épp kakilt, és tisztába teszed, akkor legközelebb valszín csak pisi lesz, és akkor állítólag nem feltétlen kell rá a papír borítás) Én most várom a bambino mio tesztcsomagot, amiben végülis 1 bugyi, 1 belső lesz...de egy kicsit a smart szimpibb, abból van már ugye több is itthon. Az a különbség, hogy a smart-ban van a belsejében egy ilyen gumis tok, amibe bele kell csúsztatni a pelust, így nekem gyanús, h esetleg így a külső bugyi belső részét is el fogja áztatni, mert ugye folynak ki dolgok. Mivel itt a pelus a tokban van, így a tok külső részét nem védi semmi. (ja és ehhez lehet kapni eldobható pelus betétet, ami esetleg utazás, csavargás esetén hasznos lehet) A bambinonál meg asszem elég nagy a belső pelus, és csak úgy rá kell tenni, így ellepi az egész külső bugyi belső részét....gondolom ezért nem áztatja el annyira a külsőt. Szal ilyeneken tanakodok. Te mit gondolsz erről??? Nagyon segítene a tapasztalatod, és a véleményed. Bocsi, h ennyire elárasztottalak...küldhettem volna priviben is, de már mind1...
Itt egy link a smart-ról....indítsátok el a videot.
http://www.mothercare.com/Mothercare-Sm ... 1&mcb=core
Pocakosoknak kitartást, babásoknak nyugodt éjszakát kívánok!