Új privát üzeneted érkezett!

bejci,

nem semmi vagy ezzel a 2 mesivel fél év alatt!! :D Akkor a babó igazi meglepetés volt?

nyuszifülke,
én tuti megyek az utolsóra is. Már néztem szüléseket itt a neten is. De nem kaptam frászt különösebben.... Még azt nem tudom, hogy apát vigyem -e az utolsó előadásra.
Az én szülésznőm valószínűleg Bottyány Emese lesz. Még csak telefonon beszéltünk, de nagyon szimpi volt! :)

MINDENKIT ŐSZINTÉN IRIGYLEK? AKIK MENNEK BALCSIRA!!! :D
Én is én is én is akaroooook! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

...háááát igen, én a fájdalomcsillapítóeljárásra szerettem volna ha eljön, de igaz nem is beszéltünk róla tovább, mert kb 2 hónappal ezelőtt kaptam a prosit, és azóta abba is maradt, de sztem nem maradt le semmiről.

Én azokat nagyon tudom irigyelni akiknek nem dagad a lábuk, de jó nekik, de mjad holnap este a balatoni úszás milyen jót fog neki tenni.

Honey, te az összes előadáson voltál? eddig melyik volt a legjobb, és melyik kevésbé jó? embere válogatja kinek mi érdekes, de érdekelne a vélemyényed, mert akkor lehet bepótolom...... mármint amiről lógtam
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk az uh-ról.
Adél a korának megfelelő nagyságú, illetve a combja az másfél héttel nagyobbnak mutatkozik :)

Becsült súly: 1450gr

Fejfégű fekvés -jelen pillanatban.. :) - és nagyon-nagyon lent van már a feje.. a doktornő alig bírta megmérni, mert a szeméremcsontom alatt illetve bent a szeméremcsontomnál volt a fejecskéje!
Képzeljétek!
Az uh-on csuklott :) és lehetett is látni.. úgy sajnálom, hogy nem lehet ide videót feltölteni! Úgy megmutatnám.. én még ilyet nem láttam.. pedig már a 3. babámat hordom :) nagyon mókás volt.. éreztem, hogy csuklik, és láttam is :) nagyon-nagy élmény volt.

szeder74

Szeder: örülök, hogy minden rendben! :) Nálunk csak a combja volt korának megfelelő a legutóbbi UH-n, minden egyéb lemért testrésze nagyobb volt :)

Kép
kistiggrincs

A pofikáját szinte csak egy pillanatra mutatta meg. Kis pufók, olyan nagyon beindult a szerelmem iránta :)
Ha tudom, akkor feltöltöm a képet.. de most nem találom a fényképezőnk akkuját.. :twisted: :twisted:

Tigrincs:
akkor a kettő bébit összegyúrva kapnánk meg a normál adatokat ... :)

Most, ha nem tudom feltölteni a képet, akkor bocsi, gyönyörködöm benne én is helyettetek..

Holnap megyünk a Balatonra, jövőhéten szombatig ott leszünk.
Úgyhogy több, mint egy hétig mellőznöm kell a társaságotokat, de ahogy tudok jövök.

CSAK jó hírt szeretnék olvasni rólatok.

Nagyon-nagyon vigyázzatok magatokra, és tessék sokat iszogatni ebben a melegben, és pihizést is iktassatok be!!!

Puszi lányok!

Majd jövök :) illetve jövünk :P

szeder74

szeder,
hűűűű mekkora már Adél! :D Nálad most ez volt a hivatalos 30. heti genetikai uh?
Gratula a jó eredményekhez!! :D

nyuszifül,
igen én mindegyiken voltam. Eddig 2 nagyon jó volt, az egyik amint te is voltál (érzéstelenítés ) a másik pedig ami magáról a szülésről szólt. Sajna a címére már nem emlékszem csak arra, hogy Dr. Barna Mihály tartotta.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó nyaralást!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Bejci,

Elég mozgalmas honap van mogottem:

Átestem egy torokgyulladáson és kötőhártyagyulladáson egyszerre - pedig 2002 óta (akkor vettek ki a mandulam) nem voltam beteg! Most bezzeg sikerult elkapnom.

Junius első hetében voltam utoljára dolgozni. Vegre en is itthon vagyok, de sajnos nincs netunk. Csak akkor tudlak olvasni benneteket, ha hazajovunk anyuekhoz. De az pedig ritkán van, mert megy az építkezés ezerrel.
Vegre eljött az az idoszak amikor mar nekem is van "reszem" benne. :lol: Burkolatok kivalasztasa. Furdokád, zuhanykabin ... stb.

Voltam cukorterhelesen, s mint Eszikenek irtam, sajnos nem mentem at a teszten - de engem nem kinoztak meg meg ugy mint ot. A 120 perces eredmenyem 9,2 lett, holott 7,8 ala kellett volna mennie. Ezert 1500 kcal-s dietat kell tartanom és 3 hetente megyek kontrollra. Nekem nem kellett korhzba fekudnom, s remelem eztán sem kell. Ilyenkor vesznek tolem vert és valamilyen átlagértéket tudnak nézni belőle, hogy az elmult 3 hétben mennyi volt a cukrom.
Mar fogytam 2 kg-t. Az a legrosszabb az egeszben, hogy a foőtt ételeket nem nagyon tudom kiszamolni csak tippelni, hogy mennyi kcal van benne.
Mivel a rokonaim között nincs diabeteszes és más sem utal cukorbajra, azt mondta a nő. hogy a tul sok hízástól lett rossz a tesztem.
164cm magas vagyok és 58 kgval indultam neki a terhességnek. kb 7 kg-ot híztam a 25 hétig. Még így is csak 1-2 kgval haladtam meg a testmagassagomnak megfelelő súlyhatárt, pedig aztán terhes vagyok, de a nő úgy beszélt velem, mintha legalabb 30 kg-os sulyfeleslegem lenne. :evil: Szivesen megrugdaltam volna egy kicsit. Ja és ráadásul nem volt túl részletes a táplálkozási tanácsadása. Én olvasgattam utánna, meg vettem könyvet róla...

Most probalok egyebkent valamennyire visszaolvasni, de ennyit nem tudok... :oops:

KépKép
druska

Szeder: jó nyaralást!

Druska: olyan jó, hogy az emberek ennyire "empatikusak". Ennyi hízással egyáltalán nem törvényszerű, hogy előjöjjöna cukorbetegség, szerintem ez a 7kg a 25. hétig teljesen normális. Én most tartok plusz 9-nél, és a dokim szerint még az is a bőven belefér kategória!

Kép
kistiggrincs

bejci!
akkor igen, gondolom nálad más alapján nézik :) 2!!!!?!?!?! nem semmi :)

nyuszifül!!
én ittam málnalevél teát, de így emlékszem: 1 literbe egy nagy evôkanál, és egy liter naponta le is ment!!! ezt één a 36. héttôl ittam, és csalánt is, az tisztít és vasas is, ha minden igaz!
nemtom hoyg nekem hatott-e....

szeder!!!
örülök hoyg mindne rendben van a hosszúcombú kishölggyel :)

druska, nem semmi a nôci! sztem is abszolót belefér annyi + !!!!

nyaralóknak jó pihenést!!!!!!!

mi fél12re értünk haza a diploma buliról simivel :) annyira jófej volt a kissrác hoyg elképesztô!!! bulizott, táncolt, csocsózott :D minden volt! olyan jól érezte magát, mi meg csak büszkén bámultuk :) hihetetlen. marci meg karján vitte is ki átvenni a diplomáját :) drágák voltak!!!!
na hulla vagyok, vajon méé.... megyek aludniii!

jóccak!

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!
Sajnos nincsenek túl jó híreim...amikor írtam Nektek legutóbb,akkor Nostawen már az intenzíven volt. :cry: 2 napig tartották ott,mert nagyon befulladt,alig kapott levegőt,és attól tartottak,hogy tüdőembólia. Talán emlékeztek rá,hogy véralvadási problémákat okozott nála a terhesség,és már jó ideje minden nap injekciót ad magának a hasfalába. Nos szerencsére kiderült,hogy nem tüdőembólia, de össze-vissza vizsgálgatták,még mellkasröntgent is csináltak,amihez fel kellett vennie a baba miatt egy védőköpenyt,ami durván 15 kilós...
Tegnap délután vitték vissza a nőgyógyászatra, tökre örült,hogy végre jól van,erre rá 1 órára elkezdett görcsölni...de szerencsére az infúziót megúszta, segített az injekció.
Valószínűleg az is hozzájárult ehhez a tortúrához, hogy a szobatársa,akivel 3 hete voltak együtt, kedden megszült, 29 hetesen...ez nagyon megviselte lelkileg...Most márr jobban van, reméljük vége lesz ennek a hihetetlen negatívhullámnak,ami rajta van!
Martee
martee

sziasztok csajok!
már rég nem voltam,balcsin voltunk:)persze nem fürödtem....csak hűsültem a házban.
próbálok majd visszaolvasni.
képzeljétek, bár ezt már korábban is írtam, h. mégis kislányunk lesz, és ez már tutti. és úgy örülök, mert az elején fiút mondtak, és hónapokig ebben éltünk.de átprogi sikerült :)
kiderült h. a dokim, egész aug.ban szabin lesz!!!jó mi?oké h. szept 7. re vagyok kiírva.....dehát mégis....
és pár napja némely mozdulatra meghalok, úgy szúrkál a hasam..alvás is nehézkes....dokit is hívtam, megvizsgált azt mondta h. minden a legnagyobb rendben, csak helyezkedik a kiscsaj, készül megfordulni.szerintem valami ideget nyomhat.....jah és sétálni is mint a csiga....csak úgy tudok...kicsit meg is ilyedtem, de a doki megnyugtatott.nektek van hasonló esetleg??

Kép
winona

nostawennek ezer drukkk!!!!

Kép
winona

Sziasztok!

Nostawennek drukk!++++++++

Winona: nekem is szúr néha mindenem, illetve néha úgy fekszik a babó, hogy valamilyét belenyomja a tüdőmbe, na olyankor néha úgy érzem, hogy itt a vég.

Séta: tegnap rászóltam a normál tempóban haladó páromra, hogy ne rohanjon :)

Kép
kistiggrincs

Hello Csajok!

Druska! Nem semmi az elmúlt hónapod!!! Viszont a cukrod tényleg magas!! :shock: Nem irigyellek a diéta miatt, de egyébként ha betartod, akkor te jársz a legjobban, mert a szülés után nem is lesz rajtad felesleg! A +7 kg pedig szerintem sem sok Nálad! Én sajnos az "elhízott" kategóriából indultam a testtömeg indexem alapján, én is 7 kg-t híztam, nálam nem szerencsés, de még nem is problémás a 7 kg! Úgyhogy sz@rd le, mit mond a "néni". :wink:

Honey: Igen, Bianka igazi meglepi baba!! :lol: Márcsak azért is, mert a rendszertelen mensi miatt már elkezdődtek a kivizsgálások is, peteérést serkentő gyógyszert is kaptam (ami nem hatott), viszont a karácsonyi pihi és a stresszmentes időszak meghozta az eredményét. :)

Martee: Köszi az infókat, Nostawennek továbbra is mennek a drukkok ezerrel!!!

Winona: Szúrka szerintem természetes... persze csak akkor, ha "csak " kellemetlen, de nem vészes. Ilyen szúrkáim nekem is vannak...

Szeder: Grat Adélhoz! Nem semmi már a súlya!!!

Bagzerka: Örülök, hogy jó volt a buli, ki kell használni, amíg bírod!! (Én már azt sem tudom, mikor voltunk társaságban utoljára... bár én elvagyok otthon)

Mi jól vagyunk, leszámítva, hogy minden egyes lépénél érzem, ahogy lötyög a víz a lábfejemben. Naggggyon durván vizes a lábam! Na majd holnap "fincsi" kis gyüminap!!
Most megint anyuméknál vagyunk Balatonon, és tegnap már átrendeztük a szobákat. Tesómék szobájából a kiságy átkerült a miénkbe!! :wink: És olyan jó volt elalvás előtt ránézni és azzal a tudattal elaludni, hogy pár hónap múlva ott fog benne szuszogni a kislányom!!! :D :lol: Húúú, de várom már a szeptembert!!!
Vendég

Winona: Küldtem Neked priviben UH képet .... egyértelmű kiscsajról :oops: :oops: Még a múltkor kérted :wink:
Vendég

Eszike válaszolt a privimre, megkezdődött a klubbá alakulásunk, úgyhogy nem fogunk törlődni iwiwről ;)

Eszike: köszi :)

Kép
kistiggrincs

Holka: meg tudnad mondani, hogy mi a fiziologiai oka annak, hogy a koldok kifordul? Mert en is kezdek lassan odaerni, es erdekel, hogy miert van ez
Honey: a parod szerintem is cask viccel veled a megjegyzesekkel, nem szabad felvenni. Es biztos vagyok benne, hogy kedveskedesbol mondja, nem bantani akar. Kulonben meg az 5 kiloval egyaltalan nem hiztal sokat (Engem Pocaknak hiv a parom, de nem zavar)
Csibe: szerdan igerem, hogy en is terpeszben leszek
Sziszi: gratula a hitelhez, es tok jo, hogy be is tudjatok fejezni, mire a babatok megszuletik
Martee/Nostawen: koszi a hireket, es nagyon nagyon sajnalom, hogy ilyeneket kell atmennie. Sok-sok turelmet kivanok, es kitartast!!!
a.m.: nagyon csini a pocakod, es mar tenlyeg szemmel lathatoan a vege fele jarsz … persze azert meg boven van hatra mindenkinek. (En meg a tabla vegen vagyok, huh, de soka lesz meg az a babo … azert titokban remenykedek, hogy be fogok en elozni nehanyotokat ) Hogy sikerult az anyosos bogracsozas?
Anyooka: gratula az eremenyeidhez, tok jo, hogy minden okes veletek
Monee: egeszsegetekre a balatoni csobbanast .. meg a delutani szunyakat is
Bagzerka: a beszolasokkal ne torodj, szerintem eleg szemet dolog. En nem tudom, azt gondoljak az emberek, hogy szules utana rogton neki lehet allni fogyozni? Bezzeg, ha megtudjak, hogy nem szoptatsz vmiert, akkor rogton az a kerdes, hogy miert nem, felted az alakodat? Szoval hihetetlen!!!
Minyu: benneteket aztan jol utolert minden, jobban van mar Nandi?
Szeder: jo, hogy megtalaltad az “eltunt” topiktarsakat, koszi a hireket Es a fiad hogy birja a kozmetikust? Szivesen megy? Mar amjdnem 1.5 kilo a baba? A csuklas nagyon aranyos lehetett Nagyon jo pihenest nektek is !!!
Eszike: kitartast a dietadhoz, a korhazban meg elkepeszto, hogy ilyenek tortenhetnek. Remelem, ez volt az utolso negative tapasztalatod, es legkozelebb a szulesnel mar csupa jo dolog fog veled tortenni
Kistiggrincs: neked hogy alakul a pocid? Legutobb azt mondtad, hogy alig van, dobsz egy kepet?
Nyuszifulke: majd meselj a szulesznos talalkozorol, erdekel, hogy milyen lesz a tapasztalatod Neke mindig pontos ciklusaim voltak, igy az uh-s es a mensi alapjan torteno meghatarozas alapjan is ugyanabban az idoben vagyok. En feltetlenul tervezek malnalevel teat inni!!!
Bagzerka: ez az utolso napod, te is otthon maradsz mostantol? Nekem is azt mondta dokim, hogy heti 3x egyek halat a 3. trimeszteben, cask nem mindegy milyet (nalunk fontos a Hg-tartalom), en nagyon sokat is eszek, de szeretem szerencsere.
Van meg vki, aki melozik???
Druska: sajnalom a dietat, de mar nem sok van hatra, kitartast!
Starlak: ez a szunyogcsipes eleg rosszul hangzik, hogy van a ferjed?
Bejci: es mit tudunk tenni az iwiw-es oldalrol? Szerintem csak Eszike tud, nem?!
Marta: erezzetek jol magatokat a Balcsin
Winona: jo latni, hogy ennyire orulsz a kiscsajnak.

Lanyok, en probalok nektek kuldeni innen egy kis hideget, mert en tudok nelkulozni. Nagyon nehez lehet nektek, es olyan sokat gondolok ratok.
Jovo het szombaton terheleses cukor Kicsit tartok tole, mert kavet, teat is cukor nelkul iszom ... ki tudja, mi lesz a vege. Mindegy, remelem, sikerul bent tartani.

Essss minden jozan esz es megfontolas ellenre e mellett az auto mellett dontottem, aminek tegnap ota mar buszke tulajdonosa is vagyok. Mar most imadom, nem hoztuk meg el, mert csinalnak rajta egy kis szervizt, meg kitakaritjak szepen, de hetfon este mar nalam lesz. A fotok igy, amiket csatoltam a hivatalos kepek az autorol, a kereskedes weboldalarol toltottem le. De EZ az en autom Kép auto

Tegnap vettunk kisagyat is a Manonak, de meg dobozban van, szoval arrol kep, ha mar a babaszoba kezd kialakulni - meg nem kezd :wink:

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Humanka: nagyon jól néz ki ez az autó :) Eszike már megtette amit wiw ügyben megkellett, úgyhogy nem lehet gond ;)

Terheléses cukorhoz hajrá, a kis hideget meg én szeretettel várom, nem haragudnék érte, ha 4-5 fokkal kevesebb lenne :)

Kép
kistiggrincs

jóreg csajok!
bejci:köszi nagyon ari vagy.jó h. írtad h. küldtél privit, mert észre nem vettem volna....

olyan jó a tegnapi megerősítéssel mostmár elhisszük h. kiscsajunk lesz. és olyan jó tuttira tudni...az a két hét bizonytalanság...nekem rossz volt....persze lényeg h. egészséges legyen!!de akkor is.
most feleslegessé vált egy két igazi menő pasicuccc!vadiújak.
érdekel esetleg valakit?mert akkor fogok felrakni képet!oké?
és most nyergelek a tündérek világába.....rószaszín és egyebek :)

és vége a melómnak!!!holnap irány a minimanó és társai :D
megvettük már a kiságyat meg pelusozót is, még dobozban, de lassan felállítjuk, már úgy várom!!
human:klassz a kocsi!

a szúrkával is köszi a véleményeket......még mindig van egy egy pozíció amikor szörnyen nyillal, de kezdem megszokni :)

kellemes vasárnapot

Kép
winona

mégegy:csajok!nektek a mh- intézi a táppénzen levést?nekem nem tb kifizető hely......leadom a papírt és gondolom h. továbbítják az oep felé.
aztán ha megszülünk, akkor kinek kell szólni?vagy mit kell intézni?azt tudjátok?azaz azt tudom h. államkincstárnál kell intézni...de valami közelebbit tudtok?köszi előre is

Kép
winona

martee!!!
nostawenre sokat gondolunk, mennek az erők ezerrel!!!!!!!!! sajnálom hoyg gubanc van, remélem hamar megoldódik és még legalább a harminchatodik hétig bent marad a kicsike!

nem bíírok magammal..... kb leszámolás van bennem, ketyeg az óra... már csak 18 perc és kéééssszzz :):)

húúhh, nagyon cukik ezek a fent ruhák..... vissza kell fognom magam.... már szereztem be egy elég jó adagot, és a mi réginket még elő sem vettem, nem kéne megint egy kamionnyi ruhát összevásárolnom :D

humanka!!
menőő az autód!!!

bejci!!!
ez komoly ez a víz lötyögés vagy csak így írtad le???? :shock: vizuális alkat vagyok...

holnap végre van időpontom fogorvoshoz, amit még a kezdetek óta tervezek, de nem jutottam el... asszem meg is repedt egy fogam a múlt héten, ártatlanul esezgettem egy pépes dm-es bió szeletet, és benne bújkált egy alantas dióhéj.... a szemét!!!
és kedden pisi nézés újra védőnőcinél, meg utána tervezek egy uh-t meg talán egy szülésznős beszélgetést, ha jó neki :) :) tök jó lesz végre ezerrel ezekkel foglalkoznom, meg a költözéssel, meg simikémmel!!!!!
ja meg kedden akkor előadás, ha le tudom paszolni a fiacskámat...

na már annyira izgatott vagyok hogy csak na :lol: munka után meg búcsú palacsintás parti :) gyermekestül. tökóó lesz, kiváncsi vagyok meddig bírja majd...kissé kijutott neki most az éjszakázásból :oops: 8) pénteken 11ig bulizott (táncolt, futkározott, szóval dupla energia elhasználás..., tegnap meg millenárisban füvön futkározás szintén fél11ig...) asszem ma besokall, ha ma is későig maradunk.. na majd meglátjuk....

páááá
már csak 12 perc!!!! :D

KépKép

KépKép
bagzerka

Hello lányok!

Lenne egy kérdésem. :)
A babák csuklása milyen érzés?

Elég gyakran szoktam érezni, valami lüktetés félét a baba körülről, de mindig azt gondoltam, hogy ráfekszik valami ütőérre és azt érzem. Ma vettem észre, hogy a lüktetés mellé ugrál is ilyenkor a pocakom. Ez csuklás lehet?

Köszi!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

és egy kis ízelítő a diplomaosztóról, marci simivel veszi át a cuccot :)
és utána a csocsó és az éjszakai táánc :D
ja és simi képe rólunk, én oldalt a bálna.. és marci húga, ahoyg simi lát minket :)[/img]

KépKép

KépKép
bagzerka

monee!!!
sztem az!!!!! én legalábbis kis tompa, ritmusos lüktetésként írnám le a dolgot!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

monee!!!
sztem az!!!!! én legalábbis kis tompa, ritmusos lüktetésként írnám le a dolgot!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

bogyra:az első képen lévők mennyibe kerülnek?
bagz:cuki a gyerkőc!
de a diplomaátvevés képet én nem látom....

Kép
winona

bagz!bejött a kép!tök jól nézel ki!!

Kép
winona

Sziasztok Lányok!

Megérkeztünk a Balcsiról! Alig tudtam kimenni a házból, fürdenem nem szabad, úgyhogy nem volt túl vidám. Ráadásul már nyűgös vagyok - remélem ez természetes - rossz volt az ágy, alig tudtam aludni.... De azért jó, hogy elmentünk.

Csibe! Én is terpesztek Értetek természetesen! :lol:

Márti! Láttam, hogy még egy hete kérdezted a méhszáj ügyet: 2200-as értéket írt az orvos másfél hete. rengeteget fekszem, remélem segít a dolgon!

Szeder! Gratulálok Adélhoz! Jó nagy babuci!!

Roni, sajnálom, hogy bibi van! Megkérdezhetem, hogy Te hogyan választottál szülésznőt? Ajánlotta valaki? (sajnos fogalmam sincd, hogy kell az ilyet)

Ahogy benneteket is engem is kikészt a meleg. Szinte félóránként csatakosra izzadom magam, akkor is, ha csak pihenek. És ettől nagyon nyűgös vagyok! Radásul nálunk nem lehet huzatot csinálni. Jó lenne egy kis ausztrál klíma!!! Apropó: Humanka, szuppper a járgány!!!!

Eszike! Nem akarom elhinni! Elfelejtették az étkezéseket? Remélem jól bírod majd a diétát!! Örülök, hogy vége a kórháznak!

Martee! Pedig a korábbi híreid olyan jók voltak! Már azt hittem, hogy szépen alakul minden! nagyon sajnálom, és továbbra is rengeteg erőt kívánok Nostawennek!!!!! Tudom, hogy szinte elviselhetetlenül nehéz, de annál nagyobb bolgodság lesz, ha - kivárva még pár kritikus hetet - megszületik a bébi! továbbra is nagyon-nagyon szorítok értük!!!!!!

Bagz! Gratulálok a diplomaosztóhoz! És ahogy látom vége a melónak!!!! :lol: :lol: VÉGRE!!!!

Én a héten megyek diabetológiára, védőnőhöz, a SOTE-ra genetikai tanácsadásra, és a saját dokimhoz! Ráadásul már végre be kellene fejeznem pár munkámat, úgyhogy kicsit zizis hetem lesz. Ja, és már úgy be vagyok sózva, mi még csak most fogjuk elkezdeni a kelengye beszerzést.

Kép
blúmi

Hahó!
Nah, összepakoltuk a házat, holnap jönnek a festök. Elöször a felsö szintet csinálják, lenn addig tudunk élni, és pakolni a maradékot. A nagyját ma összerámolták a fiúk, nekem az apró dolgok maradtak...
Nándorom is alakulgat szájügyileg, bár az éjszakánk még mindig nagyon ramaty volt, ma már beszélt :shock: (tegnap egész nap csak nyüszögött és zárt szájjal próbált kommunikálni) És sokat mosolygott is, de még mindig tele van a szája az aftával. (péntek este együtt sirtunk, úgy evett egy kis gombócot-azt kért, és ma is végigsoroltuk az össze családtagot, beleértve a kutyákat is, hogy kinek a kedvéért egyen még egy kis falatot. A kis hös :P )

Bagz :)
Én nem látom a képeket :(

monee :)
csuklás nagyon finom, lüktetés, kb 1 másodpercenként, tehát lassabb, mint a szivverés.

humanka :)
jujjj, irigy-irigy ezért a szép járgányért!!!

blúmi :)
szülésznö ügyben elöször asszem a dokit szokták megkérdezni, hogy "kivel szeret együtt dolgozni" de ha valaki ajánl egy nagyon tutit, akivel személyes tapasztalata van, akkor érdemes megfogadni öt.

winona :)
de jó, hogy igy tudsz örülni a kiscsajnak is :)
táppénzes kérdésben nem tudok segiteni, mert az én munkahelyem tb kifizetö hely és mindent ök intéztek anno.

nostawen :)
kitartás, mennek a pozitiv energiák! +++++++++++++

szeder :)
képek lesznek az uh-ról?

na, megyek, pihizek a meccs alatt

:lol:

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok lányok!

Végre vagyok. Most van a döntő. így enyém a gép :lol: :lol: :lol:

Bagzerka!

Gartulálok a munka végéhez :D ! Rád fér már a pihenés, készülődés a babára. Sajna nekem nem jönnek le a képek :( :( :(

Martee!
Sajnálom,hogy ilyen gondok merültek fel,de továbbra is mennek a drukkok és én is remélem,hogy benn marad a kis baba a 36. hétig legalább!! :!:

Humnaka!
Nagyon vagány az autó. Gratulálok hozzá. Ez a kedvenc szinem :D
A bográcsozás jól sikerült,bár én 10-kor leléptem aludni. Már nem jó a túl sok ülés.
A tegnapi buli is jól sikerült ( a férjeméknél volt céges buli),ottt is bográcsos volt. Marha és birka, utána fagyi,őszibarack,torta. Nagyon bekajáltam.... :oops:

Ma voltam orvosnál. Látni akart mielőtt elutazunk nyaralni.Hallgatott szívhangot is. Nagyon kis aranyosan vert a szivecskéje :lol: Zárt a méhszáj,minden ok. :D
Voltam bent megint a szülőszobán (már másodjára) és legközelebb már élesben leszek... :D
Nagyon szimpatikus volt ez a szülésznő is. Az anyósom mellett lesz még bent másik szülésznő is. Nagyon jó,hogy mind szinpatikus akivel eddig találkoztam. :D

Sajna most az foglalkoztat,hogy még nem fordult be a pici fiam és már csak 3 hét amíg igazán esélyes a dolog. Így esténként négykézláb meg denevér pózban vagyok,hogy ettől megforduljon. :( Nem akarok császárral szülni.Tudom,hogy bármikor befordulhat és most ezt mondogatom neki és magamnak is.
Jó éjszakát.

A nyaralóknak meg szép időt sé jó pihenést kívánok!!! :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Újra itt vagyok, remélem már szülésig nem hagylak magatokra. Legalábbis kórházi "nyaralás" miatt nem.

Húú mennyi mindent írtatok.
Nostawent nagyon nagyon sajnálom, remélem még pár hétig bent tudják tartani a babáját a pocakban. Biztosan nagy lelki megpróbáltatásokon megy kereszül napról-napra. Én is sokat gondolok rá. És holnap megy neki a képeslap amit már hetekkel ezelőtt megígértem, ez talán egy pici erőt ad neki.

Remélem hétvégén senkit nem szúr meg a nap, mert marha meleg volt. Vigyázzatok magatokra, és igyatok sok folyadékot!

Én sajnos a diéta miatt szinte csak vizet iszom, és gyümiből is nagyon keveset lehet, de próbálok kitartani a babócám miatt.
Druska! Én is 180g-os diétán vagyok, hát ez valami eszméletlen rossz. És olvasom, hogy még 2 komoly betegség is elkapott így terhesen. Szinte kezet foghatnánk. Csak én a terhességem első pár hetében szedtem össze minden jóságot, pont amikor nem lehet semmilyen gyógyszert szedni. Szenvedtem.
A főtt ételekkel vagyok én is bajban, egyszerűen nem tudom kiszámolni, hogy mennyi szénhidrát van mondjuk egy cukorborsó főzelékben, vagy a rizseshúsban. De holnap keresgélek a neten, szerintem csak rakott fel valaki valami táblázat félét a főtt kajákról.
Márta! Köszi a diétás tippeket, nem tudsz esetleg weboldalt ahol a főtt ételek szénhidrát tartalma van? Nagyon megköszönném.

A diéta miatt nagyon megváltozott az életem. Eddig össze-vissza ettem-ittam mindent amit csak kívántam, főleg mióta terhes vagyok. Most meg folyton az órámat lesem, és agyalok, hogy mit is egyek a következő étkezésnél.
Apukámtól kaptam kölcsön egy vércukormérőt, így rákaptam a böködésre. Minden kaja után egy órával mérem a cukromat. Eddig egyszer volt a megengedett tartomány felett. Így azt a kaját nem fogom többet enni, vagy kisebb mennyiségben. (cukorborsó főzelék, pörivel, 1 szelet kenyér)

Monee: én is gyakran érzem, hogy csuklik a kislányom. Biztosan Te is azt érzed. Nekem is olyan, mintha egy ér lüktetne, de mégsem olyan szabályos lüktetés.

Nyuszifülke: én is minden UH után kiértékelem, hogy most akkor konkrétan mekkora is a babám. Az utolsó előtti UH-n a doki rendes volt, mert nyomtatott nekem egy táblázatot. (amit egyébként minden UH készülék elkészít, csak nem szokták odaadni). És ebben a táblázatban minden mért érték mellett ott van, hogy ez hány hetes méretnek felel meg. Na ez nekem elég eltérő volt. 24 hét 4 naposan voltam vizsgálaton a mensi szerint, 5 méretet néztek, és mind az 5 méret különböző lett (21-24 hétig). Ezen méretek alapján a gép kalkulál egy átlagos kort, ami nekem 23 hét 1 nap volt éppen akkor. Sőt a gép kikalkulálja a születés várható dátumát is ezen adatok alapján (nekem 09.10, pedig mensi szerint 09.02)
Ezt a táblázatot az orvos nekem kinyomtatta és odaadta, de mondta, hogy semmilyen következtetést ne vonjak le belőle, mert ha egy nappal később mentem volna, akkor biztosan minden más lenne, mert napról-napra változnak ilyenkor a kicsik.
Aztán 2 hét múlva 2 méretet néztek (fej, és has körfogat), a fej alapján pont akkora volt a baba amekkorának a mensi alapján számolták, a has méret alapján meg egy héttel fiatalabb.
És ahogy az orvos mondta, ezek a vizsgálatok arra jók, hogy megnézzék megfelelően fejlődik-e a pici, és nem arra, hogy pontosan megmondják mikor fog megszületni, mert ugye az sok mindentől függ.
Málnalevél teáról még nem hallottam, de majd utánanézek a neten, hogy cukrosok is fogyaszthatják-e (gondolom nem, vagy csak 1 bögrével egy nap, valamelyik étkezés helyett :cry: )
Homeos bogyók engem is érdekelnek, terhességem alatt több félét is kipróbáltam mindenféle nyavajámra, és bevált. De még nem néztem utána szülés előtt mit kell, hogyan kell.

Bejci: nagyon sajnállak, hogy vizesedik a lábad! Ez nem egy kellemes dolog

Winona: örülök, hogy vége a melódnak, jó sokáig húztad. Én most már 3 hete vagyok itthon, nem birnék már bejárni dolgozóba.
Én is olyan helyen dolgozok, ami nem TB kifizetőhely. Így a táppénzes papírt 2 hetente elhozom a háziorvostól, és viszem be a melóhelyre, ők meg továbbítják a TB felé. Ezekről az eljárásokról én sem sokat tudtam, de kicsit utánanéztem a neten. Azt vettem ki a marha nagy kavalkádból, hogy szülésig táppénz, aztán szüléskor szólni kell a melóhelynek, hogy szülés napjától szülési szabadságon vagyok. Ez 168 nap! (ezt meg lehet kezdeni előbb is- a szülés előtt 4 héttel, de nekem így jön ki jól a pénzem) 168 nap után megyek GYED-re, amit szintén a munkahely felé kell jelezni. És ők intéznek mindent.
Amit neked kell intézni, vagy kezdeményezni: anyasági támogatás (államkincstárnál szüléstől számított 180 napon belül), Családi pótlék (államkincstárnál elvileg 15 napon belül), meg a start-számla ha akarjátok.
A benyújtandó nyomtatványokat le lehet tölteni a netről, én már megtettem, sőt az okmányaimat is lefénymásoltam mellé, már csak a baba születési anyakönyvi kivonata és TAJ kártyája kell hozzá, és be lehet adni.
Ha gondolod küldök linket, és Te is le tudsz tölteni mindent. Vagy akit még érdekel. Nem tudom mennyire vagytok előrelátóak, de én már készülök!

Csibe: terpesztek érted én is!

Humanka: nagyon gyönyörű a kocsid, irigyellek. Majd ha lesz képed róla, akkor küldd!

Bocsi, kicsit hosszú voltam!
Vendég

Gondoltam megoszom veletek.Szerintem aranyos:D

KÉT KIS MAGZAT BESZÉLGET

- Te hiszel a születés utáni életben?
- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni – ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit, a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz! Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha, senki nem tért vissza! A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfolt forgolódás a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, hogy milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a Mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A Mamát? Te hiszel a Mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt, körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk! Nélküle egyáltalán nem is lennénk!
- Ezt nem hiszem! Én még soha semmiféle Mamát nem látta, tehát nyilvánvalóan nincs is!
- De, de néha, amikor csendben vagyok, hallom ahogy énekel, és azt is érzem, ahogy simogatja körülöttem a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy a Mama és az igazi élet még csak ezután vár ránk. :D

Kép
Kép
a.m.

Eszike!

Igen légyszi rakd fel azt a linket. Nekem is időszerű lenne elkezdeni ezekkel is foglalkozni.
Köszi előre is! :)

Kép
Kép
a.m.

eszike:köszi szépen a választ, igen légyszi küldj linket.
csajok!mivel eddig ugye fiút vártunk, feltennék egy két cuccot, amit eladnék.
mindjárt próbálom!
[/img]

Kép
winona

Humanka: Köszi, hogy küldöd a hideget! Azt mondták, jövő hétvégére meg is érkezik! :wink: :wink: A kocsid szuper, abból nem tudnál küldeni? :lol: :lol:

Winona: Nagyon édes, hogy így örülsz a kislányodnak! Bár halkan megsúgom, hogy én is hasonlót éreztem, amikor kiderült, hogy kiscsaj mocorog idebennt! A táppénzes papírt nálunk a melóhelyen intézik. Én beslattyogok vele, odaadom a főosztályos titkárnőnek, aztán a papír további útja számomra nem ismeretes :)

Blúmi: Én is bennt ülök a lakásban, pedig egy héten minimum 3, de inkább 4 napot Balcsin vagyok! Ez a babavárás már csak ilyen!! :wink: És csak megnyugtatás képpen elárulom, még mi sem vettünk semmit! Bocs, de anyukámtól kaptam egy szoptatós hálóinget.. aztán hosszú szünet! Biankának még nuku! De ami késik nem múlik!

A.m: Tesóm a szülés előtt 1 órával döntött úgy, hogy megkíméli anyukámat a császártól... úgy látszik kis Gyuszi sem sieti el a dolgot! De azért megy a drukk, hogí megforduljon!!

Bagzerka: Nálatok meg buli buli hátán??!! :wink: Jól nyomod!!! Én biztos nem bírnám! Jelentem, képeket én sem látom.
Amit a vizes lábamról írtam az komoly! Tényleg lötyög a lábfejemben a víz! Én jókat röhögök rajta, de anyukámék csak szörnyülködnek rajta! Most mit tudok csinálni? :?
Ja, fogorvos nálam is kimaradt eddig, de én mondjuk a pont előtte tetettem rendbe a fogaimat, úgyhogy remélem Bianka beéri az Elevitben lévő kalciummal és nem pályázik a fogaimra!

Eszike: Le a kalappal előtted Diéta ügyben! Ügyes vagy, hogy betartod!! És köszi a klubbá alakulást!

És a focirajongóknak jelentem, SPANYOLORSZÁG EURÓPA BAJNOK LETT! (Nyertem iwiw-en egy csomó pontot!!! :lol: )
Vendég

A.m: Ez nagyon cuki!!!! Köszi, hogy feltetted ide!!!
Vendég

Bejci!
Gartulálok a fociban szerzett pontokhoz. Én is telitaláltam a a tippemmel. Afogadó csapatban én voltam az egyetlen :D :D :D akinek ez sikerült. Így összesítésen nem az utolsó lettem hanem az utolsó előtti :lol:

Kép
Kép
a.m.

Kép
ár: 2000.-vadi új címkés H&M

Kép
winona

Kép
tescos rugi ár: 1800.- Kép
ár: 800.- használt ruci, de szinte új állapotban

Kép
winona

A.m: Nő létünkre tök ügyesek vagyunk! És jó az az utolsó előtti hely is! :wink: (Én sem vagyok ám sokkal jobb helyen a wiw-es ranglistán, csak a szám nagy! :wink: )
Vendég

Kép
h&m-es címkés, ár: 1800,-

a cuccokat elviszem a megbeszélt helyre, ha valakit érdekelne!
még jó, hogy a többi cuccom semleges :D

Kép
winona

na ez most már bosszant..én sem látom a képeket....felteszem másképp!!

Kép
átvétel
Kép
simanóóó
Kép
a láányok (a szélén vagyok én) :D
Kép
aq csocsó bajnok
Kép
tánc :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Winona: gratu a meló befejezéshez. Már nekem is csak a július van és minden pénteken szabin leszek :D Nekem a munkahely intézte a táppénzt, és a TGYÁS-t, GYED-et is ők fogják, a családi pótlékot nekem kell, meg talán az anyaságit is.

Bagzerka: mostanra már te is végeztél :) És jók a képek :)

Blúmi: látom te se fogsz unatkozni a héten :)

Minyu: Nándinak további jobbulást!

A.m.: faros baba nálatok automatikus császárt jelent? Én is csak ezért tartok tőle, hogy nem fordul meg, bár még nem kérdeztem a dokiamt, hogy farosan tutira császároz-e

Na, megyek aludni, jó éjt mindenkinek :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok! :)

Szeder: Szép nagy már a babód :)

Druska: Kitartást a diétához, a védőnődnek meg szerintem ilyenkor nyugodtan megmondhatod kivel beszéljen így legközelebb.

Bagzerka: Éljen a szabadság! :) Jók lettek a képek, nagyon jó fej kisfiad van :)

Nostawen-nek kitartás!

Humanka: Tuti a verda :) Balesetmentest vele! :)

Minyu: Mihamarabbi gyógyulást Nándinak!

Eszike: nincs diabeteses ismerősöd aki tudna tippekkel és tanácsokkal segíteni? Így nagyon nehéz lehet tartani ezt a drasztikus diétát. Vitamint mindenképp szedj.

A.M.: Dejó, hogy ezt bemásoltad :) Egyszer a suliból hazafelé hallottam a Petőfi rádióban nagyon tetszett :)

Befordulás: Kicsit én is aggódom, bébibogyó este mikor lefeszem tuti harántban van, másképp elképzelni se tudom hogy tudná ekkora intenzitássak egyszerre kirugni minda két oldalam.
Remélem nem járok úgy mint anyám a bátyámmal. Ő sem fordult be harántos maradt, császár lett a vége.

Kép

Kép
starlark

Jó reggelt Mindenkinek!

Kistiggrincs!

Igen,tegnap megkérdeztem az orvosomat és azt mondat,hogy ha nem fordul be akkor tuti,hogy császár :cry: :( :( :shock:
Már ma reggel is gyakoroltam a négykézlábon állást,remélem az segít majd :roll: :wink:

Örülök,hogy tetszett a magzatok beszélgetése :D

Szörnyű éjszakám volt,rémálommal tűzdelve. Már másodjára álmodatm azt,hogy megszültem ilyen hamar a kisfiamat és most nem is volt egészséges :cry: :cry: :cry:
Nagyon durva álom volt.Aztán még vagy másfél óráig nem tudtam visszaaludni :twisted:
Sajna mostanában különben sem alszom jól. A meleg is kikészít meg a pocakom is növöget...

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

A.m!

Olyan jó neked, hogy az anyósod szülésznő, és bent lesz veled, egy családtag, aki szakember olyan megnyugtató! Nagyon aranyos a történet, amit írtál!

Nostawenre sokat gondolok, és szorítok értük!

Bagzerka!

Nagyon jók a képek, Simi olyan édes kisfiú!

Már én is szívesen mennék nyaralni, de mi csak augusztusban tudnánk menni, és nem tudom akkor még bevállalhatom-e????? Legszívesebben a Balatonra mennék én is.

Közben múlt héten megkaptam a vizelettenyésztéses eredményeimet, amiben baktériumot nem találtak. Örültem.

Nagyon mozgalmas hétvége áll mögöttem, unokatestvéemék esküvőjén voltunk, igazi falusi sátras lagzi volt, úgyhogy csütörtöktől talpaltam eleget, segítettem az előkészületekben, már amennyit tudtam. De szép volt minden, és jól sikerült, igaz kb fél 1-ig bírtam, aztán aludtam, úgyhogy másnap én voltam a legfrissebb! :)
Íme egy gép, pocikép is, meg menyasszonyos is! :D Igaz nem sok látszik a pocakomból, de a dagadt lábamból annál több!!!!!!
Kép

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!!

Annyi mindenre kéne reagálni de úgysem tudok :oops: :oops: Mostanában nem vagyok a helyzet magaslatán!!

Szeder szép nagy már Adél és jó nyaralást Nektek!!

Eszike ügyes vagy ami a diétát illeti!! Nem lehet könnyű! Egy tipp ahol szénhidrát mennyiségek is fel vannak tüntetve www.kcal.hu ott katt a táblázatra és sok minden kajci megtalálható!! Remélem segíetett valamennyit!! :)

Csibe megy a terpesz majd az uh-ra!!! :lol:

Minyu Nándinak jobbulást!! Szegényke biztosna nagyon rossz lehet!!

Bagzerka nagyon jók a képek! Simi nagyon tündéri és gart a meló végéhez!!!

Humnak nagyon szuper a járgány, Én is elfogadnám :lol: :lol:

Druska kitírtás Neked is a diétához!!!

Winona örülök, hogy skerült ilyen gyorsan áttérni a rózsaszín kis világra!!! :lol: :lol:

Petra nagyon csinik vagytok a képen!! Azért látszik a pocid :lol: :lol:

Blúmi megy a drukk a zizis héthez :)

A.m. drukkolok, hogy a Mini Gyuszika még időben beforduljon!!

Babakocsik nagyon szuperek amiket feltettetek!!

Nostawnnek továbbra is nagyon sok kitartást!! Sajnálom, hogy utoljára ilyen rossz híreket kaptunk, de reméljük most már nem lesz gond és legalább a 36. hétig nem lesz kiváncsi a Babácska a kinti világra!!

Bejci nem lehet semmi a lábad ezzel a lötyögéssel!!! Engem még idáig teljesen elkerült a vizesedés kopp-kopp!!

Ennyi időt kaptam mennem kell rajzolni!! Akit kihagytam bocsi mégegyszer!!! De Mindenkinek minden jót kívánok!!! :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! :wink: Akkor csuklik a gyerekem. :lol:

A.m.!

Figyi csak!
Anyooka is tudja, a mi eredeti topikunkon nem rég született egy kisfiú 4 kiló feletti súllyal. Ha jól emlékszem a 39. héten fordult be és a terminus vége után születt pár nappal. Szóval bármi lehetséges, ne lógasd előre az orrod. Ha egy 4 kilós baba meg tudott fordulni, akkor a mi kb. 1,5 kilósunk is meg tud.

De ha mégsem fordulna meg, ne keseredj el nagyon! A császármetszés is egy szülési mód -életmentő mindkettőtök számára- és egyáltalán nem garantálja, hogy a leendő kistesó is így fog világra jönni. :wink: Pozitív gondolkozás!

Eszike!

Írj nekem priviben egy emil címet, átküldök egy diabos étrendet (nem fenyőmagos narancsos kacsalábszáras kaják vannak benne mint a neten), remélem segít valamennyire. A neten sajnos -szerintem- nagyon szar menüsorok vannak fent. Egyáltalán nem összeegyeztethető pl. a mi étrendünkkel. De ez csak az én véleményem. :D

Holnap UH! Remélem mostmár teljes premierben megmutatja mi van a lába között! :lol:
Éééés betöltött 30. hét! Hurrá!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

A.m.: akkor drukk a beforduláshoz. Én egyébkét meg pont olyan embert ismerek, akinek szülés előtt 1 héttel fordult fejvégűből medencevégűbe a babája, és ő is 4kg-s volt. Szóval még bármi megtörténhet!

Monee: gartula a betöltött 30. héthez :)

Petra: nagyon csini vagy!

Starlark: én se tudom elkézelni se, hogy fekhet ababó, hol az egyik oldalon mozog, hol a másikon, hol alul, hol felül szóval abszolút passz!

És hála a melegnék én is egyre rosszabbul alszom :(

Kép
kistiggrincs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?