Új privát üzeneted érkezett!

Kicsit kihalt a topik ma, ahogy látom!
Én főzök: húslevest, rizi-bizit, párizsi szeletet..Csak kicsit hamar készültem el az előkészületekkel ugyhogy most még nem "panírozok" mert korai lenne az ebéd.. :lol:
Ti mi jót csináltok?

Kép
Kép
ronci

boruska!!! én mindig akkor voltam rosszúl ha a cukrom lement 4tájékára.. lehet Te is kicsit érzékeny vagy rá. bár én nem éppen szédültem, hanem úgy általában voltam szarul, olyan leírhatatlanul...
Ha fehér kenyérrel kezdem a napom, akkor még most is az van, hogy 2óra múlva már érzem, hogy muszály ennem, barna kenyérrel nem...lassabban emeli a cukrot, meg lassabban is csökken vissza..

Kép
Kép
ronci

Jó reggelt!

Hát látom másnak is van baja :cry: Én fejfájással ébredtem. Bevettem egy homeos bogyót, de nem segített. Nem olyan elviselhetetlen, de útálom... Mit csináljak?

Jó hétvégét mindenkinek.

bellerreni
Eger

Én éjjel gyomorgörcsre ébredtem :( . Hiába, este apa csibetöpörtyűt evett én meg megkívántam. Ez lett a vége.
Nálunk karfiol leves lesz, meg milánói makaróni. Utána szülinapi joghurt torta. Már aki bírja :D .
Boruska volt amikor natúrban én is szédültem az ágyban, de okát nem tudom igazán. Talán a kimerültség volt. Te pihentél, aludtál eleget?
pammut

Sziasztok!

Nem reg ebredtem...khm... Igaz, hogy altalaban hajnalig nem tudok eleludni, es ennek eredmenye keppen mindig 10 11 ora mire felbredek. Itt meg "csak" 11:24 van.

Kép

Kép
editmk

Zuzmoo,

Skocia tenyleg gyonyoru. Kirkintillochnak hivjak a varost ahol lakunk, es hihetetlen szep tajak vannak errefe is pedig ez meg nem a Highlands. Nagyon sokat setalunk a kedvesemmel, mar bejeartuk a kornyeket, meg egy hegyre (nem nagyon magas de azert hegy) is felmasztunk. Rengeteg kastely van itt es az emberemnek maniaja a regi epultek, kaselyok, szoval neki maga a Paradicsom :-). Tervezzuk, hogy feljebb megyunk mert ott aztan tenyleg lelegzet elallitoan gyonyoru a taj. Egyetlen hatulutoje Skocianak, hogy hideg. Itt nyaron a legmagasabb homerseklet kb 25 fok, de iden 2 het volt jo ido ezenkivul egyfolytaban esett, meg fujt a a szel. Azert nem panaszkodom, jol elvagyunk itt.

Jovo nyaron megyunk haza, igy hat ugy tunik itt fogok szulni. Szuleszeti kilinikan, mar voltunk ott es egesz jonak tunik.

Kép

Kép
editmk

Csajok!

Mondjatok meg mi a velemenyetek a Villő nevrol???

Kép

Kép
editmk

Sziasztok.

Rengeteget irtatoka héten be sem tudom potolni,annyira sokat.
Bocsánat hogy igy hanyagoltalak titeket,de a cégnél ahol dolgozom öszi bemutato van,és rengeteg a vásárlo.állandoan este8-ig dolgozom,és után a zuhanok is az ágyba.

A rosszullétek nálam is megvannak,a védönéni megmondta hogy nagyon alacsony a vérnyomásom,minden nap innom kell egy kávét reggel,persze sok tejjel.

Nálam a másik nagy baj amit észrevettünk hogy egyik pillanatrol a másikra változom egy perc alatt képes vagyok elbögni magam,de 2 perc mulva már nevetek.Nálatok van ilyen depresszivo?

Remélem amugy mindenki jol van.

Editmk üdvözöllek a forumon.

Én már meg is föztem mindent,Rántott karfiolt csináltam rizsel,tartárral,és brassoit sültkrumplival.

mindenkinek jo étvágyat.

Kép
magdimokuci

Szia magdimokuci,

Ilyen nekem is volt/van, hogy egyszer csak a semmibol el tudom sirni magam (pedig nem vagyok egy siros fajta) akar egy reklamon is, aztam meg hirtelen jokedvre derulok. Hormonok, de szerintem ez azert hamarosan elmulik. Raadasul neha nagyon ingerlekeny is vagyok, ami ugye nem a legkedvezobb a kedvesemre nezve :-), de szerencsere megerti miert...

Kép

Kép
editmk

Most tudok csak visszaolvasni, mert itthon vagyunk a szülőknél.

juci: A Hanna nekem is nagyon tetszett, de egyenlőre úgy tűnik apa megvétózta, viszont már van olyan név, ami mind a kettőnknek tetszik. Ha lesz megállapodás, akkor majd megírom.

nóri: Tök jók a sütik, amiket Lucának vettél. Nekem is 32 lett az eredmény. Szerintem a 0-s szorzás csak a 7-re vonatkozik.

kakti: Nekem is az a szabásminta van meg, mint a linkben. Hol lehetne olyan golyót venni bele? Mert akkor nem venném meg, hanem inkább megvarrnám én is.

editmk: Üdv köztünk.

kattkat: Nálam lányt adott ki.

Az uh-s leletemet én is közzé teszem:

BDP: 4,52 cm (fej átmérő)
HC: 15,88 cm (fej körfogata)
AC: 13,04 cm (has körfogata)
TAD: 4,21 cm (mellkas átmérő)
FL: 2,72 cm (combcsont hossza)
NB: 0,54 cm (orrcsont)
EFW: 243g (súlya)
vicky79
Budapest III. kerület

Hát a múltkor olyan durva hisztit vágtam le este, még én is csodálkoztam magamon. Szegény Zsolti be is sértődött minden megértéssel együtt. Azért volt piti másnap, hogy nem egészen úgy gondoltam. És a kis tündérkém meg meleg fini vacsorával várt haza pénteken, így igazából szombaton sem kell főznöm, mert jut mára is.

Így ma elmentem aikidós edzőtáborba, tényleg csak benéztem edzésre. Kicsit összeszorult a szívem, olyan szívesen mentem volna edzeni, olyan gyönyörűek a mozdulatok… Még egy év és újra mehetek aikidózni. Asszem ez fog vezérelni. A Sensei feleségéhez fogok járni jógázni, a Sensei mondta, hogy ő ugyan nem ért az egészhez, de igencsak dicséri a Kvári krém a felesége óráit, és a jóga alatt közben szülésfelkészítő is van. Jövő hét csütörtökön megyek, akkor majd mesélek.

Szopipárna: igazából hungarocell polisztirol golyócskákat tesznek bele. És ez a könnyűbeton alapja is. Tehát Tüzépen lehet kapni. A Nikecell viszonteladóknál keressétek, mert a Nikecell golyó a legjobb. De a töltésnél figyeljetek oda nagyon, mert a golyócskák picik, könnyűek és marha gyorsan töltést kapnak a kezedtől. Szanaszét szállnak, rátapadnak a kezedre, elég humoros érzés. A legjobb ha a kádban csináljátok a töltést, mert akkor annyira nem tud szétszállni.

zarja

Oltás alternatíva:

http://www.tenyek-tevhitek.hu/d-vitamin ... luenza.htm

Katica, kiemelten a Te figyelmedbe ajánlom

zarja

Sziasztok!

Többen írtátok, hogy kisebb-nagyobb rosszullétek törnek rátok, ha jól emlékszem, volt olyan is, akinél este. Na, ilyen nálam is előfordul. Azt vettem észre, hogy jobb oldalon, lent a hasamnál sokszor nagyon befeszül, szurkál, ma éjjel meg a vesém környéke is fájt, de szerintem nem pont a vesém miatt. No most, én tudatosan az oldalamon alszom el, és apa tegnap éjfél után ért haza, én meg már lefeküdtem fél 10 körül, és azt vettem észre, hogy mikor hallottam, hogy bejött az ajtón, ugyanúgy fekszem, mint, amikor lefeküdtem aludni. De azt már korábban is megfigyeltem, hogy nem mozgolódok sokat éjjel, csak álmodok össze-vissza, de veszettül... Ja, és ez a fájdalom, amiről írtam, szinte egész délelőtt kitartott, nem folyamatosan, de bele-belenyilallt olykor.

Egyébként a depresszív hangulat nálam is beüt néha, meg én is el tudom bőgni magam még egy sima tv-reklámon is... De ez nem olyan vészes, sőt, szerintem tök érdekes, hogy ilyen kis érzékenyek lettünk. Na a veszekedések már nem olyan jók, de szerencsére nálunk is nagy-nagy türelemmel bír apuci.

Most ugye egyedül vagyok, ő ment az esküvőre. Egyébként én nagyon sokat vagyok egyedül, sajna. Férjem biológus, és rengeteget van bent, mostanában tényleg szinte alig volt olyan este, hogy este 10 előtt hazaérjen...

Villő név: ismertem egy Villő nevű lányt, nagyon kis bohókás volt. A legszembetűnőbb az volt, hogy szőke haja tele volt festve mindenféle színű csíkokkal. Leginkább ez maradt meg, de kedves is volt. No, most biztos fura, hogy ilyeneket írok, de én alapból az ismerőseim alapján ítélek meg egy keresztnevet. Pl. a Tímeáktól "kiráz a hideg".
Szóval szerintem szép név, csak szokatlan.
Ha már itt tartunk: a Kolosról mi a véleményetek?

Kép
erusverus

Ha már nevek, mi egyelőre még a Hangánál és a Lottinál tartunk...még nem volt ideje páromnak nézelődnie, Csak nehéz a vezetéknevéhez választani... :lol: :lol:
Kolos: én meg mindig csak úgy tudok itélni, véleményt mondani, ha hozzá hallom a vezetéknevet is...pl.párom nevével szörnyű a Kolos, az enyémmel elmegy, viszont van 1 pár név amivel kifejezetten jó!!!!Szerintem.

Kép
Kép
ronci

Villő: én nem ismerek egyet se, és most ég a pofim, mert én azt hittem elsőre, hogy fiú név...bocsi!!!!tényleg nem ismerek senkit Villő névvel, de lehet, hogy fogok??? :lol: :lol: Vezetéknevetekkel jól hangzik????

Kép
Kép
ronci

fh
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:10-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok,
Én ugyan nem ismerem a homeos dolgokat, de a hagyományos gyógyításó dolgokat használom. A megfázásra mi tegnap fokhagymát ettünk mézzel. Erdemény nátha szinte semmi, köhögés még van, de ma uez lesz a prg + engedélyezek magamnak 1 pohár fehérbort. Ja a mézből a hársfaméz a legjobb.

Villő: szerintem nagyon szép név. Sok regényben szerepel ez a név.
Mi ma pizzát ettünk, XXl-t mindenki más feltétet kért rá :D

Kép
csipike09

A Kolos az jo nev!Nekem tetszik, nalunk ha fiu akkor Nimrod. Meg nem szoktam hozza de a paromnak ez a favorit.

Azert kerdeztem a Villot, mert mind a kettonknek nagyon tetszik, de akinek meg mondtuk mindenki azt hitte h fiu nev :? .

Nekem a Jazmin es a Lili tetszik mert a vezeteknev Szalai es a Szalai Lili szerintem nagyon jol hangzik.

Kép

Kép
editmk

Zarja, köszi, utána is néztem, hát persze, a Vigantol olaj a D vitamin pótlására volt Borinak (és azt hiszem, minden újszülöttnek). Íratok is fel a gyerekorvossal, s összenézem, nekem mennyit szabad (az Elevitben is biztosan van). Viszont vesekőre hajlamos vagyok, januárban vesehomok ürült, jól be is görcsöltem, úgyhogy azért konzultálok a dokimmal is. Borinak is újra venni akarok vitaminkészítményt, neki a Lenkeis folyékony nagyon bevált. Tavasz végén fogyott el az előző, egész nyáron nem kapott, de most, hogy újra közösségbe jár, rá fog férni a plusz vitamin.

Rosszullét: én is sokat szédülök, pláne hirtelen mozdulatokkor. Kávét továbbra sem merek inni a másfél hónappal ezelőtti rosszullétem miatt, így marad a kóla, bár azt is nagyon ritkán iszom. Tea is tuti lenne, de a fekete teákat már nem igazán szeretem. De most jut eszembe, kedvenc márkám (Herbalife) Thermojetics nevű itala zöld tea alapú, s koffein van benne. Csak óvatosan szabad vele bánni, mert sok benne a koffein, de most lehet, jól jönne napi egy lágyabb keverés belőle.

Szép neveket írtatok, s tényleg csak a vezetéknév ismeretében lehet megmondani, mennyire jó hangzású. Boruska, az Emília is szép név!

Kaja: májgombócleves (pulykanyak főtt benne) és töltött csirkecomb krumplipürével. A hatlapost is meg akarom csinálni, de elfáradtam, most megyek, ejtőzök egyet egy jó meleg kád vízben, szerencsére férjem elvitte kicsi lányunkat biciklivel - ugye, a második harmad óta nem biciklizek, pedig előtte minden nap úgy mentünk oviba, haza meg gyalog. Most odafelé meg kell várnunk a villamost, hogy 1 megállót menjünk vele, aztán még kicsit sétálunk. Haza csak séta van, más útvonalon jár visszafelé a vili. :(
ktc

kattkat, nálunk a férjem Lászlót akart (édesapja második neve László), de nálunk meg van vagy 4 is a családban, és nekem nem is nagyon jön be. A Kolosnak meg férjem kérésére utána néztem a neten (nem mindegy neki, milyen eredetű; mármint magyar nevet szeretne). Na most: Kolos a német Klaus/Nikolaus egyik magyar változata ééééss: magyar nemzetségnév is. Hiszen pl. a Kolozsvárban is benne van, van is ilyen formája, hogy Kolozs, tanítót, mestert jelent, ha jól emlékszem. Így már férjecskémnek is felcsillant a szeme. :)
A másik név, ami szóba került: Botond. Ezzel még viszont barátkozom kell...

Kép
erusverus

Sziasztok!
Sajnalattal olvasom, hogy megfazas kinozza a februari kismamaknak egy reszet. Jobbulast kivanok Nektek!!!
Nekem egyeb bajom van: amiota pocakos vagyok, nagyon-nagyon nem mukodnek a tronolasi folyamataim.Mindent kiprobaltam, amit csak lehet: minden nap eszem joghurtot, gyumolcsot, rosttabblettat, rozskorpat+ 2 honapja minden nap glicerinkup- bocs a reszletekert. Szoval, baromira unom mar, ma jottek a tesomek, es mondtam, hogy vegyenek meg mindent, amit csak patikaban lehet kapni terhes mamaknak. Szoval: ma bevettem 4 rosttablettat, 2x5 homeos bogyot, es most este 2 kanal hashajto lekvart. Szerintetek lehet ennyit osszeenni, mert kulon kulon egyik sem art a babanak? Remelem reggelre lesz valami hatasa, mert egyelore semmi.
geri79

art sg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:10-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

geri!!! nekem a magnézium is használ, bár nem voltak problémáim egyébként sem..amúgy ha nem okoznak alhasi vérbőséget, akkor nem ártanak...egyedül a hashajtó lekvárnak nem ismerem a hatásmechanizmusát, de a többi szerintem mehet..ha a lekvár is mint lekvár hat, akkor az is, de tényleg nem tudom mitől hashajtó a hashajtó lekvár..
most este mi is neveztünk, csak mi lánynevek között bóklásztunk..mindketten végig néztük az összes nevet és kiirtuk ami tetszik..röviden összefoglalva 1közös sem volt..vagyis aztán lett, mert Ő a Hangát meg a Lottit nem írta fel, pedig azokat szereti..ugyhogy még nem jutottunk dűlőre..neki a Dorka most a favorit..én meg még nem tudom, szoknom kell mindegyiket.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Csipike A fokhagyma és a méz együtt volt? :shock: Uhh. A méz ok, a fokhagyma nyami. Esetleg külön is hatnak? :D Anyósom áztatott akácmézben fokhagymát szívpanaszokra. 1 évig használta, azalatt nem is kellett gyógyszert ennie.
Ja, akartam kérni illetve javasolni, hogy mindenki megkérdezhetné orvosait, hogy mit lehet szedni, enni, tenni, ha minden remény ellenére beüt az influenza. Főleg a lázcsillapítás bírna érdekelni. Arra van homeopatiás megoldás? Mert mondjuk egy 2-3 napos 39-40 fokos lázzal azért csak kell valamit kezdeni. Szóval összegyűjthetnénk az okos ötleteket.
Csuppancs legutóbb Te emlegetted Szakbarbárt. Hol lehet utolérni (tudom, írtátok, de lusti vagyok visszakeresni)? Egy kollegám engem nyaggat a kérdéseivel, rövidre zárnám...
pammut

Geri!

Ugyan ebben a cipoben jarok. Annyira lelessult az anyagcserem, hogy kb 2 de inkabb csak 3 naponta sikerul a hadmuvelet...
En is kiprobaltam mindent, es az segitett hogy sok gyumolcsot ettem aztan tehet ittam aztan johurtot ettem, szoval ossze-vissza mindent, egy este alatt... Persze ezt mar csak akkor ha tenyleg semmi nem hozza meg a sikert. Buzakorpat ajanlottak, azt meg nem probaltam, de mindenkepp veszek majd.
Remelem megoldodnak a gondjaid, ha esetleg nekem valami segit irok majd.

Kép

Kép
editmk

Pammut, a fokhagymát előbb bekap (mi 1 db krumplidarabkával) és utána 1 kk akácméz, de ma vettünk hársfamézet. Azt mondják az kifejezetten megfázás ellen jő. Én telefonáltam a nődokimnak, ő azt mondta, lázra algopyrin, torokra mebukain (strepsilst NEM).

Kép
csipike09

Ja, gyomorsav túltengésre repceméz a jő ( fini)

Kép
csipike09

Sziasztok!
Ronci: magneziumot en is szedek, es minden este tornazok is, mert arra is azt mondjak, hogy segit. De a tegnapi elefantadag gyogyszerem sem hozott hatast. Azert meg nehany napot probalkozom, hatha ido kell nekik a hatashoz. Edit- ezeken sajnos mar reg tul vagyok...
Lazcsillapitas- szerintem a legjobb a hutofordo es a vizeslepedo, noha nem ezek a legkellemesebbek...
geri79

Tegnap voltak itt a tesomek az egy honapos pici babaval, szoval gyakoroltam! :lol: Eleinte csak messzirol neztem, nem mertem megfogni, csak aztan mivel szegeny tesomat meg enni sem engedte- nagyon hasfajos es nyugos ezert-,atvettem, de csak addig hallgatott, mig olben volt, ha le akartam tenni azonnal tiltakozott. Szoval, nem tudom, a tesom hogy tud barmit is csinalni mellette, pedig muszaly, mert van ket kamasz fia. Vagy idovel belejon az ember?
Kedden nalunk is lesz bemutato a hordozokrol. En dolgoznek, de attettem az osszes betegem, hogy elmehessek. Szerintem egy ilyen szegeny hasfajos baba mellett az az egyeduli megoldas. Ugyhogy nagyon varom es nagyon kivancsi vagyok.
Baboca teljesen be va vadulva, mar most akkorakat rug, hogy latszik kivul a hasfalon.
geri79

Geri Nekem két ovis kisfiam volt, amikor a lánykám megszületett, férjem (ha nem dolgozott) folyton építette a házunkat. Az esti programot (vacsi, fürdés stb) úgy tudtam csinálni, hogy kislányom rajtam kendőben, amíg el nem aludt, közben rendeztem a fiúkat. Szóval nálam a kendőt dicsfény övezi. Állítólag a hasfájós babának kifejezetten jót tesz, ha érezheti anyukája testét. A leírások szerint a természeti népeknél, ahol egész nap a mamán csüng a bébi, igény szerint szopik, nem is ismerik a hasfájást. :wink:

Nos az én dokim is algopyrint mondott lázra, "csak ne sokat" :?: Gyűjtögetem az infokat. Az oscillococcinum influenzára is jó?
pammut

Sziasztok!
Írok végre, sajnos már Londonból. Tegnap dél körül visszaérkeztünk. :(
Nehéz szívvel, semmi kedvünk nem volt jönni, most sem jobb még a helyzet, legszívesebben visszafordulnánk.
Az út jól sikerült, legalábbis nagyon jól haladtunk, csak itt volt dugó, egyébként meg kb 2-3 órával hamarabb érkeztünk, mint gondoltuk.
A lakásunk bizonyos részeit a szerelők szétbarmolták, amíg nem voltunk itthon. A teraszon lévő kertem szinte teljesen tönkre ment, a hosszú ideje ápolgatott rózsáimat és málnabokromat kipakolták a tűző napra, így kiszáradtak, a nem túl rövid idő alatt falra felfuttatott virágaimat pedig szó szerint letépték, hogy hozzáférjenek a kinti csövekhez. Ezért baromi mérges vagyok, mert direkt rácsot rakott Feri a falra, arra futtattuk őket, egy mozdulattal le lehetett volna akasztani a komplett növényzetet és úgy elrakni az útból a ládával együtt, de nem, ők elhúzták a ládát és széttépték a szárakat. :twisted: :twisted:

A legidegesítőbb dolog csak ezután történt: kicsivel a megérkezésünk után két vadidegen indiai szerelő a legnagyobb természetességgel sétált be a lakásunkba. Mintha itt laknának. Se csengetés, se kopogtatás, csak fordult a kulcs a zárban és jöttek. Miután kérdőre vontam őket kiderült, hogy a főbérlőnk b.szott itt lenni velük (ahogy megígérte), hanem fél Indiának adott kulcsot a házhoz, illetve a lakáshoz és úgy jártak-keltek itt az elmúlt két hétben, mintha itt laknának. Feri elbeszélgetett velük a virágok kipusztításáról, amit komoly arccal fogadtak, majd öt perc múlva rájuk néztünk és látjuk, hogy visszafojtva röhögnek. Azt hittem, hogy kivágom mindkettőt. Tisztáztuk, hogy még két napot kapnak, addigra legyen minden befejezve, mert én utána megyek vissza dolgozni és zárcsere lesz, ide többet engedély és felügyelet nélkül be nem teszik a lábukat. :twisted:

POCAKBABÁRÓL: tegnap este végre már többször és határozottan éreztem kívülről is a mozgását, úgyhogy a mellső fali lepény mégsem szigetel annyira.

NÓRI: írtad, hogy neked is mellső fali a placentád. Te érzed már, látod már kívülről a mozgását? Ha igen, akkor mióta?
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire igaz az az általánosítás, hogy nekünk csak jó sokára kellene látni így.

VIZESEDÉS: a közel egy napos autóban csücsülés most is megtette a hatását, akár csak tavaly. Tegnap estére eltűnt a bokám, akkora lábam lett, mint egy elefántnak. Megmértem magam és azt hittem, hogy elájulok: 69 kg-ot mutatott a mérleg. Gyanítottam, hogy ebből 2-3 kg víz, mert 64-gyel mentem haza, gondoltam, hogy a közel három hetes nyaralás alatt 2-3 kg-ot magamra szedek, mert én nem-terhesen is ennyit kapok fel magamra, ha kirúgok a hámból, de azért ez az öt kiló plusz durvának tűnt.
Ezután a szervezetem elkezdett dolgozni, számolni sem tudtam, hogy hányszor voltam pisilni az éjszaka és ma reggel is azt csinálom folyamatosan. A bokám már jobb, már félúton tartok a normálishoz képest, de még be van dagadva. Ismét mértem magam, közel 3 kg-nyi víztől sikerült megszabadulni az elmúlt 12 órában. Így már nem is tűnik durvának a nyaralásos hízás.
Ma még vízűző napot tartok, magyarul gyümölcsöt, joghurtot és zöldséget eszem ma, nah meg iszok sokat, hanyagolom a sót és a szénhidrátot, mert szerdától megyek dolgozni, addigra rendbe kell jönnöm teljesen. Bevizesedett lábbal nem fogom bírni végigállni a napot.

Gratula mindenkinek a kisfiúkhoz/kislányokhoz, illetve a friss eredményekhez!

BABAESŐ: kiderült, hogy a mi családunkban most már minden részről babaeső lesz: Feri nővére is babát vár, kb május első felében fog megérkezni. Így az én szüleim hamarosan hat unokával büszkélkedhetnek, anyósomék pedig hárommal. Ezek nagyon szép eredmények ahhoz képest, hogy mindkét nagyszülő pár az unokákat hiányolta hosszú éveken át. :lol:

EDITMK: üdvözöllek én is. Én is az Egyesült Királyság területén várom a babámat, csak éppen Londonban. Meglepett, amit írtál, hogy csak a 12. héten van uh nálatok. Mindig hallok valami újat... Azt hittem, hogy az állam területén egységes a terhesgondozási rendszer és mindenhol kettő van (tehát 12 és 20 hetesen). Azt az egyet még én is kevesellem.

TALI: nagyon sajnálom, hogy nem értem oda. Egyáltalán nem így volt tervezve a nap. Az egész ott csúszott el, hogy nekünk 9-10 körül el kellett volna indulni aznap délelőtt a rokonokhoz. Indultunk is volna, ha az internetesek nem akkor érkeztek volna meg átkötni Feri szüleihez a széles sávú netet, mert most váltottak. Azt mondták, hogy egy fél óra lesz, amihez Ferinek asszisztálni kell, mert ő építette ki anyósoméknál a rendszert még mielőtt kiköltözünk. Aham, hát persze nem fél óra lett, így délben még otthon figyeltem, hogy mikor indulunk már.
Jó későn leértünk a rokonokhoz vidékre, akik persze terülj, terülj asztalkámmal vártak, ők még nem is látták Kristófot. Megebédeltünk, beszélgettünk és akkor tudtunk vissza indulni Pestre, amikor ti már rég sütiztetek. Feri mondta, hogy hajtani fog, hajtott volna, de semmi sem akarta, hogy én odaérjek, mert fél óra alatt tettünk meg tíz percnyi utat az útlezárásnak köszönhetően. Ekkor írtam Nórinak, hogy nem érek oda.
Végül fél hétre értünk Pest határához. :cry: :cry:

POCAK: ismét tovább nőtt, most már tényleg csinálok majd egy fotót. Sokan látják már, tegnap a kompon még pisilni is előre engedtek, mint kismamát.
Viszont sokan nem látják. Hétfőn, amikor vacsorázni mentem nagyon kellemetlenül éreztem magam. Van egy ruhám, amit simán lehet hordani szerintem terhesen is, az anyaga, szabása teljesen megfelelő. Tök hasonló ehhez, csak nem kismama ruha:
http://brendon.hu/shop/fotoframe.aspx?cid=177&iid=18618
Már látszik benne a pocim és szerintem az is látszik, hogy babát várok.
Feri a vacsora végén mondta el, hogy beérkezésünkkor az egyik asztal mellett elsétálva négy nő összesúgott mögöttünk. A téma én voltam, mégpedig az, hogy ilyen aránytalan testalkathoz hogyan vehetek fel ilyen ruhát. Én szerencsére akkor nem hallottam, mert az egész estém szar lett volna. Berobogtam a mosdóba, egész alakos tükör volt. Nem értem, hogy mégis mit gondoltak, mi van a hasamban, ha nem gyerek, ugyanis ha nem terhesnek látnak, akkor maximum etiópnak nézhetek még ki. Vékony a karom, a lábam, az arcom, látszik, hogy nem plusz van rajtam, még megvan a derekam, a csípőm sem szélesedett ki, elől és hátul semmi változás, oldalról viszont van pocim.
Feri azt mondja, hogy erősen középkorú nők voltak, valószínűleg valamelyiküknek, vagy talán mindegyiknek volt már alkalma babát várni, szóval nemtom, hogy mégis mit gondoltak.
Másnap megfordult a fejemben, hogy ezentúl inkább takarom majd magam, ameddig lehet, csakhogy ne cikizzék ki többen az "igénytelen testalkatomat", de aztán úgy voltam vele, hogy én néhány nőszemély miatt nem fogom rejtegetni a benti babámat.

Ti jártatok már így?
Vendég

Sziasztok!!!

geri!!! sajnálom, hogy nem hozott az a rengeteg minden megoldást..itt a többieknek a rosttabletta jött be igazán..
Valamelyik nap Db-ben az egyik Gyöngy patika mellett mentem el/ami a főtéren van/és egyből Te jutottál eszembe... :lol:
Ananácska! üdv újra itt! jó rég nem voltál...

Sok gyomorsavra a rooibos teát is javasolják!

Most, hogy megmondták, hogy kiscsaj lapul a pocimban, olyan vásárlási láz fogott el, hogy alig bírom magam vissza fogni... pedig még vagy 2hónapig nem akarok túlságosan sokat vásárolni...
A kiságyba Ti milyen ágyneműt javasoltok a picinek? nem a huzatra gondolok, hanem a takaróra..vagy nincs is belőle sok fajta, csak baba ágynemű és kész???

Kép
Kép
ronci

Ronci: ezután próbálok visszatérni közétek, mert nagyon el vagyok maradva, bár lesznek akadályozó tényezők. Szerdától én munkába állok, tejes időben megyek vissza, gyanítom, hogy hazaérkezés után esténként örülök majd, hogy élek és Kristóffal lehetek, lehet, hogy nem én leszek a következő két hónapban a fórum legaktívabb tagja. :roll: :roll:

Babatakaró: ez az én személyes véleményem, de szerintem ágyneműt felesleges egyenlőre venni. Párna a babáknak nem javasolt, elég a fejük alá egy pelus, hogy ha bukik, akkor ne a lepedőt bukja egyből. Paplan szerű takaró szintén nem javasolt, mert a legkisebb méretűekhez képest is ici-pici egy baba, a bölcső halál miatt nem szokták javasolni a paplant, semmi olyat, ami alá bekerülhet a feje. Én két három dolgot használtam: igyekeztem állandó hőmérsékletet tartani a lakásban, hogy takaró nélkül se fázzon meg Kristóf, télen hálózsákot használtam és még idén is azt fogok, mert az legalább rajta marad és tutira nem bújik alá, egyébként meg könnyű és kicsi babaplédet vettem, amit meg sem érez (súlyra), hogy rárakom, be tudom nyomni alá két oldalról anélkül, hogy kényelmetlen lenne (a hónalj alatt, hogy a keze és a feje ne legyen betakarva). De ez kb csak az első két hónapban volt megoldás, utána már lerúgta magáról Kristóf.

Egyébként én is kaptam vastagabb paplanos babaágyneműt, még párna is van hozzá és huzat, illetve rácsvédő is, de csak a rácsvédőt használtam belőle.
Vendég

Sziasztok,
Én is ananácskával értek egyet, az elsőidőben, sőt nálunk elég sokáig, a hálózsák a legjobb. Ebből érdemes 2-t venni.
Mi mióta tudjuk, hogy picilány, beindult a vásárlási láz. De az is igaz, h rengeteg dolgot kaptun öcséméktől. Viszont ami még egyáltalán nincs, az az én pakkom. Nem tudom, h néztétek e, de az se semmi összeg...
Annanácska, nem irigyellek azért ami otthon várt...én biztos sírva fakadtam volna. Nem vagyok fajgyűlőlő, de az indiaiak kultúrája azért teljesen más...mit művelhettek a lakásban....

Kép
csipike09

Nekem a Kolos név nagyon tetszik! A férjemtől is elég jó vezetéknevet kap. Eredetileg úgy terveztük, ha fiunk lesz akkor Ladányi Kolos Bendegúz. (szerintem nagyon jól hangzik :D )De mostanában úgy vagyok vele, hogy nem adunk két keresztnevet a gyereknek, mert a több-nevű ismerőseim mindig azt mondták, hogy utálják hogy két nevük van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2009.09.20 13:51-kor.
zuzmooo

sziasztok!

nálunk úgy tűnik, hogy a Csanád lesz a befutó! :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Szép napot mindenkinek! :)

Ami pici fiúnk neve Zsámboki Kolos (Milán vagy Botond :) vagy addig még ki tudja, milyen ötlet nem jut eszünkbe...) lesz.
A két keresztnévvel én sem vagyok kibékülve (szerencsére nálunk nem is divat a családban; egyikünknél sem), de szerintem kicsit kitolás a gyerekkel, mert az a hivatalos neve, és akkor minden hivatalos ügyben azt kell megadnia, aztán ha nem teszi, akkor szívás (is lehet belőle) - hallottam már ilyet. Ha meg nem tetszik neki a keresztneve, akkor majd megváltoztatja.

Na, ma kicsit rendbe tettem a lakást, mert jön haza a férjem a lagziból, és mivel Kecskeméten laknak a szülei, így jönnek ők is. Nagyon nem merültem bele, mert amúgy egy csomó mindent kéne csinálni, de kedden úgyis jönnek a festők, akkor lesz csak nagy rumli!
No, végül nem bántam meg, hogy nem mentem az esküvőre, jól elvoltam itthon egyedül: ettem, aludtam, beszélgettem a babóhoz, zenét hallgattam, tv-ztem, honfoglalóztam, ahol még egy ismerőssel is "összefutottam": kiderült, hogy ugyanabba a gimibe járt, ahova én is, csak 2 évvel előttünk végzett.

Ma nem főzök, elég volt nekem a kis takarítás, maradt tegnapról krumplis tészta - jó kis csemege ubival imádom.

Ja, az emésztésem, hogy finoman fogalmazzak, nekem is nagyon belassult, de lehet, hogy azért, mert mostanában falom az édességet. Érdekes, mert az első hónapokban rá sem bírtam nézni a csokira (pedig nekem aztán minden jöhetett addig), most meg minden nap ennem kell valami csokisat/kakaósat. Meg biztos a mozgáshiány is betesz, mert én folyton rohangáltam, bicajoztam, még a pilatest is elkezdtem (az utóbbi kettő úúúgy hiányzik). Jövő nyáron lesz mit bepótolni mozgás terén. :)

Kép
erusverus

Boruska!

Ezt találtam és Rád gondoltam! Nézd meg az utolsó képet!

[url]http://teszvesz.hu/item738943385_pelenkazoszekreny.html[url][/url][/url]

Kép
Kép
molmar

Boruska!

Ezt találtam és Rád gondoltam! Nézd meg az utolsó képet!

http://teszvesz.hu/item738943385_pelenkazoszekreny.html

Kép
Kép
molmar

Az első link nem akart bejönni, bocsi!

Kép
Kép
molmar

Pammut, az index GYÁS/GYED/GYES és egyebek fórumán található meg Szakbarbár.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Köszi Csuppancs!
pammut

Ananácska: én biztos nagyon kibuktam volna, ha ezt teszik a dédelgetett növényeimmel és még csak nem is bánják! :evil: Sajnos a "szakik" már csak ilyenek. :(
Nekem is elöl tapadó lepényem van és nem is éreztem még semmit, bár kisebb még a babóm, mint nálatok.
Az alakodra tett megjegyzésekkel pedig ne törődj, mutogasd büszkén a pocakod! :wink: Nekem eleve széles a csípőm, nagy a fenekem, szóval a babás pocakom is inkább látszik elhízásnak. A férjem azt mondta, időnként simogassam meg átszellemült arccal, abból biztos mindenki tudni fogja, hogy terhes vagyok és nem csak kövér :lol:

ronci: az ágyneműről én is úgy tudom inkább a hálózsák ajánlott. Unokahugaim mindig abban aludtak.
zuzmooo

thrf.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:12-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Ágynemű. Nálunk is a hálózsák dívott. Nyárra volt pamutból vékony, télre volt vastag steppelt. Volt, hogy a kettő együtt. Vékony ujjasra, vastag ujjatlan. Emellé volt pléd. Szintén vékony pamut ás egy vastagabb, melegebb. Miután ez utóbbi "szöszös" volt, az kapott huzatot. Merthogy hamarosan mindent betömnek a szájukba. Paplant már csak a legnagyobb hálózsák méret után, felnőtt méretben kaptak. (Kiválóan tudtak ovisan "zsákban futni" :D ).
Lepedőből igen jó a gumis, nálunk frottír volt. Célszerű alá gumírozott lepedő (bukhat sokat, pelusból ez-az kifolyik - ezt a matrac bánja). Feje alá meg egyszerű pelenka. Jól betűrködve a matrac alá.
Hát Babó befelé sokat rugdos, de kint még nem észlelhető. Feltételezem, mert szép kis hájszigetelés van rajtam. Más duci kismama tapasztalata?

Én nem tudom más hogy van vele, de én már egy ideg vagyok a keddi genetikai UH miatt. Hiába nyugtatgatom magam :( .
pammut

molmar: de édes! :) ari vagy, hogy szóltál :) kacsaaaaaaa! :)

boruska

Kattkat. Ehhez hasonló kiságyban nőtt fel a mi 3 gyerekünk is (és előtte még legalább 2).
Az etetőszék már keményebb dió. Célszerű, ha olyan, aminek dönthető a háttámlája, ez a baba kivételénél jelent nagy könyebbséget. Különben úgy járhat, mint Micimackó: befelé simán becsúszik, de kifelé megszorul :lol: . De komolyan, szomszéd nagymama majd a lábát törte kisunokájának, amint egy pánikban rángatta volna kifelé szegény gyereket az etetőszékből. Kislakásba jó, ha összecsukható az egész. Nekünk volt asztal szélére akaszthatós. Ennek egy hátránya, hogy masszív asztalt igényel és súlykorlátos (10 vagy 15 kg-ig).
pammut

Kiságynál még egy fontos: belül a rácson ne legyen semmilyen perem, léc. Nővéremék egyedi kiságya ilyen volt. Kislánya fellépett rá, aztán kifordult az ágyból. Persze fejre esett. Volt riadalom. De ezt gyári babaágyról nem gondolnám.
pammut

Tapasztalt és jól informált anyukák! Ha lenne egy kis időtök és kedvetek összeírni a tapasztalaitokat nagyon sokat segítenétek vele az ilyen elveszett kismamáknak mint én. :roll: :) A gmail-nek van dokumentum kezelő része is, de ha úgy egyszerűbb, lehetne írni témánként (pl kiságy, matrac, babakocsi, etetőszék, hordozókendő, pelenka ...stb) a közös emailen és piszkozatként elmenteni (akkor később is szerkeszthető) Mit szóltok hozzá?
zuzmooo

zuzzmoo!!! Db-ben is lesz hordozókendős tanfolyam? nem nézted???
Mert annyi jót írtatok róla, hogy elgondolkodtam rajta. hogy megnézem aztán meglátom... :lol:
Köszönöm az ágyneműs tippeket, akkor egyelőre csak lepedőt fogok keresgélni, meg plédeket..hálózsákokat meg kapok..ha jól tudom. :lol:

Kép
Kép
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?