Új privát üzeneted érkezett!

A.M: Köszi az infót :) Jó volt újra megnézni.
Remélem apa vacsija azért időben megsül :):):)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok lanyok!

Mar jo regen jartam feletek, es most jo 2 hetnyi hsz-t olvastam vissza. Rengeteg a melom, es en nem is tudom, meddig tart meg hetekben, augusztus vegeig, nagyon sok, nem is erdemes kiszamolni. Szerencsere nalunk teljesen jo idoben koltozott be a bebi, mert itt osz van, es nagyon haals vagyok ezert a hidegert, mert allatira jol esik. Nem irigyellek benneteket a hosegert, de ki tudja, majd hogy alakul nalam is a kovetkezo baba.

Lanta: szerintem is orulj neki, hogy nem szedtel meg fel sokat, orulj neki, legalabb majd nem kell fogyoznod a szules utan. Boldog hazassagi evfordulot!!!
Konan: sajnalom a negativ vedonos tapasztalataidat. Egy masik topikon mar egysegesen tamadononek nevezzuk oket, mert sajna a hozzaallasuk inkabb ezt a nevet igazolja. :roll:
Monee: gratula nektek is a kukishoz.
Bagzerka: de jo, hogy alairtatok a szerzodest. En tegnapelott vettem meg a Quinny Buzzt, meg a tied is erdekelt volna, dehat nekunk fiunk lesz :shock:
Holka: nem semmi, hogy Emma mar 1 kilo, az mar egesz tisztesseges suly, es meg siman van ideje, szoval meg ezerszer lesz lehetosege arra, hogy beforduljon. Gratula a jogsihoz!!!
Minyu: jo, hogy tul vagy a terhelesesen, es grat a jo eredmenyhez is
Roni: hat az en tokim is pont ilyen, van, hogy egy ora alatt 3x megyek pislantani, mert szerintem a holyagomat hasznalja focilabdanak vagy boxzsaknak. De mindig, nemcsak egyszer-egyszer, hanem allandoan!!! :shock: :lol:
Lolababa: oriasi gratula Majacskadhoz.
Bejci: ajaj, neked is tamadonod van ?! A kis Bianka meg tenyleg jo rafkos, de a jo vedonok tudjak kezeleni az ilyen gyerkocoket ugyesen. A 6 kilo egyebkent egyaltalan nem tunik veszesen soknak, szoval szerintem nem igazan indokolt a tamadas. Ha meg mindent megteszel, akkor meg innentol kezdve mit varnak toled?
Szeder: en a helyedben megkerdeztem volna a patikaban, hogy terhessegi tesztje nincs, mert pillanatnyilag eppen azt keresnel ?! :roll:
Kistiggrincs: dobj mar fel egy pocikepet, kivancsi vagyok a tiedre. Merthogy en is inkabb azert aggodok, hogy tul pici a pocakom, es megneznem a tiedet is.
Petra: Hanna Roza igazan gyonyoruseges csoppnyi kislany.
Starlak: ugyes vagy a vizsgakkal, meg hogy a felevet is lezartad, szuper
Marta: en nem erzem Ben csuklasat, de rengeteget csuklok, pedig azelott szinte soha. Lehet, hogy most akkor csuklok, amikor a bebim is?!
Nostawen: gratula a kislanyhoz
Honey: mi van veled? Hihetetlen, hogy mik tortennek veled, es igy veszik el a kedved a kovetkezo babatol, pedig ha nem paraztatnak vegig, akkor lehetne gy problemamentes, szep varandossagod.

Suly: jelentem, es tovabbra is nagy lendulettel taposom a nullas km kovet. Egy dekat sem hiztam, persze ennek a tovabbra is napi rendszereseggel jelentkezo roka koma :x az oka. Nem gondoltam volna, de sajnos itt tartok, hogy Benedek mar szetrugja az oldalamat, de meg mindig visszakuldi a kajat. Mar a dokimnak is beszamoltam, es kaptam gyogyszert is, ami aztan semmit sem hasznalt. A pocakfotom is inkabb csak csufolodasnak dobom fel, alig vmi valtozas az 1 honappal korabbihoz kepest. Valami van ott, de meg az egvilagon senki sem veszi eszre, hogy babat varok. Pedig mar ugy szeretnek buszke kismama lenni, egyenlore meg nem megy. Persze etvagyam sincs, szoval a hanyas mellett meg eleg keveset is eszek.

Kép 22. het

Folyadek: csak csatlakozni tudok, en vilag eletemben rengeteget ittam, nekem siman lecsuszik a napi 3-4 l folyadek, es meg soha nem volt a varandossagom soran semmilyen gorcsom sem.

Vitamin: en az elso trimeszter vegevel abbahagytam mindenfele gyogyszert, nem szedek senmi vitamint. En eszek mindenfeleket, zoldseget, gyumolcsot, hust, szoval valojaban nem is nagyon van ra szukseg.

Mi is megvettuk a babakocsit, ugyanolyan, mint Bagzerkae, csak hat ugye nem piros, hanem eros ferfias szin :lol:

Kép babaverda
Kép babaverda 2

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Még én se számolom a mozgásokat :) Meg nem is érezm, hogy babánknak nagyon kialakult szokásai lennének már. Egy dolog tuti: ha eszem, főleg ha édességet, akkor mozog :)

Honey: sajnálom, a laborossal meg nem foglalkozz, naná, hogy nem fogja azt mondani, hogy ők rontottak el valamit. :( Jah, és abba, hogy mennyi TB- fiezetek és mit kapok ezért már belegondolni se szeretek...

Lolababa: abszolút egyet értek Veled, ami a terhesség körül megy paráztatás téren, az borzalmas. Egyébként a védőnő és a doki mellé simán felsorakozhatnak néha a munkatársak/ismerősök is...

Petra: gratulálok, nagyon jók lettek a képek Hanna Rózáról.

Anyoooka: nálunk is volt néhány ilyen megjegyzés, hogy ne nagyon vegyek neki semmit, úgyis öröklünk majd. Én bevallom őszintén, nem foglalkoztam ezzel, és gyűjtögettem lelkes hörcsög módjára. És őgy gondolom igenis egy második/harmadik/akárhanyadik gyereknek is jár némi saját cucc.

Starlark: gratu a suli mentességhez :)

Holka: gratulálok a jogsihoz!

Nostawen: gratulálok a kislányhoz!

Humanka: este ha párom hazajön (fényképezőgép szokás szerint nála van) megpróbálom nem elfelejteni feltenni :) Szerintem egyébként igenis látszik a pocidon, hogy babás vagy :) És gratula a babakocsihoz, jó kis járgánynak néz ki :)

Kép
kistiggrincs

[color=indigo]hahóóó!!!!
napok óta csak olvasok, de nincs erôm reagálni....

humanka!!
nekünk is fiúnk lesz, de én simivel is favorizáltam a pirosat, narancsot, nagyon nem vagyok a fiú=kék típus :)
és irigyellek az ôsz miatt!!!!!!! ja, és igenis látszik hoyg babás pocak!!!! naná!!! nagyon remek a kocsi szettetek :):) -mi épp ma-holnap válunk meg a miénktôl....

starlark! ügyes vagy a suliddal!!!!!

bejci!!
sztem a 6kg ideális!!! aszongyák annyi kg legyen, mint ahány hónapos!! szóval sztem tökjóó!!!

petra!!!!
naggyon széép!!!! a név is meg a lányka is! hurrá!!

holka!
szupi a jogsi!!!! én is tervezem újracsinálni, mert már nagyon nem menne....

szeder!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nagyon megértrlek! nekem kb másfél hónapja ezt mondogatják!!! rámnéznek, és vagy a h, hamarosan jön, vagy jujj, június, július, ugyeee??!?!?!?! mondom: neeeem, szeptember :D erre mindenki elképedve nézelôdik tovább :P engem mondjuk nem zavar!! te se foglalkozz vele! örülj hoyg nagy és nem kicsi, nekem ez az elméletem :)

honey!
remélem hamarosan békénhagynak máá téged!! Flórácska meg szépen növöget, ez a lényeg! ezzel a rubeola dologgal most akkor mi van?? szegényem! szörnyû, hoyg mindig kitalálnak valamit.....

mi most szerdán megyünk az istemhegyire, úgy várom már!!!! izgiizgiiii
ja és most visszanézetm a simis pocak képeimet, és hát vele is épp ekkora volt ilyen idôs pocakosan a hasam! szóval nálam ez nem is annyira a "második baba" dolog, hanem ilyen alkat vagyok, oszt kész!

na nemtom mit akartam, még...majd es
te jövök! pááá[/color]

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Humanka!

Nagyon szépen alakul a pocid. Sajnálom,hogy még mindig jön Vuk. Az lehet, hogy kitart végig???Remélem nem :(

Bagzerka!
Drukkolok a szerdához.
Mi ma 1-re megyünk 4d-re. Remélem nem lesz olyan szégyenlős, mint szokott lenni :) Ez lesz az ajándékunk a házassági évfordulónkra
:D (na jó kaptam még óriási rószacsokrot is) :D

Holka én is gratulálok a jogsihoz!

Nostawen gratulálok a kislányhoz!

Kép
Kép
a.m.

Ja és jelentem a vonalzóm belépett a 2 számjegyűek közé :D :D :D :D HURRÁ! Ma vagyok pont 6 hónapos babás! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
a.m.

Jóóóóó Reggeeeeelt !

"Végre" itt a kánikula!!! :? :x

Holka: Sok sok év balesetmentes közlekedést kívánok!!

Nostawen: Akkor Te is a lányos anyukák táborát gazdagítod? Hatalmas gratula hozzá!!

Márti: Hát a terveid - gyerekek száma tekintetében- irígylésre méltók! Végre egy igazi bevállalós anyuka!

Starlark: A +20 kiló versenysúlyhoz képest nekem is adott volt januárban. Először feljött +10 a cigi letétele miatt, aztán kb 5 a hormongyógyszer miatt, aztán jött a karácsony meg a szilveszter... ami újabb 4-5 kilót jelentett. A vicc az, hogy már megvettem a fogyis és méregtelenítő csodaszereimet, de valahogy éreztem, hogy baba van a pocimban így nem kezdtem el szedni. Maradt a túlsúly.. és a HELYZET FOKOZÓDIK!! :?

Eszike: Jó, hogy jöttél! Milyen otthon lenni? Te se nagyon unatkozol... ritkán jössz. Mivel telnek napjaid?

Roni: Örülök, hogy rendbe jöttél! LÁNGOS???? Hát hétvégén én is bűnöztem! szüleinknél voltunk Balatonon, és nekem az egyik kedvenc kajám a lángos! erre mivel várt anyucikám? Lángossal! Be ios dobtam egyet gyorsan, aztán persze- hogy tompítsam a lelkiismeret furdalásom- délután és este már csak gyümölcsöt ettem! ... Nem mintha ettől kevésbé hízlalna a lángos.. :?

Humanka: Irigyellek az időjárás miatt! Biztos jobb lesz Neked, kicsit hűvösebb időben babát várni! ILyenkor hány C° van nálatok? Vuk miatt nem irigyellek! Nem próbáltad még a gyömbért? Állítólag jó émelygésre és hányásra!

Kistigrincs: Várjuk a képet! :)

Bagzerka, A.m:
Mennek a drukkok! Remélem mindent megmutat Nektek a babócátok! A.m:Gratula a 6. hónaphoz!
Vendég

Jó reggelt nektek!

a.m. : köszi, hogy írtad, ahogy olvastam, máris uccu a tv elé.. és kérdés nélkül kapcsoltam el a csatornáról, amit a párom nézett... jól meg is jegyezte, hogy még soha nem csináltam ilyen jellegű "megmozdulást", de miután látta, hogy mi megy a tv-ben .. mert értette... :)

szeder74

am.:
gratula a kétjegyűhöz!!!
nekem ma
100. nap -om van, de hoooolnaptól... én is csatlakozom hozzád :)

szeder74

Sziasztok!

Na! Megint eltelt egy hétvége és még mindig dolgozom. De már csak egy kicsit... :wink:

A.m.!
Nagy nagy gratula a házassági évfordulótokhoz! :P Nagyon szép ajándék lesz mindkettőtöknek a 4D UH! Azért majd nekünk is muti a babócát :roll: :D !

Petra!
Hanna egy tündérke!!! Nagyon szép! És a neve is! :D

Starlark!
Gratulálok az 5-ös vizsgádhoz! Le a kalappal! :D

Holka!
Neked pedig a jogosítványhoz gratulálok! Vezetni nagyon jó! De csak óvatosan...! Főleg azért, mert csak Te vigyázhatsz magatokra, más nem fog! Még T-betűvel sem, SŐT! Nem biztos, hogy jó az a T-betű. Én nem raktam anno ki, mert így eggyel több okot adtam volna a szídásra. Így meg csak azt mondták hüle szőke nő! Ez is elég, nem? De ez csak az én véleményem. :wink:
És köszike a válaszodat, nem fogok izgulni fölöslegesen! :D

Nostawen!
Kislány! Kislány! Kislány! :D De jóóó!
Akkor még nem tudjátok, hogy mi lesz a neve?

Bejci!
No para! 6 kg???? Én büszke lennék rá! Mint már írtam (nem vagyok rá büszke, de ez van) én vezetek szerintem a magam +11 kg-jával. Nem mondom, hogy nem zavar, de ezért nem fogom magam főbelőni! :wink: :lol: Én már a 12. hét környékétől folyton éhes vagyok. Én ami a legnagyobb baj(?!), hogy nem tudok a nasiknak ellenállni. Bár mostanában erőteljesen próbálkozom! Még az epret is cukor nélkül eszem! Ugye milyen ügyi vagyok???? :wink: Mint korábban írtam a multkori (pót)védőnéni jól le is szúrt miatta! Mintha direkt csinálnám! De valahogy beálltam a havi +3 kg-ra és nem tud se több, se kevesebb lenni! Én is bízom benne, hogy talán a köv. 3 hónapban nem lesz meg a +9. De ha igen, akkor kicsit többet kell fogyóznom amikor eljön az ideje! :lol:

Humanka!
Jó hogy itt vagy! Támadónő??? :D :wink: :D :wink: Ez jóóóó! Találó!
Pocakfotó: szerintem igazán szép kismami vagy! Ha valaki nem látja, hogy babát vársz, akkor annak nincs is szeme! :wink:
A babaverda is nagyon klassz!!! Ügyik vagytok!

Kép
Kép
konan

A.m.!
Grat a 6. hónaphoz! Mindjárt utolérlek!!! :D :wink:

Kép
Kép
konan

holka!
Gratulálok a jogosítványodhoz :) ügyes vagy nagyon!

humanka!
:) örülök, hogy jöttél.. és igen is látszik, hogy "babás" a pocakod :)
no és a babakocsi... nagyon tetszik!

bagzerka!
engem sem zavar, hogy nagy a pocim, csak én is elgondolkodtam, hogy milyen lesz 8-9. hónapban :) már most a párom csatolta be hétvégén a szandikámat.. mert igen kényelmetlen volt hajolni.. :oops: :wink:
de jó... akkor ti is látjátok a bébikét a héten :) - most nézem, hogy ugyanolyan a babakocsid, mint humankanak! háát most lemaradtam.. :oops:

am.:
várlak vissza a 4D után... jó kis ajándék magatoknak... gyermek"látogatóba" mentek .. :) de jó!!!
képet gondolom hozol nekünk is!!!

szeder74

Humanka
Jó erős vagy!!! Mindennap rókával talizol + dolgozol szülésig!!
De igenis látszik már a pocid!! :D

Nostawen
Hatalmas gratu a kislányodhoz!!

Bagzerka,Szeder
Nekem meg mindig azt mondják nem is látszik a 6 hónap rajtam… :roll:

Bejci
Igen, a helyzet fokozódik még 3 hónapig…de aztán majd szaladgálsz Bianka után eleget és potyognak majd le azok a kilók meglásd!!! :wink:

Jogsi gratut köszönöm mindenkinek :D
holka

konan!
te szegényke.. gondolom már fáradsz ettől a sok munkától!
Kitartás a pihenőig :)

szeder74

Ma reggel, amikor vittem a fiúka az iskolába, azt mondja nekem Bence:
"Anya, de jó neked Te soha nem vagy egyedül.."
- milyen igaza van.. mi kismamák nem vagyunk egyedül... mindenhova hozzuk-visszük a picikénket.. bár én is gondolkodtam már ezen, de hajlamosak vagyunk néha megfeledkezni, amikor "egyedül" vagyunk otthon.. nem?

szeder74

Konan
a hülye szőke nős mondatom jót nevettem... :lol: :lol: mert alapból szőke hajam van amúgy is....
Amúgy most szeretném mihamarább intézni az adminisztrációt,hogy párommal kettesben elmehessek vezetgetni ha kicsi Emmám megszületik akkor ugyse fogok egy ideig...

Szeder
édes a nagyfiad!
Éééés holnap én is csatlakozom!!! Csak 99 lesz!!!!
holka

Jó reggelt mindenkinek!

Éppen csak beugrottam ide erőt meríteni belőletek :) , mert már rohanos is a "szokásos" elfoglaltságomra, 11-re megyek genetikai uh-ra.
Egyébként péntek óta annyit sikerült kinyomoznom, hogy én 89-ben megkaptam a védőoltást.

Meg aztán megnyugtattam magam, hogy 30 év alatt végigjártam Indiát, Dél-Amerikát, Kenyát , meg még csomó más extra egzotikus és extra koszos helyet. Simán ettem utcai árusnál, aludtam sátorban, mentem nyilvános vécére...sőt, volt ahol még a csapvíz tilalmáról is megfeledkeztem. És soha még egy nyamvadt hasmenést sem szedtem össze. Miért pont most , 2008-ban Magyarországon szednék össze rubeolát? ! :shock:

persze csak győzködöm magamat......

Drukkoljatok. Pá!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey!
minden jót. és minden rendben lesz. tudom :)

szeder74

LÁnyok!

Ti nem godnolkodtatok azon, hogy a sok torna, és minden mellé szülésfelkészítő.. stb... elmenjetek a légzésfigyelő, és újraélesztési tanfolyamra, illetve ez egy előadás..???!!
Én most nyomozom a telefonszámot a Madarász kórházban van, és az egyik ismerősöm ott járt pár hónapja, és azt mondta, hogy nagyon jó, és hasznos dolkokat lehet megtudni.
Ha valakit érdekel jelezze, mert akkor megírom a telefonszámot..

Mi készülünk menni a párommal.
Ugyika már szülésfelkészítőre, és csecsemő ellátással kapcsolatos dolgokkal foglalkozó előadásokra én nem megyek.. van tapasztalatom, de ez az újraélesztési és légzésfigyelési tanácsadás azért mindannyiónknak hasznára vállhat..

szeder74

Humanka! Nagyon formás az a poci!! A kilók miatt picit irigyellek, de ilyen áron azt hiszem lemondanék róla! Kitartás!

Konan! Te meddig dolgozol még?

Szeder! Én szeretnék elmenni ilyan tanfolyamra. Úgy tudom, egy alkalom az egész, és csak pár óra. és máris van érelme a légzésfigyelőnek... Nálunk holnap indul szülésfelkészítő is. Elnézek, hátha jó lesz.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én úgy izgulok. Vannak olyan napjaim, hogy teljesen felpörgetem magam, hogy mindjárt itt a nagy esemény, és még semmivel sem állok készen. És persze most nem is tudok készülődni, annyira betartom ezt a fekvés dolgot, hogy csak nagyon kevés időre merek felkelni...

Honey! Várunk a hírekkel!!

Gratula a 100 nap környékieknek, és Holkának a jogsihoz!!

Kép
blúmi

Honey: NAgyon drukkolok! Gyere jó hírekkel!!!

Holka: Lenne egy kérdésem. A vadgesztenye krémet lehet használni a visszérre? Mert a gyógyszertárban azt mondták, hogy ezt kismamik is kenhetik, mivel csak gyógynövény. De gondoltam és csak a "saját kismamis orvos-tanácsadónknak " hiszek. :) :wink:
A 100 nap tök jó!!!!!!

Szeder: van egy honlap, amin van egy csomó ilyen babás, elsősegélyes, "mit tegyünk ha baj van"tanfolyam. Mi oda szeretnénk menni a férjemmel nyáron. A honlap címét majd megkérdezem a tesómtól, mert most nem jut eszembe.
Vendég

Helloka!

Honey!

Gyere hamar a jó hírekkel! :wink:

Szeder!

Igen, én is gondoltam rá, csak sajna itt Pécsen nincs ilyen lehetőség. Kifejezetten újszülött újraélesztési tanfolyam nincsen. Hívtam a helyi Vöröskeresztet, de náluk is csak az a tanfolyam van, ami a jogosítványhoz kell és én már azt egyszer megcsináltam.
Tök jó hogy Budapesten van ilyen!
Szedtem a netről le egy pár anyagot, azt olvasgattam, azok sem rosszak. :)

Én egyébként egy szülésfelkészítőn már túl vagyok. :D A kórházba jártunk ahol a baba születni fog és nagyon meg voltam vele elégedve. Megnyugtat a gondolat, hogy nem tudatlanul megyek egy ismeretlen helyre... elég lesz az az ismeretlen ami a baba születése előtt vár rám. :)

Blúmi!

Nekem nem kell feküdni, de teljesen érzem azt amit mondasz. :)
Pedig ám én "nagyon" fel vagyok készülve, már csak egy pár dolgot kell beszereznünk és jöhet a manó. A főbb cuccok megvannak, csak az apróságok vannak vissza.
Most az zavar nagyon, hogy a kórházi motyóm még egyáltalán nincs képben. Nem is tudom hogy mit, hol kéne megvenni és miből milyet. :) Foglalkoztat az is, hogy bár adnak a babának a kórházban ruhát, de lehet hogy viszek neki sajátot, csak nem tudom eldönteni hogy kell-e és ilyenek. Fontos kérdések ezek, nah. :lol:

A linkes topikban most néztem meg ennek az onlány szülésfelkészítőnek pár részét. Jaj csajok, én olyan jót bőgtem! :D
A baba első órái részen annyira potyogtak a könnyeim, hogy csak na! Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg! :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

A Madarász Gyermekkórházban van az előadás, egy főnővér tartaja + egy orvos.. mindösszesen 2 óra elfoglaltság és egyszeri alkalom.
Akkor akit érdekel, megírom.
Vagy írjam ide??

szeder74

Helloka!

Honey!

Gyere hamar a jó hírekkel! :wink:

Szeder!

Igen, én is gondoltam rá, csak sajna itt Pécsen nincs ilyen lehetőség. Kifejezetten újszülött újraélesztési tanfolyam nincsen. Hívtam a helyi Vöröskeresztet, de náluk is csak az a tanfolyam van, ami a jogosítványhoz kell és én már azt egyszer megcsináltam.
Tök jó hogy Budapesten van ilyen!
Szedtem a netről le egy pár anyagot, azt olvasgattam, azok sem rosszak. :)

Én egyébként egy szülésfelkészítőn már túl vagyok. :D A kórházba jártunk ahol a baba születni fog és nagyon meg voltam vele elégedve. Megnyugtat a gondolat, hogy nem tudatlanul megyek egy ismeretlen helyre... elég lesz az az ismeretlen ami a baba születése előtt vár rám. :)

Blúmi!

Nekem nem kell feküdni, de teljesen érzem azt amit mondasz. :)
Pedig ám én "nagyon" fel vagyok készülve, már csak egy pár dolgot kell beszereznünk és jöhet a manó. A főbb cuccok megvannak, csak az apróságok vannak vissza.
Most az zavar nagyon, hogy a kórházi motyóm még egyáltalán nincs képben. Nem is tudom hogy mit, hol kéne megvenni és miből milyet. :) Foglalkoztat az is, hogy bár adnak a babának a kórházban ruhát, de lehet hogy viszek neki sajátot, csak nem tudom eldönteni hogy kell-e és ilyenek. Fontos kérdések ezek, nah. :lol:

A linkes topikban most néztem meg ennek az onlány szülésfelkészítőnek pár részét. Jaj csajok, én olyan jót bőgtem! :D
A baba első órái részen annyira potyogtak a könnyeim, hogy csak na! Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg! :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Blúmi!
6-án megyek vissza a dokibácsimhoz rövidülés-ügyben, de szerintem akkor már kiíratom magamat. Elég volt! Szeretnék jobban vigyázni magunkra. :)

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Remélem, mindenki remekül van! :) Olvasom, mennyire előre van mindenki a vásárlással, pakolással. Van esetleg vkinek kórházi listája, amit ki lehetne tenni a linkes oldalra? (Anyooka, ezúton is köszi a kelengye-listát, nekem is hasznos, 2. gyerekkel) Ha nincs kórházi lista, megpróbálhatok egyet összehozni.

Honey!
Köszönöm az együttérzést, nagyon jól esik. Különösen azért érint még most is érzékenyen a téma, mert a Nagylányomat vártam, a 33. hétben voltunk, amikor Anyukám hirtelen itthagyott...
És természetesen (szokás szerint :( ) nagyon szurkolunk. Még az is eszembe jutott, ha megvan az oltási könyved, ha nincs, hogy nem is engednek gyerekeket közösségbe, ha hiányzik vmelyik kötelező oltásuk, nem? Úgyhogy biztos mindenképp megkaptad.

Holka!
Jogsihoz én is gratulálok! :) MOndjuk - Konannal ellentétben - én meg támogatom a T-betűs ötletet, legalább így vmennyire megértőek az emberek, az én tapasztalatom szerint. AMúgy meg a matrica leszedhető.
Én a kis korkülönbséget egyébként inkább lelkileg tartom nehéz dolgonak. Nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, és lehet, hogy most nem álltok velem többet szóba, de sokkal közelebb áll most hozzám a Nagylányom, mint a Pici :oops: A Picire most nem tudok annyi időt fordítani - és nem is igényli, vagy csak nem tudja kiharcolni magának - és ettől olyan hülyén érzem magam. Olyan apró korkülönbségre pedig, mint Lolababa, Márti, Lanta esetében, gondolni sem merek... Kalapot le előttetek! Lehet, hogy nem érthető, amit írtam, mindegy, magamnak is zavaros, mit érzek.

Kép
Kép
sarkantyúka

Konan! Ez tök jó döntés!!!!!

Kép
blúmi

Sarkantyúka: Tettem fel linket a kórházi listáról!

Konan: Szerintem is jobb, hogy kiíratod magad!
Vendég

Bejci!
Nem értek a témához, de a +6 kg nekem sem tűnik soknak. Csak szeretném elmesélni, hogy nekem van egy barátnőm, aki az első gyerekével valóban toxémiás lett. Ő például 30 kg-t hízott (végig dolgozott, napi 10-12 óra ülőmunka mellett csak enni volt ereje), és a végén a vizeletében fehérjét találtak, császárral ki is kapták a babát. Nem is ez az érdekes, hanem hogy ezután áttért a reform-életmódra, és pl. nem használ finomlisztet, finomított étolajat, mézzel, barna cukorral süt-főz, teljes kiőrlésű mindenfélét eszik, és a 2. gyereknél nem is volt már ilyen gondja. Mégegyszer mondom, nem értek hozzá, szóval nem biztos, hogy a kettő összefügg (a barátnőm biztos benne, de mindegy), de nem próbálod ki ennek bizonyos elemeit? Pl. ha sütsz lángost, a fele finomlisztet teljes kiőrlésűvel helyettesíted, stb.? Csak egy ötlet. Én állandóan eszem, és van, hogy csinálok magamnak kenyérlángost http://www.tokipompos.hu/pompos.html , amit kétszeri alkalmora el is fogyasztok, és annyira nem hízom, mintha finomlisztből csinálnám (Graham-rozsliszt keverékéből gyúrom). Persze lehet, hogy én meg azért nem hízom annyit, amennyit a kaja alapján kéne, mert futkosok eleget a játszótéren... (AMúgy pont én beszélek, én is +6 kg-nál tartok, igaz, már egy ideje stagnálok ezen a ponton.)
Masszőz-ügyben köszönöm, aranyos vagy, még gondolkodom, sajnos függ az anyagi helyzetünktől is.
A kocsink egyébként ABC Design, és én nagyon szeretem, de a képet igazából azért tettem fel, mert beleült a Nagylányom a kocsi csomagtartójába, és olyan édesen vigyorgott belőle, hogy muszáj volt lefotóznom...

Kép
Kép
sarkantyúka

Sarkantyúka: Köszi a tippeket! Én már nagyon "reform" vagyok kaja ügyben... Lángost én sosem sütök, a hétvégi botlásom is csak véletlen volt. :)
Már egy jó ideje nem eszek finomlisztes dolgokat, délelőtt eszek egy pici teljes kiörlésű baguett darabot, de azt is csak azért, hogy legyen mire tennem a petrezselymet, ami ugye természetes vízhajtó. Délután általában gyümölcs. SZóval szerintem a kajálásom nem annyira borzasztó, de világ életemben nagyon hajlamos voltam a hízásra. Ha én rendesen kajálnék, szerintem már tuti 15 kg-nál tartanék...
De igazán már megnyugodtam. Úgy érzem a férjem maximálisan mellettem áll, nem hagyja, hogy teljesen elszálljon az önbizalmam, és amíg ő szeret és elfogad olyan - remélhetőleg csak átmenetileg- súlyos egyéniségként, amilyen most vagyok, addig nincsen gond. Viszont a szoptatás idején is nagyon figyelnem kell, és mindent meg fogok tenni azért, hogy nagyjából visszanyerjek valamit a régi alakomból.
Vendég

Nahát, Bejci, amíg pötyögtem a mondanivalómat, megleptél a kórházi listával! Köszönöm, nagyon alapos, szerintem mindenki másnak is hasznára válik :)

Konan! A köztisztviselői jutalmat azért megkapod, ugye? A táppénzhez nem mindegy. Amúgy mindenképpen jóóóóó döntés otthon maradni, itthon repül az időőőő! :)

Láttátok, hogy már mennyi hozzászólás született a mi topicunkban? Szuper! Sosem vagyok felnőtt-társaság nélkül! (Először azt írtam, sosem vagyok egyedül, de igazad van, Szeder, alapból sosem vagyunk egyedül ;) )

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Na csak jó hírekkel tudok szolgálni!! :D :D A dokibácsi azt mondta, hogy "anyuka, csak annyit tudok mondani, hogy a pillanatnyi vizsgálat alapján a baba tökéletes! " :D
A kamratágulat is elmúlt! 6,1mm , ami már tök normális.
Mindene meg van és mindene mm-re pont akkora, mint aminek ilyenkor lenni kell. a szivét is megnézte, és nem lát semmi rendellenességet.
De azért szerdán még elmegyünk a külön spec. szívultrahangra - mert a rubeola elsődlegesen ott mutatkozna meg.

BPD 57mm
HC 208mm
AC 174 mm
FL 45mm
590 gr, fejvégű fekvésben. Szabályos arc, zárt csigolyák, méhlepény még mindig elöl nagyon magasan, áramlás tökéletes.

Kaptam képet is, majd felrakom. Meg 4D DVD-t is. Már oooolyan babás! :D És mosolygott!!!!

A rubeola sztori azóta is homály. Anyu már tegező viszonyban van az egész fővárosi ÁNTSZ-szel. :) Nagyon jó fejek és segítőkészek voltak! Még ők hivogattak vissza minket. Kiderült, hogy 1990 áprilisában a suliban megkaptam visszamenőleg az oltást. Bszéltem biologussal, genetikussal, infektológussal, ÁNTSZ-szel és még tucat másik emberrel... és lövse sincs senkinek, hogy jöhetett ki ilyen eredmény. :shock: :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

sziasztok lányok!
zeder:
igen légyszi tedd fel a telszmot meg mindent amit tudsz a madarász u.-i dologról.hátha elmegyünk mi is.
olyan jó h. itt a nyár, nagyon élvezem!!

Kép
winona

Akkor jó, Bejci, és bocsi az okoskodásért :oops:
sarkantyúka

szeder,
nagyon aranyosak a fiaid! tetszett ez a kis "gyerekes" megállapítás, hogy sosem vagy egyedül!! :D :D
Én mindenképp megyek tanfolyamra, mert állítólag a légzésfigyelőnek csak úgy van értelme!
Én a Brendonosra fogok menni, mert az egy nagyon teljeskörű elsősegély tanfolyam. ( mérgezés, áramütés fulladás... stb ) Illetve még ez nem 100%, mert az árát még nem tudom. És az e havi vizsgálatokkal elégé seggére vertünk a "Flóra alapnak" :?

humanka,
ez a hányás hihetetlen! Én még nem is hallottam ilyet, hogy valaki végig hányjon.
Viszont a verda szuper!! :D

Vásárlás,
húúú, Ti nagyon komolyan nyomjátok!! Már csak pár cucc hiányzik?! É most emiatt a sok hercehurca miatt nem merek vásárolni.
:?
majd 5 hét múlva.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ja még azt elfelejtettem, hogy azért szerdán még el kell mennem szívuh-ra, meg még 2 ellenőrző vérvételre a rubeola miatt. Csak hogy ne legyen egyszerű az élet...

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Honey, drukkolok nagyon ma is! De annyira biztos vagyok benne hogy semmi gond nem lesz! :wink:

Sugi, én fiam is csinált ilyet hogy rátelepedett a hólyagomra ,esetleg boxolgatta :lol: :lol: Ráadásul pont Dorkát altattam... Hű, kemény volt! :lol:

a.m. Remélem, ügyes volt a babóka és tudtatok Róla szép képeket csinálni! :)
gratu a 2 számjegyhez! Én is várom már nagyon hogy 100 alatt legyek!

Holka, gratulálok a jogsihoz! Sok-sok-sok balesetmentes kilométert kívánok! :)

Nostwaten, gratu a kislányhoz! Jók ezek a vegyes párosok :wink:

Humanka, szép a pocid és igenis határozottan babás! Szegény Te, miértnem hagy már Vuk békén?! :shock:
Az ősz miatt kicsit irigykedem, én a nagy fázós most imádom amikor hűvös van!!! Mi lesz itt nyáron?!
babakocsi nagyon pasis! :wink:

Tiggrincs, pocikép?! :wink: :lol:

Bejci, lángos... Nyami... Én is azt csináltam szombaton, mert itt voltak anyukámék. Hihetetlen sikere volt - és én is bűnöztem elég szépen belőle... Nem csak egy darabot... :oops:

Szeder, édes nagyon Bence beszólása! És milyen igaza van! :)

Monee, nyugi, mire kell, össze lesz pakolva minden! :wink: Én még el sem kezdtem a gyűjtögetést, meglévő dolgok átnézését... Persze lehet hogy ez már a többedik gyerekes anyukák nyugalma?! Dorkánál úgy emlékszem én is "türelmetlenebb" voltam... Annyi eddig a készülődésem, hogy apával nagyjából összeírtuk, hogy mi maradt Dorkáról és mit kell majd megvenni.
van még idő bőven! :wink:
Ha a kórházban adnak ruhát a babának, akkor szerintem ne vigyél sajátot,csak majd azt amiben hazaviszed, nehogy amikor fürdetéskor átöltöztetik, belekeveredjen a kórháziak közé!

Védőnő. Hát, tuti hogy csak a leleteimért megyek el hozzá és annyi! ma jöttünk haza Dorkával, itt a házban találkoztam vele, mert egyik szomszédunkat tegnap engedték haza a kórházból - péntek hajnalban szült - Védőnő csak köszönt, annyit sem volt képes megkérdezni, hogy mi van velünk, hogy vagyok, baba hogy van... ilyen hozzáállás után nem nagyon fogom látogatni őt! Tudja, hogy ki vagyok, voltam nála, kötelező pofavizit megvolt, majd jön szülés után, ha meg nem akkor nem... Pffff, jól kipuffogtam magam :P

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!:)

Megy a drukk Honey!

Bejci: Csak le adjuk azokat a fránya plusszokat nemde?:)

Sarkantyúka: teljeskiörléses változat neked rendesen megkel? Az enyim olyan lett mint a cipőtalp. Többet nem is csináltam. Bár én nem ezt a macerás lángost szoktam sütni hanem a kefires csak összelögybölöm verziót :) Gúlyás és bablevessel isteni :)

Tanfolyam: Én is szeretném, mert szerintem nélküle sokat nem ér a légzésfigyelő. Remélem helyben megoldható mert ezért pestre menni...

Meglett a vérképem is :) a TSH-m tökéletes erre felbuzdulva a lényegesebb ft4 paramétert már megse nézte a labor... :?
Hemoglobinom alacsony. Az vérszegénységre utal?

Kép

Kép
starlark

Honey:

Örülök, hogy végre megnyugtattak. Bolgárkerékben voltál, ugye? Írok privit.

Sarkanytúka: Nem vettem okoskodásnak, inkább jól esett, hogy próbáltál tippet adni. Köszi! :wink:
Vendég

Honey!
Örülök, hogy kicsit pozitivabban próbálod nézni a dolgokat. Alig várom, hogy gyere és azt ird, hogy neked lett igazad és az összes mindenki másnak (doki, stb) bleeeeeeeeeeee... :)

Holka!
Teljesen igazad van neked is (elvégre te vagy az egyetlen, aki igazán belelátsz a másik oldalba is). Az szerintem sem rossz, ha valakivel tudatják, ha baj van. Nekem az nem tetszik, hogy még korántsem igazolódik be, hogy tényleg gond lenne, és igy felesleges a paráztatás. Pl, ha kell második vizsgálat, mondják persze, hogy egy eredmény nem volt elég egyértelmű, azért meg kell ismételni, vagy más módon utánajárni. De nem kell rögtön a legrosszabbal szembesiteni a kismamát, aki aztán hetekig csak parázik. És persze, jó dolog, hogy a végén minden jól sül el, de addig... Szóval óvatosan bánni a rémhirekkel, csak ez a gond. De nekem néha olyan érzésem van különben, hogy vannak, akik kifejezetten élvezik a hatást, amit egy rossz hir közlésénél elérnek. Bizti ők vannak kevesebben, és véletlenül sem általánositanék, de bizony tényleg akad, aki visszaél az orvosi szavak puffogtatásával.
A jogsidhoz gratula, próbáljj minél többet vezetni addig, amig nem lesz túl nagy a pocid.
Nekem is idén február óta van csak meg, még Lolával pocakosan tettem le, és lassan a 4ezredik kilométeremet taposom. Muszáj. Gyorsan belejössz, meglátod!

Sarkantyúka!
Tökéletesen értem, amit irtál... néha szabályosan lelkifurdalásom van, hogy Maja nem kap tőlem közel annyi figyelmet sem, amennyit kellene. Annyira lefoglalnak a mindennapok, és persze Lola, hogy néha csak este veszem észre, hogy valami mocorog a pocakomban. Olyankor persze próbálom simogatni, beszélni hozzá, de tudom, hogy közel nem sikerül annyit foglalkoznom vele, mint szeretnék, mint kellene... Gyakran abban sem vagyok biztos, hányadik hétben járok... ilyen Lolával elő sem fordulhatott, napra pontosan tudtam mindig mindent. Azt gondolom, hogy a születésével ez biztosan helyreáll majd, és mindkettejükkel annyit tudok foglalkozni, amennyit csak lehet. Legalábbis remélem... :)
Egy év múlva meg már a kis korkülönbség miatt ők eljátszanak egymással, és talán ezért lesz nekik jobb, könnyebb. Emiatt külön örülök, hogy egyneműek lesznek. :)

Kép
Kép
lolababa

Honey, most látom, hogy közben írtál - és csupa jó híreket kaptál! most már nyugodj meg szerintem, minden a legnagyobb rendben lesz Flórával!!! Nagyszerű, hogy a tágulat is elmúlt! Szivecskéjével is OK lesz minden, meglátod!

Kép

Kép
anyoooka

Honey!

Jajj de jóóóóóóóóóóóóóóóóóó!
Nagyon örülök, hogy végre jó hireket is kaptál!
Bár azt eddig is tudtuk, hogy Flóra tökéletes. ;)

Kép
Kép
lolababa

Huhh mennyit írtatok míg elküldtem :)

Honey: ez szuper :):) A plusz vérvételeid már csak nem cseszik el ezek után :) Bár nem értem miért kell ha be voltál oltva...

Kép

Kép
starlark

Sarkantyúka, Neked akartam még írni. Annyira megértelek, ahogy a kicsivel szemben érzel - nekem is sizonyú lelkifurim van néha, mert hiába a 3 és fél év, ugyanígy érzek mint Te!
Sokszor féltem/félek attól hogy fogom-e a picit is annyira szeretni, mint Dorkát?! Persze ilyenkor egyből megszólal a lelkiismeretem...

Kép

Kép
anyoooka

Hahó!

Bocsi,de most önző leszek,nem tudok visszaolvasni,majd talán este sikerül!:oops: :oops: :oops: Megjöttem a 4d-röl. A mi drága kicsi fiunk szokásához híven nem volt hajlandó felénk fordulni. így csak 1 képet tudtak csinálni és az sem valami jó. De azért felrakom. 4 hét múlva úgyis megyünk megint vizsgálatra és majd akkor megpróbálnak csinálni újra képet. :wink:
Viszont nagyon egészséges,állandóan tornázik. A fején van a keze és a lába egyszerre. Tiszán láttuk a "férfiasságát", így a babakocsit sem kell visszacserénli a szine miatt :lol: :lol: :lol:
Talán este tudok pocakképet is feltenni.

Honey! Örülök, hogy midne rendben :lol: :lol: :lol:

Íme a kis Gyuszi már amennyire látszik az arca és a kezecskéje, amit a fejére tesz (úgy,mint a 20 hetes uh-n)
Kép

Kép
Kép
a.m.

bejci,
írtam privit!

Köszi csajok a drukkokat! Tényleg használtak!! :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

na, íme a képek. Sajna csak papír kép be scannelve... így nem olyan jó minőségű. pedig életben szupi volt! :D

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Ez az "anya, minden OK! " kép. :D Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

A.m: Kis Gyuszi nagyon huncut. Meglepetést akar a szüleine, azért nem mutatja meg az arcocskáját! De a lényeg, hogy minden O.K vele, és még mindig kisfiú!!! :lol: :lol: Mentek még 4D-re?
Várjuk a pocakképet!

Honey: Gratula Flórához. Kemény kiscsaj lesz! Lesz? Már most az! Elmúlt a kamratágulat, már integet is az anyukájának!! :)
Látod, azt akarja, hogy a hátralévő időben ne kelljen anyukájának izgulnia! Nagyon jók a képek! És köszi az infókat (privit). :)
Vendég

am.:
nagyon édes a pici fiacskád, én kiveszem épp a keze a fejénél van..
ne keseregj.. tudod Te is, hogy nem lehet mindig tökéletes képeket készíteni a babákról.. volt, hogy már én is csalódtam, hogy "béna" kép készült, de a lényeg, hogy abszolút rendben van a kis drágád!!! -egyébként melyik 4D-ben voltál? tudom, hogy írtad.. de elfelejtettem.. :oops:

honey!
na végre..látod nincs semmi gond!!!! Nagyon aranyos a kislányod..az első képen milyen kis pisze a nózija.. cuki :)

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?