Sziasztok Lányok!
Huhhh, túl a 75 gr-os cukorterhelésen!!!
De jó, de jó!
Szerintem nem a lötyi volt olyan borzasztóan rossz, hanem az egészségügyi helyzet és hozzáállás sokkal fárasztóbb!
Pesten járok dokihoz, ott is fogok szülni, a Sote II-n, de itthon végeztettem el a vizsgálatot. Nem nevezném meg a várost, de a híres-hírhedt Hospinvest Kórházbirodalom egyik csoportjában jártam. Onnan kezdődött a helyzet, hogy a doktornő ragaszkodott a 75 gr-os cukorterheléshez, mert az van a jogszabályban is. Elvileg azt lenne kötelező elvégezni a kismamákon. A védőnő nem tudott hozzá kiállítani beutalót, mert azt mondta, hogy ő csak a zsömle-tej variációhoz adhat beutalót. Mennem kellett a háziorvoshoz, ő adta ki a beutalót, mondta, hogy a központi labor végzi a vizsgálatot a kórházban. Kedden direkt odatelefonáltam a laborba, hogy mikortól lehet menni, kell-e vinnem valamilyen gyógyszertári csomagot a 75 gr-os cukorterheléshez. Csodálkozott a hölgy a kérdésemen, és mondta, hogy neeeem, náluk van minden. Odamentem 7-re, rácsodálkoztak a papíromra és azt mondták, hogy ezt nem itt csinálják, hanem a véradó állomáson. Átmentem a véradó állomásra, bár csak 8-kor nyitott. Beszedték előbb a papírokat, kérdezte a hölgy, hogy hoztam e a cukor csomagot. Mondom neki, hogy direkt idetelefonáltam, kérdeztem, hogy kell-e hoznom valamit. Hát pedig ezt be kell szereznem, menjek a kórház gyógyszertárába, ott majd lesz. Mentem a gyógyszertárba, előadom a kérésemet, néznek rám értetlenül. Itt olyan nincsen - közlik velem...
ekkor már kezdett felforrni az agyvizem, pedig alapvetően abszolút higgadt ember vagyok. Kérdeztem, hogy akkor mondják már meg nekem, hol szerezzem be, mert el kell végeztetnem a vizsgálatot. Két perc múlva kiderült, hogy mégiscsak tudnak ilyen "csomagot" adni, amiben sima porcukor volt, 200 Ft-ért. Megkönnyebbülten mentem vissza a véradó állomásra. Ott hamar sorra kerültem, mert már benn voltak a papírjaim. Kérdezik benn tőlem értetlenül, hogy miért kell nekem a 75 gr-os terhelés, azt csak cukorbetegeknél szokták. Mondom, hogy nem, ehhez ragaszkodik a doktornő, ez van a jogszabályban. Látszott, hogy elég egyedi esetnek tűntem...
levették az első vért, aztán kaptam egy 2 dl-es pohárkát a cukorhoz, beleöntöttem a cukrot, tele lett a 2 dl-es pohár. Látta az egyik hölgy, mondta, hogy hoz egy nagyobb bögrét, apránként keverjem, mert könnyen összeállhat. Tehettem bele igazi citromlevet, sőt még bolti citromlevet is kínáltak hozzá, amit pedig nem lehetne...
Kétszerre lehúztam. Lehúztam volna elsőre is, de a cukor egy része ott maradt az alján, el kellett még kevernem. Aztán vissza kellett mennem a központi laborba a második vérvételre egy óra múlva.
Szóval ez az én történetem, gondoltam, elmesélem nektek. Náltaok is ilyen kacifántos volt az ügy?? Csodálkozva néztek valakire a 75 gr cukor miatt???
Nagyon fárasztó az egészségügy!!
Hozzátenném még, hogy tudjátok meséltem, hogy két hete kórházban kötöttünk ki egy nyugat-magyarországi városkában, szalmonella-gyanú miatt, azóta sem kaptuk meg az eredményt, hogy vajon mitől volt a kellemetlen eset, úgyhogy ma felhívom a kórházat, és megtudakolom!
Istenem, csak soha ne legyünk betegek, iszonyú kiszolgáltatott mindenki az egészségügyben...!!!
Bocsi, ha kicsit hosszú voltam
Babakocsi-ügy: ismeritek a Bergonon belül a BBY Grip & Go típust. Abban kinéztem egy háromfunkciósat, hordozóval, ára: 66 e Ft, van valakinek ilyen típusú babakocsija, hallottatok róla valamit? Nekem nagyon megtetszett.
Tünetek: néhány hete minden éjjel azzal szenvedek, hogy görcsöl a lábszáram, olvastam róla a terheskönyvekben, hogy jellemző tünet a lábikragörcs. Csak annyi történik, hogy egyik oldalamról a másikra fordulok, és iszonyú fájdalom, felébredek rá, ordítani tudnék... éjjel is ez volt...
jajj, pedig eddig minden olyan jól alakult, élveztem a kismamaságot, de mostanában fokozódnak a problémák. Valamelyikőtök szenved ilyen tünettől??
Puszi mindenkinek, szép napot!
Judi