Új privát üzeneted érkezett!

Angyalka,
akkor egyeztessünk majd...van 2 szuper kismama szoknyám...ha elfogadod kölcsönbe... :oops: :lol:
széket is megbeszéljük, tudom, hogy nagyon vigyáznál rá...
Pannyt pusziljuk és, ha kicsi szíve-lelke helyére billent, nagy szeretettel várjuk vissza...

Puszillak:Danyu
danyuci

Nicsak 1 laptetőőő :oops: :lol: :lol: :lol:
danyuci

Itt egy picit süt a nap. Reggel bevoltam tojva, féltem hogy egy ág a fejünkre esik.

Angie!
Ez a második volt. 5-6 hét múlva úgy is kell mennem a dokihoz, majd beszélek vele. Hátha van valami épkézláb ötlete.
Pihenőszékről megpróbálok képet keresni…

Danyu!
A szerelőket k…-ra nem érdekli, hogy az ember lányának esetleg gyereke is van.
Terhesen órákat álltam a garázskapu szerelőkre várva. Aztán meg csodálkoztak, hogy legközelebb a telefon számomat adtam meg, és közöltem ha kellek hívjanak.
Kráz a hideg a recsegő fáktól.

Panndi!
Holnap mindnyájan veled leszünk. Vérvizsgálatokat megcsinálták már. Haza is engednek holnap?
franci

Igen, este jöhetek is haza.

Nagyon félek ám :? Nem a fizikai részétől, hanem hogy lelkileg hogy fogom kibírni. Persze ki kell bírni a két kiscsaj miatt, tudom..
Vendég

Panndi!
KI FOGOD BÍRNI, mert a két lánykád fogja tartani benned az erőt. Viszont ha sírnod kell, azt ne fogd vissza, legalább amíg ők nincsenek ott veled!!! Ahogy lesz egy kis erőd, gyere, mert várunk!!

Franci!
Oké, köszönöm :)

Danyukám!
Persze, elfogadom a szoknyákat, de az nem fog novemberben már ráérni :lol: :wink: Na de neked mi a méreted? Lehet, hogy hozzám képest olyan picike vagy, hogy max a fél fenekemre jön föl a ruci :lol:

Angie

Kép
Kép
angie34--

Angie!
Köszönöm, megvagyunk.

Ma visszavittem Rékát doktor nénihez, vizelet negatív, nem tudja, mitől van.
Védőnő megcsinálta a 3 éves státuszt is, 11 kiló, s 89 centi magas. azt mondta, hogy kisebb az átlagnál.

Franci!
Nekem is két vetélésem volt, ill. az egyik magától elment, a másikat szívhang hiánya miatt kellett megszakítani.
Én is voltam hormonvizsgálaton, ahol minden rendben volt.
Neked is magától kilőködött??

Danyu!
Ezek a gyerekek nagyon rendesek, hogy ilyen szépen alszanak.
Ez a korhadt fa :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Beze!
És mikor mész legközelebb dokihoz?

Maryka!
Drukkok továbbra is mennek!!!! Érzel valamit??? Tesztet már vettél?

Moti!
Nálunk is a lakásban futkoznak, pedig jobban szeretnek kint lenni. Reméljük hamarosan megjön a jó idő.

Panndi!
Én is gondolok rád holnap. Hány óra körül lesz, tudod már???

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Annamari!
Szerintem Réka több 89 cm-nél. Én úgy néztem, hogy Szilárdnál max 2 centivel lehet alacsonyabb, és Szilárd 96 centi, de ha nagyon pontos akarok lenni sem kevesebb 95-nél. Úgyhogy Rékusod legalább 93 centi!!! Valamit nagyon nem jól mért a védőnőcitek :roll:
Szilárdot tegnap mértem súlyilag, és 15,5 kg, de súlyban ő mindig is jól állt. Két hónapos korára majdnem megduplázta a súlyát, és egy éves koráig nőtt, mint a gomba. Azóta hízott talán 3-4 kg-t.
Lesz ünneplés Rékának, vagy csak négyesben ünnepeltek?

Angie

Kép
Kép
angie34--

Angyalka,
ezek nyáron tuti jók lesznek...ne aggódj kilókban simán verlek, esetleg magasságban nem :lol:
danyuci

Annamari!
Tavaly egy üres petezsák volt. Most magától megindult, de csináltak egy tisztítást.

Panndi!
Lelkileg nagyon nehéz. Nekem csak a pszichológus tudott segíteni valamit. Próbálj meg minél többet beszélni a fájdalomról. Ha otthon erről nehéz beszélni, mi itt vagyunk. Nekem a blog írást is a doki tanácsolta. Kiírni a fájdalmat. Lehet hamarabb elkellett volna kezdenem.
De fikailag is vigyázz magadra. Tegnap 1 órát pakoltam. Utána majdnem elájultam. Még jó hogy mentünk aludni.
franci

Danyuka :lol: :lol: :lol:

Angie

Kép
Kép
angie34--

Küldtem képeket gmailre...akit érdekel :lol:
danyuci

Sziasztok!
Ha apa nem felejti el, hoz egy tesztet :D Majd beszámolok :lol:

Kri!
5. kén drukkolok, hogy meg ne jöjjön!!!

Angie!
Bezeének nem kell tesztelnie, Mikor tesztelek?-mármint, hogy én :lol:

Panndy!
Sokat gondolok rád, nagy ölelés neked :) Tényleg jót tesz a sírás, ne tartsd vissza

Moti!
A játszótér lehet hogy víz alatt áll :lol:

Annamari!
Jó, hogy meggyógyultatok :)

Franci!
Kicsi lelked?

Kép
Kép
maryka

Angie!
Itthoni mérleg szerint 12 kiló, magasságát nem mértem. Védőnő 90-et mért, s 1 centit a cipőre levont. :roll: :roll: :roll:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Maryka,

férjecskéd vitt tesztet?

Boldi belázasodott estére, 38,5-el feküdt le, plusz a lázcsillapítókkal..még szerencse, hogy imádja az epres panadolt.....napközben hasmenése is volt , remélem, Sebi nem kapja el..
Annamari, én sem hiszem el, hogy RÉka 89 centi.annyira nagyobbnak tűnik...
most akkor meg lett valami beszélve találka ügyileg?mert lemaradtam kicsit, is nehogy elkerülje a figyelmem, azért kérdezem.

KépKépKépKép
moti

Sziasztok!

Annamari, Angie, csütörtökön megyek, remélem, minden rendben, és a haematoma végre elhagyott!!! :roll:

Panndi, gondolok rád holnap, és várunk vissza Pannyval együtt!

Franci, pszichológus szerintem is nagyon sokat tud segíteni, és a blogírás is nagyon jó ötlet! A hormonpanelt én is ajánlom!

Annamari, kizárt, hogy Réka 11 kiló, Lexi annyi, sőt, szerintem már több is. Igaz, eszik is rendesen, néha többet, mint én. :lol:
Hogy ünneplitek a szülinapot?

Kri, köszi, epegörccsel, mint mindig, de azért jól vagyok. Már most drukkolok júni 5-re! :D

Maryka, reggel teszt? De izgi!

Szilvi, múltkor nem válaszoltam: Lexivel 2 éve a 4d-s genetikai uh-kat mindig szombaton csinálta a dokim, nem tudom, azóta változtatott-e valamit.

Angie, ez azért durva, hogy még mindig nincs eredményed! Magyar eü... :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!
Apa hozott tesztet , de NEGATÍV!
Várok még jövő hét végéig, ha esetleg csúszott a pé, és, ha addig nem jön meg csinálok még egyett :?

Moti!
Sajnálom Boldit! Sok -sok gyógypuszi neki, remélem gyorsan átmegy! :)

Franci!
Bocsika, de meg szertném kérdezni, ugye neked is nega volt először? :oops: Ez már akkor volt mikor késett? ÉS mikor lett pozitív?
Bocsánat, ha rossz erről beszélned, nem is kérdeztem

Linus!
Hogy vagytok? Keresztelő???

Panndy!
Remélem kicsit tudsz aludni, melletted leszünk holnap!

Szilvia!
Mi van az ovival?

Kép
Kép
maryka

Maryka, sajnálom, de amíg nincs piri, van remény, én drukkolok!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Köszi Beze!
Jó, hogy még ilyen későn is voltál :D

Kép
Kép
maryka

Maryka!
Kitartás! Hátha mégis!

Franci!
Még nem is írtam, hogy NAGYON SAJNÁLOM, AMI TÖRTÉNT, kívánom, hogy mielöbb legyen egy újabb a baba a pocakodban! Ahogy nézem ezt a topikot, itt sokunknak kell ezen-azon átmenni egy egészséges babáig vezető úton!

Panndi!
Nagyon drukkolok holnap! Nem is tudom elképzelni, azt amit most érezhetsz, de kívánok nagyon sok erőt, s a két kislányod biztos, hogy átsegít ezen a nehéz időszakon!

Angie!
Már 14-dik hét..tök jó, hogy már Te is itt tartasz! Annyira szalad az idő! Nekem sajnos a 26-a sem jó, pont esküvőre megyünk Zalaegerszegre :cry: Egyébként múltkor nem válaszoltam Neked, Pesten leszünk, Anyum ott lakik..
Pannyt puszilom, várjuk vissza, ha lesz ereje!

Beze!
Ja, akkor nem szóltam...az UH a legeslegfontosabb, majd értekezünk itt, s látlak az iwiw-en...egyébként látod, hogy úgy néz ki, hogy én sem juok el a talira!

Moti!
Jobbulást Boldinak!

Nálunk Kristóf kezdte a náthát múlt hét végén, Marci tegnap volt nagyon szarul, nem volt igazán lázas, de gyenge volt, semmit nem evett, inni is alig..mára semmi baja, holnap már újra megyünk oviba...ma már Anyu is fájlalta a torkát, s én meg tüsszögök....hurrá :shock:

Danyu!
Szegények! Remélem,hogy lassan már jobb idő lesz!

Tényleg, szentendrei lányok! Azt hallottam, hogy arrafelé is nagyon car idő van! Ugye mindenki jól van??

Annamari!
Réka adatai kicsinek/kevésnek tűnnek, de hát egy kis törékeny lánykád van! Ha egyébként egészséges, márpedig AZ, akkor nincs mit foglalkozni a számokkal! Annak örülök, hogy doki rendben talált mindent pisi fronton!

Babókánk már jó sokat mocorog, már jöttömben-mentemben is érzem, nem kell annyira figyelnem...nagyon jó érzés!

Mindenkinek mennek a további drukkok, befejezem, mert nagyon fáradtkás vagyok! JÓ éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

PAnndi gondolok rád ma :cry:
Vendég

Panndi, gondolok ma rád.

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Visszamerészkedem...de nem ígérem hogy rendszeresen tudok írni....

Először is köszönöm az érdeklődést,a bíztató szavakat és mindent!!

Sokat gondoltam rátok..remélem senki nem haragszik h egyik napról a másikra nem írtam többet...padlóra kerültem de ma már sokkal jobban vagyok.

Semmiképp nem adom fel,az biztos!!

Valamiért türelemre tanít Isten engem a történtekkel,de semmiképp nem feladásra...ezeket csak azért hangsúlyozom ennyire mert sajnos elég sok kéretlen "jó tanácsot" kaptam az utóbbi időben hogy adjam fel,örüljek a meglévő srácaimnak,minek nekem 4.gyerek..stb...és ezek a gondolatok nem hogy nem segítenek,hanem még mélyebbre küldenek lelkileg.

Már eltelt egy hónap és azt mondom jól vok..nem mondom hogy nem jut eszembe minden nap hogy már hány hetes lennék...de nem szabad ezen rágódni mert akkor becsavarodik az ember..csakis előre nézek,nézünk együtt a férjemmel...a napokban várom a mensit a műtét óta először és utána ismét hajrázunk a kisbabára!A dokim szerint semmi nem indokolja hogy többet kéne várni.... ez az utóbbi vetélés nem azért volt mint az előző kettő,szal peches vok h ez történt.

Nagyon sajnálom Panndit!!És teljes mértékben együtt érzek vele..nagyon remélem át tudja őt billenteni a gyönyörű családja a legrosszabb napokon!!És az idő sokmindenre gyógyír..ezt tapasztalatból mondom...na meg ha ott csücsül megint a pocijában az újabb kisbaba..sztem csakis így lehet túlélni ha tovább küzd az ember!!

Francival is együtt érzek!!Nagyon sajnálom!

Na nem akarok ilyen szomorú hangultban eléköszönni...

A lényeg hogy itt vok :wink:

Szilvi4ű

Hallom köszönthetlek a 3 fiús anyukák klubjában :lol:
De nem lányt mutatott az a teszt?
Egyébként meg meglátod milyen jó 3 kiskrapek anyjának lenni...én már csak tudom :wink:

Annamari!

Neked meg még bujkál a picúr? :wink:

Angie-val tartottam a kapcsolatot,róla mindent tudok :wink:

Ő hozta nekem a híreket rólatok is....szuper csajszi és erős...nekem ő a példa hogy ő is átment sok rosszon és most mégis milyen boldog és minden simán és problémamnetesen alakult!!

Minxenkinek pusssz és ölelés!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!
örülök, hogy jöttél!

Panndy!
Kitartás!

Kép
Kép
maryka

Panny :)
Jó, hogy itt vagy!!! Szurkolunk Nektek!!! Elhiszem,hogy jó egy krapekkal, én is tudom, csak háááááááááááááát.....................
Teszt: mind a négy (még az első fiús után is rendeltem egyet :oops: ) lányt mutatott, ebből kettő tökéletesen, az előírásnak megfelelően lett "végrehajtva"...de láttuk a kukit :lol: szóval rajtam férfi nem uralkodik :lol: sem kívülről sem belülről...más logikus magyarázat nincs :lol:

Ma nem volt nagy sírás az oviban :lol: :lol: mikor bementünk, s mikor meglátott, közben folyamatosan nézte a kaput, de NEM SÍRT, csak nagyon kevesett...az eddigiekhez képest szuper volt. Mégis, amikor kérdeztem, hogy mikor lehet már neki is "bemenni", akkor azt mondta, hogy ott még rosszabb, s ahhoz sokkal jobbnak kell kint lennie (már nem viselkedésileg, mert a kis aranyommal semmi baj, csak hááát sírdogál)....DE ALAKULUNK :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia,
de jó Nektek.
én kezdem feladni a bölcsit.tegnap reggel már mikor mondtuk Boldinak, hogy megyünk bölcsibe, sírva fakadt.nem vittem el.nincs szívem hozzá.majd megy oviba jövő ősszel, elvagyok én vele, nyáron meg aztán megyünk úgyis Balatonozni, ilyesmi. nekem is hiányzik, szerintem az én "hibám" is, hogy sír utánam, nem tudom elengedni.mármint legbelül. :D
már most pánikolok, hogy mi lesz június 20-án, kedves drága szerelmetes uram meglepett egy koncertjeggyel a műpába, és akkor itt fogjuk hagyni Sebit meg BOldit a nagyszülőkre.persze iszonyú jó lesz kimozdulni, csak izgulok, hogy megy-e majd a cumiból anyatejes evés :D tiszta hülye vagyok, BOldit már sokkal kisebb korában is itthagytuk, de azt hiszem, most szoptatásfüggő lettem. :D

BOni, mi van a fogaddal???

Benita, végleg eltűntél? :o

KépKépKépKép
moti

Moti!

Ne haragudj h megkérdezem de miért akarod bölcsibe íratni Boldit???
Egy két éves gyereknek ideálisan mindenképp az anyja mellet a helye és nem egy összezsúfolt bölcsicsoportban ahol fél éves kortól 3 éves korig össze vannak zárva...gondolj bele hogy ott hogy kaphatna annyi figyelemt mint tőled otthon???Sehogy...
(kívételek a magánbölcsik,vagy családi napközik..ott kevesebben vannak...de ott is azt mondom hogy idegenek közt van és az anyja mellett a helye ha megoldható!!)

Teljesen normális h sír a kisfiad és nem akar menni...ő teljesen normálisan viselkedik...egyátalán nem az van hogy te nem engeded el...nem is kell még elengedned ennyi idősen!!

Azzal sztem mindenki tisztában van hogy a bölcsőde azért van hogyha valakinek nagyon-nagyon muszáj visszemnenni melózni az tudja hova vinni a gyerekét..ez egy szükségszerű megoldás de egyátalán nem az ideális és a gyerekek lelkének sem tesz jót...ezzel senki ne áltassa magát hogy azzal jót tesz a gyereknek ha önszántából,a muszáj nélkül adja bölcsibe a gyerekét..ismétlen a szükség nagy úr,ha muszáj dolgozni akkor tök más a felállás...de ha úgyis otthon van az anyuka a kicsivel akkor sztem egyátalán nem kell bölcsibe adni egy két éves kicsit gyereket,sőt!!

Ők még nagyon kicsik...meg merem kockáztatni hogy még 3 évesen se való minden gyereknek elszakadni az anyjától és oviba járni..persze vannak kívételek..de ideális a 4 éves kor lenne.És az ovi amúgyis teljesen más..ott már tényleg más a felállás.

Sokat hallom azt hogy "szocializálódjon a gyerek stb"..a gyerek a családban is tökéletesen szocializálódik..sőt lelkileg kiegyensúlyozottabb lesz az a gyerek aki minél tovább az anyukája mellett lehet!!Ezt higyjétek el..és ezt nem én mondom...komoly szakemberek!!

Bocsi,nem akartam kioktató lenni vagy ilyesmi..csak kikivánkozott nagyon.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Moti!
Megértelek....ugyanezt érzem, de talán jó, hogy nálunk van egy kis családi "nyomás"...de a "jó"-tól még nagyon messze vagyunk, jó ha augusztusra ott tud ebédelni (szerintem).
Sok ám az a majdnem fél év is, amivel Marci "idősebb", és az is igaz, hogy Sebi születése körül vagytok, amit én is hallottam, hogy nem túl nyerő....szoptatásügyileg megértelek...Kristófot anno nem tudtam, Marcihoz több "szerencsém" volt, s most nagyon készülök rá...az egyik legcsodásabb érzés...de akinek nem megy, annak nem megy(nehogy bárki félreértse)
Koncert jó lesz, tuti, s addig még egy hónap van :wink: Ne izgulj!! :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Panny!
Bölcsi ügyben egyetértek!Az ovi az teljesen más. Nálunk a férjem közt és köztem van ebből nézeteltérés. Ő azt mondja kell a szocializáció a gyerkőcöknek. De én is azona véleményen vagyok , hogy a lelki fejlődés sokkal fontosabb. A bölcsi szerintem is a szükséges rossz. De szükséges , sajnos , vannak családok akiknél másképp nem megy.

Moti!
Jobban vagytok?Majd a fiúkat összeengedjük és szocializálódnak együtt :lol: Balaton melyik részére szoktatok menni?

Szilvia!
Már ez is nagy előrelépés és egyre jobb lesz :)

Sajnos mi 24 már utazunk Horvátországba 10 napra(ami persze tök jó)Így nekem a tali esett :(

Kép
Kép
maryka

Panni, egyébként nem állami bölcsibe adtam BOldit, hanem magánbölcsibe, és összesen 4-en voltak egy csoportban, mindenki 2 éves.nem vettem kioktatásnak amit írtál, de sok túlzás van benne, hiszen nem tudhatod, hogy én miért adtam be BOldit, mennyi időre, stb.
heti 1, max. 2 délelőttre volt tervezve, 10től 12.30-ig.
és én továbbra sem ítélem el azt, aki beadja a gyereket, mert Boldi is akart menni játszani, csak aztán kiderült, hogy nélkülem nem szívesen marad ott.nem gondolom, hogy emiatt rossz anya lennék.
és egyébként külső nyomásra próbáltam ki, de nem jött be, ez van.én örülök, hogy itthon lesz velem továbbra is, és oviba is csak akkor fogom adni, ha már ő is akarja és nem sír.
és egyébként én is megkérdeztem komoly szakembert is erről a témáról,és ő azt mondta, hogy vigyem, jót tesz neki.
csak azért írtam le mindezt, mert az írásodból úgy tűnik, hogy tök más képed alakult ki rólam, mint a valóság.abból amit írtál, úgy érzem magam, mintha egy itthonülő, lusta dög lennék, akinek a saját kényelme fontosabb, mint a gyereke fejlődése.

na, témát lezártam, nem sértődtem meg, és én sem akarok senkit megsérteni, csak rosszul esett, ennyi.

KépKépKépKép
moti

Maryka,
de jó Nektek, melyik részére mentek HOrvátországnak?

mi idén inkább belföldön nyaralunk, de jövőre szeretném a srácokat tengerpartra vinni.
Balcsin Balatonakaliban szoktunk lenni, meg Tihanyban.Ha arra jártok, ott egy privát vitorlás kikötőben szoktunk tanyázni, ahol lekerített babastrand van a kicsiknek játékokkal, van csodatiszta wc, minden, szívesen látunk Benneteket, tényleg.még nyár előtt cseréljünk telefonszámot.meg azért addig remélem, itt Szentendrén is találkozunk. :D

érdekes, a férjeink milyen hasonló véleményen vannak. :D meg mi is. :D

KépKépKépKép
moti

Szia Panny! Jó téged látni! :)
Nekem a doki egy hónap várakozási időt adott, aztán mindent bele… 1-2 babát a pociba…

Panndi! :cry:

Moti!
A bölcsi ügyben egyetértek Panny-val. Az én csőrömet kifejezetten piszkálja, ha a 1,5-2 éves gyereket bölcsibe adják, és közben az anyuka otthon van a kistesóval.
Nekem muszáj volt visszamennem dolgozni, és egész nap a fiam után sírtam. Lehet azért vagyok ilyen. Bocsi

Maryka!
A 28. napon még negatív volt a teszt, rá 2 hétre csináltam megint, és akkor már pozitív lett.
franci

Moti!
Tök érdekes mi si Akaliba járunk(legalábbis amikor még ketten voltunk oda mentünk a barátokkal) :D Hát nagyon jó lenne :D aranyos vagy köszönjük szépen :) telefonszámot mindenképpen cseréljünk, de biztos vagyok benne, hogy addig még tudunk személyesen is talizni :)

Most Makarskára megyünk, régebben is voltunk ,ár ott és nagyon tetszett :)
igen a férfiak néha egy kicsit kocka gondolkodásúak, mi nők azért szerencsére az érzelmekre is jobban odafigyelünk :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
maryka

Franci!
Köszönöm szépen ez azért egy kicsit biztat :)

Kép
Kép
maryka

Ha Gyurus felébred elmegyünk játszóházba, még soha nem voltunk, de itt az idő kipróbálni, megőrülök ettől az időtől :evil:

Kép
Kép
maryka

Franci, nem kell bocsánatot kérned azért, mert eltér a véleményed.)én csak arra próbáltam kitérni, hogy nem kell elítélni másokat sem, mert nem tudhatod a pontos okokat, stb, és más életével kapcsolatban mindig könnyű okosnak lenni.örök érvényű igazság a Bibliából, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess.szerintem.
és nagyon sajánlom, hogy egész nap a faid után sírtál, borzasztó lehetett, nagyon nagyon nem irígylem!!!!
de azért, mert elvittem összesen 5ször BOldit, nem hiszem, hogy tönkretettem a lelkivilágát, főleg, hogy ebből 2szer végig ott voltam mellette.

Maryka,

nagy mosolyt csaltál az arcomra, mi is jártunk Makarskán férjemmel még ketten, és nagyon nagyon tetszett!!!!!!!keresek is mindjárt képeket, nosztalgiázok kicsit.lehet, hogy jövőre mi is odamegyünk.)

melyik játszóházba mentek?
az intersparos elég jó, nagyon kedvesek, 2-szer 3szor voltam már ott.

KépKépKépKép
moti

Moti!
Ha úgy alakul jövőre Makarskázunk együtt :D

Én is arra gondoltam , meg mondták, hogy tök jó az új Budakalászon aZ Omszki tónál :)

Kép
Kép
maryka

...kicsit írok én is.....

Mindenkinek igaza van "egy kicsit", s a saját szemszögéből, szerintem. Senki nem a másik életét éli, s ezért nem is nyilatkozhatunk - szerintem - általánosságban, hogy ez így vagy úgy igaz erre vagy arra.....vannak példáim:

Én - anno - Kristófot pont ennyi idősen, mint most Marci, adtam bölcsibe (az otthoni értelemben), nem emlékszem, hogy én sírtam volna, vagy ő tette volna úgy, ahogy ezt Marcinál látom. Akkor költözött el az exem, mentem vissza dolgozni, s mivel Kristóf májusi így jött ki....ja, s 23 éves voltam.....MOst ugyanolyan korú gyermekemet nem tudom én sem elengedni, ahogy ezt Moti írja (s igenis fontos, én is több helyről hallom, olvasom, hogy ez nagyon sokat számít, hogy Anyuka mit érez belülről, mert a gyerekkel egész eddig a pocakos időktől szimbiózisban élünk, s persze, hogy érezzük egymás rezdülésését). Ahova Marci most jár, az egy magán "gyermek iskola", spanyolul: escuela infantil, s ő már nem a legkisebb csoportban kezd :shock: tavaly írattam be még májusban, hogy majd kezdünk idén januárban, de eszem ágában sem volt vinnni, mert itthon vagyok, s nem rohamoznak jobbnál jobb munka ajánlatokkal....még tavaly szeptemberben befizettem további 40€-t (ezt akkor azt hiszem írtam) "tankönyvekre, füzetekre"...azóta sem láttam őket, s mivel "be" a terembe nem jut még a gyerekem, nem is fogom..ez van, több is veszett MOhácson....ha most nem kezdtük volna el, akkor szeptemberben még kezdhetnénk, de akkor jön a kistesó, semmi esélyem nem lenne....utána már megint fél év - csoport közben, s lassan Marci már négy éves lesz, s még mindig nem "tud" játszani gyerekekkel. Ahogy Boldinak sincs gyermek "példa" a csalában, nekünk sincs...sok a felnőtt körülöttünk, játszóházban vagy van másik "baba" vagy nincs....szerintem sem rossz szó a szocializálódás, s nem kell a negatív értelemben gondolkodni róla....

Másik: nagyon jó barátaink laktak itt, a nagyobbik (még kicsi pocakban sem volt) 1 évesen, s 8 hónaposan kezdte ugyanezt az "ovit" (6 éves korig lehet ide járni)...s volt, hogy szülők anyagi nehézségek miatt nem tudták fizetni (kértek kölcsön ovira), miközben Anyuka otthon volt, s NEM dolgozott...van/volt véleményem róla, de azt látom, hogy tökéletes boldogságban élnek, együtt a család, azóta már a nagy iskolás lesz, a kicsi boldog ovis (ovis korban), és senki nem szenvedett hátrányt ebből a döntésből..ők, akkor, ott úgy látták jónak, ha így cselekszenek, s mivel barátaink, a legjobbak, a mai napig, ezért nem is tudok másképpen nyilatkozni erről, mint hogy végül minden jó ha a vége jó :-) Nekik ez így volt/lett jó!!!!

És +1X: Kivülről minden más...

DE itt NINCS olyan ANYUKA, aki nem a legjobbat akarná a palántájának, s hibát vagy másoknak annak tűnő lépéseket mindannyian követünk el, magánéletben, munkában, s az élet egyéb területein....az életünk minden napja arról szól, hogy hogyan fejlődhetünk (gyerekestől), hogyan "juthatunk előre", s akkor tanulunk, ha tapasztalunk....és most egyéb más téma kapcsán pont erről beszéltünk tegnap itthon, hogy addig nem ítélhetsz el senkit még nem az ő életét éled, s nem az ő érzéseit érzed, s akkor is csak akkor mondhatsz valakiről, vagy cselekedetéről véleményt, ha te 100%-ig tudod, hogy Te SOHA ilyet nem tettél, teszel, vagy fogsz tenni az életben....
Bocsi, ha komolyra sikeredett, de most ez engem is mélyen érint, mint téma...
Én is NAGYON BÍZOM BENNE, hogy mindenki pont az olvassa ki a soraimból amit írni akartam. Soha nem gondoltam volna, hogy egy hasonló "eszmefuttatásban" egyszer részt veszek...de most jól esett leírni....köszi mindnekinek aki vette a fáradtságot, s elolvasta...most viszont megyek Marcizni....
:wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvia!
:)
Igaz ez ovis tapasztalat, de tényleg így volt most , hogy visszagondolook, hogy amelyik anyuka nem érezte azt, hogy igenis jó helyen van a gyerek, és ez a legjobb neki, kételyei voltak, hogy valyon mi lesz, annak sokkal nehezebben szokott be a gyereke.

Danyu!
Akartam már kérdezni, mondtad, hogy Gabó újra cicizett amikor Boró megszületett ez még mindig tart?

Kép
Kép
maryka

Komolyan attól félek, hogy ha elindulok a kisautómat feldőti a szél :? Mikor lesz ennek már vége :evil:

Kép
Kép
maryka

Sziasztok!
Sokat gondolkoztam, hogy leírjam-e a véleményem, a bölcsi dologban.Nem akarok feszültséget kelteni, de egy kicsit zavar ez a "fekete-fehér" hozzáállás, különösen, ha ezzel valakit megbántanak.Panny, Franci, nem gondoljátok, hogy egy kicsit lesarkítottátok ezt a kérdést?Bennetek nincs kétely, határozatlanság, vagy bizonytalanság bizonyos nevelési dolgokkal kapcsolatban?Millió féle anyák vagyunk, millió féle hátérrel, és természetesen egészen más karakterű gyerekekkel.Hogyan lehet ennyira sarkalatosan kijelenteni pl. a bölcsiről, hogy az abszolút rossz, vagy jó dolog?Szerintem pont azért írogatunk ide, mert a legfontosabb dolog az életünkben a gyermekünk(gyermekeink).Odafigyelünk rájuk, és megpróbáljuk nekik a lehető legjobbat, legtöbbet nyújtani.Néha kisérleteznünk kell...Van, hogy sikerünk van valamiben, van hogy kudarcunk.És hát ugye változunk is közben....Én pl. nem tudtam elképzelni, hogy Kristófot bölcsibe viszem csak azért, mert tesója lesz, és úgy kényelmesebb lesz nekem.De most egy napközibe jár hetente két délelőtt, mert úgy éreztem, néha végtelenül unatkozik mellettem, kevés vagyok neki, a közösséget nem mindig tudom biztosítani neki, ami Tuli előtt mindig sikerült.Kristóf nagyon szeret a napközibe járni, attól még marad időnk egymásra, és pl. a hónapok óta húzódó szobatisztaságra szoktatás a hétvégén-úgy tűnik-egyik napról a másikra bekövetkezett.(Ami biztos, hogy a napközinek köszönhető.)DE: Bár nem mondja ugye, néha érzem rajta, hogy azért hiányoztam neki aközben a három óra közben.Akkor ez most jó, vagy rossz dolog????Hát szerintem vegyes.És csak a Jóisten a megmondhatója, hogy gyermekünkben mindeközben miféle lelki folyamatok zajlanak le....Szerintem...

Maryka!
Eldöntötted már, mikor csinálsz tesztet? :wink:

Szombaton volt Tuli keresztelője, megpróbálok feltenni képet.Tündérien viselkedett :lol: Kristóf meg végig a szertartás alatt szórakoztatott minket a "beszólásaival". :lol: :lol:

Kép

Kép
linus

Kép bemerítés

Kép angyalkám:-)

Kép

Kép
linus

Panny,
örülök, hogy megvagy...és jöttél...

Maryka,
Gabi anyatejet ivott pohárból...nem cicizett...és most is iszik, ha kedve tartja :lol: :lol: :lol:

Nos, én gyerekkoromban kijelentettem márpedig bölcsibe akarok menni...2 éves voltam...vittek...imádtam...bátyám 4 évesen üvöltött az ovitól is...mindenki más...nagymama és a nővére is otthon volt, de én ragaszkodtam hozzá...egyszer sem sírtam...soha...csak akkor, ha nem vittek, mert gyalog messze volt és a télen előfordult, hogy a nagy hó miatt otthon kellett maradnom, de nem bírtam volna annyit sétálni...
Minden gyerek más...mi szülők azért vagyunk, hogy teljesítsük álmaikat és vágyaikat...persze a normál keretek között...ők mutatják az utat...mi terelgetünk és javítunk, ha tévútra vergődnek...
Persze ez az én verzióm...

Angyalka?
nem ám halálra dolgozod magad...merre jársz?
danyuci

Sziasztok!

Olvaslak folyamatosan benneteket, és ez a bölcsis téma engem is írásra késztet.
Anno mikor Tücsköm a pocakomban volt, azt mondtam, hogy én soha nem fogom beadni a gyerekemet bölcsibe, és hogy az milyen anya, aki oda járatja a gyerekét... Nagyon elítéltem és megbotránkoztatott a dolog, hogy ha megengedheti magának egy anya, hogy nem kell dolgoznia és otthon tud maradni 3 évig, akkor miért viszi bölcsibe a pici gyerekét??? Aztán Lillus mikor elmúlt 1 éves, és kezdtem azt észrevenni, hogy egyre jobban keresi és szereti a hasonló korú picikék társaságát, és mostmár úgy veszem észre, hogy én egyedül már nem is vagyok elég neki, nem tudom úgy lekötni mint szeretné. Hetente kétszer-háromszor megyünk játszóházba, és órákat töltünk ott, és mindig sírás a vége, ha el kell jönni. Ő nagyon társasági gyerek, és nem hinném, hogy kárára válik, ha ősszel megy bölcsibe.
Szerintem ez teljesen gyerkőc függő, az anyásabb, bújósabb gyerekek nehezebben, vagy egyáltalán nem szeretik/szokják meg, viszont az "önállóbb" csöppségek feltalálják magukat és akár szerethetnek is járni bölcsibe.
Persze lehet hogy majd Lillának sem fog tetszeni a "nélkülemlét", de én is úgy gondolom, hogy ha az ember megpróbálja, azért még nem kell elítélni és rossz véleménnyel lenni róla. Teljesen linussal értek egyet, nyilván mindnyájan a lehető legjobbat akarjuk a gyermekünkek, és egyikünk sem kényelemből teszi ezt vagy azt.

Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Danyuci: együtt írtunk, és milyen egyformán gondolkodunk!!!

Kép
Kép
lillanyuci

Linus,
Tuli hatalmas és gyönyörű...
danyuci

linus: gyönyörű....

maryka: vigyázz a széllel! Itt is még tépázza a fákat!

Mi egyébként jól vagyunk. Elkezdtük a kivizsgálást, apa tegnap volt andrológián :D , este jókat vihogtunk a "megpróbáltatásokon".
Ma megyek délután a dokimhoz, pár eredmény már meg van. Kíváncsi leszek, mit fog mondani.

Várjuk a jobb időt, aztán jön a romeltakarítás a kertben!

Évi

Kép
Kép
lillanyuci

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

kislányunk lesz!!!!!!!!!!!!!!!

Mindjárt vissza olvasok.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Évim,
:lol: :lol: :lol:
Mi már tegnap romeltakarítottunk a kertben...a gyümölcsös érdekes formát mutat :( :cry:
HAjrá kivizsgálás...örülök, hogy jó úton jártok a kistesó felé...
danyuci

Annamari!
Itt is gratula :lol: :lol: Megérem, hogy így örülsz! :wink:

Linus!
Nagyon szép Tuli! Te melyik vagy, aki közel, vagy aki egy kicsit mögötte áll??? Neked is van ikertesód??? :shock:

Lillanyuci!
Jó, hogy már kezdtek valamit, s még az duplán jó, hogy Apa is így áll hozzá! Mielöbbi sikert kívánok!

Danyuci!
Munkában nálatok (sincs) hiány!

Tényleg! Angie - hol vagy??

Maryka!
Azt mondtam, hogy múlt csütörtökön behívatott az igazgatónő?? Az volt a lényeg, hogy miért kézben viszem Marcit, mert így ki kell tépni a kezemből, meg hogy ne sírjak....ma próbáltam odafigyelni :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?