Betti!
Szerintem ha nincs gondod, honnan tudja, hogy hogy mégis valami nem jó, ha nem mondod neki?
Én meghalnék egy dokitól, aki folyamatosan pofázik, hogy mit csináljak és mit ne. Ha valami konkrét kérdésem van, felteszem. Mindig kimerítő választ kapok. Sose hajt el. Lehet, hogy az első babánál vannak kérdései az embernek, de én alapból nem tartozom a paramamik körébe.
Emlékszem, szülés közben leesett a gyerek oxigén szintje. Ő is, meg a szülésznő is pillanatok alatt ugráltak, adtak maszkot. Én kicsit pánikoltam, hogy mi történik, miért nem mondanak semmit.
1 perc múlva már nem volt gond és újra vidáman beszélgettünk. Ott megnyilvánult a profizmusa és ezért nagyon hálás vagyok.
Ha akkor nekiáll magyarázni, hogy kedves anyuka, maradjon higgadt, de a gyerek nyakán van a zsinór, ami elszorult és most fuldoklik a baba, hát tuti sikítani kezdek.
Én eleve utánajárok magamtól a dolgoknak és ha valami nem tiszta, hát kérdezek. És kifejezetten hálás vagyok,hogy nem kell bent ülnöm fölöslegesen.
Egyébként egy vizsgálat úgy kezdődik, hogy megkérdezi, hogy "Hogy vagyunk, minden rendben?" Ha igen, akkor UH, kép. És amikor leülsz az asztalhoz, elmondja, mit írt a kiskönyvbe. Mik a pontos adatok. 100szor UH-zott, mégis mindig szól, hogy "jaj, ez most hideg lesz" meg ilyesmi. Én úgy gondolom, hogy egy probléma mentes terhesség során nem is kell, hogy tovább tartson egy vizsgálat.
Amúgy nekem a védőnő ad beutalót a vizsgálatokra (Hepatitis, Toxo, vérkép, AFP, cukor...stb)
De a doki is mindig megnézi a leleteket. Mivel nincs velük gond, szerintem nincs miről beszélni.
Voltál már szülőszobát nézni? Esetleg említsd meg neki, mert szívesen körbevezet majd!
De ha a Piroska jobban beválik, hát Te tudod. Neked kell biztonságban érezned magad.