Új privát üzeneted érkezett!

Bosek !
Nagyon szép a babakocsitok :)
Márti: jó főzőcskézést :!:
Mni: a kilókról jut ezsembe, nálam plussz 2,5 :oops:
Eszterxx: ha lesz egy kis iidőm , belenézek a linkbe amit betettél, hasznosnak igérkezik :)

Anita
Kép
boszi30

Csajok mielőtt megnézitek, zsepit készítsetek tonnaszám, én nem bírom a bőgést abbahagyni. :oops: Nagyon király!!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Márti! 45

Böbi

Kép

Kép
bosek

Boszi,

Mi anno nézegettünk Pierre Carden babakocsit. Azért nem azt választottuk, mert annak nem lehetett teljesen vízszintesre dönteni a háttámláját, sztem ez egy fontos szempont. Persze azt sem használtuk, amit vettünk..

Más: Hogy lehet vonalzót csinálni? Vmit nagyon elrontottam

arizona

Még mindig itt esz a penész, ha így folytatom holnapi ebéd lesz ebből! :lol: :lol: :lol:

Mni!

Csak annyit akartam kérdezni, hogy merre vagy, mert olyan rég nem voltál itt!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
( tegnapóta) :P :P
Vendég

Bosek!
Az szuper jó ár!!!!! Nagyon tetszik!

arizóna!
Ez már alakul........... :D
Én is ezt csináltam! :D :D :D
A BBC kódot kell csak bemásolni!
Vendég

arizona!
Látom sikerült!
Te nagyon ügyi vagy! :wink: :wink: :wink:

Puszi most már tényleg elmentem! De azért nem kapcsolom ki
a gépet!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Márti!
Valahogy így vagypk én is. Egész nap bekapcsolva a gép és időnként ránézek a hozzászólásaitokhoz. Most éppen porszívózok, és kéát helység után megpihentem, és olvastam, ill. írok. (úgyis másik konektorba kell dugnom a masinát, és ha már kikapcsoltam... :wink: ). De már mostam is, teregettem, és Mommy bébiruha bemutatója láttán kimentem a garázsba a gyerekruhákért. Mivel nem túl rendszerezve raktam őket költözéskor zsákba, így most a 92- es 104-es stb közül kellett kiválogatnom a legkissebbeket (50-68-asig). Megnyugodtam lesz ennek a fiúnak fiúsruhája. Egy Ikeás szatyornyit összeválogattam. Jó is lett tőle a kedvem. :D :D :D

Boszi!
Nekünk az első babakocsink 8 éve Pierre Carden babakocsink volt. Nem szerettem és ki is tört a kereke 4 hónap után.... Megjavították, de féltem mikor járok újra ugyanúgy. Persze azóta lehet, hogy jobb modelleket gyártanak.

Na jó, vár a porszívó...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Arizona: köszi a tanácsot, tényleg nagyon fontos hogy vízszintesig dönthető legyen :!:
Lányok !
Én klinikai eset vagyok :?:
Még nem vettem semmi baba holmit :oops:

Anita
Kép
boszi30

Arizona,
igen, biztos van összefüggés, de nagyon vigyázok, nem eszem össze-vissza mindenféle édességet, nagyon ritkán eszem csokit, sütit pedig még ritkábban. Nagyon igyekszem, de egyre nehezebb megállni, hogy valami finomságot ne egyek. Tegnap vettem almás cerbona müzlit és ananászos joghurtot. Összevágtam egy almát, tettem hozzá pomelót, ráborítottam valamennyi müzlit és annak a tetejére öntöttem a joghurtot. Isteni, próbáljátok ki!!!!!

Bosek,
tök jó a babakocsi, van valami márkája? Hol vettétek?
Köszi előre is!

Ildi

Kép
kikó70

Pumperka : neked is köszi a tanácsot, megjegyzem :D

Anita
Kép
boszi30

Most jöttem meg a Jánosból, a fiam szeme frankó, még 1 hétig kell kenni, aztán gyerekszemészetre elvinni, mert lehet, a sok gyulladástól károsodott a látása. De ez csak olyan jobb félni, mint megijedni. Legalábbis remélem.

Az AFP eredményért is beugrottam: 1,1 lett. Érdekes, Milánnal 2,7 volt. Volt ott jópár nagypocis kismami, beszélgettem is az egyikkel, már 37 hetes volt. Úgy irigyeltem!!!

Nagy sietségemben otthagytam a táskámat a szemészeten, persze Budakeszi táblánál vettem észre, így go back. De még megvolt szerencsére, addig fogytam 1 kg-ot idegességemben.

Patrícia: bocsi, de jót nevettem a storydon :oops: mármint a történet gáz, csak olyan humorosan írtad le 8) Én a vasúti várókban, meg a régi vonatokon szoktam ezt átélni. Az a durva, hogy már az IC-én is vannak ilyen "hívj fel, mert b@szni akarok" feliratok :roll:

Beuska: majd ha tudsz, azért gyere gyakrabban! Remélem, nincs nagy baj! Ari vagy, hogy gondolsz ránk én is szoktam rád :wink:

mzx: Jól kifogtam, tudom.....de az ex szereti a gyereket (kicsit érdekesen....), meg Milán is nagyon szereti őt. Majd ha nagy lesz, úgyis rájön, hogy milyen ember.

Csajok, nekünk Pierre Cardin volt Milánnál, nem volt drága (asszem 30ezer), szép is, jó is, csak baromi nehéz! Buszra tuti nem tudod fel-le emelni! Meg nyikorgott a kereke :shock: az autószerelő exapós olajozgatta, akkor jó volt :D

Majd később jobban visszaolvasok, mert nem akarok kihagyni senkit!!!
Vendég

Pumperka!

Te nagyon ügyi vagy!! Takarítás meg minden, én azt sem tudom, hova kapjak!!!!!
De,... jó nektek is van akkor már egy pár cuccotok! :P

Boszi!

Ne aggódj! Én is még csak egy overállt vettem! Mást nem,
mert nem tudom, milyen színt vegyek!!!!!!!!!!!!!! :cry: :D

Kikó70!
És jó az a valami?????????? :lol: :lol: :lol:

Na jól van megint kinézek, mert szerintem ezerrel zubog
a marhalevesem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
Vendég

Márti,
nagyon, kostold meg! Ha szereted a müzlit a joghurtot és a gyümölcsöt, akkor biztos így együtt is nagyon fog ízleni!

Ildi

Kép
kikó70

Ok Ildi!
Ki fogom próbálni! :D :D :D

Jim!

Biztosan rendben lesz minden Milánnal! Örülök, hogy jól vagytok!
Ja és az AFP-d-nek + kiváltképp!!!!!!!!!!!!!! :D :lol: :D :lol:
Az nagyon szupi jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

márti77: küldj egy kis marhahúslevest :D Én tökfőzeléket főztem :D Olyan furi, mindig is utáltam a tököt, és amikor Milánnal voltam terhes, azt kívántam. És most is! Ki érti ezt???

Kikó: költözés...ne is mondd! Mi már másfél hónapja költöztünk ide, de még mindig nincs rend! Jövő hét keddre jön meg a szobabútor, a konyha meg ki tudja mikor lesz kész. Rezsón főzök, pedig van frankó Bosch tűzhelyem, de be kell építeni...Függönyök sincsenek. Mondjuk már vettem, csak Anyucimnál vannak, mert megvarrta nekem. Csak hogy kerül még Budakeszire, azt nem tudom....Majd ha minden kész lesz, rakok fel képeket!!!

Pumperka: már csak az hiányzott, hogy a fejetek is be legyen samponozva:)))))))), Én már jártam úgy, hogy közben ment el a víz! Nestlé Aquarel csodákra képes:))))))))). (amúgy tényleg tök jó lágy lett tőle a hajam :shock: )

Nem tudom mi van velem, nem kívánom mostanában annyira a csokit. Lehet, babuci is úgy gondolja, anyuci már eleget hízott. 8)
Vendég

márti77: köszike, úgy legyen!!! És EDDA művek MISKOLC!!!!!! Oh, yeah :wink: Na lépek most már tényleg
Vendég

Jim!
Küldöm, ha te is egy kis tökfőzeléket!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Egyébként nekem is van egy csomó olyan kaja, amit nem szerettem
soha, most meg a kedvencem! :roll:
Hát ez már csak ilyen!!!! :P :P :P :P

Pumperka!
Nagyon tiszta lesz már az a szoba! Nem égett még le a porszívó???????????????? :lol: :lol:
Vendég

Kikó!!
A márkája Symbaba asszem, most nincs itt, nem tudom megnézni, de a Bergon márkájú is ugyanolyan, csak drágább talán, nem tudom. Valahol azt olvastam, hogy ez a Bergonnak a koppintása. Nem tudom, mert olyan még nem láttam élőben, csak ilyet. Mi Esztergomban vettük, de Pesten is láttam sok helyen. Ja és azt elfelejtettem, hogy vízszintesig dönthető, és 6 fokozata van fölfelé. A kereke nagyon könnyen levehető és nem bolygós, mert a mi kátyús utcáinkra az nem jó. Lap alakúra csukható.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Nálunk sárgaborsófőzi van, de nem merem bevállalni, epés vagyok, ritkán eszem felfújósat. Helyette rágerjedtem a vajas kenyérre, meg vettem magamnak karamellás Danettet. Megyek is. :) Most különben diétázom ma, mert tegnap este sikeresen bevettem a vasat teával, és hát megvolt ma a hatása 4x. :oops: De azért reggelire egy Marsot bevertem, csak hogy a kalória meglegyen :D :D :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Jim : örülök hogy Milánnal minden okés :D
Grat az AFP eredményedhez is :D
Köszi a babakocsi "mércét" is :D
Márti: összeszaladt a nyál a számban, most szívesen megennék egy jó tányér leveskét :D
Ehelyett vár rám a krumplifőzelékem :wink:

Anita
Kép
boszi30

Márti!

Jelentem mind a 80 nm kész, csak még sogórnőmmel beszéltem telefonon, aki most megy rutin vizsgára, hát és még nem megy neki egy két feladat jól. Szerintem senki9 nem megy úgy rutinra, hogy tökéletesen tud vezetni, de erről nem nagyon tudtam meggyőzni. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Bosek, köszi! Jó is, hogy mondtad a bolygó kereket, mert nekünk is nagyon kell figyelni erre is, a mi utcánk is tragédia, földút kövekkel, kaviccsal leszórva, kátyu hegyén hátán. Most eső után még sz..abb.

Jim, függöny sajna nekünk sincs még felrakva. Az új karnisokat a hétvégén vagy jövő héten vesszük meg, és hogy mikor kerül fel... talán a négynapos ünnep alatt. Sötétítőm van, de másik függöny még nincs. Konyhabútor..., az még a jövő zenéje. Azt sem tudom egyelőre, hogy miből fogunk csináltatni. Na nem is folytatom, panaszkodni semmiképpen nem akarok, mert nagyon boldog vagyok, hogy végre a saját házunkban lakunk. Majd úgyis minden kialakul, mire megérkezik Zalán, talán már nagyjából rendben leszünk!!!

Ildi

Kép
kikó70

Még mindig itt. Én nem vagyok parázós, de most az lettem. Most olvastam, hogy a normális AFP 0,7-2,5 között van. Milánnál is beparáztattak (2,7), de nem lett baja. OK, hogy az 1,1 normálérték, de akkor sem értem. Azért mert most dagadtabb vagyok és kg-tól is függ? (akkor 50 kg voltam, most 11-gyel több) És mi van akkor, ha 20. héten orrcsontmérésnél kiderül a Down gyanú? Most komolyan kérdezem?!!! Tudom, hogy szörnyen hangzik, de lehet arról dönteni, hogy nem hordok ki beteg gyereket? HELP!
Vendég

a down kór gyanú már ebből kiderült volna Jim, ha alacsony az afp-d, de a tiéd tökéletes.
nekem azt mondták, hogy a 12 heti ultrahangon nézik már az orrcsontot, hogy van-e mert ha nincs akkor down gyanús, mert nekik később fejlődik ki. szóval már akkor látták volna ha gáz van. nem kell aggódni

babakocsi ügyben - hány kg számít nehéznek? amit én vettem az 11 kg asszem. még meg tudtam emelni, de gyerekkel? hm. mondjuk csak 8 lépcsőnk van de azért...

KépKép
judit18

Remélem, senkit nem rémísztettem meg, csak most valahogy ezen aggódom.

bosek, boszi: úgy látszik, ez egy főzelékes nap :D Ja, még azt felejtettem el írni a Pierre-rel kapcs, hogy akkor Skoda Oktaviank volt, annak befért a csomagtartójába, de aztán az ex vett egy új Renault Megane-t, no, abba nem fért be :shock:

Kikó: nincs is jobb annál, mint sajátba költözni! Én is csak ennek örülök, és olyan jó bele bármit venni, mert tudom, a sajátunk! Akkor leszek a legboldogobb, ha a hitel is ki lesz fizetve. De gáz, addigra akár nagymami is lehetek :shock: :D

ui: szerintetek az baj, ha én nem szedek semmit? Mármint Elevitet szedtem nagyon az elején, de amikor hánytam, akkor leraktam. Aztán pár napig ittam Hipp Natal-t, attól meg zabáltam. (tuti, emiatt híztam ennyit). Most hogy nem szedek semmit, tartom a súlyom, WC is OK. A doki előtt sunyítok, mert mindig mondja hogy szedjem az Elevitet. :roll:
Vendég

Judit, legyen igazad, kicsit most lenyugodtam.Csak nekem 12 hetesen uh szerint 14 voltam, és az uh-os doki azt mondta, nincs mit nézni. Bezzeg azt meg mondta, hogy fiú, amit mai napig nem értek. (akkor alakulnak ki az ivarszervek, a puncika is olyan, mint a kukika) Na mind1.
Asszem a Pierre 15 kg-os volt, Milán 1 hetesen 4 kg, szóval nekem nem sikerült felrakni a buszra. Pláne császárral nem is emelgethettem sokáig.
Vendég

Jim, orrcsontot elméletileg a 13. hetin néznek, csak nagyon profi helyeken pillanatanak rá később is. A kilótól is függ az AFP, nekem is több volt Eriknél, mint most. Ha Down-kór gyanú merül fel, akkor a magzatvíz-mintavétel után dönthet úgy az anya, hogy nem hordja ki, de ha jól emlékszem, akkor erre van vmi időkorlát, mondjuk 25. hét vége.

Kép

Kép
mzx

Jim!!! Szerintem sem kell szedni semmi, én csak vasat szedek, de a terhességtől függetlenül is vashiányos vérszegénységem van, előtte is szedtem, csak most kettesével kell. Gravidát ettem egy dobozzal az elején, de csak azért mert nagyon nem volt étvágyam és fogytam 4 kilót. Aztán mikor megemlítettem a dokinéninek meg a védőnő is ott volt, mindketten lebeszéltek róla, mert szerintük felfújja a babákat és miután kijönnek fogyni kezdenek, az anyukák meg bepánikolnak. Ja és a munkatársam, aki főnővér nálunk, a terhessége alatt végig szedte és 4,5 kilós gyereket szült és NEM CSÁSZÁROZTÁK MEG!!! :shock: Úgyhogy én nem vettem többet. Most kaptam anyukámtól multivitamint, de csak azért veszem be mert takonykóros vagyok. Különben én mindegyik vitamintól hízok, ami egyáltalán nem hiányzik, igencsak vágósúlyban vagyok :D
De mindenki maga dönti el. Aki normálisan étkezik, az beviszi a szükséges vitamint.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Jim!

Minden rendben az Afp értékeddel. Nem lesz semmi gond. Nekem az orcsontot egyszer se említették, csak a nyakiredőt nézték a 13. héten. És én se szedek már semmi vitamint. MgB6 van itthon, ha estleg görcsölnék, akkor biztos szedném egy pár napig.

Főzelékes nap van tényleg: nállunk kelkáposzta főzelék készül vacsira. Szinte az egyetlen amit szeretnek a gyerekek (plusz sárgaborsó meg a spenót, másból egy kanállal se).

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

mzx: köszi. Jövő héten úgyis megyek dokihoz, utána meg genetikaira, majd utána mégnyugodtabb lehetek. remélem 8)

bosek: akkor nekem se legyen lelkiismeretfurdalásom? Ezt jó hallani. Mert én Milánnal 4 hóig nem szedtem semmit, hánytam nagyon, aztán meg 2 pofára: Elevit, vas, Mg, Ca. Aztán 38. héten császárral 3670 g, 50 cm. Ehhez képest, úgy 3 hónapos koráig rendesen hízott, aztán a mai napig a normál érték alsó határán van a testtömege. 3 évesen 12 kg volt, 100 cm. (a magasság meg a normál érték felső határa) Az van, hogy 1 éves korára meg kellett volna háromszorozni a súlyát, de épp hogy megkétszerezte.

Most próbálok minél több gyümit, zöldséget enni, emiatt sem akarok visszatérni az Elevitre.
Vendég

Jim : ne parázz, szerintem is tuti jó az értéked és ha van valami genetikai probléma a 19 hetesen megmondják . Nem lesz :!: :!:

Én Gravidát szedtem, mert a dokim azt javasolta a jód tartalom miatt, de már nem szedem, mert sokan mondták, hogy ha végig szeded a vitamint, nagy lesz a gyerek :?

Anita
Kép
boszi30

pumperka: köszi neked is! Én a kelkáposztát is imádom! Az én fiam semmi ilyet nem eszik meg, egyedül a lencsét :shock: Csak fasírtot evett kenyérrel ebédre :roll:

Egyszer hallottam, hogy az AFP értékből lehet következtetni a baba nemére. Amúgy tuti hülyeség, de most itt nagy parámban találtam vmit:

Kérdés:
Kérdésem lehet, hogy butaság, de hallottam valahol. Az AFP értékéből tényleg lehet következtetni a születendő baba nemére? Az állítás szerint ha a normál tartomány alsó értékéhez áll közelebb a mért érték, akkor kislány, ha a felsőhöz akkor kisfiú lesz. Ez orvosilag mennyiben alátámasztott? Vagy csak kósza mende-monda?

Válasz:
Ez valóban nem tűnik túl tudományos megállapításnak. Legjobb tudomásom szerint az AFP értékéből abszolút nem lehet következtetni a baba nemére. Illetve meg lehet próbálni, csak nem biztos, hogy találunk. Az ultrahang vizsgálat ez ügyben biztosabb eredményt ad.
Dr. Ács Nándor
2004.03.26
Vendég

Jaj, Jim !

Még azt szerettem volna mondani hogy nekem 0,93 volt és azt mondta a doki, hogy tökéletes (mondjuk 16 hetet még nem töltöttem be, amiatt is lehetett), de a TE 1,1-es értéked, szerintem tuti okés :P

Anita
Kép
boszi30

boszi: köszi neked is.

AFP-->fiú-lány? Mit szóltok? Nekem végülis elsőre bejött, mert Milánnál magas volt :wink: Akkor most lányom lesz, juhéj.
Vendég

AFP--> fiú-lány

Nekem is bejött :oops:
Azért messzemenő következtetést ne vonjunk le :D

Anita
Kép
boszi30

Tényleg mni, írd be a táblázata, kinek mekkora az AFP-je, és akkor egyeztetjük a várt nemeket!!!
Vendég

Jim, szerintem sem baj, hogy nem szedsz vitaminokat, ha jól eszel (gyümi, zöldség), akkor nincs baj. Viszont most mondta a dokim, hogy a babóknak ilyenkor már komoly csontjaik vannak, úgyhogy napi háromszor kell vasat szednem és naponta egy kálcium pezsgőtablettát meginnom. Egyébként, én egy szem vitamint sem szedtem be, amikor megláttam, hogy mekkora az elevit, meg sem próbálkoztam vele. Viszont folsavat azt minden nap egyet beszedtem, de már azt sem kell.

Ildi

Kép
kikó70

Hát lányok ma tényleg fözelékes nap van!!!! Én is tökfözeléket főztem! :lol: :lol: :lol: :lol:

Multivitamin: Én az első 12 hétben szedtem csak folsav és b vitamin készitményt! Azt mondta a védőnő, hogy a folsav a legfontosabb és hogy az Elevittől meg a Geravidától lehet hízni, ugyhogy azonnal letettem róla, és elkezdtem sok gyümit és zöldséget enni a vitamin miatt! Azóta sem szedek semmit, meg nekem is mondták, hogy nagyon megnőhet a baba tőle! :?

Jim: Tényleg ne parázz, nincs semi gond!!!!!! :wink: :wink:

Pati: Nagyon jó volt a tegnapi sztori, öszintén mondom, nekem is mosolyt csalt az arcomra, a férjem nem tudta min mosolygok!!! :D :D :D :D :D

Bosek: Nagyon jó a kocsi, én is valami hasonlót néztem ki a Brendonba, a márkáját nem tudom! És tényleg szupik a gyüjteményeid, ezen felindulva én is újra átválogattam a kapott dolgokat, és gyönyörködtem bennük!!!! :wink: :wink:
Vendég

Nekem is a lányomnál volt a legalacsonyabb az afp-m. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Babakocsi: nekem Peg Perego Veneziám van, csak két funkciós, de szerintem jobb a külön autósülés. A Venezia szerintem szuper, mindent tud, ami csak kellhet (vízszintesig dönthető, 10 kiló, lapra könnyen összecsukható, utána megáll önmagában, két irányból tolható, egy kézzel is lehet irányítni, könnyű tolni és kanyarodni vele, minden kereke bolygósítható, szélesebb az átlagos kocsiknál, strapabíró, van hozzá olyan kiegészítő, amivel fekvő kocsi helyzetben teljesen be lehet burkolni a fejrész kivételével), de nagyon göröngyös terepre nem jó, oda jóóóó nagy kerekűt érdemes venni.

Kép

Kép
mzx

Vitamin: én szedek Elevitet, Magne B6-ot, és Calcium-C pzsgőtablettát. Ez utóbbi kettőt a keményedés, és az éjszakai lábgörcsök ellen. A vassal vigyázzatok, mert túl lehet adagolni. Az első terhességnél úgy jártam, hogy már napi 3 vasat szedettek velem, mert alacsony volt a hemoglobin a vérképemben. Ez egyre rosszabb lett, ellenben olyan szorulásom volt, hogy... :roll: Aztán egy alaposabb vérképnél kiderült, hogy a vasszintem az egekben van, csak nem hasznosul, úgyhogy teljesen le is állítottak a vasról.

Az előző topikomban csináltunk ilyen vitaminszedős körképet, amiből az derült ki, hogy semmilyen összefüggés nincs a baba súlya, és a mami vitaminszedése között. Én pl. végig szedtem egy csomófélét, híztam kb. 15 kilót, Erik meg alulról súrolta a 3 kilót születéskor. Volt olyan, aki meg semmit nem szedett, és mégis 4,5 kilós lett a baba. Inkább az derült ki, hogy a második-harmadik gyerekek nagyobb súllyal születtek, mint az első babák.

Kép

Kép
mzx

még lehet, hogy mi bizonyítjuk, hogy van jelentősége az afpnek :)
nekem is alacsony és nekem is lány egyébként

ó szóval az elevit a bűnös a kilóimért! világos :)
na igen, én is hallottam, hogy étvágyat csinál, ezért már 2-3 naponta szedem csak

mi ilyen babakocsit vettünk. ez jó nagy, fújható kerekű hátul, elöl meg bolygó. először mindenki dícsérte, megvettük, azóta már hallottam rosszat is róla. de hát ez van, majd gondolom úgyis gyakorlatban derül ki, hogy nekem bejön-e Kép

KépKép
judit18

Sziasztok Lányok!
Nálam is gyanús ez az AFP-kontra-nem dolog. Kislányomnál jóval alacsonyabb volt, most meg ugye a para 3,1-emmel kisfiút várok. Remélem igazi legény és csak ezért ilyen magas!!!! A remény hal meg utoljára.
Egyébként az orrcsontot a gen.uh-n (18-20.hét) nézik. A 12. hetesen csak a nyakiredőt. Legalábbis nekem ezt mondta az uhsdoki. Valamint azt, hogy ha nagy a gáz (de miért is lenne????), akkor a 24. hétig lehet beavatkozni. De ezt a témát inkább hanyagoljuk. Egészszéges, gyönyörű babákat várunk mindannyian.
Eleveitet én a kislánnyal csak 3 hónapig szedtem (doki szerint nem jó tovább, felesleges) és így is 4,65 kg lett. Most is ugyanígy szedtem.
Van egy S.O.S. kérdésem. Nektek nem okoz gondot a vas??? Mármint wc-problémát. Néha attól tartok, hogy bélcsavarodást kapok, mert sokszor halogatom inkább, minthogy félórát erőlködjek :oops: Az a babának is árthat, félek tőle. Nincs valami jó praktikátok. Most olvastam, hogy lenmagot kellene enni, de nem vagyok én madár!!! :evil:

Livi
Kép
Kép
lusie

Mzx! Ne ilyesztgess. Én is hallottam, hogy a 2.babák, na meg a fiúk is nagyobbak, mint az 1., ill. a lányok! MI LESZ VELEM??? 5 kg fölött nem engedik simán születni!

Livi
Kép
Kép
lusie

Az 1,54-es afp akkor a magasabb vagy az alacsonyabb értékhez van közel? Másodjára talán egy picivel jobban szeretnék egy kis pöcsöst :lol: Persze a lányt is hazahozzuk a kórházból :lol:

Kikó,
Tök jó, hogy meg tudod állni, hogy kevés édességet egyél, ügyi vagy. Én még mindig sokszor elcsábulok...

Judit,
az számít nehéznek, amit nem bírsz el :D Most komolyan, ha nem kell sokat cipelni a kocsit, akkor nem vészes. Amikor még használtunk kocsit levittem először azt, majd a gyereket, visszafelé fordítva. Vannak már 4-5 kilós kocsik is horroráron.

Jim,
Én 12 hétig elveitet szedtem, most már csak heti 1x. Doki javaslatára magneB6, vas, kalcium. Ha változatosan eszel, akkor megkap mindent a baba.
Én is úgy tudom, hogy a 12 hetes uh-n már látszik a nyakiredőből + az orrcsont hiányából, ha down kór gyanús a baba. Ha ez rendben volt, sztem ne aggódj.

arizona

nekem 0.65 volt az AFP-m és minden UH-n azt mondták, fiam lesz...

Jim, ne aggódj, te is látod, hogy a normális tartományban vagy... amúgy én nagy parámban már azt is megtudtam, hogy a betöltött 24. hétig lehet elvetetni, ha bármi orvosi indok vagy genetikai probléma adódna... de ez nem téma!

Valaki írta, hogy kóros-e, hogy még nem vásárol: szerintem nem, én, a fő-parakirálynő , semmit nem merek venni egyelőre, hisz még nem lenne koraszülött sem... de hagyjuk ezt a témát, nehogy megint szörnyű nap legyen, nézzétek inkább az online szülésakadémiát, tök édes dolgok vannak benne!

Ja, és én sem szedek vitamint, az első 3 hónapban szedtem az Elevitet, aztán elegem lett a hízásból... mit ne mondjak, meg nem állt, de lassult... úgy gondolom én is, hogy egészséges táplálkozással mindent meg kell, hogy kapjon a baba :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Lívi!!
Tuti tipp: vedd be a vasat tejjel vagy teával, másnapra tuti kaki!! :D Igaz ezektől nem szívódik fel rendesen, de szerintem egy napot a héten igazán kibír. Nekem még jó a zabpehely tejjel, vagy a majonézes tojásrántotta! Na az az igazi!!! De a banán mogyorókrémmel se kutya. De a két utóbbi rendes csikarást is okoz, ezért csak végső esetben ajánlom!! :wink:
AFP-m 0.79 lett és kislány lesz, na?? :?: Beleillik!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

hű, Eszter tök jó a szülésfelkészítős link amit találtál.
ezért hazaviszem a laptopom hétvégére és végignézem...
mondjuk megnéztem a fürdetést és rögtön beijedtem, hogy majd nekem is lesz otthon egy ilyen kis törékeny emberke akit majd meg kell fürdetnem ! kicsit még ijesztő a gondolat.

KépKép
judit18

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?