Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt :)

Humanka!
Alvási probléma: hát néha-néha nálam is előfordúl, de inkább az első 3 hónapra volt jellemző.
Az aggodalom miatt volt nálam. Lehet, hogy esetleg nálad is ??Nyugodj meg, ha érzed a picid mocorgásait, akkor sokkal-sokkal nyugodtabban fogsz aludni. Hidd el. Addig is kitartás! Gondolom, hogy napközben elég nehéz lehet, a nem átaludt órák hiányoznak.
Szegényke. Ráadásul még dolgozol is, nincs az, hogy napközben szunyókálsz egy picit.
Meddig tervezed a munkát?

Védőnő: tegnap mondtam már, hogy nekem is mennem kellene, ezért jövőhéten felkeresem mert a 12. héten voltam nála, már 6 hete nem látott.
Igen szoktak várandós mamikhoz is kijönni, mártha az idejük engedi...igen azért, hogy "leltározzanak". Környezettanulmányozás céljából, hogy hova születik meg a baba.. ez a dolguk, bár én is hülyeségnek tartom, ha ilyen korán zaklatnak ezzel.. :?

légzésfigyelő: gondoltam én is, hogy mindenképp veszünk egyet üzletben. Semmiképp nem használtat. Amúgy halkan megjegyzem, a fiaimnál anno még nem is nagyon létezett ilyen vagyis a kereskedelemben nem lehetett kapni. Úgy lehetett a kórházaktól bérbe venni...
Deeee haladni kell a korral, és azóta, hogy a fiúk felnőttek, bizony én is "korosodtam" és félősebb, aggodalmaskodóbb lettem :oops: :shock: Ráadásul úgy tervezzük, hogy nem a mi hálószobánkban lesz a pici, hanem külön szobát kap, bár kicsi a két szoba közti távolság, de márcsak ezért is szavaztam én is a légzésfigyelőre.

Kistigrincs: jó móka az a szívhang hallgatás..főleg, hogy olyan nagyon nehéz vele megtalálni a pici szívhangját... a dokim kedden ultrahang előtt vizsgált, és kereste vele a szívhangot.. pontosabban az asszisztens.. hát nem túlzok vagy 10-15 perc kellett, hogy megtalálja..bizony beparáztam volna, ha nem érezném már a pici mozgását, mert olyan nagyon nehezen találták meg a kis drágaságot. :) Kérdeztem is, hogy mennyibe kerül az a kis "kütyü"?? :lol: Mire a dokim: - több százezer forint.... ja.. én meg csak néztem, hogy akkor miért nem olyan profi a kütyüke :lol: meglátod neked is jobb lesz, ha rúg-kapál és akkor feleslegesnek is fogod venni a szívhang vizsgálatot. Mert úgyis fogod tudni, hogy minden rendben vele!!! 16. hétben vagy, nemsokára érzed meglátod :lol:
Holnap akkor mész ultrahangra? Várok majd képeket!!!

szeder74

kobak!
hogyhogy mész aminora? valamiről lemaradtam? vagy Te így vagy nyugodt??

szeder74

Sziasztok!

Most olvastam vissza,de nem jegyzeteltem, sajnos! :(

Szóval mostmár talán le merem írni, hogy Vuk talán távozott örökre az életemből... :D :D :lol: :lol:
Már 10 napja nem látogat. Így is 17+1-ig volt :( :shock:
Elég volt ennyi belőle.

Én légzésfigylőt nem tervezek venni,mert nagyon éber alvó vagyok alapból...Azért az újraélesztős dologra rá fogok kérdezni a gyerekorvosnál anno. Az fontos!!!

Anyooka!
Köszi a listát. Épp nézem az anyáklapjába, baba magazinba, meg a Brendon nagykatalógusban is van hasonló lista. Van amelyik ennél részletesebb pl. kis zokni,kocsi cipő, kesztyű (ha karmolná magát),de a tied is nagyon jó. Én még csak gyüjtöm az infókat , nyárnál ellőbb nem-igen vásárolunk. Van már egy elfordulás gátló párnánk,ezt kaptuk és praktikusnak tűnik.

A védőnő még nem volt nálam sem,de ha meg van az AFP eredmény akkor tán kihozza házhoz. Majd meglátjuk.

A hasam az éjjel is húzódott pedig most vettem be MAgne B6-ot este. Azért nem olyan szörnyű,csak kellemetlen egy kicsit. DE hát nő végre a pocim... :lol: :D

Szép napot!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

A.m.!
Nagyon örülök hogy vuk végleg eltávozott Tőled! :D Szenvedtél már tőle eleget.

Humanka!
Én borzasztóan jó alvó vagyok. Mint akit fejbevágtak úgy tudok aludni. Most viszont 2-3 x felébredek éjszaka pisilni és inni (inni csak azért, hogy legközelebb is fel tudjak kelni pisilni :) ). De olyan is előfordult mint amit Te mondasz. Felébredek és 1-1,5 órán keresztül nem tudok visszaaludni. Csak pörög az agyam és nem tudom leállítani. De hogy ez ellen mit lehet tenni, azt én sem tudom. Szerencsére nem olyan sűrű ez nálam.

Este negyed 6-ra megyek a dokibácsimhoz. Drukkoljatok, hátha megtudom végre, ki is lakik odabent. Már nagyon várom! Csak kicsit tartok tőle, hogy ha nem látjuk, akkor nagyon csalódott leszek. Túlságosan rákészültem. :lol:

Kép
Kép
konan

sziasztok Csajok!
Nagyon boldog vagyok, képzeljétek hajnalban felébresztett a pici. Először éreztem, hogy megmozdult... De pont hajnalban?
És ez nem egy picike rugás vagy mocorgás, vagy csiklandozás volt. Erőteljesen mozgolódott (talán meg is fordult???), az egész hasam behullámzott tőle.
Nagyon örülök, így legalább tudom, hogy minden rendben van vele. Mert már nagyon paráztam.
Este TV-zés közben is figyelgettem, nógattam, hogy adjon már jelt magáról, de semmi. Még egy zeneszámot is lejátszottam neki a telefonomról. De hajnalban jelzett!
Hétfőre kérek drukkokat, megyek UH-ra és megkapom az előző véreredményeimet is.
Rakok majd fel képet!

Légzésfigyelő ügyben köszönöm mindenkinek a véleményét: én is mindenképpen szeretnék venni, de akkor ezek szerint inkább újban gondolkodjak. Jó!

A.m: örülök, hogy már nem látogat a róka-koma. Úgy hallotam/olvastam, hogy a baba első mozgása után (mármint amikor először érzed) elmúlnak az ilyen jellegű bajok. És mondtad is, hogy pár napja érzed (vagy már egy hete is van), hogy mozog. Ezek szerint igaz amit írtak erről.
Vendég

Én eddig jól aludtam, de ma hajnalban, mikor felébresztett a babám, az Istennek sem tudtam visszaaludni sajnos, csak órák múlva. Én is dolgozom még, úgyhogy remélem ez nem lesz rendszeres, mert így nem fog menni a munka sokáig.
Vendég

Szeder: nem maradtál le semmiről, ha csak arról nem amikor írtam, hogy bizony én 70-es vagyok.Hát ezért megyek amniora.

Légzésfigyelővel még mi sem tudjuk hogy állunk, bár úgy sejtem lesz.Mi sem tervezünk csak nyáron vásárolgatni, addig még kiderül, a bébiőrt viszont szinte bizti beszerezzük.Mi is készülünk az udvari alvásra, plusz két szintes a ház, így szerintem tényleg szükség lesz rá.

Kép
kobak

Egy kis info a homeopátiás szerekről nekünk:
http://www.homeopathya.hu/

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Monee: Igen, én is a neten nézek inkább utána.

Egyébként szerintem tegnap megmozdult :) Alig várom, hogy újra érezzem. :)

Légzésfigyelő: nem tudom lesz-e. Ha lesz, akkor unokatesóméktól kapunk kölcsön, így ingyen lesz, és még garanciális is lesz pár hónapig, mert kb 9 hónapos lesz (ők csak féléves korig akarják ahsználni).

Szeder: megyek holnap :D Viszont rögtön utána megyünk vidékre, bejelentkezni majd megpróbálok laptopról, képet meg vasárnap este hozok. Annyira várom már :D

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Olyan sokat írtatok már megint, hogy most nem nagyon írnék név szerint senkinek.

Légzésfigyelő:
nekünk volt a fiamnál, használtuk is kb. 8 hónapos koráig, főleg mivel a fiúbabák veszélyeztetettebbek, és még ráadásul hason is aludt. Utána már csak a bébiőr részét, de azt még jó sokáig, mert mi is kertes házban lakunk, és ha kimentem az udvarra amikor ő aludt, vittem magammal a vevő részét. Szóval ha valaki parázósabb anyuka - mint pl. én - akkor tuti jól jön egy ilyen kütyü. Persze lehet bérelni is, de mi kiszámoltuk, hogy néhány hónap alatt kifizetheti bérleti díjra az ember az árát. Főleg ha valaki több gyerkőcöt tervez, szerintem megéri megvenni egyet.

Alvás:
én sem alszok túl jól újabban, pedig amúgy egy mormota vagyok :D Ja, és még hülyeségeket is álmodok.

Mozgás:
még nem érzem, illetve néha van olyan érzésem, hogy mozog a babó, de legtöbbször szerintem a beleim játszadoznak velem. Pedig már annyira várom, hogy érezzem, mert folyton parázok, hogy jól van-e. Én csak jövő héten megyek még AFP-re, meg dokihoz, és még három hét a következő UH-ig. Hogy bírom ki addig???!!! :shock:

Kép
nostawen

Nostawen!
No para! Én is csak most a 18. hét végén éreztem meg, hogy mozog.
Próbáld ki Te is, hogy zenélsz neki valami kellemes muzsikát, hátha reagál rá.
Vendég

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy idepofátlankodok :oops: ha esetleg valakit érdekel van egy Avent kézi mellszivóm, 4 db tárolódobozzal,tetővel, teljes felszereléssel, 3 db játszócumival, 2 nagy cumisüveggel (még sterilizálva sem volt), 5 db 1-es, 2 db 2-es cumival. A cumik és a játszócumi 1X volt sterilizálva, a mellszivót kb 5X használtam. Ha esetleg érdekel valakit külön-külön is odaadom, az árát privibe megbeszéljük.
Örömteli babavárást, könnyü szülést és sok tejet kivánok mindenkinek!

drumka

Sziasztok!

Képzeljétek, egy kolléganőm ma reggel volt uh.- és végre volt szívdobogás!! :D A Novemberi babásokhoz fog csatlakozni.
Nagyon drukkoltam neki, mert dec.-ben volt egy missed. ab.-ja. (üres petezsák volt csak )
Szóval most nálunk a női dolgozók 20%-a babás a cégnél!! :lol: :lol:

Látom hosszas csevegés folyik a légzés figyelő venni-nem venni témáról.
Aki szekptikus a kütyüvel, annak ajánlom, hogy lehet ilyet bérelni ( Angelcare ) . Ha elromlik, vagy rájössz, hogy hülyeség 1 hónap után, akkor simán visszaviszed.
én a neten találtam a bérlést, mérleggel együtt. :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Benneteket is:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Sziasztok!
Mi megvettük anno az Angelcare légzésfigyelőt Heninek.20 ezer körül van de megéri szerintem. Mostmár nagy ágyban alszik de másfél éves koráig használtam a kiságyában...engem hihetetlenül megnyugtatott. 2x jelzett a 18 hó alatt...mikor az elem merült. De semmi téves beriasztás nem volt.
Honey
viszont 2 ismerősöm is bérelte mindkettő pár hét után visszadta a sok téves beriasztás miatt!!
Konan
Tényleg csini vagy!

Nekem sincs most semmi visszajelzésem a piciről. Már tök jól vagyok,semmi rosszullét...rengeteg energiám van...viszont még nem érzem,hogy mocorogna....
De a héten 2 családtag is felkiálltott( egy hete nem láttak...),hogy "tejóég,mekkorát nőtt a hasam"!!!! Szóval akkor gondolom minden rendben és szépen fejlődik a kisdrágám... :wink:
holka

Sziasztok!

Megjöttem a m.diagnosztikai központból, mostmár tényleg rendben a lelkem. Minden rendben a kicsikémmel. Legközelebb 5 hét múlva kell mennem ultrahangra. Kedden voltam a kórházban is genetikai ultrahangon, azóta is nőtt a drágaságom. Becsült súlya 260 gr. Ez már "súly" a javából :)
Teszek képet is.

Honey!
Tapasztalatom: tényleg ajánlom a Timmermannt :) szimpi, és tényleg megnézte a babát.

Konan!
Gyere és mesélj, ki lapul a pociban? Mi volt a dokinál??

Eszike!
Gratulálok a mocorgáshoz!

szeder74

Kép "...már megint kíváncsi rám az anyukám...hát azért is elbújok előle... :) "

szeder74

Eszike!
Te is zenét játszol a babádnak?
Én is :)
Én Beethovent.. a kedvencem. Zeneiskolába jártam talán onnan a komolyzene iránti szeretetem.
Én úgy csinálom, hogy minden este, amikor lefekszem zenét hallgattatok a picimmel,mindig ugyanazokat a zeneszámokat játszom le neki, és szeretném, ha azokra a zenékre születne meg.
Ez egy régi álmom, amit most kezdtek megvalósítani. A kórházban, ahol szülni fogok, van alternatív szülés.. ebbe bele tartozik a zenehallgatás is. Ezért nagyon szorítok, hogy sikerüljön azokra a számokra megszületnie, amit hosszú heteken keresztül minden este hallgat :) Remélem sikerül!

szeder74

na szassztok láányok!
kissé lesúlytó volt a tegnapi anyós beszélgetés, nem is részletezem, de számomra most akár meg is szûnhetne a kapcsolatunk úgy ahogy van. teljesen leírták magukat.....
szörnyû önzôk. na nem sírok itt, meg lesz oldva másképp, de annyira igazságtalan az egész hoyg csak na, és marcim meg végképp nem ezt érdemelné....

na most nem is tudok márt....

szder irtó édes a kis bújócskázód!!!! :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Hahó!
Megjöttünk Hévizröl, és sikerült visszaolvasnom, jegyzetelnem is. :)

A pihi nagyon klassz volt, néha kicsit hiányoltunk Nándit (ilyenkor idézgettük a "szavajárásait" 8) ) de nagyon jó volt pihenni. Kicsit kirándulgattunk is, wellnesseztünk, massziroztattunk, sószobáztunk, uszikáztunk, és iszonyatosakat zabáltunk szóval minden jó megvolt.

Na, a jegyzetek:

fürdés: ha nem forró a viz, akkor lehet fürdeni benne, nekem annó a dokim is annyit mondott, hogy nyitott méhszájnál nem ajánlják, viszont a kellemes, testmeleg viz izomlazitó hatású! Én is sokszor fürdök kádban, mert jólesik elnyúlni.

szénsavas üditök: nem csak a puffadás miatt nem ajánják, hanem mert a szénsav kivonja a kalciumot a szervezetböl. Természetesen ez nagy mennyiségre vonatkozik, és nyilván, ha csak ez esik jól, akkor inkább igyad, mint kiszáradj... (és most nagyon vészmadárkodok, de anno a férjemnél a vastagbélrák egyik valószinüsithetö okaként a hajlam mellet a túlzott kóla és szénsavas üditö fogyasztást jelölték meg :evil: .ami modnjuk nála napi másfél liternyit jelentett. de ez csak valószinüsithetö, természetesen nem tudják pontosan megmondani, mitöl alakult ki.)

légzésfigyelö: nekünk volt Nándinál, mi Angelcaret vettünk, és én azért ragaszkodtam hozzá, mert anno az utcánkban meghalt egy baba bölcsöhalálban. :cry: Mi is résztvettünk tanfolyamon, szerintem ez légzésfigyelö nélkül is hasznos egyébként. Nálunk 1x beriasztott, persze azóta sem tudjuk, hogy valós vagy téves riasztás volt. Mikor berohantunk a szobába felkaptam a picit és finomat "megráztam" akkor ébredt fel. Szegény, azt sem tudta, mi van. Hogy most csak aludt, vagy nagyon mélyen aludt vagy túl mélyen aludt, azóta sem tudjuk, de én nem bántam meg, hogy vettünk.
Volt/van külön "babaörünk" is, asszem ez a neve a kihangositónak, ezt én is azért vettem, mert kertesházban lakunk, igy nyugodtan kimentem a teraszra, vagy a kertbe, és hallottam, ha felébred.

cukorteszt: no, ez nálam anno érdekes volt, mert a buzgó belgyógyász már kisterhesen (értsd ezalatt 10-11 hét) elküldött a tejes-kiflis dologra, pedig akkortájt iszonyat rosszul voltam. A nögyoygi csodálkozott is, hogy mi a péknek kellett mennem. Aztán 24-26 hét körül volt a cukros lötyis pfuuuuuuj. Ja, mindkettö ugy volt, hogy elöször éhgyomri vérvétel, aztán enni-inni, és talán másfél, 2 óra múlva megint vérvétel.

alvás: alapvetöen jól alszok, éjszaka 1szer pisi, utána ált. vissza tudok aludni, ma hajnalban és is csak forgolódtam utána :(

szex: hát nekem mostanság nem nagyon esik jók, vagyis nem tudom úgy elengedni magam, féltem a babát is, és be is keményedek utána :(

Na, most ennyit jegyzeteltem.

Hétfö du megyek dokihoz, majd utána jövök tudósitok.

Pusz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Humanka, én is rókázom még mindig, igaz már nem olyan gyakorisággal. Van hogy napokig semmi, aztán meg megint. Most főleg reggelente. Újabban nem bírom a tökmag szagát, de más, erős szagokra, illatokra is érzékeny lettem. Furcsa, hogy ez most kezdődik..

Mozgást én még nem érzek, de nem vagyok elkésve, igazán a 16-20. hét között normális. Majd ha itt lesz az ideje, akkor fogom érezni..

Légzésfigyelő: én sem tudom, hogy mitévő legyek. Egy részem azt mondja, minek, régen sem volt. Másik részem meg: mi van ha pont az én babámmal történik valami. Akkor minden pénzt megér a biztonság.. Én azt hallottam hogy a készülékek riasztás esetén olyan frekvenciás hangot adnak ki, hogy a baba felébred rögtön, és elkezd lélegezni, bepótolja az "elfelejtett" lélegzést. Így újraélesztésre már ritkán van szükség. Épp ez a légzésfogyelő lényege. A barátnőm egy ősrégit kapott valahonnan kölcsön, de az fél percen belül sipol ha a babát kivesszük az ágyából.

Roni, bocs, de nem olvastam eddig. Ti lakást vesztek vagy építkeztek? Költözést mikorra tervezitek?
Fehérváron voltál a 4-es teszten?
Választottál már dokit? Én még tanácstalan vagyok, hogy megválasztok e egyáltalán valakit...
Te hol csináltatod a 18. heti genetikai UH-t?

Szeder, jó a kép, nagyon kis bújkálós babád van..

Holka, örülök, hogy ismét itt vagy. Jó sokáig nem írtál...

Rönééé

Kép
röné

ui: A vércukor vizsgálat szerintem helyenként, védőnőként változik.. A barátnőimnek mindnek csináltak rendes terhelésest, az én védőnőm meg újjból megnézi, és ha indokolt, csak akkor kell a terhelésesre mennem. Ennek örülök, mert iszonyodom a vérvételtől.

Egyébként az én védőnénim is aranyos. Bejön a rendelőbe amikor nekem jó, próbál mindig nekem megfelelő időpontot találni. Elég segítőkész, eddig egy szót sem szólhatok rá.

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!
Bagzerka, röné! Köszönöm!
Röné!
Igen tegnap bújkált, de milyen kis manócska a kis punciját azért tegnap is megmutatta..hát azt hiszem nevelni kell majd a drágát..mit mutasson és mit ne :) :) :lol: :lol: :lol: :lol:

BAgzerka!
Ha nem túl indiszkrét, mi történt anyosódéknál?
Már megint lemaradtam valamiről..?

Konan!
Gyere, mert már nagyon várlak tegnap óta!!!

Minyu!
szex: nekem is keményedik utánna a hasam, és az oldalamra kell feküdni, hogy enyhüljön..pedig nagyon-nagyon hiányzik, és jólesik :oops: :P
Akkor hétfőn jelentkezni tessék, kíváncsian várjuk!!!

szeder74

Sziasztok!

Meg volt a 4D-s UH, baba korának megfelelő méretű, és minden rendben vele. :) Nagyon nagy élmény volt!
Végig mocorogta az egészet, és kb 10 perc után berángatta a lába közé a köldökzsinórt, és beült törökülésbe :)

De elkésett vele, addigra már lebukott :) Kék csikot kérek szépen, úgy tűnik Zalán Ákosunk lesz :) Szonográfus azt mondta, ha ez a baba lány lesz, akkor jön felügyelni rá egy napra. :)

Próbálok képet tenni remélem sikerül.

Kép

Kép

Kép

Kép
kistiggrincs

Kistiggrincs! Szenzációsak a képek!!!!! Gratulálok a kis tököshöz!

Kép
blúmi

kistigrincs!
Nagyon-nagyon-nagyon édes a babád, és örülök, hogy minden rendben vele!!!

szeder74

Szép jó estét!

ági azt hiszem az alvásproblémáink azonosak. Párom elég korán kel, és nagyon sokáig szenvedtem, hogy nem tudtam visszaaludni. Nekem bevált, hogy egy kispárnát a fülemre teszek, és ráhajtom a kezem. Ez ugymond füldugóként is funkcionál. Mert persze nálunk akkor kezdenek el járni a buszok, amikor elmegy. Mi pont a buszmegállónál lakunk.... :evil: Próbálom kikapcsolni az agyam, csak arra gondolok, hogy alvás. Nekem ez segített.

bagzerka remélem, tényleg hamar rendbe jön simike lelke, és fel tudja dolgozni a történteket. Örülök, hogy jól halad. Biztosan nem lehet könnyű sem neki, sem nektek. Anyós témában együttérzek veled, de tényleg. Sejtem, hogy mi lehetett. Remélem nélkülük is meg fogjátok tudni oldani a dolgokat. Én eleve elvetettem, hogy anyósék bármiben is segítsenek. Na nem mintha meg is tették volna, anyós el van a saját kicsinyes dolgaival. Meg aztán nincs szükségem arra, hogy aztán azt hallgassam, hogy mit, hogyan kellett volna csinálni. Mert amit csinálunk, az persze sosem jó. :evil: A védőnő tényleg házhoz jött. Nekem ez nagyon jó volt. Valószínű, ez a kialakított gyakorlata. A kisbabákhoz is kijár.

konan! Merre vagy?Nagyon izgulok, mi újság veletek!!!Jelentkezz!!

eszike! :D DE JÓÓÓÓ!!!Végre érzed is a babádat!Ez nagyszerű. Azt hallottam, hogy a kisbébik általában éjszaka ébrednek fel és kezdenek el tornázni, persze ezzel együtt felébreszteni az anyukát! :D

szeder! :D Istenem!Csodásak a kép a kis puncisodról! Nagyon édes babaformája van már!
"tegnap bújkált, de milyen kis manócska a kis punciját azért tegnap is megmutatta..hát azt hiszem nevelni kell majd a drágát..mit mutasson és mit ne " :arrow: ez nagyon jó!!!! :D :D

röné :D Építkezünk. Pontosabban emeletet húzunk a családi házra, külön bejárattal. Fehérváron voltam megcsináltatni a 4-es tesztet, sajna még nincs eredmény. De felküldik Pestre az Istenhegyi Géndiagnosztikai központba. Ugyanott van, ahol a 4D-s UH-t is csináltattam- Gólyafészek Kismamacentrum. Pont a héten döntöttem el , hogy mégiscsak választok dokit. Blaskó Ervin. Kérdezősködtem felőle, akik nála szültek nagyon dicsérik. Nekem is nagyon szimpi volt. Ő hozzá mentem a héten, mikor begörcsöltem. A 18.heti szűrésre a CSNK-ba megyek. Azután valószínű a Gólyafészekbe.

kistiggrincs! :D Azt a mindenit!!!Fantasztikusak a képek!!!Nagyon édes !Igazi babaformája van már!Nagyon gratulálok a kis kukishoz!!!

Alíz

KépKép
roni0422

Jó estét nektek!

Kistigrincs!

Nagyon édesek a képek! :D :D :D Az utolsó képen a lábát kapta be? vagy a kezecskéje csak én rosszul látok? Nagyon kis fotogén már most!Gratulálok a jó eredményekhez és Zalán Ákoshoz!

Szeder!

Cukorfalat a kis bujkálós babád!

Kép
Kép
a.m.

röné, a.m.!
Köszike :)

Én is kezdek már aggódni konan miatt!!! -Remélem a net rosszalkodik csak nála!
Konan! gyereeee várunk!

szeder74

Kistigrincs, gratulálok, hogy már tudjátok mit rejteget a babátok a lába között! Kiváncsi vagyok a topikunkban kialakuló fiú/lány arányokra :D

Én még mindig nem kérdeztem, de már kissé meginogtam, így még lehet, hogy mi is megkérdezzük a baba nemét. Ezen még agyalok erősen... Jobb szeretném születéskor, de egy csomó érv szól amellett, hogy előre tudjuk.. Apa arra szavaz most már, hogy kérdezzük meg. Anyukám szintén, pedig eleinte ő is ellene volt. Meglátjuk, ez az én döntésem lesz..

Nostawen, én sem érzem még a babámat. de még elég korai is lenne, általában ez később jön az első babánál. Egyik barátnőm csak a 20. héttől érezte.
AFP-re nekem is most kell majd mennem pénteken, de lehet hogy hétfő (04.14) lesz belőle..

Súlyom még nem változott, amit nem bánok. tegnap barátnőmék meglátogattak a kisbabájukkal. Szerinte inkább az látszik most, hogy fogytam a hasam meg közben csúcsosodott..
Jót mosolygott rajtam, mert én meg furcsállom, hogy itt a 4. hónap és korábban erőteljesebben nőtt a pocak.. Most mintha megállt volna. Bár ennek is van előnye.
Most megint a régi nadrágokat hordom, persze nem mindet, mert van ami kényelmetlen, hiába jó méretre..

Rönééé

Kép
röné

sziasztok!

jó olvasni titeket, ki hol tart és hogy érzi magát :) nekem még nincsen képem a piciről, de már egy ideje érzem, ahogy ficánkol, főleg az utóbbi napokban délutánonként és este a jobb oldalon rugdosódik :) ez azért megnyugtató, de még mindig nagyon izgulok, aggódom. még mindig rosszul vagyok néha, de meg is híztam :oops: és amit nem szeretek, hogy minden fogmosásnál szörnyen vérzik az ínyem. nektek nincs ilyen problémátok? különben én is nagyon rosszul alszom mostanában, vagy egyáltalán nem tudok, vagy rémeket álmodok, de azt olvastam, ez a várandóssággal jár (és amúgy sem voltam soha jó alvó). hmm, és ti is ingerültek és szeszélyesek vagytok? mert én nagyon... mérgelődöm, aztán meg már nevetek magamon. vagy annyira nevetek, hogy utána sírnom kell :shock:

dóri

Kép

Kép
hakangyi

Sziasztok!

Jó napunk volt ma!Egy jót kirándultunk ma délután.

Röné!április 14-én fehérváron is lesz bababörze, gondoltam érdekel. Én tuti elmegyek. Nagyon kiváncsi vagyok rá. Majd fogod érezni a babádat, ez szerintem mindenkinél egyéni.

hakangyi! :D Nagyszerű,hogy te is érzed már a babád mozgását!Szupi! :D Egyenlőre a fogmosásnál nincs problémám, bár annyit észrevettem, hogy pont az első fogam végéről egy nagyon pici darab letörött. :cry: Én sajnos azt a tábort gyarapítom, aki az egyik pillanatban rendkívül ingerült, a másikban meg kenyérre lehetne kenni. És én is nagyon szeszélyes vagyok. Nagyon hamar felhúzom magam. :oops:

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok :)

Kistigrincs:gratulálok a kis legényhezNagyon aranyos képeket hoztál, mutattam is a páromnak, hogy milyen lehet most a mi kis manónk is :lol: .Nekünk még egy hetet várnunk kell a következő bekukkantásra :roll:

Hakangyi: szerdán voltam fogdokinál, nekem is vérzik az ínyem, azt mondta ínygyulladásom van és egy Meridol nevű fogkrémet javasolt rá.Amit azóta használok is, javult valamit.Van szájvíz, gondoltam ha kevésnek bizonyul a fogkrém lehet megpróbálom.Szerdán ugyis megyek vissza tömésre, majd rákérdezek hogyan tovább.

Mocorgást mintha éreztem volna már, de ma még semmi :( , bár az is lehet, hogy az "aktív bélmozgásomnak " tulajdonítottam túl nagy jelentőséget :lol: :oops: .Majd kiderül :)
Kérdeztem a párom mi a véleménye a légzésfigyelőről, olyan határozott igenlő választ kaptam, hogy csak néztem.Tehát úgy néz ki veszünk majd.Bagzerka te írtad, hogy van ami babaőr is egyben?Érdekelne, tudsz még róla közelebbit?

Kép
kobak

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a dicséretekete nagyon jól esett :D Nagyszerű élmény volt látni a picit, azt sejtettem, hogy jó lesz, de azt nem hogy ennyire :D
Szeder az a bújkálós kép nagyon jó :D
Egyre határozottabban úgy érezm, hogy néha mocorog, de még mindennap csak egy nagyon kicsit. Olyan fura volt látni, hogy mennyit mocorog, én meg milyen keveset észlelek belőle :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babaképek! :lol:

Mi is családilag nézegetjük őket, hogy a miénk is éppen ilyen lehet most! :lol:

Szeder, írok privit!

Ma megint fáj a fejem, nem szeretem az esős időt...

Hétvégén udvart rendezgettünk, kitakarítottuk a tavat is.Nagy munka volt, el is fáradtam, pedig semmi nehezet nem csináltam.

Mit gondoltok, hajolgatni, és guggolni szabad? :roll:

Nekem azt mondta az orvos, hogy nem szabad nehezet emelni, de hajolgatásról nem beszélt...

Milyen jó, lassan mindenki túl lesz a 18 hetes uh-n is, megtudjuk, hogy minden oké, meg a nemét, szerintem utána nyugisabb időszak lesz.

Én már tudok enni is...igaz, néha még borzasztó hányingerem van.
Vendég

Sziasztok!

Mi is szoktuk nézegetni a képeiteket (főleg Szederét, mert ők egy idősek kb. velünk). Szoktam számolgatni is a Ti eredményeitek alapján hogy az én babácskám most mekkora lehet és ez tök jó... :lol:

Képzeljétek, tegnap este és ma reggel kifolyt valami a cicimből. Nem sikerült rajtakapni hogy mi volt az, de kis körben nedves lett a pólóm. :shock: Készülnek a cicik is a babára. :lol:
Szerdán megyünk baba kukucsra, izgulok hogy mutassa meg magát a kis törpénk. :D
Kicsiben írom, hogy ne frusztrálódjatok nagyon. Nagyon élvezem hogy, már nem csak a rugdosást érzem, hanem azt is ahogy forgolódik a baba. Este is lefekvéskor egy csomószor átrendezte magát mielőtt elaludt. Forgolódott, rendezkedett, persze én is vele itt kint, aztán elcsendesült és elaludtunk. Nagyon jó volt! :)

Luca!

Passz... A lehajolgatást egyébként sem nagyon ajánlják, helyette inkább a legugolás a menő, de nem tudom hogy miért. Valószínű csak a gerinc kímélése miatt. Én múlt héten még pittypangot kapáltam ki a földből és nem lett semmi baj, de szerintem azért annyira ne erőltesd túl magad!

Dehogy lesz nyugis időszak! :lol: Indulnak majd a nagy bevásárlások, mit vegyek, mit ne, hol mi az olcsóbb, stb. :lol: Már alig várom! Mi a 25. hetet tűztük ki a várakozás időpontjának, utána enyém a pálya. :wink:

Monee

Monee

monee85

Jó reggelt!

Nálunk még nem esik az eső, sőt 19 fokot mondanak :D :D :D

Nagyon számolom a napokat,hogy félidő legyen! :D És persze az a fránya AFP eredmény is nagyon érdekelne már! Pénteken letelt a 2 hét , így ma megpróbálom hívni a védőnőt, hátha van már valami! :wink: Minden képpen el akarok a héten menni Uh-ra,de addigra kész kell legyen a véreredmény is.

Én is mindig mutogatom a páromnak a baba képeket,hogy a mienk ekkora és ekkora lehet a tietekhez képest. Neki is nagyon szokott tetszeni. :D

Szép napot!

Kép
Kép
a.m.

Monee, nekem az már nyugis lesz, ha csak a vásárolgatáson kell izgulni! :wink:
Alig várom!

Azt hiszem, én is a 25. hét után fogok vásárolgatni.
Bár ha addig is meglátok valami aranyos cuccot a turiban, nem hiszem, hogy ott bírom hagyni. :lol:

Néha mintha éreznék már én is valami mocorgást.De nagyon ritkán, és nagyon enyhén.Én sem tudom eldönteni, hogy a beleim mortyorognak, vagy a baba mocorog...De lassan úgyis kiderül már!

Konan, mi volt a dokinál???

Többiek?Van, aki már nagyon régen írt!Mindenki jól van?
Vendég

Sziasztok!!

Már Én is nagyon rég írtam! Végre túlvagyunk a keresztelőn! Tegnap volt! Nagyon nagy szerencsénk volt az idővel! Gyönyörű napsütés volt :) Nagyon el is fáradtam estére! Ma reggel pedig fejfájással keltem :(

Név szerint most nem tudok írni mert nagyon sokat írtatok és nagyon sok téma volt!!

Nagyon aranyosak a babaképek és szépen kerekednek a pocakok is :lol: :lol:

Nagyon irigykedem aki már érzi a mocorgást Én még sajnos semmit! Minden este mikor lefekszem ráteszem a kezeimet a pocómra és koncentrálok de semmi :( Na de még lesz ideje elget ficánkolni a drágámnak!! :)

Ínyvérzés Nekem katasztrófális! Kornéliánál is nagyon vérzett ott használtam a Meridol öblögetőt de nem sokat használt, most vettem a paradontax nevezetű fogkrémet és 3 nap után már sokkal jobb a helyzet! Még vérzik de koránt sem úgy mint előtte!

Már tényleg jó lenne túl lenni a 18-20 hetes uh-n már nagyon várom! Persze azt is, hogy akkor már Mi is megtudjuk talán, hogy ki lapul odabent!

Eddig itt a topikon nagyon a fiúcskák vezetnek, remélem azért még Nekem is jut egy kukacos :roll:

Kép
Kép
lanta

Monee!
Köszi. Tök jól esik. de egyébként tényleg egyformák a babák a 20-22 hétig!! Utána már jön az öröklött genetika!! :) Onnantól kezdenek a szülőkre hasonlítani!

MONEE! EGYÉBKÉNT NE FRUSZRTÁLD MAGAD AMIATT, HOGY MEGOSZTOD AZ ÉRZÉSEIDET A PICI MOZGÁSÁVAL KAPCSOLATBAN. ELŐBB UTÓBB MINDENKINEK ELKEZD MOCOROGNI.
Nekem már az a ritka, ha nem érzem mozogni. Állandóan kavarog a pocimban.. nem tudom, hogy miért a fiaim nem mozogtak ennyit. Ez a kiscsajszi... hihetetlen. De boldogsággal tölt el, minden egyes kis mozdulata!
Úgyhogy mondd csak, hogy mit érzel, mert azért vagyunk itt vagy mi a szösz!!!!

Vásárlás:
Én olyan hülye vagyok ilyen téren. Azt hiszem a 7. hónap környékén fogok elkezdeni vásárolgatni. Addig meg kiélem magam a nézelődéssel. Ugyan vettem már neki egy hálózsákot édes rózsaszín színben, már ez boldoggá tehetett. Énnn a kétfiús anyuka, rózsaszínt vesz..és nem ajándékba, hanem a kislányának..olyan büszkén fizettem ki!!! Igen ez az én babámé...ez volt a fejemben... Ugye milyen dili vagyok??
-sokat jelent nekem, hogy kislányom lesz, Ti azt el sem tudjátok képzelni! Én nőies nőci vagyok, és mindig a motorok, autók, robotok világában éltem eddig... és most majd jöhetnek a babák, masnik... ez egy rózsaszín álom, amit most megkaphatok az élettől..! :) Bocsi, hogy ilyen diló vagyok..

szeder74

Monee nyugodtan írd le a mocorgásos élményeidet! Én tudom milyen érzés és teljesen megértem a boldogságod!! :lol: :lol:

Szeder teljesen megértelek, hogy most rózsaszínben látod a világot és ez szuper jó és nagyon örülök Neked!! EZ ÍGY VAN RENDJÉN!! A robotokat, motorokat, tankokat most felváltják a babák és a szebbnél szebb ruhák, remélem Nálunk fordítva lesz :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Inyvérzés: nekem nincs..eddig :shock: Terhesség alatta az ínyvérzés természetes dolog.
DEE!
Képzeljétek milyen rémísztő dolog történt velem.
Múlt héten reggeli zuhi előtt éreztem, hogy megkaptam a körmömmel az államat, de nem foglalkoztam vele..el is felejtettem zuhi közben.. ahogy szállok ki, és törülközöm látom, hogy csupa vér a járólap... hát ne tudjátok meg... nézem a lábamközt..nem - e onnan jön!! ..hát nem.. nézegetem magam mindenhol...közben hatszor idegösszeomlást kaptam...!

és belenézek a tükörbe látom, hogy iszonyagos vértocsa van a mellkasomon. Mindez... egy parányi sebből. Nem akart elmúlni. Le kellett ragasztanom!!! Azt a pici sebet! Röhej!!!
Ugyanakkor megfordult a fejemben, hogy lehet most vérzékenyebb lettem??!
Ha megyek 3 hét múlva adokimhoz azért rákérdezek..mert nehogy baj legyen a szülésnél, hogy vérzékennyé válltam.
Állítólag terhesség alatt előfordulnak ilyen tünetek is, de elég idegesítő!

szeder74

lanta!
Tudtam, hogy megfogjátok érteni, a rózsaszín mániámat :)

szeder74

Fejfájósok!
Ó ti szegény párák!
Most nekem ugyan nem fáj a fejem, pedig iszonyatos migréneim szoktak lenni!
Tegnap... hát én egy élő "kaka" voltam, egész nap kovályogtam..jóformán semmit nem csináltam..de mégis iszonyú fáradság volt rajtam. Szegény párom főzte az ebédet.. még jó, hogy Istenien főz.. közben lelkiismeretfurdalásom volt, hogy én meg fekszem, és alszom..

Luca:
Hajolgatás, hát nekem nem esik jól, inkább legugolok és úgy teszem a dolgom, amit épp úgy kell végezni. Hajolni azért nem jó, mert,amikor állsz fel, akkor a súly- a pocidra nehezedik.
Inkább guggolva végzed a munkát.
Emelni viszont a világért se emelj!!!
Én maximum a felmosóvödröt emelgetem, azt is félig vízzel, inkább cserélem 2-3 szor a vizet, de nem töltöm tele a vödröt. Ajánlom neked is.

No megyek, mert rengeteg a munkám ma. -ez a takarítás...brrr néha úúúúgy elegem van belőle.... de kell nekem tisztaságmániásnak lennem... ez van.
Majd jövök.

szeder74

Szeder!

Nem akarom hogy bárkinek rossz érzése legyen az miatt, hogy neki még nem mocorog. Gondolom én sem érezném kellemesen magam, ha nekem nem mozogna, Ti meg itt írnátok hogy kidugja kezét-lábát. Plusz nem is akarom hogy aggódjanak a lányok, mert előbb-utóbb biztosan mindenkinek elkezd mozogni. Szóval nem biztos hogy mindenkinek motiváló hogyha én itt áradozok róla hogy hogy kever a kicsim.

Bevallom őszintén, én is nagyon de nagyon lányt szeretnék. :D És tényleg leginkább a rózsaszín rucik, a kis virágok és a szoknyácskák miatt. Gyagyák vagyunk, nah. :D

Lanta!

Vannak képeitek a keresztelőről?
Nálunk is gyönyörű idő volt tegnap. Órákig csak ücsörögtem a napon. :D

Luca!

Az már biztosan a baba. :D
Győzd meg magad. :wink:

Monee

Monee

monee85

monee!
én már kb 5 hete írtam, hogy érzem motoszkálni, és ezt természetes dologként fogom fel, tedd te is így!!!
figyuka! nem vagyunk egyformák, a méhünk sem, azt hiszem balgaság, aki ezen sértődik meg, netán rosszúl esik, hogy neked már mozog, neki még nem!
Persze értem én a másik oldalt is, de előbb-utóbb mindenkinek mozog a drágasága!

szeder74

Monee igen vannak képek! Most éppen azokat várom mert a sógorom csinálta Őket, amint átérkeznek hozzám teszek fel, hogy milyen szépséges volt az Én pici lányom!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Jó reggelt mindenkinek!

Szeder! Roni!
Nagyon arik vagytok, hogy így aggódtatok értem. :oops: Jól vagyok, minden rendben!

Bocsika, de nem lehetett az otthoni netbe életet lehellni a hétvégén. Alig vártam, hogy beérjek ma és beszámolhassak nektek a pénteki vizsgálatról. Persze mikor beértem, akkor jutott eszembe, hogy otthon hagytam minden papíromat, így a leletemet is. Így csak a lényegre emlékszem, hogy 220 gr a babucikám. A többi adatra nem emlékszem, meg hát nem is tudtam, hogy mi mit jelent így net nélkül. Sajna nem tudtam meg, hogy ki lapul odabent, mert a kis drágaságom keresztbe tette a lábacskáit, hogy még csak véletlenül se lehessen meglesni őt. De így is nagy élmény volt. Láttam a lábacskáit, a kezecskéit az összes ujjával együtt, a szemecskéjét, az orrocskáját és a pici szivecskéjét dobogni. Képet nem kaptam most róla, csak az UH-t vették fel DVD-re, így apának is meg tudtam otthon mutatni, bár neki még nehezebb volt elmagyarázni, hogy mit lát a 2D-s UH-n mint nekem. :lol:
Mozgásról csak annyit, hogy az UH közben amikor a dokibácsi mondta, hogy a babóca elúszott az UH elől, akkor már biztosan tudtam, hogy amiket mostanában érzek, az a babócám mozgolódása, úgyhogy azóta nagyon élvezem, amikor ilyet érzek a pocimban.
Amúgy azt mondta a dokibácsi, hogy mindent rendben talált, megkaptam a beutalót is a genetikai UH-ra.
Egyetlen negatív dolog hangzott el, az is rám vonatkozott. Borzasztó ütemben hízok :cry: . És ebben teljesen igaza van. Sokkal jobban oda kéne figyelnem, hogy miket eszem. De olyan nehéz....! :( Mi lesz így belőlem??? Egy nagy bálna. :lol:

Kistiggrincs, Szeder! :P
Olyan aranyosak a babáitok! Nagyon jók ezek a képek! Alig várom, hogy nekem is legyen hasonló képem, de mi csak a 20-25. hétre tervezzük a 4D-t.

Kép
Kép
konan

KOBAK KOBAK KOBAK!
Ilyet többet ne csinálj :) Eltűntél..én meg már itt izgultam érted!
MOST NEM PUNCSOLOK, HANEM TÉNYLEGESEN IZGULTAM ÉRTED. MONDTAM IS A PÁROMNAK, HOGY NEM TUDOM, MI LEHET VELED...SŐT ÍRTAM IS VALAMELYIK BEJEGYZÉSEMBEN ELŐRÉBB, HOGY REMÉLEM A NETED SZARAKODIK!
AKKOR GRATULÁLOK, HOGY MINDEN RENDBEN VELETEK, ÉS HOGY MOZOG A PICIKÉD!!!

szeder74

Konan örülök, hogy minden rendben van a babócával, és hogy most már tudod, hogy őt érzed!

Kár, hogy eltakarta magát, de már nem sokáig dugdoshatja a lába közét :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?