Új privát üzeneted érkezett!

Zarja, köszi. :) Azt tudom hogy véletlenek nincsenek, de a reinkarnációban annyira nem hiszek. Én ezen a földön akartam punszist. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csuppancs 2010.08.11 23:57-kor.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!
Csilla! En nagyon egyutt erzek veled! Ma voltam piacon venni egy kis almat, es az elarusitono ott jatszott egy gyonyoro bongyorka kb. 2 evessel. Gomboc volt a torkomban, alig birtam megallni, hogy ne sirjak, fel se neztem rajuk, ugy valogattam az almat. Aztan meg baromira szegyeltem magam, elmentem a legkozelebbi bababoltba, es vettem egy gyonyoro kis kek egyuttest rugdalozoval, puloverrel, kapucnis felsovel es puhis kiscipovel- hogy kiengeszteljem a babat, es hogy szokja a szemem. :D En mar rengeteg babaruhat kaptam, es fogok meg a tesomtol, de mind csupa rozsaszin. Ugyanigy babakocsit is kaptam volna, de az is rozsaszin, ugyhogy ma voltam es kivalasztottam a babanak egy igazan "ferfias" kocsit, csak megvarom, hogy meg egyszer valaki megstirolja a kukijat, biztos ami biztos. El akartam menni 3D-4D-re, ami ugye fizetos es nem is a sajat dokim keszitette volna, de nem mehetek csak a 20. het utan. Ezen kicsit puffogtam, mert mi van, ha en hetente nezegetni akarom es hajlando vagyok ki is fizetni? Ok gondolom ebbol elnek, akkor miert nem csinaljak meg?
Na, mindegy, 3 het mulva ugyis megyek a sajat dokimhoz, es o majd megnezegeti.
geri79

Sziasztok Csajok!

Merem remélni, hogy valakinek csak feltűnt az eltűnésem. Júl. 14.-én minden előjel nélkül erős vérzéssel rohantam a kórházba. Azt hittem vége. De a Jóisten másképp akarta. Egy hatalmasnak mondott haematoma keletkezett, majdnem akkora, mint az egész terhesség volt. 5 hét kórházi ágyban fekvés következett 2-3 kisebb-nagyobb a haematoma ürüléssel kapcsolatos vérzéssel tarkítva. Szép barna hajamba azóta számos ősz szál vegyül. Nem kívánom senkinek. Ma engedtek haza, szigorú ágynyugalomra. A haematoma mára nagyjából felszívódott. Babus nő, a 12 hetes UH-n túl, ami jó lett és negatív kombinált teszt eredménnyel. Szóval együtt vagyunk és kicsit öregebb is a baba, ma már a 14. hét közepét tapossuk. Sajna nincs időm visszanézni, mert feküdnöm kell és vagy 40 oldallal elmaradtam. De majd néha benézek. nekem a kombináltban a Down-kór valószínűsége 1:1900 lett. Nem tűnik túl erősnek, másoknak mennyi? Csak mert momentán nincs elég aggódnivalóm :) . Dokim azzal bocsátott el, hogy hát igen, ez a terhesség nem kezdődött jól, de hátha happy end lesz a vége :? . Aranyos nem? Számos még ennyire se kedves beszólása volt, ha nem lettek volna körülöttem NŐK (ápolók, UH asszisztens, barátnők) valószínűleg egy szép kis depressziót is beszereztem volna. Na pussz, megyek lapulni. Barbi. Neked volt haematomád? Az elmúlt? Nekem szerencsére a placentával ellentétes falon volt.
pammut

Geri: milyen 4D uh rendelo ez, ahol nem csinaljak meg a 20. het elott???
En ilyenrol meg nem is hallottam...
En a 16. heten fogok menni, bejelentkezeskor is mondtam, annyit mondtak, hogy az tok jo, mert akkor ezt a babat egyben latjuk es szinte biztos, hogy mutatni fogja a laba kozet, nem ugy, mint Kristof annak idejen. Vele a 29 vagy 30. hetben voltam ugyanitt es o akkor mar akkora volt, hogy takarta magat teljesen, az arcat lattuk felig, illetve a genetikai mereseket tudtak megcsinalni. Vegig aludt. Teny, hogy mar pufi volt, ez a baba meg meg csontoska lesz. Szivesebben mennek par hettel kesobb, de en csak most tudok, kihagyni meg nem akarom. Jo lesz az igy is szerintem! :D
Egyebkent siman vehetsz se nem fius, se nem lanyos szinu cuccokat. Szerintem a nagyobb, dragabb es tartosabb cuccoknak praktikusabb is a mindket nemhez kompatibilis tipus, mert vegulis ki tudja, hogy mi lesz a vegere a bababol es ki tudja, hogy egy evvel kesobb nem erkezik-e ellenkezo nemu kisteso veletlenul??? :lol: :lol:
Az elet kiszamithatatlan. Olyasmire gondolok, mint peldaul Ferinek tetszett a kek kisagy, de en feher mellett dontottem. A baldachin kivetelevel az agynemu is kompatibilis, az nagyon szep szines figuras, mintas, inkabb mar kisgyerekes, nem babas. Igaz, teljesen felesleges volt kihozni tavaly (otthon kaptuk nagymamamtol), mert Kristof meg nem hasznal agynemut lepedon es babatakaron kivul.
Negybol harom babakocsit is igy vettunk meg: az elso sotetszurke-narancssarga volt, a 2. kocsi fekete volt bordo szelekkel, a harmadik lett kiralykek, de azt tudtuk, hogy csak atmeneti kocsi lesz, a negyedik pedig ugye citromsarga/feher.

Egy tipp szinvalasztashoz: a fekete nekunk nagyon durvan szivta a napot, eleg meleget csinalt a babanak. Ez nyaron a 40 fokos Magyarorszagon lehet, hogy nem praktikus, itt meg elmegy.
Minel feltunobb szinu a kocsi, annal konnyebb lesz vele kozlekedni, ha forgalmas helyen laktok. En wembley kozepen lakok, tobb ember es auto van, mint legy. A fekete es egyszerubb szinu kocsival pokol volt atjutni egy forgalmas buszmegallos reszen, vagy olyan helyen, ahol sokan jottek velem szemben, a zebra nelkuli uton valo atkelesrol mar nem is beszelek. Az emberek figyelmetlenek, eszre sem vettek bennunket, mindig en alltam meg, en kerulgettem mindenkit a babakocsival, az autosok sohasem lattak, nem engedtek at, gyakran elindultak mogottem es szinte rank szaladtak. Nah, ezzel a citromsarga babakocsival ilyen gond nincs, ez nagyon tetszik benne! :lol: :lol: :lol:
50 meterrol eszre vesz mindenki a legnagyobb tomegben is es szo szerint torom az utat, ugyanis ugy valik szet elottem az ember tomeg, mint Mozes elott a Voros-tenger. Az autosok maguktol integetnek, villogtatnak hogy induljak. Es nem is koszolodik annyira, mint gondoltam, meg nem volt kimosva, pedig lassan ket honapja megvan es Kristof ugye mar abban eszik neha, ami nem keves maszatolassal jar.

Nori: tenyleg, a talalkozo is motivalhatna! :D
Motival is, meg a hazautazast is nagyon varom, nah meg a kaposztas bablevest, a tobbi leadott etelrendelesemmel egyutt, es a 4d-s uh-t. Csak valamiert nagyon nem tudok meg ezekbe belegondolni, de talan jobb is igy.
A tegnapi uh-val kapcsolatban is elhitettem magammal, hogy nem is varom annyira, ennek koszonhetoen vartam ugyan, de nem gondoltam ra allo nap egesz heten, igy nagyon gyorsan eljott az ideje. En olyan vagyok, hogy ha valamit nagyon-nagyon varok, tervezek, akkor az nagyon sokara jon el es biztos, hogy meg is hiusul elsore. :? :?
Igy ma rovid tavu celokat tuztem ki koran reggel: elvitettem magam vasarolni kajaalapanyagot es foztem isteni finom sajtkremes fokhagyma kremlevest, valamint tiramisut raktam ossze. Az utobbi nem az en szajizem szerinti lett, mert nagyon eros lett a kave es nekem keseru. Igy legalabb fenek kimelo, Feri es egy baratja meg mar el is tuntettek tobb, mint a felet. :D
A multkor emlegettetek a magos gubat (ami nekem babajka, igy hivom), ugyhogy vettem ma bagelt, mert kifli hijjan itt abbol keszitem. Holnap talan az lesz a menu nekem, Ferinek mas, mert o babajkat nem eszik.

Terhesgatya: tegnapelott lottem ebayen egy hasznalt nextes farmert potom penzert. Ugy voltam vele, hogy megnezem, hatha jo ram, mert ugysem kapok 6 extra long meretet. Ez 8 extra long, de irta a csajszi, hogy szuk fazonu es nyulos. Ma mar meg is erkezett, a tavalyi terhesgatyokhoz kepest ez kifejezetten jol all, komolyan mondom, hogy a maga modjan meg csinos is, csak a szine nem Beas, de Ferinek is tetszik. Tenyleg szuk fazon es nyulos, a combomon kb jo is, de a fenekemen lehetne egy kicsivel kisebb, illetve derektajrol is lecsuszik meg. Gondolkodom azon, hogy hazaviszem es varratok be egy allithato gumit a derekahoz belulre nagymamammal. :roll: :roll:
De osszessegeben nagyon jo vasar volt, szinte tiszta uj es 10 font volt mindennel egyutt. :lol: :lol:
Vendég

Pammut: orulok, hogy osszessegeben mar jol vagytok. Nekem feltunt a hianyod, de nem vetettem fel, mert ugye (nem is annyira az elejen) egy-ket tarsunk mindenfele bejelentes nelkul es kicsit azt hittem, hogy veled is ez tortent. Ne haragudj! :(
Sajnalom, hogy ekkora ijedtsegen vagy tul, tudom, hogy mit erzel. Az elejen mar irtam, talan ketszer is, hogy nalam is ez volt Kristoffal, a 11. heten tortent, omlott belolem a ver, szo szerint vajudasos gorcseim voltak. En is akkor azt hittem, hogy vege az egesznek, ebbol nem lesz baba es latod, happy end lett a vege. En meg haza is utaztam miatta vizsgalatra, mert itt a korhazbol meg aznap hazakuldtek, azt mondtak, hogy semmi baj, ez termeszetes, biztos a szervezetem emlekszik meg a mensire es azert produkalja ezt. :evil: Kicsit pipa voltam, mert olyan erossegu verzesem volt, mint ket mensi osszesen es olyan gorcsok, mint amiket kesobb szulesnel produkaltam. De jo fejek voltak: szombat delelott tortent mindez es azt mondtak, hogy ha akarok, akkor vasarnap meg maradjak otthon, pihenjek, de hetfon mehetek vissza dolgozni. Ment a banat, repultem haza dokihoz. Szinten egy hatalmas haematoma volt, nagyobb volt, mint a baba, de nekem ott volt, ahol a mehlepeny is es felig le is valasztotta. A magyar doki bent akart fogni a korhazban, de en bator voltam es hazakertem magam, pihentem egy hetig anyaeknal, azutan jottem vissza, mert kirugatni nem akartam magam, az nem oldott volna meg semmit. En is sokat pihentem, meg egyszer volt barnas folyasom, de ot hettel kesobb mar fel volt szivodva a haematoma, visszamentem dolgozni, a 20. hetre a meglepeny teljesen visszatapadt. Es latod, hogy mekkora, makk egeszseges babam szuletett ebbol a terhessegbol? Biztosan igy lesz nalatok is, nagyon szoritok ertetek.
Erosek ezek a babak es ezeket a dolgokat azert csinaljak, hogy meg jobban figyeljunk rajuk. :D :D
Vendég

Geri, köszi az együttérzést. Én is szégyelltem magam reggel a sírásért, aztán később még anyukámnak is elpityeregtem magam a telefonban, akkor a párom azért már nem a legszebben nézett rám.
Igazából az a gondom, hogy ha olyan korba kerül, őt is elhordja állandóan focizni, én meg kuksolhatok itthon egyedül. Nálunk a harmadik gyerek meg már nem hiszem hogy befigyel.
Azóta kitaláltam hogy Milán lesz a neve, és így szólítgatom. Nekem a ruhákkal nem lesz gondom, eleve fiúsak vannak, 1-2 rózsaszín vagy piros van csak benne. Kivétel az a kifejezetten lányos ruhacsomag, amit még novemberben vettem a vaterán. :lol: Mondjuk Benin volt piros cucc is, szerintem kifejezetten jól állt neki.
Na igen, a babakocsi jó kérdés, feltett szándékom volt a bordó szín...
Tényleg nem csinálnak akkor 4D-s UH-t amikor Te akarod?

Pammut, pihenj sokat!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Szia Pammut! Hiányoztál! Én is azt hittem a babó meggondolta magát, s te bánatodban nem jelentkeztél :( DE örülök, hogy most már jól vagytok :D Vigyázz magatokra!!

Csuppancs, ne keseregj. Lehet , h ez a fiad utálni fogja a focit és inkább veled marad otthon :wink: És hát sohase tudhatjuk mit tartogat még számunkra az élet...lehet, h lesz még nunisod is meglepetésként.

Geri, nem készítenek UH-t csak a 20. hét után?? De hát a genetikai UH-t a 18-20. hét között csinálják!! Itt kell fizetni az UH-ért? Ha igen menj máshoz...rengeteg hely van ahol az utcáról beesóket is megnézik.

Kép
csipike09

Ananácska. Sokszor eszembejutottál, mert mit is csinál az ember lánya hanyattfekve: agyal. Emlékeztem, hogy Te még repültél is vérezve és bíztatgattam magam. Csak amikor a doki a felvételnél ezzel a szöveggel jött: " ó a főorvos úr lesz ügyeletben, maradjon éhgyomorra, s ha kell akkor az éjjel majd ő KIKAPARJA magát", nos, akkor nem a rózsaszín világkép ugrik be. Még jó, hogy a nők tudják, hogy a másik nőnek van olyan, mint LELKE és nem utolsósorban azt is kell ápolni.
De lényeg, hogy alakul a dolog. Neked miután felszívódott a haematoma akadt még gondod? (Bár velem újfent közölték, hogy azért csak 39 éves vagyok...)
pammut

Pammut: igazan "jofej" volt a doki, hogy ilyeneket mondott. Foleg, hogy ha egy ilyen tortenik, akkor iszonyatosan erzekeny az ember. Talan ilyen szempontbol meg jo is, hogy itt lazan kezeltek a helyzetet, bar ez meg a masik veglet volt: tudtam, hogy baj van es nagyon nem volt hiteles, amikor leraztak azzal, hogy semmi bajom, ez teljesen normalis. :?
De arra jo volt, hogy azt hittem, hogy nem sulyos es igy meg siman hazajutottam tenylegesen dokihoz, ha itt megijesztenek, elmondjak az igazat, akkor romokban hevertem volna es nem mertem volna repulni. Az en akkori otthoni dokim vegulis jo fej volt, oszinten elmondta, hogy mi a baj, elmondta, hogy nem tudja biztosan azt mondani, hogy megmarad a baba, de epp annyi esely van erre, mint arra, hogy elmegy. Azt is elmondta, hogy ha visszatapad a mehlepeny, akkor es nezni kell tovabb es drukkolni, mert elkepzelheto, hogy a levalt resz serult, ha serult, akkor nem fogja kellokeppen ellatni a babat es az is baj. De nalad ugye lepenylevalas nem volt, nalad csak az a fo, hogy kiuruljon, vagy felszivodjon a haematoma es eltunjon.
Jah, az otthoni doki annyiban volt titkolozo, hogy a baba nemet latta azon a vizsgalaton, de nem akarta megmondani, akkor kaptuk azt a csomagos kepet, amit tegnap vikinek feltoltottem,. Azt mondta, hogy ha latjuk, hogy mi, akkor latjuk, ha nem latjuk, o nem mondja, merthogy ha esetleg baj lesz, akkor sokkal rosszabb lesz feldolgozni a baba neme ismereteben. Volt benne valami. :roll:
Es a kerdesedre valaszolva: semmi gondom nem volt utana az egadta vilagon. Tenyleg semmi. A meglepeny nem karosodott, Kristof nott, mint a gomba. Nem volt tobb beverzesem, haematoma, meg csak nem is gorcsolgettem soha. Kristoffal magneziumot sem kellett szednem, joslofajasaim is csak a 35. het utan voltak. :D
A gond inkabb mentalisan volt: jo sokaig meg nagyon-nagyon feltem, hogy megismetlodik es nem usszuk meg ilyen jol, allandoan rohangaltam a mosdoba lesni, hogy nem-e verzek. De idovel ez is elmult.
Illetve a lepennyel annyi volt meg a problema, hogy szules utan nem akart levalni, nagyon nehezen jott ki. Tobbet szenvedtem vele, mint a gyerek megszulesevel, mindezt inger nelkul, mert mar nem voltak tolofajasaim. Ot perc valasztott el a kaparastol, mar szamoltak vissza. Vegul kijott, de nem az egesz, a regen megserult resz leszakadt a tobbirol es fent maradt. Ki tudja, hogy miert, de nem vettek eszre. Nagyon erosen vereztem, kaptam ket szurit is ra, amitol vegul csokkent a verzes. Semmilyen panaszom nem volt, haza is engedtek meg aznap, jart ki minden nap a szuleszno vizsgalni, nem voltam lazas, nem gorcsoltem jobban, mint amennyire normalis, huzodott vissza szepen a mehem, a verzesem is csillapodott. Csak eppen nem indult be a tejem es nem ertettuk, hogy miert nem. :roll:
Tiz nappal szules utan zuhanyzas kozben majdnem agyverzest kaptam, ugyanis akkor csak ugy kicsusszan belolem egy tenyernyi placenta, visitottam, meg Feri is megnezte, hogy ez az, mert mindketten lattuk szules utan, hogy hogyan nez ki.
Utana epp jott a vedono, mondtam neki, voltam vizsgalaton, kiderult, hogy tenyleg akkor valt le az a darab, az szepen fent maradt szuleskor, azert nem kaptam vermergezest, mert meg el volt latva verrel, mint terhesseg alatt es azert volt makom, mert a szervezetem erezte, hogy valami van meg hatra es nem zart ossze a mehszajam, igy tavozni tudott, amikor levalt. Akkor mar mondtak is, hogy azert nincs tejem, mert a tejtermeles akkor kezdodik, amikor a placenta levalik, egy hormon akkor kezd el termelodni. Nah, nalam nem kezdett el termelodni. Viszont most mar nem is fog, mert ez a darab placi keves ahhoz, hogy nagy dozisu hormon termelodjon.
Igy mar megertettem, hogy miert is vagyok bena anya, aki meg etetni sem tudja a gyermeket, de fel nem adtam, meg jo ket hetig probalkoztam, azutan mondtam le a szoptatasrol.
BAr az is lehet, hogy ez nem a terhesseg alatti lepeny levalas miatt volt, mert anyukamnak terhessegek alatt nem volt gondja, szulesnel megis negybol ketszer lejatszodott nala az, mint nalam, tehat nem valt le a lepeny teljesen es darabokra szakadt, annyi volt a kulonbseg, hogy o 1-2 hettel a szulesek utan rosszul lett es mindketszer a vegleges mergezes elotti orakban kerult be a korhazba es kikapartak. Igaz, hogy e ket szules utan neki sem volt teje. Szoval az is lehet, hogy ez a placenta renyheseg (nemtom minek mondani) talan csaladi vonas... Ha van ilyen. :roll: :roll:
Vendég

A tobbieknek is jo reggelt!
Az ejszakam nem volt jo, draga ferjem kihuzta nalam a gyufat. Alig varom, hogy felebredjen es leszidhassam. :evil: :evil:
Ugye azt mar mondtam, hogy terhesen nekem dugul az orrom. Nem ujdonsag, igy volt tavaly is. Idegesito nekem is, mert foleg ejszaka zavaro, hogy nem kapok levegot az orromon elegge, a szamon at veszem, viszont a szoba levegoje rettenet szaraz minden probalkozasunk ellenere, igy viszont amiota terhes vagyok, azota faj a torkom.
De ez nekem nem eleg baj, Feri csinal masikat!
Ugyanis ez a felig dugult orron, felig szaraz torkon at torteno ejszakai legzes nalam enyhe horkolassal jar, eros szuszogassal, ami ellen baromire nem tudok mit tenni, foleg, hogy alapban nem terhesen nem horkolok, nem szuszogok.
Ferit viszont az elmult par napban idegesiti, ugyanis a gyerek miatt lefekveskor csak nagyon halkan mehet a tv, igy meg tolem nem hall rendesen, de a gyerek miatt nem hangosithat. Alvasban nem idegesiti, mert felole agyut is robbanthatnanak.
Ugyhogy elkezdett piszkalni. Alszom edesdeden, o meg piszkalja az orrom, mert szerinte akkor abbahagyom a szuszogast, vagy legalabb elfordulok. Nah jah, csak 4bol ketszer en erre felebredek, ha felebredek, akkor ertelemszeruen merges vagyok, mert Kristof miatt en ugyis neha otszor ebredek ejszakankent, nem hianyzik meg nekem ez, es ugye ha ebredek emiatt, akkor megyek pisilni, ha pisilni megyek, arra Kristof megebred, en alomba simogatom, kozben belolem megy ki az alom es vegul a Feri idiota orrcirogatasa miatt egyutt nezzuk halkan az idiota dokufilmeket.
TEgnap este ismet eljatszotta es elszakadt a cerna nalam. Nemtom mar, hogy miket mondtam, de sok jot nem, meg felig aludtam, legszivesebben lecsaptam volna, pedig amugy imadom es o is engem, de azert mindennek megvan a hatara. :twisted: :twisted: :twisted:
Szoval ma ejszaka szepen a parnam ala rakom az indian szep almokat hozo amulettemet, az tele van madartollal es szepen alkalomszeruen Feri orrat fogom vele cirogatni. Ha nagyon bosszuallo leszek, akkor elotte meg fogkremet is kap ra. :lol: :lol: :lol:
Es ez most halal komoly!!!
Vendég

Jó reggelt :)

Még mindig nem pakoltam el teljesen a nyaralós cuccokat, a tegnap elment a regenerálódással meg a szülőlátogatással.

Csilla! Nekem is kukit jósolt a doki, és én is nagyon lányt szerettem volna! De egyrészt még nem biztos (az egyik ismerősnek a szülésig kisfiút mondtak, és megszületett Vivien), másrészt meg biztos sok szépség lesz a kisfiúban is. Most a nyaraláson elég sok kisgyerekes családdal voltunk együtt, és volt 'szerencsém' booorzasztó kislányokkal talákozni, és tündéri kisfiúkkal, akik szerelmesek a mamájukba. Még egy nagyobb, olyan 20 év körüli fiúval is összeismerkedtem, aki olyan sok kedvességgel és szeretettel vette körbe a családját! Szóval én próbálok beletörődni, szoktatni magam a gondolathoz, és megtalálni benne az örömet. A baba mindenképpen boldog, és szeret téged, és örül, hogy te vagy az anyukája! :)

Egyébként amit zarja mond, mármint az a része, hogy valami (karmikus, vagy mittudomén) feladatunk van a kisfiúkkal, nekem az működhet - gyerekkoromban rettegtem a fiúktól, és most sem vagyok velük igazán jóban - talán ez egy életfeladat, hogy rendezzük a viszonyunkat.

Na, bocs, hogy hosszú voltam, de én is frusztrált vagyok emiatt :oops:

boruska

Sziasztok!
Pammut, azért felháborító hogy így viselkedett Veled a doki. :evil: Ő a választottad?

Csipike, köszi a vigasztalást. 3. gyerek? Hát nem hiszem. Meg amilyen mákos vagyok, még az is fiú lenne. Pedig ecetes öblögetést meg időzítést is bevetettünk a cunis érdekében.

Boruska, csak az a helyzet, hogy nekem már van egy nagyfiam, akit imádok, épp ezért szerettem volna "kipróbálni" egy kislányt. Nekem nem volt gondom a fiúkkal sosem, gyerekként is mindig fiút képzeltem magamnak elsőre. Neked milyen UH-val láttak kukacot? Nekem hüvelyivel, de úgy, hogy Milánbébi fejjel lefelé van és a méhem hátrahajlik. Persze mindenki azt mondja hogy ez még nem biztos, de a dokinak 30 év tapasztalata van UH-ban, úgyhogy én inkább készülök a fiúra. Bár azon a fotón egyáltalán nem tudok eligazodni. A logika azt diktálja hogy 2 tappancs és közötte a motyó, de netes infók szerint ilyenkor a csikló is majdnem pénisznek nézhető. Áhhh, ahány oldal, annyi vélemény. :?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok lányyok!

Megint elmaradtam kicsit a forumtol mert a Balcsin toltottunk egy hetet a kis csaladdal :D

Szep nagyok mar a pocijaitok! Csak gyorsan reagalnek egy-ket dologra az oldalon (a tobbivel el vagyok maradva...):

Ananacska: Hang-gondok : nalunk a zsinor nelkuli fulhallgato jott be. Kettot vettunk belole, kis adovevovel munkodik ami a TV-hez van csatlakoztatva. Igy barmilyen hangeron nezhetunk filmet, DVD-t, a baboca nyugodtan alszik a mellettunk levo szobaban, mindket fulhallgaton van egy extra hangero-szabalyozo, hogy ugy hallgasd ahogy szeretned :D Ja, es ha en lent a konyhaban tenykedem, ott is hallgathatom mert eleg jo a hatotavolsaga. Csak ajanlani tudom, igaz kb. 70 EUR-t fizettunk darabjaert de igy kenyelmesebb..

Pammut: Vigyazz magadra, nagyon szoritok, pihenj sokat.

Csilla: jo dolog am a kisfiu is !! :-) Mi is kislanyt vartunk anno, nem is gondoltunk fiunevre..Amikor az UH -on kiderult az 5. honapban, hogy kisfiu akkor mind a ketten dobbenten neztunk a dokira: Fiu??? Dehat meg nevunk sincs, mire o: raernek meg kigondolni egyet :D ..Es nagyon -nagyon boldogok vagyunk Domival!! (Na jo, titkon remeljuk, hogy a mostani pocaklakonak nem lesz futyije :wink:
Dehat a baba neme az apuka kromoszomaitol fugg mi anyukak sajna nem tehetunk sokat...

Andi

KépKép
andee73

Nee, Boruska! Ma én is el voltam szontyolodva, mert hogy én is kislányt akarok. Épp olvastam, hogy ki mit írt, mikor beugrott. Amikor az apukám meghalt (12 éves voltam, és igen csúnya és hosszadalmas körülmények között ment el) akkor utána rettegtem a másik nemtől. Annyira, hogy sírógörcsöt és hisztirohamokat kaptam. Volt, hogy anyu nyugtatókkal tömött, mert nem bírtam lenyugodni (no meg egy egy napokra kivett a suliból) Most ezek újra eszembe jutottak, és hát nagyon nem szeretném, ha elsőre fiam lenne. Mit tudnék vele kezdeni? Ezért inkább meg se mondják előre, hogy mi lesz, ráérek még izgulni rajta.

Bea, Pammut: hát ilyen vérzéses esetben én is halálra lennék rémülve, hogy ez nem normális. De tényleg, ha egy gyermek titeket választott szüleinek és meg akar születni, akkor meg is fog, bármi történjék. De nem kívánom senkinek hogy végigparázza a 8 hónapot.

zarja

Ma megint kijött belőlem a háziasszony ( vagy a parasztasszony formám hat a lelkemre?) és nekiálltam szilvásgombócot csinálni, ha már annyi szilvát kaptunk (mondjuk meg is ettem volna a szilvát). Nagyon fini lett, és épp azon ábrándoztam, hogy milyen jó lesz, majd ha két kicsi mancs "segít" nekem gombócot formázni, meg ruhát adni a meztelen gombócoknak. Remélem, összejönnek az álmaink, és jövő tavasszal ki tudunk költözni falura. Akkor aztán nem szólhatok egy szót se (még ha fiunk lesz is) , mert minden álmom valósággá válik az utóbbi időben (ez a költözés a legutolsó meg nem valósult álmom)

zarja

Bea! Neken eddig is mindig dugult az orrom, es mar nagyon regen mentolos cukormentes cukorkaval alszom el: az segit egy kicsit az orrdugulason is, es nedvesen tartja a szajnyalkahartyat. Probald ki, hatha bejon.
Pammut! Ot het korhazban? Te egy hos vagy, a doki meg s**fej! Biztos minden rendben lesz, pihengess es ne ragodj azon, ami tortent, foleg mivel jo vege lett!
Csipike! Varadon csak ezen az egy helyen csinalnak 3D-4D uh-t, de a dokim azt mondta, hogy a genetikai uh-ra- amire Debrecenbe szeretnek menni- is csak a 20 . het utan menjek. Nalatok milyen hamar kell programalni az uh-ra? Lehet, hogy mar csipkednem kene magam, hogy igy tok idegenkent fogadjanak meg idoben? Nektek akkor a 20. het elott csinaljak a genetikai uh-t?
geri79

Geri, nekem a dokim azt mondta, h genetikai uh a 18.-20. hét között készül. Én már kb 2 hete bejelentkeztem és így kaptam 2-ra időpontot. Azért a 20. hétig, mert ha találnak vmit és elküldenek magzatvíz vételre a leletet kb 2-3 hét után kapod meg. Viszont csak a 24. hétig végeznek abortuszt ha beteg a baba. Szerintem jelentkezz be nyugodtan, mert uis kérdezik, h most mennyi idős vagy és úgy adnak időpontot.
Ananácska, sajnos én már nem csak szuszogok, hnem már horkolok :oops: :roll: sajnálos is szegény uramat :oops: de már csak 5 hónap és lejönnek a +kg-ok és megszünik a zaj :wink:

Kép
csipike09

Sziasztok lányok!

Csak egy gyors helyzetjelentés a kórházból. Nem tudom, hogy meddig kell bent lennem, dokinő azt mondta, amíg be nem áll a cukrom. Innen megyek szülni, úgyis csak át kéne baktatnom a másik épületbe. :) Na jó, ez mg viccnek is rossz. Megpróbálok délután kikéredzkedni sétálni, ha ezt olvassátok, akkor sikerült wlant találnom. Amúgy elvagyok, csak nem aludtunk valami sokat. Aranyos szobatársam van, ő a 30. hétre lett cukros. Eddig napi három inzulinra számítok, de még nem tudom. A reggeli már egész jó volt inzulinnal, de sajnos még ma éjszaka sem alhatok otthon, mert még ma is kell hajnali 3-kor mérni. Ma hajnalban 4-re sikerült visszaaludni, 6-kor jöttek a teljes vérképhez levenni a vért és 7-kor megint cukormérés. Már annyi lyuk van rajtam, mint egy rendes szitán. Az ujjaim hegyén, a vénáimnál és most már a combomon és a vállamon is az inzulin miatt. De végülis nem panaszkodom, nekem kellett. Ha hazakerültem írok.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Bori!
Én hiányoltalak és csak reméltem, hogy nem lesz baj! Mi a helyzet Apával, hogy viselte az elmúlt 5 hetet? (gondolom Te nem túl jól, de ő volt a kritikus pont a babátok életében)

Asszem én voltam a kirobbantója a fiú-lány kérdésnek és annyira szégyenlem magam. :oops: Nekem a barátnőm eszméletlen módon kislányt akart és fiú lett, de azt mondta, tudatosan szoktatta magát a gondolathoz, így mire a pici megszületett egy csepp ellenérzése sem maradt. És persze imádja a kisfiát! :wink:

(ja és én nem vennék soha rózsaszín babakocsit, vagy etetőszéket. Ki tudja, mit hoz az élet. A gyerekszoba is sárgás lett, mert nem tudjuk, ki lakik a pocakban)

Ilyen a tapéta:
Kép
Vendég

Vicky, kitartás!! Várjuk a jelentkezésedet!

Nóri, nálatok már kész a baba szobája? De jó :D Mi igazán még azt sem döntöttük el hol lesz a pici helye...A 2 nagynak saját szobája van és a picit nem akarjuk 1-hez sem betenni...Azt hiszem első időben a mi hálónkban lesz. Hogy aztán hogy alakul....még nem tudjuk. :roll:

Kép
csipike09

Vicky: gondolunk Rád!

Csajok itt a nagy okosodásban nekiállt nőni a bölcsességfogam. Eddig csak rágni nem bírtam miatta a bal oldalon, de most már szájzárat is kaptam, vagy mi a szösz. Nem bírom rendesen kitátani a számat, igazából harapni se nagyon tudok már. És két hét múlva megyek a fogorvoshoz. Szerencsétlen nem fogja tudni annyira szétfeszíteni a számat, hogy tudjon benne dolgozni. Így az éjjel mikor nem tudtam aludni, feszegettem, próbáltam kézzel tágítani, mondhatni :P két ujjnyira nyílt ki nagy szenvedések közepette. :oops:

zarja

Csipi!

Hát hogy is mondjam. Nekünk van egy nappalink meg egy gyerekszobánk. Abban alszik Luca, meg majd Tesó is. De azt idén Luca szülinapjára megcsináltuk szépen, mert már rég megvettem a tapétát.
Jövőre, ha minden igaz, Tesó születése után pár hónappal kiköltözünk a sógorékhoz, nekik van egy 220nm-es vadi új házuk üresen. Vannak lovak, gyerekjátszótér, konyhakert, szóval minden, ami kellhet kis gyerekkel. Közben pedig nekilátunk a házépítésnek, csak Budaörsről nehezen kivitelezhető, hogy Apa minden nap kijárjon az építkezésre. Meg hát szűkös is ez az 50nm... :roll:

( a kép, amit feltettem, nem nálunk van, csak a tapéta ilyen, én elképzelhetetlennek tarok egy gyerekszobát, ami ennyire steril.)
Vendég

Köszi a bíztatásokat. Sajna a választott dokim volt ez az "édes", de szakmailag ő a 2. legjobb itt a 8 közül. Ennyi van. A legjobb az néha tök hisztis, a többiben meg nem bízom.
Lucababám. Gyönyörű a babaszobátok. Apa strammul kitartott, rendezte a 3 gyereket, még nyaralni is elvitte őket. Persze, mint minden férfi, hetekig perelt, hogyha nem csinálnak velem semmit miért nem megyek haza saját felelősségre? A második nagyobb vérzés után nem szólt többet. Különben is anyósom megcsinál mindent, csak őt meg elviselni nehéz. Nagyon. Még csak 2. napja vagyok itthon, de nyiladozik a bicska a zsebemben. Egyfolytában pöröl, megkérdez vmit, akkor amit mondok az marhaság. Egyébként elég fura módon se ő, se életem párja nem beszél velem. Levegő vagyok. Nem tudom mit vártak. Mondtam, hogy feküdnöm kell. Vagy gondolták 5 hét után futkosni fogok hátha visszakerülök? Egyébként így már már visssza is kívánkozom a kórházba. Csak a 3 drága gyerekem szeretget körbe és ez sokat számít.
Kitartás Vicky. Ha rendben beállították a cukrodat akkor tuti hazamehetsz.
Zarja Ne bántsd a szád! Nekem is voltak ilyen periódusaim. Ha majd abbahagyja a fogad a növekedést a szájzár is oldódik. Két hét múlva meg tuti kutyabajod se lesz.
pammut

Nóri, steril gyerekszoba? Haahaaha főleg most, nyáron...Jövőhéten be kell, h fogjam a gyerekeket kitakarítani/rendberakni a szobáikat, h suli kezdéskor minden a helyén legyen :roll:
Nagyon szép a tapéta! Pont ilyenre sikerült?
Super lesz nektek akkor...luca külön élvezni fogja az állatokat és a játszóteret :D
Pammut, ne is figyelj rájuk. Sajnos a pasik nem nagyon tudják felfogni, attól, h haza engetek még nem mehetsz ár rögtön háztartási robotba :roll:

Kép
csipike09

A mienk ilyen lett, bútorok szőnyeg és függöny nélkül, kupival és szedett-vedett más bútorral festés után két órával. Most már sokkal takarosabb, csak nincs másik képem!
Kép
Vendég

Orrdugulásra:
Nekem az eleje óta van, de nem gond, mert napi kétszer Rhino Sprayt használok, ami tök jó, teljesen megszünteti. Aki szerint csak 3 napig lehet használni, az próbáljon 9 hónapon át fuldokolni.
Horkolásra meg tök jó a Breathe Right tapasz. Azt kint is lehet kapni!
Vendég

Sziasztok!

Nóri, nagyon szép a szoba!

Geri, szerintem is már simán jelentkezhetsz 4D-s UH-ra korábban is.

Pammut, most már minden rendben lesz, látod, mennyire ragaszkodik hozzátok a babátok? Bízz benne! De azért persze pihenj!!!!!!!!!!!!

Zarja,
tudom, mit élsz át, nekem Bori születése után nőtt ki végleg az utolsó bölcsességfogam, az hagyján, hogy szájzár, de baromira fájt is. Tényleg magától múlt el, csak nem volt könnyű túlvészelni. Neked is fáj?

Csuppancs, szép a pocakod!

Annácska, kíváncsi leszek erre a bosszúra - nekem estig elszállna a mérgem...

Más is van még így, hogy még mindig nagyon fáradékony? Ma is 8 után keltünk fel, de délután 1-kor már azt hittem, ülve elalszom. Elaludtam Borival, egy idő után fel is ébredtem (kb. fél, max. 1 óra), de nem volt erőm felkelni. 2 órát aludtunk, s tudom, este 9-kor már megint használhatatlan leszek. Pedig sok a vasalnivalóm. Este szerettem mindig vasalni, de most nem bírok fent lenni. Ma kettecskén vagyunk Borimmal, apa tekergő-napot kapott. Valószínűleg miután este elalszunk, 11-éjfél tájt kijövök, akkor netezni meg enni lesz erőm, vasalni már nem...
ktc

Nóri, nagyon szép a szoba. Luca már ilyen nagylányos :D ? :D Kisbabásabbnak gondoltam.

Ktc, a vasalni való nálam is itt figyel :roll: Nálam most minden 3x hosszabb ideig tart :( hamar elfáradok, pocak keményedik=leülök 1 kicsit...úgy érzem soha nem érek a végére :roll:

Kép
csipike09

Lányok, senki nemen kesergőt nem akarok sem elkeseríteni, sem felbiztatni, de Lillut anno még a másik dokim 12. héten fiúnak látta, pedig tök tapasztalt doki volt :wink: Aztán a 24. héten csak kiderült, hogy mégis puncija van :lol:

Geri, lehet 4d-re bármikor menni, csak azért szokták mondani a 24-28. hetet mert ekkor tényleg nagyon tuti képeket lehet már a babóról csinálni, később meg már azért nem annyira jót, mert akkor már túl nagy a pocakban. De ha Te a tizenvalahányas heteken akarsz kukucskálni szíved joga, csak még kis ufócskára számíts.

Nóri, megnyugtattál, hogy nem ez a kiállított szoba a tiétek, mert Lucát -ismerve az én Lillumat - nem tudtam volna beleképzelni :lol: Nekem Luca igazi szobája sokkal jobban tetszik :lol: , bár én a kétévesem mellett realista lettem :lol:
Amúgy a mi gyerekszobánk is sárga :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Hát igen, vannak gyönyörű babaszobák luxus oldalakon, el is csábul anyuka, hogy milyen szép budoárt csinál a gyereknek, csak amikor a rózsaszín habcsók szobát végigteríti Legoval, vagy kisvasúttal, az már nem is olyan szép. Vagy pl ne adj isten bepisil... :lol:
Szóval ha költözünk, a lányok (vagy gyerekek) maradnak egy hálóban. Az szép, steril szoba lesz minden rózsaszínnel, meg lesz egy játszó szoba ikeás motyóval, firkálható fallal...stb. Aztán majd ha Luca suliba megy, mennek külön szobába, akkor meg úgyis kell pár új bútor, meg festés!
Vendég

Steril, maximalisan rendezett babaszoba velemenyem szerint csak addig letezik, amig a gyerek el nem kezd gurulva, maszva, vagy egyeb modon kozlekedni. Addig meg lehet szepen pakolgatni, utana mar csak kell naponta otszor pakolgatni, de latszatja sohasem lesz. Nalunk viszonylagos tisztasag van, de nincs sterilitas. Minden reggel feltorlom a padlot, felmosom a konyhat, elpakolom a jatekokat naponta ketszer. Elsosorban amiatt, mert itt ugye a kutya ott jarkal, ahogy a gyerek, ugyhogy utana takaritok. Elvileg. Gyakorlatilag Lara kutya Kristofhoz kepest semmi kupit nem csinal. :lol: :lol:
A napi feltakaritas ellenere Kristof fogalmam sincs honnan, de idonkent akkora koszt tud feltorolni a ruhajaval, hogy csak pislogok. Lerakom a frissen feloltoztetett gyereket takaritas utan reggel hetkor, tizkor indulunk setalni es mar nadrag, zokni csere van. :roll: :roll:
Apukam mondta meg par honapja, hogy ne aggodjak, lesz meg szarral is kikenve a fal. Viccesnek hangzott, gondoltam, hogy poenkodik, de Kristof multkori akcioja utan rajottem, hogy komolyan mondta.
Azt meseltem, hogy Feri berakta egy percre a kisagyba pelenka nelkul, amig en agyat huztam es mire odaneztem mar eppen a sajat kakijaval kenegette a racsokat??? :lol: :lol: :lol:
Nah, akkor nem volt ilyen vicces, szoltam Ferinek, ranezett es kifordult a szobabol, fel perc mulva jott csak vissza, amikor a hanyingere lecsillapodott. Konkretan volt kaki a lepedon, a racsokon, az osszes ott levo jatekon, a pleden, a gyereknek meg a hajaban is, a padlora is kerult egy-ket potty. Azt sem tudtam, hogy hol kezdjem, mit fogjak, hogy fogjam, mit csinaljak, mit takaritsak, vegul Kristof ment a zuhany ala ugy, ahogy volt, az agybol minden textil es jatek a mosogepbe, a racsot meg mar csak lemosni kellett.
Azota is banom, hogy legalabb egy fotot nem keszitettem, maradando elmeny volt. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok,

Pammut, igen nekem volt haematómám, de én saját felelőségre hazajöttem a kórházból, és itthon feküdtem 3 hetet. Mert a kórházban nem tudtak utrót adni, így választhattam, hogy utró nélkül kórházban fekszem, vagy hazajövök, és szedem az utrót, mert akkor fel tudják írni... Naná, hogy hazajöttem.
Nekem a haematóma a placenta és a méhfal között volt, így az nem tudott feltapadni rendesen, ezért volt gáz, de szerencsére teljesen felszívódott. Azóta panaszmentes vagyok, rendesen dolgozom. Sőőőőőőőt!!! Annyira, hogy tegnap éreztem a babát... Tuti, hogy ő volt, nincs hozzá kétségem. Este a pocakomra raktam a kezem, és olyan volt, mintha valami megkopogtatná 2x a kezem belűről (amolyan buborékkipattanás féle, de nem bélpattogás, az más), azután meg kb 5 perc múlva olyan volt, mintha a baba a kis hátával odasimult volna a kezemhez... Nagyon jó érzés volt, rögtön tudtam, hogy ez ő... azóta persze semmi, de majd jobban figyelek... hátha!
Mi 31-én megyünk UH-ra, és már nagyon kíváncsiak vagyunk a nemére... Reméljük megmutatja, hogy milyen van. Most nagyon puncisra számítunk, de ha fütyije lesz, az is nagyon jó lesz, elvégre mi mindig kisfiút szerettünk volna. Úgyhogy nekünk tényleg mindegy, hogy mi lesz!
Ma volt nálunk egy barátnőm, sajnos ritkán talizunk nagyon, de ő teljesen az a tipus, akinek egyáltalán nem kell gyerek... de még férj sem... nekem ez nagyon furi, de ha neki ez így jó.... Másokét nagyon szereti, de saját nem kell neki. Hát ilyen is van...
Na jók legyetek.
Puszi
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Ildi, aranyos vagy, köszönöm! A fiamnál 8 hónaposan lányt mondtak, de hát az 18 éve volt, úgy gondoltam mára azért már fejlettebb a technika, gyakorlottabbak az orvosok. No mindegy, most már jobb egy kicsit, megbarátkoztam a pöcsös gondolatával. Ha meg mégsincs neki, akkor annál nagyobb meglepi lesz.

Nóri, szerintem ne legyen lelkifurid, ez a téma így is - úgy is felmerült volna. :D

Nálunk egyelőre nem lesz külön gyerekszoba, velünk lesz a picuri. Zöld és sárga lesz a szobánk, néhány héten belül jön a festő. A nagyfiúé már kész, narancssárga lett, azt kért. Nálunk lesz bordűr is, azon gondolkozom, hogy arra a darabra ahová a kiságy kerül, lehet hogy "gyerekes" mintájút teszünk.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Barbi, de jó hogy már érezted! :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

A vérezgetős kismamák nálunk Duphaston tablettát kaptak. De amikor megfáztam és egy doki C vitamin 1000-t írt be a kórlapra, vállatvontak és azt mondták ez nem patika. Hát így.
Talán akkor van reményem, hogy még én is dolgozhatok majd. Nem mintha a munkaláz égetne, vagy nem lenne dolgom itthon, de ez az új táppénz nem esne negyon jól a családi kasszának.
pammut

Most mar biztos vagyok benne, hogy en is erzem a babat.
Igazandibol mar harom napja estenkent erzek valamit, de annyira gyenge volt, hogy nem mertem mondani. Eloszor csak egy gyenge kis erzes, tegnap este egymas utan ismetlodott ketszer, ma este pedig kb egy percen keresztul ereztem kisebb szunetekkel. :D :D :D
Most mar ertem, hogy Kristoffal miert nem ereztem korabban a babamozgast: ilyen gyenge kis belso simogatast elozetes tapasztalat nelul biztos, hogy nem vettem volna eszre, barmennyire figyeltem volna. Igy viszont mar feltunobb, hogy mar bennem van az emlek, hogy milyen erzes is, amikor mozog egy baba.
Nah, ahogy ismerem magamat most jon majd a para, hogy: "Jaj, ma meg nem ereztem, miert nem? Baj van?"
Es majd kesobb: "Jaj, mar fel oraja nem ereztem, kicsit megprobalom megmozgatni. Ugye nincs baj?"
Legalabbis babamozgasos korszakban en ezen paraztam allandoan. :roll: :roll:
Vendég

Tessék Bea, itt az újabb motiváció!!! Figyelni a babamozgást!!!
Nekem ugyan az eslő babám, de biztos vagyok benne, hogy őt érzem, bár tényleg elég gyenge mocorgás, de mégis más, mint egy bélszél vagy mi... :)
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Jó reggelt!
Azt hiszem, hogy sikerült gyomorrontásra szert tennem. :(
Fogalmam sincs, hogy mitől, tegnap reggelire a szokásos szendvicsemet ettem, ebédre mákos gubát, amiben tutira minden jó volt (mi lehet a mákos gubában romlott egyáltalán?), uzsonnára kivit. Öt óra körül iszonyatos szédülés és hányinger tört rám, amit sikerült még megfékezni. Kristófot elaltattam és nyolckor megettem egy natúr joghurtot, majd egy hatalmas gyomorgörcs társaságában sprintelhettem a mosdóba és az ebédig visszamenőleg kijött minden. Olyan rosszul voltam, hogy csak bezuhantam az ágyba, még Kristófot sem raktam át a helyére, bealudtam. Éjjel kettőkor hazaért Feri, hozott nekem két kis szelet pizzát az esti munkahelyéről (hétvégén szokott nekem hozni és másnap azt reggelizem). Felébredtem az érkezésére és a hányásnak köszönhetően olyan éhes voltam, hogy kopogott a szemem, nem tudtam ellenállni, beleettem a pizzába. Igen kis szeletből ettem kb felet, de már az majdnem visszajött, visszafeküdtem és kezdődött ismét a gyomorgörcs.
Reggelre csak annyi maradt az egészből, hogy iszonyatosan fáj a fejem. Ittam egy tejeskávét és azt hiszem, hogy ma pirítóson és salátán kívül mást nem fogok enni, legalábbis a hortobágyi palacsintás tervezetem sztornózva van, Ferinek megcsinálom, de én kihagyom. :cry:
Vendég

Sziasztok

Csilla - a doki egy korai UH alapján mondta a fiút, de csak nagyon halkan. Mondjuk ő egy nagy genetikus meg diagnoszta, ezért hagyatkozom rá, de ő is mondta, hogy még bármi lehet. Inkább csak lelkileg készítgetem magam fel a fiúra :)

Ananácska - szegény, sajnállak a rosszullét miatt. Most én sem vagyok gyomorilag százas, vicces, hogy az első harmadban semmi bajom nem volt, most meg émelygek...

A babaszoba nagyon szép - nálunk még a nulladik állapotban van a helység, illetve ez a dolgozó / tároló helység - még nem nagyon látom, hogy szorulunk vissza az össze funkciónkkal a másik (nappali + háló) szobánka, hogy ezt a kicsit átadhassuk a kicsinek... A berendezés nagy része adott, és azt a baba megérkezése után sem tudjuk megváltoztatni, úgyhogy semmi bülbült nem tudok mutatni majd akkor sem - na, majd a következővel talán egy nagyobb lakásban lakhatunk talán, és ott lesz rendes gyerekszoba.

Na, itt egy kép a nyaraló boruskáról Luxorban, amint felfedez egy kacsa-hieroglifát (nagyon szeretem a kacsákat, gyűjtöm is őket - na nem az élőket :))

Kép boruska kacsát talált

boruska

Sziasztok!

Bekukkantottam hozzátok a salsa táborból. Jó itt, a Balcsi meleg, viszont az esti bulikból kimaradok, mert a napi 3 óra mozgás nekem bőven elég, többet nem bírok.

Húú, jó sok minden történt egy hét alatt!

Geri, Csilla, fiú-lány témához: Mi Hannát vártunk. Amikor korábban arról beszélgettünk, hogy gyerekünk lesz, mindig Hannát emlegettünk. Ehhez képest most két hete úgy tűnik, Bencus. Először nekem is furi volt, de két hét alatt annyira átrendeztem az a fejemben, hogy most már iszonyúan el tudom képzelni magam kisfiús anyukának. Sőt! Szerintem mire itt az idő, mindnyájan nagyon boldogok leszünk, akár fütyis, akár punszis érkezik. Amúgy a punszisokért meg majd lehet jól aggódni, mikor kapnak fütyit :P Persze a fiúk meg motoroznak, hegyet másznak, stb. Már előre félek, nehogy a hülye paráimmal elnyomjam a gyereket. Mondtam a páromnak, szóljon rám, ha az aggódásom majd átlépi a normál határértéket.

Jó hír, hogy a pajzsmirgyem a gyógyszer hatására helyreállt. Viszont mintha gyarapodnék azóta, feltehetően lassult az anyagcserém :( A dokinő a szabadágáról sms-ezte le velem a vérképem eredményét, tök rendi. Remélem vicky, nálad is minden rendben lesz a cukorral!

Nóri: a babaszoba nagyon tuti. Én még nem tudom, hol lesz a gyerekbirodalom. Ha maradunk nálam, akkor a dögös narancssárga háló lesz a lakhelye (lakás 55 m2, nincs válogatás), ha a párom lakásába költözünk, akkor én is varázsolok neki valami szépséget.

Már előre rettegek a hétfőtől, újra munka. Rengeteg bírósági ügyem van (nemperes eljárások, kb. fél éves ügyinézési határiőkkel), jó lenne pontot tenni a végükre még az idén. A bírók alapvetően emberiek, ha az ember rájuk telefonál, hajlandók megnézni az ügyet, néha így gyorsabb az ügyintézés. Most azon hezitálok, hivatkozzak-e az állapotomra. Tök visszatetszőnek érzem, hogy a gyereket "használjam fel", viszont kétségtelen, hogy az ő dolgát is nehezítem, ha 30 ügyben változik a jogi képviselő személye, ahelyett, hogy szépen lezárnánk őket.

Ami viszont sokkal fontosabb :D : elkezdem szervezni az esküvőt! Koncepcióink egyelőre végtelenek, kiváncsi vagyok, mi sül ki belőle..
juci-77

És jobbulás ananácska! Igyál sok folyadékot, az majd átmossa a szervezetet.
juci-77

Szia lányok,
tegnap értünk haza a második nyaralásból, most a Balatonon voltunk, igyexem majd visszaolvasni.
lara

Sziasztok,

Ananácska, jobbulást!! Nem lehet, h összeszedtél 1 hányás-hasmenéses vírust?

Kép
csipike09

Sziasztok csajszlik!

Annácska jobbulást, a hányást átérzem, ma reggel fejfájásra ébredtem, két kör róka, aztán megköszöntem az uramnak a szülinapi köszöntést, ugyanis ma vagyok 27 éves :roll: Anyuéknál voltunk, ráálltam a mérlegre, és megvan az első plusz kilóm :oops: :oops: :oops: Az uram meg röhögött, hogy két hét múlva félidős vagyok, és én meg stresszelek azon a kemény plusz 1kilón.... :?
Csajok, nekem hatalmas a pocakom :roll: töltenék fel képet, de nem tudi hogy kell :oops: valaki segít? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit! Nagyon boldog születésnapot! Képet úgy tudsz feltölteni, hogy a melléklet feltöltésére kattintasz a hozzászólás téglalapja alatt. De előtte kicsinyítsd le, mert max. 600x600-as méretet enged. Kíváncsi vagyok nagyon.

Egyik főiskolás csoporttársamnak most ment el a magzatvize, úton vannak a kórház felé. Olyan izgi. :D

Bea, jobbulást!

Nekem tegnap este fájt a fejem, meg délután is, de annyira nem hogy rászántam volna magam a gyógyszerre. Inkább jól kialudtam magam.

Most már megbarátkoztam a pöcsös gondolattal. Ha meg a doki tévedett, legfeljebb jól meglepődünk. Amúgy meg Milánt várunk és kész. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Szia Edit! Boldog szülinapot!

Kép Boldog Szülinapot!

A szövegmező alatt van olyan, h melléklet feltöltése. Arra klikk és máris feltudod tenni a képet...

Kép
csipike09

Sziasztok!

Csak látogatóba jöttem egyenlőre haza, vacsira vissza kell érnem. Már kezdem azért unni a kórházasdit, pláne hogy ma az adjunktus azt mondta, hogyha ennyire jókat mérek, akkor miért fektetett be ilyen sok időre a dokinő. Mondtam, hogy nem tudom. Holnap még egy 24 órás vizelet vizsgálathoz gyűjtögetnem kell a mintát, de remélem hétfőn este hazaenged. Jobban mondva úgy döntöttem, hogy hétfőn saját felelősségemre hazajövök. Már 1 napja nem vesznek le vénás vért és tulajdon képpen csak a hajnali 3 órás cukormérés miatt kell bent lennem, de ezt is tudnám mérni itthon. Az mondjuk kiderült, hogy a mérőm eléggé pontatlan, mindig fölé mér és néha nem is keveset. Most úgy néz ki, hogy 3x kell naponta inzulin és 180 gr-os diéta. Egész kibírható lenne, ha nem lenne olyan szörnyű a kórházi kaja. Most jól belőjjük ehhez a cukrom és utána a fini kaják meg majd jól felnyomják. Ha hazajöttem végleg (vagy megint ideiglenesen), akkor írok majd.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok!

Csak gyors jelentkezés, mert nincs sok időm.

Pammut. Jó, hogy újra itt vagy.

Annanácska. Szerintem én is ezen estem át a hét elején, 2-3 nap alatt elmúlik.

Edit! Nagyon boldog szülinapot!

Vicky. Vigyázz magadra.

A fiú lány dologra én csak annyit tudok mondani, hogy TELJESEN MINDEGY, HOGY FIÚ VAGY LÁNY, CSAK EGÉSZSÉGES LEGYEN!!! A fiús anyukák örüljenek a fiúnak a lányosak a lánynak, mind a kettő hatalmas boldogság!!!! És szerintem ez a lényeg. Ez az én véleményem. Ha akartok kövezzetek meg ezért, de szerintem akkor is az a lényeg, hogy egészséges legyen. Az mindegy, hogy milyen a neme. :roll:

Nem mindent tudtam visszaolvasni, mert elfoglalja az Úr a háznál a gépet :wink:

Mindenkinek szép napokat

Reni

bellerreni
Eger

Reni, persze hogy az a legfontosabb hogy egészséges legyen a gyermek, de én felvállalom hogy a nagyfiam után szívesen "kipróbáltam" volna egy kislányt. Mivel nagyon úgy néz ki hogy nem így alakul, így természetesen a kukacosnak örülök. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!

A "visszatérteknek": üdv újra itt!

A betegeskedőknek" : jobbulást és kitartást!

fiú-lány: Én mostanában nagyon lányt szeretnék, de közben úgy érzem fiú lesz és próbálom hozzá szoktatni magam. Sajnos olyan vagyok, hogy ha egyszer valamibe beleéltem magam, akkor rettenetesen csalódott tudok lenni, még akkor is ha csak valami apróságról van szó... :(

Gyerekszoba: két szobás (51nm) lakásunkban nem sok a lehetőség. A babóca megkapja a jelenlegi hálószobánkat, mi meg megyünk a nappali-dolgozóba aludni. :) A hálónk jelenleg sötétzöld, sárga inda-mintákkal (én festettem) és faltól-falig érő napsárga függönnyel (szerintem nem sötét a szoba). Úgy gondoltam, hogy nem festenénk át az egészet, csak több mintával (lepkék, stilizált állatok) "világosítanék" még rajta. Szerintetek?
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?